abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  vrijdag 27 januari 2017 @ 06:23:13 #76
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_168460298
registreer om deze reclame te verbergen
Franny gefeliciteerd met de verjaardag van I *O*
KuikenGuppy
pi_168460349
Gefeliciteerd Franny en I! *O*
pi_168460411
Gefeliciteerd met I *O*
  vrijdag 27 januari 2017 @ 08:08:12 #79
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_168460621
registreer om deze reclame te verbergen
Gefeliciteerd Franny! *O*
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  vrijdag 27 januari 2017 @ 08:08:23 #80
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_168460625
Franny een driejarige! *O*
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_168460679
Franny, gefeliciteerd met je mooie meisje! *O*.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_168460711
registreer om deze reclame te verbergen
Franny gefeliciteerd met I! Ik lees altijd zo graag over haar, want een half jaar later vertoont mijn meisje altijd precies hetzelfde gedrag O+

NIKKI, ik zou eigenlijk geneigd zijn om nu alvast naar een ander kdv op zoek te gaan :@

Ik heb zo ook een gesprek bij het kdv, gewoon zo'n jaarlijks tienminutengesprek. Ik was een van de weinige ouders die dat wilden :o Ik heb ook eigenlijk helemaal niets te melden, maar ik wil vooral horen hoe het gaat, kijken of mijn indruk klopt. En samen bekijken of we die kleine gup toch wat meer kunnen laten eten.
  vrijdag 27 januari 2017 @ 08:32:39 #83
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_168460791
Franny gefeliciteerd met je 3!jarige

Nikki een half uur op een stoeltje moeten zitten :o en als ze niet willen dat ze in de vensterbank klimmen, moeten ze ervoor zorgen dat dat niet kan. Lijkt me niet dat alleen T en S dat bedenken.

Verder lees ik hier (nog) geen herkenbaarheid. O is voorlopig nog een aardig meegaande peuter. Merk wel veel verschil tussen mij en man.
Ik vertel dat we nu een jas aan gaan doen omdat we boodschappen gaan doen en man vraagt zullen we nu je jas aan gaan doen en boodschappen gaan doen en dan is het antwoord vaak nee en wel drama.
  vrijdag 27 januari 2017 @ 08:59:20 #84
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_168461075
Gefeliciteerd Franny en Kyara *O* .
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_168461119
Dank jullie wel, vroege vogels!

Ik heb haar net naar het kdv gebracht, helemaal blij en uitgelaten. Met haar poppenwagen en nieuwe pop. De leidsters zijn zo lief en ook zo blij voor haar. Die gaat vast een top dag hebben. O+ . Ze gaan niet alleen taart eten maar ook beschuit met muisjes omdat er baby visjes zijn geboren. *O* . _O- .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  vrijdag 27 januari 2017 @ 09:16:36 #86
268038 kwakz0r
snowclones you an eggcorn
pi_168461256
quote:
1s.gif Op woensdag 25 januari 2017 20:51 schreef Stormqueen het volgende:
Ahw Anne O+ En ook dat is een echo he. Dus je slaagt in positief opvoeden 8-)

Scheldwoorden omdraaien: ik verbeter mijn shit altijd in chips.

Waarop een zekere peuter meteen naar de voorraadkast rent om "sip" te pakken :( iemand tips?
Shuttleruntest?
Shampoo?
Sugar (zei mijn aunty June altijd)
Chimpansee?

:')

Ik ben blij dat ik van kut over ben op kak, en elukkig vindt melle 1 keer herhalen meestal genoeg....
  vrijdag 27 januari 2017 @ 09:21:02 #87
268038 kwakz0r
snowclones you an eggcorn
pi_168461309
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2017 21:31 schreef L-E het volgende:
Away :D! O+

Mijn man niest ONTZETTEND hard altijd (echt op het volume dat bejaarde dames in de supermarkt achter hun rollator omvallen van de schrik) en omdat ik na zes jaar nog steeds ook zo schrik zeg ik altijd 'Jezus liefje!' bij zijn genies.

