abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 13 januari 2017 @ 20:48:42 #1
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_168112027
Welkom in het Peutertopic!!

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki: http://wiki.fok.nl/index.php/Ouder%28s%29_Kalender

Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  vrijdag 13 januari 2017 @ 20:51:38 #2
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_168112134
10 cm :o jaloers! Hier alleen natte sneeuw ;( maar ben vanochtend voor het werk eerst naar het tuincentrum gegaan en heb daar de laatste slee uit de showroom gekocht 8-)
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_168112223
Hier ook geen sneeuw :') Maar net als chanty net een slee dus hopelijk kunnen we die nog wel gebruiken binnenkort :P
pi_168112298
Annie O+ succes met haar weer het bed in krijgen :D

10 cm boks :7
Lou vond het geweldig. Vooral om sneeuwballen naar mij te gooien

pi_168112531
Hahaha Lou :D O+ ! "PATS!" . Briljant. En ook herkenbaar, dat alles wat De Peuter zegt wordt herhaald met 'mama' er achteraan.

"Ik heb Tas duwt!"
{geen reactie van mij}
"IK HEB TAS DUWT, MAMA!"

Die foto van Annie was van gisteren trouwens. We hebben na een gezellige familieavond beneden ( ;( ) gezamenlijk (jazeker) (heus) besloten dat we haar niet meer uit bed halen bij gejammer en gepiep en MIJNKOEISWEG MIJNSPEENISWEG NOGEBEETJEWATER IKKANIESLAPE maar dat we even kort naar binnen gaan, een kus geven, zeggen "Het is slaaptijd lieverd, welterusten" en dan weer weg. Hopelijk helpt het. We zijn nu bij het stadium dat het licht AAN moet. Nee UIT. Nee AAN. Nee UIT. Je snapt het :+ .
  vrijdag 13 januari 2017 @ 21:07:56 #6
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_168112717
Hèhè wat schattig O+ ook al zo groot geworden.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_168112812
Sterkte Razz :{ Lucas wil heel graag het lampje in z'n wereldbol aan als hij gaat slapen, van mij mag dat (we doen 'm dan uit als wij gaan slapen) maar J vindt dat niet ok (heus geen discussie over :+ ) Verder gaan de slaaps hier post-verkoudheid weer goed gelukkig.

En Lou in de sneeuw O+

En goede gesprekken zijn hier ook nog niet echt aan de orde :{ Weglopen is wel een beetje een ding de laatste dagen, dat proberen we dus nu maar streng en consequent aan te pakken. We wonen gelukkig aan een woonerf-pleintje, maar als hij dat ergens anders ook doet... :X
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_168113123
Jaloer op de sneeuw! O+ Hier niets te zien.

Lou wordt groot O+

Weglopen gebeurt hier eigenlijk zelden. Laatst met een kdv uitje liep hij wel weg en moest hij daarom in de bakfiets zitten. Na 1minuut zei hij tegen de leidster dat z'n oren het nu wel weer deden :+

Succes Razz! Hier komen geregeld ook allerlei 'excuses' voorbij om maar niet te gaan slapen. Vandaag moest hij opeens plassen op het potje (hele dag geen interesse) en stond hij met broek op z'n enkels te roepen vanaf boven want hij kreeg zelf z'n luier niet meer om :')
pi_168114178
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 januari 2017 20:24 schreef Chanty het volgende:

[..]

Wij gaan zowel bij een montessori kijken als bij een hele kleine school. En ook nog een of andere school die heel goed zegt te scoren qua prestaties en veel structuur biedt. Maar die spreekt me het minste aan. Ben bang dat de nadruk teveel ligt op presteren met dingen die ze zeggen zoals: "het maximale uit het kind halen". Qua montesorri denk ik soms ook dat het misschien te vrij is idd. Aan de andere kant doet Lucas de dingen op zijn tempo en zijn manier en heb ik het idee dat forceren averechts werkt. En volgens mij is de montessorischool hier ook niet zo groot. Nou ja, we gaan het zien.

Veilige plek is idd wel het belangrijkste maar dat is zo moeilijk in te schatten vind ik. Dat is ook weer afhankelijk van bv de andere kindjes en hoe je zelf in de groep ligt en hoe leraren omgaan met pesten ed.

Dat kijken naar de kinderen lees ik hier eigenlijk op elke site terug. Dus dat wordt gewoon goed doorvragen op welke wijze ze dat doen en hoe ze kinderen begeleiden die een wat ingewikkeldere gebruiksaanwijzing hebben.
Sites zeggen wat dat betreft ook heel weinig. De school die op papier het best bij ons paste en die ook het kind voorop stelde en blablabla bleek toch vooral waarde te hechten aan protocollen en voelde ook niet goed. En de school waar ik in eerste instantie niet eens wilde gaan kijken is het uiteindelijk geworden :D Volg je intuïtie, je kent zelf je kind het beste. Onze school werkt volgens de methode vreedzame school en je merkt daardoor dat er echt aandacht is voor een veilige omgeving. En dat gaat ook veel verder dan een pestprotocol.
pi_168115326
Oh jongens ik wil ook zo graag meepraten maar ik ben bang dat de FOKwet dan mijn best wel brave peuter stuk maakt :') 8-)
  zaterdag 14 januari 2017 @ 08:08:47 #11
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_168122961
Ik moet zo hard lachen om hoe jullie alles opschrijven :D vaak zie ik het helemaal voor me O+

Lieve foto razz O+

Lou in de sneeuw O+ O. Heeft het nog steeds over de sneeuwpop die we vorige week gemaakt hebben, helaas nu alleen maar vieze natte bende.

Weglopen heeft O. Ook een handje van. Gelukkig blijft ze wel op de stoep. En moet ze als ze niet luistert gelijk aan de hand. Op de psz werd ze de eerste dag al gelijk ons kleine weglopertje genoemd :')

Succes met alle schoolkeuzes!
  zaterdag 14 januari 2017 @ 08:40:41 #12
348178 NotTheSame
& Never Be The Same Again
pi_168123085
Ja hoi! Ik haalde net een peuter uit bed *O* ! Hij is al goed verwend door z'n zus met een nieuwe rugtas en door ons met 2 Roadmax wagens. Vanmiddag loopt de rest van de familie dus dat belooft nog wat.

Piranha is de afgelopen week al naar de psz geweest, en hij voelde zich meteen thuis dus dat is wel een goed teken.

Weglopen doet Piranha ook, en net als bij Snoenk blijft hij gelukkig wel op de stoep. Alleen denk ik dat als ik hem echt weg liet lopen thuis dat hij meteen naar opa en oma zou lopen. Die weg kent hij vrijwel blindelings :').

Schoolkeuze kan inderdaad soms erg lastig zijn. Wat Kyara zegt, volg je intuïtie.

Skittles, je filmpje O+ !
Hier nog steeds geen sneeuw helaas , had de slee al klaargezet maar ik denk niet dat het nog iets word hier ;(.
pi_168127676
Hier valt veel sneeuw en blijft helemaal niets liggen. :(

Vanochtend naar opticien geweest om een nieuwe bril uit te kiezen, dat mocht wel na 10 jaar dacht ik zo....(ik draag 99% van de tijd lenzen) Dat vond B reuze interessant, eigenlijk zou mijn vrouw met hem naar de Hema etc gaan ondertussen maar nee, mijnheer moest en zou erbij blijven. Hij wees ook mooie brillen voor me aan. (roze, veel te grote, kortom allemaal enorm lelijke)
Ik vond het wel knap dat ik net de bril uitkoos die niet in de 'merkmonturen gratis' actie viel. :@

Vanmiddag opmeten in ons soon to be nieuwe huis. Ik heb er gewoon zin in.
pi_168128265
Lou in de sneeuw. O+. Dat 'mama' achteraan de zin is inderdaad heel herkenbaar. :D. Sowieso moet álles benoemd worden. 'Papa heefte boterham op, mama! Mama, mama, papa heefte boterham op!' En dat gaat dan door tot ik heb gezegd dat papa inderdaad zijn boterham op heeft. :').

Sowieso, SNEEUW! O+. Ik houd er zo van. Dit weekend hadden we eigenlijk niets (althans, het bleef niet liggen), maar vorige week lag er hier een flinke laag. I kreeg op zijn eerste verjaardag een slee en we hebben er al heel veel plezier van gehad.

Still a little bit of your face I haven't kissed.
  zaterdag 14 januari 2017 @ 15:09:01 #15
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_168129465
Gefeliciteerd NTS *O* , slapen ze bij jullie al beter?

Mooie foto DaD O+ . Prachtige omgeving ook. Wat een slim idee om een vachtje in de slee te leggen!
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_168129794
Zo blijven die kleine billetjes lekker warm. :+ O+ . En het ziet er supercute uit. De foto is gemaakt in het bos aan de overkant van onze straat. Zeker op zulke dagen echter supertof dat dat zo dichtbij is. Aankleden en gaan!

NTS, helemaal vergeten je te feliciteren, sorry. Gefeliciteerd! *O*. Hoe gaat het bij jullie?
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_168130322
Yeah NTS, gefeliciteerd!

Wij hebben de ideale taart gezien voor B zijn 3e verjaardag. Ik denk dat ie onmogelijk is of gewoon onmogelijk duur:
_O-

Sowieso als je zoekt op 'graafmachine taart' kom je geweldige creaties tegen. Een vriendin van mij heeft een taartenwinkel/workshop/taartenservice gedoe. Alleen zij woont 60 kilometer verderop en komt niet op de verjaardag.... :@
  zaterdag 14 januari 2017 @ 16:12:58 #18
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_168130928
Exode, als jij een bingokaart zou hebben met alleen het woord graafmachine erop, dan was die al ruimschoots gevuld.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_168131688
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2017 15:47 schreef exode het volgende:
Yeah NTS, gefeliciteerd!

Wij hebben de ideale taart gezien voor B zijn 3e verjaardag. Ik denk dat ie onmogelijk is of gewoon onmogelijk duur: [ afbeelding ]
_O-

Sowieso als je zoekt op 'graafmachine taart' kom je geweldige creaties tegen. Een vriendin van mij heeft een taartenwinkel/workshop/taartenservice gedoe. Alleen zij woont 60 kilometer verderop en komt niet op de verjaardag.... :@
Nee joh. Als je weet hoe je een taart kan bakken dan kan je deze makkelijk maken hoor.
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_168131901
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2017 16:12 schreef AwayTL het volgende:
Exode, als jij een bingokaart zou hebben met alleen het woord graafmachine erop, dan was die al ruimschoots gevuld.
:D _O-

Gefeliciteerd NTS! *O*

Wat een mooie foto DaD O+ slim idee voor de koude billen
pi_168132414
Ja, gewoon een normale taart kopen en er een graafmachine op zetten. _O- .
Ik zag in de supermarkt van de Marks & Spencer een leuke taart met heel veel roze, toch echt I's lievelingskleur nu, dus ik denk dat ik dat doe. Het is hier ook al bijna zover. :o .

NTS, van harte!!

DAD, prachtige foto, een idyllisch plaatje zo. O+ . En wat heerlijk, zo'n bos vlak voor de deur. O+ .

Wij zijn, ook al snap ik de bezwaren ertegen wel, donderdag begonnen met I een mooie sticker te beloven als het haar lukt niet te slaan op een dag. We hebben aan de keukendeur een vel papier opgehangen waar de stickers dan opkomen en als ze vijf stickers heeft, krijgt ze een cadeautje. We hebben de kdv leidsters ook hierover verteld. Donderdag en vrijdag kreeg ze geen sticker, omdat ze toch een vriendinnetje had geslagen op het kdv. Dat was dan wel even een teleurstelling, maar ook steeds een moment dat we, samen met haar vriendinnetjes en de kdv leidster, even stil stonden bij haar gedrag en dat we het samen konden bespreken. Dat voelt ook veel beter dan wanneer ik het alleen tussen neus en lippen door even hoor. Dan kreeg ze complimenten ook, over de momenten dat ze wel heel lief deed. En we spreken ook steeds even door wat ze kan doen als ze boos wordt.

Vandaag had ze een afscheidsfeestje bij haar buurmeisje thuis (zij gaan drie maanden reizen in Australië _O_ ).. We hadden afgesproken dat als het haar lukte tijdens het feestje (van 10.00 tot 13.00) niet te slaan ze daarna een sticker zou krijgen. En dat was gelukt. Haar beste vriendinnetje ging nog even mee naar ons huis om te zien welke (roze uiteraard) sticker ze zou gaan kiezen. O+ . Ik heb niet het idee dat het stickergebeuren zelf nu zo essentieel is, maar wel de bewustwording en ook het idee: als het wel gebeurt, zijn we niet boos, maar als je het niet doet, zijn we heel blij. Dus niet blijven hangen in 'wat erg dat je hebt geslagen' maar nadruk op 'we weten dat je het ook anders kan.' :) . Ik hoop dat we nu meer van deze momenten zullen krijgen.

I met haar vriendjes op het feestje. *; .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  zaterdag 14 januari 2017 @ 18:15:20 #22
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_168134227
och als het werkt voor jullie dan werkt het voor jullie toch.

Mocht die teleurstelling van dubbele negatieve dingen haar nou toch teveel zijn of /en niet werken en vooral het praten belangrijk voor je is, dat moment om er bij stil te staan dan is er ook een tussenoplossing

namelijk elke dag dat ze haar best doet een sticker plakken (ik denk zo maar dat een peuter die er zelf mee zit altijd wel haar best doet. (mijn peuter wel) zo kun je met het sticker plakken het nabespreken en is dat moment er wel en kan je ook zeggen dat ze haar best is gedaan dat het helaas niet gelukt is maar morgen weer een dag.
pi_168134379
Die taart is natuurlijk ook veel meer voor ons dan voor B :) Overigens koken wij graag maar een taart heb ik nog nooit gebakken.....

Away: zei je nou graafmachine? :p

Net bij ons nieuwe huis geweest om op te meten. We zijn nog zo verliefd op het huis. Zo fijn!! En iets te lang blijven hangen bij de bewoners, fijn dat dat zo ongedwongen en gezellig gaat.
pi_168136578
Ik zag sneeuwpret O+ zo leuk!

Franny dat lijkt me een fijne en positieve manier om er aandacht aan te besteden. Knap van I dat ze zo haar best doet! ^O^

Hier was het vannacht weer bal. Maar ik blijf stug hoop houden :') iig is mijn vriend vanavond het haasje met peuterdienst, dat scheelt al.
pi_168137163
Wat een mooie foto DaD! O+

En Franny, als het voor jullie werkt dan prima toch? En anders is de tussenoplossing van buda ook nog wel een mooie.

NTS, gefeliciteerd met je peuter! *G*
pi_168141066
Gefeliciteerd NTS O+

En verder druk want...

4 jaar geleden kreeg ik nu ongeveer een laatste pil voor de en zouden ze de volgende ochtend mijn vliezen breken.
Zo ver ben ik nooit gekomen, maar over precies 6,5 uur heb ik een echte kleuter :'( O+

[ Bericht 2% gewijzigd door Loj op 14-01-2017 21:45:49 ]
pi_168151580
Franny hopelijk werkt de stickerkaart voor I. Vaak zie je dat bijvoorbeeld een stickerkaart net even het duwtje in de rug geeft wat nodig is om gedrag te laten veranderen. Ik heb het met L. regelmatig gedaan in verband met broertjes slaan/duwen/knijpen en het werkte wel echt. Nu was L. toen wel iets ouder, maar de essentie is hetzelfde. Het zou vooral voor I. fijn zijn als ze haar emoties op een andere manier dan slaan kan uiten, zodat andere kindjes geen nare conclusies meer gaan trekken door het slaan van I.

DaD wat een prachtige sneeuwfoto. O+

Exode, die taart is echt supercool voor jullie graafmachine fan. O+

NTS en Loj gefeliciteerd! *O*

Wij hebben hier een dingetje met wakker worden. S. is over het algemeen als eerste wakker (ergens tussen 5:30 en 6:30 :') ) en gaat dan direct naar de kamer van T. om hem ook wakker te maken. Daarna gaan ze zelf spelen kop hun kamers wat natuurlijk prima is, maar het zou fijn zijn als T. gewoon kon uitslapen in plaats van altijd abrupt gewekt te worden. We melden elke ochtend aan S. dat hij T. niet wakker mag maken, maar die boodschap komt nog niet echt aan. Het gevolg is een sikkeneurige T. omdat hij niet voldoende geslapen heeft. -O-
De gesprekken die ze samen voeren tijdens het spelen 's morgens zijn overigens wel superschattig en hilarisch en daar luisteren wij uiteraard graag naar vanuit ons warme bed . O+
  zondag 15 januari 2017 @ 08:17:48 #28
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_168151713
Gefeliciteerd NTS met je peuter! *O*
Loj gefeliciteerd met je kleuter! *O*

Dat is wel lastig Nikki. Super schattig (en handig) dat ze samen gaan spelen, maar wel erg onhandig dat T daardoor te vroeg wakker wordt.
Ik zou ook niet weten hoe je dat kan oplossen eigenlijk 🤔
Behalve om er zelf ook uit te gaan en S mee te nemen naar beneden voordat hij T wakker kan maken. Maar of dat nu zo'n fijne oplossing is...
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  zondag 15 januari 2017 @ 08:18:30 #29
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_168151716
Quote ipv edit
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_168151919
Gefeliciteerd met je kleuter Loj! En welcome back NTS!

We worden hier sinds kort s ochtends wakker gemaakt met 'ik hebt lekker geslaapt papa, paapaaaaa' naast het bed O+ Slaapje overslaan lijkt goed te werken want klokje rond sindsdien.

(Dan negeer ik maar dat hij na het naar bed brengen stiekem naar onze kamer gaat en (soms met licht aan) op ons bed in slaap valt. Ook wel heel schattig eigenlijk)
Kwak
pi_168152700
Gezellig en onhandig Nikki! Als T wat ouder is, gaat ie S waarschijnlijk zelf wegsturen, denk ik.

Wij hebben hier een jochie die de hele week al lastig wakker wordt 's ochtends en vandaag kon ie eindelijk uitslapen....3x raden, 06:30 wakker. :{
pi_168158978
quote:
1s.gif Op zondag 15 januari 2017 08:17 schreef Sylver_ het volgende:
Gefeliciteerd NTS met je peuter! *O*
Loj gefeliciteerd met je kleuter! *O*

Dat is wel lastig Nikki. Super schattig (en handig) dat ze samen gaan spelen, maar wel erg onhandig dat T daardoor te vroeg wakker wordt.
Ik zou ook niet weten hoe je dat kan oplossen eigenlijk 🤔
Behalve om er zelf ook uit te gaan en S mee te nemen naar beneden voordat hij T wakker kan maken. Maar of dat nu zo'n fijne oplossing is...
Eer wij wakker zijn is hij al de kamer van T binnengeschuifeld, ze slapen met de deur open, dus binnen no time heeft S zijn broer al wakker gemaakt. Wij worden pas wakker zodra we die twee samen horen giebelen. O+

Balen is dat hè Exode. De hele week slapen ze nog terwijl ze eruit moeten, maar in het weekend staan ze vroeger dan ooit naast hun bed. Ooit, als ze puber zijn ofzo, zullen we vast nog wel eens heimwee hebben naar de tijd dat ze nog op dit soort christelijke tijden uit bed kwamen. ;)
pi_168159102
Pffff mijnheer valt om van vermoeidheid, te moe om zijn boterhammen te eten, maar slapen? Nee joh.....
pi_168159637
Stukje rijden in de auto?

I ging vanochtend op de weegschaal staan en het was nu weer 12,6. We zitten nu al een half jaar tegen elkaar te zeggen dat ze nu wel echt snel de 13 kilo zal aantikken maar hoger dan een keer 12,8 is ze niet gekomen. Over een paar weken is de drie jaar afspraak op het cb dus ik denk dat dit wel een onderwerp zal worden. Op de website van het voedingscentrum kon ik al berekenen dat ze in 'ondergewicht' valt. Niet heel ernstig maar wel onder de grens van gezond gewicht naar ondergewicht. Wat kan ik dan verwachten van het cb? Neem aan dat ze zullen vragen naar eetpatroon e.d.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168161029
Ik heb net een Annie in het wild (of nouja, in het theater) gespot 8-)
pi_168161531
Ik kreeg al een berichtje van m'n lief ja :D grappig! Veel plezier bij Dikkie Dik!
pi_168161657
B heeft koorts, gisterenavond ook al verhoging dus er sluimert iets. (Verder vrolijk en niet verkouden ofzo)
  zondag 15 januari 2017 @ 15:25:24 #38
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_168161916
Loj van harte O+
En welkom Nts en ook nog gefeliciteerd :D


quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2017 14:18 schreef Franny_G het volgende:
Stukje rijden in de auto?

