quote:In De Aardappeleters steekt Joris Vermeer de loftrompet over geadopteerde gerechten die inmiddels zo gewoon zijn geworden dat we er bijna niets meer over weten. We volgen omnivoor en ex-restaurateur Joris Vermeer als hij zoekt naar waar het gerecht vandaan kwam, als hij oorspronkelijke bereiders treft en zich van het ene in het andere avontuur stort.
Dat kratermeer op Sumatra zal wel het Tobameer zijn, het gebied van het Batak-volk. Dit is een voornamelijk Christelijk gebied dus vandaar dat je daar varken terugvindt in de keuken, in tegenstelling het verder overwegend Islamitische Indonesië (Bali is uiteraard een uitzondering). Ben daar vorig jaar geweest op vakantie en je ziet daar langs de kant van de weg bij restaurantjes steeds bordjes met B2 (en soms B1).quote:Op donderdag 5 januari 2017 20:31 schreef Dagoduck het volgende:
http://www.nporadio1.nl/d(...)bi-pangang-eigenlijk
Joris bij Radio 1.
Ik had wijffie geschreven. Maar mijn telefoon maakte er wijfje van.quote:
Daar begint ie elke uitzending. Gisteren bij die ronde Chinees bij de jachthaven.quote:
Ik ook. Maar we hebben een opname- en terugkijkfunctie op de Horizonbox zitten.quote:
Denk het niet. KvW is KRO. Dit is NTR.quote:Op dinsdag 10 januari 2017 21:43 schreef ddx het volgende:
Zouden ze dit samen met Keuringsdienst hebben opgenomen want die hadden ook al een aflevering over bolognese.
En dus ook de aardappeleters.quote:Vóór Voorlichting waren wij los van elkaar medeverantwoordelijk voor De Wilde Keuken (NTR), Klootwijk aan Zee (RVU), Beagle, in het kielzog van Darwin (VPRO), Keuringsdienst van Waarde (KRO), De Jakhalzen (VARA), Waskracht (VPRO), Ab & Sal (NTR), VPRO’s 3voor12 en talloze andere gezichtsbepalende programma’s voor en bij de publieke omroep.
Maar waar staat dat ze het samen met KvW hebben opgenomen?quote:Op dinsdag 10 januari 2017 21:52 schreef ddx het volgende:
http://bureauvoorlichting.nl/
En dus ook de aardappeleters.
De 13(!) apostelen.quote:
staat nergens maar was mijn vermoeden omdat kvw het onderwerp ook pas uitgezonden heeftquote:Op dinsdag 10 januari 2017 22:06 schreef golfer het volgende:
[..]
Maar waar staat dat ze het samen met KvW hebben opgenomen?
Zelfde kamer en vrouw inderdaad, ze hebben gewoon gevraagd ''kunnen we het nog een keer doen met een andere presentator voor een ander programma?''quote:Op dinsdag 10 januari 2017 22:20 schreef ddx het volgende:
[..]
staat nergens maar was mijn vermoeden omdat kvw het onderwerp ook pas uitgezonden heeft
en productiemaatschapij (oid) zelfde is
Ik heb net de aflevering van de KvW over Bolognese nog even opgezocht, en daar bezoekt Ersin Kiris inderdaad ook de Bolognese KvK. En kijk wat daar op tafel staat: de gouden standaard tagliatelle, die bij deze aflevering van De Aardappeleters speciaal uit de kluis moest komen.quote:Op dinsdag 10 januari 2017 22:23 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Zelfde kamer en vrouw inderdaad, ze hebben gewoon gevraagd ''kunnen we het nog een keer doen met een andere presentator voor een ander programma?''
Ik wist van Babi Pangang dat het niet uit China kwam, maar dacht dat het in Nederland bedacht was, maar aan de naam te zien had ik al moeten weten dat het Indonesisch was. Van de Spaghettig Bolognese wist ik het niet, maar ik ben geen vaste kijker van KvW.quote:Op dinsdag 10 januari 2017 23:53 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Ik heb net de aflevering van de KvW over Bolognese nog even opgezocht, en daar bezoekt Ersin Kiris inderdaad ook de Bolognese KvK. En kijk wat daar op tafel staat: de gouden standaard tagliatelle, die bij deze aflevering van De Aardappeleters speciaal uit de kluis moest komen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het lijkt me trouwens wel dat het een andere vrouw is die daar zit. En ook het doek wat bij het raam hangt bij de KvW-aflevering hing er niet bij de Aardappeleters. Vermoedelijk is de gouden tagliatelle-maat dus ook ter sprake gekomen bij de opnames voor de KvW, maar heeft dit de uitzending niet gehaald.
[ afbeelding ]
Vind het een leuk programma, duidelijke Bureau Voorlichting signature in de prachtige beelden en muziek, maar inhoudelijk ben ik nog niet echt verrast. Of waren jullie verrast door het feit dat Babi Pangang niet uit China komt en dat ze in Italië geen spaghetti bolognese eten?
Dus niet volgens "het" receptquote:Op woensdag 11 januari 2017 03:45 schreef derLudolf het volgende:
Zonder dat ik wist (maar nog met de KVW aflevering in het b achterhoofd) heb ik vandaag de bolognesesaus gemaakt volgens "het recept"
https://www.paolos.nl/de-originele-bolognesesaus-ragu-bolognese/
Maar dan gewoon vlees in kleine stukjes gesneden. Heb ook enkel rundvlees (riblap) en geen kalfs gebruikt.
Desalniettemin was er echt heerlijk
"het" recept (oftwel dat van de Accademia Italiana della Cucina) is als volgt:quote:
Dat staat er toch echt op http://www.accademiaitali(...)C3%B9-alla-bolognese (de Accademia Italiana della Cucina is de origanisatie die het recept gedeponeerd heeft bij de KvK)quote:Op woensdag 11 januari 2017 12:10 schreef 111210 het volgende:
Vreemd recept waarbij je kan kiezen of je olie of boter wilt gebruiken en optioneel nog slagroom.
Het echte recept staat volgens mij gewoon vast wat er in zit, niks optioneels of keuzes.
Dat heb je dan gemist.quote:Op vrijdag 13 januari 2017 20:38 schreef Aphrodyte het volgende:
Waarom vertelt hij niet wat hij eet?
Hij bestelt wat in het restaurant, maar wat het is zegt hij niet.
Hij graait in de Mexicaanse bbq maar hij vertelt niet welk vlees het is.
Ik snap dat niet?
Wat er op het bord lag was oa worst. Met brisket ja. Maar over de worst zei hij niets.quote:Op vrijdag 13 januari 2017 21:44 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat heb je dan gemist.
Maar in de USA was het brisket van rund en varkensworst en in Mexico had ie het over schaap.
De uitwerking is inderdaad een beetje tegenvallend, zet er dan een achtergrond artikel op de site bij ofzo.quote:Op vrijdag 13 januari 2017 22:08 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Wat er op het bord lag was oa worst. Met brisket ja. Maar over de worst zei hij niets.
Het schaap heb ik ook gezien. Maar verder geen uitleg. Ik vind dat jammer.
De rest van nederland anders wel, op iedere hoek zit een all you can eatquote:Op dinsdag 17 januari 2017 11:06 schreef Dagoduck het volgende:
Ik kan me niet herinneren ooit sushi te hebben gegeten.
Waarom kun jij dat niet?quote:Op dinsdag 17 januari 2017 22:07 schreef RobinOok het volgende:
Kan iemand Kreator even waarschuwen dat de volgende over goulash gaat?
Ja leuke beestjes Ik kende dat raad nog niet.quote:
En een Amerikaans/Mexicaanse tourist die in de jaren 70 tien jaar lang in Amsterdam een Mexicaans restaurant had spreekt 40 jaar later nog steeds een beetje Nederlands.quote:Op donderdag 19 januari 2017 06:27 schreef GoCanucksGo het volgende:
Ook interessant dat de gemiddelde persoon die hij in het buitenland interviewt beter Engels spreekt dan dat de mensen die hij hier spreekt en die al 30-40 jaar in Nederland wonen Nederlands spreken
Een beetje? Sprak nog heel goed Nederlands vond ik.quote:Op donderdag 19 januari 2017 21:06 schreef golfer het volgende:
[..]
En een Amerikaans/Mexicaanse tourist die in de jaren 70 tien jaar lang in Amsterdam een Mexicaans restaurant had spreekt 40 jaar later nog steeds een beetje Nederlands.
Zonde, die aflevering in japan ben je aan de andere kant van de wereld maak je zon inhoudsloos item. Doe mij de wilde keuken maar weer met afleveringen van 40 minuten.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 08:45 schreef ddx het volgende:
Was leuke serie, jammer dat het alweer afgelopen is.
Maarja flink budget voor al die tripjes naar het buitenland.
Ojee, stonden we nog in een oud forum.quote:Op maandag 26 november 2018 18:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
Oh ja, dit moest ik nog steeds kijken.
Ik stuur jullie ook even door naar TV
Ja, ik had blijkbaar bij de grote verhuizing dit topic over het hoofd gezienquote:Op maandag 26 november 2018 18:55 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Ojee, stonden we nog in een oud forum.
Hoera!quote:Op maandag 26 november 2018 16:12 schreef Dagoduck het volgende:
Seizoen 2! 17 t/m 28 december, NPO2, 19u.
Ah, thanx 4 the reminder! Ik heb het altijd al een leuk programma gevonden, het kijkt lekker simpel weg en je hoef er niet teveel bij na te denken (en dat laatste ben ik erg goed in...).quote:Op maandag 26 november 2018 16:12 schreef Dagoduck het volgende:
Seizoen 2! 17 t/m 28 december, NPO2, 19u.
Ja. Was weer leuk.quote:Op dinsdag 18 december 2018 19:50[/ureereel] schreef [url=https://forum.fok.nl/user/profile/5895]Tourniquet het volgende:
Geweldige aflevering. Die bus.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |