golfer | donderdag 2 maart 2017 @ 21:51 |
Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden. http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/ | |
golfer | donderdag 2 maart 2017 @ 21:52 |
Melk is goed voor elk en vooral vrijwel allemaal hetzelfde van dezelfde fabriek met andere verpakkingen en prijzen. | |
derLudolf | donderdag 2 maart 2017 @ 22:00 |
Nog niet gekeken, blijkbaar kont goedkope melk niet uit het buitenland. Toch staat er vaak BE of DE op de goedkopere melk of boter... | |
Pietverdriet | donderdag 2 maart 2017 @ 22:06 |
Dat is trouwens de laatste handeling, zo staat er op veel verpakte gouda NL, dat wil zeggen dat ie in NL ingepakt is. De kaas kan uit Nieuw Zeeland komen. Zo staat er DE op de Kerrygold boter hier | |
golfer | donderdag 2 maart 2017 @ 22:15 |
De melk komt gewoon uit Nederland. | |
Pietverdriet | donderdag 2 maart 2017 @ 22:19 |
Dat kan, maar formeel zegt dat ovale labeltje welke fabrikant de laatste handeling heeft verricht. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/EG-erkenningsnummer | |
#ANONIEM | donderdag 2 maart 2017 @ 22:23 |
En wat is die laatste handeling in het geval van een pak melk? | |
Joost-mag-het-weten | donderdag 2 maart 2017 @ 22:31 |
De melk in het pak steken ? Als je een tank melk koopt in het buitenland en die in Nederland verpakt staat daar toch het Nederlandse nummer op ? | |
Pietverdriet | donderdag 2 maart 2017 @ 22:41 |
verpakken? | |
golfer | donderdag 2 maart 2017 @ 23:34 |
De melk komt allemaal van coöperaties uit Nederland, maar Piet heeft overduidelijk niet gekeken. | |
derLudolf | donderdag 2 maart 2017 @ 23:34 |
Melk komt toch gewoon met pak en al uit de fabriek? | |
derLudolf | donderdag 2 maart 2017 @ 23:42 |
Tja, de kaas van DOC staat NL op, maar ga maar es op de A37 rijden en kijk hoeveel Duitse RMO's je tegenkomt. Goed ik ga even naar uitzending gemist. | |
golfer | donderdag 2 maart 2017 @ 23:48 |
Het ging over melk. Niet over kaas. | |
derLudolf | vrijdag 3 maart 2017 @ 00:18 |
Jup. Pure pure melk. Overigens vind ik het wel grappig dat ze het over weidemelk hebben, alle koeien staan nu op stal. Verschil tussen hetgeen wat weidemelk wordt verkocht en wat als niet-weidemelk wordt verkocht zou je dus überhaupt niet proeven. Verder denk ik dat dat die goedkope merken nogal eens van aanbieder veranderen. Vandaar ook dat ze die claim van weidemelk er niet opzetten, omdat het niet altijd weidemelk is. Daarom allicht dat ik de DE/BE zag staan: op dat moment kon een Duitse coöperatie allicht goedkoper leveren. Overigens is niet alles hetzelfde, gepasteuriseerde melk van de Lidl is langer houdbaar dan Jumbo eigen merk en dat proef je ook. | |
Teslynd | vrijdag 3 maart 2017 @ 00:48 |
't Is weidemelk als de koe minimaal een bepaald aantal dagen per jaar in de wei staat. Dat je geen verschil proeft, komt waarschijnlijk doordat de fabriek de melk in componenten scheidt en dan weer samenvoegt volgens de recepten voor volle melk, halfvolle melk, magere melk, gecondenseerde melk, langhoudbare melken, extra langhoudbare melken (UHT is smerig, maar kan een halve week op tafel blijven staan). Verse melk is melk die gedurende 3 dagen verzameld wordt en dan verwerkt. Echt verse melk koop je dus bij de boer aan huis en moet je thuis pasteuriseren (verhitten tot het bijna kookt). Het aantal boerderijen neemt af en het aantal verkooppunten neemt nog harder af. | |
golfer | vrijdag 3 maart 2017 @ 00:55 |
Ben benieuwd of Pietverdriet nog steeds bij zijn stellige beweringen blijft na het zien van deze uitzending. | |
derLudolf | vrijdag 3 maart 2017 @ 09:07 |
Dat weet ik. Maar op dit moment zit er geen enkel verschil tussen "weidemelk" en niet-weidemelk omdat beide koeien op stal lopen Tussen de Camping Botergoud Grasboter en elke andere boter zit wel verschil. Geen enkele boter door qua smeerbaarheid op kamertemperatuur daarin tipt. | |
#ANONIEM | vrijdag 3 maart 2017 @ 09:10 |
Als die koe die nu op stal staat genoeg dagen per jaar in de wei staat dan is het weidemelk, als die koe nooit in de wei staat is het geen weidemelk. Dat is dus het verschil. | |
derLudolf | vrijdag 3 maart 2017 @ 09:17 |
Melk van FC kan net zo goed Duits zijn hoor. Ze hebben ook leden in Duitsland en België En dat de OK¤ melk dit jaar van FC komt wil niet zeggen dat dat vorig jaar ook zo was of volgend jaar nog zo is. Als DMK een cent goedkoper levert staat er volgend jaar DE op de pakken. [ Bericht 0% gewijzigd door derLudolf op 03-03-2017 09:34:05 ] | |
Pietverdriet | vrijdag 3 maart 2017 @ 09:29 |
Volgens mij heb jij problemen met lezen | |
djkoelkast | vrijdag 3 maart 2017 @ 11:02 |
Gestandariseerde melk is sowieso niet lekker. Ze maken eerst van alle melk magere melk en gaan het daarna aanlengen met een exact percentage vet en dat homogeniseren ze daarna. Voor mij smaakt het allemaal naar water. Wij halen gepasteuriseerde, niet-gehomogeniseerde melk bij een biologisch dynamische boer. Dat scheelt enorm in smaak (en maar weinig in prijs). | |
Pietverdriet | vrijdag 3 maart 2017 @ 11:05 |
Doe ik meestal ook, duidelijk beter van smaak | |
djkoelkast | vrijdag 3 maart 2017 @ 12:43 |
In Duitsland kun je nog wel niet-gehomogeniseerde biologische melk in de supermarkt vinden, in Nederland kun je dat mooi vergeten in een normale winkel, dan moet je al naar een biologische winkel (en die zitten hier op minstens 30 minuten rijden vandaan). "onze" boer heeft huisjes met koelingen in de hele regio en daar kun je dan je melk/karnemelk/yoghurt/hangop/slagroom halen. | |
Pietverdriet | vrijdag 3 maart 2017 @ 15:40 |
Dat soort boeren mag ik graag, die klagen niet over de melkprijs, maar zijn creatief | |
Weltschmerz | vrijdag 3 maart 2017 @ 16:24 |
Beetje zonde om de weidemelk te pasteuriseren, kun je beter boerenkaas van maken. Het meest verrassende vind ik nog wel dat het niet al algemeen bekend was. Ik heb vroeger in een zuivelfabriek gewerkt en dan was het merk een kwestie van welk merk pakken je in de machine invoerde. Het vulproces werd niet stilgezet bij het wisselen van merk, dat zou helemaal niet uitkunnen, laat staan dat er een andere tank werd aangesloten. Als je dan een paar losse pakken van een bepaald merk nodig had dan voerde je een plaat van het juiste karton in en pakte even later die pakken van de band. Daar werkten zoveel verschillende uitzendkrachten, het was niet bepaald een goed bewaard geheim. | |
#ANONIEM | vrijdag 3 maart 2017 @ 16:28 |
Meest onnozele was de "verbazing" over dat melk in een pak niet van 1 koe afkomstig is. Of je bent als programmamaker niet al te slim met zo'n opmerking of je hebt totaal geen respect voor de kijker. | |
#ANONIEM | vrijdag 3 maart 2017 @ 16:30 |
Dat gebeurt bij mijn grootste klant ook alleen maken die luiers. | |
Pietverdriet | vrijdag 3 maart 2017 @ 16:33 |
Mja, de regio in NL is van grotere invloed welke zuivelfabriek je melk komt dan het merk, ken het van Coberco | |
qajariaq | vrijdag 3 maart 2017 @ 16:34 |
Hebben we nu juist een slag gezien in de prijzenoorlog tussen supermarkten en producenten? Zo open heb ik nog nooit beide kanten van de keten zien vertellen dat het allemaal hetzelfde product is en dat de prijs gewoon gebaseerd is op wat de gek er voor geeft.. Verder blijft het mij keer op keer verbazen wat voor onzin voorlichters weten op te hoesten. Een beetje slimmerd verteld rustig dat ie dat niet weet en er op terug gaat komen in plaats van vertellen dat melk van o.a. melkpoeder wordt gemaakt. | |
wootahH | vrijdag 3 maart 2017 @ 18:05 |
ging dat niet over van 1 boer. of echt een koe? | |
Postbus100 | vrijdag 3 maart 2017 @ 18:48 |
Promopraatje van Jumbo, maar vertellen hoe zij onder de prijs van de ander kunnen zitten (uitknijpen? Verlies draaien?), ho maar. Wie strijkt nu het meeste geld op tussen de boer en de consument? Campina? (en de andere tussenpersonen). Meest interessante vond ik trouwens dat ze aan de hand van die fabriekcodes inzichtelijk maakten dat er globaal maar vier grote fabrieken zijn. Die 'melksommelier' nuanceerde mooi dat dat niet hoeft te betekenen dat er ook slechts vier productielijnen zijn, maar iedereen kan zelf wel op z'n klompen aanvoelen dat dat wel de praktijk is. | |
Postbus100 | vrijdag 3 maart 2017 @ 18:51 |
Fixed | |
derLudolf | vrijdag 3 maart 2017 @ 18:54 |
Volgens mij was de verbazing meer dat de melk in een pak van meerdere boerderijen kwam | |
Postbus100 | vrijdag 3 maart 2017 @ 18:56 |
Net zo onnozele vraag. Je ziet toch zo'n Campinatankauto langs meerdere boeren trekken? Die rijdt echt niet voor één boer. | |
derLudolf | vrijdag 3 maart 2017 @ 18:56 |
Coberco bestaat al zeker 20 jaar niet meer, werd toen Friesland foods. Nu FC. | |
derLudolf | vrijdag 3 maart 2017 @ 18:58 |
Of gewoon geen totaal benul hoeveel koeien en gemiddelde boer heeft/ hoeveel een koei per dag geeft. Denk dat er van ongeveer 10 boeren melk in zo'n oplegger gaat. | |
Pietverdriet | vrijdag 3 maart 2017 @ 19:03 |
Ik ben dan ook al oud | |
ddx | vrijdag 3 maart 2017 @ 19:48 |
Kwam dinsdag deze melk tegen in de supermakt. Pak gekocht om te proeven, erg lekker http://hollandjerseyfoodcompany.com/assortiment/ Kocht altijd boerenland volle melk van campina, maar dit is een goede vervanger | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 3 maart 2017 @ 20:22 |
vanwege de mooie dame op de verpakking | |
derLudolf | vrijdag 3 maart 2017 @ 20:55 |
Op dat pak van Jerseymelk staat ook een mooie dame | |
djkoelkast | vrijdag 3 maart 2017 @ 21:24 |
Werkt ook top, elke week staat er voldoende, in glazen flessen. Die lever je weer in bij het halen van nieuwe. Je schrijft op wat je pakt en dat wordt dan automatisch geïncasseerd. Gaat wel op vertrouwen dus maar ze hebben inmiddels een aantal van die huisjes en nog wat verkoopadressen. Ze hebben onlangs een nieuwe helemaal open stal gebouwd. | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 3 maart 2017 @ 21:28 |
ja dat bedoel ik toch | |
derLudolf | vrijdag 3 maart 2017 @ 21:39 |
Ik dacht dat je Daphne Schippers op het Campina pak bedoelde | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 3 maart 2017 @ 22:25 |
die heeft niet van die mooie ogen | |
heiden6 | zaterdag 4 maart 2017 @ 00:53 |
https://en.wikipedia.org/wiki/Loss_leader | |
Joost-mag-het-weten | zaterdag 4 maart 2017 @ 03:46 |
Wat ik opvallend vind is dat de man van Jumbo laat uitschijnen dat ze die goedkope melk met verlies verkopen, maar dat hier in België (waar ik woon) net zo'n prijsverschillen tussen de verschillende merken zijn. En hier is verkopen met verlies verboden. Dus moet die prijs toch nog boven de inkoopprijs liggen. | |
Pietverdriet | zaterdag 4 maart 2017 @ 09:19 |
Kosten zijn meer dan de inkoopprijs natuurlijk | |
Teslynd | zondag 5 maart 2017 @ 02:49 |
En in de biologische veehouderij mogen de koeien het hele jaar op stal staan. Dus als je smaakverschil wil leveren, moet je zorgen dat de melk apart verwerkt wordt, zoals bij de jersey-melk. Toen ik een jaar of 20 geleden naar een biologische geitenboerderij ging, kwam ik langs de stal: niet zo groot, aan de twee kopse kanten de grote toegangen open en de geiten aangebonden in het donker. Geiten aangebonden? Heb voor de winkel nog wat staan kijken en binnen ook, maar het was echt een biologisch bedrijf met biologische zuivel. Ja, maar jij boft. De niet-biologische boerderijwinkel hier in de omgeving is al jaren weg. Er zijn steeds minder bedrijven waar je recht bij de boer kan kopen. De reguliere melk is als de pakken 100% vruchtensap: ingedroogd & getransport en dan hier weer tot sap op siroopbasis gemaakt. Dat het net zoveel vitamine C heeft als de verse sap, komt natuurlijk door de complementaire toevoeging van chemische vit.C. Complementaire stoffen hoeven niet vermeld te worden. Ook niet als dat suiker is. Pas als het extra toevoegingen zijn, zijn het additieven en moeten ze op de verpakking genoemd worden. | |
qajariaq | zondag 5 maart 2017 @ 08:07 |
Beweer je nu dat melk ingedikt word en dan weer aangelengd? Lijkt me redelijk overbodig als dat in dezelfde fabriek gebeurd. | |
blessed19 | zondag 5 maart 2017 @ 08:15 |
Dit. Daarnaast, mocht het echt zo gebeuren, dan heeft hij vast een onderbouwde bron en daarnaast ook de keuringsdienst van waarde erover gemaild! | |
Teslynd | zondag 5 maart 2017 @ 08:27 |
Tropische vruchten worden ter plekke ingedikt en hier weer aangelengd. Melk wordt in de fabriek gedemonteerd en tot het gewenste product samengevoegd. Door de bewerking is het vergelijkbaar. Het zijn niet meer een kan uitgeperste sinaasappels en een kan melk van de koe, maar het zijn fabrieksprodukten geworden. | |
qajariaq | zondag 5 maart 2017 @ 08:30 |
Het grote verschil is dat fruit over de halve wereld wordt verscheept. Melk slecht een halve fabriek. Het klopt dat vet eerst wordt verwijderd en dan weer toegevoegd maar vet is geen water natuurlijk. | |
blessed19 | zondag 5 maart 2017 @ 08:33 |
Heb je ook bronnen hiervoor? | |
Pietverdriet | zondag 5 maart 2017 @ 08:57 |
Nee, proceshulpstoffen (bv om bier helder te maken) hoeven niet te worden vermeld. Ingrediënten en toevoegingen wel | |
Teslynd | zondag 5 maart 2017 @ 09:02 |
Het wordt verder gedemonteerd. Bij voorbeeld in ik meen New Zeeland bevat de melk minder lactose en wordt het er aan toegevoegd. Overal zijn standaardiseringstabellen voor, ook voor de verhouding van de melkbestanddelen. De melk van de verschillende boerderijen gaat bij elkaar, wordt gedemonteerd en dan worden dan weer gemengd in de gewenste verhoudingen voor de diverse zuivelprodukten. Dat is dus gewoon regionaal verzamelde melk. Indertijd toen de additievenoorlog begon, bleek er onderscheid gemaakt te worden in complementen en additieven. Complementen waren dus om waarden die lager dan volgens de tabellen ideaal waren, aan te vullen tot het gewenste niveau. Dat hoefde niet vermeld te worden, ook niet als de zoetheid met balen suikers of alternatieve zoetstoffen bereikt werd. Additieven zijn de extra's, bv. de aroma's in vruchtendranken die de koelkast uit stinken. Extra's moeten op de ingrediëntendeclaratie vermeld worden. Toen ik nog zelfgemaakte yoghurt at, gebruikte ik halfvolle melk met een schep melkpoeder. Daar werd het vaster van, geen idee of het door de lactose of de proteïnes kwam, daar werd toen niet over gepraat. Zuivelfabrieken zullen ook zo hun methodes hebben. Inmiddels weet ik dat je beter volle melk kan drinken, behalve dat fabrieksmelk te bewerkt is, alleen al door het demonteren. Dus beter volle melk van de boerderijwinkel, maar de meeste mensen hebben die niet dicht bij huis of op hun route. En bij een rondleiding op een boerderij, zag ik dat er mensen zijn die walgen van verse melk. Verse melk recht van een goede boerderij is echt het lekkerste. Kijk of de stal en de koeien schoon zijn en er genoeg strooisel ligt. De jerseymelk die vorenstaand genoemd werd, is ook bij AH te krijg, in elk geval on-line. Het zit in literpakken. Het is gepasteuriseerd, want melk in pakken verkocht moet gepasteuriseerd zijn. Dat is natuurlijk logisch gezien de verplaatsingen. Toen ik er gisteren naar keek, zag ik dat het om A2/A2-melk gaat. Dat valt bij veel mensen beter dan de gebruikelijke A1/A1 en A1/A2-melk, omdat de A2-eiwitten beter verteerd kunnen worden. In gepasteuriseerde melk is de lactase uitgeschakeld en moet je zelf de lactose zien af te te breken. Als je ongepasteuriseerde verse afgeroomde melk koopt, heb je ook melk met te weinig fytase. Het is erg fout geweest om alles halfvet of mager aan te bevelen. Gewoon volle melk drinken. Als je bang bent daar dik van te worden, dan kleinere porties en vooral minder snoepen en minder frisdranken als cola drinken. | |
