abonnement Unibet Coolblue
pi_168081674



Broek. Op. De. Enkels, JPB en RTL: wat iedereen en z'n FD-lezende oom al vermoedde, blijkt waar te zijn. Die Succes-awards op RTL7, waar Balkenende de prijzen uitreikt, zijn kwatsch, gelul en rammend doorgestoken kaart. :D

VARA-verveelproject RAMBAM (vanavond ergens tussen het vissen en autorijden op NPO3) heeft met een niet-bestaand bedrijf deelgenomen en mocht, in ruil voor 12.750 belastinggeld euri's die ze nooit betaald hebben (flauw) ook een award in ontvangst nemen, net als 500(!) andere sukkelaars.

“Topp Recruitment is een zeer hoogwaardig bedrijf, dat in de loop der tijd een opmerkelijke positie heeft opgebouwd. Absoluut een specialist op haar vakgebied. Gedrevenheid, innovatievermogen, durf en visie, plus een 100% focus op de klant maken van haar een absolute topper in haar wereld.” Aldus Het Nationaal Business Succes Award Instituut.

Dat gewiekste ondernemers een of andere babbelprijs verzinnen en daarmee wat minder gewiekste ondernemers geld aftroggelen: het zal ons verder worst wezen. Maar hypocrieter dan RTL, dat nu opeens het programma schrapt, hebben wij het zelden gezien. Wat dacht je dan, Erland? Dat het een superpositieve oprechte ondernemersshow was?

En dat er toevallig altijd supersaaie kudtopnames bij een of ander slaapverwekkend tyfusbedrijf werden uitgezonden omdat de makers dat zo interessant vonden? Kom op joh. En dat onze ex-premier daar met zijn over onze ruggen opgebouwde goede naam zo'n uitreikingsshow cachet staat te geven, is ook van de ratten mensen besnuffeld. Hoe we zo'n Balkenende en Galjaard vroeger noemden bij ons in de kroeg? Gewoon een lul! _O_ _O_

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/01/kudt_prijs.html

Galjaard te grazen nemen= altijd _O_ _O_
pi_168089121
Dat taalgebruik :')

Grapjes maken :')
5 Ferrari's op videoband!
pi_168089583
Wel jammer dat Balkenende hieraan meewerkte. ;( Zo een slechte premier was hij nog niet. /Nostalgie
  donderdag 12 januari 2017 @ 22:20:56 #4
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_168090312
Mooi dit
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  donderdag 12 januari 2017 @ 22:22:43 #5
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_168090391
Gewoon betalen...
  donderdag 12 januari 2017 @ 22:26:42 #6
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_168090577
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2017 22:22 schreef xzaz het volgende:
Gewoon betalen...
Dan ga ik nu Fok! laten winnen. Betalen graag
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_168090637
^O^ ^O^ Uitzending
Hoop _O- _O- _O-
pi_168131367
Betrokken notaris overweegt juridische stappen tegen organisatie Succes Award

Eerder vandaag voelde de Rotterdamse notaris Romijn zich niet vrij te reageren op de commotie die ontstond nadat het televisieprogramma Rambam onthulde dat de winnaars van de Succes Awards hun prijs gewoon konden kopen. Maar daar komt hij nu op terug, laat hij Quote in een email weten.

‘Nu mijn rol in deze publiekelijk in een bepaald daglicht wordt geplaatst, de stichting zo van de door haar gestelde procedure afwijkt en ik mij misbruikt voel, reageer ik als volgt.

Zojuist had ik gelegenheid om de uitzending van Rambam van gisteravond over de werkwijze van de stichting: Stichting Nationale Business Succes Award Instituut (hierna kortheidshalve ”de stichting”) te bekijken.

Die uitzending brengt mij tot de volgende aanvulling op mijn eerder gegeven reactie:

De rol van de notaris is volgens het reglement van de stichting dat hij de SMS-stemming controleert en dat hij aan de hand van de van de juryleden ontvangen waarderingscijfers vaststelt welk bedrijf het hoogste cijfer krijgt. Met de stichting is geruime tijd geleden op haar initiatief besproken of de rol van de notaris ook zou moeten inhouden dat hij zou vaststellen dat daadwerkelijk het beste bedrijf door de nominatiecommissie is genomineerd. Ik stelde mij op het standpunt dat ik aan de hand van een subjectief criterium (te weten de mening van een nominatiecommissie) niet objectief vast kan stellen dat er in heel Nederland geen enkel bedrijf te vinden is wat beter zou kunnen zijn dan het genomineerde bedrijf. Dat is onmogelijk en daarom ook niet in het reglement opgenomen. De veronderstelling van de heer Eijffinger (een van de inderhaast opgestapte juryleden, red.) dat de notaris dat wel zou doen is dus onjuist. Dit reglement is voor een ieder in te zien en opvraagbaar bij de stichting. Ik neem aan, dat hetzelfde geldt voor het Juryreglement 2016.

Ik ben Rambam dankbaar dat zij deze gang van zaken publiekelijk heeft gemaakt, waardoor het eindigde. Ik voel mij misbruikt en onterecht beschadigd door de stichting en ik overweeg daarom juridische stappen tegen haar te ondernemen.’

http://www.quotenet.nl/Ni(...)-Succes-Award-190315

Eerst geen vragen stellen en gewoon zakken vullen :r, Nu huilie huilie doen o|O o|O
pi_168131482
“Winnaar” Succes Award zegt te zijn opgelicht en ook jurylid Eijffinger voelt zich bedonderd

Professor Sylvester Eijffinger voelt zich als jurylid van de Nationale Business Succes Awards bedonderd door de organisatie. Dus is hij direct teruggetreden toen het televisieprogramma
Rambam aantoonde dat zelfs een nepbedrijf kon winnen.

‘Maar ons werk gebeurde onder toezicht van een notaris. Ik mocht er dus vanuit gaan dat het goed zat.’ _O- _O- _O- Ondertussen roept een van de ‘winnaars’ mensen op hun geld terug te eisen, voordat het te laat is. ‘Want de organisatie gaat natuurlijk failliet, dat kan niet anders.’
Wat was de rol van de Rotterdamse notaris Aad Romijn in de hele selectieprocedure van de grote winnaar van de Succes Awards?

Dat is eigenlijk de grootste vraag waar de hooggeleerde Sylvester Eijffinger momenteel mee zit. ‘Wij kregen als juryleden van tien bedrijven uitvoerige informatie, balansen en dergelijke, en kwamen na een gezamenlijke discussie dan tot een winnaar voor de verschillende categorieën die wij moesten beoordelen.

Dat deden wij op een correcte wijze, en onbezoldigd. Althans: voor twee flessen wijn. Van het proces dat eraan vooraf ging had ik geen idee. Maar omdat alles onder toezicht van notaris Romijn stond mocht ik ervan uitgaan dat het wel goed zat, en dat hij ook dat voortraject heeft bewaakt.

Toen ik te horen kreeg dat er een uitzending aankwam waaruit bleek de prijzen gewoon te koop zijn, heb ik uiteraard geen seconde na hoeven te denken voor ik ben opgestapt. Want mijn reputatie is eraan verbonden!’

Notaris Romijn mailt ons de volgende reactie: ‘ Ik begrijp uw opmerking over de betrokkenheid van een notaris zeer goed. U zult ongetwijfeld op de hoogte zijn van de regelgeving over de positie van de notaris als hem inhoudelijk gevraagd wordt naar zijn betrokkenheid bij een werkzaamheid. Ik voel mij dan ook (thans) niet vrij om inhoudelijk te reageren.’

Iwan Göbel, die met zijn Burton Car Company een de honderden ondernemers was die het afgelopen jaar gelauwerd werd, denkt dan ook dat het kaartenhuis razendsnel in elkaar zal lazeren.

‘De organisatie achter NBSA gaat failliet, dat kan niet anders. *O* *O* Ze heeft geen ruimte meer op tv meer, dus ook geen recht meer van bestaan. En zullen vijfhonderd bedrijven zijn die zeggen dat ze hun geld terugwillen, omdat er ook geen finale en geen show meer komt. Want dat is wat ik verwacht.’

Ook Göbel gaat zijn geld terugeisen, simpelweg omdat hij zich belazerd voelt. ‘Ik werd gebeld met een mooi verhaal dat ze brancheonderzoek hadden gedaan en dat ik wel eens winnaar in mijn bedrijfstak kon worden en daarmee op tv kon komen Het was een heel glad praatje, waarin in eerste instantie niet over geld werd gepraat.

Dus ja, dat wil je dan wel. Uiteindelijk staat dan een keer in het aanmeldingsformulier iets dat je als winnaar recht hebt op prachtig exposurepakket van 97.000 euro, en dat je dat tegen kostprijs voor ruim 12.000 mag hebben. Ook jullie staan in de lijst van media waarin aandacht voor de winnaars zal komen. Maar daar staat dan niet bij dat er in die advertentie eigenlijk alleen een logo van je bedrijf wordt geplaatst, samen met de logo’s van nog 19 ondernemingen. Verder is het vooral een advertentie voor NBSA zelf. Ook als je weet dat er dus helemaal geen serieus onderzoek naar de bedrijven wordt verricht, vind ik dat serieuze oplichting.’

Overigens vindt Göbel dat RTL zich wel erg makkelijk ervan af maakte door het programma van de buis te halen. ‘Ik word zeker een keer of tien per jaar gebeld met smoesjes als: “we vinden jouw bedrijf zou mooi, dat zouden wel in ons tv-programma willen hebben.” Uiteindelijk kun je dat dan tegen kostprijs krijgen, blijkt dan ¤3000 per minuut te zijn ofzo. Zo werkt dat.

Het hele jaar door worden tienduizenden bedrijven uit naam van RTL gebeld, al moet ik zeggen dat daar meestal een of ander productiebedrijf achterzit’, zegt Göbel, van wie we onder het kopje 'autopech' als eens noteerden (¤) dat hij tijdens een eerdere ondernemerswedstrijd ook al eens van een koude kermis thuiskwam. Als 100% Ondernemer 2004 was hem namelijk ¤100.000 toegezegd, maar daarmee bleek alleen zendtijd op RTL Z te kunnen worden gekocht. De opnames zelf moest wel worden betaald, en die konden dan weer alleen gemaakt worden bij producent Advance, destijds onderdeel van het media-imperium van Reinout Oerlemans :|W :|W

http://www.quotenet.nl/Ni(...)ich-bedonderd-190286

Wat een beerput :X :r :r
  zaterdag 14 januari 2017 @ 16:37:40 #10
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_168131541
Balkenende ondertussen :D

Jan-Peter Balkenende koopt villa van meer dan 1 miljoen, met contant geld

Even cash een huis aftikken voor een ton onder de vraagprijs: onze voormalige premier doet het gewoon even in het rustieke Capelle aan den IJssel.
Professor Balkenende woont al heel lang in Capelle en heeft duidelijk geen zin om de gemeente onder de rook van Rotterdam vaarwel te zeggen. En waarom zou hij ook? De nieuwe villa staat in een beveiligd resort waar de CDA'er onbekomerd van zijn rust kan genieten, weet BekendeBuren.

Het optrekje heeft een totale woonoppervlakte van 260 vierkante meter en beschikt over totaal zes kamers, waaronder vier slaapkamers en twee badkamers. De leuke keuken beschikt over alle benodigde inbouwapparatuur en het uiteraard ontbreekt het kookeiland niet.
Vanuit de bijkeuken is er een toegang tot het terras en de kelder.

De masterbedroom, met badkamer, geeft toegang tot het dakterras. De villa ligt aan een golfbaan, maar ook aan het water. Uiteraard is er voor de auto's een garage.

http://www.quotenet.nl/Ni(...)-contant-geld-190318

Zoals het een goed christen betaamt, ff biechten in de kerk, aflaatje kopen en genieten van de gejatte poen :r :x
  zaterdag 14 januari 2017 @ 16:40:46 #11
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_168131610
Man achter 'corrupte' tv-show De Succesaward goed voor ¤2,5 miljoen (update)

Kkkkdeng! Het spel is uit voor Leo Houkamp, de bijna gepensioneerde tv-producent van de geboycotte tv-show De Succesaward. In Houkamp's BV prijkt nu ¤2,5 miljoen, maar hoe lang wordt zijn tv-bedrijf nog geboekt nu blijkt dat hij ondernemers laat betalen om een prijsje te winnen.
Toch opmerkelijk: de commerciële Harry Mens tv-tak ligt niet langer goed bij RTL. De omroep die geld moet verdienen met de verkoop van zendtijd heeft vandaag een kaskoe van de buis gehaald. Een door en door corrupt tv-programma, waarbij bedrijven zich tegen betaling kunnen promoten in een kritiekloos pr-porno item, wordt voorlopig niet uitgezonden.

Reden: de boefjes van Rambam onthullen vanavond dat de prijzen in de show te koop zijn voor ¤12.750. :P

Leuke onthulling, boys, maar toch een beetje de constatering dat de Paus katholiek is. Leo Houkamp, een Rotterdamse ondernemer annex hotelier, koopt zendtijd in en verpatst die tegen een lekker tariefje aan bedrijven die denken dat ze aandacht kunnen genereren via de beeldbuis (socio media is goedkoper en beter, maar goed). Een mens moet wel ziende blind zijn om niet in te zien dat het businessmodel van Leo Houkamp niet is gestoeld op engagement en/of goedertierenheid.

De kalende zestiger, die bij RTL Succesfactor, Altijd Jong, Business aan tafel, en Succes aan tafel produceert, is de nieuwe Harry Mens. Een commercieel druiprek dat ex-Tros-ster Bert Kruisinga heeft ingehuurd om wat marketingbudgetten leeg te schudden. RTL verkoopt deze dode tijdslots om nog iets te verdienen. Zo gaat in deze dolende industrie.

Niettemin zijn de onthullingen van de VARA-reporters genoeg aanleiding om te stoppen met deze tv-advertorials In een reactie laat RTL weten het bedrog een 'zeer ernstige zaak' te vinden. Het programma wordt niet langer uitgezonden, ook niet op de betaalde herhaalzender RTLXL.

RTL wordt de laatste tijd geteisterd door tegenslagen. NRC meldde recent dat deelnemers aan selfhelpprogramma's niet altijd afdoende worden geholpen en geen nazorg krijgen. Afgelopen week reageerde Youp van t Hek zich af op RTL-baas Erland Galjaard omdat hij een documentaire uitzond over de aan lager wal geraakte ex-tv-ster Peter Jan Rens.

Goed, en nu wilt u natuurlijk weten wat meneer Houkamp overhoudt aan de tv-trash? We hebben even in zijn BV gekeken. Wat u ook van deze Pim Fortuyn lookalike mag denken, hij heeft een florerende onderneming opgebouwd met zijn afzichtelijke pr-televisie. Over 2015 treffen we een eigen vermogen aan van dik ¤2,5 miljoen, een stijging van bijna 50%. De winst in 2015 bedroeg 6 ton. Houkamp heeft een reserve van 1,2 miljoen opgebouwd in de bv. Prima toch?

Toegegeven: Rambam zette de val wel meesterlijk op. Het programma won de ondernemersprijs met een niet bestaand bedrijf. Heel cynisch: de makers richtten het fictieve uitzendbureau op om aan te tonen dat de Succes Awards, naar eigen zeggen de grootste ondernemersprijs van Nederland, een corrupt verzinsel is. De missie slaagde glansrijk: het bedrijf van Rambam werd uitgeroepen tot branchewinnaar in de categorie job recruitment.

De prijs werd toegekend na een 'brancheonderzoek' van twee dagen waarin onomstotelijk werd bewezen dat het fopbedrijf de concurrentie had verpletterd in de tv-competitie. Auw! Het juryrapport spreekt zelfs over een 'zeer hoogwaardig bedrijf, dat 'in de loop der tijd een opmerkelijke positie' heeft verworven 'Gedrevenheid, innovatievermogen, durf en visie, plus een 100% focus op de klant maken van haar een absolute topper in haar wereld.'

Volgens de makers van Rambam is de uitzending van de Succes Award niet meer dan 'een uitgekookt pr-vehikel' voor bedrijven. 'Winnaars' betalen ¤12.750 om op nummer 1 te eindigen in hun branchecategorie, stelt Rambam vast. Daarvoor ontvangen de laureaten niet alleen een prijs, maar ook een item in het door voormalig TROS-coryfee Bert Kuizenga aan elkaar gekletste programma De Succesfactor op RTL7

Houkamp belde niet terug om een reactie te geven. :') Dat hij een behoorlijke praatjesmaker is blijkt uit de volgende passage. Op zijn website suggereert hij dat de bedrijven een enorme boost krijgen met de tv-shows. 'Het NBSA heeft als missie succes te benoemen, versterken en landelijk uit te rollen. Iedereen succesvoller te maken. De Awards zijn niet alleen voor de top Nederlandse bedrijven. Alhoewel top bedrijven als Lego Mazda, Subway, ICI Paris, KPN Center Parcs een Award bij ons hebben gewonnen wordt er ook naar succesvolle ZZP-ers binnen een branche gekeken. Ook zij kunnen een Award verdienen als zij zich onderscheiden t.o.v. conculega’s.'

