abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 17 januari 2017 @ 21:11:12 #1
12888 Skull-splitter
your selection of the finest
pi_168230919
registreer om deze reclame te verbergen
filmheaderani.gif

Hoe te posten in dit topic :?
Simpel! Zet de titel van de zojuist gekeken film neer, al dan niet bold plus IMDb-linkje. Vervolgens een mooie filmposter of frappant screenshot (geen gele kikkers of Moviemeterplaatjes!) en daaronder een verhaaltje wat je nu zo gaaf of niet gaaf aan de film vindt. Let op: controversiële meningen worden ten zeerste gewaardeerd! Ter afsluiting geef je de film nog de waardering in of sterren of een cijfer van 1 tot en met 10. Of je doet toch iets heel anders, dat mag ook. Loze maanddumps wat je gezien hebt of nietszeggende ultiem korte recensies worden desalniettemin minder gewaardeerd.

Meningen en vragen over het plot dienen gemarkeerd te worden met de spoiler-tag zodat je voor anderen de film niet verpest, als men ooit besluit de film nog eens te kijken :).

Kijkerslijstjes over de hele maand worden niet gewaardeerd.

Dat we elkaar mogen aansteken tot het kijken van elkaars filmkeuze. ^O^

Vorige topics.

OP topicreeks
I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
Steam: Skullsplitter
Origin-naam:013skullsplitter
  dinsdag 17 januari 2017 @ 21:12:36 #2
12888 Skull-splitter
your selection of the finest
pi_168230967
Arrival was een prachtfilm
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zaterdag naar The Bye Bye Man geweest, zelden zo'n beroerde film gezien die zichzelf desondanks zo serieus blijft nemen...
I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
Steam: Skullsplitter
Origin-naam:013skullsplitter
pi_168231407
Arrival is n prachtige film, idd. Mensen die m terzijde schuiven als pretentieus en/of pathetisch doen de film ernstig tekort.
You know what uranium is right? It's a thing called nuclear weapons and other things. Like lots of things are done with uranium, including some bad things.
pi_168233947
registreer om deze reclame te verbergen
Geen inhoudelijke discussies hier over films, mensen, open daar een apart topic voor. Dit topic wordt onleesbaar voor mensen die voor recensies komen als hier discussies komen in spoiler tags. Ik heb in het vorige topic ook al wat in spoiler tags moeten zetten.
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
pi_168236266
Arrival (2016)

arrival-poster-9.jpg

Verenigde Staten
Sciencefiction
116 minuten

geregisseerd door Denis Villeneuve
met Amy Adams, Jeremy Renner en Forest Whitaker

Nadat buitenaardse wezens op de aarde landen, wordt een taalkundige gerekruteerd door de Amerikaanse overheid om de bedoelingen van de wezens te ontcijferen. Terwijl ze de taal van de wezens begint te begrijpen, komen er bij haar telkens beelden naar boven uit haar eigen leven. Deze blijken de sleutel tot het ontraadselen van een groter mysterie rondom het buitenaards bezoek.

Intrigerende film. De film gaat al vrij in het begin goed van start, geen inleiding die een uur duurt maar vrij snel al wat je wilt zien, een ruimteschip en aliens :). Het is een goed verhaal, eentje die je aan het denken zet. Goed uitgewerkt... Flosofisch interessant perspectief hoe communicatie tot stand 'zou kunnen komen' tussen zulke wezens en ons. Doet me denken aan Neil Degrasse Tyson's uitspraak dat we niet eens met dieren kunnen praten met wie we hetzelfde DNA delen; :) hier zijn natuurlijk 2 voor de hand liggende kritieken op te geven dat hier wordt uitgegaan van een aanname dat aliens niet hetzelfde DNA zouden hebben en in dit geval hebben we te maken met wezens met een grotere intelligentie.
De film is spannend en bevat een aantal clues die mysterieus blijven tot het einde Het tempo houden ze redelijk goed vast.Mooi einde van de film


IMDB 8.3/10
Ik 8/10

[ Bericht 1% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 18-01-2017 08:18:07 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  Moderator woensdag 18 januari 2017 @ 09:32:55 #6
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_168238479
Logan's run 1976

logans-run-09.jpg

Een science fiction film over een utopische maatschappij waar iedereen ordelijk zonder zorgen leeft. Er is natuurlijk altijd een maar en die maar is je wordt niet ouder dan 30... de eerste 30 jaar zijn ingedeeld in groepen en die groepen zijn gedefinieerd door kleuren. Je bent bijvoorbeeld een aantal jaar groen en upgrade je naar rood. Aan het einde van rood dan kun je je opgeven voor renewal... Buiten dit utopische bestaan zijn er ook mensen die hieraan willen ontsnappen de zogenaamde runners. En er is een klasse de sandmen die er zijn om deze runners te vangen. Deze film gaat over een sandman die nadat zijn klok is verdraaid en hij ineens 30 is besluit een runner te worden. Hij sluit zich aan bij een groep en probeert te ontsnappen.

Het is een erg vermakelijke film al doet hij meer 60s dan 70s aan kwa sfeer. Verder zit er een paar vreemde scenes in die zorgen voor wat onfunctioneel naakt :D wat niets uitmaakt met Jenny agutter in de hoofdrol. Verder een erg leuk utopia verhaal. Het heeft me er ook toegezet om eens een TS Elliot boek te lezen namelijk old possums book of practical cats. Waarom dat is zou de film teveel spoileren dus dat laat ik open.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  woensdag 18 januari 2017 @ 09:40:16 #7
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_168238618
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
10s.gif Op dinsdag 17 januari 2017 21:12 schreef Skull-splitter het volgende:

Zaterdag naar The Bye Bye Man geweest, zelden zo'n beroerde film gezien die zichzelf desondanks zo serieus blijft nemen...

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_168273308
Had La La Land gezien en na vijf minuten vond ik de film al kut. Ik had de trailer niet gezien en ik dacht shit, wat is dit voor musical bullshit. Oke een Grease ofzo kan ik best hebben, maar om dit meteen in mijn gezicht te gooien bij het begin vond ik iets teveel. Naarmate de film vorderde vond ik hem wel veel beter worden en los van die musical ''bullshit'' is het gewoon een goede film. Het voegde ook niks toe imho, het enige waar ik de hele tijd aan zat te denken was dat ze het wel goed hadden bedacht. Je kan er zo natuurlijk een toneelstuk van op de markt laten komen en nog meer geld naar binnen harken. Voor mij had het echt niet gehoeven.... Jammer.

Nog maar te zwijgen over dat dansen. Waar de fuck sloeg dat op. (het zag er ook niet uit ook)

Een goede film die vele malen beter had kunnen zijn... 6,5/10

[ Bericht 3% gewijzigd door Roces18 op 19-01-2017 19:41:40 ]
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  Moderator vrijdag 20 januari 2017 @ 16:58:03 #9
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_168295772
Twelve angry men (1957)

1-12-angry-men-not-guilty.jpg

Een film over een amerikaanse jury die moeten oordelen over de rechtzaak van een van moord beschuldigde jongen. Elk van de twaalf mannen heeft een eigen kijk op het geheel. Het geeft een heel mooi beeld van de amerikaanse rechtstaat en waarom men jury dienst moet koesteren, het best weergegeven door grappig genoeg de immigrant van het stel. Verder is het een film die niet verder komt dan 1 kamer maar toch 1,5 uur boeiend blijft. Wat mij betreft een goed staaltje filmkunst. Al zitten er natuurlijk altijd wel wat haken en ogen aan wat betreft realiteitzin maar de wat klein onbegrijpelijke kronkels nemen niet weg dat dit een erg goede film is in mijn ogen.

Walkabout (1971)

v1.bjsxNjA5Njg7ajsxNzE5MTsxMjAwOzEwMjQ7NzY4

Een kleine jongen en een meisje raken (om nogal moeilijk te begrijpen redenen) alleen verzeild in de woestijn. Daar komen ze een aboriginal tegen die op walkabout is (een afzondering waarbij er van het land geleefd moet worden). Deze film is een soort aanklacht tegen hoe ver we van de natuur af zijn komen te staan maar ook wat voor grote gaten er zijn gevallen tussen verschillende maatschappijen. Daarnaast is het ook een soort van comming of age film of juist niet niet comming of age film. Dit is zo'n film waarbij het meeste niet uitgelegd of er dik bovenop ligt. Maar juist daardoor is het wel een film die je aan het denken zet. Je kunt je eenvoudig inleven in alle drie hoofdpersonen, en af en toe zou je willen schreeuwen naar één van hen begrijp dat nou toch! En dat maakt deze film in mijn boekje een prima film, Niet voor de mensen die niet van ietwat abstracte films houden maar voor de filmliefhebber die het niet erg vind af en toe in het duister te moeten tasten een aanrader.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_168311567
Passengers (2016)

passengers_02037852_ps_2_s-high%20(1).jpg

Verenigde Staten
Sciencefiction / Avontuur
116 minuten

geregisseerd door Morten Tyldum
met Jennifer Lawrence, Chris Pratt en Michael Sheen

Op een routinereis door de ruimte naar een verre kolonie worden twee passagiers door een storing 90 jaar te vroeg ontwaakt uit hun hyperslaap. Jim en Aurora zullen de rest van hun leven op het luxe ruimteschip moeten verblijven en al snel beginnen ze voor elkaar te vallen. De intense aantrekkingskracht tussen beiden valt niet te ontkennen, totdat ze erachter komen dat het ruimteschip in groot gevaar is. Met 5000 slapende bemanningsleden op het spel kunnen alleen Jim en Aurora een ramp voorkomen.

Goede film. Als je van astronomie en ruimtevaart houdt heeft t net allemaal wat extra. Een goed verhaal, best goed uitgewerkt, het ziet er allemaal goed uit, net zoals Jennifer Lawrence ;) hier en daar een paar visuele spectaculaire scènes...
Interessante futuristische technologie. De film bevat ook een interessant en moeilijk filosofisch/ethisch dilemma.... Er had wel wat meer 'actie' in mogen zitten... Laatste half uur was bovengemiddeld en een mooi einde..


IMDB 7.1/10
Ik 7/10

[ Bericht 1% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 21-01-2017 00:04:23 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_168313504
zondag 15 januari 2017 @ 23:22 • 289
golfer
Oké. Brimstone (2016) - IMDb dus gezien.

Wordt verkocht als een Western, maar, behalve dat het zich in die tijd afspeelt is het meer een verhaal over godsdienstwaanzin.
Opgedeeld in 4 Bijbelse boeken die in een niet chronologische volgorde aan ons vertoond worden.

Wel prachtig gefilmd en prima geacteerd, maar verder een erg 1-dimensionaal verhaal, die bij tijd en wijle wat te lang duurde.
Als ik deze film vergelijk met de film Elle van Paul Verhoeven die we gisteren zagen gaat mijn voorkeur duidelijk uit naar de gelaagdheid van Elle.

IMDb: 7,4
Ik: 6.9

Grootste gedeelte mee eens.
Actrices, kleine en grote Joanna waren top.

Beklemmende en gewelddadige film ook.

Ik geef het een 7,2

En Elle vond ik ook beter.
Life can be a bitch, so like it..
pi_168351061
Split
DsdPudz.jpg
Ik had Shamalamadingdong al afgeschreven na zijn laatste paar films, maar omdat deze goede kritieken kreeg ben ik m toch maar gaan kijken.
Hij is gelukkig niet zo lachwekkend slecht als The Happening of The Last Airbender en het eerste gedeelte is redelijk spannend, daarna wordt het echter een beetje too much. Ben er nog niet helemaal over uit of de minieme plot twist op het eind de film juist beter of slechter maakt.

Een 6.24 op de schaal van JJ.
Split (2016) - IMDb
Wie dit leest is hek.
  zondag 22 januari 2017 @ 23:16:44 #13
266972 govie
#Odegaardnaardekuip2018!
pi_168358749
Kom net van de sneakpreview vandaan net als vorige week.

xXx: Return of Xander Cage (2017)
Over de top geheim agenten film, omdat die wel heel erg over de top gaat, is ie toch wel leuk om dom weg te kijken.
7/10

The Great Wall (2017)
Big epos met mat damon. Wel goed maar ik vond hem te kort, het eind was niet naar opgebouwd en afgeraffeld maar wel heel mooi. Big chinese moviepictures zijn altijd geweldig om te zien qua decor. Als ze de film een half uur langer hadden gemaakt dan kwam die op lord of the rings niveau maar helaas nog niet in dit deel.
8/10

Live by Night (2016)
Minder spannend dan the great wall, maar wel een mooi en beter verhaal. Ik was heel de film geboeid en niks was afgeraffeld. Befvlek is altijd wel leuk om naar te kijken en het concept van de film was gewoon beter uitgewerkt en geraffineerder dan die van mat damon.
8.5/10
pi_168388736
The Monster (2016)

The-Monster-%25282016%2529.jpg

Verenigde Staten
Horror
91 minuten

geregisseerd door Bryan Bertino
met Zoe Kazan, Aaron Douglas en Ella Ballentine

Een moeder en dochter zitten opgesloten in een donker bos. Ze worden gemarteld door een krijsend schepsel, niet menselijk of dierlijk. De relatie tussen moeder en dochter staat onder grote druk. De 10-jarige Lizzy heeft al het vertrouwen in haar moeder Kathy verloren maar probeert moedig en onverschrokken te blijven. Kathy houdt het nauwelijks nog vol maar weet dat alleen de beschermende liefde van een moeder, haar meest primaire instinct, haar dochter kan redden van datgene dat loert in de duisternis.

