SPOILER: Veelgebruikte, awesome, gezonde receptenOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
Ik ben gewoon te lui daarvoor denk ikquote:Op dinsdag 7 februari 2017 14:55 schreef MutedFaith het volgende:
Nee, met een machine hoeft t voor mij niet. Gewoon met je handen in t deeg.
quote:Op dinsdag 7 februari 2017 15:26 schreef Tink89 het volgende:
Ik draai het deeg met m'n keukenmachine en laat het dan een uur rijzen, druk plat, rol op, laat nog een uur rijzen en bak het dan 40 minuten. Zo lekker!
Dat klinkt veilig, maar wel een stuk omslachtiger dan een bakje. Ik doe dit wel met kipfilets enzo. Die sla ik plat en wikkel ik in folie en dan in een zakje in de diepvries.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 16:07 schreef Lienekien het volgende:
Ik kan niet quoten uit een gesloten topic, maar toch nog even over invriezen van vloeibare zaken in ziplockzakjes...
Ik hang zo'n zakje in een ruime beker met een ruime marge over de rand geslagen en lepel daar de nog warme/hete saus of soep in. Dan leg ik het zakje neer (wel oppassen natuurlijk ivm warmte en ivm morsen), maak het plat, zoveel mogelijk lucht eruit en dan afsluiten. Vervolgens gaat het zakje in de gootsteen gevuld met koud water. Voldoende afgekoeld? Dan zakje afdrogen en plat in de vriezer leggen. Als het zakje dan nog geen lek heeft vertoond, kan er weinig misgaan. Immers, eenmaal bevroren zal het zeker niet lekken.
Overigens vries ik bijv. ook gehakt zo in: zo plat en dun mogelijk: des te sneller ingevroren en des te sneller weer ontdooid.
Omslachtig valt erg mee, het afkoelen gaat gemakkelijker.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 16:13 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Dat klinkt veilig, maar wel een stuk omslachtiger dan een bakje. Ik doe dit wel met kipfilets enzo. Die sla ik plat en wikkel ik in folie en dan in een zakje in de diepvries.
Wel een goede tip om zoveel mogelijk ruimte in de vriezer te kunnen benutten. Nu stapel ik alles in bakjes en boterham zakjes...quote:Op dinsdag 7 februari 2017 16:07 schreef Lienekien het volgende:
Ik kan niet quoten uit een gesloten topic, maar toch nog even over invriezen van vloeibare zaken in ziplockzakjes...
Ik hang zo'n zakje in een ruime beker met een ruime marge over de rand geslagen en lepel daar de nog warme/hete saus of soep in. Dan leg ik het zakje neer (wel oppassen natuurlijk ivm warmte en ivm morsen), maak het plat, zoveel mogelijk lucht eruit en dan afsluiten. Vervolgens gaat het zakje in de gootsteen gevuld met koud water. Voldoende afgekoeld? Dan zakje afdrogen en plat in de vriezer leggen. Als het zakje dan nog geen lek heeft vertoond, kan er weinig misgaan. Immers, eenmaal bevroren zal het zeker niet lekken.
Overigens vries ik bijv. ook gehakt zo in: zo plat en dun mogelijk: des te sneller ingevroren en des te sneller weer ontdooid.
Noknead brood. Gooi alles in een kom, goed mengen,minimaal 12 uur laten staan, vormen en in de oven mikken. Heerlijkquote:Op dinsdag 7 februari 2017 15:00 schreef _Dizzy_ het volgende:
[..]
Ik ben gewoon te lui daarvoor denk ik
Maak je dan om de paar dagen een brood?
Recept?quote:Op dinsdag 7 februari 2017 17:33 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Noknead brood. Gooi alles in een kom, goed mengen,minimaal 12 uur laten staan, vormen en in de oven mikken. Heerlijk
[ link | afbeelding ]
Die van gisteren
430 gram tarwebloem (je kunt ook een deel bloem vervangen door wat meel, ik gooi er vaak een gram of 80 aan meel door ).quote:
droge gist?quote:Op dinsdag 7 februari 2017 18:20 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
430 gram tarwebloem (je kunt ook een deel bloem vervangen door wat meel, ik gooi er vaak een gram of 80 aan meel door ).
1 gram gist (1/4 tl)
8 g zout (1 1/4 tl)
345 g water.
Meng de ingredienten in een grote kom, waarbij je het zout als laatste toevoegt. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 12-18 uur staan (kan langer, in de koelkast). Vormen, je kan hem eventueel nog daarna 2 uur laten staan maar dat hoeft niet. Daarna 45 minuten op 250 graden in de oven, goed afkoelen en eet smakelijk.
merci, dat heb ik allemaal in huisquote:
* IJsdraakje maakt notitiequote:Op dinsdag 7 februari 2017 18:20 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
430 gram tarwebloem (je kunt ook een deel bloem vervangen door wat meel, ik gooi er vaak een gram of 80 aan meel door ).
1 gram gist (1/4 tl)
8 g zout (1 1/4 tl)
345 g water.
Meng de ingredienten in een grote kom, waarbij je het zout als laatste toevoegt. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 12-18 uur staan (kan langer, in de koelkast). Vormen, je kan hem eventueel nog daarna 2 uur laten staan maar dat hoeft niet. Daarna 45 minuten op 250 graden in de oven, goed afkoelen en eet smakelijk.
Voor extra knapperige korst: gebruik een pizzabaksteen, of een gietijzerenpan/ovenschaal met deksel. 30 min met, daarna 15 min zonder deksel bakken
Nice. Als het brood te sponzig blijkt aan structuur, experimenteer dan met de hoeveelheid waterquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |