abonnement Unibet Coolblue
pi_169243541
Syri

Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syri opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul


Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169243740
quote:
1s.gif Op donderdag 2 maart 2017 15:48 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Hij is een nobody. Een snotneus. Iemand die interessante gedachtes zoekt bij zo'n omhooggevallen clown is triest.
Heel goed precies voorbij gegaan aan m'n punt, jeetje.
pi_169243752
Ik begrijp echt geen snars van de Al-Waer buurt in Homs. Het is zo'n klein gebiedje, waarom geven ze het niet op? Het wordt helemaal kapot gebombardeerd.
pi_169244175
ff de bezem er doorheen, dan kan het orkest meteen worden geboekt ;)

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 2 maart 2017 @ 16:58:18 #5
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169244722
:r
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 2 maart 2017 @ 16:59:34 #6
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169244742
Ben benieuwd waar die IS naartoe zijn gegaan. Deir-Ezzor, Raqqa, Hama, Deir Hafer? Te veel fronten waar IS onder vuur ligt nu.

Ik denk wel dat dit de laatste keer is dat ze Palmyra hebben weten te veroveren. Zeker nu de SAA druk zet in Deir Hafer en Hama en de Koerden in Raqqa en Deir-Ezzor. Ze kunnen alleen nog maar terugtrekken de laatste tijd.
  donderdag 2 maart 2017 @ 17:00:23 #7
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169244756
Kasteel ook beschadigd door die kut baarden zie ik :r
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 2 maart 2017 @ 17:05:14 #8
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169244827
Interessante optie is nu vanuit Palmyra een groot offensief richting Hama en vice versa. Daarna kan parallel aan de aanval van de Koerden op Deir-Ezzor en Raqqa de weg vanuit Palmyra naar Deir-Ezzor worden ingezet.

Eenheden die hiervoor gebruikt kunnen worden: 5e legioen en nieuwe batch rekruten die in Qalamoun door de Russen zijn getraind speciaal om tegen IS te vechten in berg- en woestijngebied.

De komende maanden worden een test voor de verdedigingscapaciteiten van IS, het gaat de laatste tijd exponentieel snel. De endgame wordt vermoed ik een grootschalige terugtrekking richting Raqqa, wat een hele kluif wordt dan. Alle ervaren strijders in n klein gebied, wat ze jaren hebben kunnen fortificeren.
pi_169244878
Hi ha ho...

Het oranje gebied wordt overgeleverd aan SAA. Nu kunnen de Turken niks meer.

https://pbs.twimg.com/media/C56LCLRWYAAjmUo.jpg
mon citoyens vous serez unis.
pi_169244903
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 17:08 schreef HSG het volgende:
Hi ha ho...

Het oranje gebied wordt overgeleverd aan SAA. Nu kunnen de Turken niks meer.

[ afbeelding ]
Ze hadden op z'n minst een grote piemel kunnen maken van de nieuwe grens. Gemiste kans.
  donderdag 2 maart 2017 @ 17:10:37 #11
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169244905
De butthurt zal ongekend zijn.
pi_169245163
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 17:08 schreef HSG het volgende:
Hi ha ho...

Het oranje gebied wordt overgeleverd aan SAA. Nu kunnen de Turken niks meer.

https://pbs.twimg.com/media/C56LCLRWYAAjmUo.jpg
_O-
pi_169245434
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 17:08 schreef HSG het volgende:
Hi ha ho...

Het oranje gebied wordt overgeleverd aan SAA. Nu kunnen de Turken niks meer.

https://pbs.twimg.com/media/C56LCLRWYAAjmUo.jpg
Goede actie _O_
pi_169247480
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 17:41 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Goede actie _O_
Een meesterzet natuurlijk. Nu kunnen de Koerden hun gang gaan en Putin houdt Erdolf in bedwang.
mon citoyens vous serez unis.
  donderdag 2 maart 2017 @ 19:52:39 #15
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169247818
Zie hier hoe kwetsbaar deze overwinning nog is:



En hier de verdere opmars richting Khafsa en Deir Hafer:

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169249284
24Aleppo twitterde op donderdag 02-03-2017 om 19:48:55 Armed groups of Al-Mashi family/clan in E #Manbij joined #SDF. The Sheikh of them is pro #Assad and a member of Parliament.#A24 reageer retweet
Wat voor doorwerking zou dit hebben? Band tussen SDF en Assad sterker?
  donderdag 2 maart 2017 @ 21:01:36 #17
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169249940
Saa gaat for Al-Khafsa
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  donderdag 2 maart 2017 @ 21:02:07 #18
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169249955
quote:
10s.gif Op donderdag 2 maart 2017 16:24 schreef Slayage het volgende:
ff de bezem er doorheen, dan kan het orkest meteen worden geboekt ;)

[ afbeelding ]
Schade valt nog mee zo te zien
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  donderdag 2 maart 2017 @ 21:17:42 #19
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169250465
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 21:01 schreef Zahreddine het volgende:
Saa gaat for Al-Khafsa
En dan Jirah Airbase en Deir Hafer

Mosul:
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169250686
In dat oranje gebied, hoeveel mensen wonen daar zo ongeveer, is het bewoonbaar?
pi_169251865
quote:
1s.gif Op donderdag 2 maart 2017 19:52 schreef Szura het volgende:
Zie hier hoe kwetsbaar deze overwinning nog is:

[ afbeelding ]

En hier de verdere opmars richting Khafsa en Deir Hafer:

[ afbeelding ]
Plaatje 2... wat is dat paarse gebied?
mon citoyens vous serez unis.
pi_169258497
Turkije, het nieuwe Israel?

https://www.almasdarnews.(...)and-new-border-wall/

quote:
Protests have erupted as Turkey has constructed a border wall that penetrates into Syria’s Idlib province proper, in what has been described as an illegal annexation of Syrian territory.
jenanmoussa twitterde op donderdag 02-03-2017 om 22:26:19 People in Idlib often pro-Turkish. But mood changing a bit. "We escaped regime &came here 4protection but now Turke… https://t.co/VakQgryY9C reageer retweet
pi_169258896
Ammar Johmani‏ @AmmarJohmani1
#Aleppo: Clashes between #EuphratesShield and #YPG in #Ashliyah village west of #Arima.
pi_169258902
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 21:56 schreef HSG het volgende:

[..]

Plaatje 2... wat is dat paarse gebied?
laatst ergens gezien, Assyrische militie oid
  vrijdag 3 maart 2017 @ 11:22:39 #25
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169260505
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 08:54 schreef ElDinosaur het volgende:
Turkije, het nieuwe Israel?

https://www.almasdarnews.(...)and-new-border-wall/

[..]

jenanmoussa twitterde op donderdag 02-03-2017 om 22:26:19 People in Idlib often pro-Turkish. But mood changing a bit. "We escaped regime &came here 4protection but now Turke… https://t.co/VakQgryY9C reageer retweet
Flink nationalistische Mehmets weer in die twitter conversatie zeg :')
pi_169260600
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 11:22 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Flink nationalistische Mehmets weer in die twitter conversatie zeg :')
Kansloos volk. :') Tijd dat Turkije een niet afkoopbare dienstplicht instelt voor alle uitwonende internethelden. Kijken of ze dan nog zo hard schreeuwen om oorlog.
pi_169260660
It's Turkish birthright.
  vrijdag 3 maart 2017 @ 11:31:42 #28
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169260670
https://mobile.almasdarne(...)ist-war-intensifies/

Het is weer eens chaos in Idlib, het bastion van de "revolutie". Verdacht gewelddadig voor zulke vredelievende groepen in een gebied waar Assad al sinds 2015 in geen velden of wegen meer te bekennen is.
  vrijdag 3 maart 2017 @ 11:32:11 #29
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169260678
quote:
6s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 11:31 schreef Triggershot het volgende:
It's Turkish birthright.
Om kansloos te blaten in Twitterreeksen?
pi_169260709
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 11:32 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Om kansloos te blaten in Twitterreeksen?
Om het Turkse rijk weer te herstellen, duuh. Lebensraum!

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 03-03-2017 11:34:56 ]
pi_169261509
Warlords face off: Nee niet John Travolta vs Nicolas Cage, maar de Turks-Iraanse varianten daarvan:



quote:
The Syrian conflict is about to turn into a struggle between two military commanders who have great public and political support from their home countries. They are closely monitoring the developments of the town of al-Bab in northern Syria.

One of these officers is Qasem Soleimani who has been commander of Iranian Revolutionary Guard Corps’ (IRGC) Quds Force since 1988. He is known as ‘The Iranian sword in the Middle East.’

The Quds Force carries out IRGC’s external activities, which is why Soleimani has been regularly touring Iraq, Syria, and Yemen over the past few years. He was once the unparalleled commander of military operations in the Middle East.

He currently has a rival on the ground in Iraq and especially in Syria, though. His new competitor is Major General Zekai Aksakallı, commander of the Turkish Special Forces.

Aksakallı might well end up being a new foreign hero in the Syrian war. His forces are directly linked to the general command of the Turkish armed forces.

These two commanders have both participated in military operations against the Kurds, gaining their initial military experience and fame in wars against Kurdish forces.

For his initial military assignment, Soleimani was sent to the Kurdish province of Urmia to fight Kurdish forces that were in control of a wide area in eastern (Iranian) Kurdistan at the time.

Similarly, Aksakallı’s initial military experience started with his engagement in Turkey’s operations against the Kurdistan Workers Party (PKK).

However, their relationship with the Kurdistan Region’s political leadership is different.

In 2012, Soleimani reportedly tried to convince Erbil to let Iran use Kurdistan Region territory to transport weapons to Bashar al-Assad’s government in Syria.

“Kurdistan Regional Government’s (KRG) officials rejected Soleimani’s request,” sources say.

The Turkish Special Forces led by Aksakallı currently have 15 military and coordination bases in the Kurdistan Region.

Soleimani is known to be the kind of military commander who does not stay long in a single military zone. That is why western media refers to him as the ‘shadow commander.’

Aksakallı was born in 1962 in Erzurum. He is also known to be a roaming commander. He was sent to Azerbaijan in 1984 to train the Azeri military. Years later, he reemerged across the Azerbaijan-Armenia border in 2014.

Soleimani was on the battlefields in Syria at the time. “He’s running the war himself,” a Pentagon official was cited as saying.

Two years later, Aksakallı reemerged in plain military clothing in Jarabulus. He was not wearing any insignia to indicate his military rank. In August 2016, in an operation known as Euphrates Shield, Turkish Special Forces alongside Syrian opposition forces recaptured Jarabulus from ISIS.

Turkey had earlier suggested the idea of creating a safe zone, but the idea was turned into action only last year. The reason behind the idea was to create a shelter for opposition forces and civilians, and prevent the creation of a Kurdish region in western (Syrian) Kurdistan, and push back ISIS militants from the Turkish-Syrian border.

Turkey’s aim was to turn the safe zone into a de facto region which it can use if situations become more complex. Sources close to the Turkish government and army say that Aksakallı himself did the planning for the operation known as Euphrates Shield and he is currently leading it.

The commander of the Turkish Special Forces did not stop in Jarabulus. Rather, he, with his forces, penetrated deeper into Syrian territory. A photograph of Aksakallı taken near the town of al-Bab surfaced in February this year.

South of al-Bab are pro-Bashar al-Assad forces – who execute orders coming from Soleimani. Unlike the photo taken in Jarabulus, Aksakallı appeared in civilian clothing.

These two commanders both have rural backgrounds which may explain why they keep quiet at political events. However, they both are charismatic within their military forces. Aksakallı is the strongest candidate so far to become the country’s generalissimo in 2018. They both strongly support the authorities of their countries. Right from the beginning of the founding of the Islamic Republic of Iran, Soleimani has been serving on different military fronts and defending the country’s objectives.

Aksakallı has close relations with Turkish President Recep Tayyip Erdoğan. In the July 15 coup, he became known as Erdoğan’s savior. He apparently discouraged many military commanders from participating in the coup, thereby undermining the attempt to seize power. He scrambled a fighter jet to hit another jet which was reportedly targeting Erdoğan’s plane. He also designed the plan to retake Istanbul airport to ensure that the president’s plane could land.

On the night of the coup, Aksakallı was at a party with his wife. He was attacked by commando forces upon exiting from event. He foiled the attack, though his wife was wounded. This explains why he received broad military powers. He is also seen as a political savior by the country’s political authorities.

Aksakallı does not like political wrangling in spite of his strong position among politicians. Like Soleimani, he regards himself as a military man. He was invited by the parliament’s investigation committee to answer questions about the coup, but refused to make an appearance, saying, “I am busy with the war in Syria.”

People close to Aksakallı say that he has close relations with his soldiers, just like Soleimani. He even participates in their parties and events. He visits military headquarters in northern (Turkish) Kurdistan during religious feasts like Ramadan.

Unlike Iran’s elite Pasdaran and Quds Forces, Turkish Special Forces are committed to orders from the higher military chain of command. Hence, Turkey cannot engage in militia wars or operations that involve militia forces, unlike Iran. However, there seems to be a change in Turkey’s policies following the operation to retake Jarabulus. Turkish armed forces are taking part in this operation side by side with the Free Syrian Army. Aksakallı himself came up with the idea of launching the operation this way. He might therefore now think that Turkey should be more open to engage in external operations.

After the operation to free al-Bab, the pro-Assad forces (led by Soleimani) and the joint forces of the Turkish army and the Free Syrian Army (led by Aksakallı) might turn to Raqqa. If these two nationalist military commanders fail to test each other’s strength and experience in al-Bab, then the operation to free Raqqah could provide answers to their rivalry.
Artikel inmiddels verwijderd of link veranderd, maar terug te lezen via Google Cache:

http://webcache.googleuse(...)=nl&client=firefox-b


Aanvullend:

quote:
In this tale of two men, both are national heroes backed by unmatched political and popular support while commanding the best-equipped, most elite armed units in Iraq and Syria. More topically, both are now closely following the developments at al-Bab and preparing for their aftermath.

One of the two people I am talking about is already a well-known social phenomenon: Gen. Qasem Soleimani, known as "Iran's sword in the Middle East." Since 1988, he has been commanding the Quds Force of the Islamic Revolutionary Guard Corps. His every visit to Iraq and Syria becomes a social media event, with all his pictures and statements going viral.

Born in 1957 in a mountain village of Kirman province in southeast Iran, he worked in construction for a while and then joined the Revolutionary Guard. His official education is limited to elementary school.

The star of Soleimani, who proved his loyalty to the Iranian regime and revolution with his success in putting down the 1979 Kurdish uprising at Mahabad, truly shone in the Iran-Iraq War. Currently, the Iranian security bureaucracy is managed by generals who, like Soleimani, proved themselves in that war while amassing significant combat experience. The links between these generals set the course in Iran's domestic politics and now also Iran's policies in Iraq and Syria.

Even a brief Google search will yield enough information on Soleimani's reputation and achievements to impress anyone. For some, he is the shadow commander of Iran. For others, he is the conqueror of Aleppo -- lately, he has been called "the architect of the victory at Mosul."

But today Soleimani has a rival in Iraq and especially in Syria: Lt. Gen. Zekai Aksakalli, commander of the Turkish Special Forces (TSF), who is directly attached to the chief of general staff.

Aksakalli has been commanding the TSF, the Turkish military's most elite unit, since 2013. His already impeccable reputation skyrocketed during the July 15 abortive coup, when he avoided capture by the coup plotters, then played a major role in thwarting the attempt. Because of his major success and the gratitude felt toward him, he was promoted to the rank of lieutenant general in July, even though rumors had circulated that he was going to retire in August.

Aksakalli was born in the eastern Turkish city of Erzurum in 1962. After finishing high school, he enrolled in the Army War Academy, where he made global achievements in cross-country track competitions. He was commissioned as a second lieutenant in 1984 and spent most of his career in commando units and combating the Kurdistan Workers Party (PKK) with the Special Forces Command, and then training the Azerbaijani military. He first became visible in the media in November 2014 when he visited the Azerbaijan-Armenia border. Photos of him aiming a sniper rifle became a hit in Turkish media. He was next seen on a national TV channel the night of the coup attempt, when his unyielding opposition to the coup attempt won the public's admiration and confidence. Next, in August, we saw Aksakalli at Jarablus, Syria.

At Jarablus, Aksakalli was wearing standard military field fatigues with no rank insignia so he would appear to be a regular trooper to anyone looking through a scope from a distance. This month, Aksakalli was photographed observing the al-Bab region through binoculars, but this time he was dressed in military-type civilian clothes, as Soleimani does.

Today under Aksakalli, the TSF maintains about 15 liaison offices in Iraq's Bashiqa, Zakho, Dahuk, Kanimasi and Bamerni. He is effectively in charge of the entire Operation Euphrates Shield.

Both commanders hail from modest rural backgrounds and have charismatic personalities. They don't have academic degrees and don't conceal their nationalist inclinations. Both are supported by their own headquarters staff members who have been loyally serving them for a long time. Both are adored by the public and can count on full political support for their activities, especially in Syria. Both are tough soldiers who overcame many adversities in their military careers but also acquired impressive combat experience.

Both men excel in motivating their subordinates. They are experts in unconventional warfare. Their photos add to their charisma, but neither is a good orator. Both are strongly anti-US, and they see the United States as the source of all regional problems. However, that doesn't make them pro-Russia, as their nationalist-independent ideologies are not a secret. Both prefer to be in the field instead of talking politics in Ankara and Tehran, constantly accessible to the media. Neither is really comfortable with rigid civilian political control. For example, in November, when the parliamentary inquiry commission on the coup attempt invited Aksakalli to come to Ankara to testify, he refused, saying, "I am fighting in Syria."

It is well-known that Soleimani has been having persistent disagreements with civilian decision-makers in Tehran over the status, functions and responsibilities of Shiite militias in Iraq.

Meanwhile, the biggest difference between the two commanders is that they are commanding in Syria and Iraq the elite forces of two rival countries and their allied indigenous armed militias -- making them rivals in the field. Although there has not been any armed confrontation between the national units and local militias they command, developments in northern Syria signal that this probability is not too far off.

Their military careers are not similar. Aksakalli is a uniformed military man who served in conventional units of the Turkish army, obedient to the chain of command with strict field discipline. Soleimani, however, frequently takes personal initiatives and achieved amazing status as a paramilitary civilian who could solve problems by himself.

Although it may sound much too speculative at this point, I think one way or another the paths of Aksakalli and Soleimani will eventually cross for the first time in northern Syria, particularly around Raqqa. If Turkey heads toward Raqqa after the capture of al-Bab, will there be clashes between the Shiite militias commanded by Soleimani and the Sunni Free Syrian Army elements controlled by Aksakalli?

I admit, it may difficult to answer now. But six months ago I was laughing off such an eventuality, and now I am seriously scratching my head over it.
http://www.al-monitor.com(...)qasem-soleimani.html
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 15% gewijzigd door #ANONIEM op 03-03-2017 12:27:46 ]
pi_169262010
Dat was wellicht relevant toen Turkije nog niet buitenspel was gezet door de laatste ontwikkeling. Daarnaast heeft hij nog niet veel noemenswaardigs op zijn naam staan itt Soleimani.

[ Bericht 30% gewijzigd door ElDinosaur op 03-03-2017 13:06:31 ]
pi_169262543
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 11:32 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Om kansloos te blaten in Twitterreeksen?
Pure komedie om te lezen dat al die ultra's dit nu zien als overwinning op de Koerden. _O-
pi_169263296
quote:
14s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 12:14 schreef Triggershot het volgende:
Warlords face off: Nee niet John Travolta vs Nicolas Cage, maar de Turks-Iraanse varianten daarvan:

[ afbeelding ]

[..]

Artikel inmiddels verwijderd of link veranderd, maar terug te lezen via Google Cache:

http://webcache.googleuse(...)=nl&client=firefox-b


Aanvullend:

[..]

http://www.al-monitor.com(...)qasem-soleimani.html
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Deze reactie in de comments vat eigenlijk alles wel goed samen.

quote:
This is a fairy tale written for turkish internal consumption and has little to do with reality.

An almost completely unknown turkish general, vilified for mishandled leadership around Al Bab, as he might be special forces which is completely different then commanding infantry and armored units, compared with an indeed known Iranian commanding general with proven results.Two titans? One titan and one midget.

It is theoretically possible that Turkey gains Al Bab and goes on, either through Manbij or through IS lands towards Raqqah.

I would be interested in a comparison between this bumbling general and SDF command most likely to oppose him, which, in my mind, would be the YPJ officer commanding the assault on Raqqah.
En deze:

quote:
The honest opinion of this incredulous reader is that Qassem Soleimani is a master strategist to whom no comparable figure exists, certainly not anyone in Turkish military-type civilian clothes. Soleimani is no doubt moved by the flattery; in fact, unlike Aksakalli, he can say "I am fighting both in Iraq and Syria - and winning!" Syria's Tiger Forces: Maj. General Al-Hassan et al., are probably content to watch Aksakalli get bloodied in al-Bab, Brzaah, and Qabasin. While Euphrates Shield gets punished, they seem determined to cut off further FSA/Turkish advances into eastern Aleppo.
Er is geen equivalent van Soleimani in de wereld, laat staan in Turkije of de regio. Zelfs de welbekende Amerikaanse generaal Petraeus zag Soleimani als een 'waardige tegenstander', die hem in Irak volledig buitenspel had gezet.

[ Bericht 6% gewijzigd door Stabiel op 03-03-2017 14:15:36 ]
pi_169263339
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 14:08 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Deze reactie in de comments vat eigenlijk alles wel goed samen.

[..]

En deze:

[..]

Er is geen equivalent van Soleimani in de wereld, laat staan in Turkije of de regio. Zelfs de welbekende Amerikaanse generaal Petraeus zag Soleimani als een 'waardige tegenstander', die hem in Irak volledig buitenspel had gezet.
FOK!kers zijn ook actief op Al-Monitor
pi_169263609
quote:
9s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 14:10 schreef Triggershot het volgende:

[..]

FOK!kers zijn ook actief op Al-Monitor
Gaat erom dat ze gelijk hebben. Die Turk mag zijn schoenen niet eens poetsen. :*

quote:
“What I will say is that he is very capable and resourceful individual, a worthy adversary. He has played his hand well,” Petraeus said. “But this is a long game, so let’s see how events transpire.”
https://www.washingtonpos(...)m_term=.d2ce036ca72a

quote:
U.S. intelligence officials describe Soleimanias a Persian version of Karla, the Soviet spymaster depicted in John Le Carre's Cold War novels, who is habitually playing geopolitical chess against the British nemesis, MI6, and its intelligence chief, George Smiley.
https://books.google.nl/b(...)20of%20karla&f=false

pi_169263685
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 14:26 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Gaat erom dat ze gelijk hebben. Die Turk mag zijn schoenen niet eens poetsen. :*

[..]

https://www.washingtonpos(...)m_term=.d2ce036ca72a

[..]

https://books.google.nl/b(...)20of%20karla&f=false

[ afbeelding ]
quote:
Ga niet een heel discussie starten over Turkei vs Aryaland hierdoor, het is gewoon gedeeld voor mensen die het willen lezen.
Ter afsluiting dan maar om de verdomde Iranirs op hun plek te zetten, in de militaire conflicten hebben de Iranirs altijd op hun flikker gekregen van de Turken. Zal dit keer niet anders zijn, enige reden waarom hij ze zal poetsen is omdat hij Qassemi zal afmaken en dan zijn schoenen als trofee zal meenemen naar huis.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_169263778
quote:
9s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 14:31 schreef Triggershot het volgende:
Ter afsluiting dan maar om de verdomde Iranirs op hun plek te zetten, in de militaire conflicten hebben de Iranirs altijd op hun flikker gekregen van de Turken. Zal dit keer niet anders zijn, enige reden waarom hij ze zal poetsen is omdat hij Qassemi zal afmaken en dan zijn schoenen als trofee zal meenemen naar huis.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Valt me toch tegen van je. Die gebrekkige kennis van de Turks-Iraanse geschiedenis. De Turken hebben in geen enkele heads-up oorlog van de Perzen gewonnen.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/First_Perso-Turkic_War
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Second_Perso-Turkic_War
pi_169263837
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 14:37 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Valt me toch tegen van je. Die gebrekkige kennis van de Turks-Iraanse geschiedenis. De Turken hebben in geen enkele heads-up oorlog van de Perzen gewonnen.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/First_Perso-Turkic_War
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Second_Perso-Turkic_War
Oke, zo een reactie verwachte je dus wel van mij.

Kom kom mijn Aryabroeder, de Turken hebben Iran compleet overgenomen in het bestuur voor 1000 jaar bijna. De heersers van Iran waren over het algemeen Turk in de afgelopen millennium. Chaldiran was een zware Nederlaag voor Iran zelfs de hedendaagse grenzen van Turkije-Iran zijn gebaseerd op de verovering van Baghdad.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 03-03-2017 14:43:24 ]
pi_169264152
quote:
11s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 14:41 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Oke, zo een reactie verwachte je dus wel van mij.

Kom kom mijn Aryabroeder, de Turken hebben Iran compleet overgenomen in het bestuur voor 1000 jaar bijna. De heersers van Iran waren over het algemeen Turk in de afgelopen millennium. Chaldiran was een zware Nederlaag voor Iran zelfs de hedendaagse grenzen van Turkije-Iran zijn gebaseerd op de verovering van Baghdad.
Je haalt verschillende dingen door elkaar.

Je had het over een directe militaire clash. Die keren dat de Perzen tegenover de Turken stonden hebben de Turken nooit gewonnen. Ze hebben Iran wel inderdaad wel voor lange tijd bestuurd (ook eigenlijk niet helemaal waar, aangezien de bureaucraten en viziers vaak Perzen waren), maar daar is een nooit een oorlog aan vooraf gegaan. Iran was destijds simpelweg een defensieloos stukje gebied dat voor het oprapen lag. Er is nooit een equivalent van Manzikert geweest waarin de Turken de Perzen in een beslissende oorlog versloegen en het rijk overnamen.

En de Ottomaanse-Safavidische clash was in feite een intra-Turkse oorlog.

Iran heeft het in militaire zin eigenlijk altijd wel goed gedaan tegen de Turken of staten/rijken in Anatolie; geen enkele entiteit uit Anatolie heeft bijvoorbeeld ooit Iran geregeerd.
  vrijdag 3 maart 2017 @ 14:58:41 #41
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169264182
http://www.geenstijl.nl/m(...)_het_kromzwaard.html

Zo, dat scheelt wat rebellenpropaganda in een een Nederlandse krant
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169264268
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 14:58 schreef Szura het volgende:
http://www.geenstijl.nl/m(...)_het_kromzwaard.html

Zo, dat scheelt wat rebellenpropaganda in een een Nederlandse krant
Dat was echt een vervelend mannetje met zijn overduidelijke pro-rebellen propaganda. Het is al erg genoeg dat hij slechts is ontslagen omdat hij naar Syri probeerde af te reizen, maar niet voor de gekleurde bagger die hij schreef.
  vrijdag 3 maart 2017 @ 15:06:16 #43
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169264311
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:03 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Dat was echt een vervelend mannetje met zijn overduidelijke pro-rebellen propaganda. Het is al erg genoeg dat hij slechts is ontslagen omdat hij naar Syri probeerde af te reizen, maar niet voor de gekleurde bagger die hij schreef.
Trouw is prima wat betreft Midden-Oosten
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169264341
quote:
Russian reconciliation center sent 1st humanitarian aid convoy to Manbij residents.
https://twitter.com/miladvisor/status/837662437130309632

pi_169264365
Koerden in Sinjar gaan nu elkaar bevechten, KDP vs Yezidis.....

Mosul ondertussen nog steeds niet geheel overgenomen.....

IS trekt zich terug in vele plekken en sinds gister hebben ze ook Palmyra verlaten zonder enige weerstand te bieden.
pi_169264369
quote:
BREAKING: Russian Chief of Staff official Sergei Rudskoy says Syria/Russia forces to today enter West Manbij villages amid agreement with MMC
https://twitter.com/AylinaKilic/status/837638389339947008
pi_169264427
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:09 schreef JubaUrbicus het volgende:
Koerden in Sinjar gaan nu elkaar bevechten, KDP vs Yezidis.....

Mosul ondertussen nog steeds niet geheel overgenomen.....

IS trekt zich terug in vele plekken en sinds gister hebben ze ook Palmyra verlaten zonder enige weerstand te bieden.
Niet alleen tussen de KDP en Yezidis. Het lijkt naast PKK vs KDP, ook mores tussen PUK en KDP te zijn (allebei de twee grootste Koerdische partijen in Irak).

quote:
While all eyes are on Mosul, a civil war amongst Iraqi Kurds is becoming more likely by the day. PUK and KDP are at each other's throats.
quote:
PUK seized a oilfield from the ruling KDP's forces today near Kirkuk and reports suggest the KDP wants to attack the PKK in Iraq's Sinjar.
quote:
Tensions are rising b/ween Iraqi Kurdish factions over oil, $ & Barzani's corruption meanwhile Erdoğan is pushing Barzani to attack the PKK.
https://twitter.com/IraqiSecurity/status/837449938304970752

En de PMU (sjiitische milities) lijken het voor de Yezidis op te nemen.

quote:
BREAKING - Iraqi PMU condemn #DP Peshmerga attacking our Ezidi fighters in YBŞ. KDP must stop or strong reactions will follow
https://twitter.com/pmu_english/status/837583458545238016
pi_169264460
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 14:57 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Je haalt verschillende dingen door elkaar.

Je had het over een directe militaire clash. Die keren dat de Perzen tegenover de Turken stonden hebben de Turken nooit gewonnen. Ze hebben Iran wel inderdaad wel voor lange tijd bestuurd (ook eigenlijk niet helemaal waar, aangezien de bureaucraten en viziers vaak Perzen waren), maar daar is een nooit een oorlog aan vooraf gegaan. Iran was destijds simpelweg een defensieloos stukje gebied dat voor het oprapen lag. Er is nooit een equivalent van Manzikert geweest waarin de Turken de Perzen in een beslissende oorlog versloegen en het rijk overnamen. En de Ottomaanse-Safavidische clash was in feite een intra-Turkse oorlog.
Nou ja, ik had over militaire conflicten waaronder ik ook bijvoorbeeld de Ottomaans-Safavidische oorlogen onder versta en als voorbeeld voor zou aanhalen zoals Chaldiran bijvoorbeeld. Granted dat de oorlogen tussen de Ottomanen en de Turkse dynastieen in Iran meer een onderlinge sektarische oorlog was dan tegen een volbloed Iraanse staat, gezien wat je tussen haakjes zet vermoed ik niet dat je de aandeel van de Perzen en de Perzische identiteit in die periode wilt diskwalificeren als afwezig, vergis ik mij?

quote:
Iran heeft het in militaire zin eigenlijk altijd wel goed gedaan tegen de Turken of staten/rijken in Anatolie; geen enkele entiteit uit Anatolie heeft bijvoorbeeld ooit Iran geregeerd.
Dan versta je onder Iran het hedendaagse Iran vermoed ik, zo niet, hoe plaats je de verovering van bijvoorbeeld Azerbaijan in dat daglicht? Verder ben ik het wel met je eens in grote lijnen, de Anatolische Turken met name de Ottomanen na de val van de Seltjoeken waren vooral gefocust op het Westen en de weinige veldslagen in het oosten waren meer voor het veiligstellen van eigen territorium en elimineren van opkomende dreigementen, de expansiedrift was niet zo zeer gericht op het Oosten.

Ik denk dat jij en ik meer common ground hebben op dit gebied dan doet vermoeden in eerste instantie. laten we elkaar een x treffen in een C&h topic hierover voordat onze gesprek hier wordt gekilled.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 03-03-2017 15:16:38 ]
pi_169264466
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:13 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Niet alleen tussen de KDP en Yezidis. Het lijkt naast PKK vs KDP, ook mores tussen PUK en KDP te zijn (allebei de twee grootste Koerdische partijen in Irak).

[..]

[..]

[..]

https://twitter.com/IraqiSecurity/status/837449938304970752
Lekker dan, is ISIS eindelijk verslagen in Irak komt er een nieuwe burgeroorlog. :|W
  vrijdag 3 maart 2017 @ 15:17:22 #50
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_169264489
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:15 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Lekker dan, is ISIS eindelijk verslagen in Irak komt er een nieuwe burgeroorlog. :|W
Zo gaat het daar al duizenden jaren.
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_169264518
quote:
9s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:17 schreef Perrin het volgende:

[..]

Zo gaat het daar al duizenden jaren.
Niet echt. Zowel de Turken als de Perzen hadden de Arabische relnichten in grote lijnen onderworpen en zolang Iran en Turkije goede banden hadden was er eigenlijk vrij weinig aan de hand.
pi_169264539
quote:
11s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:19 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Niet echt. Zowel de Turken als de Perzen hadden de Arabische relnichten in grote lijnen onderworpen en zolang Iran en Turkije goede banden hadden was er eigenlijk vrij weinig aan de hand.
Oftewel Irak in 2 delen splitsen, Turks Irak en Iran Irak. De sjiieten mogen met Iran en de sunnieten en de Koerden mogen met Turkije. Lijkt mij wel een goede oplossing.
pi_169264574
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:21 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Oftewel Irak in 2 delen splitsen, Turks Irak en Iran Irak. De sjiieten mogen met Iran en de sunnieten en de Koerden mogen met Turkije. Lijkt mij wel een goede oplossing.
Ik weet niet of Iran wel zit te wachten op miljoenen Arabieren erbij, dat mag Stabiel verder toelichten hoe ze daarnaar kijken, voor Turkije is het iig wel een natte droom.
pi_169264596
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:15 schreef Triggershot het volgende:
Nou ja, ik had over militaire conflicten waaronder ik ook bijvoorbeeld de Ottomaans-Safavidische oorlogen onder versta en als voorbeeld voor zou aanhalen zoals Chaldiran bijvoorbeeld. Granted dat de oorlogen tussen de Ottomanen en de Turkse dynastieen in Iran meer een onderlinge sektarische oorlog was dan tegen een volbloed Iraanse staat, gezien wat je tussen haakjes zet vermoed ik niet dat je de aandeel van de Perzen en de Perzische identiteit in die periode wilt diskwalificeren als afwezig, vergis ik mij?
Punt is alleen dat de Ottomanen en Safaviden beiden Turks waren en diens legers grotendeels uit Turken bestonden. Dus niet echt een Perzisch leger dat slaags raakte met de Turken. Het feit dat zowel de Seltsjoeken als Safaviden cultureel gezien Perzisch waren doet daar niets aan af. Anders kan ik net zo goed stellen dat de Perzen onder Nader Sjah de Ottomanen wisten te verslaan.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Yeghev%C4%81rd

Buiten dat hebben de Perzen slechts drie keer echt tegenover de Turken gestaan. Twee keer wonnen de Perzen; een keer wisten de Turken, enkel samen met de Byzantijnen, de Perzen te verslaan.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Third_Perso-Turkic_War

quote:
Dan versta je onder Iran het hedendaagse Iran vermoed ik, zo niet, hoe plaats je de verovering van bijvoorbeeld Azerbaijan in dat daglicht? Verder ben ik het wel met je eens in grote lijnen, de Anatolische Turken met name de Ottomanen na de val van de Seltjoeken waren vooral gefocust op het Westen en de weinige veldslagen in het oosten waren meer voor het veiligstellen van eigen territorium en elimineren van opkomende dreigementen, de expansiedrift was niet zo zeer gericht op het Oosten.

Ik denk dat jij en ik meer common ground hebben op dit gebied dan doet vermoeden in eerste instantie. laten we elkaar een x treffen in een C&h topic hierover voordat onze gesprek hier wordt gekilled.
^O^
  vrijdag 3 maart 2017 @ 15:25:35 #55
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_169264607
Zelfs al krijg je de Irakezen zo ver, zowel Isral als SA gaan een dergelijke uitbreiding van Iran niet accepteren lijkt me.
pi_169264614
quote:
11s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:23 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ik weet niet of Iran wel zit te wachten op miljoenen Arabieren erbij, dat mag Stabiel verder toelichten hoe ze daarnaar kijken, voor Turkije is het iig wel een natte droom.
Sjiieten zijn toch broeders van elkaar, de Arabische sjiieten en de Perzische kunnen het volgens mij goed met elkaar vinden. Ze zijn lid van dezelfde sekte (mainstream 12vers) en werken met elkaar samen momenteel op veel fronten. Daarnaast miljoenen Perzische bedevaartgangers die jaarlijks naar Karbala en Najef afreizen.
pi_169264657
quote:
11s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:23 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ik weet niet of Iran wel zit te wachten op miljoenen Arabieren erbij, dat mag Stabiel verder toelichten hoe ze daarnaar kijken, voor Turkije is het iig wel een natte droom.
Iran zal nooit Irak, of een gedeelte ervan, overnemen. Het prefereert directe invloed door middel van omkoping van Iraakse politici en door haar gecontroleerde proxies.
pi_169264662
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:24 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Punt is alleen dat de Ottomanen en Safaviden beiden Turks waren en diens legers grotendeels uit Turken bestonden. Dus niet echt een Perzisch leger dat slaags raakte met de Turken. Het feit dat zowel de Seltsjoeken als Safaviden cultureel gezien Perzisch waren doet daar niets aan af. Anders kan ik net zo goed stellen dat de Perzen onder Nader Sjah de Ottomanen wisten te verslaan.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Yeghev%C4%81rd

Buiten dat hebben de Perzen slechts drie keer echt tegenover de Turken gestaan. Twee keer wonnen de Perzen; een keer wisten de Turken, enkel samen met de Byzantijnen, de Perzen te verslaan.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Third_Perso-Turkic_War

[..]

^O^
Blijft interessant van opinie te wisselen, gaan we es x dedicated topic voor maken :9
pi_169264708
quote:
7s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:25 schreef Twiitch het volgende:
Zelfs al krijg je de Irakezen zo ver, zowel Isral als SA gaan een dergelijke uitbreiding van Iran niet accepteren lijkt me.
Ze kunnen vrij weinig doen als Iran tot annexatie overgaat. Isral zit er te ver vandaan, en de Saoediers zijn in hun eentje machteloos.
pi_169264710
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:26 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Sjiieten zijn toch broeders van elkaar, de Arabische sjiieten en de Perzische kunnen het volgens mij goed met elkaar vinden. Ze zijn lid van dezelfde sekte (mainstream 12vers) en werken met elkaar samen momenteel op veel fronten. Daarnaast miljoenen Perzische bedevaartgangers die jaarlijks naar Karbala en Najef afreizen.
Zo zwart-wit is het niet, in de oorlog vochten vele Iraakse Sjieten tot grote verbazing van Saddam aan zijn kant. Nationalistische sentimenten spelen natuurlijk ook een rol.
pi_169264726
quote:
14s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:29 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Blijft interessant van opinie te wisselen, gaan we es x dedicated topic voor maken :9
Is goed, habibi.
pi_169264729
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:29 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Iran zal nooit Irak, of een gedeelte ervan, overnemen. Het prefereert directe invloed door middel van omkoping van Iraakse politici en door haar gecontroleerde proxies.
Wat meer een strategisch zet is voor eigen terrein, meer dan de religieuze affiliatie en ondanks de sentimenten tegen Arabieren, no?
pi_169264737
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:33 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Is goed, habibi.
:*
pi_169264785
quote:
7s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:25 schreef Twiitch het volgende:
Zelfs al krijg je de Irakezen zo ver, zowel Isral als SA gaan een dergelijke uitbreiding van Iran niet accepteren lijkt me.
SA stelt niets voor, zal het ook nooit zijn, zodra haar olievoorzieningen afneemt stort het als een kaartenhuis in elkaar. SA is bij lange na niet bij machte om ook maar iets te ondernemen. Hetzelfde met Israel te ver van huis, te weinig resources om ook maar iets teweeg te brengen zonder de VS.
  vrijdag 3 maart 2017 @ 15:37:55 #65
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_169264813
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:36 schreef Triggershot het volgende:

[..]

SA stelt niets voor, zal het ook nooit zijn, zodra haar olievoorzieningen afneemt stort het als een kaartenhuis in elkaar. SA is bij lange na niet bij machte om ook maar iets te ondernemen. Hetzelfde met Israel te ver van huis, te weinig resources om ook maar iets teweeg te brengen zonder de VS.
En jij verwacht dat de VS aan de zijlijn blijven staan wanneer Iran aan het annexeren slaat?
pi_169264817
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:36 schreef Triggershot het volgende:

[..]

SA stelt niets voor, zal het ook nooit zijn, zodra haar olievoorzieningen afneemt stort het als een kaartenhuis in elkaar. SA is bij lange na niet bij machte om ook maar iets te ondernemen. Hetzelfde met Israel te ver van huis, te weinig resources om ook maar iets teweeg te brengen zonder de VS.
SA heeft al grote moeite met een stel schapenherders in Jemen. _O- Typisch voorbeeld dat geld niet alle problemen op kan lossen.
pi_169264828
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:32 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Zo zwart-wit is het niet, in de oorlog vochten vele Iraakse Sjieten tot grote verbazing van Saddam aan zijn kant. Nationalistische sentimenten spelen natuurlijk ook een rol.
Zo raar is dat niet, de Baath partij was ook populair bij sjiieten zowel in Syria als in Irak. Nationalisme en dan voornamelijk het Baath nationalisme was een ideologie die religieus sektarisme volledig heeft geannulleerd zowel bij haar sunnitische als haar sjiietische aanhangers.
pi_169264832
quote:
11s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:37 schreef Twiitch het volgende:

[..]

En jij verwacht dat de VS aan de zijlijn blijven staan wanneer Iran aan het annexeren slaat?
Annexeren is iets anders dan invloed uitbreiden.
pi_169264860
quote:
11s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:37 schreef Twiitch het volgende:

[..]

En jij verwacht dat de VS aan de zijlijn blijven staan wanneer Iran aan het annexeren slaat?
Wat wil de VS gaan doen als het Iraakse volk zichzelf opslitst en vrijwillig toevoegt bij Iran?
  vrijdag 3 maart 2017 @ 15:40:18 #70
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_169264869
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:38 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Annexeren is iets anders dan invloed uitbreiden.
Dat klopt, maar ze hadden het hier over Irak verdelen tussen Turkije en Iran. Dat lijkt me bij voorbaat al kansloos zonder militair optreden.

quote:
7s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:39 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Wat wil de VS gaan doen als het Iraakse volk zichzelf opslitst en vrijwillig toevoegt bij Iran?
Ja jeetje zeg, wat wil jij gaan doen als je ineens vleugels krijgt?
pi_169264915
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:33 schreef Triggershot het volgende:
Wat meer een strategisch zet is voor eigen terrein, meer dan de religieuze affiliatie en ondanks de sentimenten tegen Arabieren, no?
Aantal factoren:

1) Directe annexatie zorgt enkel voor nationalistische spanningen. De Iraakse Sjiieten mogen dan een sterke affectie voor Iran hebben vanwege een gemeenschappelijke religieuze identiteit, maar dat verdwijnt snel als Iran het land gaat bezetten. Zeker in het licht van de welbekende Arabisch-Perzische strijd.
2) Directe annexatie zorgt ervoor dat Iran direct verantwoordelijk wordt voor haar welzijn, maar Irak is te chaotisch en onontwikkeld voor Iran om hier aan vingers aan te verbranden.
3) Iran's strategie is controle (of invloed) middels proxies. Dat geeft een land veel meer flexibiliteit dan andersom het geval zijn.
4) Najaf (Irak) en Qom (Iran), die beide de grote sjiitische leercentra vertegenwoordigen, zijn de facto rivalen van elkaar. Zelfs de meest invloedrijke geestelijke in Irak, Sistani (die zelf een Iranier is), heeft altijd invloed vanuit Qom proberen buiten te houden. Laatst nog een relevante artikel hierover in Al-Monitor:

http://www.al-monitor.com(...)haidari-muqtada.html
pi_169264937
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:38 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

SA heeft al grote moeite met een stel schapenherders in Jemen. _O- Typisch voorbeeld dat geld niet alle problemen op kan lossen.
Het is dan ook een kunstmatig land wat letterlijk bestaat dankzij westers gratie.
pi_169264944
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:38 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Zo raar is dat niet, de Baath partij was ook populair bij sjiieten zowel in Syria als in Irak. Nationalisme en dan voornamelijk het Baath nationalisme was een ideologie die religieus sektarisme volledig heeft geannulleerd zowel bij haar sunnitische als haar sjiietische aanhangers.
Daarom is religieuze affiliatie ook niet zo vanzelfsprekend voor goede verstandhoudingen.
pi_169264957
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:42 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Aantal factoren:

1) Directe annexatie zorgt enkel voor nationalistische spanningen. De Iraakse Sjiieten mogen dan een sterke affectie voor Iran hebben vanwege een gemeenschappelijke religieuze identiteit, maar dat verdwijnt snel als Iran het land gaat bezetten. Zeker in het licht van de welbekende Arabisch-Perzische strijd.
2) Directe annexatie zorgt ervoor dat Iran direct verantwoordelijk wordt voor haar welzijn, maar Irak is te chaotisch en onontwikkeld voor Iran om hier aan vingers aan te verbranden.
3) Iran's strategie is controle (of invloed) middels proxies. Dat geeft een land veel meer flexibiliteit dan andersom het geval zijn.
4) Najaf (Irak) en Qom (Iran), die beide de grote sjiitische leercentra vertegenwoordigen, zijn de facto rivalen van elkaar. Zelfs de meest invloedrijke geestelijke in Irak, Sistani (die zelf een Iranier is), heeft altijd invloed vanuit Qom proberen buiten te houden. Laatst nog een relevante artikel hierover in Al-Monitor:

http://www.al-monitor.com(...)haidari-muqtada.html
Zijn er theologische verschillen tussen de Najaf en de Qom scholen? Of staan ze theologisch gezien op 1 lijn?
pi_169265010
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:44 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Zijn er theologische verschillen tussen de Najaf en de Qom scholen? Of staan ze theologisch gezien op 1 lijn?
Grote theologische verschillen omtrent politieke invulling, met name omtrent het velayat-e faqih systeem dat in Iran dienst doet. Samenvatting: in Najaf prefereren de geestelijken secularisme boven een theocratie; in Iran is het andersom.

quote:
This led to a fierce debate between the Najaf and Qom schools. While the former represents the traditional vision of the Shiite opposition to the participation of the clergy in power, the latter represents the pro-velayat-e faqih (doctrine that hands supreme power to a religious figure) modern vision. While the controversy gradually started to evolve with the degeneration of the unstable political situation in Iraq, it is now expanding to include detailed political topics related to the political affairs of Iraq.
http://www.al-monitor.com(...)haidari-muqtada.html
pi_169265023
quote:
14s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:40 schreef Twiitch het volgende:

[..]

Dat klopt, maar ze hadden het hier over Irak verdelen tussen Turkije en Iran. Dat lijkt me bij voorbaat al kansloos zonder militair optreden.

[..]

Ja jeetje zeg, wat wil jij gaan doen als je ineens vleugels krijgt?
Doen wat de eerste Turk met vleugels zou doen natuurlijk, een trip van de Bosporus naar Galata zoals in de 17e eeuw. Maar vertel, wat zou jij doen en wat wil de VS doen?
pi_169265098
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:42 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Aantal factoren:

1) Directe annexatie zorgt enkel voor nationalistische spanningen. De Iraakse Sjiieten mogen dan een sterke affectie voor Iran hebben vanwege een gemeenschappelijke religieuze identiteit, maar dat verdwijnt snel als Iran het land gaat bezetten. Zeker in het licht van de welbekende Arabisch-Perzische strijd.
2) Directe annexatie zorgt ervoor dat Iran direct verantwoordelijk wordt voor haar welzijn, maar Irak is te chaotisch en onontwikkeld voor Iran om hier aan vingers aan te verbranden.
3) Iran's strategie is controle (of invloed) middels proxies. Dat geeft een land veel meer flexibiliteit dan andersom het geval zijn.
4) Najaf (Irak) en Qom (Iran), die beide de grote sjiitische leercentra vertegenwoordigen, zijn de facto rivalen van elkaar. Zelfs de meest invloedrijke geestelijke in Irak, Sistani (die zelf een Iranier is), heeft altijd invloed vanuit Qom proberen buiten te houden. Laatst nog een relevante artikel hierover in Al-Monitor:

http://www.al-monitor.com(...)haidari-muqtada.html
Onbegonnen werk dus idd.
pi_169269221
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 15:32 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Zo zwart-wit is het niet, in de oorlog vochten vele Iraakse Sjieten tot grote verbazing van Saddam aan zijn kant. Nationalistische sentimenten spelen natuurlijk ook een rol.
Dat was dan ook niet echt een sectarische oorlog, maar meer een oorlog gebaseerd op nationalistische sentimenten. Daarom had Irak het ook moeilijker dan Iran; laatstgenoemde staat had een veel sterker nationalistisch sentiment. De moraal bij de Iraanse eenheden was veel beter, en gecombineerd met het op de been kunnen brengen van meer mensen, greep het Irakese leger naar allerlei botte middelen, zoals chemische oorlogsvoering.
pi_169269280
Conflicts twitterde op vrijdag 03-03-2017 om 13:22:54 BREAKING: Russian Chief of Staff says Syria/Russia forces will enter W. #Manbij today amid agreement with MMC - @AylinaKilic reageer retweet
*) *) *)
mon citoyens vous serez unis.
pi_169273826
Hele wereld is tegen de Turken! :')
pi_169274454
Groene gedeelte op de kaart van Syri is de gedeelte waar democratie is gebracht.
Nog een lange weg te gaan.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  vrijdag 3 maart 2017 @ 22:30:53 #82
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169274457
Erdolf is door deze meesterzet van Poetin gedegradeerd tot het lokale schoothondje. Tevens is het nu wel duidelijk dat Iran de regionale grootmacht is.
  vrijdag 3 maart 2017 @ 22:34:37 #83
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169274561
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 22:30 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Groene gedeelte op de kaart van Syri is de gedeelte waar democratie is gebracht.
Nog een lange weg te gaan.
Turkije staat op deze lijst onder bananenrepublieken als Bolivia, Kenia, Bolivia, Honduras, Guatemala en Bangladesh.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Democracy_Index

Maar leuk geprobeerd.
pi_169274611
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 22:34 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Turkije staat op deze lijst onder bananenrepublieken als Bolivia, Kenia, Bolivia, Honduras, Guatemala en Bangladesh.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Democracy_Index

Maar leuk geprobeerd.
Waar staat Syri dan? :D
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  vrijdag 3 maart 2017 @ 22:39:36 #85
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169274696
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 22:30 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Groene gedeelte op de kaart van Syri is de gedeelte waar democratie is gebracht.
Nog een lange weg te gaan.
Neem jij jezelf wel serieus?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_169274736
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 22:30 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Groene gedeelte op de kaart van Syri is de gedeelte waar democratie is gebracht.
Nog een lange weg te gaan.
:') :')
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_169274746
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 22:36 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Waar staat Syri dan? :D
Rood
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_169274764
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 22:41 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Rood
Rusland en Iran ook o|O
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_169274844
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 22:41 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Rusland en Iran ook o|O
Niemand loopt te blaten dat die ergens democratie brengen.
pi_169274860
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 22:44 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Niemand loopt te blaten dat die ergens democratie brengen.
Omdat ze ook geen democratie brengen i.t.t. T-FSA.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_169274876
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 22:45 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Omdat ze ook geen democratie brengen i.t.t. T-FSA.
Okay, Mehmet.
pi_169274878
Ene kant is extreem pro-Turks andere kant extreem anti-Turks, jezus mensen, heb eens een beetje nuance aan beide kanten. Mensen die hier Assad toejuichen janken over de Turkse autoriteiten en voor de pro-Turkse kant kan Turkije weinig verkeerds doen, dat snap ik dan misschien nog wel door het simpel te verklaren als blindelingeliefde, loyaal fanbase en partisanschap met een directe band, belang en affiliatie, maar de Assadfanboys die Erdokije afzeiken, nee. :')

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 03-03-2017 22:46:27 ]
pi_169274981
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 22:45 schreef Triggershot het volgende:
Ene kant is extreem pro-Turks andere kant extreem anti-Turks, jezus mensen, heb eens een beetje nuance aan beide kanten. Mensen die hier Assad toejuichen janken over de Turkse autoriteiten en voor de pro-Turkse kant kan Turkije weinig verkeerds doen, dat snap ik dan misschien nog wel door het simpel te verklaren als blindelingeliefde, loyaal fanbase en partisanschap met een directe band, belang en affiliatie, maar de Assadfanboys die Erdokije afzeiken, nee. :')
Wat Turkije doet kan me weinig schelen, alleen die ultra's die geen enkel realiteitsbesef hebben komen me de strot uit ondertussen. :')
pi_169275070
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 22:49 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Wat Turkije doet kan me weinig schelen, alleen die ultra's die geen enkel realiteitsbesef hebben komen me de strot uit ondertussen. :')
achja iedereen heeft een mening, hoe belabberd/ongenuanceerd/ongefundeerd die ook is, het mag hier geplaatst worden, lang leve fok :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169275092
quote:
10s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 22:52 schreef Slayage het volgende:

[..]

achja iedereen heeft een mening, hoe belabberd/ongenuanceerd/ongefundeerd die ook is, het mag hier geplaatst worden, lang leve fok :')
Dan valt het hier nog mee, hoe frustrerend ook. Wat er op andere sites / twitterfeeds geplaatst wordt, het is gewoon beschamend. :')
pi_169275110
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 22:49 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Wat Turkije doet kan me weinig schelen, alleen die ultra's die geen enkel realiteitsbesef hebben komen me de strot uit ondertussen. :')
Ik moet dan ook eerlijk bekennen dat ik jou weinig tot niet Assad heb zien toejuichen, dus mijn reactie gaat niet zozeer over jou, maar om even niet al te politiek correct te doen en gewoon met ad hominem te smijten een Richestorage doet zeker niet onder aan mijn apologetiek over Erdogan alleen dan met Assad tot aan zelfs toejuichen en dan vraag ik mij oprecht af van als je de vergelijking maakt tussen beiden en over Erdogan/Turkije valt, ben je berhaupt wel bekend met Assad inc en diens regime? Ik kan nogmaals de nationalistische Turk wel begrijpen, het valt niet goed te praten, maar die heeft een directe band of affiliatie met Turkije en diens optreden, de gemiddelde NL-FOK!ker hier met geen beiden, zelfs een Montana, een Sjietische user die hoopt dat Assad zegeviert zal erkennen wat voor stront Assad is en zegt dat hij hoopt op diens overwinning enkel en alleen om zijn aversie jegens Jihadisten.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 03-03-2017 22:55:09 ]
pi_169275273
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 22:54 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ik moet dan ook eerlijk bekennen dat ik jou weinig tot niet Assad heb zien toejuichen, dus mijn reactie gaat niet zozeer over jou, maar om even niet al te politiek correct te doen en gewoon met ad hominem te smijten een Richestorage doet zeker niet onder aan mijn apologetiek over Erdogan alleen dan met Assad tot aan zelfs toejuichen en dan vraag ik mij oprecht af van als je de vergelijking maakt tussen beiden en over Erdogan/Turkije valt, ben je berhaupt wel bekend met Assad inc en diens regime? Ik kan nogmaals de nationalistische Turk wel begrijpen, het valt niet goed te praten, maar die heeft een directe band of affiliatie met Turkije en diens optreden, de gemiddelde NL-FOK!ker hier met geen beiden, zelfs een Montana, een Sjietische user die hoopt dat Assad zegeviert zal erkennen wat voor stront Assad is en zegt dat hij hoopt op diens overwinning enkel en alleen om zijn aversie jegens Jihadisten.
Oh, ik sta vierkant achter Assad in dit conflict. Ik ben dan ook aanhanger van de gedachte dat democratie in het M-O gewoonweg niet werkt.
pi_169275402
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 22:59 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Oh, ik sta vierkant achter Assad in dit conflict. Ik ben dan ook aanhanger van de gedachte dat democratie in het M-O gewoonweg niet werkt.
Het werkt prima in Turkije, prima in Libanon, prima in Jordani, zelfs conservatief Iran doet er aan mee en is buiten de morele superioriteit in status van de conservatieven gewoon een democratisch systeem te noemen, Iran's systeem werkt beter dan de dictatuur van de Saoedi's. Verder hoor je Assad keihard ontkennen dat hij een dictator is, maar een door het volk gekozen leider middels verkiezingen.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 03-03-2017 23:05:49 ]
pi_169275597
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 23:04 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Het werkt prima in Turkije, prima in Libanon, prima in Jordani, zelfs conservatief Iran doet er aan mee en is buiten de morele superioriteit in status van de conservatieven gewoon een democratisch systeem te noemen, Iran's systeem werkt beter dan de dictatuur van de Saoedi's. Verder hoor je Assad keihard ontkennen dat hij een dictator is, maar een door het volk gekozen leider middels verkiezingen.
- Turkije is hard aan het afglijden naar een dictatuur. Dit is geen 'Turkije' bash, maar kijk hoeveel macht Erdogan naar zich aan het trekken is.
- Jordanie is naar mijn mening nog een verkapt koninkrijk met 'verkiezingen' die zwaar in het voordeel zijn van de koninklijke familie.
- Iran is gewoonweg geen democratie.

Libanon is inderdaad de enige echte democratie in het M-O.
pi_169277440
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 23:11 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

- Turkije is hard aan het afglijden naar een dictatuur. Dit is geen 'Turkije' bash, maar kijk hoeveel macht Erdogan naar zich aan het trekken is.
- Jordanie is naar mijn mening nog een verkapt koninkrijk met 'verkiezingen' die zwaar in het voordeel zijn van de koninklijke familie.
- Iran is gewoonweg geen democratie.

Libanon is inderdaad de enige echte democratie in het M-O.
Dat is toch die plek waar zoveel van die Christenen wonen? Toevallig...
pi_169277731
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 00:08 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Dat is toch die plek waar zoveel van die Christenen wonen? Toevallig...
:Y
  zaterdag 4 maart 2017 @ 01:01:12 #102
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169278030
Palmyra Airport inmiddels ook heroverd
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 4 maart 2017 @ 02:07:54 #103
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169278586
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 22:54 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ik moet dan ook eerlijk bekennen dat ik jou weinig tot niet Assad heb zien toejuichen, dus mijn reactie gaat niet zozeer over jou, maar om even niet al te politiek correct te doen en gewoon met ad hominem te smijten een Richestorage doet zeker niet onder aan mijn apologetiek over Erdogan alleen dan met Assad tot aan zelfs toejuichen en dan vraag ik mij oprecht af van als je de vergelijking maakt tussen beiden en over Erdogan/Turkije valt, ben je berhaupt wel bekend met Assad inc en diens regime? Ik kan nogmaals de nationalistische Turk wel begrijpen, het valt niet goed te praten, maar die heeft een directe band of affiliatie met Turkije en diens optreden, de gemiddelde NL-FOK!ker hier met geen beiden, zelfs een Montana, een Sjietische user die hoopt dat Assad zegeviert zal erkennen wat voor stront Assad is en zegt dat hij hoopt op diens overwinning enkel en alleen om zijn aversie jegens Jihadisten.
Ik juich Assad helemaal niet toe. Ik sta alleen achter hem omdat ik anti Jihadist ben.
pi_169278697
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 23:11 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

- Turkije is hard aan het afglijden naar een dictatuur. Dit is geen 'Turkije' bash, maar kijk hoeveel macht Erdogan naar zich aan het trekken is.
- Jordanie is naar mijn mening nog een verkapt koninkrijk met 'verkiezingen' die zwaar in het voordeel zijn van de koninklijke familie.
- Iran is gewoonweg geen democratie.

Libanon is inderdaad de enige echte democratie in het M-O.
Irak is ook een democratie net zoals Libanon! :)
pi_169278846
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 22:54 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ik moet dan ook eerlijk bekennen dat ik jou weinig tot niet Assad heb zien toejuichen, dus mijn reactie gaat niet zozeer over jou, maar om even niet al te politiek correct te doen en gewoon met ad hominem te smijten een Richestorage doet zeker niet onder aan mijn apologetiek over Erdogan alleen dan met Assad tot aan zelfs toejuichen en dan vraag ik mij oprecht af van als je de vergelijking maakt tussen beiden en over Erdogan/Turkije valt, ben je berhaupt wel bekend met Assad inc en diens regime? Ik kan nogmaals de nationalistische Turk wel begrijpen, het valt niet goed te praten, maar die heeft een directe band of affiliatie met Turkije en diens optreden, de gemiddelde NL-FOK!ker hier met geen beiden, zelfs een Montana, een Sjietische user die hoopt dat Assad zegeviert zal erkennen wat voor stront Assad is en zegt dat hij hoopt op diens overwinning enkel en alleen om zijn aversie jegens Jihadisten.
Erdogan/Turkije, qatar en nog wat van die emiratis laten bewust Syrie vollopen met jihadisten en steunen deze zelfs, en jij vindt het raar dat mensen Assad toejuichen en hopen dat hij zegeviert?
pi_169278994
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 23:11 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

- Turkije is hard aan het afglijden naar een dictatuur. Dit is geen 'Turkije' bash, maar kijk hoeveel macht Erdogan naar zich aan het trekken is.
- Jordanie is naar mijn mening nog een verkapt koninkrijk met 'verkiezingen' die zwaar in het voordeel zijn van de koninklijke familie.
- Iran is gewoonweg geen democratie.

Libanon is inderdaad de enige echte democratie in het M-O.
Isral.
pi_169279171
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 08:08 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Isral.
Die staat naar mijn mening buiten het MO in dit opzicht. Geen tribale stammen die te snel de moderne tijd in geworpen zijn met teveel geld en hebben daadwerkelijk ontwikkeling doorgemaakt in de afgelopen paar honderd jaar.

Plus geen dominerende moslimbevolking, helpt ook.
  zaterdag 4 maart 2017 @ 09:27:19 #108
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169279369
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 05:55 schreef Koskesh het volgende:

[..]

Erdogan/Turkije, qatar en nog wat van die emiratis laten bewust Syrie vollopen met jihadisten en steunen deze zelfs, en jij vindt het raar dat mensen Assad toejuichen en hopen dat hij zegeviert?
Exact :Y

En dat betekent niet dat je gelijk posters van de B'aath partijleden in je kamer hebt hangen.
pi_169280030
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 22:54 schreef Triggershot het volgende:

Ik moet dan ook eerlijk bekennen dat ik jou weinig tot niet Assad heb zien toejuichen, dus mijn reactie gaat niet zozeer over jou, maar om even niet al te politiek correct te doen en gewoon met ad hominem te smijten een Richestorage doet zeker niet onder aan mijn apologetiek over Erdogan alleen dan met Assad tot aan zelfs toejuichen en dan vraag ik mij oprecht af van als je de vergelijking maakt tussen beiden en over Erdogan/Turkije valt, ben je berhaupt wel bekend met Assad inc en diens regime? Ik kan nogmaals de nationalistische Turk wel begrijpen, het valt niet goed te praten, maar die heeft een directe band of affiliatie met Turkije en diens optreden, de gemiddelde NL-FOK!ker hier met geen beiden, zelfs een Montana, een Sjietische user die hoopt dat Assad zegeviert zal erkennen wat voor stront Assad is en zegt dat hij hoopt op diens overwinning enkel en alleen om zijn aversie jegens Jihadisten.
mede uit de reacties op deze post blijkt maar weer dat mensen simpelweg een plaat voor hun hoofd hebben / hun eigen starre p.o.v. hebben / hun eigen realiteit hebben en uiteraard ronduit hypocriet zijn.

al jaar en dag zien we assad en regime verheerlijking van specifieke users terwijl ze tegelijkertijd zeggen dat ze helemaal geen assad fanboys zijn.

onder verheerlijking versta ik oa dat alle wandaden van het regime vergoelijkt wordt of zelfs wordt afgedaan als terroristen propaganda, omdat het regime nu eenmaal genoodzaakt is het terrorisme te bestrijden.

ook zie ik (vaak dezelfde) users, huilen over de praktijken van Erdolf. Erdogan wordt zo op 1 lijn gezet met Adolf, die uiteraard in de ogen van velen de ultieme dictator is. zo wordt Erdogan afgedaan als zijnde een dictator.

komen we bij het woord hypocriet. zeiken over Erdogan de dictator maar tegelijkertijd, Bashar al Assad verheerlijken.
rara hoe kan dat? nou simpel dus, omdat mensen simpelweg een plaat voor hun hoofd hebben / hun eigen starre p.o.v. hebben / hun eigen realiteit hebben en uiteraard ronduit hypocriet zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169280061
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 23:11 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

- Turkije is hard aan het afglijden naar een dictatuur. Dit is geen 'Turkije' bash, maar kijk hoeveel macht Erdogan naar zich aan het trekken is.
Maar aan de hand van je vorige reactie moet ik juist concluderen dat het noodzakelijk is voor het Midden Oosten en democratie simpelweg niet werkt? De ironie is juist dat de democratieproces in Turkije aan het toenemen is en burgers steeds meer en meer zelf te zeggen krijgen. Dat Erdogan steeds meer te zeggen krijgt gaat ten koste van een aantal instituten waar weinig tot geen democratie mee gepaard gaat. Wat voor macht kan Erdogan naar zich toe trekken als het volk op dat gebied hem geen mandaat (blijft geven/)geeft?
quote:
- Jordanie is naar mijn mening nog een verkapt koninkrijk met 'verkiezingen' die zwaar in het voordeel zijn van de koninklijke familie.
De koning is de staatshoofd en heeft nogal wat te zeggen, maar het parlementaire stelsel kan ook veel vlakken de koers en beleid van het land bepalen.
quote:
- Iran is gewoonweg geen democratie.
Iran is een democratie, ondanks de Islam als hoogste autoriteit in de moraliteit van het land zijn er zelfs joden en christenen in het parlement vertegenwoordigd.
pi_169280147
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 02:07 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ik juich Assad helemaal niet toe. Ik sta alleen achter hem omdat ik anti Jihadist ben.
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 05:55 schreef Koskesh het volgende:

[..]

Erdogan/Turkije, qatar en nog wat van die emiratis laten bewust Syrie vollopen met jihadisten en steunen deze zelfs, en jij vindt het raar dat mensen Assad toejuichen en hopen dat hij zegeviert?
Assad is nog door buurlanden zoals Irak die al langer in de shit zit dan Syri meerdere malen gewaarschuwd niet toe te laten dat Syri een broeinest van jihadisten wordt jaren voor de Lente uitbrak, in en vanuit Syri werden aanslagen op Irak voorbereid met medeweten en zelfs sponsoring van Assad en kwamen jihadisten samen om zich te verenigen tegen Irak, liet na de opkomst van de FSA Assad duizenden jihadisten vrij. En heeft daarmee regelrecht alleen al met die twee voorbeelden een directe invloed gehad op alle shit wat zich nu afspeelt in Syri. Laten we dat even voorop stellen voor we anderen de vinger gaan wijzen. Als Erdo/Qatar kut is omdat ze rebellen/jihadisten hebben gesteund voor eigen doeleinden.
pi_169280158
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 09:27 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Exact :Y

En dat betekent niet dat je gelijk posters van de B'aath partijleden in je kamer hebt hangen.
Zover wil ik dan ook niet gaan in mijn persoonlijke aanval, maar de standpunt X over Erdogan, standpunt Y over Assad is dan op z'n minst wat apart.
pi_169280174
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 10:50 schreef Slayage het volgende:
onder verheerlijking versta ik oa dat alle wandaden van het regime vergoelijkt wordt of zelfs wordt afgedaan als terroristen propaganda, omdat het regime nu eenmaal genoodzaakt is het terrorisme te bestrijden.

ook zie ik (vaak dezelfde) users, huilen over de praktijken van Erdolf. Erdogan wordt zo op 1 lijn gezet met Adolf, die uiteraard in de ogen van velen de ultieme dictator is. zo wordt Erdogan afgedaan als zijnde een dictator.
Dit dus. Inmiddels heeft Turkije ook veel geleden en opgeofferd om IS te bestrijden, waarna je al snel de reactie krijgt dat ze het zelf zover hebben laten komen, prima: Wat te doen met Assads invloeden en bijdragen daarin?
pi_169280194
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 08:08 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Isral.
Isral is geen Islamitisch land. Anders doe er meteen Armeni maar bij.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 04-03-2017 11:06:09 ]
pi_169280205
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 05:55 schreef Koskesh het volgende:

[..]

Erdogan/Turkije, qatar en nog wat van die emiratis laten bewust Syrie vollopen met jihadisten en steunen deze zelfs, en jij vindt het raar dat mensen Assad toejuichen en hopen dat hij zegeviert?
het assad regime heeft zelf in 2011 syrie laten vollopen met jihadis door ze vrij te laten uit de gevangenissen. net als dat syrie, irak liet vollopen met jihadis na de val van saddam.
zo zijn jihadis als tool gebruikt daar waar het assad regime uitkwam.
dit geldt uiteraard ook voor "Erdogan/Turkije, qatar en nog wat van die emiratis", zoals jij dat terecht aangeeft. ze hebben jihadis gebruikt als tool tegen het assadistische regime.
dus als het probleem "jihadis" is, wees dan consequent en zeik niet selectief of wees je er iig bewust van waar je voor juicht.

ik heb het voor de gemak niet over sjia jihadis gehad die op dit moment als tool gebruikt worden in syrie door de iraanse mollahs. of zijn we ook dan weer hypocriet en maken we onderscheid tussen de ene en de andere jihadi? "die zijn uitgenodigd door het regime, dus legitiem" argument
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169280239
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:06 schreef Slayage het volgende:

[..]

het assad regime heeft zelf in 2011 syrie laten vollopen met jihadis door ze vrij te laten uit de gevangenissen. net als dat syrie, irak liet vollopen met jihadis na de val van saddam.
zo zijn jihadis als tool gebruikt daar waar het assad regime uitkwam.
dit geldt uiteraard ook voor "Erdogan/Turkije, qatar en nog wat van die emiratis", zoals jij dat terecht aangeeft. ze hebben jihadis gebruikt als tool tegen het assadistische regime.
dus als het probleem "jihadis" is, wees dan consequent en zeik niet selectief of wees je er iig bewust van waar je voor juicht.

ik heb het voor de gemak niet over sjia jihadis gehad die op dit moment als tool gebruikt worden in syrie door de iraanse mollahs. of zijn we ook dan weer hypocriet en maken we onderscheid tussen de ene en de andere jihadi? "die zijn uitgenodigd door het regime, dus legitiem" argument
2009:

quote:
"Ninety percent of terrorists from different Arabic nationalities infiltrated Iraq through Syrian territory," Maliki said during a visit by the Turkish Foreign Minister Ahmet Davutoglu, aimed at cooling the row.

Relations between Iraq and Syria deteriorated after Baghdad alleged Damascus was harbouring leaders behind a truck bomb attack on its finance ministry, followed within minutes by a similar attack on the foreign ministry.
http://www.france24.com/e(...)-assad-denies-claim-
pi_169280249
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 08:51 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Die staat naar mijn mening buiten het MO in dit opzicht. Geen tribale stammen die te snel de moderne tijd in geworpen zijn met teveel geld en hebben daadwerkelijk ontwikkeling doorgemaakt in de afgelopen paar honderd jaar.

Plus geen dominerende moslimbevolking, helpt ook.
eens.

israel is ook geen MO land, israel is een kolonie van westerse mogendheden en daardoor cultureel ook volledig westers.

overigens heeft tegenlicht zondag (enige tv programma die ik tegenwoordig nog volg) een reportage over israel.

http://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht.html
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 4 maart 2017 @ 11:11:26 #118
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169280254
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 10:50 schreef Slayage het volgende:

[..]

mede uit de reacties op deze post blijkt maar weer dat mensen simpelweg een plaat voor hun hoofd hebben / hun eigen starre p.o.v. hebben / hun eigen realiteit hebben en uiteraard ronduit hypocriet zijn.
Is jou ook niet vreemd, gezien je stelselmatig SDF = PKK post hier en met de meest dubieuze bronnen aan komt zetten om oorlogsmisdaden te verzinnen. Ik kan nog een waslijst aan andere hypocriete zaken opnoemen, maar laten we het beschaafd houden. Hypocrisie is niemand vreemd dus hoeven we er ook niet zwaar aan te tillen.

quote:
al jaar en dag zien we assad en regime verheerlijking van specifieke users terwijl ze tegelijkertijd zeggen dat ze helemaal geen assad fanboys zijn.
Ik ben ook geen fan boy, ik doe slechts observaties. Ik zie in welke chaos Libi is gestort na steun aan anti Khadaffi eenheden, idem voor Irak. Hetzelfde gebeurt al jaren in Syri, waar terroristen openlijk steun krijgen van Jordani, Turkije, Qatar, Saudi-Arabi, de VS en het VK. Ik zie in welke chaos het land is gestort en zie geen andere keus dan voor Assad te zijn mits Syri wil blijven bestaan. Joegoslavi kon ook alleen bestaan bij de gratie van Tito en de partij, wil je dat Syri niet blijft bestaan zal je moeten splitsen zoals in Joegoslavi. Prima. Maar dan loop je wel het gevaar dat Alawieten en Christenen gebieden alsnog worden overlopen door extremisten, ze zijn nu eenmaal zwaar in de mindedheid.

quote:
onder verheerlijking versta ik oa dat alle wandaden van het regime vergoelijkt wordt of zelfs wordt afgedaan als terroristen propaganda, omdat het regime nu eenmaal genoodzaakt is het terrorisme te bestrijden.
Het regime bestrijdt dan ook terroristen. Zo goed als alle gewapende groeperingen in Syri heden ten dage zijn terroristen. Daarnaast is verheerlijking iets heel anders, leuk dat je een eigen definitie ervan hebt maar wat jij hier omschrijft is geen verheerlijking.

Overigens heb ik me in dit topic meerdere malen zeer kritisch over het regime uitgelaten, de veiligheidsdiensten en de martel- en ontvoeringspraktijken. Ik ben alleen niet zo kortzichtig die n op n aan Assad te koppelen en in alle propaganda mee te gaan. Anders zou ik ook in de couveuse genocide van Saddam moeten geloven. Daarnaast: er is echt wel dirt over het regime te vinden, waarom dan nog additionele onzin verspreiden?

quote:
ook zie ik (vaak dezelfde) users, huilen over de praktijken van Erdolf. Erdogan wordt zo op 1 lijn gezet met Adolf, die uiteraard in de ogen van velen de ultieme dictator is. zo wordt Erdogan afgedaan als zijnde een dictator.

komen we bij het woord hypocriet. zeiken over Erdogan de dictator maar tegelijkertijd, Bashar al Assad verheerlijken.
rara hoe kan dat? nou simpel dus, omdat mensen simpelweg een plaat voor hun hoofd hebben / hun eigen starre p.o.v. hebben / hun eigen realiteit hebben en uiteraard ronduit hypocriet zijn.
Ik steek mijn mening over Erdogan niet onder stoelen of banken. Deze man heeft eigenhandig het conflict in Syri ernstig aangewakkerd en heeft Turkije internationaal gezien in een precaire situatie gebracht ten aanzien van haar bondgenoten. Los daarvan ken ik redelijk wat echt Turken (Nederturken zijn geen echte Turken, hoe graag ze dat ook willen zijn) die Turkije allemaal willen verlaten dankzij fijne Erdolf. Voor hen is het onbegrijpelijk dat "Turken" in het luxe Europa een dictator steunen en hun land verneuken.
  zaterdag 4 maart 2017 @ 11:14:26 #119
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169280285
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:10 schreef Slayage het volgende:

[..]

eens.

israel is ook geen MO land, israel is een kolonie van westerse mogendheden en daardoor cultureel ook volledig westers.

overigens heeft tegenlicht zondag (enige tv programma die ik tegenwoordig nog volg) een reportage over israel.

http://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht.html
Een kolonie van westerse mogendheden? Dan snap je Isral echt niet.
pi_169280293
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:14 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Een kolonie van westerse mogendheden? Dan snap je Isral echt niet.
Of jij niet.
  zaterdag 4 maart 2017 @ 11:16:07 #121
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169280304
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:00 schreef Triggershot het volgende:

[..]


[..]

Assad is nog door buurlanden zoals Irak die al langer in de shit zit dan Syri meerdere malen gewaarschuwd niet toe te laten dat Syri een broeinest van jihadisten wordt jaren voor de Lente uitbrak, in en vanuit Syri werden aanslagen op Irak voorbereid met medeweten en zelfs sponsoring van Assad en kwamen jihadisten samen om zich te verenigen tegen Irak, liet na de opkomst van de FSA Assad duizenden jihadisten vrij. En heeft daarmee regelrecht alleen al met die twee voorbeelden een directe invloed gehad op alle shit wat zich nu afspeelt in Syri. Laten we dat even voorop stellen voor we anderen de vinger gaan wijzen. Als Erdo/Qatar kut is omdat ze rebellen/jihadisten hebben gesteund voor eigen doeleinden.
De vraag is heeft Assad dat zelf gedaan of het regime? De koppeling Assad-regime is er uiteraard wel, maar als je denkt dat Assad aan alle knoppen draait en alles overziet snap je niet hoe een dictatuur werkt vrees ik.

Dat neemt niet weg dat het regime net zo goed schuldig is aan het aanwakkeren van het conflict.
  zaterdag 4 maart 2017 @ 11:17:28 #122
64288 Bensel
Ladderzat
pi_169280317
Nog nieuws van het front?
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  zaterdag 4 maart 2017 @ 11:17:43 #123
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169280322
quote:
9s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:15 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Of jij niet.
Leg maar uit waarom Isral een kolonie van westerse mogendheden is dan. En specifiek: westerse mogendheden buiten Amerika.

Hoe uit zich dat in hun politiek, hun relatie met hen enzovoorts.
pi_169280331
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:16 schreef Richestorags het volgende:

[..]

De vraag is heeft Assad dat zelf gedaan of het regime? De koppeling Assad-regime is er uiteraard wel, maar als je denkt dat Assad aan alle knoppen draait en alles overziet snap je niet hoe een dictatuur werkt vrees ik.
Jij denkt dat er ook maar iemand was in Syrie in de tijd die een positie van macht en invloed was en niet onder het gezag van de gevreesde Mukhabarat was en daarmee direct verbonden aan Assad inc? Zo ja, vrees ik dat jij niet weet hoe het Syrische regime is ingesteld, zeker na de bloedbaden van Hama met vader Assad.
pi_169280348
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:17 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Leg maar uit waarom Isral een kolonie van westerse mogendheden is dan. En specifiek: westerse mogendheden buiten Amerika.

Hoe uit zich dat in hun politiek, hun relatie met hen enzovoorts.
Brittenland. Hoe vaak is Isral als lokale politiebureau ingezet en bijgestaan om bepaalde Europese belangen te behartigen? Check alleen al maar de Suezcrisis.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 04-03-2017 11:21:33 ]
  zaterdag 4 maart 2017 @ 11:21:52 #126
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169280373
quote:
7s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:18 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Jij denkt dat er ook maar iemand was in Syrie in de tijd die een positie van macht en invloed was en niet onder het gezag van de gevreesde Mukhabarat was en daarmee direct verbonden aan Assad inc? Zo ja, vrees ik dat jij niet weet hoe het Syrische regime is ingesteld, zeker na de bloedbaden van Hama met vader Assad.
Iedereen met macht en invloed is gekoppeld aan het regime, de Mukhbarat en daarmee direct of indirect aan Assad. Dat betekent niet dat zij voor al hun acties toestemming moeten vragen aan Assad en een formuliertje moeten indienen wat hij moet ondertekenen.

In dictaturen moet de dictator zich door een spanningsveld manoeuvreren waarbij hij constant actoren tevreden moet houden. Kim zit daar ook mee, de zwarte economie van NK wordt zelfs grotendeels gerund door hem en voor hem om zo zijn medestanders te kunnen blijven paaien. Het blijft immers maar een mens en mensen kunnen vermoord worden.
  zaterdag 4 maart 2017 @ 11:24:03 #127
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169280397
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:19 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Brittenland. Hoe vaak is Isral als lokale politiebureau ingezet en bijgestaan om bepaalde Europese belangen te behartigen? Check alleen al maar de Suezcrisis.
Dat was veertig jaar geleden. En was dat onder dwang van Europa? En staat Isral nog steeds onder dwang van Europa? Trekken ze zich iets aan van kritiek vanuit Europa en boycot op hun producten uit bezet gebied?
pi_169280458
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:21 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Iedereen met macht en invloed is gekoppeld aan het regime, de Mukhbarat en daarmee direct of indirect aan Assad. Dat betekent niet dat zij voor al hun acties toestemming moeten vragen aan Assad en een formuliertje moeten indienen wat hij moet ondertekenen.
Niemand blijft met dergelijke acties op zijn functie zitten als de opperbaas het er niet mee eens is. Zeker in een totalitaire regime als Syri niet al helemaal niet als ze zonder overleg op eigen houtje dingen gaan uitvoeren wat de relaties van buurlanden flink heeft verstoord.

quote:
In dictaturen moet de dictator zich door een spanningsveld manoeuvreren waarbij hij constant actoren tevreden moet houden. Kim zit daar ook mee, de zwarte economie van NK wordt zelfs grotendeels gerund door hem en voor hem om zo zijn medestanders te kunnen blijven paaien. Het blijft immers maar een mens en mensen kunnen vermoord worden.
Islamisme/Jihadisme was een tool in handen van Assad, het vormde op geen enkele manier een bedreiging voor Assad z'n regime in de periode waarvan hij wordt verweten de aanslagen mede te hebben gefaciliteerd in Irak, iets waar niet alleen de VS maar ook de Iraakse president hem voor heeft verweten meerdere malen, welke politieke actoren had hij dan tevreden moeten houden? Assad heeft steden compleet vernietigd en miljoenen als gevolg laten vluchten omdat zijn autoriteit werd uitgedaagd, even serieus, waar heb je het over?

Maar goed, alles waar je Assad van probeert te loskoppelen kan je natuurlijk ook toepassen op Erdogan.
pi_169280460
Ik denk dat er hier weinig mensen zijn die Assad verheerlijken. Ik denk dat ze hem, voor nu, verkiezen omdat hij de minste is van de twee kwaden.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  zaterdag 4 maart 2017 @ 11:30:33 #130
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169280477
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:29 schreef marsan het volgende:
Ik denk dat er hier weinig mensen zijn die Assad verheerlijken. Ik denk dat ze hem, voor nu, verkiezen omdat hij de minste is van de twee kwaden.
Niet zo moeilijk als het alternatief een Libi 2.0 is met losgeslagen jihadi's uit tientallen landen, waaronder geen enkele vorm van persoonlijke vrijheid mogelijk is.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169280513
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:24 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Dat was veertig jaar geleden. En was dat onder dwang van Europa? En staat Isral nog steeds onder dwang van Europa? Trekken ze zich iets aan van kritiek vanuit Europa en boycot op hun producten uit bezet gebied?
Wat maakt het uit dat het 40 jaar geleden was? Heel veel conflicten dateren 40 jaar en meer terug, gaan we ze nu ook diskwalificeren? Kritiek op Isral, voor ieder blok in Europa die kritiek heeft op Isral is er een ander blok die juist diezelfde Isral steunt en de overtollige steun aan Isral rechtvaardigt op basis van 'eigen belangen' van een Nederland, Engeland, Frankrijk etc.

Er zijn ook duizenden Marokkanen, Hindoes en Australirs omgekomen in het belang van de kolonisators, was niet onder dwang, maar Marokko, India en Australi waren toch echt kolonin van Europese mogendheden, dus wat is je punt?
pi_169280549
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:29 schreef marsan het volgende:
Ik denk dat er hier weinig mensen zijn die Assad verheerlijken. Ik denk dat ze hem, voor nu, verkiezen omdat hij de minste is van de twee kwaden.
Denk je? De mate waarin Assad wordt verdedigd en 'gesteund' doet echt niet onder aan mijn Erdogan apologetiek.
pi_169280550
quote:
zo hebben al die internationale spelers boter op hun hoofd.

de VS in afghanistan hand in hand met al qaida tegen de russen. de VS hebben via iran-contra zelfs de iraanse jihadisme gesteund. de saudisch die lopen te huilen over het extremisme van al qaida/isis, terwijl het stromingen zijn die direct ontsprongen zijn uit het wahabisme. israel die hamas volop steunde in de begindagen van de organisatie.
quote:
In het begin van de jaren 80 van de twintigste eeuw genoten sjeik Yassin en zijn aanhangers steun van de Isralische overheid.[20] Isral zag Al-Mujamma al Islami als een mogelijke bondgenoot in de strijd tegen de toenmalige terreur van de door Yasser Arafat geleide PLO. Ook hoopte Isral dat ze door Al-Mujamma al Islami te steunen verdeeldheid kon zaaien binnen de PLO en de Palestijnse gemeenschap.
jihadisme wordt simpelweg als tool gebruikt door alles en iedereen daar waar het handig is om ingezet te worden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169280565
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:36 schreef Slayage het volgende:

[..]

zo hebben al die internationale spelers boter op hun hoofd.

de VS in afghanistan hand in hand met al qaida tegen de russen. de VS hebben via iran-contra zelfs de iraanse jihadisme gesteund. de saudisch die lopen te huilen over het extremisme van al qaida/isis, terwijl het stromingen zijn die direct ontsprongen zijn uit het wahabisme. israel die hamas volop steunde in de begindagen van de organisatie.

[..]

jihadisme wordt simpelweg als tool gebruikt door alles en iedereen daar waar het handig is om ingezet te worden.
Ja maar Erdogan deed dat in Syri lul.
pi_169280572
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:16 schreef Richestorags het volgende:

[..]

De vraag is heeft Assad dat zelf gedaan of het regime?
wat is deze?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169280584
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:35 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Denk je? De mate waarin Assad wordt verdedigd en 'gesteund' doet echt niet onder aan mijn Erdogan apologetiek.
Ik denk dat wel. Het is in ieder gevak in mijn geval wel de reden waarom ik in dit conflict achter assad sta.


Als de puinhopen geruimd zijn en het land weer in rustiger vaarwater is, is het ook zijn tijd om te gaan. Maar nu eerst dit conflict. Daarna de rest.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_169280595
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:17 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Leg maar uit waarom Isral een kolonie van westerse mogendheden is dan. En specifiek: westerse mogendheden buiten Amerika.

Hoe uit zich dat in hun politiek, hun relatie met hen enzovoorts.
ken je geschiedenis gast.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Mandaatgebied_Palestina
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169280607
Assad heeft hooooooogstwaarschijnlijk ook niet kogels afgevuurd en in een vliegtuigje rondgevlogen om burgers te doden idd, dat is wel waar.

Van Erdogan kan je dat niet met zekerheid zeggen naar verluid heeft hij zelfs de Russische vliegtuig zelf neergehaald

pi_169280630
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:37 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ja maar Erdogan deed dat in Syri lul.
Erdolf ;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169280666
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:39 schreef marsan het volgende:

[..]

Ik denk dat wel. Het is in ieder gevak in mijn geval wel de reden waarom ik in dit conflict achter assad sta.

Als de puinhopen geruimd zijn en het land weer in rustiger vaarwater is, is het ook zijn tijd om te gaan. Maar nu eerst dit conflict. Daarna de rest.
Kunnen we natuurlijk ook alle kritiek op Erdogan mee wegwuiven als iets om achter hem te staan, per slot van rekening was hij de geroemde en geliefde model voor de moslimwereld voor dit alles begon.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 04-03-2017 11:45:25 ]
pi_169280719
Verder ben ik het wel eens met dat (ultra)nationalistische Turken alleen een bron van vermaak zijn. :@
pi_169280763
Wow, jullie hebben bijna een goede, inhoudelijke discussie zonder ad hominems schelden. Hulde!

Nabij Manbij:

markito0171 twitterde op zaterdag 04-03-2017 om 11:02:01 #Syria #Aleppo Convoy of #US troops (Strykers & Humvees) arrived in kurdish controlled #Manbij https://t.co/FjBsxM7p62 reageer retweet




En de Russen ook in dat Koerdische gebied.

markito0171 twitterde op zaterdag 04-03-2017 om 11:40:54 @markito0171 the #Russia'ns arrived in #Manbij too.anyone else? https://t.co/RwLQmAVcRB reageer retweet


Gaan we hier een soort WWII collab krijgen?

edit: doen m'n plaatjes 't niet of is dat gewoon de langzame trein-wifi ;(
edit2: blijkbaar wel, kon nog sneller editten dan die foto's geladen waren :')
pi_169280788
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:40 schreef Triggershot het volgende:
Assad heeft hooooooogstwaarschijnlijk ook niet kogels afgevuurd en in een vliegtuigje rondgevlogen om burgers te doden idd, dat is wel waar.

Van Erdogan kan je dat niet met zekerheid zeggen naar verluid heeft hij zelfs de Russische vliegtuig zelf neergehaald

[ afbeelding ]
i LOLed :Y
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169280802
quote:
9s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:47 schreef Triggershot het volgende:
Verder ben ik het wel eens met dat (ultra)nationalistische Turken alleen een bron van vermaak zijn. :@
eens.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169280887
Even naar de map gekeken, als de US echt met 'zoveel' troepen rond Manbij zit, zitten US en Rusland zometeen steenworpafstand van elkaar af. Zoals iemand al tweette: het is wachten op de eerste foto waar voertuigen van beide legers op staan :D
pi_169280986
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:51 schreef no1uknow het volgende:

Gaan we hier een soort WWII collab krijgen?

feitelijk is die collab al in plaats. al jaren zelfs. obama heeft echter de collab niet openlijk kunnen benoemen. dat kon hij ook niet omdat hij aan de ene kant zei, assad moet weg en tegelijkertijd wel assads luchtmacht was tegen isis.
ik verwacht dat trump wel een officiele collab zal benoemen. europa werd na de WO2 onderverdeeld in amerikaanse en russische invloedsferen. de VS hoopt in irak als in syrie hun invloedsfeer in beide landen te behouden/uit te breiden door backing te geven aan locals, maar ik verwacht dat de VS het onderspit zal delven dankzij iran met name, die veel krachtiger op de grond is vertegenwoordig in beide landen.
ook zo een speler als de ypg die enorm veel backing krijgt van de VS (zie fotos oa), staat ideologisch dichter bij de russen en zelfs vijandelijk tegenover de VS. de amerikanen hebben nooit een balans kunnen vinden tussen lange termijn belangen (bedreiging iran bestrijden) en korte termijn belangen (bestrijden isis). ook voor trump zal dat lastig zijn.

"destroy isis" zal betekenen "enbolden iran". waar kies je voor? })
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169281007
quote:
2s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:58 schreef no1uknow het volgende:
Even naar de map gekeken, als de US echt met 'zoveel' troepen rond Manbij zit, zitten US en Rusland zometeen steenworpafstand van elkaar af. Zoals iemand al tweette: het is wachten op de eerste foto waar voertuigen van beide legers op staan :D
ongetwijfeld

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169281111
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:37 schreef Slayage het volgende:

[..]

wat is deze?
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 10:50 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Turkse staatsmedia.

En die zijn niet zo betrouwbaar want Erdolf draait aan de knoppen daarvan :')
  zaterdag 4 maart 2017 @ 12:20:33 #150
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169281127
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:28 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Niemand blijft met dergelijke acties op zijn functie zitten als de opperbaas het er niet mee eens is. Zeker in een totalitaire regime als Syri niet al helemaal niet als ze zonder overleg op eigen houtje dingen gaan uitvoeren wat de relaties van buurlanden flink heeft verstoord.

Dat is dus maar de vraag. De vraag is: in hoeverre opereert een Mukhabarat niet gewoon vrij autonoom? En ook in dictaturen blijven mensen soms zitten of worden "weggepromoveerd". Je kan niet iedereen simpelweg vermoorden.

quote:
Islamisme/Jihadisme was een tool in handen van Assad, het vormde op geen enkele manier een bedreiging voor Assad z'n regime in de periode waarvan hij wordt verweten de aanslagen mede te hebben gefaciliteerd in Irak, iets waar niet alleen de VS maar ook de Iraakse president hem voor heeft verweten meerdere malen, welke politieke actoren had hij dan tevreden moeten houden? Assad heeft steden compleet vernietigd en miljoenen als gevolg laten vluchten omdat zijn autoriteit werd uitgedaagd, even serieus, waar heb je het over?
Interne actoren, interne actoren. Die heb je tevreden te houden in een dictatuur omdat zij je kunnen wippen.

quote:
Maar goed, alles waar je Assad van probeert te loskoppelen kan je natuurlijk ook toepassen op Erdogan.
Nee want Erdogan trekt actief alle macht naar zich toe. Daarnaast verkeert Erdogan in een positie waarin hij beter zou moeten weten: Turkije werd democratischer, vredesproces met de Koerden in gang gezet, economisch ging het beter en EU-lidmaatschap lonkte op de lange termijn. Dat alles heeft hij eigenhandig de nek omgedraaid, hij heeft letterlijk Turkije weer terug in de tijd geworpen en op sommige vlakken zelfs verslechterd (relatie met bondgenoten is historisch slecht).
pi_169281162
quote:
9s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 12:19 schreef Triggershot het volgende:

[..]

[..]

;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 4 maart 2017 @ 12:23:44 #152
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169281171
quote:
Uiteraard ken ik die, trouwens het is niet MIJN geschiedenis. Maar je mag me uitleggen hoe het feit dat het huidige Isral op voormalig Brits mandaatgebied ligt betekent dat het een kolonie is van westerse mogendheden. Die link is er niet en heb ik ook nooit iemand met enig verstand over de materie horen beweren.

Dat zou hetzelfde zijn als zeggen dat India een kolonie is van westerse mogendheden, rond dezelfde tijd dat Isral zich als staat uitriep werd India onafhankelijk.

Isral staat qua interne politiek en vrienden in de wereld er redelijk alleen voor, hoogstens op redelijke (maar zeker niet zeer innige) voet met Amerika. Met Europa is er al een zeker spanningsveld.

[ Bericht 18% gewijzigd door Richestorags op 04-03-2017 12:30:30 ]
  zaterdag 4 maart 2017 @ 12:27:46 #153
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169281234
quote:
9s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 12:19 schreef Triggershot het volgende:

[..]


[..]

Beetje stoken richting SecretPete je weet. Ik weet ook wel dat hij niet alles dicteert.
pi_169281297
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 12:20 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Dat is dus maar de vraag. De vraag is: in hoeverre opereert een Mukhabarat niet gewoon vrij autonoom? En ook in dictaturen blijven mensen soms zitten of worden "weggepromoveerd". Je kan niet iedereen simpelweg vermoorden.

Is het een te persoonlijk aanval ( wat niet de bedoeling is) als ik aan de hand hiervan vraag of je wel iets van de Mukhabarat weet? De primaire taak van de inlichtingendienst is om Assadisch Syrie te beschermen tegen interne en externe bedreigingen, zeker in het land tegen gewapende groepen. Heeft het daardoor bevoegdheden gekregen waar het de president niet snachts om 4 uur hoeft te raadplegen? Klopt, maar de Mukhabarat weet dondersgoed wat het wel mag en wat het niet mag, zeker als je je bedenkt dat de top van de Mukhabarat is gevormd door de innerkringen van Assad.

quote:
Interne actoren, interne actoren. Die heb je tevreden te houden in een dictatuur omdat zij je kunnen wippen.
Zoals? Zelfs de vertrouweling van vader Assad en Baath prominent Khaddam was niet opgewassen tegen de invloeden van Bashar en moest als gevolg het land uitvluchten, verder is de omgeving van Assad gevormd door vertrouwelingen, familie en bondgenoten. Buiten Khaddam is niemand ook maar in de buurt gekomen om de positie van Assad te bedreigen, of hij daarop uit was is ook maar de vraag.

quote:
Nee want Erdogan trekt actief alle macht naar zich toe. Daarnaast verkeert Erdogan in een positie waarin hij beter zou moeten weten: Turkije werd democratischer, vredesproces met de Koerden in gang gezet, economisch ging het beter en EU-lidmaatschap lonkte op de lange termijn. Dat alles heeft hij eigenhandig de nek omgedraaid, hij heeft letterlijk Turkije weer terug in de tijd geworpen en op sommige vlakken zelfs verslechterd (relatie met bondgenoten is historisch slecht).
Erdogan is de eerste Turkse president die door het volk is gekozen ( hervorming van Erdogan), de democratiseringsproces en vredesproces zijn allemaal in gang gezet door Erdogan, de Koerdische rechten die daaronder zijn verleend zijn nog steeds van kracht en worden nog steeds uitgebreid. Is het ondanks alle shit wat het land heeft doorgemaakt economisch nog steeds sterk en staat het volk in grote lijnen nog steeds achter hem. Je doet alsof de bondgenoten de belangen van Turkije meer behartigen dan Erdogan zelf.
  zaterdag 4 maart 2017 @ 12:32:33 #155
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169281314
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 12:07 schreef Slayage het volgende:

[..]

feitelijk is die collab al in plaats. al jaren zelfs. obama heeft echter de collab niet openlijk kunnen benoemen. dat kon hij ook niet omdat hij aan de ene kant zei, assad moet weg en tegelijkertijd wel assads luchtmacht was tegen isis.
ik verwacht dat trump wel een officiele collab zal benoemen. europa werd na de WO2 onderverdeeld in amerikaanse en russische invloedsferen. de VS hoopt in irak als in syrie hun invloedsfeer in beide landen te behouden/uit te breiden door backing te geven aan locals, maar ik verwacht dat de VS het onderspit zal delven dankzij iran met name, die veel krachtiger op de grond is vertegenwoordig in beide landen.
ook zo een speler als de ypg die enorm veel backing krijgt van de VS (zie fotos oa), staat ideologisch dichter bij de russen en zelfs vijandelijk tegenover de VS. de amerikanen hebben nooit een balans kunnen vinden tussen lange termijn belangen (bedreiging iran bestrijden) en korte termijn belangen (bestrijden isis). ook voor trump zal dat lastig zijn.

"destroy isis" zal betekenen "enbolden iran". waar kies je voor? })
https://mobile.almasdarne(...)ry-liberate-palmyra/

Dit is wel interessant dat wist ik nog niet.
pi_169281331
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 12:23 schreef Richestorags het volgende:

Doh, trouwens het is niet MIJN geschiedenis. Maar je mag me uitleggen hoe het feit dat het huidige Isral op voormalig Brits mandaatgebied ligt betekent dat het een kolonie is van westerse mogendheden. Die link is er niet en heb ik ook nooit iemand met enig verstand over de materie horen beweren.
a. het is wereldgeschiedenis, dus ook jouw geschiedenis.
b. hoe je ook kijkt naar israel. het is gesticht door westerlingen, het is bewoond door westerlingen en wordt geleid door westerlingen. wat het dus een kolonie maakt van het westen.
b. het is maar wat je verstaat onder "enige verstand"...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 4 maart 2017 @ 12:42:23 #157
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169281444
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 12:31 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Is het een te persoonlijk aanval ( wat niet de bedoeling is) als ik aan de hand hiervan vraag of je wel iets van de Mukhabarat weet? De primaire taak van de inlichtingendienst is om Assadisch Syrie te beschermen tegen interne en externe bedreigingen, zeker in het land tegen gewapende groepen. Heeft het daardoor bevoegdheden gekregen waar het de president niet snachts om 4 uur hoeft te raadplegen? Klopt, maar de Mukhabarat weet dondersgoed wat het wel mag en wat het niet mag, zeker als je je bedenkt dat de top van de Mukhabarat is gevormd door de innerkringen van Assad.

Nee hoor dat is het niet :) ik heb Syrische onderburen en heb ook wel eens hierover met ze gepraat. Dat maakt me geen expert maar ik weet wel e.e.a. over hoe ze opereren, bijvoorbeeld dat ze letterlijk overal zitten (bijvoorbeeld in caf's en barren waar je dus lastig vrijuit kunt praten).

Feit blijft dat inlichtingendiensten er een handje van hebben eigen spelletjes te spelen en machtig te worden en soms uit de klauwen van de overheid te groeien. Of neem de Shabiha. Handige tools, maar in de jaren '90 waren ze te machtig en kreeg Maher de opdracht ze aan te pakken. Is nooit helemaal gelukt.

quote:
Zoals? Zelfs de vertrouweling van vader Assad en Baath prominent Khaddam was niet opgewassen tegen de invloeden van Bashar en moest als gevolg het land uitvluchten, verder is de omgeving van Assad gevormd door vertrouwelingen, familie en bondgenoten. Buiten Khaddam is niemand ook maar in de buurt gekomen om de positie van Assad te bedreigen, of hij daarop uit was is ook maar de vraag.

Familie en bondgenoten zijn de eersten om je te backstabben als ze ontevreden zijn, juist omdat zij ook weten dat ze enige legitimiteit genieten. Een nobody kan niet zomaar de macht grijpen, familie of een andere machtige speler wel.

quote:
Erdogan is de eerste Turkse president die door het volk is gekozen ( hervorming van Erdogan), de democratiseringsproces en vredesproces zijn allemaal in gang gezet door Erdogan, de Koerdische rechten die daaronder zijn verleend zijn nog steeds van kracht en worden nog steeds uitgebreid. Is het ondanks alle shit wat het land heeft doorgemaakt economisch nog steeds sterk en staat het volk in grote lijnen nog steeds achter hem. Je doet alsof de bondgenoten de belangen van Turkije meer behartigen dan Erdogan zelf.
Dat zeg ik. Hij heeft zijn eigen stijgende lijn laten omklappen naar een dalende lijn. Best knap en dom tegelijk. Sorry maar mijn indruk is dat met name veel domme Turken achter hem staan. Waarom is het dat alle liberale, reizende Turken, waarvan ik er echt een redelijk aantal heb ontmoet omdat ik zelf veel reis (Oekrane zit vol met Turken) anti Erdogan zijn? Het kan zijn dat ik het fout heb hoor...

En de economische vooruitzichten voor Turkije zijn niet best ;)
pi_169281474
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 12:32 schreef Richestorags het volgende:

[..]

https://mobile.almasdarne(...)ry-liberate-palmyra/

Dit is wel interessant dat wist ik nog niet.
zoals ik al zei de amerikanen fungeren al jaren als luchtmacht van de assadisten. uiteraard met name aan het isis front. bij palmyra (want isis) was dit uiteraard ook zo.

DanieleRaineri twitterde op donderdag 02-03-2017 om 17:10:27 As a matter of fact the retaking of Palmyra is almost a US-Russian joint operation, just check a sample of reports in the last 10 days https://t.co/jOCARg8FoC reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169281490
quote:
14s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:44 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Kunnen we natuurlijk ook alle kritiek op Erdogan mee wegwuiven als iets om achter hem te staan, per slot van rekening was hij de geroemde en geliefde model voor de moslimwereld voor dit alles begon.
Moet erdogan volgens jou dan ook weg als dit alles voorbij is?

Erdogan was imo overigens weldegelijk een goed leider voor een tijd. Hij moet alleen wel afstand durven nemen van de macht.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  zaterdag 4 maart 2017 @ 12:46:29 #160
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169281503
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 12:33 schreef Slayage het volgende:

[..]

a. het is wereldgeschiedenis, dus ook jouw geschiedenis.
b. hoe je ook kijkt naar israel. het is gesticht door westerlingen, het is bewoond door westerlingen en wordt geleid door westerlingen. wat het dus een kolonie maakt van het westen.
b. het is maar wat je verstaat onder "enige verstand"...
Isral is deels gesticht door westerlingen, deels door Joden zelf. Ik zou Isralische Joden ook maar ten dele als westerlingen bestempelen, ze hebben duidelijk een andere mentaliteit en religieuze opvatting dan West- Europeanen. Net als dat Oost-Europeanen duidelijk een andere mentaliteit hebben.

Trouwens volgens jouw definitie is Amerika ook een kolonie van het westen...
pi_169281727
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 12:42 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Nee hoor dat is het niet :) ik heb Syrische onderburen en heb ook wel eens hierover met ze gepraat. Dat maakt me geen expert maar ik weet wel e.e.a. over hoe ze opereren, bijvoorbeeld dat ze letterlijk overal zitten (bijvoorbeeld in caf's en barren waar je dus lastig vrijuit kunt praten).

Feit blijft dat inlichtingendiensten er een handje van hebben eigen spelletjes te spelen en machtig te worden en soms uit de klauwen van de overheid te groeien. Of neem de Shabiha. Handige tools, maar in de jaren '90 waren ze te machtig en kreeg Maher de opdracht ze aan te pakken. Is nooit helemaal gelukt.

Gelukkig, want dat was zeker ook niet de bedoeling. :)
De Syrische inlichtingendiensten zijn een van de weinig overheidsorganen die direct onder controle en bewind staat van de president en ook als zodanig is ingericht en ingedeeld. De Shabiha vind ik een slecht voorbeeld om eerlijk te zijn, dan heb je het meer over milities die ten dele idd vrij hun gang konden gaan, maar hadden geen vergelijkbare overheids resources zoals de inlichtingendiensten dat hadden.

quote:
Familie en bondgenoten zijn de eersten om je te backstabben als ze ontevreden zijn, juist omdat zij ook weten dat ze enige legitimiteit genieten. Een nobody kan niet zomaar de macht grijpen, familie of een andere machtige speler wel.
Of je nu Maher Assad had aan de macht of zelfs de overleden Basil denk niet dat het resultaat anders zou zijn geweest dan Bashar nu, vermoedelijk nog gewelddadiger, maar niet minder. Dus als Bashar was verraden door zijn eigen familie zou het resultaat niet anders geweest zijn qua regime en is het maar de vraag wat voor voordeel de familie van Assad heeft bij het toelaten van aanslagen in Irak? En al was het feitelijk zo is het natuurlijk nog steeds Assad die er verantwoordelijk voor is als baas van het land, je kunt als president van Irak moeilijk de lokale neef van Assad aanspreken?

quote:
Dat zeg ik. Hij heeft zijn eigen stijgende lijn laten omklappen naar een dalende lijn. Best knap en dom tegelijk. Sorry maar mijn indruk is dat met name veel domme Turken achter hem staan. Waarom is het dat alle liberale, reizende Turken, waarvan ik er echt een redelijk aantal heb ontmoet omdat ik zelf veel reis (Oekrane zit vol met Turken) anti Erdogan zijn? Het kan zijn dat ik het fout heb hoor...

En de economische vooruitzichten voor Turkije zijn niet best ;)
Veel Turken zijn tegen Erdogan klopt, maar nog meer zijn voor Erdogan, het heeft mij inziens weinig met dom te maken, maar eerder met het gebrek aan alternatief. Erdogan is een conservatieve moslim die concreet opkomt voor de rechten van moslims zeker na decennialange vervolging onder de Kemalisten, dat daar economische vooruitgang en het bevorderen van levenskwaliteit bij is gekomen heeft alleen maar meer in zijn voordeel gewerkt, de oppositie blijft maar verkiezing na verkiezing verliezen en komt niet in de buurt van de vooruitgang die Erdogan heeft geleverd in zijn carrire, op wie zou jij dan stemmen als Turkse conservatief? Allemaal leuk en aardig dat Can Dundar niet mag publiceren wat hij wil, maar daar koopt de gemiddelde Turk weinig voor.
pi_169281756
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 12:45 schreef marsan het volgende:

[..]

Moet erdogan volgens jou dan ook weg als dit alles voorbij is?

Erdogan was imo overigens weldegelijk een goed leider voor een tijd. Hij moet alleen wel afstand durven nemen van de macht.
Natuurlijk moet hij op termijn weg, als je het mij vraagt moet de complete Turkse politieke garde zich verfrissen van zowel de AKP als de oppositie. Het enige verschil tussen Erdogan en de oppositie is dat hij op een meerderheid van de stemmen kan rekenen en de oppositie niet, allen zitten maar al te graag op hun zitje.
pi_169281933
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 12:46 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Isral is deels gesticht door westerlingen, deels door Joden zelf. Ik zou Isralische Joden ook maar ten dele als westerlingen bestempelen, ze hebben duidelijk een andere mentaliteit en religieuze opvatting dan West- Europeanen. Net als dat Oost-Europeanen duidelijk een andere mentaliteit hebben.
oost europeanen zie ik ook als westerlingen. zo kwam ariel sharon uit oekraine meen ik.

quote:
Trouwens volgens jouw definitie is Amerika ook een kolonie van het westen...
hangt er vanaf welke pov je gebuikt, maar de amerikas, australie, nieuw zeeland, zuid afrika tot dat het apartheidsregime viel oa. kan je zeker zien als kolonies.

zuid afrika is natuurlijk een interessante casus omdat het als voorbeeld kan dienen voor israel. de blanken (kolonisten) hebben middels het verzoeningstraject olv mandela, vrede gesloten met de plaatselijke bevolking en is als het ware opnieuw gesticht. zo kan je stellen dat zuid africa niet meer geleid wordt door westerlingen. gesticht ja, bewoond ja, maar geleid nee. leiderschap is gedeeld.

zo zou israel er ook voor kunnen kiezen om een verzoeningstraject aan te gaan met de locals om het leiderschap te delen, zo zal "israel" dan gesticht en bewoond zijn door miljoenen westerlingen maar niet meer geleid, het leiderschap is dan immers gedeeld. helaas kiest israel er bewust voor om het apartheidsregime te behouden en de onderdrukking, kolonisatie door te zetten. hoe houdbaar dat op de lange termijn zal zijn moet blijken. ook de kruisvaarders hebben het aardig lang volgehouden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169282289
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 13:01 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Natuurlijk moet hij op termijn weg, als je het mij vraagt moet de complete Turkse politieke garde zich verfrissen van zowel de AKP als de oppositie. Het enige verschil tussen Erdogan en de oppositie is dat hij op een meerderheid van de stemmen kan rekenen en de oppositie niet, allen zitten maar al te graag op hun zitje.
Ok, dat ben ik dan wel met je eens idd.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_169282765
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 13:01 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Natuurlijk moet hij op termijn weg, als je het mij vraagt moet de complete Turkse politieke garde zich verfrissen van zowel de AKP als de oppositie. Het enige verschil tussen Erdogan en de oppositie is dat hij op een meerderheid van de stemmen kan rekenen en de oppositie niet, allen zitten maar al te graag op hun zitje.
helaas klampen de turken (ongeachte welke politieke stroming ook) zich vast aan hun leiders. kijk maar naar al die politieke dinos door de jaren heen, van bahceli tot baykal, van ozal tot ecevit, van erbakan tot erdogan.
ik denk dat het voor een groot gedeelte te maken heeft met de patriarchale turkse cultuur. je papa blijft immers je papa. volgens mij zei demirel ooit, toen premier of president, "ik ben jullie vader"
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169282800
NatDefFor twitterde op zaterdag 04-03-2017 om 13:29:36 #BREAKINGTiger Forces have liberated al Tawiat and al Fatihiat | #EastAleppo reageer retweet
Tigers zijn aardig op dreef, alhoewel het voornamelijk redelijk lege dorpen zullen zijn lijkt me.
pi_169283991
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 14:02 schreef ElDinosaur het volgende:
NatDefFor twitterde op zaterdag 04-03-2017 om 13:29:36 #BREAKINGTiger Forces have liberated al Tawiat and al Fatihiat | #EastAleppo reageer retweet
Tigers zijn aardig op dreef, alhoewel het voornamelijk redelijk lege dorpen zullen zijn lijkt me.
Zal wel opruimen van mijnen en IEDs zijn en dan dorpjes innemen. Lijkt me niet dat IS daar nog zit dan.
  zaterdag 4 maart 2017 @ 15:38:46 #170
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169284515
Ai, toch weer een nederlaag
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Say what?
pi_169284820
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 15:18 schreef BEFEM het volgende:

Dat is echt compleet achterlijk. Trek gewoon terug naar de eerstvolgende grote plaats en houd daar stand.
Het is niet dat IS zich ingegraven heeft in deze dorpjes. Het zijn waarschijnlijk kleine ATGM- en sniper eenheden die de SAA zoveel mogelijk moeten frustreren en vertragen zodat ze meer tijd hebben om elders de defensielijnen te versterken.
pi_169284894
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 15:57 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Het is niet dat IS zich ingegraven heeft in deze dorpjes. Het zijn waarschijnlijk kleine ATGM- en sniper eenheden die de SAA zoveel mogelijk moeten frustreren en vertragen zodat ze meer tijd hebben om elders de defensielijnen te versterken.
Dat klinkt logischer maar is ook kostbaar. Vraag me af hoe effectief dat is in plaats van die lui a la mosul en al bab allemaal op dezelfde plek te hebben.
pi_169286148
WyvernReports twitterde op zaterdag 04-03-2017 om 17:07:52 Syrian rebels (AAS) shot down #Assad regime Mig-21 warplane with 23mm machine gun, crashing in the countryside of idlib https://t.co/KW3N6Ovpug reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 04-03-2017 om 15:11:16 More #TSK reinforcements including dozens of 155 mm howitzers and armours on their way to N. #Syria. https://t.co/Zlgmaubd96 reageer retweet
mooie propaganda pics vd russen kon natuurlijk niet te lang duren ;)



[ Bericht 20% gewijzigd door Slayage op 04-03-2017 17:20:17 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169286364
zo kan je het ook bekijken :p

well_known01 twitterde op zaterdag 04-03-2017 om 15:14:06 @QalaatAlMudiq On one side we have Turkey&FSA, on another USA&rRussia&Assad&PKK. Seems unfair fight but real heroes were born in hard times reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 4 maart 2017 @ 17:24:43 #175
365082 IPA35
Patriarch
pi_169286388
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 17:11 schreef Slayage het volgende:
WyvernReports twitterde op zaterdag 04-03-2017 om 17:07:52 Syrian rebels (AAS) shot down #Assad regime Mig-21 warplane with 23mm machine gun, crashing in the countryside of idlib https://t.co/KW3N6Ovpug reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 04-03-2017 om 15:11:16 More #TSK reinforcements including dozens of 155 mm howitzers and armours on their way to N. #Syria. https://t.co/Zlgmaubd96 reageer retweet
mooie propaganda pics vd russen kon natuurlijk niet te lang duren ;)

[ afbeelding ]
Je kunt niet een passagiersvliegtuig neerhalen en er ongestraft mee wegkomen natuurlijk.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zaterdag 4 maart 2017 @ 17:25:00 #176
365082 IPA35
Patriarch
pi_169286395
Maar wel een bijzonder interessant schaakspel gaande nu.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_169286452
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 17:24 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Je kunt niet een passagiersvliegtuig neerhalen en er ongestraft mee wegkomen natuurlijk.
de russen hebben bewezen van wel terwijl europa en america zijn voor een groot gedeelte nog steeds aan het slapen zijn en bezig met appeasement politiek mbt de putin. de russen zijn goed bezig wat dat betreft, dat moet iedereen toegeven.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169286458
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 17:25 schreef IPA35 het volgende:
Maar wel een bijzonder interessant schaakspel gaande nu.
:Y
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 4 maart 2017 @ 17:38:54 #179
365082 IPA35
Patriarch
pi_169286662
WithinSyriaBlog twitterde op zaterdag 04-03-2017 om 16:32:51 @WithinSyriaBlog reports now that the Mig-21 may have been shot down byt TuAF reageer retweet
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_169286779
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:51 schreef no1uknow het volgende:

Gaan we hier een soort WWII collab krijgen?

dit is dan weer een niet zo subtiele manier van de "coalitie" om te zeggen dat in een coalitie zitten met de assadisten. de reacties op deze tweet zijn veelzeggend uiteraard.

CJTFOIR twitterde op zaterdag 04-03-2017 om 17:00:16 #CJTFOIR supported partner forces by destroying an ISIS vehicle near Palmyra, Syria on Feb 22 2017 #DefeatDaesh!… https://t.co/JP7t0a2ygM reageer retweet
AkEl_Saruman twitterde op zaterdag 04-03-2017 om 17:11:27 The Partner Forcesof @CJTFOIR @DeptofDefense are ;>Baath>Hezbollah (Leb)>Nujaba (Ir)>Fatimiyun (Afgh)AND RU reageer retweet
Mr_Ghostly twitterde op zaterdag 04-03-2017 om 17:28:28 USA supporting Hezbollah terrorists on the ground. Thanks Trump? @CJTFOIR @usairforce @DeptofDefense https://t.co/c69VpWL4zl reageer retweet
masao22311 twitterde op zaterdag 04-03-2017 om 17:32:53 @CJTFOIR @usairforce @DeptofDefense Partners with the Assad Regime, Hezbollah and Iran? You must be really proud of yourselves reageer retweet
kamerknc twitterde op zaterdag 04-03-2017 om 17:07:25 @CJTFOIR @usairforce @DeptofDefense Ok.Partner forces?You guys entered Syria for downing Assad and now it become partner???? reageer retweet
maar zoals deze dude zegt

nowwaat twitterde op zaterdag 04-03-2017 om 17:33:21 Alliance w/ #Russia, #Iran & et. al was under the table during #Obama , now overt. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169286781
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 17:28 schreef Slayage het volgende:

[..]

de russen hebben bewezen van wel terwijl europa en america zijn voor een groot gedeelte nog steeds aan het slapen zijn en bezig met appeasement politiek mbt de putin. de russen zijn goed bezig wat dat betreft, dat moet iedereen toegeven.
Behalve dat ze wel een paar honderd miljard kwijt zijn geraakt in de tussentijd...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_169286835
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 17:45 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Behalve dat ze wel een paar honderd miljard kwijt zijn geraakt in de tussentijd...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
als de chinezen hen via de achterdeur blijven financieren is er niks aan de hand :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169286871
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 17:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

als de chinezen hen via de achterdeur blijven financieren is er niks aan de hand :P
Dat doen ze niet. En als China dat wel zou doen is het ook niet voor niks, die denken alleen aan zichzelf. Wat begrijpelijk is.
pi_169286942
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 17:48 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Dat doen ze niet. En als China dat wel zou doen is het ook niet voor niks, die denken alleen aan zichzelf. Wat begrijpelijk is.
doen ze al jaren :Y

vijand van mijn vijand is mijn vriend ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169287149
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 17:52 schreef Slayage het volgende:

[..]

doen ze al jaren :Y

vijand van mijn vijand is mijn vriend ;)
Offtopic: Kan je me bronnen PM'en om het hier ontopic te houden? Ben benieuwd waar je op doelt.
pi_169287330
_O- _O- _O-

QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 04-03-2017 om 18:12:36 @QalaatAlMudiq Seems it was too early for US to acknowledge cooperation with Assad Regime as @CJTFOIR deleted its tweet https://t.co/EAXECbxiEs reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169287368
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 18:04 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Offtopic: Kan je me bronnen PM'en om het hier ontopic te houden? Ben benieuwd waar je op doelt.
nee sorry het artikel dat heel goed beschreef wat de chinezen met name drijft kan ik niet 1,2 vinden, maar al jaren zitten de chinezen op dezelfde lijn als de russen mbt syrie om als het ware amerikaanse "expansie drift" in te dammen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 4 maart 2017 @ 18:28:27 #188
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169287496
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 18:15 schreef Slayage het volgende:
_O- _O- _O-

QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 04-03-2017 om 18:12:36 @QalaatAlMudiq Seems it was too early for US to acknowledge cooperation with Assad Regime as @CJTFOIR deleted its tweet https://t.co/EAXECbxiEs reageer retweet
Nu opnieuw geplaatst met aangepaste tekst:
CJTFOIR twitterde op zaterdag 04-03-2017 om 18:04:20 #CJTFOIR destroyed an ISIS vehicle near Palmyra, Syria, Feb. 22, 2017. #DefeatDaesh @usairforce @DeptofDefensehttps://t.co/Fj3N5NN9a0 reageer retweet
Say what?
  zaterdag 4 maart 2017 @ 18:56:14 #189
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169287868


Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169288071
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 18:28 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Nu opnieuw geplaatst met aangepaste tekst:
CJTFOIR twitterde op zaterdag 04-03-2017 om 18:04:20 #CJTFOIR destroyed an ISIS vehicle near Palmyra, Syria, Feb. 22, 2017. #DefeatDaesh @usairforce @DeptofDefensehttps://t.co/Fj3N5NN9a0 reageer retweet
het was kennelijk too soon :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 4 maart 2017 @ 20:58:40 #191
218617 YazooW
bel de wouten!
pi_169290544
MiG stort neer bij Turks-Syrische grens
ANKARA/DAMASCUS - Een Syrisch gevechtsvliegtuig van het type MiG-23 is zaterdag neergestort in de buurt van de grens met Turkije. De piloot heeft het toestel waarschijnlijk met behulp van zijn schietstoel tijdig kunnen verlaten en kan op Turks grondgebied terecht zijn gekomen. Premier Binali Yildirim heeft laten weten dat Ankara een zoekactie is begonnen.

De oorzaak van het ongeluk is niet bekend. Het slechte weer zou een rol gespeeld kunnen hebben. Het Syrisch leger bevestigde het contact met de straaljager, die een verkenningsvlucht uitvoerde, te zijn kwijtgeraakt. Het leger heeft ook hulptroepen naar de grensstreek gestuurd om de piloot te vinden en onderzoek te doen naar de toedracht.
http://www.telegraaf.nl/b(...)ie_stort_neer__.html
pi_169290601
quote:
das lang geleden dat telegraaf als bron is geplaatst hiero :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169290610
In Palmyra:



Voorwaarts, kameraden!
pi_169290675
quote:
6s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 21:00 schreef Stabiel het volgende:
In Palmyra:

[ afbeelding ]

Voorwaarts, kameraden!
*O*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169291046
piloot nog zoek kennelijk

ragipsoylu twitterde op zaterdag 04-03-2017 om 19:08:47 #BREAKING Senior Turkish mil official to @DailySabah on Syrian jet: "There was one pilot, possibly parachuted in Syrian territory" reageer retweet
:') :') :')

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169292900
quote:
Die vent weet ik niet,maar die baard heeft wel karakter.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169293833
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 22:18 schreef Slayage het volgende:

[..]

Die vent weet ik niet,maar die baard heeft wel karakter.
Alsof de schmink van clown Bassie verkeerd is gegaan.
pi_169294113
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 22:51 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Alsof de schmink van clown Bassie verkeerd is gegaan.
Beetje een IS strijder in koningsdagsfeer :)
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_169295574
'Syrian' military plane crashes near Turkey border
quote:
A plane believed to be a Syrian military aircraft has crashed near the border between Syria and Turkey, Turkish officials say.

A Syrian army source said the air force had lost contact with a fighter jet near the border, state TV reported.

Turkish Prime Minister Binali Yildirim said a search was under way for the pilot, who was thought to have ejected.

An Islamist group which is fighting the Syrian government said the plane had been shot down.

Ahrar al-Sham tweeted a video which it said showed the plane being "targeted".

A spokesman for the group, Ahmed Karaali, was quoted by Turkey's state-run news agency Anadolu as saying the government plane had been bombing Idlib province in northern Syria when it was shot down by opposition forces.

Turkey's prime minister said the plane, which he said was a MIG-23, had crashed near the town of Samandag in Hatay province.

Hatay governor Erdal Ata told Anadolu that rescue teams had arrived at the wreckage and reported that the cockpit was empty.

Mr Yildirim said it was not clear why the plane had crashed. "It may be due to weather conditions," Reuters news agency quoted him as saying.

Turkey supports rebel forces in Syria, which oppose the government of Bashar al-Assad. Turkish military forces also operate on the Syrian side of the border, targeting both Kurdish rebel fighters and so-called Islamic State.

In a separate development, the threat of attack by Turkish-backed rebels has prompted the US-led coalition to increase its military presence around the Syrian city of Manbij.

Kurdish fighters of the Popular Protection Units (YPG) captured Manbij from IS militants in August but the YPG agreed three months later to move its forces east of the River Euphrates.

However, the Kurdish fighters have not moved and Turkey has threatened to attack the city in response, says the BBC's Arab affairs editor, Sebastian Usher.

Pictures have been circulating online of armoured vehicles thought to be from the coalition near Manbij and the coalition spokesman has confirmed that more forces have been deployed.

The spokesman said the increased presence was to deter hostile acts and "keep the focus" on IS.
  zondag 5 maart 2017 @ 00:14:45 #201
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_169295701
quote:
Weather conditions, jaja.. :{
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_169296124
quote:
9s.gif Op zondag 5 maart 2017 00:14 schreef Perrin het volgende:

[..]

Weather conditions, jaja.. :{
Blijft bizar hoe men een vliegtuig neerhaalt.
  zondag 5 maart 2017 @ 00:46:00 #203
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169296258
MiG23, ouwe meuk wederom.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169297836
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 00:38 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Blijft bizar hoe men een vliegtuig neerhaalt.
Als je maar vaak genoeg met oude meuk op vliegende oude meuk schiet gaat er uiteindelijk wel een keer iets kapot.
pi_169298269
quote:
1s.gif Op zondag 5 maart 2017 07:42 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Als je maar vaak genoeg met oude meuk op vliegende oude meuk schiet gaat er uiteindelijk wel een keer iets kapot.
Het Syrische conflict in een notendop.
pi_169298914
Piloot gevonden door Turken en meegenomen naar een ziekenhuis schijnbaar.

maytham956 twitterde op zondag 05-03-2017 om 10:01:33 Pilot of the Syrian Jet MIG 21 that was downed near the Syrian-Tirkish boarders was found & he is being hospitalize… https://t.co/dR09JNtNwZ reageer retweet
Intussen legt Erdogan zich neer bij de stalemate:

ragipsoylu twitterde op zondag 05-03-2017 om 04:58:51 Turkish PM says Syrian regime forces overtaking Manbij is not a negative development for Turkey, "we don't want a YPG presence there" reageer retweet
jenanmoussa twitterde op vrijdag 03-03-2017 om 18:24:28 I'm here with a tribal source from Manbij. He tells me Manbij city will also be handed to regime soon. And governme… https://t.co/0e4u7CA0Hp reageer retweet
pi_169298986
quote:
2s.gif Op zondag 5 maart 2017 10:17 schreef no1uknow het volgende:
Piloot gevonden door Turken en meegenomen naar een ziekenhuis schijnbaar.

maytham956 twitterde op zondag 05-03-2017 om 10:01:33 Pilot of the Syrian Jet MIG 21 that was downed near the Syrian-Tirkish boarders was found & he is being hospitalize… https://t.co/dR09JNtNwZ reageer retweet
Intussen legt Erdogan zich neer bij de stalemate:

ragipsoylu twitterde op zondag 05-03-2017 om 04:58:51 Turkish PM says Syrian regime forces overtaking Manbij is not a negative development for Turkey, "we don't want a YPG presence there" reageer retweet
jenanmoussa twitterde op vrijdag 03-03-2017 om 18:24:28 I'm here with a tribal source from Manbij. He tells me Manbij city will also be handed to regime soon. And governme… https://t.co/0e4u7CA0Hp reageer retweet
Turken zijn gewoon zwak. Eerst loop je een half jaar te knokken om een klein stadje, vervolgens loop je te roepen dat je door wilt gaan en nu leg je het er maar bij neer.
mon citoyens vous serez unis.
  zondag 5 maart 2017 @ 10:36:40 #208
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169299172
Turkije _O-.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169299322
Hoop tweets als deze vandaag van Ivan Sidorenko:

IvanSidorenko1 twitterde op zondag 05-03-2017 om 07:48:35 #Syria New photos of Imam Ali Brigades #Iraq #Iraqi #Shiite Who's goal is to soon try and get to #Kefraya & #Fouahttps://t.co/CpjzB9YxZE reageer retweet
IvanSidorenko1 twitterde op zondag 05-03-2017 om 07:51:36 #Syria #Aleppo #Idlib We are ready God willing to support our besieged brothers in Foua and Kefreya We are, and st… https://t.co/a5RQRIkQfc reageer retweet
pi_169300015
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 10:22 schreef HSG het volgende:

[..]

Turken zijn gewoon zwak.
Altijd al bekend geweest bij de grootmachten.
pi_169300259
Lol, sommige users hier.
Het is gewoon duidelijk dat Turkije anti-ypg en anti-isis is.
Als de ypg bij de minste dreiging haar gebieden aan de saa gaat geven, is dit een win situatie voor de Turken.
Dat sommige users dit als een nederlaag zien :N
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_169300610
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 11:55 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Lol, sommige users hier.
Het is gewoon duidelijk dat Turkije anti-ypg en anti-isis is.
Als de ypg bij de minste dreiging haar gebieden aan de saa gaat geven, is dit een win situatie voor de Turken.
Dat sommige users dit als een nederlaag zien :N
Iedereen gelukkig ^O^
  zondag 5 maart 2017 @ 12:20:09 #213
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169300728
ISIS wordt echt weggevaagd, nog zo'n 10km tot Khafsa

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169300817
Piloot reeds gevonden op Turks grond gebied.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169300871
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 00:38 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Blijft bizar hoe men een vliegtuig neerhaalt.
Zwaartekracht is een bitch
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 5 maart 2017 @ 12:40:58 #216
365082 IPA35
Patriarch
pi_169301229
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 12:20 schreef Szura het volgende:
ISIS wordt echt weggevaagd, nog zo'n 10km tot Khafsa

[ afbeelding ]
Ze zullen ook wel naar het zuiden pushen daarna tussen Deir Hafer en Jirah.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_169301984
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 10:22 schreef HSG het volgende:

[..]

Turken zijn gewoon zwak. Eerst loop je een half jaar te knokken om een klein stadje, vervolgens loop je te roepen dat je door wilt gaan en nu leg je het er maar bij neer.
Mwah, ik denk dat het vooral de zuiveringen zijn na de mislukte coup. Dat is niet goed voor de moraal. Als je ook kijkt hoeveel mensen zijn opgepakt, met name in het leger, dan kan dat niet zonder gevolgen blijven. Bepaalde bronnen gaven aan dat de discipline ook niet zo is als het hoort te zijn: https://belluminexpertis.(...)-of-the-bashibozouk/
  zondag 5 maart 2017 @ 14:27:26 #218
365082 IPA35
Patriarch
pi_169304322
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 5 maart 2017 @ 14:36:15 #219
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169304616
AylinaKilic twitterde op zondag 05-03-2017 om 13:38:28 BREAKING: Aiming to cut the Raqqa-Deir ez-Zor road, #SDF leading the #Raqqa campaign advances by 19km to Euphrates River - only 10km away. https://t.co/W4xwUkD1T7 reageer retweet
VivaRevolt twitterde op zondag 05-03-2017 om 14:07:20 SDF has captured Jubb Khalil from ISIS reageer retweet
VivaRevolt twitterde op zondag 05-03-2017 om 14:31:44 SDF has captured Abdel Matna and Mohammed Al-Ayyash from ISIS reageer retweet
Say what?
pi_169305233
quote:
6s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 21:00 schreef Stabiel het volgende:
In Palmyra:

[ afbeelding ]

Voorwaarts, kameraden!
Het communisme was ooit heel groot in de Arabische wereld :{ Egypte, Irak en Syri dreigden allemaal onder het communisme te worden gezet.
  zondag 5 maart 2017 @ 16:42:43 #221
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169308588
MIG29_ twitterde op zondag 05-03-2017 om 16:33:03 SAA Tiger Forces capture new 3 villages reageer retweet
MIG29_ twitterde op zondag 05-03-2017 om 16:38:08 The villages are , Um Mayal , Abo Hanaya,Rasm Al- Dwally reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 5 maart 2017 @ 17:10:00 #222
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169309292
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 16:42 schreef Zahreddine het volgende:
MIG29_ twitterde op zondag 05-03-2017 om 16:33:03 SAA Tiger Forces capture new 3 villages reageer retweet
MIG29_ twitterde op zondag 05-03-2017 om 16:38:08 The villages are , Um Mayal , Abo Hanaya,Rasm Al- Dwally reageer retweet
Say what?
  zondag 5 maart 2017 @ 17:12:35 #223
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169309346
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 17:10 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Ook dicht bij Jirah luchtbasis.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 5 maart 2017 @ 17:18:06 #224
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169309475
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 17:12 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Ook dicht bij Jirah luchtbasis.
Dat ligt aan de overkant van het kanaal, daar zullen ze eerst nog wel mee wachten. Het kanaal kunnen ze als natuurlijke barrire gebruiken, zoals de SDF doet bij Raqqa.
Say what?
  zondag 5 maart 2017 @ 17:23:14 #225
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169309598
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 17:18 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Dat ligt aan de overkant van het kanaal, daar zullen ze eerst nog wel mee wachten. Het kanaal kunnen ze als natuurlijke barrire gebruiken, zoals de SDF doet bij Raqqa.
? Jirah AB ligt aan de westelijke kant.http://wikimapia.org/#lan(...)&m=b&search=jirah%20
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 5 maart 2017 @ 17:24:59 #226
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169309641
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 17:23 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

? Jirah AB ligt aan de westelijke kant.http://wikimapia.org/#lan(...)&m=b&search=jirah%20
Zuidkant*

SAA komt vanuit het noorden nu
Say what?
  zondag 5 maart 2017 @ 17:27:34 #227
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169309688
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 17:24 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Zuidkant*

SAA komt vanuit het noorden nu
Aangezien dat ISIS momenteel bezig is aan een marathon weglopen denk ik dat Jirah perfect haalbaar is.

Ik denk dat het doel is
1 - Khafsa (water installaties)
2 - Jirah
3 - Deir Haffer
4 - Masaknah (optioneel)
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 5 maart 2017 @ 17:34:36 #228
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169309831
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 17:27 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Aangezien dat ISIS momenteel bezig is aan een marathon weglopen denk ik dat Jirah perfect haalbaar is.

Ik denk dat het doel is
1 - Khafsa (water installaties)
2 - Jirah
3 - Deir Haffer
4 - Masaknah (optioneel)
Achja, als ISIS toch geen weerstand biedt heb je in feite ook geen verdedigingslinies meer nodig en zou je kunnen doorstomen naar het zuiden. Ik zou me echter kunnen voorstellen dat de SAA na de watervoorziening en Deir Hafer een paar maanden pauzeert om elders een offensief te kunnen starten.
Say what?
pi_169310275
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 17:27 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Aangezien dat ISIS momenteel bezig is aan een marathon weglopen denk ik dat Jirah perfect haalbaar is.

Ik denk dat het doel is
1 - Khafsa (water installaties)
2 - Jirah
3 - Deir Haffer
4 - Masaknah (optioneel)
Deir Haffer kan je denk ik ook wel overslaan als je in Palmyra blijft drukken. SAA zal wel willen gaan voor de strategische Taqba dam, want als SDF die in handen krijgt, hebben zij weer een grote troef achter de hand.
Deir haffer is van weinig waarde, IS daar is zich gewoon aan het ingraven.
Voor Assad zijn Khafsa en Tabqa van groter belang. SDF zal Khafsa wel links laten liggen vermoed ik.
pi_169310580
skip naar 00:20 :P

QalaatAlMudiq twitterde op zondag 05-03-2017 om 17:38:22 E. #Aleppo: pro-Regime forces advancing vs #ISIS. Several SVBIEDs neutralized and damaged #EuphratesShield ACV-15 s… https://t.co/9tm2CMnI0a reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 5 maart 2017 @ 18:33:55 #231
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_169311126
quote:
2s.gif Op zondag 5 maart 2017 10:17 schreef no1uknow het volgende:
Piloot gevonden door Turken en meegenomen naar een ziekenhuis schijnbaar.

maytham956 twitterde op zondag 05-03-2017 om 10:01:33 Pilot of the Syrian Jet MIG 21 that was downed near the Syrian-Tirkish boarders was found & he is being hospitalize… https://t.co/dR09JNtNwZ reageer retweet
Intussen legt Erdogan zich neer bij de stalemate:

ragipsoylu twitterde op zondag 05-03-2017 om 04:58:51 Turkish PM says Syrian regime forces overtaking Manbij is not a negative development for Turkey, "we don't want a YPG presence there" reageer retweet
jenanmoussa twitterde op vrijdag 03-03-2017 om 18:24:28 I'm here with a tribal source from Manbij. He tells me Manbij city will also be handed to regime soon. And governme… https://t.co/0e4u7CA0Hp reageer retweet
Dat is de deal. De Syrische overheid zal door de turken geen strobreed in de weg worden gelegd, als hierdoor de koerden aan banden worden gelegd. De Russen hebben hier een grote rol in gespeeld. De koerden zijn immers de vriendjes van de Vs en en vijanden van de Turken. Assad is dan het ideale alternatief. De Turken hebben in overleg met de Russen, de weerstand tegen Assad allang laten varen als dit zorgt voor een inperking van de macht van de koerden.
  zondag 5 maart 2017 @ 18:37:19 #232
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169311198
Wel mooi, hebben die Amerikanen honderden luchtaanvallen uitgevoerd om de SDF aan Manbij te helpen, geven ze het dadelijk weg _O-.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 5 maart 2017 @ 18:40:21 #233
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169311272
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 18:37 schreef Szura het volgende:
Wel mooi, hebben die Amerikanen honderden luchtaanvallen uitgevoerd om de SDF aan Manbij te helpen, geven ze het dadelijk weg _O-.
Assad, Rusland en YPG zijn de winnaars van EuphratesShield, vooral Assad.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_169311373
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 18:37 schreef Szura het volgende:
Wel mooi, hebben die Amerikanen honderden luchtaanvallen uitgevoerd om de SDF aan Manbij te helpen, geven ze het dadelijk weg _O-.
als isis ruimen het doel was, maakt het weinig uit voor de amerikanen denk ik.
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 18:40 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Assad, Rusland en YPG zijn de winnaars van EuphratesShield, vooral Assad.
primaire target voor de trueken was uiteraard, grens ruimen van isis om de raket inslagen te stoppen en er voor zorgen dat de cantons niet verbonden zouden worden. het is op dit moment geen confortabele situatie waarin ze zich bevinden, maar de twee primaire doelen zijn bereikt.

uiteraard is assad blij met alle buitenlandse inmenging dat 1 van zijn vijanden ruimt, isis in dit geval.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 5 maart 2017 @ 18:48:29 #235
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169311429
quote:
10s.gif Op zondag 5 maart 2017 18:45 schreef Slayage het volgende:

[..]

als isis ruimen het doel was, maakt het weinig uit voor de amerikanen denk ik.

[..]

primaire target voor de trueken was uiteraard, grens ruimen van isis om de raket inslagen te stoppen en er voor zorgen dat de cantons niet verbonden zouden worden. het is op dit moment geen confortabele situatie waarin ze zich bevinden, maar de twee primaire doelen zijn bereikt.

uiteraard is assad blij met alle buitenlandse inmenging dat 1 van zijn vijanden ruimt, isis in dit geval.
ES heeft ook er voor gezord dat duizenden militanten weggehaald zijn uit Aleppo wat een gunstig effect heeft gehad op het Aleppo slagveld. Voorts zijn de Turken en hun vazallen nu helemaal geblokkeerd en krijgt de SAA Manbij en omgeving van de SDF om aan de Toorn van de sultan te onstsnappen.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_169311450
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 18:48 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

ES heeft ook er voor gezord dat duizenden militanten weggehaald zijn uit Aleppo wat een gunstig effect heeft gehad op het Aleppo slagveld. Voorts zijn de Turken en hun vazallen nu helemaal geblokkeerd en krijgt de SAA Manbij en omgeving van de SDF om aan de Toorn van de sultan te onstsnappen.
uiteraard
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 5 maart 2017 @ 18:50:53 #237
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169311479
quote:
10s.gif Op zondag 5 maart 2017 18:49 schreef Slayage het volgende:

[..]

uiteraard
Iedereen blij dus. (buiten ISIS)
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_169311496
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 18:50 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Iedereen blij dus. (buiten ISIS)
;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 5 maart 2017 @ 19:03:50 #239
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169311798
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169312033
quote:
10s.gif Op zondag 5 maart 2017 18:45 schreef Slayage het volgende:

[..]

als isis ruimen het doel was, maakt het weinig uit voor de amerikanen denk ik.

[..]

Inderdaad. En ze willen niet kiezen tussen de SDF en Turkije. Dan komt dit ook mooi uit zonder dat ze iets hoeven te doen.
  zondag 5 maart 2017 @ 19:18:43 #241
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169312207
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 19:03 schreef Szura het volgende:
[ afbeelding ]
Goh waar is de tijd van Suhail en zijn Idlib fiasco, ik denk dat de ''rebellen'' daar ondertussen al geen grappen meer over maken. :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 5 maart 2017 @ 20:14:37 #242
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169313782
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 18:37 schreef Szura het volgende:
Wel mooi, hebben die Amerikanen honderden luchtaanvallen uitgevoerd om de SDF aan Manbij te helpen, geven ze het dadelijk weg _O-.
Gaat niet gebeuren denk ik

Ze geven de SAA hoogstens toegang tot Manbij om te voorkomen dat de Turken ze aanvallen, in ruil daarvoor krijgen ze zelf vrije doorgang naar Afrin. Het voordeel van de SAA is dat die (wellicht beperkt) verbinding kunnen maken met Hasakah.
Say what?
  zondag 5 maart 2017 @ 20:23:22 #243
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169314037
quote:
10s.gif Op zondag 5 maart 2017 18:08 schreef Slayage het volgende:
skip naar 00:20 :P

QalaatAlMudiq twitterde op zondag 05-03-2017 om 17:38:22 E. #Aleppo: pro-Regime forces advancing vs #ISIS. Several SVBIEDs neutralized and damaged #EuphratesShield ACV-15 s… https://t.co/9tm2CMnI0a reageer retweet
Damn son. Ik vraag me altijd af: Je ziet dat ding toch gewoon aankomen? Je hebt nog wel een seconde de tijd om weg te duiken. Daarnaast was er daarvoor al een semi-hit op die gast naast hem. Niet bepaald de slimste strijder de man die er nu waarschijnlijk niet meer is.
  zondag 5 maart 2017 @ 20:31:04 #244
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169314356
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 13:13 schreef Slayage het volgende:

[..]

oost europeanen zie ik ook als westerlingen. zo kwam ariel sharon uit oekraine meen ik.

Waarom? Dat zijn het namelijk totaal niet. Ze hebben een hele andere geschiedenis dan West-Europa, andere religieuze invloeden en behoren tot een ander volk (Slaven) met een compleet andere taal.

quote:
hangt er vanaf welke pov je gebuikt, maar de amerikas, australie, nieuw zeeland, zuid afrika tot dat het apartheidsregime viel oa. kan je zeker zien als kolonies.
Dan hebben we een andere pov denk ik ;)

quote:
zuid afrika is natuurlijk een interessante casus omdat het als voorbeeld kan dienen voor israel. de blanken (kolonisten) hebben middels het verzoeningstraject olv mandela, vrede gesloten met de plaatselijke bevolking en is als het ware opnieuw gesticht. zo kan je stellen dat zuid africa niet meer geleid wordt door westerlingen. gesticht ja, bewoond ja, maar geleid nee. leiderschap is gedeeld.
De stelling of Joden kolonisten zijn is natuurlijk vrij precair vergeleken met Zuid-Afrika ;) In principe beschouw ik ze alleen als kolonisten op de illegaal geannexeerde gebieden.

quote:
zo zou israel er ook voor kunnen kiezen om een verzoeningstraject aan te gaan met de locals om het leiderschap te delen, zo zal "israel" dan gesticht en bewoond zijn door miljoenen westerlingen maar niet meer geleid, het leiderschap is dan immers gedeeld. helaas kiest israel er bewust voor om het apartheidsregime te behouden en de onderdrukking, kolonisatie door te zetten. hoe houdbaar dat op de lange termijn zal zijn moet blijken. ook de kruisvaarders hebben het aardig lang volgehouden.
Tsja, het Isral verhaal is dermate complex dat een dergelijke discussie zich eigenlijk niet zo goed leent voor dit topic ;)
pi_169321353
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 20:14 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Gaat niet gebeuren denk ik

Ze geven de SAA hoogstens toegang tot Manbij om te voorkomen dat de Turken ze aanvallen, in ruil daarvoor krijgen ze zelf vrije doorgang naar Afrin. Het voordeel van de SAA is dat die (wellicht beperkt) verbinding kunnen maken met Hasakah.
Het werd ook door daily sabah op twitter gegooid, zegt al genoeg.
MMC heeft het ontkracht.
pi_169324017
Grasswire twitterde op maandag 06-03-2017 om 01:40:29 UPDATE Stryker armoured vehicles were seen near Yalanli, west of Manbij, on March 5. More: https://t.co/6PVcVItYjh o https://t.co/4s4wE2jfBB reageer retweet
arisroussinos twitterde op maandag 06-03-2017 om 00:00:27 Photos by @Delilsouleman of significant US convoy at Yalanli village, near Manbij https://t.co/O2QaiuZGnw reageer retweet


pi_169324225
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 20:31 schreef Richestorags het volgende:
Waarom? Dat zijn het namelijk totaal niet. Ze hebben een hele andere geschiedenis dan West-Europa, andere religieuze invloeden en behoren tot een ander volk (Slaven) met een compleet andere taal.
Dat laatste is natuurlijk niet waar. Zowel de Germaanse talen gesproken in West-Europa als de Slavische talen in Oost-Europa behoren tot de Indo-Europese taalfamilie. Derhalve, de geschiedenis van beide volkeren is nauw verbonden met elkaar, met een gemeenschappelijke bron, en de Indo-Europeanen die zich uiteindelijk in West-Europa vestigden kwamen dan ook waarschijnlijk uit Oost-Europa (de Pontische Steppen), van waaruit ze zowel oostwaarts richting Azi (de Indo-Iranirs) als westwaarts (West-Europa) verspreidden. De Germanen en Slaven hebben tot op de dag van vandaag voor duizenden jaren naast elkaar geleefd. De geschiedenis van Europa kun je dan ook niet in geografische scheidslijnen (oost of west) delen. Het is allemaal zo nauw verbonden met elkaar.
pi_169324325
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 01:45 schreef Houtenbeen het volgende:
Grasswire twitterde op maandag 06-03-2017 om 01:40:29 UPDATE Stryker armoured vehicles were seen near Yalanli, west of Manbij, on March 5. More: https://t.co/6PVcVItYjh o https://t.co/4s4wE2jfBB reageer retweet
arisroussinos twitterde op maandag 06-03-2017 om 00:00:27 Photos by @Delilsouleman of significant US convoy at Yalanli village, near Manbij https://t.co/O2QaiuZGnw reageer retweet
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Waarom sturen ze nieuwe troepen als dat gebied aan de SAA gegeven wordt...
  maandag 6 maart 2017 @ 07:07:15 #249
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169324420
Iraakse troepen hebben de tweede brug in Mosul bereikt:

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 6 maart 2017 @ 07:43:51 #250
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169324517
quote:
1s.gif Op maandag 6 maart 2017 03:11 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Dat laatste is natuurlijk niet waar. Zowel de Germaanse talen gesproken in West-Europa als de Slavische talen in Oost-Europa behoren tot de Indo-Europese taalfamilie. Derhalve, de geschiedenis van beide volkeren is nauw verbonden met elkaar, met een gemeenschappelijke bron, en de Indo-Europeanen die zich uiteindelijk in West-Europa vestigden kwamen dan ook waarschijnlijk uit Oost-Europa (de Pontische Steppen), van waaruit ze zowel oostwaarts richting Azi (de Indo-Iranirs) als westwaarts (West-Europa) verspreidden. De Germanen en Slaven hebben tot op de dag van vandaag voor duizenden jaren naast elkaar geleefd. De geschiedenis van Europa kun je dan ook niet in geografische scheidslijnen (oost of west) delen. Het is allemaal zo nauw verbonden met elkaar.
quote:
1s.gif Op maandag 6 maart 2017 03:11 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Dat laatste is natuurlijk niet waar. Zowel de Germaanse talen gesproken in West-Europa als de Slavische talen in Oost-Europa behoren tot de Indo-Europese taalfamilie.
Het is wel waar ;) De talen mogen dan tot de beide Indo-Europese taalfamilie behoren, ze hebben vrij weinig met elkaar gemeen.

Neem het verschil tussen het Servisch/Kroatisch/Bosnisch (talen die ik zelf in enige mate beheers) en Nederlands (dit geldt overigens ook in grote lijnen voor andere Slavische talen):
-7 naamvallen, in drie geslachten, met andere vervoegingen voor zelfstandige en bijvoeglijke naamwoorden
-Geen lidwoorden
-Veel vrijere zinsopbouw
-Geslachtsafhankelijke werkwoordsvervoegingen in de verleden tijd
-Verschillende werkwoorden (vanuit de infinitief) bij een complete actie of incomplete actie (aspect). Bijvoorbeeld:

Jeo sam pizzu = ik at een pizza
Pojeo sam pizzu = ik heb een pizza gegeten. Nu lijken deze werkwoorden nog op elkaar, maar er zijn ook werkwoorden die compleet niet op elkaar lijken, toch moet je de paren leren als je de taal wil beheersen ;). Anders dan hoe Germaanse talen hiermee omgaan, die zeggen gewoon ik deed / ik heb gedaan. Pizzu is overigens de accusativus vorm (lijdend voorwerp) van pizza, wat voor mensen die Latijn en Grieks hebben gehad niet onbekend is natuurlijk, maar in West-Europa kennen we dat niet meer behalve in beperkte mate in het Duits.

Daarnaast kennen sommige Slavische talen natuurlijk ook het Cyrillische schrift, vanuit een andere religieuze geschiedenis.

quote:
Derhalve, de geschiedenis van beide volkeren is nauw verbonden met elkaar, met een gemeenschappelijke bron, en de Indo-Europeanen die zich uiteindelijk in West-Europa vestigden kwamen dan ook waarschijnlijk uit Oost-Europa (de Pontische Steppen), van waaruit ze zowel oostwaarts richting Azi (de Indo-Iranirs) als westwaarts (West-Europa) verspreidden. De Germanen en Slaven hebben tot op de dag van vandaag voor duizenden jaren naast elkaar geleefd. De geschiedenis van Europa kun je dan ook niet in geografische scheidslijnen (oost of west) delen. Het is allemaal zo nauw verbonden met elkaar.
Hangt er vanaf. Ik zou zelf de scheidslijn bij Centraal-Europa trekken (Polen, Tsjechi, Oostenrijk). Deze landen zijn duidelijk een brug tussen Oost en West. Maar neem een land als Oekrane: eeuwenlange invloeden vanuit Rusland, invasies doorstaan van Ottomanen, onder gezag geweest van het Pools-Litouwse koninkrijk en onder het juk van de Sovjet-Unie geleefd (en nog veel meer natuurlijk). Qua literatuur volledig benvloed door Russische auteurs (net als de meeste Oost-Europese landen). Toegegeven, west-Oekrane rond Lviv neigt meer naar Polen, maar ook Polen is al geen westers land als brugland.

Een dergelijke geschiedenis kan je onmogelijk vergelijken met een land als Nederland dat onder Germaanse invloeden, Spaanse, Franse en daarna Anglo-Amerikaanse invloeden is komen te vallen.
pi_169325107
quote:
1s.gif Op maandag 6 maart 2017 05:51 schreef Peunage het volgende:

[..]

Waarom sturen ze nieuwe troepen als dat gebied aan de SAA gegeven wordt...
appeasement van de koerden. "we've got your back. ga nou maar richting raqqa."

of de assadisten het gebied krijgen of niet is secundair. trouw van de koerden aan het raqqa offensief dient veiliggesteld te worden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169325447
de russen profileren zich als shia jihadis. zo wordt weer "bewezen" waar dit conflict in syrie over gaat volgens de sunni en sjia extremisten.

"wij moslims tegen de sjias" vs "wij moslims tegen de de kinderen van yazid"

QalaatAlMudiq twitterde op zondag 05-03-2017 om 22:54:31 If US SOF had #YPG patches, #Russia|n SOF in #Palmyra wear the religious (Shiite) slogan of #Hezbollah "Labaik ya ya Zainab".https://t.co/AaGe8guSw1 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 6 maart 2017 @ 10:54:25 #253
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169326234
quote:
10s.gif Op maandag 6 maart 2017 09:56 schreef Slayage het volgende:
de russen profileren zich als shia jihadis. zo wordt weer "bewezen" waar dit conflict in syrie over gaat volgens de sunni en sjia extremisten.

"wij moslims tegen de sjias" vs "wij moslims tegen de de kinderen van yazid"

QalaatAlMudiq twitterde op zondag 05-03-2017 om 22:54:31 If US SOF had #YPG patches, #Russia|n SOF in #Palmyra wear the religious (Shiite) slogan of #Hezbollah "Labaik ya ya Zainab".https://t.co/AaGe8guSw1 reageer retweet
[ afbeelding ]
Welk sjia terrorisme is aanwezig in Syri? Dit is een imaginaire realiteit, sjia's plegen geen oorlogsmisdaden gebaseerd op sektarische affiniteit in Syri.
pi_169326262
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 10:54 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Welk sjia terrorisme is aanwezig in Syri? Dit is een imaginaire realiteit, sjia's plegen geen oorlogsmisdaden gebaseerd op sektarische affiniteit in Syri.
lezen is lastig i know :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 6 maart 2017 @ 10:59:14 #255
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169326289
quote:
10s.gif Op maandag 6 maart 2017 10:56 schreef Slayage het volgende:

[..]

lezen is lastig i know :P
Ik heb het idee dat je daar een beetje op aanstuurt (eerder dergelijke dingen gelezen namelijk) maar ik kan het fout hebben.
  maandag 6 maart 2017 @ 11:16:10 #256
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169326518
@Conflicts
BREAKING: US-backed Syrian forces cut road between ISIS-held Raqqa and Deir al-Zor: activists - @DailyStarLeb

^O^
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169326533
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 10:59 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ik heb het idee dat je daar een beetje op aanstuurt
dit zegt alles over jou, niks over mijn post :P

quote:
(eerder dergelijke dingen gelezen namelijk)
dit is een associatie dat jij maakt, zegt wederom niks over mijn post, maar alles over jou :P

quote:
maar ik kan het fout hebben.

jij bent ook maar een mens ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169326549
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 11:16 schreef Szura het volgende:
@Conflicts
BREAKING: US-backed Syrian forces cut road between ISIS-held Raqqa and Deir al-Zor: activists - @DailyStarLeb

^O^
ruski VS tag team weer goed bezig.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169326565
Wat denken jullie, zal Assad opstappen aan het eind van de oorlog?
  maandag 6 maart 2017 @ 11:27:39 #260
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_169326691
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 11:18 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Wat denken jullie, zal Assad opstappen aan het eind van de oorlog?
Waarom zou hij dat doen?
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_169326693
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 11:18 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Wat denken jullie, zal Assad opstappen aan het eind van de oorlog?
hij zal als wisselgeld dienen aan de onderhandelingstafel
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169327388
quote:
1s.gif Op maandag 6 maart 2017 11:27 schreef Perrin het volgende:

[..]

Waarom zou hij dat doen?
Geen idee, hoe meer overwinningen hoe minder hij zich denk ik genoodzaakt voelt om te vertrekken.
Lijkt me wel goed voor Syri als er uiteindelijk een nieuw ''gezicht'' komt die het land bestuurd.
Anders blijft er onvrede bestaan op de langere termijn
pi_169328553
Oost-Europa is toch wel wat anders dan West-Europa. Zelfs in West-Europa zijn de verschillen vrij groot. Alhoewel het Westers zijn ook erg een faade is.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  maandag 6 maart 2017 @ 14:28:10 #264
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169329443
quote:
10s.gif Op maandag 6 maart 2017 11:17 schreef Slayage het volgende:

[..]

dit zegt alles over jou, niks over mijn post :P

Nee hoor, je hebt het namelijk eerder over vermeende misstanden van Sjia's gehad. Plus je noemt het Sjia jihadisten. Er zijn geen Sjia jihadisten/extremisten in Syri, niet in de zin van wat men doorgaans onder jihadisten/extremisten verstaat. Geen zelfmoordenaars, geen kelensnijders richting andere sekten, niks.

Daarnaast is de reden dat Hezbollah in Syri actief is natuurlijk vooral eigenbelang: Syri is essentieel voor hun voortbestaan. Tevens worden Sjia's actief bedreigd in Syri door Sunnitische terroristen, dus is het logisch dat mensen dat zo zien.
pi_169329959
als er een deal is, waarom zijn ze nog steeds aan het vechten?

QalaatAlMudiq twitterde op maandag 06-03-2017 om 12:05:30 #FSA captured one pro-Assad #NDF (from #DeirEzZor), this time on W. #Manbij front. https://t.co/hi4uzoV5JA reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op maandag 06-03-2017 om 11:11:32 Two pro-Assad fighters captured by #FSA on #Tadef front. https://t.co/jZM5vVbbgZ reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169330205
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 14:28 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Nee hoor, je hebt het namelijk eerder over vermeende misstanden van Sjia's gehad. Plus je noemt het Sjia jihadisten. Er zijn geen Sjia jihadisten/extremisten in Syri, niet in de zin van wat men doorgaans onder jihadisten/extremisten verstaat. Geen zelfmoordenaars, geen kelensnijders richting andere sekten, niks.

Daarnaast is de reden dat Hezbollah in Syri actief is natuurlijk vooral eigenbelang: Syri is essentieel voor hun voortbestaan. Tevens worden Sjia's actief bedreigd in Syri door Sunnitische terroristen, dus is het logisch dat mensen dat zo zien.
denk jij dat de irgc of hezzbollah leden bv zichzelf zien als zijnde op jihad?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169332418
quote:
10s.gif Op maandag 6 maart 2017 14:56 schreef Slayage het volgende:
als er een deal is, waarom zijn ze nog steeds aan het vechten?

QalaatAlMudiq twitterde op maandag 06-03-2017 om 12:05:30 #FSA captured one pro-Assad #NDF (from #DeirEzZor), this time on W. #Manbij front. https://t.co/hi4uzoV5JA reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op maandag 06-03-2017 om 11:11:32 Two pro-Assad fighters captured by #FSA on #Tadef front. https://t.co/jZM5vVbbgZ reageer retweet
Het is lastig om hondsdolle honden onder controle te houden.
  maandag 6 maart 2017 @ 18:53:18 #268
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169334657
Jazal heroverd

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 6 maart 2017 @ 19:02:17 #269
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169334815
quote:
10s.gif Op maandag 6 maart 2017 09:56 schreef Slayage het volgende:
de russen profileren zich als shia jihadis. zo wordt weer "bewezen" waar dit conflict in syrie over gaat volgens de sunni en sjia extremisten.

"wij moslims tegen de sjias" vs "wij moslims tegen de de kinderen van yazid"

QalaatAlMudiq twitterde op zondag 05-03-2017 om 22:54:31 If US SOF had #YPG patches, #Russia|n SOF in #Palmyra wear the religious (Shiite) slogan of #Hezbollah "Labaik ya ya Zainab".https://t.co/AaGe8guSw1 reageer retweet
[ afbeelding ]
Oud nieuws man
paulmcleary twitterde op vrijdag 30-12-2016 om 15:56:09 Pic of a Russian soldier in Aleppo wearing a Hezbollah patch on his uniform. @ForeignPolicy https://t.co/KlO4J8B271 reageer retweet
Say what?
  maandag 6 maart 2017 @ 19:40:43 #270
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169335775

SDF bij de Eufraat tussen Raqqa en Deir ez-Zor. Hoe oud zijn die broekies joh?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169335944
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 19:40 schreef Szura het volgende:
[ afbeelding ]
SDF bij de Eufraat tussen Raqqa en Deir ez-Zor. Hoe oud zijn die broekies joh?
Oud genoeg om te vechten. Mijn vader was 17 toen hij als vrijwilliger in de Iran-Irak Oorlog vocht. Niets mis mee.
pi_169336147
quote:
1s.gif Op maandag 6 maart 2017 19:46 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Oud genoeg om te vechten. Mijn vader was 17 toen hij als vrijwilliger in de Iran-Irak Oorlog vocht. Niets mis mee.
Ben je Irakees of Iranees?
  maandag 6 maart 2017 @ 19:52:50 #273
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169336186
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 19:51 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Ben je Irakees of Iranees?
Iranees?

Iranir
Say what?
pi_169336663
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 19:52 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Iranees?

Iranir
Je snapt toch wat ik bedoel homoooo
pi_169337080
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 19:40 schreef Szura het volgende:
[ afbeelding ]
SDF bij de Eufraat tussen Raqqa en Deir ez-Zor. Hoe oud zijn die broekies joh?
Who cares? Als het maar pang pang kan doen ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169337132
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 20:10 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Je snapt toch wat ik bedoel homoooo
Doe ff normaal joh...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169337293
quote:
10s.gif Op maandag 6 maart 2017 20:25 schreef Slayage het volgende:

[..]

Doe ff normaal joh...
nee
pi_169338596
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 19:51 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Ben je Irakees of Iranees?
Wat is het verschil?
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_169338825
quote:
1s.gif Op maandag 6 maart 2017 21:09 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Wat is het verschil?
Als je de twee letters neemt krijg je NK... toeval?
pi_169339330
Was dit al gepost? Spoiler: heftige beelden...

Russische bombardementen op voormalige al-nusra.

pi_169339800
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 21:31 schreef Koskesh het volgende:
Was dit al gepost? Spoiler: heftige beelden...

Russische bombardementen op voormalige al-nusra.

Ze zijn wel grondig, de tering.
pi_169340387
quote:
BEIRUT, LEBANON (9:45 P.M.) – The main rebel forces in the East Ghouta region of east Damascus are once again fighting one another, local activists claimed on Monday.

Faylaq Al-Rahman reportedly carried out an attack against a group of Jaysh Al-Islam fighters inside the East Ghouta town of Kafr Batna on Monday, arresting an estimated 20 militants.
https://www.almasdarnews.(...)acks-jaysh-al-islam/

:')
pi_169340509
Misschien dat de SAA dan eens kan winnen daar want het schiet niet echt op. Hoe lang proberen ze het al te veroveren? Jaar of 2?
pi_169340617
quote:
Just a matter of days after John McCain’s “unusual” trip to Syria and Turkey, the Turkish government has cut off water supplies from the Euphrates River into northern Syria, violating international conventions on water rights.

While some measure of stability has returned to pockets of northern Syria following the Syrian Army’s recent liberation of al-Qaeda from Aleppo and elsewhere, external forces seem determined to keep the region volatile, regardless of the cost. In the latest example of aggressive foreign intervention in Syria, Turkey, which has long played an antagonistic role in Syria’s nearly six-year-long conflict, has now cut off the flow of the Euphrates River into Syria, depriving the nation of one of its primary sources of water.

According to the Kurdish Hawar News Agency, Turkey cut water supplies to Syria around Feb. 23, which subsequently forced a hydroelectric plant at the Tishrin Dam to shut down while also significantly reducing water levels on its associated reservoir. The dam supplies both water and power to key parts of northern Syria, such as the city of Manbij and other parts of the predominantly Kurdish Kobani Canton.
http://www.globalresearch(...)ogan-meeting/5578092
pi_169340692
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 19:51 schreef vigen98 het volgende:
Ben je Irakees of Iranees?
N.
  maandag 6 maart 2017 @ 22:46:14 #287
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169341765
En de Neo-Ottomanen zijn weer eens bezig met oorlogsmisdaden:

https://mobile.almasdarne(...)sive-graphic-photos/
pi_169342355
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 22:46 schreef Richestorags het volgende:
En de Neo-Ottomanen zijn weer eens bezig met oorlogsmisdaden:

https://mobile.almasdarne(...)sive-graphic-photos/
Als ze nou gewoon hun PKK affiliatie opzeggen zou er nog zelfs iets moois kunnen bloeien.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 06-03-2017 23:07:42 ]
  maandag 6 maart 2017 @ 23:23:20 #289
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169342801
quote:
9s.gif Op maandag 6 maart 2017 23:07 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Als ze nou gewoon hun PKK affiliatie opzeggen zou er nog zelfs iets moois kunnen bloeien.
Dat geeft alsnog Turkije het recht niet oorlogsmisdaden te begaan.
pi_169342981
Wordt sowieso interessant om te zien wat de VS gaat doen. Als ze erdogan en zn terroristen niet kunnen beheersen is er misschien een 2e couppoging nodig.
pi_169343110
quote:
1s.gif Op maandag 6 maart 2017 23:23 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Dat geeft alsnog Turkije het recht niet oorlogsmisdaden te begaan.
Is er berhaupt een recht waarmee je oorlogsmidaden mag begaan of een partij die er zich niet aan schuldig maakt in het conflict dan?
  dinsdag 7 maart 2017 @ 06:43:50 #292
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169345617
quote:
Iraq security forces take Mosul's main government complex, museum building

Elite Iraqi security forces dislodged Islamic State militants from the main government buildings in Mosul on Tuesday, their last major city stronghold in Iraq, an Iraqi spokesman said.

Mosul's main museum, which was damaged and looted by the militants, was also taken, Lieutenant Colonel Abdel Amir al-Mohammadawi, a spokesman for the elite interior ministry Rapid Response units told Reuters.

A special Rapid Response team stormed the Nineveh governorate building and the surrounding government complex in an overnight raid that lasted about an hour, he said.

"They killed tens from Daesh," he said, referring to the Islamic State group by one of its Arabic acronyms.

Seizing the government complex would help Iraqi forces attack the militants in the nearby old city center and mark a symbolic step towards restoring state authority over Mosul, even though the buildings are destroyed and not being used by Islamic State.

The battle for Mosul, which started on Oct. 17, will now enter a more complicated phase in the densely populated old city where, the Iraqi military believes, several thousand militants are among the remaining civilian population.

It was from the grand al-Nuri Mosque in the old city that Islamic State leader Abu Bakr al-Baghdadi declared in 2014 a "caliphate" spanning parts of Iraq and neighboring Syria.

The old city lies on the western bank of the Tigris river that cuts Mosul in two halves. About 750,000 people were estimated by aid organizations to live in west Mosul when the offensive started on this side of the city on Feb. 19.

The Iraqi forces took the eastern half of the city in January, after 100 days of fighting.

A U.S.-led coalition is providing key air and ground support to the offensive in Iraq's second-largest city.

(Reporting by Maher Chmaytelli; Editing by Paul Tait and Richard Pullin)
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169345634
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 maart 2017 06:43 schreef Szura het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Gaat best wel goed dus. Slow and steady.
  dinsdag 7 maart 2017 @ 06:56:51 #294
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169345635


pi_169346133
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169346148
quote:
1s.gif Op maandag 6 maart 2017 23:23 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Dat geeft alsnog Turkije het recht niet oorlogsmisdaden te begaan.
een assad / putin fanboy, die huilt over oorlogsmisdaden van turkije

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169346164
quote:
9s.gif Op maandag 6 maart 2017 23:07 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Als ze nou gewoon hun PKK affiliatie opzeggen zou er nog zelfs iets moois kunnen bloeien.
pkk affiliatie opzeggen is natuurlijk haast onmogelijk, kijk maar naar nusra / al qaida.

ik denk dat wel dat er wel een deal zal komen dat beide kanten van de turks syrische grens zal bestrijken.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169346185
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 7 maart 2017 @ 08:40:42 #299
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169346233
quote:
10s.gif Op dinsdag 7 maart 2017 08:31 schreef Slayage het volgende:

[..]

een assad / putin fanboy, die huilt over oorlogsmisdaden van turkije

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Assad / Putin fanboy? Waar in deze topicreeks heb ik gezegd dat ik fan ben van Putin? Of van Assad?

Dat ik een voorstander ben van de Russische interventie en het aanblijven van Assad betekent niet dat ik een fanboy van beiden ben.
  dinsdag 7 maart 2017 @ 08:42:27 #300
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169346253
quote:
10s.gif Op dinsdag 7 maart 2017 08:33 schreef Slayage het volgende:

[..]

pkk affiliatie opzeggen is natuurlijk haast onmogelijk, kijk maar naar nusra / al qaida.

ik denk dat wel dat er wel een deal zal komen dat beide kanten van de turks syrische grens zal bestrijken.
Want? Het is alleen een probleem voor de Turken en nog grotendeels imaginair ook. Wat heeft Turkije dit hele conflict nou te vrezen gehad van de YPG? Als ze weer eens gaan praten in plaats van vechten zullen ze er ook in de toekomst geen last van hebben.
pi_169346257
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 maart 2017 08:40 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Dat ik een voorstander ben van de Russische interventie en het aanblijven van Assad betekent niet dat ik een fanboy van beiden ben.
dat riedeltje van je ken ik onderhand wel, weinig overtuigend. if it walks like a duck ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')