abonnement Unibet Coolblue
pi_169299839
Ik zeg, toelaten al die islamofascistische (fascisten die de Islam misbruiken voor politiek gewin, maar verder weinig tot niets met de Islam hebben) om hun speeches te houden. De mensen die op deze bijeenkomsten afkomen zijn al zo ver gesegregeerd van de Nederlandse maatschappij, dat het voor hun stemgedrag niets uitmaakt, verbod of niet.

Deze potentiële infiltranten en DENK-stemmers kunnen het best scherp in de gaten worden gehouden door diensten als de AIVD en daar zijn bijeenkomsten als deze uitermate geschikt voor.
pi_169300018
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 08:27 schreef Toga het volgende:
Ze zoeken naar juridische mogelijkheden om het bezoek tegen te houden? Waarom zo moeilijk? Een ongeluk zit in een klein hoekje... })
Hier moet gewoon een groepje feministen heen met roze kutkapjes op en een pan met metalen deksel, en elke keer als de minister zijn mond open doet, lekker herrie maken....dan is het zo over!
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
  zondag 5 maart 2017 @ 11:45:28 #228
299232 mitchelll0181
Just Different ...
pi_169300071
quote:
14s.gif Op zondag 5 maart 2017 11:42 schreef ietjefietje het volgende:

[..]

Hier moet gewoon een groepje feministen heen met roze kutkapjes op en een pan met metalen deksel, en elke keer als de minister zijn mond open doet, lekker herrie maken....dan is het zo over!
Nee hier moet de vaste aanhang van Feyenoord, Ajax, Den haag, PSV naar toe.
  zondag 5 maart 2017 @ 11:48:16 #229
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_169300129
quote:
7s.gif Op zondag 5 maart 2017 02:55 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ja, want vanuit het buitenland gezien deed Gulen wel mee aan het parlementaire systeem, vanuit het buitenland gezien is Gulen niet het land uit gevlucht onder druk van de secularisten (5 jaar voor Erdogan aan de macht kwam) omdat hij de staat zou infiltreren, sure buddy :*
Je ziet het verschil niet tussen Gulen zelf en de duizenden (vermeende) Gulenisten niet, die het afgelopen jaar zijn opgepakt?
Heb jij 1984 niet gelezen?
pi_169300194
quote:
1s.gif Op zondag 5 maart 2017 11:48 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Je ziet het verschil niet tussen Gulen zelf en de duizenden (vermeende) Gulenisten niet, die het afgelopen jaar zijn opgepakt?
Heb jij 1984 niet gelezen?
Nee, lange tijd niet meer naar Hans Anders geweest.
pi_169300201
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 02:26 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Dat mag en kan, ik ben niet diegene die moet bepalen in welke licht je zijn uitspraken moet zien, maar nog altijd is er een verschil tussen een concrete uitspraak en een parafrasering van diegene die het een concrete richting in duwt. De uitspraken en de interview van Erdogan zie ik weer als iets wat in de tijdsgeest van toen hoorde en niet in overeenstemming is met waar hij nu mee bezig is.
Deze schrijver correspondent Waagmeester van de NOS is dus niet goed ingelicht, volgens jou?

quote:
Is Turkije op weg naar 'effectief bestuur' of naar een dictatuur?

Lucas Waagmeester
correspondent in Turkije

Het is de langgekoesterde wens van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan: een presidentieel systeem waarin de macht geconcentreerd is rond zijn persoon. In het Turkse parlement is het debat begonnen over de grondwetswijziging die 'het landsbestuur moet stroomlijnen'. Volgens tegenstanders verandert Turkije met de systeemwijziging in een dictatuur.

Turkije staat aan de vooravond van de meest ingrijpende verandering van de grondwet sinds begin jaren 80. Die moet de macht die president Erdogan nu in de praktijk al uitoefent, formeel maken. Regeringspartij AKP heeft de benodigde twee derde meerderheid niet, maar een referendum kan uitkomst bieden.

De toon van het debat werd gisteren gezet buiten het parlement, toen oppositiegroepen zich daar verzamelden. De politie joeg de demonstranten uiteen met waterkanonnen en traangas. De oppositie zweert de nieuwe grondwet tegen te zullen houden, maar staat vermoedelijk machteloos.

De politie joeg de demonstranten uiteen met waterkanonnen en traangaas EPA
Volgens de regering kan Turkije effectiever bestuurd worden, door meer macht bij de president te leggen. Zo zijn om tot besluiten te komen niet eerst ellenlange debatten, coalitievorming en consensus nodig. Ook hoeven besluiten niet meer langs instituties die alles tot in de puntjes moeten toetsen. Dat past beter bij een belangrijke wereldmacht met grote ambities, zegt de regering.

Toen Erdogan nog premier was, introduceerde hij al de gekozen president. Hij werd zelf in augustus 2014 bij directe verkiezingen tot president gekozen. Op papier is de president partijloos en is zijn functie vooral ceremonieel.

Maar sinds zijn verkiezing staat de grondwetswijziging naar een systeem waarin alle uitvoerende macht bij de president komt te liggen, bovenaan Erdogans agenda. "Laten we Turkije een Turkse versie van het presidentieel systeem geven. Zo kan Turkije zich sneller ontwikkelen."

Scheiding van machten

Tegenstanders maken zich vooral zorgen over de scheiding van machten in de nieuwe grondwet. Volgens het voorstel verdwijnt de premier, en benoemt en ontslaat de president het kabinet van ministers.

Het parlement verliest het recht om de leider van het kabinet, straks dus de president, naar de Kamer te roepen voor een debat. Mondelinge of schriftelijke vragen stellen aan de president is voor parlementariërs niet mogelijk. Ook verliest het parlement het recht om een parlementair onderzoek te doen naar een minister of de president.

Als de grondwetswijziging wordt aangenomen, kan Erdogan aanblijven tot 2029.

De president krijgt ook meer invloed op de rechtelijke macht. Hij benoemt volgens het voorstel twee derde van de opperrechters. Die benoemingen zijn nu nog verdeeld over parlement, president en rechtelijke macht. De benoeming van lagere rechters en aanklagers wordt weggehaald bij de rechtelijke macht en onder gezag geplaatst van parlement en president.

Daarnaast mag president Erdogan weer partijleider worden van de AKP en gaan zijn termijnen na de grondwetswijziging opnieuw tellen. Zo kan hij nog twee keer herkozen worden voor een periode van vijf jaar, wanneer zijn huidige termijn in 2019 afloopt. Als de grondwetswijziging wordt aangenomen, kan Erdogan dus aanblijven tot 2029.

De president zal overal invloed op hebben en niemand heeft meer invloed op de president.
CHP-leider Kemal Kilicdaroglu over de grondwetswijziging
Constitutionele dictatuur


De regerende AKP heeft de aanpassingen aan de grondwet geschreven in samenwerking met de kleine rechts-nationalistische MHP. De twee andere partijen in het parlement, de centrum-linkse CHP en de voornamelijk Koerdische HDP, hebben zich al tegen het voorstel uitgesproken.

Volgens CHP-leider Kemal Kilicdaroglu brengt de aanpassing van de grondwet een constitutionele dictatuur. "De president zal overal invloed op hebben en niemand heeft meer invloed op de president." De wetgevende, uitvoerende en rechtelijke macht komen volgens de CHP-leider bij één man te liggen.

De leiders van de HDP in het parlement zitten sinds afgelopen november in de gevangenis. Zij worden verdacht van medeplichtigheid aan terroristische activiteiten. Uit protest daartegen besloot de partij zich te onthouden van stemming in het debat over aanpassingen aan de grondwet.

Referendum

Zelfs met steun van de MHP, komt de regeringspartij AKP niet aan de benodigde twee derde meerderheid om de grondwet te kunnen wijzigen: 367 van de 550 parlementszetels. De AKP en de MHP hebben samen 355 zetels. Maar als het wetsvoorstel 330 zetels haalt, kunnen de partijen er wel een referendum over uitschrijven.

Ondanks tegenzin bij sommige MHP-parlementariërs en zelfs wat dissidente geluiden binnen de AKP-fractie, gaat dat referendum er vermoedelijk komen. De AKP wil het dit voorjaar organiseren.

En dan is het aan de stemming onder het volk. Die is met voortdurende aanslagen en een snel verslechterende economie moeilijk te peilen. Maar de ervaring leert dat president Erdogan geen middel onbenut zal laten om de volksraadpleging in zijn voordeel te beslechten.
Kortom: een president die ook partijleider en regeringsleider is. Die niet ter verantwoording kan worden geroepen door het parlement. Minister kan benoemen en ontslaan. 2/3 van alle rechters, waaronder opperrechters kan benoemen en ontslaan. Alle uitvoerende macht in handen heeft. Zijn termijnen gaan opnieuw weer tellen als huidige termijn afloopt in 2019, hij kan dan weer twee termijnen van 5 jaar president worden en dus tot 2029 president blijven.

[ Bericht 2% gewijzigd door Ryan3 op 05-03-2017 11:59:39 ]
I´m back.
pi_169300374
quote:
1s.gif Op zondag 5 maart 2017 11:45 schreef mitchelll0181 het volgende:

[..]

Nee hier moet de vaste aanhang van Feyenoord, Ajax, Den haag, PSV naar toe.
Mag ook, hoewel ik die roze kapjes wel zal missen.
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
  zondag 5 maart 2017 @ 12:02:06 #233
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_169300388
Verpak het zoals je wilt, maar Turkije wordt natuurlijk gewoon een dictatuur onder opperfascist Erdogan.
pi_169300424
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 12:02 schreef WheeledWarrior het volgende:
Verpak het zoals je wilt, maar Turkije wordt natuurlijk gewoon een dictatuur onder opperfascist Erdogan.
't is een beetje zoals EU, EU werkt niet, dus nu willen we meer EU
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
pi_169300904
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 11:51 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Deze schrijver correspondent Waagmeester van de NOS is dus niet goed ingelicht, volgens jou?

[..]

Kortom: een president die ook partijleider en regeringsleider is. Die niet ter verantwoording kan worden geroepen door het parlement. Minister kan benoemen en ontslaan. 2/3 van alle rechters, waaronder opperrechters kan benoemen en ontslaan. Alle uitvoerende macht in handen heeft. Zijn termijnen gaan opnieuw weer tellen als huidige termijn afloopt in 2019, hij kan dan weer twee termijnen van 5 jaar president worden en dus tot 2029 president blijven.
Que? De rechters en OvJ worden gekozen door het parlement volgens de nieuwe grondwet artikel 17, zijn ze verantwoordelijk tegen de minister van justitie, mag de president geen decreet uitbrengen over een onderwerp waar een wet over is, worden de decreten nietig verklaard eenmaal dat het parlement een wet over heeft aangenomen en mag het parlement de president ontslaan en zelfs juridisch vervolgen, iets wat het nu niet kan, vervolgen noch ontslaan muv 'landverraad'.

De president mag zich twee keer verkiesbaar stellen en twee termijnen zijn functie uitoefenen volgens de huidige grondwet, nergens staat of is besproken dat Erdogan z'n eerste termijn als cadeau wordt gegeven en zich daarna gewoon weer verkiesbaar mag stellen buiten wat dubieuze 'media' na, zelfs Hurriyet heeft het vooralsnog over een termijn tot 2024 als hij in 2019 wordt herkozen. Is het vergezocht dat er pro-Erdogan lobby's zullen ontstaan die zijn huidige presidentschap nietig verklaard willen hebben omdat het presidentieel systeem toen nog niet was ingegaan, misschien. Vooralsnog zijn daarover geen voorstellen over gedaan of besproken en is het maar de vraag of men in 2024 Erdogan weer zou verkiezen. Als het parlement het echt wil kan het Erdogan twee keer ontslaan en is het binnen 2 jaar afgelopen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-03-2017 12:41:29 ]
pi_169301011
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 12:29 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Que? De rechters en OvJ worden gekozen door het parlement volgens de nieuwe grondwet artikel 117, zijn ze verantwoordelijk tegen de minister van justitie, mag de president geen decreet uitbrengen over een onderwerp waar een wet over is, worden de decreten nietig verklaard eenmaal dat het parlement een wet over heeft aangenomen en mag het parlement de president ontslaan en zelfs juridisch vervolgen, iets wat het nu niet kan, vervolgen noch ontslaan muv 'landverraad'.

De president mag zich twee keer verkiesbaar stellen en twee termijnen zijn functie uitoefenen volgens de huidige grondwet, nergens staat of is besproken dat Erdogan z'n eerste termijn als cadeau wordt gegeven en zich daarna gewoon weer verkiesbaar mag stellen buiten wat dubieuze 'media' na, zelfs Hurriyet heeft het vooralsnog over een termijn tot 2024 als hij in 2019 wordt herkozen. Is het vergezocht dat er pro-Erdogan lobby's zullen ontstaan die zijn huidige presidentschap nietig verklaard willen hebben omdat het presidentieel systeem toen nog niet was ingegaan, misschien. Vooralsnog zijn daarover geen voorstellen over gedaan of besproken en is het maar de vraag of men in 2024 Erdogan weer zou verkiezen. Als het parlement het echt wil kan het Erdogan twee keer ontslaan en is het binnen 2 jaar afgelopen.
Ja, dus die correspondent is niet goed ingelicht, Rutte niet, de Duitse regering niet, het is maw weer één groot complot tegen de Turken door het westen en de Britse diepe staat? Er is zoveel verschil tussen jouw interpretatie en die in de mainstream media, dat dat niet met elkaar te verzoenen valt.
I´m back.
pi_169301038
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 12:33 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, dus die correspondent is niet goed ingelicht, Rutte niet, de Duitse regering niet, het is maw weer één groot complot tegen de Turken door het westen en de Britse diepe staat? Er is zoveel verschil tussen jouw interpretatie en die in de mainstream media, dat dat niet met elkaar te verzoenen valt.
Mainstream media vertaalt vaker niet goed dan wel.
pi_169301099
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 12:33 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, dus die correspondent is niet goed ingelicht, Rutte niet, de Duitse regering niet, het is maw weer één groot complot tegen de Turken door het westen en de Britse diepe staat? Er is zoveel verschil tussen jouw interpretatie en die in de mainstream media, dat dat niet met elkaar te verzoenen valt.
De Britse diepe staat, je haalt mij door elkaar met een andere user diens naam ook met een T begint vrees ik :')
Verder vraagt niemand je om mij te geloven liever niet zelf, vraag een Turkse vertrouweling van je om zelf :

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
te vertalen, als je iets anders tegenkomt dan wat ik je aan het samenvatten ben hoor ik het graag.
pi_169301102
quote:
1s.gif Op zondag 5 maart 2017 12:33 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Mainstream media vertaalt vaker niet goed dan wel.
Ja, akkoord dat kan, maar jij denkt dat Rutte en de Duitse regering zich dan ook niet goed laten informeren?
I´m back.
pi_169301161
quote:
1s.gif Op zondag 5 maart 2017 12:33 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Mainstream media vertaalt vaker niet goed dan wel.
En media van Erdogan vertaalt wat Erdogan toestaat en anders niet.

Tot nu toe is de vertaling van de mainstream internationale media vrij nauwkeurig gebleken, van de corruptie van Erdogan en zijn zoon Bilal, de levering van wapens van Turkije aan El Nusra en ISID, de verregaande economische neergang van Turkije tot de miljarden die Erdogan inmiddels op verschillende rekeningen heeft en het meer dan interessante geldverkeer tussen Qatar en Turkije.
pi_169301169
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 12:36 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, akkoord dat kan, maar jij denkt dat Rutte en de Duitse regering zich dan ook niet goed laten informeren?
Rutte was zo goed ingelicht dat hij vrijwel zeker wist dat Griekenland geen exta hulppakketen nodig had en hoe het met die 1000 euro is afgelopen weten we allemaal. ;(
pi_169301257
Stimorol proberen te overtuigen van Erdogan's corruptie, damn, dan ben je wel heeeeeeel wanhopig. :')

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-03-2017 12:42:18 ]
pi_169301270
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 12:38 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

En media van Erdogan vertaalt wat Erdogan toestaat en anders niet.

Tot nu toe is de vertaling van de mainstream internationale media vrij nauwkeurig gebleken, van de corruptie van Erdogan en zijn zoon Bilal, de levering van wapens van Turkije aan El Nusra en ISID, de verregaande economische neergang van Turkije tot de miljarden die Erdogan inmiddels op verschillende rekeningen heeft en het meer dan interessante geldverkeer tussen Qatar en Turkije.
Populaire oneliners zoals de trein icm democratie en het niet mogen glimlachen van vrouw etc werden compleet bagger vertaald. Dat zegt niet dat alles slecht wordt vertaald of over bericht.
pi_169301293
quote:
10s.gif Op zondag 5 maart 2017 12:42 schreef Triggershot het volgende:
Stimorol proberen te overtuigen van Erdogan's corruptie, damn, dan ben je wel heeeeeeel wanhopig. :')
Heheheh erg hè 8-)
pi_169301311
quote:
7s.gif Op zondag 5 maart 2017 12:36 schreef Triggershot het volgende:

[..]

De Britse diepe staat, je haalt mij door elkaar met een andere user diens naam ook met een T begint vrees ik :')
Verder vraagt niemand je om mij te geloven liever niet zelf, vraag een Turkse vertrouweling van je om zelf :

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
te vertalen, als je iets anders tegenkomt dan wat ik je aan het samenvatten ben hoor ik het graag.
Die precieze wetsteksten is allemaal leuk en aardig, maar daar heb je niet zoveel aan, het gaat erom wat bekend is over wat die wetsteksten in de praktijk zullen veranderen.

Om het dan maar even heel anders te stellen: zo'n GWsherziening zou dat, volgens jou, ook voor NL dus een mooi voorstel zijn. Het verruimt de slagkracht van de regering, plus zorgt voor meer democratie, zeg je?
I´m back.
pi_169301325
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 12:36 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, akkoord dat kan, maar jij denkt dat Rutte en de Duitse regering zich dan ook niet goed laten informeren?
Waarover precies? Nergens heb ik een oordeel van Rutte gelezen betreffende de inhoud van het referendum.
pi_169301332
quote:
1s.gif Op zondag 5 maart 2017 12:43 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Heheheh erg hè 8-)
Ik moest wel lachen ja.
pi_169301354
quote:
10s.gif Op zondag 5 maart 2017 12:45 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ik moest wel lachen ja.
Hep gül O+
pi_169301401
quote:
9s.gif Op zondag 5 maart 2017 12:38 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Rutte was zo goed ingelicht dat hij vrijwel zeker wist dat Griekenland geen exta hulppakketen nodig had en hoe het met die 1000 euro is afgelopen weten we allemaal. ;(
Lijken mij twee heel andere zaken. Dat Griekenland gedoe is gewoon opgelegd door Duitsland die een domino-scenario probeerde te voorkomen en Rutte hobbelde daar als een loops teefje achteraan, terwijl hij voor de bühne in NL de tough guy uithing. En die 1.000 euro is gewoon een verkiezingsbelofte geweest om mensen over te halen op zijn partij te stemmen, terwijl hij van te voren ook kon inschatten dat over de haalbaarheid van die belofte daadwerkelijk niets te zeggen viel voor de verkiezingen.
I´m back.
pi_169301429
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 12:44 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Die precieze wetsteksten is allemaal leuk en aardig, maar daar heb je niet zoveel aan, het gaat erom wat bekend is over wat die wetsteksten in de praktijk zullen veranderen.
De precieze wetteksten zijn de zaken die de wetten en bestuur van het land in uitvoer gaan brengen en waar de veranderingen op gebaseerd zullen zijn, ik ben het met je eens dat de praktijk belangrijker is dan de theorie als het gaat om het bestuur van een land. Maar nofi, maar dat de president zelf alles mag beslissen, geen verantwoording hoeft af te leggen aan niemand is simpelweg gewoon niet waar en ook niet haalbaar met de beperkte aanpassingen die er zijn voorgesteld, realistischer is dat Erdogan het leger of het volk weet te mobiliseren om zichzelf tot Sultan te verklaren dan dat hij met de nieuwe grondwet alleenheerser kan worden.

quote:
Om het dan maar even heel anders te stellen: zo'n GWsherziening zou dat, volgens jou, ook voor NL dus een mooi voorstel zijn. Het verruimt de slagkracht van de regering, plus zorgt voor meer democratie, zeg je?
Ik doe geen uitspraken over dingen waar ik mij niet in verdiept heb. Maar als je het aan mij persoonlijk vraagt op veel vlakken kan ik het met G tot de W wel eens zijn.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')