abonnement Unibet Coolblue
pi_168462212
ja Franny zo ongeveer doe ik het nu ook ja. (al komt die sorry er tot nu toe nooit), maar er achteraf over praten lukt soms in ieder geval wel..

Met gewone vragen (mag ik drinken enzo) helpt het nu als ik van te voren aankondig/met haar afspreek dat ze het gaat vragen. bijvoorbeeld voor het eten al zeg: W, we gaan straks eten. Zullen we afspreken dat als jij dan iets wil drinken dat je dat dan even aan papa vraagt, dan kan ik alvast opscheppen.. Dan komt er ineens de volzin: "papa mag ik alsjeblieft een glaasje limonade?" ipv een huilschreeuw dat er geen drinken is.. (aan mij laten vragen is een no-go, want ik wéét toch al dat ze iets wil drinken!) Maar vragen om hulp is echt nog een brug te ver.. (nee, mama, dan wil ik niets zeggen!)

Wat kijkt I blij met haar pop! Gefeliciteerd!
pi_168462377
Ik vind sorry afdwingen ook echt onzin, sorry. Het idee achter excuses maken is toch dat iemand beseft dat hij je pijn heeft gedaan (op wat voor manier dan ook), zich daar vervelend over voelt, en wil dat jij weet dat hij er spijt van heeft. Een woord als sorry heeft daar toch niets mee te maken, je kan net zo goed kamelendrol roepen want dat heeft net zo veel waarde als de sorry-zegger de achterliggende gedachte niet begrijpt/voelt. Spijt betuigen en sorry zeggen zijn twee heel verschillende dingen.
pi_168462725
Nog erger is het als je wel netjes sorry zegt en iemand dan zegt: ik kan zien dat je het niet echt meent dus zeg het nog eens, maar dan wel gemeend.

Heb ik ook eens iemand zien doen. Dus terug op je stoel L-E want deze 'sorry' meende je niet echt.

Nikki, ben wel benieuwd wat de andere leidsters dan vinden van de methode van deze vrouw... I had nu op de peutergroep ook een oude leidster. Ze is wel aardig maar ze leek me duidelijk nogal uitgeblust. Mijn vriend zit in de ouderraad en hoorde zodoende dat ze over twee maanden met vervroegd pensioen gaat. Volgens mij boterde het ook niet zo tussen haar en de jongere leidsters. Het is ook een idee om hier nog een gesprek over aan te gaan met directie van het kdv?
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168462753
:D Dat was een sorry te veel in mijn post inderdaad 8-)
pi_168463050
'Sorry not sorry'.

Wat een gedoe Nikki, ik word daar ook niet vrolijk van... rare methodes.

Franny gefeliciteerd met je lieve mooie I!
Kwak
pi_168463175
Franny gefeliciteerd met I
  vrijdag 27 januari 2017 @ 13:38:22 #97
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_168465650
Gek woord eigenlijk als je het vaak zegt. Sorry.
KuikenGuppy
pi_168467205
Gefeliciteerd Franny! *O* *O* *O*

Jeetje Nikki, hier zou ik ook niet blij van worden! Sorry is toch een woord zonder echte betekenis nog voor peuters? Overigens ben ik zelf persoonlijk ook niet zo van het sorry zeggen omdat het altijd zo makkelijk gebruikt wordt en er iets makkelijk mee opgelost wordt.
En dat lange afscheid nemen? WHAT? Strange.....

Wij hebben ook een 10 minuten gesprek aangevraagd Amsel, ik ben gewoon benieuwd hoe hij is in de groep etc. Vooral nieuwsgierigheid. Natuurlijk horen we wel dingen als we hem ophalen maar dat is altijd wat kort en ze zijn ondertussen ook gewoon met die andere kinderen bezig.
B heeft dinsdag zijn laatste dag bij de peuters, nou ja...eigenlijk zit al weken in de groep van 3 tot 4 jaar maar nu wordt het officieel dus hij gaat dinsdag trakteren.

En nu heb ik weekend! Zo B uit bed lichten en dan naar mijn broer rijden voor de logeerpartij en voor ons *O* ~O> w/ O-) :+ weekend.
pi_168470393
Gefeliciteerd met I, Franny O+ *O* Leuk zo met pop en wagen :)

Hmm Nikki, klinkt niet echt als een fijn gesprek :{ Een peuter 30 minuten op een stoel zetten om 'sorry' af te dwingen, seriously? :X
pi_168471549
Nikki, +1 op de rest, kan me voorstellen dat dit je een onprettig gevoel geeft.
Gefeliciteerd franny *O*
En succes & veel plezier exode!

Thanks voor het meedenken over De Jas :+ Vandaag ook nog met een vriendin over gesproken, leverde ook wel fijne input op. De zelfde jas is niet meer te vinden helaas, maar ik heb een toffe besteld, hopelijk vindt smurf dan ook :) We gaan proberen om 'm de komende dagen zelf de keus te geven (autonomie hoezee), zelf te benoemen dat de oude jas wel echt lastig aan gaat ivm te klein en hopen dat het na een paar dagen misschien wel gaat. En indien nodig verhuist de oude jas op een onbewaakt ogenblik naar zolder :+
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
  zaterdag 28 januari 2017 @ 08:57:40 #101
318546 Mevr_Mus
Met Mini_Musjes
pi_168485827
Oh Nikki, wat klinkt dat van het kdv naar... ik sluit me aan bij de rest. Dat groene kdv klinkt fijn.

quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2017 18:34 schreef JufMariska het volgende:

Thanks voor het meedenken over De Jas :+ Vandaag ook nog met een vriendin over gesproken, leverde ook wel fijne input op. De zelfde jas is niet meer te vinden helaas, maar ik heb een toffe besteld, hopelijk vindt smurf dan ook :) We gaan proberen om 'm de komende dagen zelf de keus te geven (autonomie hoezee), zelf te benoemen dat de oude jas wel echt lastig aan gaat ivm te klein en hopen dat het na een paar dagen misschien wel gaat. En indien nodig verhuist de oude jas op een onbewaakt ogenblik naar zolder :+
Haha, wij hadden een vergelijkbare De-Jas-situatie :D

Nieuwe jas was DRAMA:
"Ikke wil deze jas niet! :(
Deze niet mooi! :( :(
Deze is vies! :( :( :(
Deze is te klein! :( :( :( :(
Deze is te groot! :( :( :( :( :( "

T trok die jas dus ook steeds uit, of liet z'n grote broer dat doen :')

We hebben het een tijd laten rusten, tot de rits niet meer dicht kon. Toen heb ik de jas in de wasmachine gedaan en voor T was het blijkbaar heel logisch dat je een natte jas niet aan kan. Probleem opgelost 8)7
Oude (on)bekende.
pi_168491327
Hahaha Mevr Mus goede aanpak :D

jeetje, Nikki, ik vind het allemaal gek klinken. En dan ook nog geen gewone puzzeltjes hebben? wat is dat nou voor kdv? Een gesprek bij die andere en vragen of ze uberhaupt ruimte hebben voor twee kindjes voor die aantal dagen, kan je altijd vragen. Dan heb je die escape mogelijkheid.

Keuze tussen jassen doen we inderdaad ook, al mogen wij meestal kiezen.

Oooh ik wou nog met jullie delen dat ik gister bij een boze bui, de 'boosheid wegknuffelen' heb voorgesteld en daar ging hij wonderbaarlijk meteen op in en ik mocht hem knuffelen _O_ O+ Echt, wie dat ooit bedacht heeft! Super!

Franny nog gefeliciteerd! Wat gaan de kindjes hier snel. Ik merk dat ik zelf niet meer bijhoud hoeveel maanden R. is. Jullie nog wel? Ik zie het wel als hij 2,5 is. En dan maar naar de drie.

Gister hadden we een ontwikkeling in het avondeten. Tot nu toe gaat er niet veel anders in 's avonds dan patat, kroket, loempiaatjes, soms stukje worst, tomaatjes soms. Maar ik maakte gister als uitzondering eten, want man kookt altijd maar was gisteravond pas thuis, en ik maak dan altijd spaghetti met spinazie a la creme en tonijn. En dat was als klein kind al smullen, en dat zat hij nu naar binnen te werken, niet normaal :9 :o :D Dat is dan zo heerlijk om te zien. Dus dinsdag ga ik dat weer maken en dan met nog veel meer spinazie er doorheen, vitamientjes huppaaaa *O* Qua fruit wil hij nu weer peer eten, heel soms appel en dat was het dan. Banaan sinds hij daar een paar keer in is blijven hangen en alles er weer uit kwam :r eet hij niet meer. Oh ja en alleen fruit voor de tv.. :') Ach ja, dan maar zo.
pi_168502795
Fijn dat het eten beter gaat hilmo!

Update over De Jas: ik heb een mooie (sale-)jas van Kikkid besteld gister (want met sterren ('terre'), moest bijna wel in de smaak vallen :+ ), toen het pakje bezorgd werd heb ik het heel enthousiast samen met L uitgepakt. Hij vond 'm tof, maar wilde 'm niet passen. J trok 'm toen we even later weg moesten in een onbewaakt ogenblik aan, toen hij zag dat het de nieuwe was zei hij 'neeheee!' en probeerde 'm uit te trekken. Maar dat lukte niet meteen en toen liet-ie 't maar :') _O- En nu is het goed geloof ik :|W Naja, blij mee!
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_168507716
Haha, Operatie Jas, wat een gedoe joh, maar toch gelukt. :D .

Wij hadden gisteren het verjaardagsfeestje van I. Waar ze vorig jaar nog een beetje beduusd (want net wakker van een middagslaapje) alles over zich heen liet komen, was ze zich nu echt van alles bewust, heel enthousiast en blij met haar cadeautjes, kaarsjes uitblazen etc. En wat ook zo fijn was: ze heeft de hele middag gespeeld met haar vriendjes die er waren, geen omkijken naar gehad verder, dus het is ook nog gelukt om gesprekken te voeren met mensen. :o . *O* .

Hilmo, dat maanden gedoe heb ik al heel snel opgegeven. Vanaf een jaar moest ik daar steeds heel goed over nadenken. _O- .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  zondag 29 januari 2017 @ 08:20:28 #105
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_168507723
Wat een heerlijke foto van I O+.
KuikenGuppy
  zondag 29 januari 2017 @ 08:32:55 #106
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_168507774
Leuke foto, Franny O+ Klinkt als een geslaagd feestje!

Ben benieuwd of het laatste woord er over gezegd is, JM :P

Ik weet de maanden ook nooit. De eerste 3 maanden is ze 'net 3', daarna 3,5 en 3 maanden voor haar verjaardag 'bijna 4' als mensen er naar vragen :)
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_168507936
Ooh Franny, een beetje laat maar alsnog gefeliciteerd met I! Wat een leuke foto :)
pi_168508012
Franny. Wat een leuke foto O+
pi_168508171
Wat een heerlijek foto's van I, franny! Nog van harte gefeliciteerd! Met haar mooie pop en wagen <3 Ik denk dat ze het goed zou kunnen vinden met O. Die speelt ook erg graag met haar rieten wagentje met pop er in. Lekker keuvelen <3
  zondag 29 januari 2017 @ 10:13:05 #110
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_168508801
Wat een leuke foto Franny! O+ En nog gefeliciteerd!
pi_168509932
Franny wat een mooie foto's van I O+. Gefeliciteerd! DRIE :o het gaat écht heel snel..

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 29-01-2017 11:13:49 ]
pi_168520791
Zo......
Ik ben er nog hoor, ik ben KAPOT! :o
Het was een topweekend, enorm gezellig en relaxt en fijn en en en.
Wij zijn de enige van deze vriendengroep met een kind (grotendeels bewust kindloos) en het was eigenlijk erg fijn om over van alles te kletsen behalve B.

Overigens is het park en met name het huisje geen aanrader. GADVERDAMME! Ik heb nog nooit in zo'n vies huisje gezeten en alles was oud en kapot. Daar ter plekke geklaagd maar wat verder dan snel met een doekje en een dweil er doorheen gingen ze niet. Er lag gewoon beschimmeld brood in de kasten, van die lachpatronen in de oven en ander viezigheid onder de bedden. ;(

B ging ook goed met logeren, heeft het erg naar zijn zin gehad. En is ook gesloopt....

En ik zag zo even snel een leuke foto van I *O*
pi_168521058
Jeetje Exode. Dat klinkt echt smerig :o
Maar fijn dat het weekend zo goed bevallen is.
Knap dat het gesprek helemaal niet over B is gegaan. Mij zou het niet lukken :D :@
  zondag 29 januari 2017 @ 17:19:29 #114
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_168521193
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2017 17:14 schreef Omentielvo het volgende:
Jeetje Exode. Dat klinkt echt smerig :o
Maar fijn dat het weekend zo goed bevallen is.
Knap dat het gesprek helemaal niet over B is gegaan. Mij zou het niet lukken :D :@
Oh dat lukt mij prima. Ik praat eigenlijk nooit over B.
pi_168521230
quote:
2s.gif Op zondag 29 januari 2017 17:19 schreef Kyara het volgende:

[..]

Oh dat lukt mij prima. Ik praat eigenlijk nooit over B.
_O-
pi_168522049
Exode dat klinkt als een superfijn weekend! Wel balen van het vieze huisje, ik vind dat altijd zo'n rotte constatering als je aankomt. -O-

I en haar taart. O+ Fijn dat ze zo genoten heeft van haar feestje en de aandacht van alle visite en het spelen met haar vriendjes.

Hilmo wat fijn dat het wegknuffelen van de boze bui hielp. ^O^ Hier helpt het niet meer op de gang zetten ook enorm. Natuurlijk zijn er wel boze buien, maar die lijken minder frequent en ook minder heftig te zijn.

Ik ben gisteren met L en S naar een poppenkast voorstelling in de biiotheek geweest. In het kader van de voorleesweken organiseren ze allerlei leuke activiteiten. :) De voorstelling ging lekker old skool over Jan Klaassen, Katrijntje en de walvis. O+ L heeft er echt van genoten en S vond het maar een beetje zozo, het verhaal was nog net iets te lastig voor hem. Woezel en Pip in het theater een paar maanden terug maakte net iets meer indruk. ;)
pi_168524453
Kyara _O- _O- _O-
  zondag 29 januari 2017 @ 19:50:04 #118
348178 NotTheSame
& Never Be The Same Again
pi_168526012
Nikki, jammer dat S. niet zo impressed was.

Exode, gatsie, ik moet er niet aan denken :N :r ! Mijn goed om tw lezen dat zowel jullie als B. het leuk hebben gehad!

Franny, nog gefeliciteerd met I.!

Hier zijn Draak en Piranha uit logeren geweest bij mij ouders, terwijl man en ik naar een feest gingen. Tot vorige week is dat nog nooit goed gegaan in 2 jaar, maar warempel heeft hij gisteren de hele nacht doorgeslapen *O*.
pi_168527538
Nikki raar van het kdv.
Exode balen van het huisje maar *O* voor het fijne weekend.
hilz is s. Weer beter?

Sac werd om 20:00 huilend wakker met de mededeling ik ben wakker en heb goed geslaapt :Y .
Toen ik zei dat het nog echt slaaptijd was had ze pijn. Maar kon niet zeggen waar. Ze ligt nu in ons bed en ik zit ernaast.

Gedroomd/niet lekker ik weet het niet.
pi_168544533
Pfff ik zit toch stiekem een beetje met het gewicht van onze peuter. Of het gebrek aan gewicht eigenlijk :') Ik wil heel hard volhouden dat ik me niets uitmaakt dat het cb zei dat ze tegen ondergewicht aan zit, maar ik merk dat zowel man als ik opeens toch wat spastischer met eten omgaan. Ik hoop dat ze er niets van merkt. Maar we denken dus af en toe echt "dan maar geen broccoli, dan gooien we wel weer een pizza in de oven voor je, dan eet je tenminste íéts". We doen het niet, maar ik zou er echt toe in staat zijn.

We hebben gisteren thuis even gewogen, en ze weegt nu met 2,5 jaar ongeveer 12 kilo. De baby van twee jaar jonger weegt 9 kilo :o Baby moet woensdag naar het cb en aanvankelijk wilde ik peuter daar dan eigenlijk ook even laten wegen, maar ik ben bang dat we dan dus commentaar krijgen waar ik niet zoveel mee kan. Peuter vindt eten gewoon geen interessante activiteit; zelfs als we iets eten wat ze lekker vindt is ze er alweer snel klaar mee (met uitzondering van pizza dus...)

Nouja, ik weet eigenlijk niet waarom ik dit opschrijf want jullie kunnen er ook niets aan doen, maar ik wilde het gewoon even kwijt :s)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')