abonnement Unibet Coolblue
pi_169371664
Heb een HBO en WO in finance gedaan mijn verschillen:

HBO: Veel projecten, samenwerken met klasgenoten, opdrachten maken, case studies, structuur in de opleiding, weinig tot geen flexibiliteit in keuze vakken > maken van profiel lukt niet echt. Groot punt: Leraren gaan gewoon door het boekje heen omdat het moet/standaard is.

WO: Stuk minder projecten, meer op jezelf onderzoeken doen en schrijven, heel veel lezen (super veel in verhouding met HBO), flexibiliteit in vakken kiezen en inplannen. Leraren voegen extra waarde toe aan de boeken en stimuleren je om kritisch na te denken over de theorieën die worden gegeven in de boeken/onderzoeken.

Ook lijkt het alsof op HBO de meeste leraren iets van management of senior functie ervaring hadden. Op het WO waren het professoren met directie & executive functie ervaringen.
pi_169386892
Denk dat het verschil vooral tussen bachelor en master zit. Heb zelf hbo informatica gedaan en wo bachelor KI. Zit inmiddels in master robotica en maak easy jankend 30u, by far moeilijker dan bachelor
pi_169387388
Je spreekt uit dat je weinig vertraging kunt/wilt oplopen. Let dan goed op of er in de WO studie van je keuze ruimte is voor een stage.

Heb zelf WO bedrijfseconomie gedaan en zonder mijn stage had ik echt geen voorsprong gehad op een hbo'er (die er vaak meerdere heeft gedaan). Bij ons was er eigenlijk geen ruimte voor een stage wat mij dus vertraging op heeft geleverd.

In mijn richting is het zo dat hbo beter is dan WO door al z'n praktische kanten/stages. Kun je aan je WO zelf een stage toevoegen dan zit je wel goed wat betreft baankansen.
Who's your Stannis?
  donderdag 23 maart 2017 @ 09:05:13 #54
320891 Geelman
Uw conservatieve baken
pi_169716502
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 14:16 schreef Coppi het volgende:

[..]

Ik werk in het onderwijs (mbo, hbo en wo) en ik zie bij het hbo steeds meer de trend om ook wetenschappelijk te werken. Het eindonderzoek waarop veel hbo-ers afstuderen voldoet steeds meer aan de wetenschappelijke criteria qua statistiek en opzet. Zelfs de mbo gaat die kant uit! Soms zit ik hoofdschuddend scripties na te kijken en denk; het is netjes wat ze doen, maar eenmaal afgestudeerd zullen ze nooit meer iets wetenschappelijks uitvoeren en zijn ze alleen maar met de praktijk bezig. Aan de andere kant kan ik het ook wel weer waarderen dat er wat diepgang binnen de beroepsopleidingen wordt aangebracht.
Dit heb ik aan den lijve mogen ervaren. Mijn wo-master sluit naadloos aan op mijn hbo-bachelor. Natuurlijk was de hbo-opleiding praktischer, maar dat vertaalde zich vooral in het tweejarige leer-werktraject. De vakken waren gewoon theoretisch. En vergeleken met de bachelor vind ik de master niet veel moeilijker. Oftewel, een goede hbo-student kan ook wel een wo-student worden.

En eenmaal werkzaam merk je dat je ook in veel functies waarvoor een academische opleiding wordt gevraagd, echt geen wetenschappelijk onderzoek gaat doen. Het gaat meer om de analytische houding die wo'ers hebben aangeleerd.
Ook zag ik, dat al het zwoegen, alsook alle bekwaamheid in het werk, louter naijver is van de een op de ander; ook dit is ijdelheid en najagen van wind.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')