golfer | zondag 5 maart 2017 @ 12:08 |
Melk wordt ingedikt en aangelengd? Bij Campina? Mag ik daarvan een bron? | |
knokkels | zondag 5 maart 2017 @ 12:12 |
Bedoel je Tesselaar toevallig? Rauwe melk > alle andere melk | |
knokkels | zondag 5 maart 2017 @ 12:15 |
Dat zou ik ook wel willen zien. | |
djkoelkast | zondag 5 maart 2017 @ 12:19 |
Nee, in de kop van Noord-Holland vlakbij Sint-Maarten zit er eentje. Ze hebben standaard alles gepasteuriseerd, maar niet gehomogeniseerd. Je kunt ook rauwe melk bestellen, dan staat dat voor je klaar in het 'zuivelhuisje' waar je altijd je melk haalt. Hier gaat de melk niet snel genoeg voor rauwe melk, dus wij halen gepasteuriseerd. Maar ook dat doen ze zelf. | |
djkoelkast | zondag 5 maart 2017 @ 12:21 |
Alle gestandariseerde melk wordt eerst magere melk van gemaakt en later wordt het vet tot een bepaald exact percentage weer toegevoegd en wordt de boel gehomogeniseerd. Hoe dat gaat kun je o.a. heel mooi zien in deze serie: http://www.bbc.co.uk/programmes/b05typk9 Als je wil kan ik hem wel online gooien voor je. | |
knokkels | zondag 5 maart 2017 @ 12:22 |
Hmm, Tesselaar is iets dichterbij voor mij dan Sint Maarten(svlotbrug) En ik ben opgegroeid op een melkveebedrijf. Dus voorkeur voor rauwe melk, en die gaat wel snel bij mij | |
knokkels | zondag 5 maart 2017 @ 12:25 |
Engelse fullfat milk smaakt écht compleet anders dan nederlandse volle melk. Nu snap ik die verandering in smaak ook. Campina Boerenlandmelk komt nog het meest in de buurt van de rauwe melk die ik gewend ben. (Direct uit de melktank, gekoeld, en aangevoerd door de koeien zelf, gezeefd enzo.) | |
djkoelkast | zondag 5 maart 2017 @ 12:38 |
Het proces is hier niet anders hoor, anders kun je nooit altijd, constant, hetzelfde vetgehalte hebben. Dan moet dat een gestandariseerd product zijn. | |
knokkels | zondag 5 maart 2017 @ 13:25 |
De stappen zijn hetzelfde, de manier waarop zou kunnen verschillen. Wat weer invloed heeft op de smaak. En de smaak van de consument in het land waar het wordt verwerkt tot consumptiemelk. Daarnaast zitten de R&D afdelingen van de melkfabrieken ook niet stil. In 2015 heeft Melkunie (Arlafoods) een nieuw versfilter geïmplementeerd in het productieproces. Hierdoor worden de zuurmakende bacteriën nagenoeg allemaal weggefilterd. Met een uitbreiding van de THT van 5 dagen tot gevolg. [ Bericht 16% gewijzigd door knokkels op 05-03-2017 13:32:27 ] | |
Pietverdriet | zondag 5 maart 2017 @ 14:02 |
Die gefilterde en langer houdbare melk smaakt vies | |
knokkels | zondag 5 maart 2017 @ 14:06 |
Ja. Daar heb je gelijk in. Die bacteriën die eruit worden gefilterd, zijn deel van de smaaksensatie van melk. En als de melk zuur is, heb je je melk niet snel genoeg opgedronken, of verkeerd bewaard. | |
Bravebart | zondag 5 maart 2017 @ 14:15 |
Hoe smaken bacteriën dan? | |
djkoelkast | zondag 5 maart 2017 @ 14:22 |
Het blijft gehomogeniseerd en daardoor smaakt het nergens naar. Niet alle vetdeeltjes in melk zijn even klein, daarom staat er op mijn fles melk als die een dag of 3-4 staat een laagje room, moet je even schudden. | |
knokkels | zondag 5 maart 2017 @ 14:22 |
Niet alle bacteriën zijn slecht hoor. Die bacteriën voeding zich met voedingsstoffen die voor hun voedsel zijn, en veranderen daarmee de chemische compositie van melk. Dat de consensus met betrekking tot bacteriën is: Oh! Vies! Bah! Eng! is gewoon een misvatting. | |
knokkels | zondag 5 maart 2017 @ 14:28 |
Homogeniseren is eigenlijk gewoon heel goed zeven, zodat alle vetdeeltjes een gelijke grootte (als in gehomogeniseerde massa) krijgen. Rauwe melk (bij de boer direct uit de tank) heeft een bepaald vetpercentage wat over het algemeen hoger is dan melk die uit de winkel komt. Afhankelijk van seizoen en boer. Wat krijgt de koe te eten. Welk gras, waar bestaat het kuilgras uit. Mais, melasse. Allemaal van invloed op de smaak. Melk die verwerkt is in een melkfabriek heeft verschillende productieprocesen ondergaan. Rauwe melk heeft die productieprocessen niet gehad. | |
Pietverdriet | zondag 5 maart 2017 @ 14:49 |
Jep, het krijgt een kooksmaak. Heb eens bij een wijnboer zijn gefilterde en ongefilterde wijn gedronken, was ook een flink verschil in smaak. | |
knokkels | zondag 5 maart 2017 @ 14:58 |
Ik ben opgegroeid met rauwe melk Kooksmaak komt vrij bij sterilisatie hetzij sterilisatie UHT. En dat heeft écht geen bal meer met melk te maken. Van die bruine kleur door het koken van de melkvetmoleculen. Lekker hoor | |
Bravebart | zondag 5 maart 2017 @ 15:04 |
Ik bedoelde meer dat bacteriën zelf geen smaak hebben, maar de producten die ze produceren (goh). Verder mee eens hoor, zonder beestjes zijn veel producten maar saai en smakeloos | |
knokkels | zondag 5 maart 2017 @ 15:05 |
Dan klopt mijn antwoord ook | |
Pietverdriet | zondag 5 maart 2017 @ 15:07 |
Het zogenaamde filteren van de melk is een deelsterilisatie Melkproducenten beweren dat de filteren en dat het daardoor langer houdbaar is, maar het een deel van het verhaal. Men filtert onder hoge druk door een membraam, daar haal je de bacterien er mee uit, echter ook een deel van de grote eiwitmoleculen en vetbolletjes. Deze massa wordt continue van het membraam gehaald en seperaat gesteriliseerd en weer aan de melk toegevoegd. Dit is de reden waarom de langer houdbare melk een kooksmaak heeft zonder UHT verhit te zijn. | |
knokkels | zondag 5 maart 2017 @ 15:10 |
Klopt. En gesterilseerde melk heeft om die reden minder belangrijke voedingsstoffen. Ja okee, volle melk is het vetst, halfvolle melk wat minder, magere en gesteriliseerde melk kan ik écht geen melk meer noemen. | |
Pietverdriet | zondag 5 maart 2017 @ 15:16 |
Had KVW dit trouwens ook in hun uitzending? Of komen die nog steeds niet verder dan het filteren? | |
knokkels | zondag 5 maart 2017 @ 15:26 |
Komt hier en daar wat eenzijdig over, die reportages van ze. | |
golfer | zondag 5 maart 2017 @ 15:49 |
Dus je hebt nog steeds de uitzending niet bekeken? | |
Pietverdriet | zondag 5 maart 2017 @ 16:31 |
Soms vind ik dat ze meer intresse hebben in zich dom voordoen dan werkelijk slimme vragen stellen. | |
knokkels | zondag 5 maart 2017 @ 16:37 |
QFT | |
Pietverdriet | zondag 5 maart 2017 @ 16:52 |
Zal in hun programmaformule passen, maar vind het soms irritant. | |
knokkels | zondag 5 maart 2017 @ 17:06 |
Het is meer amusementsgericht dan daadwerkelijk informatief op het gebied van voedingsmiddelen. Is mijn inschatting dan | |
djkoelkast | zondag 5 maart 2017 @ 17:39 |
Door homogeniseren krijg je ook een andere samenstelling van lactose, veel mensen die licht intolerant zijn kunnen wel niet-gehomogeniseerde melk drinken. En het schijnt dat je van niet-gehomogeniseerd minder snel intolerant wordt, maar dat heb ik 'van gelezen'. | |
Pietverdriet | zondag 5 maart 2017 @ 17:57 |
Homogeniseren is het onder druk kleiner maken van de vet bolletjes, zie zo niet in hoe het de hoeveelheid melksuiker (lactose) beinvloed of de samenstelling zou veranderen. De zuurstofbinding tussen de beide suikers waar het uit bestaat krijg je zo niet stuk. Wat complexe eiwitten aangaat is het wat anders, als je een staafmixer in verse melk en het lang laat lopen krijgt de melk een kartonsmaak | |
Bravebart | zondag 5 maart 2017 @ 18:04 |
Hoe moet ik dat voor me zien, lactose switcht naar een 2→5 linkage oid | |
djkoelkast | zondag 5 maart 2017 @ 18:15 |
Don't shoot the messenger, ik heb het niet zelf onderzocht. Schijnt dat er iets gebeurt door homogeniseren waardoor de melk minder goed verdragen wordt. | |
knokkels | zondag 5 maart 2017 @ 21:26 |
Bedoel je niet de maillard-reactie die optreedt bij (deel)sterilisatie cq sterilisatie UHT? | |
djkoelkast | zondag 5 maart 2017 @ 21:27 |
Het had echt te maken met homogeniseren en lactoseintolerantie. Ik heb daar zelf overigens geen last van, ik vind de melk die niet gehomogeniseerd is gewoon enorm veel lekkerder. | |
knokkels | zondag 5 maart 2017 @ 21:30 |
Rauwe melk ftw Er is een smaakverschil tussen rauwe (direct uit de melktank, zonder tussenkomst van enige prroductieprocessen) melk en gehomogeniseerde melk. (één productieproces). De smaak is voller (joh), ronder. | |
djkoelkast | zondag 5 maart 2017 @ 21:37 |
De melk die ik haal is niet rauw, maar ook niet gehomogeniseerd. Alleen kort gepasteuriseerd. Zoals eerder gezegd kan ik ook rauw bestellen, maar dan kies ik toch voor dat beetje praktischer en iets minder smaak dan rauw. Verschil tussen gepasteuriseerde niet-gehomogeniseerde melk en gepasteuriseerde gehomogeniseerde melk is al enorm. | |
knokkels | zondag 5 maart 2017 @ 21:37 |
True | |
Oscar. | zondag 5 maart 2017 @ 22:55 |
naar yakult | |
Teslynd | maandag 6 maart 2017 @ 00:57 |
In joghurt kan je in elk geval proeven hoe hun afval smaakt. Ze eten de lactose op en het dikke & zure is hun afval (incl. hun lijkjes). Door homogeniseren wordt het vet veranderd en het daarin zittende fytase uitgeschakeld. Daarom hebben steeds meer mensen allerlei allergieën en/of intoleranties. Hetzelfde geldt voor gluten. Dat zit niet tussen de oren, maar komt door de veredeling (van ca. 4% gluten naar 40% gluten voor een betere resistentie) èn door de produktieprocessen (gluten toevoegen in de broodverbeteraarmassa voor flink gerezen baksels). Yakult smaakt naar zoetstoffen en aroma's. | |
golfer | dinsdag 7 maart 2017 @ 15:27 |
a.s. Donderdag: Een voorgerecht van rauw en flinterdun gesneden ossenhaas, zo kennen we carpaccio. Nu is het uit Italië overgewaaid naar het Nederlandse supermarktschap, handig verpakt met parmezaanse kaas en pijnboompitten. Maar wat is er over van het oorspronkelijke recept? | |
yosander | dinsdag 7 maart 2017 @ 17:02 |
Nog nooit gehad, ook geen behoefte aan | |
fotostarter | dinsdag 7 maart 2017 @ 18:45 |
Je kan overal carpaccio van maken. volgens mij betekend dat gewoon dun gesneden toch? Ik vind het wel lekker. Niet die voorverpakte kneut uit de winkel | |
golfer | dinsdag 7 maart 2017 @ 18:58 |
Carpaccio is oorspronkelijk een gerecht van dungesneden rauwe runderlende (contrefilet, maar zonder vet randje, en ontdaan van alle kleine ongerechtigheden), met een dressing van zelfgemaakte mayonaise (verhouding: 2 eierdooiers, 200 gr. neutrale olijfolie of zonnebloemolie, sap van een halve citroen of twee eetlepels witte azijn, zout en peper), worcestersaus, citroensap, melk, zout en witte peper. Tegenwoordig zijn er vele varianten, met ingrediënten als rauwe tonijn, zalm en kalfsbiefstuk. | |
Pietverdriet | dinsdag 7 maart 2017 @ 18:59 |
Met dank aan wikipedia | |
golfer | dinsdag 7 maart 2017 @ 19:00 |
Klopt. De afkomst van de naam staat daar ook: https://nl.wikipedia.org/wiki/Vittore_Carpaccio | |
Pietverdriet | woensdag 8 maart 2017 @ 12:42 |
zag geen falsificatie van wat ik gepost had. | |
golfer | woensdag 8 maart 2017 @ 12:44 |
Dus je blijft, na het nu eindelijk wel zien van de uitzending, beweren dat de melk uit België komt? | |
Pietverdriet | woensdag 8 maart 2017 @ 12:52 |
Koop een leesbril opa, ik zei dat hij meestal uit Belgie komt. Niet dat hij uit Belgie komt. Gebruik die leesbril eens om in verschillende supermarkten op de pakken te kijken en het ovale labeltje te lezen. In de uitzending deed men dit ook, daarom wisten ze uit welke fabriek de melk in hun sample vandaan kwam. Meer mensen hebben dit al voor jou gedaan http://www.boerenverstand(...)-van-de-albert-hein/
Wouter Klootwijk http://www.npo.nl/de-wild(...)-11-2011/NPS_1181858 Kortom, waar de melk en melkproducten vandaan komen kan ook JIJ gewoon op het pak bekijken | |
derLudolf | woensdag 8 maart 2017 @ 12:55 |
Dat het op dat moment uit Nederland komt wil niet zeggen dat het altijd uit NL komt. Er waren ook wel eens tijden dat goedkope melk uit het buitenland komt, of in ieder geval uit een fabriek in het buitenland. Die "sovjetmerken" (zo noem ik ze vanwege hun vrij kleur- en fantasieloze verpakking) kijken gewoon waar ze het goedkoopste kunnen inkopen verwacht ik. | |
Pietverdriet | woensdag 8 maart 2017 @ 12:57 |
Het ovale merkje zegt trouwens slechts waar de laatste handeling is verricht, als je hele kazen of containers boter uit NZ of Ierland naar NL haalt, ze hier verpakt, dan kan je er gewoon NL inzetten. Zoals ik zei, op mijn pakjes Ierse kerrygold boter staat in het ovale label DE omdat het hier verpakt is. | |
derLudolf | woensdag 8 maart 2017 @ 13:02 |
Weet ik, maar voor melk en yoghurt lijkt me het logischer dat je die ter plekke laat verpakken. Kaas van DOC (heeft een kaasfabriek in Hoogeveen) vermeld ook NL op het label maar als je op een willekeurig moment vandaag Hoogeveen richting Dld rijdt kom je meerdere Duitse melk auto's tegen. | |
golfer | woensdag 8 maart 2017 @ 13:05 |
En jij zag dat terug in deze uitzending? Halfvolle melk uit België? Ik heb net even mijn pakken halfvolle melk in de koelkast bekeken. Toch echt afkomstig uit NL volgens het EU nummer. Ook die van de AH. | |
Pietverdriet | woensdag 8 maart 2017 @ 13:08 |
Doe je dit nu omdat je het niet snapt of om te griepen? | |
djkoelkast | woensdag 8 maart 2017 @ 13:09 |
Halfvolle melk vind ik sowieso iets raars. Waarom bestaat dat? Melk is melk en in melk zit een bepaalde hoeveelheid vet. Waarom moet daar de helft dan weer uit? | |
Pietverdriet | woensdag 8 maart 2017 @ 13:10 |
Die brengen dus D melk naar een NL melkfabriek, logisch ook in de grensregio. | |
Pietverdriet | woensdag 8 maart 2017 @ 13:11 |
Zo kan je van 1 product er meerdere maken, Melk wordt mager, halfvol, vol, boerenland, weide etc etc. Mensen willen mager, minder vet, dan verkoop je ze dat, de room gebruik je dan weer in andere producten. | |
djkoelkast | woensdag 8 maart 2017 @ 13:18 |
Laat ik de vraag anders stellen: waarom kopen mensen halfvolle melk? Van vet word je niet dik hoor. | |
derLudolf | woensdag 8 maart 2017 @ 13:23 |
Vet en eiwit leveren geld op. | |
Pietverdriet | woensdag 8 maart 2017 @ 13:23 |
Marketing? Smaakt ze beter? Ze denken dat het gezonder is? | |
ddx | woensdag 8 maart 2017 @ 13:24 |
Probeer de Jersey volle melk eens, ik ben iig over (ok duurder, maar veel lekkerder) | |
Pietverdriet | woensdag 8 maart 2017 @ 13:24 |
Voor melkfabrikanten is melk eigenlijk een bulk bijproduct, verdienen doen ze veel meer met de eiwitproducten. | |
knokkels | woensdag 8 maart 2017 @ 13:27 |
Ja, Jersey volle melk. Nog nooit gehad, maar daar hebben de koeien ook genoeg goed gras en dergelijke te eten. Jammer dat ik in Den Helder woon | |
ddx | woensdag 8 maart 2017 @ 13:28 |
Geen ah bij je in de buurt ? http://hollandjersey.com/(...)olland-jersey-eruit/
| |
derLudolf | woensdag 8 maart 2017 @ 13:28 |
Jup, en DOC (Dutch Original Cheese) is eigendom van Nordmilch | |
derLudolf | woensdag 8 maart 2017 @ 13:31 |
Jup, boeren daar ook op beloond en fokkerij en voeding richt zich daar ook meer op. Wei was vroeger ook een bijproduct en ging in zijn geheel naar de varkens, maar tegenwoordig kunnen ze bepaalde eiwitten daaruit voor grof geld verkopen aan van die sportschooltypes. | |
Pietverdriet | woensdag 8 maart 2017 @ 13:33 |
In de 19e eeuw was er in de VS trouwens een schandaal over melk die niet van boerderijen en weidekoeien kwam. Deze koeien werden gehouden in stallen bij brouwerijen en vooral distilleerderijen. Deze kregen de resten van de productie en werden letterlijk gemolken tot ze dood waren. https://en.wikipedia.org/wiki/Swill_milk_scandal | |
Pietverdriet | woensdag 8 maart 2017 @ 13:35 |
