abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_169387886
Meest irrationele angst ooit! Overal kan je wat gebeuren, thuis op de trap of ergens aan de andere kant van de wereld. Tevens is de kans te verongelukken in het verkeer 1000x groter dan betrokken te raken bij een terroristische aanslag.
pi_169398523
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 09:27 schreef AnanYaw het volgende:

[..]

Maar hoe meer groepen je schaart onder 'ons' en 'potentieel doelwit' hoe minder relevant het nog is dat ze ons als potentieel doelwit zien. IS heeft het praktisch op 7 miljard mensen gericht, dat maakt ze nauwelijks een meer gerichte dreiging dan een blikseminslag.
Ik had het anders moeten uitleggen. Met 'ons' in mijn vergelijking bedoelde ik Nederland, maar Nederland is bij lange na niet de enige op wie zij het gemunt hebben, dus in zijn algemeenheid is mijn definitie van 'ons' veel breder.

Nederland is een doelwit, er is daadwerkelijk sprake van een gerichte dreiging. Zoals ik al eerder aangaf, de AIVD stelt dat de dreiging op een terroristische aanslag in Nederland substantieel is, dreigingsniveau een 4 op een schaal van 5. Dat is ontzettend hoog.
Victory or defeat it's up to me to decide.
pi_169405803
Totaal niet iets om je zorgen over te maken. Los van het feit dat terroristische aanslagen zeldzaam zijn, zijn ze (in Europa) bijna altijd gericht op militaire doelen, overheidsinstellingen en gebieden waar veel mensen samenscholen.
Over het algemeen besteed je als mens maar weinig tijd in dergelijke ruimten en je moet dus precies op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn.

Daarnaast is je kans op overleven, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, behoorlijk groot. In het geval van een bomaanslag moet je er praktisch bovenop staan, wil je omkomen. Verwondingen kunnen vaak op tijd behandeld worden omdat de autoriteiten op dit soort locaties snel ter plaatse zijn, en dergelijke locaties voorbereid zijn op rampscenario's.
Ik heb zelf 2 bomaanslagen meegemaakt en zit desondanks gewoon hier deze post te tikken.

Echt, het is niet anders dan ''het lot''. Exact het verkeerde tijdstip (en dan hebben we het over tientallen seconden) op exact de verkeerde locatie (hooguit enkele tientallen meters).

Desondanks is het nooit een slecht idee om waakzaam te zijn en bij grote samenscholingen de mogelijkheden voor vluchtroutes even in gedachten te houden. Niet alleen om aanslagen, maar ook paniek, brand, etc. kunnen slachtoffers veroorzaken. Vele malen meer voorkomend, maar daar blijf je ook niet voor thuis toch? ;)

Maar eerlijk, de kans om te overlijden nadat je door de bliksem bent getroffen is letterlijk groter.
Ik doe mijn best.
pi_169435785
Om terroristen maak ik me op dit moment, als het om Nederland gaat, het minst zorgen. Het is eerder dat er bezuinigd wordt op de geestelijke gezondheid waardoor er meer verwarde mensen op straat rondlopen. Ik zie eerder iemand in die groep een aanslag plegen. Ook al zal het vrij klein zijn.
ROBODEMONS..................|:(
  zondag 12 maart 2017 @ 21:58:55 #80
450228 LeesFoknl
Schrijf ook graag.
pi_169472592
Ja !!
Wacht maar af !

~O>
Mijn bijdrage aan dit forum is ter lering en ter vermaak.
Laat je niet gek maken, en maak vooral jezelf niet gek !!
Count your blessings.
Wat gij wilt dat U geschiedt, doet dat ook een ander!
pi_169487630
Nee man, risico om aan terreur te sterven is verwaarloosbaar, er gaan tientallen keren zoveel mensen kapot aan pindas dan aan terreur.

Die angst is psychologische programmering van de lamestream media en Hollywood.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')