abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_168531449
4sUxw15.png

Jonge Democraten

De Jonge Democraten (JD) is met ruim 5500 leden een van de grootste politieke jongerenorganisaties van Nederland. De JD is in 1984 opgericht in Amsterdam door een groep politiek geëngageerde jongeren (12 -30 jaar) die in lijn met D66 een nieuwe wind door de politiek wilden laten waaien.

De Jonge Democraten zijn een progressief-liberale politieke jongerenorganisatie. Dat betekent dat ze zich inzetten voor een maatschappij waarin iedereen vrij is om zich te ontplooien volgens hun eigen ideaalbeeld. De Jonge Democraten zetten zich vooral in voor de volledige deelname van jongeren aan de maatschappij en op de thema's duurzaamheid, onderwijs, Europese samenwerking en integratie.

Onafhankelijkheid Jonge Democraten
De Jonge Democraten zijn weliswaar verbonden met D66, maar denken altijd onafhankelijk en vragen aandacht om alles wat zij in de Nederlandse politiek anders willen zien, daarbij maakt de kleur van het voorstel niet uit. Met het ontwikkelen en uitdragen van toekomstgerichte ideeën speelt de JD haar eigen rol in het politieke spectrum, en dient zij om D66 scherp te houden.


Politieke visie & standpunten

Beginselen der Jonge Democraten

1. De Jonge Democraten zijn een progressief liberale politieke jongerenorganisatie. Zij hebben als ideaal een maatschappij waarin elk individu zich vrij en naar eigen inzicht ten volle kan en mag ontplooien.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vind alle standpunten van de Jonge Democraten hier https://visie.jongedemocraten.nl/

Word actief!

Denk jij dat het anders kan in de wereld? Wil je uitleggen waarom jouw oplossing de problemen die ze dagelijks in Den Haag en Brussel bespreken zullen oplossen? Word dan samen met andere gemotiveerde en geïnspireerde jongeren actief bij de Jonge Democraten waar politiek en gezelligheid goed samen gaan! Schrijf je nu in!

De JD is met ruim 5500 leden één van de grootste PJO's van Nederland. Mede daardoor zijn er vele activiteiten waaraan je deel kunt nemen! Zo zijn er onze landelijke congressen, weekenden en symposia. Een volledig overzicht van ons programma, vind je in onze agenda. Daarnaast kent de JD tien afdelingen die bijna wekelijks activiteiten organiseren bij jou in de buurt. Kijk vooral op de website van jouw afdeling om te zien wat er zoal gaande is!

Naast het bezoeken van de vele activiteiten en weekenden, zijn er nog vele andere manieren om je actief in te zetten voor de JD. Zo kun je je in een bepaald thema verdiepen in een Politiek Inhoudelijke Werkgroep, een evenement organiseren in één van de organisatorische teams, een internationale reis organiseren met een internationaal team of schrijven voor de DEMO. Ook zijn er op afdelingsniveau altijd mogelijkheden om actief bij te dragen. Een overzicht van de mogelijkheden vind je op deze pagina.

Is de Jonge Democraten iets voor jou? Word dan snel lid!

Ben of ken jij iemand die lid is van de Jonge Democraten? Laat het weten!

[ Bericht 0% gewijzigd door richolio op 29-01-2017 22:42:34 ]
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
pi_168532107
Vorig jaar waren er wat jongerenorganisaties bij ons op school, en de JD wilde me wel graag hebben vgm. :D
Niet iets mee gedaan tho :@
Ik had jou als mijn zoon willen hebben. ~ Djeez
pi_169477453
Gaan er nog mensen naar de open dag 1 april?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')