Een merk aanduiding die op DOCG moet lijken? | |
Pietverdriet | woensdag 8 maart 2017 @ 13:36 |
Niet alleen daarop, maar eiwitten worden bv ook gebruikt als capsules voor medicamenten, en nog veel meer technische toepassingen. | |
derLudolf | woensdag 8 maart 2017 @ 13:38 |
Die ken ik niet? Van oorsprong was het de Drents Overijsselse coöperatie, voor de internationale markt is het nu Dutch original cheese | |
Pietverdriet | woensdag 8 maart 2017 @ 13:40 |
Merkwaardig dat ze 6% vet zeggen, want een Jersey koe levert melk met ca 5% vet (Meer dan een Fries Holsteiner, dat wel) | |
Pietverdriet | woensdag 8 maart 2017 @ 13:44 |
Denominazione di origine controllata https://nl.wikipedia.org/(...)_origine_controllata Deze aanduiding was oorspronkelijk voor wijn, maar je ziet het steeds meer op producten die gegarandeerd uit 1 bepaalde regio komen en aan allerlei eisen moeten voldoen. https://nl.wikipedia.org/wiki/Beschermde_oorsprongsbenaming Zo heb je in NL bijvoorbeeld Opperdoes ronde, een bep soort aardappel https://nl.wikipedia.org/wiki/Opperdoezer_Ronde | |
derLudolf | woensdag 8 maart 2017 @ 13:52 |
FH redt 4,5% ook wel | |
Bravebart | woensdag 8 maart 2017 @ 15:52 |
Ik vraag me überhaupt af waarom mensen melk kopen (los van mensen die het echt lekker vinden, maar geloof niet dat dat er veel zijn), maar dat is een andere discussie | |
ErkendFokker | woensdag 8 maart 2017 @ 16:03 |
Denk dat ze het toch echt gewoon lekker vinden hoor.. | |
djkoelkast | woensdag 8 maart 2017 @ 16:10 |
Ik vind het echt heel lekker bij brood bijvoorbeeld. En ik schuim het op voor in mijn koffie. Elke dag cappuccino hier. En ook om pannenkoeken mee te maken. | |
Pietverdriet | woensdag 8 maart 2017 @ 16:24 |
Toen de industrie begon met gepasteuriseerde melk extra lang houdbaar te maken (filteren en deelsterilisatie toe te passen) ben ik opgehouden melk te drinken. De kooksmaak staat me tegen. Tegenwoordig koop ik melk bij een boer in de buurt en drink ik het weer, want gewoon lekker. | |
June. | woensdag 8 maart 2017 @ 16:24 |
Ik vind het superlekker, ijskoude melk | |
Karrel_Laaglawaai | woensdag 8 maart 2017 @ 16:54 |
Hoe oud ben je dan? Oftewel hoe lang doet de industrie dat al? | |
ErkendFokker | woensdag 8 maart 2017 @ 17:06 |
Weet wel dat ze een aantal jaar geleden ook een aflevering hadden over melk en microfiltratie. Lidl had hier toen 'de primeur' mee. | |
knokkels | woensdag 8 maart 2017 @ 17:08 |
Gisteren een pak melk gekocht. En die is ook opgegaan | |
derLudolf | woensdag 8 maart 2017 @ 17:10 |
Nou inderdaad, aantal jaar geleden was dagmelk van de Lidl langer houdbaar. Geef zelf niet zoveel om melk, rauwe melk is een uitzondering | |
Pietverdriet | woensdag 8 maart 2017 @ 17:12 |
Ik ben de 50 voorbij, de industrie doet dit sinds een 10-15 jaar vrij algemeen, patent is uit 1990 als ik het goed heb. | |
Pietverdriet | woensdag 8 maart 2017 @ 17:13 |
Wat ze daar niet vertelde is dat ze dat wat niet door de filter gaat, niet alleen bacterien maar ook eiwitten, steriliseren en weer toevoegen aan de melk. | |
knokkels | woensdag 8 maart 2017 @ 17:14 |
Niet bij mijn lokale AH, maar ik wil best wel even omrijden om het te proberen. Scheelt maar 5 minuten ofzo. Thanks for the tip | |
knokkels | woensdag 8 maart 2017 @ 17:19 |
Volgens wikipedia gemiddeld tussen 4% en 6%
| |
knokkels | woensdag 8 maart 2017 @ 18:01 |
Voor de mensen die een lactose intolerantie hebben, maar toch wel eens melk willen KUNNEN drinken.
| |
Bravebart | woensdag 8 maart 2017 @ 18:06 |
Potverdorie, blijkbaar begeef ik me in een melkvrij milieu dan | |
knokkels | woensdag 8 maart 2017 @ 18:11 |
Haal biest. Krijg je de meest lekkere pannekoeken ever van. | |
knokkels | woensdag 8 maart 2017 @ 18:13 |
Je bent nooit te oud om te leren Tip van mijn zwager: Campina Boerenlandmelk. Op de vraag: Welke supermarktmelk komt het dichtstbij rauwe melk. Op dat moment dan, nu zal dat Jerseymelk zijn.
| |
Zelfscanner | donderdag 9 maart 2017 @ 20:39 |
Carpaccio | |
Zelfscanner | donderdag 9 maart 2017 @ 20:54 |
Oei daar gaan ze nat | |
RolStaart-Beer | donderdag 9 maart 2017 @ 20:58 |
Backfire | |
fespo | donderdag 9 maart 2017 @ 20:59 |
toch eeuwig triest dat onze supermarkten vol liggen met deze rotzooi. | |
HansvanOchten | donderdag 9 maart 2017 @ 21:14 |
De man die alleen was het tenminste een eerlijk verhaal. Als we allemaal verse "echte" carpaccio willen is het simpelweg te duur. | |
derLudolf | donderdag 9 maart 2017 @ 21:17 |
Echte maken is dus super simpel Bloemstuk is een stuk uit de voorvoet. | |
Pietverdriet | donderdag 9 maart 2017 @ 21:18 |
Het is hip en trendy, net als pulled pork. Heeft geen neuk met het echte product te maken, maar dat proeft henk en ingrid niet | |
derLudolf | donderdag 9 maart 2017 @ 21:19 |
Kaas rucola en pijnboompitten erover en je proeft er niets van | |
zeefje | donderdag 9 maart 2017 @ 21:20 |
Ik hoef die meuk niet. Supermarkt carpaccio | |
Pietverdriet | donderdag 9 maart 2017 @ 21:21 |
Ik eet liever een vitello Tonato Zou dat de volgende supermarkthype zijn? | |
#ANONIEM | donderdag 9 maart 2017 @ 21:22 |
Hip en trendy? Welk hip restaurant heeft nog carpaccio op de kaart staan? Het juist ontzettend suf. In dezelfde categorie als tong picasso. | |
Pietverdriet | donderdag 9 maart 2017 @ 21:25 |
Nee, niet echt, daar zitten 30 jaar tussen. Ober, kan ik de tong op zijn Picasso krijgen? Na overleg met kok piet: het spijt de kok vreselijk, maar hij heeft alleen maar vers fruit en verse gember. 30 jaar geleden was tong picasso al oudbakken [ Bericht 3% gewijzigd door Pietverdriet op 09-03-2017 21:32:03 ] | |
zeefje | donderdag 9 maart 2017 @ 21:29 |
Ik vind die baard bij erzin maar niets | |
zeefje | donderdag 9 maart 2017 @ 21:30 |
Waar is dat restaurant van die Roberto? | |
#ANONIEM | donderdag 9 maart 2017 @ 21:32 |
Ik heb het niet over de tijd maar over de mate van sufheid. Er is niets hip of trendy aan carpaccio. | |
derLudolf | donderdag 9 maart 2017 @ 21:33 |
020 http://www.robertosrestaurant.nl/en/ | |
#ANONIEM | donderdag 9 maart 2017 @ 21:33 |
Hilton Amsterdam. | |
Pietverdriet | donderdag 9 maart 2017 @ 21:34 |
In de ogen van Henk en Ingrid wel. | |
ddx | donderdag 9 maart 2017 @ 21:36 |
En dan goedkope kaas en geen echte parmezaan. | |
zeefje | donderdag 9 maart 2017 @ 21:44 |
Puur stukje vlees | |
derLudolf | donderdag 9 maart 2017 @ 21:46 |
Ik heb ook puur vlees | |
zeefje | donderdag 9 maart 2017 @ 21:47 |
Ik hou niet van puur. Doe maar melk of wit | |
derLudolf | donderdag 9 maart 2017 @ 21:52 |
Kan ook geregeld worden | |
Walter81 | vrijdag 10 maart 2017 @ 07:50 |
Pulled Pork lijkt nieuw en hip, maar vroeger noemden wij dat gewoon 'draadjesvlees'. Net als dat de laatste jaren 'Cupcakes' ineens zo'n nieuwe hype lijkt. Vroeger noemden we dat gewoon 'kleine cakejes'. En trakteerden we dat op de basisschool. | |
Walter81 | vrijdag 10 maart 2017 @ 07:53 |
Schouder dus. En maar ontkennen dat er schoudervlees gebruikt wordt. Weet je, wat met carpaccio gebeurt, is met ontzettend veel producten het geval: Wat in de supermarkt ligt, heeft niets maar dan ook niets met het originele product te maken. Maar omdat de mensen geen idee hebben hoe iets zou moeten smaken, omdat ze het nooit zo op hebben, denken ze dat het imitatieproduct echt is. | |
ikweethetookniet | vrijdag 10 maart 2017 @ 08:18 |
Koop het gewoon zelf bij de slager uit het programma http://www.scharrelslagerij.nl Die man weet nog hoe het hoort | |
Teslynd | vrijdag 10 maart 2017 @ 16:56 |
Het is zoveel chiquer dan Aufschnitt. Draadjesvlees is stoofvlees van het rund en ziet er niet zo vies uit. Zo ontstond de uitdrukking Knollen voor citroenen verkopen. | |
Pietverdriet | vrijdag 10 maart 2017 @ 17:23 |