Houkamp is behalve tv-maker ook exploitant van het Rotterdamse Grand Hotel Central en uitbater van twee hotels in Azië, een continent waar hij graag zijn vakanties doorbrengt. Onlangs kondigde Houkamp aan een Late Night show te willen ontwikkelen vanuit Rotterdam. Deze talkshow moest de concurrentie aangaan met Humberto Tan's avondprogramma. Houkamp had al een presentator op het oog: oud-LPF kamerlid Jaão Varela. 'Het is een Rotterdammer en een representatieve man. Hij is nu de sidekick van Bert Kuizenga, maar als dat goed gaat zou hij wel eens zijn eigen programma kunnen krijgen.'

http://www.quotenet.nl/Ni(...)iljoen-update-190269

Kaalplukken die lul ^O^ ^O^
pi_168135355
De ratten weten niet hoe snel ze het zinkende schip moeten verlaten. De zender, de presentator, de notaris, de juryleden... allemaal wisten ze natuurlijk van niks. Lijkt een beetje op het overgooien van een handgranaat; benieuwd in wiens gezicht-ie ontploft.
  zaterdag 14 januari 2017 @ 21:37:54 #13
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_168140952
Tientallen mensen bereiden claim voor tegen Succes Awards :D :D

Enkele tientallen mensen hebben zich gemeld bij het Rotterdamse advocatenkantoor Wybenga voor een gezamenlijke claim tegen de Nationale Business Succes Awards. Dat liet het kantoor zaterdag weten. Ze hopen via een procedure hun inleg terug te krijgen. Wanneer de procedure start, is nog niet bekend.

De mensen dongen mee naar een Succes Award voor hun bedrijf. Afgelopen week bleek na een actie van het tv-programma Rambam dat het doorgestoken kaart was. Bedrijven konden tegen betaling van 12.750 euro een Succes Award 'kopen'.

Rond de awards was het tv-programma De Succesfactor opgezet, gepresenteerd door onder meer Bert Kuizenga. RTL7 heeft het programma donderdag per direct geschrapt. ,,Wij hebben de uitzending van Rambam inmiddels kunnen bekijken; dit is een zeer ernstige zaak", liet RTL weten.

,,Wij hebben dit verder onderzocht en naar aanleiding van onze bevindingen zijn wij genoodzaakt per direct het betreffende programma, dat wordt uitgezonden op RTL 7 via ingekochte zendtijd, niet meer uit te zenden."

http://www.ad.nl/binnenla(...)ces-awards~a57db8d8/

*O* *O* *O* *O* *O* *O* *O*
  zaterdag 14 januari 2017 @ 21:41:18 #14
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_168141077
quote:
Ze hopen via een procedure hun inleg terug te krijgen.
Man achter 'corrupte' tv-show De Succesaward goed voor ¤2,5 miljoen (post11)

2.500.000/12750=196 mensen kunnen dus hun inleg terugkrijgen *O* *O*

Kaalplukken dus en vergeet Bert en Balkenende niet te plukken *O* :P


Valt er hier nog iets te schabbelen :? :r
  zaterdag 14 januari 2017 @ 21:45:53 #15
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_168141207
Houkamp
Rotterdammer Leo Houkamp is de man achter de Nationale Business Succes Awards. Hij exploiteert hotels in Rotterdam en was oprichter van de tv-zender RNN7.

In 2007 werd Houkamp veroordeeld tot een werkstraf en voorwaardelijke celstraf voor belastingontduiking. :D :D

http://www.rijnmond.nl/ni(...)-tegen-Succes-Awards

Lekker betrouwbaar typje :') _O- _O-
  zaterdag 14 januari 2017 @ 21:49:55 #16
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_168141319
Wie is Leo Houkamp
Succesvolle ondernemer van media- en andere concepten
Leo Houkamp is een succesvolle ondernemer uit Rotterdam. Vanuit een arbeidersgezin heeft hij zich na het behalen van zijn universitaire opleiding Nederlands Recht gespecialiseerd in het ondernemerschap. Met vallen en opstaan heeft hij vooral veel praktijkervaring ontwikkeld. Momenteel runt hij een 4 tal hotels en is hij founder van succesvolle mediaconcepten. Zijn persoonlijke missie is om zowel organisaties als individuele zakenmensen succesvoller te maken. Hij is uitgever van het concept “ontdek je succesfactor”. Daarnaast is Leo tv producent en mede ontwikkelaar van het nationale platform Nederlands Business Succes Awards. www.succesawards.nl

NBSADe Nationale Business Succes Awards
Het Nationale Business Succes Award Instituut is opgericht in 2011 om mensen en organisaties te versterken op hun weg naar succes. Dit instituut geeft boeken uit en landelijke successeminars. Leo zijn doel is succes te stimuleren van de beste bedrijven en professionals in Nederland. Hij vind dat succes een keuze is en heeft ook recentelijk de tv serie gemaakt “succes in 7 stappen” welke ook op RTL4 en RTL7 is uitgezonden. Daaraan gekoppeld is het nieuwe boek van hem succes in 7 stappen welke in april 2015 uitkomt. Zijn missie is ook iedereen succesvoller te maken.

http://leohoukamp.nl

En ff wat info voor het plukze team :P
Hotel Exploitatie
Leo is tevens hotel exploitant. Behalve 2 hotels in het centrum van Rotterdam exploiteert hij ook 2 hotels in Azië. Deze hotels kenmerken zich door een grote mate van klantgerichtheid. Door de monumentale en unieke uitstraling is Grand Hotel Central Roterdam hét hotel voor een comfortabele overnachting, genieten van het uitgebreide, smaakvolle maar ook zeer bekende ontbijtbuffet, een lekker drankje aan de bar, in de lounge of op het terras. www.grandhotelcentral.nl

Ik kon niks vinden over zijn veroordeling en zijn belastingmoraal op zijn website :+
Zeker geen ruimte voor, of gewoon vergeten _O- _O-
  zaterdag 14 januari 2017 @ 21:52:27 #17
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_168141382
RAMBAM/RTL Wat is er aan de hand ?

Na de uitzending van Rambam en het besluit van RTL om zich terug te trekken als mediapartner van het NBSA-instituut, beraden we ons nu wat dit voor onze deelnemers, onze relaties en voor onszelf betekent.

We menen dat in de uitzending een beperkt beeld van onze organisatie en van de Succes Award is geschetst. We vinden dit vooral vervelend voor alle deelnemers en overige betrokkenen.

Wat dit voor gevolgen heeft voor de deelnemers en de finale van de Succes Award-verkiezing editie 2016 kunnen we op dit moment nog niet overzien. :') :')

Voor meer informatie zie FAQ. _O- _O-

http://www.nbsa-instituut.nl
  zaterdag 14 januari 2017 @ 22:06:06 #18
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_168141735
Ben een paar maanden geleden ook gebeld door deze club. Her verhaal rammelde aan alle kanten. Snap niet dat een ondernemer hier in trapt.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  dinsdag 17 januari 2017 @ 19:17:41 #19
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_168226953
Miljoenenclaim tegen awardclub om nepprijs *O* *O* *O*

De in Rotterdam gevestigde stichting achter de 'Succes Award' kan een miljoenenclaim tegemoet zien van een groep boze ondernemers. Vorige week bleek dat deze ondernemersprijs vooral geldklopperij is.



quote:
Onze concurrenten wonnen in categorieën met een nét iets andere naam
Jan Tieleman
Bij het Rotterdamse advocatenkantoor Wybenga hebben zich bijna 200 gedupeerde ondernemers aangemeld voor een gezamenlijke claim tegen de stichting Nationale Business Succes Awards (NBSA). Ze willen hun deelnamegeld à 12.750 euro terug. ,,En graag ook nog een schadevergoeding'', zegt advocaat Bert van Mieghem. _O_ _O_

De zaak kwam aan het rollen nadat het VARA tv-programma Rambam vorige week aantoonde dat de stichting tegen betaling prijzen toekent, zelfs aan niet-bestaande bedrijven. Van Mieghem: ,,Op papier een hele eer, in werkelijkheid een nepprijs. Daardoor staan de deelnemers nu voor schut.''

Tot de gedupeerden behoort Jan Tieleman van Tieleman Keukens in Middelharnis. ,,Ik was erg blij toen wij branchewinnaar werden in de categorie Keukenbranche. Totdat ik ontdekte dat onze concurrenten hadden gewonnen in categorieën met een nét iets andere naam: keukenretailbranche, exclusieve keukenbranche, enzovoort.''

Iets soortgelijks overkwam de winnaar in de categorie 'it-detacheringsbranche', het Rotterdamse Wiba IT. ,,Ons werd veel media-aandacht beloofd'', zegt Anne Willeboordse. ,,Het enige wat er gebeurde, was de vermelding van onze naam in een advertentie. Daarin stonden ook de namen van andere winnaars, nota bene concurrenten. Nou, lekkere reclame.''

Markthal
Ook 'branchewinnaars' Bram Ladage, Tandartsenpraktijk Rotterdam Noord en het bedrijf dat was betrokken bij de bouw van het kunstzinnige plafond van de Markthal voelen zich in het ootje genomen. Hetzelfde geldt voor prominenten als Steven van Eijck en professor Sylvester Eijffinger door wie de stichting zich liet omringen.

Navrant detail is dat stichtingsvoorzitter Jos van Esch op vakantie is. :') :|W De Rhoonaar, die behalve voorzitter van NBSA ook een belastingadviesbureau in Rotterdam-Prins Alexander runt, is volgens zijn medewerkers tot de 25ste weg.

Onduidelijk is of de finale van het prijzenspektakel doorgaat. De bedoeling was dat de 500 'branchewinnaars' van 2016 volgende maand zouden kunnen meedingen naar een overkoepelende prijs. RTL7 wilde dat gala uitzenden, maar heeft zich nu bedacht.

http://www.ad.nl/rotterda(...)m-nepprijs~a7b6a08a/

Op vakantie -O- Je bedoelt zeker een buitenlandse bankrekening openen om je gejatte geld veilig te stallen buiten zicht van schuldeisers }:| :r
  woensdag 18 januari 2017 @ 20:19:08 #20
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_168252613
Ook SBS staakt TV-programma van bedenker Succes-awards *O* *O*

De rel rond blufondernemer Leo Houkamp dijt uit. In navolging van RTL, dat haar samenwerking met de Nationale Business Succes Awards staakte, heeft concurrent SBS de uitzendingen van Arbeidsmarkt TV tot nader order stopgezet. Dit programma vertoont grote gelijkenissen met het als corrupt versleten De Succesfactor.

Vorige week werd bekend dat erkenning gewoon te koop is bij het Nationale Business Succes Awards Instituut. Een undercoverreportage van de tv-belhamels van Rambam toonde aan dat een overwinning in een flitsende bedrijvencompetitie te behalen is met een goedgekeurde cheque van ¤12.500.

In navolging van de onthulling trokken prominenten, waaronder juryvoorzitter Jan Peter Balkenende, hun handen af van de beeldbuisschnabbelshow. Ook zijn de eerste claims in aantocht van ondernemers die zich bekocht voelen. Het bijbehorende tv-programma De Succesfactor, met uithangbord Bert Kuizinga, werd door RTL gestopt na de onthulling van de VARA-Pietje Bells.

Sparren met Arnold Vanderlyde
Wat tot dusver buiten beschouwing bleef was dat NBSA-messias Leo Houkamp een soortgelijke deal opgetuigd heeft met SBS. Iedere zaterdagmiddag is op de volkszender het onvolprezen programma Arbeidsmarkt TV te zien, een Harry Mens-achtige promoshow. Daarin laat Olympisch medaillewinnaar Arnold Vanderlyde ondernemers op een ‘postief kritische’ wijze alle hoeken van zijn boksring zien, waaronder eind december nog Quote 500-grondstoffenboer Theo Pouw.

Afgelopen najaar zijn 17 afleveringen uitgezonden, waarin telkens vijf potentiële bedrijfswinnaars zich mogen presenteren. En ja ook die ‘positief-kritische’ exposure is in te kopen middels een gegarandeerde nominatie, zo zegt een goed ingevoerde bron aan Quote. ‘Er komt geen personeelsenquête te pas hiervoor. Als bedrijf mag je zelf je juryrapport schrijven.’ :D :P _O-

Jaap Paulsen, woordvoerder van SBS, meldt Quote dat de uitzendingen van Arbeidsmarkt TV tot nader order worden gestaakt. Er vindt op het moment grondig onderzoek plaats naar de productie, vertelt de zegsman. ‘We hebben om opheldering gevraagd of we hier te maken hebben met eenzelfde variant als bij RTL. Wanneer dit het geval is, is dat aanleiding ermee te stoppen.’

Pittige voorwaarden
De voorwaarden voor de zendtijd, ofwel middels een scripted item of commercial, zijn vrij pittig. Uit een document in handen van Quote blijkt dat het Succes-instituut voorwaarden stelt die neigen naar een wurgcontract. Dat begint al met de mededeling dat de producent ‘te allen tijde’ wijzigingen kan aanbrengen in de algemene voorwaarden, en alleen bij ‘een ernstige mate van onzorgvuldigheid’ aansprakelijk is te stellen.

Wie eenmaal incheckt bij deze procedure komt er, net zoals bij Hotel California, moeilijk uit. Zo moet een verrekening ‘binnen 14 dagen na factuurdatum’ voldaan zijn, een termijn die níet opgeschort kan worden. Bij verzuim wordt een systeem geactiveerd waarbij over alle achterstallige bedragen een rente van 2% per maand (of gedeelte daarvan) afgetikt moet worden. En dan zijn er nog de (buiten)gerechtelijke kosten: van vijftien procent over de eerste ¤2000 all the way tot vier procent over het meerdere van een ton.

Daarnaast zijn er nog annuleringskosten. Wie binnen zeven werkdagen voor de uitzenddatum alsnog van zijn spotje of andere exposure af wil moet 100 procent van het eerder betaalde tarief dokken. En wie denkt überhaupt kans te maken afspraken te veranderen: de behandeling van zo’n verzoek kan alleen gestart worden als een mail wordt verzonden naar ‘de verantwoordelijke van het traject waarin de deelname zich bevindt’.

Bij TV Media Partners, het productiebedrijf van Houkamp, reageert niemand op vragen om opheldering.

http://www.quotenet.nl/Ni(...)Succes-awards-190500

When the shit hits the fan :P _O_ _O_ _O-
pi_168253977
Prachtig wat Rambam teweeg kan brengen. Goed journalistiek programma al zeg ik het zelf.
pi_168268108
En er gaat natuurlijk weer niemand de gevangenis in. Oerlemans en RTL kunnen zelfs stiekem minderjarigen filmen in de behandelkamer van de dokter en dan nog weigert een officier van klassenjustitie te vervolgen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_168275923
Quote 500-leden en Arnold Vanderlyde woedend op 'corrupt' SBS-programma

Het kaartenhuis van de Nationale Business Succes Awards stort verder in. Na het besluit van SBS om Arbeidsmarkt TV stop te zetten heeft presentator Arnold Vanderlyde zich definitief teruggetrokken. In zijn spoor volgen woedende Quote 500-leden die zich lieten verleiden tot medewerking aan het programma. Onder hen bouwmateriaalkoning Theo Pouw, die een claim in voorbereiding heeft.

Arbeidsmarkt TV was een tv-show die iedere zaterdag werd uitgezonden op SBS6. Ex-bokser Arnold Vanderlyde, drievoudig Olympisch medaillewinnaar, ondervroeg in zijn eigen ring op 'positief kritische wijze' ondernemers die vonden dat zij kans maakten op de prijs van beste werkgever van Nederland.

Alleen was van een heuse wedstrijd nooit sprake. Sinds de onthulling dat een overwinning in deze verkiezingen te koop is voor een vette cheque, stort het imperium rond de organisator, het Nationale Business Succes Awards Instituut, langzaam in. In navolging van RTL, waar het programma De Succesfactor te zien was, meldde Quote woensdag dat ook SBS stopt met het uitzenden van een Harry Mens-achtige promo-show die uit de koker komt van de NBSA.

Betrokkenen rennen nu vlug weg. _O- Arnold Vanderlyde mailt Quote dat hij heeft besloten zijn medewerking aan Arbeidsmarkt TV stop te zetten. Naar eigen zeggen gaf hij 'meteen na de uitzending van Rambam' bij de producenten aan ermee te kappen als de integriteit in twijfel getrokken kon worden. Met het besluit van SBS om de show 'on hold' te zetten werd dat voornemen in daden omgezet.

Quote 500-lid: 'Ik werd verleid'
Ook Quote 500-ondernemer Theo Pouw, afgelopen december nog te zien in het programma, heeft zijn conclusies getrokken. In een telefonische toelichting vertelt hij in detail hoe hij 'verleid werd' om mee te doen aan de verkiezing. 'Ze belden me gewoon op met de mededeling dat ik genomineerd was als beste bedrijf in de recyclingbranche. Na wat twijfel heb ik toch besloten mee te doen.' Na een korte stilte: 'En toen begon het spel.'

Opvallend rap krijgt Pouw te horen branchewinnaar te zijn, :D waarna de portemonnee getrokken dient te worden. 'Ik moest ¤9200 betalen, waarna je alle toeters en bellen op tv erbij kreeg.' En zo kan het dat een man met een geschat vermogen van ¤91 miljoen plots ietwat ongemakkelijk twee minuten lang een boksring deelt met Arnold Vanderlyde op zaterdagmiddag. 'Ik dacht echt: wat is dit nu? Alles was niet van deze tijd, en de mensen keken wat simpel uit hun ogen.' Alles bij elkaar genomen was de kwieke zestiger niet onder de indruk van de Hilversumse Studio 2. 'Het was niet professioneel.'

Claim in voorbereiding _O_
Terugkijkend op de ervaring realiseert Pouw dat hij in de valkuil van zijn eigen ijdelheid is getrapt. En wat kreeg hij ervoor terug? 'Wat zendtijd, bloemen en een beeldje. Dat was het dan.' Maar hij voelt zich ook bekocht, en dus wordt een claim voorbereid om in ieder geval zijn inleg terug te krijgen. 'Want dit is toch geld waar je hard voor moet werken', klinkt het vastberaden.

Om enige juridische actie kracht bij te zetten is Pouw bezig met 'een belrondje' om medegetroffenen te ronselen. Hieronder valt ook Quote 500-collega Evert van de Poll, topman van infrabouwer Van Gelder. Deze blijkt echter totaal verrast over de ontstane commotie. 'Ik ben er zijdelings bij betrokken geweest, maar het klopt dat wij aan het programma hebben meegedaan.'

Van de Poll bevestigt uiteindelijk wel dat ook zijn firma betaald heeft voor medewerking aan de show, maar weet nog niet hoeveel. 'Maar als dat ¤9200 is, dan gaat er hier wat gebeuren hoor! Ik ben echt een beetje boos hiervan.' De 71-jarige Gelderlander zegt zich 'zeker' aan te sluiten bij de claim van 'goede vriend' Theo Pouw.

http://www.quotenet.nl/Ni(...)SBS-programma-190532

*O* *O* *O*
Kan niet hard genoeg in de stront zakken _O_ _O_
  vrijdag 20 januari 2017 @ 11:24:45 #24
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_168288869
Bedrijven keren zich massaal af van 'corrupte' tv-awardshows :P

Tja, zo gaat dat hè in ons laffe polderlandje. Je koopt een tv-award, maar als dan uitkomt dat zo'n prijsje - geen enkele status heeft - dan wil je er niks meer mee te maken hebben. Het Rotterdamse tv-productiebedrijf dat de omstreden gesponsorde tv-programma's maakt voor RTL en SBS lijkt definitief uitgespeeld. De bedrijven en medewerkers die meededen aan de show, dreigen met rechtszaken, of hebben hun medewerking ingetrokken.

Werkgeverswinnaars Eiffel, Capgemini, Trias, en het door overheidsgeld gefinancierde waterschap Aa en Maas hebben elke verwijzing naar de prijs verwijderd die ze ontvingen in SBS-show Arbeidsmarkt TV.

Arbeidsmarkt TV was een tv-show die iedere zaterdag werd uitgezonden op SBS6. Ex-bokser Arnold Vanderlyde, drievoudig Olympisch medaillewinnaar, ondervroeg in zijn eigen ring op 'positief kritische wijze' ondernemers die vonden dat zij kans maakten op de prijs van beste werkgever van Nederland.

Alleen was van een heuse wedstrijd nooit sprake. Sinds de onthulling dat een overwinning in deze verkiezingen te koop is voor een vette cheque, stort het imperium rond de organisator, het Nationale Business Succes Awards Instituut, langzaam in. In navolging van RTL, waar het programma De Succesfactor te zien was, meldde Quote woensdag dat ook SBS stopt met het uitzenden van een Harry Mens-achtige promo-show die uit de koker komt van de NBSA.

Betrokkenen rennen nu vlug weg. Arnold Vanderlyde mailt Quote dat hij heeft besloten zijn medewerking aan Arbeidsmarkt TV stop te zetten. Naar eigen zeggen gaf hij 'meteen na de uitzending van Rambam' bij de producenten aan ermee te kappen als de integriteit in twijfel getrokken kon worden. Met het besluit van SBS om de show 'on hold' te zetten werd dat voornemen in daden omgezet.

Quote 500-lid: 'Ik werd verleid'

Ook Quote 500-ondernemer Theo Pouw, afgelopen december nog te zien in het programma, heeft zijn conclusies getrokken. In een telefonische toelichting vertelt hij in detail hoe hij 'verleid werd' om mee te doen aan de verkiezing. 'Ze belden me gewoon op met de mededeling dat ik genomineerd was als beste bedrijf in de recyclingbranche. Na wat twijfel heb ik toch besloten mee te doen.' Na een korte stilte: 'En toen begon het spel.'

Inmiddels heeft de producent van de Nationale Business Succes Awards Instituut gereageerd. 'Het RTL-besluit om heeft ons dan ook overvallen en heeft de nodige consequenties voor alle betrokkenen. We zijn daarbij van mening dat Rambam - volgens haar gebruikelijke format - doelbewust een beperkt, onvolledig beeld heeft geschetst van onze organisatie en van de procedures van de Nationale Business Succes Award. Zij hebben geen rekening gehouden met de expliciete en intrinsieke betekenis die deze vrijwillige ondernemersprijsverkiezing voor honderden ondernemingen, hun tienduizenden werknemers en relaties heeft.'

Een inspraakavond over de finale van het NBSA-Instituut werd woensdag in verband met de recente ontwikkelingen geannuleerd. 'We begrijpen dat aangemelde deelnemers vragen hebben, daarom zullen de bedrijven die zich hebben gemeld worden benaderd', laat de organisatie weten.

http://www.quotenet.nl/Ni(...)tv-awardshows-190559

*O* *O* *O*
  vrijdag 3 februari 2017 @ 22:59:17 #25
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_168652004
Succes Award-bluffer Leo Houkamp weer actief met nieuw tv-programma :D :|W

Leo Houkamp, brein achter de besmeurde ‘Business Succes Award’, heeft een nieuw project: het tv-programma Ondernemersvisie. SBS laat weten serieus in gesprek te zijn en te overwegen het programma uit te zenden. :|W

‘Er werd gevraagd om ¤7.000 om mee te doen aan het programma en ze geven aan dat de Rabobank er ook achter staat’, fluistert een ondernemer ons in.
En die manier kennen we van de Succes Award. Het televisieprogramma Rambam ontdekte dat de Nationale Business Succes Award doorgestoken kaart is. Het bleek dat een bedrijf dat stevig fourneert, vrij gemakkelijk winnaar wordt van zo’n award. Zo lukte het Rambam zelfs met een niet bestaand bedrijf een award te winnen.

RTL stopte daarop met het uitzenden van het bij de award horende tv-programma De Succesfactor. Korte tijd later bleek ook SBS een programma uit te zenden rond potentiële bedrijfswinnaars, Arbeidsmarkt TV, waarbij nominaties zouden zijn verkocht. SBS heeft het uitzenden van dit programma tot nader order opgeschort.

Maar het lijkt er dus op dat Houkamp niet opgeeft. :|W Enkele ondernemers wijzen ons op deze site, en uit Whois- en KvK-gegevens blijkt dit terug te voeren op Houkamp. ‘Ik was eerder al benaderd door de Business Succes Award, daar heb ik met anderen een claim tegenin gediend’, vertelt een ondernemer ons op basis van anonimiteit.

‘Recent werd ik weer gebeld met een soortgelijk voorstel van een nieuw programma dat SBS in maart zou gaan uitzenden. Er werd gevraagd om ¤7.000 om mee te doen aan het programma en ze geven aan dat de Rabobank er ook achter staat. Ik vind het bizar dat ze weer hetzelfde kunnen doen en op grote schaal mensen benaderen om mee te doen.’ :D 8)7

‘Bedrijven worden weer na een kort onderzoekje geselecteerd en uiteindelijk bepaalt de redactie wie wordt uitgezonden’, aldus een insider die anoniem wil blijven. Althans, dat is officieel de bedoeling. ‘Terwijl iedereen die betaalt, sowieso wordt uitgezonden’, is de officieuze bedoeling. ‘Op de website daarvan hebben ze weer gerenommeerde bedrijven als 'partner' aangemerkt terwijl dat niet het geval is.’

Als partners worden onder andere Rabobank, ING, FNV en het CBS genoemd, de logo’s van die instellingen staan prominent op de website. ING en CBS zijn nog mild. De woordvoerder van het CBS: ‘CBS is niet bekend met genoemd bedrijf, website en beoogd tv-programma en heeft geen contact met het achterliggende bedrijf. Zo te zien noemt de website CBS als bron voor informatie. Dat is toegestaan en zien wij niet als probleem. We zullen onderzoeken of het bedrijf bij het gebruik van ons logo rechtmatig handelt.’

De woordvoerder van ING reageert ook zo. ‘We geven heel veel marktrapporten uit, die mogen ze best gebruiken. Of ze ons logo zo mogen gebruiken, daar moeten we nog even naar kijken, dat vragen we ons af.’ De woordvoerder van Rabobank reageert stelliger: ‘Navraag leert dat dit een fake-site lijkt te zijn.’

De woordvoerder van SBS laat weten dat er nog onderhandeld wordt over uitzending van het programma. ‘Daarover zijn we nog in gesprek maar als het programma aan alle normale voorwaarden voldoet, dan zeker. De awards gaven de kijker een verkeerd beeld omdat er geen echte winnaar was. Dat een partij commerciële zendtijd inkoopt om daarin uiteenlopende personen te interviewen, is voor de kijker puur informatief en niet nieuw.’

Houkamp laat via een woordvoerder weten: ‘We verwijzen u naar het antwoord van de persdienst van SBS op uw vragen, inzake de relatie met het productiehuis. Het productiehuis is de markt aan het verkennen voor een branded-content-programma.’

http://www.quotenet.nl/Ni(...)-tv-programma-191116

o|O o|O o|O o|O
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')