abonnement Unibet Coolblue
pi_167984246
quote:
VVD: specifieke hulp niet-westerse werkloze jongeren oneerlijk

De VVD heeft vrijdag raadsvragen ingediend over de specifieke aanpak van werkloosheid onder jongeren met een niet-westerse achtergrond.

Volgens de partij staat het Amsterdamse plan om specifiek werkloze jongeren met een niet-westerse achtergrond te helpen bij het vinden van werk 'haaks' op het bieden van gelijke kansen.

De burgemeester en wethouders gaven donderdag in De Telegraaf te kennen deze jongeren te willen helpen bij het vinden van werk door hen 'hoogstpersoonlijk te introduceren bij bedrijven in de regio.' Deze aanpak zou bedoeld zijn om de disproportioneel hoge jeugdwerkloosheid onder Marokkaanse en Turkse jongeren in Amsterdam terug te dringen.

Gelijke kansen
Volgens Marianne Poot (VVD woordvoerder Werken) heeft deze aanpak een averechts effect: "Iedereen verdient gelijke kansen, zeker op de arbeidsmarkt. Een aanpak voor uitsluitend allochtone jongeren staat hier haaks op."

De partij stelt dat het de werkloosheid onder jongeren zorgwekkend vindt, maar dit moet volgens Poot niet worden bestreden met maatregelen die alleen voor een specifieke groep gelden. "Vooral discriminatie bij allochtone jongeren is onacceptabel, maar dit moeten we niet bestrijden met nog meer discriminatie."

Met de schriftelijke vragen wil de partij een verklaring van het college. "We willen van het college graag weten hoe deze aanpak zich volgens hen verhoudt tot gelijkheids- en non-discriminatiebeginselen."
http://www.parool.nl/amst(...)-oneerlijk~a4445469/

Wat vind jij? Ik ben het wel met de VVD eens, beetje raar dat jongeren met een niet-westerse achtergrond wél geholpen worden met het zoeken naar werk, maar autochtone jongeren niet. Doe dan allebei. Ja toch?
(she/her)
pi_167984526
Eens dat het niet klopt maar dit is gewoon verkiezingspropaganda :')
  zondag 8 januari 2017 @ 19:49:34 #3
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_167984552
Trekken aan een dood paard is soberzo dom
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_167984601
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2017 19:48 schreef admiraal_anaal het volgende:
Eens dat het niet klopt maar dit is gewoon verkiezingspropaganda :')
't gaat over de gemeenteraad VVD, dus denk niet dat het iets met verkiezingen te maken heeft :P
(she/her)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')