abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 9 februari 2017 @ 22:57:04 #1
282545 HarryE
-komt ook klussen-
pi_168791929
Hallo,
Via zoeken kwam ik er niet uit, behalve een topic van Glitter uit 2009, dat helaas doodloopt:

Situatie: jaren 30 huis met scherp punt-dak, dus weinig ruimte op 1e verdieping en nog minder op zolder. Maar.. op begane grond is een aanbouw gemaakt (lichte uitvoering met veel glas, volgens bouwtekening), maar hierop willen we een opbouw zetten die dan overloopt in het puntdak. Dus een grote doos (aanbouw+opbouw) die overloopt in het puntdak. Resultaat: 2 mega slaapkamers.

Fundering van aanbouw is licht, maar kunnen we met een paar steunkolommen op de hoeken het extra gewicht ondervangen?
En hoe zit dit bij de aansluiting met het puntdak: er zullen wat houten spanten doorgezaagd moeten, hoe leiden we het dakgewicht weer naar de muur (hopen dat die sterk genoeg is).

Morgen zit ik bij ee tekenaar, maar heeft iemand wat foto's hoe dit eruit komt te zien, is het nog te doen?
Kwa kosten zal het wel de 50k raken vrees ik.

Weet iemand hier meer van, of wellicht de nieuwe buurman van GLitter?

Harry
pi_168796343
Dit is echt werk voor een constructeur om door te rekenen.

Het probleem van de lichte fundering zal mogelijk op te vangen zijn door te bouwen met een hout- of staalskelet en houten vloeren. Dat weegt veel minder dan traditionele bouw met stenen muren.

Op de hoogte waar de dakbalken worden doorgezaagd kan een stalen ligger worden aangebracht die op de zijgevels rust. Als deze sterk genoeg zijn. De houten dakbalken kunnen dan op de stalen ligger rusten.

Zo'n aanbouw is vergunningplichtig, dus die constructieberekeningen moet je sowieso laten maken voor de gemeente.
  zaterdag 11 februari 2017 @ 21:54:00 #3
282545 HarryE
-komt ook klussen-
pi_168836624
Thanks,
Houtskeletbouw is inderdaad de insteek, maar de liggers helemaal naar de zijgevels doortrekken kan aan de voorzijde, maar is aan achterkant niet mogelijk: de uitbouw is maar over de helft van de woning. Daar zal de ligger dus verbonden moeten worden met een bestaande draagbalk van het schuine dak.

Even los van de extra draagconstructie, heeft iemand ervaring met de kosten van houtskelet opbouw van ongeveer 3x6m? We doen niets speciaals, gewoon een "hokje" met raampjes erin?

Harry
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')