abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
  zondag 5 maart 2017 @ 15:10:42 #76
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_169305549
quote:
1s.gif Op zondag 5 maart 2017 15:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het zogenaamde filteren van de melk is een deelsterilisatie
Melkproducenten beweren dat de filteren en dat het daardoor langer houdbaar is, maar het een deel van het verhaal. Men filtert onder hoge druk door een membraam, daar haal je de bacterien er mee uit, echter ook een deel van de grote eiwitmoleculen en vetbolletjes.
Deze massa wordt continue van het membraam gehaald en seperaat gesteriliseerd en weer aan de melk toegevoegd. Dit is de reden waarom de langer houdbare melk een kooksmaak heeft zonder UHT verhit te zijn.
Klopt. :Y
En gesterilseerde melk heeft om die reden minder belangrijke voedingsstoffen. Ja okee, volle melk is het vetst, halfvolle melk wat minder, magere en gesteriliseerde melk kan ik ťcht geen melk meer noemen.
De Man Die Met Grote Kracht Bomen Uit De Grond Rukt
tailfox:
De DJ-master die laat zien dat je geen 10 vingers nodig hebt om geweldig te draaien. Ik presenteer u knokkels
markvanrinsum: *O* team knokkels *O*
  zondag 5 maart 2017 @ 15:16:19 #77
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169305735
Had KVW dit trouwens ook in hun uitzending? Of komen die nog steeds niet verder dan het filteren?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 maart 2017 @ 15:26:20 #78
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_169306033
quote:
1s.gif Op zondag 5 maart 2017 15:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Had KVW dit trouwens ook in hun uitzending? Of komen die nog steeds niet verder dan het filteren?
Komt hier en daar wat eenzijdig over, die reportages van ze.
De Man Die Met Grote Kracht Bomen Uit De Grond Rukt
tailfox:
De DJ-master die laat zien dat je geen 10 vingers nodig hebt om geweldig te draaien. Ik presenteer u knokkels
markvanrinsum: *O* team knokkels *O*
  zondag 5 maart 2017 @ 15:49:49 #79
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_169306852
quote:
1s.gif Op zondag 5 maart 2017 15:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Had KVW dit trouwens ook in hun uitzending? Of komen die nog steeds niet verder dan het filteren?
Dus je hebt nog steeds de uitzending niet bekeken?
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 5 maart 2017 @ 16:31:11 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169308304
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 15:26 schreef knokkels het volgende:

[..]

Komt hier en daar wat eenzijdig over, die reportages van ze.
Soms vind ik dat ze meer intresse hebben in zich dom voordoen dan werkelijk slimme vragen stellen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 maart 2017 @ 16:37:26 #81
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_169308447
quote:
1s.gif Op zondag 5 maart 2017 16:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Soms vind ik dat ze meer intresse hebben in zich dom voordoen dan werkelijk slimme vragen stellen.
QFT
De Man Die Met Grote Kracht Bomen Uit De Grond Rukt
tailfox:
De DJ-master die laat zien dat je geen 10 vingers nodig hebt om geweldig te draaien. Ik presenteer u knokkels
markvanrinsum: *O* team knokkels *O*
  zondag 5 maart 2017 @ 16:52:07 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169308831
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 16:37 schreef knokkels het volgende:

[..]

QFT
Zal in hun programmaformule passen, maar vind het soms irritant.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 maart 2017 @ 17:06:12 #83
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_169309211
quote:
1s.gif Op zondag 5 maart 2017 16:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zal in hun programmaformule passen, maar vind het soms irritant.
Het is meer amusementsgericht dan daadwerkelijk informatief op het gebied van voedingsmiddelen. Is mijn inschatting dan
De Man Die Met Grote Kracht Bomen Uit De Grond Rukt
tailfox:
De DJ-master die laat zien dat je geen 10 vingers nodig hebt om geweldig te draaien. Ik presenteer u knokkels
markvanrinsum: *O* team knokkels *O*
pi_169309934
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 14:28 schreef knokkels het volgende:

[..]

Homogeniseren is eigenlijk gewoon heel goed zeven, zodat alle vetdeeltjes een gelijke grootte (als in gehomogeniseerde massa) krijgen.

Door homogeniseren krijg je ook een andere samenstelling van lactose, veel mensen die licht intolerant zijn kunnen wel niet-gehomogeniseerde melk drinken. En het schijnt dat je van niet-gehomogeniseerd minder snel intolerant wordt, maar dat heb ik 'van gelezen'.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zondag 5 maart 2017 @ 17:57:54 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169310322
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 17:39 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Door homogeniseren krijg je ook een andere samenstelling van lactose, veel mensen die licht intolerant zijn kunnen wel niet-gehomogeniseerde melk drinken. En het schijnt dat je van niet-gehomogeniseerd minder snel intolerant wordt, maar dat heb ik 'van gelezen'.
Homogeniseren is het onder druk kleiner maken van de vet bolletjes, zie zo niet in hoe het de hoeveelheid melksuiker (lactose) beinvloed of de samenstelling zou veranderen.
De zuurstofbinding tussen de beide suikers waar het uit bestaat krijg je zo niet stuk.
Wat complexe eiwitten aangaat is het wat anders, als je een staafmixer in verse melk en het lang laat lopen krijgt de melk een kartonsmaak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 maart 2017 @ 18:04:49 #86
122648 Bravebart
KÝbenhavn er pŚ plads ja
pi_169310485
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 17:39 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Door homogeniseren krijg je ook een andere samenstelling van lactose, veel mensen die licht intolerant zijn kunnen wel niet-gehomogeniseerde melk drinken. En het schijnt dat je van niet-gehomogeniseerd minder snel intolerant wordt, maar dat heb ik 'van gelezen'.
Hoe moet ik dat voor me zien, lactose switcht naar een 2→5 linkage oid :?
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
pi_169310728
Don't shoot the messenger, ik heb het niet zelf onderzocht. Schijnt dat er iets gebeurt door homogeniseren waardoor de melk minder goed verdragen wordt.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zondag 5 maart 2017 @ 21:26:15 #88
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_169316907
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 18:15 schreef djkoelkast het volgende:
Don't shoot the messenger, ik heb het niet zelf onderzocht. Schijnt dat er iets gebeurt door homogeniseren waardoor de melk minder goed verdragen wordt.
Bedoel je niet de maillard-reactie die optreedt bij (deel)sterilisatie cq sterilisatie UHT?

maillard1.jpg
maillard2.jpg
furfural.jpg
De Man Die Met Grote Kracht Bomen Uit De Grond Rukt
tailfox:
De DJ-master die laat zien dat je geen 10 vingers nodig hebt om geweldig te draaien. Ik presenteer u knokkels
markvanrinsum: *O* team knokkels *O*
pi_169316961
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 21:26 schreef knokkels het volgende:

[..]

Bedoel je niet de maillard-reactie die optreedt bij (deel)sterilisatie cq sterilisatie UHT?

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het had echt te maken met homogeniseren en lactoseintolerantie. Ik heb daar zelf overigens geen last van, ik vind de melk die niet gehomogeniseerd is gewoon enorm veel lekkerder.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zondag 5 maart 2017 @ 21:30:04 #90
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_169317100
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 21:27 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Het had echt te maken met homogeniseren en lactoseintolerantie. Ik heb daar zelf overigens geen last van, ik vind de melk die niet gehomogeniseerd is gewoon enorm veel lekkerder.
Rauwe melk ftw :Y

Er is een smaakverschil tussen rauwe (direct uit de melktank, zonder tussenkomst van enige prroductieprocessen) melk en gehomogeniseerde melk. (ťťn productieproces).
De smaak is voller (joh), ronder.
De Man Die Met Grote Kracht Bomen Uit De Grond Rukt
tailfox:
De DJ-master die laat zien dat je geen 10 vingers nodig hebt om geweldig te draaien. Ik presenteer u knokkels
markvanrinsum: *O* team knokkels *O*
pi_169317459
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 21:30 schreef knokkels het volgende:

[..]

Rauwe melk ftw :Y

Er is een smaakverschil tussen rauwe (direct uit de melktank, zonder tussenkomst van enige prroductieprocessen) melk en gehomogeniseerde melk. (ťťn productieproces).
De smaak is voller (joh), ronder.
De melk die ik haal is niet rauw, maar ook niet gehomogeniseerd. Alleen kort gepasteuriseerd. Zoals eerder gezegd kan ik ook rauw bestellen, maar dan kies ik toch voor dat beetje praktischer en iets minder smaak dan rauw.

Verschil tussen gepasteuriseerde niet-gehomogeniseerde melk en gepasteuriseerde gehomogeniseerde melk is al enorm.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zondag 5 maart 2017 @ 21:37:37 #92
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_169317481
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 21:37 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

De melk die ik haal is niet rauw, maar ook niet gehomogeniseerd. Alleen kort gepasteuriseerd. Zoals eerder gezegd kan ik ook rauw bestellen, maar dan kies ik toch voor dat beetje praktischer en iets minder smaak dan rauw.

Verschil tussen gepasteuriseerde niet-gehomogeniseerde melk en gepasteuriseerde gehomogeniseerde melk is al enorm.
:Y True
De Man Die Met Grote Kracht Bomen Uit De Grond Rukt
tailfox:
De DJ-master die laat zien dat je geen 10 vingers nodig hebt om geweldig te draaien. Ik presenteer u knokkels
markvanrinsum: *O* team knokkels *O*
  Eindredactie Games zondag 5 maart 2017 @ 22:55:25 #93
19054 crew  Oscar.
Maakt van elk topic een pretje
pi_169321364
quote:
10s.gif Op zondag 5 maart 2017 14:15 schreef Bravebart het volgende:

[..]

Hoe smaken bacteriŽn dan? _O- :D
naar yakult
Groetjes aan je voetjes en toedeloetjes!
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Nintendo Network: Buikschuiver
pi_169323729
quote:
10s.gif Op zondag 5 maart 2017 14:15 schreef Bravebart het volgende:

[..]

Hoe smaken bacteriŽn dan? _O- :D
In joghurt kan je in elk geval proeven hoe hun afval smaakt. Ze eten de lactose op en het dikke & zure is hun afval (incl. hun lijkjes).

quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 17:39 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Door homogeniseren krijg je ook een andere samenstelling van lactose, veel mensen die licht intolerant zijn kunnen wel niet-gehomogeniseerde melk drinken. En het schijnt dat je van niet-gehomogeniseerd minder snel intolerant wordt, maar dat heb ik 'van gelezen'.
Door homogeniseren wordt het vet veranderd en het daarin zittende fytase uitgeschakeld. Daarom hebben steeds meer mensen allerlei allergieŽn en/of intoleranties. Hetzelfde geldt voor gluten. Dat zit niet tussen de oren, maar komt door de veredeling (van ca. 4% gluten naar 40% gluten voor een betere resistentie) Ťn door de produktieprocessen (gluten toevoegen in de broodverbeteraarmassa voor flink gerezen baksels).

quote:
1s.gif Op zondag 5 maart 2017 22:55 schreef Oscar. het volgende: [..]

naar yakult
Yakult smaakt naar zoetstoffen en aroma's.
  dinsdag 7 maart 2017 @ 15:27:02 #95
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_169352643
a.s. Donderdag:
Een voorgerecht van rauw en flinterdun gesneden ossenhaas, zo kennen we carpaccio. Nu is het uit ItaliŽ overgewaaid naar het Nederlandse supermarktschap, handig verpakt met parmezaanse kaas en pijnboompitten. Maar wat is er over van het oorspronkelijke recept?
Poef.....gone! ©golfer
pi_169354255
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 maart 2017 15:27 schreef golfer het volgende:
a.s. Donderdag:
Een voorgerecht van rauw en flinterdun gesneden ossenhaas, zo kennen we carpaccio. Nu is het uit ItaliŽ overgewaaid naar het Nederlandse supermarktschap, handig verpakt met parmezaanse kaas en pijnboompitten. Maar wat is er over van het oorspronkelijke recept?
Nog nooit gehad, ook geen behoefte aan :P
[b]Op woensdag 20 april 2011 23:38 schreef luckass het volgende:[/b]
bazen zijn alleen vindbaar voor de chicks.
pi_169355923
Je kan overal carpaccio van maken. volgens mij betekend dat gewoon dun gesneden toch?

Ik vind het wel lekker. Niet die voorverpakte kneut uit de winkel
  dinsdag 7 maart 2017 @ 18:58:37 #98
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_169356185
Carpaccio is oorspronkelijk een gerecht van dungesneden rauwe runderlende (contrefilet, maar zonder vet randje, en ontdaan van alle kleine ongerechtigheden), met een dressing van zelfgemaakte mayonaise (verhouding: 2 eierdooiers, 200 gr. neutrale olijfolie of zonnebloemolie, sap van een halve citroen of twee eetlepels witte azijn, zout en peper), worcestersaus, citroensap, melk, zout en witte peper.
Tegenwoordig zijn er vele varianten, met ingrediŽnten als rauwe tonijn, zalm en kalfsbiefstuk.
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 7 maart 2017 @ 18:59:40 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169356214
quote:
3s.gif Op dinsdag 7 maart 2017 18:58 schreef golfer het volgende:
Carpaccio is oorspronkelijk een gerecht van dungesneden rauwe runderlende (contrefilet, maar zonder vet randje, en ontdaan van alle kleine ongerechtigheden), met een dressing van zelfgemaakte mayonaise (verhouding: 2 eierdooiers, 200 gr. neutrale olijfolie of zonnebloemolie, sap van een halve citroen of twee eetlepels witte azijn, zout en peper), worcestersaus, citroensap, melk, zout en witte peper.
Tegenwoordig zijn er vele varianten, met ingrediŽnten als rauwe tonijn, zalm en kalfsbiefstuk.
Met dank aan wikipedia
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 maart 2017 @ 19:00:33 #100
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_169356236
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 maart 2017 18:59 schreef Pietverdriet het volgende:

Met dank aan wikipedia
Klopt.
De afkomst van de naam staat daar ook:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Vittore_Carpaccio
Poef.....gone! ©golfer
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')