abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_169175001
Syrië

Syrië is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesië demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syrië. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syrië bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syrië, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syrië
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syrië heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syrië opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordanië, Libië, VAE, Saudi-Arabië en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syrië met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syrië

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syrië bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul


Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyriërs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creëren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169175155
Offensief voor west Mosul gaat ook stevig door:

iraqi_day twitterde op maandag 27-02-2017 om 11:00:55 IMPORTANT#Iraqi forces in control of #Mosul 4th bridge which will enable a new axis to be opened linking west with… https://t.co/KXjdieqQQk reageer retweet
Maar de echte uitdaging ligt natuurlijk in het oude dichtbevolkte gedeelte.
pi_169175169
quote:
2s.gif Op maandag 27 februari 2017 12:20 schreef no1uknow het volgende:
Offensief voor west Mosul gaat ook stevig door:

iraqi_day twitterde op maandag 27-02-2017 om 11:00:55 IMPORTANT#Iraqi forces in control of #Mosul 4th bridge which will enable a new axis to be opened linking west with… https://t.co/KXjdieqQQk reageer retweet
Maar de echte uitdaging ligt natuurlijk in het oude dichtbevolkte gedeelte.
Ze hebben natuurlijk eerst de buitenwijken veroverd.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_169175180
MIG29_ twitterde op maandag 27-02-2017 om 10:31:14 Breaking East Aleppo CSSAA Tiger Forces control 3 new VillagesJoub Al-Hammam , Joub AlSoultan And Zarurah reageer retweet
MIG29_ twitterde op maandag 27-02-2017 om 12:04:41 East Aleppo CS map update || 4 km to Kurdish Forces Reporter @MIG29_ Des @hamza_780 HD https://t.co/nUVzX2mU5q https://t.co/YRwqplzg3O reageer retweet
pi_169175190
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 12:21 schreef HSG het volgende:

[..]

Ze hebben natuurlijk eerst de buitenwijken veroverd.
Ja dat zeg ik ;)
pi_169175200
quote:
10s.gif Op maandag 27 februari 2017 12:22 schreef no1uknow het volgende:

[..]

Ja dat zeg ik ;)
Mag ik dat niet dan? :'(
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_169175311
Is IS zich volledig aan het terugtrekken uit (het noorden van hun gebied in) Oost Aleppo? 2 uur na de tweet 3 posts hierboven, deze:

MIG29_ twitterde op maandag 27-02-2017 om 12:21:52 Breaking , SAA Tiger Forces cpture new villages East Aleppo CS reageer retweet
Edit; en hop reports dat ze bij de SDF linie zijn

[ Bericht 2% gewijzigd door no1uknow op 27-02-2017 13:25:30 ]
  maandag 27 februari 2017 @ 13:56:20 #8
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169176763
Denk dat veel van die dorpen al leeg waren
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169176853
Rusland laat de Koerden niet in de steek.

Russian Deputy FM: Kurds should be at Syria peace talks

quote:
Russian Deputy Foreign Minister Mikhail Bogdanov has said that Kurdish groups must participate in the Syrian peace talks.

Speaking at a conference in Moscow, Bogdanov said, “We believe that Kurdish representatives should join the Syria meetings”.

Bogdanov also said that he hoped for the Syrian opposition participating in the peace talks organised in Geneva would be able to form a joint delegation.

The fourth round of talks in Geneva, where the main Kurdish groups in Syria are not being represented, started on 23 February after almost a year-long break,

Gennady Gatilov, also a deputy at Russia’s foreign ministry, had likewise criticised the United Nations for not inviting the Syrian Kurdish Democratic Union Party (PYD) to the current round of talks in Geneva.

The Istanbul-based and Turkish-backed Kurdish National Council (KNC), however, is currently in Geneva participating in the talks. The group, who has been invited to both the Astana and the Geneva talks in the past, does not have popular support or visibility on the ground in the region.

KNC member Abdulhakim Bashar on Tuesday told Turkish state news agency AA that his organisation would “bring to the table the violations committed by the Democratic Union Party (PYD) in Syria’s north” at the Geneva talks.

Russian officials have previously stated that the Turkish government was blocking the PYD, seen by Ankara as an extension of the outlawed Kurdistan Workers’ Party (PKK), from participating in Syrian peace talks.
https://komnews.com/russian-deputy-fm-kurds-syria-peace-talks/

[ Bericht 4% gewijzigd door Stabiel op 27-02-2017 14:06:26 ]
pi_169176906
  maandag 27 februari 2017 @ 14:12:00 #11
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169177001
Mooi, nu richting Khafsa om de watertoevoer naar Aleppo veilig te stellen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169177459
Infographic van de wapens die Rusland voor het eerst in Syrië getest heeft:

pi_169177640
Ik vraag me af wat Turkije gaat doen nu de Russen de Koerden niet laten vallen. Vooral nu Al-Bab is ingenomen. Als de Turken oprukken kruisen ze de YPG.
pi_169178943
quote:
Over sdf gebied samen met sdf en Amerikanen richting deir en raqqa.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169179022
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 14:44 schreef Ivan_Narmon het volgende:
Ik vraag me af wat Turkije gaat doen nu de Russen de Koerden niet laten vallen. Vooral nu Al-Bab is ingenomen. Als de Turken oprukken kruisen ze de YPG.
De Turken hebben niet zo veel troeven in handen imo. Kan me best voorstellen dat het eindhalte al bab is.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169179348
Syrie heeft de turken afgesloten van rakka :(

Dan maar via YPG
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_169180017
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 16:20 schreef SecretPret het volgende:
Syrie heeft de turken afgesloten van rakka :(

_O_ _O_ _O_
pi_169180480
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 16:20 schreef SecretPret het volgende:
Syrie heeft de turken afgesloten van rakka :(

Dan maar via YPG
De YPG heeft al uitgesloten om Manbij zonder slag of stoot op te geven, laat staan dat ze de Turken toegang geven tot hun grondgebied. En de Amerikanen lijken de Koerden te beschermen, alsmede de Russen. Nee, enig hoop op significante en directe deelname aan de bevrijding van Rakka voor Turkije lijkt uitgesloten. Conclusie: de Turken hebben zichzelf in een onwerkbare en tweederangs positie gemanoeuvreerd.
pi_169181960
quote:
10s.gif Op maandag 27 februari 2017 16:05 schreef Slayage het volgende:

[..]

De Turken hebben niet zo veel troeven in handen imo. Kan me best voorstellen dat het eindhalte al bab is.
quote:
Turkey has cut off the Euphrates River flow to Northern Syria, leaving Tishrin dam and its hydropower plant non-operational in Eastern Aleppo to stop operation.

According to Hawar news “People in North of Syria particularly in Kobanî canton and Manbij are suffering from cutting off the electricity as the Turkish government cut off Euphrates water which reduced water level in Tishrin Dam Lake, and therefore, the power cut off on many North Syria areas.”

“Since Friday night, the power totally has been cut off after ceasing Tishrin Dam from generating electricity,” the local website reported. Soon, the management of Tishrin Dam released a statement and made the reasons of cutting off the electricity clear.

Jahineh news reported that Turkey has closed off the flow of water in the Euphrates River that runs from its Southern territories to Northern Syria.

The Euphrates River is the main source of water reservoir behind the Tishrin Dam.

Authorities try to provide people with fuel to operate to avoid the problem of cutting off, Rasho Muhammad told Hawar news.

The administrative in services committee in Democratic Civil Administration in Manbij also emphasized that “Turkey violated the international conventions of water and rivers energy by cutting off Euphrates water”.
http://www.globalresearch(...)r-convention/5576905

:7

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 27-02-2017 18:24:18 ]
pi_169182099
quote:
En hoe gaat dit ze helpen?
pi_169182147
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 18:28 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

En hoe gaat dit ze helpen?
Gewoon PKK pesten. Weet niet of de Euphrates van noodzakelijk belang is, maar het is wel vaker strategisch ingezet tegen Syrië en Irak om ze onder druk te zetten.
pi_169182201
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 18:30 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Gewoon PKK pesten. Weet niet of de Euphrates van noodzakelijk belang is, maar het is wel vaker strategisch ingezet tegen Syrië en Irak om ze onder druk te zetten.
Ach ja, kan nog wel bij het lijstje van misdaden die Turkije begaat momenteel.

Dit is van hetzelfde kaliber als die artillerie beschietingen op burgers in SDF gebieden.
pi_169182302
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 18:34 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Ach ja, kan nog wel bij het lijstje van misdaden die Turkije begaat momenteel.

Dit is van hetzelfde kaliber als die artillerie beschietingen op burgers in SDF gebieden.
Als je dan beetje verdiept in de historiciteit lees je dat Syrie en Irak eerder on the brink of war waren over Euphrates watertoevoer en Turkije meerdere malen met een blokkade heeft gedreigd om Syrië onder druk te zetten. Niet zomaar iets wat de ander ongemoeid laat dus.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 27-02-2017 18:40:32 ]
  maandag 27 februari 2017 @ 18:47:17 #24
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169182417
SPOILER: één twee pocket closed
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Say what?
pi_169182586
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 18:47 schreef UpsideDown het volgende:
SPOILER: één twee pocket closed
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Where did ze enemy go? :o
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_169182617
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 18:30 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Gewoon PKK pesten. Weet niet of de Euphrates van noodzakelijk belang is, maar het is wel vaker strategisch ingezet tegen Syrië en Irak om ze onder druk te zetten.
Het is water voor irrigatie :7
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_169182656
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 18:56 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Het is hun water voor irrigatie :7
pi_169184878
De Amerikanen beschermen de Koerden tegen de Turken. :D

quote:
PHOTO: Image purporting to show US forces on demarcation line between the SDF & Turkish backed forces in Manbij
https://twitter.com/Conflicts/status/836291445199888386

quote:
Reports that Western Coalition deployed troops on the demarcation lines between SDF and Euphrates Shield near Manbij.
pi_169185076
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 20:10 schreef Stabiel het volgende:
De Amerikanen beschermen de Koerden tegen de Turken. :D

[..]

https://twitter.com/Conflicts/status/836291445199888386

[..]

[ afbeelding ]
Kut amerikanen. Dat zijn geen koerden die daar zijn. Dat zijn de terroristen ypg.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_169185132
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 20:16 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Kut amerikanen. Dat zijn geen koerden die daar zijn. Dat zijn de terroristen ypg.
Niemand buiten Turkije ziet ze als terroristen. En het lijkt erop dat de wereld schijt heeft aan Erdogan met zijn geklungel in Syrië.
  maandag 27 februari 2017 @ 20:23:03 #31
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169185280
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 20:10 schreef Stabiel het volgende:
De Amerikanen beschermen de Koerden tegen de Turken. :D

[..]

https://twitter.com/Conflicts/status/836291445199888386

[..]

[ afbeelding ]
Is helemaal niet nodig, de YPG is een bewezen gehaktmolen voor salafi's
Say what?
pi_169185295
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 20:16 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Kut amerikanen. Dat zijn geen koerden die daar zijn. Dat zijn de terroristen ypg.
_O- :W
pi_169185374
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 20:18 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Niemand buiten Turkije ziet ze als terroristen. En het lijkt erop dat de wereld schijt heeft aan Erdogan met zijn geklungel in Syrië.
Pkk is een erkend terreur organisatie in de EU. Ypg heeft strakke banden met de pkk. Dat zegt mij genoeg.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_169185438
En het zit dicht.

CivilWarMap twitterde op maandag 27-02-2017 om 12:43:43 Syrian Arab Army captured Jub al-Khafi and Mushayrifah.SDF captured Bizzah. Both territories connected now.Map:… https://t.co/qYWPblAlmK reageer retweet
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_169185448
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 20:25 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Pkk is een erkend terreur organisatie in de EU. Ypg heeft strakke banden met de pkk. Dat zegt mij genoeg.
PKK wel. YPG niet. Heel simpel allemaal. Wat jou genoeg zegt is irrelevant op het wereldtoneel.
pi_169186489
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 20:25 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Pkk is een erkend terreur organisatie in de EU. Ypg heeft strakke banden met de pkk. Dat zegt mij genoeg.
IS is een terreur organisatie. Turkije heeft strakke banden met IS. Dat zegt mij genoeg.
  maandag 27 februari 2017 @ 21:31:59 #37
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169187861
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  maandag 27 februari 2017 @ 21:38:51 #38
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169188098
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 17:13 schreef Stabiel het volgende:

[..]

De YPG heeft al uitgesloten om Manbij zonder slag of stoot op te geven, laat staan dat ze de Turken toegang geven tot hun grondgebied. En de Amerikanen lijken de Koerden te beschermen, alsmede de Russen. Nee, enig hoop op significante en directe deelname aan de bevrijding van Rakka voor Turkije lijkt uitgesloten. Conclusie: de Turken hebben zichzelf in een onwerkbare en tweederangs positie gemanoeuvreerd.
Dat laatste zijn we wel van de Turken gewend. SAA zou ze weg moeten knallen richting de snelweg onder Al Bab (zie map hierboven).
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169188352
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 21:38 schreef Szura het volgende:

[..]

Dat laatste zijn we wel van de Turken gewend. SAA zou ze weg moeten knallen richting de snelweg onder Al Bab (zie map hierboven).
De reacties van Turken op verschillende sites blijven me verbazen. Die blinde nationalistische zelfoverschatting.

Ze zullen nu wel even Manbij en Raqqa in gaan nemen volgens de internethelden, dwars door SAA / SDF / USA / RUS heen. _O-
pi_169188646
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 20:58 schreef Ivan_Narmon het volgende:

[..]

IS is een terreur organisatie. Turkije heeft strakke banden met IS. Dat zegt mij genoeg.
Onzin ten top.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_169188751
Wat betekent shelling.

SAA is shelling TA
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_169189040
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 21:57 schreef SecretPret het volgende:
Wat betekent shelling.

