abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_168773328
registreer om deze reclame te verbergen
Welkom in het Peutertopic!!

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki: http://wiki.fok.nl/index.php/Ouder%28s%29_Kalender

82aff237efe5af7826acf32fac13e6e5.jpg
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_168774295
Ach exode, ik denk dat je al heel ver bent als je achteraf kunt inzien hoe je het anders had kunnen aanpakken. Daar kun je in een volgende situatie weer veel mee. Zo blijven we allemaal leren, zijn we net mensen ;)
pi_168775585
WupWup :D Zo zie ik het ook hoor. Een volgende keer zou ik gewoon in die wachttijd zeg maar even naar de bakker of zo gaan en hem met uitgebreide verhalen die koekjes laten uitdelen.
Goede leerschool die kinderen :P
pi_168776559
registreer om deze reclame te verbergen
Ik had vorige week een ontroostbaar jongetje op de mat bij de voordeur zitten omdat ik de fout maakte 'm net voor z'n middagdut te vertellen dat opa & oma 's middags zouden komen :') 'nee lapuh! Ooooomaaaaaaaa :'( '
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_168776943
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 13:00 schreef JufMariska het volgende:
Ik had vorige week een ontroostbaar jongetje op de mat bij de voordeur zitten omdat ik de fout maakte 'm net voor z'n middagdut te vertellen dat opa & oma 's middags zouden komen :') 'nee lapuh! Ooooomaaaaaaaa :'( '
Beginnersfoutje ;)
  donderdag 9 februari 2017 @ 13:43:24 #6
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_168777381
Dat is hier ook al zo. 'Opa en oma komen straks, dan gaan jullie lekker naar buiten'. N pakt jas en laarzen... 'Uhm.... STRAKS zei ik'. Kortom, duidelijk zijn is wel een must :)
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_168777468
registreer om deze reclame te verbergen
Straks is ook wel een heel moeilijk begrip voor een peuter, laat staan voor een dreumes :) dat gaat hier ook nog niet goed.

Bedankt voor alle vermaaktips! Ik denk dat ik vooral los moet laten dat het allemaal zo paedagögisch verantwoord mogelijk moet en me even moet richten op "met zo min mogelijk conflicten de dag door komen" :')
disclaimer
pi_168778231
Ik vertel pas dat er iemand komt als ze onderweg zijn en er binnen 15 min zijn. Same voor 'naar buiten!' anders staat hij binnen twee seconden met zijn jas aan te meltdownen :') arme peuters.

Ennnn hij zit alweer anderhalf uur in zijn bed te zingen. Echt, waar komt die energie vandaan.

Stilte hier, we zijn bezig met spannende dingen aan het huizenfront :o. Spann0nd!
pi_168778552
Huizenfront Crump, wat leuk!
Wij moeten nog ruim 2 weken wachten, om precies te zijn 18 dagen en dan krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis. :D

Straks is sowieso een raar begrip, ook voor volwassenen. ;)
B denkt overigens dat als hij geslapen heeft (dus ook middagslaap) het vervolgens 'morgen' is. O+
pi_168779206
Hier is alles vorige week. Of dat nu gisteren of vorig jaar was maakt niet uit.
pi_168779746
Hier begint tijdbesef een klein beetje te komen nu. Vooral ook met veel uitleg. Eerst gaan we dit doen, dan dat en dan gaan we vanmiddag.. etc.
En verder is alles gisteren. "Gisteren toen ik nog een baby was.." Nouja, gevoelsmatig was dat ook gisteren, dus ik vind het wel kloppen. :D .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168784761
Franny :D

B is nu erg bezig met de dagen van de week en de tijd. Hij wil steeds weten hoe laat het is en hoe laat we bepaalde dingen gaan doen. De week houden we nu nog simpel voor hem het is of Mama M.o dag of kindjes dag of Mama E.v.a dag of weekend. Maar hij vraagt steeds vaker door. Zijn er simpele kalanders of zo voor peuters?
  donderdag 9 februari 2017 @ 20:16:40 #13
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_168786271
Exode, zoek eens op dagritme bord. Je hebt best wat keuze :).
KuikenGuppy
  donderdag 9 februari 2017 @ 20:22:33 #14
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_168786441
Exode, je kunt misschien wel iets met een weekplanner doen en dan foto's van mama M, mama E of het logo van het kdv op de dagen plakken/printen? En dan kun je B elke keer de dag laten verzetten door zijn eigen foto te verplaatsen of bijvoorbeeld.

Franny, ze was ook gisteren nog een baby natuurlijk. O+

Hier wordt elke dag door S de vraag gesteld: "Ga ik morgen naar Pinokkio?" Daarmee bedoelt hij vandaag. :') Hij is ook erg bezig met groot worden. Dat hij eerst groter moet groeien voor hij zelf zijn gordel kan vastdoen bijvoorbeeld. En dan heel overtuigend erachteraan "ik kan heel goed groeien." :D

Ik heb de oplossing gevonden om de dagelijkse drama's bij een aantal bezigheden te voorkomen: als de bel op mijn telefoon gaat is een activiteit afgelopen. Dat kondig ik wel vlak voor tijd even aan zodat ze weten waar ze aan toe zijn. Of het heel erg pedagogisch verantwoord is weet ik niet, maar het werkt nu prima voor ons. Zo gaat elke ochtend het alarm als we moeten gaan aankleden om naar het kdv te gaan, 's middags als de tv uit moet omdat we gaan eten en bij het tandenpoetsen nadat ze eerst zelf een minuut hebben mogen poetsen. Kortom, op de momenten die voorheen voor drama zorgden. Nu gaat de bel, springen er 2 peuters in de starthouding en wordt de tv zelf door ze uitgezet. En allemaal zonder boze peuterpuien. _O_

Net knuffelden S en ik even samen in zijn bed, dus ik zei dat ik hem een hele lieve jongen vind. Zegt S: "Ik vind jou ook een lief meisje hoor mama." O+ :D
Mama van 3!
pi_168788325
Nikki. Dat gebruik ik inderdaad ook heel vaak. De bel op mijn telefoon. Werkt hier ook erg goed inderdaad.
Behalve in de ochtend. Dan gaan we pas na de derde bel uit bed. De eerste twee hoort ze meestal niet eens :D
pi_168788613
Ik begrijp ook niet wanneer 'straks' is, jullie wel? ;(

Sticker kan er maar niet over uit dat als het nu vandaag is, en na een nachtje slapen morgen, dat je het geen 'morgen' meer noemt na dat nachtje slapen :')

Verder hier ineens een peuter die echt peuter-af aan het raken is. Over twee maanden vier, hoe kan dat? Helemaal zindelijk overdag, kan aan- en uitkleden, kan letters herkennen en schrijven, puzzels van veel stukjes maken, en net als je denkt: 'hij is echt slim O+' laat hij vol trots tijdens het eten zien dat hij de binnenkant van een stuk komkommer in stukjes in zijn neus heeft gefrot en voer je een discussie over waarom die komkommer niet snachts mag blijven zitten, dus we geven 'm toch nog maar niet op voor mensa w/
  donderdag 9 februari 2017 @ 21:37:23 #17
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_168788843
Omen, in de ochtend ben ik inderdaad ook niet gelijk heel actief na het eerste alarm. :D

LE :o die komkommer. _O-

En bedankt voor de eye opener. :) Volgens mij zeg ik best wel vaak 'straks' tegen de kinderen, maar dat zegt ze natuurlijk helemaal niets. :N
Mama van 3!
pi_168789122
Ik probeer straks meestal te verduidelijken door volgorde aan te geven. Dus eerst gaan we eten, en daarna mag je even televisie kijken. Eerst gaat mama de was vouwen en daarna gaan we naar buiten. Dat lijkt ze steeds beter te begrijpen.

L-E _O-
disclaimer
  donderdag 9 februari 2017 @ 21:46:02 #19
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_168789210
Nouja, zelfs als je 'straks' heel goed toelicht, of vervangt door iets als 'na het slaapje', 'als dit filmpje is afgelopen', 'als het buiten donker is', blijven het peuters zonder geduld :P.
Wij hadden vanmiddag weer een toppunt van een peuterbui; kuiken huilde en schreeuwde alles bij elkaar omdat ik hoelahoep op de tv aan had gezet ipv op de tablet en daardoor kon IEDEREEN het zien ipv alleen hij. :( :').
KuikenGuppy
pi_168791158
Burdie. Hoe durf je ook :(

L-e :D
pi_168796025
Burd en LE _O-

W is bezig met dit of dat, dus dan probeer ik heel verantwoord 'dus je gaat eerst slapen, en daarna gaan we naar buiten' en zegt hij 'of.... koekje. Of... brandweermansantant kijken!' :')
pi_168796073
Crump :D En huisplannen! Spannend!!
En Burdie en LE :D
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_168796593
Burdie, ik vind dat ie een punt heeft :D ;)
Ah Nikki, lief meisje O+

Mijn vrouw gaat vanmiddag een dagritme kalander maken met B. Dat krijg je met een creatieve vrouw die wil het zelf maken. :D Handige tips hier al gehad.

Tijdens het opruimen kwamen wij veel vreemde valuta tegen. Deels geef ik het weg aan vrienden en familie die binnenkort naar betreffende landen gaan maar het deel wat we echt niet kwijt kunnen of wat gewoon enorm weinig waard is, is naar B speel portemonnee gegaan. Mochten jullie iets nodig hebben B is 'echt heel rijk nu mama'.
pi_168800736
Joh burdie dat snap je toch.

Ik ben vanmorgen met sac bij de optometrist (wat een woord ook zeg) en oogarts geweest ze moet dus een bril. Al even bij de opticien wezen kijken. Ze heeft nog zo'n smal snoetje dat er weinig keus is.
pi_168804513
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 06:56 schreef Crumpette het volgende:
Burd en LE _O-

W is bezig met dit of dat, dus dan probeer ik heel verantwoord 'dus je gaat eerst slapen, en daarna gaan we naar buiten' en zegt hij 'of.... koekje. Of... brandweermansantant kijken!' :')
Haha, bijdehandje. O+ . I gaat gewoon keihard in de ontkenning als ze iets anders wil. "Nee hoor, dat ga ik niet doen."
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')