Dit dus, zo ook pulled pork Kan me van vroeger herinneren dat als je een sorbet bestelde je wat blikfruit in een glas kreeg en een paar bolletjes roomijs ipv sorbetijs van vers fruit (en zonder room). Een dame blanche is eigenlijk amandelijs met gepocheerde witte perzik, niet vanilleijs met wat chocoladesaus van de sligro. | |
icloud | vrijdag 10 maart 2017 @ 17:37 |
Is dat niet onze eigen schuld? Veel mensen willen graag vers, snel en goedkoop gerechten hebben die ze ook in een restaurant hebben gegeten en dan willen ze het ook nog dagen kunnen bewaren. Dat combineerd niet. | |
djkoelkast | vrijdag 10 maart 2017 @ 17:38 |
Net zoals dat er bij een stam altijd een t bijkomt in tegenwoordige tijd, nooit een d. Het is ook niet "dat loopd niet". | |
Tyr80 | zaterdag 11 maart 2017 @ 08:14 |
Leuk om Roberto weer te zien, hij is veranderd vind ik, sinds de pasta aflevering! | |
Postbus100 | zondag 12 maart 2017 @ 13:04 |
Wikipedia geeft best wel juiste informatie (hetzelfde als wat die carpaccio-kenner zei): https://nl.wikipedia.org/wiki/Carpaccio_(gerecht) [ Bericht 3% gewijzigd door Postbus100 op 12-03-2017 17:52:24 ] | |
fotostarter | zondag 12 maart 2017 @ 16:32 |
Dus DAT was het! ik denk al, ik herken die kerel Thanks. | |
Pietverdriet | zondag 12 maart 2017 @ 16:34 |
Zo doet je linkje het met url tags | |
Stansfield | maandag 13 maart 2017 @ 18:58 |
Ik dacht echt dat carpaccio dun gesneden betekende.... | |
Pietverdriet | maandag 13 maart 2017 @ 19:06 |
carne di manzo a fette sottili con maionese klinkt ook niet verkeerd | |
fotostarter | maandag 13 maart 2017 @ 19:27 |
a.s. donderdag gaat het over kokoswater. Lijkt me een leuke aflevering te worden. | |
heiden6 | dinsdag 14 maart 2017 @ 02:24 |
Mensen pakjes die kant-en-klare 'carpaccio' bij de supermarkt kopen, verdienen het om troep te eten. | |
fespo | dinsdag 14 maart 2017 @ 10:49 |
ach je kunt niet overal verstand van hebben, en je geld aan besteden. in elke branche krijg je wel troep voor een leuke prijs als eerste keuze aangeboden en natuurlijk zou je kunnen achterhalen of er niks beter is, en als je dat gedaan hebt 2x zoveel betalen voor het zelfde product, maar dan betere kwaliteit. maar dit houdt een keer op, want dan heb je een dagtaak aan "de beste kwaliteit" vinden en je betaald overal de hoofdprijs voor. Kleding, gereedschap, auto's, pennen, parfum, de lijst is ontelbaar. | |
derLudolf | dinsdag 14 maart 2017 @ 11:46 |
Geen idee wat carpaccio kost in de supermarkt. Zo'n doos met carpaccio van het bloemstuk zit op zo'n ¤25. Daarin zitten 10 vellen à 80 gram. Voor ¤25 heb je ook wel wat goed rundvlees, moet je alleen zelf nog even dun snijden en vervolgens plat slaan. | |
Bravebart | dinsdag 14 maart 2017 @ 12:45 |
Ik hoop dat het geen samenvatting wordt van deze website http://goedgezond.info/20(...)-let-op-deze-merken/ | |
fespo | dinsdag 14 maart 2017 @ 12:51 |
oke dan is het misschien goedkoper, maar jij denkt dat een gemiddelde consument: - weet wat een klapstuk is - weet waar je deze kunt halen - verder wilt lopen dan de supermarkt - weet dat dit beter vlees is dan zo'n pakje (geen verschil proeft) - het boeit dat het beter vlees is (dat andere is toch ook lekker?) - opslag heeft voor 8 vellen carpaccio te kunnen bewaren, naast de tientallen andere "kwaliteit" producten. - vlees kan snijden / materiaal daar voor heeft - vlees kan plat slaan / materiaal daar voor heeft - überhaupt moeite voor wilt nemen om meer te doen dan een pakje te openen. - etc. etc. | |
djkoelkast | dinsdag 14 maart 2017 @ 13:13 |
Dat is de meest gehoorde en meest domme kreet ooit. Vreselijk. | |
fespo | dinsdag 14 maart 2017 @ 13:15 |
dat hoor je in elke branche, volkomen begrijpenlijk door de redenen die ik net had genoemd. niemand boeit het om van elk product de beste kwaliteit te hebben. | |
golfer | dinsdag 14 maart 2017 @ 13:59 |
Vegetarische carpaccio, gemaakt van een bloemstuk? | |
derLudolf | dinsdag 14 maart 2017 @ 14:04 |
Ja precies. Flikker er genoeg nep parmazaan, rucola en pijnboompitten over een je proeft het niet meer. Kun je net zo goed de carpaccio weglaten. | |
derLudolf | dinsdag 14 maart 2017 @ 14:05 |
Ik moet toegeven, hoofdstedelijke bejaardenhumor is ongeëvenaard | |
djkoelkast | dinsdag 14 maart 2017 @ 14:09 |
| |
Pietverdriet | dinsdag 14 maart 2017 @ 15:59 |
De goedkopere stukken rundvlees zijn meestal de meest smaakvolle, hoe zachter, des te duurder, maar ook minder smaakvol. Een filet, haasbiefstuk is erg zacht, ook zonder rijping, duur, maar niet heel smaakvol, een sucadestuk, bavette of longhaas een stuk goedkoper en smaakvoller, maar moet van een goed rund komen en goed rijpen. | |
JayHovah | dinsdag 14 maart 2017 @ 21:25 |
Dus als ze in een vegatarisch restaurant "een carpaccio van rode biet" presenteren dan krijg je blijkbaar een schilderij met rode bieten verf... | |
Bravebart | dinsdag 14 maart 2017 @ 21:27 |
Of een schilderij van rode bieten | |
Stansfield | dinsdag 14 maart 2017 @ 21:37 |
Ja ben gelukkig niet de enige die dat dacht | |
Pietverdriet | dinsdag 14 maart 2017 @ 22:06 |
Ach, een Carpaccio zeg ik geen nee tegen | |
heiden6 | dinsdag 14 maart 2017 @ 22:15 |
Je kunt voor dezelfde prijs als deze nepcarpaccio honderdduizend andere producten halen van veel betere kwaliteit. | |
heiden6 | dinsdag 14 maart 2017 @ 22:15 |
| |
Pietverdriet | dinsdag 14 maart 2017 @ 22:22 |
Ariers blijven verdacht, of ze nu vage ariers of veeg ariers zijn | |
golfer | donderdag 16 maart 2017 @ 12:17 |
Vanavond: Nieuw in het schap! Kokoswater. Hydraterender dan water. En superduur. Waarom eigenlijk? De Keuringsdienst kraakt deze harde noot in een tropische aflevering. | |
Pietverdriet | donderdag 16 maart 2017 @ 15:43 |
Heerlijk, Marketing is wat moois | |
Dragonberry | donderdag 16 maart 2017 @ 18:33 |
Ik vraag me dus echt al tijden af waarom dat nou een ding is geworden de laatste jaren. Je ziet overal kokoswater en ik snap niet waarom je dat wil drinken. Gezondheids hype? | |
Pietverdriet | donderdag 16 maart 2017 @ 18:38 |
Jaar of 15 geleden zaten mijn engelse collegas allemaal aan het fruitwater. Ze meenden dat het water met fruit was ipv water met aromas en zoetstoffen. Marketing... | |
golfer | donderdag 16 maart 2017 @ 21:01 |
Haha. Groene en oranje kokosnoten. Sap is dus voornamelijk van die oranje kokosnoten. | |
Tim_Schuhmacher | donderdag 16 maart 2017 @ 21:02 |
Valt me nog mee dat het echt water uit een kokosnoot is en niet leidingwater + suiker + minimaal kokosextract | |
Felixa | donderdag 16 maart 2017 @ 21:03 |
Zoiets begon ik ook te vermoeden toen bijna niemand aan het programma mee wilde werken. | |
golfer | donderdag 16 maart 2017 @ 21:05 |
Kokoswater was dus een afvalproduct dat werd weggegooid. Een commerciële klapper(...). Handmatig al die noten onschillen in die fabriek. | |
Tikbalang | donderdag 16 maart 2017 @ 21:05 |
Nou alle keren dat ik in de tropen geweest ben, midden amerika, zuid amerika, west afrika, altijd groene kokosnoot water gedronken. Die gele nooit gezien, maar ja sri lanka is oost afrika. Maar waar dan ook men drinkt het daar rechtstreeks uit de kokosnoot. Dus deze aflevering afgezien dan van die gele king kokosnoot. Niks nieuws onder de zon. Voordeeltje van wereldwijd in de rondte varen. | |
Oscar. | donderdag 16 maart 2017 @ 21:08 |
Tsja, onze kippenpoten gaan ook naar thailand. prima toch | |
golfer | donderdag 16 maart 2017 @ 21:40 |
Sinds wanneer ligt Sri Lanka daar? | |
Pietverdriet | donderdag 16 maart 2017 @ 22:12 |
Weetje wat ze vast niet genoemd hebben Tijdens de tweede wereld oorlog in de pacific werd cokoswater als infuusvloeistof gebruikt als een zoutoplossing niet beschikbaar was. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10674546 http://news.health.ufl.ed(...)-mimic-human-plasma/ | |
Pietverdriet | donderdag 16 maart 2017 @ 22:16 |
Is wel heel erg oost afrika | |
derLudolf | donderdag 16 maart 2017 @ 22:44 |
De Nederlander kauwt liever op een droog stukje kipfilet. Poten kun je soms voor ¤2,50/kilo halen | |
golfer | donderdag 16 maart 2017 @ 23:22 |
Nee. Dat door jou gevonden 'weetjewatje' kwam inderdaad niet voor in een uitzending die over een drankje ging. | |
qajariaq | vrijdag 17 maart 2017 @ 01:36 |
Vers kokoswater is wel lekker. Maar dan van heel jonge noten, de rest van de noot gooi je dan weg want dat is niet lekker. Vlees van oudere noten is wel weer lekker, vocht niet. | |
svann | vrijdag 17 maart 2017 @ 02:21 |
Best een leuk weetje. En als het je niet interesseert, lees je er gewoon overheen, golfer. | |
Pietverdriet | vrijdag 17 maart 2017 @ 08:18 |
En zo halen wij weer filet daar vandaan | |
Curiosity | vrijdag 17 maart 2017 @ 11:51 |
Pleur nou eens op met je "de Nederlander". | |
Tikbalang | zaterdag 18 maart 2017 @ 18:33 |
Oeps sorry in de war met madagascar. | |
Zipportal | dinsdag 21 maart 2017 @ 22:04 |
| |
#ANONIEM | dinsdag 21 maart 2017 @ 22:05 |
Het seizoen is weer afgelopen en weer tijd voor herhalingen dus? [ Bericht 30% gewijzigd door #ANONIEM op 21-03-2017 22:06:16 ] | |
Zipportal | dinsdag 21 maart 2017 @ 22:06 |
Nee. Volgens de gids uit seizoen 2017. | |
#ANONIEM | dinsdag 21 maart 2017 @ 22:07 |
https://www.npo.nl/keurin(...)5-09-2016/KN_1683275 | |
Zipportal | dinsdag 21 maart 2017 @ 22:07 |
Jammer. | |
Joosie200 | dinsdag 21 maart 2017 @ 22:27 |
De groene kende ik wel. Veelvuldig zo gekregen als ik erom vroeg in Cuba Maar voor die oranje moet ik dus naar Sri Lanka | |
ikweethetookniet | donderdag 23 maart 2017 @ 12:33 |
Vanavond weer 20:30 - 21:05 uurNPO 3 Je ziet steeds vaker rundvlees dat zo bijzonder schijnt te zijn, dat het een eigen naam verdient: Angus. Zelfs McDonalds is er een burger van gaan bakken, 100% puur maar liefst. Maar wat is het voor koe en wat maakt hem zo speciaal? De Keuringsdienst vraagt het McDonalds en wordt uitgenodigd in hun hamburgerfabriek. http://www.tvgids.nl/keur(...)/programma/22315086/ | |
djkoelkast | donderdag 23 maart 2017 @ 12:38 |
Herhaling dus. | |
golfer | donderdag 23 maart 2017 @ 12:43 |
Ja, het seizoen zit er blijkbaar alweer op en dus weer herhalingen. | |
Pietverdriet | donderdag 23 maart 2017 @ 13:42 |
Gisteren naar Cocoswater gekeken, eindelijk iemand die Marijn op haar flikker geeft voor haar kleine meisjes gedrag. Werd een keer tijd. | |
Pietverdriet | donderdag 23 maart 2017 @ 13:54 |
Heb ze een mailtje gestuurd eens aandacht te besteden aan fraude met het labelen van vis | |
Oscar. | donderdag 23 maart 2017 @ 20:33 |
is dit een herhaling? | |
Tourniquet | donderdag 23 maart 2017 @ 20:37 |
Ja, van 15-9-2016 https://www.npo.nl/keurin(...)5-09-2016/KN_1683275 | |
golfer | donderdag 23 maart 2017 @ 20:37 |
| |
Pietverdriet | donderdag 23 maart 2017 @ 20:39 |
Je valt in herhaling | |
Nieuwschierig | donderdag 23 maart 2017 @ 20:48 |
Is dat een broer van Guus Hiddink? Met die groene pet | |
pfefferkatze | donderdag 23 maart 2017 @ 20:53 |
Marijn d'r zwangerschapshormonen dat gegil met dat kokoswater en het "WACHT WACHT WACHT" in de McDonalds. Wat een wijfie toch | |
chufi | donderdag 23 maart 2017 @ 20:56 |
Nu hoor ik het ja | |
dexamfetamine | maandag 27 maart 2017 @ 06:27 |
preggo marijn | |
Walter81 | maandag 27 maart 2017 @ 08:57 |
Gaat steeds meer op de RTL4-manier lijken: Als het geen herhaling is, vermelden ze er "NIEUW" bij. Zeggen ze niks, ga dan maar uit van een herhaling. En dan geruisloos overgaan van nieuwe afleveringen naar herhalingen. Alsof wij seniel zijn en dat niet doorhebben. Wat is het nut van herhalingen, in een tijd dat je via internet alles kan terugkijken? | |
Pietverdriet | maandag 27 maart 2017 @ 09:39 |
Goedkoop vullen van zendtijd. Ik kijk al jaren geen live TV meer, maar uitzending gemist (hoewel dat niet meer zo heet) en streaming. | |
DonVincenzo | maandag 27 maart 2017 @ 11:03 |
Jammer. Ik heb hier ook een stel harige noten die regelmatig een wittige vloeistof produceren, maar ik vrees dat mijn noten dan te oud zijn. | |
Walter81 | maandag 27 maart 2017 @ 12:27 |
| |
djkoelkast | maandag 27 maart 2017 @ 12:33 |
Zolang de kwaliteit van terugkijken nog steeds zo belabberd is... | |
Walter81 | maandag 27 maart 2017 @ 14:10 |
M.a.w.: Het mag niet van Ziggo en KPN | |
djkoelkast | maandag 27 maart 2017 @ 18:52 |
Ik neem alles op en bewaar ook een hoop. In volle kwaliteit dus. | |
Oscar. | maandag 27 maart 2017 @ 19:00 |
data is ook niet gratis. | |
pfefferkatze | maandag 27 maart 2017 @ 21:19 |
geen commentaar. | |
Walter81 | dinsdag 28 maart 2017 @ 08:50 |
Ik dus ook. Niks uitzending gemist, gewoon lekker ouderwets opnemen (maar dan op HD, niet op videoband) en terugkijken wanneer het mij uitkomt, reclames doorspoelen etc. | |
golfer | dinsdag 9 mei 2017 @ 15:15 |
De Keuringsdienst van Waarde heeft z’n 250ste aflevering gemaakt en daarom zendt KRO-NCRV van 10 mei tot en met 7 juni wekelijks om 20.30 uur de Keuringsdienst van Waarde Quiz uit. Presentator Daan Nieber test zestien BN’ers op hun kennis van eten: wat zit erin, hoe wordt het gemaakt, en op welke wijze wordt het aan de man gebracht? Met onder anderen Thomas Acda, de dames van Toren C, Sophie Hilbrand, Niels van der Laan en Jeroen Woe. | |
Woods | dinsdag 9 mei 2017 @ 19:50 |
Meh. Nodig dan trouwe kijkers uit ipv bners kliek | |
Pietverdriet | dinsdag 9 mei 2017 @ 19:54 |
Het gaat tegenwoordig ook bij KVW om vette kijkcijfers, niet om een goed programma | |
golfer | dinsdag 9 mei 2017 @ 20:19 |
Je kunt het spelletje meespelen via een app. Komt Pekingeend wel uit Peking? En waarom is Fristi roze? Test je Keuringsdienst-kennis en ontdek de hoogtepunten uit ons archief. De Keuringsdienst van Waarde app: een fascinerende app over de verhalen uit ons boodschappenmandje. | |
Teslynd | dinsdag 9 mei 2017 @ 23:34 |
Uitzending gemist is vervelend geworden, nu de video venstergroot afgebeeld wordt en niet gestopt kan worden. Er is wel een stopknop, maar dan is het videobeeld nauwelijks zichtbaar. Je kan dus niet bij te snelle beelden/teksten stoppen om nog eens te kijken wat er afgebeeld/geschreven is. | |
Coppi | woensdag 10 mei 2017 @ 10:02 |
Erg herkenbaar. Gemist is de enige site die ik ken die bij iedere update slechter wordt. | |
golfer | woensdag 10 mei 2017 @ 21:42 |
Beetje simpele quiz. | |
heiden6 | woensdag 10 mei 2017 @ 23:57 |
Inderdaad ja. | |
Pietverdriet | donderdag 11 mei 2017 @ 06:43 |
Het is net iTunes | |
golfer | dinsdag 5 september 2017 @ 13:53 |
Er komen weer nieuwe afleveringen! a.s. donderdag: Sardines De vis in het blikje sardine is niet altijd sardine. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Keuringsdienst van Waarde doen de makers een vreemde ontdekking: in zowel blikjes ansjovis als blikjes sardine kan dezelfde vis zijn ingeblikt, de Engraulis Ringens. De weken erna: • Aardbeien • Stremsel • Langzaam groeiende kip | |
djkoelkast | dinsdag 5 september 2017 @ 15:42 |
Mja, de echt leuke onderwerpen zijn al jaren op. | |
Pietverdriet | dinsdag 5 september 2017 @ 18:58 |
Ach hoe mooi was de aflevering van Wouter Klootwijk toen hij het over Sardines had. Gewoon heel mooie TV, prachtig gefilmt, muziek | |
Boy_Zonderman | dinsdag 5 september 2017 @ 19:05 |
JA! Hij moet echt weer terug op de buis, ik ben zowaar verliefd op de beste man | |
Pietverdriet | dinsdag 5 september 2017 @ 19:08 |
Door zijn programma leerde ik de muziek van Ana Tijoux kennen, de lopende band met blikjes, en dan dit er bij | |
Boy_Zonderman | dinsdag 5 september 2017 @ 19:17 |
Ohw wow... ik ken het riedeltje wel maar nooit geweten dat het van haar was (puur gevalletje om te lui te zijn om Shazam oid te gebruiken). De Wilde Keuken is nog steeds een bazenprogramma. Een van de afleveringen die me het meest is bijgebleven is die over krab. Dat ie op het eind zo een krab uit het water vist en zo de pan in gooit. Heerlijk! | |
fotostarter | dinsdag 5 september 2017 @ 19:23 |
+1 die man moet een standbeeld krijgen. | |
ddx | woensdag 6 september 2017 @ 16:34 |
Doet Wouter Klootwijk nog eigenlijk wat ? Ik heb de bouwkeet ook recent niet meer zien staan op parkeerterein bij de Woude. (heb ik hem lang zien staan) | |
golfer | woensdag 6 september 2017 @ 16:42 |
Hij schrijft soms nog wat foodlogs. Verder zal ie wel vooral van z'n pensioen en aow genieten. (hij is 72 jaar). | |
mime_negert | woensdag 6 september 2017 @ 17:51 |
Waarschijnlijk komen ze tot de volgende conclusie: de langzaam groeiende kip groeit niet zo snel als de plofkip, maar sneller dan in de natuur. Maar blijft een mooi programma. | |
golfer | woensdag 6 september 2017 @ 18:24 |
Persbericht over die uitzending:
| |
HenkieVdV | donderdag 7 september 2017 @ 08:20 |
Altijd wel leuk om te zien. | |
pfefferkatze | donderdag 7 september 2017 @ 20:51 |
Wat is die Teun v/d Keuken toch altijd zo'n zelfvoldane klootzak. Hoe ie na dat gesprek met Pjotr de Poolse sardientjesboer in het Pools "Okee, bedankt Pjotr!" zegt en dan met die trotse "kijk zie je had ik toch gelijk!" blik in de camera kijkt Het is dat ie dit programma heeft ontwikkeld maar van mij mogen ze hem lozen. Verder niet echt een onthullende aflevering maar vind het wel leuk dat het weer begonnen is. | |
golfer | donderdag 7 september 2017 @ 21:10 |
Wel lachen. Al die benamingen voor vrijwel dezelfde visjes. | |
golfer | donderdag 7 september 2017 @ 21:25 |
En tegelijkertijd: zoveel verschillende soorten vis die van de EU als sardines mogen worden verkocht. | |
Pietverdriet | vrijdag 8 september 2017 @ 06:51 |
Lang lang geleden verkocht ik gegrillde sardines op een jaarmarkt, KvW (tegenwoordig de VWA) kwam langs en hadden een vriendelijk gesprek of het nu sardines of kleine makrelen waren. | |
Spanky78 | vrijdag 8 september 2017 @ 10:07 |
Gelukkig is verse makreel net zo lekker:) | |
qajariaq | vrijdag 8 september 2017 @ 15:29 |
En dan nog beweren ook dat het zo duidelijk is omdat is vastgelegd wat je allemaal als sardines mag verkopen. Leuke aflevering weer. | |
Pietverdriet | vrijdag 8 september 2017 @ 22:32 |
Mwoah, sardines hebben een zachtere huid en fijnere graat. | |
golfer | dinsdag 12 september 2017 @ 16:02 |
A.s. donderdag: Aardbeien De zomer is aardbeienseizoen. Maar de Keuringsdienst van Waarde vindt de aardbeien niet meer zo smaken zoals vroeger. Waar je zoet en zacht verwacht, krijg je zuur en hard voor de kiezen. Wat is er met de aardbei gebeurd? Marijn duikt de keuken in met tv-kok en patissier Rudolph van Veen en denkt met weemoed terug aan de tijd dat het zomerkoninkje zo van de volle grond op je beschuitje belandde. De aardbei van nu komt al lang niet meer uit de aarde. Teun gaat naar een aardbeienteler die zijn aardbeien in kassen opkweekt en proeft heerlijke zoete aardbeien. Waarom zijn ze dan in de supermarkt zo vaak zuur? In het zuiden van het land groeit nog een enkel aardbeitje in de volle grond en Ersin bezoekt hier een teler. Een aardbei uit een kas kan volgens hem niet tippen aan zijn echte aard-aardbeien. We zijn in Nederland kampioen aardbeienrassen bedenken en kweken. Daan bezoekt de veredelaar. Daar komt hij erachter dat de aardbei zoals wij hem kopen in de supermarkt niet op zijn best is. Supermarkten selecteren hun aardbeien op uiterlijk en houdbaarheid. Aardbeien worden daarom vaak onrijp geplukt. Na het plukken kleurt de aardbei nog wel roder, maar zoeter wordt hij niet. Smaak is in de aardbeienhandel een ondergeschoven kindje. | |
Zipportal | dinsdag 12 september 2017 @ 16:20 |
Rudolph van VeenGod. | |
Pietverdriet | dinsdag 12 september 2017 @ 17:34 |
Reden waarom ik mijn aardbeien bij de aardbeienboer koop. Ik word hoe langer hoe pissiger op supermarkten, het gros verkoopt zeer matig fruit, groenten en vlees. | |
icecreamfarmer_NL | woensdag 13 september 2017 @ 09:18 |
Of Koreaanse aardbeien. | |
PerryVogelbekdier | woensdag 13 september 2017 @ 09:56 |
Daarom zou iedereen gewoon 6 meter bij 50cm ruimte in de tuin moeten reserveren en wat aardbeien in bato bakken telen.. Je kan hiermee jezelf voorzien van een heel jaar aardbeien (in het seizoen vers, de rest de vriezer in voor de overige seizoenen) En toch ga ik die aflevering later terugkijken | |
golfer | donderdag 14 september 2017 @ 23:29 |
Mooi, die Limburger die toch nog ouderwets lekkere aardbeien blijft kweken met Poolse vrouwen om ze uit de grond te krijgen. Uitstervend gedoe wel, helaas. | |
Teslynd | vrijdag 15 september 2017 @ 01:15 |
Kom eerst die tuin maar brengen. Vorig jaar heb ik een paar keer bij AH heel lekkere aardbeien gekocht. Dat was in de zomer. | |
djkoelkast | vrijdag 15 september 2017 @ 14:01 |
En dat ze nu ook steeds muziek van The Great British Bake Off jatten | |
#ANONIEM | vrijdag 15 september 2017 @ 14:54 |
Supermarkten zijn tegenwoordig alleen nog maar geschikt voor de verpakte (niet vers) producten, AH is in mijn ervaring trouwens de slechtste supermarkt wat betreft groente, fruit en vlees. Regelmatig een rotte lucht in mijn neus gekregen bij het binnenkomen (gelijk bij de groente en fruitafdeling) in de AH bij mij in de buurt, het viel vooral op met marktdagen want de versmarkt staat daar recht voor de deur. | |
Pietverdriet | vrijdag 15 september 2017 @ 17:15 |
Regelmatig zie ik groente en fruit liggen dat alleen nog maar composteerwaardig is. Supermarkten gaan vrijwel allemaal liefdeloos op met AGF. | |
#ANONIEM | vrijdag 15 september 2017 @ 20:16 |
Jaren geleden was er een keer een programma (wellicht was het KvW) op tv waarin ze met een boer die spruitjes teelde naar een supermarkt gingen, zijn conclusie was dat alle spruitjes in die supermarkt rot waren. | |
Pietverdriet | vrijdag 15 september 2017 @ 20:19 |
Ik kan me een man herinneren die de tranen in de ogen stonden omdat het product waar hij zo trots op was zo liefdeloos lag geel te worden. | |
Teslynd | vrijdag 15 september 2017 @ 23:57 |
Het helpt ook niet dat tegenwoordig veel groente in plastic verstikt wordt. | |
golfer | zaterdag 16 september 2017 @ 01:19 |
Geen KvW. | |
Knurft-Zork3 | zaterdag 16 september 2017 @ 02:26 |
Heel Limburg doorcrossen en dan niet bij Aardbeienland langs gaan... | |
Skalton | donderdag 21 september 2017 @ 20:48 |
Geen dierlijkenproducten in kaas? Het komt toch van een koe | |
yosander | donderdag 21 september 2017 @ 20:55 |
Tja | |
Tyr80 | donderdag 21 september 2017 @ 22:47 |
Echt wel. | |
golfer | donderdag 28 september 2017 @ 12:30 |
Kom maar op met die aflevering dan. Vanavond: kip Bijna alle supermarkten hebben tegenwoordig een nieuwe kip, van een langzamer groeiend ras met meer ruimte en afleidingsmateriaal. De verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde onderzoeken de nieuwe kip uit de supermarkt: wat houdt ‘langzamer groeiend’ precies in? En waarom zou je een kip langzamer laten opgroeien? | |
Tyr80 | donderdag 28 september 2017 @ 12:42 |
Niet de boer die ik in gedachten had, was een frissere jongere knul, maar dit is in ieder geval KvW over spruitjes: Hier hebben ze het erover, met dooie link naar de NPO player: http://www.gfactueel.nl/H(...)uiten-op-GFA134336W/ | |
Dragonberry | donderdag 28 september 2017 @ 20:39 |
"kip? Verkopen wij kip bij Jumbo?!" | |
HansvanOchten | donderdag 28 september 2017 @ 20:54 |
Zelfs de presentatrice kon hier lach niet meer inhouden | |
golfer | donderdag 28 september 2017 @ 21:38 |
Wat een belazerij weer. Zo'n kuiken die 4 dagen langer leven mag. | |
golfer | donderdag 28 september 2017 @ 21:44 |
En slechter voor het milieu. |