abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_169328522
registreer om deze reclame te verbergen
Hi,

Ik zit de laatste tijd met een aantal vragen in mijn hoofd, waar ik zelf vrij moeilijk een antwoord op kan vinden.

Ik ben eind 20 nu, en heb veel dingen in mijn leven inmiddels wel geregeld. Een vaste baan, een relatie, wel wat moeilijkheden hierin, maar verwacht dat het goedkomt, hobbies en lieve familie.

Ik heb altijd wel (goede) vrienden gehad en op sociaal vlak ging het redelijk. Ik zie echter een rode draad in mijn leven: vroeger of later gaan bijna al mijn vriendschappen en of relaties kapot. Dit komt grotendeels door mijn karakter schat ik in. Ik ben erg op mezelf gericht en kan soms moeilijk omgaan met mensen die anders in het leven staan dan ik. Wij hadden vanaf de middelbare school een enorm hechte vriendengroep. De laatste jaren zie ik mezelf steeds meer uit die groep verdwijenen. Enerzijds omdat ik zelf veranderd ben, sommige mensen in de groep minder mag, maar ook omdat mijn vrienden mij denk ik niet meer aardig vonden. Ik kan ook wel een klootzak zijn.

Ook op relatiegebied en met mijn werkgevers, ik heb in het verleden vaak problemen gehad om relaties goed te onderhouden, waardoor ze vroeg of laat toch slecht tot een einde kwamen.

Ergens in mij weet ik dat er diep van binnen ergens een steekje los zit op sociaal gebied. Ik weet alleen niet precies wat. Van buitenaf en tot een bepaalde hoogte ben ik die leuke jongen die met veel mensen overweg kan, maar toch vinden mensen mij een beetje een vreemde vogel. Dat ben ik denk ik ook wel, maar ik wil dit veranderen.

Ik wordt gelukkig als mijn relaties met iedereen goed zijn, betekenis hebben en leuk zijn. Dat maakt het leven leuk.

Hoe kan ik hier antwoorden op vinden? Moet ik met een psycholoog gaan praten?
pi_169328698
Dat heeft iedereen denk ik. Er zal geen enkele vrienden groep overeind blijven staan. Tenzij die vriendengroep iets is wat een verbindende factor heeft. Zoals een vriendengroep ontstaan uit collega's en allen nog werkend bij hetzelfde bedrijf.

Heb jij een voetbal vriendengroep en jij stopt met voetbal dan gaat dat vriendengroepje verwateren.

Eigenlijk zijn dat geen vrienden maar een op dat moment leuk groepje mensen om de tijd mee door te brengen.

Niets meer niets minder en daar moet je ook geen waarde aan hechten in principe.
-Er valt elke dag wel wat te klagen. :)
pi_169329020
Vriendschappen of relaties gaan stuk omdat je op een gegeven moment uit elkaar groeit. De één krijgt een kind, de ander gaat vol voor zn carrière, weer een ander blijft de eeuwige vrijgezel en de laatste is altijd 'ziek' en heeft nog nooit gewerkt.

In veel gevallen kan je op een gegeven moment gewoon geen 'begrip' meer voor elkaars situatie opbrengen en is het klaar. Ik zie het met name bij vrouwen veel gebeuren dat ze met de nodige verwijten even een vriendschap eindigen alsof het niets is. #NoOffence. Terwijl er feitelijk niets meer aan de hand is, dan dat je beide een andere weg in slaat.

Het kan imo te maken hebben met je karakter, bijv. omdat je binnen relaties vooral op zoek bent naar gelijkenissen/verbinding en minder open staat voor elkaar verschillen.

Iedereen maakt het wel mee. Ik denk niet dat TS het bij zichzelf moet zoeken, tenzij je echt moeite hebt met het tonen van begrip/empathie naar anderen.

[ Bericht 3% gewijzigd door Justinn op 06-03-2017 14:07:16 ]
pi_169329289
registreer om deze reclame te verbergen
Op wat voor gebied ben je een vreemde vogel dan?
pi_169329329
Vriendschappen en relaties veranderen nu eenmaal.
Je wordt ouder komt in een andere levensfase en sommigen blijven in je leven en anderen verdwijnen weer..
Tja daar krijgt iedereen gedurende zijn leven wel mee te maken denk ik.
pi_169438687
OP kun je een paar voorbeelden geven op welke manier het moeilijk om kunnen gaan met mensen als jullie mening verschilt tot uiting komt, hetzelfde voor je moeite om relaties te onderhouden. Komt dit door een gebrek aan inlevingsvermogen of compromissen sluiten en water bij de wijn doen, of het respecteren van de mening van een ander, of het slecht om kunnen gaan met kritiek?

Is de stelling 'relaties in het leven gaan vroeg of laat stuk' een aanname over relaties die je al een tijd met je mee draagt of heb je het neergezet als een observatie van je loop van relaties.

Verder hoe is je geschiedenis met intieme romantische relaties, zijn het relatief korte relaties geweest, en heb je weleens een gevoel van benauwdheid in relaties ervaren?

Heb je het idee dat je er minder moeite hebt als een relatie tot een einde komt dan de ander?

Deel je veel van jezelf in relaties, maak je jezelf echt kenbaar en deel je je kwetsbaarheden of hou je deze voor jezelf?

En misschien wel de belangrijkste vraag; heb je het idee dat jij en de mensen om je heen beide even veel in jullie relatie investeren of is er een disbalans?
pi_169440207
registreer om deze reclame te verbergen
Ik denk dat het helemaal niet raar is dat bepaalde relaties op een gegeven moment vervagen.

Ben ongeveer van dezelfde leeftijd als jij, en ik merk ook dat veel van mijn vriendschappen (sommigen al vanaf de basisschool) de laatste tijd aan het verdwijnen zijn.

Er komen meer invloeden van buitenaf (relaties, nieuwe banen, schoonouders) die allemaal tijd gaan opslokken en waardoor mensen veranderen qua gedrag. Ook merk ik dat er steeds meer belangenconflicen zijn : Een iemand die bijvoorbeeld als eerste een huis koopt wat de rest dan weer niet kan hebben. Of degene die als eerste een huis koopt gaat zichzelf te tof voelen waardoor er fricties ontstaan.

Dat soort shit. Ik zou het niet te veel bij mezelf zoeken in ieder geval. Bijna elk mens heeft wel zijn mindere karaktereigenschappen.
  zaterdag 11 maart 2017 @ 20:43:57 #8
264429 Keep_Walking
N'ja... leven gaat door
pi_169440943
Met een psycholoog praten kan geen kwaad. Wat zijn de concrete eigenschappen van jou waardoor je niet goed om kan gaan met mensen die anders in het leven staan? Waarom vinden mensen jou een vreemde vogel?
Pain is temporary, Pride is forever.
pi_169446571
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 13:26 schreef Jonassen08 het volgende:

Enerzijds omdat ik zelf veranderd ben, sommige mensen in de groep minder mag, maar ook omdat mijn vrienden mij denk ik niet meer aardig vonden. Ik kan ook wel een klootzak zijn.

Hoe heb oe dat veur elkaar kriegt, mien jong?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')