abonnement Unibet Coolblue
pi_168886218
Okee, ik ga typen wat ik vermoed als ik zo kijk om me heen. Ik denk niet dat hoog-opgeleiden heel erg laten leiden wat anderen denken. Wel is het zo dat ze zich relatief goed hebben ingelezen en misschien wat sneller meegaan in wat serieuze media schrijven en beredeneren.

In dat opzicht is een ander invalshoek ook misschien mogelijk: als redenatie en logica de bouwstenen van debat zijn, is het misschien juist niet verwonderlijk dat hoog-opgeleiden misschien wat meer op elkaar lijken?

Ik vind het overdreven dat hoog-opgeleiden massaal gedreven worden omdat ze per se moreel aan de juiste kant willen te staan. Je kan je toch oprecht zorgen maken over een veranderde klimaat? Of over dierenleed? Ik zie dat niet als modieus hoor. En in dat geval : wat dan nog? Mochten hoog-opgeleiden dan in vroegere tijden niet voor homo-huwelijken pleiten, of iets vinden van de misstanden in de kolonien?

Ik vind wel dat hoog-opgeleiden soms weinig feeling hebben met de maatschappij. Maar dat is iets anders.
  dinsdag 14 februari 2017 @ 00:52:23 #27
444256 Villas__Rubin
Kwaadaardige dictator
pi_168886766
Goed artikel. Met name ook over dat stukje politiek!
"A leader must be a terror to the few who are evil in order to protect the lives and well-being of the many who are good"
pi_168888962
quote:
14s.gif Op zondag 12 februari 2017 11:52 schreef ietjefietje het volgende:

[..]

Ja precies! waarom zou een oncoloog ook meer weten dan jij en ik over het klimaat? Waarschijnlijk zelfs minder, want als ze lezen, dan lezen ze over hun specialisme!
En waarom zou een klimaatwetenschapper meer weten dan jij en ik over het klimaat? Oh wacht...
pi_168889028
Bepaalde mate van conformisme zie ik ook wel, zelfs ik begin me te ergeren aan het hyper politiekcorrecte in mijn elitaire bubbel. Maar er zijn dan juist mensen die daar tegenaan schoppen, en juist in intellectuele kring wordt het gewaardeerd als je met een originele en onderbouwde tegenovergestelde mening komt.

Veel hoogopgeleiden zijn ook nihilistisch. Men heeft niet de illusie dat er simpele oplossingen voor oneindig complexe kwesties zijn, men snapt dat er aan elke keuze voor- en nadelen zitten en derhalve dat verschillende groepen mensen er baat dan wel last van hebben.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')