abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 5 februari 2017 @ 19:37:48 #226
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_168692903
registreer om deze reclame te verbergen
Franny heeft I er zelf geen last van?

Wij hebben vandaag een belangrijke knoop doorgehakt. *O* Onze Bugaboo Donkey hebben we te koop gezet en we gaan er een bakfiets voor in de plaats kopen. Voor ons het einde van het wandelwagentijdperk. :o De bakfiets geeft mijn man op zijn vrije dag een beetje zijn vrijheid terug. Nu doet hij alles met de wandelwagen en straks kan hij een stuk verder dan alleen de kleine stukjes die hij nu met de wandelwagen doet. Ik verheug me er nu al op om weer lekker met de jongens en L te kunnen fietsen. :)

Ik ben vanmorgen met T en S naar een soort voorstelling in de bibliotheek geweest. Het ging over Pien en de walvis en het was erg leuk gedaan. Dit was voor T de eerste keer dat hij mee was naar een dergelijk iets en hij vond het best een beetje spannend. Het viel me wel mee hoe goed hij het deed. Ik had verwacht dat hij niet lang zou kunnen blijven zitten, maar hij heeft ruim een half uur ademloos zitten kijken.

Na afloop zei ik tegen de jongens dat ze supergoed hun best hadden gedaan, maar daar was S het niet mee eens. "Nee hoor mama, ik niet goed gezongt." Een zelfkritische peuter... hij had inderdaad niet meegezongen met de liedjes. :D

Na de voorstelling zijn we naar het strand gegaan om de jongens even lekker te laten uitrazen. Dat is gelukt. Ze vielen rond etenstijd net bijna om van de slaap, dus ze liggen inmiddels al een uur in bed.

Plaatjes bij het praatje.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mama van 3!
pi_168693563
Leuk, een bakfiets! Lekker erop uit met z'n allen. En het klinkt als een erg leuke dag. Het strand blijft toch wel een fijne plek om naar toe te gaan he. Uitwaaien. O+ .

I was vanochtend nogal hangerig. Toen leefde ze op, want we kregen bezoek. Maar aan het einde van de middag stortte ze echt weer in en had ze ook wat verhoging. Ze heeft wel iets onder de leden, maar het blijft vaag. De vlekken zijn weggetrokken. Ach ja, ze ligt nu lekker te slapen en we zien het morgen wel weer. Dan ben ik thuis met haar.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  zondag 5 februari 2017 @ 21:41:32 #228
348178 NotTheSame
& Never Be The Same Again
pi_168697722
quote:
2s.gif Op zondag 5 februari 2017 19:59 schreef Franny_G het volgende:
Leuk, een bakfiets! Lekker erop uit met z'n allen. En het klinkt als een erg leuke dag. Het strand blijft toch wel een fijne plek om naar toe te gaan he. Uitwaaien. O+ .

I was vanochtend nogal hangerig. Toen leefde ze op, want we kregen bezoek. Maar aan het einde van de middag stortte ze echt weer in en had ze ook wat verhoging. Ze heeft wel iets onder de leden, maar het blijft vaag. De vlekken zijn weggetrokken. Ach ja, ze ligt nu lekker te slapen en we zien het morgen wel weer. Dan ben ik thuis met haar.
Beterschap voor I.!

Een bakfiets O+! Als ik meer met de fiets kon doen, zou het zeker een optie zijn hier.

Hoe doen jullie dat met niet luisterende en weglopende peuters? Ik heb vandaag een poging ondernomen om hem mee te nemen maar het sportveld. Na 15 minuten erachteraan rennen en hem 5x van het veld af plukken was ik het zo beu dat hij het resterende uur in de buggy moest zitten :') .
pi_168700695
registreer om deze reclame te verbergen
Waarom mocht hij het veld niet op?
  maandag 6 februari 2017 @ 06:56:11 #230
348178 NotTheSame
& Never Be The Same Again
pi_168704153
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2017 23:15 schreef L-E het volgende:
Waarom mocht hij het veld niet op?
Omdat daar de wedstrijd bezig was.
pi_168704219
Lastig NTS. Had je hem van te voren verteld wat jullie gingen doen? Dat helpt hier nog wel eens.

Wij hebben wat nieuws... Snotneus afvegen aan alles waar het niet mag, als ik zeg oh een snotneus kom eens hier. Hij vindt het meestal prima als ik het afveeg, maar het is nog leuker om dan snel naar de bank te rennen en het daar wild af te vegen (of het behang, of het etensbankje, of de tafel, of de vloer, of aan mijn kleren :') )
<a href="http://s1175.photobucket.com/user/HilmoFOK/library/Maat%2074%20jongens?sort=3&page=1" rel="nofollow" target="_blank">Mijn verkoop pagina kleertjes jongens</a>
pi_168704237
registreer om deze reclame te verbergen
Wat was de reden dat hij wegliep, NTS? Wilde hij meespelen, verveelde hij zich? Kan me voorstellen dat alleen toekijken niet leuk is voor hem. Was er iets anders te doen voor hem?
pi_168704355
Dat lijkt me ook lastig, want een peuter wil lekker kunnen rondrennen en snapt nog niet goed dat hij het veld niet op mag. Ik denk dat je daar niet echt een oplossing voor hebt, behalve: niet meenemen. Of: eerst ergens anders laten uitrazen (strand, bos, speeltuin) zodat hij lekker moe is en zelf graag in die buggy gaat zitten.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168704689
Beterschap voor I, Franny.
Klinkt als een fijne dag Nikki en wat een slimme oplossing om een bakfiets te kopen.

Ik heb het hele weekend met mijn kleine mannetje doorgebracht, mijn vrouw was ziek. We hadden gisteren een kinderverjaardag en 's middags naar de geitenboerderij met zandbak geweest :D Hij heeft een uur in de zandbak gezeten en zijn graafmachines met alles wat ie in zich had bewaakt :D

En sinds we ons huis hebben verkocht, gaat er van alles kapot...vanochtend na het douchen ineens geen warm water meer. Na het uit en weer aan zetten van de ketel deed het water het weer.....het is ene ketel die binnen nu en 3 jaar wel vervangen moet worden, maar dat gaan/willen wij natuurlijk niet meer doen. Vanavond even bijvullen, hij zit net onder bar (of zoiets :P ) Hopelijk houdt ie het nog even, als het probleem weer opspeelt de onderhoudsmonteur maar eens bellen.

En de afgelopen 2 weken zo'n beetje elke lamp moeten vervangen in huis en een paar weken geleden de leidingen door moeten laten spuiten omdat we verstoppingen hadden. Kortom ik wil helemaal geen geld meer in dit huis stoppen.
  maandag 6 februari 2017 @ 09:00:06 #235
348178 NotTheSame
& Never Be The Same Again
pi_168704695
Hij kon 2 velden over zonder dat ik hem kwijt kon raken, er waren vriendjes en vriendinnetjes die met hem wilde spelen(en hem ook echt meenamen), maar hij was het vaak na 10 minuten zat en dan werd bij dus baldadig. Wegrennen (de poort uit) en het veld op.

Tja, niet meenemen is de laatste optie. Hij gaat ook al niet mee naar de races, ook om deze reden, maar ik begin het idee te krijgen dat ik hem daar echt mee tekort doe en hij het dan nooit zal leren.
Draak is/was op dat gebied heel anders op die leeftijd, maar ik mag hem niet vergelijken met Draak.
pi_168704772
Dan is het denk ik vooral prioriteit stellen: als het belangrijk voor je is dat hij wel meegaat en dat hij leert hoe hij zich hoort te gedragen op zulke plekken en wat wel/niet mag dan is het veel investeren. Dus steeds weer opnieuw vertellen wat hij wel mag doen en wat niet, achter hem aan blijven rennen en corrigeren, net zo lang tot het kwartje valt. Een belangrijke les die ik inmiddels heb geleerd van alle opvoedboeken en adviezen is dat peuters heel vaak en heel consequent dit soort dingen moeten horen, voordat het kwartje valt.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168705137
In dit geval vind ik ook.
Hij heeft een grote ruimte waar hij kan en mag spelen en rennen. Toch kiest hij ervoor om telkens ergens anders heen te rennen (wat ook in je carrire als peuter hoort uiteraard)
Maar je kan wel in dit geval grenzen stellen. Uitleggen waar hij mag spelen en waarom hij niet ergens anders mag spelen. Rent hij telkens weg dan kan je de buggy gebruiken als liefdevolle grens (Ik zie dat je het heel moeilijk vindt om daar te spelen. Ik wil je echt niet kwijt, dus ik zet je even in de buggy)
  maandag 6 februari 2017 @ 14:29:00 #238
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_168710832
Lastig NTS, het zit hem denk ik echt in de kracht van de herhaling. En de valkuil is boos worden. Die herhaling moet zoveel mogelijk op dezelfde manier gebeuren als de eerste waarschuwing. Dat lukt mij lang niet altijd, maar ik probeer erop te letten en dat helpt wel.

Ik ben vanmorgen met T naar de huisarts geweest omdat een van zijn waterwratjes ontstoken is. Er zit een rode kring van 5cm omheen en er zit een bult onder waarin pus zit. ;( T liet het allemaal over zich heen komen, ging keurig liggen op de onderzoekstafel en de dokter mocht ondanks dat het pijn deed toch even voelen. Ik mocht zelf kiezen wat de aanpak zou worden, 24 uur nat houden of een ab-kuur. Nu heeft hij er dus een gaasje op wat we 24 uur nat moeten houden en zijn temperatuur moeten we monitoren. Als hij koorts krijgt moeten we terug en wordt het alsnog een antibiotica kuur, maar dat is hopelijk niet nodig.
Mama van 3!
pi_168719631
Och sneu voor T! Klinkt vervelend zeg. Hopelijk is de kuur niet nodig!

Hoe is 't nu met de vlekken van I, Franny?

Dat van die herhaling probeer ik mijn lief ook duidelijk te maken. Die roept twee keer vanaf de bank "ANNIE!" als ze iets stouts doet, en dan wordt hij boos. Even kalm uitleggen wat er niet mag en waarom dat niet mag en haar er bij weghalen en iets anders aanbieden werkt beter. Maar ja, dan moet je van de bank af h :+ .

Ze heeft overigens wel last van flinke bananen in d'r oren, bijvoorbeeld in de dierentuin afgelopen weekend..

16427702_10154344732873946_6987946189362017425_n.jpg?oh=4e4ca075471f0d502dad5158a222247b&oe=593DE168

Met bijbehorend gesprek:
"Annie, kom maar lieverd, we gaan kijken bij de flamingo's!"
"NEE MAMA, DEUR OPENMAKEN!"
"Daar mag je niet naartoe lieverd, dat staat staat op dat bord."
"Is niet een bord mama. Geen eten!"

Ja nee. OK. Duidelijk.

Ohja, en we hadden haar dus verteld dat we naar de flamingo's gingen kijken. Haar lievelings O+ . Met als resultaat dat elk dier dat we zagen werd afgekeurd met een keihard: "Dat is niet een kamino (flamingo) mama." :') .
  maandag 6 februari 2017 @ 21:22:12 #240
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_168721040
Herkenbaar Razz, dat even benoemen van elk 'verkeerd' dier onderweg. :D

Vandaag heb ik voor het eerst gemerkt dat T echt een beetje van slag was omdat S er niet was. T was alleen thuis ivm zijn ontstoken buikje en S zat op het kdv. T heeft de hele dag gevraagd naar S, waar hij was en wanneer we hem gingen ophalen. Op een gegeven moment kreeg T een zakje speculaasjes en ging hij 2 bakjes halen en begon ze te verdelen. En bakje voor hemzelf en n bakje voor S. O+ Hij wilde ook per se mee naar het kdv om S op te halen en vloog hem echt om zijn nek om hem een dikke knuffel te geven. En S, die vond het gedrag van T maar een beetje maf geloof ik, maar knuffelde ook gezellig mee. Bijzonder om te zien dat die twee zo jong als ze zijn toch al een speciale band hebben. O+ O+
Mama van 3!
pi_168722757
Aah, Nikki. Wat bijzonder lijkt me dat toch om te zien. *; .

Herkenbaar, Razz. Zo is mijn vriend ook. "Ja, ze wt toch dat dat niet mag!" Ja, ok, maar dat moet je dus nog even 100x rustig en duidelijk vertellen. :') .

Ach, Annie, dat wordt zo'n meisje dat op haar vijftiende al probeert ergens binnen te komen waar je 18 voor moet zijn. _O- . :D . O+ . En heerlijke logica ook.

Vandaag hoorde ik bij I voor het eerst iets terug van mijn enigszins hormoon gerelateerde ongeduldige uitbarstingen die ik kan hebben als iets niet (meteen) lukt. Ze kreeg iets niet open, smeet het met een dramatisch gebaar van zich af en zei: 'Ik word hier helemaal gk van!" :D . :@ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  maandag 6 februari 2017 @ 23:13:11 #242
348178 NotTheSame
& Never Be The Same Again
pi_168724933
Hihihi Franny, soms hoor je inderdaad jezelf praten O+.

Annie O+!

Nikki wat mooi die interactie O+. Mijn ex-oppastweeling was ook zo rond die leeftijd.

Geduld, iets waar ik bij het uitdelen niet vooraan heb gestaan geloof ik :@ :') .
Maar we gaan het zondag gewoon weer opnieuw proberen! Sowieso gaan we al elke dag lopend naar school en ook dat gaat steeds beter, maar we zijn er nog lang niet.
De races vind ik een ander verhaal, dan zal hij echt goed moeten luisteren voordat hij mee kan ivm de rijdende auto's in het park ferm.
  dinsdag 7 februari 2017 @ 10:30:10 #243
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_168729546
NTS dat geduld heb ik ook niet altijd hoor. Ik denk dat elke ouder af en toe het geduld even verliest. Niet dat het goed is, maar we zijn allemaal maar gewoon mensen.

T zijn waterwrat zag er vanmorgen een stuk beter uit, maar voor de zekerheid houden we het in ieder geval vandaag overdag ook nog nat.

Vanmorgen heb ik de dokter alweer gezien, want om 9 uur belde het kdv dat S was gevallen op zijn kin. Die is net geplakt bij de dokter. Die ritjes naar de dokter met hersenschuddingen en open wonden beginnen een beetje routine te worden inmiddels. :{
Mama van 3!
pi_168729894
Jeetje Nikki, je blijft bezig zo. Maar wat leuk om die speciale band te lezen O+ O+ O+
Razz, ik moest lachen om je verhaal en foto.

B is al een tijdje goed in zijn hum, echt zo gezellig. Veel kletsen, spelen en hij is eigenlijk gewoon heel grappig. Hij wil nu ook elke avond helpen met koken. Enorm genieten dus....
En zo gaat de inschrijving voor de Christelijke basisschool de deur uit. Ze hebben nog maar een paar plekjes voor B zijn jaar.
Over precies 2 weken wordt ie gewoon 3 jaar :o Echt zo snel!
pi_168730558
Oei Nikki, ze hebben wel pech zeg :* Lief om te lezen hoe ze met elkaar omgaan O+

Annie in de dierentuin :D F noemt Flamingo's trouwens 'kamingo's' ; er zit blijkbaar iets moeilijks in die naam :+

Wat leuk Exode, het is dus toch de school geworden waarvan jullie eerst dachten dat die het toch echt niet zou worden? :D

F is erg in de 'ik ben al een grote jongen'-fase. Is dat herkenbaar? Hij wil geen kinderbord meer, geen klein bestek, herhaald elke dag dat hij geen slabbe meer omhoeft :+ Vervolgens klimt hij overal op en gooit dan z'n handen in de lucht om te laten zien hoe groot hij al is (maat 92 he dus valt best mee :+ ) Maar poepen op de wc gaat hij pas doen als hij 3 is zegt ie :')
  dinsdag 7 februari 2017 @ 11:44:07 #246
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_168730914
Wat fijn Exode. Tijdens zulke fases is het altijd genieten geblazen. O+

Fazz ik herken de grote jongen fase wel. Hier komt ook regelmatig de vraag "Ben ik al een grote jongen?" voorbij. Of inderdaad bij het naar de wc gaan of zelf aankleden even melden "ik ben al grote jongen, *insert naam broertje* nog niet. :')

En zijn mening over poepen... ik ben benieuwd of hij het ook echt gaat doen als hij straks 3 is.
Mama van 3!
pi_168731480
En zijn de vlekken weer weg Franny?

Oh balen Nikki, weer een tochtje naar de huisarts. Wel super lief dat T S zo miste O+

Hihi Razz, heerlijk zo'n kind ;)

Grote jongen, mijn peuter heeft nog geen idee en m'n kleuter is liever een kleine jongen -O_ Maar toen Ow zei dat hij op een bepaald moment naar de wc zou gaan deed hij het ook, :: wie weet :)

Mijn peuter begint eindelijk echt met kletsen, nu ik wacht op de intake binnen 2 weken met de logopedie :')
pi_168731583
Haha Fazz, 3 jaar boks. B gaat niets doen op de wc of op het potje voordat hij 3 jaar is. Hij is daar erg stellig in...
Hij kleedt zich ineens zelf aan, echt waar hij dat vandaan heeft? Ik vermoed het KDV waar hij nu al een aantal weken bij de groep van 3 tot 4 jaar zit. Ik mag hem ook echt niet aankleden meer, kan hij prima zelf.

En inderdaad de Christelijke school dus...we gaan 10 maart nog wel bij de Openbare kijken. Dat weet de betreffende andere school ook. Maar die openbare vinden we net te ver weg en is ook logistiek onhandig (middenin het winkelcentrum met beperkte parkeergelegenheid en geen KDV in de buurt voor een eventuele 2e).
pi_168732117
Ja dat ook Exode! Hij kiest in de ochtend nu zelf z'n kleren uit (soms heb ik gelukkig nog wel wat in te brengen :+ ) en 's avonds in de badkamer voor het douchen kleedt hij zichzelf helemaal uit. Dan komt hij naakt de kamer in rennen 'IK BEN IN MN BLOOTJEEEEEE' :D
pi_168732512
Fazz O+ O+ O+ B rent ook het liefste bloot rond overigens, onze kleine naturist.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')