abonnement Unibet Coolblue
pi_169178483
Wat willekeurige plaatjes









En op verzoek:


meer op: http://i166.photobucket.com/albums/u101/gbfc/Shodai/Gundam

Informatieve websites:
Uchiyama Nederlandse website met heleboel info over Japan.
Japan-Guide Uitgebreide website met veel informatie.
Japan De echte Wikipedia-site over Japan.
Tozai Reisbureau voor oa. JRpassen en vliegtickets.
Huis ten Bosch

Internationale vliegvelden:
vliegveld Tokyo (Narita)
vliegveld Osaka

Ambassades:

Japanse ambassade in Nederland:
Tobias Asserlaan 2
2517 KC Den Haag
Tel: 070-3469544
http://www.nl.emb-japan.go.jp/

Nederlandse ambassade in Japan (Tokyo):
Shibakoen 3-6-3
Minato-ku, Tokyo, 105-0011
Tel: 03-5776-5400
http://www.oranda.or.jp/index/english/index.html

Nederlands consulaat in Japan (Osaka-Kobe):
Twin 21 MID Tower
33rd Floor
Shiromi 2-1-61
Chuo-ku
Osaka City, 540-6133
Tel: 06-6944-7272
http://www.oranda-cg.or.jp


FAQ

Studeren/stage in Japan by xienix84

Studeren in Japan kan via bijvoorbeeld een stage(je kan ook gewoon vakken volgen). Voor een stage heb je meestal een contactpersoon bij je eigen universiteit nodig die weer mensen in Japan kent. Via die weg kan je vaak een stage regelen, en bijvoorbeeld proberen buitenlandbeurzen aan te vragen als je zelf de financien niet hebt. Op deze manier kan je een lab vinden waar je een stage kan doen. Met bedrijven gaat het naar mijn weten wat moeilijker om een stage en/of werkplek te vinden. Je zal dan toch een internationaal bedrijf moeten zoeken denk ik. Japanse bedrijven nemen niet snel buitenlanders aan, zeker niet als die buitenlanders weinig Japans kunnen. Ga er bij een binnenlands bedrijf vanuit dat vrijwel niemand daar fatsoenlijk Engels kan.

Bedenk ook dat een stage in Japan lange uren betekent. Je kan niet op je gemak Japan verkennen, maar wordt geacht veel en lang te werken. Soms is dat echt stress en niet voor iedereen weggelegd denk ik.

Je kan natuurlijk ook naar het bureau buitenland van je universiteit gaan. Daar kan je kijken met welke Japanse universiteit jouw universiteit een exchange agreement heeft. Dan kan je bijvoorbeeld een of twee semester daar studeren terwijl je collegegeld in Nederland betaald. Je kan dan contact opnemen met de Japanse universiteit die dan bijvoorbeeld woonruimte oid voor je kunnen regelen. Voor zover bij mij bekend hebben veel Japanse universiteiten ook speciale Japans lessen voor buitenlandse studenten. Iedere universiteit in Japan heeft wel een programma voor buitenlandse studenten.

Wat ik zelf heb gedaan is het Junior Year Program in English(JYPE) aan Tohoku University in Sendai. Voor zover ik weet kan je daar alleen aan meedoen als je bachelor biologie aan de Universiteit Utrecht bent aangezien die een special exchange agreement hebben( maar goed, helaas doet vanuit Utrecht amper iemand mee en vanaf de JYPE website kan je ook aanmeldingsformulieren downloaden). Het is een programma waar ongeveer 54 studenten per jaar aan mee kunnen doen, studenten van over de hele wereld. Ongeveer de helft daarvan komt in aanmerking voor een beurs. Biologie in Utrecht krijgt elk jaar sowieso één beurs(die had ik dus, maakt t erg makkelijk). Het programma bestaat uit 3 delen. Japanse lessen, lessen in het Engels(betreffende engineering, science(bio) educatie en Japanse cultuur; het programma is dan ook alleen voor mensen in engineering, science of education bachelors). En het derde deel is een research project wat je doet in een lab. Daarnaast heb je genoeg tijd om rond te reizen, mensen te leren kennen, vrije tijd te hebben en zijn er veel uitstapjes(geregeld door het internatioal office en vrijwilligersgroepen). Echt een chance of a lifetime. Geweldige kans!!!

Daarnaast kan je natuurlijk Japans studeren en via die studie naar Japan gaan. Bij een homestay verblijf je in een Japans gezin. Dit kan in een vakantie van 2 weken, tot een verblijf tot een jaar. Je betaald dan natuurlijk wel. Ik weet hier zo geen speciale website voor, maar je kan gewoon googlen op \\\'homestay Japan\\\', dan vind je vast wel wat.

En natuurlijk het belangrijkste deel van de o/p

ETEN :Y) :Y) :Y)


http://www.justhungry.com/images/tonkatsu.jpg
http://www.yumeshigoto.gr.jp/kameraman/gyoza.jpg
http://www.daninjapan.com/1.19/yakitori.jpg
http://www.onmyplate.org/hotei_katsucurry.jpg
http://www.thekua.com/ran(...)6/03/okonomiyaki.jpg

Ow ja en als tip, de Yakitori die ze bij de Makro verkopen smaken bijna hetzelfde als in Japan *O* Toevoeging: daarover zijn de meningen verdeeld. :D
De Okonomiyaki van de Japanese Pancake World in Amsterdam zijn daarentegen niet te vreten. -O- Volgens poepoog dan. Ik vond het daar wel lekker. *O*



Oishinbo (美味しんぼ?, lit. "The Gourmet") is a long-running cooking manga written by Tetsu Kariya and drawn by Akira Hanasaki. The manga's title is a portmanteau of the Japanese word for delicious, oishii, and the word for someone who loves to eat, kuishinbo.

Japan docu's

Japanorama

Serie van de BBC met Jonathan Ross. Niet meer op TV maar te downloaden bij de betere sites.



No Sex Please, We're Japanese - BBC Documentaire over het dalende geboortecijfer in Japan.

Citibank pinautomaten in Japan
www.citibank.co.jp/en/banking/branch_atm/pdf/atm.pdf

Verder kun je met je credit card pinnen bij postkantoren en bij de 7/11.

Wie is wanneer in Japan?
happynjitram Woonachtig in
IntensiveGary 28 december tot pakweg 10 januari. Jaarlijks.
Lyrebird Woonachtig in
Kill-em-all Woonachtig in

[ Bericht 0% gewijzigd door Negentiendertig op 27-02-2017 15:41:51 ]
pi_169178496
Laatste post:
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 15:08 schreef JamesBontkraag het volgende:
Ik heb in maart twee weken vrij, en ik wil graag naar Japan. Nu ben ik er al geweest, destijds 2 weken in Fukuoka, Kagoshima, Kyoto en Hiroshima, en ik vond het fantastisch.
Het ding is, nu ga ik waarschijnlijk alleen. Heeft iemand goede ervaringen die leuk zijn voor iemand die alleen reist?
Ik ga waarschijnlijk naar Tokyo als beginpunt.
De JLPT wordt dit jaar trouwens weer gehouden in Leiden, in juli. Iemand hier die 'm gaat doen?

[ Bericht 5% gewijzigd door Negentiendertig op 27-02-2017 15:40:11 ]
pi_169182721
Verrek een nieuw topic, hier moet ik gepost hebben :)

Over precies 3 maandjes zit ik er alweer *O*
Voor wat foto's, kijk hier
pi_169195553
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 15:34 schreef Negentiendertig het volgende:
Laatste post:

[..]

De JLPT wordt dit jaar trouwens weer gehouden in Leiden, in juli. Iemand hier die 'm gaat doen?
Zit te twijfelen voor JLPT1 te gaan :P jij?


Aankomende zaterdag weer naar Japan *O* Eerste keer met JAL :P Alleen vlieg ik eerst naar Frankrijk via een andere maatschappij, moet ik bij die maatschappij dan mijn bagage inchecken? Schiphol heeft geen JAL desk geloof ik :P (Alles via site van JAL geboekt, ook op de site gekeken, moet geloof ik bij de andere maatschappij mijn bagage inchecken). Was het goedkoopst en nog redelijk snel ook qua vliegen(15 uur), tot nu toe altijd met maar een maatschappij gevlogen namelijk :P met en zonder overstap, dus dit is een beetje nieuw voor me :p
pi_169195735
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 19:01 schreef polariteit het volgende:
Verrek een nieuw topic, hier moet ik gepost hebben :)

Over precies 3 maandjes zit ik er alweer *O*
Ik eerder. :7
pi_169195893
quote:
16s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 11:04 schreef k_man het volgende:

[..]

Ik eerder. :7
Ik nog eerderderder :6 :7
pi_169196082
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 10:52 schreef loonytik het volgende:

[..]

Aankomende zaterdag weer naar Japan *O* Eerste keer met JAL :P Alleen vlieg ik eerst naar Frankrijk via een andere maatschappij, moet ik bij die maatschappij dan mijn bagage inchecken? Schiphol heeft geen JAL desk geloof ik :P (Alles via site van JAL geboekt, ook op de site gekeken, moet geloof ik bij de andere maatschappij mijn bagage inchecken). Was het goedkoopst en nog redelijk snel ook qua vliegen(15 uur), tot nu toe altijd met maar een maatschappij gevlogen namelijk :P met en zonder overstap, dus dit is een beetje nieuw voor me :p
Gewoon eerst op Schiphol inchecken bij de vlucht naar Frankrijk. Waarschijnlijk is dan gelijk alles geregeld en hoef je helemaal niet naar een JAL desk.
pi_169197233
Hotel Kyoto geboekt! Citadines was vol met een 2-persoonsbed (en ik ga met mijn vriend dus 2 1-persoonsbedden vind ik niks ;) ), dus heb nu deze geboekt : Sakura Terrace.

Redelijk in de buurt van het Citadines en ongeveer dezelfde prijsklasse (en hele goede reviews).

Nog maar 2 hotels te gaan :) 1 in Tokyo en 1 in Nara. Ben de eerste 2 nachten in Japan alleen dus daar heb ik MyCUBE by MYSTAYS Asakusa Kuramae voor geboekt. Ik moet toch een keertje in een capsule hotel geslapen hebben ;) We slapen in Hakone in een Japanse style kamer.

Als dit allemaal vastligt kan in mijn Lonely Planet Japan eens goed gaan lezen en kan ik me niet meer laten verleiden het programma veel te vol te proppen omdat ik heel Japan in 10 dagen wil zien :D
pi_169201745
quote:
16s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 11:15 schreef loonytik het volgende:

[..]

Ik nog eerderderder :6 :7
-O-
pi_169204310
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 12:41 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Als dit allemaal vastligt kan in mijn Lonely Planet Japan eens goed gaan lezen en kan ik me niet meer laten verleiden het programma veel te vol te proppen omdat ik heel Japan in 10 dagen wil zien
persoonlijk zou ik voor die 10 dagen alleen tokyo, osaka en kyoto doen, ik ben toen in 2 weken ook nog naar hiroshima en nagasaki geweest, maar dat vond ik achteraf zonde van mn tijd qua treinreizen.
pi_169204344
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 10:52 schreef loonytik het volgende:
Aankomende zaterdag weer naar Japan Eerste keer met JAL Alleen vlieg ik eerst naar Frankrijk via een andere maatschappij, moet ik bij die maatschappij dan mijn bagage inchecken? Schiphol heeft geen JAL desk geloof ik (Alles via site van JAL geboekt, ook op de site gekeken, moet geloof ik bij de andere maatschappij mijn bagage inchecken). Was het goedkoopst en nog redelijk snel ook qua vliegen(15 uur), tot nu toe altijd met maar een maatschappij gevlogen namelijk met en zonder overstap, dus dit is een beetje nieuw voor me :p
zou ff checken of je 2x je bagage moet inchecken, soms is het niet zo (als beide vluchten bij elkaar horen, ook al is het een andere maatschapij) en soms moet je wel uit de douane en dan weer erin om opnieuw in te checken.
pi_169214088
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 19:14 schreef 111210 het volgende:

[..]

persoonlijk zou ik voor die 10 dagen alleen tokyo, osaka en kyoto doen, ik ben toen in 2 weken ook nog naar hiroshima en nagasaki geweest, maar dat vond ik achteraf zonde van mn tijd qua treinreizen.
Dat wordt het ongeveer ook, nemen alleen Nikko, Hokane en Nara onderweg nog mee :)
  woensdag 1 maart 2017 @ 13:30:06 #13
169780 Marijkezwolle
Queen multiquote
pi_169218548
Goedemiddag! Waarschijnlijk ga ik in september met een vriendin een week Tokyo/Kyoto doen. Misschien naïef, maar aangezien de taal daar in tekens is, is het een beetje makkelijk om daar zelf rond te reizen? Wat zijn jullie ervaringen daarmee?
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
pi_169218837
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 13:30 schreef Marijkezwolle het volgende:
Goedemiddag! Waarschijnlijk ga ik in september met een vriendin een week Tokyo/Kyoto doen. Misschien naïef, maar aangezien de taal daar in tekens is, is het een beetje makkelijk om daar zelf rond te reizen? Wat zijn jullie ervaringen daarmee?
pi_169218851
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 13:30 schreef Marijkezwolle het volgende:
Goedemiddag! Waarschijnlijk ga ik in september met een vriendin een week Tokyo/Kyoto doen. Misschien naïef, maar aangezien de taal daar in tekens is, is het een beetje makkelijk om daar zelf rond te reizen? Wat zijn jullie ervaringen daarmee?
Vrijwel alles staat ook in het Engels danwel westers schrift aangegeven.
  woensdag 1 maart 2017 @ 13:48:41 #16
169780 Marijkezwolle
Queen multiquote
pi_169218889
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 13:45 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 13:46 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Vrijwel alles staat ook in het Engels danwel westers schrift aangegeven.
Top thanks! Verder nog tips? Must sees?
En hebben jullie bijvoorbeeld ook al iets van een theeceremonie gedaan? Dat leek mij namelijk wel erg tof, maar geen idee of dat kan als toerist.
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
pi_169218933
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 13:45 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Wel opletten want soms heb je dan een express, een super express, een local, een nog snellere en een nog langzamere lijn (op de keiyo bijv). En die stoppen allemaal op andere stations. Dat vond ik nog wel eens lastig uit te vogelen. (maar als je dit doet voordat je vertrekt scheelt het al en niet pas in trein zelf) :P
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_169219045
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 13:48 schreef Marijkezwolle het volgende:

[..]

[..]

Top thanks! Verder nog tips? Must sees?
En hebben jullie bijvoorbeeld ook al iets van een theeceremonie gedaan? Dat leek mij namelijk wel erg tof, maar geen idee of dat kan als toerist.
Ik zou zeggen, lees het vorige topic eens terug ;) zeker op de laatste paginas vind je veel goeie info voor Kyoto. Theeceremonie ooit gedaan, ja, maar ik kon niet meer lopen na ruim 2 uur op m'n knietjes te zitten, het was ook best saai. Maar iedereen heeft andere interesses natuurlijk.
pi_169219092
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 13:48 schreef Marijkezwolle het volgende:

[..]

[..]

Top thanks! Verder nog tips? Must sees?
En hebben jullie bijvoorbeeld ook al iets van een theeceremonie gedaan? Dat leek mij namelijk wel erg tof, maar geen idee of dat kan als toerist.
niet gedaan, kan makkelijk in bijv. kyoto. maar dat weet iemand adners misschien beter dan ik.
en verder; verdiep je even in japan, zou ik zeggen. tokyo en kyoto zijn de must-see steden, denk ik. en het bullet trein ritje tussen die twee, met uitzicht op mouth fuji.
  woensdag 1 maart 2017 @ 14:00:50 #20
169780 Marijkezwolle
Queen multiquote
pi_169219131
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 13:56 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Ik zou zeggen, lees het vorige topic eens terug ;) zeker op de laatste paginas vind je veel goeie info voor Kyoto. Theeceremonie ooit gedaan, ja, maar ik kon niet meer lopen na ruim 2 uur op m'n knietjes te zitten, het was ook best saai. Maar iedereen heeft andere interesses natuurlijk.
Will do! Dankje voor de tips ;)
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 13:59 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

niet gedaan, kan makkelijk in bijv. kyoto. maar dat weet iemand adners misschien beter dan ik.
en verder; verdiep je even in japan, zou ik zeggen. tokyo en kyoto zijn de must-see steden, denk ik. en het bullet trein ritje tussen die twee, met uitzicht op mouth fuji.
Ja dat leek ons dus ook heel tof, die treinrit. Ik ga nog even verder neuzen in de topics, thanks voor het meedenken!
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
pi_169219141
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 13:51 schreef RipCity het volgende:

[..]

Wel opletten want soms heb je dan een express, een super express, een local, een nog snellere en een nog langzamere lijn (op de keiyo bijv). En die stoppen allemaal op andere stations. Dat vond ik nog wel eens lastig uit te vogelen. (maar als je dit doet voordat je vertrekt scheelt het al en niet pas in trein zelf) :P
ja, inderdaad. ik bedoelde maar, er staat bijna altijd een vertaling bij in het engels. (of romanji, zoals ze dat daar zeggen)
pi_169219159
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 14:00 schreef Marijkezwolle het volgende:

Ja dat leek ons dus ook heel tof, die treinrit. Ik ga nog even verder neuzen in de topics, thanks voor het meedenken!
van tokyo naar kyoto; rechts zitten. terug links. :)
pi_169279448
Ik wil deze keer ook graag Mount Koya bezoeken. Ik twijfel echter of ik er wil overnachten, of het als dagtripje vanuit Osaka moet doen. Is Koya op 1 dag goed te doen qua bezienswaardigheden? Ik zag dat de reistijd ongeveer 2u is, dat vind ik op zich niet zo'n probleem. Ik vind het prijsverschil tussen overnachten in Osaka en Koyasan nogal groot, en ik hoef niet perse in zo'n tempel te overnachten :)

Verder wil ik na Tokyo ook een drietal nachten in Sendai overnachten om (gespreid over 2 dagen) dagtripjes naar Yamadera, Matsushima, Chusonji en Geibeki kloof te maken. Sendai leek mij hiervoor een prima uitvalsbasis. Hoe denken jullie hierover?

Ik twijfel om na Sendai zuidwaarts te reizen richting Matsumoto/Kamakochi of toch nog verder noordwaarts te gaan. Wie heeft suggesties waarom ik verder Tohoku in zou moeten gaan ipv richting Kamikochi/Matsumoto?
Voor wat foto's, kijk hier
pi_169281855
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 09:38 schreef polariteit het volgende:
Ik wil deze keer ook graag Mount Koya bezoeken. Ik twijfel echter of ik er wil overnachten, of het als dagtripje vanuit Osaka moet doen. Is Koya op 1 dag goed te doen qua bezienswaardigheden? Ik zag dat de reistijd ongeveer 2u is, dat vind ik op zich niet zo'n probleem. Ik vind het prijsverschil tussen overnachten in Osaka en Koyasan nogal groot, en ik hoef niet perse in zo'n tempel te overnachten :)

Ik vond overnachten in Koyasan wel echt de moeite waard! Er is veel te zien, en eten en overnachten, inclusief mediteren en andere rituelen, in een tempel was erg bijzonder. Het was volgens mij ook niet veel duurder dan onze ryokan in Osaka.
pi_169284079
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 13:08 schreef Gala6183 het volgende:

[..]

Ik vond overnachten in Koyasan wel echt de moeite waard! Er is veel te zien, en eten en overnachten, inclusief mediteren en andere rituelen, in een tempel was erg bijzonder. Het was volgens mij ook niet veel duurder dan onze ryokan in Osaka.
Tnx :)

Moet eerlijk bekennen dat ik in Osaka alleen naar gewone hotels heb gekeken. Komen daar namelijk aan vanuit Nederland en wil dan graag in een gewoon bed slapen ipv bed op de grond :D

Bovendien vind ik 300 euro voor 1 nachtje best fors :o
Voor wat foto's, kijk hier
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')