FOK!forum / Sport / [Fitness] (#38) Lekker skwatten!
Karinadinsdag 10 januari 2017 @ 18:24
Welkom bij het Fitness topic! Een topic voor mensen die beginnen met fitness alsook mensen die gevorderd zijn!

fitness-classes-big1.jpg

Wat houdt fitness in?
Met fitness wordt het geheel van sporten en activiteiten die bedreven worden in sportscholen of thuis bedoeld. Het uiteindelijke doel van het beoefenen van fitness kan zijn:

• Gericht op algehele conditieverbeteringen.

• Gericht op vetverbranding en afslanken (Spinning, Aerobics, Cardiofitness etc.)

• Gericht op groei (hypertrofie) of versterking van spiermassa
(bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/fitness)

Waarom een fitness topic?
Veel mensen die beginnen met fitness hebben soms een verkeerd beeld van hoe men het beste vet kan verliezen, hun conditie moet verbeteren of hoe ze het beste krachttrainingen kunnen ondergaan. Daarom zijn er hier zowel beginners als gevorderden die kunnen discussiŽren over wat de optimale middelen zijn om een zo optimaal mogelijke werking te krijgen van het doel dat je wil bereiken!
Er is ook een bodybuild reeks op FOK!, dat is voor de mensen die puur op krachttraining gefocused zijn, een aanrader voor als je spiermassa / spierkracht wil trainen, in dit topic staan veel handige feiten en weetjes en ervaringen!

BOVENAL: Schroom niet om in dit fitness topic van alles te vragen!!! Iedereen moet ergens beginnen, schaam je ook niet in de sportschool zelf voor oefeningen! Je doet het voor jezelf. Als je het goed doet, zul je alleen maar beter resultaat zien. Voor de gevorderden bij dezen gevraagd om constructieve antwoorden! Sommige zaken zullen als 'dom' en 'ontwetend' worden ontvangen, maar leg dan begripvol uit waarom diegene incorrect bezig is.

Handige sites

Starting Strength
Een Nederlandse site dat haarfijn de visie van Mark Rippetoe over het zogenaamde 'Starting Strength” principe uitlegt. Hier staan oefeningen bij om voor beginners zo snel mogelijk sterk te worden! Zorg ervoor dat je de oefeningen goed uitvoert!

Voedingswaardetabel!
Je kan hier per voedsel bekijken wat de voedingswaarde is! Zo zit er veel eiwit in tonijn / zalm en rosbief! Weet je wat, bekijk het zelf maar even! De site is overzichtelijk en simpel!

Basisinformatie Voeding!
Een topic van het fitnessforum.nl waar belangrijke informatie op staat voor, je raadt het al, de voeding in combinatie met het fitnessen! Er staan voedingsschema's in van mensen die dat forum bezoeken, handig ter vergelijking of om ideeŽn op te doen!

Basisinformatie Training!
Informatie over -jawel- hoe je bijvoorbeeld je persoonlijke trainingsschema bij elkaar stelt. Een overzicht van alle spieren in je lichaam, de verschillende stijlen van trainen (fullbody / split etc.)!

Wat is jouw caloriebehoefte?
Zoals wel duidelijk is, is een goede voeding essentieel om tot een goed resultaat te komen qua afvallen / conditie verbetering / spiermassa kweken. Dit betekent dat je vooral niet minder moet gaan eten! Maar hoe weet je nu hoeveel jij nu verbrand? Daar zijn richtlijnen voor, die op deze site staan aangegeven op een drietal formules. Lees goed door wat er staat, zo moeilijk is het niet te begrijpen!

De do's en dont's van krachttraining voor beginners!
The title says it all! Een simpel maar overzichtelijk overzicht (hihi) van zaken die je goed in het achterhoofd moet houden!

Filmpjes van ScoobyDoo zijn ook informatief! Hij heeft misschien wel een gek hoofdjen!
Tips!

• Voer cardio altijd nŠ krachttraining uit! Tien minuten cardio is genoeg voor de warming up!

• Cardio voor de cooling down na krachttraining is belangrijk, zo zal je minder spierpijn krijgen omdat de verzuring beter uit je lichaam treedt!

• Zorg dat je genoeg eet! Eet niet te weinig, dan komt je lichaam in een spaarstand, en doe je al je werk voor niets!

• Als je spieren wil kweken, zorg dan dat je compound oefeningen doet, geen geÔsoleerde oefeningen (compound= oefening met meerdere spiergroepen tegelijk, vb: bench press isolatie oefening is dat je ťťn spier per oefening traint, vb: bicep curl)

• Zorg voor voldoende nachtrust! Je spieren bouwen zich pas op als je rust!

• Als je vet wil kwijtraken, zorg dan dat je qua voedsel om de 2 uur iets eet! Het beste is om zoveel mogelijk eiwitten per dag binnen wil krijgen als je krachttraining doet! Suiker is ťťn van de slechtste dingen die je lichaam wil opnemen, dus let ook op frisdranken!

Tip van Weissman: Een werkstuk over Conditie!
SPOILER
Inleiding
Met dit werkstuk wil ik wat meer te weten komen over wat conditie is, hoe je moet trainen om een goede conditie te krijgen, waarom je een goede conditie zou moeten hebben en hoe je blessures kunt voorkomen. Ik wens u veel plezier bij het lezen van dit werkstuk.

Wat is conditie, welke soorten conditie heb je en waarom zou je een goede conditie moeten hebben?
Het woordenboek Van Dale verstaat onder conditie: toestand uit een oogpunt van wat iemand presteren kan, met name op het gebied van sport. Ik zelf vind conditie je fysieke uithoudingsvermogen. Dus bijvoorbeeld hoelang kun je een bepaald rondje kunt blijven rennen (hoe lang je het uithoud) of hoe snel. Op zo’n manier meet je je conditie. Je hebt verschillende soorten conditie. Je hebt mensen die een zeer goed uithoudingsvermogen hebben. Dat zijn vooral professionele sporters. Dit is ook hun werk. Dan heb je nog mensen die een goede conditie willen hebben omdat het gezond is. Zij hebben over het algemeen niet zo’n goede conditie als sportmensen, maar dat is ook logisch want ze hebben er minder tijd voor. Ik vind dat wij bij lichamelijke opvoeding hierbij horen. Wij zijn niet professionele sporters, maar hebben toch wel een beetje conditie.En natuurlijk heb je nog mensen die haast geen conditie hebben, zij hebben er over het algemeen geen tijd voor. Vaak zijn zij na een trap oplopen al uitgeput. Dit is natuurlijk niet goed, waarom leg ik in het volgende stukje uit. Waarom zou je een goede conditie moeten hebben? Er zijn elf algemene redenen. Deze zijn: een sterker hart, een groter uithoudingsvermogen, een hoger tempo, wedstrijdresultaten, krachtiger spieren, steviger beenderen, een slanker en leniger figuur, een betere coŲrdinatie, helder denken en een beter humeur.

Een sterker hart:
Een sterker hart krijgt men door een sport te kiezen waarbij je continu in beweging bent en een hartslag van tenminste 120 slagen per minuut hebt. Een hartfrequentie van ten minste 120 slagen per minuut is belangrijk, hoewel dit slechts een uit wetenschappelijke onderzoek afgeleid gemiddelde is. Het soort oefening dat tot een langdurig verhoging van de hartslag leidt wordt aangeduid met aerobic. Hiertoe behoren hardlopen, stevig wandelen, fietsen, zwemmen, aerobic dance en langlaufen. In principe is elke activiteit goed mits deze ononderbroken en op niveau wordt beoefend waarbij voldoende zuurstof wordt aangevoerd. De regels die voor het sterker maken van het hart in acht dienen te worden genomen, zijn voor mannen en vrouwen gelijk. De training van het uithoudingsvermogen resulteert bij die beide geslachten in een vergroting van de hartcapaciteiten en versterking van de hartspier. Het feit dat de gemiddelde man een iets groter hart heeft dan de gemiddelde vrouw, zou kunnen verklaren waarom de meeste mannen een betere conditie hebben, hoewel hiernaar geen onderzoeken zijn verricht. Door het hart sterker te maken wordt een betere conditie van het hart- en bloedvatenstelsel verkregen.
De zuurstofopname is de hoeveelheid zuurstof die het lichaam gebruikt om een bepaalde hoeveelheid arbeid te verrichten. Meer arbeid verlangt meer zuurstof. De maximale zuurstofopname is de maximale hoeveelheid zuurstof die het lichaam kan opnemen, transporteren naar en gebruiken in de spieren. Deze waarde is een maatstaf voor de conditie die iemand heeft. Met het verbeteren van de conditie stijgt deze waarde. De anaŽrobe drempelwaarde is het trainingsniveau waarboven een aanzienlijke hoeveelheid melkzuur zich in de bloedbaan ophoopt. Melkzuur hoopt zich op door een tekort aan zuurstof als aan de behoefte van spierarbeid niet tegemoet kan worden gekomen. Omdat regelmatig trainen het lichaam leert om meer zuurstof naar de spieren te transporteren, stijgt de anaŽrobe drempelwaarde naarmate de conditie verbetert. Dit betekent dat er meer arbeid kan worden verricht voordat er zuurstofschuld ontstaat, waaruit weer volgt dat het moment van melkzuurophoping wordt verschoven.

Een groter uithoudingsvermogen:
Een lange tijd achterelkaar kunnen hardlopen, fietsen of zwemmen moet er meer suiker als energiebron in de spieren worden opgeslagen. Suiker wordt in de vorm glycogeen in de spieren opgeslagen. Hoe meer glycogeen, des te langer kunnen de spieren werken. Om meer glycogeen in de spieren te kunnen opslaan moet het trainingsprogramma wekelijks een depletieschema bevatten. Dit houdt in dat de gekozen sport zo lang wordt getraind tot de hoeveelheid glycogeen in de spieren is verbruikt. De voorraad glycogeen wordt na de training weer aangevuld met koolhydraatrijk voedsel. Bij een goed getrainde atleet zorgt 11/2 tot 2 uur onafgebroken hardlopen, 4 tot 6 uur fietsen of 10 tot 12 uur langlaufen voor de genoemde depletie. Natuurlijk is de depletie van spieren bij iemand met een slechte conditie veel korter. Het spreekt vanzelf dat langdurende trainingsschema’s nodig zijn voor de voorbereiding op langdurende wedstrijdevenementen. Bij de meeste sporten houden atleten zich gewoonlijk aan een depletieschema van ťťnmaal per week. Vaker zou tot blessures en slechte resultaten kunnen leiden. Minder dan ťťnmaal per tweeweken heeft waarschijnlijk weinig effect. De regels voor een depletieschema liggen voor mannen en vrouwen gelijk. Toen vrouwen in vroeger jaren werd ontraden mee te doen aan activiteiten die zweten en ‘spierpijn’ konden veroorzaken, kwam de depletie bij hen niet voor. (Spierpijn is altijd een teken dat de belasting te hoog is geweest). Een langdurige training kan voor gezonde mensen geen kwaad en is nodig voor een groter uithoudingsvermogen.

Hoger tempo:
Om het tempo voor hardlopen, fietsen of zwemmen op te voeren, moeten de spieren sneller leren bewegen, het ongemak van melkzuurophoping leren verdragen en sneller afvoeren. Dit kan worden bereikt door: a)een oefening onafgebroken in een hoog tempo uit te voeren en b) korte sprint af te wisselen met korte herstelperioden waarin in een ontspannen tempo wordt geoefend. Intervaltraining is het uitvoeren van een gegeven aantal herhalingen over een vastgestelde afstand in een bepaald tempo en met een vaste herstelfase. (onder herstelfase wordt verstaan de langzame uitvoering van de oefening na elke sprint, bijvoorbeeld over 400 m:100 seconde hardlopen, telkens onderbroken door een looppas van 200m.). De prestaties verbeteren met een intervalschema van ťťn of tweemaal per week. Bij elke intensieve training raken de spieren iets geblesseerd en duurt het zo’n 48 uur voordat ze zich hebben hersteld. Je moet altijd goed naar het lichaam luisteren en daarmee voorkom je blessures.

Wedstrijdresultaten:
In wedstrijdverband is de intervaltraining een uitstekende trainingsvorm. Vroeger werden schoolmeisjes niet bepaald aangemoedigd aan wedstrijdsporten deel te nemen, ze deden hooguit wat aan op ontspannings gerichte lichaamsbeweging, zelfs al had veel van nature aanleg voor een bepaalde tak van sport. Als men geen belangstelling voor wedstrijdsport heeft, is het voldoende een langzaam trainingstempo aan te houden. Veel vrouwen, die altijd werden verteld dat inspannende lichaamsbeweging ‘onvrouwelijk’ was, hebben in werkelijkheid talent. Bij sommige ontbreken in feite een goede motivatie en zelfvertrouwen.

Krachtiger spieren:
Om een spier te versterken moet deze met weerstand worden aangespannen. Oefenen zonder weerstand maakt de spieren niet krachtiger. Was dat wel het geval, dan zouden langeafstandslopers sterker zijn dan gewichtheffers, die veel minder uren oefenen. Maar het is duidelijk dat gewichtheffers sterker zijn. Elke spier is opgebouwd uit duizenden draadvormige vezels. Als een spier tegen een weerstand in wordt aangespannen (bijvoorbeeld het heffen van een zwaargewicht, of het duwen tegen een apparaat om spieren te versterken), wordt slechts een klein percentage van het totale aantal spiervezels gebruikt. Elke volgende contractie om hetzelfde gewicht op te tillen brengt andere spiervezels in werking, totdat de spier met melkzuur verzadigd raakt. Op dat punt neemt het aantal contraherende spiervezels af en dus ook het nuttige effect van de training. Na het bereiken van de vermoeidheid grens, heeft doorgaan met het heffen van het gewicht schadelijke gevolgen en kan tot blessures leiden. Het duurt 30 tot 50 seconde voor zich melkzuur in de spier ophoopt. Een zwaar gewicht kan in 30 tot 50 seconde acht ŗ twaalf keer langzaam worden opgetild. Dus voor spierversterking moet het zwaarst mogelijke gewicht worden uitgekozen, dat acht keer achter elkaar kan worden opgetild. Natuurlijk kan een lichter gewicht vele male achterelkaar worden opgetild, maar voor een krachtiger werking van de spieren moeten deze tegen een weerstand in contraheren en hiervoor is een relatief zwaar gewicht nodig. Het heffen van lichte gewichten gedurende minimaal 10 minuten geeft aŽrobe verbetering (en versterkt voldoende het hart), maar maakt de spieren niet krachtiger. Alle vrouwen hebben baat bij het heffen van lichte gewichten. Doordat vrouwen neiging hebben tot slappe arm- en schoudergordelspieren, hebben ze vaak moeite met het verrichten van alledaagse taken, zoals boeken, boodschappen, en/of kinderen dragen. Dit soort bezigheden behoort, voor zowel mannen als vrouwen, tot de dagelijkse routine. Toch zijn deze karweitjes voor mannen meestal makkelijker door de sterkere spieren van het bovenlichaam. Als de armspieren sterker zijn, zulle deze en andere karweitjes heel wat gemakkelijker vallen. Gewicht heffen is een activiteit die per traditie als ‘onvrouwelijk’ wordt beschouwd. Veel vrouwen laten dit soort oefeningen achterwegen omdat ze bang zijn lelijke, harde spieren te krijgen. Deze angst is volkomen omgegrond. Veel vrouwen kunnen hun spieren versterken zonder dat deze dik worden en zwellen, omdat ze een lager testosteron (mannelijk hormoon) hebben dan voor een vergroting van de spieromvang nodig is. Mannen hebben vel meer van dit hormoon zodar ze zwaardere spieren hebben.
Het is niet bekend of toedienen van testosteron of groeihormoon aan een gezond lichaam de spieren sterker of voller maakt zonder intensief trainen.

Sterkere beenderen:
Iedereen zou ernaar moeten streven om dikke, stevige botten te krijgen, omdat deze minder snel breken. Op oudere leeftijd worden ze door de natuurlijk lichaamsprocessen dunner en zwakker. Een aantal factoren kan deze processen versnellen, zoals een zittend leven, veel roken of te weinig kalk in de voeding. De meeste mensen hebben 1000 mg kalk per dag nodig om hun botten stevig te houden. Botten worden ook dikker en sterker door lichaamsbeweging, mits de kalktoevoer voldoende is. Tenniskampioenen gebruiken de ene arm een aantal uren meer per dag dan de andere arm. De beenderen is de arm waarmee getennist wordt zijn veel dikker en sterker dan die van de andere arm. Osteoporose (ontkalking van het skelet) vormt vooral voor de bejaarde een bedreiging. Een botbreuk kan tot een groot aantal ernstige complicaties leiden. De vereiste bedrust om de breuk te genezen, verhoogt de kans op trombose in de benen of elders in het lichaam of zelfs op een longembolie. Iedereen zou moeten worden aangemoedigd om regelmatig aan sport te doen om de beenderen sterker te maken.

Slanker worden:
De meeste vrouwen hebben te maken met de door de natuur opgeworpen ongunstige omstandigheid die hen belemmert om slank te zijn. Het vrouwelijk hormon oestrogeen bevordert namelijk de vetafzetting, vooral van de borsten, dijen en heupen. Doordat deze oestrogeenspiegel bij gezonde vrouwen veel hoger is dan bij mannen, is de natuurlijke aanleg om dik te worden sterker aanwezig. Vetzucht is eerder een ziekte die door te weinig beweging wordt veroorzaakt dan door te veel eten. In feite eten slanke, actieve mensen meer dan de meeste dikken mensen die inactief zijn. Door dieet wordt gewicht verloren, maar dat is vooral het verlies van de spieren (afbraak van spierweefsel). De beste resultaten worden bereikt door een combinatie van dieet en oefening. Het oefenen veroorzaakt op meer dan ťťn manier de afbraak van vet. Ten eerste, langdurige inspanning (bij sporten als fietsen, zwemmen, aerobic dance en langlaufen) verbrandt tijdens de uitvoering van de oefening al veel calorieŽn. Daarnaast verhogen deze sporten de stofwisseling, zodat na de oefening de nog meer calorieŽn worden verbrand. Omdat spieren meer energie nodig hebben dan vet, verbranden gespierde mensen meer calorieŽn dan dikke mensen bij een zelfde lichaamsgewicht. Spieren bevatten proteÔne (eiwit) en zijn opgebouwd uit aminozuren. Er is een continue uitwisseling van aminozuren tussen spieren en bloed. Hiervoor is energie nodig. Het vet is alleen maar opgeslagen en gebruikt dus weinig energie. Hoe actiever een weefsel werkt, des te meer energie is er voor het herstel en de instandhouding ervan nodig. Anders gezegd: het gebruikt energie. Bij regelmatig oefenen voor een redelijke spiertonus zullen zelfs bij rust meer calorieŽn worden verbruikt. Door een oefenprogramma voor het uithoudingsvermogen wordt het vet in het hele lichaam afgebroken. De helft hiervan is onderhuids vet en ligt tussen huid en spieren. Tijdens het vermageren verdwijnt maar weinig van de vetreserves tussen de spieren, met als gevolg dat de spieren beter zichtbaar zijn. Sommige vrouwen menen dat de spieren dikker worden, maar de scherpe spiercontouren zijn eerder het gevolg van vetverlies.

Leniger worden:
De lenigheid bepaalt hoe ver men kan buigen en is afhankelijk van het punt waarop de spier niet verder kan uitrekken zonder beschadigd te worden. Lenigheid helpt blessures te voorkomen doordat de spanning op de spier vermindert. Het vermindert ook spierpijn en bevordert de uitvoering van bepaalde takken van sport. De beste manier om lenig te worden is door langzaam te rekken. Snel rekken kan gevaarlijk zijn en geeft geen resultaat. Verend rekken is rekken met snelle, stotende, op-en neergaande bewegingen (bijv. Snel met de handen naar de tenen veren). Dit soort rekken is gevaarlijk, omdat er vaak te veel kracht op de te rekken spier wordt uitgeoefend. Bovendien is het ineffectief omdat dit onwillekeurig rekreflexen oproept, waardoor de spier zich spant in plaats van ontspant. Het is verstandig en veilig om pas te rekken als de spieren warm zijn. Daarom moet er eerst worden geoefend voordat mag worden gerekt. Warme spieren scheuren minder snel dan koude. Rekken voor een intensief trainingsschema vermindert de kans op blessures, terwijl het rekken erna de ontspanning van de spier bevordert en de spierpijn beperkt. Na iedere vorm van zware spieroefening zijn de spieren licht geblesseerd en verkorten ze zich tijdens de genezing. Het opwarmen van de spieren voor het rekken gebeurt door langzaam de bewegingen te maken die ook tijdens de training worden gemaakt. Bij bijvoorbeeld hardlopen een sukkeldraf. Warming-up en rekken zijn verschillende aspecten van de conditieverbetering. Bij het opwarmen stijgt de temperatuur van de spieren doordat tijdens de oefening warmte vrijkomt. Hierdoor kan de spier krachtiger aanspannen en is er minder kans op blessures. Rekken van een warme spier voor de training, bevordert deze effecten; het rekken van een warme spier na de training kan gevolgen als spierpijn en te hoge spierspanning verminderen. Afkoelen is het proces waarbij men gedurende enkele minuten na het trainingsschema in beweging blijft. Daardoor blijft het bloed sneller doorstromen dan bij stilstaan. De versnelde bloedcirculatie voert meer bloed naar de huid, waarlangs de warmte wordt afgevoerd en zodoende voor afkoeling zorgt. Het vermindert ook de kans op flauwvallen door een onregelmatige hartslag of omdat er te weinig bloed naar het hart wordt gestuurd.

Betere coŲrdinatie:
CoŲrdinatie is voor een deel overgeŽrfd en voor een deel aangeleerd. Hoewel het onmogelijk is andere ouders uit te zoeken, kan deze aangeboren eigenschap wel worden verbeterd. Om een lichaamsdeel te bewegen moeten de hersenen leren de juiste spieren te prikkelen tot spannen respectievelijk tot ontspannen. De hersenen sturen prikkels langs de zenuwvezels naar de corresponderende spieren. Hoe meer prikkels de hersenen zenden, des te beter wordt de geleiding voor de coŲrdinatie van de spieren om een bepaalde taak uit te voeren. Zo moet bij tennissen om de bal tijdens het serveren juist plaatsen, dit vele malen worden herhaald, waarbij de hersenen de spieren heel nauwkeurig dienen te coŲrdineren. Voor iedereen geld de regel: oefenen. De meeste mensen kunnen die sporten waarbij techniek en coŲrdinatie een rol spelen hun hele leven beoefenen. Zelfs bij het ouder worden, als de spieren minder elastisch zijn, herinneren de hersenen zich hoe ze deze moeten doen bewegen. Lenigheid, snelheid, kracht en uithoudingsvermogen zullen met het ouder worden afnemen, maar veel van de techniek blijft.

Helder denken:
Sportbeoefening, op welk uur van de dag, maakt u alert. Het stofwisselingsproces is 4 tot 6 uur na beŽindiging van de oefening nog steeds hoog, waardoor een betere concentratie mogelijk is. Veel mensen hebben op een bepaald moment van de dag een ‘dieptepunt’, waarop zij zich vooral traag en slaperig voelen. Voor sommige ligt dit ‘dieptepunt’ laat in de namiddag, als het cortisolgehalte is het bloed het laagst is. (Cortisol is een hormoon van de bijnieren.)Andere schijnen ’s morgens het minst actief te zijn en worden in de loop van de dag steeds alerter en productiever, met het hoogtepunt rond middernacht. Een ‘avondmens’ kan zijn traagheid verbeteren door de dag te beginnen met gymnastiekoefeningen. Als het opstaan op zich al moeilijk is, is het vooruitzicht om uit bed te springen en een paar kilometer in de ijzige kou hard te lopen iets onaantrekkelijk om in overweging te nemen. Aan de andere kant kan de ervaring van deze stimulans opwekkend hebben gewerkt dat het werkelijk de moeite waard is om er wat slaap aan op te offeren. Door de bewegingen van het lichaam produceert het chemische stoffen waardoor het sneller actief is. Deze stoffen worden aangeduid met de verzamelnaam catecholaminen en omvatten adreline en noradreline (producten van de bijniermerg). Deze hormonen zorgen voor de vecht- of vluchtreacties in het lichaam, waarbij verhoogde spanning en waakzaamheid het lichaam op een eventuele actie voorbereiden. Het is van belang het eigen lichaam goed te leren kennen. Als eenmaal bekend is wanneer de hoogte en dieptepunten zijn, kan een goed en regelmatig uitgevoerd trainingsprogramma de dieptepunten wegnemen en misschien de hoogtepunten nog hoger maken. Veel mensen die te dik zijn, zijn traag door het overgewicht dat ze meetorsen. Door het teveel aan vet kwijt te raken worden ze vaak actiever. Lichaamsbeweging –de beste manier om vet kwijt te raken- kan dit op verschillende manieren bewerkstelligen.

Beter humeur:
Lichaamsbeweging doet een mens zich beter voelen, en ook de wetenschap dat men er leuk uitziet en gezond is, draagt daaraan haar steentje bij. Maar er zijn nog meer factoren die voor een beter humeur zorgen. Zo brengt lichaamsbeweging in bepaalde delen van het lichaam de productie op gang van chemische stoffen die een voldaan en plezierig gevoel oproepen, terwijl sommige ervan pijn voorkomen of verlichten. Er zijn psychiaters die lichaamsbeweging voorschrijven bij de behandeling van depressie. Deze therapie is waarschijnlijk om diverse redenen effectief. De hersenen produceren veel chemische stoffen die de gemoedstoestand en de waakzaamheid beÔnvloeden. Voorts hebben de endorfine –soortgelijke hormonale stoffen- een zodanig morfine-achtig werking dat ze pijn voorkomen of verlichten. Deze chemische stoffen waartoe ook serotine hoort, kunnen een voldaan en plezierig gevoel geven. Door regelmatig lichaamsbeweging te nemen wordt de hormoonspiegel van deze stoffen in de hersenen verhoogd en voelt met zich beter. Ondanks deze effecten op een beter humeur is over deze materie nog veel onbekend.

Trainingschema
voor de coopertest:
Doordeweeks ongeveer een half uur sporten. Dus dat houdt in naar school fietsen (met een redelijk tempo). Je loopt op een dag ook wel redelijk wat dus dat telt ook mee. Op vrijdag wanneer we lichamelijke opvoeding hebben bouwen we onze conditie op met elke week hard te lopen. Elke week iets langer, zodat je het langer volhoudt en dus een betere conditie krijgt. In het weekend doen veel kinderen aan sport. Ik zelf zit op paardrijden, daarmee bouw je je conditie niet erg goed mee op, maar het telt toch mee. En het is twintig minuten fietsen dus dat is ook goed voor je. Ik heb het zelf zo gedaan en had zeven rondjes, dus ik denk dat het wel goed is. Het is wel voor iedereen anders, iemand die geen conditie heeft zal met dit schema geen zeven halen, want dan moet je wel meer doen. Met dit schema hou je het gewoon bij. Als je geen conditie hebt, zal je iedere dag wel ongeveer een half uur moeten hardlopen. Kun je met de lessen lichamelijke opvoeding je conditie verbeteren? Niet alleen met lichamelijk opvoeding. Om je conditie te verbeteren moet je er wel iets bij doen. Met lichamelijke opvoeding kun je het wel bijhouden. Korte evaluatie van de eerste perioden: In deze perioden hebben we gedaan:
-opbouw duurloop
-hockey
-voetbal
-coopertest
-800 meter

Ik moet zeggen dat het mij mee is gevallen. De hockey oefeningen vond ik wel leuk om te doen, vooral omdat iedereen het kon doen dus ook de gene die niet op hockey zitten. In hardlopen ben ik niet zo heel slecht dus dat is ook altijd wel leuk. Voetbal is ook niet moeilijk.

Conclusie:
Ik vond het erg leuk om dit werkstuk te maken. Ik heb dingen geleerd die ik nog niet wist. Ik wist bijvoorbeeld niet dat je een beter humeur krijgt door te sporten, en dat veel dingen met je hersenen te maken hebben. Ik heb het wel een beetje anders gedaan dan op het blaadje stond, maar volgens mij is het zo wel goed. Ik heb bijvoorbeeld niet een apart stukje over overtraining en hoe je dit kunt voorkomen, maar in de stukjes over waarom je een goede conditie zou moeten hebben, staat er vaak iets over. Ik hoop dat u het ook met plezier heeft gelezen.

Bronnenvermelding:
-Medische sportgids voor vrouwen, door Dr. Gabe Mirkin en Dr. Mona Shangold.
-Alles over hardlopen, door James F.Fixx.
Bron

Bovenal! Blijf gedisciplineerd! Zet jezelf over mogelijke smoesjes heen en houd dat lichaam lekker in beweging! Hoewel het puur fysieke en mentale krachten opslokt, zou het ook handig te zijn om je goed voor te bereiden op hetgeen wat komen gaat, lezen dus! Het voorkomt nare blessures en tijdverspilling!
Karinadinsdag 10 januari 2017 @ 18:27
Vraagje aan de fitnessers hiero: ik was vanmiddag bij de fysio en daar was een nieuw apparaat neergezet, mijn fysiotherapeute vertelde dat het een apparaat was waarbij je zonder zwaartekracht kon fitnessen. Nu was ik bezig met oefeningen en zo dus niet aan gedacht te vragen hoe dat ding heet. Weet iemand dat hier en heeft iemand een linkje naar een filmpje? Ben wel benieuwd.

Volgens mij was het een roei- of fietsapparaat met een heel groot dik zeil eroverheen, deels doorzichtig, daar zou je dan de benen kunnen zien als iemand erop bezig was. Het apparaat wordt blijkbaar gebruikt bij ernstige sportblessures (waar ik fysio heb is een sportmedischcentrum dus waarschijnlijk daarom dit apparaat) en wordt ook gebruikt bij mensen met een dwarslaesie (geloof ik, niet alles onthouden).

Iemand?
Snakeydinsdag 10 januari 2017 @ 18:48
quote:
99s.gif Op dinsdag 10 januari 2017 18:27 schreef Karina het volgende:
Vraagje aan de fitnessers hiero: ik was vanmiddag bij de fysio en daar was een nieuw apparaat neergezet, mijn fysiotherapeute vertelde dat het een apparaat was waarbij je zonder zwaartekracht kon fitnessen. Nu was ik bezig met oefeningen en zo dus niet aan gedacht te vragen hoe dat ding heet. Weet iemand dat hier en heeft iemand een linkje naar een filmpje? Ben wel benieuwd.

Volgens mij was het een roei- of fietsapparaat met een heel groot dik zeil eroverheen, deels doorzichtig, daar zou je dan de benen kunnen zien als iemand erop bezig was. Het apparaat wordt blijkbaar gebruikt bij ernstige sportblessures (waar ik fysio heb is een sportmedischcentrum dus waarschijnlijk daarom dit apparaat) en wordt ook gebruikt bij mensen met een dwarslaesie (geloof ik, niet alles onthouden).

Iemand?
Ik denk niet dat je zo'n apparaat in een fitness ruimte zal vinden. Denk dat het een beetje te duur is voor commercieel gebruik.

Wil je er een aanschaffen? :P
Karinadinsdag 10 januari 2017 @ 18:59
quote:
7s.gif Op dinsdag 10 januari 2017 18:48 schreef Snakey het volgende:

[..]

Ik denk niet dat je zo'n apparaat in een fitness ruimte zal vinden. Denk dat het een beetje te duur is voor commercieel gebruik.

Wil je er een aanschaffen? :P
Nope maar ik was benieuwd hoe het eruit ziet als iemand er op aan het oefenen is. Als ik maar weet hoe zoiets heet dan ben ik al een stukje verder. Fitness/zwaartekracht leverde niks op.
Eleikowoensdag 11 januari 2017 @ 15:33
http://www.medicort.nl/337/alterg-loopband/
Pap89zaterdag 14 januari 2017 @ 22:54
Vraagje;

Ben sinds april 2016 zo'n 25kg afgevallen, puur door minder calorieŽn te nuttigen.
Sinds 2 maanden ook met hardlopen begonnen, loop 3x/week.
En nu dus ook de sportschool, vooral squat/deadlift/benchpress etc, maar dat kan door mijn werk + afstand dus maar 1x per week (zaterdag)

Welke oefeningen kan ik het beste thuis doen en hoe vaak?

Squat van 55 -> 70kg
Deadlift 130 -> 145kg
Bench 55 -> 65kg

Binnen 3 weken, maar dus ook maar 3x.

Moet ik dan aan Full Body Workouts denken oid?
Deeltjesversnellerzondag 15 januari 2017 @ 08:25
heb je thuis ook een halterstang en gewichten? daarmee plus een power rack heb je in principe geen sportschool meer nodig.
stinkiezondag 15 januari 2017 @ 10:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2017 22:54 schreef Pap89 het volgende:
Vraagje;

Ben sinds april 2016 zo'n 25kg afgevallen, puur door minder calorieŽn te nuttigen.
Sinds 2 maanden ook met hardlopen begonnen, loop 3x/week.
En nu dus ook de sportschool, vooral squat/deadlift/benchpress etc, maar dat kan door mijn werk + afstand dus maar 1x per week (zaterdag)

Welke oefeningen kan ik het beste thuis doen en hoe vaak?

Squat van 55 -> 70kg
Deadlift 130 -> 145kg
Bench 55 -> 65kg

Binnen 3 weken, maar dus ook maar 3x.

Moet ik dan aan Full Body Workouts denken oid?
als je net begint sowieso fullbody doen. Zeker als je ook nog wat extra wilt afvallen. Biceps curls verbranden wat minder :')

FB is mijn go to als ik een week of twee geen ritme kan houden door werk enzo. Evt kun de squat en de deadlift wisselen qua intensiteit. Bovenstaande uitbreiden met iets voor schouders en een roeibeweging en je bent er
Pap89zondag 15 januari 2017 @ 11:40
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2017 08:25 schreef Deeltjesversneller het volgende:
heb je thuis ook een halterstang en gewichten? daarmee plus een power rack heb je in principe geen sportschool meer nodig.
Nee, nog niet, was al wel een beetje aan het inlezen er over.

Denk dat we nog wel een plekje op zolder kunnen maken :P
Rauw.zondag 15 januari 2017 @ 20:26
Kettlebells zijn ideaal voor thuis.

Heb thuis Kettlebells en een sandbag. Bar + plates zou heel mooi zijn maar daar heb ik gewoon geen ruimte voor.
Rabieluhwoensdag 18 januari 2017 @ 19:52
Ik faal even met google dus ik vraag het hier, wat is de term voor de oefening waarbij je begint met een bepaald gewicht, de oefening doet tot je niet meer kan, het gewicht verlaagt, dan weer doorgaan tot je niet meer kan etc.

*edit: Dat heet dus een dropset :+.

[ Bericht 12% gewijzigd door Rabieluh op 18-01-2017 20:01:03 ]
Deeltjesversnellerzondag 22 januari 2017 @ 18:45
heeft iemand hier een kettlebell (thuis)? vraag me af of het echt waarde heeft. misschien op dagen dat naar de gym gaan er niet in zit. maar 20 kg is toch weinig meer dan een opwarmertje, of het nou veel nut heeft... meningen?
Atemnomaandag 23 januari 2017 @ 15:52
quote:
0s.gif Op zondag 22 januari 2017 18:45 schreef Deeltjesversneller het volgende:
heeft iemand hier een kettlebell (thuis)? vraag me af of het echt waarde heeft. misschien op dagen dat naar de gym gaan er niet in zit. maar 20 kg is toch weinig meer dan een opwarmertje, of het nou veel nut heeft... meningen?
Zie de meerwaarde er niet van in. Met een kettlebelt van 20kg kan je ook niks. Om te groeien heb je toch progressive overload nodig en je gebruikt ook nooit voor elke oefening 20kg.
Rauw.maandag 23 januari 2017 @ 17:54
quote:
0s.gif Op zondag 22 januari 2017 18:45 schreef Deeltjesversneller het volgende:
heeft iemand hier een kettlebell (thuis)? vraag me af of het echt waarde heeft. misschien op dagen dat naar de gym gaan er niet in zit. maar 20 kg is toch weinig meer dan een opwarmertje, of het nou veel nut heeft... meningen?
https://www.t-nation.com/workouts/10000-swing-kettlebell-workout + nog tientallen meer Dan John dingen.

Heb er 3 thuis + een 40kg sandbag, Zijn genoeg leuke workouts mee te doen en als 20kg je niet zwaar genoeg is koop je toch een zwaardere? Ze zijn er tot 96kg als ik mij niet vergis.

Maar mijn aanraden is om eerst eens te beginnen met 16/24kg tot je de movements goed uitvoert en de meerwaarde ook hebt leren kennen.

Ik kan mij overigens niet voorstellen dat je het ziet als een "opwarmertje" als je ooit een paar serieuze KB-workouts gedaan hebt, je grip sterft langzaam af, je glutes worden gevoelig, je hartslag wil door het plafond. Zal ze zelf eerder zien als finisher dan als "opwarmertje".
Rauw.maandag 23 januari 2017 @ 18:02
quote:
1s.gif Op maandag 23 januari 2017 15:52 schreef Atemno het volgende:

[..]

Zie de meerwaarde er niet van in. Met een kettlebelt van 20kg kan je ook niks. Om te groeien heb je toch progressive overload nodig en je gebruikt ook nooit voor elke oefening 20kg.
Ligt oa aan je doelen denk ik dan, als je alleen maar groot wil worden zou het niet zoveel toevoegen aan je training. Wil je sterk en fit worden kan ik het alleen maar aanraden.
Xa1ptmaandag 23 januari 2017 @ 18:07
Tijdje geen creatine gebruikt en door privť-omstandigheden wat minder consistent getraind en gegeten. Toch op alle compounds zo'n 5 kilo erbij weten te zetten in 1,5 maand, dus dat biedt best wel wat hoop voor de komende periode.
Karinamaandag 23 januari 2017 @ 18:19
quote:
zie je post nu pas maar zo een is het idd zag vorige week wat mensen erin/op oefenen. Tx.
Atemnodinsdag 24 januari 2017 @ 16:28
quote:
14s.gif Op maandag 23 januari 2017 18:02 schreef Rauw. het volgende:

[..]

Ligt oa aan je doelen denk ik dan, als je alleen maar groot wil worden zou het niet zoveel toevoegen aan je training. Wil je sterk en fit worden kan ik het alleen maar aanraden.
Uiteraard. Van een 20kg kb word je trouwens niet sterk.
Rauw.dinsdag 24 januari 2017 @ 17:22
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 16:28 schreef Atemno het volgende:

[..]

Uiteraard. Van een 20kg kb word je trouwens niet sterk.
Dat is natuurlijk ook nogal discutabel, simpel voorbeeld; als je eentje van 20kg nog strict bottom up kunt pressen maar die van 24kg niet meer, dan kun je echt wel sterker worden met een 20kg kettlebell.
Houd hem vervolgens eens een half uur vast in een farmer hold.
Moet je eens kijken welke spiergroepen je daar allemaal sterker mee maakt.

Ligt er dus toch echt aan wat je er mee doet. Maar ieder z'n manieren natuurlijk.

SPOILER
*inb4 :') :') :') :') 20kg pressen ben je sowiesos niet sterk LOLOL!!!11111 .
HarveySpecterwoensdag 25 januari 2017 @ 11:00
Was net een jongen in de sportschool die werkelijk 45 minuten heeft staan bellen.
Dan vraag ik mij echt af of je wel helemaal goed bij je paasei bent.
Xa1ptwoensdag 25 januari 2017 @ 11:03
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2017 11:00 schreef HarveySpecter het volgende:
Was net een jongen in de sportschool die werkelijk 45 minuten heeft staan bellen.
Dan vraag ik mij echt af of je wel helemaal goed bij je paasei bent.
Dan ben je er met je aandacht dus niet goed bij. Zowel hij als jij niet.
HarveySpecterwoensdag 25 januari 2017 @ 11:04
quote:
7s.gif Op woensdag 25 januari 2017 11:03 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Dan ben je er met je aandacht dus niet goed bij. Zowel hij als jij niet.
Klopt. Ik word op een hele vervelende manier afgeleid door dat soort gasten.
Rauw.woensdag 25 januari 2017 @ 11:09
Mijn part staan ze alleen maar te hakken op la cucaracha. Ben met mijn eigen workout bezig.
HarveySpecterwoensdag 25 januari 2017 @ 11:16
Kan je daar op hakken? :D
yvette1982woensdag 8 februari 2017 @ 14:31
Fokkers.

Ik ben een man en ik ben al een maand of 5 in training. Mijn doel is om strakker te worden, ik heb nog 2 hele kleine lovehandles en een bescheiden buikje die ik kwijt wil. Ook wil ik mijn conditie nog wat verbeteren beetje gespierd zijn. Inmiddels heb ik al vooruitgang geboekt doordat ik gespierder ben geworden en mijn lovehandles al bijna weg zijn. Ik doe eigenlijk altijd een stuk of 6 krachtoefeningen en verder nog een half uur cardio. (2 tot 3 maal per week) Is dit de juiste training voor mij?

p.s.
ik probeer ook op mijn voeding te letten.
hierissieweerwoensdag 22 februari 2017 @ 11:16
Een vraagje: hebben jullie tips voor goede fitness handschoenen? Ik zweet namelijk enorm en raak daardoor de grip kwijt en magnesium is verboden bij ons.
Dus op zoek naar een goede handschoen :)
agterwoensdag 22 februari 2017 @ 11:20
Ja. Handschoenen. Ik als vrouw wil ze ook graag.

Tevens zoek ik een fysieke winkel waar ik Squat-schoenen kan passen.
Iemand een idee?
agterwoensdag 22 februari 2017 @ 11:23
Ben overigens erg enthousiast over de gratis app "5x5 stronglifts".
Zijn er meer mensen die deze methode gebruiken?

[ Bericht 1% gewijzigd door agter op 22-02-2017 11:35:50 ]
Vinniieewoensdag 22 februari 2017 @ 11:31
Een fysieke winkel zou ik niet weten. Ik heb net squatschoenen bij Adidas besteld (15% kortingscode beschikbaar), met gratis verzenden en retourneren.

Misschien kun je bij een Adidas store terecht, of anders een winkel gericht op fitness.

Gebruik zelf ook de 5x5 app, omdat ik wel eens vergeet in welke set ik zit. Persoonlijk vind ik een A4 of schrift toch fijner.
Artoowoensdag 22 februari 2017 @ 11:40
In plaats van handschoenen, wat ook niet echt awesome is voor grip, zou je ook een flesje liquid chalk kunnen aanschaffen. Dat doet ongeveer hetzelfde als magnesium, maar stuift niet waardoor dat normaal gesproken wel wordt toegestaan.
Verbositywoensdag 22 februari 2017 @ 13:18
quote:
1s.gif Op woensdag 22 februari 2017 11:20 schreef agter het volgende:
Ja. Handschoenen. Ik als vrouw wil ze ook graag.

Tevens zoek ik een fysieke winkel waar ik Squat-schoenen kan passen.
Iemand een idee?
Squat schoenen ga je niet vinden in een reguliere winkel. Wat je wel kan proberen als je adidas schoenen wil is het model samba of gazelle passen. Deze hebben ongeveer dezelfde pasvorm als de gewichthef schoenen. Weet echter niet of hier nog onderscheid is tussen de mannen/vrouwen schoenen. Desnoods moet je ze gewoon bestellen en retour sturen als je reebok, nikes of andere schoenen wil.
Ser_Ciappellettowoensdag 22 februari 2017 @ 13:20
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 11:40 schreef Artoo het volgende:
In plaats van handschoenen, wat ook niet echt awesome is voor grip, zou je ook een flesje liquid chalk kunnen aanschaffen. Dat doet ongeveer hetzelfde als magnesium, maar stuift niet waardoor dat normaal gesproken wel wordt toegestaan.
Liquid chalk is echt de grootste meuk die er bestaat. Ja, dat stuift niet weg, maar als het ergens op zit, krijg je het er ook niet meer vanaf.
charmed_angelwoensdag 22 februari 2017 @ 15:42
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2017 11:00 schreef HarveySpecter het volgende:
Was net een jongen in de sportschool die werkelijk 45 minuten heeft staan bellen.
Dan vraag ik mij echt af of je wel helemaal goed bij je paasei bent.
Waar ik me ook aan irriteer zijn van die popi-jopi mannetjes, die zo verkeerd de apparaten gebruiken, maar zichzelf zo stoer vinden als ze veel gewichten pakken :') En daarna om zich heen kijken, zo van; kijk mij dan :{ Maar je ziet gewoon de rug krom staan _O- Zo dom ook :')

En dan hebben ze van die verschrikkelijke super strakke shirts aan, dat is volgens mij echt helemaal hot opeens bij mij in de sportschool :D

Maar inderdaad bellen, ik leg mijn telefoon in de kluis of ik neem hem niet mee.
Of van die wijven die gewoon rustig 20 minuten bij een apparaat staat te praten en vervolgens niks op dat apparaat doen.... terwijl het mijn laatste apparaat is wat ik moet doen :D
Artoowoensdag 22 februari 2017 @ 16:35
quote:
1s.gif Op woensdag 22 februari 2017 13:20 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Liquid chalk is echt de grootste meuk die er bestaat. Ja, dat stuift niet weg, maar als het ergens op zit, krijg je het er ook niet meer vanaf.
Als je met je handen aan je equipment zit voor het droog is niet nee, maar als je het eerst laat indrogen is er niets aan de hand.
Ser_Ciappellettowoensdag 22 februari 2017 @ 16:38
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 16:35 schreef Artoo het volgende:

[..]

Als je met je handen aan je equipment zit voor het droog is niet nee, maar als je het eerst laat indrogen is er niets aan de hand.
Gelukkig komt er geen water uit je lichaam tijdens zware lichamelijke inspanning die de chalk weer vochtig maakt.
Artoowoensdag 22 februari 2017 @ 16:40
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 16:38 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Gelukkig komt er geen water uit je lichaam tijdens zware lichamelijke inspanning die de chalk weer vochtig maakt.
Well, glove up in that case :P
Ser_Ciappellettowoensdag 22 februari 2017 @ 16:42
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 16:40 schreef Artoo het volgende:

[..]

Well, glove up in that case :P
Oftewel, vloeibare chalk is rommel.
Artoowoensdag 22 februari 2017 @ 16:42
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 16:42 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Oftewel, vloeibare chalk is rommel.
Ok!
YazooWwoensdag 22 februari 2017 @ 16:53
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 11:16 schreef hierissieweer het volgende:
Een vraagje: hebben jullie tips voor goede fitness handschoenen? Ik zweet namelijk enorm en raak daardoor de grip kwijt en magnesium is verboden bij ons.
Dus op zoek naar een goede handschoen :)
Ik heb zelf handschoenen van het merk Everlast. Geen idee waar ik die dingen gekocht heb. Maar volgens mij zijn al die handschoenen nagenoeg hetzelfde, alleen zijn sommige 10 euro duurder dan de andere omdat er een merk op staat.
hierissieweerwoensdag 22 februari 2017 @ 18:21
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 16:53 schreef YazooW het volgende:

[..]

Ik heb zelf handschoenen van het merk Everlast. Geen idee waar ik die dingen gekocht heb. Maar volgens mij zijn al die handschoenen nagenoeg hetzelfde, alleen zijn sommige 10 euro duurder dan de andere omdat er een merk op staat.
Mijn oog is op deze gevallen: http://www.wimjaquetsport(...)istor-men_71253.html

Ik lift niet zwaar, maar heb wel echt last ervan. Is het niet maf om met een relatief laag gewicht toch wel handschoenen te gebruiken?
YazooWwoensdag 22 februari 2017 @ 18:26
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 18:21 schreef hierissieweer het volgende:

[..]

Mijn oog is op deze gevallen: http://www.wimjaquetsport(...)istor-men_71253.html

Ik lift niet zwaar, maar heb wel echt last ervan. Is het niet maf om met een relatief laag gewicht toch wel handschoenen te gebruiken?
als jij er last van hebt moet je gewoon lekker handschoenen aandoen
of ben je bang dat andere mensen dat gek vinden?
hierissieweerdonderdag 23 februari 2017 @ 13:18
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 18:26 schreef YazooW het volgende:

[..]


of ben je bang dat andere mensen dat gek vinden?
Yep, ik voel mij dan toch net niet hardcore trainer genoeg ofzo
Rauw.donderdag 23 februari 2017 @ 18:50
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 18:21 schreef hierissieweer het volgende:

[..]

Mijn oog is op deze gevallen: http://www.wimjaquetsport(...)istor-men_71253.html

Ik lift niet zwaar, maar heb wel echt last ervan. Is het niet maf om met een relatief laag gewicht toch wel handschoenen te gebruiken?
Ieder traint op zijn/haar eigen niveau. Zou ze gewoon dragen als jij er voordeel uithaalt.

Zelf gebruik ik chalk of liquid chalk. Maar in een reguliere gym zal Liquid Chalk ook wel discussie opwekken.
hierissieweerzaterdag 25 februari 2017 @ 23:05
quote:
14s.gif Op donderdag 23 februari 2017 18:50 schreef Rauw. het volgende:

[..]

Ieder traint op zijn/haar eigen niveau. Zou ze gewoon dragen als jij er voordeel uithaalt.

Zelf gebruik ik chalk of liquid chalk. Maar in een reguliere gym zal Liquid Chalk ook wel discussie opwekken.
Nou, indd misschien moet ik mijn schaamte maar gewoon opzij zetten ofzo...

Overigens nog wel een andere vraag.
Ik probeer koolhydraat arm en eiwitrijk te eten. Nu mis ik in de ochtend een goede snelle snack, en veel eieren zijn ook niet tof. Dus dacht misschien wel aan eiwitshakes om als tussendoortje te dienen. Maar wat raden jullie aan?
hierissieweerzondag 26 februari 2017 @ 08:00
https://voeding-en-fitness.nl/top-5-beste-eiwitten/

Ik lees hier het een en ander, zal die eerste goed zijn voor afvallen en eiwit consumptie hoog houden?

Is het dan geen probleem dat het geen isolaat is?
PluisigNijntjedinsdag 28 februari 2017 @ 11:26
Dat is een prima whey om je eiwitten mee aan te vullen, of het isolaat is maakt verder niet uit. Voor afvallen moet je vooral op CICO en je macro's letten, deze shake is puur een aanvulling voor als je eiwitten tekort komt in je dagelijkse eetpatroon.
Antwoord: whey is whey, let vooral op de verhouding vet/carb/eiwit, die kan nog wel eens verschillen per shake.
hierissieweerdinsdag 28 februari 2017 @ 19:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 11:26 schreef PluisigNijntje het volgende:
Dat is een prima whey om je eiwitten mee aan te vullen, of het isolaat is maakt verder niet uit. Voor afvallen moet je vooral op CICO en je macro's letten, deze shake is puur een aanvulling voor als je eiwitten tekort komt in je dagelijkse eetpatroon.
Antwoord: whey is whey, let vooral op de verhouding vet/carb/eiwit, die kan nog wel eens verschillen per shake.
Top! Thanx voor je antwoord, ik ga deze bestellen :)
Politicus69zondag 26 maart 2017 @ 11:14
Wat kun je het beste zoal ontbijten voor het fitnessen?
miss_slyzondag 26 maart 2017 @ 12:31
quote:
1s.gif Op woensdag 22 februari 2017 11:20 schreef agter het volgende:
Ja. Handschoenen. Ik als vrouw wil ze ook graag.

Tevens zoek ik een fysieke winkel waar ik Squat-schoenen kan passen.
Iemand een idee?
k weet niet of je al voorzien bent, maar ik heb handschoenen van Nike. Ze vallen wel vrij klein, dus niet te klein bestellen, of even gaan passen in een winkel.
Maracavrijdag 14 april 2017 @ 10:00
Hoi! *O*

Had dit topic al een paar keer voorbij zien komen, maar nooit gepost :+ Inmiddels al een aantal maanden wat gerichter aan het trainen, omdat ik mijn core moet trainen voor het hardlopen. Maak gebruik van een schema van de sportschool, wat tot nu toe goed gaat. Voordeel is wel dat ik bij de sportschool van mijn werk sport waardoor het ook wat gerichter is op nou ja, kantoorvolk :P Zeg maar The Office: gym edition,

Sport nu 2x2 uur in de week in de sportschool (1 uur KT en 1 uur spinning), hardloop daarnaast (als je het hardlopen mag noemen _O-) en als het mooi weer is pak ik de racefiets. Moet daarnaast ook nog 3x per week fysio oefeningen doen, maar dat is nog geen automatisme :') Moet daar nog een leuk schema omheen bouwen, wat ik thuis kan doen. Heb geen gewichten thuis omdat ik tijdelijk ergens anders woon dus mijn hele home gym in de opslag staat ;(

Zag een discussie voorbij komen over handschoenen, maar die gebruik ik ook altijd. Niet eens vanwege het gewicht (zo zwaar train ik niet), maar vind het gewoon veel prettiger. Ook bij de spinningles vind ik het fijner om handschoenen te dragen.
K44Swoensdag 7 juni 2017 @ 13:02
Ik meld mij hier ook maar eens:

Sinds ik op mezelf woon en m'n libido wel een enorme schop onder de kont nodig had (al zeg ik het zelf :P) en ook gespierder wil worden heb ik mezelf aangemeld bij fit 4 free (free kan je het niet echt noemen maar okť).

Mijn schema van de afgelopen 2 maande:
Warming up : Ik fiets al zo'n 15 min naar de sportschool en door de weeks fiets ik al naar het station in de buurt (10 min fietsen) en gebruik ik het station waar ik heen reis een longboard. Kortom, ik zal vast wel aan m'n cardio komen.

Buikspieren:
Crunch - 3 x 20 keer (inmiddels een persoonlijke upgrade gedaan naar 3 x 40 keer ).
Leg lift: - 3 x 15 keer (echt een hekel aan deze oefening maar goed, we gaan nou eenmaal voor goud!)
Daarna 3 x 1 minuut planken (inmiddels een upgrade naar 4 x 1 minuut)
TG Rotary Torso: 20 kg x 3 elke kant (ook een persoonlijke update gedaan naar zo'n 30/40 kg).

Bovenbenen: 25 kg 3x15
Hamstring: 29kg 3 x 15
kuiten: (iets van rond de 40 kg en dan 3 x 10 keer.)
En het apparaat waar je min of meer de squat oefening meer uitvoert: Vandaag lukte mij zo'n 40 kg 3 4 x 15.

Bovenrug: 34 kg - 4 x 12
Borst: 25kg - 4 x 12
Schouders: 27 kg - 3 x10
Triceps: 25 kg 3 x 12

Tevens neem ik na mn training een eiwitten shake van 't eigenmerk van Vitamine store.

Als iemand dus tips heeft. Kan kijk ik daar naar uit!
Vinniieewoensdag 7 juni 2017 @ 13:19
Je kan beter compoundoefeningen doen. Squat, bench, deadlift, rows, pullups, dips en die eventueel aanvullen met wat isolatie
K44Swoensdag 7 juni 2017 @ 13:22
quote:
1s.gif Op woensdag 7 juni 2017 13:19 schreef Vinniiee het volgende:
Je kan beter compoundoefeningen doen. Squat, bench, deadlift, rows, pullups, dips en die eventueel aanvullen met wat isolatie
Interessant! Dit schema is namelijk samengesteld door iemand van de sportschool.

En waarom adviseer je de bovenstaande oefeningen?
Vinniieewoensdag 7 juni 2017 @ 13:42
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 13:22 schreef K44S het volgende:

[..]

Interessant! Dit schema is namelijk samengesteld door iemand van de sportschool.

En waarom adviseer je de bovenstaande oefeningen?
Een sportschool die fit4free heet.. kun je niet al te veel van verwachten.

Bovenstaande oefeningen pakken de grote spiergroepen, waardoor je sneller sterker wordt, en dus meer spiermassa aanmaakt. Er is ook een bodybuildtopic, daar staan veel goede tips in de OP.
Rauw.woensdag 7 juni 2017 @ 13:54
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 13:02 schreef K44S het volgende:
we gaan nou eenmaal voor goud!
*proest :')
over_hedgewoensdag 7 juni 2017 @ 13:57
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 13:02 schreef K44S het volgende:
Tevens neem ik na mn training een eiwitten shake van 't eigenmerk van Vitamine store.

En waarom doe je dit? Hou je bij hoeveel eitwitten je binnen krijgt van je normale eten?
K44Swoensdag 7 juni 2017 @ 14:33
quote:
1s.gif Op woensdag 7 juni 2017 13:42 schreef Vinniiee het volgende:

[..]

Een sportschool die fit4free heet.. kun je niet al te veel van verwachten.

Bovenstaande oefeningen pakken de grote spiergroepen, waardoor je sneller sterker wordt, en dus meer spiermassa aanmaakt. Er is ook een bodybuildtopic, daar staan veel goede tips in de OP.
Zit wat in. Ik ga 'm bekijken en wat door geven aan de sportschool! thx :)
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 13:57 schreef over_hedge het volgende:

[..]

En waarom doe je dit? Hou je bij hoeveel eitwitten je binnen krijgt van je normale eten?
Niet tot op de ťnŤ ei na, echter probeer ik het wel gezond te houden (ik laat pizza sneller staan en eet meer groenten en ei bijv.)

Verder ben ik er niet zo enorm thuis in :).
over_hedgewoensdag 7 juni 2017 @ 14:36
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 14:33 schreef K44S het volgende:

[..]

Zit wat in. Ik ga 'm bekijken en wat door geven aan de sportschool! thx :)

[..]

Niet tot op de ťnŤ ei na, echter probeer ik het wel gezond te houden (ik laat pizza sneller staan en eet meer groenten en ei bijv.)

Verder ben ik er niet zo enorm thuis in :).
Met andere woorden. Je neemt het terwijl je geen idee hebt wat het nou eigenlijk doet en waarvoor het dient? :P

Ik zou eerst eens gaan bijhouden in een app wat je nou precies eet op een dag. Of het wel voldoende is (vaak als mensen beginnen met fitness eten ze te weinig waardoor je ook niet snel spier zal opbouwen omdat je spieren bouwstoffen nodig hebben, en als je meer verbrand dat je binnen krijgt blijft er niks over om te bouwen)

Eiwitshake is leuk als aanvulling als je niet genoeg eitwitten uit je normale eten haalt. Maar met gewoon kwark etc kom je al een heel eind.
K44Swoensdag 7 juni 2017 @ 14:42
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 14:36 schreef over_hedge het volgende:

[..]

Met andere woorden. Je neemt het terwijl je geen idee hebt wat het nou eigenlijk doet en waarvoor het dient? :P

Ik zou eerst eens gaan bijhouden in een app wat je nou precies eet op een dag. Of het wel voldoende is (vaak als mensen beginnen met fitness eten ze te weinig waardoor je ook niet snel spier zal opbouwen omdat je spieren bouwstoffen nodig hebben, en als je meer verbrand dat je binnen krijgt blijft er niks over om te bouwen)

Eiwitshake is leuk als aanvulling als je niet genoeg eitwitten uit je normale eten haalt. Maar met gewoon kwark etc kom je al een heel eind.
Heel eerlijk heb ik datt een week volgehouden om mezelf echt compleet vol te gooien? Dan heb ik het inderdaad over een bak kwark, 2 keer een flinke portie met spaghetti en dan later nog eens 2 eieren en een shake.
Het is niet mijn intentie om en bodybuilder te worden, al mag er wel wat aan:

Lengte: 2 meter.
gewicht : tikt net de 80 kg aan.
over_hedgewoensdag 7 juni 2017 @ 14:44
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 14:42 schreef K44S het volgende:

[..]

Heerlijk heb ik het een week volgehouden om mezelf echt compleet vol te gooien? Dan heb ik het inderdaad over een bak kwark, 2 keer een flinke portie met spaghetti en dan later nog eens 2 eieren en een shake.
Het is niet mijn intentie om en bodybuilder te worden, al mag er wel wat aan:

Lengte: 2 meter.
gewicht : tikt net de 80 kg aan.
Download Myfitnesspal, hou bij wat je eet. Zoek uit was je basisbehoefte is en ga er 500 calorieŽn boven zitten. Dan groei je vanzelf (mits sporten dan natuurlijk)
agterwoensdag 7 juni 2017 @ 14:46
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 14:44 schreef over_hedge het volgende:

[..]

Download Myfitnesspal, hou bij wat je eet. Zoek uit was je basisbehoefte is en ga er 500 calorieŽn boven zitten. Dan groei je vanzelf (mits sporten dan natuurlijk)
En voor de compound oefeningen download de gratis app "5x5 Stronglifts".
Rauw.woensdag 7 juni 2017 @ 14:50
quote:
1s.gif Op woensdag 7 juni 2017 14:46 schreef agter het volgende:

[..]

En voor de compound oefeningen download de gratis app "5x5 Stronglifts".
Misschien eerst even iemand regelen die het allemaal voor doet?
K44Swoensdag 7 juni 2017 @ 15:02
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 14:44 schreef over_hedge het volgende:

[..]

Download Myfitnesspal, hou bij wat je eet. Zoek uit was je basisbehoefte is en ga er 500 calorieŽn boven zitten. Dan groei je vanzelf (mits sporten dan natuurlijk)
Netjes! Dank!
quote:
1s.gif Op woensdag 7 juni 2017 14:46 schreef agter het volgende:

[..]

En voor de compound oefeningen download de gratis app "5x5 Stronglifts".
thx voor de [email protected]

Shit, ik kom er nu pas achter hoe weinig ik er vanaf weet.
agterwoensdag 7 juni 2017 @ 15:07
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 14:50 schreef Rauw. het volgende:

[..]

Misschien eerst even iemand regelen die het allemaal voor doet?
Als je naar de website gaat krijg je uitleg en video's.
Het is niet zo heel ingewikkeld. Zijn maar 5 oefeningen. En je begint licht.

Edit: ik zie nu pas dat ik op jou reageer. :D
Rauw.donderdag 8 juni 2017 @ 08:24
quote:
1s.gif Op woensdag 7 juni 2017 15:07 schreef agter het volgende:

[..]

Als je naar de website gaat krijg je uitleg en video's.
Het is niet zo heel ingewikkeld. Zijn maar 5 oefeningen. En je begint licht.

Edit: ik zie nu pas dat ik op jou reageer. :D
En toch zie je zelf niet altijd wat je fout doet. Zou het zeker een aantal keer doen met een ervaren persoon.
Rauw.donderdag 8 juni 2017 @ 08:27
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 15:02 schreef K44S het volgende:

Shit, ik kom er nu pas achter hoe weinig ik er vanaf weet.
En toch al voor goud gaan. Sla de participatiemedaille aub niet over.
HarveySpecterdonderdag 8 juni 2017 @ 10:50
Vervelende enkelblessure gehad en een aantal weken niks gedaan.
Gisteren maar weer eens rustig begonnen met trainen.

Spierpijn all over the place. En daar ben ik dol op O+
Knallen!
clixplicityvrijdag 9 juni 2017 @ 20:32
quote:
0s.gif Op donderdag 8 juni 2017 10:50 schreef HarveySpecter het volgende:
Vervelende enkelblessure gehad en een aantal weken niks gedaan.
Gisteren maar weer eens rustig begonnen met trainen.

Spierpijn all over the place. En daar ben ik dol op O+
Knallen!
^O^

Ik heb zowat de hele winter overgeslagen vanwege een hardnekkige luchtweginfectie... ben onlangs weer voorzichtig begonnen
Lightweightmaandag 26 juni 2017 @ 16:26
doen jullie wel eens rack pulls, is dat wat?
Snakeymaandag 26 juni 2017 @ 17:17
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2017 16:26 schreef Lightweight het volgende:
doen jullie wel eens rack pulls, is dat wat?
Alleen als het nut heeft. Voor m'n deadlift bv.

Je kan er een behoorlijk sterke rug mee bouwen.
Lightweightmaandag 26 juni 2017 @ 17:29
quote:
7s.gif Op maandag 26 juni 2017 17:17 schreef Snakey het volgende:

[..]

Alleen als het nut heeft. Voor m'n deadlift bv.

Je kan er een behoorlijk sterke rug mee bouwen.
Ok bedankt.

Ik wil het vanavond gaan proberen, met een wijdere dan de normale deadlift want mijn bovenrug loopt achter. Zou dat daarbij helpen, want pulldowns enzo lijken niets te doen voor mij.
Snakeymaandag 26 juni 2017 @ 17:36
S
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2017 17:29 schreef Lightweight het volgende:

[..]

Ok bedankt.

Ik wil het vanavond gaan proberen, met een wijdere dan de normale deadlift want mijn bovenrug loopt achter. Zou dat daarbij helpen, want pulldowns enzo lijken niets te doen voor mij.
Snatch grip deadlift heet dat. Dat werkt prima voor je rug inderdaad. Zorg wel dat je goede form houdt en ga niet gelijk zwaar proberen te liften, dat heeft weinig nut. Tenzij je uit bent op een blessure, dan is het de snelste weg. :P

Lightweightmaandag 26 juni 2017 @ 17:57
quote:
7s.gif Op maandag 26 juni 2017 17:36 schreef Snakey het volgende:
S

[..]

Snatch grip deadlift heet dat. Dat werkt prima voor je rug inderdaad. Zorg wel dat je goede form houdt en ga niet gelijk zwaar proberen te liften, dat heeft weinig nut. Tenzij je uit bent op een blessure, dan is het de snelste weg. :P

Ben nu net weer begonnen en ben dus een maandje bezig. Ik zat vorig jaar op 140 SQ/100 BE/180 DL, maar ik ben wel veel kracht kwijt. Ik doe het wel rustig aan ja, zeker met een nieuwe oefening. Eigenlijk alleen maar die drie lifts gedaan, en de rest is er altijd bij ingeschoten als het ware.
HarveySpectermaandag 26 juni 2017 @ 18:31
Ontzettend veel moeite om aan m'n kcal behoefte te komen de laatste 2 weken.
Zal wel met het warme weer te maken hebben.

Ga in de sportschool wel lekker :)
Snakeymaandag 26 juni 2017 @ 22:57
quote:
14s.gif Op maandag 26 juni 2017 17:57 schreef Lightweight het volgende:

[..]

Ben nu net weer begonnen en ben dus een maandje bezig. Ik zat vorig jaar op 140 SQ/100 BE/180 DL, maar ik ben wel veel kracht kwijt. Ik doe het wel rustig aan ja, zeker met een nieuwe oefening. Eigenlijk alleen maar die drie lifts gedaan, en de rest is er altijd bij ingeschoten als het ware.
Ligt aan je doel he. Als je wil powerliften doe bench squat deadlift. Als je andere doelen hebt zoek je naar een schema wat dat doel bereikt.

En blijven trainen. Als je jezelf duidelijke doelen geeft kan je niet stoppen. Zonder ben je lekkerr bezig zoals je was, maar geef je om wat voor reden dan ook alles makkelijk op.
Rauw.dinsdag 27 juni 2017 @ 08:38
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2017 18:31 schreef HarveySpecter het volgende:
Ontzettend veel moeite om aan m'n kcal behoefte te komen de laatste 2 weken.
Zal wel met het warme weer te maken hebben.

Ga in de sportschool wel lekker :)
Geen ijs liefhebber?
Rauw.dinsdag 27 juni 2017 @ 08:46
Ik ga echt heel goed op die standaard doelen.
2x BW D/L
1.5x BW SQ
1x BW BP
en (ver weg) een 1x BW OHP

Ik ben er nog een behoorlijk stuk bij vandaan maar zie stukje bij beetje dat doel naderen.
HarveySpecterdinsdag 27 juni 2017 @ 09:14
quote:
10s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 08:38 schreef Rauw. het volgende:

[..]

Geen ijs liefhebber?
Mwa nee, niet echt.
Misschien maar wat meer bier drinken _O-
Rauw.dinsdag 27 juni 2017 @ 11:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 09:14 schreef HarveySpecter het volgende:

[..]

Mwa nee, niet echt.
Misschien maar wat meer bier drinken _O-
Dat is dan juist wat je niet zou moeten willen volgens mij.
HarveySpecterdinsdag 27 juni 2017 @ 11:36
quote:
10s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 11:06 schreef Rauw. het volgende:

[..]

Dat is dan juist wat je niet zou moeten willen volgens mij.
Ik weet het. Was ook een geintje uiteraard.
Fijn dat de temperatuur weer iets gezakt is. Eet nu vanzelfsprekend al meer en haal m'n dagelijkse behoefte nu wel.
Faeroerwoensdag 28 juni 2017 @ 11:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 11:36 schreef HarveySpecter het volgende:

[..]

Ik weet het. Was ook een geintje uiteraard.
Fijn dat de temperatuur weer iets gezakt is. Eet nu vanzelfsprekend al meer en haal m'n dagelijkse behoefte nu wel.
sWGtdUb.pngataxNpx.png

In tijden van nood.
defokkingfokerdonderdag 7 september 2017 @ 13:16
Hoi Hoi,

Doe nu +/- 3 maanden aan krachttraining en zie al mooie resultaten. Wil nu beginnen met extra supplementen en mijn vraag is eigenlijk; welke supplementen gebruiken jullie?

Zat persoonlijk te denken aan creatine capsules (of is poeder beter?) of een pre-workout boosters met creatine erin verwerkt.

Las ook iets over nitric oxide, maar dat lijkt me nog iets te heftig :D

En raden jullie een post-workout poeder aan? Gebruiken jullie die zelf?

*O*
agterdonderdag 7 september 2017 @ 13:23
quote:
99s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:16 schreef defokkingfoker het volgende:
Hoi Hoi,

Doe nu +/- 3 maanden aan krachttraining en zie al mooie resultaten. Wil nu beginnen met extra supplementen en mijn vraag is eigenlijk; welke supplementen gebruiken jullie?

Zat persoonlijk te denken aan creatine capsules (of is poeder beter?) of een pre-workout boosters met creatine erin verwerkt.

Las ook iets over nitric oxide, maar dat lijkt me nog iets te heftig :D

En raden jullie een post-workout poeder aan? Gebruiken jullie die zelf?

*O*
Waarom wil je dit?
defokkingfokerdonderdag 7 september 2017 @ 13:32
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:23 schreef agter het volgende:

[..]

Waarom wil je dit?
Ik fitness vaak na een lange dag werken op kantoor. Wil hierdoor dat extra stukje "pomp" en concentratie meepakken. De post-workout poeder zou ik dan voor mijn spieren willen. betere herstel?
Doublepaindonderdag 7 september 2017 @ 13:34
quote:
99s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:32 schreef defokkingfoker het volgende:

[..]

Ik fitness vaak na een lange dag werken op kantoor. Wil hierdoor dat extra stukje "pomp" en concentratie meepakken. De post-workout poeder zou ik dan voor mijn spieren willen. betere herstel?
Daar heb vast een koffie apparaat dan, neem een espresso als pre
Faeroerdonderdag 7 september 2017 @ 13:51
quote:
99s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:16 schreef defokkingfoker het volgende:
Hoi Hoi,

Doe nu +/- 3 maanden aan krachttraining en zie al mooie resultaten. Wil nu beginnen met extra supplementen en mijn vraag is eigenlijk; welke supplementen gebruiken jullie?

Zat persoonlijk te denken aan creatine capsules (of is poeder beter?) of een pre-workout boosters met creatine erin verwerkt.

Las ook iets over nitric oxide, maar dat lijkt me nog iets te heftig :D

En raden jullie een post-workout poeder aan? Gebruiken jullie die zelf?

*O*
Creatine timing maakt werkelijk geen hol uit.
Dizorndonderdag 7 september 2017 @ 13:51
Heb je problemen met herstel of met je trainingen? Je ziet toch goede vooruitgang? Dan zie ik geen reden om aan pre danwel post workout te beginnen.

SPOILER
En als je wel problemen begint te merken, is de kans zo'n 99% dat het aan andere zaken ligt dan je pre- en post-workout middelen die je wel of niet neemt
agterdonderdag 7 september 2017 @ 14:11
quote:
99s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:32 schreef defokkingfoker het volgende:

[..]

Ik fitness vaak na een lange dag werken op kantoor. Wil hierdoor dat extra stukje "pomp" en concentratie meepakken. De post-workout poeder zou ik dan voor mijn spieren willen. betere herstel?
Ga gewoon goed eten, goed slapen etc.
Concentreer je daarop. Op de kwaliteit van wat je binnen krijgt. Consistentie.
Dat moet genoeg zijn voorlopig.
over_hedgedonderdag 7 september 2017 @ 15:34
quote:
99s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:16 schreef defokkingfoker het volgende:
\

Wil nu beginnen met extra supplementen en mijn vraag is eigenlijk; welke supplementen gebruiken jullie?

Waarom? :)
Hou je je eten al bij? Zo nee begin hier mee. Zoek uit hoeveel je van alles nodig hebt voor de doelen die je hebt. Kijk of je dit haalt. Zo nee, dan kan je aan supplementen gaan denken als eiwitten etc.

Maar misschien eet je al zo goed dat het niet eens nodig is.
heywooduvrijdag 8 september 2017 @ 14:51
:W

Wat zijn de belangrijkste zaken om bij een hometrainer op te letten? Hartslag ofzo boeit me niet, daar heb ik een Polar voor.

Ik heb nu vier maanden een oud ding uitgeprobeerd, met een knop om de intensiteit in te stellen (ernstig onhandig, van 0 naar 10 draaien is echt nauwelijks te doen). Die is sinds zojuist kapot, dus nu het een succes is gebleken (vier maanden lang elke doordeweekse dag gebruikt) wil ik voor een 'echte' gaan, grofweg binnen de 300-400 euro :)

Ik heb alleen geen idee waar je bij zoiets op moet letten, vandaar de vraag.
heywooduvrijdag 8 september 2017 @ 16:24
Even rondgezocht:
https://www.verantwoord-a(...)F%2Fwww.google.nl%2F

Fitbike Ride 5 klinkt wel uitstekend, niet belachelijk duur, zwaar vliegwiel, veel weerstandsniveau's, klinkt goed.

Edit: Besteld :)

[ Bericht 13% gewijzigd door heywoodu op 08-09-2017 17:17:30 ]
DuizendGezichtenzaterdag 16 september 2017 @ 18:00
Ben 2 maanden geleden weer begonnen met trainen. 5 Š 6 jaar stilgestaan. Daarvoor altijd naar de sportschool gegaan en gezwommen. Begon vet te worden en begon er een hekel aan te krijgen. Maar nu weer bezig dus.

Training, gewoon thuis, gaat als volgt. Bonkmuziek aan. Rustig eventjes stappen en zwaaien met de armen. Tempo wat opvoeren. Daarna rustig een stuk of vijftien burpees en dan rekken en strekken.

Daarna trek ik de burpees als het ware uit elkaar en doe ik vier squats, gewoon zonder gewicht, acht push-ups en daarna twee sprongen. Die set doe ik dan vijf keer achter elkaar, in hoog tempo. Daarna gebruik ik elastieken om te roeien, mijn schouders en biceps aan te pakken, alles veel herhalingen (25) en weinig weerstand. Dat top ik af met acht pull-ups en vijftig crunches. Dan neem ik even rust, een minuutje ofzo. Daarna doe ik al het bovenstaande nog vijf keer. Het laatste rondje doe ik alle oefeningen tot ze niet meer gaan.

In totaal zo'n 300 pushups, 150 squats, 80 sprongen, 50 pull-ups, etc. Dan ga ik afkoelen met wat lichte schouderoefeningen, stappen en als afsluiting rekken en strekken. Kost me in totaal 3 kwartier. Dan ben ik helemaal verrot. Dit doe ik maandag tot en met vrijdag, rust in het weekend.

Ben al vier kilo kwijt. Spieren die ik al jaren niet meer had gezien, melden zich weer. Energie voor twee op het ogenblik. Mijn dieet is gewoon hetzelfde als voorheen.

De vraag is eigenlijk; zijn er dingen waar ik op zou moeten letten? Ik heb geen last van pijntjes, afgezien van een licht knakkende knie. Misschien zijn er mensen die op dezelfde manier trainen en hebben ze nog tips en truuks voor me? Het doel is niet om groot te worden. Daar heb ik het lijf ook niet voor. Maar ik wil wel strak worden met een mooie tekening. Ben ik op de goede weg zo?