abonnement Unibet Coolblue
pi_168150779
Contract: Detacheringsovereenkomst fase A , bepaalde tijd , uitsluiting uitzendbeding en uitsluiting loondoorbetalingsverplichting.

(verder staat in het contract dat tussentijdse beëindiging van het het contract mogelijk is wanneer de opdrachtgever dat wilt.)

Contractduur: 3 maanden.

Ik werk sinds 9 maanden bij een bedrijf in Utrecht. Ik heb laatst mijn contract weer verlengd en dus een handtekening gezet op de 4de contract. (elke 3 maanden moet je opnieuw je contract tekenen zodat die wordt verlengd.) Dus de contract zelf loopt nog 3 maanden.

En nu is het dus zo dat de opdrachtgever de opdracht tussentijds heeft beëindigd zonder inachtneming van de opzegtermijn van 1 maand. Dus ik kreeg ineens te horen dat ik niet meer hoef te komen. De reden waarom ik niet meer welkom ben , heb ik niet via de opdrachtgever gehoord maar via de uitzendonderneming. Die beweert dat de opdrachtgever mijn houding niet goed vind en dus niet meer verder wilt werken met mij en dat ik dus niet meer welkom ben.

De uitzendonderneming beweert dat ik geen recht heb op de opzegtermijn van 1 maand omdat de contract zelf nog gewoon doorloopt bij de uitzendonderneming zelf. Dus de uitzendonderneming beweert dat de opdrachtgever zich niet hoeft te houden aan de opzegtermijn. De uitzendonderneming geeft verder aan dat ze werk voor mij zullen proberen te vinden zolang de contract nog loopt. De uitzendonderneming geeft verder aan dat ik me moet aanmelden bij de UWV voor een uitkering.

Echter , ik ben momenteel wel gewoon werkloos en dus heb ik ineens geen inkomsten meer. Ik heb verder ook geen zekerheid dat de UWV mijn uitkering aanvraag zal accepteren. Ook heb ik de kans niet gehad om ander werk te zoeken omdat alles heel plots gebeurde. Ik ben ook niet ontslagen op staande voet.

Volgens de CAO van ABU waar de uitzendonderneming aan is verbonden bestaat er een regel waarin staat dat wanneer de overeenkomst tussentijds wordt beëindigd er een opzegtermijn bestaat van 1 maand.

Extra info over de overeenkomst en ontslag:

http://www.mkbservicedesk(...)jdelijk-contract.htm

http://profiwork-personee(...)uitzendovereenkomst/

Vooral bij de bovenstaande bron van profiwork zie ik iets interessants staan , namelijk het volgende:

''Als tussentijdse opzegging mogelijk is, geldt voor het personeelsbureau en de opdrachtgever een opzegtermijn van 1 maand.''

Mijn vraag: Heb ik dus recht op die 1 maand loon aangezien de opdrachtgever zich niet heeft gehouden aan de opzegtermijn?

[ Bericht 0% gewijzigd door Maikelvang op 15-01-2017 05:50:30 ]
ok
pi_168151636
Denk eerder dat werkgever geen vast contract wilde aanbieden.

Hoop dat een ander je hier meer inhoudelijk kan helpen.
Heb je toevallig een rechtsbijstand?
Juridisch loket is misschien ook nog een optie anders.
  Moderator zondag 15 januari 2017 @ 09:05:31 #3
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_168152031
Waarom al die dikgedrukte woorden?

En ik vermoed dat je nergens recht op hebt. Maar laat je uitzendbureau dat met je opdrachtgever uitvechten. En nu is wel een mooie gelegenheid om je vrienden bij je rechtsbijstandverzekering nog een gelukkig nieuwjaar te wensen.
pi_168153069
Ik werk zelf bij een uitzendbureau en als er een klacht is dan mogen uitzendkrachten daar soms ook niet meer werken. Soms zegt de werkgever dit zelf ook, soms moeten wij dit bespreken. Als het mogelijk is proberen we het op te lossen, maar soms wil de klant dit echt niet meer. Ik weet niet in welke branche jij zit, maar het uitzendbureau waar ik bij werk heeft genoeg klanten om een andere werkgever aan te bieden.
Wat wel zo kan zijn is dat er geen werk is (en uitzendkrachten niet bereid zijn om wat verder te reizen), omdat zij in een gehucht wonen.

Verder hebben wij genoeg uitzendkrachten die een aanvullende uitkering krijgen van het uwv, omdat zij niet rondkomen van de gewerkte uren bij ons, dus ik weet dat het mogelijk is, alleen moeten alle gewerkte uren wel doorgegeven worden.

Het contract beëindigen lijkt mij niet, want je mag ook nog 6 fase B contracten en dan komt pas fase C.
pi_168153237
Je kunt natuurlijk heel moeilijk gaan doen en dan mag je nog 4 weken uitwerken terwijl het bedrijf je niet wil, dat zal leuk zijn. Uitzendbureaus denken zoals gezegd vaak met je mee, of ze kennen je nu beter en willen niet meer met je verder omdat er erg veel betere kandidaten zijn
<hr>
pi_168153316
Je bent nog een maand in dienst, dus krijg je nog een maand salaris van uzb, daarna ga je in de ww. Hoeveel uren staan er in je contract?

Oh wacht Fase A.

Uitsluiting Uitzendbeding = Zowel jij als het Uitzendbureau mag niet zomaar opzeggen
Uitsluiting Loondoorbetaling = Niet werken, geen geld.

Ofwel, een zeer nadelig contract voor jouw. Je mag niet zomaar opzeggen, maar de werkgever kan wel zomaar je aantal uren opzeggen.

[ Bericht 56% gewijzigd door Fer op 15-01-2017 10:54:10 ]
.
  zondag 15 januari 2017 @ 10:45:51 #7
370487 Hallmark
Geverifieerde account
pi_168153532
quote:
8s.gif Op zondag 15 januari 2017 05:36 schreef Maikelvang het volgende:
Echter , ik ben momenteel wel gewoon werkloos en dus heb ik ineens geen inkomsten meer
Hoezo? Je hebt nu toch gewoon 1 maand salaris van het UZB?

Maar inderdaad, nu verder zoeken naar een job.
Geinspireerd door historische gebeurtenissen en karakters. Dit werk van fictie was ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd door een multicultureel team van verschillende religies en geloven.
pi_168153858
Voogens de ABU artikel 15 lid 2a heb je bij een 3 maandscontract een opzegtermijn van 7 dagen.

Maar volgens lid 3 geldt dit helaas niet voor contracten met uitsluiting van loondoorbetalingsverplichting.

Dus geldt nog altijd mijn vorige post, zeer nadelig voor jouw.

[ Bericht 26% gewijzigd door Fer op 15-01-2017 11:10:42 ]
.
pi_168156300
quote:
1s.gif Op zondag 15 januari 2017 11:02 schreef Fer het volgende:
Voogens de ABU artikel 15 lid 2a heb je bij een 3 maandscontract een opzegtermijn van 7 dagen.

Maar volgens lid 3 geldt dit helaas niet voor contracten met uitsluiting van loondoorbetalingsverplichting.

Dus geldt nog altijd mijn vorige post, zeer nadelig voor jouw.
Artikel 15 , lid 2 sub B: Voor de uitzendonderneming bedraagt de in lid 1 van dit artikel bedoelde opzegtermijn één maand.

3.In afwijking van het bepaalde in lid 1 en lid 2 van dit artikel kan elke detacheringsovereenkomst die is aangegaan voor bepaalde tijd onder het beding tot uitsluiting van de loondoorbetalingsverplichting door beide partijen bij de detacheringsovereenkomst tussentijds onverwijld worden opgezegd, indien door de uitzendonderneming een beroep wordt gedaan op het zojuist vermelde beding. In dit geval kan de uitzendkracht met onmiddellijke ingang opzeggen en geldt voor de uitzendonderneming een opzegtermijn van drie maanden.

Alleen nu is het zo dat de uitzendonderneming beweert dat de contract gewoon nog doorloopt bij de uitzendonderneming zelf. Dus er zou geen sprake zijn van een beëindiging van het contract en ik dus geen recht zou hebben op een ''opzegtermijn'' van 1 maand omdat de contract nog loopt.
ok
pi_168158334
Lang verhaal kort: Je hebt geen recht op loon.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_168158361
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2017 07:44 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
Denk eerder dat werkgever geen vast contract wilde aanbieden.
Dat speelt nog helemaal niet, dus dat kan de reden niet zijn.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_168158566
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2017 13:36 schreef hottentot het volgende:
Lang verhaal kort: Je hebt geen recht op loon.
Ook niet recht op een opzegtermijn? Want ik als uitzendkracht moet me wel houden aan een opzegtermijn van 7 dagen als ik wil stoppen met werken bij de desbetreffende opdrachtgever. Zie artikel 15.
ok
pi_168159063
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2017 13:43 schreef Maikelvang het volgende:

[..]

Ook niet recht op een opzegtermijn? Want ik als uitzendkracht moet me wel houden aan een opzegtermijn van 7 dagen als ik wil stoppen met werken bij de desbetreffende opdrachtgever. Zie artikel 15.
Je contract is dan ook niet opgezegd, en je hebt zelf getekend dat zij alleen gewerkte uren hoeven te betalen.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_168159365
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2017 13:59 schreef hottentot het volgende:

[..]

Je contract is dan ook niet opgezegd, en je hebt zelf getekend dat zij alleen gewerkte uren hoeven te betalen.
Daar heb je gelijk in alleen wat moeten we hiermee:

http://profiwork-personee(...)uitzendovereenkomst/

Beeïndiging van de detacheringsovereenkomst voor bepaalde tijd (fase A zonder uitzendbedingfase B)

De detacheringsovereenkomst voor bepaalde tijd kan op elke werkdag tussentijds worden opgezegd met inachtneming van de geldende opzegtermijn, behalve als in de overeenkomst staat dat tussentijds opzegging niet is toegestaan. Is er in de detacheringsovereenkomst geen mogelijkheid opgenomen om tussentijds op te zeggen, dan kan het personeelsbureau, de opdrachtgever en de flexwerker de overeenkomst gedurende de looptijd van de overeenkomst niet beëindigen. Dit kan overigens alleen worden afgesproken bij een detacheringsovereenkomst van drie maanden of langer.

Als tussentijdse opzegging mogelijk is, geldt voor het personeelsbureau en de opdrachtgever een opzegtermijn van een maand. Voor de flexwerker geldt een opzegtermijn van tussen de zeven en 28 kalenderdagen. Dat is afhankelijk van de duur van de overeenkomst. In onderstaand overzicht staan de geldende opzegtermijnen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tussentijdse opzegging is inderdaad opgenomen in het contract zelf. Alleen de opdrachtgever heeft zich niet gehouden aan de opzegtermijn van een maand.

De uitzendbureau beweert zelf dat de contract gewoon nog doorloopt tot April 2017 en dat ik als uitzendkracht mijzelf niet kan beroepen op die opzegtermijn.
ok
  Moderator zondag 15 januari 2017 @ 14:12:09 #15
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_168159470
quote:
1s.gif Op zondag 15 januari 2017 14:12 schreef jitzzzze het volgende:
Je moet en kan er niks mee. Je contract loopt gewoon door, echter wordt je niet meer ingeroosterd en dus ook niet uitbetaald.
Heb je die post gelezen net boven je comment?

''Als tussentijdse opzegging mogelijk is, geldt voor het personeelsbureau en de opdrachtgever een opzegtermijn van een maand. ''
ok
  Moderator zondag 15 januari 2017 @ 14:18:18 #17
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_168159618
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2017 14:13 schreef Maikelvang het volgende:

[..]

Heb je die post gelezen net boven je comment?

''Als tussentijdse opzegging mogelijk is, geldt voor het personeelsbureau en de opdrachtgever een opzegtermijn van een maand. ''
Natuurlijk, maar daarmee is je contract niet ineens wel opgezegd.
pi_168159799
quote:
1s.gif Op zondag 15 januari 2017 14:18 schreef jitzzzze het volgende:

[..]

Natuurlijk, maar daarmee is je contract niet ineens wel opgezegd.
De opdrachtgever heeft de terbeschikkingstelling tussentijds beëindigd zonder inachtneming van de opzegtermijn en dus het werk per direct beëindigd.

Dus waarom zou op die website dan het volgende staan:

''Als tussentijdse opzegging mogelijk is, geldt voor het personeelsbureau en de opdrachtgever een opzegtermijn van een maand.''

Beëindiging is toch gewoon beëindiging? De opdrachtgever beëindigd het werk , er is geen andere manier voor de opdrachtgever om het te beëindigen. Dus kortom , dit is een ontslag en dus een ontbinding van het contract?
ok
  Moderator zondag 15 januari 2017 @ 14:25:25 #19
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_168159841
Je vergeet even dat je een contract hebt met het uitzendbureau en niet met de tent waar je daadwerkelijk aanwezig was/werk hebt uitgevoerd.
pi_168159900
quote:
1s.gif Op zondag 15 januari 2017 14:25 schreef jitzzzze het volgende:
Je vergeet even dat je een contract hebt met het uitzendbureau en niet met de tent waar je daadwerkelijk aanwezig was/werk hebt uitgevoerd.
Waarom zou die website dan het volgende vermelden? :

Als tussentijdse opzegging mogelijk is, geldt voor het personeelsbureau en de opdrachtgever een opzegtermijn van een maand.
ok
  Moderator zondag 15 januari 2017 @ 14:30:46 #21
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_168160031
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2017 14:27 schreef Maikelvang het volgende:

[..]

Waarom zou die website dan het volgende vermelden? :

Als tussentijdse opzegging mogelijk is, geldt voor het personeelsbureau en de opdrachtgever een opzegtermijn van een maand.
Geen idee, dat moet je aan je uitzendbureau vragen. Het is alleen van toepassing als er tussentijds een contract wordt beëindigd, en dat is niet gebeurd bij jou.

Feit blijft dat je een contract hebt met het uitzendbureau en dat loopt gewoon door. Je bent met hun overeengekomen dat je alleen betaald wordt voor de daadwerkelijk gewerkte uren.
Daarnaast heeft opdrachtgever besloten jou niet meer in te roosteren. Dat doet niets af aan het bestaande en nog steeds lopende contract.

Mooier dan dit kan ik het niet maken. Ik begrijp dat je graag nog een maand salaris zou willen ontvangen, maar daar heb je geen enkel recht op zonder die uren gewerkt te hebben.
pi_168160098
quote:
1s.gif Op zondag 15 januari 2017 14:30 schreef jitzzzze het volgende:

[..]

Geen idee, dat moet je aan je uitzendbureau vragen. Het is alleen van toepassing als er tussentijds een contract wordt beëindigd, en dat is niet gebeurd bij jou.

Feit blijft dat je een contract hebt met het uitzendbureau en dat loopt gewoon door. Je bent met hun overeengekomen dat je alleen betaald wordt voor de daadwerkelijk gewerkte uren.
Daarnaast heeft opdrachtgever besloten jou niet meer in te roosteren. Dat doet niets af aan het bestaande en nog steeds lopende contract.

Mooier dan dit kan ik het niet maken. Ik begrijp dat je graag nog een maand salaris zou willen ontvangen, maar daar heb je geen enkel recht op zonder die uren gewerkt te hebben.
Jij beweert dus dat die tekst op die website niet klopt? Want dat is wat ik begrijp als ik je reactie lees. De uitzendbureau gaat natuurlijk niet zeggen dat dat klopt wat op die website staat vermeld. Die is niet gek.
ok
pi_168161311
quote:
1s.gif Op zondag 15 januari 2017 14:30 schreef jitzzzze het volgende:

[..]

Geen idee, dat moet je aan je uitzendbureau vragen. Het is alleen van toepassing als er tussentijds een contract wordt beëindigd, en dat is niet gebeurd bij jou.

Feit blijft dat je een contract hebt met het uitzendbureau en dat loopt gewoon door. Je bent met hun overeengekomen dat je alleen betaald wordt voor de daadwerkelijk gewerkte uren.
Daarnaast heeft opdrachtgever besloten jou niet meer in te roosteren. Dat doet niets af aan het bestaande en nog steeds lopende contract.

Mooier dan dit kan ik het niet maken. Ik begrijp dat je graag nog een maand salaris zou willen ontvangen, maar daar heb je geen enkel recht op zonder die uren gewerkt te hebben.
Trouwens , ik ben door deze gebeurtenis erg geraakt en ben dus psychologisch niet meer in orde. Ik ben daarom al begonnen met het gebruik van psychische medicijnen.

Stel ik meld me ziek , aangezien mijn contract gewoon nog doorloopt tot April. Wat dan?
ok
  Moderator zondag 15 januari 2017 @ 15:11:03 #24
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_168161529
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2017 15:07 schreef Maikelvang het volgende:
Trouwens , ik ben door deze gebeurtenis erg geraakt en ben dus psychologisch niet meer in orde. Ik ben daarom al begonnen met het gebruik van psychische medicijnen.
Grapje zeker.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')