I ging vanochtend op de weegschaal staan en het was nu weer 12,6. We zitten nu al een half jaar tegen elkaar te zeggen dat ze nu wel echt snel de 13 kilo zal aantikken maar hoger dan een keer 12,8 is ze niet gekomen. Over een paar weken is de drie jaar afspraak op het cb dus ik denk dat dit wel een onderwerp zal worden. Op de website van het voedingscentrum kon ik al berekenen dat ze in 'ondergewicht' valt. Niet heel ernstig maar wel onder de grens van gezond gewicht naar ondergewicht. Wat kan ik dan verwachten van het cb? Neem aan dat ze zullen vragen naar eetpatroon e.d.
Ik mag aannemen dat ze naar hrt totaalplaatje kijken. Bij Lucas hebben ze nu volgens mij wel in de gaten dat het gewoon zijn bouw is. Hij weegt nu 11,4 kg bij 2 jaar en 7 maanden. Dat is 600 gram erbij in een half jaar. Die gaat het gewicht van I. niet halen denk ik zo met drie jaar.

Hoe ziet ze er verder uit? Ongezond dun? Is ze levendig? Heb je het idee dat ze vaker ziek is? Dat lijkt me allemaal veel belangrijker.

Hier vanochtend met Lucas naar Masha en de beer in de bios geweest. Met de tram op en neer naar Den Haag. Hij vond het erg leuk al zat hij er de meeste tijd met een pokerface bij natuurlijk :7
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_168163698
Leuk, al die theater- en biosbezoekjes! Wij waren vorige week ook naar de film. Ze heeft het er nog over :D

Vandaag gingen we schaatsen op een meer hier. Stralende dag. Na 5 min valt man met O omdat hij met zijn schaats in een scheur vast bleef zitten. Haar voortand er uit, met wortel en al. Ik werd hysterisch dus gelukkig was de rest vsn het gezelschap de rust zelve. O gillen natuurlijk. Naar de tandarts geweest en er zit nog 1 tand los en 1 is iets naar boven geschoten. Dikomt ws binnen een paar dagen weer op zn plek. En nu dus een week gepureerd eten.
Ze was wel een held. Geen kik bij de TA. En dan probeer je als ouder je groot te houden voor je kind, maar van binnen schreeuw je het uit.
Nu heeft ze er geen last meer van en vertelt ons steeds dat ze was gevallen op het ijs en auwa in haar mond heeft.

Gelukkig bedekt haar bovenlip haar tanden zodat je het bijna niet ziet.

Dus: gaan jullie van de week het natuurijs op: pas op voor scheuren als je met je kind tussen je benen schaatst. :'(
pi_168164136
Ach Room, wat heftig!!! Pffff ik zou ook echt van m'n padje zijn dan. Wat een schrik. En wat een bikkel is het. Je hebt vast behoefte aan extra knuffeltijd nu met haar. ☺️. Gaan ze er verder nog iets mee doen of gewoon wachten tot haar gewone tanden komen?

Chanty, ze is smalletjes maar oogt zeker niet ongezond en ze is op verkoudheden na nooit ziek. Het is meer zo dat ze tot nu bij het cb een mooi lijntje net onder het gemiddelde had maar die buigt nu wel echt af. Het was dus niet eerder echt een onderwerp van gesprek daar, nu wel denk ik. Maar ik las net dat ze pas zorgen hebben als ook de lengtegroei stagneert en dat is niet het geval want ze groeit momenteel uit al haar broeken. Verder ben ik zelf natuurlijk ook altijd licht geweest en daar kijken ze vast ook naar.

Leuk van de film! Wij hadden elkaar ook kunnen tegenkomen maar ik ging iets te laat kaartjes regelen.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168164509
Oh room, wat een ellende! Mijn oudste is als peuter met haar mond op een ijzeren klimrek gevallen en we dachten in eerste instantie ook dat ze haar voortand kwijt was. Na inspectie door de tandarts bleek dat hij helemaal omhoog het tandvlees was ingeduwd. Het heeft een half jaar geduurd, toen had ze weer een volledig gebit. Inmiddels is ze aan het wisselen en blijkt er door dat incident een witte plek op haar blijvende tand te zitten. Wellicht is een tand eruit dan dus uiteindelijk de betere optie ;)
pi_168164646
Gewoon wachten. En oppassen dat het schoon blijft en dat er een poos niet tegen aan gestoten wordt. Ze hebben n foto gemaakt en haar grote tanden zijn goddank niet beschadigd.
Ze is zó voorzichtig en dan gebeurt er zo'n dom ongeluk. Mijn kleine meisje, beschadigd :'(
Toen O weer zichzelf werd hebben man en ik afgesproken om niet meer te oef-en en er over te hebben hoe erg het is. We willen haar daar niet in beinvloeden. Mijn man voelt zich ook zo schuldig, arme vent. Hij deed niets gevaarlijks of onverantwoords, maar hij struikelde omdat zn schaats vast zat. Zo'n mooie dag en dan deze ellende :'(
pi_168165564
Room brr wat naar voor jullie allemaal! :*
pi_168165970
Ohhh Room wat schrikken :o :*
pi_168166166
Bij het lezen alleen al slaat de schrik me om het hart, dus ik kan me voorstellen dat je hysterisch was. Je arme meisje!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  zondag 15 januari 2017 @ 17:40:13 #46
348178 NotTheSame
& Never Be The Same Again
pi_168166445
Oh jee Room, dat klinkt echt als een hel :'( :* !

Dankjulliewel voor de felicitaties. Piranha heeft een leuke dag gehad gisteren.
Voor wie het vroeg: het slapen gaat inmiddels meer dan prima! Sinds de neusamandel-ingreep ging het in een razend tempo beter en inmiddels slaapt hij 99,9% van de tijd door. Ook het in slaap vallen gaat super.

Nu ga ik eten maken en naar bed. Van zo'n verjaardag ben ik altijd minimaal 48 uur kapot ;( .
  zondag 15 januari 2017 @ 17:40:27 #47
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_168166452
Ach room, ik krijg er zelf een beetje kippenvel van. Wat een nare gebeurtenis :* .


Loj gefeliciteerd met je kleuter!

Franny, V tikt met 4,4 de 15 kg nog steeds niet aan en ik heb er nog nooit wat over gehoord. Het zal vast per cb verschillen, maar denk niet dat ze er iets over gaan zeggen :) .
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_168167168
Jeetje Room wat een schrik zeg! :*
pi_168169534
Dank voor het medeleven. Merk dat het fijn is om even van me af te schrijven. Ik wil voor O niet te veel van mijn paniek laten merken, maar ik zie haar de hele tijd voor me, liggend op het ijs, en mn sv die zegt dat haar tand er uit is. Mijn maag draait elke keer om
Nu poetst ze haar tanden boven met haar paps en dat doet haar pijn :'(

Vorige week was ik (met S achterin) aangereden door een klojo van 92. Goddank slleen blikschade maar ik was helemaal overstuur. En dan dit. Wat een kutbegin van 2017.
pi_168170134
Ja, ik herken t wel, dat zo'n moment nog een tijd door je hoofd blijft spoken. Een beeld of geluid. Ik had dat ook toen I van de trap was gevallen. Op het moment zelf reageerde ik behoorlijk rustig maar dagen erna hoor en voel/zie je het nog steeds, staat helemaal in je geheugen gegrift alsof de tijd even stilstond.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168170300
Room wat een schrik. Heb je O paracetamol gegeven voor de pijn? Hopelijk krijgt het snel een plekje bij je en hebben jullie vanaf nu een super jaar.
pi_168170470
Room wat een schrik. ;(

Ook ik herken je gevoel. Een paar maanden terug viel T. een gat in zijn hoofd en dat beeld met overal bloed blijft echt een tijdje door je hoofd spoken. Het komt uiteindelijk wel goed hoor, maar daar gaat echt even tijd overheen. :*

NTS fijn dat het een geslaagd feestje was! ^O^

Bij ons is ook zónder middagslaapje het 's avonds naar bed brengen een drama. Alles, maar dan ook echt alles wordt uit de kast getrokken om het zo lang mogelijk uit te stellen. We zijn zomaar een uur bezig om T en S in bed te krijgen. Ik trek dat eeuwige gedoe heel slecht en ik word er echt een beetje boos om naarmate het lager duurt. Ik zal blij zijn als deze fase ook weer voorbij is. :@
pi_168171799
quote:
1s.gif Op zondag 15 januari 2017 19:25 schreef _NIKKI_ het volgende:
Room wat een schrik. ;(

Ook ik herken je gevoel. Een paar maanden terug viel T. een gat in zijn hoofd en dat beeld met overal bloed blijft echt een tijdje door je hoofd spoken. Het komt uiteindelijk wel goed hoor, maar daar gaat echt even tijd overheen. :*

NTS fijn dat het een geslaagd feestje was! ^O^

Bij ons is ook zónder middagslaapje het 's avonds naar bed brengen een drama. Alles, maar dan ook echt alles wordt uit de kast getrokken om het zo lang mogelijk uit te stellen. We zijn zomaar een uur bezig om T en S in bed te krijgen. Ik trek dat eeuwige gedoe heel slecht en ik word er echt een beetje boos om naarmate het lager duurt. Ik zal blij zijn als deze fase ook weer voorbij is. :@
De mijne is bijna 6 en doet het nog steeds. Na een tijdje verlies ik ook mijn geduld want ik blijf niet aan de gang met lief praten/vragen.
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_168171967
Ja het zal wel slijten idd, Nikki. Merk ook dat ik het nu toe laat, nu ze slaapt. Pff.

Irritany he Nikki. O begon daar ook al vroeg mee, maar het gaat net als alles in golven. Nu gaat ze prima slapen. Kan me voorstellen dat dit lastiger is met twee, omdat ze elkaar dan kunnen "inspireren"
pi_168173780
Dank voor de felicitaties! We hebben een gezellige verjaardag gehad vandaag. Natuurlijk weer te belachelijk veel cadeautjes gehad en om 7 uur op de bank in slaap gevallen :D
en natuurlijk zijn jullie nog niet van mij af... ik heb nog een peuter ;)

Vervelend zeg Nikki! Toevallig heeft Ow vandaag zo'n wekkertje (het schaap) gekregen. Zou zoiets voor T ook kunnen werken?

Oei Room! Wat een schrik :*

Franny, hier een peuter, ehmz kleuter, met zwaar ondergewicht. Hij eet echter prima en de laatste arts vond zijn eetpatroon en "uiterlijk" er prima en gezond uitzien. Dus, behalve een extra controle met 5 jaar, verder geen bijzonderheden. Sommige kinderen wegen nou eenmaal minder. Js en zijn neefje, van 4 maanden jonger, hebben dezelfde lengte en zien er qua bouw hetzelfde uit. Toch is het neefje 2 kg zwaarder, en echt je ziet het niet.
  zondag 15 januari 2017 @ 21:26:11 #56
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_168175269
Brrrr room, een van mijn nachtmerries. Wat ontzettend naar en arme O. ;( hopelijk heeft ze snel geen pijn meer.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_168175451
Room :o :X Ik zou me ook kapot schrikken!
pi_168176255
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2017 20:50 schreef Loj het volgende:
Vervelend zeg Nikki! Toevallig heeft Ow vandaag zo'n wekkertje (het schaap) gekregen. Zou zoiets voor T S ;) ook kunnen werken?

Bij mijn zusje heeft L. toen ze kleiner was een Philips MyBuddy nachtlampje gebruikt. Daarop staat een maantje zolang het nog te vroeg is om op te staan en een zonnetje als het wel mag. Die ga ik even lenen om te kijken of S er al iets mee kan. :) Ik vind alle andere nachtlampjes namelijk lelijk, veel te schreeuwerig qua kleuren. :@ Het schaapje zou daarom inderdaad mijn tweede keus zijn.

Ik zei begin deze week dat S. puzzels maakt van 24 stukjes. Nou inmiddels zijn het 50 stukjes. :o Hij heeft vanmiddag bijna de hele middag zitten puzzelen aan tafel en zo'n beetje elke puzzel die we in de kast hebbem liggen gedaan. Hij blijft net zo lang passen en meten tot hij het juiste stukje gevonden heeft. En hij ziet ook verrassend snel welk stukje hij moet hebben. Bij een Cars puzzel gaat hij bijvoorbeeld echt eerst de oogjes van de auto's bij elkaar zoeken en bouwt dan verder. Ik sta er echt versteld van hoe snel hij het puzzelen oppikt. Misschien vooral omdat L. nog steeds het liefste geholpen wil worden met een puzzel van 50 stukjes. :')
  zondag 15 januari 2017 @ 22:21:11 #59
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_168177647
Dat is volgens mij gewoon super knap Nikki. Lucas is ook best goed in puzzelen als ik mijn omgeving mag geloven maar die zie ik over een paar maanden nog geen puzzwvan vijftig stukjes maken.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_168177780
Oh Room, wat een schrik!

Nikki, wat knap!
pi_168178545
quote:
1s.gif Op zondag 15 januari 2017 21:50 schreef _NIKKI_ het volgende:

[..]

Bij mijn zusje heeft L. toen ze kleiner was een Philips MyBuddy nachtlampje gebruikt. Daarop staat een maantje zolang het nog te vroeg is om op te staan en een zonnetje als het wel mag. Die ga ik even lenen om te kijken of S er al iets mee kan. :) Ik vind alle andere nachtlampjes namelijk lelijk, veel te schreeuwerig qua kleuren. :@ Het schaapje zou daarom inderdaad mijn tweede keus zijn.

Ik zei begin deze week dat S. puzzels maakt van 24 stukjes. Nou inmiddels zijn het 50 stukjes. :o Hij heeft vanmiddag bijna de hele middag zitten puzzelen aan tafel en zo'n beetje elke puzzel die we in de kast hebbem liggen gedaan. Hij blijft net zo lang passen en meten tot hij het juiste stukje gevonden heeft. En hij ziet ook verrassend snel welk stukje hij moet hebben. Bij een Cars puzzel gaat hij bijvoorbeeld echt eerst de oogjes van de auto's bij elkaar zoeken en bouwt dan verder. Ik sta er echt versteld van hoe snel hij het puzzelen oppikt. Misschien vooral omdat L. nog steeds het liefste geholpen wil worden met een puzzel van 50 stukjes. :')
Ik bedenk me nu trouwens dat het nog geen oplossing is :') . Dan zou hij netjes wachten totdat hij eruit mag en vervolgens naar z'n broer gaan, wakker maken en spelen :')
Ik vond het schaapje ook rustigst, dus vandaar die keuze ;)

Ja puzzelen :D superknap! Js heeft ook het puzzeltalent van z'n broer overgenomen. Hij doet nu puzzels tot 35 stukjes :)
pi_168179365
Ach Room, arme O :'( wat een schrik zeg! Lijkt me heel naar om mee te maken :*
pi_168183015
quote:
1s.gif Op zondag 15 januari 2017 22:41 schreef Loj het volgende:

[..]

Ik bedenk me nu trouwens dat het nog geen oplossing is :') . Dan zou hij netjes wachten totdat hij eruit mag en vervolgens naar z'n broer gaan, wakker maken en spelen :')
Ik vond het schaapje ook rustigst, dus vandaar die keuze ;)

Ja puzzelen :D superknap! Js heeft ook het puzzeltalent van z'n broer overgenomen. Hij doet nu puzzels tot 35 stukjes :)
Hij mag op zich als het 7 uur is best naar zijn broer toe hoor, maar niet om 5:30 uur. :{

Toeval wil dat hij vandaag niet naar T is gegaan maar gelijk naar ons is gekomen.

Room, hoe gaat het met O?
pi_168183031
De nacht goed doorgekomen Room?

Ochtend gesprek in bed met B: waarom heb ik geen 3 mama's? :) Ja das een goede vraag ;)

Vannacht nog een zetpil gegeven, koorts en voelde zich niet lekker. Nu bij ons in bed het hoogste woord.
pi_168183072
Lief dat jullie het vragen.
Ze heeft van 19-7 geslapen. We hebben haar in Simons cosleeper gelegd en S tussen ons in. Fijnom dicht bij haar te zijn.
Toen ze wakker werd wreef ze in haar gezicht en dat deed pijn natuurlijk en toen werd ze er aan herinnerd. Maar na een boterhammetje hahelslag, sap en Pippi zit er weer een lach om haar gezicht. Ze was wat bang om te eten-logisch. Maar hagelslag ging er wel in ;)
  maandag 16 januari 2017 @ 07:27:11 #66
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_168183101
Gelukkig dat het weer wat beter met O. Gaat room. Gaat het met jou ook weer? Beetje kunnen slapen vannacht?

Nikki het klinkt wel heel schattig dat geklets horen van ze vanuit je bed O+ al snap ik dat je liever niet hebt dat ze elkaar wakker maken.
En wat knap van S! O. Doet alleen puzzels op de tablet :@

Nog gefeliciteerd aan alle jarigen! Fijn dat het slapen zoveel beter gaat NTS
pi_168183170
Fijn dat het zo goed ging vannacht Room, heb je zelf ook wat kunnen slapen?

B heeft nog steeds koorts en wil ook niet echt eten, wel drinken gelukkig. Behalve wat hangerig eigenlijk nergens last van. Kletst achter elkaar door en wil vooral spelen. Hij gaat zo naar oma en we kijken wel hoe dat gaat.
  maandag 16 januari 2017 @ 08:15:20 #68
348178 NotTheSame
& Never Be The Same Again
pi_168183303
Fijn dat de nacht goed ging Room!

Nikki jouw wek-verhaal herken ik van mijn oppaskinderen, zo'n 15 jaar geleden. Daar werd het ook opgelost met een wekker.

Exode, beterschap met B :*.

Puzzelen vind Piranha ook heel leuk. Maar dan alleen de nopjespuzzels, de anderen heeft hij nog geen interesse in.
pi_168183337
Wow Nikki, 50 stukjes! Wat goed! O maakt ze van 12 zonder problemen. Dat kerstcadeau was uitdagend, dacht ik. Viel mee dus :D Maar ze heeft er wel plezier in nog.

Ik heb wel aardig kunnen slapen. In slaap vallen was lastig, maar goed. S kwam maar 2 keer dus dat hielp ook. Maar dit heeft er wel echt keihard ingehakt zeg. Ik heb buikpijn en ben misselijk en die beelden blijven maar door mijn hoofd spoken. Ik probeer het verdriet en de angst maar toe te laten, want met wegstoppen heb ik slechte ervaring.
pi_168184024
Ik vind het ook superknap, Nikki. I wil altijd samen puzzeltjes maken (tenminste, van die moeilijkere), want ze wordt er snel onzeker van als het niet lukt. Het lijkt me heerlijk om te zien dat hij er zo in op gaat.

Room, goed dat je het niet wegstopt. Het is echt bijzonder eigenlijk om dat te voelen ook he, die enorme band die je hebt met je kind waardoor zoiets als dit dan er zo inhakt. Volgens mij hebben moeders/vaders meer nazorg nodig bij dit soort dingen dan de kinderen zelf. :D . :* .

Nikki, wij hebben een heel eenvoudige lamp in de vorm van een ijsbeertje voor I, waarbij mijn vriend altijd kleuren instelt: zacht rood licht voor als ze moet gaan slapen (een half uurtje nadat ze naar bed is gebracht) en zacht groen licht 's ochtends als ze uit bed mag. Hij heeft 'em ergens online gevonden, ik zal even om de link vragen.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168190335
Dit is de lamp: http://hyko.co/#hykostory
Maar ik zie nu dat hij op dit moment niet direct leverbaar is.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168194715
Mijn peuter zei vandaag voor het eerst 'ik houejou'. O+!

Tegen de gastouder. }:| .
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_168195108
DaD O+ _O- En :* :+

Lucas zegt al een poosje 'oma, vief!' (Oma, ik vind je lief!) en papa/i (van DaD uiteraard)/Anne (vriendin van ons), maar mama..? :N
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
  maandag 16 januari 2017 @ 20:21:31 #74
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_168202470
Gekke I, maar fijn dat hij de go wel duidelijk leuk vindt ;) .

Fransje zegt gewoon altijd NEE :( , als je zegt dat je hem lief vindt oid. Of 'niet mama lief' :( .

Hebben moeders van overenthousiaste-nogal lompe en brute kinderen wat tips? Frans is heel bewegelijk, dat is niet erg, maar hij stoot dus gemiddeld elke minuut zn hoofd, voet, been, whatever. Heel hard en ook wel gevaarlijk. Hij maakt ook heel veel lawaai en is agressief, dwz bijten en slaan.

Hem rustig in het gareel krijgen is een utopie, maar ik zou graag toe willen werken dat voor zulk gedrag een tijd en een plaats is (met twee ga ik er niet vanuit dat dit al lukt hoor ;) ). Tijdens het eten dus een toontje lager en niet op de stoel staan, boven de hete pannen hangen, je stoel wegschoppen en heul hard schreeuwen. Voor het schreeuwen proberen we al hem geen aandacht te geven en zn broer juist wel. Dat werkt niet. Ook krijgt hij geen eten voor zn neus als hij op de stoel staat, ook daar geeft hij niks om.

Bijten en slaan vind ik ook lastig, ik denk dat het zoals meer kindjes een fase is waar hij door moet en dat er weinig aan te doen is.

Qua veiligheid kan ik misschien nu wel al iets bijsturen, maar hoe :? .
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_168203892
Helpt het om hem uit te putten always? Of werkt vermoeidheid juist averechts..
  maandag 16 januari 2017 @ 20:55:27 #76
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_168204107
Hij is niet echt uit te putten }:| . Hij is op een gegeven moment moe en dan hangt hij even -kwartier- en herleeft. Hij wordt wel nog onhandiger nu zonder middagslaap. Ik vermoed dat dat ook vermoeidheid is.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_168204755
Ik heb geen echte tips denk ik, wel heel herkenbaar.

Of nou, dingen die hier wel werken zijn terugkerende 'spelletjes' ervan maken:

- 'oh! Waar zijn je billen? - daar! - ga er maar gauw op zitten!'....
- melle: kom je zelf lopen of moet papa je komen dragen? (Als hij niet wil komen) / deze pyjama of die pyjama? / licht op de gang aan of licht in de badkamer? Etc

Dat gezegd hebbende is het hier ook bal en veel vallen en bulten en huilen en poep met naar bed gaan (heen en weer lopen, lampen aandoen etc). Maar goed, daarna slaapt hij wel :')
Kwak
  maandag 16 januari 2017 @ 21:13:12 #78
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_168204892
DaD :D :X heel fijn.

Hoe noemt L. jouw dan JM als hij geen mama zegt?

quote:
0s.gif Op maandag 16 januari 2017 20:21 schreef AwayTL het volgende:
Gekke I, maar fijn dat hij de go wel duidelijk leuk vindt ;) .

Fransje zegt gewoon altijd NEE :( , als je zegt dat je hem lief vindt oid. Of 'niet mama lief' :( .

Hebben moeders van overenthousiaste-nogal lompe en brute kinderen wat tips? Frans is heel bewegelijk, dat is niet erg, maar hij stoot dus gemiddeld elke minuut zn hoofd, voet, been, whatever. Heel hard en ook wel gevaarlijk. Hij maakt ook heel veel lawaai en is agressief, dwz bijten en slaan.

Hem rustig in het gareel krijgen is een utopie, maar ik zou graag toe willen werken dat voor zulk gedrag een tijd en een plaats is (met twee ga ik er niet vanuit dat dit al lukt hoor ;) ). Tijdens het eten dus een toontje lager en niet op de stoel staan, boven de hete pannen hangen, je stoel wegschoppen en heul hard schreeuwen. Voor het schreeuwen proberen we al hem geen aandacht te geven en zn broer juist wel. Dat werkt niet. Ook krijgt hij geen eten voor zn neus als hij op de stoel staat, ook daar geeft hij niks om.

Bijten en slaan vind ik ook lastig, ik denk dat het zoals meer kindjes een fase is waar hij door moet en dat er weinig aan te doen is.

Qua veiligheid kan ik misschien nu wel al iets bijsturen, maar hoe :? .
Stootvast, kraswerend, bewegingsbeperkend en geluidsdempend *)



Denk dat het zit in de kracht van herhalen dat je dat op een bepaald moment niet wilt. En misschien extra aangeven op momenten dat hij wel los mag gaan? Denk dat het met de leeftijd wel beter wordt.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_168205014
Dat onhandige is herkenbaar. W wordt ook een stuntel en bezeert zich en valt en huilt dus ook veel als hij moe is. Ik probeer nu maar alle tv-tijd uit te stellen tot de namiddag, smorgens naar buiten en actief spelen etc, en dan kan hij later de zombie uithangen. Hoera voor geen middagslaapje :').
  maandag 16 januari 2017 @ 21:16:42 #80
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_168205054
quote:
0s.gif Op maandag 16 januari 2017 21:09 schreef kwakz0r het volgende:
Ik heb geen echte tips denk ik, wel heel herkenbaar.

Of nou, dingen die hier wel werken zijn terugkerende 'spelletjes' ervan maken:

- 'oh! Waar zijn je billen? - daar! - ga er maar gauw op zitten!'....
- melle: kom je zelf lopen of moet papa je komen dragen? (Als hij niet wil komen) / deze pyjama of die pyjama? / licht op de gang aan of licht in de badkamer? Etc

Dat gezegd hebbende is het hier ook bal en veel vallen en bulten en huilen en poep met naar bed gaan (heen en weer lopen, lampen aandoen etc). Maar goed, daarna slaapt hij wel :')
Bij niet willen werkt omgekeerde psychologie heel goed bij Frans. 'We gaan niet de beentjes omhoog doen om de billen af te vegen.. Echt niet hoor! ' hups daar gaan de benen :') .

Maar het niet willen vind ik hier niet zo'n probleem. Head first de bank afspringen echter :N }:| . En dat geschreeuw }:| }:| }:| .
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_168205134
quote:
1s.gif Op maandag 16 januari 2017 21:16 schreef AwayTL het volgende:

[..]

Bij niet willen werkt omgekeerde psychologie heel goed bij Frans. 'We gaan niet de beentjes om de billen af te vegen.. Echt niet hoor! ' hups daar gaan de benen :') .

Maar het niet willen vind ik hier niet zo'n probleem. Head first de bank afspringen echter :N }:| . En dat geschreeuw }:| }:| }:| .
Ja daar heb ik ook nog geen tactiek voor. Anders dan negeren (wat niet echt werkt) en opvangen (waar het lukt).

Overigens hoor ik net bij de trap 'paaapaaa ik hebt gepoept! Gloten poep!' Dus ik vermoed dat daar ook wat onrust vandaan kwam :')
Kwak
pi_168205165
glote poep! *O*
pi_168205225
Hoho. GloteNNNN poep he.
Kwak
pi_168205359
Eau. Sorry.

Zeggen die van jullie ook allemaal woorden met een -n op het eind zodat je je afvraagt alsof je ala mies bouwman tegen ze praat de hele dag? Ik zeg zelf helemaal niet eteN lopeN etc etc.
pi_168205423
quote:
1s.gif Op maandag 16 januari 2017 21:13 schreef Chanty het volgende:
DaD :D :X heel fijn.

Hoe noemt L. jouw dan JM als hij geen mama zegt?
Hij noemt mij wel mama hoor! Maar 'mama, vief!' is nog nooit vertoond :D

Hier btw ook geen onhandige-harry-tips. Lucas is wel actief, maar vooralsnog wel redelijk voorzichtig.
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_168205849
quote:
1s.gif Op maandag 16 januari 2017 21:23 schreef Crumpette het volgende:
Eau. Sorry.

Zeggen die van jullie ook allemaal woorden met een -n op het eind zodat je je afvraagt alsof je ala mies bouwman tegen ze praat de hele dag? Ik zeg zelf helemaal niet eteN lopeN etc etc.
Ja hilarisch vind ik dat! Ik denk dat ze aan t experimenteren zijn wanneer die N er nou wel of niet is, ofzo.


Grotennn poep.... het is een groenennnnn auto!

_O-

M heeft nu door wat onze namen zijn, en mijn vader's naam ook. Dus als we nu niet snel genoeg reageren hoor ik ineens:
Frooooukje! Juuujiejan! Hiieco! (Is opa) of: lieffie!!!
Kwak
  maandag 16 januari 2017 @ 21:37:13 #87
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_168206107
quote:
1s.gif Op maandag 16 januari 2017 21:25 schreef JufMariska het volgende:

[..]

Hij noemt mij wel mama hoor! Maar 'mama, vief!' is nog nooit vertoond :D

Hier btw ook geen onhandige-harry-tips. Lucas is wel actief, maar vooralsnog wel redelijk voorzichtig.
Aaahhh dan had ik je post verkeerd gelezen. Nou mijn Lucas zegt dat ook niet uit zichzelf, over niemand trouwens. Gelukkig is hij wel altijd blij om me te zien dus denk dat hij me wel lief vindt :+
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  maandag 16 januari 2017 @ 21:54:36 #88
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_168206896
Die namen ja :D .

'*naam papa* niet doen :( :( ' dit aan tafel als papa weer eens met zn eten aan het kloten is.

Van het weekend hebben we het gehad over mijn voornaam, alleen is die dus hetzelfde als die van mijn schoonzus. Dat ging er niet helemaal in.

-sv roept mij-
M: 'Sanne daar? :D '
'Nee, mama heet ook L.'
M:' :+ :+ :+ nee, gekke mama'
'Ja, echt!'
M:'Gekke mama :D, mama niet Sanne'
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_168206927
Hahha ik heb zo gelachen om een aantal berichten. Ook die uitspraken van hierboven weer.

Ook enorm schrikken met het schaats geval van Room. Wij willen ook schaatsen met R. maar er lijkt hier eerst niks van te komen en zo wel, dan letten we extra goed op. Ik zou me kapot schrikken en ook helemaal in de hysterie schieten met zo'n wortel en al en bloed. :'(

Er is hier geen vlokje sneeuw te zien, heb geen idee waar iedereen het over heeft, behalve wat er op het nieuws was, langlaufen op de veluwe omg O+ Had ik nou nog maar goede langlauf ski's O+

We hebben hier ook weer geweldige zinnetjes wat R. heeft gezegd laatst (even vertaald): R. op de skelter naar het werk. Oh ja, eerste keer een 'mij' woord in plaats van dat alles zijn voornaam is. Dus 'Appels van mij' :D De vraag vanmiddag toen we naar boven gingen: Memmy, R. hoeft toch niet te slapen? En toen ik zei ja, was het meteen dikke pruillip en groot verdriet even, maar dat was maar kort want hij mocht toch eerst even liggen op het grote bed. *;
Vanochtend schrok ik, ik wou met hem naar zwemles gaan en ik voelde nattigheid in zijn bed; hele bed ondergespuugd. Nog nooit gehad dit, dus vervolgens tijden bezig geweest, terwijl R. in bad onder de douche stond, met alle knuffels af te spoelen en de drie lagen van het bed af te nemen, te luchten en te zorgen dat de stukjes spuug niet op de vloerbedekking vielen :') :X :r

De hamvraag van R. als hij wakker wordt, is vragen of iedereen wel blij is. En volgens mij herkennen jullie dit ook wel, als je zegt dat je hoofdpijn hebt, of koud hebt, of niet zo blij bent, dat hij in de ontkenning schiet. Memmy wél blij, geen hoofdpijn, geen koude voeten... Eeh jawel :P :D

Dat van die N aan het einde van het woord, hebben wij in het Fries niet zo vaak. Wel wordt veel met 'ties' geëindigd en ik ga daar vaak in mee. Dan is de verkleining van een woord 'tjes' en dan zeg ik ook 'ties'

Ik heb dat Mybuddy ding opgeslagen, ziet er heeeel schattig uit. Dat wordt zodra hij uit het ledikant kan komen, ook een punt hier vermoed ik, dus dan maar kijken. Tot die tijd slaapt hij nog heerlijk in zijn ledikant, dat gaat prima gelukkig en dat koesteren we nog mooi. Oh ja, de middagslaap die een paar dagen weg leek laatst is weer gewoon terug, twee uurtjes meestal in de middag. :D
pi_168207267
Ai Away, ik kan ook slecht tegen schreeuwen :@ Geen idee wat helpt, ik herken F er niet zo in.

F is enorm geïnteresseerd in dino's. Geïnspireerd door z'n neefje van 6 denk ik. Hij wil dino's tekenen, met z'n dino handpop spelen en dino filmpjes kijken. Vandaag, na geen middagslaap }:| , was hij na het eten al erg moe en wilde een dino filmpje kijken. Ik heb hem gepaaid met BBC Earth met continue toevoeging waar die dino nu toch was? :+

Hier een zoetsappig gesprekje vandaag:
ik: Ik vind jou lief O+
F: Ik vind jou ook lief O+
ik: Ik ben wel blij dat jij mijn kindje bent O+
F: Ik ben blij dat jij .... uhm.... een meisje bent O+
:+
pi_168207765
Haha, Fazz, en DAD. _O- .

Vandaag hadden wij het volgende gesprekje. :D .

Ik: 'ik vind jou een schetepoepie'
I: 'ja en jij bent een plasjedrollie, mama'

*; .

Onze voornamen zijn nu ook goed bekend en ook de namen van de ouders van haar vriendjes begint ze nu te kennen. Ze vroeg laatst hoe de vader heet van een jongetje op het kdv waar ze veel mee speelt. Dat wist ik niet. Toen zei ze, "ik weet het al, hij heet 'monnik' ". _O- .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168207911
Away, ik vind het lastig omdat Frans natuurlijk al wat ouder is, dus ik weet niet of je hier wat aan hebt. Sjaak is ook heel druk en bij ons helpt het om hem een 'compliance drill' te laten doen (zo noemt vrouw het). "Sjaak, raak je neus eens aan" (en dat een paar keer herhalen met andere lichaamsdelen) of hem te laten klappen/stampen/springen. Dingen die hij leuk vindt om te doen en die zijn aandacht weer naar ons brengen. Daarna luistert hij vaak weer wat beter, het is net of hij even uit zijn drukte gehaald moet worden zeg maar.
Ik hoop dat het een beetje duidelijk is, anders moet je het maar even zeggen.
pi_168208302
quote:
2s.gif Op maandag 16 januari 2017 14:26 schreef Franny_G het volgende:
Dit is de lamp: http://hyko.co/#hykostory
Maar ik zie nu dat hij op dit moment niet direct leverbaar is.
Het ziet er wel heel handig uit. Ik ga even op onderzoek uit wat betreft verkrijgbaarheid. Thanks! ^O^
pi_168212793
Bedankt voor de glimlach deze ochtend! Heerlijke verhalen :D

B heeft sinds vanochtend geen koorts meer maar wordt nu heerlijk verkouden en is echt strontchagrijnig. Niets was goed en vooral heeeeel veeeel huilen en gillen. Hij is nu naar KDV, gelukkig is de ervaring dat ie daar dan gewoon de hele dag vrolijk is...en anders zouden ze mij bellen en haal ik hem op.

Wij zijn lekker bezig met de inrichting van ons nieuwe huis aan bedenken. Ik onthoud alle lamp tips hier voor B zijn kamer. En deze week echt maar eens de taart bestellen voor zijn birthday...komt een drukke periode aan. :+
  dinsdag 17 januari 2017 @ 20:25:28 #95
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_168229148
quote:
0s.gif Op maandag 16 januari 2017 22:21 schreef MevrouwCactus het volgende:
Away, ik vind het lastig omdat Frans natuurlijk al wat ouder is, dus ik weet niet of je hier wat aan hebt. Sjaak is ook heel druk en bij ons helpt het om hem een 'compliance drill' te laten doen (zo noemt vrouw het). "Sjaak, raak je neus eens aan" (en dat een paar keer herhalen met andere lichaamsdelen) of hem te laten klappen/stampen/springen. Dingen die hij leuk vindt om te doen en die zijn aandacht weer naar ons brengen. Daarna luistert hij vaak weer wat beter, het is net of hij even uit zijn drukte gehaald moet worden zeg maar.
Ik hoop dat het een beetje duidelijk is, anders moet je het maar even zeggen.
Ik ben dit aan het testen, vooralsnog is het antwoord standaard: 'nee :+ ' . Ik ga even verder kijken of het commando aangepast moet worden of dat de twee is nee fase hardnekkig is :D .
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_168229283
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 januari 2017 20:25 schreef AwayTL het volgende:

[..]

Ik ben dit aan het testen, vooralsnog is het antwoord standaard: 'nee :+ ' . Ik ga even verder kijken of het commando aangepast moet worden of dat de twee is nee fase hardnekkig is :D .
_O- Frans... Sjaak kan nog geen "nee" zeggen dus misschien dat dat het verschil is... Ik hoop dat het je wel gaat helpen.
  dinsdag 17 januari 2017 @ 20:38:17 #97
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_168229580
Oja, voornamen. Kuiken is aan het uitproberen wat er gebeurt als hij ons bij de voornaam noemt/roept. Ik doe dan net of ik niet wordt geroepen, vind dat echt irritant :@.
KuikenGuppy
  dinsdag 17 januari 2017 @ 20:41:14 #98
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_168229704
Wel lief is "gaat het schat?" als ik iets zwaars til, iets heb laten vallen of mezelf heb gestoten oid :').
KuikenGuppy
pi_168234265
Hahaha Burdie, awesome _O- O+
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_168237197
Ahh bird wat schattig. O+

Papa en mama bij de voornaam noemen vind ik ook zo'n dingetje wat een beetje not done is. Het is hier tot nu toe nog nooit gebeurd, maar ik zou wel even raar opkijken denk. :D

Die zindelijke jongenspeuters hè... hoe plassen die van jullie? T en S gaan dus keurig zitten op de wc. Dat vind ik op zich prima want dat is veel beter dan staand plassen, maar S plast vrijwel elke dag over zijn broek omdat hij zijn piemeltje vergeet naar beneden te houden. Dan plast hij dus vrijwel omhoog/vooruit in plaats van naar beneden de wc-pot in. Met als gevolg dat S vaak meerdere keren per dag schone kleding aan moet. Vooral op het kdv gaat het vaak mis. Hij plast al op een peutertoilet daar, maar dat werkt dus ook niet echt. Heeft iemand een gouden tip?
De grap is dat T er nooit last van heeft want die heeft een grotere en die hangt vanzelf keurig naar beneden. :+
  woensdag 18 januari 2017 @ 06:53:52 #101
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_168237254
Geen tips van mij helaas Nikki, geen ervaring met piemeltjes en plassen :P
Ik denk blijven herhalen dat ie 'm naar beneden moet houden?

Herkent iemand dit? Nora heeft nu voor de tweede keer in, ik denk, een half jaar dat de binnenkant van haar wangen gezwollen zijn en ook pijn doet (vooral bij eten/drinken en gapen). Aan de buitenkant is niks te zien.
Het begint met dat het een beetje gevoelig is en gedurende de dag wordt het erger en dus ook dik, dusdanig dat ze niet meer wil eten en drinken. Ze is verder er niet ziek van.
Vorige keer was het de tweede dag in de loop van de dag over.

Ik heb haar nu maar een paracetamol gegeven. Ze heeft vandaag een leuk dagje uit, maar ik vraag me af of we niet even langs de huisarts moeten.
De vorige keer ging het in de loop van de dag vanzelf weg..

Iemand die het herkent?
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_168237612
Klinkt als een allergie misschien? Had ze appel/kiwi/kersen/noten gegeten?

@Nikki tsja, ik heb ook liever dat M 'mama' zegt, maar ik vind het ontdekken van de voornaam en het experiment met waar mama beter op reageert en de blijkbaar verschillende namen voor 1 persoon wel een leuke ontwikkeling eigenlijk.
Kwak
pi_168237634
Hier ook geen ervaring met jongetjes op de wc, maar meisjes kunnen ook heel goed tussen de pot en de bril doorplassen als ze niet goed zitten. Ik blijf herhalen dat ze goed moet gaan zitten, iets voorover, handjes op de knieën... Lijkt me dat je instructies ook aan een jongen kan geven?
pi_168237642
Sylver, ik zou de huisarts in elk geval bellen voor overleg. Dan hoor je gauw genoeg of je langs moet komen.
pi_168238203
quote:
0s.gif Op maandag 16 januari 2017 20:21 schreef AwayTL het volgende:
Gekke I, maar fijn dat hij de go wel duidelijk leuk vindt ;) .

Fransje zegt gewoon altijd NEE :( , als je zegt dat je hem lief vindt oid. Of 'niet mama lief' :( .

Hebben moeders van overenthousiaste-nogal lompe en brute kinderen wat tips? Frans is heel bewegelijk, dat is niet erg, maar hij stoot dus gemiddeld elke minuut zn hoofd, voet, been, whatever. Heel hard en ook wel gevaarlijk. Hij maakt ook heel veel lawaai en is agressief, dwz bijten en slaan.

Hem rustig in het gareel krijgen is een utopie, maar ik zou graag toe willen werken dat voor zulk gedrag een tijd en een plaats is (met twee ga ik er niet vanuit dat dit al lukt hoor ;) ). Tijdens het eten dus een toontje lager en niet op de stoel staan, boven de hete pannen hangen, je stoel wegschoppen en heul hard schreeuwen. Voor het schreeuwen proberen we al hem geen aandacht te geven en zn broer juist wel. Dat werkt niet. Ook krijgt hij geen eten voor zn neus als hij op de stoel staat, ook daar geeft hij niks om.

Bijten en slaan vind ik ook lastig, ik denk dat het zoals meer kindjes een fase is waar hij door moet en dat er weinig aan te doen is.

Qua veiligheid kan ik misschien nu wel al iets bijsturen, maar hoe :? .
Druk en lomp zijn rustig met hem gaan zitten en rustig praten dat hij voorzichtiger of rustiger moet zijn

Agressief gedrag, schreeuwen, bijten, slaan, schoppen is hier 1 waarschuwing 2de x kan hij gaan zitten afkoelen bij het muurtje van de keuken. Ik heb 2 jongens beiden nogal druk
Jan is nu 4 en die wurgt Teun soms en daar staat directe straf op en dat weet hij.
Gooien met speelgoed is ook 1X waarschuwen 2de x zijn ze het kwijt
pi_168238217
quote:
1s.gif Op woensdag 18 januari 2017 06:53 schreef Sylver_ het volgende:
Geen tips van mij helaas Nikki, geen ervaring met piemeltjes en plassen :P
Ik denk blijven herhalen dat ie 'm naar beneden moet houden?

Herkent iemand dit? Nora heeft nu voor de tweede keer in, ik denk, een half jaar dat de binnenkant van haar wangen gezwollen zijn en ook pijn doet (vooral bij eten/drinken en gapen). Aan de buitenkant is niks te zien.
Het begint met dat het een beetje gevoelig is en gedurende de dag wordt het erger en dus ook dik, dusdanig dat ze niet meer wil eten en drinken. Ze is verder er niet ziek van.
Vorige keer was het de tweede dag in de loop van de dag over.

Ik heb haar nu maar een paracetamol gegeven. Ze heeft vandaag een leuk dagje uit, maar ik vraag me af of we niet even langs de huisarts moeten.
De vorige keer ging het in de loop van de dag vanzelf weg..

Iemand die het herkent?
huisarts bellen voor het zelfde geldt is het een allergisch reactie ergens op
pi_168238256
quote:
1s.gif Op woensdag 18 januari 2017 06:23 schreef _NIKKI_ het volgende:
Ahh bird wat schattig. O+

Papa en mama bij de voornaam noemen vind ik ook zo'n dingetje wat een beetje not done is. Het is hier tot nu toe nog nooit gebeurd, maar ik zou wel even raar opkijken denk. :D

Die zindelijke jongenspeuters hè... hoe plassen die van jullie? T en S gaan dus keurig zitten op de wc. Dat vind ik op zich prima want dat is veel beter dan staand plassen, maar S plast vrijwel elke dag over zijn broek omdat hij zijn piemeltje vergeet naar beneden te houden. Dan plast hij dus vrijwel omhoog/vooruit in plaats van naar beneden de wc-pot in. Met als gevolg dat S vaak meerdere keren per dag schone kleding aan moet. Vooral op het kdv gaat het vaak mis. Hij plast al op een peutertoilet daar, maar dat werkt dus ook niet echt. Heeft iemand een gouden tip?
De grap is dat T er nooit last van heeft want die heeft een grotere en die hangt vanzelf keurig naar beneden. :+
even tijdelijk de broek uit met plassen? Jan had vaak de broek om 1 been nog zodat die niet nat werd en nu denkt hij er aan om naar beneden te drukken dus broek gewoon op de enkels
Teun vind ook fijner zonder broek op de wc. Doe evt een joggingbroek die hij makkelijk aan en uit kan krijgen op KDV dagen
  woensdag 18 januari 2017 @ 09:59:08 #108
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_168238885
Bedankt iedereen! Ik had helemaal niet gedacht aan het feit dat ik ook even kan bellen voor overleg.
Zou idd een allergische reactie kunnen zijn, al heb ik echt geen idee waarvan. Kunnen het iig nog even aankijken zolang ze niet ziek er van wordt of erger wordt.

Ik ga maar eens een lijstje bijhouden van wanneer ze dit heeft en wat ze heeft gegeten die dag.
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_168239168
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2017 08:18 schreef kwakz0r het volgende:

@Nikki tsja, ik heb ook liever dat M 'mama' zegt, maar ik vind het ontdekken van de voornaam en het experiment met waar mama beter op reageert en de blijkbaar verschillende namen voor 1 persoon wel een leuke ontwikkeling eigenlijk.
Ja, dat heb ik ook. En ik vind het ook prima dat I doorheeft dat ik niet alleen mama ben, maar een persoon met een naam, zoals iedereen.

Sylver, ik dacht eerst even, toen ik je verhaal las, dat ze zoals I ook wel doet, op haar wang 'kauwt' waardoor er blaartjes ontstaan. Maar een zwelling is toch meer inderdaad een reactie op iets.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168239546
O kan soms ook ineens ons bij de voornaam noemen. Dan zeggen we, op komische toon: L., wie is L? Oh, bedoel je mamma? En ze heeft dan de humor wel door.
Nu zegt ze vaak: mamma heet L, pappa heet J, en dan gaat ze de rest van de familie af. Ze vindt het wel interessant dus.

Het gaat overigens goed met haar mond. Haar tandvlees is erg blauw natuurlijk, maar het lijkt er op dat de wond goed heelt. Het antibacteriële goedje accepteert ze als een held. En ik ben zo opgelucht dat je het amper ziet. Alleen als je van onderen kijkt.
Wel een beetje jammer dat ze dinsdag met heftige griep wakker werd. Pijn aan haar armen en benen, hoge koorts en veel snot. :'(
  woensdag 18 januari 2017 @ 11:07:12 #111
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_168239849
J kan inmiddels zittend en staand plassen. Bij zittend idd naar beneden laten duwen. Staand is gewoon makkelijker voor m, want op de wc klimmen met je broek omlaag vindt ie erg lastig. Op school (of andere plaatsen waar ik niet kan helpen) gaat ie dus staan. Misschien thuis staand oefenen en zo'n ding waarop ze moeten richten in het toilet plakken? Maakt het een spelletje dat leuk is om te 'winnen'?

Zoiets dus: http://www.plassticker.nl/
pi_168242245
Even inhakend op de mama versus voornaam discussie. Ik kreeg ooit de tip om al op jonge leeftijd je kind ook te leren hoe papa en mama heten, zelfs inclusief achternaam. Het idee erachter is dat mocht er iets gebeuren zoals bijvoorbeeld elkaar kwijtraken je kind weet hoe je heet en dat dan ook kan zeggen.
In de praktijk noemen ze ons ook gewoon papa en mama maar ze weten ook onze volledige namen en dat oefenen we dan ook af en toe.
pi_168242419
quote:
1s.gif Op woensdag 18 januari 2017 13:12 schreef Roosje84 het volgende:
Even inhakend op de mama versus voornaam discussie. Ik kreeg ooit de tip om al op jonge leeftijd je kind ook te leren hoe papa en mama heten, zelfs inclusief achternaam. Het idee erachter is dat mocht er iets gebeuren zoals bijvoorbeeld elkaar kwijtraken je kind weet hoe je heet en dat dan ook kan zeggen.
In de praktijk noemen ze ons ook gewoon papa en mama maar ze weten ook onze volledige namen en dat oefenen we dan ook af en toe.
Dit heb ik ook al vrij jong aangeleerd: hoe heet jij (achternaam +voornaam) waar woon jij (adres + huisnummer) in (woonplaats) hoe heet je papa en hoe heet je mama?
Dat zit er behoorlijk ingeramd.

Enige jammere is dat als ik vrij lang bij de vraag hoe heet je mama , standaard grote vriend terugkreeg :')
Moet ik maar wat minder zeggen dat hij mama's grote vriend is O+
pi_168242612
quote:
1s.gif Op woensdag 18 januari 2017 11:07 schreef mousemicky het volgende:
J kan inmiddels zittend en staand plassen. Bij zittend idd naar beneden laten duwen. Staand is gewoon makkelijker voor m, want op de wc klimmen met je broek omlaag vindt ie erg lastig. Op school (of andere plaatsen waar ik niet kan helpen) gaat ie dus staan. Misschien thuis staand oefenen en zo'n ding waarop ze moeten richten in het toilet plakken? Maakt het een spelletje dat leuk is om te 'winnen'?

Zoiets dus: http://www.plassticker.nl/
hou er wel rekening mee dat het beter is om zittend te plassen dan staand ivm het legen van de blaas dus zou staand niet te veel standaard maken.
  woensdag 18 januari 2017 @ 13:37:54 #115
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_168242820
quote:
1s.gif Op woensdag 18 januari 2017 13:29 schreef Goitske het volgende:

[..]

hou er wel rekening mee dat het beter is om zittend te plassen dan staand ivm het legen van de blaas dus zou staand niet te veel standaard maken.
Op dit moment ben ik überhaupt blij dát J op school plast, alleen en zonder hulp, en daarover geen grote paniekmomenten meer heeft...
pi_168243840
Klinkt vervelend Sylver, ik heb geen idee wat het zou zijn.
Voornamen is hier al een tijdje een issue, vooral omdat wij mama M.o en mama E.v.a zijn, dan wordt de mama wel eens vergeten. Dat proberen we af te leren we reageren nu gewoon niet zonder de mama ervoor....Overigens doet ie het alleen als we allebei thuis zijn anders is het gewoon mama.

B heeft gelukkig geen koorts meer maar was wel enorm moe vanochtend dus toch middagslaapje vandaag. Hilarisch gesprek tijdens de boterhammen, het concept oma is de mama van mama proberen uit te leggen. Op een gegeven moment hadden we samen de slappe lach. _O- En we gaan zo zaadjes etc voor de vogels in onze tuin kopen, B vond het zo zielig dat ze buiten moeten blijven in de kou.
  woensdag 18 januari 2017 @ 15:29:47 #117
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_168245155
quote:
2s.gif Op woensdag 18 januari 2017 10:21 schreef Franny_G het volgende:

[..]

Ja, dat heb ik ook. En ik vind het ook prima dat I doorheeft dat ik niet alleen mama ben, maar een persoon met een naam, zoals iedereen.

Sylver, ik dacht eerst even, toen ik je verhaal las, dat ze zoals I ook wel doet, op haar wang 'kauwt' waardoor er blaartjes ontstaan. Maar een zwelling is toch meer inderdaad een reactie op iets.
Ja, ik dacht de eerste keer ook zoiets, maar je ziet helemaal geen blaartjes oid. Ik dacht de vorige keer dat ze misschien te hard op haar speen had gezogen 's nachts, maar het werd erger in de loop van de dag terwijl ze toen geen speen had.

Ze heeft wel een keer een allergische reactie gehad, maar dan in de vorm van netelroos. Ik weet eigenlijk niet of allergische reacties zich op verschillende manieren kunnen uiten? Of dat het misschien een andere allergeen is waar dan een andere uitingsvorm voor is?
Ze heeft ook exceemplekjes, maar die lijken vooral gelinkt aan te warm bad/douche of te vaak met een bepaalde badschuim.

Wat fijn dat het naar omstandigheden er goed uitziet, Room. Hoe gaat het met jou? Kan je het al wat beter een plekje geven?

Fijn dat B aan de betere hand is, exode! En leuk zijn zulke gesprekjes, he O+
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  woensdag 18 januari 2017 @ 21:32:03 #118
149959 SQ
snelle trees
pi_168255657
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2017 10:47 schreef Roomsnoes het volgende:
O kan soms ook ineens ons bij de voornaam noemen. Dan zeggen we, op komische toon: L., wie is L? Oh, bedoel je mamma? En ze heeft dan de humor wel door.
Nu zegt ze vaak: mamma heet L, pappa heet J, en dan gaat ze de rest van de familie af. Ze vindt het wel interessant dus.

Het gaat overigens goed met haar mond. Haar tandvlees is erg blauw natuurlijk, maar het lijkt er op dat de wond goed heelt. Het antibacteriële goedje accepteert ze als een held. En ik ben zo opgelucht dat je het amper ziet. Alleen als je van onderen kijkt.
Wel een beetje jammer dat ze dinsdag met heftige griep wakker werd. Pijn aan haar armen en benen, hoge koorts en veel snot. :'(
Ach room, arm ding en arme jij ;( Wat zul je geschrokken zijn. Hoe gaat het nu?

Voornamen: Mauw weet die van mijn man wel. Mijn man roept mij echter stukken minder vaak dan ik hem, dus ze zal geen idee hebben van de mijne :')
Goed punt wel over het aanleren ivm verdwalen - toh maar eens wat tijd aan besteden :)
disclaimer
pi_168258384
Room. Wat een schrik. Hoe gaat het nu? :*

Laatste dagen hier. Aanstaande maandag is ze een kleuter. We gaan dan lekker een dagje naar een indoorspeeltuin. O+
Zaterdag vieren we het O+

Dat punt over het aanleren in verband met verdwalen. Volgens mij was dat de reden van weglopen. We hadden het vandaag erover. Waarom ik niet wil dat ze niet wegloopt. En toen zei ze ook. "Dan ben je mij kwijt. Maar dan loop ik naar een mevrouw en zeg ik dat ik Riley heet en mama kwijt ben". :D

En vanavond een minder leuke avond. Elf keer naar beneden gekomen om te plassen en een driftbui gehad.
Ik snap dat het de combinatie van begin kleuterklas, einde psz en haar aankomende verjaardag is. Maar erg tof was de avond niet
:D
pi_168261424
Met O gaat het goed - op de griep na dus :') Ze heeft geen hoge koorts meer, maar ze is wel gewoon ziek. En met haar mond gaat het goed. Het gat waar de tand zat is geheeld, haar lip is weer normaal en heelt goed aan de binnenkant en de blauwe plek op haar tandvlees wordt minder. Ze lijkt zelf nit getraumatiseerd. Ze praat er over, maar vrij weinig, alleen als wij vragen of ze pijn aan haar mond heeft.

Maar ik merk dat ik er echt nog erg door aangeslagen ben. Ik zie haar wel 100x per dag liggen op dat ijs, met mijn man er verbaasd half bovenop. O huilen en mijn sv die die tand ziet liggen en zegt "ze is een tand verloren". Elke keer als ik haar tanden poets. Of in haar mond kijk. En elke keer draait mijn maag zich weer om en trekt heel mijn lijf samen. Dat wordt niet echt minder, helaas, ook al gaat het eigenlijk heel goed met O.
pi_168261474
Ean is als tweejarige een tand verloren toen ze viel. Ze had er zelf geen last van maar nog steeds als er een valt check ik of alle tanden er nog inzitten. Nu is ze aan het wisselen, vroeg weet niet of de val er iets mee te maken heeft gehad. Nieuwe tanden duren namelijk vrij lang voor ze doorkomen. Hopelijk is de griep snel op zijn retour.
  donderdag 19 januari 2017 @ 08:13:48 #122
149959 SQ
snelle trees
pi_168261526
Hoe oud is ean, Ferrari? 5 toch? Dat lijkt me niet uitzonderlijk vroeg, ik wisselde ook de eerste tanden op die leeftijd en hier in de straat loopt ook een vijfjarige met 6 tanden er uit :D

Roomsnoes, ik kan het me helemaal voorstellen. Toen ik mauw dr buggy over de kop hadden geduwd heb ik ook dagen slecht geslapen. Knuffel voor jou :*
disclaimer
pi_168261568
Oef sq dat lijkt me idd ook rot zeg :'(
Ach het zal wel slijten hoor. Maar die paniek was echt heel heftig.

Hebben ze toen ook n fotobgemaakt fr?
pi_168261620
Och Room, ik snap het hoor :* het is ook zo heftig, het gevoel dat er door je lijf schiet als je kind iets overkomt.

Ik heb Tas gisteren van de commode laten vallen :@ (zie babytopic) en hoewel hij helemaal OK was en zelfs door de HA is gecheckt en goedgekeurd ben ik vannacht toch een paar keer gaan kijken of hij nog wel ademde. En ik kan wel weer huilen als ik denk aan die klap die hij maakte ;( .
pi_168261734
Oh Razz, ik las het. Wat een schrik joh, en je hield hem nog wel vast ook.

Wat balen nu ook weer van de griep, Room. }:| .

Mijn vriend had gisteren wel een interessante dag met I. Ze doet de laatste tijd heel moeilijk over aankleden. Gisteren wilde ze ook niet. Toen zei mijn vriend bij alles wat ze wél wilde: 'dat is goed, maar je moet eerst je kleren aan.' Dat accepteerde ze dan gewoon en ze heeft tot een uur of 12 koppig volgehouden dat ze haar kleren niet ging aandoen. _O_ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  donderdag 19 januari 2017 @ 08:41:22 #126
149959 SQ
snelle trees
pi_168261748
Wat een volharding Franny. Die komt er wel :D :')
disclaimer
pi_168261926
Go vriend van Franny!
Jeetje Razz daar zou ik ook slecht van slapen.

B is gisteren voor het eerst van de trap gevallen, gelukkig van een tree of 6 hoog. Hij viel draaiend en kwam gelukkig op zijn handen terecht. Dus echt niets aan het handje. Hij wilde de rest van de dag niet meer zelf de trap op of af.

En net mijnheer met koorts naar KDV gebracht :@ Hij was super vrolijk, at veel en dronk goed. We hebben hem een zetpil gegeven. Ik heb zo 2 belangrijke meetings en mijn vrouw staat voor de klas dus ik voel me een beetje een ego faalmoeder. Ik kan zijn vroegst om 13:00 weg van mijn werk dus afgesproken dat ze me bellen als dat nodig is en anders haal ik hem tegen 16:00 al, is het een wat kortere dag voor hem.
pi_168261975
Ach Razz ik lees het nu. Wat erg, voor hem en voor jou. En dan zo'n assistente }:|

Haha Franny, slimme meid. O doorziet dit soort trucjes ook altijd :D Hoe gaat het met haar vriendinnetje nu?
pi_168262127
Pfff Razz :* schrikken hè. Het is hier ook wel eens gebeurd :{

Wat een volharding Franny, een eigenschap die later natuurlijk wel heel goed van pas komt :+

F wil de laatste dagen zelf z'n kleren uitkiezen, gooit de opties van ons weg en duikt zelf in de commode... nou ja, zo lang het enigszins bij elkaar past vind ik het wel oke. Hij wil ook niet meer in de kinderstoel en zit nu op z'n knieën op een gewone stoel (bij voorkeur op 'mijn' plek }:| )
Misschien is zo'n peuterstoel een idee. Heeft iemand hier dat?
pi_168262334
Wij hebben een tripp trapp voor beide meiden.

Razz, wat moet je enorm zijn geschrokken :o Gelukkig gaat het goed.

Franny, wat lekker dat ze zo haar eigen keuzes kan maken! Prima opgelost toch?
  donderdag 19 januari 2017 @ 09:28:26 #131
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_168262383
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 09:12 schreef Fazzoletti het volgende:
Pfff Razz :* schrikken hè. Het is hier ook wel eens gebeurd :{

Wat een volharding Franny, een eigenschap die later natuurlijk wel heel goed van pas komt :+

F wil de laatste dagen zelf z'n kleren uitkiezen, gooit de opties van ons weg en duikt zelf in de commode... nou ja, zo lang het enigszins bij elkaar past vind ik het wel oke. Hij wil ook niet meer in de kinderstoel en zit nu op z'n knieën op een gewone stoel (bij voorkeur op 'mijn' plek }:| )
Misschien is zo'n peuterstoel een idee. Heeft iemand hier dat?
Lucas zit al zo'n driekwart jaar niet meer in een babystoel maar gewoon op een normale stoel. Zelfs de stoelverhoger wilde hij pertinent niet. Dus hij zit idd op zijn knieën. Heb een stoelhoes gekocht en die eroverheen gefrot. Past niet helemaal, maar goed genoeg. Weet niet wat het bijzondere is aan een peuterstoel, maar wees erop bedacht dat die geweigerd gaat worden omdat hij gewoon graag net zo wil zitten als papa en mama O+ Die stoelhoes is hier zelfs ook nog een gevecht en moet er soms af van Lucas :')
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_168262441
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 08:13 schreef Stormqueen het volgende:
Hoe oud is ean, Ferrari? 5 toch? Dat lijkt me niet uitzonderlijk vroeg, ik wisselde ook de eerste tanden op die leeftijd en hier in de straat loopt ook een vijfjarige met 6 tanden er uit :D

Roomsnoes, ik kan het me helemaal voorstellen. Toen ik mauw dr buggy over de kop hadden geduwd heb ik ook dagen slecht geslapen. Knuffel voor jou :*
Nu 5 maar ze wisselt al een jaar. Ik vind het vroeg van mij had het langer mogen duren.

I weet wel wat ze wil.
pi_168262461
Oei razz wat een schrik. Gelukkig alles goed gekomen
B. Ook al Stef stuntpiloot
pi_168262724
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 09:12 schreef Fazzoletti het volgende:
Pfff Razz :* schrikken hè. Het is hier ook wel eens gebeurd :{

Wat een volharding Franny, een eigenschap die later natuurlijk wel heel goed van pas komt :+

F wil de laatste dagen zelf z'n kleren uitkiezen, gooit de opties van ons weg en duikt zelf in de commode... nou ja, zo lang het enigszins bij elkaar past vind ik het wel oke. Hij wil ook niet meer in de kinderstoel en zit nu op z'n knieën op een gewone stoel (bij voorkeur op 'mijn' plek }:| )
Misschien is zo'n peuterstoel een idee. Heeft iemand hier dat?

Wij! Dees van ikea: http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/30253538/
Zij kreeg deze toen S de tripptrapp met newbornseat kreeg. Ze vindt em erg tof :D Fijn dat ze op goede hoogte zit op haar billen.
pi_168262863
Wij hebben ook die van de Ikea. 1x hout en 1x plastic.
Bij ons zitten ze er al een poos op. Bevalt prima maar ook hier wel iets uitstekende poten.
pi_168262886
Leuk is die stoel, room. Dat wil ik ook gaan doen, als we de tripptrapp voor de tweede gaan gebruiken, of ik ga even kijken of ik tweedehands nog een tripptrapp kan krijgen. I vindt de tripptrapp stoel heel fijn. Ze kan er ook samen met haar vriendinnetje op zitten. *; . :D .

Room, het is weer helemaal koek en ei. Ik moest wel een beetje lachen. I was eerst vooral verdrietig over de afwijzing. Maar maandagavond ging ze ineens het vriendinnetje na doen, toen ik alleen met haar was. "S mag niet meer mijn vriendinnetje zijn, ik vind haar stom!' En dan ging ze ook zo nepboos weglopen, en puh erbij zeggen. :D . Het was echt een soort inzicht bij haar ineens, 'oh, maar wat zij kan, kan ik dus ook!' Maar in de praktijk vlogen ze elkaar op het kdv gewoon weer in de armen en toen ik dinsdag vroeg: is S nog je beste vriendinnetje? zei ze achteloos 'Natuurlijk mama'. :) . Het niet slaan gaat ook heel goed.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168265133
Ik vind die verhalen over I altijd zo mooi, zo'n lief koppig kind ;)

Hier ook een sterk eigen willetje, mevrouw wil opeens zelf aankleden. Ik kies nog steeds uit wat ze draagt, maar ze wil per se zelf alles aantrekken en het lukt haar nog ook :o
pi_168268147
Dat is vroeg zeg, f_r!

Amsel, wat knap dat ze dat al voor elkaar krijgt! Ik kreeg het aankleden vanochtend (toen moest het wel echt op tijd ivm kdv/werk) voor elkaar door I erop te wijzen dat er ROZE knoopjes op haar vestje zitten, zij staakte haar NEEEEE NIET AANKLEDEN-schreeuw om even goed te kunnen kijken en in die drie seconden wist ik haar aan te kleden. Zo ongeveer. Goed genoeg in elk geval. _O- .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168268437
Wow, temperamentvolle peuters. :D. Totaal niet herkenbaar, hier. I ging gisteren wel op de grond in de supermarkt liggen, maar vooral om even in alle rust de wereld in zich op te kunnen nemen, geloof ik. :'). Hij wilde vanochtend wel per se zijn shirt met een wolf erop aan, maar toen ik zei dat die met de auto mooier bij zijn broek stond, was dat eigenlijk ook wel prima.

Morgen gaat hij voor het eerst naar peuterdans. Ik ben zo benieuwd hoe hij het gaat vinden! Het kost maar ¤20 voor 8 lessen (we hebben alleen de eerste les gemist, ik stond op de wachtlijst en er bleek afgelopen keer iemand niet meer te komen) en het is op vijf minuten fietsen. ^O^ .

Edit: oh, de juf is ziek. Gaat niet door.

[ Bericht 2% gewijzigd door DevilsAndDust op 19-01-2017 15:07:27 ]
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_168269647
Amsel, hier heeft B vooral een sterke wil wat hij niet aan wil. En dat is veel _O-

Net een hoopje peuter opgehaald op KDV, 39,7 en alleen maar hangen na zijn slaapje. Kacheltje is nu maar even tv aan het kijken zodat ik wat werk kan verzetten. :@ Hij is nu wel echt strontverkouden echt alles zit vast zo te horen. Rustig weekend gepland gelukkig, kan ie even bijtrekken.
pi_168271665
Goede tip Room! Heb meteen een bod gedaan op Mp voor een stoel hier in de buurt :s)

Alles zelf aantrekken lukt hier ook aardig, al willen die sokken vaak niet zo :)

Wat grappig hoe dat dan gaat met I en haar vriendinnetje Franny :D Fijn ook dat het zo goed gaat met het niet slaan.

Ik ben weer even 10 dagen manloos, gelukkig laatste keer voordat de baby komt. Over een half uur ben ik pas bij de opvang, ik denk dat ik even kijk naar hoe het met F gaat (wel of niet geslapen) en dan besluit of koken nog een optie is of dat we maar iets moeten afhalen oO<

SQ, over een paar uur verlof *O* w/
pi_168271709
Oh en leuk peuter dans DAD! Jammer dat het dan morgen niet doorgaat :')
Wij dansen thuis ook veel dus ik ging vol goede moed een keer kijken met hem bij dansen. Hij was niet van m'n benen los te krijgen dus we houden het maar bij dansen in de woonkamer :+
pi_168272146
Poeh, Fazz, pittig! Ik zou nu alvast vanuit de trein de snackbar bellen zodat je bestelling klaar staat als je er bent. :Y) .
Baard moet in de voorjaarsvakantie een weekje naar het buitenland (ma-vrij) en ik heb direct de gastouder geappt of I dan toch kan komen, ook al ben ik vrij. :@. En dan ben ik nog niet eens zwanger. :+.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_168275677
Peuterdans O+ En fazz zo lang zonder vent, ik moet er niet aan denken :X

Er wordt nog uitgebreid gekwebbeld boven, ik hoor net door de babyfoon 'Hoenie (= Gonnie het gansje, de knuffel) huije! Peentje?' *; En ook 'mama, vief!' Gelukkig maar :+
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_168277013
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 20:14 schreef JufMariska het volgende:
Peuterdans O+ En fazz zo lang zonder vent, ik moet er niet aan denken :X

Het went hoor, al was het pré kind wel wat makkelijk :+ Nu is het vaak een dag of 10-14 maar afgelopen jaar ook wel eens 4 weken :X

DaD, thanks voor de tip ;) Hij was goed gemutst dus we hebben samen gekookt, hij champignons snijden en ik de rest. Prima teamwork :s)

Oh, en m'n bod op de peuterstoel is geaccepteerd! Kan er morgen 1 ophalen voor E15 :D
pi_168279619
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 15:54 schreef exode het volgende:
Amsel, hier heeft B vooral een sterke wil wat hij niet aan wil. En dat is veel _O-

Net een hoopje peuter opgehaald op KDV, 39,7 en alleen maar hangen na zijn slaapje. Kacheltje is nu maar even tv aan het kijken zodat ik wat werk kan verzetten. :@ Hij is nu wel echt strontverkouden echt alles zit vast zo te horen. Rustig weekend gepland gelukkig, kan ie even bijtrekken.
Oef, dan was KDV dus toch niet zo'n goeie zet misschien? Mogen jullie uberhaupt brengen als ze een zetpil gehad hebben? Bij ons zijn ze daar echt streng op (en terecht)...
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 17:50 schreef DevilsAndDust het volgende:
Poeh, Fazz, pittig! Ik zou nu alvast vanuit de trein de snackbar bellen zodat je bestelling klaar staat als je er bent. :Y) .
Baard moet in de voorjaarsvakantie een weekje naar het buitenland (ma-vrij) en ik heb direct de gastouder geappt of I dan toch kan komen, ook al ben ik vrij. :@. En dan ben ik nog niet eens zwanger. :+.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Kwak
pi_168279625
Fazz, ik vond dat preggers ook zwaar hoor, zo alleen. Rspct! Hier mocht vriend niet meer weg na week 34 van mij. In de praktijk was het week 30 want in de tussenliggende kwam er niks op zijn pad. Fijn dat hij hierna gewoon blijft dan!

Mijn vriend komt ook morgenochtend thuis van een paar dagen werkreis, boh, maar goed ook. W's slaap is nog steeds stuk, en inmiddels is hij eigenlijk constant oververmoeid. Geen gezellige dagen zo in mijn eentje :( ;( vanmiddag brak er bij mij iets. Na 40 min krijsen over wel/niet willen eten heb ik heb zonder omwegen of verhaaltjes in bed gekiept en sindsdien niks meer gehoord. Ik neem het roer terug. :7
pi_168279955
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 22:06 schreef kwakz0r het volgende:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168280042
Pfff Crumpette, echte peuterperikelen dus. Deze week gaat het ook weer goed bij de psz?
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168280339
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 22:17 schreef Franny_G het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
nee, ik denk dat we het wel redden (met veel te veel tv en weinig strijd over regels en eten :@ ). alleen ben ik nog steeds half ziekgemeld vanwege bijna burn-out, dus ik heb de vakantieweken echt nodig om op school te overleven... en mijn moeder die me af en toe zou kunnen ontlasten in zo'n week (door entertainment van peuter te zijn) zit eind april al voor zes weken in zuid-frankrijk...

dus het is meer een "je mag een weekje vakantie, je bent nog nooit in Wenen geweest, het kost alleen 1 vliegticket want de rest betaalt de uni en dit is dus een handige combinatie" dan dat ik het echt niet KAN.
Kwak
pi_168280654
💋
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_168285372
quote:
2s.gif Op donderdag 19 januari 2017 22:20 schreef Franny_G het volgende:
Pfff Crumpette, echte peuterperikelen dus. Deze week gaat het ook weer goed bij de psz?
Ja dat gaat goed! Hij vind het afscheid wel even verdrietig maar hij is blij om erheen te gaan en blij als ik hem haal, dus het zal wel goed zijn. De activiteiten die ze daar aan tafel doen (plakken, kleien etc) doet hij nog niet mee :') hij kan niet rustig zitten want zomg kijk al dat speelgoed! Maar het is ook niet verplicht oid dus ze laten hem lekker spelen. Hij is ook nog maar klein natuurlijk.

Maarja, omdat hij hiermee begon in de psz startweek ging ik een stukje mee met hem, want ja, dat is toch allemaal wat he... maar na 2 weken is de conclusie dat mama beter weet wat goed voor hem is, dus ben ik as we speak aan het slaaptrainen. Die 5.30 opstatijd is klaar. Verwacht niet dat hij nu gaat slapen hoor, maar als ik hem weer in een ritme stop nu, misschien morgen wel. Iig moet er gewoon meer geslapen worden.
pi_168285618
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 09:12 schreef Fazzoletti het volgende:
Pfff Razz :* schrikken hè. Het is hier ook wel eens gebeurd :{

Wat een volharding Franny, een eigenschap die later natuurlijk wel heel goed van pas komt :+

F wil de laatste dagen zelf z'n kleren uitkiezen, gooit de opties van ons weg en duikt zelf in de commode... nou ja, zo lang het enigszins bij elkaar past vind ik het wel oke. Hij wil ook niet meer in de kinderstoel en zit nu op z'n knieën op een gewone stoel (bij voorkeur op 'mijn' plek }:| )
Misschien is zo'n peuterstoel een idee. Heeft iemand hier dat?
Ja zo'n houten peuterstoel van de ikea (Ingolf) hebben wij. Een juniorstoel. Gaat perfect. Hij wil er niet altijd op zitten, want warm eten is de hel, maar bij brood eten weet hij niet hoe snel hij erop moet klimmen en zit hij er prima op. Dat gaat al een dikke maand goed en heel lang is hij niet en het klimmen lukt toch prima door die stangetjes. Het ziet er ook nog eens heel leuk uit.
pi_168285799
Zon stoel zal hier ook wel komen idd, maar pas wanneer hij de antilop niet meer accepteert denk ik. :D mijn minibaby
pi_168286343
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 22:06 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Oef, dan was KDV dus toch niet zo'n goeie zet misschien? Mogen jullie uberhaupt brengen als ze een zetpil gehad hebben? Bij ons zijn ze daar echt streng op (en terecht)...

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
We hebben overlegd en ze gaven aan ' breng hem maar' het ging ook echt heel erg goed tot zijn slaapje. Normaal brengen wij hem bij twijfel niet omdat ik vrij flexibel ben wat betreft werk. Maar nu dus 1 keer niet :@ :{

Vannacht is ie meerdere keren wakker geworden, steeds met enorme dorst. Nu is hij koorts loos en vrolijk. Zo wel even naar de dokter en verder heeft hij met mijn vrouw een rustig dagje. Ze gaat niet naar peutergym met hem en vanavond is er een kind-ouder borrel op het KDV die slaan we ook even over. En morgen zien we wel weer.
pi_168286445
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 06:12 schreef Crumpette het volgende:

Maarja, omdat hij hiermee begon in de psz startweek ging ik een stukje mee met hem, want ja, dat is toch allemaal wat he... maar na 2 weken is de conclusie dat mama beter weet wat goed voor hem is, dus ben ik as we speak aan het slaaptrainen. Die 5.30 opstatijd is klaar. Verwacht niet dat hij nu gaat slapen hoor, maar als ik hem weer in een ritme stop nu, misschien morgen wel. Iig moet er gewoon meer geslapen worden.
Dat is even doorbijten inderdaad, maar uiteindelijk voor alle partijen wel het fijnst als hij weer in een goed ritme zit.
Wat leuk dat hij zo enthousiast aan het spelen is!
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168286498
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 22:29 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

nee, ik denk dat we het wel redden (met veel te veel tv en weinig strijd over regels en eten :@ ). alleen ben ik nog steeds half ziekgemeld vanwege bijna burn-out, dus ik heb de vakantieweken echt nodig om op school te overleven... en mijn moeder die me af en toe zou kunnen ontlasten in zo'n week (door entertainment van peuter te zijn) zit eind april al voor zes weken in zuid-frankrijk...

dus het is meer een "je mag een weekje vakantie, je bent nog nooit in Wenen geweest, het kost alleen 1 vliegticket want de rest betaalt de uni en dit is dus een handige combinatie" dan dat ik het echt niet KAN.
Ja, ik herken dat ook, dat je soms echt die vakantie heel nodig hebt. In de voorjaarsvakantie gaat I ook gewoon drie dagen naar het kdv. Ik breng haar dan alleen wat later weg dan anders.
Ik vroeg het omdat het een grote stap is natuurlijk, maar aan de andere kant: misschien wordt jullie band juist ook erg versterkt als je wel een tijdje alleen met hem bent? Het wordt misschien ook een beetje een vicieuze cirkel anders? Als het echt niet gaat of als je bang bent dat je zult doordraaien dan moet je dat niet doen natuurlijk. Dat is een precaire afweging die je alleen zelf kunt maken.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168287436
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 09:03 schreef Franny_G het volgende:

[..]

Ja, ik herken dat ook, dat je soms echt die vakantie heel nodig hebt. In de voorjaarsvakantie gaat I ook gewoon drie dagen naar het kdv. Ik breng haar dan alleen wat later weg dan anders.
Ik vroeg het omdat het een grote stap is natuurlijk, maar aan de andere kant: misschien wordt jullie band juist ook erg versterkt als je wel een tijdje alleen met hem bent? Het wordt misschien ook een beetje een vicieuze cirkel anders? Als het echt niet gaat of als je bang bent dat je zult doordraaien dan moet je dat niet doen natuurlijk. Dat is een precaire afweging die je alleen zelf kunt maken.
Dat is idd de afweging die ik heb gemaakt ;)

Ik zal in de voorjaarsvakantie wel meer tijd samen met hem doorbrengen, en ik ben verder echt heel arg aan t opbouwen met alleen naar bed brengen enzo. J zal nog wel vaker wegmoeten in de toekomst en dan komt t heus goed.
Kwak
  vrijdag 20 januari 2017 @ 10:37:50 #159
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_168287979
Kwak :*
Beterschap voor hem exode.

We hebben Vv ook opgegeven voor de peuteropvang, 2x een ochtend. Het is echt een super leuk kdv met diertjes zoals kippen en konijnen, een moestuin en een hele leuke tuin om in te spelen met heuveltjes en tunnels.
Hij gaat donderdag al voor de 1e keer. Volgens mij gaat hij het super leuk vinden. Toen we van de week gingen kijken ging hij al meteen in de groep kijken en spelen.

Gelukkig heeft hij zijn middagslaapjes weer hervonden (met af en toe een uitzondering).
Vandaag een dagje bankhangen.. Vv is heel verkouden.. en ik ben heel moe :O (terwijl Aa maar 1x wakker is geweest vannacht).
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
pi_168288086
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 10:03 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Dat is idd de afweging die ik heb gemaakt ;)

Ik zal in de voorjaarsvakantie wel meer tijd samen met hem doorbrengen, en ik ben verder echt heel arg aan t opbouwen met alleen naar bed brengen enzo. J zal nog wel vaker wegmoeten in de toekomst en dan komt t heus goed.
Dat klinkt allemaal fijn & positief.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168289997
Beterschap voor b.
En wat knap van I dat ze al zo goed doorheeft wat haar gedrag kan doen bij iemand. En weer samen met d'r vriendinnetje fijn dat alles weer goed is.

Dit jaar heb ik voor sac minder oppas in de vakantie maar ik merk dat het met maar een thuis echt veel makkelijker is. Ook haar leeftijd is een voordeel, het wordt steeds makkelijker.
pi_168290393
Volgens de huisarts een naar, aanhoudend griepje, longen etc waren schoon. Kortom uitzieken. Hij vroeg net ook tijdens de boterhammen of hij naar bed mocht :{ doodop was ie. Dus hij ligt alweer een half uur te slapen.
Vandaag nog steeds geen koorts, hopelijk zet dat door.

B gaat in de voorjaarsvakantie sowieso naar opa en oma en KDV, maar dat is nu vooral omdat wij dan gaan klussen. In de meivakantie gaat ie ook naar het KDV als we niet op vakantie gaan. Hij vindt het er geweldig en voor ons even wat tijd voor onszelf :@ :@ :@
  vrijdag 20 januari 2017 @ 17:26:32 #163
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_168296804
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 22:29 schreef kwakz0r het volgende:
nee, ik denk dat we het wel redden (met veel te veel tv en weinig strijd over regels en eten :@ ). alleen ben ik nog steeds half ziekgemeld vanwege bijna burn-out, dus ik heb de vakantieweken echt nodig om op school te overleven... en mijn moeder die me af en toe zou kunnen ontlasten in zo'n week (door entertainment van peuter te zijn) zit eind april al voor zes weken in zuid-frankrijk...

dus het is meer een "je mag een weekje vakantie, je bent nog nooit in Wenen geweest, het kost alleen 1 vliegticket want de rest betaalt de uni en dit is dus een handige combinatie" dan dat ik het echt niet KAN.
dat doen alle ouders toch, met tv en tablets en patat en poffertjes en heel veel luie dingen :Y

En heerlijk, ik ben in de zomer van 2015 een week naar spanje geweest zonder de kinderen, ik vond daar weer wat ik enorm had gemist, (innerlijke rust en mezelf) genietze

Mijn R. is 3 :o :o geworden vandaag zijn feestje was al eerder maar vandaag ook nog even gevierd in ballorig. *O*
  vrijdag 20 januari 2017 @ 17:42:31 #164
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_168297416
Gefeliciteerd met R. Buda!
pi_168297631
Gefeliciteerd met R Buda *G*
pi_168298967
Gefeliciteerd met R!!
pi_168302350
Gefeliciteerd Buda :)

Kwak :* Klinkt alsof je al goede stappen aan't maken ben :)

Crump, succes met het ritme aanpassen. Hoe vaak gaat W naar de psz, is dat 2 dagdelen per week?

De stoel is een succes! Vanavond heeft hij hem meteen gebruikt voor het avondeten. Op de foto leek het gewoon de witte variant maar het was dus ooit een zwarte die ze zelf wit geverfd hebben. Hij kan wel wat verf gebruiken dus een mooi klusje voor vriend en F volgend weekend :+

Vanochtend zochten we schelpen op het strand O+ Heerlijk zo met het zonnetje!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  vrijdag 20 januari 2017 @ 21:48:19 #168
348178 NotTheSame
& Never Be The Same Again
pi_168306673
Buda gefeliciteerd met R. *O* !

Die juniorstoel kende ik nog niet :o ! Maar Draak heeft er nooit een probleem van gemaakt dat ze in de kinderstoel moest en Piranha taalt er ook (nog) niet naar.

Kwak, even een dikke knuf, ik ken niet het hele verhaal maar ik lees wel dat je er best positief in staat :* .

Exode veel beterschap met B.!

Piranha gaat sinds vorige week 2 dagdelen naar de psz en hij maakt ineens reuze sprongen! Kleuren en knutselen vind hij leuk.
Ik kreeg vandaag een foto van de leidster dat hij met lijm en stukjes stof bezig was, zo aandoenlijk O+.
Hij gaat straks in de schoolvakanties ook naar de psz, al is het maar om die dagdelen wat quality time met Draak te hebben.
pi_168316543
Lekker is dat, zo struinen op het strand! O+ .

Hier een mijlpaaltje hoor, de eerste poppetjes zijn een feit. Links is papa. :D . :') .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168317022
Gefeliciteerd met R.! *G*

Wauw Franny, wat knap! M krast alleen nog maar, die is net zo'n goede tekenaar als ik :')
  zaterdag 21 januari 2017 @ 11:16:26 #171
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_168317738
Gefeliciteerd Buda! *G*

Wat goed, Franny! Mooie mohawk heeft papa ook O+ :D
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_168318506
Kopvoeters O+

En ik ben weer weg, duurt nog een eeuwigheid voordat ik hier mag posten :P Want ze worden heel langzaam groot, toch?
  zaterdag 21 januari 2017 @ 12:34:42 #173
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_168318917
Dankjewel voor alle felicitaties.

Wij hebben ook een juniorstoel, maar vooral omdat we een kleine tafel hebben (voor 4 en niet voor 6) en zo past het allemaal dan toch redelijk op zijn plek. ik had geen zin in 2 grotere kinderstoelen.
pi_168320958
Dat was ook onze overeegung idd, buddha. We zaten naar een tweede tripptrapp te kujken maar vonden die toch te lomp en te duur. Dus S "zit" er nu in en O kreeg een nieuwe.

Nog gefeliciteerd!

Mooie tekening franny! Je kunt zien dat I en haar vader familie zijn :D
  zaterdag 21 januari 2017 @ 15:22:12 #175
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_168321693
Wij hebben de stokke steps en die is zo groot.. alleen al dat tafelblad zorgt ervoor dat we met 2 stoelen klem zouden zitten en niet bij de prullenbak kunnen.

we hebben een barretje en ik vond het idee ervan heel handig maar het verpest de hele doorloop flow. :(
SPOILER: je snapt denk ik beter mijn luxeprobleem met foto er bij. :')
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
ik vind het wel fijn dat juniorstoelen nu een ding zijn, die waren er nooit goedkoop voor de oudere 2 -O-
  zaterdag 21 januari 2017 @ 15:33:31 #176
149959 SQ
snelle trees
pi_168321880
Ah, weer een nieuwe hoek O+
disclaimer
  zaterdag 21 januari 2017 @ 15:39:28 #177
149959 SQ
snelle trees
pi_168321978
Ik biecht trouwens maar op dat ik een tripp trapp aan mijn tafel heb staan. Eentje van 15 jaar oud uit de weggeefhoek, vol butsen en stickers. Ik.
En sinds ik dat weerzinwekkende kutobject aan mijn tafel heb staan is alle eetstrijd verdwenen. Hoeft mevrouw niet meer op schoot. Eet ze anderhalf bord leeg en nog yoghurt toe. Ze gaat zelfs met d'r bakje fruit zelf aan tafel zitten.

Toeval? Wellicht. Maar dat kutding blijft dus :')


disclaimer
pi_168322094
Whahahh _O- dat triomfantelijke hoofdje ook :D

Als het werkt dan werkt het toch? :+
Zo ligt F nu te slapen op z'n dekbed op de grond. Hij wilde niet z'n bed in maar op de grond slapen is blijkbaar wel oke :')
Omdenken ftw :Y)
  zaterdag 21 januari 2017 @ 15:46:11 #179
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_168322108
Inmiddels passen je foto's doorgaans beter in k&w budda. Je hebt een huis waar je blij mee bent, we get it.

Mauw O+ . Ik zou nu ook wel blij worden van aardbeien O+
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  zaterdag 21 januari 2017 @ 16:00:49 #180
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_168322360
Wat klinkt dat onaardig Away :o
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  zaterdag 21 januari 2017 @ 16:25:54 #181
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_168322662
Och ja dat krijg je als de subtiele hint niet werd opgepakt en je de show-foto's vrij overdreven vindt.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  zaterdag 21 januari 2017 @ 16:31:37 #182
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_168322738


ik ben niet verplicht te voldoen aan je wensen of je hints op te pakken omdat jij dat graag uit.
  zaterdag 21 januari 2017 @ 16:33:35 #183
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_168322767
Waar zeg ik dat dan? Het is gewoon irritant en dat uit ik. Ik zeg niet dat je moet stoppen. Ik weiger alleen het zonder opmerking nog aan te zien.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_168322832
Ik geloof dat ik een heel voortraject gemist heb. Volgens mij is de foto redelijk ontopic, het ging immers over kinderstoelen. Maar misschien moet ik wat meer in andere topics meelezen dan.

Hier 3 triptraps en ze bevallen nog prima.
pi_168323036
quote:
2s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 16:38 schreef Kyara het volgende:
Ik geloof dat ik een heel voortraject gemist heb. Volgens mij is de foto redelijk ontopic, het ging immers over kinderstoelen. Maar misschien moet ik wat meer in andere topics meelezen dan.

Hier 3 triptraps en ze bevallen nog prima.
ik heb ook 2 tripptrapp en bevalt ook erg goed. Ook de fysiotherapeut gaf aan dat de tripptrapp als kinderstoel het beste is qua houding en is ook mijn ervaring
Bij de nieuwe eethoek staan ze op de kopse kanten en de jongens kiezen zelf of ze daarop willen zitten of op een normale stoel. Heb wel 2 verschillende een witte die is nieuw gekocht door opa en oma en een bruine die zeker 15 jaar oud is en er prima uit ziet zeker voor zijn leeftijd. De arts waarvoor ik werk verhuisde op dat moment dus ik kon hem zo krijgen dan boeit mij de kleur niet
pi_168325513
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 15:39 schreef Stormqueen het volgende:
Ik biecht trouwens maar op dat ik een tripp trapp aan mijn tafel heb staan. Eentje van 15 jaar oud uit de weggeefhoek, vol butsen en stickers. Ik.
En sinds ik dat weerzinwekkende kutobject aan mijn tafel heb staan is alle eetstrijd verdwenen. Hoeft mevrouw niet meer op schoot. Eet ze anderhalf bord leeg en nog yoghurt toe. Ze gaat zelfs met d'r bakje fruit zelf aan tafel zitten.

Toeval? Wellicht. Maar dat kutding blijft dus :')
:o SQ heeft een Tripp Trapp :o Ik dacht dat je haat tov die stoel immens was. Hoe is dat ding toch in jouw huis gekomen??
Ik zweer er overigens bij (heb de newbornset en nu de babyset erop).
pi_168325596
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 19:19 schreef Malteser het volgende:

[..]

:o SQ heeft een Tripp Trapp :o Ik dacht dat je haat tov die stoel immens was. Hoe is dat ding toch in jouw huis gekomen??
Ik zweer er overigens bij (heb de newbornset en nu de babyset erop).
ik had dat bij die witte ook ideaal, op de bruine heb ik een gewone beugel gehad en nu beiden niks meer. De beugel ligt wel voor het grijpen om neefjes en nichtjes die kleiner zijn
pi_168325880
Wij hier ook een TrippTrapp, ik vind hem zelfs mooi...een rode hebben wij. Ideaal ding!

B is echt helemaal beter :) Vanochtend rondje woonboulevard gedaan en hij deed het enorm goed. Geen onvertogen woord gevallen.
  zaterdag 21 januari 2017 @ 19:35:53 #189
149959 SQ
snelle trees
pi_168325970
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 19:19 schreef Malteser het volgende:

[..]

:o SQ heeft een Tripp Trapp :o Ik dacht dat je haat tov die stoel immens was. Hoe is dat ding toch in jouw huis gekomen??
Ik zweer er overigens bij (heb de newbornset en nu de babyset erop).
nou ja de overbuurvrouw gaf er 1 weg en we waren al weken bezig een krijsende peuter in een antilop te dwingen en ik dacht, misschien scheelt het als ze een stoel heeft waar ze zelf in en uit kan. Dus die stoel opgehaald onder het motto "anders geef ik m weer door" en het hielp dus. Alles is nu goed aan tafel :') en dat is me meer waard dan stijl momenteel :@
(Ik heb niet zo veel energie meer om strijd aan te gaan :P)
disclaimer
pi_168325994
Wat het ouderschap allemaal met je doet hè, SQ O+
  zaterdag 21 januari 2017 @ 19:38:04 #191
149959 SQ
snelle trees
pi_168326031
Ik ben nog steeds in dubio of ik een mooier alternatief aanschaf of deze draak een opknapbeurt ga geven :P
disclaimer
pi_168326084
Maf trouwens, dat het gevoel van vrijheid kennelijk zo belangrijk was voor haar, dat het haar strijd en niet eten waard is. Eigenaardige wezentjes, die peutrs..
pi_168326143
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 19:35 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

nou ja de overbuurvrouw gaf er 1 weg en we waren al weken bezig een krijsende peuter in een antilop te dwingen en ik dacht, misschien scheelt het als ze een stoel heeft waar ze zelf in en uit kan. Dus die stoel opgehaald onder het motto "anders geef ik m weer door" en het hielp dus. Alles is nu goed aan tafel :') en dat is me meer waard dan stijl momenteel :@
(Ik heb niet zo veel energie meer om strijd aan te gaan :P)
Haha! Fijn dat Mauw er blij mee is en erop wil zitten. ^O^
pi_168326356
Melba kan ook zo op de tripp trapp klimmen maar het is hier elke maaltijd strijd want hij wil op zijn kleine stoeltje aan de kleine tafel... J vindt het echt heel belangrijk, ik zou anders allang toegegeven hebben :@

Fijn dat t goed gaat met Mauw zo op je lilleke stoel SQ!
Kwak
pi_168327231
Nog gefeliciteerd buda :D

WoW Franny, wat knap! Dat foet mijn kleuter nog niet eens :')

SQ! Wat doe je nu!! Een super mooie toffe Tripp Trapp O+ (en Mau natuurlijk ;) )

Js is al (een paar weken) verkouden. Dus hij raakt in ademnood met zijn speen. Pakt hij afgelopen week zijn speen, zegt "weg" en gooit deze in de prullenbak :D En vervolgens gaat hij het hele huis door en heeft hij alle spenen weggegooid! Jeej!!
En we gaan zijn spraak toch (in overleg) laten beoordelen bij de logopedie. Beter dat ik nu hoor dat het een sloompie is, dan dat ik over 2 jaar erachter kom dat hij een flinke spraakachterstand heeft :)
  zaterdag 21 januari 2017 @ 20:41:03 #196
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_168327730
Buda nog gefeliciteerd met R! *O*
Fazz heerlijk zo gisteren op het strand. Leuke foto!
Nts wat leuk dat Piranha het zo naar zijn zin heeft op de psz :)
Wauw Franny, mooie poppetjes! :Y
Mauw op de tripptrapp.. wie had dat ooit gedacht _O-
Exode fijn dat B zich weer beter voelt ^O^
Loj wat grappig dat Js zn spenen heeft weggegooid :D En goed van de logopedie :Y
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
  zaterdag 21 januari 2017 @ 20:41:32 #197
149959 SQ
snelle trees
pi_168327737
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 19:49 schreef kwakz0r het volgende:
Melba kan ook zo op de tripp trapp klimmen maar het is hier elke maaltijd strijd want hij wil op zijn kleine stoeltje aan de kleine tafel... J vindt het echt heel belangrijk, ik zou anders allang toegegeven hebben :@

Fijn dat t goed gaat met Mauw zo op je lilleke stoel SQ!
oh die fase hebben wij ook gehad. Zwaar vermoeiend :')

Js van de spenen af :o relaxed zeg! Hier noemen we de speen nog steeds "de lifeline" :') ik zie het de komende jaren nog niet gebeuren :D
disclaimer
pi_168327931
I heeft ook een tijdje gehad dat ze liever aan haar kleine tafeltje zat tijdens het eten. Het was een fase, nu zit ze altijd bij ons. Ik vond het de strijd ook niet waard hoor. Ze zat vlak naast ons dus met elkaar praten kon ook gewoon.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168327954
Ik ken dat drama om een speen helemaal niet. Jan tot ruim 2 jaar, Nijntje wekker gegeven en gezegd die is voor grote jongens en die hebben toch geen speen meer? 10 seconden sputteren en Teun had hem tot anderhalf alleen keek er bijna niet naar om dus gewoon gestopt
pi_168328535
Toch fijn dat ze allemaal door dezelfde fases gaan O+ de herkenbaarheid.
pi_168328745
Een TrippTrapp SQ :D O+ ! Uiteindelijk gaan ál je principes eraan hè :') . Onvermijdelijk. Keihard.
pi_168330163
Oudste heeft wel eens in de gang gegeten, onder aan de trap met z'n bord op schoot. Hij vond het zo erg dat de katten altijd alleen zaten tijdens de maaltijd :')

Hier ook team tripptrapp. Ja, lelijk en ja, gekregen, maar toch een fijne stoel. We mogen het alleen geen kinderstoel noemen, dan wil hij op een gewone stoel zitten. Sticker is 'helemaal geen kind je bent zelluf een kind mama!' :D
pi_168336920
:D Nee hoor we doen niet aan time-out, we vinden het gewoon erg belangrijk dat de katten gezelschap hebben.
(heheh ik las je zin eerst even als oh kreeg 'ie straf? Ohnee hij wilde zelf :') ).
  zondag 22 januari 2017 @ 11:57:17 #204
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_168338701
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 21:56 schreef L-E het volgende:
Oudste heeft wel eens in de gang gegeten, onder aan de trap met z'n bord op schoot. Hij vond het zo erg dat de katten altijd alleen zaten tijdens de maaltijd :')

Hier ook team tripptrapp. Ja, lelijk en ja, gekregen, maar toch een fijne stoel. We mogen het alleen geen kinderstoel noemen, dan wil hij op een gewone stoel zitten. Sticker is 'helemaal geen kind je bent zelluf een kind mama!' :D
Haha, die hoor ik hier ook regelmatig, in de vorm: Mama en ik zijn de grote mensen, papa en F zijn de baby's.
Hier is de triptrapp ook gewoon J's stoel en F's stoel. Nooit gezeur over ^O^
pi_168345710
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 19:35 schreef Stormqueen het volgende:

Alles is nu goed aan tafel :') en dat is me meer waard dan stijl momenteel :@
(Ik heb niet zo veel energie meer om strijd aan te gaan :P)
Achja, en over een poosje gaat ze haar prinsessenfase in en kleurt je hele huis roze. O+ .
I is dus héél erg van het roze. Ik wilde vandaag met haar een kinderschaar gaan kopen, want ze wil graag kunnen knippen. Ik had online gezien dat ze bij de Hema roze kinderscharen verkopen, dus wij daarheen. Helemaal enthousiast. We gaan een roze schaar kopen!! *O* .
Laat ik haar die roze schaar zien in de winkel: "Oh. Mama, hebben ze ook blauwe?" |:( . Die hadden ze niet in voorraad. Ik heb tot aan de deur van de winkel nog gecheckt: weet je zeker dat je echt niet die roze schaar wil? Nee, echt niet, ik wil een blauwe. Ze ging nog liever zonder schaar de deur uit dan met de roze schaar. 8)7 . 8)7 . 8)7 .

Vervolgens vraagt ze midden op straat ineens: "Mama, wat is een pistool?" _O- .

Peuters. O+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168349918
Franny _O- _O- _O-
pi_168351862
Franny wat heb je toch een heerlijke peuter! :D
Ik zag ook een tekening van haar langskomen, superknap! Dat doen mijn peuters haar nog lang niet na.

Qua stoelen hebben wij inmiddels ikea peuterstoelen. Daar kunnen ze ook zelf op en af, dat werkt prima. Inmiddels hebben T en S wel een eigen plekje aan tafel. T en S zitten op de kopse kant van de tafel naast elkaar en T zit altijd naast mij, S naast zijn papa. En dat territorium wordt met alle mogelijke middelen bewaakt. :')

Vandaag is T met mij en zijn grote zus mee geweest naar de ijsbaan. Ik had nog roze glij ijzers van L staan, dus die heeft hij aangehad. :+ Hij vond het schaatsen wel leuk, maar was wel een beetje klaar met vallen op een gegeven moment, dus toen wilde hij naar huis. Omdat zuslief daar nog lang niet aan toe was is hij opgehaald door zijn papa.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dit filpje wil ik jullie eigenlijk niet onthouden. Ik moet elke keer als ik ernaar kijk weer lachen. :o
pi_168351926
O+ voor T!
  zondag 22 januari 2017 @ 20:21:04 #209
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_168352277
hahaha die T :D. Gewoon blijven liggen ook O+, held.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_168353024
Dat filmpje O+

Wij hebben hier ook op het ijs gestaan.. Js vond het fantastisch... (en ik blij, voor het eerst vanaf mijn eigen stijger het ijs op :D )
pi_168359056
Voor de laatste keer een peuter op bed gelegd. Morgen is ze kleuter. O+ :'(
pi_168363967
Gefeliciteerd lieve Riley! (En Omen natuurlijk ;) )
pi_168364195
Gefeliciteerd omen.
  maandag 23 januari 2017 @ 06:34:13 #214
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_168364260
Gefeliciteerd, Omen! *O*

Dat filmpje van T. :D
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  maandag 23 januari 2017 @ 07:01:52 #215
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_168364305
Omen gefeliciteerd met je meisje!
KuikenGuppy
pi_168364999
Omen, van harte met je kleuter!!
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168365033
Omen, ze is gewoon al 4. Je hebt een kleuter!!! Gefeliciteerd met je kleuter!
*poef* nu is het weg
pi_168365048
Wow Omen heeft een kleuter, gefeliciteerd!!
pi_168365112
Gefeliciteerd met je kleuter, Omen!!
pi_168365269
Dank jullie. Vandaag gaan we naar een indoorspeeltuin. Zin in.

Nu nog even een collage van vier jaar Riley O+

  maandag 23 januari 2017 @ 09:20:20 #221
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_168365300
O+

Gefeliciteerd Omen!
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_168365551
Mooie collage O+ van harte gefeliciteerd!
pi_168365718
Gefeliciteerd Omen *O*
  maandag 23 januari 2017 @ 09:58:10 #224
149959 SQ
snelle trees
pi_168365877
Alweer vier! Gefeliciteerd omen en Riley O+
disclaimer
pi_168367863
Gefeliciteerd omen! Wat een leuke collage van een leuke meid O+
pi_168368984
Wat een leuke en mooie collage van Riley!
pi_168370153
Gefeliciteerd met je kleuter Omen! *O* O+
pi_168370452
Omen gefeliciteerd met je kleuter O+

Nikki serieus ik ben fan van L op de schaats, maar haar broertje krijgt ook een fanclub van me hoor O+
  maandag 23 januari 2017 @ 15:24:39 #229
348178 NotTheSame
& Never Be The Same Again
pi_168373867
Gefeliciteerd Omen *O*!
pi_168383972
Ik volgde vanavond een webinar van het CJG over opvoeden zonder straffen en belonen.
Daar had ik me al een tijdje geleden voor ingeschreven, maar vandaag komt wat opvoedmateriaal wel extra goed uit.
De leidsters van het kdv willen graag een gesprek met ons in verband met de boze buien van T. en S. Op zich vind ik het fijn dat ze over de boze buien willen praten en dat ze dat ook aangeven, maar ik weet niet zo goed wat ik eraan zou kunnen doen. Behalve uitleggen hoe wij ermee omgaan misschien? Het is wat mij betreft gewoon peuterpuberteit en kijken hoe ver ze kunnen gaan. Eigenlijk is thuis vooral het naar bed gaan moeilijk, maar verder vallen de buien mee. Dat komt denk ik vooral omdat ik de peuters zoveel mogelijk het gevoel probeer te geven dat zij ook iets in te brengen hebben in de situatie. Zelfs bij het naar bed gaan is dat het geval, ze mogen zelf kiezen of ze eerst pyjama aan doen, naar de wc gaan of tanden poetsen. Dan mogen ze een zelfgekozen boekje lezen waarna het wel tijd is om naar bed te gaan. Dat is het moment dat het drama begint, maar dan hebben we dat in ieder geval uitgesteld en zo duurt het 5 minuten in plaats van vanaf het moment dat ze naar boven moeten om te gaan slapen.
pi_168384520
Klinkt interessant, die webinar. Ben je wijzer geworden?
T was wel een held hoor, op zn schaatsjes 😊
  maandag 23 januari 2017 @ 21:59:48 #232
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_168384625
Klinkt altijd zo naar, alsof je op het matje wordt geroepen. Maar gewoon af wachten wat ze te melden hebben en idd uitleggen hoe jullie het aanpakken, dat ze behoefte hebben aan een eigen inbreng.

Omen wat een leuke foto's van je kleuter! Zo bizar want ik weet nog dat je zwanger was :o

Vandaag wezen kijken bij school nr 1 (van 3). Dit was de school die ons qua info vanaf de site het minst aansprak. Maar hadden beiden toch wel een prettig gevoel na het gesprek en de rondleiding daar. Volgende week bij een montessorischool kijken :)
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_168384731
En wat voor bruikbare tips kreeg je van het webinar?

Ik geloof ook niet dat je er echt iets aan kunt doen of veranderen. Wel merkte ik nu met het slaan gedrag van I dat het wel heel fijn is als je goed met het kdv praat over het lastige gedrag en dat je een vergelijkbare aanpak kiest. Ze merken soms ook weer andere dingen op en ook dat is wel prettig om even te horen. En dat het ook voor de peuter zelf goed is om te merken dat hij op eenzelfde manier thuis op zulk gedrag wordt aangesproken als op het kdv. Die consequentheid en duidelijkheid is altijd wel goed volgens mij.

Ik heb soms ook wel lastige momenten met I. Het blijft toch een kwestie van geven en nemen, in de zin van: ja, ze krijgt heel vaak de regie en mag zelf dingen kiezen, maar soms wil ik echt dat er iets gebeurt, op mijn manier, of omdat iets niet anders kan. En dat kan dan drama/boosheid als gevolg hebben. Maar dat is dan maar zo. Wat voor mij nu het beste werkt is dat ik haar laat uitrazen, maar wel zelf de eerste stap weer zet om haar boosheid te doorbreken, door te vragen of ze misschien een knuffel van me wil. Omdat ze er anders in blijft hangen en er niet meer uitkomt. Meestal zegt ze dan 'nee ga weg' maar vervolgens loopt ze naar me toe en stort ze zich in mijn armen. :') . *; .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168385016
Klinkt als een interessant webinar Nikki.
Ik probeer zelf zoveel mogelijk zo op te voeden. Het belonen heb ik nog het meeste moeite mee.

Franny, ik las laatst ergens dat boosheid proberen te doorbreken niet wenselijk is. Juist het kunnen uiten van die emoties zorgt voor ontlading. Als je ze telkens afleidt en de boosheid probeert te stoppen dan geef jij aan tot hoelang de boosheid mag duren en niet je kind. Ik moet het linkje even zoeken. Want ik had hem niet opgeslagen. :@

Hier een toffe dag. We zijn naar een indoorspeeltuin gegaan. Was erg gezellig O+
pi_168385209
quote:
0s.gif Op maandag 23 januari 2017 22:09 schreef Omentielvo het volgende:
Klinkt als een interessant webinar Nikki.
Ik probeer zelf zoveel mogelijk zo op te voeden. Het belonen heb ik nog het meeste moeite mee.

Franny, ik las laatst ergens dat boosheid proberen te doorbreken niet wenselijk is. Juist het kunnen uiten van die emoties zorgt voor ontlading. Als je ze telkens afleidt en de boosheid probeert te stoppen dan geef jij aan tot hoelang de boosheid mag duren en niet je kind. Ik moet het linkje even zoeken. Want ik had hem niet opgeslagen. :@
Ik doe dit ook pas na een minuut of tien. Dus het is niet dat ik direct probeer haar van haar boosheid af te brengen. Ik laat haar dus uitrazen en als ik op een gegeven moment merk dat ze niet meer echt boos is, maar er in blijft hangen omdat ze het zelf niet kan doorbreken, dan doe ik dat. Het klinkt vaag, maar ik ken haar buien natuurlijk goed en ik hoor en zie en merk dat het dan eigenlijk voorbij is, maar dat ze zelf niet goed die stap naar weer uit de boosheid stappen kan maken.

Fijn van jullie goede dag. O+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168385379
Ik vond deze quote wel heel treffend: "Een kind heeft jou het hardst nodig op het moment dat jij vindt dat hij de aandacht het minst heeft verdiend."

En daarnaast het op een andere manier benaderen van dingen die het kind goed doet. Door het proces ernaartoe te beschrijven, dus het feit dat het kind erg hard gewerkt heeft om een tekening af te maken en niet het feit dat bijvoorbeeld een tekening mooi is, want daar gaat het niet om.

Ik ga in ieder geval een poging wagen om nog bewuster met het opvoeden bezig te zijn en om de time outs af te schaffen. Die werken hier sowieso eigenlijk alleen maar averechts en dan escaleert de situatie alleen maar meer. Met als gevolg een peuter die op de deur slaat omdat hij zo boos is (T. dus).

Een groot gedeelte van de tijd heb ik ook best het geduld om dingen uit te leggen en op de manier zoals ik zou willen aan te pakken, maar vooral als ik moe ben, of als de kinderen elkaar al de hele dag in de haren vliegen wil ik nog wel eens sneller een kind op de gang zetten dan als ik wel uitgerust ben of als de kinderen wel de rest van de dag wel fijn samen hebben gespeeld. :@

Stof tot nadenken dus. :)
pi_168385617
Omen gefeliciteerd met Riley *O* ! Wat een mooie collage van een mooi meisje O+ . Hoe ze veranderen in vier jaar joh, ik vind het ongelofelijk. Je schrijft altijd zo liefdevol over haar, volgens mij hebben jullie een hele mooie band samen.
pi_168385968
NIKKI dat klinkt wel interessant! Ik herken het. Na een dag vol drama of een overgeslagen middagslaap of ander uitputtend gebeuren is mijn geduld gewoon op. Op. Leeg. Weg. En soms kan ik dan het laatste greintje geduld nog uit mijn tenen halen, maar soms - als ze bijvoorbeeld juist onder etenstijd gaat rellen terwijl er ook een baby honger heeft, en als juist dan de pasta tegen de muur wordt gesmeten (ik heb geen bijter, ik heb een gooier }:| ) , ja, dan is het bij mij ook even klaar. En dan ben ik echt niet trots op het feit dat ze even op de gang moet. En baal ik achteraf dat het zo ging :@ .

Ik herken veel van I's temperament in Annie trouwens Franny. Vandaag was ze heel boos dat ze de step van de PSZ niet mee naar huis mocht nemen. In haar hoofd was dat heel logisch, want de step was het hele weekend bij ons thuis geweest ter reparatie. En nu moest hij dus weer bij de PSZ blijven. Resultaat: een mokkend kind dat met een pruillip en de armpjes over elkaar héél langzaam naar huis wandelde. Als je 'bewust boos wandelen' in je hoofd neemt dan is dat het plaatje :') . Maar goed, eenmaal thuis was ze toch wel weer enigszins afgekoeld, maar die pruillip bleef en ze ging boos in een hoekje zitten met de armen over elkaar. Dus ik vroeg: "Lieverd, zullen we anders even alle boos wegknuffelen? Want ik snap best dat je boos was hoor. De step was een heel weekend hier! En dan is het niet leuk als hij weer bij de speelzaal moet blijven." en toen kwam er eerst een "NEE! ANNIE HEEL BOOS MAMA!" en nog geen halve miliseconde later kroop ze helemaal in mij O+ en brak een heel harde huilbui los met veel snot waarin de woorden 'step' 'niet eerlijk' en 'MIJN' nog herkenbaar waren.

Het is ook een verwarrende wereld voor een peuter, kan ik me zo voorstellen.

Wat ik nog het lastigste vind: Ik ben zelf ook zo :@ . Ik kan ook heel lang boos blijven, mopperen, mokken, pruilen. En dan wil ik eigenlijk dat mijn lief me gewoon knuffelt en zegt dat hij het begrijpt. Wat hij niet doet, want weet hij veel, ik ben toch boos en niet verdrietig :? . Heel fijne communicatiedingen zijn dat hè, in een relatie :') . Ik ben er ook niet trots op natuurlijk, dat ik soms zo doe, en ik vraag me dan af: doet Annie mij na? Of zit het in haar karakter?

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 23-01-2017 22:39:45 ]
pi_168386646
Hier zijn de meeste peuterbuien vrij snel opgelost door de emotie te benoemen en er begrip voor te hebben. "Ben je boos? Dat snap ik wel, het is ook niet leuk als je geen koekje meer mag." Ik vind het ook zo mooi hoe ze steeds meer verschillende emoties kan benoemen. En soms is ze gewoon chagrijnig zonder reden, en dat weet ze ons nu ook te vertellen :D
pi_168386712
quote:
0s.gif Op maandag 23 januari 2017 22:37 schreef Razztwizzle het volgende:

doet Annie mij na? Of zit het in haar karakter?
Het is ook wel gewoon een vrouwen-ding natuurlijk, dus misschien een beetje van beide ;)
pi_168387798
Ik zie het inderdaad helemaal voor me, Razz. :D .

Annie en I zouden goede vriendinnen zijn (met veel van die 'jij mag mijn vriendinnetje niet meer zijn en elkaar weer in de armen vallen- taferelen _O- .)

Boosheid en verdriet liggen ook dicht bij elkaar vind ik. I roept in haar boosheid ook heel vaak 'mama is stom' of 'papa is stom' (ook als papa gewoon op z'n werk zit op dat moment _O- .), dan slaat ze in haar boosheid verbaal om zich heen en dan zet ze zich daar eigenlijk in vast. En dat herken ik inderdaad ook wel, dat je in boosheid dingen zegt die je eigenlijk niet echt meent, zeker tegen degenen die je juist hard nodig hebt op zo'n moment en dan weet je niet hoe je het dan weer goed moet maken. Dan krijg ik ook medelijden met haar omdat ik het gewoon aan haar kan zien, die tegenstelling tussen wat ze voelt en zegt. Maar dat zijn gewoon menselijke dingen volgens mij, onmacht in de communicatie van je behoeften en allerlei tegenstrijdige emoties op een moment.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168389573
Heel herkenbaar Razz. Gewoon nog niet kunnen beredeneren waarom iets niet kan of mag en er dan heel boos om worden. Op zich natuurlijk terecht, want als ik iets niet zou snappen zou ik waarschijnlijk hetzelfde reageren. Maar lastig blijft het wel, twee van die peuters met ieder weer eigen eisen en regels.
pi_168392253
Ik vind jullie tof! Omdat jullie kijken naar de motivatie achter het gedrag en daarop inspelen. Ik sta ervan te kijken dat het CJG notabene een webinar over de Gordonmethode verzorgt. Nog geen 5 jaar geleden werd je onderhand gelyncht als je vertelde daar mee bezig te zijn :') Ik heb toentertijd veel gehad aan het boek 'Kijk, luister en begrijp' van Jantine Peters. Misschien dat iemand hier daar ook wat aan heeft.
pi_168392489
Wij zijn toevallig de laatste tijd weer veel aan t lezen bij Janet Lansbury, lijkt er wel een beetje op denk ik. Hebben wij in elk geval erg veel aan!

Ze waren bij t CB ook al zo relaxt tegen J over het eten weigeren van Melle. Geen druk erop leggen, dwingen werkt niet, gewoon aanbieden en t komt vanzelf wel :o
Kwak
pi_168392922
quote:
1s.gif Op maandag 23 januari 2017 23:01 schreef Amsel het volgende:

[..]

Het is ook wel gewoon een vrouwen-ding natuurlijk, dus misschien een beetje van beide ;)
Whehehe ja dit :D Dat ik huilend in slaap val omdat ik in bed stap en hij geen welterusten zegt. Oke omdat hij slaapt maar dat maakt geen fuck uit blijkbaar :'( :')
pi_168392956
Omen, hoe vond Riley het op school? :)
  dinsdag 24 januari 2017 @ 12:19:20 #247
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_168393075
Echt, ik leer hier dagelijks bij over de gebruiksaanwijzing van de gemiddelde vrouw. Ze hebben mij een ander exemplaar mee gegeven dus ik verbaas mij oprecht wel eens dat het echt zo gaat. (Wat goed is hoor, daar leer ik ook van!)

Ik vind het echt bewonderenswaardig hoe jullie omgaan met de kinderen _O_ .
Als Frans boos is, is hij heel primair boos en dan bijt/slaat of gooit hij. Als hij dat gedaan heeft moet hij van mij uit de situatie (op het matje in de keuken). Maar eigenlijk is het vrijwel altijd op de weg naar het matje toe al over en springt hij vrolijk naar waar hij moet staan. Dan staat hij daar even en springt hij weer van het matje af 'Frans solly zeggen' en gaat naar de getroffene in kwestie om een aai over de bol te geven en aan 2 kanten te knuffelen met zijn solly mededeling.
Het boos zijn gebeurt alleen vrij vaak, waardoor het eigenlijk 0 zin heeft :') . Ik denk dat dit bij de leeftijd hoort en ik daar verder niet op in hoef te gaan. Ik vind het matje ook niet echt bijdragen aan het euvel, maar dat is meer zodat de kleuter ook weet dat we dat gedrag van Frans ook niet tolereren. Omdat kleuter wat moeilijker uit de situatie kan komen heeft hij altijd het idee dat hij het zwaarder te verduren heeft dan zn broertje. Het matje helpt hem dan weer.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_168393175
Het is zeker een vrouwending maar het is gelukkig ook iets waarvan ik merk dat het met het ouder worden stukken minder wordt. *O* . Ja, 40+ zijn, heeft óók voordelen.

Haha, Frans klinkt heerlijk ongecompliceerd. O+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  dinsdag 24 januari 2017 @ 12:26:03 #249
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_168393190
Kuiken is ook heel fysiek als hij boos is. Om zich heen slaan, schoppen, zich laten vallen, etc. Gisteren hebben we op een rustig moment een 'spelletje' gedaan waarbij we een neutrale zin op verschillende manieren gingen zeggen. Bijvoorbeeld "ik zie een auto". Ik vroeg hem dat heel blij te zeggen. En daarna heel verdrietig. En kon hij de zin ook als een poesje zeggen, en als een hond? En heel boos? Toen ging hij bij het doen alsof er ook echt bij slaan, dus hebben we geoefend om het boos te zeggen zonder te slaan. Hij vond het heel leuk, maar moeilijk. Ik hoop dat hij op deze manier een beetje leert dat hij zich ook anders kan uiten dan alleen fysiek. Maar man man man, die peuterbuien... :X.
KuikenGuppy
pi_168393200
Ik heb haar net gehaald. Zij zelf vertelt er nooit veel over. Ik kreeg antwoorden van 1 of twee woorden.
De juf zei dat ze het echt leuk vindt. Dat ze met alles leuk meedoet. Dus donderdag gaat ze hele dag O+
pi_168393273
Burdie. Wat een leuke oefening O+
Die ga ik ook eens proberen met mijn kleuter.
Ik vind het mooi om te zien hoe kuiken zichzelf beseft hoe hij reageert bij boosheid. Juist dat geeft de opening om erover te praten O+
  dinsdag 24 januari 2017 @ 12:30:17 #252
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_168393278
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 12:26 schreef Omentielvo het volgende:
Ik heb haar net gehaald. Zij zelf vertelt er nooit veel over. Ik kreeg antwoorden van 1 of twee woorden.
De juf zei dat ze het echt leuk vindt. Dat ze met alles leuk meedoet. Dus donderdag gaat ze hele dag O+
Van een collega kreeg ik de tip over het boek slaapklets. Schijnt dat ze daarmee goed de dag door kunnen nemen over wat er gebeurt is op school.

Ik heb het zelf niet geprobeerd, want V vertelt best veel, maar misschien is het wat voor jullie/anderen :) .

[ Bericht 0% gewijzigd door AwayTL op 24-01-2017 14:41:38 ]
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_168393912
Ik vind het fijn om jullie ervaringen te lezen!
Die peuterbuien, pffff ik kan ze niet altijd even goed hebben. B heeft heel erg dat ie aan tafel gaat huilen of gillen. Over het algemeen als wij iets van een gesprek proberen te voeren. Kortom hij wil dan aandacht. We proberen daar dan positief op te reageren, hem bij het gesprek betrekken, hem laten kletsen etc. Maar soms moeten we gewoon even heel snel wat bespreken omdat we elkaar die dag alleen tijdens het eten zien. En dan kunnen we dat gedrag een stuk minder goed hebben, na uitleggen en hem aandacht geven, zijn we het soms gewoon even zat.
  dinsdag 24 januari 2017 @ 13:09:13 #254
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_168393924
Leuk Away, die ga ik onthouden voor mijn nichtje die bijna kleuter is :).
KuikenGuppy
  dinsdag 24 januari 2017 @ 13:12:29 #255
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_168393971
Exode, natuurlijk wil hij dan aandacht, het is voor hem die dag dan ook het enige moment waarop hij jullie allebei ziet ;).
Ik heb al lang geleden geaccepteerd dat het avondeten niet het moment is om dingen met mijn man te bespreken.
Kan het niet in de avond voor het slapen, bij het opstaan of desnoods via Whatsapp?

Edit: wij hebben met kuiken afgesproken dat als papa en mama in gesprek zijn en hij iets wil zeggen, dat hij even onze hand vastpakt. En dat werkt best goed.
KuikenGuppy
pi_168394127
Wat Burdie zegt. Begrijpelijk dat jullie elkaar willen spreken exode, maar dat geldt voor hem natuurlijk net zo goed. Het is niet zo dat je 'aandacht geven' kunt afvinken en dat het dan maar klaar is, verbinding willen met de mensen om je heen is een voortdurend aanwezige behoefte, merk ik hier.
pi_168394169
Ik probeer het wel eens, dat benoemen van de boosheid enzo, maar in W zijn bui komt het helemaal niet aan. Nog niet iig, wie weet is dat over een half jaar weer anders.

Middagslaapjes blijven lastig (hij is nu ook al een uur aan het zingen), maar het vroege opstaan is gelukkig weer voorbij :7. Pff na een paar goede nachten voel ik me ook weer veel beter. En geduldiger :').
W ging vanmorgen 'in the work' oftewel naar de psz, en riep DOEIII!! Toen vriend hem daar achter liet :D.
pi_168394224
Oh exode herkenbaar. W begint ook te schreeuwen als het gesprek over zijn hoofd gaat. Verder moet hij perse een kluffel mama als ik zijn broertje een fles geef, met groot drama als dat dus niet kan- volgens mij komt het allemaal uit hetzelfde peuterpotje. Aandacht allezzz :')

We proberen hem wel uit te leggen dat mama en papa ook even willen praten, maar dat doet niks af aan zijn behoeftes natuurlijk. De balans tussen gewenst gedrag en vervulde behoeftes is altijd zoeken denk ik. Time will tell.
pi_168394233
Dat spreken gaat overigens niet verder dan 'wie legt hem op bed' en 'wie brengt en haalt morgen' het zijn miniscule gesprekken dus :@ En ik denk 'Hallo, mogen wij even 10 seconden woorden uitwisselen daarna ben jij weer' want de rest van het eetgesprek staat ie in het middelpunt.
pi_168394304
Echt uitgebreide gesprekken wordt lastig en is niet handig, maar even wat korte dingen bespreken moet wel kunnen ja, vind ik. Zoals ik of mijn vriend ook wel eens iets met I bespreekt waar de ander dan even geen onderdeel van is.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168394330
Twee zinnen uitwisselen vind ik iets anders dan een gesprek, ja. Begrijpelijk dat je wil dat die ruimte er wel is, maar dat is denk ik een kwestie van blijven benoemen en voorleven. Bij 3,5 gaat dat hier iig al stukken beter dan bij 2,5.
pi_168394349
Oh ja nee een echt gesprek doen we wel wanneer de kinderen in bed liggen hoor, dat lijkt me op dit moment nogal optimistisch aan de eettafel :D.
pi_168394358
Doen we ook hoor L-E, we leggen dan ook uit dat we even wat willen bespreken. We proberen hem er dan ook gewoon bij te betrekken dus voorkomen 'dat we over zijn hoofd praten' maar ik heb dus heel sterk 'Hallo even 30 seconden geen aandacht, doe normaal'.
pi_168394359
Ja wij bewaren dat tot ze liggen. En dan moeten we opschieten, anders zijn we zelf ook in slaap gedonderd. Mijn leven O+
pi_168394404
We bespreken overigens al veel via de App :@ :{w Ik werk 2 avonden en mijn vrouw werkt ook nog veel 's avonds dus dat is vaak een stuk handiger. Maar even snel iets aftikken aan de eettafel, als dat niet eens meer kan. -O-
Dus ik snap die buien wel aan tafel, maar dat wil niet zeggen dat ik ze A. aankan en B. accepteer :@
pi_168394419
Er is toch niemand die zegt dat het niet kan? Ik denk alleen dat zijn behoefte hierin ook niet heel gek is :)
pi_168394453
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 13:43 schreef L-E het volgende:
Er is toch niemand die zegt dat het niet kan? Ik denk alleen dat zijn behoefte hierin ook niet heel gek is :)
Klopt....ik bedoel ermee dat je ook als je iets snapt er niet altijd naar hoeft te gedragen. Tenminste ik heb sterk dat ik denk 'je moet ook leren dat je soms even die aandacht niet meteen krijgt' maar goed...dat is vast opvoedkundig fout ;)
  dinsdag 24 januari 2017 @ 13:51:24 #268
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_168394545
Exode, kan je iets met onze "hand vastpakken" manier?
KuikenGuppy
pi_168394575
Nee, ik vind dat helemaal geen gekke gedachte. En de leeftijd speelt daarbij ook wel een rol.

Wij zijn nu begonnen met aan tafel om de beurt iets vertellen over de dag. Dan luistert I ook naar wat wij vertellen (en het voordeel is dat ik dan ook meteen van mijn vriend hoor wat hij die dag eigenlijk gedaan heeft _O- .)
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168394641
Dat vind ik een hele goede Burdie, ga ik zeker introduceren.

Franny, mijn vrouw komt uit een gezin met 4 kinderen waarvan zij de jongste is. Vroeger mochten ze altijd om beurten bij het eten over hun dag vertellen en de dat ging op leeftijd. Ze was dus altijd als laatste aan de beurt. Tegen de tijd dat zij aan de beurt was, was iedereen klaar met eten en niet meer geïnteresseerd. Vervolgens ging ze naar de wc en vertelde daar haar verhaal.

Mijn pedagogisch verantwoorde schoonmoeder die op alles wat met opvoeden te maken heeft commentaar heeft, kan mij maar niet uitleggen waarom de volgorde dan niet elke dag gewijzigd werd. _O- Gelukkig heeft mijn vrouw er niets aan over gehouden. :D
  dinsdag 24 januari 2017 @ 13:59:13 #271
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_168394680
Dat deden wij vroeger ook exode, maar dan wel in willekeurige volgorde :D.
KuikenGuppy
pi_168394741
Oh. Dat doorheen praten doet Riley ook. Zodra ik begin met praten tegen iemand anders dan heeft ze dringende zaken te vertellen. Ik vind het soms bloedirritant. Zeker omdat ik echt niet geloof dat ze elke keer precies op dat moment mijn aandacht nodig heeft :@
Ik vraag haar dan ook even te wachten
pi_168394748
Ik kom ook uit een groot gezin en bij ons was het gewoon wie het hardste schreeuwde, had het woord. Waardoor ik als jongste van het stel meestal met verwondering en gretigheid alle verhalen van de grote zussen en broer zat aan te horen. En als ik eens wat zei, dan keken zij weer met een mengeling van verbazing en geamuseerdheid naar mij: oh, die kleine wil ook wat zeggen. _O- . Daar wordt je verbaal wel sterk van trouwens. 8-) .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168395041
Hahaha Franny, mijn vrouw is niet bepaald een uitbundig type, ook als kind niet. Ze trekt zich dan terug. Dat doet ze nog steeds en B heeft dat 99% van de tijd ook, behalve dus aan tafel.
Ze is ook nog steeds het kleine zusje, heel lief altijd. Haar 2 broers en zus zijn beschermend naar haar. Ze kan ook echt alles maken en voor elkaar krijgen ook bij haar ouders. :D

Ik ben ook de jongste overigens en kan erg goed met mijn 7 jaar oudere broer en 9 jaar oudere zus opschieten maar dat beschermende is er niet omdat ik het tegenovergestelde van rustig en bedeesd ben, geloof ik. :@
pi_168397064
Herkenbaar Exode. Het proberen aan te leren dat wij ook wel eens wat vertellen en hij dan stil moet zijn, probeer ik ook al wat aan te leren maar dat van Burdie is een goed idee. Ik snap jouw emotie er ook heel goed bij, helemaal als je bijna niets met elkaar kan uitwisselen :o Wij kunnen dan tenminste nog kort de dag doorspreken. Als ik heb gewerkt, en ik heb echt leuke dingen meegemaakt of iets dat ik kwijt wil, begin ik eerst, en dan later mijn man en R. en dan probeer ik R. ook echt wat te laten vertellen maar dat gaat nog niet zo. Hij kan het wel, maar op dat moment vaak niet.

Dat boek wat net werd genoemd van kletsverhalen is er ook voor peuters vanaf 4 jaar zag ik, Leuk, meteen opgeslagen voor later. Denk dat ik dat ook wel kan gebruiken tzt.

Emotie benoemen en waarom er boosheid was, doe ik ook. Werkt vaak goed ja, valt me echt op. Geweldig is. Hij reageert er ook op als ik zeg je bent boos he, dan zegt hij ja.

He jammer, ik wou schaatsen vandaag, had een plan van aanpak gemaakt want zoiets vind ik wel spannend alleen met R. Maar het is zo mistig en zo aan het dooien dat er op de overstroomde weilanden vast geen goed ijs meer ligt. Jammer :( Had me er zo op verheugd. Had ik toch gister moeten gaan. Nu ligt R. na een uur kletsen en zingen, te slapen nog steeds, dus dat wordt straks weer boekjes lezen of spelletje doen.

Zijn er hier mensen die zo'n bedrekje/hekje gebruiken die je onder het matras schuift? En zo ja, werkt dat goed en welke raden jullie aan? R. slaapt nog steeds mooi in ledikant, maar als tzt in een groot bed thuis moet slapen zonder zijkant, lijkt me dat toch handig. Ik twijfel of we straks hierna het 1 persoonsbed van zolder moeten halen (zonder enige zijkant, ook niet aan hoofd- of voet zijde, maar wel een heel goed kwalitatief goed bed) of toch 1 persoonsbed bij ikea zullen kopen met een voet en hoofdzijde.
  dinsdag 24 januari 2017 @ 16:09:12 #276
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_168397131
Hoe ligt hij Hilmo? Blijft hij stil liggen of beweegt hij veel. Soms is een opgerolde handdoek als steuntje al voldoende, maar met mijn kinderen en hun slaapgewoontes zou dat niet erg succesvol zijn. Het ligt er dus een beetje aan. Het hekje op vakantie hielp wel. Kan mij alleen niet voorstellen dat van die palen onder het matras lekker ligt.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_168397202
Goed punt Away! Als ik 's avonds bij hem kijk, ligt hij vaak nog op zijn kussen. Overdag durf ik niet te zeggen want dan is hij een tijd wakker soms, en ga ik er weer heen als hij allang wakker is en rechtop in bed zit. Maar goed, dan is hij wakker en valt hij er niet uit. Ja een opgerolde handdoek tip had ik ook op pinterest gezien, onder het laken. Dat zou ik dan eerst kunnen proberen. Ook goed punt ja, die buizen die er dan onder liggen, voelen ze misschien wel.
pi_168406914
Leuk zo'n gesprekje Burd O+ Ik probeerde het met F maar dat lukte nog niet echt :+

Hier wordt aan tafel ook geregeld gecommandeerd 'Papa en mama NIET praten :( ' :P Echte gesprekken lukt idd niet maar dat doen we dan later op de avond wel. :P

Verder is F vooral heel lief, soms te zoetsappig voor woorden :D . Zegt dat ie me heeft gemist, dat hij me lief vind en van me houdt. Hij wil steeds met m'n buik knuffelen en de baby eruit pakken. Zegt dat hij melk in z'n borstje heeft voor zusje straks O+ Hij windt me goed om de vinger in ieder geval oO<

Vandaag wel een andere, enigszins off-topic, irritatie
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_168410768
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 11:23 schreef WupWup het volgende:
Ik vind jullie tof! Omdat jullie kijken naar de motivatie achter het gedrag en daarop inspelen. Ik sta ervan te kijken dat het CJG notabene een webinar over de Gordonmethode verzorgt. Nog geen 5 jaar geleden werd je onderhand gelyncht als je vertelde daar mee bezig te zijn :') Ik heb toentertijd veel gehad aan het boek 'Kijk, luister en begrijp' van Jantine Peters. Misschien dat iemand hier daar ook wat aan heeft.
:Y.
Ik vind het altijd fijn te lezen/zien dat anderen er ook mee bezig zijn, vooral willekeurig ergens, niet dat ik de mensen zelf opzoek ofzo in bepaalde fbgroepen bijv.
Ik ben net begonnen aan Gordon's boek (ik zie nog telkens een blonde krulkop voor me bij die naam :') ). Eigenlijk hoor ik helemaal niet thuis in dit topic maar het sluit zo mooi aan bij wat ik lees :D.
  woensdag 25 januari 2017 @ 05:44:24 #280
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_168411448
Ik vind de oplossing van je vriend niet eens zo gek, fazz :*.
KuikenGuppy
pi_168411540
Aargh Fazz, wat een ellendig gedoe :{ Als je dat al zo vaak hebt aangegeven, wat voor bord heeft zij dan voor haar hoofd? Ik zou als herhaaldelijk rustig bespreken geen effect ook kiezen voor een andere oplossing idd.

En verder heel fijn om hier te lezen over buien, peuteremoties en jullie aanpak! Lucas is over het algemeen een gezellige makkelijke peuter, maar een paar keer per dag gaat hij ook in standje tegenwind :X Hij is er meestal snel weer uit, en over het algemeen komen we een heel eind met overleg en consequent zijn, maar pfff... Vooral J heeft het nu wel een beetje zwaar, we zitten weer in een 'nee, mama!!!'-fase bij álles }:| Gisterochtend was ik twee uurtjes weg voor werk en heeft Mr Lucas een uur lang gepiept en gemopperd omdat ik weg was..

Gelukkig afgewisseld met veel nieuwe woorden en (eindelijk!!) meer tweewoordszinnetjes en leuk spelen enzo :+
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_168411850
quote:
7s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 22:24 schreef Fazzoletti het volgende:
Leuk zo'n gesprekje Burd O+ Ik probeerde het met F maar dat lukte nog niet echt :+

Hier wordt aan tafel ook geregeld gecommandeerd 'Papa en mama NIET praten :( ' :P Echte gesprekken lukt idd niet maar dat doen we dan later op de avond wel. :P

Verder is F vooral heel lief, soms te zoetsappig voor woorden :D . Zegt dat ie me heeft gemist, dat hij me lief vind en van me houdt. Hij wil steeds met m'n buik knuffelen en de baby eruit pakken. Zegt dat hij melk in z'n borstje heeft voor zusje straks O+ Hij windt me goed om de vinger in ieder geval oO<

Vandaag wel een andere, enigszins off-topic, irritatie
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
ik kan heel goed met mijn schoonouders, ze geven ook aan als ze bij ons iets thuis willen doen of binnen moeten zijn om welke reden dan ook. Maar heb ze niet als vaste oppas en ze gaan 3 dagen naar de gastouder. Dit zodat het onze opvoeding is en dat er geen discussie over is en zij gewoon opa en oma zijn. Wat ook wel discussie geeft maar minder dan als ze oppas zijn
pi_168412244
JM dat ja en weinig inlevingsvermogen in mensen met een andere visie of doelen in het leven. Dat is niet nieuw natuurlijk, maar pré kind was er gewoon meer afstand dus minder 'last' van.
Goitske, ik snap je punt. Misschien is dat inderdaad wel de beste oplossing voor ons. Maar ik weet dat ik haar daar een enorm verdriet mee zal doen, het liefst zou ze 4 dagen per week oppassen zegt ze geregeld :X

Eerst maar rustig met vriend bespreken als die weer in het land is.
pi_168413491
Ze mag hier wel komen poetsen Fazz, als ze haar schoonmaakwoede ergens op wil botvieren :+
pi_168413896
De makkelijkste oplossing lijkt me toch om te zorgen dat ze niet in jullie huis is als jullie er niet zijn en dat oppassen dus altijd bij haar is.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168413929
quote:
1s.gif Op woensdag 25 januari 2017 08:49 schreef Fazzoletti het volgende:
JM dat ja en weinig inlevingsvermogen in mensen met een andere visie of doelen in het leven. Dat is niet nieuw natuurlijk, maar pré kind was er gewoon meer afstand dus minder 'last' van.
Goitske, ik snap je punt. Misschien is dat inderdaad wel de beste oplossing voor ons. Maar ik weet dat ik haar daar een enorm verdriet mee zal doen, het liefst zou ze 4 dagen per week oppassen zegt ze geregeld :X

Eerst maar rustig met vriend bespreken als die weer in het land is.
ja ik begrijp het maar dan moet je haar voor de keuze stellen of ze past op en blijft van je huishouden af of het is gewoon afgelopen
pi_168414271
Dat is precies de oplossing die we bedacht hadden Franny :) Voor nu werkt dat wel goed. Dat ze nu in huis was, was echt incidenteel door vriend in't buitenland en ik vroege afspraak op werk.

Maar straks met mini baby weet ik nog niet hoe dat zal gaan :{
pi_168416534
Wat een topic-killer ben ik toch :+

Vandaag ishet nationaal voorleesontbijt, op het kdv mochten alle kindjes komen in pyjama om dan samen te ontbijten terwijl er iemand (uit de gemeenteraad geloof ik) komt voorlezen. Ik had F dus in z'n tijgerpyjama afgezet maar de andere kindjes die er waren hadden gewoon hun normale kleren al aan :')

Oh en Nikki, wat een grappig filmpje van T :D
pi_168417200
Echt Fazz? Misschien slapen ze wel in spijkerbroek ;)
En wat een enorm gedoe! Niet meer bij jou thuis oppassen lijkt de beste oplossing maar als dat niet altijd kan, lastig. Mij lijkt het ook vreselijk terwijl wij genoeg vrienden hebben die er zelfs vanuit gaan dat de ouders tijdens het oppassen schoonmaken :D :{w

Mijn schoonouders passen in principe om de maandag op, ze wonen op 5 minuten lopen. Ik laat mijn vrouw altijd brengen en halen want mijn schoonmoeder is de uitvinder van het opvoeden en ik kan daar niet zo goed tegen. Mijn vrouw hoort het niet eens en ik irriteer me er aan. Al moet ik zeggen dat het stukken minder is geworden, ik geloof dat je kind bijna 3 jaar lang in leven houden ervoor zorgt dat de adviezen afnemen.

B slaapt en we hebben een topochtend gehad. Hij mocht kiezen tussen met de trein naar het Nijntje museum of naar de kinderboerderij met overdekt zandbak. Wat hij koos? Ja dus....zandbak _O- _O- _O-
Is 20 minuten fietsen en kouddddd! B kroop helemaal tegen me aan op de fiets O+

Komend weekend gaat mijnheer logeren, vrijdag bij mijn broer en zaterdag 3 straten verderop bij mijn moeder en dan halen wij hem zondag eind van de ochtend weer op. We hebben vriendenweekend in een huisje 5 kilometer van mijn familie af. _O_ We zijn de enige van deze groep met kind dus ik vond het erg lief dat ze op ons verzoek dit park boekten. Ik vind het ook wel spannend, hij is vaker gaan logeren maar nog nooit bij mijn broer en 2 nachten weg is ook nieuw. Mijn broer en schoonzus hebben 2 kinderen, 1 van 13 en 1 van 15 dus eigenlijk 4 oppassers. :D
En ik word oud, in de groepsApp gaat het over welke cocktails er gemaakt worden, waar we gaan stappen en hoeveel kratten bier er gehaald moeten worden. En ik denk alleen maar: als ik maar op tijd naar bed kan, want ik val om om 23:00. En nee, de rest van de groep is ook geen 16 meer. _O- :+
  woensdag 25 januari 2017 @ 14:06:18 #290
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_168417242
Daar gaat het in mijn zwangerschapsgymappgroep (mooi galgje woord *O*) ook over exode :P.
KuikenGuppy
pi_168418324
Ik voel me echt een oude, zeikerige doos Burdie -O- Ik weet nu al dat de kans klein is dat ik mee ga stappen, zij vertrekken rond 12 uur een keer en dan ben ik al out zeg maar. Helemaal omdat we zondagochtend ons mannetje moeten halen. :D Maar wie weet verras ik mezelf....we gaan het daar wel zien hoe lang ik mijn ogen openhoud.
Maar ik heb er enorm veel zin in! Wordt een erg melig weekend vermoed ik. *O* *O* *O* *O* *O*
pi_168418851
Ik val ook om na twee wijn :') kansloos gewoon. Maar het klinkt heel gezellig exode!

Ik voel me een beetje sip na ons CB bezoek van vanmiddag. Tas was helemaal OK, maar Annie is wat afgevallen t.o.v. oktober. Ze was 89cm en 12,1 kilo en nu 90,5cm en 11,5 kilo. Ander CB en andere weegschaal, en daarbij had ze nu net voor het bezoek gepoept en geplast. Dus ik maakte me helemaal niet zo'n zorgen (kind doet het heel goed dus ja ach) en ik dacht dus dat een afspraak met de vpk over voeding niet zo nodig was.

Nou, dat had ik beter niet kunnen zeggen denk ik :X . Kreeg een preek over het belang van voeding, en dat er toch wel echt groei moet zijn, nog de vraag of ze wel levendig was (ze stond net enorm dramatisch te vertellen dat ze NIET naar huis zou gaan, ECHTNIETMAMA :') ) .. en uiteindelijk ging ik daar toch weg met een afspraak voor eind februari om weer te komen wegen -O- .

En dat terwijl ik alleen nieuwsgierig was naar wat ze nu weegt, want we hoefden pas in september weer voor de 3-jaar-afspraak.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 25-01-2017 15:19:44 ]
  woensdag 25 januari 2017 @ 15:23:48 #293
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_168418981
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2017 14:53 schreef exode het volgende:
Ik voel me echt een oude, zeikerige doos Burdie -O- Ik weet nu al dat de kans klein is dat ik mee ga stappen, zij vertrekken rond 12 uur een keer en dan ben ik al out zeg maar. Helemaal omdat we zondagochtend ons mannetje moeten halen. :D Maar wie weet verras ik mezelf....we gaan het daar wel zien hoe lang ik mijn ogen openhoud.
Maar ik heb er enorm veel zin in! Wordt een erg melig weekend vermoed ik. *O* *O* *O* *O* *O*
Ik zal maar niet vertellen hoe laat ik gemiddeld in bed lig de laatste tijd :+ :*.
Vrijdag waren we bij vrienden van Amstel in Ahoy, ik stond om half tien al te gapen :').

Razz eoiaou, als jij je geen zorgen maakt, toch? Wat hadden ze voor enerverend advies over eten?
KuikenGuppy
pi_168419091
Jeetje razz. Wat stom dat ze zon preek geven. En eigenlijk nog stommer dat er zo ongenuanceerd naar gewicht wordt gekeken. En tjezus, is voeding belsngrijk ja?
En wat stim dat ze je dan afschepen met een extra afspraak. Voor hun zo te zien, want het lijkt er op alsof je het zelf niet nodig vindt.
pi_168419288
Ik moest vooral extra margarine smeren en ook wat margarine door de aardappelen doen. En geen magere yoghurt geven.

Toen ik vertelde dat we roomboter eten en volle kwark had ze even geen antwoord. Ja, iets met pap. Wat we ook al geven. Van volle melk met Brinta. Gaat altijd op.

Nouja. Ik kan nog wel doorgaan maar ik ben gewoon een beetje meh :{ . Het is hun taak om de randgevallen eruit te halen, dat snap ik best hoor. En als een kind goed eet en toch afvalt kan dat ook zorgelijk zijn. Maar Annie is nooit ziek en gewoon een blij, beweeglijk kind. Dus ik denk: storm in een glas water.
  woensdag 25 januari 2017 @ 15:39:55 #296
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_168419370
Margarine, ja? 8)7
KuikenGuppy
pi_168420020
quote:
1s.gif Op woensdag 25 januari 2017 15:18 schreef Razztwizzle het volgende:
Ik val ook om na twee wijn :') kansloos gewoon. Maar het klinkt heel gezellig exode!

Ik voel me een beetje sip na ons CB bezoek van vanmiddag. Tas was helemaal OK, maar Annie is wat afgevallen t.o.v. oktober. Ze was 89cm en 12,1 kilo en nu 90,5cm en 11,5 kilo. Ander CB en andere weegschaal, en daarbij had ze nu net voor het bezoek gepoept en geplast. Dus ik maakte me helemaal niet zo'n zorgen (kind doet het heel goed dus ja ach) en ik dacht dus dat een afspraak met de vpk over voeding niet zo nodig was.

Nou, dat had ik beter niet kunnen zeggen denk ik :X . Kreeg een preek over het belang van voeding, en dat er toch wel echt groei moet zijn, nog de vraag of ze wel levendig was (ze stond net enorm dramatisch te vertellen dat ze NIET naar huis zou gaan, ECHTNIETMAMA :') ) .. en uiteindelijk ging ik daar toch weg met een afspraak voor eind februari om weer te komen wegen -O- .

En dat terwijl ik alleen nieuwsgierig was naar wat ze nu weegt, want we hoefden pas in september weer voor de 3-jaar-afspraak.
Dat ken ik van mijn oudste. Die weegt nu 16,5 kilo en is 1.14 lang. Die schommelt ontzettend. Zo weeg je dr en weegt ze 18 kilo en een week later is ze weer 16,5. Hoe vaak ik er weg ging met een discussie is niet op één hand te tellen. In het begin maakte ik me enorm druk er over maar na een tijdje bedacht ik me dat ze het gewoon goed deed dus waarom zo druk maken :) Jij kent je kind het best.
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
  woensdag 25 januari 2017 @ 16:32:11 #298
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_168420357
Jeetje razz ik zou die afspraak lekker afzeggen. Wat een hysterie weer! Wat ik van jou hoor over Annie is er helemaal niks mis met dr. Lekker op je eigen waarneming vertrouwen.

Fazz ik zou dat ook niet prettig vinden als dat ongevraagd gedaan wordt. Het is toch iemand die door je persoonlijke spullen struint. Heeft niks te maken met dat ze niks goed doet. Mijn moeder zou ook zo kunnen reageren :+ Ik zou aangeven dat jullie willen dat ze oma is en niet de schoonmaakster. En als ze dat niet kan dan maar een kdv.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_168420401
quote:
10s.gif Op woensdag 25 januari 2017 15:39 schreef Burdie het volgende:
Margarine, ja? 8)7
Ik kreeg bij mijn kind met bijna-ondergewicht ook te horen dat ik moest kappen met roomboter en margarine moest gaan gebruiken :') En ook geen flessen volle melk meer geven. Is goed joh, dan eet en drinkt ze helemaal niks meer, zullen we dan over een maand eens kijken hoe het gaat? :W
pi_168420464
He bah, Razz. Dat is precies waar ik me dus ook al een beetje schrap over zet voor onze drie jaar afspraak. I is in een jaar tijd maar heel weinig aangekomen en weegt nog geen 13 kilo. Ik heb al bedacht dat als ze ook vinden dat ik een keer extra moet komen wegen (moest ik al eens toen I zeven maanden was) dat ik dat niet ga doen. Precies om de dingen die jij ook aangeeft.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_168420653
Exode, ik vind het al heel knap van mezelf dat ik morgen van 20.00 tot 23.00 mee ga doen aan een pub quiz. Gekker moet het niet worden hoor.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')