Maar goed, elke keer dat iemand anders niest zegt Sticker dus heel beleefd, met zo'n vriendelijk knikje richting degene die niest 'Jezus liefje' want dat zeggen we altijd als iemand niest ja toch :')
Omg, honderd procent herkenbaar! Het is net of hij gewoon heel hard schreeuwt/blaft, uit het niks... en ik schrik altijd nog :') 'gotsamme Juul (ik schrik me de tering)' is hier de reactie die ik soms nog in kan slikken :+

Over jezelf terughoren:
Mijn moeder paste gisteren en eergisteren op (want Melle was ziek en benauwd). Zat ze op een gegeven moment iets in haar tas te zoeken (voorovergebogen) komt Melle eraan, legt een armpje op haar rug en zegt: "aaaach lieverd, wat zoek je?" _O- ze kwam niet meer bij

Duidelijk een combi van dingen die hij ons los van elkaar weleens hoort zeggen
pi_168461808
Dat sorry zeggen. Ik vind dat een lastige..
Kinderen zijn ook zo verschillend daarin. L geeft altijd zodra hij merkt dat hij een ander pijn heeft gedaan een zoentje of zegt sorry. Soms niet meteen uit zichzelf, maar wel zodra je t hem vraagt. Hij is sowieso goed in sociaal wenselijk gedrag (lacht terug als je naar hem lacht, zegt volledig uit zichzelf (asse)bieft en dankewel enzo).
Onze kleuter (W) is totaal anders, ook altijd al geweest. Als je (als vreemde) naar haar lacht staart ze neutraal terug (kan soms bedreigend overkomen),ze zegt niet uit zichzelf sorry en boosheid blijft langer hangen. Maar haar vragen om sorry te zeggen lukt niet, ze voelt zich dan aangevallen, vind het zelf ook al hl erg dat ze iets fout heeft gedaan dat zie je wel. Als je er dan iets van zegt holt ze boos of huilend naar haar kamer en gaat onder de deken liggen. Haar dwingen om sorry te zeggen gaat niet lukken, dan kun je dagen wachten. Ik vind dat wel een lastig iets, want hulp vragen bij dingen wil ze bijvoorbeeld ook niet...We zijn bij sommige dingen echt nog zoekende hoe we haar kunnen leren dat fouten maken niet erg is en je zonder drama je kan verontschuldigen of iets kan vragen als je hulp nodig hebt..
(Gelukkig is ze verder vrolijk en lief hoor, als ik t zo opschrijf lijkt ze heel onaardig, maar dat is ze heus niet).

Maar goed, bij L zou verplicht sorry moeten zeggen in de groep dus prima werken. Bij W heb je dan een kind wat dagen wrok koestert tegen degene die haar probeerde te dwingen, tegen degene waar ze sorry tegen moest zeggen n die boos is op zichzelf en dat is dan toch niet een ideale situatie (en dan heeft ze dus evengoed geen sorry gezegd ook nog eens)..

[ Bericht 12% gewijzigd door watmoetikkiezen op 27-01-2017 10:02:36 ]
pi_168462000
oh watmoetikkiezen, dat vind ik wel herkenbaar allemaal. Ze zitten dan echt met zichzelf klem, er gaan veel tegengestelde emoties om in je kind op zulke momenten. Tot nu werkt het hier het beste om haar op zo'n moment te laten. Er later, soms uren erna, terugkomen op het gebeuren. Niet veroordelend maar belangstellend. Wat gebeurde er nou eigenlijk? Was je boos/verdrietig etc? Weet je nog waarom? Heel vaak zegt I dan na zo'n gesprekje alsnog sorry en dat lucht haar duidelijk ook op.

Ik ben zo benieuwd hoe mijn tweede gaat zijn in deze dingen!
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  vrijdag 27 januari 2017 @ 10:17:28 #90
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_168462101
Franny gefeliciteerd met I! *O* En kijk haar eens trots zijn met haar wagentje en pop. O+

Ik vind het overigens ook vreemd dat ik voor iets dat wat mij betreft normaal peutergedrag is langs moest komen. Het niet goed om kunnen gaan met 'nee' is wat mij betreft inderdaad normaal peutergedrag. En natuurlijk reageert de ene peuter heftiger dan de andere, maar het is wat mij betreft geen redden tot zorgen of het aanvragen van een gesprek. Even aangeven dat T of S of beiden behoorlijk driftig zijn geweest kan wat mij betreft ook prima tijdens de overdracht. En dan is de kans ook groter dat ik tips kan geven of uitleg kan geven waarom ik denk dat ze zo driftig zijn geweest. Vermoeidheid en verkoudheden zijn ook triggers voor meer en heftigere driftbuien bijvoorbeeld.

De juf waarmee ik het gesprek had is hun vaste juf, samen met nog een andere vaste juf. Ze was er heel stellig in dat er sorry gezegd MOET worden. En vond het ook helemaal niet vreemd om een peuter een half uur op een stoel neer te zetten. Ze zat tenslotte toch naast hem?! En dit gebeurt vaker, kinderen blijven net zo lang zitten tot er sorry is gezegd, aldus de juf. Haar lichaamstaal toen ze erover vertelde en haar tone of voice lieten inderdaad zien dat het echt haar methode is en dat daar niet van afgeweken wordt. Het is al een wat oudere juf. Niet dat die per saldo minder goed zijn als de jongere juffen, maar blijkbaar kost het haar toch meer moeite om met de buien van peuters om te gaan dan de jongere juffen. Die spreken over het algemeen op een heel andere manier over peuterbuien. Het gesprek gisteren begon gisteren met het opnoemen van wat positieve punten, dat gebeurde ook op een manier van "nou ik moet deze punten even noemen om positief te beginnen, het was lasting om wat te verzinnen, maar zo heb ik toch iets positiefs genoemd." Het kwam echt niet gemeend over, ik kreeg er in ieder geval een heel naar gevoel bij. -O-

Het drama is dat het hier in de buurt waarschijnlijk erg lastig wordt om een ander kdv te vinden, want ik moet wel gelijk 2 peuters kwijt kunnen voor 3,5 dag per week. Toch ga ik me wel verdiepen in eventuele andere mogelijkheden. Er zit hier in de buurt ook een "groen kdv" waar de kinderen veel buiten spelen, op boomstammen klimmen, een moestuin onderhouden etc.. Van wat ik op hun website lees word ik in ieder geval wel enthousiast en dat vele buiten zijn past ook goed bij T en S, want het zijn echte buitenkinderen. Ik zit nu op mijn werk, dus heb nog niet de mogelijkheid gehad om uitgebreid hun pedagogisch beleid te lezen. Wellicht dat ik daar dan toch een afspraak maak om eens te gaan kijken wat mijn gevoel bij dat kdv is en om te bespreken hoe zij met bepaalde situaties omgaan.
Mama van 3!
pi_168462212
ja Franny zo ongeveer doe ik het nu ook ja. (al komt die sorry er tot nu toe nooit), maar er achteraf over praten lukt soms in ieder geval wel..

Met gewone vragen (mag ik drinken enzo) helpt het nu als ik van te voren aankondig/met haar afspreek dat ze het gaat vragen. bijvoorbeeld voor het eten al zeg: W, we gaan straks eten. Zullen we afspreken dat als jij dan iets wil drinken dat je dat dan even aan papa vraagt, dan kan ik alvast opscheppen.. Dan komt er ineens de volzin: "papa mag ik alsjeblieft een glaasje limonade?" ipv een huilschreeuw dat er geen drinken is.. (aan mij laten vragen is een no-go, want ik wt toch al dat ze iets wil drinken!) Maar vragen om hulp is echt nog een brug te ver.. (nee, mama, dan wil ik niets zeggen!)

Wat kijkt I blij met haar pop! Gefeliciteerd!
pi_168462377
Ik vind sorry afdwingen ook echt onzin, sorry. Het idee achter excuses maken is toch dat iemand beseft dat hij je pijn heeft gedaan (op wat voor manier dan ook), zich daar vervelend over voelt, en wil dat jij weet dat hij er spijt van heeft. Een woord als sorry heeft daar toch niets mee te maken, je kan net zo goed kamelendrol roepen want dat heeft net zo veel waarde als de sorry-zegger de achterliggende gedachte niet begrijpt/voelt. Spijt betuigen en sorry zeggen zijn twee heel verschillende dingen.
pi_168462725
Nog erger is het als je wel netjes sorry zegt en iemand dan zegt: ik kan zien dat je het niet echt meent dus zeg het nog eens, maar dan wel gemeend.

Heb ik ook eens iemand zien doen. Dus terug op je stoel L-E want deze 'sorry' meende je niet echt.

Nikki, ben wel benieuwd wat de andere leidsters dan vinden van de methode van deze vrouw... I had nu op de peutergroep ook een oude leidster. Ze is wel aardig maar ze leek me duidelijk nogal uitgeblust. Mijn vriend zit in de ouderraad en hoorde zodoende dat ze over twee maanden met vervroegd pensioen gaat. Volgens mij boterde het ook niet zo tussen haar en de jongere leidsters. Het is ook een idee om hier nog een gesprek over aan te gaan met directie van het kdv?
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168462753
:D Dat was een sorry te veel in mijn post inderdaad 8-)
  vrijdag 27 januari 2017 @ 11:14:33 #95
268038 kwakz0r
snowclones you an eggcorn
pi_168463050
'Sorry not sorry'.

Wat een gedoe Nikki, ik word daar ook niet vrolijk van... rare methodes.

Franny gefeliciteerd met je lieve mooie I!
pi_168463175
Franny gefeliciteerd met I
  vrijdag 27 januari 2017 @ 13:38:22 #97
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_168465650
Gek woord eigenlijk als je het vaak zegt. Sorry.
KuikenGuppy
pi_168467205
Gefeliciteerd Franny! *O* *O* *O*

Jeetje Nikki, hier zou ik ook niet blij van worden! Sorry is toch een woord zonder echte betekenis nog voor peuters? Overigens ben ik zelf persoonlijk ook niet zo van het sorry zeggen omdat het altijd zo makkelijk gebruikt wordt en er iets makkelijk mee opgelost wordt.
En dat lange afscheid nemen? WHAT? Strange.....

Wij hebben ook een 10 minuten gesprek aangevraagd Amsel, ik ben gewoon benieuwd hoe hij is in de groep etc. Vooral nieuwsgierigheid. Natuurlijk horen we wel dingen als we hem ophalen maar dat is altijd wat kort en ze zijn ondertussen ook gewoon met die andere kinderen bezig.
B heeft dinsdag zijn laatste dag bij de peuters, nou ja...eigenlijk zit al weken in de groep van 3 tot 4 jaar maar nu wordt het officieel dus hij gaat dinsdag trakteren.

En nu heb ik weekend! Zo B uit bed lichten en dan naar mijn broer rijden voor de logeerpartij en voor ons *O* ~O> w/ O-) :+ weekend.
pi_168470393
Gefeliciteerd met I, Franny O+ *O* Leuk zo met pop en wagen :)

Hmm Nikki, klinkt niet echt als een fijn gesprek :{ Een peuter 30 minuten op een stoel zetten om 'sorry' af te dwingen, seriously? :X
pi_168471549
Nikki, +1 op de rest, kan me voorstellen dat dit je een onprettig gevoel geeft.
Gefeliciteerd franny *O*
En succes & veel plezier exode!

Thanks voor het meedenken over De Jas :+ Vandaag ook nog met een vriendin over gesproken, leverde ook wel fijne input op. De zelfde jas is niet meer te vinden helaas, maar ik heb een toffe besteld, hopelijk vindt smurf dan ook :) We gaan proberen om 'm de komende dagen zelf de keus te geven (autonomie hoezee), zelf te benoemen dat de oude jas wel echt lastig aan gaat ivm te klein en hopen dat het na een paar dagen misschien wel gaat. En indien nodig verhuist de oude jas op een onbewaakt ogenblik naar zolder :+
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')