abonnement Unibet Coolblue
  zondag 29 januari 2017 @ 22:11:30 #1
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_168531495


We strijden elke dag voor een menselijker en socialer Nederland. Maar dat kunnen we niet alleen. Wil jij helpen om ROOD nog groter te maken? Sluit je dan aan! Wil je ook actief worden? Dan kan dat op vele manieren. Kijk of er een ROOD-groep in jouw buurt is waarbij je je aan kunt sluiten. Daarnaast ben je altijd van harte welkom op de scholingen en bijeenkomsten die we organiseren. Check daarvoor de agenda. Is er iets anders waar je goed in bent, bijvoorbeeld het maken van foto's of filmpjes, stuur dan een mailtje naar rood@sp.nl. Dan kunnen we kijken wat jij kan doen.

Politieke standpunten
Een Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico, verhoging van het minimumloon en de AOW met 10%, een nieuwe studiebeurs, lagere huren en meer inspraak en zeggenschap van mensen over hun omgeving. Dat zijn de speerpunten van het SP-verkiezingsprogramma voor 2017 ‘Nu Wij’.

Kom in actie
Als actieclub knokken we voor sociale verbetering in Nederland. En met succes: zo heeft ROOD succesvol actiegevoerd met bijvoorbeeld huurders, skaters en scholieren. Door de inzet van ROOD wonen meer jongeren nu in schimmelvrije woningen, kunnen scholieren veiliger oversteken, hebben skaters ook 's winters een plek om te chillen en is Nederland in opstand gekomen tegen het schuldenstelsel.

ROOD laat samen met jongeren zien dat er veel veranderd kan worden als je dat samen doet. Samen gaan we de strijd aan tegen onrecht, discriminatie en asociale plannen.

Kom hier in actie.

Sluit je aan
Ik word lid van ROOD en maak ROOD de grootste en beste politieke jongerenorganisatie van Nederland. En krijg ik een ROOD-shirt cadeau. Klik hier om lid te worden: https://www.spnet.nl/aanmelden/rood
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
pi_168778299
7 februari: JONGEREN DE DUPE VAN FLEXWERK

quote:
Op 7 februari is er een nieuw rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) verschenen waarin wordt gewaarschuwd voor de gevolgen van flexwerk. De ontwikkeling naar een flexibelere arbeidsmarkt leidt tot het ontstaan van nieuwe kwetsbare groepen, met veel onzekerheid over hun inkomen en sociale zekerheid. ROOD-voorzitter Merel Stoop: "Werkgevers profiteren en jongeren zijn de dupe. Het is ontzettend moeilijk een toekomst te bouwen op tijdelijke contracten. Het is hoog tijd om de flexverslaving keihard aan te pakken!"

Nederland is koploper in Europa als het gaat om tijdelijke contracten. Op dit moment zijn er bijna twee miljoen flexwerkers in Nederland en dat aantal neemt alleen maar toe. Maar vijftien procent van hen heeft zicht op een vast contract, terwijl tachtig procent dit zou willen. Stoop: "Flexibel zijn is dus geen bewuste keuze: het werkgeverssprookje is een leugen. Jongeren willen zekerheid om een leven op te bouwen. Daar hoort een vast contract bij."

ROOD en de SP stellen voor om flex duurder te maken dan vast. Daarnaast moet het jeugdloon volledig worden afgeschaft en moet het minimumloon met tien procent omhoog. Stoop: “Doe mee in de strijd tegen de flexverslaving. Samen pakken we de macht terug. Sluit je aan!"
https://rood.sp.nl/flexve(...)de-dupe-van-flexwerk
(she/her)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')