abonnement Unibet Coolblue
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 15 februari 2017 @ 14:34:22 #1
426493 crew  PippenScottie
pi_168918290
President

Donald Trump - New York

Vice President

Mike Pence - Indiana

Rex Tillerson - Secretary of State
Mike Pompeo - CIA Director
Andrew Puzder - Secretary of Labor
Scott Pruitt - EPA Administrator
General Jim 'Mad Dog' Mattis - Secretary of Defense
Nikki Haley - US Ambassador to the UN
Michael T. Flynn - National Security Adviser
Ben Carson - Secretary of Housing & Urban Development
Betsy DeVos - Secretary of Education
Stephen Bannon - Chief Strategist
Wilbur Ross - Secretary of Commerce
Reince Priebus - Chief of Staff
Jeff Sessions - Attorney General

Cabinet of Donald Trump
Presidential transition of Donald Trump
Timeline of the presidency of Donald Trump

Hoogtepunten tot nu toe:

20 Januari: Inauguratie van Trump. Een megapixel-foto van dit gebeuren is hier te vinden. In zijn speech was zijn thema 'America First'. De elite van Washington moet het ontgelden, alle macht moet over naar... the peeoo-ple. Volledige transcriptie van de speech is hier te vinden.

21 Januari: In Sean Spicers (persvoorlichter) eerste persconferentie haalt hij namens Trump fel uit naar de media, die berichtten over onjuiste toeschouwersaantallen. Het optreden verbijstert de daar aanwezige pers, aangezien foto's duidelijk aangeven dat er minder toeschouwers waren dan 2009 Obama 2009 Later introduceerde Kellyanne Connoway (campagnemanager) een nieuwe term, namelijk Alternative Facts.

23 Januari: Trump tekent drie executive orders:
- de VS trekken zich terug uit de TPP;
- de Mexico City policy wordt hersteld - hiermee mogen organisaties die federaal geld ontvangen geen abortus uitvoeren of promoten in andere landen;
- de federale overheid neemt geen mensen meer in dienst afgezien van enkele selecte afdelingen.

24 Januari: Een executive order wordt getekend om de Keystone XL en Dakota Access oliepijpleidingen door te kunnen laten gaan. Nikki Haley krijgt het groene licht van de senaat als ambassadeur voor de VN.

25 Januari: Trump tekent een executive order om een muur tussen de VS en Mexico te bouwen.

26 Januari: De Mexicaanse president, Enrique Peña Nieto, zegt een meeting af met Trump. Sean Spicer deelt mede dat er mogelijk een importheffing van 20% komt op Mexicaanse goederen als zij de muur die Trump had beloofd niet gaan betalen.

27 Januari: Trump en Peña Nieto spreken elkaar telefonisch over de onderlinge verstandhouding tussen de VS en Mexico. Hij tekent twee executive orders. In de eerste executive order staat dat het accepteren van vluchtelingen voor 120 dagen opgeschort wordt en burgers van Irak, Iran, Libië, Somalië, Sudan, Syrië en Jemen voor 90 dagen lang de toegang tot de VS geweigerd moet worden. De Britse premier, Theresa May, maakt een staatsbezoek aan de VS.

28 Januari: Trump belt met Merkel, Poetin en Hollande en spreekt met hen over de aanpak van het internationale terrorisme, de NAVO (met Merkel) en over protectionisme (met Hollande).

29 Januari: Protesten tegen "moslimban" van Trump houden aan. Trump wordt kwalijk genomen dat hij de Joden niet heeft genoemd in zijn statement op International Holocaust Remembrance Day.

30 Januari: Waarnemend minister van justitie Sally Yates wordt ontslagen nadat ze weigert om de immigratiestop te verdedigen.

30 Januari: Meerdere kabinetsbemoemingen zijn doorgezet zonder dat de Democraten er over gestemd hebben.

1 Februari: Donald Trump gooit boos de telefoon op de haak als ie te horen krijgt van de Australische president Malcolm Turnbull dat een eerder gesloten deal inhoudt dat de VS 1250 vluchtelingen moet opvangen.

3 Februari: Wetgeving wordt ingevoerd, waardoor banken en andere financiële instellingen aan minder restricties gebonden zijn.

4 Februari: Een federale rechter uit de staat Washington wordt via Twitter door Trump uitgemaakt voor een fake judge. Deze draait een decreet terug, waardoor mensen uit de 7 landen weer welkom zijn in de VS.

