abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_175349350
registreer om deze reclame te verbergen
Inderdaad en zo zijn er nog legio aan gedachten op te noemen die allemaal op het verleden of de toekomst gericht zijn die onze keuze en reactie in een nu bepalen en wat er vaak voor zorgt dat het er niet makkelijker op wordt.😉
pi_175349567
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 21:39 schreef max555 het volgende:
Inderdaad en zo zijn er nog legio aan gedachten op te noemen die allemaal op het verleden of de toekomst gericht zijn die onze keuze en reactie in een nu bepalen en wat er vaak voor zorgt dat het er niet makkelijker op wordt.😉
Het is ook heel lastig om te doen als je buiten de deur bent en keuzes moet maken, het is dus vooral veel vlieguren maken met mediteren. Ik heb overal briefjes hangen waar op staat "ademen en tellen", zodat ik steeds er aan word herinnerd om geen woorden te vormen in mijn gedachten, wat bij mij het beste lukt door op mijn adem te letten en ondertussen mijn stappen te tellen. Na een tijdje laat ik beide los en is het "stil" qua woorden, maar dan komen er gevoelens boven en gaat de energie stromen.

Zolang je nog angsten of problemen hebt is dat helemaal niet prettig. Alleen mindful zijn of mediteren heeft dus weinig zin, je zal ook actief je angsten tegemoet moeten treden, want die gaan zich steeds meer en heftiger aandienen.

Het is simpel, niet gemakkelijk. :P

[ Bericht 0% gewijzigd door Jopie78 op 27-11-2017 21:52:42 ]
pi_175349878
Ja inderdaad je gedachten kunnen een groot horror verhaal laten zien. Wat dat betreft hoef je niet ver te zoeken om het kwaad te vinden.😲👿
pi_175350027
registreer om deze reclame te verbergen
Ego dood is echt prachtig om mee te maken, maar daarvoor moet je door het oog van de naald. The Dark Night.

Zou niet graag de gedachten van een ander mee willen maken. Van die van mezelf weet ik al dat ik ze overleeft heb... ;)
pi_175350445
Ego's gaan niet dood. Om dood te gaan moet het eerst worden geboren en ego's worden worden niet geboren die worden gecreerd.


En je laatste zin is een goeie, die zal ik onthouden.
pi_175613202
ego'tje, ego'tje aan de wand, wie is het indrukwekkends van het land?
pi_175667765
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
4s.gif Op zondag 10 december 2017 01:32 schreef Meneertje_flapdrol het volgende:
ego'tje, ego'tje aan de wand, wie is het indrukwekkends van het land?
Het ego is inderdaad een geweldige bron van informatie. Zeker als het daarbij gaat om het ego van een ander. Wat dat betreft kan ik wel zeggen dat het ego van een ander een goeie leermeester is. Het ego van een ander kan je precies laten zien en voelen met welke lessen je wordt geconfronteerd en daar in kan leren m.b.t jezelf. Het ego/denkwijze in een ander kan mij laten zien wat mijn ego/denkwijze met mij doet.
pi_176663796
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 23:23 schreef _Voorbijganger_ het volgende:

Hoi allemaal, ik heb een vraag/zit met een kwestie hier. Al een poos kan ik niet meer normaal mediteren in mijn slaapkamer, en als ik het doe dan voelt het zeer geforceerd/druk aan waardoor ik geen “rust” kan vinden en blokkeer, ongeacht hoe lang ik zit (kan soms wel een uur zitten).

Ik heb echter gemerkt dat als ik mediteer in het huis van een vriend (waar ik op het huis pas omdat hij soms paar weken weg is) dan lukt het opeens wel en voelt het niet meer geforceerd aan (geen blokkade). Zelf ben ik (denk ik) er al achter (door experimenteren en nadenken hierover) waar dit waarschijnlijk door komt: …. In mijn slaapkamer (waar het mediteren niet lukt) zitten spullen die mij herinneren aan iets ‘doen’, terwijl ik gewoon wil ‘zijn’ tijdens het mediteren. Die persoonlijke spullen vormen op een of andere manier dan een obstakel voor mij (-n bewustzijn). Het kan ook komen doordat de spullen van 'mijn' zijn (hechting eraan), waardoor ze een blokkade veroorzaken.

Ik ben al zover dat ik al mijn spullen uit mijn slaapkamer heb weggehaald (als experiment), op bed en kleding na. Dit voelde iets beter aan, maar zelfs het bed en kleding vormen een probleem, want ik kan er nog steeds niet normaal mediteren. Zit ik in de zolder, waar geen spullen van mij zitten, dan kan ik er wel normaal mediteren en ervaar ik die blokkade niet.

Ik begrijp dit dus niet, ligt dit nu aan de spullen omdat die me herinneren aan iets ‘doen’ (i.t.t. ‘zijn’) of is het probleem dat de spullen van “mijn” zijn (en dus te maken heeft met hechting eraan)? Of ligt het ergens anders aan? Dat ik gek ben geworden ofzo?

Wat ik ook graag wil weten is, of dit normaal (een bekend probleem) is als je eenmaal ver gevorderd bent met mediteren/mindfulness (ben er al jaren mee bezig). Herkent iemand dit of heb je er ergens iets over gelezen/gezien dan hoor ik er graag over.
als ik je verhaal lees, kom je over als iemand die recentelijk is begonnen met mediteren/mindfulness en het een en andere heeft meegekregen erover (doe stand / zijn stand), maar het kennelijk niet helemaal is geland, ook al geef je aan dat je er jaren mee bezig bent en soms zelfs een uur zit.

mindfulness is simpelweg accepteren wat er is, wat het ook is. alles mag er zijn.

en mediteren is gewoon zitten op je kussen met (vaak) de focus bij je adem, elke keer als je afdwaalt van je adem ga je weer terug naar je adem. thats it. er is niet zoiets als "normaal" mediteren, je mediteert of je mediteert niet.
alles wat opkomt in je bewustzijn, tijdens het zitten mag er zijn, accepteer dat wat opkomt, kijk er even naar, vel er geen oordeel over, laat het los en ga weer terug naar het focus punt en als je aandacht afdwaalt naar gedachten, maakt het helemaal niks uit waar je gedachten over gaan, gedachten zijn gedachten, zie ze gewoon als objecten die opkomen in je bewustzijn en probeer er geen verhaal van te maken of te verklaren waarom bepaalde gedachten komen, dat zijn nog meer gedachten die vervolgens nog meer gedachten veroorzaken.

ga gewoon terug naar je adem. keer op keer op keer op keer.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 3 februari 2018 @ 19:02:13 #234
447547 -Phineas-
Are you tokking to me?
pi_176932832
TVP

Ik wil eerst alles lezen voor ik echt ga meeposten in het topic :).

Ik hoop dat ik er wat aan ga hebben. Ik heb de OP ongeveer een kwart gelezen.. en het sprak mij wel aan. Ook heel fijn om te lezen dat er ook andere mensen zijn die zoveel denken. Ik weet dat het er altijd meer zijn, maar ik zie ze meestal niet zoveel. Hier wel. Dus dat vind ik al leuk.
pi_177289393

De shadow als gedefinieerd door Carl Jung is wat hij bedoelt in deze speech. Best een goed stuk,

Avoidance
A void dance
We dance around the void... :)

[ Bericht 13% gewijzigd door EggsTC op 19-02-2018 00:18:47 ]
The Dark One
pi_177289799
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 10:23 schreef rico18 het volgende:
Ben nu al een tijd aan het filosoferen over het automatisch denken, het staat op dit forum perfect uitgelegd. Alleen kan ik het niet loslaten. Ik heb vaker hier vertelt dat ik me zelf aan het controleren ben. Dus bij iedere gedachten of denken die ik krijg ga ik zitten oordelen van: ben ik bewust of zit ik automatisch te denken?

Ik kan hier compleet van in de war raken en gaan piekeren en zo de hele dag bezig zijn. Het lijkt op dwangmatig denken van iets willen weten. Terwijl als ik het een keer loslaat alles thuis op rolletjes draait, door wat je geleerd hebt over dit onderwerp o.a op dit forum. Maar er gaat wel een belletje rinkelen als het niet lekker gaat zonder alles precies te weten en te gaan denken.

Voor mij is dit een kwestie van aanvoelen en van je intutie uitgaan. Ik denk dat de meesten hier op varen. Toch?
Helaas zijn jij en ik geconditioneerd om te doen, een oplossing te zoeken door te analyseren en te bedenken. Hoe werkt dit en hoe werkt dat? Wat denk ik, waarom denk ik dit, hoe kan ik stoppen met dit te denken, waarom voel ik dit, ik wil dit niet voelen etc.

Ik merk een oordeel over onbewuste gedachten vs bewust zijn op. Een onbewuste gedachte vind je blijkbaar niet goed of wenselijk en hier reageer je op een manier op die jou geen fijn gevoel geeft. Je automatische gedachte triggert een automatische angstgedachte die jou een angstig gevoel geeft.

Waarom mag iets niet gewoon zijn? Een onbewuste gedachte is pas ‘slecht’ als jij er een probleem van maakt. Ook al weet je dat je er een label op kunt plakken, herhaaldelijk je automatische gedachte opmerken zonder te oordelen en vervolgens kiezen om het verhaaltje niet af te maken en terug te gaan naar een object van aandacht helpt mij hierbij. Dit kun je trainen.

Je hoeft een verhaal/gedachte niet af te maken. Maar wat gebeurt er als je dit niet doet? Wat ervaar je dan? Ik zou hier eens bewuster van proberen worden en met de uitkomst hiervan verder verkennen. Dit kan inderdaad verwarrend zijn, want je moet nu gaan accepteren en dat roept wellicht onderliggende gedachten, emoties of lichaamssensaties op. Door te oefenen herken je dit patroon en zal het minder verwarrend zijn.

De oplossing ligt dus wellicht dichter bij jezelf dan je ooit had gedacht. Dichtbij is ook confronterend merk ik zelf!

[ Bericht 9% gewijzigd door kapiteintje op 19-02-2018 01:30:29 ]
Derksen award
User die zegt waar het op staat / altijd eerlijk is.
1. kapiteintje (14)
pi_178692756
Thanks kapiteintje dit zijn mooie woorden. Ben een tijdje weg geweest hier en heb het even laten bezinken. Ben me er weer wat in gaan verdiepen en het kwartje begint zo langzamerhand te vallen.

Gedachten gaan bij mij nog veel op de loop, dus ook het automatisch denken. Er komen verhalen voorbij, en die gedachten komen gewoon je kunt ze niet stoppen. Soms is het ok als het automatisch gaat.

Wanneer denk je nu bewust zonder op de automatische piloot? Soms lijkt het alsof je bewust denkt maar het gaat dan toch vanzelf meestal is die gedachten dan positief of interessant.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')