SAA is shelling TA
bombarderen met artillerie.
pi_169189139
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 22:06 schreef pussycatdoll het volgende:

[..]

bombarderen met artillerie.
Als je dat meent is er dus nu oorlog tussen turkije en syrie.

Want leger van assad.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_169189170
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 22:09 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Als je dat meent is er dus nu oorlog tussen turkije en syrie.

Want leger van assad.
_O-
pi_169189182
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 22:09 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Als je dat meent is er dus nu oorlog tussen turkije en syrie.

Want leger van assad.
Paar onbevestigde schoten heen en weer. Zal niet meteen oorlog zijn.
pi_169189275
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 22:10 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

_O-
I.p.v. steeds van die domme smileyd te gebruiken kan je ook normaal doen kleuter.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  maandag 27 februari 2017 @ 22:13:58 #47
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169189276
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 18:47 schreef UpsideDown het volgende:
SPOILER: één twee pocket closed
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik denk dat die al leeg was. Turkije afgesneden _O_
pi_169189294
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 22:10 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Paar onbevestigde schoten heen en weer. Zal niet meteen oorlog zijn.
Ik denk dat dat binnenkort wel het geval is denk ik aangezien de Turken nu wel door het bruggetje heen moeten.

Of ze gaan voor de door amerikanen gesteunde YPG.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_169189302
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 22:13 schreef SecretPret het volgende:

[..]

I.p.v. steeds van die domme smileyd te gebruiken kan je ook normaal doen kleuter.
Probeer jij eerst eens niet als een kleuter te redeneren, dan praten we weer verder.
pi_169189327
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 22:15 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Probeer jij eerst eens niet als een kleuter te redeneren, dan praten we weer verder.
Dat ik geen super genie ben in dit onderwerp maakt me geen kleuter de heer betweter. :{
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_169189351
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 22:16 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Dat ik geen super genie ben in dit onderwerp maakt me geen kleuter de heer betweter. :{
Je komt zonder bronnen met een vraag die je binnen 10 seconden op google kunt vinden en trekt daaruit de conclusie dat er nu oorlog is tussen Syrie en Turkije.

Mkay.
pi_169189410
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 22:17 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Je komt zonder bronnen met een vraag die je binnen 10 seconden op google kunt vinden en trekt daaruit de conclusie dat er nu oorlog is tussen Syrie en Turkije.

Mkay.
Daarvoor zijn er forums.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  maandag 27 februari 2017 @ 22:28:29 #53
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169189661
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 22:17 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Je komt zonder bronnen met een vraag die je binnen 10 seconden op google kunt vinden en trekt daaruit de conclusie dat er nu oorlog is tussen Syrie en Turkije.

Mkay.
:') Altijd wel grappig.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  maandag 27 februari 2017 @ 23:03:54 #54
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169190508
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 22:14 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Ik denk dat dat binnenkort wel het geval is denk ik aangezien de Turken nu wel door het bruggetje heen moeten.

Of ze gaan voor de door amerikanen gesteunde YPG.
Ook die weg zal geblokt worden

Turkse grootspraak :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169190880

Bij het stadje tadif
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_169190922
en toen was het stil
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_169191081
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 21:44 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

De reacties van Turken op verschillende sites blijven me verbazen. Die blinde nationalistische zelfoverschatting.

Ze zullen nu wel even Manbij en Raqqa in gaan nemen volgens de internethelden, dwars door SAA / SDF / USA / RUS heen. _O-
Ze zijn even vergeten dat Turkije niet zonder Putin kan en dan Puten Erdogan bij de strot heeft gegrepen en moet doen wat Putin zegt.

Dat doet mij even denken wat de bewaker uit The Shawshank Redemption zei nadat een gevangen vroeg "when do we eat".

"You eat we we say you eat. You shit we we say you shit. You piss when we say you piss. You got that you maggot dick motherfucker!".
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_169191681
dus op command van Rusland valt T-FSA de Saa aan. Hmm.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_169191932
Syrian Army neutralizes Turkish-backed troops near Al-Bab

quote:
Over the past 48 hours, deadly clashes have sparked off between the Syrian Arab Army (SAA) and Turkish-led Euphrates Shield forces near the city of Al-Bab northeast of Aleppo.

Ahrar Al-Sharqiyah, a Free Syrian Army (FSA) affiliated brigade, released an official statement online mourning the loss of 4 fighters due to skirmishes with government troops on the northern perimeter of Tadef on Monday.

Other FSA factions, Ahrar al-Sham, Faylaq al-Sham, and the Turkish Armed Forces did not specify their losses in the bloody battle for Tadef.
https://www.almasdarnews.(...)-troops-near-al-bab/
pi_169191978
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 23:57 schreef Stabiel het volgende:
Syrian Army neutralizes Turkish-backed troops near Al-Bab

[..]

https://www.almasdarnews.(...)-troops-near-al-bab/
Ik ben benieuwd naar de score.
pi_169193186
Ik snap niet waarom Turkije perse Raqqa wilt veroveren.

Turkije is grotendeels afhankelijk van toerisme uit Europa en Rusland..
100'e kilometers aan hotels heb je aan de Turkse riviera.

Als ze het bolwerk (Trots van IS) gaan aanvallen, krijg je gegarandeerd tegen reacties in de vorm van aanslagen door Turkije heen.. Wat het toerisme alleen maar zou laten dalen, toerisme kan zelfs helemaal weg vallen zoals in Tunesië als er een terrorist op het strand gaat schieten..

Daarom snap ik niet waarom Turkije zo erg gefocust is op meer grond van IS
Laat het lekker de rest opknappen, Turkije moet gewoon een dikke muur bouwen als ze last van de Koerden hebben, en verder lekker met hun binnenlandse beleid gaan bezighouden
pi_169193722
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 14:35 schreef Stabiel het volgende:
Infographic van de wapens die Rusland voor het eerst in Syrië getest heeft:

[ afbeelding ]
Doen ze wel goed tegen ISIL. 8-)
  dinsdag 28 februari 2017 @ 08:25:26 #63
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169193913
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 20:25 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Pkk is een erkend terreur organisatie in de EU. Ypg heeft strakke banden met de pkk. Dat zegt mij genoeg.
De Turkse overheid zou een erkende terreurorganisatie moeten worden.
pi_169194046
Wat betekent dit voor de toekomst?

pi_169194128
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 08:50 schreef Ivan_Narmon het volgende:
Wat betekent dit voor de toekomst?

[ afbeelding ]
Dat het nep is.
pi_169194145
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 02:11 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Ik snap niet waarom Turkije perse Raqqa wilt veroveren.

Turkije is grotendeels afhankelijk van toerisme uit Europa en Rusland..
100'e kilometers aan hotels heb je aan de Turkse riviera.

Als ze het bolwerk (Trots van IS) gaan aanvallen, krijg je gegarandeerd tegen reacties in de vorm van aanslagen door Turkije heen.. Wat het toerisme alleen maar zou laten dalen, toerisme kan zelfs helemaal weg vallen zoals in Tunesië als er een terrorist op het strand gaat schieten..

Daarom snap ik niet waarom Turkije zo erg gefocust is op meer grond van IS
Laat het lekker de rest opknappen, Turkije moet gewoon een dikke muur bouwen als ze last van de Koerden hebben, en verder lekker met hun binnenlandse beleid gaan bezighouden
Zelfs als Koerden een medicijn ontwikkelen tegen Ebola zullen de Turken alles aan doen om hun te dwarsbomen of ebola steunen.
pi_169194835
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 08:50 schreef Ivan_Narmon het volgende:
Wat betekent dit voor de toekomst?

[ afbeelding ]
dat de assadisten en de koerden nog nauwer kunnen samenwerken om hen eigen belangen te dienen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169194858
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 09:04 schreef Djibril het volgende:

[..]

Zelfs als Koerden een medicijn ontwikkelen tegen Ebola zullen de Turken alles aan doen om hun te dwarsbomen of ebola steunen.
je zit heel erg met de "KOERDEN vs.TURKEN" frame in je hoofd heh?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169194886
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169194916
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 20:29 schreef Stabiel het volgende:

[..]

PKK wel. YPG niet. Heel simpel allemaal.
:') :') :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169195197
JulianRoepcke twitterde op dinsdag 28-02-2017 om 10:10:36 Unauthorized by their #US masters?!#SDF/#MMC/#YPG deleted their statement condemning #Turkey & #EuphratesShield & vowing a truce w/ #Assad. reageer retweet
het ziet er naar uit dat de koerden hun pragmatische relatie met het regime verder gaan verdiepen en hun "strijdbijl" gaan begraven onder druk van de russen. zo kunnen ze tfsa sandwichen als dat noodzakelijk zou zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169196305
quote:
10s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 10:01 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat de assadisten en de koerden nog nauwer kunnen samenwerken om hen eigen belangen te dienen.
Eigenlijk heel simpel... SAA zorgt voor een verbinding tussen de twee Koerdische gebieden en de Koerden bevrijden zodat SAA vanuit DeirEzzor alle kanten op kan gaan.
Rojava_Society twitterde op dinsdag 28-02-2017 om 06:29:42 Thousands of Kurdish troops arrive from #Iraq to spearhead #DeirEzzor offensive #Peshmerga #SDF https://t.co/Jje92Czpqn via @thearabsource reageer retweet
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_169197344
Lees ook steeds vaker dat IS drones inzet..
  dinsdag 28 februari 2017 @ 14:18:24 #74
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169198732
Gaat rap in Mosul of niet?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 28 februari 2017 @ 15:00:00 #75
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169199336
quote:
10s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 10:02 schreef Slayage het volgende:

[..]

je zit heel erg met de "KOERDEN vs.TURKEN" frame in je hoofd heh?
Dat beeld hou jij anders in stand met je YPG = PKK posts en ongefundeerde verhalen over oorlogsmisdaden.

De Turkse overheid overigens ook door haar oorlogsmisdaden richting Koerdische burgers (in Turkije en Syrië). In het geval van Syrië ook nog Arabische burgers trouwens.
pi_169199373
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 11:41 schreef HSG het volgende:

[..]

Eigenlijk heel simpel... SAA zorgt voor een verbinding tussen de twee Koerdische gebieden en de Koerden bevrijden zodat SAA vanuit DeirEzzor alle kanten op kan gaan.
Rojava_Society twitterde op dinsdag 28-02-2017 om 06:29:42 Thousands of Kurdish troops arrive from #Iraq to spearhead #DeirEzzor offensive #Peshmerga #SDF https://t.co/Jje92Czpqn via @thearabsource reageer retweet
Zeker 1 van de mogelijkheden
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 28 februari 2017 @ 15:13:12 #77
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169199535
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 14:18 schreef Szura het volgende:
Gaat rap in Mosul of niet?
70 procent in handen van Iraakse leger nu. Ze doen het beter dan Turkije :')
pi_169200165
CENTCOM post een foto en alle nationalistische fanboys uit Turkije gaan los.

https://twitter.com/CENTCOM/status/836574056468082688

Waarom de hele wereld Turken haat. :r
pi_169200253
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 15:49 schreef Stabiel het volgende:
CENTCOM post een foto en alle nationalistische fanboys uit Turkije gaan los.

https://twitter.com/CENTCOM/status/836574056468082688

Waarom de hele wereld Turken haat. :r
Niet eenzijdig gaan praten. Hun klacht is terecht.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_169200389
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 15:53 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Niet eenzijdig gaan praten. Hun klacht is terecht.
[ afbeelding ]
Jij kent haar leeftijd?
pi_169200481
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 16:00 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Jij kent haar leeftijd?
Zou jij haar proberen te versieren als je haar op straat zou tegenkomen?
Ervan uitgaande dat jij 18+ bent
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_169200518
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 16:04 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Zou jij haar proberen te versieren als je haar op straat zou tegenkomen?
Ervan uitgaande dat jij 18+ bent
Als ze dezelfde uniform aan zou hebben wel. Ik heb een zaak voor sterke vrouwen. En Koerdische vrouwen zijn sterk. ^O^
pi_169200559
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 16:06 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Als ze dezelfde uniform aan zou hebben wel. Ik heb een zaak voor sterke vrouwen. En Koerdische vrouwen zijn sterk. ^O^
pedofilie goedpraten :')
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_169200599
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 16:08 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
pedofilie goedpraten :')
Jij weet haar leeftijd helemaal niet dus zip je lip.
pi_169200664
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 16:10 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Jij weet haar leeftijd helemaal niet dus zip je lip.
de tekst onder de foto zegt al genoeg 'she looks 14'
een pedofiel verweert zich ook met 'ik wist haar leeftijd niet' en 'weet jij haar leeftijd dan'
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_169200723
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 16:12 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
De tekst onder de foto zegt al genoeg 'she looks 14'
een pedofiel verweert zich ook met 'ik wist haar leeftijd niet' en 'weet jij haar leeftijd dan'
Tekst zegt genoeg? Omdat één of andere gefrustreerde Turk die bij Turkije staatsmedia werkt dat zegt?

Niet huilen. De Amerikanen steunen de Koerden en daar kan Turkije niets aan doen. :W
pi_169200866
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 16:12 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

de tekst onder de foto zegt al genoeg 'she looks 14'
een pedofiel verweert zich ook met 'ik wist haar leeftijd niet' en 'weet jij haar leeftijd dan'
:')
pi_169200927
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 16:14 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Tekst zegt genoeg? Omdat één of andere gefrustreerde Turk die bij Turkije staatsmedia werkt dat zegt?

