abonnement Unibet Coolblue
pi_168893012
Alle tips zijn welkom hoor voor verhuizen met een peuter. We gaan hem er in ieder geval bij betrekken en hij mag mee klussen. (dingen in elkaar zetten, muur in zijn nieuwe slaapkamer verven, dingen inpakken in zijn ouder kamer) Hij krijgt met zijn verjaardag een zandbad en die zetten we in de tuin van het nieuwe huis. Zijn huidige bed en gordijnen gaan ook mee.
We kregen van mijn schoonzus de tip om hem ieder geval te laten meekijken met het eerste deel van de verhuizing. Dat hij ziet dat de spullen meegaan met de vrachtwagen. We verhuizen op vrijdag en dan slaapt hij bij mijn schoonzus, we halen hem zaterdag op en gaan dan eerst naar ons oude huis om te laten zien dat die echt leeg is.

KDV blijft hetzelfde, is voor ons iets om, maar het is dan nog maar 11 maanden en hij is een jaar geleden ook al van KDV gewijzigd dus dat doen we hem niet weer aan.

Maar spannend blijft het....voor ons alle3.
pi_168893303
Onze bijna 2 jarige kon toen ook flink helpen. Schroefjes in de juiste gaatjes proppen (het was dat de schroevendraaier nog net te zwaar ging, maar ze was en is al bijna professioneel klusser met haar eigen gereedschapskist). Behang voor de kamer zelf gekozen.
Wij hebben als eerste haar spulletjes verhuist. Haar kamertje was al ingericht (maar dan met campingbedje), maar de rest klopte al bijna. Na het inladen van de eerste spullen in het busje is ze met oma (mijn moeder) naar het nieuwe huis gegaan. Daar hebben ze lekker in de tuin gespeeld (zomer) en heeft oma haar daar te slapen gelegd. Dat was wel de eerste keer dat ze uit haar campingbedje klom en toen meteen ook maar met alle popjes in haar armen de trap af (nog geen traphekje).. dus oma had een halve hartverzakking toen ze ineens in de tuin stond..
pi_168893359
Wij hadden trouwens wel de gekke situatie dat vrienden van ons in ons oude (huur)huis zijn komen wonen. Dus we komen er nog regelmatig. Maar al vrij snel was het ook voor W echt het huis van die vrienden en wist ze al niet echt meer dat we daar gewoond hebben.
pi_168893438
Wij laten ons verhuizen, pakken wel alles zelf in maar verder laten we het dus volledig doen. Zijn kamer is ook voor de verhuizing klaar want er hoeft gewoon niet zoveel te gebeuren. Zijn huidige lamp gaat ook mee trouwens en ook in zijn nieuwe kamer komt zijn speelkeuken te staan net zoals nu. We houden eerst zoveel mogelijk hetzelfde en daarna kijken we wel weer.

Zijn speelkamer mag hij helemaal helpen met inrichten en meedenken. De kasten daar in elkaar zetten en neerzetten doen we samen met hem.

Tussen het klussen door wil ik ook rondjes met hem gaan lopen in de nieuwe buurt en naar de speeltuin schuin tegenover ons nieuwe huis.

Verder zou ik het niet zo goed weten, meer kan ik niet bedenken om de overgang soepel te laten gaan....
pi_168893563
Zolang jullie tijd voor hem hebben zal ook vast we loslopen. Zeker als kdv wél hetzelfde blijft.
Klinkt mij alsof jullie het al prima bedacht hebben..
(bovendien als die zandbak er is en zijn graafmachines zijn mee dan wil hij daar vast nooit meer weg, toch?)
pi_168893615
T. heeft in de voorbereiding wel geholpen, maar niet op de dag zelf. Was zelfs niet in het nieuwe huis geweest. Hij was die dag lekker bij opa en oma en kwam na de verhuizing pas bij ons in het nieuwe huis.
Ging helemaal prima.

De maanden erna waren wel pittig, maar dat was een samenloop van omstandigheden, niet (alleen) de verhuizing.

Over 3 a 4 mnd mogen we weer verhuizen. Ben benieuwd :) Zijn slaapkamer moet rood worden, zegt T. :D
pi_168893701
Hihi precies watmoetikkiezen, die graafmachines trekken hem wel over de streep toch?
GotC, wij laten hem met verhuizen even meekijken en wordt dan opgehaald. Lijkt me totaal niet handig met het verhuizen dat er een jochie van 3 rondrent. We willen het dan zoveel mogelijk opgeruimd en ingericht hebben als hij zaterdag thuiskomt.
We hebben de eerste 1,5 week ook geen bank overigens. Nieuwe meubels worden dan pas geleverd en de oude bank hebben we al verkocht die wordt in ons verhuisweekend opgehaald.

Rode slaapkamer :D B twijfelt nog tussen geel en oranje.
pi_168893821
Wij hadden ons wat verkeken op de hoeveelheid werk. Eind van de verhuisdag was alles over en het oude huis netjes opleverklaar. Nieuwe huis stond de héle woonkamer ramvol meubels en dozen (met een smal, niet zwangerebuikproof gangpad) en konden we wel allemaal ergens slapen. was niet heel handig, maar t is eigenlijk heel prima gelopen en W heeft er dus helemaal geen last van gehad, ze vond het wel interessant..
pi_168897082
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 10:26 schreef exode het volgende:
Welke wekker hebben jullie Nikki?
Wij hebben de Philips MyBuddy, bij ons hebben de jongens hem omgedoopt tot Harry. :')
Hij is normaal wel behoorlijk prijzig (rond 50 euro), maar omdat mijn zusje hem via haar werk voor 15 euro kon aanschaffen hadden we geluk. :)
pi_168901425
Ik ben vanmiddag met S naar de tandarts geweest. We wisten al dat hij een aantal kaasmolaren heeft (hele broze tanden en kiezen), maar nu zijn ze er al zo slecht aan toe dat er stukjes afbreken, daarom heb ik een paar weken geleden aan de bel getrokken en een extra controle ingepland. :{ De tandarts heeft ons nu doorverwezen naar een speciale kindertandarts. Daar krijgen we eerst een intakegesprek en dan wordt er een behandelplan opgesteld. Dat kan kort gezegd maar 2 dingen betekenen: de aangedane tanden en kiezen trekken of ze repareren en er een soort kroon overheen plaatsen om ze te beschermen. Hoe dan ook wordt het wel een heftig traject voor S. Deze tandarts is dan wel gespecialiseerd in kinderen en zelfs in kinderen met heftige angst voor de tandarts, dus het komt vast goed, maar het voelt nu gewoon enorm rot. Nu gaat S nog met heel veel plezier naar de tandarts en ik wil graag dat dat zo blijft. Daar gaan we dus met zijn allen voor werken.
Ouders mogen niet aanwezig zijn bij de behandeling om ervoor te zorgen dat zij zo goed mogelijk met de kinderen kunnen werken. Ik snap dat heel goed en denk ook dat dat de beste aanpak is, maar toch voelt het nu al naar om hem daar uit handen te moeten geven. ;(

Als klap op de vuurpijl heb ik ook gelijk een verwijzing voor T gekregen want die heeft hetzelfde probleem, ook kaasmolaren, alleen nu nog in mindere mate dan S.

Waarom T en S zo veel foute kiezen en tandjes hebben kon de tandarts ook niet verklaren, want de veroorzakers als vroeggeboorte, antibioticagebruik op jonge leeftijd, veel ziek zijn als baby zijn eigenlijk allemaal niet van toepassing op ze. Waarschijnlijk is het gewoon domme pech, want het heeft niets met poetsen te maken, het is echt een foutje bij de aanmaak van de kies/tand.
  dinsdag 14 februari 2017 @ 20:47:21 #111
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_168902587
He bah nikki wat klinkt dat naar, vooral dat alleen achter laten. Persoonlijk zou ik dat dus echt niet doen :@ Ik ben zelf ook bang voor de tandarts en vind het stiekem fijn als mijn man er ook bij is dus ik zou er zelf ook gewoon bij willen zijn, ook al zit ik maar op een stoel aan de andere kant van de kamer. Hoop maar dat hij niet bang wordt.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_168903271
Jemig, Nikki, dat is echt super vervelend en heel rot dat ze al zo jong zoveel gedoe gaan krijgen aan het gebit. Zegt dit nu ook iets over hun volwassen gebit straks?

