abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 17 januari 2017 @ 21:11:12 #1
12888 Skull-splitter
your selection of the finest
pi_168230919
registreer om deze reclame te verbergen
filmheaderani.gif

Hoe te posten in dit topic :?
Simpel! Zet de titel van de zojuist gekeken film neer, al dan niet bold plus IMDb-linkje. Vervolgens een mooie filmposter of frappant screenshot (geen gele kikkers of Moviemeterplaatjes!) en daaronder een verhaaltje wat je nu zo gaaf of niet gaaf aan de film vindt. Let op: controversiële meningen worden ten zeerste gewaardeerd! Ter afsluiting geef je de film nog de waardering in of sterren of een cijfer van 1 tot en met 10. Of je doet toch iets heel anders, dat mag ook. Loze maanddumps wat je gezien hebt of nietszeggende ultiem korte recensies worden desalniettemin minder gewaardeerd.

Meningen en vragen over het plot dienen gemarkeerd te worden met de spoiler-tag zodat je voor anderen de film niet verpest, als men ooit besluit de film nog eens te kijken :).

Kijkerslijstjes over de hele maand worden niet gewaardeerd.

Dat we elkaar mogen aansteken tot het kijken van elkaars filmkeuze. ^O^

Vorige topics.

OP topicreeks
I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
Steam: Skullsplitter
Origin-naam:013skullsplitter
  dinsdag 17 januari 2017 @ 21:12:36 #2
12888 Skull-splitter
your selection of the finest
pi_168230967
Arrival was een prachtfilm
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zaterdag naar The Bye Bye Man geweest, zelden zo'n beroerde film gezien die zichzelf desondanks zo serieus blijft nemen...
I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
Steam: Skullsplitter
Origin-naam:013skullsplitter
pi_168231407
Arrival is n prachtige film, idd. Mensen die m terzijde schuiven als pretentieus en/of pathetisch doen de film ernstig tekort.
You know what uranium is right? It's a thing called nuclear weapons and other things. Like lots of things are done with uranium, including some bad things.
pi_168233947
registreer om deze reclame te verbergen
Geen inhoudelijke discussies hier over films, mensen, open daar een apart topic voor. Dit topic wordt onleesbaar voor mensen die voor recensies komen als hier discussies komen in spoiler tags. Ik heb in het vorige topic ook al wat in spoiler tags moeten zetten.
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
pi_168236266
Arrival (2016)

arrival-poster-9.jpg

Verenigde Staten
Sciencefiction
116 minuten

geregisseerd door Denis Villeneuve
met Amy Adams, Jeremy Renner en Forest Whitaker

Nadat buitenaardse wezens op de aarde landen, wordt een taalkundige gerekruteerd door de Amerikaanse overheid om de bedoelingen van de wezens te ontcijferen. Terwijl ze de taal van de wezens begint te begrijpen, komen er bij haar telkens beelden naar boven uit haar eigen leven. Deze blijken de sleutel tot het ontraadselen van een groter mysterie rondom het buitenaards bezoek.

Intrigerende film. De film gaat al vrij in het begin goed van start, geen inleiding die een uur duurt maar vrij snel al wat je wilt zien, een ruimteschip en aliens :). Het is een goed verhaal, eentje die je aan het denken zet. Goed uitgewerkt... Flosofisch interessant perspectief hoe communicatie tot stand 'zou kunnen komen' tussen zulke wezens en ons. Doet me denken aan Neil Degrasse Tyson's uitspraak dat we niet eens met dieren kunnen praten met wie we hetzelfde DNA delen; :) hier zijn natuurlijk 2 voor de hand liggende kritieken op te geven dat hier wordt uitgegaan van een aanname dat aliens niet hetzelfde DNA zouden hebben en in dit geval hebben we te maken met wezens met een grotere intelligentie.
De film is spannend en bevat een aantal clues die mysterieus blijven tot het einde Het tempo houden ze redelijk goed vast.Mooi einde van de film


IMDB 8.3/10
Ik 8/10

[ Bericht 1% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 18-01-2017 08:18:07 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  Moderator woensdag 18 januari 2017 @ 09:32:55 #6
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_168238479
Logan's run 1976

logans-run-09.jpg

Een science fiction film over een utopische maatschappij waar iedereen ordelijk zonder zorgen leeft. Er is natuurlijk altijd een maar en die maar is je wordt niet ouder dan 30... de eerste 30 jaar zijn ingedeeld in groepen en die groepen zijn gedefinieerd door kleuren. Je bent bijvoorbeeld een aantal jaar groen en upgrade je naar rood. Aan het einde van rood dan kun je je opgeven voor renewal... Buiten dit utopische bestaan zijn er ook mensen die hieraan willen ontsnappen de zogenaamde runners. En er is een klasse de sandmen die er zijn om deze runners te vangen. Deze film gaat over een sandman die nadat zijn klok is verdraaid en hij ineens 30 is besluit een runner te worden. Hij sluit zich aan bij een groep en probeert te ontsnappen.

Het is een erg vermakelijke film al doet hij meer 60s dan 70s aan kwa sfeer. Verder zit er een paar vreemde scenes in die zorgen voor wat onfunctioneel naakt :D wat niets uitmaakt met Jenny agutter in de hoofdrol. Verder een erg leuk utopia verhaal. Het heeft me er ook toegezet om eens een TS Elliot boek te lezen namelijk old possums book of practical cats. Waarom dat is zou de film teveel spoileren dus dat laat ik open.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  woensdag 18 januari 2017 @ 09:40:16 #7
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_168238618
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
10s.gif Op dinsdag 17 januari 2017 21:12 schreef Skull-splitter het volgende:

Zaterdag naar The Bye Bye Man geweest, zelden zo'n beroerde film gezien die zichzelf desondanks zo serieus blijft nemen...

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_168273308
Had La La Land gezien en na vijf minuten vond ik de film al kut. Ik had de trailer niet gezien en ik dacht shit, wat is dit voor musical bullshit. Oke een Grease ofzo kan ik best hebben, maar om dit meteen in mijn gezicht te gooien bij het begin vond ik iets teveel. Naarmate de film vorderde vond ik hem wel veel beter worden en los van die musical ''bullshit'' is het gewoon een goede film. Het voegde ook niks toe imho, het enige waar ik de hele tijd aan zat te denken was dat ze het wel goed hadden bedacht. Je kan er zo natuurlijk een toneelstuk van op de markt laten komen en nog meer geld naar binnen harken. Voor mij had het echt niet gehoeven.... Jammer.

Nog maar te zwijgen over dat dansen. Waar de fuck sloeg dat op. (het zag er ook niet uit ook)

Een goede film die vele malen beter had kunnen zijn... 6,5/10

[ Bericht 3% gewijzigd door Roces18 op 19-01-2017 19:41:40 ]
  Moderator vrijdag 20 januari 2017 @ 16:58:03 #9
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_168295772
Twelve angry men (1957)

1-12-angry-men-not-guilty.jpg

Een film over een amerikaanse jury die moeten oordelen over de rechtzaak van een van moord beschuldigde jongen. Elk van de twaalf mannen heeft een eigen kijk op het geheel. Het geeft een heel mooi beeld van de amerikaanse rechtstaat en waarom men jury dienst moet koesteren, het best weergegeven door grappig genoeg de immigrant van het stel. Verder is het een film die niet verder komt dan 1 kamer maar toch 1,5 uur boeiend blijft. Wat mij betreft een goed staaltje filmkunst. Al zitten er natuurlijk altijd wel wat haken en ogen aan wat betreft realiteitzin maar de wat klein onbegrijpelijke kronkels nemen niet weg dat dit een erg goede film is in mijn ogen.

Walkabout (1971)

v1.bjsxNjA5Njg7ajsxNzE5MTsxMjAwOzEwMjQ7NzY4

Een kleine jongen en een meisje raken (om nogal moeilijk te begrijpen redenen) alleen verzeild in de woestijn. Daar komen ze een aboriginal tegen die op walkabout is (een afzondering waarbij er van het land geleefd moet worden). Deze film is een soort aanklacht tegen hoe ver we van de natuur af zijn komen te staan maar ook wat voor grote gaten er zijn gevallen tussen verschillende maatschappijen. Daarnaast is het ook een soort van comming of age film of juist niet niet comming of age film. Dit is zo'n film waarbij het meeste niet uitgelegd of er dik bovenop ligt. Maar juist daardoor is het wel een film die je aan het denken zet. Je kunt je eenvoudig inleven in alle drie hoofdpersonen, en af en toe zou je willen schreeuwen naar één van hen begrijp dat nou toch! En dat maakt deze film in mijn boekje een prima film, Niet voor de mensen die niet van ietwat abstracte films houden maar voor de filmliefhebber die het niet erg vind af en toe in het duister te moeten tasten een aanrader.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_168311567
Passengers (2016)

passengers_02037852_ps_2_s-high%20(1).jpg

Verenigde Staten
Sciencefiction / Avontuur
116 minuten

geregisseerd door Morten Tyldum
met Jennifer Lawrence, Chris Pratt en Michael Sheen

Op een routinereis door de ruimte naar een verre kolonie worden twee passagiers door een storing 90 jaar te vroeg ontwaakt uit hun hyperslaap. Jim en Aurora zullen de rest van hun leven op het luxe ruimteschip moeten verblijven en al snel beginnen ze voor elkaar te vallen. De intense aantrekkingskracht tussen beiden valt niet te ontkennen, totdat ze erachter komen dat het ruimteschip in groot gevaar is. Met 5000 slapende bemanningsleden op het spel kunnen alleen Jim en Aurora een ramp voorkomen.

Goede film. Als je van astronomie en ruimtevaart houdt heeft t net allemaal wat extra. Een goed verhaal, best goed uitgewerkt, het ziet er allemaal goed uit, net zoals Jennifer Lawrence ;) hier en daar een paar visuele spectaculaire scènes...
Interessante futuristische technologie. De film bevat ook een interessant en moeilijk filosofisch/ethisch dilemma.... Er had wel wat meer 'actie' in mogen zitten... Laatste half uur was bovengemiddeld en een mooi einde..


IMDB 7.1/10
Ik 7/10

[ Bericht 1% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 21-01-2017 00:04:23 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_168313504
zondag 15 januari 2017 @ 23:22 • 289
golfer
Oké. Brimstone (2016) - IMDb dus gezien.

Wordt verkocht als een Western, maar, behalve dat het zich in die tijd afspeelt is het meer een verhaal over godsdienstwaanzin.
Opgedeeld in 4 Bijbelse boeken die in een niet chronologische volgorde aan ons vertoond worden.

Wel prachtig gefilmd en prima geacteerd, maar verder een erg 1-dimensionaal verhaal, die bij tijd en wijle wat te lang duurde.
Als ik deze film vergelijk met de film Elle van Paul Verhoeven die we gisteren zagen gaat mijn voorkeur duidelijk uit naar de gelaagdheid van Elle.

IMDb: 7,4
Ik: 6.9

Grootste gedeelte mee eens.
Actrices, kleine en grote Joanna waren top.

Beklemmende en gewelddadige film ook.

Ik geef het een 7,2

En Elle vond ik ook beter.
Life can be a bitch, so like it..
pi_168351061
Split
DsdPudz.jpg
Ik had Shamalamadingdong al afgeschreven na zijn laatste paar films, maar omdat deze goede kritieken kreeg ben ik m toch maar gaan kijken.
Hij is gelukkig niet zo lachwekkend slecht als The Happening of The Last Airbender en het eerste gedeelte is redelijk spannend, daarna wordt het echter een beetje too much. Ben er nog niet helemaal over uit of de minieme plot twist op het eind de film juist beter of slechter maakt.

Een 6.24 op de schaal van JJ.
Split (2016) - IMDb
Wie dit leest is hek.
  zondag 22 januari 2017 @ 23:16:44 #13
266972 govie
#Odegaardnaardekuip2018!
pi_168358749
Kom net van de sneakpreview vandaan net als vorige week.

xXx: Return of Xander Cage (2017)
Over de top geheim agenten film, omdat die wel heel erg over de top gaat, is ie toch wel leuk om dom weg te kijken.
7/10

The Great Wall (2017)
Big epos met mat damon. Wel goed maar ik vond hem te kort, het eind was niet naar opgebouwd en afgeraffeld maar wel heel mooi. Big chinese moviepictures zijn altijd geweldig om te zien qua decor. Als ze de film een half uur langer hadden gemaakt dan kwam die op lord of the rings niveau maar helaas nog niet in dit deel.
8/10

Live by Night (2016)
Minder spannend dan the great wall, maar wel een mooi en beter verhaal. Ik was heel de film geboeid en niks was afgeraffeld. Befvlek is altijd wel leuk om naar te kijken en het concept van de film was gewoon beter uitgewerkt en geraffineerder dan die van mat damon.
8.5/10
pi_168388736
The Monster (2016)

The-Monster-%25282016%2529.jpg

Verenigde Staten
Horror
91 minuten

geregisseerd door Bryan Bertino
met Zoe Kazan, Aaron Douglas en Ella Ballentine

Een moeder en dochter zitten opgesloten in een donker bos. Ze worden gemarteld door een krijsend schepsel, niet menselijk of dierlijk. De relatie tussen moeder en dochter staat onder grote druk. De 10-jarige Lizzy heeft al het vertrouwen in haar moeder Kathy verloren maar probeert moedig en onverschrokken te blijven. Kathy houdt het nauwelijks nog vol maar weet dat alleen de beschermende liefde van een moeder, haar meest primaire instinct, haar dochter kan redden van datgene dat loert in de duisternis.

Tegenvaller. Het duurt een tijdje voor er een beetje actie in komt. Het monster zie je af en toe, maar veel te weinig. Spanning zit er niet echt in. De film zit vol 'fouten' en 'onwaarschijnlijkheden'. Er zitten een aantal flash-backs in die niks toevoegen, ze hadden het net zo goed weg kunnen laten. Geen originaliteit, voorspelbaarheid... Weinig positiefs, ok er zaten een paar redelijk goede scènes in, 1 of 2... :)

IMDB 5.3/10
Ik 3.5/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_168389679
The arrival was goed! Daar heb ik niets aan toe te voegen. 8

Morgan (2016) - IMDb
A corporate risk-management consultant must decide whether or not to terminate an artificially created humanoid being.

Aardige film, de gemaakte mens is altijd een interessant idee. Er zitten voldoende spannende momenten in. Mag ik zeggen dat het een voorspelbaar einde had? 7

The Girl with All the Gifts (2016) - IMDb
A scientist and a teacher living in a dystopian future embark on a journey of survival with a special young girl named Melanie.

Leuke film, geweld is minder grafisch in beeld gebracht. Het verhaal neemt je mee. 7,5
pi_168401147
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 16:58 schreef Bosbeetle het volgende:
Twelve angry men (1957)

[ afbeelding ]

Een film over een amerikaanse jury die moeten oordelen over de rechtzaak van een van moord beschuldigde jongen. Elk van de twaalf mannen heeft een eigen kijk op het geheel. Het geeft een heel mooi beeld van de amerikaanse rechtstaat en waarom men jury dienst moet koesteren, het best weergegeven door grappig genoeg de immigrant van het stel. Verder is het een film die niet verder komt dan 1 kamer maar toch 1,5 uur boeiend blijft. Wat mij betreft een goed staaltje filmkunst. Al zitten er natuurlijk altijd wel wat haken en ogen aan wat betreft realiteitzin maar de wat klein onbegrijpelijke kronkels nemen niet weg dat dit een erg goede film is in mijn ogen.

Walkabout (1971)

Oe ja, die ken ik... aanrader :Y
pi_168410610
Goksung (2016)
Alternatieve titel: The Wailing

TheWailing_420x594affiche_DEFweb-534x754.jpg

Zuid-Korea
Horror / Drama
156 minuten

geregisseerd door Hong-jin Na
met Do Won Kwak, Jung-Min Hwang en Woo-hee Chun

Een rechercheur doet onderzoek naar een reeks bizarre moorden die in het dorp hebben plaatsgevonden. Tijdens zijn zoektocht naar de dader krijgt hij het vermoeden dat de moorden mogelijk een link hebben met zijn eigen dochter. In alle wanhoop probeert hij vervolgens zijn dochter te redden.

Het is een lange zit, maar wel de moeite. Het eerste uur viel tegen, maar had ook hoge verwachtingen na het lezen van een aantal goede recensies, er zaten wel een paar goede scenes bij...Daarna begint er vaart in het verhaal te komen. Ze houden wel zowat de hele 2.5 half uur het mysterie vast. Tegen het einde van de film ging t van... "is t nu die?" of is t die?' nee toch die... oh nee toch niet...." je kent t wel :) De horror had wel wat meer gemogen, het is vooral een thriller tot het laatste uur zowat, Het is geen standaard horror die het moet hebben van schrikmomenten, het draait meer om het verhaal, Een paar toffe culurele rituelen die voorbij komen; toch wel een aanrader...

IMDB 7.5/10
Ik 7/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  woensdag 25 januari 2017 @ 21:31:01 #18
266972 govie
#Odegaardnaardekuip2018!
pi_168427926
Assasins Creed

Is toch wel een ondergewaardeerde 3D film. Ik vond hem beter dan "the great wall" die nu ook draait. Het verhaal is goed, goede opbouw en niet afgeraffeld. De aktie was leuk. Ja echt een leuke bioscoopfilm en ik verwacht ook een deel 2.

8/10
  donderdag 26 januari 2017 @ 15:09:20 #19
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_168442264
Split (2016) - IMDb
in Pathé.

Ik vond hem erg goed, hij raakte me en ik vond James McAvoy de verschillende persoonlijkheden goed spelen. Bij het einde van de film hoorde ik een of andere zeikgast voorin de zaal 'Kutfilm!' roepen. Ik herken me er niet in, ik heb me prima vermaakt.

Aan het einde van de film zit trouwens nog een grappig bruggetje van de maker (M Night Shyamalan).
"Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time."
—Thomas A. Edison
pi_168479056
MV5BMzUzNDM2NzM2MV5BMl5BanBnXkFtZTgwNTM3NTg4OTE@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg
Ge-wel-dig deze film van het begin tot het eind puur amusement! Leuke muziek, mooie beelden, mooi verhaallijn ik kom gewoon woorden tekort voor deze film.
10/10!!
  zaterdag 28 januari 2017 @ 00:01:09 #21
233102 cherrycoke
This picture disturbs me
pi_168482192
Unsere Mütter, unsere Väter (Generation War)

Unsere Mütter, unsere Väter (TV Mini-Series 2013– ) - IMDb

csm_muetter_vaeter_a01dd343ed.jpg

goed camerawerk met soms aanvaardbaar acteer werk maakt dit echt een mooei mini serie die ik even onder de aandacht wou brengen mocht je hem nog niet gezien hebben.

je zou bijna sympathie krijgen voor de nazi's

IMDB 8.5
ik dikke 9
🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂
pi_168482636
The Great Wall (2016)

The-Great-Wall_poster_goldposter_com_5.jpg

Verenigde Staten / China
Actie / Fantasy
104 minuten

geregisseerd door Yimou Zhang
met Matt Damon, Jing Tian en Pedro Pascal

William, een Europese huursoldaat, is samen met zijn kompaan op zoek naar zoektocht naar een krachtig wapen als ze gevangen genomen worden door het Chinese leger. Vervolgens raken ze verzeild in een oorlog tegen monsters die het bestaan van China bedreigen. William moet kiezen tussen zich in de strijd mengen, of zijn oorspronkelijke zoektocht voortzetten.

Een goede film. Een epische sfeer, af en toe indrukwekkende scenery, spectaculaire actie en meer dan genoeg. Geen diepgaand verhaal maar leuk gevonden en redelijk goed uitgewerkt. De manier waarop ze de Great Wall verdedigen was vaak origineel en de wapens en gevechten hadden wel een wauw-factor maar ook vaak ver gezocht :) Hier en daar wat cliché's, goed einde. De film heeft dan wel een epische sfeer, maar toch zou ik de film over het algemeen niet als episch bestempelen

IMDB 6.3/10
Ik 7/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  zondag 29 januari 2017 @ 23:28:04 #23
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_168533757
Moonlight (2016) - IMDb

Prima verhaal, goed geacteerd en ik snap de vele prijzen en nominaties en toch...ik vind het niet de allerbeste Oscarwaardige film van 2016.

IMDb: 8,2
Ik: 7,9
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 29 januari 2017 @ 23:49:24 #24
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_168534469
quote:
14s.gif Op zondag 29 januari 2017 23:28 schreef golfer het volgende:
Moonlight (2016) - IMDb

Prima verhaal, goed geacteerd en ik snap de vele prijzen en nominaties en toch...ik vind het niet de allerbeste Oscarwaardige film van 2016.

IMDb: 8,2
Ik: 7,9
Daar wilde ik vanmiddag heen. Uitverkocht. Dus ga later deze week, heb het kaartje maar alvast gekocht.
In plaats van naar Moonlight naar Personal Shopper gegaan, dat was geen slimme zet. Ik vond het vage 'verhaal' incoherent, zonder begin of eind. Ik vond het dus geen goede film, ondanks het prima spel van Kristen Stewart.

Deze intro van de recensie uit De Morgen geeft mijn gevoel wel aardig weer:

quote:
In Personal Shopper maakt regisseur Olivier Assayas te veel gebruik van Kristen Stewarts uitstraling om te verbergen dat hij nauwelijks een verhaal te vertellen heeft.
Curiosity cultured the cat
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  maandag 30 januari 2017 @ 10:27:16 #25
100191 PirE
Geaux Tigers
pi_168537774
The Handmaiden
http://m.imdb.com/title/tt4016934/

EX5ytPf.jpg

Een Koreaanse gaat werken voor een rijke Japanse met het doel om haar te belazeren zodat ze samen met haar mannelijke handlanger (hij moet de Japanse verleiden) haar geld kan stelen.

Film is opgedeeld in 3 delen zodat je het verhaal van alle kanten ziet, sommige scènes komen meerdere keren voorbij en dan ontdek je weer iets nieuws. Het ziet er fantastisch uit, mede dankzij de lokatie, mooie kostuums en muziek.

8,5/10.
“Never assume you will win, never feel safe, never feel confident, never send a "We got this!" text, never take anything for granted, never pose for a picture late in the game, always expect the worst while rooting for the best.”
  maandag 30 januari 2017 @ 23:09:23 #26
286575 Roces18
Chef de party
pi_168556905
Allied

Sowieso wel een must-see, daar kunnen we het denk ik wel over eens zijn. Ik heb me in ieder geval prima vermaakt met deze film, zeker omdat het meer is dan alleen een oorlogsfilm. Het snijdt een lastig thema aan over de balans tussen trouw aan het land of aan je vrouw. En ik denk dat dit best goed gedaan is. Ik moet wel zeggen dat Marion Cotilard toch wel de show steelt en vooral de laatste scene. Brad Pitt speelt wat meer op automatische piloot. Ondanks dat het wat tekortkomingen heeft en nooit een klassieker zal worden is het zeker het kijken waard.
pi_168558589
Spectral (2016)

2017-01-23_5885ff3a2b8bf_SpectralDVDCover-608x410.jpg

Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
108 minuten

geregisseerd door Nic Mathieu
met Clayne Crawford, Emily Mortimer en Max Martini

Een stel kwaadaardige wezens heeft een Europese stad overgenomen. In een door oorlog verwoeste stad houden de mysterieuze agressors, codenaam Spectral, zich schuil en zorgen ze voor onverklaarbare burgerslachtoffers. Een briljante DARPA-wetenschapper begint vervolgens aan een dodelijke missie met een Special Ops-team van Delta Force-soldaten.

Goede actie film. De film gaat vrij snel al goed van start. Het is een beetje de standaard (militaire) actie film maar met een originele twist. Het is geen film die het moet hebben van goed acteerwerk. Maar dat wordt goed gemaakt door de actie. Zowat 3/4 van de film is mysterieus: wie of wat is de vijand? Het laatste stuk wordt dat duidelijk en ik moet zeggen dat ze dat goed hebben gevonden :) Goede special effects, interessante 'futuristische' technologie...

IMDB 6.4/10
Ik 6.5/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_168558759
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2017 00:25 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Spectral (2016)

[ afbeelding ]

Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
108 minuten

geregisseerd door Nic Mathieu
met Clayne Crawford, Emily Mortimer en Max Martini

Een stel kwaadaardige wezens heeft een Europese stad overgenomen. In een door oorlog verwoeste stad houden de mysterieuze agressors, codenaam Spectral, zich schuil en zorgen ze voor onverklaarbare burgerslachtoffers. Een briljante DARPA-wetenschapper begint vervolgens aan een dodelijke missie met een Special Ops-team van Delta Force-soldaten.

Goede actie film. De film gaat vrij snel al goed van start. Het is een beetje de standaard (militaire) actie film maar met een originele twist. Het is geen film die het moet hebben van goed acteerwerk. Maar dat wordt goed gemaakt door de actie. Zowat 3/4 van de film is mysterieus: wie of wat is de vijand? Het laatste stuk wordt dat duidelijk en ik moet zeggen dat ze dat goed hebben gevonden :) Goede special effects, interessante 'futuristische' technologie...

IMDB 6.4/10
Ik 6.5/10
Thnx deze ga ik ook kijken ^O^
pi_168560276
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2017 00:39 schreef FL_Freak het volgende:

[..]

Thnx deze ga ik ook kijken ^O^
Kijk dan ook http://m.imdb.com/title/tt0173840/ waar deze film overduidelijk van is geript.
1 + 1 = blauw
pi_168560465
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2017 00:39 schreef FL_Freak het volgende:

[..]

Thnx deze ga ik ook kijken ^O^
Veel kijkplezier
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_168560486
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 januari 2017 08:16 schreef Kamina het volgende:

[..]

Kijk dan ook http://m.imdb.com/title/tt0173840/ waar deze film overduidelijk van is geript.
Ik kan je wel al zeggen dat het geen 'alien phantoms' zijn in Spectral ;)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_168560604
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2017 08:38 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:

[..]

Ik kan je wel al zeggen dat het geen 'alien phantoms' zijn in Spectral ;)
Tomato potato.
1 + 1 = blauw
pi_168560736
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 januari 2017 08:49 schreef Kamina het volgende:

[..]

Tomato potato.
2 heel verschillende dingen ;)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_168569098
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2017 09:03 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:

[..]

2 heel verschillende dingen ;)
Je mist het punt, maar dat is okay.

Spectral is geen slechte film, maar zeker geen goede. Hoogstens een 6-, met de min door gebrek aan originaliteit.
1 + 1 = blauw
pi_168572422
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2017 16:37 schreef Kamina het volgende:

[..]

Je mist het punt, maar dat is okay.

Spectral is geen slechte film, maar zeker geen goede. Hoogstens een 6-, met de min door gebrek aan originaliteit.
Vermakelijke film voor tussendoor inderdaad ^O^
pi_168572923
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2017 00:04 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Arrival (2016)

[ afbeelding ]

Verenigde Staten
Sciencefiction
116 minuten

geregisseerd door Denis Villeneuve
met Amy Adams, Jeremy Renner en Forest Whitaker

Nadat buitenaardse wezens op de aarde landen, wordt een taalkundige gerekruteerd door de Amerikaanse overheid om de bedoelingen van de wezens te ontcijferen. Terwijl ze de taal van de wezens begint te begrijpen, komen er bij haar telkens beelden naar boven uit haar eigen leven. Deze blijken de sleutel tot het ontraadselen van een groter mysterie rondom het buitenaards bezoek.

Intrigerende film. De film gaat al vrij in het begin goed van start, geen inleiding die een uur duurt maar vrij snel al wat je wilt zien, een ruimteschip en aliens :). Het is een goed verhaal, eentje die je aan het denken zet. Goed uitgewerkt... Flosofisch interessant perspectief hoe communicatie tot stand 'zou kunnen komen' tussen zulke wezens en ons. Doet me denken aan Neil Degrasse Tyson's uitspraak dat we niet eens met dieren kunnen praten met wie we hetzelfde DNA delen; :) hier zijn natuurlijk 2 voor de hand liggende kritieken op te geven dat hier wordt uitgegaan van een aanname dat aliens niet hetzelfde DNA zouden hebben en in dit geval hebben we te maken met wezens met een grotere intelligentie.
De film is spannend en bevat een aantal clues die mysterieus blijven tot het einde Het tempo houden ze redelijk goed vast.Mooi einde van de film


IMDB 8.3/10
Ik 8/10
Het taalprobleem was leuk ja gaf een twist aan een SF film die je niet verwacht meestal is het alleen wat geweld wat saai gaat worden daarom een leuke film het kijken waard!
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
  dinsdag 31 januari 2017 @ 19:39:10 #37
286575 Roces18
Chef de party
pi_168573381
Arrival was niet slecht maar iedereen die in de film speelt van Amy Adams tot Forest Whitaker kon zo worden ingeruild voor elk willekeurige acteur/actrice. Ze voegden imho niets toe, beetje automatische piloot allemaal.
pi_168581768
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2017 16:37 schreef Kamina het volgende:

[..]

Je mist het punt, maar dat is okay.

Spectral is geen slechte film, maar zeker geen goede. Hoogstens een 6-, met de min door gebrek aan originaliteit.
Ik was maar aan t dollen :) ik snap je punt
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_168581783
quote:
14s.gif Op dinsdag 31 januari 2017 19:25 schreef Stokken_en_stenen het volgende:

[..]

Het taalprobleem was leuk ja gaf een twist aan een SF film die je niet verwacht meestal is het alleen wat geweld wat saai gaat worden daarom een leuke film het kijken waard!
true :Y

quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2017 19:39 schreef Roces18 het volgende:
Arrival was niet slecht maar iedereen die in de film speelt van Amy Adams tot Forest Whitaker kon zo worden ingeruild voor elk willekeurige acteur/actrice. Ze voegden imho niets toe, beetje automatische piloot allemaal.
dat is ook waar ;)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_168581950
Skiptrace (2016)
Alternatieve titel: Jue Di Tao Wang

Skiptrace-2016.jpg

Hongkong / Verenigde Staten / China
Actie / Komedie
107 minuten

geregisseerd door Renny Harlin
met Jackie Chan, Johnny Knoxville en Bingbing Fan

Een van de weinige goede agenten die er nog te vinden zijn, Bennie Black, zit al meer dan een decennium achter de gevaarlijke misdaadbaas Victor Wong aan. Wanneer zijn jonge nichtje Samantha problemen krijgt met het misdaadsyndicaat van Wong, moet hij de enige man die haar kan helpen opsporen: de Amerikaanse gokker Connor Watts. Connor is op de vlucht voor dezelfde bende en een gevaarlijke Russische huurmoordenaar, maar Bennie onderschept hem eindelijk in Siberië. Hij begint aan een race tegen de klok om hem naar Hongkong te brengen.

Een zeer vermakelijke film. Jakie Chan en Johnny Knoxville is een leuke en goede combinatie.
Vanaf de eerste seconde tot het zowat het einde is het een en al actie en humor. Een aantal hilarische scènes, vooral met Knoxville, de bekende maar altijd indrukwekkende truckendoos van Jackie Chan, een hoop aziatische schoonheden, opvallende muziek (sommige scènes hadden zelfs een musical-sfeer...). 3/4 van de film draait weinig om het verhaal maar meer om het hilarische avontuur van het duo, het laatse stuk wordt de film ineens best wel serieus en heb je zoiets van: oh ja er is ook nog een verhaal gaande (hoewel het niet eht diepgaand is en het bekende recept van de Jackie chan-films) :) Iig een film die je wel vaker kunt kijken, als je eens een slechte dag hebt ofzo ;)


IMDB 5.6/10
Ik 7+/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  Forum Admin vrijdag 3 februari 2017 @ 11:12:02 #41
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_168636517
Arrival

Zeker een goede film, ook een keer weer de zeldzame insteek van 'aliens zijn niet per definitie evil'. sprak me heel erg aan en het onderliggende concept wat er doorheen gevlochten is was ook een leuke verrassing!

8.5
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_168637540
quote:
17s.gif Op vrijdag 3 februari 2017 11:12 schreef jogy het volgende:
Arrival

Zeker een goede film, ook een keer weer de zeldzame insteek van 'aliens zijn niet per definitie evil'. sprak me heel erg aan en het onderliggende concept wat er doorheen gevlochten is was ook een leuke verrassing!

8.5
8.5!?!?! Sow dan. Misschien proberen dan maar.
  Forum Admin vrijdag 3 februari 2017 @ 12:27:47 #43
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_168637900
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 februari 2017 12:06 schreef KingRoland het volgende:

[..]

8.5!?!?! Sow dan. Misschien proberen dan maar.
Ik ben we leen sucker voor dit soort films hoor, dus haat me niet als het tegen valt voor je :@.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_168654238
Free State of Jones (2016)

free_state_of_jones_ver6.jpg

Verenigde Staten
Historisch / Drama
139 minuten

geregisseerd door Gary Ross
met Matthew McConaughey, Gugu Mbatha-Raw en Keri Russell

De Amerikaanse burgeroorlog. Een zuidelijke boer uit Jones county, genaamd Newton Knight (Matthew McConaughey), stapt uit het leger en komt samen met andere boeren en gelijkgestemden in opstand tegen de Geconfedereerde Staten van Amerika. Daarbij weten ze een nieuwe staat op te richten: de Free State of Jones.

Een intrigerende, indrukwekkende, goede film. Het is een vrij lange zit maar meer dan de moeite waard. Uitstekend geacteerd door het hoofdpersonage. De film geeft goed de sfeer van de tijd weer. Een sterke toevoeging is dat ze een aantal keer tijdens de film echte foto's laten zien, het heeft echt een meerwaarde. Een goed verhaal dat goed is uitgewerkt. Het zijn eigenlijk 2 verhalen: het hoofdverhaal en een Klein verhaal dat zich 85 jaar later afspeelt maar wel gelinkt is aan het hoofdverhaal, maar dat Klein verhaal beslaat slecht een aantal flash-forwards... een paar trieste momenten wanneer de KKK flink aan het huishouden is na de oorlog.. Het einde was fenomenaal: een echte foto van Newton Knight waar hij je recht lijkt aan te staren, kippenvelmoment... Ook de aftiteling is sterk, nog een aantal echte foto's met een toepasselijk lied met goede tekst
Een dikke aanrader


IMDB 7/10
Ik 7.5/10

[ Bericht 0% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 04-02-2017 00:34:20 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  zaterdag 4 februari 2017 @ 02:15:21 #45
224960 highender
Travellin' Light
pi_168655626
The Accountant (2016)

The_Accountant_2016.jpg

Verenigde Staten
Drama / Misdaad
128 minuten

geregisseerd door Gavin O'Connor
met Ben Affleck, Anna Kendrick en J.K. Simmons

Christian Wolff is een wiskundig genie en altijd beter geweest met cijfers dan met mensen. Hij werkt met zijn specialistische kennis voor grote malafide organisaties in de wereld teneinde hun cijfers te manipuleren. Wanneer de anti-criminaliteitsbrigade van het Ministerie van Financiën hem wat te dichtbij komt, neemt hij een legitieme baan aan als afleiding: de boeken controleren van een robotfirma, maar ook hier blijkt niet alles pluis.

Een mix van Rain Man en Jason Bourne, enigszins voorspelbaar maar desondanks toch een erg leuke film, en heb hem zowaar in één ruk uitgekeken (de meeste films fungeren bij mij helaas als sterk slaapmiddel ;( ). Ben Affleck vertaald zijn rol meer dan goed en de rest van de cast ook, film blijft tot het einde boeiend. Het verhaal over de cijfermanipulatie klopt niet, maar dat maakt verder niet uit.

IMDb 7,4
Ik 7,5
pi_168749650
Before I Wake (2016)

before_i_wake_ver5.jpg

Verenigde Staten
Horror / Thriller
97 minuten

geregisseerd door Mike Flanagan
met Kate Bosworth, Thomas Jane en Jacob Tremblay

Jessie en Mark besluiten om een lief, achtjarig jochie te adopteren. Zijn naam is Cody. Wat ze niet weten is dat het kind doodsbang is om in slaap te vallen. In eerste instantie denken ze dat dit te wijten valt aan de instabiele woonsituaties die Cody heeft meegemaakt. Maar dan komen ze achter de verschrikkelijke waarheid.

Goede horrorfilm. Een goed en vrij origineel verhaal voor een horrorfilm. Goed uitgewerkt.
Ze hadden op zich wel wat meer 'horror-scenes' erin mogen proppen maar de kwaliteit van de scenes die erin zitten is erg goed, Pretty scary stuff :) niet de standaard geest die je in de meeste horrors wel tegenkomt maar goed over nagedacht en het einde verklaart een hoop van de vragen die blijven hangen in de film, erg goed gevonden naar mijn mening


IMDB 6.1/10.
Ik 7/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_168749724
Iceman (2014)
Alternatieve titels: ceman 3D, The Frozen Hero, Bing Fung: Chung Sang Chi Mun

Iceman-2014-Chinese-Movie-Poster-One.jpg

China / Hongkong
Actie / Komedie
104 minuten

geregisseerd door Wing-cheong Law
met Donnie Yen, Baoqiang Wang en Shengyi Huang

Een paleiswacht uit de Ming Dynastie - ten onrechte beschuldigd van moord - wordt opgejaagd door zijn drie broers. Alle vier raken per ongeluk bevroren en begraven tijdens een strijd. 400 jaar later worden ze ontdooid en gaan ze verder met het gevecht terwijl ze zich aanpassen aan het moderne leven.

Dit was toch een beetje een tegenvaller. Als fan van Donnie Yen (van de Ip Man films) was ik hier wel benieuwd naar. Er zitten zeker een aantal goede scenes in, Een aantal spectaculaire martial arts scenes en hier en daar een hilarische scene maar de humor was over het algemeen vrij matig. Bovendien is het een rommelig verhaal dat een beetje van de hak op de tak springt. Leuk om een keer te kijken

IMDB 4.8/10
Ik 6-/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_168768883
Tropa de Elite (2007)

Vanavond gratis en voor niks op YouTube Tropa de Elite bekeken, een Braziliaanse misdaadfilm uit 2007 over BOPE (Batalhão de Operações Policiais Especiais). Deze elite-eenheid van de politie voert een keiharde oorlog tegen drugs in de favela's.

tropa_de_elite-710060008-large.jpg

Het verhaal wordt verteld vanuit de hoofdpersoon Roberto Nascimento. Hij is commandant van een team van BOPE en wil ermee stoppen, mede omdat hij vader is geworden. In zijn zoektocht naar een opvolger komt hij uit bij de bedachtzame rekruut Matias en de wat meer daadkrachtige Neto.

Door hun ogen zien we hoe het corrupte systeem bij de Braziliaanse politie in elkaar zit en wordt de rauwheid van de favela's getoond, waar een mensenleven niets waard is.

Tropa de Elite is een goede film, die in sneltreinvaart de rotte plekken in de Braziliaanse maatschappij blootlegt. Met een dergelijke filmtitel zou je een stompzinnige actiefilm verwachten, maar het (soms erg harde) geweld in de film is eigenlijk bijzaak.

Minpuntje voor mij is de Portugese taal, die een beetje op mijn zenuwen werkt. Vervelend taaltje om naar te luisteren. En het camerawerk is intens, een beetje ADHD. Daar moet je van houden.

IMDB: 8,1/10
Ik: 7/10
It ain't over t-t-till it's over
pi_168786359
Help ! de dokter verzuipt !

film uit 1974 naar de gelijknamige roman van Toon Kortooms over een dokter die verliefd raakt op een onderwijzeres (een jonge Martine Bijl) en die raad zoekt bij een pastoor om haar hartje te veroveren.

Aardige film, kijkt ook lekker weg met wat humoristische momentjes als de instortende brug of de patient die telkens op sterven ligt waarvoor de dokter steeds moet uitrukken.

Ik geef 'em een dikke 7 !
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_168817260
The Autopsy of Jane Doe (2016)

jane-doe.png?itok=vKVQZta3

Verenigd Koninkrijk
Horror
99 minuten

geregisseerd door André Øvredal
met Emile Hirsch, Brian Cox en Ophelia Lovibond

Tommy en Austin Tilden zijn vader en zoon en beiden lijkschouwer. Ze worden belast met de autopsie van een jonge, onbekende vrouw. Sheriff Burke heeft gevraagd om de doodsoorzaak voor de volgende ochtend te ontdekken zodat hij een volledige verklaring naar de pers kan afleggen. Wanneer Tommy en Austin de autopsie verrichten beginnen er bovennatuurlijke gebeurtenissen plaats te vinden in het mortuarium.

Wederom een goede horrorfilm. Het is geen diepgaand verhaal maar wel goed gevonden. Niet je standaard horrorfilm. De film is van begin tot het einde spannend. Naarmate de autopsie vordert, komen er steeds meer aanwijzingen, steeds een stapje dichterbij het ontrafelen van het mysterie dat steeds groter wordt. Bij iedere stap bouwt de spanning verder op. Bij iedere stap gebeuren er steeds meer mysterieuze dingen... En dan wordt het best heftig. Goed einde. Aanrader

IMDB 6.9/10
Ik 7/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')