Niet huilen. De Amerikanen steunen de Koerden en daar kan Turkije niets aan doen. :W
De meeste mensen zullen deze Turk gelijk gaan geven m.b.t. het schatten van haar leeftijd.
ypg zijn terroristen en gaan als kanonnenvoer tegen isis gebruikt worden. Terrorisme met terrorisme bestrijden is effectief. Volgens de Amerikanen is de pkk een terreurorganisatie en de ypg een onderdeel ervan.
Je zag het in de serie Narcos ook heel duidelijk. De Colombiaanse overheid kon maar geen vuist maken tegen Medellin Cartel , tot de rivaliserende terreurgroep ineens van alle info werd voorzien. Binnen no-time was het game-over voor Escobar.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_169200955
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 16:22 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

De meeste mensen zullen deze Turk gelijk gaan geven m.b.t. het schatten van haar leeftijd.
ypg zijn terroristen en gaan als kanonnenvoer tegen isis gebruikt worden. Terrorisme met terrorisme bestrijden is effectief. Volgens de Amerikanen is de pkk een terreurorganisatie en de ypg een onderdeel ervan.
Je zag het in de serie Narcos ook heel duidelijk. De Colombiaanse overheid kon maar geen vuist maken tegen Medellin Cartel , tot de rivaliserende terreurgroep ineens van alle info werd voorzien. Binnen no-time was het game-over voor Escobar.
Niemand in de wereld buiten Turkije ziet YPG als een terroristische organisatie.
pi_169201017
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 16:23 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Niemand in de wereld buiten Turkije ziet YPG als een terroristische organisatie.
De VS ziet het wel als terroristische organisatie. De VS heeft vaker terroristen gesteund en ze daarna gedumpt.
Als je kijkt naar de geschiedenis van de VS met Indianen enzo, ga je versteld staan jongen.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_169201051
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 16:25 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

De VS ziet het wel als terroristische organisatie. De VS heeft vaker terroristen gesteund en ze daarna gedumpt.
Als je kijkt naar de geschiedenis van de VS met Indianen enzo, ga je versteld staan jongen.
De VS beschouwt YPG als niet een terroristische organisatie. Niemand.
pi_169201652
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 16:27 schreef Stabiel het volgende:

[..]

De VS beschouwt YPG als niet een terroristische organisatie. Niemand.

YPG is kanonnenvoer
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_169202037
QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 28-02-2017 om 13:50:42 Breaking. Seems offensive started on #Manbij territory. #EuphratesShield forces seized over Kreidiyeh from #SDF. https://t.co/Sgtjw6sEiI reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 28-02-2017 om 14:21:12 Jubb Al-Hamir is also under #EuphratesShield control after takeover from #SDF. https://t.co/lTQldMkXqI reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 28-02-2017 om 14:57:06 Official confirmation #EuphratesShield took these locations. But statement says from #ISIS while ground sources as... https://t.co/e14AE9M4QR reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 28-02-2017 om 14:58:41 @QalaatAlMudiq Seems truth is in middle: villages were emptied by #ISIS but #SDF sneaked into before #EuphratesShield advance today. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169202252
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 15:53 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Niet eenzijdig gaan praten. Hun klacht is terecht.
[ afbeelding ]
mustefaebdi twitterde op dinsdag 30-08-2016 om 18:33:47 صورة حذفها حساب #فيلق_الشام بعد نشرها بدقائق تظهر: تواجد لارهابي #احرار_الشلام في #جرابلس، تجنيد الاطفال بين صفوفهم https://t.co/PRoVx6WDRD reageer retweet
TFSA groep met Kind soldaten. Pedofilie is wijdverspreid in de Islamitische wereld en onder de mehmets.
  dinsdag 28 februari 2017 @ 17:27:25 #95
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169202267
quote:
10s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 17:12 schreef Slayage het volgende:
QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 28-02-2017 om 13:50:42 Breaking. Seems offensive started on #Manbij territory. #EuphratesShield forces seized over Kreidiyeh from #SDF. https://t.co/Sgtjw6sEiI reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 28-02-2017 om 14:21:12 Jubb Al-Hamir is also under #EuphratesShield control after takeover from #SDF. https://t.co/lTQldMkXqI reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 28-02-2017 om 14:57:06 Official confirmation #EuphratesShield took these locations. But statement says from #ISIS while ground sources as... https://t.co/e14AE9M4QR reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 28-02-2017 om 14:58:41 @QalaatAlMudiq Seems truth is in middle: villages were emptied by #ISIS but #SDF sneaked into before #EuphratesShield advance today. reageer retweet
Vraag me af wat de Russische agenda tov de SDF is

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169202306
quote:
iemand die nog steeds vasthoudt aan het verhaal (want dat is het gewoon een verzonnen constructie waar westerse mogendheden aan vasthouden om zo hun steun aan een terroristische organisatie te legitimeren) dat de YPG geen onderdeel is van de PKK, is of

A. een ei

B. is niet enigszins geïnformeerd

C. houd zich van de domme, in lijn met alle westerse mogendheden die steun geven aan de ypg aka de syrische tak van de pkk.

dit scenario past wel in een tijd van fake news / alternative facts natuurlijk, dat dan weer wel.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169202333
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 17:27 schreef Szura het volgende:

[..]

Vraag me af wat de Russische agenda tov de SDF is

[ afbeelding ]
Russen zitten goed qua SDF, kunnen de turken goed mee pesten. Daarnaast hebben ze leverage op de assad regime hiermee.
VS precies hetzelfde. Turkije wilde ook niet dat VS Irak aanviel in de tweede golf oorlog, VS pakt hun terug met het steunen van KRG. Nu had Turkije weer een grote mond tegen VS, VS steunt SDF. Plus als VS SDF niet steunt hebben ze helemaal geen voet meer in Syrië.
Beide grootmachten gebruiken het tegen Turkije en tegenover de Assad regime verschillen ze in hun ideëen.
pi_169202335
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 17:27 schreef Szura het volgende:

[..]

Vraag me af wat de Russische agenda tov de SDF is

ja dat is de grote vraag, hoeveel speelruimte zijn de russen bereid om de turken te geven?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169202428
Lindsey Graham :') man is een mislukkeling op zoveel fronten.
Maar goed als je door de Turkse lobby gefinancierd wordt moet je die vragen wel ter sprake brengen.
Dat had hij ze natuurlijk al beloofd in 2013 toen zijn werknemer met Turkse politici in Baku om de tafel zat.
  dinsdag 28 februari 2017 @ 17:37:07 #100
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169202445
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169202477
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 17:37 schreef Szura het volgende:
[ afbeelding ]
Binnenstad gaat een ware slagveld worden. IS heeft zich goed ingegraven daar. En in tegenstelling tot in Al-Bab gaan ze zich niet terug trekken dus het zal lastig worden eenmaal ze de binnenstad intrekken.
pi_169202481
quote:
10s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 17:29 schreef Slayage het volgende:

[..]

iemand die nog steeds vasthoudt aan het verhaal (want dat is het gewoon een verzonnen constructie waar westerse mogendheden aan vasthouden om zo hun steun aan een terroristische organisatie te legitimeren) dat de YPG geen onderdeel is van de PKK, is of

A. een ei

B. is niet enigszins geïnformeerd

C. houd zich van de domme, in lijn met alle westerse mogendheden die steun geven aan de ypg aka de syrische tak van de pkk.

dit scenario past wel in een tijd van fake news / alternative facts natuurlijk, dat dan weer wel.
Feit is dag niemand buiten Turkije YPG als een terroristische organisatie ziet. Dat is de realiteit. Dan kun je wel huilen dat dat niet eerlijk is, maar de wereld is zoals ze is.
  dinsdag 28 februari 2017 @ 17:43:35 #103
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169202567
quote:
10s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 17:29 schreef Slayage het volgende:

[..]

iemand die nog steeds vasthoudt aan het verhaal (want dat is het gewoon een verzonnen constructie waar westerse mogendheden aan vasthouden om zo hun steun aan een terroristische organisatie te legitimeren) dat de YPG geen onderdeel is van de PKK, is of

A. een ei

B. is niet enigszins geïnformeerd

C. houd zich van de domme, in lijn met alle westerse mogendheden die steun geven aan de ypg aka de syrische tak van de pkk.

dit scenario past wel in een tijd van fake news / alternative facts natuurlijk, dat dan weer wel.
De hele wereld is het niet eens met deze Turkse spookverhalen, zelfs Arabieren niet. Natuurlijk bestaan er connecties tussen delen van de YPG en de PKK, maar de YPG heeft andere prioriteiten, strategieën en veel meer steun dan de PKK.
  dinsdag 28 februari 2017 @ 17:45:07 #104
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169202589
@IraqiSecurity
IMPORTANT:

A deal has been struck between #Iraq & #Syria for further Iraqi air raids inside Syrian territory. Damascus will provide intel.

@IraqiSecurity
#Iraq will continue bombing Da'ish inside #Syria until the terror org. is finished. An Iraqi-Syrian war room is being established.

@IraqiSecurity
We'll definitely see #Iraq's Air Force strike Da'ish in Albu Kamal and Deir Ezzour. Will be interesting to see if we hit them in Palmyra.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169202612
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 17:39 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Feit is dag niemand buiten Turkije YPG als een terroristische organisatie ziet. Dat is de realiteit. Dan kun je wel huilen dat dat niet eerlijk is, maar de wereld is zoals ze is.
true. beleidsbepalers hebben een zekere standpunt ingenomen dat ervoor heeft gezorgd dat de pkk gelegitimeerd is geworden, althans hun syrische incarnatie.

quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 17:43 schreef Richestorags het volgende:

[..]

De hele wereld is het niet eens met deze Turkse spookverhalen, zelfs Arabieren niet. Natuurlijk bestaan er connecties tussen delen van de YPG en de PKK, maar de YPG heeft andere prioriteiten, strategieën en veel meer steun dan de PKK.
jij bent een gevalletje c. schat ik in.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169202623
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 17:45 schreef Szura het volgende:
@IraqiSecurity
IMPORTANT:

was een kwestie van tijd.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 28 februari 2017 @ 17:49:04 #107
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169202656
quote:
10s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 17:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

was een kwestie van tijd.
Ja gelukkig. ISIS besloot beide landen te combineren, tijd om ze ook op beide fronten massaal te bestoken. En niet die halfhartige Amerikaanse agenda volgen dat er niet gebombardeerd wordt bij fronten waar het Syrische leger met ISIS strijdt.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 28 februari 2017 @ 17:50:14 #108
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169202681
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 17:45 schreef Szura het volgende:
@IraqiSecurity
IMPORTANT:

A deal has been struck between #Iraq & #Syria for further Iraqi air raids inside Syrian territory. Damascus will provide intel.

@IraqiSecurity
#Iraq will continue bombing Da'ish inside #Syria until the terror org. is finished. An Iraqi-Syrian war room is being established.

@IraqiSecurity
We'll definitely see #Iraq's Air Force strike Da'ish in Albu Kamal and Deir Ezzour. Will be interesting to see if we hit them in Palmyra.
Goedzo. Dat kalifaat is rap aan het instorten. Binnen max twee maanden zijn ze Deir Hafer en Palmyra ook kwijt en no way dat ze Palmyra nu nog terugpakken. Misschien zelfs Mosul binnen twee maanden.
  dinsdag 28 februari 2017 @ 18:02:03 #109
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169202862
@AP
BREAKING: Russia and China veto a Western-backed UN resolution to impose sanctions on Syria for its chemical weapons attacks.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169202867
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 15:49 schreef Stabiel het volgende:
CENTCOM post een foto en alle nationalistische fanboys uit Turkije gaan los.

https://twitter.com/CENTCOM/status/836574056468082688

Waarom de hele wereld Turken haat. :r
Haat jij Turken dan?
pi_169202962
quote:
11s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 18:02 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Haat jij Turken dan?
In collectieve zin vind ik ze vaak in ieder geval uiterst bekrompen.
pi_169202988
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 18:08 schreef Stabiel het volgende:

[..]

In collectieve zin vind ik ze vaak in ieder geval uiterst bekrompen.
Ik zou wel een goede Turk zijn.
pi_169203011
quote:
11s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 18:02 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Haat jij Turken dan?
De ultranationalisten die je op de meeste sites over Syrië ziet posten komen daar wel voor in aanmerking.
pi_169203109
quote:
9s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 18:11 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ik zou wel een goede Turk zijn.
Ligt daar je ambitie?
pi_169203170
quote:
10s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 18:18 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Ligt daar je ambitie?
Mocht ooit relnichten aan de macht komen gewoed op een burgeroorlog in NL, dan is het zeker wel het overwegen waard.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 28-02-2017 18:22:07 ]
pi_169203195
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 18:12 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

De ultranationalisten die je op de meeste sites over Syrië ziet posten komen daar wel voor in aanmerking.
En die domkoppen uit Anatolie die in Rotterdam op de Erasmusbrug met Turkse vlaggen lopen te zwaaien voor hun grote leider Erdogan. Turken zijn individueel gezien prima mensen, maar wanneer ze in collectief verband opereren zijn ze vaak onuitstaanbaar door hun misplaatste en overdreven vorm van militant nationalisme.
pi_169203273
quote:
11s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 18:21 schreef Triggershot het volgende:
Mocht ooit relnichten aan de macht komen gewoed op een burgeroorlog in NL, dan is het zeker wel het overwegen waard.
Maar bij welke groep is de vraag?
pi_169203332
quote:
12s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 18:28 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Maar bij welke groep is de vraag?
Erdo inc :7

Denk vooral buiten de politiek houden en vooral een veilig oord zoeken in Istanbul O+
  dinsdag 28 februari 2017 @ 20:13:53 #119
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169205660
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 18:24 schreef Stabiel het volgende:

[..]

En die domkoppen uit Anatolie die in Rotterdam op de Erasmusbrug met Turkse vlaggen lopen te zwaaien voor hun grote leider Erdogan. Turken zijn individueel gezien prima mensen, maar wanneer ze in collectief verband opereren zijn ze vaak onuitstaanbaar door hun misplaatste en overdreven vorm van militant nationalisme.
Juist. Het wordt een soort mega organisme dan, een beetje hetzelfde verhaal als je twintig Feijenoord fans bij elkaar zet.
  dinsdag 28 februari 2017 @ 20:44:31 #120
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169206426
nihilium1 twitterde op dinsdag 28-02-2017 om 15:31:36 @sayed_ridha yea @Avashin is admin for few days. reageer retweet
_O-
Say what?
pi_169209220
quote:
10s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 17:29 schreef Slayage het volgende:

[..]

iemand die nog steeds vasthoudt aan het verhaal (want dat is het gewoon een verzonnen constructie waar westerse mogendheden aan vasthouden om zo hun steun aan een terroristische organisatie te legitimeren) dat de YPG geen onderdeel is van de PKK, is of

A. een ei

B. is niet enigszins geïnformeerd

C. houd zich van de domme, in lijn met alle westerse mogendheden die steun geven aan de ypg aka de syrische tak van de pkk.

dit scenario past wel in een tijd van fake news / alternative facts natuurlijk, dat dan weer wel.
ypg is pkk
en pkk is in de EU, de VS en Turkije verboden.
als je tegen een pkk'er in Turkije of Syrie zegt dat ypg en pkk verschillende organisaties zijn, lachen ze je vierkant uit, andersom ook.
Dat sommige terroristenlovers hier zeggen dat deze terroristen alleen in Turkije als terroristen worden gezien is een sprookje dat ze alleen zelf geloven.
pkk en ypg hebben altijd de Russische kant gekozen, omdat deze organisaties in Rusland niet als terroristische organisaties zijn volgens de Russische wet. Maar toen isis ze aanviel hebben de Russen ze niet kunnen beschermen, de VS wel. En nog steeds hoor. Als ypg/pkk de Russische zijde kiest en Turkije en/of isis valt ze aan, dan alsnog kan Rusland hun deze bescherming niet bieden, wat de VS wel kan.

Turkije kan daarnaast vol artillerie en andere wapens gebruiken tegen ypg vanuit Turkije. Rusland kan niets anders doen dan machteloos toekijken, want NAVO j.w.z.
ypg/pkk heeft Rusland zwaar laten vallen, andersom ook.
Ze zijn nu een pion van de VS. En de VS gaat ze op den duur tegen Rusland en Saa gebruiken, want VS en Rusland/Saa zijn concurrenten o.i.d.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_169209273
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 22:18 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

ypg is pkk
en pkk is in de EU, de VS en Turkije verboden.
als je tegen een pkk'er in Turkije of Syrie zegt dat ypg en pkk verschillende organisaties zijn, lachen ze je vierkant uit, andersom ook.
Dat sommige terroristenlovers hier zeggen dat deze terroristen alleen in Turkije als terroristen worden gezien is een sprookje dat ze alleen zelf geloven.
pkk en ypg hebben altijd de Russische kant gekozen, omdat deze organisaties in Rusland niet als terroristische organisaties zijn volgens de Russische wet. Maar toen isis ze aanviel hebben de Russen ze niet kunnen beschermen, de VS wel. En nog steeds hoor. Als ypg/pkk de Russische zijde kiest en Turkije en/of isis valt ze aan, dan alsnog kan Rusland hun deze bescherming niet bieden, wat de VS wel kan.

Turkije kan daarnaast vol artillerie en andere wapens gebruiken tegen ypg vanuit Turkije. Rusland kan niets anders doen dan machteloos toekijken, want NAVO j.w.z.
ypg/pkk heeft Rusland zwaar laten vallen, andersom ook.
Ze zijn nu een pion van de VS. En de VS gaat ze op den duur tegen Rusland en Saa gebruiken, want VS en Rusland/Saa zijn concurrenten o.i.d.
8)7
pi_169209297
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 22:19 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

8)7
de waarheid die jij niet wil geloven, zeker een terroristenlover
waarom pak je zelf niet de wapens op daar i.p.v. 14 jarige meisjes te sturen
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_169209609
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 22:20 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

de waarheid die jij niet wil geloven, zeker een terroristenlover
waarom pak je zelf niet de wapens op daar i.p.v. 14 jarige meisjes te sturen
8)7, waarom ga je zelf niet tegen die zogenaamde terroristen strijden? Internetheld.
pi_169209712
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 22:32 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

8)7, waarom ga je zelf niet tegen die zogenaamde terroristen strijden? Internetheld.
Aan de Turkse kant genoeg soldaten. Zie jij aan de Turkse kant een meisje van 14 strijden, terwijl er genoeg mannen zijn hier en daar?
Daarnaast beter een internetheld dan een terroristenlover. Daarnaast schaam ik mij niet voor mijn afkomst, zoals velen hier.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_169209733
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 22:18 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

ypg is pkk
en pkk is in de EU, de VS en Turkije verboden.
als je tegen een pkk'er in Turkije of Syrie zegt dat ypg en pkk verschillende organisaties zijn, lachen ze je vierkant uit, andersom ook.
Dat sommige terroristenlovers hier zeggen dat deze terroristen alleen in Turkije als terroristen worden gezien is een sprookje dat ze alleen zelf geloven.
pkk en ypg hebben altijd de Russische kant gekozen, omdat deze organisaties in Rusland niet als terroristische organisaties zijn volgens de Russische wet. Maar toen isis ze aanviel hebben de Russen ze niet kunnen beschermen, de VS wel. En nog steeds hoor. Als ypg/pkk de Russische zijde kiest en Turkije en/of isis valt ze aan, dan alsnog kan Rusland hun deze bescherming niet bieden, wat de VS wel kan.

Turkije kan daarnaast vol artillerie en andere wapens gebruiken tegen ypg vanuit Turkije. Rusland kan niets anders doen dan machteloos toekijken, want NAVO j.w.z.
ypg/pkk heeft Rusland zwaar laten vallen, andersom ook.
Ze zijn nu een pion van de VS. En de VS gaat ze op den duur tegen Rusland en Saa gebruiken, want VS en Rusland/Saa zijn concurrenten o.i.d.
Navo jwz werkt niet buiten de landsgrenzen als die sukkels zelf de aggressor zijn.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_169209747
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 22:36 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Aan de Turkse kant genoeg soldaten. Zie jij aan de Turkse kant een meisje van 14 strijden, terwijl er genoeg mannen zijn hier en daar?
Daarnaast beter een internetheld dan een terroristenlover. Daarnaast schaam ik mij niet voor mijn afkomst, zoals velen hier.
Okay.

^O^
pi_169209753
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 22:37 schreef marsan het volgende:

[..]

Navo jwz werkt niet buiten de landsgrenzen als die sukkels zelf de aggressor zijn.
Als je terroristen bombardeert niet.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_169209793
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 22:38 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Als je terroristen bombardeert niet.
Laat erdolfje t dan maar proberen. Kijken of de navo reageert zoals jij hoopt wanneer de russen al die sukkels in Syrie bommen laat koppen.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_169209927
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 22:39 schreef marsan het volgende:

[..]

Laat erdolfje t dan maar proberen. Kijken of de navo reageert zoals jij hoopt wanneer de russen al die sukkels in Syrie bommen laat koppen.
Ik heb het over vanuit Turkije Syrische posities beschieten. Dat Rusland niet een tegenaanval kan plaatsen op Turks grondgebied. Wat ze in Syrie doen, doen ze al.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_169209979
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 22:44 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Ik heb het over vanuit Turkije Syrische posities beschieten. Dat Rusland niet een tegenaanval kan plaatsen op Turks grondgebied. Wat ze in Syrie doen, doen ze al.
Russen kunnen her en daar wat wapenleveranties doen.
Zonder moeite wat chaos veroorzaken. Altijd een leuke optie zo vlak voor het toeristisch seizoen.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_169210020
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 22:44 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Ik heb het over vanuit Turkije Syrische posities beschieten. Dat Rusland niet een tegenaanval kan plaatsen op Turks grondgebied. Wat ze in Syrie doen, doen ze al.
Dan zetten ze de luchtafweer op scherp en kan Turkije net 40km over de grens komen met artillerie.

Klinkt effectief man.
pi_169210072
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 22:48 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Dan zetten ze de luchtafweer op scherp en kan Turkije net 40km over de grens komen met artillerie.

Klinkt effectief man.
Maar toch, 40km verder komen, annexeren, Navo grondgebied maken en dan weer 40km. De Russen weten dit beter dan wie ook.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_169210106
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 22:50 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Maar toch, 40km verder komen, annexeren, Navo grondgebied maken en dan weer 40km. De Russen weten dit beter dan wie ook.
Jij bent echt slim. _O_
pi_169210148
Ik weet niet eens waar te beginnen met reageren op een tentoonstelling van zoveel onwetendheid.
pi_169210185
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 22:50 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Maar toch, 40km verder komen, annexeren, Navo grondgebied maken en dan weer 40km. De Russen weten dit beter dan wie ook.
Ja zo werkt t ook echt.
Ik hoop voor turkije dat erdolfje iets slimmer is.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_169211776
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 18:24 schreef Stabiel het volgende:

[..]

En die domkoppen uit Anatolie die in Rotterdam op de Erasmusbrug met Turkse vlaggen lopen te zwaaien voor hun grote leider Erdogan. Turken zijn individueel gezien prima mensen, maar wanneer ze in collectief verband opereren zijn ze vaak onuitstaanbaar door hun misplaatste en overdreven vorm van militant nationalisme.
Ach, ze hebben er in ieder geval niet hun scriptie van gemaakt.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_169213186
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 22:18 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

ypg is pkk
en pkk is in de EU, de VS en Turkije verboden.
als je tegen een pkk'er in Turkije of Syrie zegt dat ypg en pkk verschillende organisaties zijn, lachen ze je vierkant uit, andersom ook.
Dat sommige terroristenlovers hier zeggen dat deze terroristen alleen in Turkije als terroristen worden gezien is een sprookje dat ze alleen zelf geloven.
pkk en ypg hebben altijd de Russische kant gekozen, omdat deze organisaties in Rusland niet als terroristische organisaties zijn volgens de Russische wet. Maar toen isis ze aanviel hebben de Russen ze niet kunnen beschermen, de VS wel. En nog steeds hoor. Als ypg/pkk de Russische zijde kiest en Turkije en/of isis valt ze aan, dan alsnog kan Rusland hun deze bescherming niet bieden, wat de VS wel kan.

Turkije kan daarnaast vol artillerie en andere wapens gebruiken tegen ypg vanuit Turkije. Rusland kan niets anders doen dan machteloos toekijken, want NAVO j.w.z.
ypg/pkk heeft Rusland zwaar laten vallen, andersom ook.
Ze zijn nu een pion van de VS. En de VS gaat ze op den duur tegen Rusland en Saa gebruiken, want VS en Rusland/Saa zijn concurrenten o.i.d.
Je lijkt met je bericht letterlijk een 'Marokko forum' gebruiker te zijn.
Met je complottheorieën en haat naar alles wat westers is.
  woensdag 1 maart 2017 @ 07:39:04 #140
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169213626
quote:
10s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 20:44 schreef UpsideDown het volgende:
nihilium1 twitterde op dinsdag 28-02-2017 om 15:31:36 @sayed_ridha yea @Avashin is admin for few days. reageer retweet
_O-
Hehehe.
  woensdag 1 maart 2017 @ 07:39:15 #141
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169213627
https://www.almasdarnews.(...)nnex-northern-syria/

Over Erdolf zijn ambities.

Jihadisten offensiefje is fout gegaan tegen IS in Daraa :X

https://www.almasdarnews.(...)ong-southwest-daraa/

[ Bericht 27% gewijzigd door Richestorags op 01-03-2017 07:55:03 ]
  woensdag 1 maart 2017 @ 09:50:42 #142
412436 girlygirl8
HappyBeingMe:D
pi_169214850
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 02:21 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Je lijkt met je bericht letterlijk een 'Marokko forum' gebruiker te zijn.
Met je complottheorieën en haat naar alles wat westers is.
Terechte haat voor de het buitenlandse politiek van het Westen; miljoenen onschuldige moslims vermoordt voor grondstoffen
  woensdag 1 maart 2017 @ 09:57:18 #143
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_169214945
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 09:50 schreef girlygirl8 het volgende:

[..]

Terechte haat voor de het buitenlandse politiek van het Westen; miljoenen onschuldige moslims vermoordt voor grondstoffen
'vermoord'
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_169215119
Kan het weer gewoon over het conflict gaan ipv die kutdiscussies over Turkije en de complottheorieën? Open een topic in POL of BNW ofzo,
  woensdag 1 maart 2017 @ 12:39:40 #146
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169217600
quote:
Het bevestigt wat we al wisten. De "revolutie" tegen Assad is geleid door radicale, onderdrukkende Islamieten. Onder hen heeft iedere democraat, liberaal, Shia, Koerd, Jood, Christen, Druze, Alawiet een hels leven.
  woensdag 1 maart 2017 @ 12:45:13 #147
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169217732
TheDaneChris twitterde op woensdag 01-03-2017 om 12:21:49 Pretty badass #GoPro footage of the Iraqi Army's Rapid Response Units during operations inside #Mosul. https://t.co/fYEKm9DnjS reageer retweet
Best badass deze Rapid Response Units. Je kan duidelijk zien dat deze gasten Amerikaanse training hebben gehad (dekking zoeken achter Humvee's, hoe ze gebouwen betreden etc.).
  woensdag 1 maart 2017 @ 12:48:18 #148
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169217792
quote:
BEIRUT, LEBANON (1:05 P.M.) – The Syrian Arab Army (SAA) has liberated the strategic Palmyra Triangle today after several weeks of fighting in the eastern countryside of the Homs Governorate.

Backed by Russian airstrikes, the Syrian Arab Army stormed the Palmyra Triangle this morning, striking the Islamic State’s (ISIS) defenses at the western perimeter of this geographical region in the vast Syrian Desert.

Following a two hour long battle, the Syrian Arab Army announced the liberation of the Palmyra Triangle, putting them within 3km of the ancient city and less than 1km away from the orchards.

With the Islamic State rapidly retreating towards the city’s gates, the Syrian Arab Army could launch a major assault in the coming days to seize Palmyra once and for all.
https://www.almasdarnews.(...)a-triangle-3km-city/
pi_169218686
kennelijk kijken de russen ff de andere kant op

QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 01-03-2017 om 13:16:34 N. #Aleppo: #TAF carried out many airstrikes on Menagh Airbase, largely fortified by #SDF-#YPG.… https://t.co/HxXvwmtu5n reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169219248
quote:
10s.gif Op woensdag 1 maart 2017 13:37 schreef Slayage het volgende:
kennelijk kijken de russen ff de andere kant op

QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 01-03-2017 om 13:16:34 N. #Aleppo: #TAF carried out many airstrikes on Menagh Airbase, largely fortified by #SDF-#YPG.… https://t.co/HxXvwmtu5n reageer retweet
nee man, dit gebeurt op bevel van Rusland en de VS volgens sommigen hier.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_169219452
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 14:08 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

nee man, dit gebeurt op bevel van Rusland en de VS volgens sommigen hier.
oh ja idd, de turken zijn een russische proxy of was het een amerikaanse proxy?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169219554
goed artikel over de dynamics in de VS mbt het benaderen van isis in de regio via de turken en de ypg. hoe ze deze benadering proberen te balanceren en hoe het op de lange termijn blijvende resultaten zou kunnen geven wanneer de VS er op toe zouden zien dat de vredesbesprekingen tussen de pkk en de turken weer worden hervat.

De-Conflicting Turkish, Kurdish, and American Aims in Syria

The Trump administration’s decision to rethink the approach to the war against the Islamic State is a normal and healthy aspect of the peaceful transfer of power. Mattis, according to multiple interviews I’ve conducted, is indeed challenging the commanders in charge of the campaign to justify the assumptions underpinning the current U.S. approach. The plan to take the city is straightforward. The politics are not. The SDF is a multi-ethnic force, but its main component, the Kurdish YPG, is linked to the Kurdistan Workers’ Party (PKK), an insurgent group that has fought the Turkish state for more than three decades. The United States, the European Union, and Turkey classify the PKK as a terrorist group.

...

To move beyond the tactics driven approach, the United States should consider adopting a bold approach, rooted in the realities of today’s Syria and premised on the assumption that the Trump administration will continue to support the SDF. The U.S. approach to Turkey should address the issue now driving tensions: the PKK insurgency and the obvious security threat the Syrian Kurds pose to Turkey. To do so, the U.S. government would encourage a resumption of the PKK-Turkish peace talks that collapsed in July 2015, appoint a special envoy to oversee the process, and make clear that Washington will mediate between the two sides. The special envoy, in turn, can also work with the Turkish military on strengthening counter-terrorism cooperation, while also helping to facilitate peace talks.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169219872
QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 01-03-2017 om 14:42:43 Clashes between #EuphratesShield forces and #SDF/#YPG in W. #Manbij countryside. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169219937
quote:
Goed nieuws uit Irak. Islamitische Staat (IS) heeft vandaag zijn nederlaag toegegeven. Alle jihadi's in het land wordt opgeroepen het land zo snel mogelijk te verlaten.

Abu Bakr al-Baghdadi zou inmiddels een afscheiddspeech hebben gegeven. De hoogste IS-baas heeft iedere volgeling opgedragen het land te ontvluchten. Of om zichzelf op te blazen, want dat mag natuurlijk ook.

Inmiddels zijn er al heel wat IS-strijders gevlucht naar Syrië. Als de extremisten zich echter besluiten op te blazen, dan wachten er '72 maagden in het hiernamaals' op hen, zo belooft Abu.
Irak is vrij _O_
  woensdag 1 maart 2017 @ 14:53:53 #155
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_169219957
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 14:52 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Irak is vrij _O_
Wow.. houdt dit dus ook in dat Mosul nu of op zeer korte termijn bevrijd is?
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_169219979
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 14:53 schreef Perrin het volgende:

[..]

Wow.. houdt dit dus ook in dat Mosul nu of op zeer korte termijn bevrijd is?
nee dat janitor iets heeft gerookt waarschijnlijk
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169219985
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 14:53 schreef Perrin het volgende:

[..]

Wow.. houdt dit dus ook in dat Mosul nu of op zeer korte termijn bevrijd is?
Geen idee, ik vind het een raar verhaal. Het staat op de FP.
pi_169219995
quote:
10s.gif Op woensdag 1 maart 2017 14:55 schreef Slayage het volgende:

[..]

nee dat janitor iets heeft gerookt waarschijnlijk
Ik niet :P
  User die overal opduikt 2022 woensdag 1 maart 2017 @ 15:07:13 #159
186611 Haags
pi_169220240
Mooi, nu Syrië nog.
Zonder wrijving geen glans
pi_169220302
wat is deze :') :') :')

CENTCOM twitterde op dinsdag 28-02-2017 om 14:48:45 By popular demand, more photos of the female fighters of the Syrian anti-ISIS campaign https://t.co/5YaDkKpSHA reageer retweet
tja

mannen en knoppen...

cestlah twitterde op dinsdag 28-02-2017 om 15:18:09 @CENTCOM wildly inappropriate, fetishizing women, in this case soliders who happens to be women, isn't helping NatSec or empowering anyone reageer retweet


[ Bericht 27% gewijzigd door Slayage op 01-03-2017 15:16:36 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169220332
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 15:07 schreef haags_kwartiertje het volgende:
Mooi, nu Syrië nog.
de ruskis zijn bezig

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169220571
uit het vn rapport over de val van aleppo

leloveluck twitterde op woensdag 01-03-2017 om 14:10:51 UN Commission of Inquiry: Attack on UN aid convoy near Aleppo last year "meticulously planned & ruthlessly carried out" by Syrian Air Force. reageer retweet







Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 1 maart 2017 @ 15:33:04 #163
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169220661
@ahmadalissa
#Syrian army recaptures, in #Palmyra, the hotel district, #Qatari palace and approaches the citadel

@NatDefFor
UNCONFIRMED: #SAA liberate Qatar villas and Palmyra Castle / #Palmyra
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169220854
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 14:55 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Geen idee, ik vind het een raar verhaal. Het staat op de FP.
FP :') :') :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 1 maart 2017 @ 15:49:26 #165
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_169220978
quote:
10s.gif Op woensdag 1 maart 2017 15:27 schreef Slayage het volgende:
uit het vn rapport over de val van aleppo

leloveluck twitterde op woensdag 01-03-2017 om 14:10:51 UN Commission of Inquiry: Attack on UN aid convoy near Aleppo last year "meticulously planned & ruthlessly carried out" by Syrian Air Force. reageer retweet
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ach, de VN.

Ik heb Amnesty nog niet gehoord deze week.
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_169221175
QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 01-03-2017 om 15:37:07 Breaking. #EuphratesShield forces reached outskirts of Arima after takeover of Tall Turin & Al-Qarah from #SDF/#YPG. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169221209
quote:
10s.gif Op woensdag 1 maart 2017 15:57 schreef Slayage het volgende:
QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 01-03-2017 om 15:37:07 Breaking. #EuphratesShield forces reached outskirts of Arima after takeover of Tall Turin & Al-Qarah from #SDF/#YPG. reageer retweet
Las ik ook net.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_169221296
quote:
1s.gif Op woensdag 1 maart 2017 15:59 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Las ik ook net.
ik verwacht dat de amerikanen wel zullen ingrijpen om hun proxy te beschermen. anytime soon ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169221327
quote:
10s.gif Op woensdag 1 maart 2017 16:02 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik verwacht dat de amerikanen wel zullen ingrijpen om hun proxy te beschermen. anytime soon ;)
Ik denk niet dat ze Turkse militairen gaan aanvallen. Misschien de rebellen daar achter.

Turkije is een bondgenoot van de VS en zit ook in de nato.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_169221390
quote:
1s.gif Op woensdag 1 maart 2017 16:03 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Ik denk niet dat ze Turkse militairen gaan aanvallen. Misschien de rebellen daar achter.

Turkije is een bondgenoot van de VS en zit ook in de nato.
de ingreep zal uiteraard subtiel gaan, het zijn geen russen ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 1 maart 2017 @ 16:14:37 #171
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169221584
quote:
10s.gif Op woensdag 1 maart 2017 15:27 schreef Slayage het volgende:
uit het vn rapport over de val van aleppo

leloveluck twitterde op woensdag 01-03-2017 om 14:10:51 UN Commission of Inquiry: Attack on UN aid convoy near Aleppo last year "meticulously planned & ruthlessly carried out" by Syrian Air Force. reageer retweet
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
De werkelijke misdaden zijn dus van de "rebellen". Kwestie van wat je highlight uit dit "rapport" ;)
pi_169221755
quote:
1s.gif Op woensdag 1 maart 2017 16:03 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Ik denk niet dat ze Turkse militairen gaan aanvallen. Misschien de rebellen daar achter.

Turkije is een bondgenoot van de VS en zit ook in de nato.
Wie zegt dat er Turkse militairen betrokken zijn bij deze acties?

Daarnaast zijn ze de agressor, dus geen aanspraak op het defensieve pact van de NAVO. Dat is al honderd keer verteld maar dringt blijkbaar niet door die betonnen plaat.
pi_169221786
quote:
10s.gif Op woensdag 1 maart 2017 15:12 schreef Slayage het volgende:

[..]

de ruskis zijn bezig

[ afbeelding ]
Vliegen ze echt zo laag, of lijkt het alleen maar zo door de kijkhoek/afstand camera?

quote:
1s.gif Op woensdag 1 maart 2017 16:03 schreef SecretPret het volgende:
Turkije zit ook in de nato.
Pfff, deze uitspraak is al zo vaak gedaan in dit topic, maar het heeft geen enkele waarde. Turkije opereert in het grondgebied van een ander land, de NATO heeft hier helemaal niks mee te maken. Ook als Turkse troepen door Syrie, Irak, Rusland, VS of zelfs aliens gebombardeerd worden, NATO heeft er niks mee te maken.
pi_169221922
quote:
1s.gif Op woensdag 1 maart 2017 16:22 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Wie zegt dat er Turkse militairen betrokken zijn bij deze acties?

Daarnaast zijn ze de agressor, dus geen aanspraak op het defensieve pact van de NAVO. Dat is al honderd keer verteld maar dringt blijkbaar niet door die betonnen plaat.
Euphratesshield wordt geoppereerd door de Turken. :')
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_169221973
quote:
1s.gif Op woensdag 1 maart 2017 16:29 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Euphratesshield wordt geoppereerd door de Turken. :')
En ze vallen een Amerikaanse vassal aan. Niet zo slim om de leider van NATO aan te vallen.
  woensdag 1 maart 2017 @ 16:33:09 #176
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169222013
Dat gelul over NAVO komt me ook wel de keel uit. Die heeft er namelijk helemaal niks mee te maken.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169222056
Gaan we nog met z'n alle ergens een biertje drinken als het conflict is opgelost en het topic definitief dicht gaat? :)
(en als de meerderheid moslims zijn hier, kunnen we ergens naar een shishalounge gaan waterpijpie roken en bij kletsen)
pi_169222201
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 16:36 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Gaan we nog met z'n alle ergens een biertje drinken als het conflict is opgelost en het topic definitief dicht gaat? :)
(en als de meerderheid moslims zijn hier, kunnen we ergens naar een shishalounge gaan waterpijpie roken en bij kletsen)
Want dat kan niet als de meerderheid 'blank' is :') ?
pi_169222254
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 16:36 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Gaan we nog met z'n alle ergens een biertje drinken als het conflict is opgelost en het topic definitief dicht gaat? :)
(en als de meerderheid moslims zijn hier, kunnen we ergens naar een shishalounge gaan waterpijpie roken en bij kletsen)
Inşallah!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169222583
quote:
1s.gif Op woensdag 1 maart 2017 16:29 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Euphratesshield wordt geoppereerd door de Turken. :')
Nee, ze worden ondersteund door het Turkse leger.
pi_169222600
quote:
1s.gif Op woensdag 1 maart 2017 17:05 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Nee, ze worden ondersteund door het Turkse leger.
:') :') :') :') :')
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_169222889
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 16:36 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Gaan we nog met z'n alle ergens een biertje drinken als het conflict is opgelost en het topic definitief dicht gaat? :)
(en als de meerderheid moslims zijn hier, kunnen we ergens naar een shishalounge gaan waterpijpie roken en bij kletsen)
Ik ga alleen mee onder voorwaarde dat er geen rebellensupporters aanschuiven aan de shishatafel.
pi_169223167
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 16:36 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Gaan we nog met z'n alle ergens een biertje drinken als het conflict is opgelost en het topic definitief dicht gaat? :)
(en als de meerderheid moslims zijn hier, kunnen we ergens naar een shishalounge gaan waterpijpie roken en bij kletsen)
Mochten we dit conflict overleven, leuk
pi_169223171
Beetje opgeschoond hierzo.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_169223346
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 16:36 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Gaan we nog met z'n alle ergens een biertje drinken als het conflict is opgelost en het topic definitief dicht gaat? :)
(en als de meerderheid moslims zijn hier, kunnen we ergens naar een shishalounge gaan waterpijpie roken en bij kletsen)
Best een leuk idee.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_169223349
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 16:36 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Gaan we nog met z'n alle ergens een biertje drinken als het conflict is opgelost en het topic definitief dicht gaat? :)
(en als de meerderheid moslims zijn hier, kunnen we ergens naar een shishalounge gaan waterpijpie roken en bij kletsen)
Helaas ben ik dan 80.
pi_169223394
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 16:36 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Gaan we nog met z'n alle ergens een biertje drinken als het conflict is opgelost en het topic definitief dicht gaat? :)
(en als de meerderheid moslims zijn hier, kunnen we ergens naar een shishalounge gaan waterpijpie roken en bij kletsen)
En een beetje zitten luisteren naar een stel halfies die continu hetzelfde riedeltje opzeggen.

Klinkt als een feestje.
pi_169223841
#BREAKING Russian jets accidentally bombed US-backed forces in Syria: US general

https://twitter.com/AFP/status/836984864947777536

Oeps.
pi_169223882
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 18:20 schreef Stabiel het volgende:
#BREAKING Russian jets accidentally bombed US-backed forces in Syria: US general

https://twitter.com/AFP/status/836984864947777536

Oeps.
Die Russen bombarderen alles per ongeluk
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_169223956
Ja, Amerika gaat Turkije niet aanvallen vanwege het NAVO. Of willen jullie dat het NAVO uit elkaar valt :') Ze laten eerder de communisten vallen
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_169224106
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 18:23 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Die Russen bombarderen alles per ongeluk
Nu kan Turkij zn gang.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_169224519
quote:
1s.gif Op woensdag 1 maart 2017 17:22 schreef Koskesh het volgende:

[..]

Ik ga alleen mee onder voorwaarde dat er geen rebellensupporters aanschuiven aan de shishatafel.
TFOE
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169224553
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 18:20 schreef Stabiel het volgende:
#BREAKING Russian jets accidentally bombed US-backed forces in Syria: US general

https://twitter.com/AFP/status/836984864947777536

Oeps.
De Russen zijn goed in "ongelukken" creëren...

Waar was dit precies dan? Misschien kunnen we daar iets uit halen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169224607
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 18:27 schreef Mathemaat het volgende:
Ja, Amerika gaat Turkije niet aanvallen vanwege het NAVO.
De Amerikanen hebben laten zien dat ze wanhopig zijn in Syrië door met de Pkk in zee te gaan. Ik zie ze nog gekkere dingen doen oa Turken aanvallen, maar dan via een omweg.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 1 maart 2017 @ 19:15:49 #195
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169224754
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169224891
Blijkbaar is het Manbij offensief van FSA+Turken in volle gang, ben benieuwd wat dit betekent voor het Raqqa front.
pi_169225076
quote:
2s.gif Op woensdag 1 maart 2017 19:21 schreef no1uknow het volgende:
Blijkbaar is het Manbij offensief van FSA+Turken in volle gang, ben benieuwd wat dit betekent voor het Raqqa front.
Ypg kiest eieren voor hun geld laten manbij tel rifaat en omgeving voor TFSA , ze blijven in het raqqa offensief in ruil voor verregaande concessies vanuit de VS mbt de endgame en "federalisme"
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 1 maart 2017 @ 19:31:42 #198
94451 SillyWalks
Ministry of Silly Walks
pi_169225109
quote:
2s.gif Op woensdag 1 maart 2017 19:21 schreef no1uknow het volgende:
Blijkbaar is het Manbij offensief van FSA+Turken in volle gang, ben benieuwd wat dit betekent voor het Raqqa front.
Het Raqqa-front is onderweg naar Manbij.
Minister: lt's not particularly silly, is it? I mean, the right leg isn't silly at all and the left leg merely does a forward aerial half turn every alternate step.
Mr Pudey: Yes, but I think that with Government backing I could make it very silly.
pi_169225344
quote:
10s.gif Op woensdag 1 maart 2017 19:07 schreef Slayage het volgende:

[..]

De Amerikanen hebben laten zien dat ze wanhopig zijn in Syrië door met de Pkk in zee te gaan. Ik zie ze nog gekkere dingen doen oa Turken aanvallen, maar dan via een omweg.
Weer een staatsgreep? :+
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_169225863
quote:
10s.gif Op woensdag 1 maart 2017 19:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

Ypg kiest eieren voor hun geld laten manbij tel rifaat en omgeving voor TFSA , ze blijven in het raqqa offensief in ruil voor verregaande concessies vanuit de VS mbt de endgame en "federalisme"
Wishful thinking lan. Manbij gaat niet zomaar opgegeven worden. Ik verwacht mokerslagen.

En heb je proofs dat het raqqa offensief nog gaande is?
pi_169226595
quote:
11s.gif Op woensdag 1 maart 2017 19:45 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Weer een staatsgreep? :+
Zou me niks verbazen. Sneaky bastards!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169226811
quote:
1s.gif Op woensdag 1 maart 2017 20:11 schreef Koskesh het volgende:

[..]

Wishful thinking lan. Manbij gaat niet zomaar opgegeven worden. Ik verwacht mokerslagen.

En heb je proofs dat het raqqa offensief nog gaande is?
Amerikanen leveren de pantsers alleen omdat de koerden doen wat de Amerikanen willen namelijk richting raqqa.volgrns mij zijn ergisteren. Nog wat pantsers geleverd. Geen raqqa geen pantsers geen Cas. That's the deal imo.

XE zullen binnenkort wel weer met een persverklaring komen met vier militanten aan een tafel om de 17e fase van het raqqa affensief An te kondigen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169228659
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 18:20 schreef Stabiel het volgende:
#BREAKING Russian jets accidentally bombed US-backed forces in Syria: US general

https://twitter.com/AFP/status/836984864947777536

Oeps.
Ze hebben sdf gebombardeerd, maar het klinkt alsof ze Amerikanen gebombardeerd hebben wat niet het geval is. Ze zeggen dat het per ongeluk was. Turkije bombardeert ze ook af en toe, enige verschil is dat Turkije zegt dat het bewust gebombardeerd is en niet zoals Rusland per ongeluk. _O-
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_169229442
quote:
10s.gif Op woensdag 1 maart 2017 20:43 schreef Slayage het volgende:

[..]

Amerikanen leveren de pantsers alleen omdat de koerden doen wat de Amerikanen willen namelijk richting raqqa.volgrns mij zijn ergisteren. Nog wat pantsers geleverd. Geen raqqa geen pantsers geen Cas. That's the deal imo.

XE zullen binnenkort wel weer met een persverklaring komen met vier militanten aan een tafel om de 17e fase van het raqqa affensief An te kondigen
Als het klopt wat jij zegt dan moeten we binnen een aantal dagen een hervatting gaan zien van het raqqa offensief van SDF. Terwijl ze gelijktijdig aan de andere kant aangevallen worden door de Turken... ben benieuwd.
  woensdag 1 maart 2017 @ 23:27:08 #205
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169232371
Turkije is gewoon weer eens heel fout bezig. De partij aanvallen die IS zowel in Deir-Ezzor als Raqqa keihard aanpakt.
  woensdag 1 maart 2017 @ 23:42:58 #206
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169232971
Twee kaarten van Mosul, dat nu nog verder is geïsoleerd



Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169235755
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 23:27 schreef Richestorags het volgende:
Turkije is gewoon weer eens heel fout bezig. De partij aanvallen die IS zowel in Deir-Ezzor als Raqqa keihard aanpakt.
Daarom krijg je bevolkingsgroepen die tegen je keren en qua veiligheid heel onveilig kunnen maken. Omdat je ze, wanneer ze jou nodig hadden, liet stikken.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_169235761
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 23:42 schreef Szura het volgende:
Twee kaarten van Mosul, dat nu nog verder is geïsoleerd

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Als ratten in de val.
pi_169235791
CivilWarMap twitterde op woensdag 01-03-2017 om 18:06:01 #ISIS fighters are retreating from Palmyra. Syrian Arab Army will likely capture the city today.Map: https://t.co/CjWNUf1bWP reageer retweet
Ô mon citoyens vous serez unis.
  donderdag 2 maart 2017 @ 08:02:10 #210
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169235936
Geruchten dat IS zich heeft teruggetrokken uit Palmyra:

https://www.almasdarnews.(...)rian-army-offensive/

De Turkse kruisvaarders hebben twee Syrische soldaten gevangen genomen:

https://www.almasdarnews.(...)iers-eastern-aleppo/

De SAA heeft een Turks gepantserd voertuig veroverd, een ACV-15.
pi_169236117
FSA/Turkije heeft een aantal dorpen richting Manbij veroverd van YPG/SDF

https://twitter.com/bryamoroso/status/837133871959445504
pi_169236203
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 07:31 schreef HSG het volgende:

[..]

Daarom krijg je bevolkingsgroepen die tegen je keren en qua veiligheid heel onveilig kunnen maken. Omdat je ze, wanneer ze jou nodig hadden, liet stikken.
Dit gaat nog wel escaleren naar Turks grondgebied.
  donderdag 2 maart 2017 @ 08:50:02 #213
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169236251
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 07:31 schreef HSG het volgende:

[..]

Daarom krijg je bevolkingsgroepen die tegen je keren en qua veiligheid heel onveilig kunnen maken. Omdat je ze, wanneer ze jou nodig hadden, liet stikken.
Ik heb medelijden met de normale Turken. Madman Erdolf gaat nog voor veel shit zorgen in Turkije.
  donderdag 2 maart 2017 @ 08:55:46 #214
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169236307
De SAA is trouwens ook al een tijdje bezig met een offensief in Hama tegen IS. Zeker niet verkeerd strategisch gezien: bevoorrading richting Aleppo veiligstellen, Palmyra van boven dekken en vanuit Hama kunnen offensieven richting Raqqa gelanceerd worden. IS kan zo in een pincer komen in Raqqa, de SAA vanuit Hama en de Koerden vanuit het noorden.

https://mobile.almasdarne(...)a-air-support-video/
pi_169236549
quote:
9s.gif Op donderdag 2 maart 2017 08:32 schreef Ivan_Narmon het volgende:
FSA/Turkije heeft een aantal dorpen richting Manbij veroverd van YPG/SDF

https://twitter.com/bryamoroso/status/837133871959445504
Benieuwd of dat nog uit de hand gaat escaleren.
pi_169236763
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 21:31 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Ze hebben sdf gebombardeerd, maar het klinkt alsof ze Amerikanen gebombardeerd hebben wat niet het geval is. Ze zeggen dat het per ongeluk was. Turkije bombardeert ze ook af en toe, enige verschil is dat Turkije zegt dat het bewust gebombardeerd is en niet zoals Rusland per ongeluk. _O-
iedereen moet zich schikken aan het scenario van de russen, anders word je "per ongeluk" gebombardeerd. maakt niet uit of je assadist/tfsa/ypg/amerikaan bent.

ik vind het te toevallig dat het sdf gebombardeerd wordt wanneer tfsa richt sdf gebied gaat. mogelijk zou dit ook nog gelinkt kunnen zijn aan de schermutselingen tussen assadisten en tfsa, omdat het zich afspeelde rondom sdf gebied.

imo kunnen de klachten over turken richting moskou ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169236851
quote:
1s.gif Op woensdag 1 maart 2017 22:03 schreef Koskesh het volgende:

[..]

Als het klopt wat jij zegt dan moeten we binnen een aantal dagen een hervatting gaan zien van het raqqa offensief van SDF. Terwijl ze gelijktijdig aan de andere kant aangevallen worden door de Turken... ben benieuwd.
of mijn observatie klopt weet ik uiteraard niet, maar dit conflict zit vol gedraai, gebackstab, gedeal tussen een hele hoop verschillende groepen.

daarnaast zijn de koerden altijd heel voorzichtig geweest met de inzet van hun middelen. zo hebben ze prachtige resultaten geboekt. daarom verwacht ik dat ze mbt manbij en tal rifaat flexibel zullen zijn, mede omdat het geen hartland koerdische gebieden zijn en ze heel goed weten dat de russen evenals de amerikanen de turken tot een zeker hoogte appeased moeten houden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169237134
Syria_Protector twitterde op donderdag 02-03-2017 om 08:51:50 #Russian/#Syrian military choppers delivering close air support to the ground troops in #Palmyra outskirts . https://t.co/wWnSDMsxg1 reageer retweet
Conflicts twitterde op donderdag 02-03-2017 om 10:20:59 BREAKING: Turkish backed forces continue shelling SDF held villages in Arima district of #Manbij - @anfenglish https://t.co/08CQkfdGAH reageer retweet
de amerikanen zijn ambassadeurs geworden van de pkk. de ypg wil zelfs met de turken samenwerken 8)7 gisteren die fotos van die ypg chickies posten op twitter. nu dit geneuzel :') :') :')

quote:
YPG no threat to Turkey, US top general argues

The top U.S. commander in the campaign against Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL) argued on March 1 that the Peoples' Protection Units (YPG), the military wing of the Syrian Kurdish Democratic Union Party (PYD), does "not pose a threat to Turkey."

"Of those YPG fighters, I've talked to their leaders and we've watched them operate and they continually reassure us that they have no desire to attack Turkey, that they are not a threat to Turkey, in fact that they desire to have a good working relationship with Turkey," Lieutenant General Stephen Townsend told a Pentagon news briefing, speaking remotely via video conference.

"And I have seen absolutely zero evidence that they have been a threat to, or have supported any attacks on, Turkey from Northern Syria over the last two years," he added.

Turkey regards the PYD and YPG as terrorist organizations due to their links to the outlawed Kurdistan Workers' Party (PKK), but the U.S. sees them as a reliable partner in their fight against ISIL in northern Syria. The U.S. mainly supports the Syrian Democratic Forces (SDF), which is comprised mainly of YPG militia and some Arab forces, in the anti-ISIL coalition.

http://www.hurriyetdailyn(...)110346&NewsCatID=352
March/02/2017


[ Bericht 22% gewijzigd door Slayage op 02-03-2017 10:43:55 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169237671
Als de SDF een halve brein heeft "eisen" ze bescherming in ruil voor het innemen van Raqqa.
pi_169237753
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 10:43 schreef Peunage het volgende:
Als de SDF een halve brein heeft "eisen" ze bescherming in ruil voor het innemen van Raqqa.
hebben ze al gedaan. daarom die humvees met amerikaanse vlaggen op het front.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169237830
quote:
10s.gif Op donderdag 2 maart 2017 10:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

hebben ze al gedaan. daarom die humvees met amerikaanse vlaggen op het front.
Soms wil je toch in de hoofden van al die decision makers kijken? Waarom zou je als SDF duizenden soldaten inzetten voor Raqqa, als je eigen grondgebied door de FSA ingenomen wordt. Het gebied wat ze nu kwijtraken komt waarschijnlijk niet meer terug, aan Raqqa hebben ze niks.
pi_169238173
quote:
5s.gif Op donderdag 2 maart 2017 10:53 schreef Peunage het volgende:

[..]

Soms wil je toch in de hoofden van al die decision makers kijken? Waarom zou je als SDF duizenden soldaten inzetten voor Raqqa, als je eigen grondgebied door de FSA ingenomen wordt. Het gebied wat ze nu kwijtraken komt waarschijnlijk niet meer terug, aan Raqqa hebben ze niks.
de ypg heeft de amerikaanse backing nodig gehad om de isis opkomst te overleven. kobani was uiteraard een turning point. veel resultaten die de ypg mbt isis heeft geboekt zijn te danken aan de amerikaanse backing.
daarnaast de koerden weten al te goed dat alles wat ze hebben opgebouwd er vooralsnog mooi uitziet, maar het eindstation is nog niet in zicht en een federatieve staat is nog steeds niet meer dan een droom. daarom hebben ze simpelweg de backing nodig van de amerikanen om op de lange termijn uitzicht te houden op iets wat lijkt op autonomie.

de ypg wordt gedwongen om keuzes te maken. als ze gaan voor raqqa gaan ze misschien manbij opgeven, maar winnen ze wel enorm veel legitimiteit, lokaal als internationaal voor backing voor een federatief systeem. op de korte termijn zou het voor de turken bv als een overwinning ogen, maar op de lange termijn verlies en voor de koerden andersom, korte termijn manbij verliezen en lange termijn legitimiteit winnen als (potentieel) de belangrijkste militie die isis heeft gesloopt uit hun hoofdstad. dat is ook de reden dat de turken lopen te huilen dat de vs voor hen moet kiezen om raqqa te ontzetten en niet voor de ypg.

voor de koerden is het imo een luxe probleem dat ze mogen kiezen tussen manbij en raqqa. turken kunnen alleen naar manbij.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169238217
InsideSourceInt twitterde op donderdag 02-03-2017 om 09:26:00 #Syria // #Palmyra // ISIS is withdrawing from Palmyra city according to our sources. reageer retweet
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_169238264
kunnen we nu officieel sdf ook plaatsen onder de paraplu van de assadisten? en de kaart rood inkleuren ipv geel :P wel slim gespeeld zo ;)

NorthernStork twitterde op maandag 27-02-2017 om 15:43:11 to block #EuphratesShield from Raqqa and avoid attack on Manbij, YPG will try every trick in the book including an alliance with Assad/IRGC. reageer retweet
Conflicts twitterde op donderdag 02-03-2017 om 11:00:58 MORE: MMC Statement: "To protect civilians areas, west of Manbij will be managed by Syrian Regime after agreement w… https://t.co/0XhpVsxKbl reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169238278
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 11:17 schreef HSG het volgende:
InsideSourceInt twitterde op donderdag 02-03-2017 om 09:26:00 #Syria // #Palmyra // ISIS is withdrawing from Palmyra city according to our sources. reageer retweet
pull back and fight another day ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169238375
maken we ons alvast klaar voor het volgende conflict wanneer isis verdreven is?

Conflicts twitterde op donderdag 02-03-2017 om 10:13:50 BREAKING: Kurdish forces seize three Kirkuk oil fields from the Iraqi North Oil Company reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169238414
Wat een meesterzet van Rusland, Turken weer in onmogelijke positie.
pi_169238425
quote:
10s.gif Op donderdag 2 maart 2017 11:31 schreef no1uknow het volgende:
Wat een meesterzet van Rusland, Turken weer in onmogelijke positie.
Welke zet?
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_169238459
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 11:32 schreef HSG het volgende:

[..]

Welke zet?
lees je wel de tweets die gepost worden? :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169238477
Nu moeten de Turken dus eerst vol door de SAA heen gaan wat een stuk lastiger (op diplomatiek niveau) is, ivm Rusland. Stel dat Turkije de FSA laat optrekken maar zelf achterblijft, kan Assad(en Putin) ze gaan bombarderen ook nog.

Plus extra precair dat SAA en amerikaanse troepen die met Amerikaanse vlag rondrijden (hoop foto's van gezien laatste dagen) elkaar nu bijna kunnen knuffelen zo dicht als ze bij elkaar zitten.
pi_169238485
quote:
10s.gif Op donderdag 2 maart 2017 11:34 schreef Slayage het volgende:

[..]

lees je wel de tweets die gepost worden? :P
Ja nadat hij de tweet erbij had gedaan.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_169238486
Check ook de map op syria.liveuamap.com

Goede website ^O^
pi_169238505
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 11:36 schreef HSG het volgende:

[..]

Ja nadat hij de tweet erbij had gedaan.
waren al drie tweets over voor mijn post ;)
pi_169238508
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 11:36 schreef HSG het volgende:

[..]

Ja nadat hij de tweet erbij had gedaan.
ik had het eerder eerder gepost :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169238516
quote:
1s.gif Op donderdag 2 maart 2017 11:36 schreef no1uknow het volgende:
Check ook de map op syria.liveuamap.com

Goede website ^O^
goede stream inderdaad.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169238538
quote:
10s.gif Op donderdag 2 maart 2017 11:38 schreef Slayage het volgende:

[..]

goede stream inderdaad.
lijken op de een of andere manier onbevestigde berichten/geruchten er wel goed uit te filteren.
pi_169238541
het syrische conflict

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169238559
quote:
1s.gif Op donderdag 2 maart 2017 11:39 schreef no1uknow het volgende:

[..]

lijken op de een of andere manier onbevestigde berichten/geruchten er wel goed uit te filteren.
Redelijk biased richting rebellen / jihadis imo.

Maar, damn. Wat een ontwikkeling. _O_

*insert triggered turkish screaming*
pi_169238723
wat een zooitje

2012 komt manbij in opstand tegen het regime
2014 wordt manbij overlopen door isis
2016 wordt manbij overlopen door ypg/sdf
2017 komt manbij weer in handen van het regime
2018 ?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169238748
Gewoon de SAA aanvallen *O*
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_169238789
quote:
14s.gif Op donderdag 2 maart 2017 11:50 schreef Mathemaat het volgende:
Gewoon de SAA aanvallen *O*
dat gaat em niet worden
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169238797
quote:
14s.gif Op donderdag 2 maart 2017 11:50 schreef Mathemaat het volgende:
Gewoon de SAA aanvallen *O*
pi_169238843
quote:
10s.gif Op donderdag 2 maart 2017 11:52 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat gaat em niet worden
Gewoon doen, de Russen doen toch niets
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_169238857
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 11:55 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Gewoon doen, de Russen doen toch niets
abi alleen de russen kunnen dicteren in syrie. de rest heeft invloed, meer niet.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169238897
quote:
10s.gif Op donderdag 2 maart 2017 11:57 schreef Slayage het volgende:

[..]

abi alleen de russen kunnen dicteren in syrie. de rest heeft invloed, meer niet.
Dat klopt, maar hier gaan ze niets doen, omdat de SAA het daar niet lang genoeg vol kan houden
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_169238937
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 11:55 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Gewoon doen, de Russen doen toch niets
pi_169238939
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 12:00 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Dat klopt, maar hier gaan ze niets doen, omdat de SAA het daar niet lang genoeg vol kan houden
als de russen zeggen (tegen wie dan ook) tot hier en niet verder, dan is het tot hier en niet verder, jij begrijp? ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169238948
quote:
10s.gif Op donderdag 2 maart 2017 12:03 schreef Slayage het volgende:

[..]

als de russen zeggen (tegen wie dan ook) tot hier en niet verder, dan is het tot hier en niet verder, jij begrijp? ;)
Gewoon negeren
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_169238969
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 12:04 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Gewoon negeren
dan volgt er weer een "ongeluk"
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169239080
quote:
14s.gif Op donderdag 2 maart 2017 11:50 schreef Mathemaat het volgende:
Gewoon de SAA aanvallen *O*
Dat had Turkije 3 jaar geleden moeten doen, nu is het te laat.
pi_169239242
quote:
10s.gif Op donderdag 2 maart 2017 11:14 schreef Slayage het volgende:

[..]

de ypg heeft de amerikaanse backing nodig gehad om de isis opkomst te overleven. kobani was uiteraard een turning point. veel resultaten die de ypg mbt isis heeft geboekt zijn te danken aan de amerikaanse backing.
daarnaast de koerden weten al te goed dat alles wat ze hebben opgebouwd er vooralsnog mooi uitziet, maar het eindstation is nog niet in zicht en een federatieve staat is nog steeds niet meer dan een droom. daarom hebben ze simpelweg de backing nodig van de amerikanen om op de lange termijn uitzicht te houden op iets wat lijkt op autonomie.

de ypg wordt gedwongen om keuzes te maken. als ze gaan voor raqqa gaan ze misschien manbij opgeven, maar winnen ze wel enorm veel legitimiteit, lokaal als internationaal voor backing voor een federatief systeem. op de korte termijn zou het voor de turken bv als een overwinning ogen, maar op de lange termijn verlies en voor de koerden andersom, korte termijn manbij verliezen en lange termijn legitimiteit winnen als (potentieel) de belangrijkste militie die isis heeft gesloopt uit hun hoofdstad. dat is ook de reden dat de turken lopen te huilen dat de vs voor hen moet kiezen om raqqa te ontzetten en niet voor de ypg.

voor de koerden is het imo een luxe probleem dat ze mogen kiezen tussen manbij en raqqa. turken kunnen alleen naar manbij.
Op de lange termijn worden Koerden steeds weer genaaid, denk dat ze beter kunnen focussen op het behouden wat ze nu hebben. Er is geen enkele garantie dat de VS ze op de lange termijn ook gaat blijven steunen. Politiek is een bitch.
  donderdag 2 maart 2017 @ 12:53:00 #253
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169239804
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 12:04 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Gewoon negeren
Je weet dat de SAA luchtafweersystemen heeft he? Die Turkse vliegtuigen gaan gewoon neer als ze de SAA gaan bombarderen.
  donderdag 2 maart 2017 @ 12:54:34 #254
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169239830
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 12:18 schreef Peunage het volgende:

[..]

Op de lange termijn worden Koerden steeds weer genaaid, denk dat ze beter kunnen focussen op het behouden wat ze nu hebben. Er is geen enkele garantie dat de VS ze op de lange termijn ook gaat blijven steunen. Politiek is een bitch.
Zeker met Trump.
pi_169239912
Is het nu echt SAA gebied.. Aangezien het op de kaart oranje is en niet rood.. :P
pi_169239925
quote:
1s.gif Op donderdag 2 maart 2017 12:53 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Je weet dat de SAA luchtafweersystemen heeft he? Die Turkse vliegtuigen gaan gewoon neer als ze de SAA gaan bombarderen.
Moderne Russische afweer.
Ô mon citoyens vous serez unis.
  donderdag 2 maart 2017 @ 13:21:58 #257
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169240363
Zo zie je maar weer dat de Russen altijd de betere tactici zijn en al helemaal tov Erdo
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 2 maart 2017 @ 13:29:42 #258
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_169240517
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_169240520
Wat worden de mehmets hier toch buitenspel gezet.

Ze leden veel gezichtsverlies in Al Bab, hebben ze die veroverd en kan erdogan weer zijn gezicht winnen, worden ze weer mooi in de val gelokt. Koerden geven enkele dorpen, en niet Manbji aan Assad zodat zij niet meer aangevallen worden. In ruil daar voor zullen de Koerden waarschijnlijk meer de connectie tussen Deir Azzour en Raqqa verbreken en zo de druk daar verlichten.

En nu zitten de mehmets vast in het noorden :')

USA laat door deze move ook maar blijken wat ze (en Europeanen) altijd al van Turken vinden.
  donderdag 2 maart 2017 @ 13:32:14 #260
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169240565
Palmyra zal wel snel bevrijd worden als je de tweets leest. Hopelijk komen ze niet weer voor een verrassing te staan.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169240682
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 13:29 schreef Djibril het volgende:
Wat worden de mehmets hier toch buitenspel gezet.

Ze leden veel gezichtsverlies in Al Bab, hebben ze die veroverd en kan erdogan weer zijn gezicht winnen, worden ze weer mooi in de val gelokt. Koerden geven enkele dorpen, en niet Manbji aan Assad zodat zij niet meer aangevallen worden. In ruil daar voor zullen de Koerden waarschijnlijk meer de connectie tussen Deir Azzour en Raqqa verbreken en zo de druk daar verlichten.

En nu zitten de mehmets vast in het noorden :')

USA laat door deze move ook maar blijken wat ze (en Europeanen) altijd al van Turken vinden.
Dr Bashar _O_
pi_169240883
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 12:00 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Dat klopt, maar hier gaan ze niets doen, omdat de SAA het daar niet lang genoeg vol kan houden
Waarom zou Rusland dan ervoor zorgen dat de SAA tussen Manbij en de FSA+Turken in gaat zitten? Ik neem aan dat Rusland+Assad het niet zien zitten dat de Turken nog meer grondgebied innemen.

Daarom wel een strategische move, ben alleen benieuwd hoe die uitpakt. Ook erg benieuwd naar alle achterkamertjes diplomatiek die naar aanleiding hiervan wordt bedreven.

FSA+Turken kunnen in theorie nog steeds oprukken naar Manbij langs de Eufraat, ten zuiden van Jarabulus.
pi_169240907
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 13:32 schreef Szura het volgende:
Palmyra zal wel snel bevrijd worden als je de tweets leest. Hopelijk komen ze niet weer voor een verrassing te staan.
Las ergens een report dat er flink veel mijnen liggen. Ik gok dat IS eieren voor hun geld kiest omdat ze de mankracht nodig hebben bij Raqqa
pi_169241028
quote:
2s.gif Op donderdag 2 maart 2017 13:48 schreef no1uknow het volgende:

[..]

Waarom zou Rusland dan ervoor zorgen dat de SAA tussen Manbij en de FSA+Turken in gaat zitten? Ik neem aan dat Rusland+Assad het niet zien zitten dat de Turken nog meer grondgebied innemen.

Daarom wel een strategische move, ben alleen benieuwd hoe die uitpakt. Ook erg benieuwd naar alle achterkamertjes diplomatiek die naar aanleiding hiervan wordt bedreven.

