abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 7 februari 2017 @ 14:56:08 #1
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_168734478
Welkom in de FOK-dieetclub!

De dieetclub is er voor mensen die graag af willen vallen of op gewicht willen blijven. Hier vind en geef je elkaar steun, tips en motivatie!

Probeer elkaar niet af te branden, en sta ook open voor tips en nieuwe inzichten. We streven allemaal naar een gezond(er) lichaam en leven en proberen dat op de voor ons meest aangename manier te bereiken. Er zijn tenslotte vele wegen die naar Rome leiden!

SPOILER: Veelgebruikte, awesome, gezonde recepten
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  dinsdag 7 februari 2017 @ 15:00:44 #2
121741 _Dizzy_
space, the final frontier
pi_168734560
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 14:55 schreef MutedFaith het volgende:
Nee, met een machine hoeft t voor mij niet. Gewoon met je handen in t deeg.
Ik ben gewoon te lui daarvoor denk ik :')
Maak je dan om de paar dagen een brood?
  dinsdag 7 februari 2017 @ 15:07:38 #3
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_168734702
Nee joh. Dat doe ik alleen als ik eters krijg, of als mijn vrouw er om vraagt. Anders eet ik gewoon met frisse tegenzin fabrieksbrood.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  dinsdag 7 februari 2017 @ 15:09:14 #4
267443 Cue_
Cuecumbergirl
pi_168734733
Brood, nee dat nooit met plezier gegeten. Boter erop snap ik al helemaal niet :') :+
pi_168734860
Boh, versgebakken brood met cote d'or pasta. Morgen maar weer eens een brood in elkaar draaien, heb nog meel van de molen.
  dinsdag 7 februari 2017 @ 15:26:12 #6
319308 Tink89
To live is to dance
pi_168735063
Ik draai het deeg met m'n keukenmachine en laat het dan een uur rijzen, druk plat, rol op, laat nog een uur rijzen en bak het dan 40 minuten. Zo lekker!
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_168735419
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 15:26 schreef Tink89 het volgende:
Ik draai het deeg met m'n keukenmachine en laat het dan een uur rijzen, druk plat, rol op, laat nog een uur rijzen en bak het dan 40 minuten. Zo lekker!
:9~ :9~
Jumalatkin kuolevat
Edessäni vuotavat
Olen tämän maailman loppu
Minä olen tyhjyys
pi_168735622
Ik ben daar te lui voor. Haal het gewoon bij de bakker :')
I solemnly swear i'm up to no good
pi_168735878
Zo, weer lekker gesport en gedoucht. Nu lekker door de regen op de scooter naar Eindhoven m'n zus ophalen en dan bij oma eten, wortelstamp met shoarmareepjes, vraag me niet hoe ze het verzint.
  dinsdag 7 februari 2017 @ 16:07:41 #10
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_168735930
Ik kan niet quoten uit een gesloten topic, maar toch nog even over invriezen van vloeibare zaken in ziplockzakjes...

Ik hang zo'n zakje in een ruime beker met een ruime marge over de rand geslagen en lepel daar de nog warme/hete saus of soep in. Dan leg ik het zakje neer (wel oppassen natuurlijk ivm warmte en ivm morsen), maak het plat, zoveel mogelijk lucht eruit en dan afsluiten. Vervolgens gaat het zakje in de gootsteen gevuld met koud water. Voldoende afgekoeld? Dan zakje afdrogen en plat in de vriezer leggen. Als het zakje dan nog geen lek heeft vertoond, kan er weinig misgaan. Immers, eenmaal bevroren zal het zeker niet lekken.

Overigens vries ik bijv. ook gehakt zo in: zo plat en dun mogelijk: des te sneller ingevroren en des te sneller weer ontdooid.
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 7 februari 2017 @ 16:13:22 #11
319308 Tink89
To live is to dance
pi_168736053
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 16:07 schreef Lienekien het volgende:
Ik kan niet quoten uit een gesloten topic, maar toch nog even over invriezen van vloeibare zaken in ziplockzakjes...

Ik hang zo'n zakje in een ruime beker met een ruime marge over de rand geslagen en lepel daar de nog warme/hete saus of soep in. Dan leg ik het zakje neer (wel oppassen natuurlijk ivm warmte en ivm morsen), maak het plat, zoveel mogelijk lucht eruit en dan afsluiten. Vervolgens gaat het zakje in de gootsteen gevuld met koud water. Voldoende afgekoeld? Dan zakje afdrogen en plat in de vriezer leggen. Als het zakje dan nog geen lek heeft vertoond, kan er weinig misgaan. Immers, eenmaal bevroren zal het zeker niet lekken.

Overigens vries ik bijv. ook gehakt zo in: zo plat en dun mogelijk: des te sneller ingevroren en des te sneller weer ontdooid.
Dat klinkt veilig, maar wel een stuk omslachtiger dan een bakje. Ik doe dit wel met kipfilets enzo. Die sla ik plat en wikkel ik in folie en dan in een zakje in de diepvries.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  dinsdag 7 februari 2017 @ 16:17:10 #12
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_168736144
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 16:13 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Dat klinkt veilig, maar wel een stuk omslachtiger dan een bakje. Ik doe dit wel met kipfilets enzo. Die sla ik plat en wikkel ik in folie en dan in een zakje in de diepvries.
Omslachtig valt erg mee, het afkoelen gaat gemakkelijker.

Maar goed, ik moet het doen met een vriezer met drie lades en er gaat op deze manier twee keer zoveel in. :Y)
The love you take is equal to the love you make.
pi_168736228
HIer ook alles in ziplocks en zo plat mogelijk. De zakjes van de IKEA vind ik er ideaal voor.
  dinsdag 7 februari 2017 @ 16:51:15 #14
121741 _Dizzy_
space, the final frontier
pi_168736796
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 16:07 schreef Lienekien het volgende:
Ik kan niet quoten uit een gesloten topic, maar toch nog even over invriezen van vloeibare zaken in ziplockzakjes...

Ik hang zo'n zakje in een ruime beker met een ruime marge over de rand geslagen en lepel daar de nog warme/hete saus of soep in. Dan leg ik het zakje neer (wel oppassen natuurlijk ivm warmte en ivm morsen), maak het plat, zoveel mogelijk lucht eruit en dan afsluiten. Vervolgens gaat het zakje in de gootsteen gevuld met koud water. Voldoende afgekoeld? Dan zakje afdrogen en plat in de vriezer leggen. Als het zakje dan nog geen lek heeft vertoond, kan er weinig misgaan. Immers, eenmaal bevroren zal het zeker niet lekken.

Overigens vries ik bijv. ook gehakt zo in: zo plat en dun mogelijk: des te sneller ingevroren en des te sneller weer ontdooid.
Wel een goede tip om zoveel mogelijk ruimte in de vriezer te kunnen benutten. Nu stapel ik alles in bakjes en boterham zakjes... ^O^
  dinsdag 7 februari 2017 @ 17:01:35 #15
267443 Cue_
Cuecumbergirl
pi_168736952
De bestelling van musclemeat is wat tevroeg geleverd. Maar men , was iets meer dan verwacht :') past nog maar net in de vriezer _O-
pi_168737516
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 15:00 schreef _Dizzy_ het volgende:

[..]

Ik ben gewoon te lui daarvoor denk ik :')
Maak je dan om de paar dagen een brood?
Noknead brood. Gooi alles in een kom, goed mengen,minimaal 12 uur laten staan, vormen en in de oven mikken. Heerlijk :D


Die van gisteren :)
  dinsdag 7 februari 2017 @ 17:55:22 #17
319308 Tink89
To live is to dance
pi_168737942
quote:
14s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 17:33 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Noknead brood. Gooi alles in een kom, goed mengen,minimaal 12 uur laten staan, vormen en in de oven mikken. Heerlijk :D

[ link | afbeelding ]
Die van gisteren :)
Recept?
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_168738467
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 17:55 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Recept?
430 gram tarwebloem (je kunt ook een deel bloem vervangen door wat meel, ik gooi er vaak een gram of 80 aan meel door ).
1 gram gist (1/4 tl)
8 g zout (1 1/4 tl)
345 g water.

Meng de ingredienten in een grote kom, waarbij je het zout als laatste toevoegt. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 12-18 uur staan (kan langer, in de koelkast). Vormen, je kan hem eventueel nog daarna 2 uur laten staan maar dat hoeft niet. Daarna 45 minuten op 250 graden in de oven, goed afkoelen en eet smakelijk.

Voor extra knapperige korst: gebruik een pizzabaksteen, of een gietijzerenpan/ovenschaal met deksel. 30 min met, daarna 15 min zonder deksel bakken
  Licht Ontvlambaar dinsdag 7 februari 2017 @ 18:23:07 #19
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_168738536
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 18:20 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

430 gram tarwebloem (je kunt ook een deel bloem vervangen door wat meel, ik gooi er vaak een gram of 80 aan meel door ).
1 gram gist (1/4 tl)
8 g zout (1 1/4 tl)
345 g water.

Meng de ingredienten in een grote kom, waarbij je het zout als laatste toevoegt. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 12-18 uur staan (kan langer, in de koelkast). Vormen, je kan hem eventueel nog daarna 2 uur laten staan maar dat hoeft niet. Daarna 45 minuten op 250 graden in de oven, goed afkoelen en eet smakelijk.
droge gist?
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_168738547
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 18:23 schreef Sjeen het volgende:

[..]

droge gist?
Yes
  Licht Ontvlambaar dinsdag 7 februari 2017 @ 18:24:55 #21
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_168738577
quote:
14s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 18:23 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Yes
merci, dat heb ik allemaal in huis :)
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_168739002
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 18:20 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

430 gram tarwebloem (je kunt ook een deel bloem vervangen door wat meel, ik gooi er vaak een gram of 80 aan meel door ).
1 gram gist (1/4 tl)
8 g zout (1 1/4 tl)
345 g water.

Meng de ingredienten in een grote kom, waarbij je het zout als laatste toevoegt. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 12-18 uur staan (kan langer, in de koelkast). Vormen, je kan hem eventueel nog daarna 2 uur laten staan maar dat hoeft niet. Daarna 45 minuten op 250 graden in de oven, goed afkoelen en eet smakelijk.

Voor extra knapperige korst: gebruik een pizzabaksteen, of een gietijzerenpan/ovenschaal met deksel. 30 min met, daarna 15 min zonder deksel bakken
* IJsdraakje maakt notitie
Jumalatkin kuolevat
Edessäni vuotavat
Olen tämän maailman loppu
Minä olen tyhjyys
pi_168739008
quote:
7s.gif Op dinsdag 7 februari 2017 18:24 schreef Sjeen het volgende:

[..]

merci, dat heb ik allemaal in huis :)
Nice. Als het brood te sponzig blijkt aan structuur, experimenteer dan met de hoeveelheid water
pi_168739340
De wortelstamp met shoarmareepjes ging prima, netjes 1 bord genomen en een bakje mee voor morgen.

Nou, ik zal eens door de regen vertrekken naar de meeting, ben benieuwd, nothing to lose.
pi_168740576
Zal een keer zo'n rol meenemen. Volgens mij verkopen ze die in de supermarkt ook.
I solemnly swear i'm up to no good
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')