abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_168838194
registreer om deze reclame te verbergen
EPO.jpg

laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.


- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213
51a740b816.jpg

CjxoeCdUoAEUauv.jpg
  zaterdag 11 februari 2017 @ 22:38:56 #2
14505 OProg
A Life in Music
pi_168838366
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2017 22:18 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Zulke foutjes boeien niet als je jurist wil worden.
Lang genoeg door studeren en dan ga je het vanzelf infaam en abject vinden.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_168930697
thijszonneveld twitterde op woensdag 15-02-2017 om 22:53:08 Hoe het ervoor staat met de bloedzakken uit Operación Puerto: https://t.co/SmcWcocaBl via @el_pais reageer retweet
thijszonneveld twitterde op woensdag 15-02-2017 om 22:55:06 Het WADA heeft inmiddels 30+ wielrenners en atleten geïdentificeerd, maar studeert nog op juridische gevolgen van naar buiten brengen. reageer retweet
thijszonneveld twitterde op woensdag 15-02-2017 om 22:56:09 En dus duurt het langer en langer en langer. Sanctioneren kan sowieso al niet meer: overtredingen zijn inmiddels verjaard. reageer retweet
  woensdag 15 februari 2017 @ 23:19:50 #4
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_168930885
registreer om deze reclame te verbergen
Wow wat een verrassing zeg!
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  woensdag 15 februari 2017 @ 23:20:40 #5
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_168930899
Als al die namen ooit daadwerkelijk naar buiten komen naam ik een maand een Thijs Z. UI.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_168931044
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2017 23:20 schreef Mani89 het volgende:
Als al die namen ooit daadwerkelijk naar buiten komen naam ik een maand een Thijs Z. UI.
alle namen en niet alleen wielrenners
pi_168931191
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2017 23:20 schreef Mani89 het volgende:
Als al die namen ooit daadwerkelijk naar buiten komen naam ik een maand een Thijs Z. UI.
Dit moet even gequoot worden.
pi_168949024
zEkNRnx.jpg
  Moderator vrijdag 17 februari 2017 @ 23:35:37 #10
436595 crew  Sked
Limited Edition
pi_168974737
Voetballers gebruiken geen doping. Lachwekkende boete natuurlijk.
pi_168974849
quote:
10s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 23:35 schreef Sked het volgende:
Voetballers gebruiken geen doping. Lachwekkende boete natuurlijk.
Als je maar niet over doping begint in VBL. Dan associëren ze het alleen met Wielrennen, voor de rest niet.
  zaterdag 18 februari 2017 @ 11:51:03 #12
408773 F.Begbie
Yeeeaaaaaahhhh!
pi_168979655
The Anti-Doping Authority of the Netherlands has sanctioned water polo player Olaf Bakker with a three year, three moth sanction after he tested positive for six substances at an in-competition test. ‘On December 10, 2016, the water polo player Olaf Bakker (NED) was tested positive to the prohibited substances 19-norandrosterone, 19-noretiocholanolone, nandrolone, boldenone (Class S.1.1.B Endogenous Anabolic Androgenic Steroids), stanozolol (Class S.1.1.A Exogenous Anabolic Androgenic Steroids) and tamoxifen (Class S.4 Hormone and Metabolic Modulators) following an in-competition doping control test conducted on the occasion of the water polo competitions’, read a statement from the Fédération Internationale de Natation (FINA), confirming the sanction.

‘The Anti-Doping Authority of Netherlands imposed in accordance with art 10.6.3 of the WAD Code a sanction of three (3) years’ and three (3) months ineligibility on the athlete starting on January 19, 2017, the day of his provisional suspension’, continued the statement. ‘All competitive results obtained by the athlete since December 10, 2016 were disqualified with all resulting consequences including forfeiture of any title, award, medals, points, prizes, etc’.

_O-
Armed robbery. With a replica. I mean, how the fuck can it be armed robbery with a fucking replica?
pi_168979795
Waar speelt die gek eigenlijk? Via Google kom je alleen bij Het Ravijn maar daar staat hij niet op de site :P
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  zaterdag 18 februari 2017 @ 12:01:20 #14
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_168979841
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 11:58 schreef heywoodu het volgende:
Waar speelt die gek eigenlijk? Via Google kom je alleen bij Het Ravijn maar daar staat hij niet op de site :P
Ik kom via Google op Brandenburg :P
http://www.bzc-brandenburg.nl/versterking-brandenburg-eredivisie/
Ik kan tellen
pi_168979854
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 11:51 schreef F.Begbie het volgende:
The Anti-Doping Authority of the Netherlands has sanctioned water polo player Olaf Bakker with a three year, three moth sanction after he tested positive for six substances at an in-competition test. ‘On December 10, 2016, the water polo player Olaf Bakker (NED) was tested positive to the prohibited substances 19-norandrosterone, 19-noretiocholanolone, nandrolone, boldenone (Class S.1.1.B Endogenous Anabolic Androgenic Steroids), stanozolol (Class S.1.1.A Exogenous Anabolic Androgenic Steroids) and tamoxifen (Class S.4 Hormone and Metabolic Modulators) following an in-competition doping control test conducted on the occasion of the water polo competitions’, read a statement from the Fédération Internationale de Natation (FINA), confirming the sanction.

‘The Anti-Doping Authority of Netherlands imposed in accordance with art 10.6.3 of the WAD Code a sanction of three (3) years’ and three (3) months ineligibility on the athlete starting on January 19, 2017, the day of his provisional suspension’, continued the statement. ‘All competitive results obtained by the athlete since December 10, 2016 were disqualified with all resulting consequences including forfeiture of any title, award, medals, points, prizes, etc’.

_O-
en geen Kromo???
pi_168979867
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 12:01 schreef THEFXR het volgende:

[..]

en geen Kromo???
Echt he en geen Phelps WTF man is dit
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_168979993
quote:
Dank u ^O^
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_168980190
Gewoon alle pillen uit de apotheek ingenomen :D
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  zaterdag 18 februari 2017 @ 12:33:11 #19
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_168980219
Hij neemt zijn sport tenminste serieus.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_168980229
Tamoxifen is gewoon een borstkankermedicijn, dat dat überhaupt in je opkomst om dat te slikken :N
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
pi_168980513
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 12:34 schreef DeLuna het volgende:
Tamoxifen is gewoon een borstkankermedicijn, dat dat überhaupt in je opkomst om dat te slikken :N
Niet zo heel vreemd gelet op de hoeveelheid anabole steroïden die hij gebruikte. Bijna standaard middel na een kuur om te voorkomen dat oestrogeen zijn werk doet.
pi_168981618
Maar goed dat WIJ sinds 3 dagen een plaquette hebben ter ere van al ONZE jongens en meisjes die medailles zijn onthouden door die vieze buitenlanders *O*
  Redactie Sport zaterdag 18 februari 2017 @ 14:03:08 #23
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_168981638
quote:
Chickengod.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_168983877
quote:
9s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 12:02 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Echt he en geen Phelps WTF man is dit
sinds wanneer wordt die gecontroleert door de NDA?
pi_168983890
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 16:22 schreef THEFXR het volgende:

[..]

sinds wanneer wordt die gecontroleert door de NDA?
Niet, maar het is net zo'n onzinnige opmerking als bij elke willekeurige geschorste sporter reageren met 'omg en die en die niet?!". Nee, die en die niet.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_168983903
quote:
9s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 16:23 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Niet, maar het is net zo'n onzinnige opmerking als bij elke willekeurige geschorste sporter reageren met 'omg en die en die niet?!". Nee, die en die niet.
Kromo heeft meer spiermassa dan de bovengemiddelde sporter.
pi_168983918
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 16:24 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Kromo heeft meer spiermassa dan de bovengemiddelde sporter.
Schandalig dat ze zo'n Bakker dan aanpakken inderdaad.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_168983928
quote:
10s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 16:25 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Schandalig dat ze zo'n Bakker dan aanpakken inderdaad.
nah, meer van waarom wordt ie gecontroleerd, Ram moest toch zuinig aandoen, geen geld enzo.
Hij is ook gewoon zwemleraar en dus geen pro sporter die zijn geld er mee verdient.
  zondag 19 februari 2017 @ 17:41:11 #29
39256 Bonobo11
Have a good time, all the time
pi_169005992
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 16:26 schreef THEFXR het volgende:

[..]

nah, meer van waarom wordt ie gecontroleerd, Ram moest toch zuinig aandoen, geen geld enzo.
Hij is ook gewoon zwemleraar en dus geen pro sporter die zijn geld er mee verdient.
Klein visje pakken, zodat de grote weer gewaarschuwd zijn.
Feyenoord!!! * Barça
  zondag 19 februari 2017 @ 17:43:34 #30
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_169006052
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 16:26 schreef THEFXR het volgende:

[..]

nah, meer van waarom wordt ie gecontroleerd, Ram moest toch zuinig aandoen, geen geld enzo.
Hij is ook gewoon zwemleraar en dus geen pro sporter die zijn geld er mee verdient.
Hij zal wel opeens overdreven gespierd zijn geworden dat je het bijna niet eens hoefde te testen. Een keertje is al genoeg. Lekker gedaan jongen.
pi_169011627
hajoseppelt twitterde op zondag 19-02-2017 om 20:19:12 WADA confirmed to ARD: No names in Fuentes DNA analysis identified. Spanish sources: so far only possible to conclude 2 sports: Cycling/T&F reageer retweet
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  zondag 19 februari 2017 @ 21:07:26 #32
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169011810
Wat een schande is dat hele dossier toch
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169012090
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2017 21:07 schreef Szura het volgende:
Wat een schande is dat hele dossier toch
Nou ja en nee. Zijn nog aardig wat renners gevallen. Bijvoorbeeld van Ferrari / montova is bijna niets uitgekomen.
  maandag 20 februari 2017 @ 02:08:20 #34
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_169017886
quote:
9s.gif Op zondag 19 februari 2017 21:02 schreef heywoodu het volgende:
hajoseppelt twitterde op zondag 19-02-2017 om 20:19:12 WADA confirmed to ARD: No names in Fuentes DNA analysis identified. Spanish sources: so far only possible to conclude 2 sports: Cycling/T&F reageer retweet
T&F ???
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_169017892
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2017 02:08 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

T&F ???
Track and field.

Ofwel atletiek.
pi_169018193
quote:
9s.gif Op zondag 19 februari 2017 21:02 schreef heywoodu het volgende:
hajoseppelt twitterde op zondag 19-02-2017 om 20:19:12 WADA confirmed to ARD: No names in Fuentes DNA analysis identified. Spanish sources: so far only possible to conclude 2 sports: Cycling/T&F reageer retweet
Blij om wederom te lezen dat er in technische sporten geen doping wordt gebruikt.
Jack does it in real time...
  maandag 20 februari 2017 @ 11:55:56 #37
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169021604
quote:
1s.gif Op zondag 19 februari 2017 21:13 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Nou ja en nee. Zijn nog aardig wat renners gevallen. Bijvoorbeeld van Ferrari / montova is bijna niets uitgekomen.
Ja leuk die renners en wat atleten, maar alle sporten hadden moeten bloeden.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169021713
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 16:26 schreef THEFXR het volgende:

[..]

nah, meer van waarom wordt ie gecontroleerd, Ram moest toch zuinig aandoen, geen geld enzo.
Hij is ook gewoon zwemleraar en dus geen pro sporter die zijn geld er mee verdient.
Anonieme tip van een concurrent/jalourse medespeler?
pi_169028771
quote:
1s.gif Op maandag 20 februari 2017 11:55 schreef Szura het volgende:

[..]

Ja leuk die renners en wat atleten, maar alle sporten hadden moeten bloeden.
is het ook niet zo dat lang niet alle sporters bij hem kwamen voor bloed, maar vooral voor andere dopingproducten? Vooral veel wielrenners kwamen bij hem voor bloed.
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_169032007
Welke sporten WADA?
quote:
De naam Operación Puerto verwijst naar de codenaam die de Guardia Civil aan de zaak gaf. Onder de 200 atleten zitten 47 wielrenners, maar ook grote namen uit het tennis, de Formule 1 en het voetbal worden genoemd
Jammer dat die andere 153 niet meer genoemd gaan worden.
Bij Hoevelaken linksaf
pi_169033261
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2017 20:40 schreef TheRipper het volgende:
Welke sporten WADA?

[..]

Jammer dat die andere 153 niet meer genoemd gaan worden.
het enige wat ik me kan voorstellen bij F1 is EPO zodat je veel later in de race vermoeid raakt.
  maandag 20 februari 2017 @ 21:59:23 #42
14505 OProg
A Life in Music
pi_169034368
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2017 21:22 schreef THEFXR het volgende:

[..]

het enige wat ik me kan voorstellen bij F1 is EPO zodat je veel later in de race vermoeid raakt.
Spierversterkers kan ook prima.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_169034539
Kunnen ze echt niemand identificeren? :') Daar geloof ik echt niets van
  maandag 20 februari 2017 @ 22:05:47 #44
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_169034614
Ik zei het toch.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  maandag 20 februari 2017 @ 22:41:48 #45
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_169035537
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2017 22:02 schreef Frozen-assassin het volgende:
Kunnen ze echt niemand identificeren? :') Daar geloof ik echt niets van
Natuurlijk kan dat wel. Volgens mij is dat ook al gebeurd zelfs. Tenminste, dat was niet al te lang geleden in het nieuws, toen was alleen nog de vraag of ze het naar buiten mochten brengen.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_169037301
quote:
14s.gif Op maandag 20 februari 2017 21:59 schreef OProg het volgende:

[..]

Spierversterkers kan ook prima.
alonso van
grande.jpg
naar
.
111109064032-fernando-alonso-nov9-story-top.jpg
pi_169039155
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2017 22:02 schreef Frozen-assassin het volgende:
Kunnen ze echt niemand identificeren? :') Daar geloof ik echt niets van
Je moet wel eerst van iedereen DNA afnemen dan. Waar Spaanse justitie ongetwijfeld weer een stokje voor zou steken. Wat mij betreft hadden ze alle codenamen bekend gemaakt, en welke middelen gebruikt werden, dan waren we er wel uit gekomen.
pi_169039223
Overigens werd later bekend dat het 200 stalen, niet sporters waren toch? 36 sporters (23 wielrenners, 12 atleten en 1 onbekend).

En zoals Zonnegod ook al aangeeft: het is bijzonder onwaarschijnlijk en onlogisch dat daar tennissers en voetballers tussen zitten. Zelfs wielrenners vonden bloeddoping leip, na de ontdekking van EPO was dat helemaal niet meer nodig. Echter door verbeterde controles later weer wel. Tja, daar hoeven we in het voetbal en tennis natuurlijk niet van te spreken. Je kan in het tennis lachend een spuit zetten bij een game wissel, en hoeveel % van de voetballers in de Bundesliga had ook alweer een hematocriet >50? Sorry, ik weet dat het een populair narratief is, maar voetballers en tennissers zitten niet bij de bloedzakken.

http://www.ad.nl/sport/va(...)an-fuentes~afaee566/
  dinsdag 21 februari 2017 @ 13:15:08 #49
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_169043883
Wat uitgebreider verhaaltje over die slikkende waterpolospeler http://www.volkskrant.nl/(...)&utm_campaign=buffer
Ik kan tellen
pi_169043981
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 februari 2017 13:15 schreef 99.999 het volgende:
Wat uitgebreider verhaaltje over die slikkende waterpolospeler http://www.volkskrant.nl/(...)&utm_campaign=buffer
Ah, gelukkig heeft doping bij waterpolo weinig zin.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')