De bier in Engeland is niet echt beter.quote:Op woensdag 8 februari 2017 14:44 schreef Frutsel het volgende:
Beetje vreemd dat ze in Engeland zitten te wachten op vies bier
Engeland heeft juist een prachtige biercultuur. Mensen die alleen pils verwachten komen vaak niet aan hun trekken maar dat zegt meer over die mensen dan over Engels bier.quote:Op woensdag 8 februari 2017 14:50 schreef dimmak het volgende:
[..]
De bier in Engeland is niet echt beter.
Pilsquote:Op woensdag 8 februari 2017 15:05 schreef nanuk het volgende:
[..]
Engeland heeft juist een prachtige biercultuur. Mensen die alleen pils verwachten komen vaak niet aan hun trekken maar dat zegt meer over die mensen dan over Engels bier.
Op de een of andere manier zijn er weinig commerciële pilsen die ik echt lekker vind. En als er dan eens een merk wel lekker is dan gaat dat binnen een paar jaar het zelfde smaken als de rest. Blond of weizen vind ik beter. In Engeland is pale ale heerlijk en natuurlijk Guinness van de tap (niet uit een blik op tril apparaat).quote:
Geweldig toch? In België maken ze het lekkerste bier. Een Nederlands zeikproduct verovert de wereld. VOC mentaliteit. Trouwens Budweiser is nog smeriger. Het smerigste ooit was Skol.quote:Op woensdag 8 februari 2017 14:44 schreef Frutsel het volgende:
Beetje vreemd dat ze in Engeland zitten te wachten op vies bier
Lauwe uilenzeik met nog minder smaakquote:Op woensdag 8 februari 2017 15:19 schreef Ferrari_Tape het volgende:
Ik heb liever dat andere bier uit brabant met blauw etiket.
Maar dat is niet mijn achternaam.quote:
Belgie is een fantastisch bierland, maar van pilsner snappen ze niet veel. Daarvoor kun je beter in Duitsland, Tsjechie en zelfs Oost-Nederland zijn.quote:Op woensdag 8 februari 2017 15:24 schreef tong80 het volgende:
[..]
Geweldig toch? In België maken ze het lekkerste bier. Een Nederlands zeikproduct verovert de wereld. VOC mentaliteit. Trouwens Budweiser is nog smeriger. Het smerigste ooit was Skol.
De nummer 1 is nog altijd van origine (voor een groot deel) Belgisch.quote:Op woensdag 8 februari 2017 15:24 schreef tong80 het volgende:
[..]
Geweldig toch? In België maken ze het lekkerste bier. Een Nederlands zeikproduct verovert de wereld. VOC mentaliteit. Trouwens Budweiser is nog smeriger. Het smerigste ooit was Skol.
Veel mensen weten het verschil tussen bier en pilsener niet eensquote:Op woensdag 8 februari 2017 15:35 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Belgie is een fantastisch bierland, maar van pilsner snappen ze niet veel. Daarvoor kun je beter in Duitsland, Tsjechie en zelfs Oost-Nederland zijn.
Duits... En Veltins vind ik echt best wel vies.quote:Op donderdag 9 februari 2017 20:18 schreef Straatcommando. het volgende:
[..]
Veel mensen weten het verschil tussen bier en pilsener niet eens
Ik vind Veltins een heel lekker pilsje. Tsjechisch geloof ik
Wat vind jij lekker?quote:Op donderdag 9 februari 2017 20:46 schreef Metalfreak het volgende:
[..]
Duits... En Veltins vind ik echt best wel vies.
De 'echte' is prima.quote:
Ze hebben er ook vies vreten, dus dat past wel bij elkaar.quote:Op woensdag 8 februari 2017 14:44 schreef Frutsel het volgende:
Beetje vreemd dat ze in Engeland zitten te wachten op vies bier
*hadquote:Op woensdag 8 februari 2017 15:05 schreef nanuk het volgende:
[..]
Engeland heeft juist een prachtige biercultuur. Mensen die alleen pils verwachten komen vaak niet aan hun trekken maar dat zegt meer over die mensen dan over Engels bier.
Skol is geen bier maar een naam die gekocht kan worden om er welk bier dan ook mee op de markt te brengen. In Nederland was het Oranjeboom en in Malta is het wel lekker.quote:Op woensdag 8 februari 2017 15:24 schreef tong80 het volgende:
[..]
Geweldig toch? In België maken ze het lekkerste bier. Een Nederlands zeikproduct verovert de wereld. VOC mentaliteit. Trouwens Budweiser is nog smeriger. Het smerigste ooit was Skol.
Denk dat dat bij een middelmatig pilsje als Heineken niet veel uitmaakt.quote:Op donderdag 9 februari 2017 22:34 schreef Beathoven het volgende:
Heineken moet zn groene flesjes in de ban doen en terug naar bruin. De groene flessen lijken hip en onderscheidend en daarom slaan ze aan bij de consument maar de groene flesjes schijnen het UV licht door te laten waardoor de kwaliteit van het product kan worden aangetast. Maw de smaak kan veranderen.
Heineken is iets exclusiefs in het buitenland. Bij ons is het gewoon het traditionele slootwater.quote:Op donderdag 9 februari 2017 22:51 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Denk dat dat bij een middelmatig pilsje als Heineken niet veel uitmaakt.
Het is gewoon een middelmatig pils, zowel hier als elders. Ik doe er verder niet denigrerend over, maar ik denk niet dat de smaak veel slechter is sinds het groene flesje.quote:Op donderdag 9 februari 2017 23:00 schreef Beathoven het volgende:
[..]
Heineken is iets exclusiefs in het buitenland. Bij ons is het gewoon het traditionele slootwater.
quote:Op woensdag 8 februari 2017 15:24 schreef tong80 het volgende:
Het smerigste ooit was Skol Oranjeboom.
En dit. In Soho betaal je je blauw voor Heineken en ze zuipen het bij de vleet.quote:Op donderdag 9 februari 2017 23:00 schreef Beathoven het volgende:
[..]
Heineken is iets exclusiefs in het buitenland. Bij ons is het gewoon het traditionele slootwater.
Zit veel importtax op. In veel 2e en 3e wereldlanden ben je de man als je met een groene Heineken in je knuisten staat.quote:Op donderdag 9 februari 2017 23:04 schreef hottentot het volgende:
[..]
En dit. In Soho betaal je je blauw voor Heineken en ze zuipen het bij de vleet.
En toch word het in tientallen landen gebrouwen, kan mij voorstellen dat ze het ook in Engeland brouwen.quote:Op donderdag 9 februari 2017 23:14 schreef Beathoven het volgende:
[..]
Zit veel importtax op. In veel 2e en 3e wereldlanden ben je de man als je met een groene Heineken in je knuisten staat.
Heineken heeft brouwerijen over de hele wereld, dus dat is onzin. In Griekenland zijn Heineken en Amstel bijvoorbeeld de grootste merken en die worden gewoon daar gebrouwen.quote:Op donderdag 9 februari 2017 23:14 schreef Beathoven het volgende:
[..]
Zit veel importtax op. In veel 2e en 3e wereldlanden ben je de man als je met een groene Heineken in je knuisten staat.
Kwaliteit is hoog en constant, Heineken is een high-tech pilsner. Qua smaak steekt het vast niet slecht af tegen andere pilsners, maar er zijn zoveel andere biersoorten, veel smaakvoller en met meer karakter, doodzonde als je die laat staan voor zo'n platgemarketeerd fabrieksproduct.quote:Op donderdag 9 februari 2017 23:25 schreef hpeopjes het volgende:
We roepen allemaal dat het vies is (want niet 'hip' genoeg natuurlijk ). Toch komt Heineken keer op keer als beste pils uit allerlei tests, zowel qua kwaliteit als qua smaak.
Ja, en ondertussen is zeker de helft van bijv. de Münchner stadsbrouwerijen eigendom van Anheuser-Busch InBev. .quote:Op donderdag 9 februari 2017 23:33 schreef Gutz het volgende:
Ik snap ze wel, Heineken heeft niks te zoeken in die aftandse kroegen in Engeland, daar hoor je gewoon een of ander regionaal prut biertje te krijgen, net als Duitsland waar iedere regio zijn eigen bier heeft.
Ik snap dat gezeur ook niet ik vind het heerlijk. Het is niet voor niets de 3de grootste brouwer ter wereld.quote:Op donderdag 9 februari 2017 23:25 schreef hpeopjes het volgende:
We roepen allemaal dat het vies is (want niet 'hip' genoeg natuurlijk ). Toch komt Heineken keer op keer als beste pils uit allerlei tests, zowel qua kwaliteit als qua smaak.
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Duitse_brouwerijenquote:Op donderdag 9 februari 2017 23:36 schreef Ringo het volgende:
[..]
Ja, en ondertussen is zeker de helft van bijv. de Münchner stadsbrouwerijen eigendom van Anheuser-Busch InBev. .
Nee, inderdaad. Dat is omdat het een bedrijf is dat gigantisch is gegroeid en overal op de wereld brouwerijen heeft gebouwd en heeft overgenomen. Niet omdat het zo'n fantastisch bier is. Ben persoonlijk geen grote fan van pils, maar ik weet toch wel een aantal merken die beter smaken.quote:Op donderdag 9 februari 2017 23:36 schreef .Alektorophobia. het volgende:
[..]
Ik snap dat gezeur ook niet ik vind het heerlijk. Het is niet voor niets de 3de grootste brouwer ter wereld.
Ieder z'n ding natuurlijk. Ik ben niet zo'n echte "bierliefhebber", vind dat speciaalbier al gauw teveel een ratjetoe aan smaken. Dorst heb ik momenteel wel, dus schroef ik zo nog ff een paar flesjes Heineken open.quote:Op donderdag 9 februari 2017 23:33 schreef Ringo het volgende:
[..]
Kwaliteit is hoog en constant, Heineken is een high-tech pilsner. Qua smaak steekt het vast niet slecht af tegen andere pilsners, maar er zijn zoveel andere biersoorten, veel smaakvoller en met meer karakter, doodzonde als je die laat staan voor zo'n platgemarketeerd fabrieksproduct.
Oh, zo'n nep snob. Hoeveel pale ale heb je op in je leven? Ik veel, en ik kan je zeggen dat Heineken 10 keer beter is.quote:Op woensdag 8 februari 2017 15:05 schreef nanuk het volgende:
[..]
Engeland heeft juist een prachtige biercultuur. Mensen die alleen pils verwachten komen vaak niet aan hun trekken maar dat zegt meer over die mensen dan over Engels bier.
In München scheelt het niet veel.quote:Op donderdag 9 februari 2017 23:39 schreef Gutz het volgende:
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Duitse_brouwerijen
Heb steekproefsgewijs er een aantal bekeken, valt volgens mij best mee.
Die testjes zijn ook gelul. Ik kan online ook testen vinden die het tegendeel beweren. - Vrijwel alle grote merken brouwen n fatsoenlijk pilsje, en de smaken zijn gewoon n persoonlijke kwestie. - De rest is marketing.quote:Op donderdag 9 februari 2017 23:25 schreef hpeopjes het volgende:
We roepen allemaal dat het vies is (want niet 'hip' genoeg natuurlijk ). Toch komt Heineken keer op keer als beste pils uit allerlei tests, zowel qua kwaliteit als qua smaak.
quote:Op woensdag 8 februari 2017 15:19 schreef Ferrari_Tape het volgende:
Ik heb liever dat andere bier uit brabant met blauw etiket.
De man zijn met Heineken. Wat een fakkin onzinquote:Op donderdag 9 februari 2017 23:14 schreef Beathoven het volgende:
[..]
Zit veel importtax op. In veel 2e en 3e wereldlanden ben je de man als je met een groene Heineken in je knuisten staat.
Hertog Jan, Brand, Alfa en gek genoeg de Grevensteiner van datzelfde Veltins vind ik wel echt heel lekker.quote:
We hebben thuis een keer met vrienden een blinde pilsproeftest gedaan met 6 verschillende pilsjes zonder dat we wisten welk bier er in welk glas zat, verbazingwekkend kwam Schultenbräu als absolute winnaar uit de bus... Heineken was een goede tweede volgens mij.quote:Op donderdag 9 februari 2017 23:25 schreef hpeopjes het volgende:
We roepen allemaal dat het vies is (want niet 'hip' genoeg natuurlijk ). Toch komt Heineken keer op keer als beste pils uit allerlei tests, zowel qua kwaliteit als qua smaak.
Het smerigste ooit was Oranjeboom.quote:Op woensdag 8 februari 2017 15:24 schreef tong80 het volgende:
[..]
Geweldig toch? In België maken ze het lekkerste bier. Een Nederlands zeikproduct verovert de wereld. VOC mentaliteit. Trouwens Budweiser is nog smeriger. Het smerigste ooit was Skol.
Ik vind heineken niet te licht, maar wel te zoet. Een beetje een caramelsmaak. Niet lekker.quote:Op vrijdag 10 februari 2017 00:25 schreef EP3 het volgende:
[..]
Die testjes zijn ook gelul. Ik kan online ook testen vinden die het tegendeel beweren. - Vrijwel alle grote merken brouwen n fatsoenlijk pilsje, en de smaken zijn gewoon n persoonlijke kwestie. - De rest is marketing.
Ik vind Heineken persoonlijk iets te licht en zoet. - Maar bij warm weer tikt het dan wel weer lekker weg.
quote:Op woensdag 8 februari 2017 15:35 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Belgie is een fantastisch bierland, maar van pilsner snappen ze niet veel. Daarvoor kun je beter in Duitsland, Tsjechie en zelfs Oost-Nederland Limburg zijn.
Vind ik ook best prima bier. Veltins heeft wel een vrij uitgesproken smaak voor een pilsener, dus snap best dat je het niet zo lekker vindt.quote:Op vrijdag 10 februari 2017 09:06 schreef Metalfreak het volgende:
[..]
Hertog Jan, Brand, Alfa en gek genoeg de Grevensteiner van datzelfde Veltins vind ik wel echt heel lekker.
[..]
We hebben thuis een keer met vrienden een blinde pilsproeftest gedaan met 6 verschillende pilsjes zonder dat we wisten welk bier er in welk glas zat, verbazingwekkend kwam Schultenbräu als absolute winnaar uit de bus... Heineken was een goede tweede volgens mij.
Veltins vind ik de smaak (en geur) van zweetvoeten hebben, vooral merkbaar als je het drinkt nadat je eerst een ander merk hebt gedronken...quote:Op vrijdag 10 februari 2017 10:20 schreef Straatcommando. het volgende:
[..]
Vind ik ook best prima bier. Veltins heeft wel een vrij uitgesproken smaak voor een pilsener, dus snap best dat je het niet zo lekker vindt.
Finkbrau vind ik heel erg goor..
Nederlanders blijven sowieso vaak hangen in kindersmaakjes. Dat komt goed uit want mout is goedkoop en hop is duur, en met het toevoegen van suiker kun je het brouwproces versnellen als ik mij niet vergis.quote:Op vrijdag 10 februari 2017 09:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Heineken doet het erg goed, vind het zelf alleen hun pilsner te zoet, een algemeen probleem bij Nederpils. Maar de meeste mensen schijnen het erg lekker te vinden, pilsner met weinig bitterstoffen.
Ik Los Angeles eens twee flesjes Heineken gekocht... fucking 26 dollar gvd rest van de avond maar Budweiser gedronken (gadverdamme)quote:Op donderdag 9 februari 2017 23:14 schreef Beathoven het volgende:
[..]
Zit veel importtax op. In veel 2e en 3e wereldlanden ben je de man als je met een groene Heineken in je knuisten staat.
Verschillende bieren na elkaar drinken geeft een soort sinaasappel na tandenpoetsen effect. Is me ooit eens opgevallen toen ik in Düsseldorf woonde en eerst in een ander cafe zat om daarna naar mijn stamkroeg te gaan, mijn eerste glas lievelingsbier was vreselijk smerig.quote:Op vrijdag 10 februari 2017 10:21 schreef Metalfreak het volgende:
[..]
Veltins vind ik de smaak (en geur) van zweetvoeten hebben, vooral merkbaar als je het drinkt nadat je eerst een ander merk hebt gedronken...
Volledig mee eensquote:Op vrijdag 10 februari 2017 10:22 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Nederlanders blijven sowieso vaak hangen in kindersmaakjes. Dat komt goed uit want mout is goedkoop en hop is duur, en met het toevoegen van suiker kun je het brouwproces versnellen als ik mij niet vergis.
Het Amsterdamse marketingwonder verdient als zodanig respect, maar alleen als zodanig.
Wat piet zegt, je moet ook niet door elkaar drinken, daar wordt alles goor van. De zweetvoeten link volg ik niet, maar dat zal persoonlijk zijnquote:Op vrijdag 10 februari 2017 10:21 schreef Metalfreak het volgende:
[..]
Veltins vind ik de smaak (en geur) van zweetvoeten hebben, vooral merkbaar als je het drinkt nadat je eerst een ander merk hebt gedronken...
Vreemd? Je kan niks anders verwachten van een volk dat de voorkeur geeft aan lauw schuimloos bier.quote:Op woensdag 8 februari 2017 14:44 schreef Frutsel het volgende:
Beetje vreemd dat ze in Engeland zitten te wachten op vies bier
De populariteit van allerhande craft beers en thuisbrouwexperimenten doet toch een tegenbeweging vermoeden.quote:Op vrijdag 10 februari 2017 10:22 schreef Weltschmerz het volgende:
Nederlanders blijven sowieso vaak hangen in kindersmaakjes. Dat komt goed uit want mout is goedkoop en hop is duur, en met het toevoegen van suiker kun je het brouwproces versnellen als ik mij niet vergis.
Het Amsterdamse marketingwonder verdient als zodanig respect, maar alleen als zodanig.
Je bedoelt bier dat niet ijskoud wordt geserveerd en dat netjes tot aan de rand van het glas is opgeschonken?quote:Op vrijdag 10 februari 2017 11:13 schreef Hathor het volgende:
Vreemd? Je kan niks anders verwachten van een volk dat de voorkeur geeft aan lauw schuimloos bier.
Ook als je het drinkt wanneer je je voeten uit het raam hangt?quote:Op vrijdag 10 februari 2017 10:21 schreef Metalfreak het volgende:
[..]
Veltins vind ik de smaak (en geur) van zweetvoeten hebben, vooral merkbaar als je het drinkt nadat je eerst een ander merk hebt gedronken...
Neequote:Op zondag 12 februari 2017 18:43 schreef Ringo het volgende:
[..]
Je bedoelt bier dat niet ijskoud wordt geserveerd en dat netjes tot aan de rand van het glas is opgeschonken?
Dan vrees ik dat je last hebt van slechte hallucinaties.quote:
Is niets vergeleken met wat je in andere landen ziet. Net als boerenmarkten of koffie in de horecaquote:Op zondag 12 februari 2017 18:41 schreef Ringo het volgende:
[..]
De populariteit van allerhande craft beers en thuisbrouwexperimenten doet toch een tegenbeweging vermoeden.
Er wordt geen suiker toegevoegd aan Heineken en suiker wordt toegevoegd om een hoger alcoholpercentage te krijgen.quote:Op vrijdag 10 februari 2017 10:22 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Nederlanders blijven sowieso vaak hangen in kindersmaakjes. Dat komt goed uit want mout is goedkoop en hop is duur, en met het toevoegen van suiker kun je het brouwproces versnellen als ik mij niet vergis.
Het Amsterdamse marketingwonder verdient als zodanig respect, maar alleen als zodanig.
Welke landen bedoel je dan? België heeft van zichzelf een prachtige biercultuur maar is daarin nogal conservatief; Duitsland hetzelfde. Zuid-Europa houdt het nog altijd bij koud pils van grote brouwerijen. Het mooiste nieuwe bier komt momenteel uit de Angelsaksische landen, de VS voorop.quote:Op zondag 12 februari 2017 21:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Is niets vergeleken met wat je in andere landen ziet. Net als boerenmarkten of koffie in de horeca
En natuurlijk als smaakmaker aan populaire 'speciaalbieren' zoals bokbier (lente-, herfst- of winterbok, geef het maar een naampje ).quote:Op zondag 12 februari 2017 21:21 schreef MrSalazar het volgende:
Er wordt geen suiker toegevoegd aan Heineken en suiker wordt toegevoegd om een hoger alcoholpercentage te krijgen.
Maes? Ranzige pilsner is dat zegquote:Op donderdag 9 februari 2017 18:37 schreef KreKkeR het volgende:
[..]
De nummer 1 is nog altijd van origine (voor een groot deel) Belgisch.
Biercultuur in NL met microbrouwerijen is niet veel als je het daarmee vergelijktquote:Op zondag 12 februari 2017 22:55 schreef Ringo het volgende:
[..]
Welke landen bedoel je dan? België heeft van zichzelf een prachtige biercultuur maar is daarin nogal conservatief; Duitsland hetzelfde. Zuid-Europa houdt het nog altijd bij koud pils van grote brouwerijen. Het mooiste nieuwe bier komt momenteel uit de Angelsaksische landen, de VS voorop.
Van 20 actieve brouwerijen in 1980 naar bijna 450 anno nu, kun je niet anders zeggen dan dat we op de goede weg zijn.quote:Op maandag 13 februari 2017 07:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Biercultuur in NL met microbrouwerijen is niet veel als je het daarmee vergelijkt
Neuh, niet echt. Je hebt ook al heel lang een schare Belgisch bierdrinkers. Dat verandert niks aan de onverschilligheid die pils ten deel valt.quote:Op zondag 12 februari 2017 18:41 schreef Ringo het volgende:
[..]
De populariteit van allerhande craft beers en thuisbrouwexperimenten doet toch een tegenbeweging vermoeden.
Pils is ook een lastig bier om te brouwen, dat lukt alleen onder heel gecontroleerde omstandigheden. De meeste hobbybrouwers richten zich op ale en porter (in allerlei variëteiten), de aandacht daarvoor is in Nederland enorm toegenomen, waar vroeger Belgische speciaalbieren de toon zetten.quote:Op maandag 13 februari 2017 08:33 schreef Weltschmerz het volgende:
Neuh, niet echt. Je hebt ook al heel lang een schare Belgisch bierdrinkers. Dat verandert niks aan de onverschilligheid die pils ten deel valt.
Een pils die de commerciële pilsen benaderd is inderdaad lastig te brouwen. Dat is zo dun en smaakloos dat elke minuscule onbalans opvalt. Als je iets meer body geeft aan je pils dan wordt ie veel smakelijker. Gaat wel erg dicht tegen een blond aanzitten dan kwa smaak en dan is een blond weer eenvoudiger te brouwen.quote:Op maandag 13 februari 2017 08:40 schreef Ringo het volgende:
[..]
Pils is ook een lastig bier om te brouwen, dat lukt alleen onder heel gecontroleerde omstandigheden. De meeste hobbybrouwers richten zich op ale en porter (in allerlei variëteiten), de aandacht daarvoor is in Nederland enorm toegenomen, waar vroeger Belgische speciaalbieren de toon zetten.
Ben ik wel mee eens, maar tot een bepaald niveau. euroshopper is niet acceptabel, finkbräu ook niet en zo zijn er nog wel een aantal.quote:Op maandag 13 februari 2017 08:25 schreef spierbal het volgende:
Mensen die zeiken dat sommige bieren vies zijn.
De bieren uit de winkel smaken nagenoeg hetzelfde, tuurlijk er zit verschil in maar ik heb nog nooit bier gehad waarvan ik oprecht kon zeggen die is vies, en anders is dat na 3 biertjes verder ook wel weer verdwenen.
Het enige wat mensen hier doen is kijk mij eens interessant doen met mijn bier kennis van wat wel en wat niet lekker is.
Beetje sneu om dat te moeten verkondigen op een internetforum.
Lowlifers.
quote:Op woensdag 8 februari 2017 15:19 schreef Ferrari_Tape het volgende:
Ik heb liever dat andere bier uit brabant met blauw etiket.
Dat is geen excuus om je vol te laten lopen met Heineken en Amstel etc. Dat is op zich wel heel Nederlanders als het smaak aankomt, lekker pretentieus doen over bijzondere dingen, maar de gewone dingen totaal veronachtzamen. Kunnen die mensen hun smaakpapillen aan en uitzetten of zo?quote:Op maandag 13 februari 2017 08:40 schreef Ringo het volgende:
[..]
Pils is ook een lastig bier om te brouwen, dat lukt alleen onder heel gecontroleerde omstandigheden. De meeste hobbybrouwers richten zich op ale en porter (in allerlei variëteiten), de aandacht daarvoor is in Nederland enorm toegenomen, waar vroeger Belgische speciaalbieren de toon zetten.
quote:
Paar keer gezopen in Tsjechie maar het bier was al dood toen het in het glas ging...quote:
Ooh qua hectoliters. Maes zou de beste pilsener moeten zijnquote:Op maandag 13 februari 2017 19:43 schreef KreKkeR het volgende:
[..]
Nee: https://nl.wikipedia.org/wiki/Anheuser-Busch_InBev
Maes is Heineken.
BAVARIA HOOGquote:Op woensdag 8 februari 2017 15:19 schreef Ferrari_Tape het volgende:
Ik heb liever dat andere bier uit brabant met blauw etiket.
'Vo!quote:
Zelf de kleine Appie hier om de hoek heeft al een behoorlijk assortiment aan lokale biertjes. Je ziet toch wel heel duidelijk een kentering. Wel zonde van die IPA-hype. Ik heb liever een goede stout of porter.quote:Op maandag 13 februari 2017 08:07 schreef Ringo het volgende:
[..]
Van 20 actieve brouwerijen in 1980 naar bijna 450 anno nu, kun je niet anders zeggen dan dat we op de goede weg zijn.
Heineken heeft dan ook al reeds geruime meerdere merken op de Engelse markt, Murphy's en Foster's bijvoorbeeld doen het daar ook goed. (En ze hebben nog een paar honderd merken, dus keuze genoeg.)quote:Op zondag 12 februari 2017 23:15 schreef Buurtzwaan het volgende:
Vraag me af of dat voor het toerisme wel zo handig is. Bij een Engelse pub drink je toch liever Engels bier dan Heiniken.
Het is vrij gangbaar dat een brouwerij ernaar streeft om bijvoorbeeld 85% van het verkochte bier in hun eigen kroegen uit eigen brouwerij te hebben. Geen brouwer koopt kroegen om volop bieren uit andere brouwerijen om te zetten, hooguit om erbij te hebben voor de klant.quote:Op dinsdag 14 februari 2017 08:43 schreef Marsenal het volgende:
Dat de fokkers zo merkgevoelig zijn
Heineken heeft best goede bieren in het bezit, en je denkt toch niet dat ze nu massaal Engeland aan hun pils proberen te krijgen?
Tuurlijk, maar Heineken heeft zo ontzettend veel contracten met zo veel verschillende brouwers dat niemand zich zorgen hoeft te maken dat ze nu Hollands pils erdoor gaan drukkenquote:Op dinsdag 14 februari 2017 11:54 schreef hottentot het volgende:
[..]
Het is vrij gangbaar dat een brouwerij ernaar streeft om bijvoorbeeld 85% van het verkochte bier in hun eigen kroegen uit eigen brouwerij te hebben. Geen brouwer koopt kroegen om volop bieren uit andere brouwerijen om te zetten, hooguit om erbij te hebben voor de klant.
Dus ja, op een schaal als deze is het logisch om verandering te verwachten.
Sowieso dat gejank van pilsdrinkers altijd die merk X zo enorm veel beter vinden dan merk Y is geneuzel in de marge. Schotel ze blind eens een stuk of 6 verschillende merken voor en het gros zal er niet eens hun favoriet of hun 'gehate' pilsje uit kunnen halen.quote:Op dinsdag 14 februari 2017 08:43 schreef Marsenal het volgende:
Dat de fokkers zo merkgevoelig zijn
Heineken heeft best goede bieren in het bezit, en je denkt toch niet dat ze nu massaal Engeland aan hun pils proberen te krijgen?
Ik zal een merk niet herkennen, maar dat bv Amstel of Warsteiner veel zoeter cq minder bitter is dan een Bittburger of Jever.quote:Op dinsdag 14 februari 2017 12:05 schreef Monolith het volgende:
[..]
Sowieso dat gejank van pilsdrinkers altijd die merk X zo enorm veel beter vinden dan merk Y is geneuzel in de marge. Schotel ze blind eens een stuk of 6 verschillende merken voor en het gros zal er niet eens hun favoriet of hun 'gehate' pilsje uit kunnen halen.
Nou dat denk ik wel. Er zit zoveel verschil tussen de verschillende bieren (en pilsen ook).quote:Op dinsdag 14 februari 2017 12:05 schreef Monolith het volgende:
[..]
Sowieso dat gejank van pilsdrinkers altijd die merk X zo enorm veel beter vinden dan merk Y is geneuzel in de marge. Schotel ze blind eens een stuk of 6 verschillende merken voor en het gros zal er niet eens hun favoriet of hun 'gehate' pilsje uit kunnen halen.
Ik denk dat je onderschat hoeveel van dat verschil psychologisch is. Maar ik zou zeggen probeer het eens. Laat iemand de bekende pilsners voor je in proefglaasjes gieten en kijk wat je eruit haalt. Ik heb mensen in een dergelijke blinde test hun favoriete en meest gehate bier nog wel regelmatig zien omwisselen.quote:Op dinsdag 14 februari 2017 16:02 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Nou dat denk ik wel. Er zit zoveel verschil tussen de verschillende bieren (en pilsen ook).
Maar dat mensen Heineken kiezen snap ik echt niet. Ben net terug van Jamaica, daar hebben ze een prima biertje, Red Stripe. Heel goed van smaak. Gaan al die Amerikanen en Canadezen daar Heineken bestellen .
Heb je misschien ook wel gelijk in hoor. Er is ook niet echt verschil tussen Dommelsch, Bavaria, Jupiler en die andere troep. Heineken en Amstel steken daar wel nog negatiever bij af. Zijn ook eigenlijk niet de bieren die ik doorgaans drink, maar soms op feestjes heb je geen keus.quote:Op dinsdag 14 februari 2017 16:10 schreef Monolith het volgende:
[..]
Ik denk dat je onderschat hoeveel van dat verschil psychologisch is. Maar ik zou zeggen probeer het eens. Laat iemand de bekende pilsners voor je in proefglaasjes gieten en kijk wat je eruit haalt. Ik heb mensen in een dergelijke blinde test hun favoriete en meest gehate bier nog wel regelmatig zien omwisselen.
Zoals Piet aangeeft zijn de meeste Nederlandse pilsjes vrij zoetig. Grolsch was vroeger nog wel vrij bitter, maar die hebben dat ook laten varen volgens mij.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |