abonnement Unibet Coolblue
pi_169406554
Barreltje en majo wat een topnieuws! Ik duim voor mooie streepjes!!
pi_169407116
Vanochtend weer voor een echo geweest. Het was even spannend want het leek erop als de grotere eitjes hem gesmeerd waren maar na flink zoeken bleek dat de kleine eitjes het zicht aan het blokkeren waren. Het eitje was er nog en groeit rustig door. Maandag moet ik weer terug komen, de gyn gaat er bij dit tempo vanuit dat dinsdag evt. de iui plaats kan vinden. Voor de afwisseling een keer op een doordeweekse dag en niet zoals de vorige 4 keer op zaterdag ;)
pi_169454139
Ik kom me inmiddels hier ook melden. Sommige "ken' ik nog een beetje van WOHTS maar ook bij mij gaat het niet vanzelfsprekend. Inmiddels lopen we nu bijna een half jaar in het ziekenhuis en zijn we er 2 maanden geleden achtergekomen dat 1 eileider dicht zit waardoor ik verminderd vruchtbaar ben. Maar omdat je niet onder de 30% zit op kans voor een natuurlijke zwangerschap laten ze je eerst nog even een half jaartje aanrommelen :( . Ik heb alleen vorige week bij de HA bloed laten prikken en daaruit blijkt dat ook mijn schildklier niet goed is wat ook niet meewerkt. Over 3 weken gaan we als eht goed is het traject beginnen voor IUI waar ik eigenlijk wel wat naar uitkijk.

Ik dacht dat ik er heel nuchter in stond en alleen als ik weer ongesteld werd had ik even een baaldag maar sinds mijn zus gisteren vertelde dat ze zwanger is staan bij mij de sluizen open. Ik heb me groot gehouden toen ze hier nog waren en ik ben ook oprecht super blij voor ze maar momenteel ben ik gewoon even heel verdrietig en moet me proberen te herpakken. We gaan volgende week een weekendje weg met de familie en op iets waar ik me eerst verschrikkelijk op verheugde zie ik nu als een berg tegenop.

Nou, ik ga even met de kou-kompressen aan de slag want over een uur moet ik me onder de gasten begeven waarbij ik mijn vrolijke gezicht op moet hebben.
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
pi_169454396
Wolken, wat vervelend dat jij je ook in dit topic mag melden. Ik vind het elke keer echt oprecht weer stom als er hier weer mensen binnenstromen. In hoeverre is je familie op de hoogte van het feit dat het allemaal niet zo makkelijk lukt? Kan je het met je zus aangeven, dat je het heel erg leuk vind voor haar, maar ook moeilijk? Uiteindelijk (en ik snap dat die invulling voor iedereen wel anders is) werkt het het beste wanneer je zoveel mogelijk open en eerlijk bent over wat dingen met jou doen. Elk stukje van de medische molen is heftig. En steun van je omgeving is dan echt heel belangrijk. :*

En belangrijker nog; laat dat verdriet er even zijn. Geef er aan toe, en ga jezelf niet schuldig voelen. Het is een heel herkenbaar gevoel hier in dit topic en er is niets mis mee om er even doorheen te zitten. Ik hoop dat je een beetje afleiding kan vinden onder de gasten van vandaag. :)
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_169457194
Dat is een beetje het probleem; mijn familie is mijn veilige haven als het ware. Bij hun kon ik mijn ei kwijt als we een slechte uitslag hadden of pijnlijke behandeling. En voor mijn gevoel is dat nu weg. Ik wil ze niet meer lastig vallen met mijn problemen omdat mijn zus lekker moet gaan genieten van haar zwangerschap en als ik dan met mijn problemen kom gaat ze zich bezwaard voelen. Ze was gisteren in tranen om het mij te vertellen, ze had er verschrikkelijk tegenop gezien en wist niet hoe ze me het moest vertellen omdat ze weet hoe gevoelig het bij mij ligt. En dan iedereen maar die er een "het komt wel goed schatje" ingooit moet vandaag even heel ver uit mijn buurt blijven. En ik wil zo graag blij zijn voor mijn zus maar ik kan het nu gewoon even niet ;( .

Morgen is het hopelijk weer een betere dag.
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
pi_169457719
Wolken, een dikke :* voor jou.
Het is allemaal gewoon kut en oneerlijk! Ik herken heel erg je gevoel. Je wilt gewoon niet dat anderen zich rot moeten voelen, omdat ze rekening met jou houden. Neem je tijd om dit een plekje te geven en dan is hopelijk morgen of overmorgen of volgende week er een betere dag
pi_169460098
Uit eigen ervarig Wolken, kunnen die twee dingen heel goed naast elkaar bestaan. Je legt er alleen maar meer druk op door dingen nu onbespreekbaar te maken. Mijn beste vriendin legt ook nog altijd haar verdriet bij mij neer, zij gaat ook de medische molen in, terwijl ik zwanger ben. Ik deel de leuke en minder leuke dingen, net als zij dat doet voor haar situatie. Voor haar is er bij mij begrip, en van haar kant krijg ik steun. Ik denk dat (als er even een tijdje overheen is gegaan) dit voor jullie ook kan. :* Al snap ik dat dat misschien even duurt. Sterkte, en nog een extra :*, want makkelijk is het niet.
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_169464193
En vertel mensen hoe je behandeld wilt worden, bv dat je het er vandaag even niet over wilt hebben. Anders vult alles wat niet wordt uitgesproken toch wel de ruimte en ga je dingen voor elkaar invullen
pi_169477830
Het was weer lastig te zien dus de gyn. zat in dubio, morgen of woensdag IUI. Het wordt toch woensdag is er besloten. IUI nmr 5, hopelijk brengt deze meer geluk ;)
pi_169480023
Ik werd vandaag al gebeld met de uitslag van de vlokkentest, ik was even een beetje overdonderd want ik had dat echt pas aan t eind van de week verwacht. Het heeft wel de mutatie die mijn ziekte aantoont. Maar gelukkig geen van de trisomieen. En... het is een jongetje. We krijgen een jongetje. Wow. O+
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_169480439
Wauw Nanuke, leuk een jochie! Lekker met de laarsjes aan wandelen door een modderig bos. Heerlijk vooruitzicht! Wel ontzettend klote dat jullie jochie jouw ziekte meekrijgt. Wat vind je daar nu van?
  maandag 13 maart 2017 @ 12:30:27 #137
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_169480456
Nanuke! O+
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_169480567
Succes met de komende iui Whoopje! 5x is scheepsrecht ;) Ik voel het!

Lang niet gezien Wolken! We zijn ongeveer tegelijk gestart in whots en ook bij ons nog geen succes. Ons verhaal lijkt wel wat op elkaar, alleen wij moeten dus nu wel 6 maanden op eigen kracht proberen omdat de kansberekening boven de 30% lag. Hoe kwam je er achter dat er iets met je schildklier was?
Wbt zwangeren in de omgeving: het is gewoon erg lastig en moeilijk om te zien en om het er over te hebben. Mijn advies is ook: blijf het bespreekbaar maken. Hoe meer mensen weten wat het met je doet des te meer ze begrip voor je kunnen hebben :*
pi_169480590
Ik geloof niet dat ik er echt nog wat van kan vinden. We wisten dat dit tot de mogelijkheden behoorde, en hebben samen een beslissing gemaakt. Nu is het een kwestie van goed voorbereiden en daar waar nodig hiervoor hulp inschakelen. Als ik er niet van overtuigd was dat ik of wij dit aankonden, hadden we misschien wel een andere beslissing genomen. Maar we kunnen dit, we gaan hem een veilige en goede thuisbasis geven en alles wat binnen onze mogelijkheden ligt doen om hem een zo gezond mogelijk leven te bieden. Er is een fijne omgeving die er voor ons is waar nodig, een specialist die ons wil ondersteunen en veel meer kennis dan toen ik nog klein was.

En het vooruitzicht op een in modderplassen springend jochie doet ook veel. ;)
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_169480807
Nanuke een jongentje O+

Je klinkt positief en je kunt je inderdaad voorbereiden met goede zorg
pi_169488206
Whoopy, ik ben een beginneling dus ik weet er nog niet zoveel vanaf, maar maakt het veel verschil of je het bijvoorbeeld een dag te vroeg zou doen?

Nanuke jongetjes zijn cool! Heerlijk zand scheppen en tractor rijden. Ik kan echt genieten als ik mijn kleine neefje zo bezig zie met "echte" mannendingen O+ .

Klopt Peacefull, wij zijn een beetje tegelijk begonnen en ook wij moesten nog 6 maanden zelf aan de slag omdat we boven de 30% zaten maar ik mocht wel na 3 maanden een schuimecho laten maken. Daarop was te zien dat mijn linker eileider dicht zit. En ik heb bij de ha bloed laten prikken ivm andere lichamelijke klachten waarop dus een verhoogde schildklierwaarde naar boven kwam. Omdat je schildklier ook te maken heeft met je vruchtbaarheid heb ik gelijk het ziekenhuis gebeld en hebben ze de afspraak wat naar voren gehaald, anders zouden we ook pas eind april / begin mei terug moeten komen. Nou hou ik zelf ook wel redelijk de druk erop qua afspraken en loop ik een zeer prettig ziekenhuis ( MC kinderwens, verschrikkelijke naam alleen... ) die daar niet moeilijk over doet. Welke onderzoeken heb jij al gehad?

Ik heb besloten om de hele familie kwestie te laten rusten. Ik wil even geen contact verder om mijn gedachten even op een rijtje te zetten en de heftigste pijn te laten zakken. Als ze nou eerder had gezegd dat ze zelf ook bezig waren was de klap niet zo hard bij me aangekomen en had ik me er een soort van op kunnen voorbereiden. Nu kwam het echt out of the blue voor me. Maar voor haar was het een nu-of-nooit ding ( 39 ) en was dus na 1 keer niezen zwanger. En ik praat er ook wel met anderen over, maar ik voel nu niet de behoefte om het met haar of mijn moeder het er over te hebben.
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
pi_169502792
@wolken, ik heb gister ook pas de ovitrelle (kunnen) zetten, gyn. zei beter nog een dagje wachten omdat ze niet te vroeg wil zijn met de IUI

[ Bericht 3% gewijzigd door Whoopje op 14-03-2017 10:19:59 ]
  woensdag 15 maart 2017 @ 14:19:44 #143
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_169535429
zo! vandaag de afspraak gehad met de verpleging over de IVF..
stukkie wijzer geworden. TZT (volgende maand pas, ( als deze IUI niet gelukt is) ivm onze vakantie) beginnen op dag 3 met GonalF 200 ml ( 2 keer per dag 100 ml) en dan aan de echo's :P

ik ben blij dat de gonal F ook uit zo'n prikpen komt als de ovittrelle, ik zag er tegenop omdat iedere dag uit een flesje te moeten halen.

Verder vertelde ze dat de punctie onder invloed van een morfine via het infuus gedaan wordt.. dat doen ze nu 1,5 jaar en daar hebben ze geode resultaten mee.. dus dat neemt die angst ook weer een beetje weg..

fijn duidelijk gesprek, nu maar eens zien of het nodig is en hoe eea dan gaat lopen.. ^O^

[ Bericht 1% gewijzigd door Barreltje op 15-03-2017 15:39:39 ]
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_169536445
Spannend Barreltje. Natuurlijk hoop ik dat de laatste IUI een succes is, maar toch fijn om al vast vooruit te kunnen kijken. Het lijkt me een pittig traject. Succes!

Majo, hoe is het bij jou? Blijf je nog met twee benen op de grond? Of steek je je kop lekker diep in het zand?
  Moderator woensdag 15 maart 2017 @ 17:04:37 #145
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_169539071
Hoef je geen decapeptyl te spuiten Barrel? Of is dat alleen bij icsi?

Wel fijn dat je er nu een beter beeld van hebt ^O^

Hier begint het hypochonderen :X en wat duurt het laaaaaaang!! Aan de ene kant is het alweer bijna een week geleden en aan de andere kant duurt het nog ruim een week voordat ik mag testen... Nog even geduld dus!
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
  Moderator woensdag 15 maart 2017 @ 17:06:56 #146
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_169539118
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 15:08 schreef Peacefulll het volgende:
Spannend Barreltje. Natuurlijk hoop ik dat de laatste IUI een succes is, maar toch fijn om al vast vooruit te kunnen kijken. Het lijkt me een pittig traject. Succes!

Majo, hoe is het bij jou? Blijf je nog met twee benen op de grond? Of steek je je kop lekker diep in het zand?
Zie nu ook jouw reactie! Ik probeer mezelf af te leiden en dat gaat best aardig maar dan voel ik een krampje in mijn buik en moet ik er natuurlijk meteen aan denken :')

Morgen lekker 3 daagjes naar Groningen dus dat is ook goeie afleiding *O*
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
pi_169539189
Oh die ellendige wachtweken, majo. De eerste week vond ik nog wel te doen, maar de tweede duurde eindeloos en inderdaad hypochonderen
  woensdag 15 maart 2017 @ 17:16:00 #148
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_169539301
@majo
even opgezocht wat die decapeptyl doet..
nope is hier niet nodig omdat we de ivf in eigen cyclus doen..
ee hoeft niks stilgelegd te worden..
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
  Moderator woensdag 15 maart 2017 @ 17:28:38 #149
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_169539596
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 17:10 schreef Arja het volgende:
Oh die ellendige wachtweken, majo. De eerste week vond ik nog wel te doen, maar de tweede duurde eindeloos en inderdaad hypochonderen
Bij alles wat ik nu voel denk ik "zou het?" Ondertussen kan ik mezelf voor mijn hoofd slaan omdat het nog veel te vroeg is om dingen te voelen. En zo gaat het de hele dag door 8)7

Barrel wat houdt ivf in eigen cyclus in?
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
  woensdag 15 maart 2017 @ 19:08:47 #150
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_169542065
het houdt in dat er niet een normale cyclus plat wordt gelwgd (zoals door de decpeptyl)
maar dat de normale cyclus gevokgd wordt.. al is dat ook een beetje dubieus. ik heb mijn ovulatie altijd op dag 17.. maar het zou door de hormoon stimulatie zomaar dagen eerder of later kunnen zijn..

ik weet verder niet in hoe verre het van jouw behandeling afwijkt aangezien ik allen de mijne "weet" :)
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')