5 Februari: Trump waarschuwt dat als er een aanslag plaats vindt het de schuld van de rechter en van de rechtspraak is. De United States Court of Appeals for the Ninth Circuit wijst het verzoek van de regering af om de blokkade van de immigratiestop per direct terug te draaien. Trump spreekt met de secretaris-generaal van de NAVO en de premier van Nieuw Zeeland.

6 Februari: Trump tweet weer, ditmaal wederom over Fake News. Negatieve peilingen zouden Fake News zijn, net als de verkiezingspeilingen op CNN, ABC en NBC. De Justice Department vraagt de The United States Court of Appeals for the Ninth Circuit om de immigratiestop toe te staan.

7 Februari: Controversiele kandidaat DeVos wordt na een stemming van 51-50 benoemd tot Minister van Onderwijs.

8 Februari: Controversiele kandidaat Sessions wordt na een stemming van 52-47 benoemd tot Minister van Justitie. De positie van hoofd van de Raad van Economisch Adviseurs wordt afgeschaft. Hoofd National Intelligence en hoofd CIA komen in het kabinet.

9 Februari: Trump tekent een aantal executive orders: "Task Force on Crime Reduction and Public Safety", "Preventing Violence Against Federal, State, Tribal, and Local Law Enforcement Officers" en "Enforcing Federal Law with Respect to Transnational Criminal Organizations and Preventing International Trafficking". National Security Advisor Flynn komt in opspraak nadat bleek dat hij de sancties tegen Rusland met de Russen besproken heeft voordat hij benoemd is, wat mogelijk een overtreding is van de Logan Act. Kellyanne Conway komt in opspraak nadat ze in haar functie adverteert voor spulletjes die de dochter van Trump verkoopt.

10 Februari: Tom Price benoemd als HHS Secretary. Op hem rust de taak iets aan de ACA (Obamacare) te gaan doen.

10 - 12 Februari: Japanse premier Abe op staatsbezoek. Met bizar lange handdruk van Trump, met de bedoeling te intimideren. Verder slechts lof van Trump over Abe.

12 Februari: Senior Advisor Stephen Miller spreekt namens Trump in verschillende tv-programma's over de "ban" en wat The White House daarmee van plan is na de laatste nederlaag in de rechtszaal.

13 Februari: Trudeau op staatsbezoek in de VS. Hij weerstaat de intimidatie-handdruk van Trump. Verder ontvangen Trump en Ivanka Amerikaanse en Canadese zakenvrouwen. Tenslotte tot op heden alleen redelijk nette tweets (zou die telefoon dan toch?).

14 Februari: Flynn had te vroeg en teveel met Rusland gesproken en en had daarom besloten dat het beter zou zijn als hij eieren voor zijn geld zou kiezen.

15 Februari: Trump heeft iets te lang op rechtse sites rondgehangen gisteravond en begint zijn dag met een rondje beschuldigingen aan Clinton, Obama, de pers en de veiligheidsdiensten.
pi_168918294
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2017 14:29 schreef antiderivative het volgende:
ik moet overigens wel lachen om al liberals die aan het hopen zijn op een Trump verwijdering uit het witte huis.......om vervolgens in de handen van Pence te vallen. Over slechter af zijn gesproken _O-
Wat ik eerder al zei, de kans op een Republikeinse mafketel met gristenovertuigingen als president is er zo'n beetje elke 4 jaar. Dat is nog altijd beter dan iemand die incompetent is, niet genegen zich aan democratische grondrechten te houden, die misschien wel diepgaande connecties heeft met een gezamenlijke vijand en die daarnaast omringd wordt door mensen die democratische instituties het liefst ten val zouden brengen.

Dus nee, je kunt niet zeggen dat we slechter af gaan zijn.
pi_168918298
Whoops! :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 26% gewijzigd door Hexagon op 15-02-2017 14:58:41 ]
  woensdag 15 februari 2017 @ 14:35:42 #4
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_168918311
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2017 14:30 schreef Blik het volgende: [..] Hij probeert het te spinnen, maar op een hele slechte incompetente manier. :')
Hij is dom om zich heen aan het slaan. Niemand trapt er in. Maakt en passant wel vijanden bij organisaties die je niet als vijand wil hebben. Well done mr Trump! ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  woensdag 15 februari 2017 @ 14:36:04 #5
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_168918315
Russia Questions Mount for Trump White House Reeling From Flynn Fallout

Steeds meer Republikeinen beginnen het schip te verlaten.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
pi_168918330
quote:
Was Obama slecht bezig omdat het foute boel is, met Rusland zulke afspraken maken, of is Trump goed bezig omdat Obama het ook deed?
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  woensdag 15 februari 2017 @ 14:37:31 #7
192592 SureD1
------------------------------
pi_168918349
Ik kan mobiel niet quoten uit een gesloten topic

@whiskers2009: ik riep straks dat Kellyanne voor het weekend weg is.

@PippenScottie: hij zegt idd met zoveel woorden dat de aantijgingen waar zijn.

Op twitter zie je inmiddels de iconische foto van Tricky Dick bij Marine 1 langskomen met dat oranje hoofd er op geshopt...
pi_168918359
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2017 14:34 schreef Mystikvm het volgende:

[..]

Wat ik eerder al zei, de kans op een Republikeinse mafketel met gristenovertuigingen als president is er zo'n beetje elke 4 jaar. Dat is nog altijd beter dan iemand die incompetent is, niet genegen zich aan democratische grondrechten te houden, die misschien wel diepgaande connecties heeft met een gezamenlijke vijand en die daarnaast omringd wordt door mensen die democratische instituties het liefst ten val zouden brengen.

Dus nee, je kunt niet zeggen dat we slechter af gaan zijn.
Iemand die incompetent is zal ook vrij weinig bereiken, waardoor er grosso modo minder van het (conservatieve) gedachtegoed wordt doorgevoerd.

Nu heeft Trump het zichzelf bijvoorbeeld onmogelijk gemaakt Rusland te matsen. Elke deal met Rusland komt onder een gigantisch vergrootglas te liggen. Als hij competent was geweest, en zich had omringd met competente mensen, hadden ze dit prima achter de schermen kunnen houden en wel de vrijheid gehad om deals te maken met Rusland.
  woensdag 15 februari 2017 @ 14:38:32 #9
192592 SureD1
------------------------------
pi_168918367
quote:
2s.gif Op woensdag 15 februari 2017 14:36 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Was Obama slecht bezig omdat het foute boel is, met Rusland zulke afspraken maken, of is Trump goed bezig omdat Obama het ook deed?
Scroll the troll..
pi_168918395
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2017 14:33 schreef PippenScottie het volgende:
Geeft Trump in zijn tweets eigenlijk niet aan dat de informatie over de contacten met Rusland feitelijk waar zijn? Hij zegt niet dat het 'fake intelligence' is.

Zo ja, bedankt voor het jezelf in je voet schieten, Donald!
Als je denkt dat Trump's tweets betrouwbare bronnen voor feitelijke informatie zijn, dan zou ik een dokter raadplegen...
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_168918406
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2017 14:29 schreef antiderivative het volgende:
ik moet overigens wel lachen om al liberals die aan het hopen zijn op een Trump verwijdering uit het witte huis.......om vervolgens in de handen van Pence te vallen. Over slechter af zijn gesproken _O-
Ja, ik heb liever 4 jaar Pence of elk establishment republikein dan 4 jaar Trump. Trump is gewoon incompetent en heeft geen idee wat die doet. Trump heeft in minder dan 1 maand al een grote bende van gemaakt en zit openlijk te heulen met Poetin
pi_168918409
quote:
1s.gif Op woensdag 15 februari 2017 14:35 schreef Refragmental het volgende:
Whoops! :D

[ afbeelding ]
Obama was in 2012 al president, nietwaar?
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_168918433
quote:
2s.gif Op woensdag 15 februari 2017 14:36 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Was Obama slecht bezig omdat het foute boel is, met Rusland zulke afspraken maken, of is Trump goed bezig omdat Obama het ook deed?
Het is vooral de hypocrisie die nu bij veel mensen speelt.
  woensdag 15 februari 2017 @ 14:42:11 #14
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_168918440
En deze nog even in de herhaling:
Mika Brzezinski Firmly Says Conway Will No Longer Be Booked on Morning Joe: ‘She’s Not Credible Anymore’

http://www.mediaite.com/o(...)ot-credible-anymore/
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  woensdag 15 februari 2017 @ 14:42:33 #15
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_168918450
quote:
1s.gif Op woensdag 15 februari 2017 14:35 schreef Refragmental het volgende:
Whoops! :D

[ afbeelding ]
Zittende president zegt dat hij na een herverkiezing meer ruimte heeft om te manoeuvreren is toch heel wat anders dan iemand die nog geen enkele functie bekleedt en tegen het beleid van de regering ingaat.

Maar leuk geprobeerd.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
  woensdag 15 februari 2017 @ 14:42:36 #16
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_168918451
quote:
1s.gif Op woensdag 15 februari 2017 14:41 schreef Refragmental het volgende:

[..]

Het is vooral de hypocrisie die nu bij veel mensen speelt.
Hypocrisie welke kant op? Dat was mijn vraag. Dat wat Trump doet eigenlijk prima moet zijn omdat Obama het ook doet, of dat Obama eigenlijk fout zat (en dus Trump nu ook)
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  woensdag 15 februari 2017 @ 14:43:08 #17
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_168918459
quote:
11s.gif Op woensdag 15 februari 2017 14:40 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Obama was in 2012 al president, nietwaar?
WRONG! LIES! SAD! LOSER PRESIDENT! WEAK!
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
pi_168918460
quote:
1s.gif Op woensdag 15 februari 2017 14:35 schreef Refragmental het volgende:
Whoops! :D

[ afbeelding ]
De NYT liegt toch?
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 15 februari 2017 @ 14:44:47 #19
426493 crew  PippenScottie
pi_168918495
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2017 14:39 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Als je denkt dat Trump's tweets betrouwbare bronnen voor feitelijke informatie zijn, dan zou ik een dokter raadplegen...
De ninth district court of appeal heeft oa Trumps tweets gebruikt als basis voor het in stand houden van de uitspraak dat Trumps immigration ban moet worden opgeschort.

Dit is een officieel communicatiekanaal en deze tweets hebben net zoveel waarde als een toespraak of een persconferentie.
En de tweets kunnen tegen hem gebruikt worden mocht het tot een federaal onderzoek komen.
pi_168918497
quote:
2s.gif Op woensdag 15 februari 2017 14:42 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Hypocrisie welke kant op? Dat was mijn vraag. Dat wat Trump doet eigenlijk prima moet zijn omdat Obama het ook doet, of dat Obama eigenlijk fout zat (en dus Trump nu ook)
Tevens vraag ik me af of dit betekent dat Obama toch wel goede banden met Rusland probeerde te onderhouden?
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_168918498
quote:
1s.gif Op woensdag 15 februari 2017 14:38 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Iemand die incompetent is zal ook vrij weinig bereiken, waardoor er grosso modo minder van het (conservatieve) gedachtegoed wordt doorgevoerd.

Nu heeft Trump het zichzelf bijvoorbeeld onmogelijk gemaakt Rusland te matsen. Elke deal met Rusland komt onder een gigantisch vergrootglas te liggen. Als hij competent was geweest, en zich had omringd met competente mensen, hadden ze dit prima achter de schermen kunnen houden en wel de vrijheid gehad om deals te maken met Rusland.
Incompetentie is ook vooral een probleem wanneer het crisis is.
  woensdag 15 februari 2017 @ 14:48:14 #22
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_168918553
quote:
2s.gif Op woensdag 15 februari 2017 14:36 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Was Obama slecht bezig omdat het foute boel is, met Rusland zulke afspraken maken, of is Trump goed bezig omdat Obama het ook deed?
Wat je blijkbaar vergeet is dat Obama dit mocht omdat ie op dat moment president was.

Op het moment dat Flynn dit deed was hij gewoon een burger en geen onderdeel van de regering.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  woensdag 15 februari 2017 @ 14:48:35 #23
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_168918566
LOL! https://mobile.twitter.co(...)s/831854033757417472

Hij krijgt op Twitter trouwens wel meer recht terug in zijn gezicht gesmeten. Vermakelijk wel :)
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  woensdag 15 februari 2017 @ 14:50:16 #24
192592 SureD1
------------------------------
pi_168918609
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2017 14:44 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

De ninth district court of appeal heeft oa Trumps tweets gebruikt als basis voor het in stand houden van de uitspraak dat Trumps immigration ban moet worden opgeschort.

Dit is een officieel communicatiekanaal en deze tweets hebben net zoveel waarde als een toespraak of een persconferentie.
En de tweets kunnen tegen hem gebruikt worden mocht het tot een federaal onderzoek komen.
Dit... uitlatingen van een Staatshoofd of een regeringsleider hebben ook in het internationale recht betekenis...
  woensdag 15 februari 2017 @ 14:51:05 #25
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_168918623
samagreene twitterde op woensdag 15-02-2017 om 13:27:52 Trump's first law: Exxon et al no longer have to declare their payments to foreign governments. Priorities. https://t.co/qPHCd242qr reageer retweet
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')