abonnement Unibet Coolblue
  User die overal opduikt 2022 dinsdag 17 januari 2017 @ 19:57:49 #1
186611 Haags
pi_168228367
Syri

Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syri opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul


Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Zonder wrijving geen glans
pi_168229433
Hey haags kwartiertje heb je je bij IS aangesloten??

  dinsdag 17 januari 2017 @ 20:45:46 #3
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_168229902
Brasco_Aad twitterde op dinsdag 17-01-2017 om 19:33:40 UNPRECEDENTED Russian and Syrian Air strikes on #ISIS terrorist positions in #DeirEzzor. reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 17 januari 2017 @ 21:00:37 #4
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_168230532
NatDefFor twitterde op dinsdag 17-01-2017 om 18:59:51 A message from soldier in Deir ez-Zor:Deir ez-Zor will endure https://t.co/JbHwq1Ped8 reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_168236942
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 januari 2017 20:34 schreef no1uknow het volgende:
Hey haags kwartiertje heb je je bij IS aangesloten??

[ afbeelding ]
haha mooie vent dit. Beetje humor in het kalifaat zal ze goed doen.
pi_168236953
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2017 01:53 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

haha mooie vent dit. Beetje humor in het kalifaat zal ze goed doen.
Man op de foto is geen IS-strijder.
pi_168236965
quote:
US-led coalition spokesman confirmed that it has begun carrying out airstrikes in support of Turkish Forces in Al-Bab
https://twitter.com/metesohtaoglu/status/821520701836447744

Papa VS to the rescue.
pi_168237066
Nieuwe speeltjes aangekomen voor Assad.

Kwestie van tijd en Syri is weer volledig onder controle.

https://syria.liveuamap.c(...)rian-express-russian
pi_168242335
quote:
achteraf is ze wel teruggekomen van deze woorden meen ik, maar verwerpelijke uitspraken desalniettemin
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168242381
isis nog steeds on the move

worldonalert twitterde op woensdag 18-01-2017 om 13:08:40 #DeirEzzor: #ISIS is advancing at #DeirEzzor Airport and has captured the Electric Sub Station.https://t.co/yUapM1jTg8 reageer retweet
worldonalert twitterde op woensdag 18-01-2017 om 13:13:40 #DeirEzzor: #ISIS has captured Tall Baruq north of 137th Mechanized Brigade.https://t.co/WB3Bi7yGc3 reageer retweet
hmmmm

sayed_ridha twitterde op woensdag 18-01-2017 om 10:05:43 SyAAF carried out rare airstrikes on al-Bab which it hasn't done since the start of Turkey's Euphrates Shield reageer retweet


[ Bericht 16% gewijzigd door Slayage op 18-01-2017 13:23:53 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168242535
je krijgt wel stoere shit als je werkt voor de russen :D

sayed_ridha twitterde op woensdag 18-01-2017 om 10:18:03 At Tayfor Airbase the newly formed and Russian supplied 5th Corps have been deployed in their first battle against… https://t.co/hTBjtZHL5B reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168244143
Ben benieuwd of de Turken nog steeds Raqqa willen veroveren na Al Bab. _O-
  woensdag 18 januari 2017 @ 17:04:04 #14
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_168247468
quote:
Iraakse legerleider: ‘Oost-Mosul bevrijd’

Het Iraakse regeringsleger heeft Oost-Mosul heroverd op strijders van de terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Dat vertelde de Iraakse luitenant-generaal Talib Shaghati woensdag aan verslaggevers in een dorpje ten oosten van Mosul, melden de BBC en persbureaus Reuters en AP.

Volgens Shaghati heeft de antiterreurbrigade van het regeringsleger IS verdreven uit alle wijken die ze volgens bevel moest aanvallen. “Vandaag vieren we de bevrijding van Oost-Mosul”, zei Shaghati. Ten oosten van de rivier de Tigris, die de stad doorkruist, is het nog slechts in een klein gebied onrustig. Daar vechten reguliere troepen met IS-strijders.
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_168247969
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2017 17:04 schreef Perrin het volgende:

[..]

Allah akbar inshallah snel west mosul
  woensdag 18 januari 2017 @ 18:16:06 #16
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168249185
Iemand enig idee of ze voor een volledige omsingeling gaan? Het lijkt me niet dat ze met pontons de rivier gaan oversteken.
pi_168251206
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 18 januari 2017 @ 19:45:13 #19
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168251470
quote:
10s.gif Op woensdag 18 januari 2017 19:36 schreef Slayage het volgende:

[..]

zit hij in het stuk bij het vliegveld?
Nee volgens mij cemetery
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_168251657
quote:
10s.gif Op woensdag 18 januari 2017 19:36 schreef Slayage het volgende:

[..]

zit hij in het stuk bij het vliegveld?
quote:
1s.gif Op woensdag 18 januari 2017 19:45 schreef Szura het volgende:

[..]

Nee volgens mij cemetery
Klopt, "al-Maqabir"
pi_168252089
quote:
1s.gif Op woensdag 18 januari 2017 19:51 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

[..]

Klopt, "al-Maqabir"
mocht het vliegveld vallen dan kan ie alsnog verder dus.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168253005
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2017 18:16 schreef Richestorags het volgende:
Iemand enig idee of ze voor een volledige omsingeling gaan?
Ja, ze gaan eerst Tal Afar bevrijden en dan west Mosul. Ze zijn geen turken _O-
  woensdag 18 januari 2017 @ 21:44:43 #24
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168256016


Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 19 januari 2017 @ 07:11:50 #25
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168261288
quote:
1s.gif Op woensdag 18 januari 2017 20:31 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

Ja, ze gaan eerst Tal Afar bevrijden en dan west Mosul. Ze zijn geen turken _O-
Turkije mag zich toch wel diep schamen. Het Irakese leger, geplaagd door corruptie, presteert beter in een grotere stad tegen meer strijders dan het "machtige" Turkse leger. Het laat overigens wel weer mooi zien hoe incompetent Arabische legers destijds wel niet moeten zijn geweest als Turkije al dat gebied kon veroveren _O-
pi_168261487
Je zou denken dat men blij is met ieder vorm van IS bestrijden groot of klein, niet als het Turkije is. :')
  donderdag 19 januari 2017 @ 08:08:36 #27
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_168261495
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_168263244
quote:
ALLAHU AKBAR

quote:
De burgers en militairen zitten als het ware op een eiland, omringd door haaien, terwijl de zeespiegel iedere dag stijgt.
:D

[ Bericht 16% gewijzigd door Slayage op 19-01-2017 10:30:10 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168263417
quote:
10s.gif Op donderdag 19 januari 2017 08:05 schreef Triggershot het volgende:
Je zou denken dat men blij is met ieder vorm van IS bestrijden groot of klein, niet als het Turkije is. :')
turkenhaat zit te diep in de psyche bij velen, daar kan een organisatie als isis, dat pas een paar jaar bestaat nooit tegenop. deze mensen zijn overigens hier niet eens bewust van, maar komt tot uiting onder bepaalde omstandigheden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168264019
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 07:11 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Turkije mag zich toch wel diep schamen. Het Irakese leger, geplaagd door corruptie, presteert beter in een grotere stad tegen meer strijders dan het "machtige" Turkse leger. Het laat overigens wel weer mooi zien hoe incompetent Arabische legers destijds wel niet moeten zijn geweest als Turkije al dat gebied kon veroveren _O-
Turkije wil zo min mogelijk burgerslachtoffers maken.
Dat is het verschil en niets anders.
Binnenkort onthoofdingen in Deir krijg ik net te lezen.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_168264300
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 10:51 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Turkije wil zo min mogelijk burgerslachtoffers maken.
uiteraard om ook zo min mogelijk slachtoffers te incasseren. als je ervoor kiest om steden in puin te leggen in turkije, zoals we hebben gezien in de steden waar de PKK dacht een revolutie te beginnen, waarom niet hetzelfde doen in syrie? wat dat betreft maken de turken geen verschil tussen de operaties in turkije en syrie.

we juichen hier terecht om de vele/snelle successen van de irakezen in hun strijd tegen isis, maar staan geen moment stil bij het feit hoeveel slachtoffers er onder de iraakse eenheden vallen. wat dat betreft zijn de turken zuinig op hun manschappen en dat is imo alleen maar lovenswaardig. echter hier ziet men alleen het feit dat al bab nog steeds staat (fail turken) en de helft van mosul is heroverd (succes irakis). zonder stil te staan wat het de irakis heeft gekost in slachtoffers om die successen zo snel te behalen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168264386
stilte voor de storm of is de aanval afgeslagen weer?

sayed_ridha twitterde op woensdag 18-01-2017 om 20:57:31 Calmness reported on fronts in DeirEzzor reageer retweet
ik vind overigens dat ze een mini- serie moeten maken over zahreddin en het beleg van deir :Y
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168264407
Wat een propaganda stunt zal het voor isis worden als ze Zahreddin weten te onthoofden.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_168264431
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 11:16 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Wat een propaganda stunt zal het voor isis worden als ze Zahreddin weten te onthoofden.
het zou pas een propaganda stunt zijn als ze hem een issi gelovige zouden maken ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168264602
de grote duivel mag natuurlijk niet aanwezig zijn. echter zou het ook voor binnenlandse consumptie zijn dit soort uitspraken.

Contrary to Turkey and Russia, Iran rules out US participation in Astana talks
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168264888
10 Militairen gexecuteerd in Deir Ezzor door ze met een tank over te rijden -O-

Maar dat is iig een snellere dood dan onthoofd of levend verbrand te worden.

Hopelijk komt er snel redding.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_168264930
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 11:40 schreef StateOfMind het volgende:
10 Militairen gexecuteerd in Deir Ezzor door ze met een tank over te rijden -O-

Maar dat is iig een snellere dood dan onthoofd of levend verbrand te worden.

Hopelijk komt er snel redding.
hangt er van af hoe snel de tank rijdt en waar die start met het overrijden ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168265808
quote:
10s.gif Op donderdag 19 januari 2017 11:10 schreef Slayage het volgende:
uiteraard om ook zo min mogelijk slachtoffers te incasseren. als je ervoor kiest om steden in puin te leggen in turkije, zoals we hebben gezien in de steden waar de PKK dacht een revolutie te beginnen, waarom niet hetzelfde doen in syrie? wat dat betreft maken de turken geen verschil tussen de operaties in turkije en syrie.

we juichen hier terecht om de vele/snelle successen van de irakezen in hun strijd tegen isis, maar staan geen moment stil bij het feit hoeveel slachtoffers er onder de iraakse eenheden vallen. wat dat betreft zijn de turken zuinig op hun manschappen en dat is imo alleen maar lovenswaardig. echter hier ziet men alleen het feit dat al bab nog steeds staat (fail turken) en de helft van mosul is heroverd (succes irakis). zonder stil te staan wat het de irakis heeft gekost in slachtoffers om die successen zo snel te behalen.
Al Bab met Mosul vergelijken is fout. Al Bab ligt niet in Turks gebied, Mosul wel in Irak. Turkije kan niet geheel Bab omsingelen en een beleg aangaan omdat het Syri is. In Mosul wel. Turkije kan niet vervolgens na een beleg alle militairen middellen in zijn volledigheid inzetten om de stad te ontruimen. Mosul wel. Turkije doet die hele Eufraat operatie alleen. IS in Irak en Mosul wegkrijgen is US-Iran-Koerden en alles in een.

Dat het niet in al Bab zoals men vooraf had gedacht is zeker waar. Maar een vergelijking met Mosul is fout.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_168265867
quote:
10s.gif Op donderdag 19 januari 2017 11:25 schreef Slayage het volgende:
de grote duivel mag natuurlijk niet aanwezig zijn. echter zou het ook voor binnenlandse consumptie zijn dit soort uitspraken.

Contrary to Turkey and Russia, Iran rules out US participation in Astana talks
Buiten dat staat zonder de US Turkije helemaal alleen als backer van de rebellen. Dat is belangrijker voor Iran dat een deal vreest tussen Rusland EN Turkije waarbij de Russen de aanwezigheid van rebEllen in Noord Syri aanvaarden in ruil voor andere zaken. Dat is niet wat Iran wil: blijvende dreiging voor diens project in Syri en de gehele Levant.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_168266185
quote:
10s.gif Op donderdag 19 januari 2017 10:15 schreef Slayage het volgende:

[..]

turkenhaat zit te diep in de psyche bij velen, daar kan een organisatie als isis, dat pas een paar jaar bestaat nooit tegenop. deze mensen zijn overigens hier niet eens bewust van, maar komt tot uiting onder bepaalde omstandigheden.
Voor mij is er geen verschil tussen een IS gebied en een TR gebied.
Beide staan voor het zelfde, een soennitisch republiek.

Turken moeten lekker hun interne problemen oplossen, en als ze last van Syri hebben een hoge muur bouwen, verder hebben ze niets te zoeken in andermans land.
pi_168266283
quote:
10s.gif Op donderdag 19 januari 2017 10:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

ALLAHU AKBAR

[..]

:D
Jij vindt dat geweldig?
mon citoyens vous serez unis.
pi_168266520
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 13:03 schreef HSG het volgende:

[..]

Jij vindt dat geweldig?
Het blijft een soenniet uit Turkije he
pi_168266552
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 13:16 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Het blijft een soenniet uit Turkije he
Oh ja die verheerlijken geweld.
mon citoyens vous serez unis.
  donderdag 19 januari 2017 @ 13:58:03 #44
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168267345
Het stokpaardje Turkenhaat wordt weer van stal gehaald als het falen van het Turkse leger wordt blootgelegd.
pi_168267952
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 12:34 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Buiten dat staat zonder de US Turkije helemaal alleen als backer van de rebellen. Dat is belangrijker voor Iran dat een deal vreest tussen Rusland EN Turkije waarbij de Russen de aanwezigheid van rebEllen in Noord Syri aanvaarden in ruil voor andere zaken. Dat is niet wat Iran wil: blijvende dreiging voor diens project in Syri en de gehele Levant.
dat is het grootste probleem met dat hele syrie ook, doordat de verschillende buitenlandse spelers tegenstrijdige belangen hebben. zelfs "kamp assad" staat niet op 1 lijn.

quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 12:31 schreef Aloulu het volgende:

Al Bab met Mosul vergelijken is fout. Al Bab ligt niet in Turks gebied, Mosul wel in Irak. Turkije kan niet geheel Bab omsingelen en een beleg aangaan omdat het Syri is. In Mosul wel. Turkije kan niet vervolgens na een beleg alle militairen middellen in zijn volledigheid inzetten om de stad te ontruimen. Mosul wel. Turkije doet die hele Eufraat operatie alleen. IS in Irak en Mosul wegkrijgen is US-Iran-Koerden en alles in een.

Dat het niet in al Bab zoals men vooraf had gedacht is zeker waar. Maar een vergelijking met Mosul is fout.
true. ik denk dat je je veel meer kan veroorloven als je een strijd op leven of voert in je eigen land (isis in irak). ook is de strijd tegen isis heel helder in irak, in syrie is het altijd heel onduidelijk geweest waar de lijnen precies liggen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168268011
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 12:58 schreef Zalmplaat010 het volgende:

Turken moeten lekker hun interne problemen oplossen, en als ze last van Syri hebben een hoge muur bouwen, verder hebben ze niets te zoeken in andermans land.
een land waar je vreselijk veel last van hebt en een grens van 1000 kilometer mee deelt heeft turkije inderdaad niks te zoeken.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168268028
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 13:03 schreef HSG het volgende:

[..]

Jij vindt dat geweldig?
wablief?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168268119
quote:
10s.gif Op donderdag 19 januari 2017 08:05 schreef Triggershot het volgende:
Je zou denken dat men blij is met ieder vorm van IS bestrijden groot of klein, niet als het Turkije is. :')
Dezelfde Turkije die jarenlang bewust IS-strijders hun gang liet gaan in het grensgebied? Dat is zoiets als medelijden hebben met de brandstichter.
pi_168268226
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 12:31 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Al Bab met Mosul vergelijken is fout.
Dit, zelfs Tal Afar is niet te vergelijken met al-bab. Al-bab is niks, een dorpje.....
pi_168268319
quote:
10s.gif Op donderdag 19 januari 2017 10:15 schreef Slayage het volgende:

[..]

turkenhaat zit te diep in de psyche bij velen,
:')

Erdogan=turken ?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')