abonnement Unibet Coolblue
pi_168664617
President

Donald Trump - New York

Vice President

Mike Pence - Indiana

Rex Tillerson - Secretary of State
Mike Pompeo - CIA Director
Andrew Puzder - Secretary of Labor
Scott Pruitt - EPA Administrator
General Jim 'Mad Dog' Mattis - Secretary of Defense
Nikki Haley - US Ambassador to the UN
Michael T. Flynn - National Security Adviser
Ben Carson - Secretary of Housing & Urban Development
Betsy DeVos - Secretary of Education
Stephen Bannon - Chief Strategist
Wilbur Ross - Secretary of Commerce
Reince Priebus - Chief of Staff
Jeff Sessions - Attorney General

Cabinet of Donald Trump
Presidential transition of Donald Trump
Timeline of the presidency of Donald Trump

Hoogtepunten tot nu toe:

20 Januari: Inauguratie van Trump. Een megapixel-foto van dit gebeuren is hier te vinden. In zijn speech was zijn thema 'America First'. De elite van Washington moet het ontgelden, alle macht moet over naar... the peeoo-ple. Volledige transcriptie van de speech is hier te vinden.

21 Januari: In Sean Spicers (persvoorlichter) eerste persconferentie haalt hij namens Trump fel uit naar de media, die berichtten over onjuiste toeschouwersaantallen. Het optreden verbijstert de daar aanwezige pers, aangezien foto's duidelijk aangeven dat er minder toeschouwers waren dan 2009 Obama 2009 Later introduceerde Kellyanne Connoway (campagnemanager) een nieuwe term, namelijk Alternative Facts.

23 Januari: Trump tekent drie executive orders:
- de VS trekken zich terug uit de TPP;
- de Mexico City policy wordt hersteld - hiermee mogen organisaties die federaal geld ontvangen geen abortus uitvoeren of promoten in andere landen;
- de federale overheid neemt geen mensen meer in dienst afgezien van enkele selecte afdelingen.

24 Januari: Een executive order wordt getekend om de Keystone XL en Dakota Access oliepijpleidingen door te kunnen laten gaan. Nikki Haley krijgt het groene licht van de senaat als ambassadeur voor de VN.

25 Januari: Trump tekent een executive order om een muur tussen de VS en Mexico te bouwen.

26 Januari: De Mexicaanse president, Enrique Peña Nieto, zegt een meeting af met Trump. Sean Spicer deelt mede dat er mogelijk een importheffing van 20% komt op Mexicaanse goederen als zij de muur die Trump had beloofd niet gaan betalen.

27 Januari: Trump en Peña Nieto spreken elkaar telefonisch over de onderlinge verstandhouding tussen de VS en Mexico. Hij tekent twee executive orders. In de eerste executive order staat dat het accepteren van vluchtelingen voor 120 dagen opgeschort wordt en burgers van Irak, Iran, Libië, Somalië, Sudan, Syrië en Jemen voor 90 dagen lang de toegang tot de VS geweigerd moet worden. De Britse premier, Theresa May, maakt een staatsbezoek aan de VS.

28 Januari: Trump belt met Merkel, Poetin en Hollande en spreekt met hen over de aanpak van het internationale terrorisme, de NAVO (met Merkel) en over protectionisme (met Hollande).

29 Januari: Protesten tegen "moslimban" van Trump houden aan. Trump wordt kwalijk genomen dat hij de Joden niet heeft genoemd in zijn statement op International Holocaust Remembrance Day.

30 Januari: Waarnemend minister van justitie Sally Yates wordt ontslagen nadat ze weigert om de immigratiestop te verdedigen.

30 Januari: Meerdere kabinetsbemoemingen zijn doorgezet zonder dat de Democraten er over gestemd hebben.

1 Februari: Donald Trump gooit boos de telefoon op de haak als ie te horen krijgt van de Australische president Malcolm Turnbull dat een eerder gesloten deal inhoudt dat de VS 1250 vluchtelingen moet opvangen.

