abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_168877685
SyriŽ
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
SyriŽ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in TunesiŽ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŽ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŽ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŽ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŽ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŽ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in SyriŽ opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŽ, LibiŽ, VAE, Saudi-ArabiŽ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŽ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŽ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.
WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŽ bestaat.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg
Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten
article-2674736-1F46221200000578-100_634x381.jpg
Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŽrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŽren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  maandag 13 februari 2017 @ 18:16:10 #2
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168878144
ISIS blijft maar proberen om uit die belegering te breken bij Tal Afar. Zouden die Irakezen dan toch gelijk hebben dat Al Baghdadi daar ergens vastzit?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_168878807
Rusland heeft zoals verwacht nog niks teruggetrokken qua vliegtuigen en leger etc of wel?

http://www.metronieuws.nl(...)ezigheid-syrie-terug
  maandag 13 februari 2017 @ 19:25:37 #4
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168879475
@Slayage:

Jund al Aqsa heeft trouw gezworen aan IS en is nu in oorlog met de overige fracties. Check southfront hierover. In hoeverre dit waar is: geen idee?
  maandag 13 februari 2017 @ 19:41:54 #5
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_168879866
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2017 07:21 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Als ik zo naar de map kijk is de stad wel volledig omsingeld, maar kunnen ze niet vanaf elk punt de stad intrekken. Er zit nog een grote bufferzone omheen.
De PMU en Peshmerga hebben elkaar vorig jaar al ontmoet, tussen Sinjar en Tal Afar, sindsdien is de toegangsweg naar Mosul en Tal Afar geblokkeerd.

Vandaag probeerden ze nogmaals deze blokkade te doorbreken, wederom zonder succes:
sayed_ridha twitterde op maandag 13-02-2017 om 16:13:49 IS tried to reopen supply route to Mosul by launching offensive near Tell Afar. At least they tried… https://t.co/aMWKZGUDD4 reageer retweet
Say what?
  maandag 13 februari 2017 @ 19:43:43 #6
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_168879916
quote:
10s.gif Op maandag 13 februari 2017 00:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

Dat front gaat helemaal goed komen. Geen zorgen ;)
Te laat, het gezichtsverlies is al geleden ;(
Say what?
  maandag 13 februari 2017 @ 19:46:24 #7
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_168879980
C4kIhByWIAAUsrp.jpg
Say what?
  maandag 13 februari 2017 @ 20:02:17 #8
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168880366
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2017 19:41 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

De PMU en Peshmerga hebben elkaar vorig jaar al ontmoet, tussen Sinjar en Tal Afar, sindsdien is de toegangsweg naar Mosul en Tal Afar geblokkeerd.

Vandaag probeerden ze nogmaals deze blokkade te doorbreken, wederom zonder succes:
sayed_ridha twitterde op maandag 13-02-2017 om 16:13:49 IS tried to reopen supply route to Mosul by launching offensive near Tell Afar. At least they tried… https://t.co/aMWKZGUDD4 reageer retweet
Dat klopt :) maar ze kunnen niet vanaf elk punt de stad intrekken toch? Dat lijkt me nou juist essentieel. Drukken vanaf meerdere kanten om IS in het midden te laten waar ze gaan aanvallen en dan full force op een punt het werkelijke offensief inzetten.

Maar ja, ik ben geen strateeg dus kan het mis hebben natuurlijk :P
  maandag 13 februari 2017 @ 20:03:35 #9
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168880390
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2017 19:43 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Te laat, het gezichtsverlies is al geleden ;(
Zeker. Als je anticlimax in het woordenboek gaat opzoeken kan er wel een plaatje van het Turkse leger en haar kornuiten bij. Maandenlang geen dorpje ter grootte van Ede in kunnen nemen :')
pi_168880393
quote:
Al bab is bijna veroverd zo te zien.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  maandag 13 februari 2017 @ 20:08:17 #11
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168880487
quote:
1s.gif Op maandag 13 februari 2017 20:03 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Al bab is bijna veroverd zo te zien.
Dat is eeh snel.
pi_168884408
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2017 19:43 schreef UpsideDown het volgende:

Te laat, het gezichtsverlies is al geleden ;(
achja ego pijn :s)

quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2017 19:25 schreef Richestorags het volgende:
@Slayage:

Jund al Aqsa heeft trouw gezworen aan IS en is nu in oorlog met de overige fracties. Check southfront hierover. In hoeverre dit waar is: geen idee?
zou best kunnen. verhalen doen al jaren de ronde dat het een crypto isis militie is.
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2017 18:16 schreef Szura het volgende:
ISIS blijft maar proberen om uit die belegering te breken bij Tal Afar. Zouden die Irakezen dan toch gelijk hebben dat Al Baghdadi daar ergens vastzit?
niet verwonderlijk dat ie in mosul zit toch?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_168889284
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2017 19:41 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

De PMU en Peshmerga hebben elkaar vorig jaar al ontmoet, tussen Sinjar en Tal Afar, sindsdien is de toegangsweg naar Mosul en Tal Afar geblokkeerd.

Vandaag probeerden ze nogmaals deze blokkade te doorbreken, wederom zonder succes:
sayed_ridha twitterde op maandag 13-02-2017 om 16:13:49 IS tried to reopen supply route to Mosul by launching offensive near Tell Afar. At least they tried… https://t.co/aMWKZGUDD4 reageer retweet
En een offensief starten bij Deir ez-Zor zal ook niet meehelpen. :')
Ik ben HSG-Bomber niet.
  dinsdag 14 februari 2017 @ 19:35:27 #14
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168900212
quote:
1s.gif Op maandag 13 februari 2017 20:03 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Al bab is bijna veroverd zo te zien.
Ja, bijna :').

C4pIaw9XUAAN_Re?format=jpg&name=large

C4pR9rAXUAAoucv?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 14 februari 2017 @ 20:13:29 #15
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_168901270
MIG29_ twitterde op dinsdag 14-02-2017 om 19:05:01 Source in Shield Euphrates told #SOHR , we cant control Al-Bad Unless Syrian Army Advance and control Tadef and cut ISIS Supply South Bzaah reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 14 februari 2017 @ 20:21:41 #16
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_168901548
En om de verliezen te verbergen roept de premier maar dat ze de stad hebben veroverd :')

http://www.nu.nl/buitenla(...)bab-heroverd-is.html
Say what?
pi_168901615
quote:
10s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 20:21 schreef UpsideDown het volgende:
En om de verliezen te verbergen roept de premier maar dat ze de stad hebben veroverd :')

http://www.nu.nl/buitenla(...)bab-heroverd-is.html
Na een half jaar een stadje (bijna) veroveren op een paar honderd rebellen :{
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
  dinsdag 14 februari 2017 @ 20:30:22 #18
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_168901885
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 20:23 schreef Perrin het volgende:

[..]

Na een half jaar een stadje (bijna) veroveren op een paar honderd rebellen :{
Als het ze uberhaupt al gaat lukken

SAA gaat verder naar het oosten:
A7_Mirza twitterde op dinsdag 14-02-2017 om 11:33:54 #SAA Tiger forces liberated #Bijan Tal Bijan & Mashrafah#Deir_Hafer option is on the table !#Aleppo #حلب… https://t.co/ReoPfsbJFD reageer retweet
Say what?
  dinsdag 14 februari 2017 @ 20:39:58 #19
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_168902266
quote:
10s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 20:21 schreef UpsideDown het volgende:
En om de verliezen te verbergen roept de premier maar dat ze de stad hebben veroverd :')

http://www.nu.nl/buitenla(...)bab-heroverd-is.html
Die AKP partij zit echt vol met van die gekke megalomanen........
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 14 februari 2017 @ 20:41:51 #20
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_168902347
wtf!!!!

Souria4Syrians twitterde op dinsdag 14-02-2017 om 20:03:37 Names of 100s of Moderate and Al-Qaeda terrorists who were killed/executed by ex-ally Jund Al Aqsa in Idlib, Hama.… https://t.co/N8H6322mY5 reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 14 februari 2017 @ 20:51:17 #21
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168902755
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 20:41 schreef Zahreddine het volgende:
wtf!!!!

Souria4Syrians twitterde op dinsdag 14-02-2017 om 20:03:37 Names of 100s of Moderate and Al-Qaeda terrorists who were killed/executed by ex-ally Jund Al Aqsa in Idlib, Hama.… https://t.co/N8H6322mY5 reageer retweet
Ze bewijzen SyriŽ en de wereld een dienst. Prachttactiek uiteindelijk vanuit Assad gezien: alle jihadisten met bussen naar Idlib waar ze elkaar af gaan schieten.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 14 februari 2017 @ 20:53:16 #22
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_168902840
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 20:51 schreef Szura het volgende:

[..]

Ze bewijzen SyriŽ en de wereld een dienst. Prachttactiek uiteindelijk vanuit Assad gezien: alle jihadisten met bussen naar Idlib waar ze elkaar af gaan schieten.
En ondertussen voor ISIS land gaan nu ze de kans hebben ^O^ ^O^
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_168903970
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 20:23 schreef Perrin het volgende:

[..]

Na een half jaar een stadje (bijna) veroveren op een paar honderd rebellen :{
Paar honderd :') De SAA alleen al claimt 650 IS strijders te hebben geneutraliseerd.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  dinsdag 14 februari 2017 @ 21:25:41 #24
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_168904223
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 21:19 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Paar honderd :') De SAA alleen al claimt 650 IS strijders te hebben geneutraliseerd.
Rusland claimt dat.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_168904292
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 21:25 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Rusland claimt dat.
Same
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  dinsdag 14 februari 2017 @ 22:20:55 #26
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_168906477
ouch....

MIG29_ twitterde op dinsdag 14-02-2017 om 22:09:35 Militants media , about 200 of HTS " Hataa tahrer alshsm have killed by Jond Al-Aqsa , most of them beheaded reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 14 februari 2017 @ 22:34:45 #27
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_168907048
Terwijl zovelen goede mannen aan het front vechten en hun leven geven zitten de Shabiha in Oost Aleppo te plunderen en mensen te ontvoeren :(
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 14 februari 2017 @ 22:40:06 #28
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168907286
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 22:34 schreef Zahreddine het volgende:
Terwijl zovelen goede mannen aan het front vechten en hun leven geven zitten de Shabiha in Oost Aleppo te plunderen en mensen te ontvoeren :(
Wat voor kneuzen zijn dat dan
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 14 februari 2017 @ 22:45:34 #29
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_168907505
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 22:40 schreef Szura het volgende:

[..]

Wat voor kneuzen zijn dat dan
je weet wel, van die engerds die steroiden spuiten samen met Synthol.

dit soort
index.php?action=dlattach;topic=565605.0;attach=600928;image
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_168907549
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 22:45 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

je weet wel, van die engerds die steroiden spuiten samen met Synthol.

dit soort
[ afbeelding ]
Nogal gay.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
pi_168913339
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 22:34 schreef Zahreddine het volgende:
Terwijl zovelen goede mannen aan het front vechten en hun leven geven zitten de Shabiha in Oost Aleppo te plunderen en mensen te ontvoeren :(
het regime heeft dit soort gasten/gedrag bewust ingezet in de begin dagen van de opstand om de bevolking te terroriseren zodat ze het niet in hun hoofd zouden halen om te rebelleren of om de opstand ergens keihard neer te meppen. houla als voorbeeld. deels is dit beleid uiteraard succesvol gebleken, maar deels was het olie op het vuur.
als het regime de hearts and minds van de burgerbevolking wilt winnen, kunnen ze zich niet veroorloven om dit soort gedrag door de vingers te zien. aan de andere kant kan het ook weer doelbewust beleid zijn. overal waar het regime een gebied heeft "bevrijd" komen meldingen van plunderingen, dit is wat dat betreft niks nieuws.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_168913355
quote:
15s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 22:46 schreef Perrin het volgende:

[..]

Nogal gay.
broederliefde is in oorlogstijd aan het front niets geks :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_168915406
en tfsa weer terug na een isis counter. is al bab nu wel weer een optie voor de assadisten vraag ik me af. waarschijnlijk tijdens deze aanval
HDNER twitterde op woensdag 15-02-2017 om 10:43:18 10 ISIL suicide bombers killed in fierce clashes during attack on Turkish base in Syria https://t.co/5j9T3c3tEP https://t.co/5mmCB9W7Sl reageer retweet
C4sp2lbUcAAaPVJ.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_168916580
gaan de turken weer draaien en nu mbt PKK/YPG? zou me niks verbazen iig, omdat het niet de eerste keer zal zijn, dat Erdo/AKP aan tafel ging met de de PKK, Erdo was imers de eerste turkse premier die het aandurfde om te zeggen "we hebben een koerdische probleem". na aanvankelijk de traditionele turks PKK standpunt van "we gaan niet aan tafel met terroristen".

quote:
A new momentum for Kurdish talks?

It is hardly surprising to read the statements from the Turkish Presidential Palace regarding a different approach to the Kurdish issue after CIA Director Mike Pompeo’s visit to Ankara. İlnur «evik, a former journalist and currently advisor to President Recep Tayyip Erdoğan, said Turkey may start looking at the Syrian Kurdish Democratic Union Party (PYD) from a different perspective. He even cited the example of the Iraqi Kurdistan Region (KRG) and Massoud Barzani’s relations with Ankara. “Why shouldn’t the PYD be like Barzani?” «evik told the New York Times.

«evik knows the issue very well. For a long time he was a close confidant of President Barzani and helped smooth out some of the troubled issues with Ankara. He not only knows the sensitivities in Ankara but also has a very realistic view about Kurdish politics, its credentials in Washington DC, and its relevance in the region.

But it is not just «evik who has hinted at the possibility of a solution on the Kurdish front. Cevat ÷neş, a former Deputy Undersecretary of the National Intelligence Agency (MİT), has stressed the need to revive the Kurdish peace talks inside Turkey as soon as possible due to the fast-changing facts on the war theater.
“It is time to rethink and restart the democratic solution process right now,” ÷neş said last week in an interview with me on CNN TŁrk. “And this should be kept away from the daily discussions of referendum.”
His remarks coincided with the visit to Turkey of CIA Director Pompeo and amid debates on the possibilities of a safe zone inside Syria. The U.S. policy towards the PYD/YPG will not change overnight. President Donald Trump’s decision-making shows us he will give enough freedom to generals on the ground to choose their partners. For the time being, Pentagon is content with the PYD/YPG.

The silent yet unignorable fact is the lack of the outlawed Kurdistan Workers’ Party (PKK) attacks on Turkish targets and soldiers since Trump’s inauguration. It is as if a hidden hand has intervened and halted the spiral of violence between Kurds and Turks. The fight against the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL) inside Syria and Iraq may just be the obvious reason behind this. But there is definitely more than meets the eye.

Meanwhile, several pro-Kurdish Peoples’ Democratic Party (HDP) deputies are in jail, while most of its local officials in the southeast are locked up and its mayors have been removed. The Justice and Development Party’s (AK Party) game plan after the referendum probably has no room for HDP co-chair Selahattin Demirtas and his team. But we should not be surprised to hear something surprising from jailed PKK head Abdullah ÷calan - just before Nevruz for example.

Meral Akşener, a former interior minister and currently the leader of the “No” campaign, has hinted a couple of times that there are talks going on between İmralı (the island where ÷calan is held) and Ankara. No official has denied her claims that there is an overture for a possible re-start of talks. That has to come with a price though, and that is probably a boycott by HDP voters during the referendum. A missing 10 million votes would be the dream gift for the Justice and Development Party (AKP) to win the vote for the presidential system, and even opening the door for a possible amnesty.

Re-energizing the Kurdish peace talks would be something that everyone could vote “Yes” for. But trading it for a negotiation process and holding the Kurdish vote hostage to one’s prison terms is another thing entirely. If the AK Party is talking to ÷calan, why are our sons getting killed in the hellhole called Al-Bab?

February/15/2017 http://www.hurriyetdailyn(...)109749&NewsCatID=515
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_168917223
quote:
10s.gif Op woensdag 15 februari 2017 13:10 schreef Slayage het volgende:
gaan de turken weer draaien en nu mbt PKK/YPG? zou me niks verbazen iig, omdat het niet de eerste keer zal zijn, dat Erdo/AKP aan tafel ging met de de PKK, Erdo was imers de eerste turkse premier die het aandurfde om te zeggen "we hebben een koerdische probleem". na aanvankelijk de traditionele turks PKK standpunt van "we gaan niet aan tafel met terroristen".

[..]

Omdat Putin en Trump hem onder een vergrootglas houden.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_168917388
quote:
10s.gif Op woensdag 15 februari 2017 12:14 schreef Slayage het volgende:
en tfsa weer terug na een isis counter. is al bab nu wel weer een optie voor de assadisten vraag ik me af. waarschijnlijk tijdens deze aanval
HDNER twitterde op woensdag 15-02-2017 om 10:43:18 10 ISIL suicide bombers killed in fierce clashes during attack on Turkish base in Syria https://t.co/5j9T3c3tEP https://t.co/5mmCB9W7Sl reageer retweet
[ afbeelding ]
Als de berichtgeving klopt dat IS zich vanuit Tadef richting Al Bab terugtrekt, staat SAA ook zo helemaal aan de stadsgrenzen. Langs de andere kant zou Tadef opgeven het wel heel makkelijk om van het hele gebied een IS pocket te maken, dus benieuwd of IS dat zou doen.
pi_168917961
quote:
10s.gif Op woensdag 15 februari 2017 13:10 schreef Slayage het volgende:
gaan de turken weer draaien en nu mbt PKK/YPG? zou me niks verbazen iig, omdat het niet de eerste keer zal zijn, dat Erdo/AKP aan tafel ging met de de PKK, Erdo was imers de eerste turkse premier die het aandurfde om te zeggen "we hebben een koerdische probleem". na aanvankelijk de traditionele turks PKK standpunt van "we gaan niet aan tafel met terroristen".

[..]

Het zou de Koerden en Turken goed doen als Turkije en Koerdische groeperingen toenadering met elkaar zoeken.
Turkije had relatieve rust toen er vredesgesprekken waren en dat kwam goed uit voor beide bevolkingsgroepen. Minder ellende op de wereld is altijd welkom.
pi_168918190
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 22:45 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

je weet wel, van die engerds die steroiden spuiten samen met Synthol.

dit soort
[ afbeelding ]
Een keer goed prikken en er komt allemaal pus uit.
pi_168919021
quote:
1s.gif Op woensdag 15 februari 2017 14:17 schreef Djibril het volgende:

[..]

Het zou de Koerden en Turken goed doen als Turkije en Koerdische groeperingen toenadering met elkaar zoeken.
Turkije had relatieve rust toen er vredesgesprekken waren en dat kwam goed uit voor beide bevolkingsgroepen. Minder ellende op de wereld is altijd welkom.
Eens. Helaas was het oplaaien van de gevechten tussen de Pkk en de Turkse veiligheidstroepen een directe resultaat van het conflict in SyriŽ. Misschien kan het ook de andere kant op werken. Namelijk dat het conflict in SyriŽ het conflict in Turkije beÔnvloed.
Eigenlijk kun je zelfs beargumenteren dat we het hebben over 1 en dezelfde conflict als we het hebben over de Pkk/Ypg wat niet. Namelijk een "emancipatie beweging van koerden". Uiteraard ligt het niet zo zwart wit, maar als we het zo benaderen kunnen we misschien resultaten zien voor beide kanten van de Syrisch/Turkse grens.
Daarnaast waren de turken ook huiverig voor een Koerdische staat in noord Irak sinds de eerste golf oorlog, maar tegenwoordig liggen de kaarten heel anders en zullen turken de eerste zijn om een "onafhankelijk Koerdistan" te steunen. Tijden veranderen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_168919079
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2017 13:43 schreef HSG het volgende:

[..]

Omdat Putin en Trump hem onder een vergrootglas houden.
De omstandigheden vragen nu eenmaal om een andere aanpak.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_168919882
quote:
10s.gif Op woensdag 15 februari 2017 13:10 schreef Slayage het volgende:
gaan de turken weer draaien en nu mbt PKK/YPG? zou me niks verbazen iig, omdat het niet de eerste keer zal zijn, dat Erdo/AKP aan tafel ging met de de PKK, Erdo was imers de eerste turkse premier die het aandurfde om te zeggen "we hebben een koerdische probleem". na aanvankelijk de traditionele turks PKK standpunt van "we gaan niet aan tafel met terroristen".

[..]

Dat zou gezichtsverlies betekenen voor Erdogan. Hij kan het dan wel schudden met zijn referendum.
pi_168920009
quote:
1s.gif Op woensdag 15 februari 2017 15:50 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Dat zou gezichtsverlies betekenen voor Erdogan. Hij kan het dan wel schudden met zijn referendum.
Uiteraard zullen deze moves na het referendum plaatsvinden. Als het al waar is. Tot het referendum zie ik alleen maar escalatie waarom denk je dat ze nu bv afrin aan het bombarderen zijn? Dient puur politieke doeleinden. Wij bestrijden de Pkk ook in SyriŽ je weetz ;) waarom denk je dat bahÁeli nu erdo steunt mbt de grondwetswijziging? Puur omdat erdo bahÁeli toezegging heeft gegeven om de Pkk inclusief de hdp te bestrijden , dat was de deal.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 15 februari 2017 @ 17:44:23 #43
218617 YazooW
bel de wouten!
pi_168921948
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 22:45 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

je weet wel, van die engerds die steroiden spuiten samen met Synthol.

dit soort
[ afbeelding ]
  woensdag 15 februari 2017 @ 21:37:29 #44
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168928332
Verzet van ISIS lijkt puur gericht op de Al Bab-ring, tegen de Tigers kunnen ze momenteel totaal niet op. Benieuwd wat ze er in Deir Hafer aan gaan doen.
C4u6R5sWEAAleFH?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 15 februari 2017 @ 22:38:54 #45
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168930029
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2017 21:37 schreef Szura het volgende:
Verzet van ISIS lijkt puur gericht op de Al Bab-ring, tegen de Tigers kunnen ze momenteel totaal niet op. Benieuwd wat ze er in Deir Hafer aan gaan doen.
[ afbeelding ]
Het zou zomaar kunnen dat ze in Al-Bab zo sterk zijn omdat er veel strijders uit Deir Hafer zijn gekomen.
pi_168930671
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2017 21:37 schreef Szura het volgende:
Verzet van ISIS lijkt puur gericht op de Al Bab-ring, tegen de Tigers kunnen ze momenteel totaal niet op. Benieuwd wat ze er in Deir Hafer aan gaan doen.
[ afbeelding ]
Zij zijn IS ook nog niet tegen gekomen echt tegen gekomen anders dan paar dorpen.
Kijken hoe ze het tegen IS doen in Tadef.
pi_168930887
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2017 21:37 schreef Szura het volgende:
Verzet van ISIS lijkt puur gericht op de Al Bab-ring, tegen de Tigers kunnen ze momenteel totaal niet op. Benieuwd wat ze er in Deir Hafer aan gaan doen.
[ afbeelding ]
Ik vraag me altijd af hoeveel lui zo'n dorp dan verdedigen. Dat zullen er toch niet meer dan 20 zijn in een normaal dorp?
  woensdag 15 februari 2017 @ 23:56:54 #48
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168931478
Dood Frans ISIS-tuig blijkbaar door dna bevestigd

http://m.7sur7.be/7s7/m/f(...)-des-tests-ADN.dhtml

En er is ook een of ander testament uitgegeven. Draadje:

https://twitter.com/romaincaillet/status/831973948283822080
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 16 februari 2017 @ 07:28:51 #49
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168932895
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2017 23:20 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Ik vraag me altijd af hoeveel lui zo'n dorp dan verdedigen. Dat zullen er toch niet meer dan 20 zijn in een normaal dorp?
Ik vraag me dat ook altijd af maar ik denk dat dorpen achter de linies niet altijd verdedigd worden. Ze trekken zich terug naar het volgende dorp als ze worden overlopen. Ze kunnen toch nooit in alle dorpen zitten?
pi_168933963
owwwwkaaaaayyy. dit zag ik niet aankomen.

kennelijk is er het een en ander gebeurd/afgesproken achter de schermen. vraag me af wat we nu op de grond gaan zien gebeuren.

quote:
Al-Bab operation complete, Turkey's Chief of Staff says

The operation to liberate the northern Syrian town of al-Bab from Daesh terrorists has been completed and Turkish troops are working to clear mines and explosives, Chief of General Staff Gen. Hulusi Akar reportedly said on Wednesday.


According to Sabah Ankara Bureau Chief Okan MŁderrisoğlu, Gen. Akar told journalists accompanying President Recep Tayyip Erdoğan on his three-day visit to Gulf countries that the al-Bab Operation has been finished and explosive ordnance disposal teams are currently working to clear the region.

The Turkish army has been supporting Free Syrian Army (FSA) fighters in liberating al-Bab, a strategic city for Daesh, from the terrorist group. Tuesday marked the 176th day since the city was surrounded in order to liberate it.

Turkey launched Operation Euphrates Shield on Aug. 24, 2016 declaring that is was exercising its rights of self-defense codified under the U.N. Charter Article 51.

A total of 2,852 Daesh terrorists, and 357 PKK/PYD terrorists have been killed since the beginning of the operation, while 2,207 positions belonging to the terrorists have been destroyed by Turkish artillery and airstrikes.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')