Dat doen toch alleen Turken, dat je achteraf aan de troep kan zien waar ze hebben gezeten.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 11:01 schreef sirdanilot het volgende:
- Mensen die b.v. geen zonnebloempitten met schil kunnen eten (die zit ik nu lekker weg te kauwen, heerlijke en gezonde goedkope snack). Of ze zuigen alleen het zout eraf en spugen de rest uit
Nee, niet vies. Het ziet er wel smerig uit.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 11:01 schreef sirdanilot het volgende:
- Nederlanders vinden het vies om met hun handen aan hun eten te zitten (waarom? je eet het toch ook op? )
Omdat we meer te doen hebben. Lang tafelen is leuk hoor. Eén keer per week ofzo.quote:- Nederlanders zijn gewoon lui en willen alles binnen 10 minuten opeten (waarom? zo veel haast?)
Deze mensen ken ik niet, misschien moet je je kennissenkring eens evalueren.quote:- Nederlanders weten simpelweg niet hoe ze vis/kip/etc. met graat/bot moeten eten (waarom? zijn het nog kindjes van 5 waar pappa de vis voor moet fileren? want ja, toen ik 5 was deed mijn vader dat voor mij ja )
Nogmaals, evalueer je kennissenkring. Dus zeg niet 'Nederlanders' maar bijvoorbeeld 'de Tokkies waar ik mee omga.'quote:Zou iemand mij dit kunnen uitleggen? Bij voorkeur 'pure' Nederladners die zelf ook geen dingen lusten met botten/graten en zo erin. Bij voorbaat dank.
Maar eten is toch niet 'vies'? Als het vies is dan eet je het toch niet?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 11:08 schreef Jordy-B het volgende:
Niet iedereen houdt ervan om de handen vies te maken.
Wat ook de reden is dat we 'onpure Nederlanders' in dienst hebben voor de kutklusjes, Adolf.
Ja, misschien is het dit. Ze eten alleen het absoluut noodzakelijke en eten is een klusje net als schijten, slapen, neuken en je tanden poetsen. Of zie ik dat verkeerd?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 11:11 schreef Hiddendoe het volgende:
Korte verklaring: Nederlanders zijn geen gastronomen.
Nederlanders eten omdat het moet, niet omdat het lekker is.
Als je kijkt naar de originele Nederlandse keuken, dan snap je het wat beter.
Mooi dat je ze lekker vindt. Áls Nederlanders al iets met botjes eten zijn het meestal kippepoten of spareribs. Maar eet jij wél al het vlees van het bot of laat je de helft erop zitten?quote:
Maar eten is toch niet smerig? Je eet het toch immers ook op?quote:[..]
Nee, niet vies. Het ziet er wel smerig uit.
Uiteraard, je kunt niet elke dag uren lang tafelen. Maar een visje op de graat of een kippepootje of zo kost nou toch ook weer geen uren om op te eten? Het kost hooguit 10 minuutjes extra t.o.v. iets zonder botjes en dat is al veel. Als je gewoon normaal eet, eet je het net zo snel op.quote:[..]
Omdat we meer te doen hebben. Lang tafelen is leuk hoor. Eén keer per week ofzo.
Nee hoor, het zijn geen tokkies. Het gaat hierbij ook gewoon om hoogopgeleide, pure Nederlanders (of niet-pure Nederlanders die heel erg vernederlandst zijn qua cultuu, en dan vind ik mezelf eigenlijk al best wel heel erg vernederlandst, ik spreek b.v. zelfs het dialect uit mijn dorp waar ik vandaan kom ).quote:[..]
Deze mensen ken ik niet, misschien moet je je kennissenkring eens evalueren.
[..]
Nogmaals, evalueer je kennissenkring. Dus zeg niet 'Nederlanders' maar bijvoorbeeld 'de Tokkies waar ik mee omga.'
Nee, dat zie jij heel goed.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 11:42 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ja, misschien is het dit. Ze eten alleen het absoluut noodzakelijke en eten is een klusje net als schijten, slapen, neuken en je tanden poetsen. Of zie ik dat verkeerd?
Hahaha, heel typisch Nederlands jaquote:Op vrijdag 10 maart 2017 11:52 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
Nee, dat zie jij heel goed.
Eens, toen ik nog werkte, werd ik uitgenodigd door een collega die van boerenafkomst was, om te komen eten.
