abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_168838194
registreer om deze reclame te verbergen
EPO.jpg

laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.


- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213
51a740b816.jpg

CjxoeCdUoAEUauv.jpg
  zaterdag 11 februari 2017 @ 22:38:56 #2
14505 OProg
A Life in Music
pi_168838366
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2017 22:18 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Zulke foutjes boeien niet als je jurist wil worden.
Lang genoeg door studeren en dan ga je het vanzelf infaam en abject vinden.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_168930697
thijszonneveld twitterde op woensdag 15-02-2017 om 22:53:08 Hoe het ervoor staat met de bloedzakken uit Operación Puerto: https://t.co/SmcWcocaBl via @el_pais reageer retweet
thijszonneveld twitterde op woensdag 15-02-2017 om 22:55:06 Het WADA heeft inmiddels 30+ wielrenners en atleten geïdentificeerd, maar studeert nog op juridische gevolgen van naar buiten brengen. reageer retweet
thijszonneveld twitterde op woensdag 15-02-2017 om 22:56:09 En dus duurt het langer en langer en langer. Sanctioneren kan sowieso al niet meer: overtredingen zijn inmiddels verjaard. reageer retweet
  woensdag 15 februari 2017 @ 23:19:50 #4
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_168930885
registreer om deze reclame te verbergen
Wow wat een verrassing zeg!
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  woensdag 15 februari 2017 @ 23:20:40 #5
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_168930899
Als al die namen ooit daadwerkelijk naar buiten komen naam ik een maand een Thijs Z. UI.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_168931044
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2017 23:20 schreef Mani89 het volgende:
Als al die namen ooit daadwerkelijk naar buiten komen naam ik een maand een Thijs Z. UI.
alle namen en niet alleen wielrenners
pi_168931191
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2017 23:20 schreef Mani89 het volgende:
Als al die namen ooit daadwerkelijk naar buiten komen naam ik een maand een Thijs Z. UI.
Dit moet even gequoot worden.
pi_168949024
zEkNRnx.jpg
  Moderator vrijdag 17 februari 2017 @ 23:35:37 #10
436595 crew  Sked
Limited Edition
pi_168974737
Voetballers gebruiken geen doping. Lachwekkende boete natuurlijk.
pi_168974849
quote:
10s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 23:35 schreef Sked het volgende:
Voetballers gebruiken geen doping. Lachwekkende boete natuurlijk.
Als je maar niet over doping begint in VBL. Dan associëren ze het alleen met Wielrennen, voor de rest niet.
  zaterdag 18 februari 2017 @ 11:51:03 #12
408773 F.Begbie
Yeeeaaaaaahhhh!
pi_168979655
The Anti-Doping Authority of the Netherlands has sanctioned water polo player Olaf Bakker with a three year, three moth sanction after he tested positive for six substances at an in-competition test. ‘On December 10, 2016, the water polo player Olaf Bakker (NED) was tested positive to the prohibited substances 19-norandrosterone, 19-noretiocholanolone, nandrolone, boldenone (Class S.1.1.B Endogenous Anabolic Androgenic Steroids), stanozolol (Class S.1.1.A Exogenous Anabolic Androgenic Steroids) and tamoxifen (Class S.4 Hormone and Metabolic Modulators) following an in-competition doping control test conducted on the occasion of the water polo competitions’, read a statement from the Fédération Internationale de Natation (FINA), confirming the sanction.

‘The Anti-Doping Authority of Netherlands imposed in accordance with art 10.6.3 of the WAD Code a sanction of three (3) years’ and three (3) months ineligibility on the athlete starting on January 19, 2017, the day of his provisional suspension’, continued the statement. ‘All competitive results obtained by the athlete since December 10, 2016 were disqualified with all resulting consequences including forfeiture of any title, award, medals, points, prizes, etc’.

_O-
Armed robbery. With a replica. I mean, how the fuck can it be armed robbery with a fucking replica?
pi_168979795
Waar speelt die gek eigenlijk? Via Google kom je alleen bij Het Ravijn maar daar staat hij niet op de site :P
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  zaterdag 18 februari 2017 @ 12:01:20 #14
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_168979841
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 11:58 schreef heywoodu het volgende:
Waar speelt die gek eigenlijk? Via Google kom je alleen bij Het Ravijn maar daar staat hij niet op de site :P
Ik kom via Google op Brandenburg :P
http://www.bzc-brandenburg.nl/versterking-brandenburg-eredivisie/
Ik kan tellen
pi_168979854
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 11:51 schreef F.Begbie het volgende:
The Anti-Doping Authority of the Netherlands has sanctioned water polo player Olaf Bakker with a three year, three moth sanction after he tested positive for six substances at an in-competition test. ‘On December 10, 2016, the water polo player Olaf Bakker (NED) was tested positive to the prohibited substances 19-norandrosterone, 19-noretiocholanolone, nandrolone, boldenone (Class S.1.1.B Endogenous Anabolic Androgenic Steroids), stanozolol (Class S.1.1.A Exogenous Anabolic Androgenic Steroids) and tamoxifen (Class S.4 Hormone and Metabolic Modulators) following an in-competition doping control test conducted on the occasion of the water polo competitions’, read a statement from the Fédération Internationale de Natation (FINA), confirming the sanction.

‘The Anti-Doping Authority of Netherlands imposed in accordance with art 10.6.3 of the WAD Code a sanction of three (3) years’ and three (3) months ineligibility on the athlete starting on January 19, 2017, the day of his provisional suspension’, continued the statement. ‘All competitive results obtained by the athlete since December 10, 2016 were disqualified with all resulting consequences including forfeiture of any title, award, medals, points, prizes, etc’.

_O-
en geen Kromo???
pi_168979867
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 12:01 schreef THEFXR het volgende:

[..]

en geen Kromo???
Echt he en geen Phelps WTF man is dit
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_168979993
quote:
Dank u ^O^
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_168980190
Gewoon alle pillen uit de apotheek ingenomen :D
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  zaterdag 18 februari 2017 @ 12:33:11 #19
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_168980219
Hij neemt zijn sport tenminste serieus.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_168980229
Tamoxifen is gewoon een borstkankermedicijn, dat dat überhaupt in je opkomst om dat te slikken :N
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
pi_168980513
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 12:34 schreef DeLuna het volgende:
Tamoxifen is gewoon een borstkankermedicijn, dat dat überhaupt in je opkomst om dat te slikken :N
Niet zo heel vreemd gelet op de hoeveelheid anabole steroïden die hij gebruikte. Bijna standaard middel na een kuur om te voorkomen dat oestrogeen zijn werk doet.
pi_168981618
Maar goed dat WIJ sinds 3 dagen een plaquette hebben ter ere van al ONZE jongens en meisjes die medailles zijn onthouden door die vieze buitenlanders *O*
  Redactie Sport zaterdag 18 februari 2017 @ 14:03:08 #23
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_168981638
quote:
Chickengod.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_168983877
quote:
9s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 12:02 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Echt he en geen Phelps WTF man is dit
sinds wanneer wordt die gecontroleert door de NDA?
pi_168983890
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 16:22 schreef THEFXR het volgende:

[..]

sinds wanneer wordt die gecontroleert door de NDA?
Niet, maar het is net zo'n onzinnige opmerking als bij elke willekeurige geschorste sporter reageren met 'omg en die en die niet?!". Nee, die en die niet.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_168983903
quote:
9s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 16:23 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Niet, maar het is net zo'n onzinnige opmerking als bij elke willekeurige geschorste sporter reageren met 'omg en die en die niet?!". Nee, die en die niet.
Kromo heeft meer spiermassa dan de bovengemiddelde sporter.
pi_168983918
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 16:24 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Kromo heeft meer spiermassa dan de bovengemiddelde sporter.
Schandalig dat ze zo'n Bakker dan aanpakken inderdaad.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_168983928
quote:
10s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 16:25 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Schandalig dat ze zo'n Bakker dan aanpakken inderdaad.
nah, meer van waarom wordt ie gecontroleerd, Ram moest toch zuinig aandoen, geen geld enzo.
Hij is ook gewoon zwemleraar en dus geen pro sporter die zijn geld er mee verdient.
  zondag 19 februari 2017 @ 17:41:11 #29
39256 Bonobo11
Have a good time, all the time
pi_169005992
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 16:26 schreef THEFXR het volgende:

[..]

nah, meer van waarom wordt ie gecontroleerd, Ram moest toch zuinig aandoen, geen geld enzo.
Hij is ook gewoon zwemleraar en dus geen pro sporter die zijn geld er mee verdient.
Klein visje pakken, zodat de grote weer gewaarschuwd zijn.
Feyenoord!!! * Barça
  zondag 19 februari 2017 @ 17:43:34 #30
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_169006052
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 16:26 schreef THEFXR het volgende:

[..]

nah, meer van waarom wordt ie gecontroleerd, Ram moest toch zuinig aandoen, geen geld enzo.
Hij is ook gewoon zwemleraar en dus geen pro sporter die zijn geld er mee verdient.
Hij zal wel opeens overdreven gespierd zijn geworden dat je het bijna niet eens hoefde te testen. Een keertje is al genoeg. Lekker gedaan jongen.
pi_169011627
hajoseppelt twitterde op zondag 19-02-2017 om 20:19:12 WADA confirmed to ARD: No names in Fuentes DNA analysis identified. Spanish sources: so far only possible to conclude 2 sports: Cycling/T&F reageer retweet
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  zondag 19 februari 2017 @ 21:07:26 #32
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169011810
Wat een schande is dat hele dossier toch
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169012090
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2017 21:07 schreef Szura het volgende:
Wat een schande is dat hele dossier toch
Nou ja en nee. Zijn nog aardig wat renners gevallen. Bijvoorbeeld van Ferrari / montova is bijna niets uitgekomen.
  maandag 20 februari 2017 @ 02:08:20 #34
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_169017886
quote:
9s.gif Op zondag 19 februari 2017 21:02 schreef heywoodu het volgende:
hajoseppelt twitterde op zondag 19-02-2017 om 20:19:12 WADA confirmed to ARD: No names in Fuentes DNA analysis identified. Spanish sources: so far only possible to conclude 2 sports: Cycling/T&F reageer retweet
T&F ???
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_169017892
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2017 02:08 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

T&F ???
Track and field.

Ofwel atletiek.
pi_169018193
quote:
9s.gif Op zondag 19 februari 2017 21:02 schreef heywoodu het volgende:
hajoseppelt twitterde op zondag 19-02-2017 om 20:19:12 WADA confirmed to ARD: No names in Fuentes DNA analysis identified. Spanish sources: so far only possible to conclude 2 sports: Cycling/T&F reageer retweet
Blij om wederom te lezen dat er in technische sporten geen doping wordt gebruikt.
Jack does it in real time...
  maandag 20 februari 2017 @ 11:55:56 #37
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169021604
quote:
1s.gif Op zondag 19 februari 2017 21:13 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Nou ja en nee. Zijn nog aardig wat renners gevallen. Bijvoorbeeld van Ferrari / montova is bijna niets uitgekomen.
Ja leuk die renners en wat atleten, maar alle sporten hadden moeten bloeden.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169021713
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 16:26 schreef THEFXR het volgende:

[..]

nah, meer van waarom wordt ie gecontroleerd, Ram moest toch zuinig aandoen, geen geld enzo.
Hij is ook gewoon zwemleraar en dus geen pro sporter die zijn geld er mee verdient.
Anonieme tip van een concurrent/jalourse medespeler?
pi_169028771
quote:
1s.gif Op maandag 20 februari 2017 11:55 schreef Szura het volgende:

[..]

Ja leuk die renners en wat atleten, maar alle sporten hadden moeten bloeden.
is het ook niet zo dat lang niet alle sporters bij hem kwamen voor bloed, maar vooral voor andere dopingproducten? Vooral veel wielrenners kwamen bij hem voor bloed.
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_169032007
Welke sporten WADA?
quote:
De naam Operación Puerto verwijst naar de codenaam die de Guardia Civil aan de zaak gaf. Onder de 200 atleten zitten 47 wielrenners, maar ook grote namen uit het tennis, de Formule 1 en het voetbal worden genoemd
Jammer dat die andere 153 niet meer genoemd gaan worden.
Bij Hoevelaken linksaf
pi_169033261
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2017 20:40 schreef TheRipper het volgende:
Welke sporten WADA?

[..]

Jammer dat die andere 153 niet meer genoemd gaan worden.
het enige wat ik me kan voorstellen bij F1 is EPO zodat je veel later in de race vermoeid raakt.
  maandag 20 februari 2017 @ 21:59:23 #42
14505 OProg
A Life in Music
pi_169034368
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2017 21:22 schreef THEFXR het volgende:

[..]

het enige wat ik me kan voorstellen bij F1 is EPO zodat je veel later in de race vermoeid raakt.
Spierversterkers kan ook prima.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_169034539
Kunnen ze echt niemand identificeren? :') Daar geloof ik echt niets van
  maandag 20 februari 2017 @ 22:05:47 #44
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_169034614
Ik zei het toch.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  maandag 20 februari 2017 @ 22:41:48 #45
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_169035537
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2017 22:02 schreef Frozen-assassin het volgende:
Kunnen ze echt niemand identificeren? :') Daar geloof ik echt niets van
Natuurlijk kan dat wel. Volgens mij is dat ook al gebeurd zelfs. Tenminste, dat was niet al te lang geleden in het nieuws, toen was alleen nog de vraag of ze het naar buiten mochten brengen.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_169037301
quote:
14s.gif Op maandag 20 februari 2017 21:59 schreef OProg het volgende:

[..]

Spierversterkers kan ook prima.
alonso van
grande.jpg
naar
.
111109064032-fernando-alonso-nov9-story-top.jpg
pi_169039155
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2017 22:02 schreef Frozen-assassin het volgende:
Kunnen ze echt niemand identificeren? :') Daar geloof ik echt niets van
Je moet wel eerst van iedereen DNA afnemen dan. Waar Spaanse justitie ongetwijfeld weer een stokje voor zou steken. Wat mij betreft hadden ze alle codenamen bekend gemaakt, en welke middelen gebruikt werden, dan waren we er wel uit gekomen.
pi_169039223
Overigens werd later bekend dat het 200 stalen, niet sporters waren toch? 36 sporters (23 wielrenners, 12 atleten en 1 onbekend).

En zoals Zonnegod ook al aangeeft: het is bijzonder onwaarschijnlijk en onlogisch dat daar tennissers en voetballers tussen zitten. Zelfs wielrenners vonden bloeddoping leip, na de ontdekking van EPO was dat helemaal niet meer nodig. Echter door verbeterde controles later weer wel. Tja, daar hoeven we in het voetbal en tennis natuurlijk niet van te spreken. Je kan in het tennis lachend een spuit zetten bij een game wissel, en hoeveel % van de voetballers in de Bundesliga had ook alweer een hematocriet >50? Sorry, ik weet dat het een populair narratief is, maar voetballers en tennissers zitten niet bij de bloedzakken.

http://www.ad.nl/sport/va(...)an-fuentes~afaee566/
  dinsdag 21 februari 2017 @ 13:15:08 #49
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_169043883
Wat uitgebreider verhaaltje over die slikkende waterpolospeler http://www.volkskrant.nl/(...)&utm_campaign=buffer
Ik kan tellen
pi_169043981
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 februari 2017 13:15 schreef 99.999 het volgende:
Wat uitgebreider verhaaltje over die slikkende waterpolospeler http://www.volkskrant.nl/(...)&utm_campaign=buffer
Ah, gelukkig heeft doping bij waterpolo weinig zin.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_169044062
quote:
9s.gif Op dinsdag 21 februari 2017 13:20 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ah, gelukkig heeft doping bij waterpolo weinig zin.
Echt he. Zijn sporters of de mensen erom heen nou gewoon zo dom?
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  dinsdag 21 februari 2017 @ 17:00:31 #52
14505 OProg
A Life in Music
pi_169048612
quote:
Herman Ram, directeur van de Doping Autoriteit: 'Wij brengen in zulke gevallen geen persbericht naar buiten. Maar we wijzen de betrokken sporter erop dat de internationale federatie met zijn of haar naam kan komen. De FINA, de wereldzwembond, heeft de gewoonte dat dan ook met naam en toenaam te doen.'
Gelukkig doen veel bonden dat verder niet dus kan je gewoon de wereld in slingeren dat er een blessure is of dat je er wegens motivatiegebrek even tussen uit gaat.

:')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_169048672
quote:
14s.gif Op dinsdag 21 februari 2017 17:00 schreef OProg het volgende:

[..]

Gelukkig doen veel bonden dat verder niet dus kan je gewoon de wereld in slingeren dat er een blessure is of dat je er wegens motivatiegebrek even tussen uit gaat.

:')
Eindelijk eens een opmerking van Herman Ram waar we wat aan hebben.
pi_169058663
Cas handhaaft voorlopige schorsing van Russische langlaufers.
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  zaterdag 25 februari 2017 @ 22:12:33 #55
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_169143915
Arbuthnott twitterde op zaterdag 25-02-2017 om 21:30:07 Sir Mo Farah's coach Alberto Salazar used banned drug infusions to boost athletes' performance - Usada report alleges @thesundaytimes reageer retweet
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_169145039
quote:
14s.gif Op dinsdag 21 februari 2017 17:00 schreef OProg het volgende:

[..]

Gelukkig doen veel bonden dat verder niet dus kan je gewoon de wereld in slingeren dat er een blessure is of dat je er wegens motivatiegebrek even tussen uit gaat.

:')
dat was toch algemeen bekend dat de NDA niks naar buiten brengt?
pi_169152409
Het Amerikaanse antidopingbureau Usada heeft vandaag bevestigd dat er een onderzoek gaande is naar de Amerikaanse atletiekcoach Alberto Salazar, die mogelijke de antidopingregels heeft overtreden.

?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9

Het onderzoek ligt in handen bij een staatsinstantie dat vergunningen afgeeft om medicijnen voor te schrijven, aldus een woordvoerder.

Salazar leidt een trainingscentrum van Nike in het Amerikaanse Oregon en is al jarenlang de trainer van de Britse meervoudig olympisch- en wereldkampioen 5000 en 10.000 meter Mo Farah. ,,De zaak loopt nog. Het betreft de zorg die een arts heeft gegeven aan atleten van het Nike Oregon Project. We benadrukken dat de coaches en atleten allemaal onschuldig zijn zolang niet vaststaat dat de antidopingregels zijn overtreden'', aldus een woordvoerder van Usada.

De Britse krant Sunday Times lekte zaterdag uit het rapport van Usada, gedateerd maart 2016, waaruit naar voren komt dat Salazar ''onaanvaardbare gezondheidsrisico's'' heeft genomen met zijn atleten. Zo zou hij het weliswaar niet verboden aminozuur L-carnitine via een verboden wijze via infuus hebben toegediend en medicijnen hebben voorgeschreven waar geen medische noodzaak voor was.

De Nederlandse toploopster Sifan Hassan traint sinds december 2016 ook bij Salazar in Oregon en valt buiten het onderzoek. Ze heeft een succesvolle overstap gemaakt naar het trainingscentrum in Oregon. Ze verbeterde deze winter al twee Nederlandse indoorrecords: op de Engelse mijl en de 3000 meter.

http://www.ad.nl/andere-s(...)fan-hassan~a8ea0e81/

Ben niet verbaasd over Mo Farrah.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_169154539
quote:
De Britse topatleet Mo Farah heeft zondag op zijn Facebook-pagina verklaard dat hij een “cleane atleet” is nadat een uitgelekt rapport suggereerde dat zijn Amerikaanse coach het antidopingreglement zou overtreden hebben om de prestaties van enkele van zijn atleten te verbeteren.

The Times kon een rapport van het Amerikaanse antidopingagentschap (USADA) inkijken. In het rapport dat dateert van maart 2016 staat volgens de Britse krant dat coach Alberto Salazar “bijna zeker” de antidopingregels heeft gebroken door zijn atleten een niet verboden aminozuur via een infuus toe te dienen. De manier van toedienen is een probleem omdat een infuus waarbij meer dan 50 milliliter binnen zes uur wordt toegediend sowieso is verboden. Het USADA bevestigde zondag dat er een onderzoek gaande is naar Salazar.

Middenafstandsloper Farah vindt het “zeer frustrerend” dat hij met een mededeling voor de dag moet komen over dit onderwerp. “Ik ben een cleane atleet die nooit de regels heeft overtreden en het is heel onplezierig dat bepaalde media, ondanks de duidelijke feiten, blijven proberen om me in verband te brengen met dopingbeschuldigingen”, aldus de viervoudige olympische kampioen. “Zoals ik eerder al vaak heb gezegd, moeten we er alles aan doen om een cleane sport te bekomen en het is volkomen terecht dat wie de regels overtreedt bestraft wordt. Maar dit moet gedaan worden op een correcte manier en als USADA of een ander antidopingagentschap een bewijs van een overtreding heeft, dan moeten ze dit bekendmaken en actie ondernemen in plaats van de media toe te laten om rechter en jury te zijn.”
pi_169155323
Mo kan in ieder geval als stand-up comedian aan de slag wanneer hij afscheid neemt van de atletiek.
Jack does it in real time...
pi_169159043
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 13:13 schreef tong80 het volgende:
Het Amerikaanse antidopingbureau Usada heeft vandaag bevestigd dat er een onderzoek gaande is naar de Amerikaanse atletiekcoach Alberto Salazar, die mogelijke de antidopingregels heeft overtreden.

[ afbeelding ]

Het onderzoek ligt in handen bij een staatsinstantie dat vergunningen afgeeft om medicijnen voor te schrijven, aldus een woordvoerder.

Salazar leidt een trainingscentrum van Nike in het Amerikaanse Oregon en is al jarenlang de trainer van de Britse meervoudig olympisch- en wereldkampioen 5000 en 10.000 meter Mo Farah. ,,De zaak loopt nog. Het betreft de zorg die een arts heeft gegeven aan atleten van het Nike Oregon Project. We benadrukken dat de coaches en atleten allemaal onschuldig zijn zolang niet vaststaat dat de antidopingregels zijn overtreden'', aldus een woordvoerder van Usada.

De Britse krant Sunday Times lekte zaterdag uit het rapport van Usada, gedateerd maart 2016, waaruit naar voren komt dat Salazar ''onaanvaardbare gezondheidsrisico's'' heeft genomen met zijn atleten. Zo zou hij het weliswaar niet verboden aminozuur L-carnitine via een verboden wijze via infuus hebben toegediend en medicijnen hebben voorgeschreven waar geen medische noodzaak voor was.

De Nederlandse toploopster Sifan Hassan traint sinds december 2016 ook bij Salazar in Oregon en valt buiten het onderzoek. Ze heeft een succesvolle overstap gemaakt naar het trainingscentrum in Oregon. Ze verbeterde deze winter al twee Nederlandse indoorrecords: op de Engelse mijl en de 3000 meter.

http://www.ad.nl/andere-s(...)fan-hassan~a8ea0e81/

Ben niet verbaasd over Mo Farrah.

:P
wel over Nike? die doen altijd of hun neus bloed, nl
pi_169162721
quote:
14s.gif Op zondag 26 februari 2017 15:38 schreef DeeBee het volgende:
Mo kan in ieder geval als stand-up comedian aan de slag wanneer hij afscheid neemt van de atletiek.
Ha ha ha

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  maandag 27 februari 2017 @ 09:29:02 #62
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_169172690
Wat zouden ze in het peloton eigenlijk maskeren met die gummybeertjes na de wedstrijd?
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_169173876
Atletiekcoach Alberto Salazar ontkent met klem dat hij in strijd handelt met de dopingregels op zijn trainingscentrum in het Amerikaanse Oregon.

,,Ik geloof in een schone sport en verstrek geen verboden supplementen'' meldde hij vandaag aan de BBC.

,,Ik zal nooit doping toestaan en mijn methodes voldoen aan de regels van het mondiale antidopingbureau Wada'', aldus de voormalige marathontopper en coach van meervoudig wereld- en olympisch kampioen Mo Farah.

Salazar kwam afgelopen weekeinde in opspraak door de Sunday Times, die lekte uit een onderzoeksrapport van het Amerikaanse antidopingbureau Usada uit maart 2016. Daarin komt naar voren dat Salazar ''onaanvaardbare gezondheidsrisico's'' heeft genomen met zijn atleten. Zo zou hij het weliswaar niet verboden aminozuur L-carnitine via een verboden wijze via infuus hebben toegediend en medicijnen hebben voorgeschreven waar geen medische noodzaak voor was.

http://www.ad.nl/andere-s(...)-de-regels~a427e78d/

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_169175473
Is Alberto Salazar niet die man die in zijn debuutmarathon slechts 1 minuut en een beetje boven het toenmalige wereldrecord liep ?
Volgens mij was de man tijdens zijn eigen carriere al op de brommer.
En deze vos heeft zijn streken kennelijk niet verloren.
Bij Hoevelaken linksaf
pi_169225381
Sky toevallig stukken kwijt door diefstal, haha.
  woensdag 1 maart 2017 @ 22:30:10 #66
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_169230345
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 19:47 schreef JopJuh het volgende:
Sky toevallig stukken kwijt door diefstal, haha.
op twitter is het al een vette rel
  woensdag 1 maart 2017 @ 22:30:57 #67
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_169230369
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 10:57 schreef tong80 het volgende:
Atletiekcoach Alberto Salazar ontkent met klem dat hij in strijd handelt met de dopingregels op zijn trainingscentrum in het Amerikaanse Oregon.

,,Ik geloof in een schone sport en verstrek geen verboden supplementen'' meldde hij vandaag aan de BBC.

,,Ik zal nooit doping toestaan en mijn methodes voldoen aan de regels van het mondiale antidopingbureau Wada'', aldus de voormalige marathontopper en coach van meervoudig wereld- en olympisch kampioen Mo Farah.

Salazar kwam afgelopen weekeinde in opspraak door de Sunday Times, die lekte uit een onderzoeksrapport van het Amerikaanse antidopingbureau Usada uit maart 2016. Daarin komt naar voren dat Salazar ''onaanvaardbare gezondheidsrisico's'' heeft genomen met zijn atleten. Zo zou hij het weliswaar niet verboden aminozuur L-carnitine via een verboden wijze via infuus hebben toegediend en medicijnen hebben voorgeschreven waar geen medische noodzaak voor was.

http://www.ad.nl/andere-s(...)-de-regels~a427e78d/

:P
hij kan ook niks anders zeggen of hij wordt opgehangen.
pi_169231811
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 19:47 schreef JopJuh het volgende:
Sky toevallig stukken kwijt door diefstal, haha.
quote:
Informatie over mysterieus pakketje voor Bradley Wiggins verdween met gestolen laptop...

De teamdokter van Sky die in juni 2011 tijdens het Criterium du Dauphiné een “mysterieus pakketje” voor Bradley Wiggins ontving, kan niet staven dat het om onschuldige geneesmiddelen ging. De laptop waarop hij de medische gegevens bijhield, zou in 2014 tijdens een vakantie in Griekenland gestolen zijn.
Dat verklaarde Nicole Sapstead, hoofd van het Britse Antidopingagentschap (UKAD) woensdag voor de parlementaire commissie die dopinggebruik in de Britse sportwereld onderzoekt. Dokter Richard Freeman werd zelf ook voor de de commissie verwacht, maar zegde wegens ziekte af.

In december vertelde Sky-teambaas Dave Brailsford, op basis van hem door Freeman verstrekte informatie, de parlementariërs dat het pakketje fluimucil bevatte. Dat is een vrij te verkrijgen slijmoplosser die niet op de dopinglijst staat. Coach en ex-renner Simon Cope bracht het pakje van het Verenigd koninkrijk naar Frankrijk over.

“Vreemd en complex”

Sapstead interviewde 34 getuigen, maar Freeman was de enige die claimde te weten wat er in het pakje zat. “Vreemd”, vindt Sapstead dat. “Van een professioneel team als Sky, dat er prat op gaat dat het een zero tolerance tegenover doping hanteert, zou je verwachten dat ze over de gegevens beschikken om elke insinuatie over dopinggebruik te weerleggen. Freeman werd geacht om de gegevens van zijn laptop naar een gemeenschappelijke database over te brengen, maar deed dat om één of andere reden niet. Dat Freeman zowel voor Sky als de Britse wielerfederatie werkte, maakte het alleen maar complexer. British Cycling heeft een aanzienlijke voorraad medische producten, maar het is compleet onduidelijk naar wie die precies gaan. De federatie geeft dat ook gewoon toe. Bij British Cycling werden er geen gegevens bijgehouden en was er daarover ook geen beleid. Die richtlijnen waren er wel bij Sky, maar ze werden niet door iedereen gevolgd.”

“Ik vond niet dat er iets vreemd mee was”

Ook Cope, die het pakje mee over zee nam, had geen idee wat erin zat. “Ik heb het niet gevraagd en waarom zou ik ook”, verklaarde hij. “Ik vond niet dat er iets vreemd mee was. Het kwam van onze nationale federatie. Waarom zou ik die niet vertrouwen? En het was bestemd voor dokter Freeman van Sky, dat een zero tolerance politiek voert. Misschien had ik wel moeten vragen wat er in het pakje zat, het is niet bij me opgekomen. Een andere keer ben ik wel eens met veertig dozen naar Spanje gereden. Toen heb ik ook niet in elke doos gekeken. Ik veronderstel dat in elke doos een helm zat.”

Wiggins en Sky kwamen in opspraak nadat hackers gegevens hadden gepubliceerd waaruit bleek dat de renner met toestemming en een medisch attest verboden medicijnen gebruikte. Om een allergie tegen te gaan kreeg Wiggins kort voor de Tour van 2011 en 2012 en de Giro van 2013 de toelating om triamcinolone te gebruiken. Dat product staat wel op de antidopinglijst. Het Britse Antidopingagentschap kwam wel tot de bevinding dat British Cycling en Sky veel meer triamcinolone bestelden dan voor één renner nodig was. “Maar hoe, wanneer en bij wie dat dan gebruikt werd, blijkt onmogelijk te achterhalen, aldus Sapstead. .
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  woensdag 1 maart 2017 @ 23:22:57 #69
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_169232185
Sky :')
British Cycling :')

Opdoeken die handel.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_169235559
De vrouw van Rumsas reed ook gewoon maar overal naar toe zonder vragen te stellen, dat waren nog eens tijden. Goed dat er in het nieuwe wielrennen nog steeds dezelfde excuses bestaan!
Jack does it in real time...
  donderdag 2 maart 2017 @ 07:22:31 #71
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_169235729
"Ziek"
"Gestolen"
"weet niet"
"Geen idee"
"Niets vreemds"

_O- Goffedomme wat schaamteloos
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
pi_169235903
Marginal memories _O_
in a crowd you lose humanity
  donderdag 2 maart 2017 @ 08:06:16 #73
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_169235959
Benieuwd hoe lang ze dit nog gaan volhouden. Stinkt vreselijk dit...
pi_169237961
roadcc twitterde op woensdag 01-03-2017 om 18:43:52 Team Sky ordered more Triamcinolone than was needed for Wiggins TUEs #cycling https://t.co/3XzeLJBPfD https://t.co/XNOQv4p7Ki reageer retweet
:')
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_169238482
*Eén extra grote popcorn. Met heel veel zout, alstublieft!*
  donderdag 2 maart 2017 @ 11:38:26 #76
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_169238522
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 07:55 schreef Wombcat het volgende:
Marginal memories _O_
_O-

Had de Mo-ontwikkelingen ook nog gemist...Team Britain to hang please _O_ Sir Chris Hoy ook nog eventjes aub...
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
pi_169238611
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 11:38 schreef Bugno het volgende:

[..]

_O-

Had de Mo-ontwikkelingen ook nog gemist...Team Britain to hang please _O_ Sir Chris Hoy ook nog eventjes aub...
En Seb Coe, pretty please with sugar on top.
  donderdag 2 maart 2017 @ 11:59:51 #78
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_169238889
De hele kaart in één keer vol, chapeau

uMnCtCz.png
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
pi_169239167
danroan twitterde op donderdag 02-03-2017 om 11:36:38 Sir Bradley Wiggins refusing to answer questions about his mystery medical package this morning. VIDEO https://t.co/fO1gkH18ft reageer retweet
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  donderdag 2 maart 2017 @ 12:15:23 #80
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_169239183
Zijn 'Sir'-titel kunnen ze hem bijna gaan afnemen :)
pi_169239225
quote:
10s.gif Op donderdag 2 maart 2017 12:14 schreef rubbereend het volgende:
danroan twitterde op donderdag 02-03-2017 om 11:36:38 Sir Bradley Wiggins refusing to answer questions about his mystery medical package this morning. VIDEO https://t.co/fO1gkH18ft reageer retweet
Je bent ook wel een knuppel van een pauperjournalist als je een beetje bij z'n deur gaat staan :')
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  donderdag 2 maart 2017 @ 12:21:55 #82
7889 tong80
Spleenheup
pi_169239306
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 11:41 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

En Seb Coe, pretty please with sugar on top.
:D

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  donderdag 2 maart 2017 @ 12:22:45 #83
7889 tong80
Spleenheup
pi_169239324
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 12:17 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Je bent ook wel een knuppel van een pauperjournalist als je een beetje bij z'n deur gaat staan :')
Wat moet je anders bij een draaideur crimineel ?

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  donderdag 2 maart 2017 @ 13:12:19 #84
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_169240140
misschien wil sunfield wel een boekje erover schrijven, mooi voor onder de kerstboom
pi_169240265
quote:
3s.gif Op woensdag 1 maart 2017 23:13 schreef rubbereend het volgende:

[..]


[..]

Ja waarom zou je vragen stellen als je een pakketje de grens over smokkelt? Simon Cope kan beter niet op vakantie gaan naar Thailand.
pi_169240301
Een nu Froome nog. Kan niet zijn dat Wiggins dit allemaal deed en vroem niks.
  donderdag 2 maart 2017 @ 13:23:53 #87
14505 OProg
A Life in Music
pi_169240394
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 13:19 schreef Momo... het volgende:
Een nu Froome nog. Kan niet zijn dat Wiggins dit allemaal deed en vroem niks.
Als dat ook is gedaan zit alleen Nibali nog tussen VDB2 en de tourwinst.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  donderdag 2 maart 2017 @ 13:29:59 #88
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_169240523
quote:
1s.gif Op donderdag 2 maart 2017 13:17 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Ja waarom zou je vragen stellen als je een pakketje de grens over smokkelt? Simon Cope kan beter niet op vakantie gaan naar Thailand.
misschien was het wel coke of hero?
  donderdag 2 maart 2017 @ 13:32:27 #89
188813 de_boswachter
Boegbeeld / Fenomeen / Viesdik
pi_169240571
Tien jaar geleden wisten we niet eens dat Engelsen op de weg aan wielrennen deden. Anno 2017 rijden ze de klinkers uit de grond van alle koersen.
Niks aan de hand mensen, doorrijden.
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_169240938
Maar goed dat na 1998, 2006, 2010 niemand meer zich durfde te wagen aan doping. Het nieuwe wielrennen, dan was het toch leuker toen ze gewoon op pad gingen met de dozen EPO in de teamauto's en bij onraad gewoon een kuil groeven.
  donderdag 2 maart 2017 @ 14:19:32 #91
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_169241532
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 13:12 schreef kaasplankje het volgende:
misschien wil sunfield wel een boekje erover schrijven, mooi voor onder de kerstboom
"Als Sky niet meer de limit is"

_O_ Zou lezen

"Sky was de limit"
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
pi_169241587
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 14:19 schreef Bugno het volgende:

[..]

"Als Sky niet meer de limit is"

_O_ Zou lezen

"Sky was de limit"
Bradley in the Sky with Triamcinolone!
  donderdag 2 maart 2017 @ 14:22:57 #93
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_169241599
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 14:22 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Bradley in the Sky with Triamcinolone!
Dat kan Thijs niet spellen
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  donderdag 2 maart 2017 @ 15:16:56 #94
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_169242754
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 13:50 schreef Ericr het volgende:
Maar goed dat na 1998, 2006, 2010 niemand meer zich durfde te wagen aan doping. Het nieuwe wielrennen, dan was het toch leuker toen ze gewoon op pad gingen met de dozen EPO in de teamauto's en bij onraad gewoon een kuil groeven.
we hebben het nieuwe wielrennen wel degelijk gehad, motortjes :D :D :D *O*
  vrijdag 3 maart 2017 @ 09:29:39 #95
7889 tong80
Spleenheup
pi_169258890
Viktoriya Tereschuk moet haar in 2008 gewonnen olympische bronzen medaille op de moderne vijfkamp inleveren. De Oekraïnse bleek bij hertesten de steroïde turinabol gebruikt te hebben, de oude favoriet van Oost-Duitsland en de Sovjet-Unie.

De wereldkampioene van 2011 - waardoor ze verkozen werd tot Oekraïns sportvrouw van het jaar - eindigde in Beijing als derde in de klassieke olympische combinatiesport, bestaande uit schermen, zwemmen, paardrijden en de combinatieloop: hardlopen met onderweg pistoolschieten. Lena Schöneborn uit Duitsland won het goud, voor de Britse Heather Fell.

Normaal gesproken zal de Wit-Russische Anastasiya Samusevich van de vierde plek opschuiven naar de bronzen positie. "Zoiets is zeer spijtig en bijzonder zeldzaam in onze sport", reageerde Klaus Schormann, de baas van vijfkampbond UIPM. "We zijn het IOC dankbaar voor het vinden van een manier om ook historische uitslagen eerlijker te maken."

Vijkampster moet olympisch brons inleveren vanwege doping

Een Wit-Russische nu brons :D

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  vrijdag 3 maart 2017 @ 12:19:50 #96
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_169261602
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 09:29 schreef tong80 het volgende:
Viktoriya Tereschuk moet haar in 2008 gewonnen olympische bronzen medaille op de moderne vijfkamp inleveren. De Oekraïnse bleek bij hertesten de steroïde turinabol gebruikt te hebben, de oude favoriet van Oost-Duitsland en de Sovjet-Unie.

De wereldkampioene van 2011 - waardoor ze verkozen werd tot Oekraïns sportvrouw van het jaar - eindigde in Beijing als derde in de klassieke olympische combinatiesport, bestaande uit schermen, zwemmen, paardrijden en de combinatieloop: hardlopen met onderweg pistoolschieten. Lena Schöneborn uit Duitsland won het goud, voor de Britse Heather Fell.

Normaal gesproken zal de Wit-Russische Anastasiya Samusevich van de vierde plek opschuiven naar de bronzen positie. "Zoiets is zeer spijtig en bijzonder zeldzaam in onze sport", reageerde Klaus Schormann, de baas van vijfkampbond UIPM. "We zijn het IOC dankbaar voor het vinden van een manier om ook historische uitslagen eerlijker te maken."

Vijfkampster moet olympisch brons inleveren vanwege doping

Een Wit-Russische nu brons :D

:P
de procedure is wel crap, want niemand geeft nog om de uitslag van 2008, sommige mensen die keken, zijn nu al overleden.
  vrijdag 3 maart 2017 @ 12:22:49 #97
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_169261652
Brits baanwielrennen mogen ze ook wel doorlichten, dat is ook volledig ongeloofwaardig.
  vrijdag 3 maart 2017 @ 12:34:28 #98
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169261836
Hopelijk gaat Team Britain de Russen achterna
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169261901
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 12:19 schreef THEFXR het volgende:

[..]

de procedure is wel crap, want niemand geeft nog om de uitslag van 2008, sommige mensen die keken, zijn nu al overleden.
Sommige mensen die vorige week de Omloop het Nieuwsblad keken zijn ook al overleden, dus ja.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  vrijdag 3 maart 2017 @ 17:31:09 #100
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_169266905

Cees Rein verdient een lintje. Puik werk hoor.

Als ik dit met de jonge Cristiano en Messi vergelijk dan krijg ik een Riis deja vu.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_169267540
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 17:31 schreef Klopkoek het volgende:

Cees Rein verdient een lintje. Puik werk hoor.

Als ik dit met de jonge Cristiano en Messi vergelijk dan krijg ik een Riis deja vu.
Wat vergelijk je dan?
pi_169268323
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 17:31 schreef Klopkoek het volgende:

Cees Rein verdient een lintje. Puik werk hoor.

Als ik dit met de jonge Cristiano en Messi vergelijk dan krijg ik een Riis deja vu.
Messi was anders 15 centimeter kleiner geweest ofzo :')
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  vrijdag 3 maart 2017 @ 19:24:30 #103
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_169268926
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 18:11 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Wat vergelijk je dan?
De powerrrr, de snelheid, acceleratie, wendbaarheid. Het voetenwerk. Niet één enkel aspect op zich maar dat allemaal tezamen is atletisch keimoeilijk. Letterlijk een fenomeen ja. Welhaast onmogelijk... Nou ja, die knieën en aanhechtingen waren na 4 jaar wel kapot helaas.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_169275349
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 18:56 schreef rubbereend het volgende:

[..]

Messi was anders 15 centimeter kleiner geweest ofzo :')
De groeihormonen die Messi in z'n jeugd kreeg waren (en zijn nog steeds) toegestaan.
  zaterdag 4 maart 2017 @ 08:20:37 #105
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169279054
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 4 maart 2017 @ 15:38:19 #106
7889 tong80
Spleenheup
pi_169284505
Teambaas Dave Brailsford van wielerploeg Sky zegt zelf ook een injectie met de ontstekingsremmer triamcinolon te hebben gekregen.

ts_89be5fbe78629930193d0146de7c42d4.jpg

Dat verklaarde Brailsford in The Telegraph ter verklaring van de hoeveelheid van het middel dat op het hoofdkantoor van de Britse wielerbond is aangetroffen. De bekentenis volgt nadat Nicole Sapstead, hoofd van het Britse antidopingbureau, voor een parlementaire commissie die doping binnen de Britse wielersport onderzoekt, de vondst opmerkelijk had genoemd. Team Sky is nauw verbonden met de Britse bond.

Eerder was via hackers al bekend dat toenmalig Sky-kopman Bradley Wiggins in de aanloop naar drie edities van de Tour de France met een doktersattest geïnjecteerd was met de ontstekingsremmer. Uit onderzoek kwam vast te staan dat de aangetroffen hoeveelheid triamcinolon onmogelijk voor één persoon kon zijn. Nadat vrijdag al een van de coaches, Keith Lambert, had verklaard een injectie te hebben ontvangen, kwam Brailsford met hetzelfde verhaal naar buiten.

http://www.telegraaf.nl/t(...)oor_hem_waren__.html

Heerlijk :D :{

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  zaterdag 4 maart 2017 @ 17:08:08 #107
40566 Ericr
Livewrong
pi_169286085
Ja en de hond van Wiggins had natuurlijk een ontstoken pootje. Krijg toch de vliegende vinketering ook met die leugenachtige kutploeg.
pi_169286410
Dat gat blijven ze ook maar dieper graven...voor zichzelf, hou toch op zeg. :')
Jack does it in real time...
  zaterdag 4 maart 2017 @ 17:52:31 #109
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_169286947
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 15:38 schreef tong80 het volgende:
Teambaas Dave Brailsford van wielerploeg Sky zegt zelf ook een injectie met de ontstekingsremmer triamcinolon te hebben gekregen.

[ afbeelding ]

Dat verklaarde Brailsford in The Telegraph ter verklaring van de hoeveelheid van het middel dat op het hoofdkantoor van de Britse wielerbond is aangetroffen. De bekentenis volgt nadat Nicole Sapstead, hoofd van het Britse antidopingbureau, voor een parlementaire commissie die doping binnen de Britse wielersport onderzoekt, de vondst opmerkelijk had genoemd. Team Sky is nauw verbonden met de Britse bond.

Eerder was via hackers al bekend dat toenmalig Sky-kopman Bradley Wiggins in de aanloop naar drie edities van de Tour de France met een doktersattest geïnjecteerd was met de ontstekingsremmer. Uit onderzoek kwam vast te staan dat de aangetroffen hoeveelheid triamcinolon onmogelijk voor één persoon kon zijn. Nadat vrijdag al een van de coaches, Keith Lambert, had verklaard een injectie te hebben ontvangen, kwam Brailsford met hetzelfde verhaal naar buiten.

http://www.telegraaf.nl/t(...)oor_hem_waren__.html

Heerlijk :D :{

:P
Ze gaan daar toch niet mee wegkomen? Zou het ?
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  zaterdag 4 maart 2017 @ 17:54:37 #110
14505 OProg
A Life in Music
pi_169286988
Deze kan wel in het rijtje van EPO bij je hebben voor een kinderziekenhuis in Rusland.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_169287152
quote:
Brailsford werd na de Spelen van Peking in 2008 geopereerd aan een knie en bij zijn behandeling hoorde triamcinolon.
Lange behandeling wel, als hij daar ten tijde van Wiggins nog triamcinolon voor kreeg.
  zaterdag 4 maart 2017 @ 18:15:33 #112
7889 tong80
Spleenheup
pi_169287327
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 18:04 schreef wimderon het volgende:

[..]

Lange behandeling wel, als hij daar ten tijde van Wiggins nog triamcinolon voor kreeg.
Ze dachten het onder de knie te hebben.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_169287424
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 18:04 schreef wimderon het volgende:
Lange behandeling wel, als hij daar ten tijde van Wiggins nog triamcinolon voor kreeg.
Was een uitzondering op de normale medicijnen die hij kreeg. Volstrekt normaal.

quote:
“My joint is at risk of continuous degeneration which can in some instances require having a knee joint replacement. I have had subsequent episodes of severe inflammation.

Whilst this is normally managed with oral non-steroidal anti-inflammatory drugs, on one occasion a clinical decision was made to treat the symptoms within the joint with an intra-articular corticosteroid injection. This was done with the appropriate assessment, informed consent and subsequent monitoring.

The treatment was administered to me by our then team doctor, Dr Freeman, who is a musculoskeletal specialist, at the velodrome in line with good clinical practice."
quote:
James Murdoch, chairman of Sky plc, expressed his support for Team Sky on Thursday. "We're looking forward to a great season and the team looks really strong," he said. "We are backing them and we're enthusiastic about their future success." _O_
  zaterdag 4 maart 2017 @ 18:26:25 #114
56724 Wombcat
rent wiel
pi_169287460
quote:
14s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 17:54 schreef OProg het volgende:
Deze kan wel in het rijtje van EPO bij je hebben voor een kinderziekenhuis in Rusland.
Epo voor de hond _O_
in a crowd you lose humanity
  zaterdag 4 maart 2017 @ 19:39:33 #115
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_169288714
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 23:03 schreef wimderon het volgende:

[..]

De groeihormonen die Messi in z'n jeugd kreeg waren (en zijn nog steeds) toegestaan.
welke waren dat dan?
  zaterdag 4 maart 2017 @ 19:41:31 #116
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_169288762
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 17:08 schreef Ericr het volgende:
Ja en de hond van Wiggins had natuurlijk een ontstoken pootje. Krijg toch de vliegende vinketering ook met die leugenachtige kutploeg.
denk dat het voor iedere ploeg geldt, alleen er is altijd wel een ploeg die toch nog over de max gaat.
pi_169289072
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 19:39 schreef THEFXR het volgende:

[..]

welke waren dat dan?
De groeihormonen die toegestaan zijn bij medische noodzaak.
  zaterdag 4 maart 2017 @ 19:59:29 #118
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_169289107
quote:
7s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 19:57 schreef wimderon het volgende:

[..]

De groeihormonen die toegestaan zijn bij medische noodzaak.
die bestaan niet
pi_169289129
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 19:59 schreef THEFXR het volgende:

[..]

die bestaan niet
Oké.
  zondag 5 maart 2017 @ 12:17:26 #120
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_169300678
inrng twitterde op zondag 05-03-2017 om 11:37:34 Curious to know how someone can order testosterone patches "in error" https://t.co/xqXluLZDZA reageer retweet
  zondag 5 maart 2017 @ 12:44:58 #121
40566 Ericr
Livewrong
pi_169301327
Brailsford is een slappe lul, die test patches vallen dus wel te plaatsen.
pi_169301710
Haha, het zit ze toch allemaal wel tegen zeg. 'Per ongeluk' ook nog eens...en dat voor het team dat zo prat gaat op hun oog voor detail. :')
Jack does it in real time...
pi_169302075
Freeman wordt nu dus opgeofferd blijkbaar. Steve Peters die al meteen vragen gesteld zou hebben bij dat pakketje met testosteron. Hoofddokter die toegangscode voor ADAMS had veranderd zodat Freeman geen TUE's meer zou kunnen aanvragen en een systeem waarbij voortaan twee dokters één TUE moesten aanvragen.
pi_169312789
Als je ziet hoe onhandig Sky dit soort futiliteiten allemaal aanpakt ga je bijna denken dat ze geen professioneel dopingprogramma hebben.

Het vergrootglas op Sky doet me denken aan de laatste jaren van Rabobank.
  zondag 5 maart 2017 @ 21:33:29 #125
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_169317284
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 12:44 schreef Ericr het volgende:
Brailsford is een slappe lul, die test patches vallen dus wel te plaatsen.
marginal gains
pi_169327761
Nike doet zijn naam eer aan.
Just do it . . .
quote:
The sportswear giant Nike was accused of hindering a doping investigation into the elite training group run by Mo Farah’s coach Alberto Salazar according to fresh revelations from a leaked United States Anti-Doping Agency interim report, it has been claimed.
Bij Hoevelaken linksaf
  maandag 6 maart 2017 @ 20:24:10 #127
56724 Wombcat
rent wiel
pi_169337081
quote:
'Renners Team Sky willen af van omstreden baas Brailsford'
Foto: ANP
Gepubliceerd: 06 maart 2017 18:52 Laatste update: 06 maart 2017 20:01

Enkele wielrenners van Team Sky overwegen om teambaas Dave Brailsford te vragen om op te stappen. Dat meldt Cyclingnews op basis van een anonieme coureur.

De Britse ploeg ligt bij het Britse antidopingagentschap UKAD onder het vergrootglas. De instantie doet onder meer onderzoek naar de inhoud van een pakketje dat Bradley Wiggins in 2011 kreeg.

Brailsford stond toen ook al aan het roer van de equipe en gaf in de voorbije periode onduidelijke verklaringen over de inhoud van het pakketje. Bij de Britse ploeg staan onder anderen Wout Poels, Danny van Poppel en Tourwinnaar Chris Froome onder contract.

Volgens een anonieme renner van Team Sky zorgt alle consternatie rond zijn baas voor onrust binnen het team. "We maken ons zorgen. Binnen een groep die zo gericht is op details, beginnen er scheurtjes in het pantser te ontstaan omdat de aandacht van mensen elders ligt", aldus de coureur tegen Cyclingnews.
http://www.nu.nl/wielrenn(...)baas-brailsford.html

Die laatste zin vind ik wel lachen. Zo gericht op de details, maar niemand in de ploeg weet precies hoe het zat met het pakketje voor Wiggins.
in a crowd you lose humanity
pi_169337623
ze werken hem gewoon eruit in de hoop dat de dopingonrust dan weg is :')
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_169337709
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 20:41 schreef rubbereend het volgende:
ze werken hem gewoon eruit in de hoop dat de dopingonrust dan weg is :')
Zie het wielertopic. Alle renners twitteren dat ze 100-110% achter hem staan.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  maandag 6 maart 2017 @ 22:21:42 #130
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_169341129
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 20:41 schreef rubbereend het volgende:
ze werken hem gewoon eruit in de hoop dat de dopingonrust dan weg is :')
under the bus!
pi_169350144
GeraintThomas86 twitterde op maandag 06-03-2017 om 19:09:57 It shouldn't even need saying, but we all back Dave B 100%!!! I've known him a long time and I wouldn't want anyone else leading @teamsky reageer retweet
eliaviviani twitterde op maandag 06-03-2017 om 20:00:43 100% we re all behind Dave B. He's the leader of our super @TeamSky https://t.co/4rlmfpp04a reageer retweet
LukeRowe1990 twitterde op maandag 06-03-2017 om 19:35:35 Couldn't of said it better myself. I'm 100% behind Dave! https://t.co/hCwMSru3R2 reageer retweet
chrisfroome twitterde op maandag 06-03-2017 om 21:21:20 Amazing dinner tonight at @Marble_SA, thanks for having us @David_Higgs 👍😊 https://t.co/HaHamDBmje reageer retweet
Froomey lekker aan het muiten.
pi_169352596
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 maart 2017 13:14 schreef ratatat het volgende:

Froomey lekker aan het muiten.
Dan is hij dus de mol.
pi_169355141
FIS gaat naar het CAS om een langere straf voor Thérèse Johaug af te dwingen. Zaak gaat over een lippenbalsem die haar dokter haar gegeven heeft tegen verbrandde lippen waar met koeieletters op stond dat er een verboden middel in zit. Noorse instantie had haar voor 13 maanden geschorst zodat ze voor de Winterspelen weer terug zou zijn, FIS is het daar dus niet mee eens.
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_169355371
quote:
Belgische atlete gaat vrijuit 28 (!) jaar na dopingschorsing die haar van Olympische Spelen hield

De voormalige Belgische topatlete Ria Van Landeghem had nooit mogen uitgesloten worden van deelname aan de Olympische Spelen van 1988 in het Zuid-Koreaanse Seoul. Dat melden Van Landeghem en het BOIC vandaag in een gezamenlijk communiqué.
Ria Van Landeghem was in de jaren ‘80 één van Belgiës meest succesvolle atleten op de lange afstand: zo won de Oost-Vlaamse de marathons van Stockholm en Minneapolis, en eindigde ze op het podium in de marathons van Seoul, Boston, Londen en San Francisco. Op de Olympische Spelen van 1984 in Los Angeles werd ze 21ste op datzelfde nummer.

In 1988 was Van Landeghem voor de tweede maal geselecteerd voor de Olympische Spelen. Om dopingzaken te vermijden, organiseerde het BOIC voorafgaande dopingcontroles. Dopingcontroles, die - zo blijkt nu - op een twijfelachtige manier werden georganiseerd. Van Landeghem testte op 16 september 1988 positief toen ze al Seoul in was, werd naar huis gestuurd en mocht een tweede olympiade op haar buik schrijven.

Ze hield echter steeds haar onschuld staande, en begon aan een procedureslag met het BOIC. Ze werd daarbij onder andere vrijgesproken door de Vlaamse Atletiekliga en de internationale atletiekfederatie IAAF, maar het BOIC weigerde haar naam te zuiveren. Zo mocht ze - ondanks haar plaats in de top 10 van de wereld - twee jaar lang niet uitkomen voor België.

Fouten bij dopingcontrole

Dertig jaar na datum (en nadat beide partijen het dossier “onafhankelijk van mekaar” voorlegden aan “een aantal gerenommeerde deskundigen”) erkent het BOIC nu “op basis van de huidige stand van de wetenschap” alsnog dat Van Landeghem onterecht positief werd bevonden. De uitgevoerde dopinganalyse voldeed, luidens het BOIC: “niet aan een aantal minimale kwaliteitsgaranties die in 1988 ingeburgerd waren”: zo kon vervuiling van de machine niet uitgesloten worden en werd het B-staal niet correct onderzocht.

Van Landeghem krijgt drie decennia na haar straf dus eindelijk eerherstel: “Het hoofd van het dopinglab in Seoul had op basis van de analyseresultaten Ria Van Landeghem nooit positief mogen verklaren”, erkent het BOIC nu. “Omwille van bovenstaande redenen had ze niet mogen uitgesloten worden van de Olympische Spelen in Seoul ‘88. Deze schorsing moet als onterecht bestempeld worden. Het BOIC wenst zich hiervoor te verontschuldigen bij Ria Van Landeghem.”

Van Landeghem: “Apprecieer de moed van het BOIC”

“Als voormalig Belgisch recordhoudster op de marathon krijg ik na bijna 30 jaar alsnog eerherstel na een foutieve positieve dopingtest, preventief georganiseerd door het BOIC tijdens de Olympische Spelen van Seoul in 1988”, opende Ria Van Landeghem in een persbericht. “Doordat het hoofd van het IOC-labo in Seoul deze test positief verklaarde, werd ik door het BOIC destijds verzocht onmiddellijk de Olympische Spelen te verlaten.”

“Het BOIC heeft de vrijspraak voor doping door de Vlaamse Atletiekliga en de IAAF (in 1989, nvdr) nooit aanvaard en schorste me van hun selectielijsten ondanks mijn plaats in de top tien van de wereld”, vervolgde Van Landeghem. “Daardoor bleef ik al die jaren als dopingzondaar bestempeld. Het BOIC wil zich hiervoor nu excuseren. Ik apprecieer dat het BOIC de moed heeft gehad dit nu publiekelijk toe te geven.”
pi_169355531
Wat een verhaal. Goed dat ze zo lang doorgezet heeft !
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_169355932
Brailsford lijkt niet van plan te zijn om op te stappen:

SkyOrla twitterde op dinsdag 07-03-2017 om 18:00:18 Dave Brailsford:"mistakes were made by Team Sky""we have not been able to provide complete records, we accept full responsibility for this" reageer retweet
SkyOrla twitterde op dinsdag 07-03-2017 om 18:04:01 Re transportation of fluimucil, Brailsford says not licensed for sale in France in form used by team, and not available to non-French doc. reageer retweet
SkyOrla twitterde op dinsdag 07-03-2017 om 18:05:04 Re poor record keeping:"While Dr Freeman appears to have failed to comply with team policy, does not mean he kept no medical records at all" reageer retweet
SkyOrla twitterde op dinsdag 07-03-2017 om 18:06:42 Re poor record keeping contd: Freeman struggled with Dropbox system and preferred hard copy/electronic notes, holding fortnightly conf calls reageer retweet
SkyOrla twitterde op dinsdag 07-03-2017 om 18:08:35 "Failure of Dr Freeman to upload his notes from 2011 Dauphine to the shared Dropbox system was a regrettable mistake" measures now in place. reageer retweet
SkyOrla twitterde op dinsdag 07-03-2017 om 18:09:46 Re reports that 70 ampoules of triamcinolone were ordered by Team Sky in 2011 alone, say records show 55 ampoules between 2010 and 2013. reageer retweet
SkyOrla twitterde op dinsdag 07-03-2017 om 18:12:14 Whole document is now on the Team Sky website. Sir Dave Brailsford isn't going anywhere. reageer retweet
Letter from Sir Dave Brailsford
Volledige verklaring van Team Sky
  dinsdag 7 maart 2017 @ 19:02:38 #137
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_169356291
Kan die man niet gewoon zijn bek houden en oprotten? Hij denkt echt dat de hele wereld uit volledige idioten bestaat.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_169356339
Schandalig dat Brailsford nog niet opgestapt is.
pi_169356437
Chairman van Team Sky board staat ook volledig achter Die MannschaftBrailsford

grahammcwilliam twitterde op dinsdag 07-03-2017 om 18:21:14 Pleased to see @TeamSky challenging some of the inaccurate commentary of recent days... (1/2) reageer retweet
grahammcwilliam twitterde op dinsdag 07-03-2017 om 18:22:27 For record, TS Board & Sky are 100% behind team and Sir Dave Brailsford as its leader. We look forward to many more years of success (2/2) reageer retweet
pi_169356849
Dit begint een heel vermoeiende act te worden van de betrokkenen, wat een matig amateurtoneel.

quote:
0s.gif Op dinsdag 7 maart 2017 19:02 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Kan die man niet gewoon zijn bek houden en oprotten? Hij denkt echt dat de hele wereld uit volledige idioten bestaat.
Of gewoon dit eigenlijk. Net alsof die verklaring iets waard is na de stortvloed aan oorspronkelijke leugens...en dan nu tegen mensen zeggen dat ze je tiende versie van het verhaal moeten geloven. :')
Jack does it in real time...
  dinsdag 7 maart 2017 @ 19:44:55 #141
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_169357438
Niemand die daar zegt tegen Dave; "Sorry kerel, maar dit is vreselijk genant.."
  dinsdag 7 maart 2017 @ 19:49:11 #142
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169357566
Net een Afrikaanse dictator die aan z'n pluche wil vasthouden
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 8 maart 2017 @ 00:14:51 #143
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_169364906
Moven! Niks aan de hand hier

https://app.box.com/s/8fiqxj1veckqjom9dhzb2erti45dx77i

Verklaring Sky, met opeens wel verklaringen terwijl er bij onderzoekscommissie werd gedaan alsof ze van niks wisten
pi_169365645
quote:
Nike Oregon Project coach Alberto Salazar, who oversees the training of several Olympic medalists, is being investigated by the FBI, according to Ben Rumsby of The Telegraph.

The FBI is reportedly working with USADA chief executive Travis Tygart following a leaked report from the anti-doping agency that accused Salazar of “unlawful” conduct. It was previously revealed Salazar conducted an experiment by rubbing testosterone on his own sons to see how much would trigger a positive drugs test. Salazar has denied any wrongdoing and none of his athletes have tested positive for performance enhancing drugs.

The most recent allegations stem from a Sunday Times article that pulled from the leaked USADA report, which was written in March 2016, and stated that Salazar has an “obsession with the testosterone levels of his athletes.” Salazar’s alleged possession of testosterone gel was first revealed in 2015 and he said in an 11,736-word statement at the time that he has a prescription for testosterone to treat hypogonadism.

In USADA's leaked report, it noted: "Mr. Salazar has still produced no laboratory testing records, blood test data, examination notes, chart notes or differential diagnosis substantiating that Mr Salazar suffers from hypogonadism.”

Over the weekend, a report by German Magazine Der Spiegel stated that Salazar did not give up the documents and said they were on the Nike server, which belongs to the sportswear giant. Der Spiegel added that Nike wanted to sign a “confidentiality agreement” with USADA before complying. Nike denied impeding in the investigation.

“I voluntarily provided USADA with medical records, including blood test results, documenting that I have suffered from a diagnosed disability for more than 20 years," Salazar has told BBC. “Any insinuation by USADA that I do not suffer from this condition is offensive to me and my treating physicians, and is inexcusable.”

In 2015, Salazar was the subject of a ProPublica and BBC report alleging he pushed the boundaries on doping rules to gain a competitive advantage by encouraging the use of prescription medication and therapeutic use exemptions. He would allegedly push for use of asthma and thyroid medication for performance enhancement. The joint report also included allegations against U.S. Olympic medalist Galen Rupp, who has never tested positive for any performance enhancing drug and denies breaching an anti-doping code.
http://www.si.com/olympic(...)ns-fbi-investigation

Britains-Mo-Farah-does-his-mobot-celebration-after-winning-the-final-of-the-mens-5000-metres-athletics-event-at-the.jpg

giphy.gif

:9~

[ Bericht 41% gewijzigd door DeeBee op 08-03-2017 05:05:46 ]
Jack does it in real time...
pi_169366461
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 maart 2017 18:45 schreef wimderon het volgende:
Brailsford lijkt niet van plan te zijn om op te stappen:

SkyOrla twitterde op dinsdag 07-03-2017 om 18:00:18 Dave Brailsford:"mistakes were made by Team Sky""we have not been able to provide complete records, we accept full responsibility for this" reageer retweet
SkyOrla twitterde op dinsdag 07-03-2017 om 18:04:01 Re transportation of fluimucil, Brailsford says not licensed for sale in France in form used by team, and not available to non-French doc. reageer retweet
SkyOrla twitterde op dinsdag 07-03-2017 om 18:05:04 Re poor record keeping:"While Dr Freeman appears to have failed to comply with team policy, does not mean he kept no medical records at all" reageer retweet
SkyOrla twitterde op dinsdag 07-03-2017 om 18:06:42 Re poor record keeping contd: Freeman struggled with Dropbox system and preferred hard copy/electronic notes, holding fortnightly conf calls reageer retweet
SkyOrla twitterde op dinsdag 07-03-2017 om 18:08:35 "Failure of Dr Freeman to upload his notes from 2011 Dauphine to the shared Dropbox system was a regrettable mistake" measures now in place. reageer retweet
SkyOrla twitterde op dinsdag 07-03-2017 om 18:09:46 Re reports that 70 ampoules of triamcinolone were ordered by Team Sky in 2011 alone, say records show 55 ampoules between 2010 and 2013. reageer retweet
SkyOrla twitterde op dinsdag 07-03-2017 om 18:12:14 Whole document is now on the Team Sky website. Sir Dave Brailsford isn't going anywhere. reageer retweet
Letter from Sir Dave Brailsford
Volledige verklaring van Team Sky
Meerdere zaken uit de verklaring zijn vandaag alweer onderuit gehaald overigens, zo kunnen dokters prima in het buitenland recepten uitschrijven en o.a. dus ook die fluimucil verkrijgen.

Misschien moeten ze het vandaag nog een keer proberen met een nieuwe verklaring!
Jack does it in real time...
  woensdag 8 maart 2017 @ 09:07:47 #146
152519 opgebaarde
met de handen gevouwen
pi_169366557
Wiggins had 1 attest en dat is dan voor 1 ampul?
pi_169366563
quote:
1s.gif Op woensdag 8 maart 2017 08:58 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Meerdere zaken uit de verklaring zijn vandaag alweer onderuit gehaald overigens, zo kunnen dokters prima in het buitenland recepten uitschrijven en o.a. dus ook die fluimucil verkrijgen.

Misschien moeten ze het vandaag nog een keer proberen met een nieuwe verklaring!
Dat van Dropbox niet snappen vond ik wel weer een erg goede verklaring. Wat een ongelooflijk complex programma is dat!
  woensdag 8 maart 2017 @ 09:21:44 #148
40566 Ericr
Livewrong
pi_169366712
Dropbox _O- Wat een stel amateurs dat ze zo'n onveilig medium gebruiken voor de opslag en uitwisseling van medische gegevens.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ericr op 08-03-2017 09:27:54 ]
pi_169369016
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2017 09:21 schreef Ericr het volgende:
Dropbox _O- Wat een stel amateurs dat ze zo'n onveilig medium gebruiken voor de opslag en uitwisseling van medische gegevens.
Ach, zelfs gasten die in de Cyber Security werken denken soms dat Dropbox een goed idee is om te gebruiken.
''Rice is great if you're really hungry and want to eat two thousand of something.' - Mitch Hedberg
  woensdag 8 maart 2017 @ 12:53:07 #150
40566 Ericr
Livewrong
pi_169370221
quote:
1s.gif Op woensdag 8 maart 2017 11:51 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Ach, zelfs gasten die in de Cyber Security werken denken soms dat Dropbox een goed idee is om te gebruiken.
Gelijk ontslaan. Genoeg cloudservices die wel secuur zijn ook al zijn daar wel kosten aan verbonden. Voor een miljoenbedrijf als Sky moet dat toch geen probleem zijn. Kunnen ze hun dopingtrainingsprogramma's ook wat veiliger delen.
  donderdag 9 maart 2017 @ 09:20:02 #151
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_169387528
quote:
wo 08/03/2017 - 22:07 - Sporza
Het Wereldantidopingagentschap WADA onderzoekt of het een volledig verbod op corticosteroïde kan invoeren, zowel in als buiten competitie. "Het staat buiten kijf dat er verandering moet komen."

Corticosteroïde staat op de lijst met verboden producten, maar met een Toestemming voor Therapeutische Noodzaak (TTN) kan het product in sommige gevallen toch gebruikt worden door sporters.

Een TTN is een getolereerde afwijking van het dopingreglement, waardoor sporters - wegens medische redenen - toch verboden producten mogen gebruiken. Met een volledig verbod op corticosteroïde zou een TTN dus moeilijker te verkrijgen zijn.

"We hebben een werkgroep opgericht die in detail zal onderzoeken hoe het volledige verbod er zou kunnen uitzien", gaf WADA-directeur Olivier Niggli meer uitleg. "Maar dat er verandering moet komen, staat buiten kijf. De huidige situatie voldoet immers niet."
pi_169387835
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2017 09:20 schreef kl1172 het volgende:

[..]

Dit artikel klopt niet, aangezien het suggereert dat je corticosteroïden alleen met TTN (TUE) kan gebruiken. Dit is niet waar, buiten competitie mag je het sowieso gebruiken; een van de meest tastbare verklaringen voor het massale gewichtsverlies in het wielrennen.

En dat zou inderdaad per direct verboden moeten worden.
pi_169387941
Zal ook wel lekker zitten op de fiets ...

http://www.dailymail.co.u(...)earch-advantage.html

Viagra en fietsen right.
Well, what possible harm could one insane, mutant tentacle do?
pi_169388004
quote:
6s.gif Op donderdag 9 maart 2017 09:51 schreef pipster het volgende:
Zal ook wel lekker zitten op de fiets ...

http://www.dailymail.co.u(...)earch-advantage.html

Viagra en fietsen right.
Zolang je omhoog staatgaat zal het wel werken
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  donderdag 9 maart 2017 @ 12:21:39 #155
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_169390120
quote:
6s.gif Op donderdag 9 maart 2017 09:51 schreef pipster het volgende:
Zal ook wel lekker zitten op de fiets ...

http://www.dailymail.co.u(...)earch-advantage.html

Viagra en fietsen right.
Dan kijk je toch ineens anders tegen die marginal gains aan.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_169390170
Ik vraag me vooral ook af wat ze nog meer voor troep ze in hun wielrenners proefkonijnen spuiten/ laten slikken.
Well, what possible harm could one insane, mutant tentacle do?
pi_169392398
quote:
6s.gif Op donderdag 9 maart 2017 09:51 schreef pipster het volgende:
Zal ook wel lekker zitten op de fiets ...

http://www.dailymail.co.u(...)earch-advantage.html

Viagra en fietsen right.
oud nieuws: Wielerpeloton gebruikt ook Viagra
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  donderdag 9 maart 2017 @ 16:10:39 #158
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_169394212
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 09:43 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Dit artikel klopt niet, aangezien het suggereert dat je corticosteroïden alleen met TTN (TUE) kan gebruiken. Dit is niet waar, buiten competitie mag je het sowieso gebruiken; een van de meest tastbare verklaringen voor het massale gewichtsverlies in het wielrennen.

En dat zou inderdaad per direct verboden moeten worden.
hallo, van dat spul worden wel je banden week, he
  donderdag 9 maart 2017 @ 16:11:11 #159
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_169394219
quote:
9s.gif Op donderdag 9 maart 2017 09:54 schreef franklop het volgende:

[..]

Zolang je omhoog staatgaat zal het wel werken
nah, teveel luchtweerstand
pi_169405630
quote:
Echtgenoot Jeannie Longo krijgt voorwaardelijke gevangenisstraf voor invoer epo

Patrice Ciprelli, echtgenoot en trainer van de beroemde Franse wielerlegende Jeannie Longo, is donderdag veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf met uitstel voor het invoeren van epo. Verder krijgt hij een boete van 5.800 euro.

Het Franse gerecht heeft Ciprelli schuldig bevonden aan “het smokkelen van verboden waar”. Tussen 14 september 2008 en 14 september 2011 bestelde hij in het buitenland 33 dosissen epo voor een bedrag van 3.110 dollar (2.920 euro). Hij kocht de epo aan met de bankkaart van hem of die van zijn vrouw en liet de doping leveren bij zijn moeder of bij een vriend, aan wie hij had gezegd dat het Viagra betrof.

De advocaat van Ciprelli verklaarde aan het persagentschap AFP dat er nog geen beslissing is genomen over een eventueel beroep tegen de uitspraak, waarvan hij eerst nog wil kennisnemen.

De 58-jarige Longo werd in haar carrière dertien keer wereldkampioene en behaalde één olympische titel.
21df1e5e-04d6-11e7-86d2-f8876570459c_web_scale_0.1076923_0.1076923__.jpg?maxheight=460&maxwidth=638
  vrijdag 10 maart 2017 @ 07:21:17 #161
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_169405946
Goh, Longo aan de doping. Wie had dat gedacht?
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  vrijdag 10 maart 2017 @ 09:48:53 #162
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_169407225
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 07:21 schreef Bugno het volgende:
Goh, Longo aan de doping. Wie had dat gedacht?
nou, ze leeft nog, dus nog gezond
  vrijdag 10 maart 2017 @ 12:50:39 #163
14505 OProg
A Life in Music
pi_169410447
Ze had in die periode ook drie testen gemist waar ze ook mee weg is gekomen.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_169414409
quote:
9s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 12:50 schreef OProg het volgende:
Ze had in die periode ook drie testen gemist waar ze ook mee weg is gekomen.
Gelukkig was onze Tinus wel brandschoon.
pi_169433875
KH3teRX.jpg
pi_169433888
Vanuit Courchevel ook. _O_ OlegGod. _O_

Verder heeft hij wel eens beter getrolld. En mag die hele Britse zooi verder eens even goed in elkaar zakken. ^O^
Jack does it in real time...
  zaterdag 11 maart 2017 @ 16:15:53 #167
40566 Ericr
Livewrong
pi_169434812
quote:
“Of course I’m not hiding. I’m fine in myself and I’ve got confidence in my team,” Brailsford said, confirming had no plans to throw in the towel and quit.

“No," he said when asked directly if he would quit his position at Team Sky. "My thoughts are about what’s good for the team and what’s right. We’re just here to win as many races as possible and do it the right way and that’s my primary concern and that’s what I think about.

“I’m disappointed that anything from the past, I’m not saying that there was any wrong doing, but that the current guys within the team get any reflection from something, which has nothing to do with them. I’m very disappointed they have to do that. On the other hand, we’ve got to move forward. Personally, I’m fine.”
http://www.cyclingnews.co(...)l-not-quit-team-sky/

Aldus Brailsford, Wat een zwak verweer wederom
  maandag 13 maart 2017 @ 14:29:33 #168
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169483099
Froome over 'Dave B.'

Sky opheffen dus zonder 'Dave B.', prima plan Chris ^O^

C6yx7orWkAAatTF?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 13 maart 2017 @ 14:58:15 #169
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_169483766
Bedankt Chris en Oleg

Opflikkeren met Dave
pi_169483995
Dit zijn lachwekkende teksten van beide mannen. Het enige dat klopt is dat Dave van Froome een hero vanaf zero gemaakt heeft ja, maar verder...

'Incident...het verleden laten rusten...straalt af op de huidige generatie...nieuwe regels...wir haben es nicht gewusst...' :')_
Jack does it in real time...
pi_169485553
Het neemt zo onderhand wel Teeven-deal-achtige proporties aan.
  maandag 13 maart 2017 @ 16:48:12 #172
14505 OProg
A Life in Music
pi_169486084
Ze zijn gewoon bang dat als ze hem nu een dolk in de rug steken hij de hele zaak mee zal sleuren en dan zijn ze zelf ook de lul.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_169488997
Brailsford gaat het gewoon redden. -O-
  woensdag 15 maart 2017 @ 15:06:15 #174
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_169536395
C68ttmgWYAAmuYJ.jpg
pi_169536644
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 15:06 schreef THEFXR het volgende:
[ afbeelding ]
Magnetische motorwielen?
  woensdag 15 maart 2017 @ 15:20:12 #176
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169536693
Walgelijke propaganda
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169536787
Hahaha, schaamteloos.

WIJ ZIJN BRITTEN, WIJ LEREN DE REST HOE JE MOET FIETSEN!
Jack does it in real time...
  woensdag 15 maart 2017 @ 15:55:59 #178
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_169537462
quote:
7s.gif Op woensdag 15 maart 2017 15:17 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Magnetische motorwielen?
_O-
pi_169574558
Meer Sky nieuws, niet heel spannend, wel weer een cover up.

http://m.bbc.co.uk/sport/cycling/39293763
pi_169574767
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 19:29 schreef JopJuh het volgende:
Meer Sky nieuws, niet heel spannend, wel weer een cover up.

http://m.bbc.co.uk/sport/cycling/39293763
Welke ploegmaat zou hem eraan genaaid hebben?

31 BOASSON HAGEN, Edvald
32 DEIGNAN, Philip
33 CATALDO, Dario
34 SWIFT, Ben (DNS, Stage 5)
35 EDMONDSON, Joshua
36 HENAO, Sebastián
37 PUCCIO, Salvatore (DNS, Stage 7)
38 SIUTSOU, Kanstantsin

Zeg het maar jongens.
  donderdag 16 maart 2017 @ 21:42:02 #181
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_169578608
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 19:37 schreef wimderon het volgende:

[..]

Welke ploegmaat zou hem eraan genaaid hebben?

31 BOASSON HAGEN, Edvald
32 DEIGNAN, Philip
33 CATALDO, Dario
34 SWIFT, Ben (DNS, Stage 5)
35 EDMONDSON, Joshua
36 HENAO, Sebastián
37 PUCCIO, Salvatore (DNS, Stage 7)
38 SIUTSOU, Kanstantsin

Zeg het maar jongens.
nou, tramadol staat niet op de blacklist en vitaminen ook niet, alleen een infuus, wat mij vrij standaard lijkt in het pro cirquit.
verder moet Sky niet zo borst kloppen, ze hebben nooit meegedaan aan MPCC
pi_169586224
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 19:29 schreef JopJuh het volgende:
Meer Sky nieuws, niet heel spannend, wel weer een cover up.

http://m.bbc.co.uk/sport/cycling/39293763
Je kan het ook positief uitleggen: ze hebben een depressieve renner zo goed mogelijk proberen te begeleiden.
  vrijdag 17 maart 2017 @ 10:15:13 #183
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_169586823
Hee kerel, je hebt een naald in je kamer. Heb je het gebruikt?

Nee.

Okee geen probleem! Niks aan de hand...

:')
  vrijdag 17 maart 2017 @ 17:33:23 #184
14505 OProg
A Life in Music
pi_169594920
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 21:42 schreef THEFXR het volgende:
alleen een infuus, wat mij vrij standaard lijkt in het pro cirquit.
Wat is er vrij standaard aan een infuus dat iemand buiten de dokter om mee heeft als er en een no-needle policy is. :?
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_169690673
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  woensdag 22 maart 2017 @ 00:29:13 #186
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_169691998
quote:
5s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 17:33 schreef OProg het volgende:

[..]

Wat is er vrij standaard aan een infuus dat iemand buiten de dokter om mee heeft als er en een no-needle policy is. :?
de "no needle"plolicy betekent dat niet letterlijk.
  woensdag 22 maart 2017 @ 00:31:08 #187
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_169692020
quote:
naar het CAS en het wordt verminderd of teruggedraaid
  woensdag 22 maart 2017 @ 09:02:38 #188
14505 OProg
A Life in Music
pi_169693533
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 00:29 schreef THEFXR het volgende:

[..]

de "no needle"plolicy betekent dat niet letterlijk.
Hoe zit het dan volgens jou wel letterlijk?

Als onderdeel van het UCI reglement bij die "No Needle Policy" is letterlijk beschreven dat er by gebruik het via een dokter moet lopen en dat er melding gemaakt moet worden - naast natuurlijk de standaard riedel van of het wel of niet mag.

Dus hoe standaard is in het pro-circuit een infuus dan dat met naald bij een renner in de lade ligt?
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  woensdag 22 maart 2017 @ 09:22:10 #189
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_169693770
quote:
9s.gif Op woensdag 22 maart 2017 09:02 schreef OProg het volgende:

[..]

Hoe zit het dan volgens jou wel letterlijk?

Als onderdeel van het UCI reglement bij die "No Needle Policy" is letterlijk beschreven dat er by gebruik het via een dokter moet lopen en dat er melding gemaakt moet worden - naast natuurlijk de standaard riedel van of het wel of niet mag.

Dus hoe standaard is in het pro-circuit een infuus dan dat met naald bij een renner in de lade ligt?
voor mij is dat een standaard, niet 100% legaal, maar wel realistisch
  woensdag 22 maart 2017 @ 10:15:30 #190
14505 OProg
A Life in Music
pi_169694669
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 09:22 schreef THEFXR het volgende:

[..]

voor mij is dat een standaard, niet 100% legaal, maar wel realistisch
Ok, dan is het misschien leuk om bij Sky te gaan solliciteren, die vonden dat ook standaard.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  woensdag 22 maart 2017 @ 14:17:35 #191
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_169699028
quote:
9s.gif Op woensdag 22 maart 2017 10:15 schreef OProg het volgende:

[..]

Ok, dan is het misschien leuk om bij Sky te gaan solliciteren, die vonden dat ook standaard.
Behalve PR is er niks veranderd in het wielrennen, wat ook logisch is, de belasting is nog steeds hetzelfde en de lichamen ook. Soms nog wel meer omdat er niet echt off-season is, want nu rijden ze over de hele wereld.
  woensdag 22 maart 2017 @ 14:20:44 #192
14505 OProg
A Life in Music
pi_169699087
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 14:17 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Behalve PR is er niks veranderd in het wielrennen, wat ook logisch is, de belasting is nog steeds hetzelfde en de lichamen ook. Soms nog wel meer omdat er niet echt off-season is, want nu rijden ze over de hele wereld.
Oké Hans, dank je.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  woensdag 22 maart 2017 @ 15:34:15 #193
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_169700566
ukantidoping twitterde op woensdag 22-03-2017 om 15:01:17 Amateur cyclist receives two year ban for glucocorticoids https://t.co/3WA00TKZiA #CleanSport https://t.co/kztqMXDCxp reageer retweet
pi_169767067
quote:
Bradley Wiggins doorbreekt stilte over dopingbeschuldigingen: “Ik ga veel mensen choqueren”

Sir Bradley Wiggins hield tot dusver altijd de lippen stijf op elkaar als het over zijn vermeend dopinggebruik tijdens het Criterium du Dauphiné in 2011 ging, maar doorbrak zaterdag toch — even — de stilte. Op het praatprogramma Soccer AM had Wiggins een duidelijke, maar cryptische boodschap: “Ik ga veel mensen choqueren...”

Eerst nog even de situatie schetsen: Het Brise Antidopingagentschap UKAD onderzoekt vermeend dopinggebruik bij Team Sky en heeft in dat onderzoek de pijlen gericht op een mysterieus pakketje dat vanuit Manchester naar de Dauphiné werd overgebracht in 2011.

Dat pakketje bevatte volgens Sky-teambaas Dave Brailsford fluimucil, een vrij te verkrijgen slijmoplosser, maar die claim konden de bezoekers nooit zwart op wit bevestigen. De laptop van de ploegdokter werd namelijk in 2014 gestolen tijdens een vakantie in Griekenland.

“Dat mijn integriteit nu in vraag gesteld wordt en ik beschuldigd word van dopinggebruik, is het ergste wat me kan overkomen. Zeker als je weet wat ik allemaal heb opgegeven om te staan waar ik nu sta. Gelukkig is er een onderzoek aan de gang”, aldus Wiggins bij Soccer AM.

“Ik kan natuurlijk niet te veel over het onderzoek zeggen terwijl het nog loopt, maar de waarheid zal wel aan het licht komen. Uiteindelijk zal ik aan het woord komen. Er is veel te zeggen, en wat ik ga zeggen zal veel mensen choqueren”, verklapte een cryptische Wiggins.

“Sinds november niet meer gefietst”

Dat Bradley Wiggins het wielrennen niet mist, maakte hij ook duidelijk tijdens datzelfde programma. “Om eerlijk te zijn, heb ik niet meer gefietst sinds november. Ik mis het eigenlijk niet. Nu heb ik eindelijk tijd om van het leven te genieten. Het is tof om thuis te zijn. Mijn zoon was onlangs jarig en ik was eindelijk eens thuis! Normaal ben ik altijd aan het fietsen tijdens deze periode.”
  zaterdag 25 maart 2017 @ 20:07:46 #195
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_169772616
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 15:18 schreef wimderon het volgende:

[..]

Hij zegt eigenlijk nergens dat ie niet gebruikte ... :D
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_169773795
Joakim Noah. basketballer bij de New York Knicks en zoon van tennisheld Yannick Noah, 20 wedstrijden geschorst:

http://www.nba.com/articl(...)h-suspended-20-games
pi_169797990
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 20:48 schreef PippenScottie het volgende:
Joakim Noah. basketballer bij de New York Knicks en zoon van tennisheld Yannick Noah, 20 wedstrijden geschorst:

http://www.nba.com/articl(...)h-suspended-20-games
20 wedstrijden, dat is een maandje ofzo?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_169798052
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 20:24 schreef rubbereend het volgende:

[..]

20 wedstrijden, dat is een maandje ofzo?
Een week of zeven, zou ik zeggen.

Ik ben een verhaaltje aan het tikken voor de FP.
  zondag 26 maart 2017 @ 20:38:26 #199
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_169798478
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 20:48 schreef PippenScottie het volgende:
Joakim Noah. basketballer bij de New York Knicks en zoon van tennisheld Yannick Noah, 20 wedstrijden geschorst:

http://www.nba.com/articl(...)h-suspended-20-games
The league cited Noah for Selective Androgen Receptor Modulator LGD-4033, wist niet dat USADA in de NBA deed testen?
pi_169798599
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 20:38 schreef THEFXR het volgende:

[..]

The league cited Noah for Selective Androgen Receptor Modulator LGD-4033, wis tniet dat USADA in de NBA deed testen?
Bijna klaar met mijn verhaal. USADA test niet in de NBA. In geen enkele grote Amerikaanse sportbond.
  maandag 27 maart 2017 @ 18:24:37 #202
430637 showtimer
Do you ever wonder why?
pi_169817905
UCI_media twitterde op maandag 27-03-2017 om 17:46:04 Statement on Alex Correia Diniz, Otavio Bulgarelli and the UCI Professional Continental Team Soul Brasil Pro Cyclin… https://t.co/xWt04WvRd0 reageer retweet
  maandag 27 maart 2017 @ 18:29:35 #203
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_169817982
Hahaha GENOT.

Diniz voor de tweede keer gepakt. _O_
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_169818028
Diniz, dat verwacht je toch ook niet zeg.
  maandag 27 maart 2017 @ 18:31:57 #205
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_169818036
Oei, daar gaat de geloofwaardigheid van Funvic.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  maandag 27 maart 2017 @ 22:11:51 #206
14505 OProg
A Life in Music
pi_169824542
quote:
De UCI zelf vond een belastende afwijking in het bloedpaspoort van Diniz. Daarnaast maakte de Braziliaanse anti-dopingautoriteit melding van het knoeien met doping door Bulgarelli.
Een bloedpaspoort dat er uit ziet als een bergetappe en iemand die nog wat restjes CERA heeft gevonden van zijn ploeggenootjes. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_169853855
quote:
9s.gif Op maandag 27 maart 2017 18:24 schreef showtimer het volgende:
UCI_media twitterde op maandag 27-03-2017 om 17:46:04 Statement on Alex Correia Diniz, Otavio Bulgarelli and the UCI Professional Continental Team Soul Brasil Pro Cyclin… https://t.co/xWt04WvRd0 reageer retweet
Ach, die bond daar moffelt bijna alles gewoon weg en af en toe komt de UCI er dan eens een keer achter en moet een ploegje opgeofferd worden. Volgende keer beter.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_169858654
Elvan Abeylegesse raakt WK-brons op de 10k van 2007 kwijt, Gamze Bulut moet olympisch goud op de 1500m van 2012 inleveren. Dat kreeg ze nadat Asli Cakir Alptekin het goud kwijt raakte en nu gaat het goud naar Maryam Yusuf Jamal. Zilver voor :') Tomasheva :') en brons voor :') Aregawi :')
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_169858676
Oh en Abeylegesse raakt ook dubbel olympisch zilver uit 2008 kwijt.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_169858890
Nuria Fernandez heeft haar Europese titel van 2010 op de 1500 bij nader inzien verdedigd nu de nummers 1,2,3 en 4 van 2012 gediskwalificeerd zijn _O-
  woensdag 29 maart 2017 @ 12:43:40 #211
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_169858978
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2017 12:39 schreef TheArt het volgende:
Nuria Fernandez heeft haar Europese titel van 2010 op de 1500 bij nader inzien verdedigd nu de nummers 1,2,3 en 4 van 2012 gediskwalificeerd zijn _O-
Genot!

Nu nog de Tourwinst waar VDB II recht op heeft _O_
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
pi_169859600
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2017 12:39 schreef TheArt het volgende:
Nuria Fernandez heeft haar Europese titel van 2010 op de 1500 bij nader inzien verdedigd nu de nummers 1,2,3 en 4 van 2012 gediskwalificeerd zijn _O-
quote:
On 9 December 2010 Fernández was questioned as a witness in relation to Operation Galgo, an investigation into a Spanish athletics doping ring being carried out by the Guardia Civil. She denied all charges of doping and was allowed to remain on the team that represented Spain at the European Cross Country Championships held in Albufeira, Portugal. El País reported that her coach, Manuel Pascua, admitted to police that he organised doping schedules for his athletes. Pascua later denied this report.[9]
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_169859933
Yarelis Barrios mag haar WK-zilver van 2009 nog net houden, omdat de periode waarin haar resultaten afgenomen worden door de positieve test op de Spelen van 2008 twee dagen voor de kwalificatieronde afliep.

https://en.wikipedia.org/(...)men%27s_discus_throw

3623e02690.png
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_169867214
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2017 12:39 schreef TheArt het volgende:
Nuria Fernandez heeft haar Europese titel van 2010 op de 1500 bij nader inzien verdedigd nu de nummers 1,2,3 en 4 van 2012 gediskwalificeerd zijn _O-
_O- Als je top 10 gefinished ben afgelopen 10 jaar mag je gaan hopen op een medaille :')
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_169867759
StanozololGod. _O_ Wat een poor man's doping is dat. :') En ook niet even dosis afbouwen voor de toernooien maar als een gloeilamp er gewoon heen gaan... _O-

Heeft Erdogan al gereageerd op dit complot tegen Turkije?
Jack does it in real time...
  donderdag 30 maart 2017 @ 22:14:57 #216
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_169895520
quote:
"Slechte vertering, allergische reactie of parasiet?"

Sep Vanmarcke stond al twee keer op het podium van de Ronde van Vlaanderen, maar dit jaar heeft hij tegenslag in de voorbereiding. In de Strade Bianche liep hij een blessure aan zijn ribben op. Vorige week zat de kopman van Cannondale met maagproblemen op zijn fiets.

"Het is nog altijd niet duidelijk wat er precies aan de hand was of is", vertelt Vanmarcke drie dagen voor de Ronde van Vlaanderen.

"Ofwel is mijn maag een beetje gekanteld door die valpartij in Strade Bianche. Daardoor is er iets mis met mijn vertering."

"Ofwel is er een andere oorzaak. Uit een bloedonderzoek blijkt dat mijn "eosinofielen", een soort van witte bloedcellen, zeer hoog stonden."

"Is het een allergische reactie of zit ik met een parasiet in mijn lichaam? Dat is niet duidelijk, maar het tast mijn capaciteiten wel aan."
Ik wil niemand valselijk beschuldigen, maar bij zo'n nieuwsberichten denk ik toch altijd aan al die verhalen van een verkeerd infuus, een bloedzak die verwisseld werd, enzovoort uit de boeken van Willy Voet , Jef D'hont , ed ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  donderdag 30 maart 2017 @ 22:27:36 #217
188813 de_boswachter
Boegbeeld / Fenomeen / Viesdik
pi_169895971
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 22:14 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Ik wil niemand valselijk beschuldigen, maar bij zo'n nieuwsberichten denk ik toch altijd aan al die verhalen van een verkeerd infuus, een bloedzak die verwisseld werd, enzovoort uit de boeken van Willy Voet , Jef D'hont , ed ...
:')
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_169897421
quote:
Het International Olympisch Comité (IOC) heeft opnieuw vier Russische atleten geschrapt uit de uitslagen van de Olympische Spelen van Londen 2012. Twee hamerslingeraarsters, één hink-stap-springster en één gewichtheffer liepen bij de hertesten van hun stalen tegen de lamp.

De vier atleten hebben positief getest op het gebruik van turinabol, een anabool steroïde. De 30-jarige Maria Bespalova (elfde) en de 34-jarige Goelfia Tsjanafejeva (zestiende) worden uit de uitslagen in het hamerslingeren geschrapt.

Bespalova werd in 2015 al voor vier jaar geschorst na een positieve dopingtest. Ook Tsjanafejeva werd eerder in haar carrière al eens geschorst voor dopinggebruik.

Ook de 34-jarige Viktoria Valjoekevitsj (achtste) in het hink-stap-springen en de 31-jarige gewichtheffer Tsjazjimoerat Akkajev (trok zich terug uit finale met een rugblessure) worden gediskwalificeerd.

Akkajev had een jaar voor de Spelen nog goud veroverd op zowel het EK als het WK. Op de Spelen in 2008 in Peking pakte hij brons, maar die plak verloor hij vorig jaar al nadat hij bij hertests van de Spelen in Peking ook positief had getest.
pi_169898600
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 23:20 schreef wimderon het volgende:

[..]

Waarbij Akkaev nu dus is gediskwalificeerd van Spelen waar hij niet aan meedeed, want vlak voor het toernooi 'raakte hij geblesseerd'.

Edit: Dat staat in de voorlaatste alinea zie ik nu, blijft apart.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  vrijdag 31 maart 2017 @ 00:29:57 #220
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169898630
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2017 12:27 schreef heywoodu het volgende:
Elvan Abeylegesse raakt WK-brons op de 10k van 2007 kwijt, Gamze Bulut moet olympisch goud op de 1500m van 2012 inleveren. Dat kreeg ze nadat Asli Cakir Alptekin het goud kwijt raakte en nu gaat het goud naar Maryam Yusuf Jamal. Zilver voor :') Tomasheva :') en brons voor :') Aregawi :')
Allemaal nazi's bij IOC en WADA /Erdogan
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 31 maart 2017 @ 00:31:33 #221
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_169898638
Typisch dat dopinggebruikers telkens uit zelfde landen komen
pi_169901081
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 22:14 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Ik wil niemand valselijk beschuldigen, maar bij zo'n nieuwsberichten denk ik toch altijd aan al die verhalen van een verkeerd infuus, een bloedzak die verwisseld werd, enzovoort uit de boeken van Willy Voet , Jef D'hont , ed ...
Lijkt mij sterk. de medische begeleiding op alle vlakken is tegenwoordig zoveel beter. Lijkt mij gewoon het syndroom van Cannondale Drapac, dat als symptoom heeft dat rijders plotseling veel minder snel gaan fietsen. Eo's willen nog wel eens verhoogd zijn bij een gewone verkoudheid, dus dat lijkt mij waarschijnlijker dan een parasiet. Het kan natuurlijk ook een van de vele voorjaarsallergien zijn die tot nu toe subklinisch gebleven zijn.
pi_169901622
Heeft Vanmarcke sowieso niet vaak last van zijn maag?
  zaterdag 1 april 2017 @ 19:19:50 #224
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_169931077
wat meer achtergrond over Turinabol, hoe wat.waar.(engels)
https://lightatheendofthe(...)-the-frank-mir-case/
  dinsdag 4 april 2017 @ 22:18:26 #225
14505 OProg
A Life in Music
pi_170007731
quote:
Weer is er twijfel over de Jamaicanen

Tijdens de Spelen van 2008 in Beijing hebben sprinters uit Jamaica een verboden middel gebruikt. Wie of wat, blijft vooralsnog onbekend.

Jamaicaanse sprinters hebben tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Beijing het anabole middel clenbuterol gebruikt. Dat is gebleken uit testen van geconserveerde dopingmonsters. De concentraties zijn dermate laag dat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft besloten strafmaatregelen achterwege te laten.

Die onthulling komt van de Duitse dopingjournalist Hajo Seppelt, zaterdag tijdens een reportage voor de televisiezender ARD. Namen van Jamaicanen worden niet genoemd. Die houdt het IOC geheim. Maar Herman Ram, directeur van de Nederlandse Dopingautoriteit, meldt dat de sprinters behoren tot een groep van een honderdtal positieve hertesten met te lage waarden clenbuterol.
Vandaag in het NRC.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_170007922
quote:
11s.gif Op dinsdag 4 april 2017 22:18 schreef OProg het volgende:

[..]

Vandaag in het NRC.
Seppelt kondigde het zaterdag weer groots aan, maar het viel wederom flink tegen. Eigenlijk niet meer dan "er waren stalen positief op clenbuterol, maar we konden niet uitsluiten dat het door besmet vlees kwam". Hij bracht het als een grote boze cover-up van het grote boze IOC.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  dinsdag 4 april 2017 @ 23:09:54 #227
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_170009341
quote:
11s.gif Op dinsdag 4 april 2017 22:18 schreef OProg het volgende:

[..]

Vandaag in het NRC.
algemeen bekend dat clennie niet meer telt in China en Zuid-Amerika
pi_170034268
quote:
Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft opnieuw drie medaillewinnaars van de Olympische Spelen van Peking en Londen gediskwalificeerd na nieuwe dopinganalyses. Het gaat om twee worstelaars en een gewichthefster.

De Oezbeekse worstelaar Artur Taymazov won goud in Peking in 2008 in de categorie tot 120 kilogram. In de bloedstalen van de Oezbeek werden bij nieuwe tests sporen van Turinabol en Stanozolol gevonden.

Ook bij de Oekraïense worstelaar Vasjl Fedorjsjin (zilver in Peking in de categorie tot 60 kilogram) en bij de Russische gewichthefster Svetlana Tzarukaeva (zilver in Londen in de categorie tot 63 kilogram) werden na nieuwe tests sporen van Turninabol aangetroffen.

De drie atleten moeten hun medaille teruggeven.
pi_170034928
Een gewichthefster? Je verwacht het niet :o
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_170035300
Taymazov won vier jaar later overigens gewoon weer goud, net als in 2004. Best wel een 'dingetje', aangezien het min of meer Oezbekistans grootste sportheld ooit is :+ (net als gewichtheffer Ilya Ilyin in Kazakhstan, die twee keer goud in moest leveren)
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_170035337
Dat zijn inmiddels overigens 185 positieve tests in 2008+2012 en 19 gouden, 31 zilveren en 27 bronzen medailles die afgenomen zijn.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_170035393
quote:
9s.gif Op donderdag 6 april 2017 09:02 schreef heywoodu het volgende:
Dat zijn inmiddels overigens 185 positieve tests in 2008+2012 en 19 gouden, 31 zilveren en 27 bronzen medailles die afgenomen zijn.
Dat is eigenlijk een bizar aantal.

Komt er op neer dat van hele takken van sport (gewichtheffen met name) bijna geen enkele gouden medaille blijft staan.
pi_170035406
quote:
0s.gif Op donderdag 6 april 2017 09:08 schreef Leatherface het volgende:

[..]

Dat is eigenlijk een bizar aantal.

Komt er op neer dat van hele takken van sport (gewichtheffen met name) bijna geen enkele gouden medaille blijft staan.
In de klasse tot 94kg in Londen zou het brons naar Tomasz Zielinski kunnen gaan, die werd negende :B

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_170035490
Gewichtheffen mogen ze als olympische sport echt schrappen wat mij betreft :Y
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_170035509
quote:
0s.gif Op donderdag 6 april 2017 09:20 schreef franklop het volgende:
Gewichtheffen mogen ze als olympische sport echt schrappen wat mij betreft :Y
Neuh, dan bestraf je juist sporten waar men wél hard tegen doping probeert te vechten en gaan ze lekker allemaal op z'n voetbals maar niet meer testen.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_170035538
quote:
0s.gif Op donderdag 6 april 2017 09:21 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Neuh, dan bestraf je juist sporten waar men wél hard tegen doping probeert te vechten en gaan ze lekker allemaal op z'n voetbals maar niet meer testen.
Hoeveel originele medaillewinnaars van de spelen in 2008 en 2012 hebben nu nog steeds een medaille?

Laat ze eerst de sport opschonen, zodat je niet meer naar een schijnvertoning kijkt
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  donderdag 6 april 2017 @ 10:45:53 #237
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_170036960
quote:
14s.gif Op donderdag 6 april 2017 09:25 schreef franklop het volgende:

[..]

Hoeveel originele medaillewinnaars van de spelen in 2008 en 2012 hebben nu nog steeds een medaille?

Laat ze eerst de sport opschonen, zodat je niet meer naar een schijnvertoning kijkt
Iedere sport is een schijnvertoning.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  donderdag 6 april 2017 @ 16:29:04 #238
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_170043961
quote:
9s.gif Op donderdag 6 april 2017 09:02 schreef heywoodu het volgende:
Dat zijn inmiddels overigens 185 positieve tests in 2008+2012 en 19 gouden, 31 zilveren en 27 bronzen medailles die afgenomen zijn.
maar ze gebruiken niet allemaal! :')
pi_170044129
quote:
0s.gif Op donderdag 6 april 2017 16:29 schreef THEFXR het volgende:

[..]

maar ze gebruiken niet allemaal! :')
Letterlijk allemaal is wel wat overdreven inderdaad, dan ben je de realiteit net zo goed uit het oog verloren als wanneer je zegt dat niemand gebruikt ;)
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_170044142
Meeste positieve hertests en gestripte medailles kwamen overigens uit de atletiek, maar dat geheel terzijde verder.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  donderdag 6 april 2017 @ 18:48:30 #241
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_170046765
quote:
0s.gif Op donderdag 6 april 2017 16:38 schreef heywoodu het volgende:
Meeste positieve hertests en gestripte medailles kwamen overigens uit de atletiek, maar dat geheel terzijde verder.
zijn er overzichten hoeveel ze hertesten en wie bepaald dat?
  vrijdag 7 april 2017 @ 00:39:33 #243
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170056603
Olympische kampioene op de marathon, Sumgong, volgens de IAAF gepakt op epo bij een out-of-competition-controle.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_170056856
quote:
_O-
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  vrijdag 7 april 2017 @ 01:35:55 #245
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_170056942
juweeltje, boven de 180 testen "in comp" onder WADA regels

quote:
The UFC organization was notified today that the U.S. Anti-Doping Agency (USADA) informed Kelvin Gastelum of a potential Anti-Doping Policy violation involving Carboxy-Tetrahydrocannabinol (“Carboxy-THC”) which is a metabolite of marijuana and/or hashish, above the decision limit of 180 ng/mL, stemming from an in-competition sample collected in conjunction with his recent bout in Fortaleza, Brazil on March 11, 2017.

USADA, the independent administrator of the UFC Anti-Doping Policy, will handle the results management and appropriate adjudication of this case involving Gastelum, as it relates to the UFC Anti-Doping Policy and future UFC participation. Because the Brazilian MMA Athletic Commission (CABMMA) was the regulatory body overseeing the fight in Fortaleza and has licensing jurisdiction over Gastelum, USADA will work to ensure that the Commission has the necessary information to determine its proper judgment of Gastelum’s potential anti-doping violation. Additional information will be provided at the appropriate time as the process moves forward.

As a result of the potential anti-doping violation against Gastelum, USADA has placed him under a provisional suspension. While the UFC Anti-Doping Policy affords Gastelum full and fair due process rights before any possible adjudication of his case, because of the proximity to Gastelum’s scheduled June 3rd bout against Anderson Silva, Gastelum is being removed from the card and a replacement is currently being sought.
Comments
pi_170058290
MarcoKnippen twitterde op vrijdag 07-04-2017 om 08:42:15 Unconfirmed, but as I heard: more athletes caught... #doping #IAAF #Sumgong reageer retweet
5s4kkZ1.gif
pi_170058728
Die Keniaantjes moeten ze veel korter houden, dit is niet meer leuk.
Jack does it in real time...
pi_170060297
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 01:15 schreef superniger het volgende:

[..]

_O-
Ik bedoelde eigenlijk vóór Rio. Het was laat. :@
pi_170060330
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 10:56 schreef Leatherface het volgende:

[..]

Ik bedoelde eigenlijk vóór Rio. Het was laat. :@
Volgens de wandelgangen was het in februari :P

Dan zou ze volgens mij het olympisch goud gewoon houden. Als ze het goud kwijtraakt gaat dat trouwens naar Eunice Kirwa, die namens Bahrein liep. Dat zouden veel atletiekfans pas leuk vinden ~O>
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  vrijdag 7 april 2017 @ 12:23:35 #250
14505 OProg
A Life in Music
pi_170061741
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 april 2017 09:28 schreef DeeBee het volgende:
Die Keniaantjes moeten ze veel korter houden, dit is niet meer leuk.
Laat Jos Hermens toevallig vandaag een commerciële marathonploeg begonnen zijn vol met Keniaantjes en Ethiopiërtjes...
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_170062214
quote:
9s.gif Op vrijdag 7 april 2017 12:23 schreef OProg het volgende:

[..]

Laat Jos Hermens toevallig vandaag een commerciële marathonploeg begonnen zijn vol met Keniaantjes en Ethiopiërtjes...
Vrij walgelijk. Lekker 'subtiel' druk zetten dat er wel prestaties verwacht worden van ze, terwijl er al moordende concurrentie bestaat onderling. Die atleten hebben 'niks' zogezegd als je kijkt naar levenstandaard in Kenia, dus nemen natuurlijk het risico, want de 'upside' is gigantisch als ze doorbreken of prijzengeld kunnen winnen ergens... En dan kan Hermens lekker roepen dat hij nooit tot dopinggebruik aanzet etc. etc., moreel vrij verwerpelijk allemaal...
Jack does it in real time...
pi_170078983
quote:
Alexei Melnikov, de ex-coach van het Russische atletiekteam van wie de naam opdook in het McLaren-rapport, kijkt tegen een levenslange schorsing aan. Dat heeft het Internationaal Sporttibunaal (TAS) vrijdag bevestigd.

Melnikov werd genoemd in het McLaren-rapport, dat een door de Russische staat gesteund dopingnetwerk aan het licht bracht. De Rus zou, in ruil voor geld, positieve dopingtests onder de mat hebben geveegd. De Ethische Commissie van de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) legde Melnikov een levenslange schorsing op, maar hij ging in beroep.

Het TAS maakte daarnaast bekend Ekaterina Poistogova voor twee jaar te schorsen. De Russin, derde op de 800 meter op de Olympische Spelen van 2012 in Londen, krijgt dus serieuze strafvermindering want het Wereldantidopingagentschap (WADA) had haar een levenslange schorsing opgelegd.

De Russische snelwandelaar Stanislav Emelyanov, die al voor de tweede keer tegen de dopinglamp liep, krijgt een schorsing van acht jaar. Atletiekcoach Vladimir Kazarin, ook uit Rusland, wordt dan weer wel voor het leven geschorst.
pi_170080679
Zavyalova (voor haar scheiding Poistogova) wordt dus veroordeeld op basis van het undercoverwerk van Seppelt, want ze heeft niet positief getest.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  donderdag 13 april 2017 @ 15:47:33 #254
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_170192183
C9OWp1HXcAAPZSO.jpg
pi_170192700
Eugen Wacker is ook gepakt ;(

Meldonium.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_170193502
quote:
1s.gif Op donderdag 13 april 2017 16:13 schreef heywoodu het volgende:
Eugen Wacker is ook gepakt ;(

Meldonium.
Onze Kirgizische held..
''Rice is great if you're really hungry and want to eat two thousand of something.' - Mitch Hedberg
pi_170373102
Brianna Rollins is voor een jaar geschorst, fouten met de whereabouts :')

Eerste keer: ze zou thuis zijn, maar was op weg naar het vliegveld. Controleur zou haar daar ontmoeten, maar ze hoefde niet naar het toilet en ging maar door de beveiliging, waarna ze weigerde terug te komen om een formulier te tekenen dat zou aangeven dat ze gewoon even niet kon pissen :')

Tweede keer: ze zat in Florida ipv thuis in Californië vanwege Brianna Rollins Day in haar geboorteplaats na het winnen van olympisch goud :')

Derde keer: ze ging op bezoek bij de president en was dus niet in Californië :')

http://www.usada.org/wp-c(...)AA-Award-Rollins.pdf
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_170374764
Waarom mag ze haar medaille houden?
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_170374839
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2017 05:46 schreef superniger het volgende:
Waarom mag ze haar medaille houden?
ik denk omdat de derde test als uitgangspunt wordt genomen en die was dus na de Spelen
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  vrijdag 21 april 2017 @ 10:28:09 #260
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_170377060
ze zat er niet naast in de trant van op de trainingsbaan of thuis,lol
  maandag 24 april 2017 @ 09:59:03 #261
333483 Aguero
ooooooooo
pi_170448637
quote:
Van Beek wordt niet gestraft na positieve epo-test

Thom van Beek is door de tuchtcommissie van de KNSB vrijgesproken van epo-gebruik. "Er was geen overtuigend bewijs en de procedure is niet correct verlopen", laat dopingexpert Douwe de Boer weten aan AD Sportwereld. Hij was belangenbehartiger van Van Beek.

De 26-jarige Van Beek werd begin vorig jaar positief bevonden op epo na een marathonwedstrijd in Tilburg. Dat kostte hem zijn kersverse contract bij Lotto-Jumbo, ook al beweerde hij zelf bij hoog en bij laag geen epo te hebben gebruikt.

Kort statement Van Beek

"De tuchtcommissie van de KNSB heeft ingezien dat er van een eerlijk proces geen sprake is geweest", laat Van Beek aan het AD weten. Meer wilde hij niet kwijt over de zaak, die zich veertien maanden voortsleepte. De Boer: "Er waren gewoon veel te veel vraagtekens."

Van Beeks positieve dopingtest zorgde vorig jaar voor een schokgolf binnen de marathonschaatswereld, vooral bij zijn oude ploeg Team van Werven die daardoor onder verscherpt toezicht stond.
http://nos.nl/artikel/216(...)itieve-epo-test.html
Citius, Altius, Fortius.
  maandag 24 april 2017 @ 10:04:59 #262
14505 OProg
A Life in Music
pi_170448733
Als ze dit in Rusland zo doen spreekt iedereen er schande van. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  maandag 24 april 2017 @ 10:37:37 #263
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_170449294
:') :') :') :') :')
pi_170449322
:')
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_170449403
Een positieve test is tegenwoordig ook al geen bewijs meer?
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_170450106
Raar verhaal.

Is er nou EPO of geen EPO gevonden?

quote:
11s.gif Op maandag 24 april 2017 10:04 schreef OProg het volgende:
Als ze dit in Rusland zo doen spreekt iedereen er schande van. :')
Inderdaad
  maandag 24 april 2017 @ 12:04:00 #267
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_170450804
quote:
man, man, de WADA procedures zijn heel erg scherp er kan niks fout gaan.
is het de NDA die hem getest heeft?
pi_170451005
In schaatsen wordt geen doping gebruikt hoor.

gr gr Erben
pi_170451007
Net alsof het uitmaakt dat je EPO gebruikt in een technische sport. :')
Jack does it in real time...
  maandag 24 april 2017 @ 12:14:10 #270
14505 OProg
A Life in Music
pi_170451032
quote:
9s.gif Op maandag 24 april 2017 10:46 schreef heywoodu het volgende:
Een positieve test is tegenwoordig ook al geen bewijs meer?
Misschien zat het bandje gewoon te strak.

:') :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_170451093
quote:
9s.gif Op maandag 24 april 2017 10:46 schreef heywoodu het volgende:
Een positieve test is tegenwoordig ook al geen bewijs meer?
Maar als daar in de procedure iets is foutgegaan (buisje bijv te lang open geweest, weet ik veel), dan kan zo'n test ongeldig worden verklaard. Dat ze dan niet duidelijk maken waarom/waarvoor het ongeldig is..tja.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  maandag 24 april 2017 @ 14:14:33 #272
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_170453936
quote:
0s.gif Op maandag 24 april 2017 12:17 schreef franklop het volgende:

[..]

Maar als daar in de procedure iets is foutgegaan (buisje bijv te lang open geweest, weet ik veel), dan kan zo'n test ongeldig worden verklaard. Dat ze dan niet duidelijk maken waarom/waarvoor het ongeldig is..tja.
bescherming van het lab of de WADA naam, al boeit dat niemand na de Rusland case.
pi_170457335
rikspekenbrink twitterde op maandag 24-04-2017 om 16:31:32 Herman Ram (Dopingautoriteit): "Wie denkt dat de sporter (Van Beek) hiermee iets opgeschoten is, zit ernaast. We gaan in hoger beroep) 1/2 reageer retweet
rikspekenbrink twitterde op maandag 24-04-2017 om 16:32:02 "Er bestaat geen twijfel over de analyses, het dossier is keihard. Het gaat alleen maar meer geld en tijd kosten." (Herman Ram deel 2/2) reageer retweet
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_170458109
Er is, behalve een positieve test, geen overtuigend bewijs dat hij EPO heeft gebruikt.

Nou zijn er gevallen waarbij daadwerkelijk redenen zijn geweest om iemand niet te kunnen straffen, maar dit slaat nergens op :')
  maandag 24 april 2017 @ 18:00:58 #275
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_170458545
quote:
9s.gif Op maandag 24 april 2017 10:46 schreef heywoodu het volgende:
Een positieve test is tegenwoordig ook al geen bewijs meer?
Ze kunnen dus weer vrij EPO gebruiken. Alleen een op heterdaadje, met de naald in de arm, is nog een probleem *O*
  maandag 24 april 2017 @ 18:03:11 #276
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_170458585
quote:
0s.gif Op maandag 24 april 2017 12:17 schreef franklop het volgende:

[..]

Maar als daar in de procedure iets is foutgegaan (buisje bijv te lang open geweest, weet ik veel), dan kan zo'n test ongeldig worden verklaard. Dat ze dan niet duidelijk maken waarom/waarvoor het ongeldig is..tja.
De 'procedurefout' is dat de Dopingautoriteit niet het complete labdossier wil vrijgeven:

quote:
Volgens de tuchtcommissie van de schaatsbond is er namelijk van een eerlijk proces geen sprake omdat de door hun benoemde onafhankelijke deskundige geen inzage heeft gekregen in het laboratoriumdossier.

De Nederlandse Dopingautoriteit weigerde die informatie te delen met de deskundige, omdat het daar naar eigen zeggen niet toe verplicht is. Directeur Herman Ram: "In de regels staat duidelijk hoe een dopingdossier eruit moet zien. Daar houden wij ons aan."
'Anders naar het CAS'

De Dopingautoriteit stelt zich daarin principieel op. "Anders is het einde zoek, want dat systeem is er om te voorkomen dat sporters de rechtsgang frustreren met het opvragen van grote aantallen irrelevante stukken."
http://nos.nl/artikel/216(...)spraak-van-beek.html
  maandag 24 april 2017 @ 18:14:48 #277
106732 Evertjan
PSN: Ysatia
pi_170458822
bij de UCI lachen ze hierom
Iemand die zijn of haar emoties laat heersen over logisch redeneren heeft of een groot hart of een klein brein...
  maandag 24 april 2017 @ 19:40:05 #278
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_170460964
ja, dat NDA het bij het CAS aankaart.
pi_170463695
dw_sport twitterde op maandag 24-04-2017 om 16:24:31 Russische Leichtathleten Tatyana Chernova (Bronze #Beijing 2008) und Maksim Dyldin (17. #London2012) des Dopings üb… https://t.co/7GxgdAT3vi reageer retweet
  dinsdag 25 april 2017 @ 18:18:08 #280
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_170481405
Sharapova, Guardiola, doping, darkness and light
deepgaand maar wel veel tekst.
http://www.sportingintell(...)ss-and-light-250401/
pi_170482139
Nu item bij Sportjournaal over Sjarapova. Een en al medelijden met haar. :') :') |:(
pi_170544730
Weer een Keniaan positief, 'high-profile athlete' volgens de Keniaanse atletiekbaas.
'Weer Keniaanse topatleet betrapt op doping'

Geen naam nog omdat de procedures nog bezig zijn.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_170545383
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 april 2017 18:55 schreef TargaFlorio het volgende:
Nu item bij Sportjournaal over Sjarapova. Een en al medelijden met haar. :') :') |:(
Ik verbaasde me hier echt over. Roepen dat ze veel voor de sport heeft betekent enzo :')

Media is echt raar als het gaat om doping. We praten het liever goed blijkbaar.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_170545541
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 april 2017 16:24 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Ik verbaasde me hier echt over. Roepen dat ze veel voor de sport heeft betekent enzo :')

Media is echt raar als het gaat om doping. We praten het liever goed blijkbaar.
Media zitten soms in hetzelfde schuitje / hebben dezelfde belangen. Bijvoorbeeld naar goede Duitse onderzoeksjournalistiek besloot de Duitse televisie op te houden met het uitzenden van wielrennen, wat op de lange termijn natuurlijk ook betekent dat sommige wielerjournalisten hun baan verliezen.
pi_170546015
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 april 2017 16:24 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Ik verbaasde me hier echt over. Roepen dat ze veel voor de sport heeft betekent enzo :')

Media is echt raar als het gaat om doping. We praten het liever goed blijkbaar.
Het ligt puur aan de sporter of de afkomst van de sporter. Bij een sympathiek/aansprekend persoon of een Nederlander wringt men zich vaak in allerlei bochten om er een andere draai aan te kunnen geven.
pi_170588973
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 april 2017 18:55 schreef TargaFlorio het volgende:
Nu item bij Sportjournaal over Sjarapova. Een en al medelijden met haar. :') :') |:(
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 april 2017 16:24 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Ik verbaasde me hier echt over. Roepen dat ze veel voor de sport heeft betekent enzo :')

Media is echt raar als het gaat om doping. We praten het liever goed blijkbaar.
En bij Scarponi was zin twee na zijn overlijden een verhaal over doping.....
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_170589134
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 april 2017 16:50 schreef wimderon het volgende:

[..]

Het ligt puur aan de sporter of de afkomst van de sporter. Bij een sympathiek/aansprekend persoon of een Nederlander wringt men zich vaak in allerlei bochten om er een andere draai aan te kunnen geven.
Tenzij je Lord of the Rings bent
''Rice is great if you're really hungry and want to eat two thousand of something.' - Mitch Hedberg
  zondag 30 april 2017 @ 20:23:04 #288
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_170593703
Mohammad Shahzad provisionally suspended by ICC for violating anti-doping rule
http://www.cricketcountry(...)i-doping-rule-601470

.duf want technische sport
  dinsdag 2 mei 2017 @ 10:13:56 #289
7889 tong80
Spleenheup
pi_170627410
De Engelse atlete Paula Radcliffe (43) heeft via Twitter haar ongenoegen geuit over de plannen van de Europese atletiekfederatie om wereldrecords die niet aan de nieuwe normen voldoen uit de boeken te schrappen.

Het zou onder meer gaan om records van voor 2005, waarvan niet meer kan worden nagegaan of er sprake is geweest van doping. De Britse vestigde in 2003 het wereldrecord op de marathon. ,,Ik ben gekwetst, dit beschadigt mijn reputatie en mijn waardigheid'', liet Radcliffe in een lang betoog weten.

European Athletics pleit voor veel strengere criteria voor het goedkeuren van Europese en mondiale records in de atletiek. Zo wil voorzitter Svein Arne Hansen dat alle records worden geschrapt van atleten die ooit zijn betrapt op doping en kunnen records van voor 2005 volgens hem beter niet meer als officieel worden erkend, omdat de internationale bond IAAF niet meer beschikt over bloed- en urinestalen van voor dat jaar. Radcliffe noemt de maatregel laf.

,,Ik heb hard gewerkt voor mijn persoonlijke records en ze zullen altijd hun waarde voor mij behouden'', stelt Radcliffe, die meerdere records in haar bezit had. ,,Ze zijn het resultaat van hard werken. Sportbonden hebben de plicht schone atleten te beschermen tegen bedriegers. We hebben het in het verleden tegen sporters moeten opnemen die de boel bedrogen. De bonden slaagden er niet in een veilig speelveld te creëren. Nu dreigen we records te verliezen dankzij die bedriegers.''

Radcliffe ziet verbetering in de jacht tegen doping. ,,Maar er is nog steeds geen waterdicht systeem. Dus waarom nu 2005 als uitgangspunt nemen voor een reset? Denken we echt dat een record uit 2015 schoon is en een uit 1995 niet?''

http://www.ad.nl/andere-s(...)an-records~ab1c3f29/

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_170651925
https://cyclingtips.com/2(...)uter-edge-potential/

Weet niet of het al geplaatst is, maar interessant interview met Rasmussen. Die niet gelooft dat mechanische doping wijdverspreid is, wel aangeeft dat de hoeveelheid triamcinolone besteld door Sky genoeg is voor een team voor een jaar, en dat het een wondermiddel is. Verder dat de overgrote meerderheid bij Rabo niet gebruikte, alleen de vier a vijf top dogs.

En de wijsheid: “Cycling just can’t afford to lose these kinds of sponsorships. So the more money you bring in, the safer you are.”
pi_170653128
Goed interview, zegt meer zinnige dingen dan hij soms met zijn uithalen in het verleden deed.
''Rice is great if you're really hungry and want to eat two thousand of something.' - Mitch Hedberg
  woensdag 3 mei 2017 @ 12:24:18 #292
40566 Ericr
Livewrong
pi_170653138
Radclife heeft gelijk ook al is dat verhaal over schoon zijn natuurlijk wel grappig. Maar arbitrair schonen lost niks op. Ja er zijn besmette records die er duidelijk uit springen maar ieder ander record dat na 2005 is gezet zal evenmin volledig schoon zijn neergezet. Wat groenten en voeding gaat je niet opeens meer laten vliegen dan de Oral Turinabol monsters van 30-40 jaar terug.
pi_170659901
quote:
1s.gif Op woensdag 3 mei 2017 11:25 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
https://cyclingtips.com/2(...)uter-edge-potential/

Weet niet of het al geplaatst is, maar interessant interview met Rasmussen. Die niet gelooft dat mechanische doping wijdverspreid is, wel aangeeft dat de hoeveelheid triamcinolone besteld door Sky genoeg is voor een team voor een jaar, en dat het een wondermiddel is. Verder dat de overgrote meerderheid bij Rabo niet gebruikte, alleen de vier a vijf top dogs.

En de wijsheid: “Cycling just can’t afford to lose these kinds of sponsorships. So the more money you bring in, the safer you are.”
Wel apart dat hij weet dat alleen de grote jongens bij Rabo gebruikten (Posthuma en co anyone?), maar ook zegt dat hij niets merkte van het gebruiken van anderen en vice versa.

Verder zegt hij nog dat alle doktoren bij Rabo destijds meewerkten en dat Leinders niet meer deed dat renners 'helpen' die zelf naar hem toekwamen en vooral zorgde dat het gezond bleef en niet te gek werd.

Aan het einde zegt hij ook nog even dat Sky wat hem betreft niets viezer of schoner is dan de concurrentie.
pi_170659940
quote:
Dafne Schippers steunt plan om wereldrecords van voor 2005 te schrappen

Dafne Schippers steunt het plan van de Europese atletiekunie om alle records die voor 2005 werden neergezet uit de boeken te halen. De Nederlandse zou daarmee het wereldrecord op de 200 meter in handen krijgen.

"Iedereen weet dat de jaren tachtig niet de beste jaren waren in de atletiek. De meeste wereldrecords stammen uit die periode", zegt Schippers tegen de Britse krant Daily Mail.

"Ik denk dat het erg goed zou zijn als we die periode kunnen wissen, zodat we een schonere sport krijgen. Sommige wereldrecords uit die periode zijn gewoon te goed. Ik denk dat er twaalf of dertien wereldrecords waren in de jaren tachtig, dat is erg veel."

Schippers gelooft niet dat die oude records schoon zijn. "De atletiekbanen zijn nu sneller, de schoenen zijn beter en de atleten zijn beter. Alles is nu beter dan het toen was."

Op het WK van 2015 in Peking zette Schippers met 21,63 de derde tijd ooit neer op de 200 meter. Alleen Florence Griffith-Joyner (21,34 in 1988) en Marion Jones (21,62 in 1998) waren ooit sneller. Als de maatregel van de Europese atletiekunie wordt doorgevoerd, zou Schippers het wereldrecord op haar naam krijgen.

Het record van Griffith-Joyner is altijd onderwerp geweest van speculaties over dopinggebruik. De Amerikaanse overleed in 1998 op 38-jarige leeftijd. Ze ontkende steevast dopingbeschuldigingen en testte nooit positief.

De Amerikaanse atleet Carl Lewis schreef in zijn biografie over Griffith-Joyner: "Haar fysieke verschijning deed veel mensen vreemd opkijken. De spieren leken overal op te komen. En haar stem was opeens veel zwaarder dan voorheen."

Jones gaf in 2007 toe dat ze doping had gebruikt. Alle prestaties van de Amerikaanse vanaf september 2000 werden uit de recordboeken geschrapt.
:')!
  woensdag 3 mei 2017 @ 17:32:55 #295
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_170659993
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 17:30 schreef wimderon het volgende:

[..]

:')!
Wat :')! Dafne loopt puur en alleen op groenten en fruit!
pi_170660632
DafneGodin. _O_
Jack does it in real time...
  woensdag 3 mei 2017 @ 18:06:26 #297
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170660643
Kan Dafne haar schijnheilige muil eens houden?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 3 mei 2017 @ 18:42:31 #298
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_170661400
Dafne :r :r :r

Grootste kuthoer ooit.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  woensdag 3 mei 2017 @ 19:43:45 #299
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_170663339
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 17:30 schreef wimderon het volgende:

[..]

:')!
eerst maar eens afwachten of Dafne ouder dan 38 wordt.
  woensdag 3 mei 2017 @ 19:46:31 #300
14505 OProg
A Life in Music
pi_170663416
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 19:43 schreef THEFXR het volgende:

[..]

eerst maar eens afwachten of Dafne ouder dan 38 wordt.
Dat zal prima lukken hoor.

In Duitsland lopen ook hele aardige mannen nog rond die alles kunnen vertellen over sporten bij de dames.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  woensdag 3 mei 2017 @ 19:47:26 #301
14505 OProg
A Life in Music
pi_170663447
Dicht.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')