Ga je ook verwarmen?quote:Op maandag 27 februari 2017 20:08 schreef Rickkiieee het volgende:
dus ik zat eraan te denken om het geheel (zelf) te isoleren.
Ik ga het niet standaard verwarmen, maar op de momenten dat ik brouw, stook ik op gas dus dan zal de temperatuur in de relatief kleine schuur wel stijgen verwacht ik.quote:
Dan is ventileren extra aan te bevelen vanwege de damp. Met isolatie zal je warmte iets langer blijven hangen, maar droog zal je het er niet mee krijgen.quote:Op maandag 27 februari 2017 20:28 schreef Rickkiieee het volgende:
[..]
Ik ga het niet standaard verwarmen, maar op de momenten dat ik brouw, stook ik op gas dus dan zal de temperatuur in de relatief kleine schuur wel stijgen verwacht ik.
Helpt inderdaad niets.quote:Op maandag 27 februari 2017 20:41 schreef Rickkiieee het volgende:
Ik wil eigenlijk voorkomen dat mijn ingrediënten gaan schimmelen en sommige materialen gaan roesten. Zijn zulke dingen te voorkomen als ik ze in kasten / lades opberg? Of blijft alles dan ook gewoon even vochtig?
Bij voorkeur diagonale ventilatie door de ruimte heen. Laag aanzuigen, hoog afzuigen. Afhankelijk van de situatie kun je een deurrooster maken, misschien boven een raam, of in het dak. Ik zou iig punten kiezen die zo ver mogelijk van elkaar afliggen. Dan heb je het meeste rendement.quote:Rest nog wel een goede ventilatie. Hoe zou ik dit kunnen verwezenlijken? Is een roostertje in de deur voldoende? Een kanaal door het dak? Een ventilator?
Als die materialen ook vorstvrij moeten worden opgeslagen, ontkom je niet aan verwarming, zoals hierboven ettelijke malen genoemd.quote:Op maandag 27 februari 2017 20:08 schreef Rickkiieee het volgende:
Concluderend: Hoe kan ik het beste mijn schuur isoleren voor een droge, goed geventileerde brouw en opslag omgeving?
Twee roosters, diagonaal t.o.v. elkaar is meer dan genoeg. Bij rooster onderin deur en in de tegenoverliggend hoek tegen het plafond ook een muurrooster.quote:Op maandag 27 februari 2017 20:41 schreef Rickkiieee het volgende:
Rest nog wel een goede ventilatie. Hoe zou ik dit kunnen verwezenlijken? Is een roostertje in de deur voldoende? Een kanaal door het dak? Een ventilator?
Dingen als waterleidingen altijd plaatsen voordat je gaat isoleren en afwerken. En als je dan toch bezig ben met een waterleiding, trek dan ook meteen een (geisoleerde) warm water leiding door. Kan je een aan je CV gekoppelde radiator plaatsen. Je zult toch moeten stoken om van het vocht af te komen.quote:Op maandag 27 februari 2017 20:08 schreef Rickkiieee het volgende:
Hai.
Ik heb een enkelsteens schuurtje in mijn tuin staan, die ik wil ombouwen tot een bierbrouwschuur. Ik wil er in brouwen en tevens mijn brouwspullen en ingrediënten opslaan.
Nu zijn de muren in prima staat, maar het dak moet nog vervangen worden want dat lekt sinds kort en is gemaakt van asbest. Het was zelfs vóór de lekkage nogal vochtig in het schuurtje, dus ik zat eraan te denken om het geheel (zelf) te isoleren. Maar ik weet niet hoe ik dit het best aan kan pakken.
Ik vermoed dat ik het beste alleen de wanden kan isoleren, omdat ik heb gelezen dat bij een goed geïsoleerd dak, de druppels zo weer naar beneden komen... Bovendien komt er tijdens het brouwproces nogal wat waterdamp vrij, wat door goede ventilatie weg zou moeten trekken.
Mijn vloer is van beton, ik weet ook niet of dit nog problemen op gaat leveren. Ik had ook ergens gelezen dat hier ook vocht door naar binnen kan trekken.
Concluderend: Hoe kan ik het beste mijn schuur isoleren voor een droge, goed geventileerde brouw en opslag omgeving?
Thanks.
Edit, bonusvraag: Ook wil ik er een waterleiding heen leggen. Kan dit beter voor of na het aanbrengen van het isolatiemateriaal?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |