Dit dus.quote:Op maandag 6 februari 2017 14:26 schreef Spanky78 het volgende:
Zware geklonken stalen pan. Zelf inbrandrn/seasonen en met de hand afdoen. Een betere anti aaanbaklaag heb je nooit gehad.
Dit soort pannen bedoel je? https://www.pannenexpert.(...)s-gemaakt-van-staal/quote:
Die inderdaad. Op dezelfde site staat ook beschreven hoe je de pan kan inbranden.quote:Op maandag 6 februari 2017 15:02 schreef Inbox4me het volgende:
[..]
Dit soort pannen bedoel je? https://www.pannenexpert.(...)s-gemaakt-van-staal/
Ze hebben wel beperkingen, ze zijn uitstekend om aardappelen of vlees te bakken, maar als je er dingen bij gaat mikken moet je uitkijken want ze kunnen slecht tegen zuren.quote:Op maandag 6 februari 2017 15:02 schreef Inbox4me het volgende:
[..]
Dit soort pannen bedoel je? https://www.pannenexpert.(...)s-gemaakt-van-staal/
Juist eitjes gaan perfect in mijn rvs pan.quote:Op maandag 6 februari 2017 15:19 schreef probeer het volgende:
Zoals men hierboven al zegt. En dan een goedkope anti-aanbak-laag-pan voor de gebakken eitjes en pannenkoeken.
Ok, goed om te wetenquote:Op maandag 6 februari 2017 19:21 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ze hebben wel beperkingen, ze zijn uitstekend om aardappelen of vlees te bakken, maar als je er dingen bij gaat mikken moet je uitkijken want ze kunnen slecht tegen zuren.
Verder zou ik niet voor de DeBuyer mineral B gaan. Volgens mij is dat de consumentvariant van professionele pannen die daarom veel duurder is, terwijl ik niet heb kunnen ontdekken wat nou het technisch verschil zou zijn.
Ik denk dat ik m'n RVS pan maar eens wat allrounder ga testen en kijken wat het doet bij mij!quote:Op maandag 6 februari 2017 19:25 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Juist eitjes gaan perfect in mijn rvs pan.
Alleen zure dingen slijten de kaag af. Tomaten, rode wijn. Kan wel hoor, maar daarna even opnieuw een laagje geven.
Ja het belang van goed seasonen was me inmiddels duidelijk, ga ik uitzoekenquote:Op dinsdag 7 februari 2017 09:47 schreef Spanky78 het volgende:
Even goed opzoeken hoe je kunt seasonen. Een goed ingebrande pan bakt spiegeleitjes net zo goed als een gloednieuwe anti-aanbakdinges.
Voordeel is dat je er met een mes of vork in kunt. De laag hernieuwd kan worden en het stukken goedkoper is. In principe is een goedkope horeca koekenpan van de sligro prima.
Neem een fijne teflonpan.quote:Op maandag 6 februari 2017 13:58 schreef Inbox4me het volgende:
Ik heb momenteel 2 koekenpannen van Fissler (https://www.pannenstore.n(...)koekenpan-28-cm.html), maar deze hebben beide helaast last van aanbakken na een tijdje.
Omdat ik steeds meer boter/olie moet gebruiken ben ik op zoek naar goede alternatieven.
Wensenlijstje (voorlopig in elk geval)
- niet schadelijk voor gezondheid (geen schadelijke coating etc.)
- geschikt voor eten klaarmaken (van pannenkoeken, ei bakken, tot aardappelen/groente/vlees)
- nooit aanbakken
Met de hand afwassen is geen probleem.
Is gietijzer een geschikt alternatief voor de ceramische die ik nu heb? En zo ja: wat is dan een goede pan/goed merk? Ik wil best wat meer betalen als de pan bij wijze van een levenlang mee kan.
Ik heb een gietijzeren. Ooit gekocht voor 2 euro(gulden?) bij de kringloop. Doet het prima. Ik gebruik hem alleen voor vlees/vis/ei. Eigenlijk is het puur voor het leuke. Mijn vrouw vind 'm lastig en gebruik een teflon pan, wel met een dikke bodem. Die doen het ook prima en zijn eigenlijk handiger. Als ik nu een nieuwe moest kopen zou ik voor de plaatstalen pan gaan. Die zijn iets praktischer dan gietijzer.quote:Op maandag 6 februari 2017 13:58 schreef Inbox4me het volgende:
Is gietijzer een geschikt alternatief voor de ceramische die ik nu heb? En zo ja: wat is dan een goede pan/goed merk? Ik wil best wat meer betalen als de pan bij wijze van een levenlang mee kan.
Precies wat ik ook van plan ben: 1 pan kopen en dan kijken of het bevalt. Na alle verhalen ben ik gewoon nieuwsgierig en ga ik een plaatstalen pan proberen.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 21:30 schreef Weltschmerz het volgende:
Je hoeft er ook niet moeilijk over te doen. Een grote plaatstalen koekenpan van DeBuyer van een kilo of 3 heb je voor iets van 3 tientjes. Van het inbranden kun je een wetenschap maken, maar er zijn ook mensen die er even wat plakken spek in laten aanbakken vlak voordat ze er voor het eerst in gaan bakken. En daarna wordt die met het gebruik vanzelf beter. Als je hem per ongeluk in het sop doet, er zuren in doet of laat roesten dan is dat allemaal wel weer te herstellen.
Bevalt het niet zo dan hou je hem voor als een extra pan nodig hebt of specifiek doeleinden. Bevalt het wel dan kun je er later meer van kopen. Het hoeft geen grote beslissing te zijn in de categorie 'vanaf nu ga ik alleen nog maar met professionele pannenset koken'.
Ik heb twee sensuell pannen en ben er zeer tevreden mee. Heb ze al twee jaar en ze doen het nog minstens even goed als in het begin. Even goed inbranden en altijd alleen met water afwassen. Laat de pan goed op temperatuur komen en bedwing je neiging om de boel meteen los te bikken met je spatel. Het eten komt vanzelf los als je het eventjes laat bakken. Of het nu vlees, groente, aardappel of ei is. Ik vind de pannen fijner dan alle teflon die ik hiervoor heb gehad en ze gaan zeker langer mee want rvs is veel slijtvaster.quote:Op maandag 13 februari 2017 20:00 schreef Stansfield het volgende:
Ik heb nu koekenpannen van de ikea. Zo'n 365+ koekenpan:
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/10329898/
Niet super duur dus als de teflon laag er weer af gaat was ik van plan weer een nieuwe te kopen. Maar nu kwam ik deze:
Sensuell koekenpan
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/60324544/
Ietsje duurder. Maar kan ik hier ook veel langer mee doen? En heeft dit nog nadelen tijdens het koken of werkt dit hetzelfde als een teflon koekenpan?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |