Je verhaalis niet geheel duidelijk maar je patina kan er om verschillende redenen afkomen:
1. Je hebt tussen elke laag de pan niet laten afkoelen, je maakt dan een dikke laag die er af valt. Je moet veel hele dunne laagjes maken en tussendoor laten afkoelen. Als je de boel heet laat krijg je een laag plastic, vergelijkbaar met de kleverige koek die je op een frituurmandje krijgt dat je neit netjes schoonmaakt.
2. Je wast af met sop, daar gaat de patina van slijten
3. Je hebt ingebrand op te hoge temperatuur op je bbq; bij te hoge warmte brand je de patina er weer af, als dat gebeurt dan verliest de onderste laag binding met de bovenste
4. Je hebt niet warm genoeg ingebrand en dan maak je een plastic ipv patina. Ee plastic valt er weer af.
Daarnaast, zolang de pan niet aanbrandt, maar er anders uitziet is dat neit zo erg. Gewoon af en toe tussendoor een extra laagje geven. Lijnzaadolie of hennepolie is lekker onverzadigd en kan daardoor een steviger netwerk opbouwen. maar zonnebloemolie moet ook werken.
Whatever...