Tegenvaller. Het duurt een tijdje voor er een beetje actie in komt. Het monster zie je af en toe, maar veel te weinig. Spanning zit er niet echt in. De film zit vol 'fouten' en 'onwaarschijnlijkheden'. Er zitten een aantal flash-backs in die niks toevoegen, ze hadden het net zo goed weg kunnen laten. Geen originaliteit, voorspelbaarheid... Weinig positiefs, ok er zaten een paar redelijk goede scènes in, 1 of 2... :)

IMDB 5.3/10
Ik 3.5/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_168389679
The arrival was goed! Daar heb ik niets aan toe te voegen. 8

Morgan (2016) - IMDb
A corporate risk-management consultant must decide whether or not to terminate an artificially created humanoid being.

Aardige film, de gemaakte mens is altijd een interessant idee. Er zitten voldoende spannende momenten in. Mag ik zeggen dat het een voorspelbaar einde had? 7

The Girl with All the Gifts (2016) - IMDb
A scientist and a teacher living in a dystopian future embark on a journey of survival with a special young girl named Melanie.

Leuke film, geweld is minder grafisch in beeld gebracht. Het verhaal neemt je mee. 7,5
pi_168401147
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 16:58 schreef Bosbeetle het volgende:
Twelve angry men (1957)

[ afbeelding ]

Een film over een amerikaanse jury die moeten oordelen over de rechtzaak van een van moord beschuldigde jongen. Elk van de twaalf mannen heeft een eigen kijk op het geheel. Het geeft een heel mooi beeld van de amerikaanse rechtstaat en waarom men jury dienst moet koesteren, het best weergegeven door grappig genoeg de immigrant van het stel. Verder is het een film die niet verder komt dan 1 kamer maar toch 1,5 uur boeiend blijft. Wat mij betreft een goed staaltje filmkunst. Al zitten er natuurlijk altijd wel wat haken en ogen aan wat betreft realiteitzin maar de wat klein onbegrijpelijke kronkels nemen niet weg dat dit een erg goede film is in mijn ogen.

Walkabout (1971)

Oe ja, die ken ik... aanrader :Y
pi_168410610
Goksung (2016)
Alternatieve titel: The Wailing

TheWailing_420x594affiche_DEFweb-534x754.jpg

Zuid-Korea
Horror / Drama
156 minuten

geregisseerd door Hong-jin Na
met Do Won Kwak, Jung-Min Hwang en Woo-hee Chun

Een rechercheur doet onderzoek naar een reeks bizarre moorden die in het dorp hebben plaatsgevonden. Tijdens zijn zoektocht naar de dader krijgt hij het vermoeden dat de moorden mogelijk een link hebben met zijn eigen dochter. In alle wanhoop probeert hij vervolgens zijn dochter te redden.

Het is een lange zit, maar wel de moeite. Het eerste uur viel tegen, maar had ook hoge verwachtingen na het lezen van een aantal goede recensies, er zaten wel een paar goede scenes bij...Daarna begint er vaart in het verhaal te komen. Ze houden wel zowat de hele 2.5 half uur het mysterie vast. Tegen het einde van de film ging t van... "is t nu die?" of is t die?' nee toch die... oh nee toch niet...." je kent t wel :) De horror had wel wat meer gemogen, het is vooral een thriller tot het laatste uur zowat, Het is geen standaard horror die het moet hebben van schrikmomenten, het draait meer om het verhaal, Een paar toffe culurele rituelen die voorbij komen; toch wel een aanrader...

IMDB 7.5/10
Ik 7/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  woensdag 25 januari 2017 @ 21:31:01 #18
266972 govie
#Odegaardnaardekuip2018!
pi_168427926
Assasins Creed

Is toch wel een ondergewaardeerde 3D film. Ik vond hem beter dan "the great wall" die nu ook draait. Het verhaal is goed, goede opbouw en niet afgeraffeld. De aktie was leuk. Ja echt een leuke bioscoopfilm en ik verwacht ook een deel 2.

8/10
  donderdag 26 januari 2017 @ 15:09:20 #19
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_168442264
Split (2016) - IMDb
in Pathé.

Ik vond hem erg goed, hij raakte me en ik vond James McAvoy de verschillende persoonlijkheden goed spelen. Bij het einde van de film hoorde ik een of andere zeikgast voorin de zaal 'Kutfilm!' roepen. Ik herken me er niet in, ik heb me prima vermaakt.

Aan het einde van de film zit trouwens nog een grappig bruggetje van de maker (M Night Shyamalan).
"Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time."
—Thomas A. Edison
pi_168479056
MV5BMzUzNDM2NzM2MV5BMl5BanBnXkFtZTgwNTM3NTg4OTE@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg
Ge-wel-dig deze film van het begin tot het eind puur amusement! Leuke muziek, mooie beelden, mooi verhaallijn ik kom gewoon woorden tekort voor deze film.
10/10!!
  zaterdag 28 januari 2017 @ 00:01:09 #21
233102 cherrycoke
This picture disturbs me
pi_168482192
Unsere Mütter, unsere Väter (Generation War)

Unsere Mütter, unsere Väter (TV Mini-Series 2013– ) - IMDb

csm_muetter_vaeter_a01dd343ed.jpg

goed camerawerk met soms aanvaardbaar acteer werk maakt dit echt een mooei mini serie die ik even onder de aandacht wou brengen mocht je hem nog niet gezien hebben.

je zou bijna sympathie krijgen voor de nazi's

IMDB 8.5
ik dikke 9
🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂🚂
pi_168482636
The Great Wall (2016)

The-Great-Wall_poster_goldposter_com_5.jpg

Verenigde Staten / China
Actie / Fantasy
104 minuten

geregisseerd door Yimou Zhang
met Matt Damon, Jing Tian en Pedro Pascal

William, een Europese huursoldaat, is samen met zijn kompaan op zoek naar zoektocht naar een krachtig wapen als ze gevangen genomen worden door het Chinese leger. Vervolgens raken ze verzeild in een oorlog tegen monsters die het bestaan van China bedreigen. William moet kiezen tussen zich in de strijd mengen, of zijn oorspronkelijke zoektocht voortzetten.

Een goede film. Een epische sfeer, af en toe indrukwekkende scenery, spectaculaire actie en meer dan genoeg. Geen diepgaand verhaal maar leuk gevonden en redelijk goed uitgewerkt. De manier waarop ze de Great Wall verdedigen was vaak origineel en de wapens en gevechten hadden wel een wauw-factor maar ook vaak ver gezocht :) Hier en daar wat cliché's, goed einde. De film heeft dan wel een epische sfeer, maar toch zou ik de film over het algemeen niet als episch bestempelen

IMDB 6.3/10
Ik 7/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  zondag 29 januari 2017 @ 23:28:04 #23
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_168533757
Moonlight (2016) - IMDb

Prima verhaal, goed geacteerd en ik snap de vele prijzen en nominaties en toch...ik vind het niet de allerbeste Oscarwaardige film van 2016.

IMDb: 8,2
Ik: 7,9
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 29 januari 2017 @ 23:49:24 #24
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_168534469
quote:
14s.gif Op zondag 29 januari 2017 23:28 schreef golfer het volgende:
Moonlight (2016) - IMDb

Prima verhaal, goed geacteerd en ik snap de vele prijzen en nominaties en toch...ik vind het niet de allerbeste Oscarwaardige film van 2016.

IMDb: 8,2
Ik: 7,9
Daar wilde ik vanmiddag heen. Uitverkocht. Dus ga later deze week, heb het kaartje maar alvast gekocht.
In plaats van naar Moonlight naar Personal Shopper gegaan, dat was geen slimme zet. Ik vond het vage 'verhaal' incoherent, zonder begin of eind. Ik vond het dus geen goede film, ondanks het prima spel van Kristen Stewart.

Deze intro van de recensie uit De Morgen geeft mijn gevoel wel aardig weer:

quote:
In Personal Shopper maakt regisseur Olivier Assayas te veel gebruik van Kristen Stewarts uitstraling om te verbergen dat hij nauwelijks een verhaal te vertellen heeft.
Curiosity cultured the cat
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  maandag 30 januari 2017 @ 10:27:16 #25
100191 PirE
Geaux Tigers
pi_168537774
The Handmaiden
http://m.imdb.com/title/tt4016934/

EX5ytPf.jpg

Een Koreaanse gaat werken voor een rijke Japanse met het doel om haar te belazeren zodat ze samen met haar mannelijke handlanger (hij moet de Japanse verleiden) haar geld kan stelen.

Film is opgedeeld in 3 delen zodat je het verhaal van alle kanten ziet, sommige scènes komen meerdere keren voorbij en dan ontdek je weer iets nieuws. Het ziet er fantastisch uit, mede dankzij de lokatie, mooie kostuums en muziek.

8,5/10.
“Never assume you will win, never feel safe, never feel confident, never send a "We got this!" text, never take anything for granted, never pose for a picture late in the game, always expect the worst while rooting for the best.”
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')