3 Februari: Wetgeving wordt ingevoerd, waardoor banken en andere financiële instellingen aan minder restricties gebonden zijn.

4 Februari: Een federale rechter uit de staat Washington wordt via Twitter door Trump uitgemaakt voor een fake judge. Deze draait een decreet terug, waardoor mensen uit de 7 landen weer welkom zijn in de VS.

[ Bericht 4% gewijzigd door KoosVogels op 04-02-2017 16:52:24 ]
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_168664705
Overigens is de rechter die het beoordeeld geen ultra liberal. Robart werd aangesteld door GW Bush
  zaterdag 4 februari 2017 @ 16:49:48 #3
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_168664831
1 Februari: Donald Trump gooit boos de telefoon op de haak als ie te horen krijgt van de Australische president Malcolm Turnbull dat een eerder gesloten deal inhoudt dat de VS 1250 vluchtelingen moet opvangen.

3 Februari: Wetgeving wordt ingevoerd, waardoor banken en andere financiële instellingen aan minder restricties gebonden zijn.

4 Februari: Een federale rechter uit de staat Washington wordt via Twitter door Trump uitgemaakt voor een fake judge. Deze draait een decreet terug, waardoor mensen uit de 7 landen weer welkom zijn in de VS.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  zaterdag 4 februari 2017 @ 16:51:48 #4
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_168664869
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2017 14:36 schreef KrappeAuto het volgende:

[..]

Oké, maar in principe hebben we tot nu toe alleen nog maar gezien dat Trump vastbesloten is zijn beloftes na te komen. Ik denk dat je dan nog niet kunt zeggen dat hij het allemaal verprutst heeft. Je kunt misschien wat kritiek leveren op mensen die hij aangesteld heeft voor zijn regering, maar ook dat is echt een kwestie van afwachten.
Ik zeg dus ook niet dat hij het allemaal verprutst heeft. Hij heeft die domme muur beloofd en een order getekend ervoor, maar heeft daar congress bij nodig. Hij heeft TPP afgeblazen, wat ook waarschijnlijk onder Clinton gebeurd was.

Hij heeft beloofd om moslims te weren totdat men weet "what the hell is going on", wat dat ook moge betekenen, maar dat is behoorlijk duidelijk tegen de grondwet. Zijn eerste aanzet hiertoe is vooralsnog een fiasco gebleken, maar hij zal vast wel met nog iets komen.

Zaken die hij beloofd heeft, maar niet gaat nakomen:
- Clinton opsluiten (gelukkig niet)
- Mexico betaalt de muur
- Afstand doen van zijn zakenimperium
- Zijn tax returns vrijgeven
- DRAIN THE SWAMP!

quote:
Trump is inderdaad iemand die gretig gebruik maakt van ''truthful hyperboles''. Dus gewoon groots overdrijven, maar er zit meestal wel een kern van waarheid in. Sommigen noemen het liegen, dat is prima. Maar zijn inauguratie is het meest bekeken ooit als je alle kijkers op televisie/internet optelt, er hebben waarschijnlijk honderdduizenden illegalen gestemd, hij was in het VK tijdens ''viering'' van Brexit, et cetera. Het zijn onschuldige leugentjes.
Volgens mij gelooft of geloofde hij echt in die miljoenen illegale stemmen. Zoveel werd wel duidelijk in dat interview wat hij had met een ABC verslaggever. Volgens mij is de enige aanwijzing voor het stemmen van illegalen een poll die is uitgevoerd. Er zijn concreet 4 gevallen bekend van stemmerfraude in de VS in 2016 en 3 daarvan waren voor Trump. Een veel belangrijker probleem en waar hij zich naar mijn mening beter druk over zou maken, als hij een rechtvaardigere samenleving wil, zijn voter suppression en gerrymandering, wat wel degelijk echt is en veel grootschaliger.

quote:
Ja, hij snapt het zelf ook wel. Hij heeft hier ook over geschreven. Veel mensen raken over de rooie als je overdrijft en dat is ook het effect wat hij graag ziet. Toen hij illegale immigranten verkrachters noemde, had hij in principe een punt, want 80% van vrouwen die de tocht maken naar Amerika worden onderweg verkracht en veel Amerikanen kennen brute zaken waarin een vrouw verkracht is door een illegaal. Wat je dan ziet is dat de Democraten heel boos worden op Trumps gemene woordjes, in plaats van de feiten (de verkrachtingen). Dat werkt in het voordeel van hem.
Hij twist een feit (die 80% verkrachtte vrouwen, wat ik niet wist, dus dank daarvoor) zodanig dat er een andere agenda mee gediend wordt. Daarbij, wie zijn die verkrachters? Zijn dat medevluchters? Zijn dat mensensmokkelaars? Wat hij lijkt te vergeten zo nu en dan, is dat het geen campagnetijd meer is. Hij moet er nu zijn voor alle Amerikanen (ja, ik weet, die verkrachter-uitspraak was tijdens campagnetijd). Als hij een eerlijke discussie wil over de problematiek dat veel vrouwen onderweg verkracht worden, dan staat hem dat vrij om dat te doen, maar hij kiest steeds de weg van de meeste weerstand.

Het punt voor mij blijft, dat wanneer je het witte huis niet op hun woord kunt vertrouwen, sterker, moet wantrouwen, dat ik dat dan zorgelijk vind en voor het uitrollen van beleid lijkt het mij contraproductief.

quote:
Oké, fair point.
^O^

quote:
Dat klopt en dat vind ik goed. Ik ben bang dat een stop op vluchtelingen en islamitische immigratie niet te vermijden is.
Maar waarom vind je dat goed dan? Welk concreet probleem wat er is, los je er mee op? Ik ben bekend met polls waarin aangetoond wordt dat een hele grote groep moslims er naar mijn smaak verderfelijke denkbeelden op nahouden, maar zie er geen probleem mee om:
1. vluchtelingen tijdelijk op te vangen
2. mensen die gescreen worden door te laten, voor whatever (zaken, vakantie, familiebezoek, congressen, etc)

Daarbij moet je denk ik oppassen om alle mensen van 1 geloof over 1 kam te scheren. Veruit de meeste moslims leiden hun leventje, en zelfs als ze een verderfelijke moraal erop nahouden, gaan ze niet moordend de straat over.

Wat ik hiermee niet wil zeggen dat we de last van de hele wereld op onze schouders hoeven te dragen, maar wel kunnen helpen als er shit is.

quote:
Ja, Trump is nogal een klimaatveranderingsscepticus dus dat die organisaties dan minder vrij zijn te propageren geloof ik wel. De vraag is of dat zorgelijk is.
Het is voor mij geen vraag of dat zorgelijk is. Om beleid te maken heb je een feitelijke basis nodig van waaruit je redeneert en van waaruit je weet welke effecten dat kan of gaat hebben. Op het moment dat je dat proces politiseert, wat hij doet, bedrijf je dus staatspropaganda (immers, alleen nog maar juichverhalen mogen naar buiten komen), verarm je het publieke debat en verhoog je het risico op verkeerde besluiten.

Dat hij klimaatscepticus is, zie ik als een private mening. Het is echter niet op wetenschap gebaseerd en hij zou zijn private mening niet moeten opdringen aan mensen die er meer verstand van hebben. Hij gaat toch ook naar een dokter om te vragen of hij gezond is en niet naar een groenteboer?

Daarnaast denkt hij dat vaccins autisme veroorzaken en dat nieuwe milieuvriendelijke lampen kanker veroorzaken.... Moeten doktoren en wetenschappers hun mond gesnoerd worden op het moment dat ze zeggen dat vaccins nut hebben?

quote:
Nou, ja, rechtsextremisme is natuurlijk vrij veel voorkomend. In Duitsland worden er regelmatig azc's in de fik gestoken en dergelijke zaken zul je ook wel in andere landen zien. Des te belangrijker dat we niet de sociale spanningen aanwakkeren door nog meer vluchtelingen naar binnen te halen. Wat dat betreft staat Trump hier aan de goede kant.
Maar we zijn het er dus wel over eens dat rechtsextremisme daar wel een issue is en het dus onverstandig is om daar geen onderzoek meer naar te doen?

In dit kader van sociale spanningen afnemen vind ik het natuurlijk wel goed om in dialoog te blijven, iets wat aan de andere kant van de oceaan steeds minder het geval lijkt te zijn met een toenemende scheiding tussen democraten republikeinen. Gelukkig hebben we hier een kiesstelsel waarbij je min of meer gedwongen wordt om in overleg een regering te smeden.

[ Bericht 0% gewijzigd door ExtraWaskracht op 04-02-2017 17:27:20 ]
pi_168664954
Ja, maar deze rechter is hoogstwaarschijnlijk wel iemand die zich heeft laten ingeven door massa hysterie. Inhoudelijk kan zijn uitspraak niet staande houden, het is te ver gezocht om het leed wat de Staten door het decreet zouden lijden als rechtvaardiging te gebruiken het decreet te doorkruisen. Trump en zijn juridisch team zullen dit vantevoren ook wel redelijk uitgedokterd hebben. Het decreet zal binnen enkele weken weer van kracht worden nadat Justitie in het spoedgeding gelijk krijgt. Vind het niet zo gek dat hier kritiek op geleverd wordt door uitvoerende macht.
pi_168664988
Het inreisverbod is in ieder geval opgeheven, zo lees ik net.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_168665129
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2017 16:56 schreef KrappeAuto het volgende:
Inhoudelijk kan zijn uitspraak niet staande houden.
Kun je de stelling inhoudelijk onderbouwen?
  zaterdag 4 februari 2017 @ 17:06:00 #8
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_168665174
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2017 17:03 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Kun je de stelling inhoudelijk onderbouwen?
,,Hij komt niet uit Oklahoma".
  zaterdag 4 februari 2017 @ 17:06:30 #9
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_168665190
Trumpies recentste fart:
realDonaldTrump twitterde op zaterdag 04-02-2017 om 15:26:10 MAKE AMERICA GREAT AGAIN! reageer retweet
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  zaterdag 4 februari 2017 @ 17:07:35 #10
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_168665211
quote:
2s.gif Op zaterdag 4 februari 2017 17:06 schreef Falco het volgende:
Trumpies recentste fart:
realDonaldTrump twitterde op zaterdag 04-02-2017 om 15:26:10 MAKE AMERICA GREAT AGAIN! reageer retweet
_O-
pi_168665273
Voor wie geen genoeg kan krijgen van doemvoorspellingen.

First on the White House agenda – the collapse of the global order. Next, war?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  zaterdag 4 februari 2017 @ 17:11:12 #12
319097 Dekatria
Sterker Door Strijd
pi_168665274
quote:
2s.gif Op zaterdag 4 februari 2017 15:34 schreef xpompompomx het volgende:
realDonaldTrump twitterde op zaterdag 04-02-2017 om 14:12:02 The opinion of this so-called judge, which essentially takes law-enforcement away from our country, is ridiculous and will be overturned! reageer retweet
:')____________!
Heb net een beetje z'n twitter zitten doorscrollen... zorgwekkend watvoor diarree er uit die man komt, wetende dat het voor een staatsman door moet gaan.
  zaterdag 4 februari 2017 @ 17:12:42 #13
262 Re
Kiss & Swallow
pi_168665315
hoe heet dat ook alweer als fanatieke aanhang de grondwet wil opheffen omdat de baas dat wil?
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_168665324
The Donald moet eens kappen met die verwijten over zogenaamd nep-nieuws. Zeker aangezien zijn eigen administratie structureel leugens verspreidt en hij media zoals Breitbart en Infowars prijst.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_168665533
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2017 16:56 schreef KrappeAuto het volgende:
Ja, maar deze rechter is hoogstwaarschijnlijk wel iemand die zich heeft laten ingeven door massa hysterie.
Kan je veronderstelling ook staven?

quote:
Inhoudelijk kan zijn uitspraak niet staande houden, het is te ver gezocht om het leed wat de Staten door het decreet zouden lijden als rechtvaardiging te gebruiken het decreet te doorkruisen.
Heb jij de uitspraak gelezen, en welke rechtsoverweging precies kan niet standhouden, en waarom niet?

quote:
Trump en zijn juridisch team zullen dit vantevoren ook wel redelijk uitgedokterd hebben.
Veel duidelijker dat ze dit niet gedaan hebben kan je het niet krijgen denk ik.

quote:
Het decreet zal binnen enkele weken weer van kracht worden nadat Justitie in het spoedgeding gelijk krijgt. Vind het niet zo gek dat hier kritiek op geleverd wordt door uitvoerende macht.
Mag ik je glazen bol én juridisch inzicht lenen?
  zaterdag 4 februari 2017 @ 17:23:52 #16
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_168665591
.

[ Bericht 50% gewijzigd door ExtraWaskracht op 04-02-2017 17:24:32 ]
  zaterdag 4 februari 2017 @ 17:25:58 #17
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_168665665
quote:
3s.gif Op zaterdag 4 februari 2017 17:12 schreef Re het volgende:
hoe heet dat ook alweer als fanatieke aanhang de grondwet wil opheffen omdat de baas dat wil?
Bedoel je de theorie van Kershaw?
  zaterdag 4 februari 2017 @ 17:30:29 #18
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_168665780
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2017 16:56 schreef KrappeAuto het volgende:
Trump en zijn juridisch team zullen dit vantevoren ook wel redelijk uitgedokterd hebben.
Ah, vandaar ook dat betrokken ministers en ministeries van niets wisten.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
pi_168665854
Weet iemand of het wel eens eerder is voorgekomen dat de uitvoering van een decreet van een president door een rechter werd stopgezet?
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  zaterdag 4 februari 2017 @ 17:34:51 #20
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_168665890
quote:
5s.gif Op zaterdag 4 februari 2017 17:33 schreef Kijkertje het volgende:
Weet iemand of het wel eens eerder is voorgekomen dat de uitvoering van een decreet van een president door een rechter werd stopgezet?
Komt wel vaker voor. Onlangs met Obama nog: http://fortune.com/2016/1(...)ation-overtime-rule/
pi_168666027
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2017 17:34 schreef ExtraWaskracht het volgende:

[..]

Komt wel vaker voor. Onlangs met Obama nog: http://fortune.com/2016/1(...)ation-overtime-rule/
Ja ok, maar op grond van strijdigheid met de Grondwet?
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  zaterdag 4 februari 2017 @ 17:47:50 #22
377395 martijnde3de
Freedom is not free
pi_168666191
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2017 16:58 schreef KoosVogels het volgende:
Het inreisverbod is in ieder geval opgeheven, zo lees ik net.
Klopt, alleen wel tijdelijk.
Government exists to protect us from each other. Where government has gone beyond its limits is in deciding to protect us from ourselves.
  zaterdag 4 februari 2017 @ 17:53:12 #23
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_168666305
quote:
14s.gif Op zaterdag 4 februari 2017 17:40 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Ja ok, maar op grond van strijdigheid met de Grondwet?
Weet ik niet, maar ik kan ook niet vinden dat deze EO tegen de grondwet is bevonden. Misschien dat invalidusername zijn licht erover kan laten schijnen... ik ben geen jurist of advocaat oid...

Volgens mij is dit de case:

https://www.clearinghouse.net/detail.php?id=15606

En dit de tijdelijke restraining order:

https://www.clearinghouse.net/chDocs/public/IM-WA-0029-0005.pdf
pi_168666313
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2017 17:47 schreef martijnde3de het volgende:

[..]

Klopt, alleen wel tijdelijk.
Oh, wanneer wordt het dan weer automatisch van kracht?
pi_168666429
quote:
Merk op: tijdelijk zonder einddatum.

Dus blijft van kracht tenzij herroepen door een andere uitspraak.

Shit, verklap ik het antwoord op mijn eigen vraag :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')