abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_171294583
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 29 mei 2017 08:12 schreef leolinedance het volgende:

[..]

Niet mee eens. Riazop heeft andere (commerciële) belangen bij het posten van deze crap.
Oké, dat kan, maa dat doet verder niets af aan de rest van m'n verhaal.
  Moderator maandag 29 mei 2017 @ 10:16:14 #152
32436 crew  belsen
Geef angst en haat een stem
pi_171295102
quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 03:09 schreef BlueChicagoMoon het volgende:

[..]

Je gaat nogal in de aanval op riazop. Nou ben ik erg weinig op FOK! te vinden en ken riazop dus niet zo goed. Maar je zegt een heleboel waar ik me niet in kan vinden.

[...]

Voor alle duidelijkheid: ik ben het er volledig mee eens dat het geweld dat in vlogs van Boef voorkomt geen podium verdient, dat een Ismail Ilgun niet altijd even handig bezig is geweest, en dat misogynie nog altijd een probleem is in de hiphopwereld. Dat is de andere kant van het verhaal, en die mag inderdaad benoemd worden.
Prachtpost! _O_
belsen.net (muziek en meer)
Kusjes van Tanja.
Ranja: "mijn bukgeit begrijpt mj niet. "
Wie kent die heks nog?
pi_171296545
Lil Kliene weer een tienmiljoenplusser

Lil Kleine - Alleen

pi_171296641
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 03:09 schreef BlueChicagoMoon het volgende:

[..] Bovendien vind ik dat streams perfect laten zien wat de populairste muziek is. Betekent dat dat het de beste muziek is? Nee, voor zover je überhaupt over goede en slechte muziek kunt spreken (andere discussie). Je kan echter ook zeggen dat het blijkbaar wel erg goede muziek is omdat het zoveel mensen aanspreekt. Maar punt blijft: als er iets op dit moment laat zien welke muziek er het meeste leeft onder de bevolking, dan zijn het steams. CD's worden nauwelijks meer verkocht, betaalde downloads worden erg weinig verkocht, LP's worden aardig verkocht maar wel onder een vrij specifiek publiek, en radio's worden zeer beïnvloed door de platenmaatschappijen en de commercie. ....
Briljant en helder samengevat.
pi_171296875
Ik moet bij mijn bericht nog wel de kanttekening plaatsen dat ook YouTube en Spotify beïnvloed worden door platenmaatschappijen. De platenmaatschappijen hebben helaas nog altijd een flinke vinger in de pap.
  maandag 29 mei 2017 @ 11:59:23 #156
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_171297105
quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 03:09 schreef BlueChicagoMoon het volgende:
CD's worden nauwelijks meer verkocht
Dat streaming stijgt klopt, maar dat cd's nauwelijks meer verkocht worden is onzin.

Cijfers 2016:
http://www.nvpi.nl/nieuws(...)rie-stijgt-door-2016

''...maakt vinyl 23,9% uit van de fysieke album markt.''

Fysiek in totaal is 39,6% van de markt, Ongeveer een kwart vinyl dus driekwart overig (cd en ook muziekdvd?). Dat is ongeveer 30% van de omzet.

En om te zeggen dat streaming goed weergeeft wat populair is is kort door de bocht. Je moet gewoon alles meerekenen om dat te bepalen.
tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! - QotSA || Den Helder || AZ
  maandag 29 mei 2017 @ 22:20:37 #157
179949 Elfletterig
Muziekfreak
pi_171313366
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 03:09 schreef BlueChicagoMoon het volgende:
Ten eerste: ik deel met riazop de interesse voor de statistieken omtrent de populairste muziek. YouTube hou ik zelf niet zo bij, maar ik volg wel de hitlijsten (Top 40, Mega Top 50, Single Top 100, Billboard Hot 100, UK Charts), en check ook regelmatig de Spotify-charts.
Je spreekt jezelf hier al tegen, want zoals je uit de posts van riazop kunt afleiden, zijn de YouTube clicks heilig.

Het is bovendien een kip en ei-discussie: het aanklikken van nummers wordt zonder kanttekeningen gelijkgesteld aan populariteit en de hitlijsten die je noemt, laten zich steeds meer door de clickbait leiden.

quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 03:09 schreef BlueChicagoMoon het volgende:
Ik besteed hier vrij veel tijd aan zonder dat de muziek daarin per se tot mijn favoriete muziek behoort. Is dat ziekelijk? Ik vind zelf van niet, het is gewoon een grote interesse. Iemands interesse ziekelijk noemen vind ik vrij ver gaan, maar nogmaals: mogelijk mis ik hierin bepaalde informatie.
Ziekelijk niet; wel zonde van je tijd. Want die zou je ook kunnen besteden aan het luisteren naar muziek die je wél goed vindt. Wat jij feitelijk doet, is de clickbait-meuk in stand houden, doordat je kennelijk alleen luistert naar muziek die volgens het click-leger populair is.

Voor de kwalificatie ziekelijk, die ik staande houd, verwijs ik hierheen: http://91.121.97.41/showt(...)d9&t=127920&page=276
Pagina's lang vrijwel alleen Eberhard (riazop) LeClerc. Normaal?

quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 03:09 schreef BlueChicagoMoon het volgende:
Wat ik me afvraag: waarom doet voor jou onbetaald luistergedrag er minder toe dan betaald luistergedrag? Ik denk dat we best kunnen stellen (nu even wat weinig tijd om cijfers op te zoeken) dat er steeds minder geld wordt uitgegeven aan muziek.
Luistergedrag zegt niks over hoe mensen muziek waarderen. Mensen die klakkeloos een bepaalde Spotify-playlist aanzetten als muzikaal behang (zonder dat het ze een moer uitmaakt welke liedjes er spelen) tellen net zo hard mee als mensen die gericht dat ene nummer luisteren omdat ze dat geweldig zijn. Als je muziek echt geweldig vindt, ben je bereid om het te kopen. Bovendien: als ik een cd koop, is er niemand die registreert hoe vaak ik dat album vervolgens luister, dus telt het na één verkoopbeurt verder nergens mee voor mee; ook niet als ik die cd een half jaar grijs draai.

quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 03:09 schreef BlueChicagoMoon het volgende:
Spotify kan inderdaad gratis gebruikt worden, maar er zijn ook genoeg mensen die een betaald abonnement hebben. Het punt is: muziek wordt tegenwoordig gewoon anders geconsumeerd dan vroeger. Het is echter niet zo, althans, niet aantoonbaar, dat mensen die voor muziek betalen een betere smaak hebben dan mensen die dat niet doen.
Ik heb een betaald abonnement, maar dat zegt nog steeds niks over luistergedrag of wat werkelijk populair is. Als er in de New Music Friday-lijst een nummer staat dat ik na 2 minuten afzet omdat ik het niks aan vind, telt het wél als luisterbeurt mee. En veel andere goede, nieuwe muziek komt helemaal niet in zulke lijsten... - daar ga je al.

Over smaak valt niet te twisten, maar sinds de click-bait meetelt voor de hitlijsten zien we complete albums als losse nummers in de Single Top 100 binnenkomen. Het hele idee van de single is om zeep geholpen: MUZ / De definitieve dood van de single?

quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 03:09 schreef BlueChicagoMoon het volgende:
Sterker nog: het valt bijzonder lastig te beargumenteren dat er objectief gezien iets als goede of slechte smaak bestaat. Iemand die naar Pink Floyd luistert heeft simpelweg een andere smaak dan iemand die naar Boef luistert. (overigens komt smaak vaak voort uit omgevingsfactoren, maar dat is een ander verhaal)
Hoewel ik zelf weinig met Pink Floyd heb, stel ik vast dat die band elk jaar torenhoog scoort in de Top 2000. Nummers die al decennia oud zijn, zijn nog steeds mateloos populair. De bagger van BOEF is iedereen over een paar jaar weer vergeten. Zie Jody Bernal, die ooit wekenlang op #1 stond met zijn zomerhitje.

quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 03:09 schreef BlueChicagoMoon het volgende:
Maar punt blijft: als er iets op dit moment laat zien welke muziek er het meeste leeft onder de bevolking, dan zijn het steams. CD's worden nauwelijks meer verkocht, betaalde downloads worden erg weinig verkocht, LP's worden aardig verkocht maar wel onder een vrij specifiek publiek, en radio's worden zeer beïnvloed door de platenmaatschappijen en de commercie. Jij stelt dat zenders als 3FM steeds meer Nederlandse hiphop draait à la Boef, Broderliefde, SBMG, etc, maar in mijn ogen is dat toch zeer beperkt. En dat gebeurde in alle gevallen pas nadat de betreffende artiesten zonder airplay al enorm waren doorgebroken. In het succes van het gros van de Nederlandse hiphop heeft de radio een bijzonder kleine rol gehad.
Wat is succes precies? Die hiphop-figuren tellen alleen maar in clicks; dat is in hun wereldje maatgevend. Je ziet het ook aan riazop, die niks anders doet dan de populariteit van nummers onderstrepen met teksten als "doet meteen al 200.000 op de eerste dag"....

Wat is succes? Kan er in de definitie ook nog iets over artistieke waarde worden opgenomen? Zo van: hier luisteren we over twee jaar nog steeds naar. Dit is geslaagd, origineel, vernieuwend, tekstueel fraai, etc. Veel muziek in de Top 2000 heeft in de hitlijsten helemaal niet hoog gescoord. Ga jij bijvoorbeeld maar eens opzoeken wat Porcelain van Moby deed. YouTube-knallers als Gangnam Style zijn na 2-3 jaar alweer uit de lijst verdwenen.

quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 03:09 schreef BlueChicagoMoon het volgende:
Je punt dat (online) populariteit makkelijk te beïnvloeden is, daar ben ik het mee eens, Dit geldt echter niet alleen voor de Nederlandse hiphop, maar voor álle muziek. De dingen die jij noemt, vallen heel erg onder de noemer imago en de beïnvloeding daarvan via media. Dat gebeurt al zó lang. Boef heeft een imago gecreëerd middels zijn vlogs waardoor zijn muziek meer succes heeft weten te bereiken, Maar al begin jaren '60 werd er angstvallig verhuld dat John Lennon getrouwd was, zodat hij de rol van begeerlijke popzanger kon spelen. En zo werd de populariteit van de muziek beïnvloed. Het internet geeft daar inderdaad veel mogelijkheden in.
In de jaren 60 kochten mensen muziek; elke vergelijking met het heden gaat mank, omdat verkoop - in tegenstelling tot hoe het zou moeten zijn - nu slechts een bijzaak is. Figuren als BOEF bouwen een carrière op basis van imago, sneue stoerdoenerij in filmpjes. De muziek is van een belabberd niveau; nul diepgang, teksten vol taalfouten en rijmelarij van een niveau dat amper de basisschool ontstijgt. En dat geldt voor zo'n beetje al die ooraids.

quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 03:09 schreef BlueChicagoMoon het volgende:
Maar doet dit iets af aan de muziek an sich?
JA, zeg ik volmondig. Het is namelijk bagger die je zonder de imago-campagne en sneue, stoere filmpjes aan de straatstenen niet zou kwijtraken. En het is muziek waar over een paar jaar niemand meer naar luistert.

quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 03:09 schreef BlueChicagoMoon het volgende:
Wat mij betreft doet het feit dat je het woord muziek tussen aanhalingstekens zet al flink afbreuk aan je relaas. Je kijkt blijkbaar zodanig neer op de muziek van de Nederlandse hiphopartiesten dat je weigert te erkennen dat het muziek zou zijn. Natuurlijk is het muziek. Het bevat alle kenmerken van muziek. Het is vermoedelijk gewoon een grap van je, om je houding aan te geven. Ik vind het zelf erg flauw. Hoe dan ook: je lijkt met je bericht uiteindelijk naar een conclusie te willen gaan die inhoudt dat de muziek weliswaar veel beluisterd wordt maar door niet-betalende mensen en dat sluit mooi aan op jouw mening, namelijk dat het kutmuziek zou zijn die zijn bestaansrecht afleidt uit allerlei niet-muzikale aspecten.
Je vat mijn mening mooi samen. Je vergeet alleen nog de straatcultuur te benoemen; het ophemelen van criminelen en andere dubieuze figuren tot "artiesten" of "sterren". Zie ook die Zaandamse treitervlogger, die een gemeenteraadslid bedreigt, maar nu een contract heeft bij TopNotch en werkt voor het AD. Of zie die lui van SFB, die een minderjarig meisje seksueel hebben aangerand. Helden zijn het.

quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 03:09 schreef BlueChicagoMoon het volgende:
Je benadukt dit door o.a. te stellen dat popularitet voortkomt uit shockeren, en dat het bij rappers draait om wapens en blowjobs. Laten we eens kijken naar zo ongeveer het populairste nummer: Gass van Sevn Alias. Het gaat over auto's, hard rijden, en meer geld hebben dan een ander. Shockerend?
Zie je zelf ook in hoe kinderachtig en puberaal dit is?

quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 03:09 schreef BlueChicagoMoon het volgende:
Het is nergens voor nodig om op dergelijke wijze jouw oordeel te objectificeren en het te generaliseren over alle Nederlandse hiphop.
Het is ook nergens voor nodig, maar ik doe het graag en met liefde. Als die lui hun bagger mogen uitstorten, mag ik mijn mening ook wel geven, toch?

quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 03:09 schreef BlueChicagoMoon het volgende:
Sterker nog: de sterke hiphopcultuur zorgt er voor dat veel jongeren het ook proberen, wat ze een doel geeft in hun leven. Even voor alle duidelijkheid: Boef heeft inderdaad verkeerde dingen gedaan, maar heeft dit zelf ook toegegeven en heeft aangegeven dat hij aan zichzelf werkt en zich volledig op de muziek wil richten. Veel artiesten in het genre zijn echter lang niet zo verwikkeld in criminaliteit.
Het barst van de rappers met losse handjes, dubieus gedrag of een compleet strafblad. De straatcultuur wordt opgehemeld. Jongeren die een beetje rappen in gebrekkig Nederlands wordt voorgehouden dat ze "talent" hebben. Ze zijn niet eens in staat om een normale sollicitatiebrief te schrijven, als het erop aankomt.

quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 03:09 schreef BlueChicagoMoon het volgende:
Ze zien mensen zoals zij, en die mensen weten iets groots te bereiken door muziek.
Muziek lijkt me een erg rooskleurige term voor de bagger die ze voortbrengen. En jongeren krijgen van "artiesten" als BOEF alleen maar aangeleerd dat het geld binnenstroomt als je rapper bent; je hoeft verder niks meer te doen, op wat criminele activiteiten zoals drugs dealen na (wat uiteraard volop wordt verheerlijkt). Jongeren krijgen een compleet verknipt, egoïstisch en irrealistisch wereldbeeld voorgespiegeld.

quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 03:09 schreef BlueChicagoMoon het volgende:
Voor alle duidelijkheid: ik ben het er volledig mee eens dat het geweld dat in vlogs van Boef voorkomt geen podium verdient, dat een Ismail Ilgun niet altijd even handig bezig is geweest, en dat misogynie nog altijd een probleem is in de hiphopwereld. Dat is de andere kant van het verhaal, en die mag inderdaad benoemd worden.
Ik kies liever voor artiesten die écht kwaliteit leveren, die nummers schrijven met een daadwerkelijke melodie en zanglijn, nummers die écht ergens over gaan en goed in elkaar zitten. Bijna alle Nederlandstalige hiphop is anti-muziek, die heilig wordt verklaard dankzij click-bait op internet.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC - WEBSITE
Spotify-playlist: 12/8 - music in 12/8 time
pi_171414275
quote:
0s.gif Op maandag 29 mei 2017 22:20 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

want zoals je uit de posts van riazop kunt afleiden, zijn de YouTube clicks heilig....
Om populariteit te meten zijn ze de beste tool.

Maar heilig? Nee hoor. Als jij een plaatje leuk vindt met 130 views mag je dat hélemaal zelf bepalen.
pi_171414298
quote:
0s.gif Op maandag 29 mei 2017 22:20 schreef Elfletterig het volgende:

[..]


Ik kies liever voor artiesten die écht kwaliteit leveren, die nummers schrijven met een daadwerkelijke melodie en zanglijn, nummers die écht ergens over gaan en goed in elkaar zitten. ....
Dan zou ik toch zeggen dat je aanzienlijk meer aangetrokken moet zijn door NL urban nummers dan door de house die 20 jaar het muzikale landschap in Nederland domineerde.
pi_171414803
Meest geviewde Nederlandstalige nummers op youtube

1) Sevn Alias - Gass ft. Jason Futuristic, BKO & Jairzinho 32.422.000 views
2) Lil Kleine & Ronnie Flex – Drank & Drugs 28.229.000 views
3) Kenny B – Parijs 27.404.000 views
4) BOEF - Habiba 26.844.000
5) Ronnie Flex - Energie ft. Frenna 26.412.000
6) Yellow Claw & The Opposites – Thunder 26.403.000
7) Yes-R – Uit Elkaar 24.675.000
8) Broederliefde - Mi No Lob 24.335.000
9) Dyna - Round & Round ft. F1rstman, Lil Kleine & Bollebof 24.211.000
10) Ronnie Flex & Mr. Polska – Niemand 23.718.000
11) Kinderen voor Kinderen - Hupsakee 23.112.000
12) Party Piet Pablo – Zwarte Pieten Stijl 22.980.000
13) Frenna - My Love ft. Jonna Fraser & Emms 22.500.000
14) F1rstman & DJ Youss-F ft Boef - Overal 22.200.000
15) Gers Pardoel – Ik Neem Je Mee 22.060.000
16) SFB - Nu Sta Je Hier ft. Broederliefde & Ronnie Flex 22.003.000
17) Kinderen voor Kinderen - Klaar voor de start 21.993.000
18) Party Piet Pablo - De Pieten Sinterklaas Move 20.800.000
19) Jairzinho - Tempo ft. Sevn Alias, BKO & Boef 20.700.000
20) Broederliefde - Alaka ft. KaliBwoy & SBMG 20.500.000
21) BOEF - Lauw 20.400.000
22) Yellow Claw - Krokobil Ft Sjaak & Mr Polska 20.080.000
  zaterdag 3 juni 2017 @ 17:27:53 #161
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_171422219
Party Piet Pablo....wie?! :')
pi_171424818
quote:
0s.gif Op maandag 29 mei 2017 08:12 schreef leolinedance het volgende:

[..]

Niet mee eens. Riazop heeft andere (commerciële) belangen bij het posten van deze crap.
En Fok laat het lekker toe. Mijn financiele vermoeden heb ik meermaals geuit. Ik zou anders echt niet weten waarom deze ebola wordt toegestaan.

[ Bericht % gewijzigd door belsen op 03-06-2017 20:30:06 ]
Haters can be so lame and vicious
Hating on me because I'm ambitious
They sound like they need lots of love, lots of love
That's why I'm sending them hugs and kisses
pi_171424842
quote:
7s.gif Op maandag 29 mei 2017 10:16 schreef belsen het volgende:

[..]

Prachtpost! _O_
Het wordt steeds duidelijker dat Fok de kant van riazop kiest en daarmee dus overduidelijk belang heeft bij deze bagger.
Haters can be so lame and vicious
Hating on me because I'm ambitious
They sound like they need lots of love, lots of love
That's why I'm sending them hugs and kisses
pi_171427104
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 17:27 schreef leolinedance het volgende:
Party Piet Pablo....wie?! :')
Dat is Okke Verberk , een Rotterdammer die een aantal, controversiele, sinterklaashits fabriceerde.

Tegenstanders zorgden voor een auteursrechtenclaim zodat hij "Zwarte Pieten Stijl" diende te verwijderen.
Bij ons blijft hij uiteraard wél in de lijst, maar staat het aantal views vastgeklikt nu.
  zaterdag 3 juni 2017 @ 20:55:39 #165
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_171427264
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 20:51 schreef riazop het volgende:

[..]

Dat is Okke Verberk , een Rotterdammer die een aantal, controversiele, sinterklaashits fabriceerde.

Tegenstanders zorgden voor een auteursrechtenclaim zodat hij "Zwarte Pieten Stijl" diende te verwijderen.
Bij ons blijft hij uiteraard wél in de lijst, maar staat het aantal views vastgeklikt nu.
Wie is 'ons'?
pi_171435368
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 20:55 schreef leolinedance het volgende:

[..]

Wie is 'ons'?
fok, deze draad, dit topic
pi_171639742
Sevn zal hard moeten vechten voor zijn eerste plaats deze zomer

1) Sevn Alias - Gass ft. Jason Futuristic, BKO & Jairzinho 32.887.000 views
2) BOEF - Habiba 28.840.000
3) Lil Kleine & Ronnie Flex - Drank & Drugs 28.357.000
4) Kenny B – Parijs 27.515.000
5) Ronnie Flex - Energie ft. Frenna 27.212.000
  dinsdag 13 juni 2017 @ 01:17:19 #168
189430 Anonymousz
Bedankt Voor Het Nieuwtje Hans
pi_171657866
4x duurder niet noemen :')
Ruim 10.7 miljoen views
Een Fokker Tijdens Oud & Nieuw: http://nl.tinypic.com/m/jsyaom/4
Een Fokker Tijdens Een Meteoroïd: http://nl.tinypic.com/m/fy3nth/4
Een Fokker Tijdens Het Warme Weer: http://nl.tinypic.com/m/ioiw5e/4
pi_171769857
30 milie voor BOEF

mz84SlH.jpg
pi_171781495
20m+

K3 - 10.000 luchtballonnen

pi_171790891
Kijk, dit is nou leuk om naar te kijken
pi_171882411
topnotch is hoofdleverancier van Nederlandstalig succes

23 10miljoenplussers

YX9prbI.jpg
pi_171904430
alltime Nederlandstalig

1) Sevn Alias - Gass ft. Jason Futuristic, BKO & Jairzinho 33.412.000 views
2) BOEF - Habiba 31.004.000
3) Lil Kleine & Ronnie Flex – Drank & Drugs 28.587.000 views
4) Ronnie Flex - Energie ft. Frenna 28.045.000
5) Kenny B – Parijs 27.635.000 views
6) Yellow Claw & The Opposites – Thunder 26.780.000
7) Dyna - Round & Round ft. F1rstman, Lil Kleine & Bollebof 26.708.000
8) Broederliefde - Mi No Lob 24.915.000
9) Yes-R – Uit Elkaar 24.701.000
10) Ronnie Flex & Mr. Polska – Niemand 24.130.000
pi_171907597
Het is slecht gesteld met de huidige muzieksmaak
Haters can be so lame and vicious
Hating on me because I'm ambitious
They sound like they need lots of love, lots of love
That's why I'm sending them hugs and kisses
pi_171908844
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 09:39 schreef OscarMopperkont het volgende:
Het is slecht gesteld met de huidige muzieksmaakpopulariteit
All my favourite singers couldn't sing
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')