abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Moderator zondag 11 februari 2018 @ 16:35:22 #101
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_177111396
Hier afgelopen maandag weer op controle geweest; bij mijn nieuwe dvk bij de huisarts.
Voor de afwisseling eens gewoon een aardige vrouw, waar je ook gewoon mee kunt praten, zonder het idee dat er direct met een vinger na je gewezen wordt. ;) ^O^

Helaas waren de uitkomsten wat minder; mijn nuchter suiker was een 8 en mijn hb1ac was gestegen tot 61. Kortom teveel en te hoog, als het over een maand of drie weer redelijk goed is dan wil ze niet gaan sleutelen aan de medicatie.

Maar dan moet het wel weer binnen de grenzen gaan liggen.
Echt een oorzaak heb ik zelf niet; behalve dat mijn vrouw gestopt is met werken in de avonduren.
Waardoor we dan weer eerder eten dan "normaal'.

Rond een uur of 6 ipv. een uur of half 8.
Heb het idee dat ik er dan in de avonduren meer bij ga snaaien zeg maar, en dat dit funest is voor mijn suiker... :%
pi_177111603
Ligt dat niet ook aan wat je snaait?
  Moderator zondag 11 februari 2018 @ 16:53:19 #103
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_177111914
quote:
1s.gif Op zondag 11 februari 2018 16:42 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ligt dat niet ook aan wat je snaait?
Tja, wat is tegenwoordig gezond

Ik heb helaas een zwakheid voor chocolade of koekjes :X
  zondag 11 februari 2018 @ 18:27:54 #104
28225 twiFight
Pain cleanses the body
pi_177113952
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 16:35 schreef Vonkenboer het volgende:
Voor de afwisseling eens gewoon een aardige vrouw, waar je ook gewoon mee kunt praten, zonder het idee dat er direct met een vinger na je gewezen wordt.
^O^
Een zeldzaam soort, heb ik af en toe het idee. Je vraagt je toch serieus af of ze er nou zitten om de patient te helpen, of om de patient te veroordelen.

Ik zit na een aantal keren dezelfde hba1c even 'full-time' aan de Libre. Gaat alle kanten op. En het sporten icm de spiegel krijg ik maar niet goed voorspeld. De ene keer twee hypos in de nacht, de andere keer 20+. Hopeloos.
He created a new world of rave in which he gave rebirth to elements of melody and positivity.
He named this world: Forbidden Paradise
pi_177114263
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 16:53 schreef Vonkenboer het volgende:

[..]

Tja, wat is tegenwoordig gezond

Ik heb helaas een zwakheid voor chocolade of koekjes :X
wat tegenwoordig gezond is weet je echt wel, dat is niet zoveel gewijzigd.
Neem dan pure chocolade (70% of hoger)
  Moderator zondag 11 februari 2018 @ 18:45:38 #106
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_177114357
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 18:27 schreef twiFight het volgende:
Een zeldzaam soort, heb ik af en toe het idee. Je vraagt je toch serieus af of ze er nou zitten om de patient te helpen, of om de patient te veroordelen.
Ja, dat is het zeker ! De meeste zitten er meer om je een soort van vonnis te geven.
Mag over drie maanden in ieder geval weer komen, voordat ze gaat zitten sleutelen aan mijn medicatie. Op dit moment functioneer ik op n glicalizide, en drie methformine.

Het moet dan wel verbeterd zijn; maar in ieder geval hebben we dan ook weer de "grootte" medische ronde, met uitgebreid bloed test, urine en foto's van de ogen.

quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 18:27 schreef twiFight het volgende:

Ik zit na een aantal keren dezelfde hba1c even 'full-time' aan de Libre. Gaat alle kanten op. En het sporten icm de spiegel krijg ik maar niet goed voorspeld. De ene keer twee hypos in de nacht, de andere keer 20+. Hopeloos.
Heb jij type 1 of type 2 ? :)

quote:
1s.gif Op zondag 11 februari 2018 18:41 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

wat tegenwoordig gezond is weet je echt wel, dat is niet zoveel gewijzigd.
Neem dan pure chocolade (70% of hoger)
Ik weet het stiekem best wel, maar ik heb daar gewoon wat moeite om dat constant vast te houden.
En om bij een traktatie op het werk e.d. bijvoorbeeld wel eens nee te zeggen
  zondag 11 februari 2018 @ 20:33:38 #107
231574 automatic_
muppetinnetje.
pi_177116949
Hier, sinds een juli 2017, type 2.
Waardes waren de laatste keer wel ok (althans, nuchtere suiker 7,1 en hba1c 46). Eerste keer was het 58 en daarna 50. Merk wel dat ik wat lakser aan het worden ben qua eten (minder goed opletten qua koolhydraten), maar daar tegenover beweeg ik meer & val ik nog lichtjes af / blijf ik stabiel.
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
  Moderator zondag 18 februari 2018 @ 20:08:32 #108
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_177285032
quote:
1s.gif Op zondag 11 februari 2018 20:33 schreef automatic_ het volgende:
Hier, sinds een juli 2017, type 2.
Waardes waren de laatste keer wel ok (althans, nuchtere suiker 7,1 en hba1c 46). Eerste keer was het 58 en daarna 50. Merk wel dat ik wat lakser aan het worden ben qua eten (minder goed opletten qua koolhydraten), maar daar tegenover beweeg ik meer & val ik nog lichtjes af / blijf ik stabiel.
Ik bemerk bij mij hetzelfde; inmiddels heb ik twee jaar type 2 diabetes.
Het gewicht is al wel een hele tijd stabiel bij mij.

Hoe kwam jij erachter dat je diabetes had ? :@
  zondag 18 februari 2018 @ 21:57:57 #109
231574 automatic_
muppetinnetje.
pi_177287385
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2018 20:08 schreef Vonkenboer het volgende:

[..]

Ik bemerk bij mij hetzelfde; inmiddels heb ik twee jaar type 2 diabetes.
Het gewicht is al wel een hele tijd stabiel bij mij.

Hoe kwam jij erachter dat je diabetes had ? :@
Ik was met periodes heel erg moe aan het einde van de dag. Een collega had Pfeiffer en ik dacht; Hmm misschien is dat het. Na een gesprek bij de dokter uitgebreid bloed laten prikken en toen ook glucose en schildklier meegenomen.
Buiten het moe zijn had ik 0,0 klachten. Mijn twee eerste uitslagen (nuchtere suiker) waren ook 9,6 en 10,1 oid en daarbij gaf de praktijkondersteuner aan dat ze vaker hogere waardes zien bij ‘nieuwelingen’.
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
  zondag 18 februari 2018 @ 22:46:35 #110
28225 twiFight
Pain cleanses the body
pi_177288293
Ik heb dan wel type 1, maar ik prikte bij de huisarts 25,5 :+
Kreeg het vriendelijke doch dringende verzoek even bij het ziekenhuis langs te gaan.
He created a new world of rave in which he gave rebirth to elements of melody and positivity.
He named this world: Forbidden Paradise
pi_177295064
Ik gebruik Lantus als langwerkende insuline. Eerste twee weken in februari leek ik mijn suikers maar niet omhoog te kunnen houden; 's avonds neem ik bij de thee meestal een paar koekjes waar ik normaal gesproken echt wel kortwerkende insuline moest gebruiken, maar die twee weken dus echt niet. Sterker nog, zelfs met koekjes, zonder kortwerkende insuline, schoot ik meerdere nachten door de hypogrens. Gestoord werd ik ervan. De enige verklaring die ik ervoor heb, is dat de concentratie insuline in de vloeistof iets hoger was dan gebruikelijk. Ben in de loop van vorige week aan een nieuwe ampul begonnen en zit weer terug op mijn "oude" patroon. Wel weer even wennen en aansturen op een strakkere huishouding (iets dat ook nog bemoeilijkt werd en wordt door een sluimerend koudje, maar goed).

Vorige week ook bij de DVK geweest: hba1c van 50, waar de 3-maand berekening van de FSL een waarde van 48 liet zien :). Sinds ik de FSL ben gaan gebruiken eind 2016 is mijn hba1c omlaag gedonderd van ruwweg 75-80 naar 45-55. Mijn DVK zei dat ze me bijzonder goed ingesteld vond voor iemand die pentherapie heeft, omdat ze dit normaal alleen ziet bij pompgebruikers. Mij hoor je niet klagen :P.
True strength is not a measure of the body,
It's a measure of the soul.
pi_177306232
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2018 22:46 schreef twiFight het volgende:
Ik heb dan wel type 1, maar ik prikte bij de huisarts 25,5 :+
Kreeg het vriendelijke doch dringende verzoek even bij het ziekenhuis langs te gaan.
Ik ook, type 1 en had niet nuchter 26,3. Ik hoefde niet meer terug te komen voor nuchter testje, maar werd gelijk doorgestuurd naar de internist. Het was hen zo ook wel duidelijk wat er aan de hand was..... En die 6,5 liter water die ik per dag dronk zei toch ook wel wat.
pi_177306338
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 19:41 schreef NedKelly het volgende:

[..]

Ik ook, type 1 en had niet nuchter 26,3. Ik hoefde niet meer terug te komen voor nuchter testje, maar werd gelijk doorgestuurd naar de internist. Het was hen zo ook wel duidelijk wat er aan de hand was..... En die 6,5 liter water die ik per dag dronk zei toch ook wel wat.
wow! Hoevaak moest je dan piesen? :D en is dit dan van ene op andere moment of heel gelijkelijk als meestal bij type 2
pi_177306402
quote:
1s.gif Op maandag 19 februari 2018 19:48 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

wow! Hoevaak moest je dan piesen? :D en is dit dan van ene op andere moment of heel gelijkelijk als meestal bij type 2
het was in 1996, dus het is een beetje weggezakt. Maar ik geloof dat ik 's nachts al 5x naar de wc ging en gedurende de nacht ook 1,5 liter water dronk.

Achteraf had ik de eerste tekenen op vakantie in augustus, kreeg erg dorst van Fanta drinken en toen beetje overgestapt op water. Ik was toen 18. In maanden die erop volgde verloor ik veel gewicht (9 kilo), dronk ik dus veel, ook wel wat moe, maar ik ging ook steeds slechter zien. Kon op gegeven moment op beeldscherm geen 0, 6, 8 en 9 meer van elkaar onderscheiden. Mijn moeder had al een vermoeden, dus begin december naar de huisarts. Dus ongeveer periode van 3-4 maanden.

Ik weet ook nog dat ik een middag beetje moe was en dacht druivensuiker, dat pept vast wel een beetje op _O- _O-
  maandag 19 februari 2018 @ 23:11:10 #115
231574 automatic_
muppetinnetje.
pi_177311375
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2018 22:46 schreef twiFight het volgende:
Ik heb dan wel type 1, maar ik prikte bij de huisarts 25,5 :+
Kreeg het vriendelijke doch dringende verzoek even bij het ziekenhuis langs te gaan.
Wow! :o
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
  dinsdag 20 februari 2018 @ 01:06:38 #116
28225 twiFight
Pain cleanses the body
pi_177312670
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 11:52 schreef Maurice76 het volgende:
Ik gebruik Lantus als langwerkende insuline. Eerste twee weken in februari leek ik mijn suikers maar niet omhoog te kunnen houden; 's avonds neem ik bij de thee meestal een paar koekjes waar ik normaal gesproken echt wel kortwerkende insuline moest gebruiken, maar die twee weken dus echt niet. Sterker nog, zelfs met koekjes, zonder kortwerkende insuline, schoot ik meerdere nachten door de hypogrens. Gestoord werd ik ervan. De enige verklaring die ik ervoor heb, is dat de concentratie insuline in de vloeistof iets hoger was dan gebruikelijk. Ben in de loop van vorige week aan een nieuwe ampul begonnen en zit weer terug op mijn "oude" patroon. Wel weer even wennen en aansturen op een strakkere huishouding (iets dat ook nog bemoeilijkt werd en wordt door een sluimerend koudje, maar goed).
Soms heb ik ook bizarre spiegels ja. Ik heb ook wel eens restanten kortwerkende weggegooid omdat spuiten niet leek te helpen. Als in: ik spoot evenveel als voor een avondmaaltijd extra en nog daalde ik niet onder de 20. Het is prijzig spul, maar productiefouten komen voor en soms moet je geen risico nemen.

quote:
Vorige week ook bij de DVK geweest: hba1c van 50, waar de 3-maand berekening van de FSL een waarde van 48 liet zien :). Sinds ik de FSL ben gaan gebruiken eind 2016 is mijn hba1c omlaag gedonderd van ruwweg 75-80 naar 45-55. Mijn DVK zei dat ze me bijzonder goed ingesteld vond voor iemand die pentherapie heeft, omdat ze dit normaal alleen ziet bij pompgebruikers. Mij hoor je niet klagen :P.
De FSL voorspelling wisselt bij mij. Soms retenauwkeurig, maar afgelopen keer zat hij er 9 naast. Ik moet zeggen dat ik ook nooit eerder zo goed ben ingesteld geweest als sinds de FSL. Ik steeg helaas weer de laatste tijd (afwisselend gebruik) en zit nu full-time aan de FSL en de hba1c is gelijk weer tot rust.
Bizar dat het in Nederland niet vergoed wordt.

quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 19:52 schreef NedKelly het volgende:

[..]

het was in 1996, dus het is een beetje weggezakt. Maar ik geloof dat ik 's nachts al 5x naar de wc ging en gedurende de nacht ook 1,5 liter water dronk.
Zelfde beeld voor mij. Ik ging steeds meer drinken, op het laatst 8-9 liter per dag. Uiteraard continu plassen (wist-je-datje: dit is waar de naam diabetes vandaan komt!). 's Nachts veel wakker om te plassen, maar veel dorst vanwege de hoge glucosespiegel en dus dronk ik 's nachts ook veel... drinken met suiker!

Ik sliep ook elke middag uit school omdat ik moe was. Kwam dus ook door de hoge spiegel.
He created a new world of rave in which he gave rebirth to elements of melody and positivity.
He named this world: Forbidden Paradise
pi_177313591
9 liter, heftig hoor :)
pi_177315798
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 01:06 schreef twiFight het volgende:Bizar dat het in Nederland niet vergoed wordt.
Ik weet niet of het nog te zien is, maar in de uitzending van 13 januari van Kassa! ging het over de FSL en het uitblijven van de vergoeding. Wat me ergens een beetje stoorde aan die uitzending was dat het vooral ging over het ongemak van het vingerprikken, terwijl voor mij DE grote bonus toch echt het realtime en fulltime inzicht is in het verloop van de suikerspiegel.

Maar volgens die uitzending gaat het Zorginstituut Nederland in april een nieuw besluit nemen.
True strength is not a measure of the body,
It's a measure of the soul.
pi_177316626
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 10:04 schreef Maurice76 het volgende:

[..]

Ik weet niet of het nog te zien is, maar in de uitzending van 13 januari van Kassa! ging het over de FSL en het uitblijven van de vergoeding. Wat me ergens een beetje stoorde aan die uitzending was dat het vooral ging over het ongemak van het vingerprikken, terwijl voor mij DE grote bonus toch echt het realtime en fulltime inzicht is in het verloop van de suikerspiegel.

Maar volgens die uitzending gaat het Zorginstituut Nederland in april een nieuw besluit nemen.
Ik dacht dat die er al was, dat het alleen vergoedt gaat worden als je al een indicatie voor een CGM hebt. Althans, zoiets had ik gehoord. Dus niet voor iedereen, maar alleen als je dus bijvoorbeeld hypo-unawareness hebt of zwanger bent.

Heftig hoor jullie diagnoseverhalen! Bij mij ging dat heel anders. Ik was depressief en het werd bij toeval ontdekt tijdens een standaard bloedtest toen ik werd opgenomen. Ik had alleen last van enorme vermoeidheid, maarja, dat kon ook door de depressie komen ;) Ik had iig niet zoveel dorst dat ik liters per dag dronk. Terwijl mijn eerste HbA1c wel 115 was.
pi_177317120
Bij mij werd het destijds (1993) vastgesteld direct na een skireis met mijn schoolklas in Oostenrijk :P.

Het was vlak voor en tijdens die reis dat ik ineens extreem veel dorst begon te krijgen en ook veel moest plassen. Nu was chocolade in Oostenrijk spotgoedkoop, dus dat kochten we in flinke hoeveelheden en ook ging er aardig wat cola doorheen (gewone, niet light). Ik bleef plassen en ik bleef drinken. Op de laatste dag was de dorst zelfs zo erg, dat ik op een gegeven moment ook sneeuw heb gegeten om maar aan mijn vochtbehoefte te kunnen voldoen.

Toen ik weer thuis kwam, schrokken mijn ouders omdat ik zo'n ingevallen bekkie had gekregen. Mijn vader zei toen dat "ik eindelijk een keertje sportief was geweest" en voor hem was de kous af. Maar ik was moe en voelde me ziek, ben dus de dagen erna ook ziek thuis gebleven. Mijn moeder vertrouwde het niet en het viel haar op dat ik zo enorm veel dronk. Ze ging het toen bijhouden en kwam overdag op ruim 5 liter (en dat was exclusief wat ik direct aan de kraan dronk). Bovendien gaf ik 's nachts in mijn slaap water terug ... zowel van onder als van boven :o Voor iemand die niks anders deed dan stil liggen vond ze dat veel te veel en ze heeft me toen uiteindelijk naar de dokter gesleept.

Twee urine testen later - de 2e als controle - kon ik direct door naar het ziekenhuis. Daar werd een suiker geprikt van 33. Ik mocht gelijk een week blijven :P.

Het bizarre is dat een jaar eerder een klasgenoot ook suikerziekte had gekregen. Toen hij terug kwam op school en tijdens de biologieles uitlegde wat suikerziekte was en wat het betekende, had ik ineens het gevoel dat hij en ik aan dezelfde kant stonden, apart van de rest van de klas. Pas nadat het bij mij werd vastgesteld, begreep ik waar dat gevoel vandaan was gekomen, alhoewel ik het toen nog lang niet wist. De skireis was eind maart / begin april, maar terugkijkend naar foto's van Sinterklaas en kerst die ervoor zaten, was al wel te zien dat ik niet helemaal in orde was. Het was ons toen alleen niet opgevallen.
True strength is not a measure of the body,
It's a measure of the soul.
pi_177329986
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 01:06 schreef twiFight het volgende:

Soms heb ik ook bizarre spiegels ja. Ik heb ook wel eens restanten kortwerkende weggegooid omdat spuiten niet leek te helpen. Als in: ik spoot evenveel als voor een avondmaaltijd extra en nog daalde ik niet onder de 20. Het is prijzig spul, maar productiefouten komen voor en soms moet je geen risico nemen.

Insuline is op zich zo duur niet. Ik heb pas ook een flacon voor 3 ampullen in mijn pomp weggegooid (na een halve ampul gebruikt te hebben). Diabetesverpleegkundige zei daarover: bij twijfel weggooien en nieuwe pakken, het zijn de kosten niet.

En het hoeft op zich geen productie te zijn, wellicht is het ergens in de keten niet goed op temperatuur bewaard.
Voor mijn pomp zeggen ze dat ik het ook maar max 4 dagen mag gebruiken en als ampul niet leeg is, dan weggooien. Daarna wordt de werking minder. Liever zien ze het nog om de 3 dagen ampul wisselen. Wist het vroeger ook niet, dus deed rustig een week met ampul van 315 eenheden. Tegenwoordig vul ik de ampullen niet helemaal tot de max maar een stuk minder.
pi_177330685
Na 3 dagen een ampul weggooien? Dat zou in mijn geval best zonde zijn :P. Een ampul kortwerkende gaat bij mij een dag of 10 mee, een ampul Lantus zelfs een dag of 20, voor ze leeg zijn.
True strength is not a measure of the body,
It's a measure of the soul.
pi_177330695
Ik ben op zoek naar informatie over welk effect regelmatige (ernstige) hypo's (met bewustzijn verlies) kunnen hebben op iemand op lange termijn. Als ik Google kom ik vooral op sites met algemene info, ik denk omdat ik de juiste termen niet ken. Heeft iemand een link voor me of iets?
  dinsdag 20 februari 2018 @ 21:57:05 #124
28225 twiFight
Pain cleanses the body
pi_177332051
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 21:23 schreef Koettie het volgende:
Ik ben op zoek naar informatie over welk effect regelmatige (ernstige) hypo's (met bewustzijn verlies) kunnen hebben op iemand op lange termijn. Als ik Google kom ik vooral op sites met algemene info, ik denk omdat ik de juiste termen niet ken. Heeft iemand een link voor me of iets?
Beste is om via de huisarts met een internist in contact te komen, als het daadwerkelijk om een bestaand persoon gaat.
He created a new world of rave in which he gave rebirth to elements of melody and positivity.
He named this world: Forbidden Paradise
  dinsdag 20 februari 2018 @ 22:04:24 #125
28225 twiFight
Pain cleanses the body
pi_177332300
Ik heb even gekeken, maar mijn kortwerkende is 4 weken houdbaar en mijn Lantus 8 weken. Ik neem aan dat je pomp met een flesje vult? Misschien is dat veel korter houdbaar.
He created a new world of rave in which he gave rebirth to elements of melody and positivity.
He named this world: Forbidden Paradise
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')