Leuk, ik kocht een mooie fles wijn en bloemen voor de gastvrouw (leuke vrouw overigens, die ik leerde kennen tijdens de personeelsfeesten) en op de afgesproken tijd bel ik aan.
Er was dus helemaal niks speciaals gedaan. We aten gewoon in de keuken en (horror) al het eten werd van hetzelfde bord gegeten. Eerst soep, daarna aardappels, groenten en vlees (tussen de soepresten) en als nagerecht chocoladevla met slagroom, ja ook op hetzelfde bord.
Naar de wijn werd niet omgekeken, we dronken water bij het eten.
De bloemen werden in de gootsteen gekwakt en dat was het.
Het meest bizarre: na het eten, zaten ze me gewoon de deur uit te kijken.
Echt gebeurd. Mijn punt is dus dat de Nederlander eten als iets noodzakelijks ziet en het zinloos vindt om er iets feestelijks van te maken.quote:
Scheelt afwas.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:13 schreef Leipo666 het volgende:
het toetje op hetzelfde bord heb ik als hollander ook nooit begrepen
dat vind ik zo goor
Je bent zelf een Nederlander, man.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:20 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Scheelt afwas.
Ik zou in zo'n geval denk ik simpelweg geen toetje nemen. Ik denk dat het onbeleefd is om om een nieuw bord te vragen? Kan één van de Nederlanders daar wat duidelijkheid over geven? Of kun je dat wel gewoon vragen als gast?
Ja, maar niet een pure. Ik ben half nederlands en half braziliaans.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:22 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Je bent zelf een Nederlander, man.
Ik heb er wel vaker van gehoord hoor maar nog niet zelf meegemaakt.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:22 schreef Copycat het volgende:
Dat één bord voor alle gangen herken ik alleen van een boerse oudtante die in 1975 al bejaard was.
Maar wel steeds over 'wij' spreken, terwijl je een keertje in Brazilië bent geweest ofzo. Best triest.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:22 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ja, maar niet een pure. Ik ben half nederlands en half braziliaans.
Ik vraag me af waar? Ik heb het sinds 1975 nergens meer meegemaakt.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:23 schreef sirdanilot het volgende:
Maar is het niet mooi dat dit soort ouderwetse tradities toch nog bewaard blijven?
Ligt dat brood dan op een bord?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:23 schreef Lienekien het volgende:
Weer van die belachelijke algemene conclusies op basis van een paar waarnemingen. Man, man, man. De honden lusten er geen brood van.
Serieus?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:24 schreef MrSalazar het volgende:
Maar wel steeds over 'wij' spreken, terwijl je een keertje in Brazilië bent geweest ofzo. Best triest.
Ja, prachtig. Ik veeg mijn reet ook nog steeds af met krantenpapier. Geweldig vind ik dat, ik doe tenminste iets aan de bewaking van ons cultureel erfgoed.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:23 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik heb er wel vaker van gehoord hoor maar nog niet zelf meegemaakt.
Maar is het niet mooi dat dit soort ouderwetse tradities toch nog bewaard blijven?
Ik ben meer dan 5x in brazilie geweest (weet het niet eens meer) en telkens voor minstens een maand, en heb er ook een tijdje gewoond/stage gedaan.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:24 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Maar wel steeds over 'wij' spreken, terwijl je een keertje in Brazilië bent geweest ofzo. Best triest.
Ik ben opgegroeid in zeeland, wat natuurlijk al wat traditioneler is, en mijn broer kwam een keer thuis met 'en ja we moesten het toetje van het zelfde bord eten' nadat hij was wezen eten bij een vriendje van hem.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:24 schreef Copycat het volgende:
[..]
Ik vraag me af waar? Ik heb het sinds 1975 nergens meer meegemaakt.
Maar wat klopt er niet dan? Jij bent een échte Nederlander dus jij weet het toch vast wel.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:23 schreef Lienekien het volgende:
Weer van die belachelijke algemene conclusies op basis van een paar waarnemingen. Man, man, man. De honden lusten er geen brood van.
Klopt. Sommige mensen bij ons mochten b.v. ook geen TV, op zondag gaan ze naar de kerk met van die hoedjes en zo, dat soort dingen.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:29 schreef Copycat het volgende:
Tja, Zeeuwen. Daar gaat alles wat langzamer.
Dit is allemaal echt te belachelijk voor woorden. Denk je dat het genetisch is, of zo?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:28 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Maar wat klopt er niet dan? Jij bent een échte Nederlander dus jij weet het toch vast wel.
1. Ben je écht een echte Nederlander (dus puur) ?
2. Eet jij dingen met graten/botten/etc. ?
3. Eten de pure Nederlanders die jij kento ok dit soort dingen?
Ik denk meer iets cultureels. Maar wie weet?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:31 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dit is allemaal echt te belachelijk voor woorden. Denk je dat het genetisch is, of zo?
Eet jij dingen met graatjes/botjes?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:31 schreef liedetector het volgende:
[..]
*gniffel
verder gewoon dom gelul met veel aannames gebaseert op niks
Nee, natuurlijk niet, want het slaat nergens op.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:31 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik denk meer iets cultureels. Maar wie weet?
En kun je antwoord geven op mijn vragen?
ja op alles, enige waar ik probeer de raten uit te halen voor ik m serveer zijn makrelenquote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:32 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Eet jij dingen met graatjes/botjes?
Ben je nederlands?
Als je niet mee wil werken aan het topic van deze draad zou ik je toch willen verzoeken om erfgens anders te posten.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:32 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Nee, natuurlijk niet, want het slaat nergens op.
Oh wow, ok ! Er zijn dus blijkbaar ook Nederlanders die het wél eten.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:32 schreef liedetector het volgende:
[..]
ja op alles, enige waar ik probeer de raten uit te halen voor ik m serveer zijn makrelen
Waardoor komt het dat je zo slecht tegen kritiek kunt? Is dat je Zeeuwse of je Brazilliaanse bloed?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:33 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Als je niet mee wil werken aan het topic van deze draad zou ik je toch willen verzoeken om erfgens anders te posten.
Dit is namelijk bedoeld als een serieuze draad.
dan ken je hele rare mensen!!! Oww ja er schuiven ook regelmatig mensen aan om te eten, ook als ik het niet van te voren weet....quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:34 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Oh wow, ok ! Er zijn dus blijkbaar ook Nederlanders die het wél eten.
De meeste die ik ken eten het echter niet.
Alle 3 jouw vrienden?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:34 schreef sirdanilot het volgende:
Oh wow, ok ! Er zijn dus blijkbaar ook Nederlanders die het wél eten.
De meeste die ik ken eten het echter niet.
Wat is dat nou voor een onzin vraag. 'Ben jij Nederlander'. Wat is dat dan, en wat doet het er toe? Heel NL is hetzelfde of zo?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:31 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik denk meer iets cultureels. Maar wie weet?
En kun je antwoord geven op mijn vragen?
Weigeren is geen optie. Er werd niks gevraagd. De aardappels waren op en de gastvrouw ging zonder iets te zeggen naar de keuken en kwam terug met een fles chocoladevla.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:20 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Scheelt afwas.
Ik zou in zo'n geval denk ik simpelweg geen toetje nemen. Ik denk dat het onbeleefd is om om een nieuw bord te vragen? Kan één van de Nederlanders daar wat duidelijkheid over geven? Of kun je dat wel gewoon vragen als gast?
Een bij tijd en wijle tamelijk wereldvreemde wereldburger, dat wel.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 13:35 schreef MrSalazar het volgende:
Ik denk dat ik het snap. TS komt uit Zeeland en is dus per definitie een plattelandsbewoner/provinciaal/boertje. Hier wil ie zich heel graag tegen afzetten en claimt dus 'braziliaan' te zijn, omdat een van z'n ouders dat blijkbaar is. Hij denkt dat ie nu automatisch een 'wereldburger' is die weet wat echt lekker eten is en lacht die boertjes met hun aardappels met jus uit.
95% van de tijd ongeveer.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 13:37 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Een bij tijd en wijle tamelijk wereldvreemde wereldburger, dat wel.
Tsja je kan het zo zien, maar ik doe toch echt graag recht aan beide kanten van mijn afkomst en niet alleen mijn Nederlandse (of Zeeuwse zo je wil).quote:Op vrijdag 10 maart 2017 13:35 schreef MrSalazar het volgende:
Ik denk dat ik het snap. TS komt uit Zeeland en is dus per definitie een plattelandsbewoner/provinciaal/boertje. Hier wil ie zich heel graag tegen afzetten en claimt dus 'braziliaan' te zijn, omdat een van z'n ouders dat blijkbaar is. Hij denkt dat ie nu automatisch een 'wereldburger' is die weet wat echt lekker eten is en lacht die boertjes met hun aardappels met jus uit.
Dit soort calvinisten mogen sowieso nergens van genieten. De grefo's behoren helemaal geen plezier te hebben in het leven. Bid, werk, plant je voort, bid, ga naar de kerk en leef je leven voor het hiernamaals.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:31 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Klopt. Sommige mensen bij ons mochten b.v. ook geen TV, op zondag gaan ze naar de kerk met van die hoedjes en zo, dat soort dingen.
Ik vind het wel mooi dat dit soort oerHollandse tradities toch behouden blijven.
Kort gezegd: De Nederlandse keuken: stamppot, pannekoeken, appeltaart.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 11:11 schreef Hiddendoe het volgende:
Korte verklaring: Nederlanders zijn geen gastronomen.
Nederlanders eten omdat het moet, niet omdat het lekker is.
Als je kijkt naar de originele Nederlandse keuken, dan snap je het wat beter.
sja 40 jaar geleden misschienquote:Op vrijdag 10 maart 2017 14:40 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
Kort gezegd: De Nederlandse keuken: stamppot, pannekoeken, appeltaart.
Ja klopt. Inmiddels is de Chinees in onze keuken gekomen.quote:
dan heb je wel een erg beperkte blik.... of ik ken gewoon veelal mensen die echt geen instant noodles of pakjes meuk willen...geen ideequote:Op vrijdag 10 maart 2017 14:45 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
Ja klopt. Inmiddels is de Chinees in onze keuken gekomen.
En Uncle Sam met zijn McBroodjes hamburger met sla tomaten en weetikveel.
We hebben het over de Nederlandse keuken.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 14:46 schreef liedetector het volgende:
[..]
dan heb je wel een erg beperkte blik.... of ik ken gewoon veelal mensen die echt geen instant noodles of pakjes meuk willen...geen idee
ahhhh ja, nou ja die ken ik niet zo goed, mijn moeder kookte 40 jaar geleden ook al indonesisch met het beperkte aanbod wat hier te krijgen was, en in de jaren 80 ook al chinees hoe lastig je sommige dingen ook kon krijgen, etc, etc.... kortom geen idee hoe dat in andere gezinnen ging in die tijdquote:Op vrijdag 10 maart 2017 14:48 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
We hebben het over de Nederlandse keuken.
Dat wil dus zeggen, geen buitenlandse invloeden van de laatste 30 of 40 jaar.
precies sinds de VOC is er al geen sprake meer van "orginele" Hollandse keuken, de vraag is dus wat is nu gewoon? Ik denk dat het echt van alles kan zijn.....quote:Op vrijdag 10 maart 2017 14:54 schreef Hiddendoe het volgende:
Ik probeer gewoon de oorspronkelijke Nederlandse keuken te verbeelden.
Hoewel aardappels ook uit het buitenland afkomstig zijn.
De echte en originele Nederlandse keuken is bijzonder schraal en eenzijdig.
Brood, bier en jenever was het in de middeleeuwen. Soms wat jenever.
Melk natuurlijk en fruit zoals appels en peren, bessen en bramen.
En dan had je het wel gehad wat betreft de Nederlandse keuken.
Veel kool- en knolgewassen.
Geen zout of andere specerijen.
Lolquote:Op vrijdag 10 maart 2017 11:52 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
Nee, dat zie jij heel goed.
Eens, toen ik nog werkte, werd ik uitgenodigd door een collega die van boerenafkomst was, om te komen eten.
Leuk, ik kocht een mooie fles wijn en bloemen voor de gastvrouw (leuke vrouw overigens, die ik leerde kennen tijdens de personeelsfeesten) en op de afgesproken tijd bel ik aan.
Er was dus helemaal niks speciaals gedaan. We aten gewoon in de keuken en (horror) al het eten werd van hetzelfde bord gegeten. Eerst soep, daarna aardappels, groenten en vlees (tussen de soepresten) en als nagerecht chocoladevla met slagroom, ja ook op hetzelfde bord.
Naar de wijn werd niet omgekeken, we dronken water bij het eten.
De bloemen werden in de gootsteen gekwakt en dat was het.
Het meest bizarre: na het eten, zaten ze me gewoon de deur uit te kijken.
Wie doen dat dan hetzelfde bij andere nationaliteiten?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:48 schreef Stimorol- het volgende:
Al die Nederlanders die zich beledigd voelen maar wel hetzelfde doen bij andere nationaliteiten
en sowieso...doen WAT precies?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:49 schreef Copycat het volgende:
[..]
Wie doen dat dan hetzelfde bij andere nationaliteiten?
Door namen te noemen wordt een discussies. jij hoeft je iig niet aangesproken te voelen.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:49 schreef Copycat het volgende:
[..]
Wie doen dat dan hetzelfde bij andere nationaliteiten?
Ook!quote:
Wat?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:50 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Door namen te noemen wordt een discussies. jij hoeft je iig niet aangesproken te voelen.
en nu een keer een begrijpelijke zin?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:50 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Door namen te noemen wordt een discussies. jij hoeft je iig niet aangesproken te voelen.
neequote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:50 schreef Stimorol- het volgende:
Kan iemand mij meteen uitleggen waarom men brood eet mbv mes en vork?
Veralgemeniseer het eens. Wat doen Nederlanders ook precies hetzelfde?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:50 schreef Stimorol- het volgende:
Door namen te noemen wordt een discussies. jij hoeft je iig niet aangesproken te voelen.
Niet alle Nederlanders eten zo en waarom scheer je iedereen over een kam etc meer van die bull.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:54 schreef Copycat het volgende:
[..]
Veralgemeniseer het eens. Wat doen Nederlanders ook precies hetzelfde?
Als ik een lunch eet met brood en daarbovenop beleg en een flinke hoeveelheid sla, zijn mes en vork wel handig. Maar verder eet brood uit het vuistje een stuk lekkerder.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:50 schreef Stimorol- het volgende:
Kan iemand mij meteen uitleggen waarom men brood eet mbv mes en vork?
Zie het op werk vaak. Kantine vol met mensen die een sneetje volkoren met kaas eten met mes en vork. Ik begrijp dat niet zo.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:56 schreef Copycat het volgende:
[..]
Als ik een lunch eet met brood en daarbovenop beleg en een flinke hoeveelheid sla, zijn mes en vork wel handig. Maar verder eet brood uit het vuistje een stuk lekkerder.
etiquete?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:57 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Zie het op werk vaak. Kantine vol met mensen die een sneetje volkoren met kaas eten met mes en vork. Ik begrijp dat niet zo.
Dus niet?quote:
misschien wassen ze dan gewoon hun handen niet na een wc bezoek en is het veiliger het met mes en vork te eten?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:08 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Dus niet?
Broodjes geroosterd en belegd met kaas, hard ei, ansjovis e.d. worden met de vingers gegeten vóór tafel in den salon bij de cocktail, maar dezelfde of dergelijke broodjes behoorend bij de hors d'oeuvre worden aan tafel met mes en vork genuttigd. http://www.dbnl.org/tekst(...)06hoeh01_01_0109.php
Het is de warme maaltijd die vraagt om het hanteren van mes en vork. Maar brood geldt als zo’n elementair voedingsmiddel dat het met de hand mag worden gegeten. Mensen mogen hun eigen brood aanraken. Voor sneetjes brood bij ontbijt of lunch worden geen vorken ingezet, tenzij er iets warms op ligt dat eraf kan druipen: kroketten, gebakken eieren of iets dergelijks. Een simpele boterham met kaas of jam wordt met een mes in twee of vier stukken gesneden en vervolgens met de hand naar de mond gebracht. Betreft het broodjes, dan wordt daar van afgehapt (de broodjes worden dus niet eerst in stukken gesneden). De praktijk aan tafel is om geen dubbele – die zijn inderdaad voor buitenshuis – maar enkele boterhammen te beleggen. Tenzij iemand een sandwich met diverse ingrediënten maakt (blaadje sla, laagje kaas, laagje tomaat). Dan is het wel een dubbele boterham, die in tweeën wordt gesneden en daarna afgehapt. Ook tosti’s en worstenbroodjes mogen met de hand worden gegeten, omdat het warme beleg ingeklemd zit tussen het brood. Servetje erbij is altijd handig.http://www.beatrijs.com/eist-brood-een-vork/
Het valt mij wel op dat men aan alles en nog wat zit en vervolgens lekker gaat eten zonder even de handen te wassen. Maar de eerste keer dat ik dit zag dacht ik wtf.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:14 schreef liedetector het volgende:
[..]
misschien wassen ze dan gewoon hun handen niet na een wc bezoek en is het veiliger het met mes en vork te eten?
als het als filet is verkocht heb je een punt, anders zeur jequote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:17 schreef HarveySpecter het volgende:
Ik haalde afgelopen woensdag een gebakken visje bij de visboer op de markt.
Dat ding zat zo ontzettend vol met graat, dan kan ik het toch niet met plezier eten. Hoe goed de smaak ook is.
Ik weet dat ik zeur. En ik weet ook dat er graat in zo'n gebakken vis zit. Toch belemmert het mij om het (vaker) te eten.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:21 schreef liedetector het volgende:
[..]
als het als filet is verkocht heb je een punt, anders zeur je
Ik voel me niet beledigd. Ik zou niet weten waarom.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:48 schreef Stimorol- het volgende:
Al die Nederlanders die zich beledigd voelen maar wel hetzelfde doen bij andere nationaliteiten
dan is de vraag natuurlijk of je het wel met je handen eet?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:22 schreef HarveySpecter het volgende:
[..]
Ik weet dat ik zeur. En ik weet ook dat er graat in zo'n gebakken vis zit. Toch belemmert het mij om het (vaker) te eten.
Daarom: kibbeling!quote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:22 schreef HarveySpecter het volgende:
[..]
Ik weet dat ik zeur. En ik weet ook dat er graat in zo'n gebakken vis zit. Toch belemmert het mij om het (vaker) te eten.
Het ligt toch gewoon met bot in de supermarkt?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:24 schreef Nobu het volgende:
We zijn hier in het westen gewoon niet meer zo in touch met de buitenwereld is in dergelijke gebieden. Als je de kip toch niet zelf uit elkaar hoeft te slopen is er ook weinig reden meer om hem dan toch met een stuk bot op je bord te leggen.
smaaktechnisch gezien zeker wel!!! snap kipfilet ook werkelijk nietquote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:24 schreef Nobu het volgende:
We zijn hier in het westen gewoon niet meer zo in touch met de buitenwereld is in dergelijke gebieden. Als je de kip toch niet zelf uit elkaar hoeft te slopen is er ook weinig reden meer om hem dan toch met een stuk bot op je bord te leggen.
ben nog steeds blij met paard en gelukkig nog een van de weinige paardenslagers om de hoek zittenquote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:28 schreef agter het volgende:
Toch verandert het wel.
Als je kijkt in de supermarkt.
Vroeger hadden we meer rundertong, bloedworst maar ook paard als vlees.
De diversiteit lijkt minder te zijn geworden.
Zie je je buren al kijken als je een kip in de tuin slachtquote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:26 schreef dexamfetamine het volgende:
Valt mij ook op wat TS omschrijft in de OP. Nederlandse keuken is van zichzelf best saai en mensen komen vaak niet verder dan een pakje van de knor of honig.
Verder houden ze er niet echt van om hun handen vies te maken dus eten ze niet al het vlees van het bot. Voedselverspilling als je het mij vraagt. Maar ik zie ze vaak hun handen niet wassen, bijvoorbeeld na de wc of als ze een kroketje met hun handen gegeten hebben. En mij wel later een vettige hand geven, gadverdamme.
wat heeft dat met pakjes knor te maken? *vind je echt zooooo vaag*quote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:38 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Zie je je buren al kijken als je een kip in de tuin slacht
Ik reageer dan ook niet op jou, vage.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:42 schreef liedetector het volgende:
[..]
wat heeft dat met pakjes knor te maken? *vind je echt zooooo vaag*
nee maar ik lees wat je qoute....quote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:44 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Ik reageer dan ook niet op jou, vage.
Beter lezenquote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:46 schreef liedetector het volgende:
[..]
nee maar ik lees wat je qoute....
-zucht-quote:Op vrijdag 10 maart 2017 17:02 schreef liedetector het volgende:
[..]
t ging nergens over zelf je kip slachten....
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |