FOK!forum / Sport / [Bodybuilding] #517 Pens PR's
Artoozondag 19 februari 2017 @ 10:08
QdWd1.png

"Keep your purpose in mind, simply go to the gym and do your workout. Do it well and don't worry what other people are doing. Confidence will grow as you achieve." - Arnold Schwarzenegger

SPOILER: Algemeen
Als je besluit echt wat aan je lichaam te willen doen raad ik een ieder aan om het thuistrainen te vergeten. De middelen die je hebt zijn te beperkt, en zullen al snel niet genoeg zijn. Naar de sportschool dus! :P

Verwacht niet dat je na 2 maanden eruit ziet als onze grote vriend Arnold Schwarzenegger. Dit heeft allemaal veel tijd nodig, denk hierbij echt aan jaren!

Hou in het achterhoofd dat een mooi lichaam opbouwen niet alleen lukt met trainen. Voeding en rust zijn even belangrijk! Als 1 van deze 3 niet in orde is, haal je simpelweg bij lange na niet eruit wat erin zit.

Grof gezegd zijn er 2 redenen waarom mensen gaan trainen. Ze willen of gewicht verliezen, of juist massa aanzetten. Tuurlijk zijn er combinaties hiervan, maar dit is voor de meeste toch de eerste drijfveer.

Als wilt afvallen, ga je niet meteen met zware gewichten slepen. Cardio (lopen, roeien en fietsen) zal dan je eerste behoefte zijn. Dit in een rustig tempo, en minimaal een 1/2 uur. Echter is het aan te raden al redelijk ook met wat gewichten te gaan trainen. Dit omdat hoe meer spiermassa je hebt, hoe sneller je verbranding werken en hoe sneller je dus vetten kwijt raakt. Sluit echter wel je training af met een 1/2 uur (of meer) aan cardio erna.

Wil je massa aanzetten, dan gaan we niets met cardio doen, maar meteen met gewichten trainen. Korte en zware trainingen zijn het meest effectief dan.

Concentreer je altijd op ťťn van bovenstaande redenen. Het is nutteloos om spieren aan te willen zetten en tegelijkertijd te willen afvallen. Voor het eerste is een calorieoverschot noodzakelijk, voor het tweede een calorietekort. Daarom is het verstandig in de wintermaanden flink te trainen/eten om spiermassa aan te zetten, en tegen de zomer d.m.v. cardio vet te verbranden (en zo weinig mogelijk spiermassa te verliezen).

Het is raadzaam je trainingen niet te lang te laten duren. Op het moment dat de intensiteit van je training drastisch daalt, betekent dit dat de catabole (spierafbrekende) hormonen in een overschot voorkomen ten opzichte van de anabole (spieropbouwende) hormonen. De meeste mensen zouden het bij maximaal 4-5 kwartier moeten houden; echter een goede conditie (fitness-level) verhoogt deze tijdsduur en dat is natuurlijk ook gewoon te trainen :).

Keep in mind dat er geen standaard training bestaat voor iedereen. De trainingsbehoefte verschilt per individu en daar zal men zelf door praktijkervaring achter moeten komen.

Allereerst kan je je wel gaan oriŽnteren op wat je min of meer nodig hebt aan de hand van je lichaamsbouw. Er bestaan 3 types lichaamsbouw:

• Ectomorph (slanke bouw, hoge verbranding) • Mesomorph (gespierde bouw, middel verbranding) • Endomorph (stevige bouw, trage verbranding)

Kijk hier om uit te zoeken wat jij precies bent en waarin je in eerste instantie aan moet denken als je begint met training. http://www.bodybuilding.com/fun/becker3.htm

Overigens behoort niemand echt tot 1 van de hoofdtypes lichaamsbouw. Iedereen is een unieke combinatie tussen bovenstaande typen.

Ook het type sportschool waar je wilt gaan trainen biedt stof tot nadenken.

Je hebt aan de ene kant die mooie moderne sportscholen, met apparaten die op luchtdruk werken en zich met jouw pasje zich instellen op het gewicht wat jij moet doen die dag. Bij deze sportschool is er vaak geen mogelijkheid tot (of is het zelfs verboden) het doen van sommige "echte" bodybuild oefeningen zoals squats, uitstappen, deadlifts ed. Ook gaan de losse gewichten vaak niet zwaarder dan 30kg. Publiek is vaak een beetje, eh, trendy als 't ware. De sfeer is hierbij vaak zoiets van "Zie mij in m'n nieuwe dure trainingsoutfit de huppelkut uithangen." :{

Aan de andere kant heb je de old school sportscholen. Veel zwaar gewicht ipv hypermodern spul. Het publiek is hier degenen die echt willen trainen en groeien. Voor een beginner kunnen een aantal grote jongens van 120kg die zwaar aan 't trainen zijn imponerend overkomen, maar als je verder kijkt dan je neus lang is merk je dat de sfeer stukken gemoedelijker en behulpzamer is dan die "moderne" sportscholen.

En hier zijn dus ook weer tussenvormen in. :)
SPOILER: Trainingsmethoden
Wat krachtsport aangaat zijn er eigenlijk 2 theorieŽn over training, of beter gezegd; de supercompensatie:

Single factor theory: fatigue (belasting) over 1 workout Dual factor theory: fatigue over meerdere workouts

In het eerste geval heb je dus een training, waarin een spier belast wordt, waarna hij herstelt en er supercompensatie optreedt. Op dat moment doe je een nieuwe training. Bij dual factor draait het om fatigue over meerdere trainingen. Je werkt progressief in elke training zodat je je lichaam steeds zwaarder belast (loading). Op het randje van overtraining doe je een deload week (lager volume).

In het bodybuilding is single factor training overweldigend in de meerderheid. Men traint elke spiergroep 1x per week en bouwt zo meer spiermassa op. In de overige krachtsporten (sprinten, gewichtheffen etc) volgt men voornamelijk het dual factor principe.

Elk van beide heeft voor- en nadelen. Het is dus aan jezelf om te bepalen op wat voor manier je traint. Het is niet zo dat je van single factor training alleen gespierd wordt en van dual factor alleen sterk; er zijn genoeg bodybuilders die sterker zijn dan de gemiddelde powerlifter en omgekeerd zijn er genoeg powerlifters die gespierder zijn dan de gemiddelde bodybuilder. Kortgezegd kan je je training zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt :).

Meer informatie over (met name) dual factor training en/of vragen zijn altijd welkom, google ook eens op "dual factor training" of "fitness fatigue model".
SPOILER: Oefeningen
"Help! Er zijn 1001 verschillende oefeningen te doen in de sportschool, waar moet ik in hemelsnaam beginnen?!"

Sportscholen hebben hiervoor vaak speciale beginnersschema's waarin je elke training je hele lichaam traint. Dit is op zich een redelijke manier om met training in contact te komen, maar ikzelf (LedZep) ben niet zo'n fan van deze methoden omdat ze veel spiergroepen isoleren in plaats van de grote compoundoefeningen (die je de meeste massa opleveren).

Als je al wat langer traint ben je zelf in staat om een geheel eigen schema op te stellen wat aansluit bij jouw behoefte.

Vergeet niet je gehele lichaam te trainen. Dus ook benen en rug. Hieronder gemakshalve een quote van mij uit een ander topic:

[..]

Een goed trainingsschema bestaat voor een groot gedeelte uit de grote compound oefeningen zoals squats, deadlifts, bench press, overhead presses, bent over rows etc. De rest van je trainingsschema kan je opvullen met andere (zoals isolatie) oefeningen.
SPOILER: Sets & Reps
De instructeur op de sportschool zegt dat ik 20 herhaingen moet doen. Of dat klopt hangt van je doel af, maar waarschijnlijk heb je er niks aan.

Deze artikelen gaan in op het aantal sets en herhalingen:

Ironmagazine

How many sets and reps per exercise


SPOILER: Voeding
Alles staat of valt met voeding. Of je nu wilt afvallen of massa wilt winnen, voeding is de sleutel tot succes.

De volgende voedingsstoffen kan je grofweg onderscheiden:

• (Complexe) Koolhydraten. Dit is de energiebron van je lichaam. Koolhydraten leveren in eerste instantie de energie voor je spiercellen om de training te kunnen doorstaan. Deze haal je onder andere uit Brinta, havermout, (zilvervlies)rijst, (volkoren)pasta etc. • Eiwitten. Eiwitten bestaan uit aminozuren, dit zijn de bouwstenen van je lichaam. Eiwitten haal je ondermeer uit vis, wit vlees (kip, kalkoen), kwark, eieren (duh) etc. • Vetten. Vetten zijn ťťn van de belangrijkste bouwstoffen van het lichaam. Zowel verzadigde als onverzadigde vetten kan je zonder problemen (veel) consumeren. Transvetzuren kan je maar beter wel zo veel mogelijk mijden, deze zijn zeer slecht voor je hart- en bloedvaten en je algemene gestel. Je vindt ze onder andere in koekjes, taart e.d.

Let vooral op je eiwitinname! Om spiermassa te winnen moet je dus meer eiwitten naar binnen werken dan dat je lichaam nodig heeft. Het evenwichtspunt tussen te weinig eiwitten waarbij je lichaam zich in de catabole fase (spierafbrekend), of genoeg eiwitten waarbij je lichaam zich in de anabole fase (spieropbouwend) bevind is je 'proteine turn over point' genaamd.

Zorg er dus voor deze weegschaal naar de goede kant doorslaat! Minimaal 2 gram eiwitten per kg lichaamsgewicht per dag is een mooie basic regel.

Als je wilt aankomen dien je hoog in je voedingsstoffen te zitten. Daarvoor geldt gemiddeld genomen een minimum van 500 kcal boven je dagelijkse behoefte. Ectomorphe mensen kunnen echter maar beter een stuk meer eten - mits clean food kan je dit zelfs uitbouwen tot 2000-2500kcal boven je behoefte (mits een goed trainingsschema en een fucked up metabolisme :P).

Wil je afvallen, ga je grofweg gezegd koolhydraten voor eiwitten en vetten vervangen (minder kcals) om zodoende zo'n 500kcals onder je dagelijks verbruik te komen. Maar dan wel met veel eiwitten om spiermassaverlies tegen te gaan.

De verhouding koolhydraten/eiwitten/vetten 'regel' is als je wilt aankomen 50/30/20 en 33/33/33 als je wilt afvallen.

Direct na het trainen is het aan te raden om een zgn 'post workout shake' tot je te nemen. Je lichaam is op dat moment in catabole fase, en schreeuwt als het ware om voeding. Je lichaam op dat moment van snelle energie (dextrose) en snelle eiwitten zoals whey voorzien is bijna een must.

Deze shake maak je gemakshalve thuis al klaar, en werk je in de kleedkamer naar binnen. Hoe de samenstelling er precies uit dient te zien verschilt per individu, maar laat er zeker 30gram dextrose en 50gram eiwitten in voorkomen op zo'n 1/2 liter water/melk. Whey eiwitten zijn snel opneembaar en worden het meest gebruikt hiervoor. Eventueel kan je caseÔne (traag opneembaar) ook nog toevoegen.
SPOILER: Rust
Rust is de tweede sleutel tot succes. Je spieren groeien na een prikkel (de training) wanneer er nŠ die prikkel een rustperiode wordt ingelast. Over de lengte van die rust wordt veel geroepen, maar dit is voor ieder persoon verschillend ťn hangt af van de intensiteit (% van je 1 Rep Max op een lift), het volume (totaal gewicht) van je trainingen ťn de vraag of je tot failure traint.

Wanneer je elke set doorgaat tot je het gewicht niet meer omhoog krijgt (concentric failure) krijgen zowel de spieren als je CZS (centraal zenuwstelsel) een grote opdonder. Voor de laatste heeft dan zeker 6 dagen nodig om volledig te herstellen.

Wanneer je daarentegen altijd 1 ŗ 2 reps onder failure blijft en het volume van je trainingen beperkt houdt, kan je een spier veel vaker belasten. Dit zelfs tot 4-6 keer per week (en in extreme gevallen nog vaker, zoals bv. olympisch gewichtheffers doen)

Het hangt dus volledig van je eigen trainingsmethode af hoelang je recupereert, en je zult ook zelf moeten uitvinden wat voor jou de beste manier is.
SPOILER: Supplementatie
Buiten voeding gebruiken mensen die al een tijdje trainen supplementatie als aanvulling op hun voeding. Dit kan variŽren van eiwitten in de vorm van aminozuren, wat creatine voor het uithoudingsvermogen tot een GABA wat voor een diepe nachtrust een hogere testosteron spiegel zorgt.

Supplementen zijn overal te koop en niet illegaal. Voor sommige is het aan te raden deze niet langer dan 8 weken achterelkaar te gebruiken om gewenning te voorkomen, andere supplementen kunnen gewoon het hele jaar door worden gebruikt.

Tegen de tijd dat je een jaartje serieus traint heb je in principe zelf al redelijk wat kennis vergaart over dit onderwerp zodat je zelf wel in staat bent een keuze te maken wat je wilt gaan proberen. Combinaties van supplementen zijn altijd aan te raden. De nieuwste generatie supplementen is trouwens al vaak een combinatie van het een en ander. Creatine met amino's en een revolutionaire nieuwe transportmethode schreeuwen je vanaf de stellingen toe. Trial and error geldt hiervoor. Wat voor de 1 lekker aanslaat, zal voor de ander geen resultaten brengen.

Verwacht er dus geen wonderen van, je gaat vaak wel een stuk vooruit, maar je wordt niet in 1x super gespierd ofzo. :)

Persoonlijk vind ik eiwitsupplementatie meer onder het kopje voeding vallen, dan supplementatie, maar dat is mijn (Mr.J) persoonlijke mening.
SPOILER: SteroÔden
Als iemand wilt gaan gebruiken doe dan de moeite jezelf goed in te lezen in de materie, het kunnen medicijnen zijn die je overgedoseerd gaat gebruiken ten behoeve van je gestelde doeleiden.

Hier op FOK is uiteraard ruimte tot educatie op dit punt, ik raad iedereen dan ook aan in deze subsectie goed de sticky topics door te lezen. http://forum.dutchbodybuilding.com/f10/

Waarom is er ruimte hiervoor? Omdat er ook een XTC topic, een Coke topic, een softdrugs topic waarin gebruik en tips worden besproken. F0k zou F0k niet zijn als we daar dan geen ruimte in bieden.
Educate yourself before you medicate yourself!

Een goed boek voor de juiste educatie: http://williamllewellyn.com/books/

SPOILER: Vitamines en mineralen
"Een uitgebalanceerde en evenwichtige voeding behoeft geen verdere extra ondersteuning" is vaak te horen uit de monden van mensen die een bodybuilder een handje vol pillen ziet wegwerken bij een maaltijd. Helaas vergeten deze mensen dat een lichaam van een bodybuilder totaal andere behoeftes heeft dan die van een niet bodybuilder/sporter.

Vitamines in grote hoeveelheden zoals Vitamine B en Vitamine C zijn nodig en niet schadelijk in hoge (lees: hoog, niet extreem hoog ;) ) hoeveelheden (ze zijn nl. in water oplosbaar, in tegenstelling tot Vitamine A en Vitamine D. Met vitamine A is overdosering snel mogelijk en gevaarlijk; Voor vitamine D zijn er steeds meer aanwijzingen dat suppletie (bij voorkeur in D3 vorm) de kans op allerlei ziekten en aandoeningen verkleint). Mineralen zoals magnesium en zink zijn ook bijna onmisbaar voor velen. ZMA is hiervoor een veelgebruikt supplement.

Zeer uitgebreide info hierover: http://www.bodybuilding.com/fun/catvit1.htm http://www.bodybuilding.com/fun/catvit2.htm[spoiler=Handige en informatieve linkjes] Geen idee wat er allemaal precies voor info te vinden is, maar met wat zoekwerk kan je er denk ik wel wat relevante info vinden. :P http://bodybuilding.pagina.nl

OfficiŽle site van de internationale bodybuild federatie. Niet zoveel spannends te vinden op wat foto sessies na. http://www.ifbb.com

Zeer groot en uitgebreid informatief forum: http://www.bodybuilding.com/forum

Groot en informatief Nederlandstalig forum. De meeste 'stamgasten' uit dit topic zijn daar ook te vinden. De supermoderators zijn heel toffe gasten! :7 http://forum.dutchbodybuilding.com

Deze mag niet ontbreken in dit rijtje. :) http://www.getbig.com

Specifieke voeding FAQ: http://bodybuilding.about.com/library/weekly/aa020403a.htm

Nog een voeding pagina: http://www.getbig.com/articles/bottom.htm

Site met oefeningen in animated .gif: http://exrx.net/Exercise.html

Uitleg type spiervezels: http://fitnessnet.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=8532

Vitamines en mineralen info: http://forum.dutchbodybuilding.com/showthread.php?t=4010

Site waar artikelen door diverse mensen worden gepubliceerd: http://www.t-nation.com
SPOILER: FAQ
- Ik wil beginnen: hoe vind ik een goede sportschool? Let erop dat er een squat rack (niet alleen een Smith Machine), dumbbells tot minimaal 30kg (gevordenen hebben meer nodig) en losse barbells aanwezig zijn.

- Jullie zeggen dat ik ook moet squatten, bankdrukken en deadliften, maar bij mij op de sportschool kan/mag dat niet. Zeg je abonnement op en zoek een andere sportschool.

- Ik wil graag sneller sterker en breder worden: wat moet ik doen? Allereerst: leest de OP goed en helemaal door. Verder: post je eet- en trainingsschema, dan kunnen de ervaren mensen hier je persoonlijk advies geven.
SPOILER: Ter afsluiting nog een aantal foto's van de top 3 van de Mr. Olympia 2015
1. Phil Heath [ 8895-phil-heath-51_final.jpg

2. Dexter Jackson
1874-dexter-jackson-31_final.jpg

3. Shawn Rhoden
2931-shawn-rhoden-43_final.jpg

En 2 van (volgens kenners ;) ) de beste bodybuilder aller tijden; Arnold Schwarzenegger.

m7.jpg

m8.jpg

SPOILER: FOK! Powerlifting doelen 31-12-2016
Artoo
Squat: 125
Bench: 65
Deadlift: 150

PluisigNijntje
Squat 90kg 5x5 (nu krap aan 70)
DL 120 1x5 (denk dat dit erg ambitieus is, nu 75, erg sneu I know)
OHP 45 kg 5x5 (nu 30)
Bench: vind ik eigenlijk helemaal niet zo boeiend
C&J: 60kg
Snatch: 50kg

Gekoeldnetzolekker

Squat : 275
Deadlift : 325
Bench : 180
OHP : 130

Phaelanx_NL

Squat : 150
Deadlift : 180
Bench : 120

Lightweight

Squat : 150
Deadlift : 190
Bench : 110

BredeBroeder

Squat : 130
Deadlift : 170
Bench : 90

star_gazer

Squat : 140
Deadlift : 190
Bench : 120

Yuri_Boyka

Squat : 220
Deadlift : 250
Bench : 130

stinkie

Squat : 175
Deadlift : 200
Bench : 100

MagnumPI

Squat : 140
Deadlift : 160
Bench : 100

Snakey

Squat : asstrongaspossible
Deadlift : 200
Bench : 140
OHP : 100

Verbosity

Squat : 190
Deadlift : 240
Bench : 130


Snorrenbaard

SQ 180
DL 200
BP 120

VASND

SQ 140
BP 85
DL 200

SPOILER: Versiebeheer
* Deze openingspost is ooit gestart door Mr.J op GoT. Na 2 jaar in deze vorm te zijn gebruikt heeft LedZep deze uitgebreid en waar nodig verbeterd. :), na nog eens 2 jaar heeft CarbonC een kleine revisie/uitbreiding/update doorgevoerd. In 2011 heeft Yuri_Boyka de OP onderverdeeld in spoilers.

08-10-2013: Headerfoto gecorrigeerd.Foto's Top 3 Mr. Olympia 2012 vervangen door die van 2013, funfoto onder de 2 Swarzenegger foto's verwijderd, spoiler voor versiebeheer toegevoegd (CarbonC / no1uknow).

08-07-2016: Foto's Mr Olympia hersteld en geŁpdate naar 2015, foto's Arnold Schwarzenegger hersteld. Doelen-spoiler hersteld. Versiebeheer en doelen-spoilers omgewisseld (Eleiko).
ZuidGrenszondag 19 februari 2017 @ 14:12
Ik doe de laatste tijd eigenlijk alleen maar full body (twee keer in de week) en ťťn workout voor mijn armen. Voorheen deed ik altijd een split. Merk wel dat ik de compounds tijdens een split veel zwaarder kan doen, vier compounds in een trainingen vreet gewoon energie. Doen jullie dit op maximaal gewicht?

Ik doe trouwens 5*5. Wel gewoon aardige gewichten hoor, maar als het de enige compound was zou ik er iets meer aan hangen. Maar ik vind het anders gewoon nie tte doen.
Faeroerzondag 19 februari 2017 @ 14:18
Ik zie werkelijk geen nut in full body. Waarom zou je? Je levert alleen maar in. Dan nog liever eenmalig PPL per week, als je ťcht maar drie keer wil trainen.
stinkiezondag 19 februari 2017 @ 14:42
Waarom verwarren mensen fullbody toch elke keer met elke training elke main lift.....

Opties:
1) SQ, DL, bench en press. Elke training zo zwaar mogelijk. Houd je niet vol na beginnersperiode.
2) idem als boven, maar elke training de nadruk op een andere main lift. Veel beter vol te houden.
3) elke training 1 (of 2) zware compound(s) en de rest assistentie of whatever je wil om spieren aan te pakken.

Ik heb het geprobeerd, maar ik heb nog nooit het nut in gezien van allerlei exotische splits :')
Ik doe nog wel eens u/l body als afwisseling maar daar eindigt het wel
ZetaOSzondag 19 februari 2017 @ 17:50
Wie van ons heeft wel eens Sarms gebruikt?
(supplement Selective Androgen Receptor Modulators)

[ Bericht 20% gewijzigd door ZetaOS op 19-02-2017 18:14:12 ]
Artoozondag 19 februari 2017 @ 18:05
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2017 17:50 schreef ZetaOS het volgende:
Wie van ons heeft wel eens Sarms gebruikt?
Dat moest ik googlen :+ Kan je niet helpen, maar ik lees dat er scepsis over bestaat.
Ethanoliczondag 19 februari 2017 @ 19:42
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2017 17:50 schreef ZetaOS het volgende:
Wie van ons heeft wel eens Sarms gebruikt?
(supplement Selective Androgen Receptor Modulators)
Cardarine. Merkte er geen cut van.
VASNDzondag 19 februari 2017 @ 23:29
quote:
14s.gif Op zondag 19 februari 2017 08:40 schreef Snakey het volgende:

[..]

Great. Filmpjes, foto? :P

Livestream van gehele dag (mobiel niet te bekijken)

Mijn lifts:
Squat 1) 00:50:00 2) 00:59:55 3) 01:09:20
Bench 1) 02:02:45 2) 02:11:30 3) 02:21:30
Deadlift1) 03:03:55 2) 03:11:15 3) 03:20:05

Enjoy :D.
Snakeymaandag 20 februari 2017 @ 12:03
quote:
7s.gif Op zondag 19 februari 2017 23:29 schreef VASND het volgende:

[..]


Livestream van gehele dag (mobiel niet te bekijken)

Mijn lifts:
Squat 1) 00:50:00 2) 00:59:55 3) 01:09:20
Bench 1) 02:02:45 2) 02:11:30 3) 02:21:30
Deadlift1) 03:03:55 2) 03:11:15 3) 03:20:05

Enjoy :D.
Cool, leuk om te zien. Goeie poging op die laatste dead. :)
Artoomaandag 20 februari 2017 @ 12:20
quote:
7s.gif Op zondag 19 februari 2017 23:29 schreef VASND het volgende:

[..]


Livestream van gehele dag (mobiel niet te bekijken)

Mijn lifts:
Squat 1) 00:50:00 2) 00:59:55 3) 01:09:20
Bench 1) 02:02:45 2) 02:11:30 3) 02:21:30
Deadlift1) 03:03:55 2) 03:11:15 3) 03:20:05

Enjoy :D.
Mooie lifts hoor!
Cue_maandag 20 februari 2017 @ 12:29
Vind het altijd wel gaaf dergelijke filmpjes :Y

Heb er eentje van mezelf toen met de DL van 103. Toch vind ik het verschrikkelijk om naar te kijken, dus doe ik het gewoon verder maar niet :+
Faeroermaandag 20 februari 2017 @ 13:59
quote:
7s.gif Op zondag 19 februari 2017 23:29 schreef VASND het volgende:

[..]


Livestream van gehele dag (mobiel niet te bekijken)

Mijn lifts:
Squat 1) 00:50:00 2) 00:59:55 3) 01:09:20
Bench 1) 02:02:45 2) 02:11:30 3) 02:21:30
Deadlift1) 03:03:55 2) 03:11:15 3) 03:20:05

Enjoy :D.
Netjes! Wel lange wedstrijd zo, uur per soort lift. :D
Artoomaandag 20 februari 2017 @ 14:07
quote:
14s.gif Op maandag 20 februari 2017 13:59 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Netjes! Wel lange wedstrijd zo, uur per soort lift. :D
Da's in het powerliften (helaas) niet heel ongebruikelijk... Op het NK zat er ook ruim 10 minuten tussen iedere beurt, en vervolgens een uur wachten op de volgende lift. Tergend :P
Snakeymaandag 20 februari 2017 @ 14:33
Die wachttijden zie ik wel tegenop ja. Beete manieren vinden om die tijd te vullen. Beetje ouwehoeren, wat eten, tijd een beetje berekenen op de volgende lift zodat ik tijd kan vullen met warming up. Denk dat dat het beste is.
ComedyShortsGamermaandag 20 februari 2017 @ 14:45
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2017 14:12 schreef ZuidGrens het volgende:
Ik doe de laatste tijd eigenlijk alleen maar full body (twee keer in de week) en ťťn workout voor mijn armen. Voorheen deed ik altijd een split. Merk wel dat ik de compounds tijdens een split veel zwaarder kan doen, vier compounds in een trainingen vreet gewoon energie. Doen jullie dit op maximaal gewicht?

Ik doe trouwens 5*5. Wel gewoon aardige gewichten hoor, maar als het de enige compound was zou ik er iets meer aan hangen. Maar ik vind het anders gewoon nie tte doen.
Vind het ook niet fijn, ik doe het ook zelden alleen als ik tijd te kort kom in een periode
Questularmaandag 20 februari 2017 @ 20:28
Ik zit er aan te denken om wat spullen te halen voor thuis zodat ik ook af en toe een thuis work-out kan doen.
-Powercage
- dumbell rack
- Stang
- plates
- bankje

vergeet ik nog iets belangrijks?
Artoomaandag 20 februari 2017 @ 20:42
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2017 20:28 schreef Questular het volgende:
Ik zit er aan te denken om wat spullen te halen voor thuis zodat ik ook af en toe een thuis work-out kan doen.
-Powercage
- dumbell rack
- Stang
- plates
- bankje

vergeet ik nog iets belangrijks?
Een stalmat of platform-achtige constructie voor deadlifts kan ook wel nuttig zijn. Ben zelf ook wel fan van supplementair werk met ringen, daar zijn veel variaties mee mogelijk.
Faeroermaandag 20 februari 2017 @ 20:58
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2017 20:28 schreef Questular het volgende:
Ik zit er aan te denken om wat spullen te halen voor thuis zodat ik ook af en toe een thuis work-out kan doen.
-Powercage
- dumbell rack
- Stang
- plates
- bankje

vergeet ik nog iets belangrijks?
rubber bands, belt, straps, rubbertegels, ez-curl stang, quick-lock collars
Cue_maandag 20 februari 2017 @ 22:06
Oftewel, hopen op een goed tweedehandsje anders is t niet te betalen :P
Snakeymaandag 20 februari 2017 @ 22:20
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2017 22:06 schreef Cue_ het volgende:
Oftewel, hopen op een goed tweedehandsje anders is t niet te betalen :P
Dat ja. Dat is aardig wat spul waar je flink wat geld voor neerlegt. Zeker met een DB rack. Je kan beter de DB' s kopen die je nodig hebt, en die kunnen best op de grond liggen. :P
Cue_maandag 20 februari 2017 @ 22:23
Zat laatst eens te kijken naar een stang. Nieuw zo'n 200euro :o
Multiplymaandag 20 februari 2017 @ 22:38
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2017 22:23 schreef Cue_ het volgende:
Zat laatst eens te kijken naar een stang. Nieuw zo'n 200euro :o
Dat kan goedkoper. ;)

https://www.helisports.nl(...)mpische-halterstang-(220cm).html
Cue_maandag 20 februari 2017 @ 22:43
quote:
Volgens mij hoeft die voor een vrouw dan weer niet zo lang te zijn. Maar zie al dat er tig verschillende lengtes zijn.
En misschien ook wel verschil van dikte van de stang tussen man/vrouw.
BredeBroedermaandag 20 februari 2017 @ 22:52
Schouder naar de getver.

Face pulls en elke schouderoefening doet ontzettend pijn. Heb denk ik m'n schouder overbelast bij seated OHP.

Karma. Nu herstel en niet meer benchen :'(
Artoomaandag 20 februari 2017 @ 23:13
Vrouwenbars missen de center knurling, dat lijkt mij wel irritant met squats. In oly lifting is er inderdaad wel verschil in bars (de vrouwenbar is smaller, dunner en lichter) bij mannen en vrouwen, bij het powerliften niet.
Cue_maandag 20 februari 2017 @ 23:22
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2017 23:13 schreef Artoo het volgende:
Vrouwenbars missen de center knurling, dat lijkt mij wel irritant met squats. In oly lifting is er inderdaad wel verschil in bars (de vrouwenbar is smaller, dunner en lichter) bij mannen en vrouwen, bij het powerliften niet.
Ik las idd net hierover.
Maar het lijkt me ook vreemd om thuis met de ene stang te oefenen en met een andere stang te trainen.
Of zal dat niet veel impact hebben?
Faeroerdinsdag 21 februari 2017 @ 08:27
quote:
1s.gif Op maandag 20 februari 2017 23:22 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Ik las idd net hierover.
Maar het lijkt me ook vreemd om thuis met de ene stang te oefenen en met een andere stang te trainen.
Of zal dat niet veel impact hebben?
Voor de meesten denk ik niet, maar ik kan mij best voorstellen dat het op hoger niveau een ander verhaal is en de meeste mensen ook thuis of in een gym met wedstrijdproducten willen trainen om alles zoveel mogelijk gelijk te houden.
setodinsdag 21 februari 2017 @ 09:08
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2017 22:20 schreef Snakey het volgende:

[..]

Dat ja. Dat is aardig wat spul waar je flink wat geld voor neerlegt. Zeker met een DB rack. Je kan beter de DB' s kopen die je nodig hebt, en die kunnen best op de grond liggen. :P
Denk dat je voor thuis beter verstelbare DB's kunt halen, tenzij je echt veel geld uit wil geven om een hele set te halen.
Questulardinsdag 21 februari 2017 @ 09:51
Ik heb weinig zin om continu te kloten met verstelbare dumbels, denk dat ik gewoon een setje haal van 10 tot 30 kg maar dan met stappen van 2 kg
DeLoetdinsdag 21 februari 2017 @ 11:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2017 09:51 schreef Questular het volgende:
Ik heb weinig zin om continu te kloten met verstelbare dumbels, denk dat ik gewoon een setje haal van 10 tot 30 kg maar dan met stappen van 2 kg
Kost je zo 1500 euro, als het niet meer is
Beachdinsdag 21 februari 2017 @ 11:04
voor die paar keer dat je thuis traint gewoon pullup bar en de rest bodyweight
Faeroerdinsdag 21 februari 2017 @ 11:10
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 februari 2017 11:02 schreef DeLoet het volgende:

[..]

Kost je zo 1500 euro, als het niet meer is
Of gewoon 2x 30mm dumbbell stangen en 12x 5kg 30mm plates eraan hangen voor § 175 max.
Snakeydinsdag 21 februari 2017 @ 12:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2017 09:51 schreef Questular het volgende:
Ik heb weinig zin om continu te kloten met verstelbare dumbels, denk dat ik gewoon een setje haal van 10 tot 30 kg maar dan met stappen van 2 kg
Dit is het goedkoopste wat ik even snel kan vinden. Moeten ze wel uit Australie komen. :P

http://www.ebay.com.au/it(...)E-RACK-/351190906489
Agentperrydinsdag 21 februari 2017 @ 12:16
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2017 14:18 schreef Faeroer het volgende:
Ik zie werkelijk geen nut in full body. Waarom zou je? Je levert alleen maar in. Dan nog liever eenmalig PPL per week, als je ťcht maar drie keer wil trainen.
Frequentie, volume.

Ik ga vanaf donderdag beginnen aan een fullbody 3x pw Heb het hiervoor nog nooit gedaan, dus ben benieuwd. Kan tzt best een soort review schrijven mocht daar interesse in zijn. Mocht het niet bevallen dan wissel ik na 2 maanden wel weer terug naar upper/lower of ppl.
Eleikodinsdag 21 februari 2017 @ 14:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2017 09:51 schreef Questular het volgende:
Ik heb weinig zin om continu te kloten met verstelbare dumbels, denk dat ik gewoon een setje haal van 10 tot 30 kg maar dan met stappen van 2 kg
http://www.marktplaats.nl(...)0kg-raw-fitness.html
Vansschoendinsdag 21 februari 2017 @ 16:49
quote:
1s.gif Op maandag 20 februari 2017 23:22 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Ik las idd net hierover.
Maar het lijkt me ook vreemd om thuis met de ene stang te oefenen en met een andere stang te trainen.
Of zal dat niet veel impact hebben?
Ik train met een vrouwen stang en vindt hem voornamelijk fijner omdat de diameter wat kleiner is, passen mijn handen er makkelijker omheen.
Cue_dinsdag 21 februari 2017 @ 18:03
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 februari 2017 16:49 schreef Vansschoen het volgende:

[..]

Ik train met een vrouwen stang en vindt hem voornamelijk fijner omdat de diameter wat kleiner is, passen mijn handen er makkelijker omheen.
Ja same here. Wel moeilijker te vinden tweedehands enzo voor thuis.

Maar wel 3 kilo erop op m'n OHS PR :)
Rauw.dinsdag 21 februari 2017 @ 19:34
Gevonden.

[ Bericht 93% gewijzigd door Rauw. op 21-02-2017 20:45:26 ]
DeLoetdinsdag 21 februari 2017 @ 23:34
Ik doe momenteel een HST cycle van 8 weken, is fullbody 3x pw met variŽrende intensiteit en aantal reps. Puur gericht op hypertrophy, en ik vreet als een bouwvakker. Merk zeker al spiergroei, dus ben zeker geen tegenstander van fullbody! De laatste week is wel pittig met alle oefeningen op 5rm, maar zo weer 9-14 dagen 'deconditioning'. Daarna nog een cycle, met alles iets zwaarder en dan de cut in ... Zie wel op tegen het minder eten !
DeLoetdinsdag 21 februari 2017 @ 23:38
Sinds ik elke ochtend 125 Gr havermout eet heb ik echt vieze plakkerige ontlasting. Ik denk dat dit komt door de vele vezels, nog mensen die hier last van hebben?
Dizornwoensdag 22 februari 2017 @ 07:14
Van vezels krijg je geen plakkerige shit. Dat is meestal zover ik heb gemerkt en weet issues met vet. Of andere shit die je naar binnenwerkt :P
DeLoetwoensdag 22 februari 2017 @ 09:33
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 07:14 schreef Dizorn het volgende:
Van vezels krijg je geen plakkerige shit. Dat is meestal zover ik heb gemerkt en weet issues met vet. Of andere shit die je naar binnenwerkt :P
Hmm ik eet toch redelijk clean en niet te veel vet..
Quotidienwoensdag 22 februari 2017 @ 18:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2017 23:38 schreef DeLoet het volgende:
Sinds ik elke ochtend 125 Gr havermout eet heb ik echt vieze plakkerige ontlasting. Ik denk dat dit komt door de vele vezels, nog mensen die hier last van hebben?
Ik eet elke dag 160g havermout en nergens last van.

Overigens zit ik al een maand op 62,5 kg met 3000 kcal per dag. Het kan nooit zo zijn dat ik zoveel verbruik en meer krijg ik er niet in dus erg frustrerend.
ZuidGrenswoensdag 22 februari 2017 @ 19:57
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 18:08 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Ik eet elke dag 160g havermout en nergens last van.

Overigens zit ik al een maand op 62,5 kg met 3000 kcal per dag. Het kan nooit zo zijn dat ik zoveel verbruik en meer krijg ik er niet in dus erg frustrerend.
Eet je clean? En hoe lang ben je?
Quotidienwoensdag 22 februari 2017 @ 19:58
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 19:57 schreef ZuidGrens het volgende:

[..]

Eet je clean?
Melk, havermout, pindakaas, yoghurt en een magnetronmaaltijd (bami oid) omdat ik te lui ben om te koken.
Ben 1m78.
Faeroerwoensdag 22 februari 2017 @ 20:02
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 19:58 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Melk, havermout, pindakaas, yoghurt en een magnetronmaaltijd (bami oid) omdat ik te lui ben om te koken.
Ben 1m78.
Klinkt erg effectief.
VASNDwoensdag 22 februari 2017 @ 20:26
quote:
14s.gif Op maandag 20 februari 2017 13:59 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Netjes! Wel lange wedstrijd zo, uur per soort lift. :D
Thanks! In de praktijk valt het wel mee. Je bent al gauw een halfuur per lift aan het opwarmen, eten en optijd klaarstaan (altijd druk bij opwarmen). Tussen beurten is het beentjes omhoog, overleg met coach en dan muziekje op en weer richting mentale piek.
Quotidienwoensdag 22 februari 2017 @ 20:34
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 20:02 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Klinkt erg effectief.
Het is niet optimaal voor voedingswaarde nee, maar wel veel eiwitten en calorieen. Die vitamines en andere dingen krijg ik via groente wel binnen.
Dan nog blijft de vraag waarom ik niet aankom..
Vinniieewoensdag 22 februari 2017 @ 20:42
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 19:58 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Melk, havermout, pindakaas, yoghurt en een magnetronmaaltijd (bami oid) omdat ik te lui ben om te koken.
Ben 1m78.
Dit klinkt eerder als 2000kcal dan 3000kcal.
Quotidienwoensdag 22 februari 2017 @ 20:50
quote:
7s.gif Op woensdag 22 februari 2017 20:42 schreef Vinniiee het volgende:

[..]

Dit klinkt eerder als 2000kcal dan 3000kcal.
2L melk 1300kc
160g havermout 600kc
0.5kg griekse yoghurt 600kc

Dan blijft er nog maar 500 over dat ruim wordt gedekt door avondeten en pindakaas.
ComedyShortsGamerwoensdag 22 februari 2017 @ 20:53
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 20:34 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Het is niet optimaal voor voedingswaarde nee, maar wel veel eiwitten en calorieen. Die vitamines en andere dingen krijg ik via groente wel binnen.
Dan nog blijft de vraag waarom ik niet aankom..
Nog meer eten dan!
Cue_woensdag 22 februari 2017 @ 20:58
2liter melk? Pff dat lijkt me zowat niet eens gezond :o
Vinniieewoensdag 22 februari 2017 @ 21:03
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 20:50 schreef Quotidien het volgende:

[..]

2L melk 1300kc
160g havermout 600kc
0.5kg griekse yoghurt 600kc

Dan blijft er nog maar 500 over dat ruim wordt gedekt door avondeten en pindakaas.
Fair enough. Kennelijk is het niet genoeg :P

quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 20:58 schreef Cue_ het volgende:
2liter melk? Pff dat lijkt me zowat niet eens gezond :o
GOMAD is volgens mij zelfs 4 liter op een dag. Je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken om je ontlasting :')
Cue_woensdag 22 februari 2017 @ 21:16
quote:
1s.gif Op woensdag 22 februari 2017 21:03 schreef Vinniiee het volgende:

[..]

GOMAD is volgens mij zelfs 4 liter op een dag. Je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken om je ontlasting :')
Pfff.. en dat terwijl mensen redelijk lactose intolerant zijn :+

Maar gaat het echt enkel de calorieŽn dan? De inhoud ervan maakt minder uit?
Vinniieewoensdag 22 februari 2017 @ 21:23
quote:
1s.gif Op woensdag 22 februari 2017 21:16 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Pfff.. en dat terwijl mensen redelijk lactose intolerant zijn :+

Maar gaat het echt enkel de calorieŽn dan? De inhoud ervan maakt minder uit?
Ben geen expert, maar lijkt me dat macro's ook uitmaken. Zoveel drinken vond ik sowieso niet echt prettig.

Zo ziet mijn dag er ongeveer uit:
300ml melk: 150kcal
300gr kwark met 100gr zomerfruit: 200kcal
3 belegde broodjes + soep: 1000kcal
Groente snack (komkommer/cherry tomaten/wortel/paprika): 200kcal
Maaltijd 1: gemiddeld 1100 kcal
Maaltijd 2: gemiddeld 800 kcal

Totaal: circa 3500/3600 kcal

Halverwege januari was ik 70kg, gisteren 74,x kg. Ben overigens 1,81m
Cue_woensdag 22 februari 2017 @ 21:43
Vind 4 kilo dan nog weinig. Met dat eten heb ik een kilo per twee dagen te pakken denk ik zo.
Toch een verschilletje man/vrouw denk ik zo.
Faeroerwoensdag 22 februari 2017 @ 22:07
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 20:50 schreef Quotidien het volgende:

[..]

2L melk 1300kc
160g havermout 600kc
0.5kg griekse yoghurt 600kc

Dan blijft er nog maar 500 over dat ruim wordt gedekt door avondeten en pindakaas.
Is melk niet 45 kcal/100ml, of drink ik hele rare melk? 500 kcal voor avondeten en pindakaas, ben dan wel echt benieuwd waar je je vetten buiten melk om uit aan het halen bent. :D
Vinniieewoensdag 22 februari 2017 @ 22:11
Denk dat ie volle melk drinkt, dat is 65kcal per 100ml
Faeroerwoensdag 22 februari 2017 @ 22:14
quote:
7s.gif Op woensdag 22 februari 2017 22:11 schreef Vinniiee het volgende:
Denk dat ie volle melk drinkt, dat is 65kcal per 100ml
Dacht al, dus 70 gram vet/630kcal uit 2 liter melk. _O- Hij kan zo een koe in z'n tuin nemen haha
relativitywoensdag 22 februari 2017 @ 22:18
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 21:43 schreef Cue_ het volgende:
Vind 4 kilo dan nog weinig. Met dat eten heb ik een kilo per twee dagen te pakken denk ik zo.
Toch een verschilletje man/vrouw denk ik zo.
Tja zo is iedereen anders hť. Ik zit al meer dan een jaar in de bulk (4000+ kcal).

Ben wel 15kg aangekomen (nauwelijks vet), maar als ik er niet bij sport kom ik ook gewoon niet aan. Ecto genen ofzo.
relativitywoensdag 22 februari 2017 @ 22:19
quote:
10s.gif Op woensdag 22 februari 2017 22:14 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Dacht al, dus 70 gram vet/630kcal uit 2 liter melk. _O- Hij kan zo een koe in z'n tuin nemen haha
2 liter melk vind ik ook wel veel. Zijn dieet ziet er ook veel te eenzijdig uit. Afwisseling is belangrijk.
Faeroerwoensdag 22 februari 2017 @ 22:25
quote:
1s.gif Op woensdag 22 februari 2017 22:18 schreef relativity het volgende:

[..]

Tja zo is iedereen anders hť. Ik zit al meer dan een jaar in de bulk (4000+ kcal).

Ben wel 15kg aangekomen (nauwelijks vet), maar als ik er niet bij sport kom ik ook gewoon niet aan. Ecto genen ofzo.
Geen vocht? ;)
Vinniieewoensdag 22 februari 2017 @ 22:26
quote:
1s.gif Op woensdag 22 februari 2017 22:18 schreef relativity het volgende:

[..]

Tja zo is iedereen anders hť. Ik zit al meer dan een jaar in de bulk (4000+ kcal).

Ben wel 15kg aangekomen (nauwelijks vet), maar als ik er niet bij sport kom ik ook gewoon niet aan. Ecto genen ofzo.
Dit is ook wel een beetje mijn doel en heb ook ecto genen. Heb al een buikje en wil niet dat ie nog veel groter want dat ziet er niet uit :')
Verbositywoensdag 22 februari 2017 @ 23:22
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 20:50 schreef Quotidien het volgende:

[..]

2L melk 1300kc
160g havermout 600kc
0.5kg griekse yoghurt 600kc

Dan blijft er nog maar 500 over dat ruim wordt gedekt door avondeten en pindakaas.
Ten eerste is 3000 kcal geen eens zo gek als je 1,78 bent en er bij sport. Ten tweede hou je alles elke dag bij of gok je ongeveer wat het is? Dus met andere woorden overschat/onderschat je geen dingen. Zoals 160 gram havermout betekent dat je in 3x een heel pak erdoorheen jaagt. Ten derde hoe ziet een dag eten eruit qua hoeveelheden en tijdstippen? Aangezien grote maaltijden meer verzadigen en de grote hoeveelheid eiwit en vet ook verzadigend werken.

En meer dan de helft van je dieet bestaat uit zuivel. Vitamines uit magnetron maaltijden zal ook wel meevallen. Voordeel is wel dat vloeibaar eten makkelijker weg te krijgen is en het gemakkelijk klaar te maken is. Maar zou echt aanraden om meer variaties aan te brengen qua eten. Denk hierbij ook aan kleine dingen zoals fruit als tussendoortjes of extra door de havermout/yoghurt om kcals wat op te krikken en meer voedingswaarden binnen te krijgen. Doe zelf bijvoorbeeld wat honing, banaan, rozijnen of dadels, kaneel en noten door de havermout om het meer smaak te geven en extra vitamines, mineralen en kcals toe te voegen.
Verbositywoensdag 22 februari 2017 @ 23:32
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 21:43 schreef Cue_ het volgende:
Vind 4 kilo dan nog weinig. Met dat eten heb ik een kilo per twee dagen te pakken denk ik zo.
Toch een verschilletje man/vrouw denk ik zo.
Weinig? Als hij 4 kilo aankomt in 5 weken tijd is er een overschot van meer dan 500kcals per dag.
Verbositywoensdag 22 februari 2017 @ 23:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2017 23:38 schreef DeLoet het volgende:
Sinds ik elke ochtend 125 Gr havermout eet heb ik echt vieze plakkerige ontlasting. Ik denk dat dit komt door de vele vezels, nog mensen die hier last van hebben?
Simpel om te testen. I.p.v. havermout een andere koolhydraten bron in de ochtend nuttigen en kijken of het over gaat. Daarna havermout weer uitproberen. Zelfde probleem? Dan is havermout de crimineel.
Quotidiendonderdag 23 februari 2017 @ 00:50
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 23:22 schreef Verbosity het volgende:

[..]

Ten eerste is 3000 kcal geen eens zo gek als je 1,78 bent en er bij sport. Ten tweede hou je alles elke dag bij of gok je ongeveer wat het is? Dus met andere woorden overschat/onderschat je geen dingen. Zoals 160 gram havermout betekent dat je in 3x een heel pak erdoorheen jaagt. Ten derde hoe ziet een dag eten eruit qua hoeveelheden en tijdstippen? Aangezien grote maaltijden meer verzadigen en de grote hoeveelheid eiwit en vet ook verzadigend werken.

En meer dan de helft van je dieet bestaat uit zuivel. Vitamines uit magnetron maaltijden zal ook wel meevallen. Voordeel is wel dat vloeibaar eten makkelijker weg te krijgen is en het gemakkelijk klaar te maken is. Maar zou echt aanraden om meer variaties aan te brengen qua eten. Denk hierbij ook aan kleine dingen zoals fruit als tussendoortjes of extra door de havermout/yoghurt om kcals wat op te krikken en meer voedingswaarden binnen te krijgen. Doe zelf bijvoorbeeld wat honing, banaan, rozijnen of dadels, kaneel en noten door de havermout om het meer smaak te geven en extra vitamines, mineralen en kcals toe te voegen.
Ik hou het elke dag bij. Die 160g havermout weeg ik af, is inderdaad een derde pak per keer. Zo ziet een dag eruit qua eten:

20:00 avondeten (varieert, soms kip + rijst, aardappelen, magnetronmaaltijd meestal)
22:00 1L melk
01:00 havermout en de resterende melk opdrinken
03:00 0.5kg yoghurt

Soms voor het slapen nog wat lepels pindakaas of er tussendoor een banaan. Dag-nachtritme is compleet ongedraaid zoals je ziet.
Cue_donderdag 23 februari 2017 @ 02:37
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 23:32 schreef Verbosity het volgende:
Weinig? Als hij 4 kilo aankomt in 5 weken tijd is er een overschot van meer dan 500kcals per dag.
snap wat je zegt voor, maar denk dat wat vinnie zegt, dat t nogal persoons afhankelijk is en t best veel kan verschillen.

Ik kom al een halve kilo aan als ik 2 dagen rond de 2000/2500 kcal zou eten.
Quotidiendonderdag 23 februari 2017 @ 03:18
quote:
1s.gif Op donderdag 23 februari 2017 02:37 schreef Cue_ het volgende:

[..]

snap wat je zegt voor, maar denk dat wat vinnie zegt, dat t nogal persoons afhankelijk is en t best veel kan verschillen.

Ik kom al een halve kilo aan als ik 2 dagen rond de 2000/2500 kcal zou eten.
Zullen we ruilen? :P
Cue_donderdag 23 februari 2017 @ 06:37
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2017 03:18 schreef Quotidien het volgende:

Zullen we ruilen? :P
Haha graag :P
Faeroerdonderdag 23 februari 2017 @ 09:07
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2017 00:50 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Ik hou het elke dag bij. Die 160g havermout weeg ik af, is inderdaad een derde pak per keer. Zo ziet een dag eruit qua eten:

20:00 avondeten (varieert, soms kip + rijst, aardappelen, magnetronmaaltijd meestal)
22:00 1L melk
01:00 havermout en de resterende melk opdrinken
03:00 0.5kg yoghurt

Soms voor het slapen nog wat lepels pindakaas of er tussendoor een banaan. Dag-nachtritme is compleet ongedraaid zoals je ziet.
Plak daar ook maar een kilo aan vitamine D3 achteraan.
Patroondonderdag 23 februari 2017 @ 09:12
Ik merk wel dat wat de ťťn veel vind qua eten vind de ander weer niets..

Ik weeg 68kg en ben 1m79 lang met zo'n 12-13% vet. Eet dagelijks rond de 2000kcal in de verdeling 40/30/30. Met dat eten val ik niet af en kom ik niet echt aan. Als ik op een dag 2200-2300 eet heb ik het idee dat ik de hele dag door eet. Ik sport eigenlijk dagelijks kracht of wielrennen. Heb hiervoor jaren op 10u per week getraind voor wielrennen en at dan wel wat meer. Misschien is door het vele wielrennen mijn vetverbranding dusdanig geoptimaliseerd waardoor ik gewoon veel meer energie uit vetten kan halen (dat is ook een effect van duurtraining). Ik begrijp ook wel dat als ik echt wil groeien qua spiermassa ik wat meer moet eten en zal dat dan moeten opbouwen naar 2500kcal ofzo, maar op dit moment echt geen 3000kcal.
Dizorndonderdag 23 februari 2017 @ 10:25
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2017 00:50 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Ik hou het elke dag bij. Die 160g havermout weeg ik af, is inderdaad een derde pak per keer. Zo ziet een dag eruit qua eten:

20:00 avondeten (varieert, soms kip + rijst, aardappelen, magnetronmaaltijd meestal)
22:00 1L melk
01:00 havermout en de resterende melk opdrinken
03:00 0.5kg yoghurt

Soms voor het slapen nog wat lepels pindakaas of er tussendoor een banaan. Dag-nachtritme is compleet ongedraaid zoals je ziet.
Als je zo graag die GAINZ wil zou ik je vooral focussen op een gezond dag-nachtritme met goede slaap en je niet zo opvreten (huehue_) over je voedingspatroon.
Verbositydonderdag 23 februari 2017 @ 12:32
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2017 00:50 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Ik hou het elke dag bij. Die 160g havermout weeg ik af, is inderdaad een derde pak per keer. Zo ziet een dag eruit qua eten:

20:00 avondeten (varieert, soms kip + rijst, aardappelen, magnetronmaaltijd meestal)
22:00 1L melk
01:00 havermout en de resterende melk opdrinken
03:00 0.5kg yoghurt

Soms voor het slapen nog wat lepels pindakaas of er tussendoor een banaan. Dag-nachtritme is compleet ongedraaid zoals je ziet.
IF in de bulk is nogal lastig omdat je alle calorieŽn nu in 7 uur moet weg werken. Maaltijdspreiding kan dus veel beter om meer binnen te krijgen. IF zou ik zelf alleen hanteren in de cut.
Verbositydonderdag 23 februari 2017 @ 12:35
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2017 10:25 schreef Dizorn het volgende:

[..]

Als je zo graag die GAINZ wil zou ik je vooral focussen op een gezond dag-nachtritme met goede slaap en je niet zo opvreten (huehue_) over je voedingspatroon.
Als hij gains wil maken zou ik me daar geen zorgen over maken als hij genoeg slaap pakt. Misschien wat onpraktisch qua dagelijks leven omdat je tijden opschuiven. Maar het is niet negatief voor de gains.
Verbositydonderdag 23 februari 2017 @ 12:46
quote:
1s.gif Op donderdag 23 februari 2017 02:37 schreef Cue_ het volgende:

[..]

snap wat je zegt voor, maar denk dat wat vinnie zegt, dat t nogal persoons afhankelijk is en t best veel kan verschillen.

Ik kom al een halve kilo aan als ik 2 dagen rond de 2000/2500 kcal zou eten.
Ja tuurlijk is het persoonsafhankelijk. Grootste factoren zijn lichaamsgewicht en activiteiten niveau. Als je een ander zijn dieet precies volgt krijg je niet hetzelfde effect. Maar 4kg in 5 weken is gewoon een normale hoeveelheid om aan te komen. Anders moet hij al naar +1000 kcals per dag. Dat is het enige punt wat ik wou maken.

En aankomen over enkele dagen is sowieso lastig te beoordelen door hydratie, glycogeen, maaginhoud etc. Snap natuurlijk wel dat je er mee bedoelt dat jou calorie behoefte veel lager ligt. ;)
Dizorndonderdag 23 februari 2017 @ 12:51
quote:
1s.gif Op donderdag 23 februari 2017 12:35 schreef Verbosity het volgende:

[..]

Als hij gains wil maken zou ik me daar geen zorgen over maken als hij genoeg slaap pakt. Misschien wat onpraktisch qua dagelijks leven omdat je tijden opschuiven. Maar het is niet negatief voor de gains.
Nouja ik kan me niet voorstellen dat als je om 3:00 nog een bak yoghurt naar binnenwerkt je een goede nachtrust gaat hebben. Daarom dat ik zeg, dag-nachtritme mťt goede nachtrust. Misschien krijgt ie wel een nette 8 uur slaap van 4:00 tot 12:00 hoor, dan vind ik dat nog niet optimaal gezond maar zal het voor GAINZ wat minder uitmaken.
Verbositydonderdag 23 februari 2017 @ 14:44
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2017 12:51 schreef Dizorn het volgende:

[..]

Nouja ik kan me niet voorstellen dat als je om 3:00 nog een bak yoghurt naar binnenwerkt je een goede nachtrust gaat hebben. Daarom dat ik zeg, dag-nachtritme mťt goede nachtrust. Misschien krijgt ie wel een nette 8 uur slaap van 4:00 tot 12:00 hoor, dan vind ik dat nog niet optimaal gezond maar zal het voor GAINZ wat minder uitmaken.
Wat voor negatieve invloed heeft het dan mocht hij van 04:00 tot 12:00 slapen in plaats van middernacht tot 8 uur 's ochtends?

[ Bericht 0% gewijzigd door Verbosity op 23-02-2017 15:41:44 ]
ComedyShortsGamerdonderdag 23 februari 2017 @ 15:18
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2017 14:44 schreef Verbosity het volgende:

[..]

Wat voor negatieve invloed heeft het dan mocht hij van 04:00 tot 12:00 slaapt in plaats van middernacht tot 8 uur 's ochtends?
Geen
Nelvalhildonderdag 23 februari 2017 @ 16:20
Ik track nu voor het eerst dagelijks m'n calorieŽn. Echter vraag ik me af hoeveel kcal ik zal rekenen voor dagelijks (6/week) een PPL routine; ~60 min per dag. Bij 1,90cm en 86kg. 450 als gemiddelde leek me wel redelijk
Quotidiendonderdag 23 februari 2017 @ 16:33
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2017 14:44 schreef Verbosity het volgende:

[..]

Wat voor negatieve invloed heeft het dan mocht hij van 04:00 tot 12:00 slapen in plaats van middernacht tot 8 uur 's ochtends?
Ik heb per nacht zeker 9 uur slaap dus aan slaap kan het ook niet liggen.
Snorrenbaarddonderdag 23 februari 2017 @ 18:37
9 uur damn, blij als ik de 6 haal
Cue_donderdag 23 februari 2017 @ 18:45
Sinds ik soort slaap ik langer en eerder :')
Waar ik eerder van 1 tot 7 sliep, is dat nu vaak van 11 tot 7
Nelvalhildonderdag 23 februari 2017 @ 19:02
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2017 18:45 schreef Cue_ het volgende:
Sinds ik soort slaap ik langer en eerder :')
Waar ik eerder van 1 tot 7 sliep, is dat nu vaak van 11 tot 7
Sinds je wat?
Cue_donderdag 23 februari 2017 @ 19:05
Sport moest dat zijn
Agentperrydonderdag 23 februari 2017 @ 19:25
Ik heb ook slaaptekort sinds ik stage ben gaan lopen. Merk ook dat mijn trainingen eronder lijden. Slaap nog wel 6 uur per nacht maar voor mij is dat echt niet genoeg, heb minimaal 8 nodig.

Ben wel van plan om meer rust te gaan pakken want naast mijn training lijden ook mijn dagelijkse prestaties eronder en dat vind ik een stuk erger.
relativitydonderdag 23 februari 2017 @ 20:24
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 22:25 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Geen vocht? ;)
Haha bevatten spieren niet veel vocht? Dus...
quote:
1s.gif Op woensdag 22 februari 2017 22:26 schreef Vinniiee het volgende:

[..]

Dit is ook wel een beetje mijn doel en heb ook ecto genen. Heb al een buikje en wil niet dat ie nog veel groter want dat ziet er niet uit :')
Hm. Maar als je ectomorph genen hebt is dat buikje zo weg. Komt allemaal goed
relativitydonderdag 23 februari 2017 @ 21:01
Hier wat foto's (koud). Ben nu een jaar bezig. Was eerst ecto ecto van 61 kilo.

IMG_20170223_204859.jpg
IMG_20170223_204306.jpg
En mee ik gebruik niks behalve motivatie en veel eten.
Nelvalhildonderdag 23 februari 2017 @ 21:04
quote:
1s.gif Op donderdag 23 februari 2017 21:01 schreef relativity het volgende:
Hier wat foto's (koud). Ben nu een jaar bezig. Was eerst ecto ecto van 61 kilo.

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]

Zeker nice! Hoeveel weeg je nu? Hoe oud ben je?
Cue_donderdag 23 februari 2017 @ 21:10
Ziet er goed uit!
relativitydonderdag 23 februari 2017 @ 21:11
quote:
99s.gif Op donderdag 23 februari 2017 21:04 schreef Nelvalhil het volgende:

[..]

Zeker nice! Hoeveel weeg je nu? Hoe oud ben je?
Al een tijdje niet meer gewogen... Paar maanden geleden 75. Ben 29.
Verbositydonderdag 23 februari 2017 @ 21:32
quote:
1s.gif Op donderdag 23 februari 2017 21:01 schreef relativity het volgende:
Hier wat foto's (koud). Ben nu een jaar bezig. Was eerst ecto ecto van 61 kilo.

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
En mee ik gebruik niks behalve motivatie en veel eten.
Vooral goeie rug. Mag je trots op zijn.
Snorrenbaarddonderdag 23 februari 2017 @ 21:54
Haha lijkt me sterk dat mensen z'n fysiek gaan verdenken van steroids, maar nette progressie!
Snakeydonderdag 23 februari 2017 @ 22:08
quote:
1s.gif Op donderdag 23 februari 2017 21:01 schreef relativity het volgende:
Hier wat foto's (koud). Ben nu een jaar bezig. Was eerst ecto ecto van 61 kilo.

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
En mee ik gebruik niks behalve motivatie en veel eten.
Well done. Goed ontwikkelde rug inderdaad.
SupportIcelandvrijdag 24 februari 2017 @ 13:13
Ik ga voor 30 dagen de zerocarb dieet proberen (enkel vlees en vis). Iemand hier daar al ervaring mee?
Agentperryvrijdag 24 februari 2017 @ 14:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 13:13 schreef SupportIceland het volgende:
Ik ga voor 30 dagen de zerocarb dieet proberen (enkel vlees en vis). Iemand hier daar al ervaring mee?
Nee, waarom? Lijkt me namelijk geen pretje en hoe ga je je vezels en micronutritienten binnenkrijgen?
SupportIcelandvrijdag 24 februari 2017 @ 16:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 14:36 schreef Agentperry het volgende:

[..]

Nee, waarom? Lijkt me namelijk geen pretje en hoe ga je je vezels en micronutritienten binnenkrijgen?
Dat laatste krijg je wel voldoende binnen met vlees en vis, het eerste is wel een probleem. Maar het is maar voor 30 dagen. Verder is een zerocarb dieet sowieso goed voor de gezondheid: http://nutritionadvance.com/low-carb-shopping-list/
setovrijdag 24 februari 2017 @ 16:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 16:02 schreef SupportIceland het volgende:

[..]

Dat laatste krijg je wel voldoende binnen met vlees en vis, het eerste is wel een probleem. Maar het is maar voor 30 dagen. Verder is een zerocarb dieet sowieso goed voor de gezondheid: http://nutritionadvance.com/low-carb-shopping-list/
Goede en betrouwbare bron inderdaad.
Bronson_vrijdag 24 februari 2017 @ 16:13
quote:
1s.gif Op donderdag 23 februari 2017 21:01 schreef relativity het volgende:
Hier wat foto's (koud). Ben nu een jaar bezig. Was eerst ecto ecto van 61 kilo.

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
En mee ik gebruik niks behalve motivatie en veel eten.
Dat zien wij ook wel dat je niks gebruikt.
ComedyShortsGamervrijdag 24 februari 2017 @ 17:12
quote:
1s.gif Op donderdag 23 februari 2017 21:01 schreef relativity het volgende:
Hier wat foto's (koud). Ben nu een jaar bezig. Was eerst ecto ecto van 61 kilo.

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
En mee ik gebruik niks behalve motivatie en veel eten.
Heel tof man, hoe lang heb je erover gedaan om dit te bereiken?
Agentperryvrijdag 24 februari 2017 @ 18:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 16:02 schreef SupportIceland het volgende:

[..]

Dat laatste krijg je wel voldoende binnen met vlees en vis, het eerste is wel een probleem. Maar het is maar voor 30 dagen. Verder is een zerocarb dieet sowieso goed voor de gezondheid: http://nutritionadvance.com/low-carb-shopping-list/
Maar je eet dus wel gewoon groente en fruit, dat had je niet in je eerste post vermeld. Dan kun je inderdaad gewoon voldoende vezels en micronutritiŽnten binnen krijgen.

Verder, goede bron inderdaad:
"healthy fats such as cheese"
"forms of carbohydrate (e.g., avocado, nuts, and spinach)"

Maar waarom is het goed voor je gezondheid en wat is het voordeel tov een voedingsschema met een energiedeficiŽntie en wel koolhydraten?
relativityvrijdag 24 februari 2017 @ 20:50
quote:
1s.gif Op donderdag 23 februari 2017 21:32 schreef Verbosity het volgende:

[..]

Vooral goeie rug. Mag je trots op zijn.
Thanks :) ben ik hoor. Hard voor gewerkt :)
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2017 21:54 schreef Snorrenbaard het volgende:
Haha lijkt me sterk dat mensen z'n fysiek gaan verdenken van steroids, maar nette progressie!
Tja, genoeg mensen hoor. Omdat ik vroeger echt smal was.
Maar bedankt :D
quote:
14s.gif Op donderdag 23 februari 2017 22:08 schreef Snakey het volgende:

[..]

Well done. Goed ontwikkelde rug inderdaad.
Doe veel pull ups. BW + 40kg :) Maar nu heb ik me rug ook nog niet echt aangespannen :p
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 17:12 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Heel tof man, hoe lang heb je erover gedaan om dit te bereiken?
Ben vorig jaar Januari begonnen. En paar maanden niet getraind. Dus ongeveer 10-11 maanden.
Laatste maanden doe ik het wel een stuk rustiger aan omdat ik niet meer teveel en te snel wil aankomen en wel tevreden ben met mijn fysiek.

Wel grappig eigenlijk dat mensen vorig jaar zeiden dat trainen voor mij echt geen zin had: "Je blijft toch mager", "Je hebt er de genen niet voor". Vind dat wel mooi om dat er nu in te smeren :D
DeLoetvrijdag 24 februari 2017 @ 22:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 20:50 schreef relativity het volgende:

[..]

Thanks :) ben ik hoor. Hard voor gewerkt :)

[..]

Tja, genoeg mensen hoor. Omdat ik vroeger echt smal was.
Maar bedankt :D

[..]

Doe veel pull ups. BW + 40kg :) Maar nu heb ik me rug ook nog niet echt aangespannen :p

[..]

Ben vorig jaar Januari begonnen. En paar maanden niet getraind. Dus ongeveer 10-11 maanden.
Laatste maanden doe ik het wel een stuk rustiger aan omdat ik niet meer teveel en te snel wil aankomen en wel tevreden ben met mijn fysiek.

Wel grappig eigenlijk dat mensen vorig jaar zeiden dat trainen voor mij echt geen zin had: "Je blijft toch mager", "Je hebt er de genen niet voor". Vind dat wel mooi om dat er nu in te smeren :D
Netjes!

Tof ook dat je foto's dropt, zouden meer mensen mogen doen. Ben wel benieuwd hoe iedereen er uit ziet (No homo)
Cue_vrijdag 24 februari 2017 @ 22:14
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 22:04 schreef DeLoet het volgende:

[..]

Netjes!

Tof ook dat je foto's dropt, zouden meer mensen mogen doen. Ben wel benieuwd hoe iedereen er uit ziet (No homo)
Zou zeggen, laat je van je beste kant zien :)
DeLoetvrijdag 24 februari 2017 @ 22:18
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 22:14 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Zou zeggen, laat je van je beste kant zien :)
Had ik pas al gedaan :) In december geloof ik.
Cue_vrijdag 24 februari 2017 @ 22:23
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 22:18 schreef DeLoet het volgende:

[..]

Had ik pas al gedaan :) In december geloof ik.
AH ok. Geen idee of ik hier al postte toen.
Verbosityvrijdag 24 februari 2017 @ 22:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 13:13 schreef SupportIceland het volgende:
Ik ga voor 30 dagen de zerocarb dieet proberen (enkel vlees en vis). Iemand hier daar al ervaring mee?
Nee, maar wel een goed boek erover die ik kan aanraden met veel achtergrond informatie en praktijk. The Ketogenetic Diet.

Bedoeling is ook echt om nagenoeg geen carbs binnen te krijgen of ga je tot 50-100 gram? Ben benieuwd hoe het je af gaat.
SupportIcelandvrijdag 24 februari 2017 @ 23:57
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 22:39 schreef Verbosity het volgende:

[..]

Nee, maar wel een goed boek erover die ik kan aanraden met veel achtergrond informatie en praktijk. The Ketogenetic Diet.

Bedoeling is ook echt om nagenoeg geen carbs binnen te krijgen of ga je tot 50-100 gram? Ben benieuwd hoe het je af gaat.
Nee, ik ben eigenlijk echt van plan geen (nagenoeg) geen carbs binnen te krijgen. Doe het expres niet langer dan 30 dagen, want de conclusies van verschillende studies hierover verschillen nogal. Te lang zul je het wel niet moeten doen, want dan krijg je inderdaad niet alle vitamines, mineralen binnen.

Hoe denk jij erover?
Faeroerzaterdag 25 februari 2017 @ 12:05
Succes! Ik kapte al na 3 weken en paar dagen (met ~25-40 gram carbs). Trainingen gingen elke dag kutter, om maar over m'n mood te zwijgen. Wel wat kilo's kwijt (uiteraard ook een deel vocht) maar doe het voorlopig niet meer op die manier. _O-
Verbosityzaterdag 25 februari 2017 @ 19:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 23:57 schreef SupportIceland het volgende:

[..]

Nee, ik ben eigenlijk echt van plan geen (nagenoeg) geen carbs binnen te krijgen. Doe het expres niet langer dan 30 dagen, want de conclusies van verschillende studies hierover verschillen nogal. Te lang zul je het wel niet moeten doen, want dan krijg je inderdaad niet alle vitamines, mineralen binnen.

Hoe denk jij erover?
Vitamines en mineralen tekorten heeft meer te maken met de combinatie van afvallen en dus weinig calorieŽn/nutriŽnten binnen te krijgen dan met low carb.

Zou het zelf niet snel doen behalve om het geprobeerd te hebben en te ervaren. Vet verlies is niet echt anders dan bij een 'normaal' dieet. De manier waarop wel. En low carb is niet goed te combineren met sport.

Plus het feit dat iedereen er anders op reageert. De aanpassingen om niet op koolhydraten te werken maar vooral ketonen duurt ook een aantal weken. Dus als je het gaat doen stop er dan niet snel mee maar zet eerst door. Daarna kan je zelf bepalen of het bij je past of dat je liever een ander dieet volgt.
ComedyShortsGamerzaterdag 25 februari 2017 @ 21:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2017 20:50 schreef relativity het volgende:

[..]

Thanks :) ben ik hoor. Hard voor gewerkt :)

[..]

Tja, genoeg mensen hoor. Omdat ik vroeger echt smal was.
Maar bedankt :D

[..]

Doe veel pull ups. BW + 40kg :) Maar nu heb ik me rug ook nog niet echt aangespannen :p

[..]

Ben vorig jaar Januari begonnen. En paar maanden niet getraind. Dus ongeveer 10-11 maanden.
Laatste maanden doe ik het wel een stuk rustiger aan omdat ik niet meer teveel en te snel wil aankomen en wel tevreden ben met mijn fysiek.

Wel grappig eigenlijk dat mensen vorig jaar zeiden dat trainen voor mij echt geen zin had: "Je blijft toch mager", "Je hebt er de genen niet voor". Vind dat wel mooi om dat er nu in te smeren :D
Na ongv 10 maanden deze fysiek opgebouwd? Dan doe ik wat verkeerd haha
agterzondag 26 februari 2017 @ 08:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2017 12:05 schreef Faeroer het volgende:
Succes! Ik kapte al na 3 weken en paar dagen (met ~25-40 gram carbs). Trainingen gingen elke dag kutter, om maar over m'n mood te zwijgen. Wel wat kilo's kwijt (uiteraard ook een deel vocht) maar doe het voorlopig niet meer op die manier. _O-
Dit.
Ik werd er heel sloom van. Omschakelende lukte mij niet echt.
En zo chagrijnig.

Maar anderen gaat het soms wel makkelijker af.
Vansschoenzondag 26 februari 2017 @ 12:56
quote:
0s.gif [b]Op vrijdag 24 februari 2017 20:50 schreef relativity


Wel grappig eigenlijk dat mensen vorig jaar zeiden dat trainen voor mij echt geen zin had: "Je blijft toch mager", "Je hebt er de genen niet voor". Vind dat wel mooi om dat er nu in te smeren :D
Raar dat mensen andere mensen demotiveren door te zeggen dat ze toch mager blijven. Of iemand nou de genen wel of niet heeft aan een beter fysiek kan iedereen werken.

Ik ben ook voor meer progressie pics.
Agentperryzondag 26 februari 2017 @ 13:30
Ik heb door blessures, ziekte en tijdgebrek afgelopen periode eerder een terugval gehad dan progressie geboekt, maar over een aantal maanden doe ik zeker mee.
Toto69zondag 26 februari 2017 @ 13:34
Ik ben begonnen met cutten 1.5 week geleden. Simpelweg omdat mijn bf echt te hoog is. Ook een tijdje niet getraind (paar maandjes) maar sinds twee weken weer keihard aan het trainen middels 5x5. Ik heb before pics genomen dus dat scheelt. Als het wat wordt post ik wel progress pics.

Flinke omzwaai gemaakt ook wel, ineens naar 1700-2000 kcal per dag. Daarnaast m'n eiwitten ongeveer verdubbeld. Verder cold turkey gestopt met frisdrank e.d. ik dronk sowieso wel 2 liter per dag (zero) maar heb 1.5 week geleden besloten alleen nog water te gaan drinken. Af en toe wel lastig gehad maar ik merk dat ik er aan gewend raak.

Verder hopen dat het spiergeheugen zijn werk doet zodat ik over een aantal weken weer terug 'in vorm' ben qua spiermassa.
broodnodig.brood.nodig.zondag 26 februari 2017 @ 19:13
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2017 13:34 schreef Toto69 het volgende:
Ik ben begonnen met cutten 1.5 week geleden. Simpelweg omdat mijn bf echt te hoog is. Ook een tijdje niet getraind (paar maandjes) maar sinds twee weken weer keihard aan het trainen middels 5x5. Ik heb before pics genomen dus dat scheelt. Als het wat wordt post ik wel progress pics.

Flinke omzwaai gemaakt ook wel, ineens naar 1700-2000 kcal per dag. Daarnaast m'n eiwitten ongeveer verdubbeld. Verder cold turkey gestopt met frisdrank e.d. ik dronk sowieso wel 2 liter per dag (zero) maar heb 1.5 week geleden besloten alleen nog water te gaan drinken. Af en toe wel lastig gehad maar ik merk dat ik er aan gewend raak.

Verder hopen dat het spiergeheugen zijn werk doet zodat ik over een aantal weken weer terug 'in vorm' ben qua spiermassa.
Mijn bf is ook simpelweg te hoog, maar bulk er nog gewoon een maandje bij :+
Mag ik vragen wat je weegt bij welke lengte en hoe hoog je bf is? Is die ommezwaai niet tť heftig? 2 liter per dag aan zero drinken, damn, moet er niet aan denken haha, maarja iedereen blijft verschillend.
Doublepainzondag 26 februari 2017 @ 19:14
Heb iets in mijn bovenrug gescheurd denk ik tijdens het squatten, voelt niet goed :{
Toto69zondag 26 februari 2017 @ 19:17
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 19:13 schreef broodnodig.brood.nodig. het volgende:

[..]

Mijn bf is ook simpelweg te hoog, maar bulk er nog gewoon een maandje bij :+
Mag ik vragen wat je weegt bij welke lengte en hoe hoog je bf is? Is die ommezwaai niet tť heftig? 2 liter per dag aan zero drinken, damn, moet er niet aan denken haha, maarja iedereen blijft verschillend.
Erg he. Niet elke dag hoorm ook wel eens dubbelfris of zo.

Ja hoor. Ik ben 1m86 en weeg rond de 85 kilo. Hoe hoog m'n bf precies is moet ik eens laten meten maar als ik een beetje vergelijk met internetfoto's sowieso 25 of zo.
broodnodig.brood.nodig.zondag 26 februari 2017 @ 19:35
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2017 19:17 schreef Toto69 het volgende:

[..]

Erg he. Niet elke dag hoorm ook wel eens dubbelfris of zo.

Ja hoor. Ik ben 1m86 en weeg rond de 85 kilo. Hoe hoog m'n bf precies is moet ik eens laten meten maar als ik een beetje vergelijk met internetfoto's sowieso 25 of zo.
Ah, ok, succes met je cut!! :) Zit zelf ook ergens op 20-25% denk ik. Ben benieuwd naar je ervaring en eventuele progressie pics.
Toto69zondag 26 februari 2017 @ 20:25
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 19:35 schreef broodnodig.brood.nodig. het volgende:

[..]

Ah, ok, succes met je cut!! :) Zit zelf ook ergens op 20-25% denk ik. Ben benieuwd naar je ervaring en eventuele progressie pics.
Thanks! Jij ook :)
Anus_Cocainuszondag 26 februari 2017 @ 22:04
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2017 19:14 schreef Doublepain het volgende:
Heb iets in mijn bovenrug gescheurd denk ik tijdens het squatten, voelt niet goed :{
Strong username to post ratio.
relativityzondag 26 februari 2017 @ 22:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2017 21:44 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Na ongv 10 maanden deze fysiek opgebouwd? Dan doe ik wat verkeerd haha
Ik heb vroeger ook veel getraind en hou best wel van koken. Dat scheelt best veel. Daarnaast sport ik thuis dus 7 dagen in de week trainen is niet zo'n probleem.

quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2017 12:56 schreef Vansschoen het volgende:

[..]

Raar dat mensen andere mensen demotiveren door te zeggen dat ze toch mager blijven. Of iemand nou de genen wel of niet heeft aan een beter fysiek kan iedereen werken.

Ik ben ook voor meer progressie pics.
Tja eigen luiheid en ongenoegen over hun eigen fysiek projecteren hť...

Ik heb dan alles maar des te meer motvifistie om ze het tegendeel te bewijzen hŤhŤ.
DeLoetmaandag 27 februari 2017 @ 10:37
Veranderen jullie je trainingsschema als je gaat cutten? Ik doe nu een hypertrofie specifieke training (fullbody), dat lijkt mij in de cut minder nuttig.

Ik lees ook verschillende opvattingen, wat mij belangrijk lijkt is zwaar te blijven trainen, misschien wat minder volume?
Verbositymaandag 27 februari 2017 @ 12:02
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 10:37 schreef DeLoet het volgende:
Veranderen jullie je trainingsschema als je gaat cutten? Ik doe nu een hypertrofie specifieke training (fullbody), dat lijkt mij in de cut minder nuttig.

Ik lees ook verschillende opvattingen, wat mij belangrijk lijkt is zwaar te blijven trainen, misschien wat minder volume?
Als volume lastig blijkt om te behouden kan je inderdaad in volume gaan schrappen. Intensiteit staat voorop wat mij betreft.
Jaeger85maandag 27 februari 2017 @ 12:25
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 10:37 schreef DeLoet het volgende:
Veranderen jullie je trainingsschema als je gaat cutten? Ik doe nu een hypertrofie specifieke training (fullbody), dat lijkt mij in de cut minder nuttig.

Ik lees ook verschillende opvattingen, wat mij belangrijk lijkt is zwaar te blijven trainen, misschien wat minder volume?
Gewicht moet je proberen hetzelfde te houden, maar het volume (sets en reps) kan omlaag mocht het teveel voor je zijn tot maximaal 2/3de.
Faeroermaandag 27 februari 2017 @ 15:32
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 10:37 schreef DeLoet het volgende:
Veranderen jullie je trainingsschema als je gaat cutten? Ik doe nu een hypertrofie specifieke training (fullbody), dat lijkt mij in de cut minder nuttig.

Ik lees ook verschillende opvattingen, wat mij belangrijk lijkt is zwaar te blijven trainen, misschien wat minder volume?
Volume wordt sowieso inleveren op den duur (zeker met minder carbs in je dieet), maar kracht voor mij in ieder geval niet. Ik begin na een warm-up/lichte stretch oefeningen altijd met een 1-5 reps grote compound sets zoals bench, squat, deadlift of een variant daarop en dan het normale isolatie werk (of nog een aantal dingen zoals seal row, pendlay, front squat, spoto press etc. 3-8 reps per set).

Isolatiewerk wordt meestal wel minder, en de dropsets of pyramidesets gaan niet meer zo ver door als bij een bulk of maintenance kcal niveau. Dan kan je denken aan bijvoorbeeld incline press 4x15-20 naar 4x10-15 ofzo afhankelijk van het gewicht. Isolatiewerk is dan ook gewoon veel pompen. Ben niet zo'n fan van 3x8-12 achtige sets, dan zou ik teveel in moeten gaan leveren op techniek denk ik. Zeker als ik alles op 4-0-1-0 tempo wil doen.
VASNDmaandag 27 februari 2017 @ 16:22
Ik zit echt in een zwart gat joh. Opbouwen en techniek aanscherpen is na zo'n wedstrijd echt saai en confronterend :c
Snakeymaandag 27 februari 2017 @ 20:35
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 16:22 schreef VASND het volgende:
Ik zit echt in een zwart gat joh. Opbouwen en techniek aanscherpen is na zo'n wedstrijd echt saai en confronterend :c
Dat kan ik me voorstellen. Alles waar je het de afgelopen tijd voor deed is voorbij. Spanning weg, focus waarschijnlijk weg. Ik zou het even nemen zoals het is, saai, maar de uitdaging om weer verder te gaan en sterker te worden komt vast snel terug.
SupportIcelanddinsdag 28 februari 2017 @ 15:42
Wat walg ik toch van al die instagram-bodybuilders die doen alsof supplementen magische middelen zijn.
Dizorndinsdag 28 februari 2017 @ 15:44
Magisch voor de bankrekening :+
VASNDdinsdag 28 februari 2017 @ 18:07
quote:
7s.gif Op maandag 27 februari 2017 20:35 schreef Snakey het volgende:

[..]

Dat kan ik me voorstellen. Alles waar je het de afgelopen tijd voor deed is voorbij. Spanning weg, focus waarschijnlijk weg. Ik zou het even nemen zoals het is, saai, maar de uitdaging om weer verder te gaan en sterker te worden komt vast snel terug.
Yass precies, een beetje volume pompen
Ethanolicdinsdag 28 februari 2017 @ 20:36
Sinds kort heb ik telkens als ik 's avonds train dat ik me gigantisch slap en trillerig voel. Maar dan echt dat ik bijna niet meer door kan. Dat terwijl ik om 6 uur gewoon 300 gram rijst/aardappelen en 200 gram vlees heb gegeten (en de rest van de dag ook gewoon). Zit niet in een tekort. Hoe kan dit? Als ik 's ochtends op semi lege maag train is er niets aan de hand..
Quotidiendinsdag 28 februari 2017 @ 20:41
Weet iemand een goed hypertrophy full body schema? Momenteel doe ik 5x5 en dan zit je drie kwartier op je gat te kijken omdat je steeds 3 minuten rust moet pakken. Dus liever iets met meer volume per set.
VASNDdinsdag 28 februari 2017 @ 21:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 20:36 schreef Ethanolic het volgende:
Sinds kort heb ik telkens als ik 's avonds train dat ik me gigantisch slap en trillerig voel. Maar dan echt dat ik bijna niet meer door kan. Dat terwijl ik om 6 uur gewoon 300 gram rijst/aardappelen en 200 gram vlees heb gegeten (en de rest van de dag ook gewoon). Zit niet in een tekort. Hoe kan dit? Als ik 's ochtends op semi lege maag train is er niets aan de hand..
Hoe lang na je maaltijd train je? Ik ga ook niet lekker na een langzaam verterende maaltijd (veel bloed naar de maag toe gok ik zomaar). Wielrennen hetzelfde, voel me loom en langzaam.
D.dinsdag 28 februari 2017 @ 21:44
2 maanden bezig nu, en gemotiveerder dan ooit tevoren *O*

Groei goed, en word er door meerdere mensen op gewezen dat ik goed bezig ben :Y

Nu heb ik vorige maand wat maten op laten meten. Komend weekend weer opnieuw meten.

Iemand een idee wat ik kan/mag verwachten?
Ethanolicdinsdag 28 februari 2017 @ 21:55
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 21:36 schreef VASND het volgende:

[..]

Hoe lang na je maaltijd train je? Ik ga ook niet lekker na een langzaam verterende maaltijd (veel bloed naar de maag toe gok ik zomaar). Wielrennen hetzelfde, voel me loom en langzaam.
Kan verschillen,vandaag 18:15 gegeten en 20:15 begonnen met warming up. Kwam die niet eens door :')

Heb het bijv ook niet als ik voor het avondeten ga sporten.
Faeroerdinsdag 28 februari 2017 @ 21:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 20:36 schreef Ethanolic het volgende:
Sinds kort heb ik telkens als ik 's avonds train dat ik me gigantisch slap en trillerig voel. Maar dan echt dat ik bijna niet meer door kan. Dat terwijl ik om 6 uur gewoon 300 gram rijst/aardappelen en 200 gram vlees heb gegeten (en de rest van de dag ook gewoon). Zit niet in een tekort. Hoe kan dit? Als ik 's ochtends op semi lege maag train is er niets aan de hand..
Glucose crash?
setodinsdag 28 februari 2017 @ 22:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 21:44 schreef D. het volgende:
2 maanden bezig nu, en gemotiveerder dan ooit tevoren *O*

Groei goed, en word er door meerdere mensen op gewezen dat ik goed bezig ben :Y

Nu heb ik vorige maand wat maten op laten meten. Komend weekend weer opnieuw meten.

Iemand een idee wat ik kan/mag verwachten?
In een maand zal je geen gigantisch verschil merken, tenzij je een kuur doet :P

Denk dat als je het na zes maanden of zelfs een jaar doet je wel een redelijk tot groot verschil zal zien.
D.dinsdag 28 februari 2017 @ 22:15
quote:
14s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 22:07 schreef seto het volgende:

[..]

In een maand zal je geen gigantisch verschil merken, tenzij je een kuur doet :P

Denk dat als je het na zes maanden of zelfs een jaar doet je wel een redelijk tot groot verschil zal zien.
Verschil in cm bedoel je dus?
Ik zat idd te denken dat het mogelijk was dat alles strakker is, maar niet per se veel groter.

Al heb voor mijn gevoel toch wat cm gewonnen :P
Verbositydinsdag 28 februari 2017 @ 23:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 20:36 schreef Ethanolic het volgende:
Sinds kort heb ik telkens als ik 's avonds train dat ik me gigantisch slap en trillerig voel. Maar dan echt dat ik bijna niet meer door kan. Dat terwijl ik om 6 uur gewoon 300 gram rijst/aardappelen en 200 gram vlees heb gegeten (en de rest van de dag ook gewoon). Zit niet in een tekort. Hoe kan dit? Als ik 's ochtends op semi lege maag train is er niets aan de hand..
Probeer de carbs eens te minderen of geheel te schrappen en kijk hoe dat gaat.
Henryswoensdag 1 maart 2017 @ 07:57
Weet iemand nou hoe het met zout zit? De ene keer lees ik dat het helemaal niet slecht voor je is en dat je er hoge bloeddruk etc van krijgt gebaseerd is op verouderd onderzoek. De andere zegt dat je in een vochtballon verandert. Eet af en toe wat tosti's maar heb altijd het idee dat na wat tostis mijn kop 2x zo groot is van al dat zout maar dat kan ook tussen de oren zitten
VASNDwoensdag 1 maart 2017 @ 08:26
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 07:57 schreef Henrys het volgende:
Weet iemand nou hoe het met zout zit? De ene keer lees ik dat het helemaal niet slecht voor je is en dat je er hoge bloeddruk etc van krijgt gebaseerd is op verouderd onderzoek. De andere zegt dat je in een vochtballon verandert. Eet af en toe wat tosti's maar heb altijd het idee dat na wat tostis mijn kop 2x zo groot is van al dat zout maar dat kan ook tussen de oren zitten
Als je veel sport zweet je veel en heb je meer zout nodig dan jan modaal. Geen blik knakworsten extra aan zout, maar low salt eten is icm fanatiek sporten zelfs eerder ongezond dan gezond.
Faeroerwoensdag 1 maart 2017 @ 08:44
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 07:57 schreef Henrys het volgende:
Weet iemand nou hoe het met zout zit? De ene keer lees ik dat het helemaal niet slecht voor je is en dat je er hoge bloeddruk etc van krijgt gebaseerd is op verouderd onderzoek. De andere zegt dat je in een vochtballon verandert. Eet af en toe wat tosti's maar heb altijd het idee dat na wat tostis mijn kop 2x zo groot is van al dat zout maar dat kan ook tussen de oren zitten
Vocht klopt inderdaad. Merk het zelf erg bij cheatmeals. Gaat wel weg, en je zweet heel veel eruit als je sport dus zoutarm eten is niet echt een optie. Gewoon niet overdrijven en let op kruidmengsels, boullionblokken, fastfood, etc.
Henryswoensdag 1 maart 2017 @ 09:16
quote:
7s.gif Op woensdag 1 maart 2017 08:26 schreef VASND het volgende:

[..]

Als je veel sport zweet je veel en heb je meer zout nodig dan jan modaal. Geen blik knakworsten extra aan zout, maar low salt eten is icm fanatiek sporten zelfs eerder ongezond dan gezond.
low salt ga ik zeker niet maar ik schrik gewoon hoeveel zout er zit in plakjes kipfilet,kaas en brood. Met een paar tostis zit ik zo op 6,5g natrium per dag.

Door al die cardio die ik nu doe heb ik ruimte in mijn dieet voor iets wat ik lekker vind maar overal zit gigantisch veel zout in. Ijs en snoepgoed zit je weer met suiker maar daar hou ik tenminste geen vocht van vast (En als ik lang genoeg eet krijg ik ook gratis insuline door de diabetes _O_ )
Dizornwoensdag 1 maart 2017 @ 10:35
Toegevoegd zout heb je zeker niet nodig, ook niet als fanatiek sporter. In normale voeding zit altijd wel genoeg. En als je meer sport, eet je meer (in principe), dus lost dat zichzelf wel op.
Jaeger85woensdag 1 maart 2017 @ 11:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 15:42 schreef SupportIceland het volgende:
Wat walg ik toch van al die instagram-bodybuilders die doen alsof supplementen magische middelen zijn.
De 'supplementen' die zij zelf gebruiken wel, die ze aanprijzen niet. Kut fake-natties.
SupportIcelandwoensdag 1 maart 2017 @ 11:18
quote:
12s.gif Op woensdag 1 maart 2017 11:00 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

De 'supplementen' die zij zelf gebruiken wel, die ze aanprijzen niet. Kut fake-natties.
De supplementen die zij gebruiken zijn vooral goed voor hart en vaatziekten :)
Verbositywoensdag 1 maart 2017 @ 11:47
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 07:57 schreef Henrys het volgende:
Weet iemand nou hoe het met zout zit? De ene keer lees ik dat het helemaal niet slecht voor je is en dat je er hoge bloeddruk etc van krijgt gebaseerd is op verouderd onderzoek. De andere zegt dat je in een vochtballon verandert. Eet af en toe wat tosti's maar heb altijd het idee dat na wat tostis mijn kop 2x zo groot is van al dat zout maar dat kan ook tussen de oren zitten
Zout kan je systolische bloeddruk verhogen wanneer je er gevoelig voor bent. Grootste factor is echter BMI oftewel overgewicht.

En het vast houden van vocht door zout wordt gereguleerd als je een constante zoutinname hebt. Komt door het hormoon aldosteron. Deze houdt de vochtbalans op peil als je laag in zout zit. Wanneer je dan iets in neemt met veel zout zoals je tosti of een pizza ga je extra veel vocht vast houden.

Beste kan je zoutinname constant zijn en iets hoger hebben dan de ADH zolang je bloeddruk er niet gevoelig voor is.
SupportIcelandwoensdag 1 maart 2017 @ 14:09
Ik vind het Keto dieet nu al kut, haha. Mijn verlangen naar brood is echt zwaar . Maar ik houd vol !! :P
Henryswoensdag 1 maart 2017 @ 14:15
quote:
1s.gif Op woensdag 1 maart 2017 11:47 schreef Verbosity het volgende:

En het vast houden van vocht door zout wordt gereguleerd als je een constante zoutinname hebt. Komt door het hormoon aldosteron. Deze houdt de vochtbalans op peil als je laag in zout zit. Wanneer je dan iets in neemt met veel zout zoals je tosti of een pizza ga je extra veel vocht vast houden.
Bedankt, verbaast me trouwens hoe weinig zou er in een zak chips zit vergeleken een tosti. Tosti's zijn echt natriumbommen
Verbositywoensdag 1 maart 2017 @ 14:18
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 14:09 schreef SupportIceland het volgende:
Ik vind het Keto dieet nu al kut, haha. Mijn verlangen naar brood is echt zwaar . Maar ik houd vol !! :P
Haha, houdt waarschijnlijk nog wel even aan voordat je lichaam overgeschakeld is op ketonen. Duurt sowieso een paar weken.
Henrysdonderdag 2 maart 2017 @ 08:16
Gisteren bijna geen zout gegeten en gelijk een kilo aan vocht eraf, wist niet dat ik zo gevoelig was voor zout
Cue_donderdag 2 maart 2017 @ 08:26
Voor t eerst in een half jaar een training afgezegd omdat m'n lijf wat krakkemikkig aanvoelt. Had wel 4 dagen achter elkaar gesport, dag rust, toen nog een dag. Dus nu maar 3 dagen niet en dan za en zo weer.
Wel verstandig, maar niet leuk :+

Lama, alweer op teruggekomen. Valt allemaal wel mee.

[ Bericht 8% gewijzigd door Cue_ op 02-03-2017 10:23:21 ]
Artoodonderdag 2 maart 2017 @ 09:02
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 14:09 schreef SupportIceland het volgende:
Ik vind het Keto dieet nu al kut, haha. Mijn verlangen naar brood is echt zwaar . Maar ik houd vol !! :P
Vanwaar eigenlijk de keus voor keto dieet?
SupportIcelanddonderdag 2 maart 2017 @ 16:56
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 09:02 schreef Artoo het volgende:

[..]

Vanwaar eigenlijk de keus voor keto dieet?
1: Hoor bepaalde positieve verhalen.

2: Houd van experimenteren met mijn lichaam (qua voeding). Kijken wat mij het beste bevalt, waar ik mij prettig bij voel.
Artoodonderdag 2 maart 2017 @ 20:41
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 16:56 schreef SupportIceland het volgende:

[..]

1: Hoor bepaalde positieve verhalen.

2: Houd van experimenteren met mijn lichaam (qua voeding). Kijken wat mij het beste bevalt, waar ik mij prettig bij voel.
Ik heb eens gelezen dat mensen gaan stinken van keto diŽten, krijg je daar zelf ook last van?
SupportIcelanddonderdag 2 maart 2017 @ 20:45
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 20:41 schreef Artoo het volgende:

[..]

Ik heb eens gelezen dat mensen gaan stinken van keto diŽten, krijg je daar zelf ook last van?
Ik ruik altijd lekker. :P
relativitydonderdag 2 maart 2017 @ 22:28
Ik zweet me altijd de pleuris sinds ik zo ben aangekomen. Ook omdat alles zo strak zit bij me oksels. Iemand hetzelfde probleem?

😅
Verbosityvrijdag 3 maart 2017 @ 00:19
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 20:41 schreef Artoo het volgende:

[..]

Ik heb eens gelezen dat mensen gaan stinken van keto diŽten, krijg je daar zelf ook last van?
Stinken uit de mond veelal. Is wel een goed teken, aangezien het de vetten en eiwitten zijn die hier voor zorgen wanneer ze verbrand worden. Is niks aan te doen behalve meer koolhydraten toevoegen wat weer tegenstrijdig is met het keto dieet.... Gewoon voor lief nemen of een ander dieet volgen :P
Lamabalvrijdag 3 maart 2017 @ 11:56
Goddomme, ik krijg echt immense puisten van die whey perfection. Meerdere mensen die hier wel eens last van hebben gehad? Binnenkort maar naar de isolaat overstappen en kijken of dat helpt
Toto69vrijdag 3 maart 2017 @ 12:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 11:56 schreef Lamabal het volgende:
Goddomme, ik krijg echt immense puisten van die whey perfection. Meerdere mensen die hier wel eens last van hebben gehad? Binnenkort maar naar de isolaat overstappen en kijken of dat helpt
:W
Hier ook. Eentje op m'n heup vorige week. De tering wat groot :').
Jaeger85vrijdag 3 maart 2017 @ 12:10
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 20:41 schreef Artoo het volgende:

[..]

Ik heb eens gelezen dat mensen gaan stinken van keto diŽten, krijg je daar zelf ook last van?
Door de ketose stand van het lichaam gaat je adem en zweet stinken naar ammoniak/aceton.
stinkievrijdag 3 maart 2017 @ 12:40
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 12:05 schreef Toto69 het volgende:

[..]

:W
Hier ook. Eentje op m'n heup vorige week. De tering wat groot :').
jup, heup is de favoriete plek.
Eigenlijk met alles als ik er mee begin. Whey, zink, creatine. Eerste week net een puberlichaam
Beachvrijdag 3 maart 2017 @ 12:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 11:56 schreef Lamabal het volgende:
Goddomme, ik krijg echt immense puisten van die whey perfection. Meerdere mensen die hier wel eens last van hebben gehad? Binnenkort maar naar de isolaat overstappen en kijken of dat helpt
Daarom gebruik ik geen illegale anerbolen.
Toto69vrijdag 3 maart 2017 @ 13:05
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 12:40 schreef stinkie het volgende:

[..]

jup, heup is de favoriete plek.
Eigenlijk met alles als ik er mee begin. Whey, zink, creatine. Eerste week net een puberlichaam
Fijn he. ;(
Faeroervrijdag 3 maart 2017 @ 13:06
Gewoon veel zinc nemen, veel water drinken, niks geen puisten
Artoovrijdag 3 maart 2017 @ 13:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 00:19 schreef Verbosity het volgende:

[..]

Stinken uit de mond veelal. Is wel een goed teken, aangezien het de vetten en eiwitten zijn die hier voor zorgen wanneer ze verbrand worden. Is niks aan te doen behalve meer koolhydraten toevoegen wat weer tegenstrijdig is met het keto dieet.... Gewoon voor lief nemen of een ander dieet volgen :P
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 12:10 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Door de ketose stand van het lichaam gaat je adem en zweet stinken naar ammoniak/aceton.
Ah ja precies, dat was het. Het lijkt me geen prettig dieet, maar ik hoop desalniettemin dat je er een mooi resultaat mee gaat halen, SupportIceland. :) Voel je je niet futloos door het volledig schrappen van carbs?
Snorrenbaardvrijdag 3 maart 2017 @ 22:49
Goh dat is wel zuur dat je van een whey-poedertje al acne krijgt, stel je voor dat je gaat kuren dan zeg
Toto69vrijdag 3 maart 2017 @ 23:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 13:06 schreef Faeroer het volgende:
Gewoon veel zinc nemen, veel water drinken, niks geen puisten
Drink 2-2.5 liter water per dag dus dat zal wel ok zijn. Het zal ook wel te maken hebben met het feit dat ik de puberteit leeftijd pas 'net' ontgroeid ben.
Questularzaterdag 4 maart 2017 @ 09:05
Ik ga toch eens kijken of ik niet gewoon volledig thuis kan gaan trainen. Door verandering in mn werktijden en thuis situatie merk ik dat ik minder tijd kan vrijmaken om te trainen. Mn gym ligt dicht bij mn werk maar niet heel dicht bij mn huis waardoor 2 trainingsdagen naar het weekend verplaatsen en stuk makkelijker gaat als ik gewoon thuis kan trainen. Dus ik ga nu maar eens een budget opstellen en kijken welke slaapkamers het meeste geschikt gaan zijn :)
Faeroerzaterdag 4 maart 2017 @ 12:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 09:05 schreef Questular het volgende:
Ik ga toch eens kijken of ik niet gewoon volledig thuis kan gaan trainen. Door verandering in mn werktijden en thuis situatie merk ik dat ik minder tijd kan vrijmaken om te trainen. Mn gym ligt dicht bij mn werk maar niet heel dicht bij mn huis waardoor 2 trainingsdagen naar het weekend verplaatsen en stuk makkelijker gaat als ik gewoon thuis kan trainen. Dus ik ga nu maar eens een budget opstellen en kijken welke slaapkamers het meeste geschikt gaan zijn :)
Hier ook gewoon half thuis (dinsdag en woensdag), half in gym (vrijdag na werk, zat+zondag ochtend). Zeker als je iets van een powerrack met multibench kan plaatsen en wat dumbbells erbij is het goed te doen. Lat-pulley als je een goede combo kan vinden voor je powerrack zou ik wel aanraden, kan je echt goed rug, delts, biceps en triceps mee doen. Scheelt enorm veel vind ik zelf.
SupportIcelandzaterdag 4 maart 2017 @ 12:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 00:19 schreef Verbosity het volgende:

[..]

Stinken uit de mond veelal. Is wel een goed teken, aangezien het de vetten en eiwitten zijn die hier voor zorgen wanneer ze verbrand worden. Is niks aan te doen behalve meer koolhydraten toevoegen wat weer tegenstrijdig is met het keto dieet.... Gewoon voor lief nemen of een ander dieet volgen :P
Ik ga juist stinken wanneer ik aan intermittent fasting doe.
SupportIcelandzaterdag 4 maart 2017 @ 18:41
In hoeverre zijn difosfaten eigenlijk slecht voor je? hoor daar verschillende dingen over namelijk.
D.zaterdag 4 maart 2017 @ 19:57
Edit

[ Bericht 99% gewijzigd door D. op 06-03-2017 18:37:58 ]
Faeroerdinsdag 7 maart 2017 @ 12:21
Sinds een maand of twee wat serieuzer gaan trainen met dumbbells (flat and incline DB bench), en m'n barbell flat bench gaat steeds ietsje omhoog nadat ik daar tijden op vast zat. Toch wel leuk dat het een zekere carry-over heeft waar ik in het verleden niet veel aandacht aan heb gegeven.
Snakeydinsdag 7 maart 2017 @ 16:34
quote:
14s.gif Op dinsdag 7 maart 2017 12:21 schreef Faeroer het volgende:
Sinds een maand of twee wat serieuzer gaan trainen met dumbbells (flat and incline DB bench), en m'n barbell flat bench gaat steeds ietsje omhoog nadat ik daar tijden op vast zat. Toch wel leuk dat het een zekere carry-over heeft waar ik in het verleden niet veel aandacht aan heb gegeven.
Dat werkt prima met DB's inderdaad. Ik heb altijd wel wat DB werk in m'n schema zitten.
SupportIcelandwoensdag 8 maart 2017 @ 12:07
Zijn er hier eigenlijk mensen die ervaring hebben met dirty bulk?
ZuidGrenswoensdag 8 maart 2017 @ 12:51
quote:
7s.gif Op dinsdag 7 maart 2017 16:34 schreef Snakey het volgende:

[..]

Dat werkt prima met DB's inderdaad. Ik heb altijd wel wat DB werk in m'n schema zitten.
Zal ik ook eens proberen dan, zit al echt een maand of zo vast met de bench. Denk dat het tussen mijn oren zit, 2.5 kg erbij voelt echt als 10kg zwaarder. Nu vind ik kracht niet zo belangrijk, ik train voor een bruut fysiek maar het demotiveert wel.

OHP hetzelfde trouwens, ik kan echt niet meer dan 50kg boven mijn hoofd drukken (vijf herhalingen). Zwaar irritant. Mijn form is in ieder wel goed, dat is het belangrijkste.
ZuidGrenswoensdag 8 maart 2017 @ 13:01
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2017 12:07 schreef SupportIceland het volgende:
Zijn er hier eigenlijk mensen die ervaring hebben met dirty bulk?
Ligt eraan wat je onder dirty verstaat. Heb een tijdje (in mijn ogen) schoon gebulkt. Ik zet wat minder vet aan en krijg minder snel een dikke kop, maar het is soms wel met tegenzin eten naar binnen buiken. Dirty is wat makkelijker. Nu eet ik gewoon iets boven onderhoud, maar eet af en toe wel Doritos of een stukje chocola. Sowieso als het in mijn macro's past.
SupportIcelandwoensdag 8 maart 2017 @ 14:33
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2017 13:01 schreef ZuidGrens het volgende:

[..]

Ligt eraan wat je onder dirty verstaat. Heb een tijdje (in mijn ogen) schoon gebulkt. Ik zet wat minder vet aan en krijg minder snel een dikke kop, maar het is soms wel met tegenzin eten naar binnen buiken. Dirty is wat makkelijker. Nu eet ik gewoon iets boven onderhoud, maar eet af en toe wel Doritos of een stukje chocola. Sowieso als het in mijn macro's past.
Wat ik onder dirty bulk versta: zoveel mogelijk eten om gains te maken, geen kcal tellen en niet bang wezen voor fastfood.
setowoensdag 8 maart 2017 @ 14:36
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2017 12:07 schreef SupportIceland het volgende:
Zijn er hier eigenlijk mensen die ervaring hebben met dirty bulk?
Toen ik net begon heb ik dit gedaan, was uiteindelijk te dik geworden en te lang bezig met cutten waardoor ik een hele periode futloos aan het trainen was. Zou het niet weer doen.
SupportIcelandwoensdag 8 maart 2017 @ 14:39
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2017 14:36 schreef seto het volgende:

[..]

Toen ik net begon heb ik dit gedaan, was uiteindelijk te dik geworden en te lang bezig met cutten waardoor ik een hele periode futloos aan het trainen was. Zou het niet weer doen.
Ik vind bulken juist geweldig. Heb echt een schijt hekel aan kcal tellen.
setowoensdag 8 maart 2017 @ 14:51
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2017 14:39 schreef SupportIceland het volgende:

[..]

Ik vind bulken juist geweldig. Heb echt een schijt hekel aan kcal tellen.
Ja zo dacht ik dus ook.
ComedyShortsGamerwoensdag 8 maart 2017 @ 14:55
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2017 12:07 schreef SupportIceland het volgende:
Zijn er hier eigenlijk mensen die ervaring hebben met dirty bulk?
Je moet eens deze jongens bekijken: https://www.youtube.com/channel/UCexY8yAYFcshgE66k7QNciA
In een bulk tellen ze ook geen kcals en doen ze bijna alles dirty, elke dag wel subway/mcdonalds/kapsalons en ze zien er qua fysiek niet slecht uit.
Natuurlijk is clean altijd beter dan dirty (bijv. vitamines enz) maar puur op je vraag gericht is dit het antwoord
Snakeywoensdag 8 maart 2017 @ 15:35
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2017 12:51 schreef ZuidGrens het volgende:

[..]

Zal ik ook eens proberen dan, zit al echt een maand of zo vast met de bench. Denk dat het tussen mijn oren zit, 2.5 kg erbij voelt echt als 10kg zwaarder. Nu vind ik kracht niet zo belangrijk, ik train voor een bruut fysiek maar het demotiveert wel.

OHP hetzelfde trouwens, ik kan echt niet meer dan 50kg boven mijn hoofd drukken (vijf herhalingen). Zwaar irritant. Mijn form is in ieder wel goed, dat is het belangrijkste.
Met DB's moet je veel meer aan balans werken wat weer de kleinere spieren aanspreekt en sterker maakt, wat je overall sterker maakt dan barbell werk. Voor bench doe ik bv 3 of 4 sets van 10 op een gewicht waar ik bij mijn laatste set nog 1 of 2 reps in de tank heb. Ik kijk daarbij niet naar het gewicht wat ik pak maar puur op gevoel waar ik nog een redelijke pump heb maar toch tegen de max aanzit.

OHP is moeilijk. Elke keer dat ik zeg dat m'n form okee is is er telkens wel weer iets wat beter kan. Wat in ieder geval belangrijk is is dat je het ziet als een full body oefening. Echt alles zo stijf mogelijk maken, je glutes goed aanknijpen en je lats zo hard krijgen als je kunt. Als je daar moeite mee hebt doe dan lat pull downs. Op een laag gewicht om mee te beginnen zodat je je goed op je lats kan concentreren. En pull ups helpen goed.

Ik ben nu aan het trainen voor de competitie in mei dus ik heb al een paar weken geen OHP gedaan. Ik zit na bijna 9 maanden nog steeds vast op 90 kilo. :{
ZuidGrenswoensdag 8 maart 2017 @ 15:38
quote:
7s.gif Op woensdag 8 maart 2017 15:35 schreef Snakey het volgende:

[..]

Met DB's moet je veel meer aan balans werken wat weer de kleinere spieren aanspreekt en sterker maakt, wat je overall sterker maakt dan barbell werk. Voor bench doe ik bv 3 of 4 sets van 10 op een gewicht waar ik bij mijn laatste set nog 1 of 2 reps in de tank heb. Ik kijk daarbij niet naar het gewicht wat ik pak maar puur op gevoel waar ik nog een redelijke pump heb maar toch tegen de max aanzit.

OHP is moeilijk. Elke keer dat ik zeg dat m'n form okee is is er telkens wel weer iets wat beter kan. Wat in ieder geval belangrijk is is dat je het ziet als een full body oefening. Echt alles zo stijf mogelijk maken, je glutes goed aanknijpen en je lats zo hard krijgen als je kunt. Als je daar moeite mee hebt doe dan lat pull downs. Op een laag gewicht om mee te beginnen zodat je je goed op je lats kan concentreren. En pull ups helpen goed.

Ik ben nu aan het trainen voor de competitie in mei dus ik heb al een paar weken geen OHP gedaan. Ik zit na bijna 9 maanden nog steeds vast op 90 kilo. :{
Goede tips, thanks. Binnenkort wat meer tijd om te trainen, zal ik me er eens in verdiepen.
Snakeywoensdag 8 maart 2017 @ 15:46
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2017 12:51 schreef ZuidGrens het volgende:

[..]

Zal ik ook eens proberen dan, zit al echt een maand of zo vast met de bench. Denk dat het tussen mijn oren zit, 2.5 kg erbij voelt echt als 10kg zwaarder. Nu vind ik kracht niet zo belangrijk, ik train voor een bruut fysiek maar het demotiveert wel.

OHP hetzelfde trouwens, ik kan echt niet meer dan 50kg boven mijn hoofd drukken (vijf herhalingen). Zwaar irritant. Mijn form is in ieder wel goed, dat is het belangrijkste.
Ik vergat te zeggen; voor OHP doe ik normaal gesproken DB OHP setjes van 6. Begin redelijk licht en dan bouw ik op tot ik de 6 reps niet meer haal. Je hebt wel aardig wat rust nodig tussendoor dus je training wordt er wel een beetje lang door.
Questularwoensdag 8 maart 2017 @ 16:39
Mn oog is op dit powerrack gevallen.

https://www.fitness-seller.nl/megatec-power-rack-lat-pulley/

Lijkt me voor een simpele home-gym toch wel voldoende.
SupportIcelandwoensdag 8 maart 2017 @ 17:05
quote:
7s.gif Op woensdag 8 maart 2017 14:51 schreef seto het volgende:

[..]

Ja zo dacht ik dus ook.
Ik denk nu al 5 jaar zo :)
SupportIcelandwoensdag 8 maart 2017 @ 17:06
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2017 14:55 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Je moet eens deze jongens bekijken: https://www.youtube.com/channel/UCexY8yAYFcshgE66k7QNciA
In een bulk tellen ze ook geen kcals en doen ze bijna alles dirty, elke dag wel subway/mcdonalds/kapsalons en ze zien er qua fysiek niet slecht uit.
Natuurlijk is clean altijd beter dan dirty (bijv. vitamines enz) maar puur op je vraag gericht is dit het antwoord
Die ken ik. Zijn behoorlijke gasten voor naturel.
Faeroerwoensdag 8 maart 2017 @ 17:46
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2017 16:39 schreef Questular het volgende:
Mn oog is op dit powerrack gevallen.

https://www.fitness-seller.nl/megatec-power-rack-lat-pulley/

Lijkt me voor een simpele home-gym toch wel voldoende.
Vriend van mij heeft die en is er erg tevreden mee. Zeker een goede aanschaf!
Toto69woensdag 8 maart 2017 @ 18:02
Nu bijna drie weken aan het cutten en sinds een kleine vier weekjes weer keihard aan het trainen (3x p/w FB) nadat ik er 2.5 maand uit heb gelegen en daarvoor nog 2 maandjes wel getraind heb maar niet zoals het hoort. (daarvoor een half jaar wel serieus getraind en daarvoor nog weer een half jaar een beetje basic getraind met wat dumbbells) Moest dus weer behoorlijk inkomen qua gewichten, maar ook qua fysiek, had nog meer vet aangezet dus vandaar m'n keuze om eerst te gaan cutten.
Merk dat m'n spiergeheugen wel z'n werk doet gelukkig. Qua vet merk ik dat ik al wel wat kwijt ben en ik ben nu sinds maandag begonnen met HIIT om dat proces wat te versnellen. Ook wel een flinke kluif om van ~3k kcal per dag naar m'n huidige ~1800 te gaan.

Druk nog altijd enorme pussyweights, maar vind m'n form ook belangrijk en ben nog niet helemaal terug in vorm denk ik.

Vandaag bijvoorbeeld: Bench Press: 5x3x47.5 kg. Bent-Over-Row 5x5x40kg. BB-Curl 2x3x32.5kg en 3x5x30kg. Verder DL ik ook nog (maar niet 3x per week :+, die zit nu op 5x70kg) en nog OHP (maar daarbij voel ik vaak wat pijntjes de laatste tijd).

Geen squats? Nee, helaas, die wil ik supergraag doen maar dan werk ik mezelf het ziekenhuis in.
ZuidGrenswoensdag 8 maart 2017 @ 18:18
Mensen die zichzelf omlaag praten door te zeggen dat ze pussy weights drukken :'( Lekker belangrijk, ik zie hier relatief veel gasten 50kg drukken die rondlopen alsof ze Bokito zijn. Je form kan beter goed zijn, hoge gewichten wil lang niet altijd wat zeggen. Heeft ook veel met je lichaamsbouw en soms ook lengte etc. te maken.
Toto69woensdag 8 maart 2017 @ 18:55
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2017 18:18 schreef ZuidGrens het volgende:
Mensen die zichzelf omlaag praten door te zeggen dat ze pussy weights drukken :'( Lekker belangrijk, ik zie hier relatief veel gasten 50kg drukken die rondlopen alsof ze Bokito zijn. Je form kan beter goed zijn, hoge gewichten wil lang niet altijd wat zeggen. Heeft ook veel met je lichaamsbouw en soms ook lengte etc. te maken.
Klopt. Voor mij is het puur gebrandheid om zo hoog mogelijk te gaan. :+
Roces18woensdag 8 maart 2017 @ 19:09
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2017 18:18 schreef ZuidGrens het volgende:
Mensen die zichzelf omlaag praten door te zeggen dat ze pussy weights drukken :'( Lekker belangrijk, ik zie hier relatief veel gasten 50kg drukken die rondlopen alsof ze Bokito zijn. Je form kan beter goed zijn, hoge gewichten wil lang niet altijd wat zeggen. Heeft ook veel met je lichaamsbouw en soms ook lengte etc. te maken.
Je voorbeeld gaat natuurlijk over beginnende bodybuilders.

Maar wat ik ook leuk vind is Looks vs. Strength . Ik vind het machtig mooi als ik 2x zo zwaar kan als een bokito terwijl ik niet zo breed ben. Voordeel is ook weer dat ik niet zoveel hoef te eten, want geforceerd eten heb ik toch zo'n hekel aan.
ZuidGrenswoensdag 8 maart 2017 @ 19:53
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2017 19:09 schreef Roces18 het volgende:

[..]

Je voorbeeld gaat natuurlijk over beginnende bodybuilders.

Maar wat ik ook leuk vind is Looks vs. Strength . Ik vind het machtig mooi als ik 2x zo zwaar kan als een bokito terwijl ik niet zo breed ben. Voordeel is ook weer dat ik niet zoveel hoef te eten, want geforceerd eten heb ik toch zo'n hekel aan.
Ik zie hier ook veel gasten die al best lang trainen en echt niet veel drukken hoor. Maar die trainen ook niet erg serieus/consequent. Gewoon voor een iets beter fysiek, geen diehards.
Snorrenbaardwoensdag 8 maart 2017 @ 21:41
Dirtybulken is het domste wat je maar kunt doen man, alle tijd die je aan het cutten bent, kun je geen spiermassa aanzetten. En aangezien je bij een dirtybulk ook maar een beperkt aantal massa aan kunt zetten per dag/week/maand, ben je in 'the long run' veel minder efficient bezig. Ik zou gewoon lekker 500/1000 boven je TDEE gaan zitten, en indien je niet meer aankomt dan nog wat hoger. Ken een hoop mensen die vroeger ooit een dirtybulk deden, en nu nog steeds niet van het overtollige vet af zijn (ligt ook deels aan de personen, maar dat terzijde)

Wat Itaesthetic doet is geen dirtybulken, zij zitten 750/1000 kcal boven hun BMR, en eten buiten dat fastfood amper.
Snorrenbaardwoensdag 8 maart 2017 @ 21:44
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2017 19:53 schreef ZuidGrens het volgende:

[..]

Ik zie hier ook veel gasten die al best lang trainen en echt niet veel drukken hoor. Maar die trainen ook niet erg serieus/consequent. Gewoon voor een iets beter fysiek, geen diehards.
Je hoeft imo ook niet die-hard te trainen om voortuigang te boeken, wanneer jij boven je TDEE eet, zullen je lifts altijd hoger worden (indien je hiernaar traint ofc)
#ANONIEMwoensdag 8 maart 2017 @ 21:55
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2017 19:09 schreef Roces18 het volgende:

[..]

Je voorbeeld gaat natuurlijk over beginnende bodybuilders.

Maar wat ik ook leuk vind is Looks vs. Strength . Ik vind het machtig mooi als ik 2x zo zwaar kan als een bokito terwijl ik niet zo breed ben. Voordeel is ook weer dat ik niet zoveel hoef te eten, want geforceerd eten heb ik toch zo'n hekel aan.
Liever de looks dan de strength. Ik heb dat zelf ook. Breed en sterk fysiek op het oog, maar in werkelijkheid ben ik niet zo heel erg sterk. Komt ook omdat het mij totaal niet interesseert. Ik train liever op lagere intensiteit met 7-10 reps dan hoger op minder.
Roces18woensdag 8 maart 2017 @ 22:02
quote:
1s.gif Op woensdag 8 maart 2017 21:55 schreef Azpilicueta het volgende:

[..]

Liever de looks dan de strength. Ik heb dat zelf ook. Breed en sterk fysiek op het oog, maar in werkelijkheid ben ik niet zo heel erg sterk. Komt ook omdat het mij totaal niet interesseert. Ik train liever op lagere intensiteit met 7-10 reps dan hoger op minder.
Kijk het is niet dat je in je dagelijkse leven die extra kracht nodig hebt, maar dat is hetzelfde met de kracht die je opdoet wanneer je jezelf gaat oppompen. Denk toch persoonlijke voorkeur.
#ANONIEMwoensdag 8 maart 2017 @ 22:08
quote:
1s.gif Op woensdag 8 maart 2017 22:02 schreef Roces18 het volgende:

[..]

Kijk het is niet dat je in je dagelijkse leven die extra kracht nodig hebt, maar dat is hetzelfde met de kracht die je opdoet wanneer je jezelf gaat oppompen. Denk toch persoonlijke voorkeur.
Daarom zei ik ook dat kracht mij weinig interesseert. Iemand die niet in de sportschool komt kan het gewicht toch niet in een perspectief plaatsen. Kan je beter een fysiek hebben dat indruk maakt. Hoef je ook niet iedereen op een feestje te vertellen dat je 130kg benched terwijl je eruit ziet als een dropveter.

Maar zo heeft iedereen zijn eigen doel inderdaad
Beachwoensdag 8 maart 2017 @ 22:16
quote:
1s.gif Op woensdag 8 maart 2017 22:08 schreef Azpilicueta het volgende:

[..]

Daarom zei ik ook dat kracht mij weinig interesseert. Iemand die niet in de sportschool komt kan het gewicht toch niet in een perspectief plaatsen. Kan je beter een fysiek hebben dat indruk maakt. Hoef je ook niet iedereen op een feestje te vertellen dat je 130kg benched terwijl je eruit ziet als een dropveter.

Maar zo heeft iedereen zijn eigen doel inderdaad
Dan is er altijd wel iemand die erover heen gaat, bijv. een oom die zegt dat hij toen hij jong was 150kg deed.
Faeroerdonderdag 9 maart 2017 @ 14:47
Ook maar eens een OHP sessie gedaan na alle berichtjes erover hier. Kan mij de laatste keer niet meer herinneren, maar blijkbaar groeit het gewoon goed met de bench mee ook al train je het niet direct. Denk dat ik het wel vaker ga doen, misschien gaat het dan iets harder vooruit.
Snorrenbaarddonderdag 9 maart 2017 @ 19:07
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2017 22:16 schreef Beach het volgende:

[..]

Dan is er altijd wel iemand die erover heen gaat, bijv. een oom die zegt dat hij toen hij jong was 150kg deed.
Haha, altijd mooi om wat simpele vragen daar door heen te prikken, "Hoeveel platen waren dat? Hoeveel woog de stang?"
Snakeydonderdag 9 maart 2017 @ 20:31
quote:
14s.gif Op donderdag 9 maart 2017 14:47 schreef Faeroer het volgende:
Ook maar eens een OHP sessie gedaan na alle berichtjes erover hier. Kan mij de laatste keer niet meer herinneren, maar blijkbaar groeit het gewoon goed met de bench mee ook al train je het niet direct. Denk dat ik het wel vaker ga doen, misschien gaat het dan iets harder vooruit.
Het werkt ook andetsom, als je OHP omhoog gaat je bench ook omhoog. Ik vind OHP iets meer blessure gevoelig voor de schouders, dus je form/techniek moet wel echt goed zijn.

Maar er is wat mij betreft geen beter gevoel dan een PR op je OHP halen. :P Dan weet je dat je een hoop dingen goed gedaan hebt.
Snakeydonderdag 9 maart 2017 @ 20:33
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2017 19:07 schreef Snorrenbaard het volgende:

[..]

Haha, altijd mooi om wat simpele vragen daar door heen te prikken, "Hoeveel platen waren dat? Hoeveel woog de stang?"
Good one, die ga ik onthouden. :P
Faeroervrijdag 10 maart 2017 @ 09:39
quote:
7s.gif Op donderdag 9 maart 2017 20:31 schreef Snakey het volgende:

[..]

Het werkt ook andetsom, als je OHP omhoog gaat je bench ook omhoog. Ik vind OHP iets meer blessure gevoelig voor de schouders, dus je form/techniek moet wel echt goed zijn.

Maar er is wat mij betreft geen beter gevoel dan een PR op je OHP halen. :P Dan weet je dat je een hoop dingen goed gedaan hebt.
We hebben hier o.a. zo'n muur...squatrack met vrij lange safeties. Kan je goed staan en als je de lift niet red kan je de bar in ieder geval daarop leggen. Nog geen moeilijkheden gehad qua schouders, maar ik moet wel echt letten op m'n rug en glutes om de barbell zo neutraal mogelijk omhoog te krijgen. Op hogere gewichten gaat dat waarschijnlijker nog lastiger worden.
1299vrijdag 10 maart 2017 @ 09:54
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2017 16:39 schreef Questular het volgende:
Mn oog is op dit powerrack gevallen.

https://www.fitness-seller.nl/megatec-power-rack-lat-pulley/

Lijkt me voor een simpele home-gym toch wel voldoende.
Ik heb deze ook staan, nog geen moment spijt van gehad.
Multiplyvrijdag 10 maart 2017 @ 10:05
Ook ik ga een homegym maken in mijn nieuwe huis met onderstaande:

Half rack: https://www.helisports.nl(...)70HR-Power-Rack.html
Dumbbell rack met dumbells van 2 tm 40 kg
Olympische stang
Cable cross

En natuurlijk wat schijven erbij.

Ik denk dat ik hiermee wel vrijwel alles heb wat ik nodig heb. Of mis ik nog iets essentieels?
Faeroervrijdag 10 maart 2017 @ 10:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 10:05 schreef Multiply het volgende:
Ook ik ga een homegym maken in mijn nieuwe huis met onderstaande:

Half rack: https://www.helisports.nl(...)70HR-Power-Rack.html
Dumbbell rack met dumbells van 2 tm 40 kg
Olympische stang
Cable cross

En natuurlijk wat schijven erbij.

Ik denk dat ik hiermee wel vrijwel alles heb wat ik nodig heb. Of mis ik nog iets essentieels?
High/Low pulley powerrack pakken, tenzij je cable cross dat al kan ondersteunen. EZ bar, rubber bands, hex/trap bar, goede collars/klemmen, stevige multibench.

Ik zou die powerrack van megatec kopen en wat minder uitgeven aan dumbbells (loopt al snel op boven de 30kg).
ZuidGrensvrijdag 10 maart 2017 @ 11:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 10:05 schreef Multiply het volgende:
Ook ik ga een homegym maken in mijn nieuwe huis met onderstaande:

Half rack: https://www.helisports.nl(...)70HR-Power-Rack.html
Dumbbell rack met dumbells van 2 tm 40 kg
Olympische stang
Cable cross

En natuurlijk wat schijven erbij.

Ik denk dat ik hiermee wel vrijwel alles heb wat ik nodig heb. Of mis ik nog iets essentieels?
Zoveel dumbells? Hoeveel kost dat? Neem je een tweede hypotheek of zo
Snakeyvrijdag 10 maart 2017 @ 11:10
quote:
14s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 09:39 schreef Faeroer het volgende:

[..]

We hebben hier o.a. zo'n muur...squatrack met vrij lange safeties. Kan je goed staan en als je de lift niet red kan je de bar in ieder geval daarop leggen. Nog geen moeilijkheden gehad qua schouders, maar ik moet wel echt letten op m'n rug en glutes om de barbell zo neutraal mogelijk omhoog te krijgen. Op hogere gewichten gaat dat waarschijnlijker nog lastiger worden.
Op hogere gewichten komen de kleine foutjes ineens uit de verf. Ik heb op hoger gewicht dat ik de bar net iets te ver van me afdruk, het is niet veel maar genoeg om m'n schouders op hun flikker te geven. Het lijkt dat bij elke 5 kilo die je wint je weer 5% aan je techniek moet verbeteren. :P
Snakeyvrijdag 10 maart 2017 @ 11:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 10:05 schreef Multiply het volgende:
Ook ik ga een homegym maken in mijn nieuwe huis met onderstaande:

Half rack: https://www.helisports.nl(...)70HR-Power-Rack.html
Dumbbell rack met dumbells van 2 tm 40 kg
Olympische stang
Cable cross

En natuurlijk wat schijven erbij.

Ik denk dat ik hiermee wel vrijwel alles heb wat ik nodig heb. Of mis ik nog iets essentieels?
Een half rack is voldoende inderdaad, en bespaart je een hoop geld. Ik zou even uitzoeken wat dumbells kosten, wat je nu van plan bent is erg duur namelijk.
Multiplyvrijdag 10 maart 2017 @ 11:25
Ja dat had ik er even bij moeten zetten, maar de dumbbells zijn gratis. :) Ik heb alleen geen zekerheid over wanneer ik ze ga krijgen.

De cable cross heeft aan beide kanten 75 kg dus ik verwacht dat dit voorlopig genoeg zal zijn. En eventueel kan ik daar nog wat gewicht opleggen.
broodnodig.brood.nodig.vrijdag 10 maart 2017 @ 11:50
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2017 12:07 schreef SupportIceland het volgende:
Zijn er hier eigenlijk mensen die ervaring hebben met dirty bulk?
Voor mijn gevoel bulk ik wel "dirty" - eet namelijk alles wat los en vast zit, kebab, mac, pizza, chinees etc. etc. Maar als ik puur naar de calorieŽn kijk moet ik toch dagelijks mijn best doen om tussen de 3000-4000 kcal te zitten. Ben namelijk totaal geen eter, sterker nog, ik kijk er de hele dag tegen op. "Fuck, weer een maaltijd", terwijl ik net iets anders aan het doen ben. Wat dat betreft ben ik vaak geneigd om maaltijden te skippen :+... van het hele fitness/bodybuilding gebeuren vind ik genoeg eten veruit het zwaarst. Vooral tussen het ontbijt en de lunch, of de lunch en het avondeten, heb ik totaal geen zin om nog een maaltijd (of meerdere) te proppen.

Heb nog niet "gecut" en kijk er eerlijk gezegd enorm naar uit om eens even wat minder te hoeven eten. Ben alleen bang voor de cut in die zin dat ik dan wel echt goed op mijn eten moet gaan letten, want het laatste wat je wil is naast vet ook (in verhouding te veel) spiermassa verliezen. Ga mij dan ook een dezer weken eens goed verdiepen in het cutten.
Toto69vrijdag 10 maart 2017 @ 12:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 11:50 schreef broodnodig.brood.nodig. het volgende:

[..]

Voor mijn gevoel bulk ik wel "dirty" - eet namelijk alles wat los en vast zit, kebab, mac, pizza, chinees etc. etc. Maar als ik puur naar de calorieŽn kijk moet ik toch dagelijks mijn best doen om tussen de 3000-4000 kcal te zitten. Ben namelijk totaal geen eter, sterker nog, ik kijk er de hele dag tegen op. "Fuck, weer een maaltijd", terwijl ik net iets anders aan het doen ben. Wat dat betreft ben ik vaak geneigd om maaltijden te skippen :+... van het hele fitness/bodybuilding gebeuren vind ik genoeg eten veruit het zwaarst. Vooral tussen het ontbijt en de lunch, of de lunch en het avondeten, heb ik totaal geen zin om nog een maaltijd (of meerdere) te proppen.

Heb nog niet "gecut" en kijk er eerlijk gezegd enorm naar uit om eens even wat minder te hoeven eten. Ben alleen bang voor de cut in die zin dat ik dan wel echt goed op mijn eten moet gaan letten, want het laatste wat je wil is naast vet ook (in verhouding te veel) spiermassa verliezen. Ga mij dan ook een dezer weken eens goed verdiepen in het cutten.
Tijdens je cut zorgen dat je hoog genoeg zit qua eiwitten is toch wel tip #1 :+
Snakeyvrijdag 10 maart 2017 @ 12:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 11:25 schreef Multiply het volgende:
Ja dat had ik er even bij moeten zetten, maar de dumbbells zijn gratis. :) Ik heb alleen geen zekerheid over wanneer ik ze ga krijgen.

Mazzelaar. :P
Multiplyvrijdag 10 maart 2017 @ 14:05
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 12:09 schreef Snakey het volgende:

[..]

Mazzelaar. :P
Haha absoluut! Ik heb het geluk dat 1 van mijn beste vrienden projectmanager is bij een grote sportschoolketen. Die olympische bar krijg ik waarschijnlijk ook. (doch licht gebogen dus of ik daarmee ga trainen weet ik nog niet)

Moet alleen nog iets verzinnen om vanuit de cable cross mijn lat pulls te gaan doen aangezien ik alleen een normaal bankje heb om erbij te zetten.
Cue_vrijdag 10 maart 2017 @ 14:06
Waarom dan niet ook gelijk een goede bank erbij kopen? Die extra euro's maken op het totaal bedrag niet zo veel uit ;)
Snakeyvrijdag 10 maart 2017 @ 16:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 14:05 schreef Multiply het volgende:

[..]

Haha absoluut! Ik heb het geluk dat 1 van mijn beste vrienden projectmanager is bij een grote sportschoolketen. Die olympische bar krijg ik waarschijnlijk ook. (doch licht gebogen dus of ik daarmee ga trainen weet ik nog niet)

Moet alleen nog iets verzinnen om vanuit de cable cross mijn lat pulls te gaan doen aangezien ik alleen een normaal bankje heb om erbij te zetten.
Licht gebogen maakt niet zo heel veel uit, wij hebben (op1 na) niks anders in de gym. :')

Zolang je de bar maar zo legt dat als je lift hij niet kan draaien.
Multiplyvrijdag 10 maart 2017 @ 17:06
quote:
6s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 14:06 schreef Cue_ het volgende:
Waarom dan niet ook gelijk een goede bank erbij kopen? Die extra euro's maken op het totaal bedrag niet zo veel uit ;)
Nee klopt. Er zit een bankje bij die cable cross, maar die zag er niet geweldig uit. Als het onvoldoende blijkt dan koop ik er nog een fatsoenlijk bankje erbij.

quote:
7s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:57 schreef Snakey het volgende:

[..]

Licht gebogen maakt niet zo heel veel uit, wij hebben (op1 na) niks anders in de gym. :')

Zolang je de bar maar zo legt dat als je lift hij niet kan draaien.
Ja dat dacht ik inderdaad ook! Alleen even kijken of een stang van 220cm goed gaat passen in de kamer. Wellicht dat ik naar een iets kortere stang moet kijken (die dan ook weer in het rack past)

quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 10:47 schreef Faeroer het volgende:

[..]

High/Low pulley powerrack pakken, tenzij je cable cross dat al kan ondersteunen. EZ bar, rubber bands, hex/trap bar, goede collars/klemmen, stevige multibench.

Ik zou die powerrack van megatec kopen en wat minder uitgeven aan dumbbells (loopt al snel op boven de 30kg).
Trap bar en rubber bands zat ik inderdaad ook over te denken. Sowieso wat weerstandbanden voor opwarming en mobiliteitswerk lijkt me geen overbodige luxe.

Moet alleen nog gaan kijken hoe ik het met deadliften ga doen aangezien ik bovenin een appartementencomplex ga wonen. Denk niet dat mijn onderburen het heel erg gaan waarderen als ik die gewichten op de vloer zet iedere keer.
VASNDvrijdag 10 maart 2017 @ 17:09
quote:
1s.gif Op woensdag 8 maart 2017 22:08 schreef Azpilicueta het volgende:

[..]

Daarom zei ik ook dat kracht mij weinig interesseert. Iemand die niet in de sportschool komt kan het gewicht toch niet in een perspectief plaatsen. Kan je beter een fysiek hebben dat indruk maakt. Hoef je ook niet iedereen op een feestje te vertellen dat je 130kg benched terwijl je eruit ziet als een dropveter.

Maar zo heeft iedereen zijn eigen doel inderdaad
Jouw doel is dus om respect van niet-lifters te krijgen met je fysiek? Dat staat inderdaad haaks op mijn doel. Ik train op kracht vanwege de duidelijk meetbare progressie en om mijn eigen grenzen keer op keer te verleggen. Ook het technisch steeds mooier uitvoeren van de lifts motiveert me. Dit alles voor het grootste deel onafhankelijk van de mening van anderen. Fysiek is een mooie bijkomstigheid en die is afhankelijk van de fase in de opbouw richting een wedstrijd ook wisselend. Je ziet dat ik lift maar ik sta doorgaans niet strak. Mooie bijkomstigheid: ik hoef er totaal geen moeite voor te doen. Ik ben wel 30 dus wellicht word ik daarom wat minder beÔnvloed door de mening van anderen. Wat jij Snake ;)?

Als fysiek je #1 doel is dan is op kracht trainen niet zo belangrijk, en daar is niets mis mee. En andersom net zo. Open deur maar veel mensen vergeten echt prioriteiten te stellen en vallen ergens aanmodderend tussenin.
Ser_Ciappellettovrijdag 10 maart 2017 @ 17:11
quote:
14s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 17:09 schreef VASND het volgende:

[..]

Jouw doel is dus om respect van niet-lifters te krijgen met je fysiek? Dat staat inderdaad haaks op mijn doel. Ik train op kracht vanwege de duidelijk meetbare progressie en om mijn eigen grenzen keer op keer te verleggen. Ook het technisch steeds mooier uitvoeren van de lifts motiveert me. Dit alles voor het grootste deel onafhankelijk van de mening van anderen. Fysiek is een mooie bijkomstigheid en die is afhankelijk van de fase in de opbouw richting een wedstrijd ook wisselend. Je ziet dat ik lift maar ik sta doorgaans niet strak. Mooie bijkomstigheid: ik hoef er totaal geen moeite voor te doen. Ik ben wel 30 dus wellicht word ik daarom wat minder beÔnvloed door de mening van anderen. Wat jij Snake ;)?

Als fysiek je #1 doel is dan is op kracht trainen niet zo belangrijk, en daar is niets mis mee. En andersom net zo. Open deur maar veel mensen vergeten echt prioriteiten te stellen en vallen ergens aanmodderend tussenin.
Ik train omdat ik graag drugs gebruik en naar de gym gaan is een mooie reden om nog een lijntje te snuiven.

Ieder zijn ding.
Toto69vrijdag 10 maart 2017 @ 17:55
Net weer wat nieuwe inzichten gehad, kon even een kwartiertje langs de fysiotherapeut bij de Basic Fit. Ze had alleen een weegschaal met vetpercentagemeting ingebouwd, en ja, ik weet dat die dingen behoorlijk afwijken, maar hoeveel weet ik dan weer niet. (Iemand een indicatie? Moet ik denken aan 5% of aan 20%? :') )

Anyway, ik ben nu drie weken aan het cutten en het volgende kwam er uit:

21
1m86
81kg
14.5% vet

Haar viel ook op (ben dus gelukkig nog niet debiel) dat ik wel een aparte buik heb. Best wel 'bol', alsof ik wel 95 kilo weeg in plaats van 81. Buikomvang is op dit moment ook nog ~94 cm, maar was voor ik begon te cutten zelfs 98.5 cm. Verder viel het op dat ik een beetje apart sta en dat ik m'n knie"en wat meer moet ontspannen en m'n voeten wat meer naar binnen moet zetten.

Maar goed, in elk geval wat tips gehad en qua vetpercentage ben ik niet veel wijzer omdat die 14.5% niet kan kloppen.
Cue_vrijdag 10 maart 2017 @ 18:07
Vaker op dat ding staan en kijken of t omhoog ofomlaag gaat. Afwijking is niet erg zolang t maar altijd dezelfde afwijking is :P
Mijn weegschaal heeft ook zo'n ingebouwde, lijkt verder wel stabiel te zijn. Sinds ik begonnen ben zo'n 12% maar beneden gegaan. En of dat nu 8 of 14 is of 10% hoger/lager is dan echt maakt niet uit, t gaat naar beneden O+

(Al als je weinig hebt is het natuurlijk wel handiger als ie nauwkeuriger is)

Hebben ze niet zo'n ding in je gym?
Toto69vrijdag 10 maart 2017 @ 18:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 18:07 schreef Cue_ het volgende:
Vaker op dat ding staan en kijken of t omhoog ofomlaag gaat. Afwijking is niet erg zolang t maar altijd dezelfde afwijking is :P
Mijn weegschaal heeft ook zo'n ingebouwde, lijkt verder wel stabiel te zijn. Sinds ik begonnen ben zo'n 12% maar beneden gegaan. En of dat nu 8 of 14 is of 10% hoger/lager is dan echt maakt niet uit, t gaat naar beneden O+

(Al als je weinig hebt is het natuurlijk wel handiger als ie nauwkeuriger is)

Hebben ze niet zo'n ding in je gym?
Goed bezig O+
Nope, niet in m'n gym.

Zal vnv wel wat pics posten.
Denk dat die 14.5% dan wel hard weggelachen wordt :D
Cue_vrijdag 10 maart 2017 @ 18:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 18:31 schreef Toto69 het volgende:

Zal vnv wel wat pics posten.
Denk dat die 14.5% dan wel hard weggelachen wordt :D
Ik heb t gevoel dat je dat niet positief bedoelde :(
Toto69vrijdag 10 maart 2017 @ 18:47
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 18:34 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Ik heb t gevoel dat je dat niet positief bedoelde :(
wat bedoel je?
Toto69vrijdag 10 maart 2017 @ 18:47
Oh zo. Op basis van mn buik alleen al gok je wel 30-35% gok ik
Cue_vrijdag 10 maart 2017 @ 19:01
Ga jij nou maar gewoon foto's posten :{w
Toto69vrijdag 10 maart 2017 @ 19:05
Werk. Vanavond.
Agentperryvrijdag 10 maart 2017 @ 21:08
quote:
14s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 17:09 schreef VASND het volgende:

[..]

Jouw doel is dus om respect van niet-lifters te krijgen met je fysiek? Dat staat inderdaad haaks op mijn doel. Ik train op kracht vanwege de duidelijk meetbare progressie en om mijn eigen grenzen keer op keer te verleggen. Ook het technisch steeds mooier uitvoeren van de lifts motiveert me. Dit alles voor het grootste deel onafhankelijk van de mening van anderen. Fysiek is een mooie bijkomstigheid en die is afhankelijk van de fase in de opbouw richting een wedstrijd ook wisselend. Je ziet dat ik lift maar ik sta doorgaans niet strak. Mooie bijkomstigheid: ik hoef er totaal geen moeite voor te doen. Ik ben wel 30 dus wellicht word ik daarom wat minder beÔnvloed door de mening van anderen. Wat jij Snake ;)?

Als fysiek je #1 doel is dan is op kracht trainen niet zo belangrijk, en daar is niets mis mee. En andersom net zo. Open deur maar veel mensen vergeten echt prioriteiten te stellen en vallen ergens aanmodderend tussenin.
Ik train voor een goed fysiek maar ik vind kracht gerichte training leuker, zit er daarom altijd een beetje tussenin.

Ik doe het ook niet om de mening van anderen maar omdat ik een narcist ben.
Snakeyvrijdag 10 maart 2017 @ 21:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 17:55 schreef Toto69 het volgende:
Net weer wat nieuwe inzichten gehad, kon even een kwartiertje langs de fysiotherapeut bij de Basic Fit. Ze had alleen een weegschaal met vetpercentagemeting ingebouwd, en ja, ik weet dat die dingen behoorlijk afwijken, maar hoeveel weet ik dan weer niet. (Iemand een indicatie? Moet ik denken aan 5% of aan 20%? :') )

Anyway, ik ben nu drie weken aan het cutten en het volgende kwam er uit:

21
1m86
81kg
14.5% vet

Haar viel ook op (ben dus gelukkig nog niet debiel) dat ik wel een aparte buik heb. Best wel 'bol', alsof ik wel 95 kilo weeg in plaats van 81. Buikomvang is op dit moment ook nog ~94 cm, maar was voor ik begon te cutten zelfs 98.5 cm. Verder viel het op dat ik een beetje apart sta en dat ik m'n knie"en wat meer moet ontspannen en m'n voeten wat meer naar binnen moet zetten.

Maar goed, in elk geval wat tips gehad en qua vetpercentage ben ik niet veel wijzer omdat die 14.5% niet kan kloppen.
Je kan ook iets hebben wat een Audi wordt genoemd. :P

Dat is een buikje als de neus van een Audi... Het betekent dat je controle over je buikspieren kwijt bent waardoor je altijd die bumper hebt. Je kan het testen door op je rug te gaan liggen en zien of je dan nog steeds een bolle buik hebt. Of in sommige gevallen je buik naar de zijkanten is gevallen, maar dan zou je gewoon duidelijk vet zijn. Anyway, als die buik weg is al je ligt kun je beginnen met gewoonweg je buik een beetje inhouden, daar waar je spieren het eigenlijk zouden moeten houden. En uiteraard corewerk om die slappe hap weer strak te krijgen.
#ANONIEMvrijdag 10 maart 2017 @ 21:48
quote:
14s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 17:09 schreef VASND het volgende:

[..]

Jouw doel is dus om respect van niet-lifters te krijgen met je fysiek? Dat staat inderdaad haaks op mijn doel. Ik train op kracht vanwege de duidelijk meetbare progressie en om mijn eigen grenzen keer op keer te verleggen. Ook het technisch steeds mooier uitvoeren van de lifts motiveert me. Dit alles voor het grootste deel onafhankelijk van de mening van anderen. Fysiek is een mooie bijkomstigheid en die is afhankelijk van de fase in de opbouw richting een wedstrijd ook wisselend. Je ziet dat ik lift maar ik sta doorgaans niet strak. Mooie bijkomstigheid: ik hoef er totaal geen moeite voor te doen. Ik ben wel 30 dus wellicht word ik daarom wat minder beÔnvloed door de mening van anderen. Wat jij Snake ;)?

Als fysiek je #1 doel is dan is op kracht trainen niet zo belangrijk, en daar is niets mis mee. En andersom net zo. Open deur maar veel mensen vergeten echt prioriteiten te stellen en vallen ergens aanmodderend tussenin.
Je moet dan wel het hele verhaal meenemen aangezien ik reageerde op iemand die zei dat hij het mooi vond dat 'ie sterker is dan anderen die groter/breder zijn dan hij. Dan ben ik liever zwakker maar wel met een goed/beter fysiek.
Faeroervrijdag 10 maart 2017 @ 22:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 18:31 schreef Toto69 het volgende:

[..]

Goed bezig O+
Nope, niet in m'n gym.

Zal vnv wel wat pics posten.
Denk dat die 14.5% dan wel hard weggelachen wordt :D
Koop gewoon een meetlint van 50 cent, buik en nek opmeten met de navy method. Accurater dan zo'n zweetvoetvetweegschaalding.

Is het drinken van chocomelk tijdens de workout een nieuwe hype ofzo? Zie iedereen rondlopen met zo'n pak. _O-
Toto69vrijdag 10 maart 2017 @ 22:55
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 22:22 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Koop gewoon een meetlint van 50 cent, buik en nek opmeten met de navy method. Accurater dan zo'n zweetvoetvetweegschaalding.

Is het drinken van chocomelk tijdens de workout een nieuwe hype ofzo? Zie iedereen rondlopen met zo'n pak. _O-
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 22:22 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Koop gewoon een meetlint van 50 cent, buik en nek opmeten met de navy method. Accurater dan zo'n zweetvoetvetweegschaalding.

Is het drinken van chocomelk tijdens de workout een nieuwe hype ofzo? Zie iedereen rondlopen met zo'n pak. _O-
Heb ik laatst gedaan ja, kwam toen op 28% of zo als ik het goed herinner.
Toto69vrijdag 10 maart 2017 @ 22:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 21:36 schreef Snakey het volgende:

[..]

Je kan ook iets hebben wat een Audi wordt genoemd. :P

Dat is een buikje als de neus van een Audi... Het betekent dat je controle over je buikspieren kwijt bent waardoor je altijd die bumper hebt. Je kan het testen door op je rug te gaan liggen en zien of je dan nog steeds een bolle buik hebt. Of in sommige gevallen je buik naar de zijkanten is gevallen, maar dan zou je gewoon duidelijk vet zijn. Anyway, als die buik weg is al je ligt kun je beginnen met gewoonweg je buik een beetje inhouden, daar waar je spieren het eigenlijk zouden moeten houden. En uiteraard corewerk om die slappe hap weer strak te krijgen.
Kende ik niet :D.
Op mijn rug is m'n buik behoorlijk plat.
Als ik hem aanspan is ie overigens ook helemaal plat en zie je ook gewoon abs.
Toto69vrijdag 10 maart 2017 @ 23:00
Maar as promised

Dag voor ik met cutten begon, nu drie weken geleden, ~85kg, 1m86

SPOILER
LOAvBGg.png
Vandaag @81kg, nog steeds 1m86

SPOILER
52sdlP8.png
SPOILER
pds8L8m.png
Ik denk dat jullie wel snappen dat ik me erger aan die buik, zeker aangezien ik nooit echt te zwaar ben geweest of zo (87 kg is de max geweest)

Verder vandaag weer de 50kg Bench aan kunnen tikken *O* nu eerst dat even wat hoger in reps krijgen alvorens ik weer omhoog wil gaan kijken.
Modusvrijdag 10 maart 2017 @ 23:07
Lijkt me een 'te vaak dooreten tot je helemaal stampens vol zit-buik'. Vaker eten, kleinere porties. Zorgen dat je nooit vol zit, dus dat het bijna opgeblazen voelt.
Toto69vrijdag 10 maart 2017 @ 23:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 23:07 schreef Modus het volgende:
Lijkt me een 'te vaak dooreten tot je helemaal stampens vol zit-buik'. Vaker eten, kleinere porties. Zorgen dat je nooit vol zit, dus dat het bijna opgeblazen voelt.
Ik snap wat je bedoelt ja. Ik at regelmatig 3000 of meer kcals. Zit nu op 1700-1800, meer verdeeld over de dag. Heb alleen wel vrij standaard dat m'n avondeten toch wel rond de 800-900 kcal zit.
Vansschoenzaterdag 11 maart 2017 @ 09:03
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 23:19 schreef Toto69 het volgende:

[..]

Ik snap wat je bedoelt ja. Ik at regelmatig 3000 of meer kcals. Zit nu op 1700-1800, meer verdeeld over de dag. Heb alleen wel vrij standaard dat m'n avondeten toch wel rond de 800-900 kcal zit.
Ik vind 1700-1800 wel erg weinig voor een man, vooral als je vaak traint. Avond eten van 800 calorien is in principe niks mis mee.

Snap dat je je ergert aan je buik, hij "past" ook niet echt bij de rest van je lichaam.

Heb je misschien hele dunne beentjes (kan het op de foto's niet zien) denk dat je gewoon de pech hebt dat al je vet zich op de buik verzameld als je dan op de rest van je lichaam heel weinig hebt dan kan het gemiddelde best 15% zijn maar dat zit dan wel allemaal op je buik.

Heb je een voedingsschema?
Vansschoenzaterdag 11 maart 2017 @ 09:11
quote:
14s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 17:09 schreef VASND het volgende:

[..]

Ik train op kracht vanwege de duidelijk meetbare progressie en om mijn eigen grenzen keer op keer te verleggen. Ook het technisch steeds mooier uitvoeren van de lifts motiveert me. Dit alles voor het grootste deel onafhankelijk van de mening van anderen. Fysiek is een mooie bijkomstigheid en die is afhankelijk van de fase in de opbouw richting een wedstrijd ook wisselend. Je ziet dat ik lift maar ik sta doorgaans niet strak. Mooie bijkomstigheid: ik hoef er totaal geen moeite voor te doen. Ik ben wel 30 dus wellicht word ik daarom wat minder beÔnvloed door de mening van anderen. Wat jij Snake ;)?

Dit is ook mijn kijk erop.

Is toch een heerlijk gevoel als je weer eens een PR kunt zetten. Ik ben ook heel gefocust om mijn techniek zo goed mogelijk te hebben. Neem dan ook 1 a 2 x in de week een les puur op de techniek, ik merk ook dat daar veel te winnen valt en je daardoor gewoon meer kan liften.

Fysiek is voor mij niet het nummer 1 doel, ik wil vooral heel functioneel gespierd zijn.
Vansschoenzaterdag 11 maart 2017 @ 09:13
Vraagje aan de dames: hoe zit het met jullie pull up's? Ik heb het idee dat dat voor "ons" lastiger is dan voor de heren.

Ik kan ze momenteel wel, maar merk dat er niet zo veel progressie in zit.
Cue_zaterdag 11 maart 2017 @ 09:19
Ik kan ze niet en denk ook niet dat ze er ooit gaan komen :')

En ik dacht dat t ook wel wetenschappelijk is bewezen dat dergelijke oefeningen voor vrouwen lastiger / langer duurt is dan voor mannen.

[ Bericht 32% gewijzigd door Cue_ op 11-03-2017 09:31:01 ]
Toto69zaterdag 11 maart 2017 @ 10:31
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 09:03 schreef Vansschoen het volgende:

[..]

Ik vind 1700-1800 wel erg weinig voor een man, vooral als je vaak traint. Avond eten van 800 calorien is in principe niks mis mee.

Snap dat je je ergert aan je buik, hij "past" ook niet echt bij de rest van je lichaam.

Heb je misschien hele dunne beentjes (kan het op de foto's niet zien) denk dat je gewoon de pech hebt dat al je vet zich op de buik verzameld als je dan op de rest van je lichaam heel weinig hebt dan kan het gemiddelde best 15% zijn maar dat zit dan wel allemaal op je buik.

Heb je een voedingsschema?
Gelukkig dat je het ook ziet, dan verbeeld ik het me iig niet :P

Ik doe 3x p/w KT + 20 min HIIT cardio en daarnaast loop ik elke dag een paar kilometer heen en weer door werk/sportschool. Dan heb ik het over 4-5 km op een dag. Ik weet niet of 1800 dan echt te weinig is in de cut, mijn onderhoud kwam op 2500 geloof ik. Maar dat het voor een man vrij weinig is ben ik met je eens.

Ik heb geen hele dunne beentjes nee, die zijn eigenlijk best normaal/stevig. Train ze ook gewoon mee. Niet echt gespierd of zo maar geen lachwekkende stokjes.

Mijn voedingsschema is grofweg:

5 witte ofwel bruine bolletjes (afwisselend) 110 kcal per stuk / 4g eiwitten per stuk = 550 om 20

Twee eiwit shakes = 200 kcal om ~45g eiwitten.

Regelmatig, niet ťlke dag: witte boontjes in tomatensaus. Ofwel 200gram a 180 kcal en 10g eiwitten ofwel 400gram a 360 kcal en 20g eiwitten.

Avondeten: bijna altijd aardappelen, een klein beetje groente en vlees, vis, of kip. Over het algemeen ~800-1000 kcal en qua eiwitten tussen de 45 en de 70 gram.


Dat is het wel zo'n beetje.
Ethanoliczaterdag 11 maart 2017 @ 11:06
Wat eet je op dat brood dan?
Toto69zaterdag 11 maart 2017 @ 11:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 11:06 schreef Ethanolic het volgende:
Wat eet je op dat brood dan?
Eerder hagelslag, tegenwoordig eigenlijk niets.
En ja, ik weet dat dat "apart" is :+
Rauw.zaterdag 11 maart 2017 @ 12:46
Ben ik dan de enige die traint om ongelofelijk te veel kunnen eten en toch een beetje op gewicht te blijven?
Faeroerzaterdag 11 maart 2017 @ 12:47
Zou gewoon kaolo hard trainen. Met een lengte van 186cm en zo weinig calorieŽn, laat je gewoon zien dat er bijna geen spiermassa is, anders zou je caloriebehoefte echt wel hoger liggen.
Rauw.zaterdag 11 maart 2017 @ 12:50
Nee grapje, ik train omdat ik het leuk vind, omdat ik merk dat mijn levenskwaliteit er veel op vooruit gaat (op alle fronten) en last but not least om sterker en beter te worden.

Met mijn teveel aan vel is een carriere als bodybuilder uitgesloten, maar daar treur ik niet zo om.
Agentperryzaterdag 11 maart 2017 @ 13:22
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 22:22 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Koop gewoon een meetlint van 50 cent, buik en nek opmeten met de navy method. Accurater dan zo'n zweetvoetvetweegschaalding.

Is het drinken van chocomelk tijdens de workout een nieuwe hype ofzo? Zie iedereen rondlopen met zo'n pak. _O-
Die us navy method werkt alleen als je gemiddelde proporties hebt. Ik kom daarbij uit op 8% terwijl ik rond de 12 zit.
Faeroerzaterdag 11 maart 2017 @ 13:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 13:22 schreef Agentperry het volgende:

[..]

Die us navy method werkt alleen als je gemiddelde proporties hebt. Ik kom daarbij uit op 8% terwijl ik rond de 12 zit.
Is ook niet accuraat, maar wel accurater dan een weegschaal die al 10% verschil geeft als je een druppel water of zweet onder je voeten hebt. :D
Snorrenbaardzaterdag 11 maart 2017 @ 13:37
In mijn ogen blijft het blote oog het beste om je vetpercentage in te schatten, is toch onmogelijk om adhv wat getalletjes in een weegschaal/een bepaalde huidplooi te zien wat je vetpercentage is, aangezien bij iedereen de verdeling van zijn vet anders is
Vinniieezaterdag 11 maart 2017 @ 14:26
Op het moment volg ik het 5x5 stronglift schema, maar ik merk al een paar trainingen achter elkaar dat ik na het squatten gewoon niet genoeg energie over heb op mijn volgende lifts te doen. Erg frustrerend.
Ik neem genoeg rust, ik eet 1/2 uur van te voren, ik slaap goed.

Nu overweeg ik om een splitschema te gaan doen, maar misschien hebben jullie nog andere tips.
stinkiezaterdag 11 maart 2017 @ 14:36
quote:
7s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 14:26 schreef Vinniiee het volgende:
Op het moment volg ik het 5x5 stronglift schema, maar ik merk al een paar trainingen achter elkaar dat ik na het squatten gewoon niet genoeg energie over heb op mijn volgende lifts te doen. Erg frustrerend.
Ik neem genoeg rust, ik eet 1/2 uur van te voren, ik slaap goed.

Nu overweeg ik om een splitschema te gaan doen, maar misschien hebben jullie nog andere tips.
en je squat als laatste? Heb ik ook tijd gedaan en hielp wel. Je mist wat energie maar ik merkte dat dat minder invloed had op SQ dan op bijv press
Vinniieezaterdag 11 maart 2017 @ 15:11
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 14:36 schreef stinkie het volgende:

[..]

en je squat als laatste? Heb ik ook tijd gedaan en hielp wel. Je mist wat energie maar ik merkte dat dat minder invloed had op SQ dan op bijv press
Nee ik squat als eerste, daarna heb ik geen energie voor OHP of BP.
stinkiezaterdag 11 maart 2017 @ 15:23
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 15:11 schreef Vinniiee het volgende:

[..]

Nee ik squat als eerste, daarna heb ik geen energie voor OHP of BP.
ik bedoeld dus dat je je SQ als laatste moet doen. Wel eens geprobeerd?
Faeroerzaterdag 11 maart 2017 @ 15:31
quote:
7s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 14:26 schreef Vinniiee het volgende:
Op het moment volg ik het 5x5 stronglift schema, maar ik merk al een paar trainingen achter elkaar dat ik na het squatten gewoon niet genoeg energie over heb op mijn volgende lifts te doen. Erg frustrerend.
Ik neem genoeg rust, ik eet 1/2 uur van te voren, ik slaap goed.

Nu overweeg ik om een splitschema te gaan doen, maar misschien hebben jullie nog andere tips.
Werkcapaciteit verhogen, tijdje 10x10 doen (lager gewicht), vloeibare carbs erin gooien tijdens je workout, of gewoon zonder energie/zin doen.
Beachzaterdag 11 maart 2017 @ 15:32
Hoeveel rust neem je tussen de sets dan?
Vinniieezaterdag 11 maart 2017 @ 15:58
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 15:23 schreef stinkie het volgende:

[..]

ik bedoeld dus dat je je SQ als laatste moet doen. Wel eens geprobeerd?
Dat dacht ik al, maar je stelde een vraag :+ Nee heb ik nog niet geprobeerd.

quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 15:31 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Werkcapaciteit verhogen, tijdje 10x10 doen (lager gewicht), vloeibare carbs erin gooien tijdens je workout, of gewoon zonder energie/zin doen.
Geldt dat voor alle lifts? Kan ik wel eens proberen ja.

quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 15:32 schreef Beach het volgende:
Hoeveel rust neem je tussen de sets dan?
Anderhalf tot 3 minuten
Faeroerzaterdag 11 maart 2017 @ 16:13
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 15:58 schreef Vinniiee het volgende:

[..]

Dat dacht ik al, maar je stelde een vraag :+ Nee heb ik nog niet geprobeerd.

[..]

Geldt dat voor alle lifts? Kan ik wel eens proberen ja.

[..]

Anderhalf tot 3 minuten
Persoonlijk alleen ervaring met GVT (german volume training 10x10) bij de grote compounds zoals squat, deadlift, bench en OHP. Zou het niet voor de isolaties hierna doen (als je die dan ook nog kan doen :D) Doel is primair je werkcapaciteit verhogen, als je op set 8 of 9 ofzo maar 6 reps kan maakt niet uit, maar relatief korte rustpauzes doen. Max 2 minuten deed ik. Het sloopt je, maar heb er erg veel aan gehad.
Vinniieezaterdag 11 maart 2017 @ 16:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 16:13 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Persoonlijk alleen ervaring met GVT (german volume training 10x10) bij de grote compounds zoals squat, deadlift, bench en OHP. Zou het niet voor de isolaties hierna doen (als je die dan ook nog kan doen :D) Doel is primair je werkcapaciteit verhogen, als je op set 8 of 9 ofzo maar 6 reps kan maakt niet uit, maar relatief korte rustpauzes doen. Max 2 minuten deed ik. Het sloopt je, maar heb er erg veel aan gehad.
Die lifts bedoel ik ook ja :P Klinkt wel goed eigenlijk.

Bedankt voor de tips!
Faeroerzaterdag 11 maart 2017 @ 16:19
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 16:16 schreef Vinniiee het volgende:

[..]

Die lifts bedoel ik ook ja :P Klinkt wel goed eigenlijk.

Bedankt voor de tips!
https://www.t-nation.com/(...)rman-volume-training staat ook wat over GVT.
Vansschoenzaterdag 11 maart 2017 @ 16:40
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 10:31 schreef Toto69 het volgende:

[..]


Mijn voedingsschema is grofweg:

5 witte ofwel bruine bolletjes (afwisselend) 110 kcal per stuk / 4g eiwitten per stuk = 550 om 20

Twee eiwit shakes = 200 kcal om ~45g eiwitten.

Regelmatig, niet ťlke dag: witte boontjes in tomatensaus. Ofwel 200gram a 180 kcal en 10g eiwitten ofwel 400gram a 360 kcal en 20g eiwitten.

Avondeten: bijna altijd aardappelen, een klein beetje groente en vlees, vis, of kip. Over het algemeen ~800-1000 kcal en qua eiwitten tussen de 45 en de 70 gram.


Dat is het wel zo'n beetje.
Waar haal je je vetten uit? En eet je helemaal geen fruit?

Ik zou die nutteloze (witte) bolletje's vervangen voor een bak kwark met noten en fruit bijvoorbeeld.
Agentperryzaterdag 11 maart 2017 @ 16:44
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 16:40 schreef Vansschoen het volgende:

[..]

Waar haal je je vetten uit? En eet je helemaal geen fruit?

Ik zou die nutteloze (witte) bolletje's vervangen voor een bak kwark met noten en fruit bijvoorbeeld.
Eens, daarnaast moet hij ook veel meer vezels eten.
ComedyShortsGamerzaterdag 11 maart 2017 @ 18:50
Zo'n 5/6 kilo (iets meer dan 0.5 kg p/w) verloren de afgelopen maanden, binnenkort weer beginnen met een leanbulk. Tijd om sterker te worden in plaats van telkens hetzelfde gewicht moeten gebruiken. :P
Atemnomaandag 13 maart 2017 @ 06:09
Je kan het niet eens een voedingsschema noemen. Naast dat je veel te weinig eiwitten eet, eet je te weinig dierlijke eiwitten, en on top of that komt 45gr uit whey. Het is gewoon geen schema. Zo ga je niet bereiken wat je wilt.
SupportIcelandmaandag 13 maart 2017 @ 11:55
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 06:09 schreef Atemno het volgende:
Je kan het niet eens een voedingsschema noemen. Naast dat je veel te weinig eiwitten eet, eet je te weinig dierlijke eiwitten, en on top of that komt 45gr uit whey. Het is gewoon geen schema. Zo ga je niet bereiken wat je wilt.
Is gewoon een trololololol
Toto69maandag 13 maart 2017 @ 11:56
Ja, ik troll idd. :')
Ik kom in deze reeks voor tips en om van fouten te leren.
Poeh, wat een troll.
Toto69maandag 13 maart 2017 @ 11:56
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 06:09 schreef Atemno het volgende:
Je kan het niet eens een voedingsschema noemen. Naast dat je veel te weinig eiwitten eet, eet je te weinig dierlijke eiwitten, en on top of that komt 45gr uit whey. Het is gewoon geen schema. Zo ga je niet bereiken wat je wilt.
Nog tips qua producten? Kwark/nootjes dat soort dingen zeker?
Cue_maandag 13 maart 2017 @ 12:02
Volgens mij kan je al een heel eind komen met de standaard: Kwark / eieren / kip / groenten / wat fruit / noten

En dan de aardappelen / pasta's / brood laten staan.
Toto69maandag 13 maart 2017 @ 12:03
quote:
6s.gif Op maandag 13 maart 2017 12:02 schreef Cue_ het volgende:
Volgens mij kan je al een heel eind komen met de standaard: Kwark / eieren / kip / groenten / wat fruit / noten

En dan de aardappelen / pasta's / brood laten staan.
Kijk, dat helpt.
Jaeger85maandag 13 maart 2017 @ 16:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 17:55 schreef Toto69 het volgende:
Net weer wat nieuwe inzichten gehad, kon even een kwartiertje langs de fysiotherapeut bij de Basic Fit. Ze had alleen een weegschaal met vetpercentagemeting ingebouwd, en ja, ik weet dat die dingen behoorlijk afwijken, maar hoeveel weet ik dan weer niet. (Iemand een indicatie? Moet ik denken aan 5% of aan 20%? :') )

Anyway, ik ben nu drie weken aan het cutten en het volgende kwam er uit:

21
1m86
81kg
14.5% vet

Haar viel ook op (ben dus gelukkig nog niet debiel) dat ik wel een aparte buik heb. Best wel 'bol', alsof ik wel 95 kilo weeg in plaats van 81. Buikomvang is op dit moment ook nog ~94 cm, maar was voor ik begon te cutten zelfs 98.5 cm. Verder viel het op dat ik een beetje apart sta en dat ik m'n knie"en wat meer moet ontspannen en m'n voeten wat meer naar binnen moet zetten.

Maar goed, in elk geval wat tips gehad en qua vetpercentage ben ik niet veel wijzer omdat die 14.5% niet kan kloppen.
Heb je geen last van Anterior Pelvic Tilt waardoor je buik naar voren wordt gedrukt?
Toto69maandag 13 maart 2017 @ 16:21
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 16:13 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Heb je geen last van Anterior Pelvic Tilt waardoor je buik naar voren wordt gedrukt?
Ik heb inderdaad wel een vrij 'holle' rug.
Atemnomaandag 13 maart 2017 @ 16:25
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 11:56 schreef Toto69 het volgende:

[..]

Nog tips qua producten? Kwark/nootjes dat soort dingen zeker?
Whey zal ik iig beperken tot 1 schep voor na de training, de rest van de eiwitten kan je met jouw gewicht prima uit kwark, kip, biefstuk etc halen. En maak eens een kcal en macroverdeling en post je schema dan hier opnieuw. Wat is je doel precies qua fysiek en stats?
Cue_maandag 13 maart 2017 @ 16:28
Houdt idd een in MyFitnessPal in wat je dagelijks eet en de hoevelheid. En gooi die eens hierin.
Dan is het wat makkelijker praten dan met "Soms dit / soms dat" :)
Toto69maandag 13 maart 2017 @ 16:40
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 16:25 schreef Atemno het volgende:

[..]

Whey zal ik iig beperken tot 1 schep voor na de training, de rest van de eiwitten kan je met jouw gewicht prima uit kwark, kip, biefstuk etc halen. En maak eens een kcal en macroverdeling en post je schema dan hier opnieuw. Wat is je doel precies qua fysiek en stats?
Helder. Zit ik qua kcal wel juist als ik zeg dat mijn onderhoud ~2500 is en ik rond de 2000 probeer te zitten tijdens een cut?
Mijn doel is 1m86/95kg/12% of zo. In ieder geval een behoorlijk fysiek. Ooit.
quote:
6s.gif Op maandag 13 maart 2017 16:28 schreef Cue_ het volgende:
Houdt idd een in MyFitnessPal in wat je dagelijks eet en de hoevelheid. En gooi die eens hierin.
Dan is het wat makkelijker praten dan met "Soms dit / soms dat" :)
Bedankt voor de tip. Ik zal MFP eens downloaden vanavond.
Faeroermaandag 13 maart 2017 @ 16:42
Hij moet gewoon als een man eten, niet witpuntjes. Gewoon kip/vlees/vis en rijst/pasta/havermout, met wat eieren/noten/avocado's erbij. Rest gewoon kwark, yoghurt, whey en groente/fruit. Niet moeilijk doen. Paar standaard maaltijden als een autist eten, en als dat een beetje goed loopt kan je meer spelen met eten. Paar maanden mokken en daarna alle gains van je leven pakken om met tranen in je ogen de auto terug naar huis in te stappen omdat je rugpomp zo pijn doet.
Atemnomaandag 13 maart 2017 @ 16:51
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 16:40 schreef Toto69 het volgende:

[..]

Helder. Zit ik qua kcal wel juist als ik zeg dat mijn onderhoud ~2500 is en ik rond de 2000 probeer te zitten tijdens een cut?
Mijn doel is 1m86/95kg/12% of zo. In ieder geval een behoorlijk fysiek. Ooit.

[..]

Bedankt voor de tip. Ik zal MFP eens downloaden vanavond.
Ja die 2000kcal is wel prima, al is dat ook steeds variabel omdat je ook gewicht gaat verliezen. Dus dat is aankijken, wegen en eventueel aanpassen.
Toto69maandag 13 maart 2017 @ 16:59
quote:
10s.gif Op maandag 13 maart 2017 16:42 schreef Faeroer het volgende:
Hij moet gewoon als een man eten, niet witpuntjes. Gewoon kip/vlees/vis en rijst/pasta/havermout, met wat eieren/noten/avocado's erbij. Rest gewoon kwark, yoghurt, whey en groente/fruit. Niet moeilijk doen. Paar standaard maaltijden als een autist eten, en als dat een beetje goed loopt kan je meer spelen met eten. Paar maanden mokken en daarna alle gains van je leven pakken om met tranen in je ogen de auto terug naar huis in te stappen omdat je rugpomp zo pijn doet.
Ik neem de tips serieus mee hoor. Ik ben gewoon een leek qua voeding. Daarom post ik hier ook, voor de tips die ik nu krijg. Als ik alles wist dan zou ik niks hoeven vragen :+
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 16:51 schreef Atemno het volgende:

[..]

Ja die 2000kcal is wel prima, al is dat ook steeds variabel omdat je ook gewicht gaat verliezen. Dus dat is aankijken, wegen en eventueel aanpassen.
Is zo ja. Wederom bedankt.
Jaeger85maandag 13 maart 2017 @ 17:15
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 16:21 schreef Toto69 het volgende:

[..]

Ik heb inderdaad wel een vrij 'holle' rug.
Guerillazen fitness op youtube heeft een aantal goede filmpjes met oefeningen om dit te corrigeren.
Cue_maandag 13 maart 2017 @ 21:27
Nieuwe PR met FS. 65kilo
Helaas de 70 niet gehaald, kwam niet omhoog -O-
Snakeymaandag 13 maart 2017 @ 22:12
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 21:27 schreef Cue_ het volgende:
Nieuwe PR met FS. 65kilo
Helaas de 70 niet gehaald, kwam niet omhoog -O-
Is een PR van 5 kilo bovenop een net behaald PR niet wat veel?

Ik train weer met Andy (Bolton) die zegt regelmatig tegen me; don't forget, baby steps, you'll get there. :P
Cue_maandag 13 maart 2017 @ 22:15
quote:
11s.gif Op maandag 13 maart 2017 22:12 schreef Snakey het volgende:

Is een PR van 5 kilo bovenop een net behaald PR niet wat veel?

Ik train weer met Andy (Bolton) die zegt regelmatig tegen me; don't forget, baby steps, you'll get there. :P
Ja, eigenlijk wel, maar vonden beiden dat t wel moest kunnen :+

Normaal doen we ook kleinere stappen, geen idee waarom je dat dit keer niet deed.
D.maandag 13 maart 2017 @ 22:40
Nu bijna 2,5 maand onderweg, en mijn motivatie groeit nog steeds.
Afgelopen week weer bij meerdere oefeningen de kilo's wat opgeschroefd :Y

Ik kijk uit naar het moment dat mijn buik voldoende is afgenomen en ik kan gaan 'vreten'.

En ja, net begonnen, dus beginnersgroei bladiebla, maar omdat ik zelf niet ontevreden deel ik ook even een fotootje. Kritiek is welkom hoor.

SPOILER
vergelijking_zpsmou1ve6j.jpg

voor-foto is een half jaar geleden, ik heb voor de 2,5 fitness ook de '30 day shred' gedaan
Snakeymaandag 13 maart 2017 @ 22:41
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 22:15 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Ja, eigenlijk wel, maar vonden beiden dat t wel moest kunnen :+

Normaal doen we ook kleinere stappen, geen idee waarom je dat dit keer niet deed.
Omdat de uitdaging voor je neus ligt, erg moeilijk die te negeren vind ik altijd.
Cue_maandag 13 maart 2017 @ 22:46
quote:
10s.gif Op maandag 13 maart 2017 22:41 schreef Snakey het volgende:
Omdat de uitdaging voor je neus ligt, erg moeilijk die te negeren vind ik altijd.
Daarom ook blij met een trainer die daar (zga) zorg voor draagt. Anders zou ik idd te snel te veel willen. Is lastig :Y

Zit de laatste tijd wel te twijfelen of ik misschien vaker krachttraining wil gaan doen of dat ik t gewoon moet houden zoals t gaat...
Snakeymaandag 13 maart 2017 @ 23:00
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 22:46 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Daarom ook blij met een trainer die daar (zga) zorg voor draagt. Anders zou ik idd te snel te veel willen. Is lastig :Y

Zit de laatste tijd wel te twijfelen of ik misschien vaker krachttraining wil gaan doen of dat ik t gewoon moet houden zoals t gaat...
Mijn rem werkt iets beter tegenwoordig, vooral door schade en schande, maar ik heb ook wel iemand nodig die me terughoudt. Werkt goed voor me, vorig jaar in 12 weken 20 kilo erbij op mn deadlift.
Cue_maandag 13 maart 2017 @ 23:13
quote:
7s.gif Op maandag 13 maart 2017 23:00 schreef Snakey het volgende:

Mijn rem werkt iets beter tegenwoordig, vooral door schade en schande, maar ik heb ook wel iemand nodig die me terughoudt. Werkt goed voor me, vorig jaar in 12 weken 20 kilo erbij op mn deadlift.
Zo, netjes! Maar hoe vaak in de week deed je die dan?

Het is idd een kwestie van erachter komen wat voor je werkt, mentaal en lichamelijk.

Merk bv ook dat ik me steeds beter kan focussen op wat ik doe en afsluiten van de omgeving.
Of bv met cardio, doorzetten en gedachten op nul.

Maar het hele "pep jezelf op, adrenaline erin en gaan!" Dat lukt me nog niet zo. Wat bij 1rm wel handig zou zijn.
Ben beter in langere sessies/trainingen.
Snakeydinsdag 14 maart 2017 @ 14:38
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 23:13 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Zo, netjes! Maar hoe vaak in de week deed je die dan?

Het is idd een kwestie van erachter komen wat voor je werkt, mentaal en lichamelijk.

Merk bv ook dat ik me steeds beter kan focussen op wat ik doe en afsluiten van de omgeving.
Of bv met cardio, doorzetten en gedachten op nul.

Maar het hele "pep jezelf op, adrenaline erin en gaan!" Dat lukt me nog niet zo. Wat bij 1rm wel handig zou zijn.
Ben beter in langere sessies/trainingen.
1x in de week. Maar dan na een sessie DL nog 4 tot 6 sets van 2 paused DL op 50%, en dan een andere dag van de week RDL, 6 - 8 sets x 2 op 90 of 100 kilo. En die laatste dan met perfecte form en zoveel mogelijk snelheid.

Concentreren lukt me wel, ik ga voor een lift alle cues door in mijn hoofd en dan lift ik. Hoe langer ik dat nu doe hoe meer cues ik niet meer over hoef na te denken. Mijn rug rigide maken bij een bench gebeurt nu bv vanzelf zodra ik me een beetje optrek aan de bar.

Ik gebruikte het mezelf opfokken eigenlijk nooit. Maar ik heb nu uitgevonden dat als (okee, dit gaat een beetje maf klinken) ik mezelf in mijn hoofd in een heftige situatie zet waar 'we' alleen uitkunnen als ik die deadlift (bv) doe, or we all gonna die!!! _O-

Maar het werkt wel. :+
Artoodinsdag 14 maart 2017 @ 14:45
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 14:38 schreef Snakey het volgende:

Ik gebruikte het mezelf opfokken eigenlijk nooit. Maar ik heb nu uitgevonden dat als (okee, dit gaat een beetje maf klinken) ik mezelf in mijn hoofd in een heftige situatie zet waar 'we' alleen uitkunnen als ik die deadlift (bv) doe, or we all gonna die!!! _O-

_O-

Zonder gekheid, de juiste mindset is wel ťcht belangrijk. Ik heb door een blessure een flinke mentale dik gehad op met name de deadlift en daar ondervind ik nu nog steeds af en toe negatieve impact van, in de zin van dat ik niet door durf te trekken wanneer het echt zwaar wordt - terwijl form steeds eigenlijk prima behouden blijft. Lame. Het zal wel weer komen, maar ik vind het super lame dat ik bijvoorbeeld zaterdag daardoor een training niet af kon maken. Ik kreeg de bar na 1 set niet meer van de grond, terwijl die 1e set echt keurig was :')
Snakeydinsdag 14 maart 2017 @ 15:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 14:45 schreef Artoo het volgende:

[..]

_O-

Zonder gekheid, de juiste mindset is wel ťcht belangrijk. Ik heb door een blessure een flinke mentale dik gehad op met name de deadlift en daar ondervind ik nu nog steeds af en toe negatieve impact van, in de zin van dat ik niet door durf te trekken wanneer het echt zwaar wordt - terwijl form steeds eigenlijk prima behouden blijft. Lame. Het zal wel weer komen, maar ik vind het super lame dat ik bijvoorbeeld zaterdag daardoor een training niet af kon maken. Ik kreeg de bar na 1 set niet meer van de grond, terwijl die 1e set echt keurig was :')
Ik gebruik deze alleen met zware lifts, voor de rest heb ik een soort van stilte in mezelf waar alleen cues de bar en ik besta.

Zonder de juiste mindset kun je bijna beter in bed blijven. Ik had het met m'n vorige prothese die niet echt betrouwbaar meer was. Dat kreeg ik niet uit mijn hoofd wat resulteerde in enorme krachtbeperking. Ik heb nu een nieuwe die ze extra sterk hebben gemaakt voor me, problem solved.

Na een blessure zoals bij jou zal het moeten slijten. Het is helaas niet zo dat je van de een op de andere dag kan zeggen dat je mindset weer helemaal 100% is. Het duurt even, maar dan ben je weer als nieuw. :)
Cue_dinsdag 14 maart 2017 @ 16:08
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 14:38 schreef Snakey het volgende:
Ik gebruikte het mezelf opfokken eigenlijk nooit. Maar ik heb nu uitgevonden dat als (okee, dit gaat een beetje maf klinken) ik mezelf in mijn hoofd in een heftige situatie zet waar 'we' alleen uitkunnen als ik die deadlift (bv) doe, or we all gonna die!!! _O-
:D Kan je ook als opfokken beschouwen

Als het werkt, dan werkt het he!
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 15:01 schreef Snakey het volgende:
stilte in mezelf waar alleen cues de bar en ik besta.

Dat is wel nice, probeer ik ook steeds meer te creeeren.
Al ben ik sowieso al veels te veel bezig met mijn omgeving, is dat bij liften niet echt handig. Moet ook niemand in mijn beeld staan etc.

Zal hopelijk steeds beter worden, tijdens langere sessies gaat het me al beter af.
Snakeydinsdag 14 maart 2017 @ 16:28
quote:
6s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 16:08 schreef Cue_ het volgende:

[..]

:D Kan je ook als opfokken beschouwen

Als het werkt, dan werkt het he!

[..]

Dat is wel nice, probeer ik ook steeds meer te creeeren.
Al ben ik sowieso al veels te veel bezig met mijn omgeving, is dat bij liften niet echt handig. Moet ook niemand in mijn beeld staan etc.

Zal hopelijk steeds beter worden, tijdens langere sessies gaat het me al beter af.
Dat is behoorlijk opfokken. :P Maar het focust me op dat de bar maar 1 kant op mag gaan, en dat is omhoog.

Ik ben ook wel met mijn omgeving bezig, maar op het moment dat ik lift zet ik de knop om en vergeet alles en iedereen. Ik kijk dan meestal naar de bar of de grond en laat de film van de te komen lift door mijn hoofd gaan met alle cues. Voordat ik lift heb ik het in mijn hoofd al een keer of 3 gedaan. :P
Rauw.dinsdag 14 maart 2017 @ 17:13
Ik ga in m'n hoofd vaak ruige songteksten na om mij op te jutten. :@
Rauw.dinsdag 14 maart 2017 @ 17:18
Overigens al 2 weken geen stang meer in handen gehad. Word echt tijd dat ik een nieuwe gym/box ga zoeken. 3 stuks op het oog, 2 crossfit boxxen en 1 meer weightlifting Oly/Powerlifting georienteerde gym. Hoewel ik Crossfit heel tof vind neig ik iets richting de weightlifting/powerlifting kant.

Mits de aanwezige materialen en manier van trainen mij aanstaat.
Snakeydinsdag 14 maart 2017 @ 17:33
Wij hebben aardig wat dames in de gym die aan figure competitie doen. En die dragen dan ook echt van die broeken zoals in dit filmpje. Over concentratie problemen gesproken... :D

https://www.facebook.com/myfitnessbabes/videos/1350701994987792/
Cue_dinsdag 14 maart 2017 @ 17:48
quote:
10s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 17:33 schreef Snakey het volgende:
Wij hebben aardig wat dames in de gym die aan figure competitie doen. En die dragen dan ook echt van die broeken zoals in dit filmpje. Over concentratie problemen gesproken... :D

https://www.facebook.com/myfitnessbabes/videos/1350701994987792/
Gewoon een stretchding toch? Bij ons standaard, al draag ik mooi een zwarte.
Tja, de vrouwen in zo'n ding, de mannen met blote barst (soms dan). Ach, je went er vanzelf aan.
#ANONIEMdinsdag 14 maart 2017 @ 17:54
quote:
10s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 17:33 schreef Snakey het volgende:
Wij hebben aardig wat dames in de gym die aan figure competitie doen. En die dragen dan ook echt van die broeken zoals in dit filmpje. Over concentratie problemen gesproken... :D

https://www.facebook.com/myfitnessbabes/videos/1350701994987792/
Het ironische is wel dat men het altijd heeft upperbody day bij manndn, maar vrouwen zie ik zelden wat anders trainen dan hun benen/kont/buikspieren
Cue_dinsdag 14 maart 2017 @ 18:05
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 17:54 schreef Azpilicueta het volgende:

[..]

Het ironische is wel dat men het altijd heeft upperbody day bij manndn, maar vrouwen zie ik zelden wat anders trainen dan hun benen/kont/buikspieren
Iets met dat mannen (zeggen te) vallen op borsten, billen, benen. En je zelden iets hoort over armen :P

Al train ik de armen opzich best veel vind ik. Wil ik ook, slappe dingen :+
setodinsdag 14 maart 2017 @ 18:16
quote:
10s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 17:33 schreef Snakey het volgende:
Wij hebben aardig wat dames in de gym die aan figure competitie doen. En die dragen dan ook echt van die broeken zoals in dit filmpje. Over concentratie problemen gesproken... :D

https://www.facebook.com/myfitnessbabes/videos/1350701994987792/
Aandachtshoeren.