Ik had ook gemaild, ik ben wel van plan het uit te proberen als die code nog actief blijft.quote:Op dinsdag 31 januari 2017 17:39 schreef MCH het volgende:
[..]
Heb die lui ff gecontact omdat ik geen zin had in die Griekse bieren (waren niet zo bijzonder volgens opperkleurder). Als je vandaag een bestelling doet krijg je nog de Griekse, vanaf morgen doen ze deze brouwerij (http://www.eightdegrees.ie/) De code werkt eigenlijk maar tot vandaag maar ze houden hem nog een paar dagen actief.
quote:Op dinsdag 31 januari 2017 19:36 schreef Nighthawk88 het volgende:
Wel handig dat Saveur Biere nu met hopt.nl een Nederlandse site heeft. Tot 6 februari gratis verzending met code hoptproost (geen minimumbedrag). En je kan gewoon met Saveur Biere account inloggen en aan je spaarpunten verder bouwen. En gewoon Ideal betalen (doe ik liever dan creditcard of gehannes met geld op mn PayPalaccount zetten).
Een goed aanbod. Alhoewel ik de meeste bieren aan de prijs vind.quote:Op dinsdag 31 januari 2017 21:46 schreef MCH het volgende:
Wat is er zo bijzonder aan de site of saveur?
Ik kreeg al de indruk dat ze zwaar aan de prijs zijn.quote:Op dinsdag 31 januari 2017 21:48 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Een goed aanbod. Alhoewel ik de meeste bieren aan de prijs vind.
En het gaat er nu over dat ze nu ook een Nederlandse site hebben, die nog niet helemaal gebruiksvriendelijk is.
Niet veel voor jou Gino, Duitse aanbod is beperkt.quote:Op dinsdag 31 januari 2017 21:50 schreef MrSalazar het volgende:
Staat er nog iets op hopt.nl dat de moeite waard is? Zie veel flesjes die hier ook bij de Coop verkrijgbaar zijn.
Alsof ik dat zoek. Ga morgen weer naar Duitsland. Die site is redelijk duur. Die Jopen Jacobus is bij coop twee euro en die standaard Aziatische biertjes zijn al helemaal overpriced.quote:Op dinsdag 31 januari 2017 21:51 schreef MCH het volgende:
[..]
Niet veel voor jou Gino, Duitse aanbod is beperkt.
Regelmatig bieren die je nergens anders vindt... Zoals bvb nu de Founders bieren, Omnipollo Selassie (geen aanrader), etc...quote:Op dinsdag 31 januari 2017 21:46 schreef MCH het volgende:
Wat is er zo bijzonder aan de site of saveur?
Ik kan de Motorolie van De Moersleutel wel waarderen, ook in zijn verschillende BA versies.quote:Op woensdag 1 februari 2017 03:01 schreef mckroket het volgende:
ik drink weer eens een emelisse RIS. wat een fabuleus bier eigenlijk. beter dan hel en verdoemenis (vroeger was die beter dan nu lijkt het mij)?
of wat vinden jullie de beste RIS van NL? en dan liefst normaal verkrijgbaar. barrel aged heeft meestal wel een streepje voor als de basis goed is, maar betaalbaarheid en verkrijgbaarheid vind ik belangrijk. de emelisse ris en de hel en verdoemenis zijn allebei goed verkrijgbaar al is de h&v ¤3,50+ en de emelisse minstens een euro goedkoper waar ik het koop iig.
Ja? gewoon hoptproost met kleine letters.quote:Op woensdag 1 februari 2017 10:27 schreef Cyanide- het volgende:
Die code van hopt deed 't niet bij mij...? Iemand anders 'm vandaag nog succesvol gebruikt?
Ja, 48 euro ofzo...quote:Op woensdag 1 februari 2017 10:34 schreef ThePlaneteer het volgende:
[..]
Ja? gewoon hoptproost met kleine letters.
Heb je wel minimaal 10 euro in je winkelmandje?
Nee klopt, maar ik kreeg ook daadwerkelijk een melding dattie niet (opnieuw) gebruikt kon worden. Nu issie helemaal fubar, als ik nu naar de site ga is m'n winkelmandje leeg, maar als ik een biertje opzoek die ik wil staat er nog wel '01' bij, alsof hij al in m'n mandje zit, en geen enkele 'toevoegen' knop bij andere biertjes doet het meerquote:Op woensdag 1 februari 2017 10:41 schreef ThePlaneteer het volgende:
Die 5,90 gaat niet van je winkelmand waarde af he, maar zijn gewoon gratis verzendkosten die er dus later niet bij komen.
http://www.hopinthebox.nl/quote:Op woensdag 1 februari 2017 10:25 schreef ThePlaneteer het volgende:
Heb maar even wat besteld bij hopt.nl om nog wat nodige badgjes te halen (Japan had ik nog 1tje nodig).
Iemand ervaring met dat hopinthebox dan? Wat voor biertjes krijg je daar mee binnen...?
Echt heel slecht inderdaad. Ik mis ook een pagina met het overzicht uit welke landen ze bier verkopen. Anders mis je zo het aanbod uit Japan als dat niet hier was gezegd.quote:Op woensdag 1 februari 2017 10:46 schreef Cyanide- het volgende:
Ff de cookies weggemikt en het werkt weer. Die site is wel om te janken verder hoor, bij account aanmaken ook tig keer rare pagina titels e.d.
Dat niet ff zeggen van die bakken. Ze moeten nog es wat van Hollanders zeggen haha.quote:Op woensdag 1 februari 2017 12:55 schreef Seul het volgende:
De kassierster gaf me 50% korting toen ik aangaf dat ze vervielen in feb 2017, en vergat meteen ook het leeggoed van de bakken aan te rekenen van Dolle (4.5¤/ stuk)...
Tsja...
Hopinthebox of iets anders? zie dat nu voor het eerst... Wel interessant an sich, met wat exclusievere/uniekere biertjes dan je bij de gemiddelde webshop/slijter/supermarkt vindt. Omgerekend zo'n 3,50 per flesje (uitgaande van een half jaar), inclusief shipping. Das ook niet gek duur...quote:Op woensdag 1 februari 2017 13:17 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Echt heel slecht inderdaad. Ik mis ook een pagina met het overzicht uit welke landen ze bier verkopen. Anders mis je zo het aanbod uit Japan als dat niet hier was gezegd.
Twijfel alleen of ik wel wat zou bestellen nu ik net 59 euro aan dat abonnement heb uitgegeven.
In het vorige topic stond dus een code waarbij je de eerste box gratis krijgt bij hop in the box, misschien maakt dat het nog wel voordeliger Of was dat al inbegrepen bij je berekening?quote:Op woensdag 1 februari 2017 13:42 schreef Cyanide- het volgende:
[..]
Hopinthebox of iets anders? zie dat nu voor het eerst... Wel interessant an sich, met wat exclusievere/uniekere biertjes dan je bij de gemiddelde webshop/slijter/supermarkt vindt. Omgerekend zo'n 3,50 per flesje (uitgaande van een half jaar), inclusief shipping. Das ook niet gek duur...
Interesting, interesting...
Ja mijn kritiek qua site ook, manmanmanquote:Op woensdag 1 februari 2017 13:56 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
In het vorige topic stond dus een code waarbij je de eerste box gratis krijgt bij hop in the box, misschien maakt dat het nog wel voordeliger Of was dat al inbegrepen bij je berekening?
Mijn kritiek op de onduidelijke website was gericht op hopt.nl.
Ik hoor alleen maar goede verhalen van de moersleutel, maar is echt compleet niet verkrijgbaar in mijn regio. Maar ik had ze een berichtje gestuurd, en ze wilden dat ik een winkel voordroeg waar ze gaan kijken of het daar in het assortiment kan komen. Heel tof. Tegenwoordig hebben we een vestiging van de vinotake hier, dus wie weet.quote:Op woensdag 1 februari 2017 09:30 schreef pipster het volgende:
[..]
Ik kan de Motorolie van De Moersleutel wel waarderen, ook in zijn verschillende BA versies.
Ook bij 3.quote:Op woensdag 1 februari 2017 14:05 schreef Cyanide- het volgende:
[..]
Ja mijn kritiek qua site ook, manmanman
Kwam later dus hopinthebox tegen, enige 'nadeel' wat ik zie is dat je dus 4x2 flesjes hebt, dus eigenlijk maar 4 unieke bieren per box. Dat had ik liever meer gezien, maar snap dat niet iedere (kleine) brouwerij zo even 8 verschillende bieren heeft...
Eerste box gratis bij abo van? 6 maanden? 12 maanden? Of ook al bij 3?
Dank aan Johannes voor de codequote:Welcome to the Club! Your first box will be shipped in two working days.
Ah vandaar, website is even op werk geblockt en de mobiele website is zeer treurig.quote:Op woensdag 1 februari 2017 13:10 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
http://www.hopinthebox.nl/
Op de site zie je wat je de afgelopen maanden zoal kreeg.
Met die kortingscode wil ik het wel proberen dus ik heb me vannacht aangemeld. Ziet er naar uit dat je over het algemeen niet de meest zware bieren krijgt, maar ik laat me de komende maanden wel verrassen.
Grolsch Winterbok Speciale Editiequote:Op woensdag 1 februari 2017 17:16 schreef larry_flynt het volgende:
Over elf bieren bereik ik op Untappd nummer 1000! Iemand tips wat een goed en bijzonder bier is voor nummer 1000?
Schultenbrauquote:Op woensdag 1 februari 2017 17:16 schreef larry_flynt het volgende:
Over elf bieren bereik ik op Untappd nummer 1000! Iemand tips wat een goed en bijzonder bier is voor nummer 1000?
Misschien een batch 1000 van iets... Amager en Mikkeller hebben elk iets met 1000 denk 'k...quote:Op woensdag 1 februari 2017 17:16 schreef larry_flynt het volgende:
Iemand tips wat een goed en bijzonder bier is voor nummer 1000?
Jammer dat er maanden bijzitten dat je dingen krijgt zoals Hertog Jan, Crew Republic en Tank 7.quote:Op woensdag 1 februari 2017 17:17 schreef Seul het volgende:
PS: https://www.saveur-biere.com/fr/abonnement-biere
Nee.quote:Op woensdag 1 februari 2017 17:16 schreef larry_flynt het volgende:
Over elf bieren bereik ik op Untappd nummer 1000! Iemand tips wat een goed en bijzonder bier is voor nummer 1000?
ow wow, het zuur komt hier spontaan weer opzettenquote:
'95quote:Op woensdag 1 februari 2017 22:09 schreef ThePlaneteer het volgende:
Haha wow ik vind net een Chimay Première met een tht van 1998 in de kast van mn vader...! Inclusief mooi stof laagje.
[ afbeelding ]
Komt ie nou uit '89?
Ja.quote:Op donderdag 2 februari 2017 09:36 schreef ThePlaneteer het volgende:
[..]
Ah thanks.
Zou t nog te zuipen zijn?
...mits onder niet al te gekke omstandigheden bewaard.quote:
Rood 3, wit 4 en blauw 5quote:Op donderdag 2 februari 2017 11:38 schreef Seul het volgende:
[..]
'93, nee?.. Rekent Chimay geen 5 jaar (net zoals de meeste ATPs trouwens)?..
Ik wil het best even proberen voor jequote:Op donderdag 2 februari 2017 09:36 schreef ThePlaneteer het volgende:
[..]
Ah thanks.
Zou t nog te zuipen zijn?
Dà's leuk om weten - bedankt Saind!.. Dan zijn de flessen Cinq Cent die ik gisteren kocht van 2013... Benieuwd...quote:
quote:Op woensdag 1 februari 2017 15:49 schreef Seul het volgende:
Net zoals kerstmis en nieuwjaar is ook dit m'n ding niet...
[ afbeelding ]
Ik gaf hem ook een 3.5, de Drew Curtis / Wil Wheaton / Greg Koch Stone Farking Wheaton w00tstout (2016) deed het bij mij wel goed met een 4.25quote:Op donderdag 2 februari 2017 14:17 schreef Nighthawk88 het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Heb m 3.75 gerate. Smaak is even wennen en apart, maar uiteindelijk vind ik t toch best lekker. Was die van jou uit de US of Berlijn?
Edit: naar het einde van t glas naar 3.5 geschaald.
Die naam ook:quote:Op donderdag 2 februari 2017 18:01 schreef GoCanucksGo het volgende:
Weer een obscure bierstijl, Berliner Braunbier. Had best vergeten mogen blijven wat mij betreft, haast een aangelengde oud bruin.
Het rijmt op weisse.quote:Op donderdag 2 februari 2017 20:29 schreef MCH het volgende:
[..]
Die naam ook:
[ afbeelding ]
Je bier shit noemen, ik mis de grap denk ik even
Ik heb gisteren - dankzij jullie in dit topic - een Top of the Morning gehaald in Ermelo, er lagen er nog een aantal. Caramel Fudge Stout heb ik niet gezien.quote:Op woensdag 1 februari 2017 19:34 schreef MCH het volgende:
Ik weet niet wie het vroeg maar dat Kees bier wat overal uitverkocht was werd besproken op Beer Geeks en daar kwamen nog adressen voorbij waar het nog wel verkrijgbaar zou zijn.
Hier ook de verzendbevestiging, dus hoop dat ie er morgen isquote:Op donderdag 2 februari 2017 21:37 schreef MCH het volgende:
Eerste Hop in The Box al binnen, levertijd van 1 werkdag
Wacht eem, wie moet die 750 nou betalen dan?quote:Op donderdag 2 februari 2017 23:06 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Ik heb gisteren - dankzij jullie in dit topic - een Top of the Morning gehaald in Ermelo, er lagen er nog een aantal. Caramel Fudge Stout heb ik niet gezien.
De eigenaresse zei dat ze binnenkort een verified venue wilde worden. Best slim, want de dichtstbijzijnde verified venue is ruim 25 kilometer ver weg en de nummer twee is een brouwerij waar je met het OV niet makkelijk kan komen 750 euro per jaar vind ik wel veel geld, maar dat halen ze er vast wel uit.
Kennelijk kost het zoveel om een verified venue te worden.quote:Op donderdag 2 februari 2017 23:39 schreef MCH het volgende:
[..]
Wacht eem, wie moet die 750 nou betalen dan?
Hier ookquote:Op donderdag 2 februari 2017 21:37 schreef MCH het volgende:
Eerste Hop in The Box al binnen, levertijd van 1 werkdag
Lijkt me een parodie op Berliner Weissequote:Op donderdag 2 februari 2017 20:29 schreef MCH het volgende:
[..]
Die naam ook:
[ afbeelding ]
Je bier shit noemen, ik mis de grap denk ik even
berliner weisse, scheisse, bruin bier.. niet zo heel moeilijk tochquote:Op donderdag 2 februari 2017 20:29 schreef MCH het volgende:
[..]
Die naam ook:
[ afbeelding ]
Je bier shit noemen, ik mis de grap denk ik even
maar waar hebben we het over dan? een verified venue van wat? van kees!?quote:Op donderdag 2 februari 2017 23:06 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Ik heb gisteren - dankzij jullie in dit topic - een Top of the Morning gehaald in Ermelo, er lagen er nog een aantal. Caramel Fudge Stout heb ik niet gezien.
De eigenaresse zei dat ze binnenkort een verified venue wilde worden. Best slim, want de dichtstbijzijnde verified venue is ruim 25 kilometer ver weg en de nummer twee is een brouwerij waar je met het OV niet makkelijk kan komen 750 euro per jaar vind ik wel veel geld, maar dat halen ze er vast wel uit.
Ow, ik heb het heel raar neergezet, sorry De eigenaresse van de bierwinkel + café ernaast. Ik bedoelde een verified venue van untappd, maar begrijp dat dat niet helemaal duidelijk werd.quote:Op vrijdag 3 februari 2017 01:20 schreef mckroket het volgende:
[..]
maar waar hebben we het over dan? een verified venue van wat? van kees!?
zo ja, wist niet dat zoiets bestond?
quote:Op vrijdag 3 februari 2017 02:19 schreef TheThirdMark het volgende:
Meeste bierliefhebbers praten dan ook over het bier onder het genot van dat bier.
Untapped is wel erg hipster en die mensen moet je niet serieus nemen (scoren vaak IPA's hoog, terwijl dat homowater juist terug de sloot in moet).
Schultenbrau voor deze meneer.quote:Op vrijdag 3 februari 2017 02:19 schreef TheThirdMark het volgende:
Meeste bierliefhebbers praten dan ook over het bier onder het genot van dat bier.
Untapped is wel erg hipster en die mensen moet je niet serieus nemen (scoren vaak IPA's hoog, terwijl dat homowater juist terug de sloot in moet).
Ben het helemaal met je eens over IPA's. Wat een smerig spul is dat.quote:Op vrijdag 3 februari 2017 02:19 schreef TheThirdMark het volgende:
Meeste bierliefhebbers praten dan ook over het bier onder het genot van dat bier.
Untapped is wel erg hipster en die mensen moet je niet serieus nemen (scoren vaak IPA's hoog, terwijl dat homowater juist terug de sloot in moet).
Hahaha wow.quote:Op vrijdag 3 februari 2017 02:19 schreef TheThirdMark het volgende:
Meeste bierliefhebbers praten dan ook over het bier onder het genot van dat bier.
Untapped is wel erg hipster en die mensen moet je niet serieus nemen (scoren vaak IPA's hoog, terwijl dat homowater juist terug de sloot in moet).
Snap ik pannenkoek maar je product stront noemen vind ik niet grappig of vind jij het leuk om Berlijnse Stront te drinken?quote:Op vrijdag 3 februari 2017 01:18 schreef mckroket het volgende:
[..]
berliner weisse, scheisse, bruin bier.. niet zo heel moeilijk toch
en het klinkt grappig.
Echte bierliefhebbers posten hun biertje op Beer Geeksquote:Op vrijdag 3 februari 2017 02:19 schreef TheThirdMark het volgende:
Meeste bierliefhebbers praten dan ook over het bier onder het genot van dat bier.
Untapped is wel erg hipster en die mensen moet je niet serieus nemen (scoren vaak IPA's hoog, terwijl dat homowater juist terug de sloot in moet).
Vond het, ondanks de naam, wel lekker bierquote:Op vrijdag 3 februari 2017 12:21 schreef MCH het volgende:
[..]
Snap ik pannenkoek maar je product stront noemen vind ik niet grappig of vind jij het leuk om Berlijnse Stront te drinken?
Dat heb ik nou ook bij Pauwel Kwak.quote:Op vrijdag 3 februari 2017 12:21 schreef MCH het volgende:
[..]
Snap ik pannenkoek maar je product stront noemen vind ik niet grappig of vind jij het leuk om Berlijnse Stront te drinken?
En leuk voor ratebeer dat ze weer een paar dagen relevant zijn.quote:Op vrijdag 3 februari 2017 13:23 schreef PrideoftheSouth het volgende:
Er valt van alles op te merken aan die RB-lijstjes, maar toch knap dat De Molen in de top-10 is beland.
https://www.ratebeer.com/ratebeerbest/BestBrewers-World2017.asp
Zeker weten.quote:Op vrijdag 3 februari 2017 13:27 schreef Saind het volgende:
[..]
En leuk voor ratebeer dat ze weer een paar dagen relevant zijn.
Klopt, bijvoorbeeld dat de Caigny niet bij de beste bierwinkels staat.quote:Op vrijdag 3 februari 2017 13:23 schreef PrideoftheSouth het volgende:
Er valt van alles op te merken aan die RB-lijstjes, maar toch knap dat De Molen in de top-10 is beland.
https://www.ratebeer.com/ratebeerbest/BestBrewers-World2017.asp
Mijn hopt.nl is ook binnen, sweet.quote:Op vrijdag 3 februari 2017 13:44 schreef Cyanide- het volgende:
Zooo net twee pakketjes afgeleverd, Hop in the Box en Hopt. Ik kan weer even vooruit
Scheisse mag dan letterlijk poep betekenen, het is een vloek woord als in kut en klote, maarja dat vind je ook vies natuurijk.quote:Op vrijdag 3 februari 2017 12:21 schreef MCH het volgende:
[..]
Snap ik pannenkoek maar je product stront noemen vind ik niet grappig of vind jij het leuk om Berlijnse Stront te drinken?
Het wordt ook uit Frankrijk verzonden dacht ik.quote:Op vrijdag 3 februari 2017 15:37 schreef MrSalazar het volgende:
Ik probeer die hopt site te bellen. Krijg ik een Franse voicemail. Wtf?
Prima dat dat soort pareltjes een beetje onder de radar blijvenquote:Op vrijdag 3 februari 2017 13:45 schreef MCH het volgende:
[..]
Klopt, bijvoorbeeld dat de Caigny niet bij de beste bierwinkels staat.
Nice! Die Brewdog BA Albino dinges vond ik wel erg geinig.quote:
Tof, ga morgen gelijk kijken. Ken nog niks in Rotterdam.quote:Op vrijdag 3 februari 2017 20:09 schreef Oldground het volgende:
Gisteren was ik bij Mad About Malt in de Hofbogen (Rotterdam). Wat een mooie zaak is dat zeg, erg mooie selectie ook. Veel brouwerijen (Bakunin, Tempest, Evil Twin) die ik nog niet kende/ergens anders te koop had gezien.
Kon logistiek gezien helaas niks meenemen, maar ga daar binnenkort zeker weer langs en nu goed.
Zeker aan te raden!quote:Op vrijdag 3 februari 2017 20:24 schreef MCH het volgende:
[..]
Tof, ga morgen gelijk kijken. Ken nog niks in Rotterdam.
Ananas staat er alleen maar op omdat dat een andere whale is, veruit de grootste ananas die ik ooit gekocht hebquote:Op zaterdag 4 februari 2017 04:34 schreef OMG het volgende:
Is dat een beetje te doen, een stout en ananas?
Anders eens zien wat hier de top vijf brouwers zou zijn. Ieder levert zijn top 5, de nummer 1 krijgt 5 punten, 2 krijgt vier punten etc.quote:Op zaterdag 4 februari 2017 04:15 schreef mckroket het volgende:
Hoe komt emelisse eigenlijk bij de beste brouwerijen in de wereld terecht?
Met alle respect, die paar goede (ook niet allemaal) whitelabels zijn daar verantwoordelijk voor?
Ik ben fan hoor maar behalve een goed barrel aged bier hebben ze toch vrij weinig echt goeds te bieden om bij de top van de wereld te horen?
De molen op 6 is ook misschien wat overdreven maar zij komen iig wel altijd met fantasierijke recepten en collabs alsmede de organisatie van een geweldig bierfestival, wat natuurlijk fans oplevert. Maar nu zijn zegmaar mikkeller en emelisse gelijk wat bier betreft?
Niet zeker hoor maar dacht gelezen te hebben dat ze het gemiddelde van de ratings van afgelopen jaar gepakt hebben. Als er van de standaard lijn amper ingecheckt is en de white labels volop met goede punten zou dit het resultaat kunnen zijn.quote:Op zaterdag 4 februari 2017 04:15 schreef mckroket het volgende:
Hoe komt emelisse eigenlijk bij de beste brouwerijen in de wereld terecht?
Met alle respect, die paar goede (ook niet allemaal) whitelabels zijn daar verantwoordelijk voor?
Ik ben fan hoor maar behalve een goed barrel aged bier hebben ze toch vrij weinig echt goeds te bieden om bij de top van de wereld te horen?
De molen op 6 is ook misschien wat overdreven maar zij komen iig wel altijd met fantasierijke recepten en collabs alsmede de organisatie van een geweldig bierfestival, wat natuurlijk fans oplevert. Maar nu zijn zegmaar mikkeller en emelisse gelijk wat bier betreft?
Ga jij ook tellen?quote:Op zaterdag 4 februari 2017 10:59 schreef pipster het volgende:
Hmm ik heb wel een Omnipollo Pineapple Gose nog liggen.
[..]
Anders eens zien wat hier de top vijf brouwers zou zijn. Ieder levert zijn top 5, de nummer 1 krijgt 5 punten, 2 krijgt vier punten etc.
Geen probleem, ik wil best tellen.quote:
Ik stel voor dat ze dit festival ook meteen in Nederland doen een week later of zo:)quote:Op zaterdag 4 februari 2017 12:33 schreef MCH het volgende:
Hebben jullie wel eens een beirfestival gezien waar het bier all-in was? Beavertown organiseert zoiets voor 55 pond in september.
http://www.timeout.com/lo(...)beer-festival-020117
Nee, maar meestal geef ik ook bij lange niet zoveel uit (zonder eten).quote:Op zaterdag 4 februari 2017 12:33 schreef MCH het volgende:
Hebben jullie wel eens een beirfestival gezien waar het bier all-in was? Beavertown organiseert zoiets voor 55 pond in september.
http://www.timeout.com/lo(...)beer-festival-020117
Ik ga daar hopelijk heenquote:Op zaterdag 4 februari 2017 12:33 schreef MCH het volgende:
Hebben jullie wel eens een beirfestival gezien waar het bier all-in was? Beavertown organiseert zoiets voor 55 pond in september.
http://www.timeout.com/lo(...)beer-festival-020117
Ik neem aan dat all-in in de VS een heel gebruikelijk concept is?quote:Op zaterdag 4 februari 2017 14:17 schreef OMG het volgende:
Vandaag weer een festival waar bier all-in is. 100+ brouwerijen uit Indiana. Ongetwijfeld veel troep, maar ik verwacht wel een aantal goede biertjes.
Ik ben nog maar op een paar festivals geweest, waar het bier proeven allemaal ongelimiteerd was. Maar ik heb wel gehoord van festivals die met muntjes of zo werken, zeker als het om een hoop gelimiteerd spul gaat.quote:Op zaterdag 4 februari 2017 14:20 schreef PrideoftheSouth het volgende:
[..]
Ik neem aan dat all-in in de VS een heel gebruikelijk concept is?
Die's best leuk, maar helemaal niet representatief voor de kwaliteit die HF biedt...quote:Op zaterdag 4 februari 2017 13:35 schreef Nighthawk88 het volgende:
Die met Blaugies samen kom je wel aan, verder word het al lastig inderdaad.
Nou ja broerlief gaat volgende week naar New York en San Fransisco.quote:
Briljant. Maar wel een prijzige exercitie als je er ook nog naartoe moet reizen, hotel etc.quote:Op zaterdag 4 februari 2017 12:33 schreef MCH het volgende:
Hebben jullie wel eens een beirfestival gezien waar het bier all-in was? Beavertown organiseert zoiets voor 55 pond in september.
http://www.timeout.com/lo(...)beer-festival-020117
Dan zou het kunnen inderdaad. Maar zijn niet zoveel releases als bij bij voorbeeld mikkeller, dus dan zijn ze al in bet voordeel.quote:Op zaterdag 4 februari 2017 12:06 schreef Nighthawk88 het volgende:
[..]
Niet zeker hoor maar dacht gelezen te hebben dat ze het gemiddelde van de ratings van afgelopen jaar gepakt hebben. Als er van de standaard lijn amper ingecheckt is en de white labels volop met goede punten zou dit het resultaat kunnen zijn.
In Belgie/Nederland is de entree vaak 20/25 euro, daarvoor krijg je 8 munten en een glas. Rest is bijkopen tegen prijzen van 1.5/2 euro. Als je dan nog wat bijkoopt zit je ook zo op dat bedrag.quote:Op zaterdag 4 februari 2017 13:39 schreef Oldground het volgende:
[..]
Nee, maar meestal geef ik ook bij lange niet zoveel uit (zonder eten).
Misschien de helft maar.
Dat klopt wel ongeveer (of goedkoper met minder munten).quote:Op zaterdag 4 februari 2017 22:10 schreef MCH het volgende:
[..]
In Belgie/Nederland is de entree vaak 20/25 euro, daarvoor krijg je 8 munten en een glas. Rest is bijkopen tegen prijzen van 1.5/2 euro. Als je dan nog wat bijkoopt zit je ook zo op dat bedrag.
Nou, bij mij gaan dat soort festivals toch al snel die kant op. 45-50 euro sowieso, de laatste keren.quote:Op zaterdag 4 februari 2017 22:26 schreef Oldground het volgende:
[..]
Dat klopt wel ongeveer (of goedkoper met minder munten).
Maar dan nog kom ik niet aan 60 euro.
Toevallig vandaag na de suffe vraag een barrel aged ananas en kokosnoot stout op. . Goeie stout, al proefde ik weinig van beide.quote:Op zaterdag 4 februari 2017 06:37 schreef GoCanucksGo het volgende:
[..]
Ananas staat er alleen maar op omdat dat een andere whale is, veruit de grootste ananas die ik ooit gekocht heb
Kokos in donkere bieren is vaak wel geweldig. Maui coconut porter bijvoorbeeld.quote:Op zaterdag 4 februari 2017 23:08 schreef OMG het volgende:
[..]
Toevallig vandaag na de suffe vraag een barrel aged ananas en kokosnoot stout op. . Goeie stout, al proefde ik weinig van beide.
Zeker. Heb de Imperial Coconut Porter van Maui op, was goed te doen. Death by Coconut van Oskar Blues vind ik ook lekker. Maar die stout die ik gister had was qua kokos en ananas heel erg subtiel, terwijl bij de vanilla en Cherry varianten die smaken er juist uit sprongen.quote:Op zondag 5 februari 2017 22:19 schreef GoCanucksGo het volgende:
[..]
Kokos in donkere bieren is vaak wel geweldig. Maui coconut porter bijvoorbeeld.
Die van het Uiltje is ook erg goed!quote:Op zondag 5 februari 2017 22:19 schreef GoCanucksGo het volgende:
[..]
Kokos in donkere bieren is vaak wel geweldig. Maui coconut porter bijvoorbeeld.
Hoezo precies?quote:Op maandag 6 februari 2017 03:35 schreef mckroket het volgende:
hahaha op facebook heeft er zo`n knakker een eisbock gemaakt van hertog jan prestige en een pepertje. ik heb gevraagd of het een grap was
In Rotterdam kom ik bij World of drinks in de Markthal (assortiment niet heel speciaal, maar heeft wel veel) of bij Bier&zo in de Hoogstraat (prima assortiment)quote:Op vrijdag 3 februari 2017 20:24 schreef MCH het volgende:
[..]
Tof, ga morgen gelijk kijken. Ken nog niks in Rotterdam.
Die in de Markthal doet achterlijke prijzen vragen, daar kom ik niet. Mad about malts is trouwens een leuk zaakje. Niet heel veel aanbod, toch nog keuze stress. Zaakje heeft een beetje de uitstraling van een designerboetiekje waar ze vaak ook maar een paar verschillende kledingstukken hebben hangen. Spul meegenomen van Tempest en Laugar (Baskisch). Aan de prijs maar net te doen, ik ga terugkomen.quote:Op maandag 6 februari 2017 12:42 schreef Freire het volgende:
[..]
In Rotterdam kom ik bij World of drinks in de Markthal (assortiment niet heel speciaal, maar heeft wel veel) of bij Bier&zo in de Hoogstraat (prima assortiment)
Ah ja, toffe zaak he!quote:Op maandag 6 februari 2017 12:47 schreef MCH het volgende:
[..]
Die in de Markthal doet achterlijke prijzen vragen, daar kom ik niet. Mad about malts is trouwens een leuk zaakje. Niet heel veel aanbod, toch nog keuze stress. Zaakje heeft een beetje de uitstraling van een designerboetiekje waar ze vaak ook maar een paar verschillende kledingstukken hebben hangen. Spul meegenomen van Tempest en Laugar (Baskisch). Aan de prijs maar net te doen, ik ga terugkomen.
Als je Delft als regio Den Haag beschouwd: Flink Gegist.quote:Op maandag 6 februari 2017 12:52 schreef Freire het volgende:
Zijn er hier users uit de regio Den Haag? Waar halen jullie je speciaalbier? In het centrum zit tegenwoordig een nieuwe winkel (Dorst craft beer shop), heeft wel leuke dingen maar is ook aardig aan de prijs
Ben ik inderdaad een keer geweest. Prima zaak, kon toen helaas niet al te veel meenemenquote:Op maandag 6 februari 2017 12:59 schreef Oldground het volgende:
[..]
Als je Delft als regio Den Haag beschouwd: Flink Gegist.
Aardige kerel ook die er in staat.quote:Op maandag 6 februari 2017 12:52 schreef Freire het volgende:
Zijn er hier users uit de regio Den Haag? Waar halen jullie je speciaalbier? In het centrum zit tegenwoordig een nieuwe winkel (Dorst craft beer shop), heeft wel leuke dingen maar is ook aardig aan de prijs
het origineel is een oatmeal stout. Staat ook gewoon op het flesje. Is ook maar 7%.quote:Op maandag 6 februari 2017 04:36 schreef OMG het volgende:
Alle Mikkeller's Beer Geeks die ik op heb staan op untappd als imperials (imperial oatmeal, en die ik op heb zijn Breakfast, Brunch Weasel, en Vanilla Shake).
Ze gooien wat bier in de vriezer en dan laten ze het ontdooien, dat sap war als eerste ontdooit vangen ze op, zoiets.quote:
Ja ik ken het principe, wil het zelf ook eens proberen. Maar ik dacht dat het je om de keuze voor HJ Grand Prestige ging. Ik dacht namelijk ook in die richting, aangezien ik het ook niet zie zitten om een Black Albert oid te verpesten bij de eerste keer.quote:Op maandag 6 februari 2017 14:07 schreef mckroket het volgende:
[..]
Ze gooien wat bier in de vriezer en dan laten ze het ontdooien, dat sap war als eerste ontdooit vangen ze op, zoiets.
Ik vond de berekening van het nieuwe alcoholpercentage behoorlijk knulligquote:Op maandag 6 februari 2017 14:07 schreef mckroket het volgende:
[..]
Ze gooien wat bier in de vriezer en dan laten ze het ontdooien, dat sap war als eerste ontdooit vangen ze op, zoiets.
Waar dan in Utrecht?quote:Op maandag 6 februari 2017 12:59 schreef Oldground het volgende:
[..]
Ah ja, toffe zaak he!
Zitten ook in Utrecht in een veel grotere vertelde hij me. Wel redelijk uit 't centrum.
Ergens in het noorden in een winkelcentrum. Ben er verder niet bekend, maar scheen dichtbij een treinstation te zijn.quote:
ABV zegt ook niet altijd alles. Kan nog steeds een imperial stout zijn met 7%, net als imperial IPAs van net over de 7%. Dus als iemand zijn/haar info van untappd af haalt, dan kunnen ze in de veronderstelling zijn dat het een imperial is.quote:Op maandag 6 februari 2017 13:59 schreef mckroket het volgende:
[..]
het origineel is een oatmeal stout. Staat ook gewoon op het flesje. Is ook maar 7%.
ach ik verwacht dat zulke beer nerds gewoon opletten wat ze drinkenquote:Op maandag 6 februari 2017 14:57 schreef OMG het volgende:
[..]
ABV zegt ook niet altijd alles. Kan nog steeds een imperial stout zijn met 7%, net als imperial IPAs van net over de 7%. Dus als iemand zijn/haar info van untappd af haalt, dan kunnen ze in de veronderstelling zijn dat het een imperial is.
Het zou ergens handig zijn als je een overzicht van veranderingen op untappd zou kunnen zien, als soort van log. Iedereen met een account kan nu zo maar wijzigingen invullen. Zelf ook wel eens gedaan wat betreft omschrijvingen van een label, aanvullen van ABV, etc.
Jaja ons keesje maakt goede imperial stouten. Vind andere typen bier die hij maakt niet zo, net als bij emelisse dus. Maargoed die ipas haal ik dan wel ergens anders. Ben benieuwd naar het kerstcadeau van kees, een imperial stout wat lang op bourbon vaten heeft gelegen! Maar dat duurt nog ff.. Zijn export porter (wat een imperial stout is, whats in the name...) vind ik ook zo goed he.quote:Op maandag 6 februari 2017 23:57 schreef Nighthawk88 het volgende:
Zit nu naar aanleiding van enkele lovende woorden van sommigen van jullie aan die Caramel Fudge Stout van Kees. Erg lekker! Hij is minder zoet dan ik verwacht had, en dat is een goed ding.
Kweenie, vers... Ding is in 2012 gebrouwen, heeft 4 jaar op vaten gelegen. Vind het dan altijd raar dat je hem nog langer moet laten liggen.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 05:40 schreef Seul het volgende:
Vers hé... Over een half jaartje smaakt ie wss net zo lekker
St. Bernardus komt voort uit het klooster van Westvleteren. Receptuur etc. zou zo goed als overgenomen zijn geloof ik.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 17:46 schreef MrSalazar het volgende:
Ik heb wel eens gelezen dat St Bernardus 12 enigszins te vergelijken is met Westvleteren.
Wat is hier van waar?
De een zegt dat dat zo is inderdaad terwijl er ook bierconnaisseurs zijn die het onderscheid blind kunnen maken.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 17:46 schreef MrSalazar het volgende:
Ik heb wel eens gelezen dat St Bernardus 12 enigszins te vergelijken is met Westvleteren.
Wat is hier van waar?
Iwaniusachtige commentaren ditquote:Op dinsdag 7 februari 2017 17:55 schreef Seul het volgende:
Anagram... Tsja... Benadert de perfectie...
[ afbeelding ]
Bedankt Jorisquote:Op dinsdag 7 februari 2017 19:01 schreef mckroket het volgende:
voor het volledige, duidelijke verhaal (no offense)
http://www.sintbernardus.be/geschiedenis.php?l=nl
overigens schijnt het zo te zijn dat de bernardus bieren origineler blijken dan de westvleterenbieren. bij westvleteren schijnen ze nu namelijk westmalle gist te gebruiken (zie ook de flesjes), ipv de gist die ze eerst hadden en die bernardus nu nog gebruikt.
ik heb ze wel eens naast elkaar gehad (blind) en het proeft toch wel miniem iets anders. maar dat kan van alles zijn. in andere ketels brouwen met andere gist en een andere fles, andere leeftijd van de bieren etc. echt exact hetzelfde zal het nooit zijn het scheelt natuurlijk niet veel.
Edit de OP danquote:Op dinsdag 7 februari 2017 19:33 schreef MCH het volgende:
Vindt dat dit verhaal in de OP moet, komt halfjaaarlijks voorbij
Post jij ook in Beer Geeks? Daar kwam deze ook voorbij...quote:Op dinsdag 7 februari 2017 20:44 schreef Fogel het volgende:
[..]
Edit de OP dan
Ik ga zo deze testen:
[ afbeelding ]
Nee.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 20:52 schreef MCH het volgende:
[..]
Post jij ook in Beer Geeks? Daar kwam deze ook voorbij...
Zelfde recept maar ander gist en ander alcoholpercentage zelfs als ik me niet vergis. Dus dat t net wat anders is is niet meer dan normaal. Naast elkaar heb ik ze nog niet gehad.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 19:01 schreef mckroket het volgende:
voor het volledige, duidelijke verhaal (no offense)
http://www.sintbernardus.be/geschiedenis.php?l=nl
overigens schijnt het zo te zijn dat de bernardus bieren origineler blijken dan de westvleterenbieren. bij westvleteren schijnen ze nu namelijk westmalle gist te gebruiken (zie ook de flesjes), ipv de gist die ze eerst hadden en die bernardus nu nog gebruikt.
ik heb ze wel eens naast elkaar gehad (blind) en het proeft toch wel miniem iets anders. maar dat kan van alles zijn. in andere ketels brouwen met andere gist en een andere fles, andere leeftijd van de bieren etc. echt exact hetzelfde zal het nooit zijn het scheelt natuurlijk niet veel.
busted!quote:
Ik heb het er wel eens over gehad met de brouwmeester en die zei dat ze toch wel meer aan het recept hebben veranderd.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 19:01 schreef mckroket het volgende:
voor het volledige, duidelijke verhaal (no offense)
http://www.sintbernardus.be/geschiedenis.php?l=nl
overigens schijnt het zo te zijn dat de bernardus bieren origineler blijken dan de westvleterenbieren. bij westvleteren schijnen ze nu namelijk westmalle gist te gebruiken (zie ook de flesjes), ipv de gist die ze eerst hadden en die bernardus nu nog gebruikt.
ik heb ze wel eens naast elkaar gehad (blind) en het proeft toch wel miniem iets anders. maar dat kan van alles zijn. in andere ketels brouwen met andere gist en een andere fles, andere leeftijd van de bieren etc. echt exact hetzelfde zal het nooit zijn het scheelt natuurlijk niet veel.
kan ook niet anders na 20 jaar he.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 23:16 schreef Saind het volgende:
[..]
Ik heb het er wel eens over gehad met de brouwmeester en die zei dat ze toch wel meer aan het recept hebben veranderd.
In principe is het een waanzinnig makkelijk recept, ze gebruiken alleen maar pilsmout, kandijsiroop voor de kleur en smaak en wat hop. Ik geloof east Kent goldings en saaz. Maar bij st Bernardus hebben ze andere siroop en een ander hopschema oid
Absoluut, maar dat verhaal dat je altijd hoort dat het echt hetzelfde is, dat klopt niet meerquote:Op dinsdag 7 februari 2017 23:23 schreef mckroket het volgende:
[..]
kan ook niet anders na 20 jaar he.
Die FB-groepen vormen een aardige manier om soms wat nuttige info (leuke artikelen, evenementen, etc.) toegespeeld te krijgen. En soms is het ronduit lachen om posts en reacties van users. Zoals die lieve meneer die zichzelf steeds twee keer met de camera in z'n laptop op de foto zet met een bier en vervolgens standaard gaat vertellen met welke toast je dit het best kan combineren.quote:Op dinsdag 7 februari 2017 22:17 schreef mckroket het volgende:
[..]
busted!
sinds ik op facebook zit is het puur genieten joh.
Vergeet de oordopjes nietquote:Op woensdag 8 februari 2017 06:57 schreef PrideoftheSouth het volgende:
[..]
Die FB-groepen vormen een aardige manier om soms wat nuttige info (leuke artikelen, evenementen, etc.) toegespeeld te krijgen. En soms is het ronduit lachen om posts en reacties van users. Zoals die lieve meneer die zichzelf steeds twee keer met de camera in z'n laptop op de foto zet met een bier en vervolgens standaard gaat vertellen met welke toast je dit het best kan combineren.
quote:
Ze rijden in hetzelfde "hippiebusje" iig..quote:Op woensdag 8 februari 2017 10:16 schreef ThePlaneteer het volgende:
Ik ben trouwens naar aanleiding van dat nieuwe bierprogramma op NPO1 'Leven in de Brouwerij' weer alle aflevering van het Vlaamse 'Tournee Generale' aan het kijken op Youtube, mooi programma man
Heb ik ook vorig jaar gedaan. Helaas ontbreken er een paar, nergens meer kunnen vinden ook.quote:Op woensdag 8 februari 2017 10:16 schreef ThePlaneteer het volgende:
Ik ben trouwens naar aanleiding van dat nieuwe bierprogramma op NPO1 'Leven in de Brouwerij' weer alle aflevering van het Vlaamse 'Tournee Generale' aan het kijken op Youtube, mooi programma man
Ja is gewoon zelfde team ook, allebei door Sputnik gemaakt.quote:Op woensdag 8 februari 2017 11:16 schreef Tism het volgende:
[..]
Ze rijden in hetzelfde "hippiebusje" iig..
Ja heb van de week alle 10 aflevering van seizoen 3 gekeken, nu met 2 bezig.quote:Op woensdag 8 februari 2017 11:46 schreef Oldground het volgende:
[..]
Heb ik ook vorig jaar gedaan. Helaas ontbreken er een paar, nergens meer kunnen vinden ook.
Ja precies, daar heb ik het ook mee gekeken.quote:Op woensdag 8 februari 2017 12:18 schreef ThePlaneteer het volgende:
[..]
Ja is gewoon zelfde team ook, allebei door Sputnik gemaakt.
[..]
Ja heb van de week alle 10 aflevering van seizoen 3 gekeken, nu met 2 bezig.
https://www.youtube.com/p(...)-JbxksNNrf9_JsSTRqOw
Deze heb ik gevonden, maar inderdaad ontbreekt veel. Wel hoop mooie verhalen zeg.
Op welke FB groep zitten jullie?quote:Op woensdag 8 februari 2017 06:57 schreef PrideoftheSouth het volgende:
[..]
Die FB-groepen vormen een aardige manier om soms wat nuttige info (leuke artikelen, evenementen, etc.) toegespeeld te krijgen. En soms is het ronduit lachen om posts en reacties van users. Zoals die lieve meneer die zichzelf steeds twee keer met de camera in z'n laptop op de foto zet met een bier en vervolgens standaard gaat vertellen met welke toast je dit het best kan combineren.
quote:
Vind die bieren van De Molen altijd zo moeilijk uit elkaar te houden. Labels zijn natuurlijk ook een beetje hun kenmerk, maar echt goed vind ik ze niet werken.quote:Op woensdag 8 februari 2017 18:29 schreef PrideoftheSouth het volgende:
Er zijn zoveel goede barleywines en RIS-en van De Molen...ik zou ze eigenlijk wel eens allemaal naast elkaar willen proeven om echt de verschillen te bepalen.
- Bommen & Granaten (gewone en BA), Binkie Claws = Doggie Claws, Weer & Wind BA, Skulls & Tentacles qua barleywines
- Spanning & Sensatie, Hel & Verdoemenis (gewone en meerdere BA's), Mooi & Meedogenloos en Rasputin qua RISjes.
En dan vergeet ik er vast nog een hoop.
En dan lijken al die namen ook nog best wel op elkaar.quote:Op woensdag 8 februari 2017 20:20 schreef Oldground het volgende:
[..]
Vind die bieren van De Molen altijd zo moeilijk uit elkaar te houden. Labels zijn natuurlijk ook een beetje hun kenmerk, maar echt goed vind ik ze niet werken.
Ja precies. Ik houd er in ieder geval weinig overzicht in.quote:Op woensdag 8 februari 2017 20:58 schreef PrideoftheSouth het volgende:
[..]
En dan lijken al die namen ook nog best wel op elkaar.
Dit ja. En dan helpt het dus ook niet dat het bij mij de lijstaanvoerder is qua verschillende ingecheckte bieren (31 stuks). Daar blijven anderen fors bij achter; ik heb er 20 van Jopen en 15 van DDvdK en Struise.quote:Op donderdag 9 februari 2017 01:43 schreef Nighthawk88 het volgende:
Als ik een De Molen ergens tref in een winkel moet ik ook Untappd erbij pakken. En dan hebben ze sommigen nog ineens weer een andere naam gegeven...
Ik werk 10 km ervandaan. Dat maakt dat ik die shop nogal geregeld bezoek.quote:Op donderdag 9 februari 2017 09:29 schreef ThePlaneteer het volgende:
Ik moet echt meer de Molen drinken, ik woon gvd 10 km van de brouwerij
Ik toast deze..quote:Op donderdag 9 februari 2017 18:39 schreef Seul het volgende:
Lekker... Heel erg lekker...
https://www.ratebeer.com/(...)nn-cognac-ba/363804/
[ afbeelding ]
Beter dan de de Batch Zero Cognac BA van ze? die viel erg tegenquote:Op donderdag 9 februari 2017 18:39 schreef Seul het volgende:
Lekker... Heel erg lekker...
https://www.ratebeer.com/(...)nn-cognac-ba/363804/
[ afbeelding ]
het kostte wat moeite zo te zien haha.quote:Op donderdag 9 februari 2017 18:39 schreef Seul het volgende:
Lekker... Heel erg lekker...
https://www.ratebeer.com/(...)nn-cognac-ba/363804/
[ afbeelding ]
ik heb nog 2 to ol black baal`s liggen. black triple ipa met koffie van 14%. ben benieuwd!quote:Op vrijdag 10 februari 2017 02:25 schreef OMG het volgende:
Van Stone ben ik altijd wel fan van de Enjoy By wanneer ze er zijn. Behalve dan die Enjoy By...Chocolate & Coffee IPA waar ik een nog een paar van heb liggen. Coffee IPAs, je moet er van houden.
Fokkin wax versplinterdequote:Op vrijdag 10 februari 2017 00:31 schreef mckroket het volgende:
het kostte wat moeite zo te zien haha.
Dit. Inderdaad enorm leuk als je zoiets vindt!..quote:Op vrijdag 10 februari 2017 00:31 schreef mckroket het volgende:
het is wel prettig dat je een betaalbaar en geweldig alternatief hebt voor elke dag.
Hm die heb ik gemist geloof ikquote:Op zaterdag 11 februari 2017 02:10 schreef MCH het volgende:
Die gast op Beer Geeks die trots vertelt dat hij bierproeverijen voor vrienden organiseert, daar 15 euro pp voor vraagt en na aftrek van kosten ook nog geld aan overhoudt. M'n vingers jeuken ernstig
Dat is wel naar zeg.quote:Op zaterdag 11 februari 2017 02:10 schreef MCH het volgende:
Die gast op Beer Geeks die trots vertelt dat hij bierproeverijen voor vrienden organiseert, daar 15 euro pp voor vraagt en na aftrek van kosten ook nog geld aan overhoudt. M'n vingers jeuken ernstig
Is dat ergens zo of is het een suggestie?quote:Op zaterdag 11 februari 2017 16:43 schreef OMG het volgende:
Zometeen John Wick 2 kijken en bier drinken. Ik blijf het een goede combinatie vinden, een brouwerij in een bioscoop.
We hebben er hier 1 in Indianapolis. Nou ja, eigenlijk is het Carmel. Is momenteel een "keten" met 4 locaties in de VS.quote:Op zaterdag 11 februari 2017 16:45 schreef Oldground het volgende:
[..]
Is dat ergens zo of is het een suggestie?
Was ook fan van de eerste, en deel 2 is ook weer genieten.quote:Op zaterdag 11 februari 2017 16:49 schreef Seul het volgende:
Naar het schijnt is de film alvast fantastisch... Persoonlijk een enorme fan van de eerste...
Ah oke, woon je daar helemaal. Mooi man, zeker ook veel bier te krijgen dat helemaal niet verkrijgbaar is in Europa?quote:Op zaterdag 11 februari 2017 16:47 schreef OMG het volgende:
[..]
We hebben er hier 1 in Indianapolis. Nou ja, eigenlijk is het Carmel. Is momenteel een "keten" met 4 locaties in de VS.
Volgens mij is het toch gewoon een kwestie van zijn website in de gaten houden, en je bestelling plaatsen? Laatst zijn Rosé op bij het proeflokaal van brouwerij Frontaal. Die was dikke prima.quote:Op zondag 12 februari 2017 12:48 schreef Oldground het volgende:
Net de aflevering van BinnensteBuiten met Tommie Sjef gekeken, wat een held zeg! Erg benieuwd naar zo'n flesje, maar ben bang dat je daar moeilijk aan komt.
Vond hem alleen wel een beetje vaag over het basisbier. Leek er namelijk op dat hij dat niet zelf brouwt, maar ergens vandaan haalt.
Hij brouwt ergens anders en vergist het in vaten in z'n moeders garagequote:Op zondag 12 februari 2017 12:48 schreef Oldground het volgende:
Net de aflevering van BinnensteBuiten met Tommie Sjef gekeken, wat een held zeg! Erg benieuwd naar zo'n flesje, maar ben bang dat je daar moeilijk aan komt.
Vond hem alleen wel een beetje vaag over het basisbier. Leek er namelijk op dat hij dat niet zelf brouwt, maar ergens vandaan haalt.
Ik zie overal blikjes van Sixpoint voorbij komen. Is dat opeens populair? Dronk het in de pubs van Wetherspoons. Echt het eerste speciaalbier wat ik in Red Bull blikformaat heb gezien.quote:Op zaterdag 11 februari 2017 20:58 schreef OMG het volgende:
...en na de film bij een winkel om de hoek een 6 pack je gemixed en matched;
Bell's Smitten, Bell's Expedition Stout, Founder's Azacca, Abita's Turbodog, Sixpoint's The Crisp, en Ayinger's Celebrator;
[ afbeelding ]
Daar zitten denk ik een stuk of 2-3 badges bij met inchecken. .
Ah oke, bedankt voor de duiding.quote:Op zondag 12 februari 2017 13:13 schreef Saind het volgende:
[..]
Hij brouwt ergens anders en vergist het in vaten in z'n moeders garage
Zal ik eens doen!quote:Op zondag 12 februari 2017 13:00 schreef PrideoftheSouth het volgende:
[..]
Volgens mij is het toch gewoon een kwestie van zijn website in de gaten houden, en je bestelling plaatsen? Laatst zijn Rosé op bij het proeflokaal van brouwerij Frontaal. Die was dikke prima.
quote:Op zondag 12 februari 2017 13:45 schreef Saind het volgende:
Ik moet altijd een beetje overgeven in m'n mond van Fiona de Lange
Gelukkig, dan ben ik niet de enige.quote:Op zondag 12 februari 2017 13:45 schreef Saind het volgende:
Ik moet altijd een beetje overgeven in m'n mond van Fiona de Lange
Je valt normaal gesproken op mannen?quote:
Lol, niet te serieus stille genieter.quote:Op zondag 12 februari 2017 13:55 schreef XL het volgende:
[..]
Je valt normaal gesproken op mannen?
Wat een onvrouwelijke verschijning
Wie is dat?quote:Op zondag 12 februari 2017 13:45 schreef Saind het volgende:
Ik moet altijd een beetje overgeven in m'n mond van Fiona de Lange
Mediageile "biersommelier" die niets van bier weetquote:
Geen idee hoe populair het is eigenlijk. Ik zie het wel genoeg in winkels staan, maar sla het altijd over. De verpakking schreeuwt nou niet echt speciaalbier. Frisdrank of "hard soda" is het eerste wat ik denk bij dat soort blikjes. Nu zocht ik nog één biertje om m'n 6pack te vullen, dus probeer ik er eens eentje.quote:Op zondag 12 februari 2017 13:21 schreef MCH het volgende:
[..]
Ik zie overal blikjes van Sixpoint voorbij komen. Is dat opeens populair? Dronk het in de pubs van Wetherspoons. Echt het eerste speciaalbier wat ik in Red Bull blikformaat heb gezien.
Inderdaad. En hun saison was niet heel bijzonder, maar die barleywine was ook weer erg goed.quote:Op zondag 12 februari 2017 19:00 schreef Saind het volgende:
Als het niet zo'n idiote gusher was had ik Bulldog van Frontaal oprecht de beste Nederlandse IPA die ik ken gevonden denk ik. Misschien samen met broederliefde van de Moersleutel.
Echt fucking goed spul
Die heb ik een paar dagen geleden ook op, erg fijn.quote:
Is je opslag al vol?quote:Op maandag 13 februari 2017 18:10 schreef Seul het volgende:
Nog zes gekocht in Deconinck. Geweldig.
[ afbeelding ]
Oeh ja erg lekker die. Ik had vorige week hun Buxton Axa Edge IPA, die is ook erg de moeite waard.quote:Op maandag 13 februari 2017 18:10 schreef Seul het volgende:
Nog zes gekocht in Deconinck. Geweldig.
[ afbeelding ]
Oh ik begreep al niet wat dat was. Weet niet zeker of die er direct inzit trouwens, of dat die later nog wordt toegevoegd.quote:Op dinsdag 14 februari 2017 10:52 schreef ThePlaneteer het volgende:
Ja zit er ook op te wachten! Vooral voor mensen met veel flessen in opslag: er komt een cellar functie aan waar je al je bieren in je opslag kunt toevoegen inclusief botteldatum en THT datum. Best handig.
Cool..quote:Op dinsdag 14 februari 2017 10:52 schreef ThePlaneteer het volgende:
Ja zit er ook op te wachten! Vooral voor mensen met veel flessen in opslag: er komt een cellar functie aan waar je al je bieren in je opslag kunt toevoegen inclusief botteldatum en THT datum. Best handig.
Ik geloof t wel.quote:Op dinsdag 14 februari 2017 10:59 schreef Oldground het volgende:
[..]
Oh ik begreep al niet wat dat was. Weet niet zeker of die er direct inzit trouwens, of dat die later nog wordt toegevoegd.
Ah oke.quote:Op dinsdag 14 februari 2017 11:24 schreef ThePlaneteer het volgende:
[..]
Ik geloof t wel.
Verder vooral wel veel updates handig voor Amerikanen, zoals:
[ afbeelding ]
Hier zijn vooralsnog weinig verified venues, maar ik snap dat ze dat zo willen pushen. Het kost alleen iets van ¤750,- per jaar heb ik begrepen :p
Dat wordt nachtwerk om ze er allemaal in te zetten. Onder het genot van een biertje misschien wel aardig om in te vullen. Dan zal er vast ook wel een ruil-optie komen neem ik aanquote:Op dinsdag 14 februari 2017 10:52 schreef ThePlaneteer het volgende:
Ja zit er ook op te wachten! Vooral voor mensen met veel flessen in opslag: er komt een cellar functie aan waar je al je bieren in je opslag kunt toevoegen inclusief botteldatum en THT datum. Best handig.
Inderdaad. Bezoekje aan Kees was wel leuk, Bubberman was veel aan het woord. Daarna was dat item over moutverwerking ook nog wel aardig (maar vrij basaal). Het einde was nogal slaapverwekkend; ze probeerden hun eerste bier te brouwen met zo'n starterspakket. Al met al eerste kwartier wel geinig, de rest kan je skippen.quote:Op dinsdag 14 februari 2017 15:56 schreef Saind het volgende:
Iemand gisteren Leven in de brouwerij gekeken? Heb hem gemist maar heb eigenlijk niet echt behoefte het terug te kijken als ik denk aan de vorige afleveringen. Bezoekje aan Kees las ik?
Vorige keer ook al de helft geskipt. Waarom ze nou op bezoek moesten bij die kutbier wijven snap ik echt niet.quote:Op dinsdag 14 februari 2017 16:03 schreef PrideoftheSouth het volgende:
[..]
Inderdaad. Bezoekje aan Kees was wel leuk, Bubberman was veel aan het woord. Daarna was dat item over moutverwerking ook nog wel aardig (maar vrij basaal). Het einde was nogal slaapverwekkend; ze probeerden hun eerste bier te brouwen met zo'n starterspakket. Al met al eerste kwartier wel geinig, de rest kan je skippen.
Dat was al opmerkelijk ja. Toen die mutsen ook nog beweerden dat ze een verhaal wilden vertellen met hun bieren (of zoiets, het kwam in ieder geval allemaal nogal gekunsteld diepzinnig over), vond ik het ook welletjes. Bezoek aan La Trappe vond ik dan wel weer aardig.quote:Op dinsdag 14 februari 2017 16:07 schreef Saind het volgende:
[..]
Vorige keer ook al de helft geskipt. Waarom ze nou op bezoek moesten bij die kutbier wijven snap ik echt niet.
quote:Op dinsdag 14 februari 2017 16:18 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Ik vond het echt zwaar tegenvallend. Kees is in principe een van de boeiendste figuren in het Nederlandse brouwerswereldje, maar die laat je dan vervolgens slechts een minuut of vijf aan het woord. En in die vijf minuten laat je hem uitleggen wat een session IPA is en dat biertje laat je dan proeven aan die twee trapleuningen, die dan helemaal verbaasd gaan doen dat het een beetje bitter is. Een fucking session IPA die bij iedere Albert Heijn te koop is. Vervolgens geef je ze de export porter en komen die twee Einsteins tot de conclusie dat het compleet andere koek is.
Zo oppervlakkig, zo weinig informatie. Echt zonde. Maar die twee karbonkels hebben wel weer hun zendtijd. Lachen man.
quote:Op dinsdag 14 februari 2017 16:18 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Ik vond het echt zwaar tegenvallend. Kees is in principe een van de boeiendste figuren in het Nederlandse brouwerswereldje, maar die laat je dan vervolgens slechts een minuut of vijf aan het woord. En in die vijf minuten laat je hem uitleggen wat een session IPA is en dat biertje laat je dan proeven aan die twee trapleuningen, die dan helemaal verbaasd gaan doen dat het een beetje bitter is. Een fucking session IPA die bij iedere Albert Heijn te koop is. Vervolgens geef je ze de export porter en komen die twee Einsteins tot de conclusie dat het compleet andere koek is.
Zo oppervlakkig, zo weinig informatie. Echt zonde. Maar die twee karbonkels hebben wel weer hun zendtijd. Lachen man.
Ja was best leuk!quote:Op dinsdag 14 februari 2017 15:56 schreef Saind het volgende:
Iemand gisteren Leven in de brouwerij gekeken? Heb hem gemist maar heb eigenlijk niet echt behoefte het terug te kijken als ik denk aan de vorige afleveringen. Bezoekje aan Kees las ik?
quote:Op dinsdag 14 februari 2017 16:18 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Ik vond het echt zwaar tegenvallend. Kees is in principe een van de boeiendste figuren in het Nederlandse brouwerswereldje, maar die laat je dan vervolgens slechts een minuut of vijf aan het woord. En in die vijf minuten laat je hem uitleggen wat een session IPA is en dat biertje laat je dan proeven aan die twee trapleuningen, die dan helemaal verbaasd gaan doen dat het een beetje bitter is. Een fucking session IPA die bij iedere Albert Heijn te koop is. Vervolgens geef je ze de export porter en komen die twee Einsteins tot de conclusie dat het compleet andere koek is.
Zo oppervlakkig, zo weinig informatie. Echt zonde. Maar die twee karbonkels hebben wel weer hun zendtijd. Lachen man.
Denk het ja. Vind dat homebrew gebeuren ook echt niet eens een beetje interessant, als ik wil weten hoe dat eruit ziet loop ik wel de keuken inquote:Op dinsdag 14 februari 2017 16:37 schreef PrideoftheSouth het volgende:
Het is inmiddels toch wel overduidelijk dat dit programma een andere doelgroep heeft? Ik betitel ons maar even als 'geeks', en voor die categorie is dit programma een aaneenschakeling van ontdekkingen die wij al lang ontdekt hebben, basisgeneuzel, en open deuren. De echte doelgroep is een andere (en ook een grotere, commercieel interessantere groep); de Nederlander die wel van bier houdt en dus af en toe een speciaalbiertje neemt...en niets meer dan dat. Als je het met die kanttekening bekijkt, is de teleurstelling ook minder groot.
Dat vind ik dus ook niet zo boeiend eigenlijk. Ik geniet graag van andermans bier, nooit de behoefte gehad zelf wat te gaan maken oid.quote:Op dinsdag 14 februari 2017 16:39 schreef Saind het volgende:
[..]
Denk het ja. Vind dat homebrew gebeuren ook echt niet eens een beetje interessant, als ik wil weten hoe dat eruit ziet loop ik wel de keuken in
Dit dus, gewoon lekker door mensen laten doen die er goed in zijn en van schoonmaken houden.quote:Op dinsdag 14 februari 2017 16:43 schreef PrideoftheSouth het volgende:
[..]
Dat vind ik dus ook niet zo boeiend eigenlijk. Ik geniet graag van andermans bier, nooit de behoefte gehad zelf wat te gaan maken oid.
Ik ben wel echt een brouwgod, dat maakt het leuker.quote:Op dinsdag 14 februari 2017 16:43 schreef PrideoftheSouth het volgende:
[..]
Dat vind ik dus ook niet zo boeiend eigenlijk. Ik geniet graag van andermans bier, nooit de behoefte gehad zelf wat te gaan maken oid.
quote:Op dinsdag 14 februari 2017 16:47 schreef pipster het volgende:
[..]
Dit dus, gewoon lekker door mensen laten doen die er goed in zijn en van schoonmaken houden.
Oh, dat neem ik direct van je aan! Ik vind het al moeilijk genoeg om een drinkgod te worden.quote:Op dinsdag 14 februari 2017 16:48 schreef Saind het volgende:
[..]
Ik ben wel echt een brouwgod, dat maakt het leuker.
Al die biertjes krijgen wel altijd 5/5, moet wel geweldig zijn inderdaad.quote:Op dinsdag 14 februari 2017 16:48 schreef Saind het volgende:
[..]
Ik ben wel echt een brouwgod, dat maakt het leuker.
Ik houd wel van een bepaald soort kneuterigheid (ben niet voor niets EurosportN1Fan), dus ik kan er wel de humor van inzien. Een redactie tikte elkaar aan en zei: kennen we nog twee C-BN'ers die niks van bier weten? En verrek, het is ze gelukt Ze zeggen ook altijd hetzelfde en wat ze dan zeggen slaat ook nog eens nergens op driekwart van de tijd, is toch heerlijk man. Stel je toch voor dat de presentatie in vakkundige handen had gelegen, dan haakte 99 procent van Nederland af (nog meer dan nu het geval is), want die snappen het niet meer.quote:Op dinsdag 14 februari 2017 16:18 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Ik vond het echt zwaar tegenvallend. Kees is in principe een van de boeiendste figuren in het Nederlandse brouwerswereldje, maar die laat je dan vervolgens slechts een minuut of vijf aan het woord. En in die vijf minuten laat je hem uitleggen wat een session IPA is en dat biertje laat je dan proeven aan die twee trapleuningen, die dan helemaal verbaasd gaan doen dat het een beetje bitter is. Een fucking session IPA die bij iedere Albert Heijn te koop is. Vervolgens geef je ze de export porter en komen die twee Einsteins tot de conclusie dat het compleet andere koek is.
Zo oppervlakkig, zo weinig informatie. Echt zonde. Maar die twee karbonkels hebben wel weer hun zendtijd. Lachen man.
Als bier cabaret wordt haak ik af.quote:Op dinsdag 14 februari 2017 17:06 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Al die biertjes krijgen wel altijd 5/5, moet wel geweldig zijn inderdaad.
[..]
Ik houd wel van een bepaald soort kneuterigheid (ben niet voor niets EurosportN1Fan), dus ik kan er wel de humor van inzien. Een redactie tikte elkaar aan en zei: kennen we nog twee C-BN'ers die niks van bier weten? En verrek, het is ze gelukt Ze zeggen ook altijd hetzelfde en wat ze dan zeggen slaat ook nog eens nergens op driekwart van de tijd, is toch heerlijk man. Stel je toch voor dat de presentatie in vakkundige handen had gelegen, dan haakte 99 procent van Nederland af (nog meer dan nu het geval is), want die snappen het niet meer.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |