Klinkt lekker!quote:Op vrijdag 3 maart 2017 12:49 schreef FranticDJ het volgende:
Boh, Dat smaakte verrassend goed
Rete simpel eigenlijk ook.
Goed verse eieren, koude boter. Dat ff mengen in de (anti aanbak)pan. De pan op een laag vuur en met een siliconen spatel roeren tot je e een ons weegt. Als 't goed begint te stollen ff van 't vuur af, lepel creme fraiche er door roeren. Dan weer ff minuutje ofzo op 't vuur. Daarna de bieslook en pezo er door heen. Bam klaar.
Dit klinkt als iets wat ik ook wel lekker zou vindequote:Op vrijdag 3 maart 2017 12:49 schreef FranticDJ het volgende:
Boh, Dat smaakte verrassend goed
Rete simpel eigenlijk ook.
Goed verse eieren, koude boter. Dat ff mengen in de (anti aanbak)pan. De pan op een laag vuur en met een siliconen spatel roeren tot je e een ons weegt. Als 't goed begint te stollen ff van 't vuur af, lepel creme fraiche er door roeren. Dan weer ff minuutje ofzo op 't vuur. Daarna de bieslook en pezo er door heen. Bam klaar.
rete simpel te maken.. en niet duur om eens te experimenterenquote:Op vrijdag 3 maart 2017 13:06 schreef zeefje het volgende:
[..]
Dit klinkt als iets wat ik ook wel lekker zou vinde
Ik heb morgen nog een drukke dag(even langs de bakkers in r'dam, pakketje afleveren en m'n opslagbox opruimen)quote:Op vrijdag 3 maart 2017 13:25 schreef Maarten het volgende:
Morgen uitslapen. Daar kan ik ook wel naar uitkijken.
quote:
Dat zit hier ook in de planning. Maar waarschijnlijk ben ik om 7.30 klaar wakker.quote:Op vrijdag 3 maart 2017 13:25 schreef Maarten het volgende:
Morgen uitslapen. Daar kan ik ook wel naar uitkijken.
zou het anders smaken als je kamertemperatuur boter gebruikt? En als je eieren niet meer vers zijn?quote:Op vrijdag 3 maart 2017 12:49 schreef FranticDJ het volgende:
Boh, Dat smaakte verrassend goed
Rete simpel eigenlijk ook.
Goed verse eieren, koude boter. Dat ff mengen in de (anti aanbak)pan. De pan op een laag vuur en met een siliconen spatel roeren tot je e een ons weegt. Als 't goed begint te stollen ff van 't vuur af, lepel creme fraiche er door roeren. Dan weer ff minuutje ofzo op 't vuur. Daarna de bieslook en pezo er door heen. Bam klaar.
Volgens Eggslut is het essentieel dat je boter koud is, weet alleen ff niet meer waaromquote:Op vrijdag 3 maart 2017 13:34 schreef Jagärtrut het volgende:
[..]
zou het anders smaken als je kamertemperatuur boter gebruikt? En als je eieren niet meer vers zijn?
Dit is sowieso de beste manier van roerei makenquote:Op vrijdag 3 maart 2017 12:49 schreef FranticDJ het volgende:
Goed verse eieren, koude boter. Dat ff mengen in de (anti aanbak)pan. De pan op een laag vuur en met een siliconen spatel roeren tot je e een ons weegt. Als 't goed begint te stollen ff van 't vuur af, lepel creme fraiche er door roeren. Dan weer ff minuutje ofzo op 't vuur. Daarna de bieslook en pezo er door heen. Bam klaar.
ah, ok! Ik vind dat roereieren lekker zijn als je niet zo heel veel roert, zodat de stukken wat groter blijven.quote:Op vrijdag 3 maart 2017 13:35 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Volgens Eggslut is het essentieel dat je boter koud is, weet alleen ff niet meer waarom
edit: omdat de boter dan beter opgenomen wordt in het ei, in plaats van dat je ei er in gaat bakken en er een laagje vet overheen komt te liggen.
Kop: 'Hierdoor werd ik in één klap vegetariër (en jij misschien ook)'.quote:Op vrijdag 3 maart 2017 14:16 schreef Lucky_Strike het volgende:
Eindelijk eens een lidmaatschap op De Correspondent genomen. En nu kan ik het artikel over vegetariërs waar Mjan het over had niet vinden.
Ik heb geen abo, en via google : correspondent + vegetarier gevondenquote:Op vrijdag 3 maart 2017 14:16 schreef Lucky_Strike het volgende:
Eindelijk eens een lidmaatschap op De Correspondent genomen. En nu kan ik het artikel over vegetariërs waar Mjan het over had niet vinden.
Ik heb meteen ook weer wat minder vlees in het menu voor de komende tijd staan. Helemaal stoppen, dat lukt nog niet.quote:Op vrijdag 3 maart 2017 14:20 schreef mjan het volgende:
[..]
Kop: 'Hierdoor werd ik in één klap vegetariër (en jij misschien ook)'.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |