abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 18 februari 2017 @ 17:57:02 #1
218617 YazooW
bel de wouten!
pi_168985113
Jesse Klaver boos na ontmaskering
DEN HAAG - GroenLinks-leider Jesse Klaver slaat wild om zich heen, nu is gebleken dat hij zijn levensverhaal heeft opgepoetst. Deze krant publiceerde vanochtend een artikel waarin duidelijk wordt dat er heel wat valt af te dingen op Klavers verhalen over zijn jeugd, op de start van zijn carrière en op de beloftes die hij doet.

Klaver zet zijn oud-mentor van de middelbare school en de pastoor uit zijn geboorteplaats Roosendaal in een reactie op Facebook weg als leugenaars. De twee hadden vanochtend in de krant het tranentrekkende relaas van Klaver over diens moeilijke jeugd tegengesproken. Maar volgens de GL-leider is sprake van 'een onzinstuk'.

Hij reageert verbeten op de onthullingen in deze krant, waaruit blijkt dat zijn verleden minder dramatisch is als hij zijn toehoorders graag voorspiegelt. Zo overdreef de linkse politicus de weerzin bij de Katholieke Kerk om hem als baby te dopen, jokte hij over zijn 'zware' schoolcarriere en schetste hij een onjuist beeld over de wijk waarin hij opgroeide.

Klaver, kennelijk in het nauw gedreven, voelde zich vandaag genoodzaakt te reageren. Hij spreekt van een 'zuur' stuk. „Inmiddels is GroenLinks zo sterk dat vanochtend wij aan de beurt waren.” Hij beweert: „Ik ben altijd open en transparant geweest.”

Bij GroenLinks brak de afgelopen dagen blijkbaar paniek uit over het verhaal, nadat deze krant wederhoor had gevraagd aan Klaver.

Verschillende media bleken van tevoren gewaarschuwd dat er een stuk op handen was over de politicus, dat wellicht niet zo positief zou zijn over de man die SP-aanvoerder Emile Roemer en PvdA-voorman Lodewijk Asscher naar de kroon wil steken als leider op links.
http://www.telegraaf.nl/b(...)_ontmaskering__.html

Wie kunnen we nog wel vertrouwen?
pi_168985154
Fake news van de Telegraaf. Leugens van de MSM.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_168985160
Op Geert kunt U bouwen.
pi_168985203
Onkruid.
Om aan te geven hoe hoog Erdogan het moederschap acht, gaf hij een voorbeeld uit de praktijk. ''Ik kuste wel eens de voeten van mijn moeder omdat ze naar het paradijs roken. Zij wierp me dan een zedige blik toe en huilde soms.''
  zaterdag 18 februari 2017 @ 18:03:03 #5
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_168985217
Je verwacht het niet.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_168985224
Pakt popcorn :Y)
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_168985228
Een enkele partij heeft zelfs een ’dossier Klaver’ aangelegd waar negatief campagne mee gevoerd kan worden.
There is only one religion
pi_168985246
quote:
10s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 18:03 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
Pakt popcorn :Y)
Blijf hangen ik ga de premium in voor meer zoetsappige shit over ene Klavertje4
There is only one religion
pi_168985250
Jesse Klaver valt dus door de mand. Deze arrogante snotneus van amper 30 jaar die nog geen enkele maatschappelijke wapenfeit heeft gerealiseerd, denkt dat hij door God gezonden is om het Nederlandse volk de weg te wijzen door de woestijn.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
  zaterdag 18 februari 2017 @ 18:04:41 #10
218617 YazooW
bel de wouten!
pi_168985256
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 18:03 schreef Dance99Vv het volgende:
Een enkele partij heeft zelfs een ’dossier Klaver’ aangelegd waar negatief campagne mee gevoerd kan worden.
Welke partij is dat dan? Kunnen we nog meer negatief Klaver nieuws verwachten tot aan de verkiezingen?
pi_168985266
De grap is dat er eigenlijk niets "ontsmaskerd" wordt en dat Jesse Klaver ook niet "boos" is of "om zich heen slaat".

Typisch Telegraaf stukje, GL doet het te goed in de peilingen.
Dat flikten ze de SP ook bij de vorige verkiezingen.
pi_168985299
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 18:04 schreef Old_Pal het volgende:
Jesse Klaver valt dus door de mand. Deze arrogante snotneus van amper 30 jaar die nog geen enkele maatschappelijke wapenfeit heeft gerealiseerd, denkt dat hij door God gezonden is om het Nederlandse volk de weg te wijzen door de woestijn.
Dat heb je helaas allemaal geleend.
  zaterdag 18 februari 2017 @ 18:08:45 #13
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_168985337
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 17:59 schreef Nielsch het volgende:
Fake news van de Telegraaf. Leugens van de MSM.
:')! Dit soort belachelijke termen gebruiken.
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
pi_168985338
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 18:05 schreef MaGNeT het volgende:
De grap is dat er eigenlijk niets "ontsmaskerd" wordt en dat Jesse Klaver ook niet "boos" is of "om zich heen slaat".

Typisch Telegraaf stukje, GL doet het te goed in de peilingen.
Dat flikten ze de SP ook bij de vorige verkiezingen.
Precies. Telegraaf verkoopt het wel weer slim, zo.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_168985356
Echt zware leventje in de ghetto van bergen op zoom, of waar dat lulletje ook woonde.
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
pi_168985365
-

[ Bericht 100% gewijzigd door TheFreshPrince op 18-02-2017 18:10:15 ]
pi_168985368
Hier het telegraaf primium artikel:

Is Jesse Klaver authentiek of is hij het product van een aantal spindoctors?

Laag glazuur op held van links

Vandaag, 05:30 Jorn Jonker en Niels Rigter

Jonge hond Jesse Klaver is als belofte van GroenLinks en zelfverklaard premierskandidaat toch niet zo oorspronkelijk als zijn beeldvormers willen doen laten geloven. Zijn looks zijn geleend, zijn quotes gekopieerd en zijn verleden was minder miserabel dan hij steevast uitdraagt.

Een volle Melkweg, jong publiek. Op het podium staat Jesse Klaver, brenger van hoop en de grootste linkse leider in de peilingen. De hoop voor het land belichaamt hij zelf, zo blijkt uit zijn toespraak. Want: voor een dubbeltje geboren, toch een kwartje geworden. Boodschap en beeld vallen hier samen. De kiezer moet begrijpen: ik voel uw pijn.

Nu is het zeker geen standaard-gesternte waaronder de jonge Jesse ter wereld kwam, op de Dag van de Arbeid in 1986 in de Westrand in Roosendaal. Opvoeding kreeg hij vooral van zijn grootouders. Zijn half-Indische moeder was alleenstaand, want zijn Marokkaanse vader had de benen genomen.

„Veel pastoors wilden een kind van een alleenstaande moeder niet dopen”, zo vertelt hij in een interview. „Eén pater wilde het wel doen.”

Aangedikt
Het verhaal is onwaarschijnlijk, of op z’n minst aangedikt. De katholieke kerk wil juist zoveel mogelijk mensen dopen en ontzegt niemand uit principe dat sacrament, zo zet een woordvoerder van de Rooms-Katholieke Kerk Nederland uiteen. „Wel wordt gevraagd of ouder, ouders en of grootouders en peter en meter het kind een katholieke opvoeding kunnen geven. Ook kan een pastoor naar de eigen parochie van de moeder verwijzen om het kind in de eigen geloofsgemeenschap op te laten nemen, maar weigeren is dus niet het beleid van de kerk. Dat was ook niet zo eind jaren tachtig.”

„Dit kan niet waar zijn”, zegt pastoor Burm over de vermeende weigering van de doop. Hij werkte zo’n twintig jaar in Roosendaal en kende opa Klaver goed. Burm vindt het verhaal ’heel merkwaardig’.

Dan de wijk waarin Klaver opgroeide: Westrand. Een buurt waarin het alom sappelen was, zo wil de jonge leider doen geloven. „Een wijk van portiek- en eengezinswoningen... De werkloosheid is hoog. Er is stille armoede. Op de fiets naar de voedselbank.” De wijk is een terugkerend element in Jesses toespraken, maar is het wel een probleemwijk?

In de lijst van probleemwijken komt de buurt niet voor. Prominente buurtbewoners zochten onlangs de media op om het voor hun wijk op te nemen. Dat Klaver de wijk misbruikte om zijn punt te maken, vonden ze niet zo kies.

De GL-leider blijft weg bij harde leugens, maar de waarheid blijkt telkens net iets anders te zijn dan het beeld dat Klaver schetst. Er is bijvoorbeeld ook iets raars aan de hand met Jesses cv, merkt een collega-Kamerlid op.

„In Duitsland was er een schandaal rond politici die op hun cv zeiden dat ze hoger waren opgeleid dan achteraf bleek. Jesse doet het tegenovergestelde. Om volkser te lijken en om de klim naar boven meer spectaculair te laten lijken.”

Wie naar zijn schooltijd kijkt, ziet inderdaad dat Klaver zijn loopbaan kariger reproduceert. „Ik ben een stapelaar”, claimt Klaver over zijn schooltijd. Stapelaars doorlopen doorgaans eerst mavo of vmbo, om daarna via havo en vwo door te stoten naar hoger onderwijs. Hierin bewijst het dubbeltje zijn doorzettingsvermogen.

Maar op dat stapelen van de GroenLinks-leider valt wat af te dingen. Rob Hoek, Jesses mentor op het Michael College Prinsenbeek, legt uit dat zijn pupil niet echt op een vmbo zat, maar op een vrije school waar iedereen in ieder geval vmbo-examen deed en zo mogelijk later ook havo en vwo.

Jesse hoefde z’n havo-examen nooit te doen, hij mocht alvast met een getuigschrift naar het hbo. De Avans hogeschool bevestigt dit verhaal. Zij zeggen dat hij met het ’Vrije-Schooldiploma’ is toegelaten. Deze route was officieel niet eens toegestaan. Niet stapelen was zijn verdienste naar het hogere, maar mazzel. Al heeft hij er volgens Hoek heus hard voor gewerkt.

Hard werken deed Klaver naar verluidt niet toen hij in 2009 als CNV’er werd afgevaardigd naar de Sociaal-Economische Raad (SER). Met zijn 23 jaar was hij het jongste SER-lid ooit. „Iedereen verheugde zich op zijn komst”, vertelt een hooggeplaatst bestuurder van toen. „Hij was evident ambitieus. Hij was evident welkom. Maar inhoudelijk hebben we niet veel van zijn bijdragen gemerkt.” Een ander SER-lid dat Klaver van nabij meemaakte kan zich ’Klavers bijdragen niet herinneren’.

Zijn opvolger bij CNV Jongeren, IJmert Muilwijk, springt echter voor hem in de bres. Klaver kon in de korte tijd die hij had niet veel doen en probeerde wel degelijk zaken voor elkaar te krijgen, zegt hij. Muilwijk kruiste als voorzitter van CU-jongeren ook de degens met Klaver die toen hetzelfde deed bij de jongerenbeweging van GL. „Eerlijk is eerlijk, Jesse stak er toen met kop en schouders bovenuit. Hij is zo overtuigend dat hij mensen kan laten geloven dat het eigenlijk dom is als je iets anders vindt dan hij.”

Politiek talent heeft de GroenLinkser onmiskenbaar, erkennen vriend en vijand. Bovendien benadrukken velen dat hij zo prettig in de omgang is. En speechen kan hij als de beste, al leent hij zijn meest ronkende strofen geregeld uit het retorisch repertoire van een ander. Grote voorbeeld: de Amerikaanse president Obama. Een kleine bloemlezing:

Klaver: „We zijn de eerste generatie die de gevolgen van klimaatverandering merkt en de laatste die haar kan stoppen.” Obama: „We are the first generation to feel the effect of climate change and the last who can do something about it.”

Klaver: „Te veel politici doen ons geloven dat we verdeeld zijn.” Obama: „America is not as divided as is suggested.”

Klaver: „En daarom gaan we de politiek veranderen, en dat gaan we samen doen.” Obama: „We have tot change our politics and come together.”

Ook nadat tv-presentator Arjen Lubach de gelijkenissen in zijn programma genadeloos blootlegde, was Klaver het grasduinen in andermans toespraken nog niet moe. „Wat ik nu ga zeggen, is impopulair” tijdens het Debat van het Noorden lijkt verdacht veel op „We moeten hier het eerlijke verhaal vertellen” van Diederik Samsom tijdens het premiersdebat.

Favoriete serie
Ook lijkt hij inspiratie te putten uit politieke tv-series. „Mij is afgeraden dit te zeggen”, bij aanvang van een verhaal dat persvoorlichters niet zouden pruimen, komt uit het programma Borgen en ook flarden uit zijn favoriete serie The west wing komen soms voorbij.

Zijn voorkomen lijkt bovendien ook nog eens geleend, want dat witte overhemd met opgerolde mouwen waarin hij zijn jonge publiek tijdens de ’Meetups’ toespreekt, de bovenste twee knoopjes open, komt overeen met het kloffie van de Canadese premier Justin Trudeau. ’Toeval’, verklaart Klaver in Vrij Nederland.

De nadruk op de stijl in de GL-campagne beneemt het zicht op de inhoud. Hierin is de partij niet altijd even stijlvast. Het sociaal leenstelsel voor studenten, waardoor studenten hun studiebeurs tijdens hun werkzame leven moeten terugbetalen, is er gekomen dankzij GroenLinks. In het Kieskompas doet de partij alsof ze neutraal is op dit punt. Ze claimt het collegegeld te halveren, maar uit de CPB-berekeningen blijkt dat maar een reductie te zijn met een kwart.

Andere partijen kijken vol jaloezie naar de drukbezochte politieke bijeenkomsten van GroenLinks. Ze hebben alleen een manco: veel is er nep. En niet alleen de geleende quotes over ’hoop’. Hard klappende partijleden zitten vooraan om het er op beeld extra enthousiast uit te laten zien en Klaver zegt dat hij na afloop graag met iedereen in gesprek gaat. Het beeld van de benaderbare man is neergezet. Ook in de media gaat hij voor dat imago: hij laat zich op de foto zetten met zijn vrouw op de bank en op sociale media post hij foto’s van zijn kinderen. In een interview noemde Klaver het echter ’klote’ dat hij op straat door wildvreemden wordt benaderd. Bovendien gaat de volksvertegenwoordiger regelmatig zo onherkenbaar mogelijk door de Haagse straten. Het doet denken aan actrice Halina Reijn die, als de spotlights uit zijn, ineens weinig moest hebben van fans.

„Jesse Klaver heeft een soort jeugdige bluf”, ziet Erik van Bruggen van campagnebureau BKB. „Daardoor vergeven mensen hem veel. Dat dwepen met JFK en Obama, de afgekeken slogans, het wordt bedekt door jeugdigheid.”

De komende tijd moet blijken of die frisse uitstraling genoeg is om veel zetels binnen te halen. Dan weten we of het beeld, ’de hoop van links’, dit keer wel samenvalt met de werkelijkheid. Daar zal Klaver nog wel voor moeten vechten. Wie in de Haagse wandelgangen zijn oor te luisteren legt, vindt bij andere partijen fluisteraars die met grote graagte de jonge, groene leider beentje lichten. Op basis van anonimiteit en zonder vermelding van partij. Met een aanval op Jesse maak je je niet populair, weet men. Een enkele partij heeft zelfs een ’dossier Klaver’ aangelegd waarmee negatief campagne gevoerd kan worden. De GL-frontman wachten dus nog pittige weken als de verkiezingsstrijd echt losbarst.

’Altijd open geweest’
Jesse Klaver stelt in een reactie dat er één pastoor was die hem de doop weigerde. Al zei hij in een interview eerder dat ’veel pastoors’ het niet wilden doen en slechts één er wel toe bereid zou zijn geweest.

De GroenLinks-leider houdt vol dat hij altijd open is geweest over zijn schoolverloop. Hij deed de Vrije School waar iedereen, ongeacht het niveau, het vmbo-examen aflegt. Toch kreeg hij op enig moment wel degelijk een vmbo-advies, stelt hij.

De zegsman van Klaver beweert dat alle citaten ’door onszelf zijn geformuleerd’. „De boodschap van hoop, verandering en empathie is een universele boodschap.” Bovendien wordt er door het GL-kamp ter verdediging aangevoerd dat de quote over het milieu oorspronkelijk niet van Obama komt, maar van Michael McGinn, oud-burgemeester van het Amerikaanse Seattle. GroenLinks leende de quote dus wel, maar van een ander.

Een andere uitspraak (PvdA-leider Asscher riep op tot meer luisteren en minder schreeuwen – een week later herhaalde Klaver die boodschap) is volgens Klaver eerder door hem gebezigd ’in een andere vorm’.



Deel dit Premium artikel met je vrienden zodat zij het gratis kunnen lezen!
http://www.telegraaf.nl/r(...)eld_van_links__.html
There is only one religion
pi_168985374
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 18:10 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Het account klopt wel, Mani heeft alleen de inhoud van de tweet aangepast.
Ach so....
pi_168985434
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 18:10 schreef Dance99Vv het volgende:
Hier het telegraaf primium artikel:

Haha, nou, als dit het "ergste" is wat ze konden vinden over Jesse Klaver dan is het nog een schaap tussen al die wolven in Den Haag :D
pi_168985448
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 18:04 schreef Dance99Vv het volgende:

[..]

Blijf hangen ik ga de premium in voor meer zoetsappige shit over ene Klavertje4
:D
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_168985451
En waar is nu het bewijs dat Klaver "boos" zou zijn? Geen "Wilders style" tweets gezien dus ben benieuwd waar de Telegraaf dat vandaan haalt.
  zaterdag 18 februari 2017 @ 18:15:17 #22
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_168985452
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 18:05 schreef MaGNeT het volgende:
De grap is dat er eigenlijk niets "ontsmaskerd" wordt en dat Jesse Klaver ook niet "boos" is of "om zich heen slaat".

Typisch Telegraaf stukje, GL doet het te goed in de peilingen.
Dat flikten ze de SP ook bij de vorige verkiezingen.
Als je maar genoeg woorden in je artikel in HOOFDLETTERS zet, is het waar.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_168985462
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 17:57 schreef YazooW het volgende:
Jesse Klaver boos na ontmaskering

Klaver zet zijn oud-mentor van de middelbare school en de pastoor uit zijn geboorteplaats Roosendaal in een reactie op Facebook weg als leugenaars.
Nepnieuws van de Telegraaf. Doen ze al jaren.
Nergens zegt hij in zijn facebookreactie dat de heren leugenaars zijn.

quote:
Zo overdreef de linkse politicus de weerzin bij de Katholieke Kerk om hem als baby te dopen,
Ik heb die reactie gelezen. Hij vertelt simpel wat hij gehoord heeft van zijn moeder. Niks overdreven
citaat: ------ Ik ben opgegroeid in de wetenschap dat mijn moeder naar een pastoor ging om mij te laten dopen, maar hij dat weigerde omdat zij niet getrouwd was. -----

quote:
jokte hij over zijn 'zware' schoolcarriere
hoezo jokte hij in dit citaat uit zijn laatste fb-reactie:
citaat ---- In mijn pubertijd werd me verteld dat ik op het vmbo op mijn plek was en mijn droom om te gaan studeren misschien wel onhaalbaar was.-----
Waarom is dat jokken. Hoe weet de telegraaf dat niemand hem dit verteld heeft ?

https://www.facebook.com/jesseklaver/posts/1328614347197180
pi_168985469
zielig doen, slachtofferrol gebruiken is een tactiek
8-)
pi_168985481
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 18:05 schreef MaGNeT het volgende:
De grap is dat er eigenlijk niets "ontsmaskerd" wordt en dat Jesse Klaver ook niet "boos" is of "om zich heen slaat".

Typisch Telegraaf stukje, GL doet het te goed in de peilingen.
Dat flikten ze de SP ook bij de vorige verkiezingen.
Telegraaf, dus nepnieuws.
in a crowd you lose humanity
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')