FSA+Turken kunnen in theorie nog steeds oprukken naar Manbij langs de Eufraat, ten zuiden van Jarabulus.
Rusland en Turkije zijn al overeengekomen dat FSA en SAA rondom Manbij niet met elkaar in gevecht zullen gaan.
pi_169241118
Turkije weer schaakmat gezet. De Russen gunnen de Turken echt het licht niet in de ogen, ondanks alle zoetsappige diplomatieke retoriek tussen beide landen. En ook de Koerden hebben dit weer goed gespeeld. Perfecte balans gecreëerd wat betreft steun van zowel de VS als Rusland. Ik denk dat eerstgenoemde dit akkoord met de Syrische regering in het geheim zelfs wel steunt.
pi_169241477
quote:
1s.gif Op donderdag 2 maart 2017 13:55 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Rusland en Turkije zijn al overeengekomen dat FSA en SAA rondom Manbij niet met elkaar in gevecht zullen gaan.
dus dan inderdaad
quote:
1s.gif Op donderdag 2 maart 2017 14:00 schreef Stabiel het volgende:
Turkije weer schaakmat gezet.
pi_169241506
quote:
1s.gif Op donderdag 2 maart 2017 14:00 schreef Stabiel het volgende:
Ik denk dat eerstgenoemde dit akkoord met de Syrische regering in het geheim zelfs wel steunt.
Natuurlijk, op z'n minst laten ze het gebeuren omdat het handig is. Ik neem zomaar aan dat er ook tussen VS en Rusland wel wat telefoontjes zijn gepleegd, als dat al niet continu gebeurt (zeker sinds Trump)
pi_169242211
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 13:21 schreef Szura het volgende:
Zo zie je maar weer dat de Russen altijd de betere tactici zijn en al helemaal tov Erdo
"russen schaken, turken spelen russisch roulette"
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169242256
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 12:18 schreef Peunage het volgende:

[..]

Op de lange termijn worden Koerden steeds weer genaaid, denk dat ze beter kunnen focussen op het behouden wat ze nu hebben. Er is geen enkele garantie dat de VS ze op de lange termijn ook gaat blijven steunen. Politiek is een bitch.
true.

kennelijk hebben ze ervoor gekozen om te behouden wat ze "hebben" door het feitelijk weg te geven aan het regime.

het is maar wat je een "opstand" noemt.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169242299
quote:
10s.gif Op donderdag 2 maart 2017 14:52 schreef Slayage het volgende:

[..]

"russen schaken, turken spelen russisch roulette"
Putin & co zijn ook van een heel ander kaliber. Getraind tijdens de koude oorlog en de val van de Sovjet-Unie prima doorstaan, daarnaast al jaren ervaring op geopolitiek niveau.

Regionaal gerommel zoals Turkije laat zien wordt gewoon keihard gebruikt en afgestraft.
pi_169242409
quote:
1s.gif Op donderdag 2 maart 2017 14:55 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Putin & co zijn ook van een heel ander kaliber. Getraind tijdens de koude oorlog en de val van de Sovjet-Unie prima doorstaan, daarnaast al jaren ervaring op geopolitiek niveau.

Regionaal gerommel zoals Turkije laat zien wordt gewoon keihard gebruikt en afgestraft.
uiteraard. de turken zijn niet meer dan een regionale speler en niet eens zo een beste. de turken begonnen pas sinds dat de AKP aan de macht kwam uit hun schulp te kruipen, doordat het interne politieke gekibbel van de turkse politieke partijen ten einde kwam en de turken hun energie ook konden richten op het buitenland.

wat we van turkije zien atm zijn pas de eerste stappen van een opkomende derde wereld land.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169242440
quote:
2s.gif Op donderdag 2 maart 2017 14:17 schreef no1uknow het volgende:

[..]

Natuurlijk, op z'n minst laten ze het gebeuren omdat het handig is. Ik neem zomaar aan dat er ook tussen VS en Rusland wel wat telefoontjes zijn gepleegd, als dat al niet continu gebeurt (zeker sinds Trump)
"i deny every allegation" :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169242559
quote:
2s.gif Op donderdag 2 maart 2017 13:48 schreef no1uknow het volgende:

[..]

Waarom zou Rusland dan ervoor zorgen dat de SAA tussen Manbij en de FSA+Turken in gaat zitten? Ik neem aan dat Rusland+Assad het niet zien zitten dat de Turken nog meer grondgebied innemen.
omdat niemand (muv de rebellen) er baat bij hebben dat de turken hun invloedssfeer vergroten, daar tegenover staat dat door deze move de invloedssfeer van de russen is vergroot via de assadisten. feitelijk hebben de amerikanen samen met de koerden het gebied rondom manbij geruimd van isis om het vervolgens over te dragen aan het regime. zo vechten de amerikanen nu al jaren indirect in het belang van het regime. dit is wederom zo een voorbeeld.

quote:
FSA+Turken kunnen in theorie nog steeds oprukken naar Manbij langs de Eufraat, ten zuiden van Jarabulus.
mag niet van de VS ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169242585
quote:
10s.gif Op donderdag 2 maart 2017 15:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

omdat niemand (muv de rebellen) er baat bij hebben dat de turken hun invloedssfeer vergroten, daar tegenover staat dat door deze move de invloedssfeer van de russen is vergroot via de assadisten. feitelijk hebben de amerikanen samen met de koerden het gebied rondom manbij geruimd van isis om het vervolgens over te dragen aan het regime. zo vechten de amerikanen nu al jaren indirect in het belang van het regime. dit is wederom zo een voorbeeld.

[..]

mag niet van de VS ;)
Het waren twee retorische vragen als reactie op Mathemaat

pi_169242611
quote:
10s.gif Op donderdag 2 maart 2017 15:09 schreef no1uknow het volgende:

[..]

Het waren twee retorische vragen als reactie op Mathemaat

[ afbeelding ]
zijn er geen retorische vraag smilies?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169242631
quote:
10s.gif Op donderdag 2 maart 2017 15:11 schreef Slayage het volgende:

[..]

zijn er geen retorische vraag smilies?
10.gif
pi_169243068
voor het SDF manbij is dit op de korte termijn een ideale oplossing om agressie van TFSA te voorkomen, maar kunnen met name de arabische milities van het SDF nog steeds beweren dat ze "opstandelingen" zijn, wanneer ze gebieden waaruit het regime in 2012 is gekicked door de plaatselijke bevolking, zonder slag of stoot simpelweg over te dragen aan datzelfde regime omdat het hen op korte termijn zo uitkomt?

ik kan me herinneren dat een aantal milities van TFSA weigerden om te vechten tegen hun "strijdmakkers" van het SDF en daardoor zelfs terugtrokken uit TFSA. ik vraag me af wat deze milities vinden van het feit dat hun "strijdmakkers" het regime omarmen nu.

toen de russen hun invloed deden gelden in het land was 1 van de eerste dingen wat assad zelf zei, "we gaan het gehele land heroveren" zoals het ernaar uitziet is dat eigenlijk helemaal niet ondenkbaar op langere termijn.

arabthomness twitterde op donderdag 02-03-2017 om 12:18:59 Terrible decision if you ask me, shows weakness and opportunism on side of the #MMC + greatly damages credibility of the SDF https://t.co/G4GAF17r5Y reageer retweet
arabthomness twitterde op donderdag 02-03-2017 om 12:20:32 By surrendering ground to regime #SDF is proving to a lot of people it's collaborating with regime + risking its relations with rebel allies reageer retweet
arabthomness twitterde op donderdag 02-03-2017 om 12:25:35 @agirecudi SDF might have prevented a attack this time, but it has done more damage than good with this over the long run reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 2 maart 2017 @ 15:32:51 #278
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169243106
Thomas is vooral een beetje een zure boi


Ondertussen meldt het Russische ministerie van Defensie dat Palmyra al helemaal bevrijd is.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169243133
Conflicts twitterde op donderdag 02-03-2017 om 15:33:01 BREAKING: Kremlin says Syrian forces with Russian air support take Palmyra: agencies - AFP reageer retweet
pi_169243154
Waarom wordt die snotneus van een Thomas hier gequote?
pi_169243172
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 15:32 schreef Szura het volgende:
Thomas is vooral een beetje een zure boi
mwah, ik begrijp zijn zorgen vwb "credibility" van het SDF

quote:
Ondertussen meldt het Russische ministerie van Defensie dat Palmyra al helemaal bevrijd is.
toch waar dus dat isis zich heeft terug getrokken. ik zou daar als burger niet willen wonen. dan weer die militie, dan weer die militie de baas. steeds in de frontlijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169243183
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 15:34 schreef Stabiel het volgende:
Waarom wordt die snotneus van een Thomas hier gequote?
wat is jouw leeftijd dan? :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169243202
quote:
10s.gif Op donderdag 2 maart 2017 15:36 schreef Slayage het volgende:
wat is jouw leeftijd dan? :')
Die snotneus is 19, geen expert in wat dan ook behalve wat maps inkleuren. Alsjeblieft zeg.
pi_169243204
quote:
1s.gif Op donderdag 2 maart 2017 15:37 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Die snotneus is 19. Alsjeblieft zeg.
das geen antwoord op mijn vraag
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169243239
quote:
10s.gif Op donderdag 2 maart 2017 15:37 schreef Slayage het volgende:
das geen antwoord op mijn vraag
Omdat je vraag irrelevant is. Jij quote een broekie die op geen enkele vlak ook maar een deskundige is behalve het inkleuren van wat maps.
pi_169243268
quote:
1s.gif Op donderdag 2 maart 2017 15:38 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Omdat je vraag irrelevant is. Jij quote een broekie die op geen enkele vlak ook maar een deskundige is behalve het inkleuren van wat maps.
jij post hier je mening/observaties. hij post zijn mening observaties op twitter.

als jouw leeftijd niet relevant is, is zijn leeftijd ook niet relevant :*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169243299
quote:
10s.gif Op donderdag 2 maart 2017 15:40 schreef Slayage het volgende:
jij post hier je mening/observaties. hij post zijn mening observaties op twitter.

als jouw leeftijd niet relevant is, is zijn leeftijd ook niet relevant :*
Ik sta niet ter discussie. Jij quote zijn tweets in dit topic alsof hij het Orakel van Delphi is. We hoeven jou dus ook niet meer serieus te nemen.

Met je Thomas.

  donderdag 2 maart 2017 @ 15:42:13 #288
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169243315
@MIG29_
Breaking , SAA Tiger Forces captrue new 7 Villages East Aleppo CS
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169243377
quote:
1s.gif Op donderdag 2 maart 2017 15:41 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Ik sta niet ter discussie. Jij quote zijn tweets in dit topic alsof hij het Orakel van Delphi is. We hoeven jou dus ook niet meer serieus te nemen.

Met je Thomas.

[ afbeelding ]
Tering doe eens normaal joh :') Wat je ook van die Thomas vindt, het is een interessante gedachtengang. Een zaak vanuit diverse perspectieven belichten kan nooit kwaad :*
pi_169243395
wat moet ik hiervan maken? vanochtend die olie installaties en nu dit...

RudawEnglish twitterde op donderdag 02-03-2017 om 14:02:04 Commander within Rojava-Peshmerga troops tells #Rudaw reporter: Troops to be stationed by KRG-Syrian border to secure reageer retweet
RudawEnglish twitterde op donderdag 02-03-2017 om 13:57:50 #BREAKING: Unit consisting of 500 Rojava #Peshmerga troops moving towards KRG-Syrian border. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169243424
quote:
1s.gif Op donderdag 2 maart 2017 15:41 schreef Stabiel het volgende:

We hoeven jou dus ook niet meer serieus te nemen.

Met je Thomas.
dit is social media, lieverd. je hoeft niet serieus genomen te worden. :*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169243439
quote:
2s.gif Op donderdag 2 maart 2017 15:44 schreef no1uknow het volgende:
Tering doe eens normaal joh :') Wat je ook van die Thomas vindt, het is een interessante gedachtengang. Een zaak vanuit diverse perspectieven belichten kan nooit kwaad :*
Hij is een nobody. Een snotneus. Iemand die interessante gedachtes zoekt bij zo'n omhooggevallen clown is triest.
  donderdag 2 maart 2017 @ 15:48:21 #293
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169243443
@AFP
#BREAKING Qaeda confirms coalition strike killed top leader in Syria

Gaat om die Al Masri, waren van de week al foto's op Twitter van een vermeende drone-aanval op z'n auto.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169243460
quote:
10s.gif Op donderdag 2 maart 2017 15:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

dit is social media, lieverd. je hoeft niet serieus genomen te worden. :*
Mooi. Gaarne niet meer op mijn reacties reageren dan. Andersom idem dito.
pi_169243478
quote:
1s.gif Op donderdag 2 maart 2017 15:49 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Mooi. Gaarne niet meer op mijn reacties reageren dan. Andersom idem dito.
je pillen vergeten in te nemen vandaag?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 2 maart 2017 @ 15:51:03 #296
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169243502
Rustaaaaaggghhhh
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169243513
Extra versterking gaat richiting Manbij

@Conflicts
SYRIA: YPG spokesman @RedurXelil denies claims that they have sent reinforcements to Manbij in support of MMC: ANHA
pi_169243517
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 15:48 schreef Szura het volgende:
@AFP
#BREAKING Qaeda confirms coalition strike killed top leader in Syria

Gaat om die Al Masri, waren van de week al foto's op Twitter van een vermeende drone-aanval op z'n auto.
Interessante van die aanval was dat naar alle waarschijnlijkheid een non-explosieve projectiel was gebruikt om hem te liquideren.
pi_169243520
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 15:51 schreef Szura het volgende:
Rustaaaaaggghhhh
c_/
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169243526
quote:
1s.gif Op donderdag 2 maart 2017 15:51 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Interessante van die aanval was dat naar alle waarschijnlijkheid een non-explosieve projectiel was gebruikt om hem te liquideren.
een speer?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169243539
:Y)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')