Ik heb zelf ook geen makkelijk gebit en heb als kind en tiener heel veel bij de tandarts gezeten, heel erg lang gebeugeld, tandvleesgedoe etc, en tien jaar geleden een zeer heftige renovatie moeten ondergaan. Ik sta ook onder zware controle om het allemaal mooi te houden. Het heeft best veel impact vind ik, als je een problematisch gebit hebt, ik hoop heel erg voor ze dat ze dat verder wel bespaard blijft en dat door de snelle verwijzing naar specialistische hulp in de toekomst veel ellende voorkomen kan worden.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168904307
quote:
2s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 21:03 schreef Franny_G het volgende:
Jemig, Nikki, dat is echt super vervelend en heel rot dat ze al zo jong zoveel gedoe gaan krijgen aan het gebit. Zegt dit nu ook iets over hun volwassen gebit straks?

Ik heb zelf ook geen makkelijk gebit en heb als kind en tiener heel veel bij de tandarts gezeten, heel erg lang gebeugeld, tandvleesgedoe etc, en tien jaar geleden een zeer heftige renovatie moeten ondergaan. Ik sta ook onder zware controle om het allemaal mooi te houden. Het heeft best veel impact vind ik, als je een problematisch gebit hebt, ik hoop heel erg voor ze dat ze dat verder wel bespaard blijft en dat door de snelle verwijzing naar specialistische hulp in de toekomst veel ellende voorkomen kan worden.
De kans op kaasmolaren in het volwassen gebit schijnt wel groter te zijn als in het melkgebit ook kaasmolaren hebben gezeten. Voor nu is dat nog even een ver van mijn bed show, eerst deze horde maar eens nemen en als dan over x jaar de volwassen tanden en kiezen doorbreken ga ik het extra goed in de gaten (laten) houden.

Ik ben voor nu vooral heel blij dat we naar een gespecialiseerd centrum gaan waar ze alleen maar met kinderen en ook met kinderen met extreme angst voor de tandarts werken. We gaan er alles aan doen om de ervaring met de tandarts positief te laten zijn en blijven. Het doel waar zij aan werken is om uiteindelijk weer normaal en zonder angst naar de tandarts te kunnen. Er is hulp van de kinderpsycholoog mogelijk indien dat nodig blijkt. De intake wordt gebruikt om te bepalen wat zij verwachten dat het kind aankan. Als blijkt dat er bijvoorbeeld eerst aan vertrouwen gewerkt moet worden dan wordt dat eerst gedaan in plaats van gelijk het behandeltraject opstarten. Het is zelfs mogelijk om behandelingen te ondergaan onder narcose (uiterste geval) of met dormicum (dan herinneren kinderen zich er niets van de behandwling) als het echt niet te doen is om het onder normale omstandigheden te doen. Ondanks dat het rot voelt dat hij dit nu al moet ondergaan heb ik wel het gevoel dat hij bij deze praktijk het beste geholpen kan worden.

[ Bericht 0% gewijzigd door _NIKKI_ op 14-02-2017 21:44:18 ]
pi_168904688
Molaren zijn kiezen dus ik mag hopen dat ze die ook krijgen.

Verder heel naar! Mijn dochter heeft ook kaasmolaren, mijn tandarts deed daar weinig aan behalve het benoemen maar misschien moet ik iets dringender met haar naar de (nieuwe) tandarts nu :{
pi_168904690
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 20:18 schreef _NIKKI_ het volgende:
Ik ben vanmiddag met S naar de tandarts geweest. We wisten al dat hij een aantal kaasmolaren heeft (hele broze tanden en kiezen), maar nu zijn ze er al zo slecht aan toe dat er stukjes afbreken, daarom heb ik een paar weken geleden aan de bel getrokken en een extra controle ingepland. :{ De tandarts heeft ons nu doorverwezen naar een speciale kindertandarts. Daar krijgen we eerst een intakegesprek en dan wordt er een behandelplan opgesteld. Dat kan kort gezegd maar 2 dingen betekenen: de aangedane tanden en kiezen trekken of ze repareren en er een soort kroon overheen plaatsen om ze te beschermen. Hoe dan ook wordt het wel een heftig traject voor S. Deze tandarts is dan wel gespecialiseerd in kinderen en zelfs in kinderen met heftige angst voor de tandarts, dus het komt vast goed, maar het voelt nu gewoon enorm rot. Nu gaat S nog met heel veel plezier naar de tandarts en ik wil graag dat dat zo blijft. Daar gaan we dus met zijn allen voor werken.
Ouders mogen niet aanwezig zijn bij de behandeling om ervoor te zorgen dat zij zo goed mogelijk met de kinderen kunnen werken. Ik snap dat heel goed en denk ook dat dat de beste aanpak is, maar toch voelt het nu al naar om hem daar uit handen te moeten geven. ;(

Als klap op de vuurpijl heb ik ook gelijk een verwijzing voor T gekregen want die heeft hetzelfde probleem, ook kaasmolaren, alleen nu nog in mindere mate dan S.

Waarom T en S zo veel foute kiezen en tandjes hebben kon de tandarts ook niet verklaren, want de veroorzakers als vroeggeboorte, antibioticagebruik op jonge leeftijd, veel ziek zijn als baby zijn eigenlijk allemaal niet van toepassing op ze. Waarschijnlijk is het gewoon domme pech, want het heeft niets met poetsen te maken, het is echt een foutje bij de aanmaak van de kies/tand.
Mijn zoon had ook heel veel kaasmolaren en bij hem zijn toen hij een jaar of 6 was ongeveer 5 slechte kiezen (ook een paar volwassen kiezen, want die waren helaas al aangetast) getrokken en over de resterende melk kiezen zijn toen kronen over heen gezet. Zijn gebit is er echt op bekomen. Voorheen had hij ieder half jaar wel ontstekingen en gaatjes. Sinds de operatie helemaal niks meer en dat is al bijna 3 jaar geleden. Het is niet niks, maar het komt echt goed! Als je nog meer vragen hebt, laat het maar horen. Wij zijn toen bij een specialistische tandarts in de Bilt geweest.
And so the lion fell in love with the lamb
pi_168905276
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 21:36 schreef Bamba het volgende:

[..]

Mijn zoon had ook heel veel kaasmolaren en bij hem zijn toen hij een jaar of 6 was ongeveer 5 slechte kiezen (ook een paar volwassen kiezen, want die waren helaas al aangetast) getrokken en over de resterende melk kiezen zijn toen kronen over heen gezet. Zijn gebit is er echt op bekomen. Voorheen had hij ieder half jaar wel ontstekingen en gaatjes. Sinds de operatie helemaal niks meer en dat is al bijna 3 jaar geleden. Het is niet niks, maar het komt echt goed! Als je nog meer vragen hebt, laat het maar horen. Wij zijn toen bij een specialistische tandarts in de Bilt geweest.
Bedankt voor je reactie. Fijn om te lezen dat het zo goed heeft uitgepakt bij je zoon. Ik heb er ook echt wel vertrouwen in dat het goedkomt met S (en ook met T). Als ik vragen heb stuur ik je een pb. :)
pi_168913376
Jeetje Nikki, wel vervelend!
En dank je wel voor de wekker tip :) Vanochtend was B weer om 06:00 wakker maar heb ik hem vriendelijke verzocht in zijn bed te blijven liggen....en ja hoor, om 07:00 hoorde we hem pas weer dus toch nog in slaap gevallen.
pi_168936669
Nikki die lamp sla ik even op, wij hebben hier ook van de 7 dagen 6 om 6u wakker (of eerder }:| )

Vanmorgen hebben we de eerste school bezichtigd, hier ben ik zo niet aan toe.
F duidelijk wel, die liep zelfs zo het lokaal in van groep 8 en keek er rustig rond terwijl de juf doorging met lesgeven :D
Over 2 weken nog een afspraak bij de interconfessionele school en dan eens bekijken of we nog verder gaan kijken.
Vooralsnog spreekt het verhaal van de interconfessionele ons het meeste aan.

En vanmiddag mag ik naar de tandarts en heb F ook meteen een afspraak geregeld.
Hij is er heel nog niet geweest :@
Ben benieuwd of hij zijn mondje open wil doen en laat kijken.
Volgens F ging Peppa ook naar de tandarts en kreeg erna een snoepje.
Dat is wat hij vooral benadrukt, dat snoepje :')
pi_168936787
Nikki wat balen zeg. Hopelijk kan de ta ze behouden.

Een bril uitzoeken met sac is nog best opgave ze heeft nog zo'n klein gezichtje dat er amper keus is.
pi_168937369
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2017 12:16 schreef BlueEyes het volgende:
Nikki die lamp sla ik even op, wij hebben hier ook van de 7 dagen 6 om 6u wakker (of eerder }:| )

Vanmorgen hebben we de eerste school bezichtigd, hier ben ik zo niet aan toe.
F duidelijk wel, die liep zelfs zo het lokaal in van groep 8 en keek er rustig rond terwijl de juf doorging met lesgeven :D
Over 2 weken nog een afspraak bij de interconfessionele school en dan eens bekijken of we nog verder gaan kijken.
Vooralsnog spreekt het verhaal van de interconfessionele ons het meeste aan.

En vanmiddag mag ik naar de tandarts en heb F ook meteen een afspraak geregeld.
Hij is er heel nog niet geweest :@
Ben benieuwd of hij zijn mondje open wil doen en laat kijken.
Volgens F ging Peppa ook naar de tandarts en kreeg erna een snoepje.
Dat is wat hij vooral benadrukt, dat snoepje :')
Wij kregen vroeger ook een snoepje bij de tandarts... :')

Sterkte Nikki, hopenlijk valt het mee voor T en S

Vanmorgen ook 2 scholen bezocht op de open ochtend, We hadden van tevoren een voorkeur,maar gaan nu voor de andere school, die voelde zoveel fijner.
S. 2014
J. 2016
pi_168937920
Bij onze tandarts krijgen ze een muntje waarmee ze een stuiterbal uit een automaat kunnen halen. Helemaal magisch, dat begrijp je O+
pi_168938236
Ik kreeg vroeger zo'n mini-rubber beestje. Kon je kiezen uit een hele dierentuin. Vond ik fantastisch!

(ik heb trouwens gezocht of ik die kon vinden voor bij een traktatie, maar t is me nog niet gelukt, mochten jullie tips hebben..)
  donderdag 16 februari 2017 @ 14:50:13 #123
149959 SQ
snelle trees
pi_168939203
Oh ja de tandarts. Ik kreeg van de mijne de tip om niet je kind mee te nemen tijdens je eigen controle, maar een aparte afspraak voor het kind te maken.

Dat was ook destijds mijn eerste kennismaking met de tandarts en ik heb er meteen een trauma aan opgelopen. Mijn moeder had nogal problematisch tandvlees en die begon meteen te bloeden als er een haak langs ging ;(
disclaimer
pi_168939481
Hier dus advies mee te nemen bij random controle en niet bij een behandeling van een of ander.
We gaan het over een uurtje zien :D
pi_168939490
Wat een nare aandoening Nikki, ik had er nog nooit van gehoord!

Grappig dat het hier nu over de tandarts gaat, wij zijn vanochtend geweest :D F zei van te voren dat de tandendokter niet in z'n mond mocht kijken maar puntje bij paaltje ging het toch omdat hij hoorde dat hij na afloop dan een kadootje kreeg :+ Hij zat op mijn schoot en de tandarts heeft met een spiegeltje in z'n mond gekeken. Tanden & kiezen geteld, hij heeft er 20, en het zag er oke uit. Hij heeft een 'mooie' sleutelhanger uitgezocht en was helemaal blij O+
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')