realAIVD | dinsdag 3 januari 2017 @ 13:17 |
Aangezien ik het vorige topic op heb gemaakt, bij deze een verse versie! Eerst wat basisinformatie, geknipt en geplakt, met dank aan mijn voorganger(s): Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes! Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen: Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten! ..en nu zijn we zijn alweer toe aan het zoveelste deel! Het idee: - Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten! - Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld. - Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc. - Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles. - Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten! - We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten! Enkele (willekeurige) foto's uit het vorige deel: Iwanius: RobinOok: n0a: zeer: Zo-is-dat: vinnypassy: Ben benieuwd wat er nog meer in de keukens gebrouwen kan worden! | |
realAIVD | dinsdag 3 januari 2017 @ 13:31 |
En ik zal maar meteen aftrappen met een ouwetje van mezelf die in deze tijd van het jaar van pas komt, namelijk gestoomde aubergine salade, dus geen vet-opslurpende aubergines....wel erg lekker het recept heb ik hier vandaan: http://www.chinasichuanfood.com/chinese-eggplant-salad-recipe/ al waren er wat aanpassingen nodig, ik hou namelijk niet van koriander...ja, een zeurpiet in jullie midden, net nu de pietendiscussie weer voorbij was, sorry! | |
realAIVD | dinsdag 3 januari 2017 @ 20:10 |
Oh en dit werd vanavond daadwerkelijk door mij gegeten: Honey Pork Noodle Salad (gebaseerd op een Vietnamees gerecht, maar daar staat het inmiddels dermate ver van af dat ik het officieel mijn eigen creatie noem) | |
FutureFairytale | dinsdag 3 januari 2017 @ 20:32 |
YUM!!! | |
RobinOok | zaterdag 7 januari 2017 @ 14:15 |
Broodje Leftover Babi Ketjap Met wat geroosterde cashewnoten, verse chilipeper en lente-ui om het op te peppen. [ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 07-01-2017 19:18:50 ] | |
Smallish | zaterdag 7 januari 2017 @ 17:56 |
Godsamme Robin, dat ziet er lekker uit..... | |
realAIVD | zaterdag 7 januari 2017 @ 18:45 |
Babi ketjap staat in ieder geval weer op m'n to-do list!! ...al gok ik dat ik niet zo'n prachtig stroperig donker laagje voor elkaar ga krijgen, dayum. | |
RobinOok | zaterdag 7 januari 2017 @ 19:17 |
Ah jawel, gewoon ieeeeetsiepietse maizenapapje op het laatst toevoegen. Voor net die glans. | |
realAIVD | woensdag 11 januari 2017 @ 14:52 |
will do!!...bedacht me dat ik tegenwoordig ook een lekkerdere ketjap in huis heb dan de laatste keer dat ik babi ketjap maakte (ABC ipv Conimex, dat is nogal een verschil..). Maar goed, het staat op de lijst, maar moet nog even wachten...al krijg ik steeds meer trek van dat broodje, haha. Vandaag moest er in ieder geval een vriezer "gevuld" worden met wontons a la Fuchsia Dunlop, wegens vrije dag, dus waarom ook niet! (uit every grain of rice, of voor de mensen die dat boek missen: http://www.epicurious.com(...)hao-shou-em-51147600 ). Bij nummer 24 voor de vriezer heb ik er een punt achter gezet.... ....en vervolgens nog 9 voor de lunch gemaakt (weliswaar met een naar smaak aangepast sausje) tegen de tijd dat ik eraan dacht nog een foto te maken waren het er nog maar 4 | |
RobinOok | woensdag 11 januari 2017 @ 15:17 |
Oh, daar ben ik te lui voor. Vind de wontons of jiaozi's van de toko lekker genoeg. Sausje is wel belangrijk. Eigenlijk altijd dezelfde, Yin Yin saus! Recept Yin Yin saus: 3 tl suiker 1 tl zoete, zwarte rijstazijn 10 tl lichte sojasaus of Kikoman 3 tl eigengemaakte Sichuan chili olie ½ knoflook, héél fijn gehakt of anders geraspt | |
emmyemmy2 | woensdag 11 januari 2017 @ 15:17 |
Dumplings zijn echt mijn zwakte | |
MutedFaith | woensdag 11 januari 2017 @ 15:27 |
Dat recept ziet er nog niet eens zo lastig uit. En behalve 't vlees en de wonton vellen heb ik alles wel in huis. Misschien dit weekend maar eens proberen. Al zie ik nog grote uitdagingen in het vouwen. Maar daar zijn vast youtube-tutorials voor. | |
realAIVD | woensdag 11 januari 2017 @ 15:41 |
ehm ja, toen ik zei dat ik een naar smaak aangepast sausje had gebruikt, bedoelde ik (een versie van) "jouw" yin yin saus!! al heb ik die in de loop der tijd dan weer enigszins aangepast naar wat ik in huis heb ik gebruik: 10 tl unagisaus (ipv sojasaus en suiker) 1 tl zoete zwarte rijstazijn 2 tl lao gan ma crispy chili oil 1 tl chili olie (dat doorzichtige rode spul) en ja, normaal ben ik ook te lui om dit soort zaken te maken. gyoza met kip en lenteui haal ik bij de toko pierogi haal ik (na anderhalf keer maken) bij de Pool alleen bedacht ik me dat ik nog nooit wontons met originele varkensvulling had gemaakt, dat moest er dus een keer van komen voor een keer een leuk werkje, maar volgende keer gewoon van de toko hoor :-P | |
realAIVD | woensdag 11 januari 2017 @ 15:44 |
dat vouwen heb je na twee of drie velletjes in de vingers ik vond dit een handig voorbeeld (in foto's): http://www.seriouseats.co(...)li-oil-dumpling.html | |
potjecreme | woensdag 11 januari 2017 @ 19:18 |
Gaaf! | |
realAIVD | zondag 15 januari 2017 @ 16:52 |
Alweer een week oud en samen met vriendje gemaakt (hij is een grotere dierenliefhebber, dus weet altijd beter raad met flinke stukken vlees) Een ezeltje met spruitjes, paprika, ui, spekjes, kastanjes en daar bovenop heul veul champignons en achterin wat aardappelgratin. We hadden beide nooit eerder een ezeltje in de pan gehad en waren blij verrast. | |
RobinOok | zondag 15 januari 2017 @ 17:05 |
Oooh, seht gut aus! | |
emmyemmy2 | zondag 15 januari 2017 @ 21:25 |
Hoe smaakt ezel? Of is het een cut? | |
emmyemmy2 | zondag 15 januari 2017 @ 21:26 |
Oh "Ezeltje – Dit rundvlees wordt ook wel Tri-Tip of Liesstuk genoemd" Foppert. Ben er zomaar ingetrapt. | |
realAIVD | zondag 15 januari 2017 @ 23:58 |
Haha, dat was niet expres! | |
RobinOok | zaterdag 21 januari 2017 @ 12:48 |
Geroosterde boterham met chilipindakaas en uitgebakken ontbijtspek (volgende keer zou ik er ook honing bij doen, wegens drooooooog) | |
vinnypassy | zaterdag 21 januari 2017 @ 12:52 |
Pindakaas met ontbijtspek, nice. Hoe kom je daarop? | |
RobinOok | zaterdag 21 januari 2017 @ 13:04 |
Bedacht. Ik had die pindakaas gekocht en stond al een tijdje in de kast. Spek lag in de ijskast. | |
RobinOok | zondag 22 januari 2017 @ 15:42 |
Ik heb sinds een tijdje een steaksandwich verslaving... Steak Sandwich met mierikswortelsausje, hoisinsaus en parmezaanse kaas | |
4EverBlackEyed | zondag 22 januari 2017 @ 15:46 |
Fijne foto's weer | |
realAIVD | woensdag 25 januari 2017 @ 20:04 |
Ben wat aan het rotzooien met Koreaans voedsel, en vandaag zat daar een tripje naar de lokale Amazing Oriental aan vast....om er niet een al te lang verhaal van te maken: behalve een halve liter rice syrup, ben ik een halve kilo (!) gochugaru rijker (of ruim 5 euro armer, het is maar hoe je het bekijkt). Maar goed, doet er niet toe, vandaag heb ik gegeten: een soort dwaejigogi-bokkeum met wat al dan niet authentieke banchan...zonder rijst aangezien ik weinig trek had en wel lui was, duhs. Van boven naar beneden: -korean spicy green onion salad, maar dan met witte kool (bah) -oi kimchi (kimchi van komkommer)...redelijk te doen -dwaejigogi-bokkeum (spicy stir-fried pork...die heb ik van buikspek gemaakt)...lekker -spicy sugarsnaps (totaal niet koreaans: koken, afgieten, beetje zout en chilipoeder. Lekker!) | |
FranticDJ | vrijdag 27 januari 2017 @ 22:09 |
Ziet er goed uit m'n ma heeft dat servies ook | |
n0a | vrijdag 27 januari 2017 @ 22:17 |
👍 Ook nog gochujang gekocht? | |
realAIVD | zaterdag 28 januari 2017 @ 10:19 |
Daar had ik nog een halve kuip van staan, heerlijk spul. | |
realAIVD | zaterdag 28 januari 2017 @ 10:20 |
haha, Bunzlau castle! | |
RobinOok | zaterdag 28 januari 2017 @ 15:00 |
Lekker. Ik kook eigenlijk te weinig Koreaans. Moet mijn Koreaanse kookboeken maar weer eens bovenop leggen. Misschien binnenkort een Koreaanse varkensschouder maken of zo. | |
RobinOok | zaterdag 28 januari 2017 @ 15:02 |
Een broodjesblog beginnen werkt stimulerend. :-) Ciabatta met gerookte eendenborst, kwarteleitjes en hoisionsaus Nou ja, eigenlijk moesten de eendenborst en de kwarteleitjes gewoon op wegens bijna over de datum. | |
FranticDJ | zaterdag 28 januari 2017 @ 15:53 |
ziet er lekker uit. Sowieso, Broodjesblog | |
Zo-is-dat | zaterdag 28 januari 2017 @ 15:56 |
Dit precies! | |
RobinOok | zaterdag 28 januari 2017 @ 17:39 |
Daaaank u. | |
realAIVD | zondag 29 januari 2017 @ 12:01 |
Ooooh, wat ziet dat er allemaal lekker uit. Die shiitake deden me denken aan lotusbroodjes die ik een tijd geleden maakte: shiitake gebakken, "afgeblust" met jouw yinyin saus, op lotusbroodjes met een likje hoisin en wat lenteuitjes en nu moet ik dat apenhaar toch eindelijk eens een keer in m'n boodschappenmandje stoppen, haha | |
RobinOok | zondag 29 januari 2017 @ 12:14 |
Oh, coooool! | |
realAIVD | dinsdag 31 januari 2017 @ 14:31 |
Zojuist als lunch zo'n hipster poké bowl gemaakt, tenminste, iets dat er op lijkt. zeer dun gesneden aangemaakte ijsbergsla (ipv rijst) met daarop: gemarineerde blokjes gerookte zalm (had ik in huis, volgende keer rauw..al was dit ook niet vies) edamame komkommer uit het zuur rode ui uit het zuur wakame surimi paar druppels extra hete sriracha verder had ik nog in de planning: avocadoblokjes, ringetjes lente-ui en wat wasabimayo, maar daar ben ik niet meer aan toegekomen. Al met al had ik er niet zo veel van verwacht en met dat verwachtingspatroon was het verrassend lekker | |
n0a | donderdag 2 februari 2017 @ 11:18 |
Zuurkoolkroketten niet moeilijk om te maken, maar je bent er wel even mee bezig. | |
RobinOok | donderdag 2 februari 2017 @ 17:05 |
Zuurkoolkroketten? Waarommm? | |
n0a | donderdag 2 februari 2017 @ 17:35 |
Want lekker. Originele recept is uit het boek van Bas. | |
Aphrodyte | donderdag 2 februari 2017 @ 17:47 |
Lijkt me lekker | |
Tegan | donderdag 2 februari 2017 @ 18:18 |
Boerenkool- of hutspotkroketten lijken me wel lekker. Ik houd niet van zuurkool. | |
RobinOok | zaterdag 4 februari 2017 @ 11:54 |
Lunch van vorig weekend: Ciabatta met restje kipcurry van de dag ervoor Brunch van vanochtend: Tosti van Old White met Gorgonzola | |
FranticDJ | zaterdag 4 februari 2017 @ 12:02 |
Bij de term poke bowl moet ik helaas toch steeds aan pikachu denken | |
#ANONIEM | zondag 5 februari 2017 @ 18:42 |
soepje met lekkere balletjes. kleine gehaktballetjes i.c.m. snijbonen en witte rijst & jus. Note! Wat eten en drinken we vandaag #375 Smikkelen & Acclimatiseren. | |
4EverBlackEyed | zondag 5 februari 2017 @ 19:19 |
Bijgerecht: tomaatjes met knoflook, verse basilicum en Balsamico Azijn. Ik had voor het eerst (nu pas) Carpaccio gemaakt. Met Rucola, kaas, kappertjes en groene pesto. En Hasselback aardappeltjes met (heel veel) knoflook en Rozemarijn. | |
Molo | zondag 5 februari 2017 @ 19:21 |
Prefab gehaktballetjes? | |
#ANONIEM | zondag 5 februari 2017 @ 19:53 |
sterker nog: KÖTTBULLAR. Met mijn bereidingswijze echt niet verkeerd hoor voor een zondag hapje. | |
#ANONIEM | dinsdag 14 februari 2017 @ 10:00 |
Edit: dit is alleen voor avond eten zie ik. Excuus [ Bericht 92% gewijzigd door #ANONIEM op 14-02-2017 10:12:25 ] | |
tombolafan | dinsdag 14 februari 2017 @ 12:58 |
nee hoor! | |
#ANONIEM | woensdag 15 februari 2017 @ 14:27 |
Oh in dat geval: Rocky road fudge gemaakt. Het was alleen een beetje te fudgie dus heb dat opgelost met een laagje witte chocolade (fudge omgekeerd en dan de witte chocolade daar opgegooid en laten stollen) De basis komt hier vandaan: http://uitpaulineskeuken.nl/2013/01/rocky-road-fudge.html In mijn fudge zitten: Cranberries Walnoten Pecan noten Amandelen Cashewnoten Hazelnoten *Bovenstaande nootjes zijn ongezouten. Gezouten pinda's En mini marshmellows. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 16-02-2017 22:17:03 ] | |
tombolafan | donderdag 16 februari 2017 @ 20:11 |
Ooooh ziet er lekker uit en klinkt nog heerlijker | |
RobinOok | zaterdag 18 februari 2017 @ 13:39 |
Geïnspireerd door een uitzending van de Hairy Bikers vanochtend, een door Welsh Rarebit geïnspireerde Tosti : Welsh Rarebit Inspired Tosti Gewoon Old Amsterdam, worcestershire saus en cayennepeper. Mooi werd ie niet, maar was best lekker. Weer eens wat anders, dat rokerige, zure van worcestershire sauce. Niet slecht, maar ook niet favoriet. | |
#ANONIEM | zondag 19 februari 2017 @ 11:07 |
Ziet er wel echt heel lekker uit .! | |
realAIVD | zondag 19 februari 2017 @ 18:18 |
Volledig mee eens dat het er lekker uit ziet, al moet ik bekennen dat ik bij de eerste blik op de foto dacht dat er schenkstroop op de kaas lag... en ja, ik vind het best een goed idee, die tosti, maar ik heb nu (ruim) bier op dus nu moet ik m'n laatste libanese brood (lees: wrap) beleggen met cheddar, schenkstroop en cayennepeper, gewoon om van dat idee af te zijn, hahaha...daarna mag de rest van de edamame de pan in en die peuzel ik dan lekker op met ehm...een biertje er naast of zo ;-) | |
RobinOok | zondag 19 februari 2017 @ 18:58 |
Kaas en appelstroop vind ik ook lekker. Schenkstroop nooit geprobeerd uiteraard. PS ik vind zelf de tosti er een beetje te beige/bruin uitzien. Komt door die worcestershire. En hij was weer eens op het randje van verbrand. En dat ziet er op de foto altijd heftiger uit dan irl. Nou ja, pech. Hij was lekker! | |
realAIVD | dinsdag 21 februari 2017 @ 16:14 |
Ik vind het er anders prima uit zien...gesmolten kaas! Maar goed, hier dan ook als late lunch een bak zwarte bonen soep gemaakt, kleurtje hoor, alsof ik m'n tafel zit op te vreten... | |
realAIVD | woensdag 22 februari 2017 @ 20:02 |
Vanavond voor het eerst eomuk-bokkeum gemaakt, oftewel roergebakken fish cakes met wat groenten en in mijn geval enigszins pittig...met rijst. lekker, al is het echt een bijgerecht (banchan), maar goed, het moest een keer uitgeprobeerd worden. Hieronder met rijst: | |
RobinOok | zaterdag 25 februari 2017 @ 13:56 |
Wat een dunne fish cakes? Of zijn het in plakjes gesneden fishcakes? Het ziet er een beetje droog uit zo met die rijst. Maar zal vast lekker geweest zijn. Al lijkt het me als bijgerecht wel beter. ;-) | |
RobinOok | zaterdag 25 februari 2017 @ 14:01 |
Shimeji On Toast Gebakken beukenzwammen (shimeji heten die in Japan en dus de toko) met een 62°C eitje op een geroosterde boterham. Voor meer info : klikken. En dit zit erin (alleen niet alles, want had teveel lente-ui, koriander, zout, peper, nou ja alles klaargezet): | |
vinnypassy | zaterdag 25 februari 2017 @ 18:21 |
Dat ei Sous vide gemaakt zeker? Hoe vergelijk je het met gewoon gepocheerd? | |
RobinOok | zaterdag 25 februari 2017 @ 18:52 |
Dat was het plan, eeeeindelijk mijn Anova inwijden. Had de houder al aan mijn snelkookpan bevestigd en kwam er toen achter dat je eerst een app moet installeren. Dus pan gevuld met warm water uit de kraan, kerntemperatuurmeter in de houder gehangen (handig ding, die houder!) en bijgevuld met kokend water tot 62 graden. Drie eitjes erin. Timer op 40 minuten. Pan op allerkleinste vuurtje. Temperatuur in de gateN houden en dan viel hendig mee. Dit eitje was perfect. (eiwit weggepleurd) En toen ik de helft op had en dacht, ik doe nog een fotoshoot bleken de twee andere eitjes "mislukt". Dooier had structuur van vette boter. Ook lekker, maar niet fotogeniek. Gepocheerd ei lijkt altijd meer op zachtgekookt ei. Je hebt dan nog iets aan het eiwit. Nu is het eiwit snot, dat gooi ik weg. Kan je natuurlijk ook bewaren voor iets anders, maar dat is me teveel moeite. | |
vinnypassy | zaterdag 25 februari 2017 @ 19:52 |
Oke, thanks. Ik wil dit ook nog eens proberen met mijn anova, maar vind het zo zonde van het eiwit. Maar dan weet ik dat ik minimaal 2 eitjes moet doen, zodat 1 eigeel het eiwit kan vervangen. Maar waarom trouwens je pan op een vuurtje? Ik heb het nu twee keer zonder vuur gedaan, ging prima. | |
RobinOok | zaterdag 25 februari 2017 @ 19:54 |
Om hem op temperatuur te houden. De Anova hing er niet in he? ( ik gooi eigenlijk mijn hele leven al het eiwit weg. Ook van gekookte eitje. Ben een echt dooiermeisje. | |
vinnypassy | zaterdag 25 februari 2017 @ 20:00 |
Ah ja, ben zo duf dat ik dat alweer vergeten was | |
rhubarb | maandag 27 februari 2017 @ 13:27 |
Combinatie van zelf gerookte en gepekelde zalmforel met zoetzure komkommer en appel, lompviskaviaar, citroenmayonaise, dille en daikon cress. | |
RobinOok | zaterdag 4 maart 2017 @ 11:00 |
Ik struggle een beetje met wat ik over je bordje wil zeggen, rhubarb. Ik hou het er denk ik bij dat het vast errug lekker was! (en dat is gemeend!) | |
RobinOok | zaterdag 4 maart 2017 @ 11:01 |
Steak Sandwich Mijn steak sandwich verslaving is nog niet voorbij.... Deze keer met parmezaanse kaas, okonomiyaki en kewpie. [ Bericht 8% gewijzigd door RobinOok op 04-03-2017 11:13:01 ] | |
Stimorol- | zaterdag 4 maart 2017 @ 17:04 |
Jeetje wat veel. Heb je dat echt opgekregen. | |
ausweiss | zaterdag 4 maart 2017 @ 23:29 |
Kwartel met spek,zuurkool,kroketjes,andijvie met dijon vinaigrette en dragonroomsaus. | |
rhubarb | maandag 6 maart 2017 @ 12:57 |
Je mag best eerlijk zeggen wat je denkt. Dit was een licht voorgerecht, voor we aan de bavette en salted caramelijs met chocoladetaart gingen. | |
RobinOok | maandag 6 maart 2017 @ 15:57 |
Beetje een ouderwetse opmaak. | |
Molleman | vrijdag 10 maart 2017 @ 11:03 |
Gisteren lekker met een vriend aan het koken geweest. Helaas niet de best verlichte foto's. Het complete gerecht. Gebakken boontjes, wortel en lenteui in knoflook, gember, palmsuiker, sojasaus en sambal. Met jasmijnrijst. Ingelegde witte kool in sojasaus en yuzusaus. Daarop varkenshaas besprenkeld met shichimi togarashi (Japans zevenkruidenpoeder). Door de patentbloem, ei en panko gehaald. Daarna gefrituurd en getrancheerd. Geserveerd met tonkatsu saus. Niet op de foto. Komkommer, besprenkeld met zout, tijdje in de koelkast. Daarna ingelegd in rijstazijn en chili-olie. | |
RobinOok | zaterdag 11 maart 2017 @ 11:33 |
Oh, die had ik gemist. Lijkt me lekker! | |
RobinOok | zaterdag 11 maart 2017 @ 11:37 |
Deze maakte ik vorige week, maar toen had ik de steak sandwich van de week ervoor al gepost, dus ben erop gaan zitten. Eendenborst met Truffelmayonaise en Okonomiyakisaus En ja, ik weet dat er geen truffel in truffelmayonaise zit en toch vind ik het lekker. Als ik cijfers zou geven voor combinaties dan gaf ik mijzelf een 10, deze sandwich was echt fucking lekker. | |
Molleman | maandag 13 maart 2017 @ 10:32 |
Was ook erg lekker. Jammer dat de verlichting zo rot is bij die vriend. Had er betere foto's van willen maken. | |
RobinOok | zaterdag 25 maart 2017 @ 11:58 |
Takoyaki Japanse poffertjes gevuld met een stukje octopus. Deze komen kant-en-klaar (nou ja, zonder topping natuurlijk) uit de vriezer van de toko. Ik kocht ze om te gaan schrijven hoe smerig ze waren, want ik kon niet geloven dat het eetbaar was. Maar ik vond ze goed te doen! Wel met de juiste topping natuurlijk, anders zijn ze wel heeeeel saai. Voor wie zelf aan de slag wil : Takoyaki | |
FutureFairytale | zaterdag 25 maart 2017 @ 13:24 |
Die dingen heb ik in een videoblog voorbij zien komen (als streetfood) en lijken me juist erg lekker | |
n0a | zaterdag 25 maart 2017 @ 16:58 |
Waar gekocht? Ik ben nog moed aan het verzamelen om ze zelf te maken. Zie dat al helemaal mis gaan. | |
RobinOok | zaterdag 25 maart 2017 @ 17:57 |
Gewoon bij Amazing Oriental. | |
#ANONIEM | zaterdag 25 maart 2017 @ 18:13 |
Ik vind kant-en-klare dingen eigenlijk niet echt geschikt voor een foodgawker topic. | |
z80 | zaterdag 25 maart 2017 @ 18:27 |
Ook in Vietnam volop te koop op straat. Zowel met octopus als met garnaal. | |
tombolafan | zaterdag 25 maart 2017 @ 18:37 |
whut als je dat nou tegen iwanius zegt met z'n prefab gehaktballen... Maar Robinook die ongeveer ALLES zelf maakt en nu 1x een (deel van het) gerecht niet zelf gemaakt heeft | |
#ANONIEM | zaterdag 25 maart 2017 @ 18:42 |
Robin kan het wel van mij hebben, wij hebben een speciale relatie | |
RobinOok | zaterdag 25 maart 2017 @ 18:52 |
Speciale relatie in je hoof! Maar ik kan het prima hebben ja. Mij heb je er niet mee, anderen kunnen slechter tegen je gezuig. | |
emmyemmy2 | zaterdag 25 maart 2017 @ 20:14 |
Ik heb het ooit ergens gekocht toen een vriendin me meenam naar een "japanse markt", oftewel alleen maar anime en manga droeftoeters. Buitenkant was heel crispy en de binnenkant zacht en melig, ik neem aan dat dat niet is hoe het hoort? Want dat was erg vies Kwam volgens mij uit de frituur | |
RobinOok | zaterdag 25 maart 2017 @ 20:27 |
Binnenkant moet wel zacht, maar niet melig smaken. Buitenkant "gewoon" gebakken, niet echt knapperig. Net zodat het zijn vorm behoudt. Die kant-en-klare zijn heeeeeeel karig gevuld. (zie foto dwarsdoorsnede op mijn site). Oh, ik zie dat ik vergeten ben een doorsnede van een gaar poffertje op de site te zetten. Zal ik zo nog even doen. Maar eerst hier (geen foodgawker foto's maar gewoon ter info voor de nieuwsgierigen dus): En oja, op de verpakking staat dat je ze 5 minuten kunt frituren. Dat lijkt me echt he-le-maal niks. Of 2 minuten in de magnetron, dat is op zeker niks, dat heb ik geprobeerd en is niet te eten. [ Bericht 22% gewijzigd door RobinOok op 25-03-2017 20:39:36 ] | |
realAIVD | donderdag 30 maart 2017 @ 21:06 |
ik heb die takoyaki van amazing oriental na de 2 minuten magnetron behandeling weggegooid, want dat was té erg....maar goed, jouw verhaal over de oven klinkt goed (en het ziet er erg goed uit), dus dat zal ik nog eens moeten proberen, haha. Anyway, hier vanavond (voor de tweede keer deze week) een sub met char siu, hoisin mayo (met sriracha en limoensap), komkommer, ijsbergsla en op een paar dagen geleden op zuur gezette rode ui en wortel gegeten. het was weer erg lekker...en nee, de char siu heb ik niet zelf gemaakt, dat was een pakje van de toko (ik geloof niet dat ik (of de Chinese restaurants waar ik ooit gegeten heb) dat zelf ooit beter heb gemaakt, dus daar kan ik volledig mee leven ;-) ) | |
4EverBlackEyed | donderdag 30 maart 2017 @ 21:14 |
Hmmm Char Siu | |
RobinOok | zaterdag 8 april 2017 @ 23:53 |
Speciaal voor jou: nooit vertoonde, unieke, zelfgemaakte èn zelfbedachte takoyaki. Met nashipeer, spekjes en Zeeuwse stroop. Hollandse Takoyaki (precieze recept staan onderaan hier) Een volgende keer maak ik zelf stroop en doe er booze in. Weet nog niet wat... | |
MrSalazar | zaterdag 8 april 2017 @ 23:57 |
die zogenaamde poffertjes lijken me ook niet echt lekker. | |
RobinOok | zondag 9 april 2017 @ 00:01 |
Mooi zo, krijg jij een frikandel met appelmoes. | |
MrSalazar | zondag 9 april 2017 @ 00:05 |
doe maar niet zo aangebrand. ik bedoelde die dingen die je uit de vriezer had. | |
RobinOok | zondag 9 april 2017 @ 00:11 |
Ik doe/ben niet aangebrand hoor. :-) Vind het nooit een probleem als iemand iets niet lekker lijkt. Kan. Ik vind ook zoveel er niet lekker uitzien. | |
MrSalazar | zondag 9 april 2017 @ 18:20 |
je hebt ze toch ook helemaal moeten 'pimpen' om ze eetbaar te maken? ik haat die slechtgevulde troep. zoals ook alle bapao uit de vriezer. | |
vinnypassy | maandag 10 april 2017 @ 11:22 |
Of het lekker is of niet: de foto's zien er weer super uit! | |
RobinOok | zaterdag 15 april 2017 @ 12:52 |
Tuna Melt from Hell! | |
Prego | zaterdag 15 april 2017 @ 13:52 |
Met banaan? Daar kan ik me niks bij voorstellen. | |
RobinOok | zaterdag 15 april 2017 @ 14:01 |
Het is ook moeilijk uit te leggen. Sorry. Gewoon een keer doen. | |
Prego | zaterdag 15 april 2017 @ 14:29 |
zal ik doen (met argwaan ), kan ik tegelijkertijd weer eens sriracha chilisaus maken | |
Myraela | zaterdag 15 april 2017 @ 15:04 |
Ok, dat lijkt me gewoon vies. | |
RobinOok | zaterdag 15 april 2017 @ 15:17 |
Het leek mij ook vies. Ik vond het niet vies. Maar of ik het echt lekker vind weet ik nog steeds niet. Zonder banaan kan natuurlijk ook gewoon, maar ja, dan issie niet from hell. Dan is het gewoon stom Amerikaans. | |
Guanabana | zondag 16 april 2017 @ 14:12 |
Ik kom hier normaal gesproken nooit (so go easy on me ), maar ik wilde even mijn Paascreatie delen. Broodbakje met ei en spek. | |
MrSalazar | zondag 16 april 2017 @ 14:15 |
ik vind t wel leuk | |
RobinOok | zondag 16 april 2017 @ 14:27 |
Ik vind het er superschattig uitzien! | |
Guanabana | zondag 16 april 2017 @ 14:28 |
Bedankt! | |
zeefje | zondag 16 april 2017 @ 14:50 |
-verkeerde topic- | |
realAIVD | donderdag 20 april 2017 @ 17:58 |
Broodje Saté Tempeh Tempeh gemarineerd in een ketjap, sojasaus, pindakaas, ketchup, sambal, azijn mengsel, vervolgens gebakken in de oven. Broodje, zoete chilisaus, sate tempeh plakken, julienne wortel, plakjes komkommer, druppels sriracha....voila | |
emmyemmy2 | woensdag 26 april 2017 @ 12:49 |
Ik heb een 'kaasplankje' gemaakt gisteravond. Was lekker. En teveel. | |
agter | woensdag 26 april 2017 @ 12:54 |
Mooi hoor! Hoeveel personen? | |
emmyemmy2 | woensdag 26 april 2017 @ 12:57 |
.. 2 Maar een heel groot deel is in de koelkast gezet Ik wilde gewoon iets moois maken | |
agter | woensdag 26 april 2017 @ 12:59 |
Dat is je zeker gelukt! | |
emmyemmy2 | woensdag 26 april 2017 @ 13:02 |
| |
Isabeau | woensdag 26 april 2017 @ 13:14 |
Ziet er tof uit! | |
realAIVD | woensdag 26 april 2017 @ 15:58 |
Gelukt! Ziet er heerlijk uit | |
mark_dabomb | woensdag 26 april 2017 @ 17:45 |
Die barolo kaas, iedereen is daar zo lyrisch over, hoe vond je hem? Ik vond hem muf en extreem duur... | |
emmyemmy2 | woensdag 26 april 2017 @ 17:47 |
Oh ik vond hem wel lekker! Wel prijzig ja, maar muf, nee, niet echt | |
RobinOok | donderdag 27 april 2017 @ 13:55 |
Tosti met laagje Old Amsterdam, plakje parmaham, laagje Gorgonzola, plakje parmaham en weer laagje Old Amsterdam. Acht minuten per kant op een zacht vuurtje in de koekenpan. | |
Smallish | donderdag 27 april 2017 @ 15:08 |
Wow, wat ziet dát er lekker uit! | |
Isabeau | donderdag 27 april 2017 @ 15:12 |
Ik vind gesmolten kaas nooit zo fotogeniek. Het was ongetwijfeld heerlijk, daar niet van. | |
RobinOok | donderdag 27 april 2017 @ 20:59 |
Objectief vind ik het er ook enigszins onsmakelijk uitzien. Subjectief vind ik het er lekker uitzien. En artistiek vind ik het er interessant uitzien. Als de white cliffs of Dover. | |
RobinOok | zaterdag 13 mei 2017 @ 15:11 |
Tunamelt II Dat krijg je als je vraatzuchtige honger hebt en niet kunt kiezen. Amerikaanse toestanden : broodje, ei, tonijnsalade, tomaatjes en gesmolten kaas. Ik ben geloof ik wel definitie om, wat betreft die tunamelt. | |
Isabeau | zondag 14 mei 2017 @ 10:37 |
Ik heb de offtopic reacties over vet en de daaropvolgende onvriendelijke dialoog verwijderd. Foto's graag en commentaar op de foto's, niet op elkaar. | |
mascara-klodder | zondag 14 mei 2017 @ 23:57 |
ik vind gesmolten kaas bij Robin er altijd verrukkelijk uitzien | |
n0a | woensdag 17 mei 2017 @ 11:25 |
Bokkenpootjes macarons. Ik keek er tegenop om ze te maken, maar viel ontzettend mee. | |
Curiosity | woensdag 17 mei 2017 @ 17:14 |
Zien er mooi en smakelijk uit. | |
n0a | woensdag 17 mei 2017 @ 17:50 |
Dank je . Ze zijn ook lekker chewy van binnen. | |
realAIVD | woensdag 17 mei 2017 @ 18:15 |
...en al snel was er slechts nog een foto van over! | |
Griebus | woensdag 17 mei 2017 @ 18:46 |
Wauw, die zien er mooi uit! Goeie foto ook | |
PestPiloot | donderdag 18 mei 2017 @ 03:59 |
Wolken-eitjes gemaakt | |
realAIVD | donderdag 18 mei 2017 @ 20:25 |
Wat schattig! :-) | |
Rorsach | zaterdag 20 mei 2017 @ 19:10 |
Nasi, atjar ketimoen, kip sate , sambal goreng telor en een berg kroepoek. | |
Isabeau | zaterdag 20 mei 2017 @ 19:14 |
Lekker, Rorsach! | |
RobinOok | zaterdag 20 mei 2017 @ 19:28 |
Kind links houdt niet van Indisch en krijgt alleen kroepoek? | |
Rorsach | zaterdag 20 mei 2017 @ 21:23 |
Zowel kind links (13) als kind rechts (10) zijn er verzot op. Kind helemaal vooraan (out of picture) is nog niet zo gek op pittigheid (pas 3). | |
FutureFairytale | zaterdag 20 mei 2017 @ 23:53 |
Jammie!! | |
agter | zondag 21 mei 2017 @ 09:54 |
Lekker eten hoor! Kinderen ook zelf gemaakt? | |
RobinOok | zondag 21 mei 2017 @ 09:55 |
Nee, die komen uit een pakje. | |
Rorsach | zondag 21 mei 2017 @ 10:06 |
Zakje. | |
realAIVD | woensdag 31 mei 2017 @ 16:08 |
Teriyaki beef rolls gemaakt, gevuld met reepjes sugarsnaps en lente-ui. Dat was zeker voor herhaling vatbaar Volgende keer maak ik alleen wel wat meer | |
anndb | woensdag 31 mei 2017 @ 17:18 |
Ziet er lekker uit! | |
Boy_Zonderman | dinsdag 6 juni 2017 @ 05:44 |
Ben ik wel benieuwd hoe de 'bite' van de tempeh is? | |
realAIVD | dinsdag 6 juni 2017 @ 10:28 |
Dat is een lastige...ik kan niet op een vergelijking komen om je een idee te geven. Het is in ieder geval anders dan wanneer je het in de pan bakt of frituurt, toch zijn de (niet te dikke) plakken als ze op deze manier uit de oven komen wel stevig, maar zeker niet hard. Het geheel was erg lekker, zeker in combinatie met de knapperige wortel julienne en de komkommer | |
Boy_Zonderman | dinsdag 6 juni 2017 @ 11:10 |
Ik ben gewend om tempeh eerst te frituren en dan te smoren in een sausje/boemboe oid. Nu ik jouw recept lees ben ik toch nieuwsgierig geworden om de oven te gebruiken. Denk dat ik allebei de methodes ga proberen, frituren en dan met marinade en op jouw manier. Het ziet er iig heerlijk uit Hoe lang en op hoeveel graden had je het in de oven? | |
realAIVD | dinsdag 6 juni 2017 @ 15:42 |
Leuk, ben benieuwd welke versie lekkerder is, dus ik hoop dat je dat nog even laat weten! Verder heb ik er even het hele recept bij gepakt: tempeh in dunne plakjes snijden (<1 cm) Vervolgens marineren, minstens een uur, zo af en toe keren. marinade, voor 2 personen eetlepels, voor 1 persoon dessertlepels: - 2 ketjap - 1 sojasaus - 2 pindakaas - 1 ketchup - 1/2 sambal badjak - 1/2 azijn oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. op bakpapier oid de tempehplakken naast elkaar bakken, 8 - 10 minuten lekkerste als het enigszins afgekoeld is (lauw-warm) Serveren op een broodje met onderaan zoete chilisaus, dan de tempeh plakken, dan julienne geraspte wortel, dan dunne plakjes komkommer, dan wat sriracha | |
Boy_Zonderman | dinsdag 6 juni 2017 @ 17:59 |
Dank je! Ik zal je zeker op de hoogte houden en als ik het niet vergeet ook een fotootje of twee. | |
realAIVD | dinsdag 6 juni 2017 @ 21:40 |
Super! | |
4EverBlackEyed | zondag 11 juni 2017 @ 17:48 |
Ik zag vandaag een recept voor Tarte Tartin voorbij komen en ik dacht: "O ja.. nog nooit gemaakt, dus laat ik het maken." Vanavond als toetje met een bolletje ijs en wat slagroom
| |
Molo | zondag 11 juni 2017 @ 20:03 |
Dat ziet er ondanks schuiven, écht onwijs lekker uit zeg! | |
4EverBlackEyed | maandag 12 juni 2017 @ 18:30 |
Dank je wel Het was erg smakelijk, de volgende keer ga ik het proberen met ander fruit. | |
potjecreme | maandag 12 juni 2017 @ 18:49 |
Zo zou het er bij mij ook uitzien. | |
4EverBlackEyed | dinsdag 13 juni 2017 @ 09:16 |
Oeps-momentje bij het omkeren | |
#ANONIEM | dinsdag 20 juni 2017 @ 17:15 |
Kookkunsten.. mwah gewoon beetje BBQ doen voor Miep en ik. Maar aangezien ik zelden kook/bak of wat dan ook lijkt het mij wel leuk dit even te delen in dit specifiek topic. [ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 20-06-2017 17:17:40 ] | |
RobinOok | dinsdag 20 juni 2017 @ 17:29 |
Ja, sorry, maar dat zijn echt geen foodgawkerwaardige foto's hoor. | |
Yankee | dinsdag 20 juni 2017 @ 20:35 |
| |
Njosnavelin | dinsdag 20 juni 2017 @ 21:38 |
Doe eens een foto van Miep, ik ben erg nieuwsgierig. | |
realAIVD | dinsdag 27 juni 2017 @ 19:15 |
Had al een tijdje bahn xeo op de lijst staan om ergens te eten of thuis te laten bezorgen, maar vandaag zag ik ineens een zak rijstmeel liggen waarvan ik vergeten was wat ik er mee moest en er lag nog een stuk char siew in de vriezer en....ik had eigenlijk vrijwel alles in huis om zelf een poging te wagen. En nee, dat char siew geen normaal ingrediënt is voor bahn xeo, dat weet ik, maar ik kan het aanbevelen hoor!...normaal zitten er ook vaak garnalen in, maar die heb ik weggelaten. Verder zit er gewone ui, lente-ui en tauge door/in, wat munt er op en een hand sla er naast. Natuurlijk met (een simpele) nuoc cham om te dippen (in dit geval vissaus, limoensap, suiker en een groen rawitje). Het was verrassend lekker. Binnenkort waarschijnlijk alsnog de echte versie van de vietnamees proeven, daar ben ik nog steeds benieuwd naar. Dit is in ieder geval een blijvertje. | |
n0a | donderdag 10 augustus 2017 @ 15:56 |
Even een kickje. Eerste keer dat ik garnalen in panko maakte. Er overheen een chili karamelsaus. | |
Smallish | donderdag 10 augustus 2017 @ 16:52 |
Lekker? Ziet er goed uit! | |
n0a | donderdag 10 augustus 2017 @ 17:08 |
Ja, vond ik wel! Dank je. Had dit keer lekkere garnalen van de visboer. | |
RobinOok | zondag 13 augustus 2017 @ 18:40 |
Koud gestoomde aubergine met knoflookdressing Mijn nieuwste favoriete aubergine zomerrecept. En van mij moeten de aubergines echt snotgaar. Hier op de foto eigenlijk niet gaar genoeg. In een warm waterbad (3 uur op 80C) was wel lekker, maar ziet er niet uit, het paars wordt bruin! Maar makkelijk is het wel, wegens geen omkijken naar en het komt niet zo nauw. En lekker was dat ook. (voor wie klikt, de algemene post over Chinese aubergines staat er eerst nog boven, dus voor het recept even doorscrollen) | |
realAIVD | maandag 14 augustus 2017 @ 07:28 |
Ah, dat is inderdaad erg lekker, moet ik weer eens maken! (zie ook tweede post van deze thread, het is alweer een tijd geleden) een echte aanrader ..leuk de alternatieve dressing, ga ik ook eens proberen. | |
vinnypassy | maandag 14 augustus 2017 @ 15:57 |
Ik ben er ook weer! Foto's van mijn Instagram geplukt, want geen goede camera ter beschikking. Maar, het was geslaagd. Heb de laatste tijd wel vaker uitgebreid gekookt, maar kon geen (goede) foto's maken. Nu is alles helemaal gelukt en was het qua smaak perfect. Al zeg ik het zelf, mijn tafelgenoten bevestigden gelukkig. Ik wilde al langer de snicker's bar van Shannon Bennett nog een keer maken. Hier ging het wel aardig, maar nu ging het helemaal zoals ik wilde. Alleen chocolade tempereren ging niet, want mijn thermometer was kapot; voor het effect (zie filmpje) maakte dat weinig uit. Vooraf buikspek met appelsoep, geroosterde knoflookpuree en witte portsaus. Hoofd was sous vide zalm met edamamepuree, aioli, tuinbonen, radijs en noripoeder Na was dus de snicker's bar. En let maar niet op het geluid bij het filmpje, er waren kids bij. [ Bericht 0% gewijzigd door vinnypassy op 14-08-2017 17:16:11 ] | |
RobinOok | maandag 14 augustus 2017 @ 16:29 |
Jeetje mina weer. Eet je dan ook gewoon zelf mee? Hoeveel tijd zit er dan tussen de gangen? Ik zou dat alleen kunnen/willen als ik niet mee hoef te eten. | |
vinnypassy | maandag 14 augustus 2017 @ 16:39 |
Ik eet zeker mee Het meeste had ik zaterdag (4 uur) en gisteren (1,5 uur) voorbereid. Gisteren om 17.30u met laatste voorbereidingen voorgerecht begonnen en dat stond denk ik om 18.15u op tafel, rond 20.00u hadden we het dessert denk ik op. Omdat ik dit nu een paar keer zo heb gedaan, zit er dus maximaal 30-45 minuten tussen de gerechten; prima om ff wat te praten (kan tegenwoordig tijdens het koken ook, mijn vriendin heeft een open keuken). | |
FranticDJ | maandag 14 augustus 2017 @ 17:00 |
Molo | maandag 14 augustus 2017 @ 21:40 |
Wat prachtig en heerlijk weer zeg, wow! | |
Zo-is-dat | maandag 14 augustus 2017 @ 21:47 |
wat geweldig weer! | |
FutureFairytale | maandag 14 augustus 2017 @ 21:53 |
Fantastisch vinny! Ik zou voor- en hoofd omdraaien. Ik wil het buikspek en de snickerbar proeven | |
n0a | maandag 14 augustus 2017 @ 22:26 |
Ja, dit. Buikspek en snickersbar. Ziet er geweldig uit Vinny. | |
Skoap | dinsdag 15 augustus 2017 @ 00:00 |
Wauw! | |
Prego | dinsdag 15 augustus 2017 @ 00:11 |
Ik juist de zalm want ik ben geen toetjesmens en heb niet zo veel met varkensvlees. Het ziet er iig allemaal goed uit | |
realAIVD | dinsdag 15 augustus 2017 @ 08:35 |
Allemaal prachtig! En dat buikspek lijkt me helemaal geweldig. | |
realAIVD | dinsdag 22 augustus 2017 @ 19:54 |
Geen culinair hoogstandje, maar wel knallende smaken en kleuren: Tostadas met een klein beetje salsa verde (uit een potje), flink uitgebakken chorizo (voor de smaak en de textuur) met wat zwarte boontjes, mango salsa (mango, rode ui, puntpaprika, jalapeno, limoensap en zout) en lente-ui | |
Molo | dinsdag 22 augustus 2017 @ 20:46 |
Ziet er wel droog uit | |
#ANONIEM | zondag 3 september 2017 @ 13:13 |
O.a. stellendamse garnaaltjes met zelf bereide cocktailsausje,toast. Lekker! Opvolgend Rijst,spinazie en garnalen in kerriesaus. Lekker! Straks naar buiten om ergens te relaxen met een sigaartje. © Wat eten en drinken we vandaag #389. | |
Yankee | zondag 3 september 2017 @ 15:38 |
Fantastisch | |
#ANONIEM | woensdag 6 september 2017 @ 17:55 |
Mijn versie van Bruine bonen met witte rijst,vlees en groenten i.c.m. een wijntje en water. © Wat eten en drinken we vandaag #390 | |
RobinOok | woensdag 6 september 2017 @ 18:11 |
Het wordt nog wel eens wat met je fotografeerkunsten, Iwanius! | |
#ANONIEM | zondag 10 september 2017 @ 13:04 |
Lekker in de keuken happen dit zelf bereide middaghapje i.c.m.een frisje. © Wat eten en drinken we vandaag #390 | |
Lilith_Immaculate | maandag 11 september 2017 @ 18:55 |
Ik moet nog even oefenen met Foodgawker stijl foto's, maar je moet ergens beginnen. Dit was mijn kip Jalfrezi vanavond: Lekker. Gaat een blijvertje worden. Recept van de Hairy Bikers diet club. | |
mascara-klodder | woensdag 13 september 2017 @ 23:10 |
| |
Lilith_Immaculate | vrijdag 22 september 2017 @ 10:13 |
Dim sum | |
#ANONIEM | vrijdag 22 september 2017 @ 10:26 |
o, dit had je zelf gemaakt? | |
Lilith_Immaculate | vrijdag 22 september 2017 @ 10:28 |
Nee hoor, zo geniaal ben ik nog niet. Dit was uit eten maar het mooie plaatje vond ik wel foodporn waardig | |
RobinOok | vrijdag 22 september 2017 @ 18:43 |
Dat past beter in dit topic, Lilith : CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #25 | |
rotspinnetje | zaterdag 23 september 2017 @ 07:59 |
Arroz caldo, een Filipijnse rijstsoep. Hij was erg lekker. | |
Lilith_Immaculate | zaterdag 23 september 2017 @ 13:59 |
Oh, niet aan gedacht. Ik zal het de volgende keer anders doen | |
RobinOok | zondag 24 september 2017 @ 12:53 |
Ik kreeg wat verse eendeneitjes van een collega, ik gaarde ze 5 uur op 62,5°C. Pellen ging kut, dus ik gaf het idee van een mooi, rond ei vrij snel op. Ik hou toch niet van eiwit. Daarna een minuutje in bakje met 3el donkere ne 1 el lichte sojasaus gerold. En daarna 4 minuten gerookt op een mengsel van zwarte thee en suiker. Terwijl ik normaal dol ben op alles wat gerookt is was dit geen succes. Misschien nog 1 keer proberen en dan gewoon roken met hout, zoals ik normaal doe. De dooiers waren uiteraard wel perfect. Dat doet de Anova voor me. | |
Molo | zondag 24 september 2017 @ 12:56 |
Smaak niet lekker of de textuur veranderd aan de buitenkant? | |
RobinOok | zondag 24 september 2017 @ 13:05 |
Smaak en/of geur. Eigenlijk altijd een teleurstelling als ik rook op thee. Ik geloof dat ik er gewoon niet meer intrap vanaf nu. Als ik dat tenminste niet ook keihard weer vergeet. | |
Molo | zondag 24 september 2017 @ 13:08 |
Gewoon lekker thee erbij drinken ipv op roken, vaak veel lekkerder, ja toch, niet dan | |
RobinOok | zondag 24 september 2017 @ 13:14 |
| |
Lilith_Immaculate | zondag 24 september 2017 @ 15:15 |
* Verkeerd gepost* [ Bericht 96% gewijzigd door Lilith_Immaculate op 24-09-2017 15:16:58 (Moe :')) ] | |
Vanyel | zondag 24 september 2017 @ 18:02 |
Ik rook qua 'thee' graag op jasmijn. Da's wel lekker. | |
RobinOok | zondag 24 september 2017 @ 19:33 |
Zwarte of groene? | |
Vanyel | zondag 24 september 2017 @ 21:29 |
Dit idee. Zakjes of pakjes van de toko. https://www.orientalwebshop.nl/golden-diamond-jasmine-tea-500g | |
RobinOok | zondag 24 september 2017 @ 21:39 |
Dat is groene. | |
Guanabana | dinsdag 26 september 2017 @ 21:25 |
Torentje van avocadomousse (met komkommer en bosui) en gerookte zalm met dille: Hartige taart, zonder ei/room, maar met een vulling van zoete aardappelpuree en ui/knoflook/tijm met balsamicoazijn. En cherrytomaatjes Was lekker | |
realAIVD | woensdag 27 september 2017 @ 17:30 |
Dat ziet er allemaal erg mooi uit! | |
RobinOok | zaterdag 30 september 2017 @ 14:53 |
Ik had nog boudin noir uit Frankrijk dat op moest. Een witte ui bruin gebakken (ik mag niet gecarameliseerd zeggen van Minilot) met gebakken appeltjes en de boudin noir heb ik een schijfjes gebakken. Daar kon ie niet goed tegen, haha, maar toch was het lekker. | |
vinnypassy | zondag 15 oktober 2017 @ 10:34 |
Gisteren weer een driegangenmenu op tafel gezet en het was weer lekker! Ik denk dat dit qua complementariteit aan elkaar en opbouw van voor-, hoofd en na het beste menu was dat ik ooit heb gemaakt. Dus ik ben heel tevreden. Voor: sous vide bereide zalm met komkommersoep, crème fraîche met kruiden, parmezaan-sesamkrokantje, sous vide gegaarde komkommerrolletjes, basilicummayonaise en shiso purple. Hoofd: entrecôte met kaantjes, portsaus, gnocchi, groene aspergekopjes, cantharellen, en basilicum. Na: passievruchtsorbetijs met witte chocoladecrèmeux, granaatappelsiroop, meringue, chocoladeparfait en havermoutcrumble. Voor was heel erg subtiel van smaak. De komkommersoep (komkommer en appel raspen, met zout uitlekken en laten staan met dragon, basilicum en knoflook) was heel smaakvol. Het krokantje maakt het qua textuur helemaal af. Bij hoofd was het vooral de saus die het afmaakte en zo clichématig met elkaar verbond. Maar het passievruchtijs (super simpel om te maken) was bizar lekker, de crèmeux (witte chocolade, room en yoghurt) en chocoladeparfait zwakten het zoete iets af en maakten het heul erg lekker. | |
RobinOok | zondag 15 oktober 2017 @ 11:33 |
Ziet er prachtig uit. En het lijkt me ook heel lekker. Je bent echt een pro aan het worden. | |
Trusten | zondag 15 oktober 2017 @ 11:36 |
Ziet er super mooi en lekker uit! Zou je het passievrucht sorbet recept willen delen? | |
vinnypassy | zondag 15 oktober 2017 @ 19:23 |
Dank je! Tuurlijk: van 12 passievruchten het vruchtvlees uitscheppen en vervolgens met pitjes blenderen. Dat door een zeef halen. 125gr suiker in 125gr water op een vuurtje op laten lossen. Passievruchtsap door een zeef bij de licht afgekoelde siroop doen, sap van een halve limoen erbij en het mengsel vervolgens laten afkoelen in de koelkast. Het afgekoelde mengsel in de ijsmachine doen, na 20 minuten 1 stijfgeklopt eiwit er doorheen mengen (deed ik met de hand, zorg dat alle klontjes weg zijn voordat je verder gaat) en vervolgens verder in de ijsmachine tot het de juiste structuur heeft. Thanks! De quenelles gingen ook ein-de-lijk goed, zowel bij het ijs als de crèmeux lukte het vier keer. Ik deed het hiervoor gewoon te voorzichtig, dat werkt dus niet. | |
Trusten | zondag 15 oktober 2017 @ 19:34 |
Dank!! | |
Prego | zondag 15 oktober 2017 @ 20:03 |
Dat ziet er weer goed uit vinnypassy! Ik vind alleen de sorbet eruit zien als een aardappel | |
Zo-is-dat | maandag 16 oktober 2017 @ 09:18 |
Oeh vinny wat klinkt dat ook weer heerlijk | |
RobinOok | zaterdag 21 oktober 2017 @ 19:03 |
Weekend, dus weer zin in het bouwen van een broodje! Broodje met Pulled Lamb Of nou ja, pulled lamb, ik weet eigenlijk niet wat het criterium is voor "pulled". Maar we aten vorige week dus lamsschouder uit de oven. Restant ingevroren, gisteren opgewarmd gegeten met spitskool en frieten en vandaag het laatste restje op brood. Was errug lekker, al zeg ik het zelf. Ik heb nu al 2 keer knoflooksaus gemaakt van mayo met een scheutje kookroom en eigenlijk moet ik dit gewoon voor me houden, maar het doet me denken aan de lekkerste knoflooksaus uit mijn studententijd. Bij Turks restaurant in Arnhem. Kookroom is verder wel sneu, maar ik geloof dat ik het nu vaker ga kopen, alleen al hierom. Misschien kom ik er nog wel achter waar het hem in zit. Misschien in ongeslagen echte room wel net zo lekker. We gaan het zie... | |
vinnypassy | zaterdag 21 oktober 2017 @ 19:36 |
Die broodjes van jou zien er altijd zó lekker uit hè, ondanks dat ik me net weer helemaal volgegeten heb. | |
ecstasy | dinsdag 24 oktober 2017 @ 10:57 |
super mooie dingen altijd! heb je ook een recept voor de cremeux? | |
vinnypassy | dinsdag 24 oktober 2017 @ 11:39 |
Thanks! Tuurlijk: 125ml room tegen de kook aan brengen, 250gr witte chocolade (gebrokkeld) erbij doen en goed er door mengen. Kort laten afkoelen en dan 175gr yoghurt (ik gebruikte Skyr, maar Griekse yoghurt kan ook goed) erdoor spatelen totdat alles een geheel is. Daarna minimaal 4 uur laten opstijven in de koelkast. | |
kies.een.gebruikersnaam12 | vrijdag 27 oktober 2017 @ 15:52 |
@ vinnypassy, ziet er geweldig uit. | |
vinnypassy | zaterdag 28 oktober 2017 @ 20:02 |
Ik zag Jamie Oliver gisteren een geroosterde kip maken en dacht: waarom heb ik dat nooit gedaan? Dus ik ben vandaag naar de markt gegaan, heb voor ¤7 een kip van bijna 2 kilo gehaald en dat ding in de oven gemikt. En achteraf denk ik: waarom heb ik dat nooit eerder gedaan? Ik heb pas bij Scharrels en Schuim een halve kip op en was daar al van onder de indruk, maar deze... Lekkerste. Ooit. Zo sappig, ook met lekker knapperige stukjes huid. Dit gaat vaker gebeuren! Vooral de stukjes dichtbij het karkas waren verschrikkelijk smaakvol en sappig. Heerlijk! Heel simpel: tijm, rozemarijn, knoflook en citroen in de kip duwen. Huid inwrijven met olie en kruiden naar smaak (Marrakesh kruiden met wat peper en zout) en vervolgens 1:20u in de oven op 200 graden. In de ovenschaal zaten verder rosevalaardappels, venkel, wortel, knoflook en ui en dat was het.
| |
Molo | zaterdag 28 oktober 2017 @ 20:38 |
RobinOok | zaterdag 28 oktober 2017 @ 20:45 |
En? Waarom? | |
vinnypassy | zaterdag 28 oktober 2017 @ 20:46 |
Ik weet het dus nog steeds niet. | |
RobinOok | zaterdag 28 oktober 2017 @ 21:25 |
Wij aten vroeger met gezin van 4 van 1 kip. Misschien dat het daarom raar voelt om er met zijn 2en van te eten. Maar voor het geld hoef je het in ieder geval niet te laten. En als je wilt kun je er 2 dagen van eten. Alleen, wij willen dat niet. Lamsschouder is ook zo'n ding dat eigenlijk te groot is voor met zijn tweeën. Maar daar eten we wel 2 of 3 keer van.... Het is gewoon te leuk. | |
vinnypassy | zondag 29 oktober 2017 @ 09:27 |
Ja, dat is het ook; zonde om weg te gooien. Maar goed, op zijn Robin's ga ik vanmiddag broodjes met leftover maken en vanavond de malse stukjes licht opbakken om in een wrap te stoppen. Met de botjes en het karkas ga ik proberen een lekkere bouillon te trekken. Als dat lukt, gaat dit zéker vaker gebeuren. Met lam is inderdaad ook een goede! | |
RobinOok | zondag 29 oktober 2017 @ 19:08 |
Geen foto van je broodje kip? Ik at een broodje met Surinaams gerookte kip (zo kant-en-klaar uit de koeling van de toko) met een whiskey sausje. Maar eenmaal op mijn bord schreeuwde dat om sriracha. En vorige week maakte ik Thaise viskoekjes. Ook zo lekker, versgemaakt. Thai Fish Cakes | |
vinnypassy | zondag 29 oktober 2017 @ 20:00 |
Nee, ik had teveel honger om een foto te maken. Was wel lekker. Zelf kerriesausje (mayo, yoghurt, kerrie, sherryazijn en peper & zout) gemaakt. Rood uitje, ijsbergsla en appeltje erbij en dat was een hele prima lunch. Ziet er bij jou ook weer goed uit. | |
RobinOok | zondag 12 november 2017 @ 15:12 |
Doosje oesters gescoord (10tje voor 14 oesters): Minuut of 5 stomen met sausje Serveren met beetje lente-ui of koriander (recept onder de klik) Gestoomde oesters | |
vinnypassy | zondag 12 november 2017 @ 15:18 |
Netjes, netjes! | |
kies.een.gebruikersnaam12 | maandag 13 november 2017 @ 11:35 |
Lekker! | |
emmyemmy2 | zaterdag 18 november 2017 @ 19:50 |
Geen optimaal licht, dus de foto's zijn niet echt supermegageweldig, maar ik heb wel lekker gekookt, vind ik Voorgerecht was een (beetje truttig ) taartje van bietjes, gekarameliseerde uitjes, geitenkaas, hazelnoot en rozemarijn. Hertenbiefstuk, pastinaakpuree, bietjes, braam en jus Een niet fotogeniek appel-peer tarte tatintje. Erbij dronken we een amarone en nog een wijntje waarvan ik de naam ben vergeten. | |
RobinOok | zaterdag 18 november 2017 @ 20:28 |
Ziet er goed uit! Leuk hoor. | |
Prego | zaterdag 18 november 2017 @ 21:32 |
Dat ziet er lekker uit emmyemmy2 Dat voorgerecht | |
FutureFairytale | zaterdag 18 november 2017 @ 22:44 |
voorgerecht doet me denken aan een gerecht in my kitchen rules Ook een taartje van bietjes en geitenkaas, alleen zag ie er rond uit. Lekker menu! Lijkt al wel kerst bij je | |
emmyemmy2 | zaterdag 18 november 2017 @ 22:51 |
My kitchen rules maar deze heb ik daar niet van En ja, normaal koken we voor ons tweetjes met kerst maar we wisten niet of dat dit jaar zou lukken dus we hebben samen maar een geniet avondje ervan gemaakt | |
vinnypassy | zaterdag 18 november 2017 @ 23:27 |
Ziet er heel goed uit! | |
RobinOok | zaterdag 2 december 2017 @ 14:29 |
Gisteren lam gegeten, met witte bonen met cherrytomaatjes. En nu dus broodje lam met witte bonen humus. Broodje lamsschouder met witte bonen hums | |
LPFAN | zaterdag 2 december 2017 @ 21:24 |
Heb je een receptje? Lijkt me erg lekker! | |
emmyemmy2 | zondag 3 december 2017 @ 13:56 |
Was heel simpel Gewoon een plakje bladerdeeg beleggen met dungesneden gekookte bietjes. Daarop de gekarameliseerde ui. Daar kruimel je wat geitenkaas overheen en doe je wat honing en fijngehakte rozemarijn overheen. Dat doe je in de oven en in de laatste 10 minuten strooi je er nog wat getoaste en fijngehakte hazelnoten overheen | |
LPFAN | zondag 3 december 2017 @ 21:24 |
Oh nice dat is idd erg simpel Thanks! | |
Friday12 | woensdag 6 december 2017 @ 15:46 |
Welk recept was dat? | |
vinnypassy | woensdag 6 december 2017 @ 15:53 |
Staat onder de foto:" Heel simpel: tijm, rozemarijn, knoflook en citroen in de kip duwen. Huid inwrijven met olie en kruiden naar smaak (Marrakesh kruiden met wat peper en zout) en vervolgens 1:20u in de oven op 200 graden. In de ovenschaal zaten verder rosevalaardappels, venkel, wortel, knoflook en ui en dat was het. Die Marrakesh-kruiden heeft mijn vriendin ooit in Marokko gekocht. | |
Friday12 | woensdag 6 december 2017 @ 15:55 |
Na dat plaatje helemaal niet meer verder naar beneden gescrolled | |
Vocatala | woensdag 6 december 2017 @ 16:13 |
Trio van rode mul-tongfilet-botervis met basmati rijst, limoen-dille saus en pico de gallo. Gepaneerde kabeljauw - boter limoen saus Andere uitvoering: Zalm ceviche - rozijnen - krokant van rijsten blad | |
Smallish | woensdag 6 december 2017 @ 17:35 |
Die zien er lekker uit! Mooi, hoor. | |
RobinOok | woensdag 6 december 2017 @ 21:53 |
Ziet er mooi én lekker uit! (Behalve die cherrytomaatjes met kroontje, ik haat het als ik zelf nog mijn eten moet kuisen) | |
#ANONIEM | woensdag 6 december 2017 @ 23:28 |
© Wat eten en drinken we vandaag #397 Sinterklaasvoedsel. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 06-12-2017 23:29:39 ] | |
vinnypassy | donderdag 7 december 2017 @ 09:57 |
Heel netjes hoor, die kabeljauw op het rode bord ziet er net wat mooier uit (al mist daar de garnering verder wel, maar zo'n rechthoekig bord heeft toch net iets minder). Ook helemaal zelf gemaakt? Waarom zien we jou hier dan niet vaker? | |
MutedFaith | donderdag 7 december 2017 @ 10:57 |
Recept van die ceviche? Zou goed van pas komen voor komende kerst. | |
Vocatala | donderdag 7 december 2017 @ 12:27 |
Klopt, ben ik zelf ook niet zo van maar zag er mooier uit mét dan zonder;) | |
Vocatala | donderdag 7 december 2017 @ 12:30 |
Ja, alles zelf gemaakt en opgemaakt. Dat laatste is omdat ik er net pas achter kom dat deze reeks bestaat haha, kom hier zeker vaker in het vervolg! | |
Vocatala | donderdag 7 december 2017 @ 12:48 |
Ik ben niet zo van het koken volgens recept omdat ik het leuker vind om gewoon tussendoor te proeven en zo smaak te bepalen. Maar het is natuurlijk wel makkelijk wanneer je weet welke ingrediënten je nodig hebt Even grofweg wat je nodig hebt voor 4 personen: (alles vers natuurlijk) -mooie vette Noorse zalm (500 gram) (je zou ook gerookte zalm kunnen gebruiken maar dan is het niet echt Ceviche meer imo). -5 takjes koriander -1 vleestomaat brunoise (alleen de buitenkant) -halve rode ui -lente uitje -klein teentje knoflook -1/3 peper (rood of jalapeño) kan ook vervangen worden door een koffielepeltje sambal, is misschien zelfs nog wel lekkerder. -sap van 3 limoenen Alles snijden, mengen en verder op smaak brengen met een scheutje gember siroop, olijf olie, zout en witte peper. Het idee van Ceviche is dat het gegaard wordt door de zuren die aanwezig zijn. Zet het daarom minstens 4 uur in de koelkast alvorens je het serveert. Bij serveren niet direct uit de koelkast, dan is alles nog koud en smaakt het minder goed. Succes! | |
Vocatala | donderdag 7 december 2017 @ 13:39 |
Nog een aantal dingen die ik een tijdje terug gemaakt heb: Tongfilet Ja, dit is veel werk;) Calamares & zwaardvis | |
Tim86 | donderdag 7 december 2017 @ 13:57 |
Dat laatste kommetje had van mij iets voller gemogen, maar verder ziet het er wel top uit | |
MutedFaith | donderdag 7 december 2017 @ 14:13 |
4 uur? Andere recepten die ik lees spreken allemaal over 10-15 minuten marineren. | |
Vocatala | donderdag 7 december 2017 @ 14:21 |
Dit is wat ik zelf altijd aanhoud.. Niet alleen omdat de smaken er naar mijn mening dan beter uit komen maar ook omdat de vis bij een kortere tijd gewoonweg vaak niet "gaar" is. Ook de structuur veranderd wanneer het gegaard is door het zuur, iets wat kenmerkend is voor ceviche, dat bereik je met een kwartiertje marineren simpelweg niet. Heb je een bron waar ze het hebben over een kwartiertje? | |
Myraela | donderdag 7 december 2017 @ 14:26 |
Ik doe zelfs 10 minuten max als het een stevige vissoort is, meeste is veel korter. | |
Vocatala | donderdag 7 december 2017 @ 14:32 |
Maar dan heet het geen ceviche;) + rauwe zalm blijft altijd een beetje opletten vind ik.. | |
Myraela | donderdag 7 december 2017 @ 14:38 |
Oh, niet? Jeetje. Ik wist niet dat jij de bedenker van dit gerecht was. | |
Vocatala | donderdag 7 december 2017 @ 14:43 |
was slechts een opmerking, calm your titties | |
emmyemmy2 | donderdag 7 december 2017 @ 14:47 |
4 uur lijkt me inderdaad echt veel te lang, dat is dan toch net pap in je mond | |
Vocatala | donderdag 7 december 2017 @ 14:52 |
Door de garing met zuur veranderd de structuur van de eiwitten. Bij vis uit dit zich in het steviger worden van de vis en creëert het dus een soort bite. Maar zo blijkt weer dat ieder zijn eigen manier heeft om het te bereiden. Zolang het maar lekker is. | |
emmyemmy2 | donderdag 7 december 2017 @ 14:54 |
Ik ben van mening dat 4 uur gewoon niet juist is, lijkt me dan ook niet lekker | |
Vocatala | donderdag 7 december 2017 @ 14:57 |
Ik heb het eigenlijk nog nooit met zo'n korte garing geprobeerd. Welke receptuur gebruik je zelf hiervoor? | |
MutedFaith | donderdag 7 december 2017 @ 14:59 |
Van seriouseats: The photo above shows slices of fish marinated in straight lime juice (pH of about 2.5) for various amounts of time. From left to right, we've got: •0 minutes: Fish is completely raw. Slippery texture, like sashimi (I mean, it is sashimi). •1 minute: Fish is strongly flavored, but still essentially raw. No noticeable difference in texture yet. •2 minutes: Very exterior of fish is starting to show some textural changes. •5 minutes: Definite textural changes in fish, with a pleasing firmness to the exterior. Not ideal yet. •10 minutes: For my taste, this is where it begins to become ideal. Niceley firm on the outside, but still tender and moist in the interior. •15 minutes: Even better. •30 minutes: Still good, bordering on too cooked. •1 hour: Overcooked. The acid has begun breaking down the connective tissue in between the layers of the flesh, which causes it to start falling apart. •1 1/2 hours: The fish breaks into distinct chunks with even the slightest poke from a finger or fork. •2 hours: Completely gone. Fish has spontaneously started to break apart even without touching it. It's cooked through to nearly the center, with a chalky, dry texture. http://www.seriouseats.co(...)cience-of-marin.html | |
MutedFaith | donderdag 7 december 2017 @ 15:05 |
Maar als ik naar je recept kijk dan denk ik dat het verschil in marineertijd wellicht ook samenhangt met een verschil in hoeveelheid zuur. Jij gebruikt 3 limoenen op 500 gram vis, recepten die ik eerder tegenkwam (en gebruikte als test) gebruiken ongeveer 120 ml (0,5 cup) citrussap op 450 gram (1 pound) vis. Minder zuur betekent natuurlijk langer marineren. | |
Vocatala | donderdag 7 december 2017 @ 15:10 |
Scherp opgemerkt. Ik ga het binnenkort een keer proberen op de andere manier. Je hebt trouwens wel gelijk dat er op veel sites een tijd van 15 minuten oid wordt aangeduid. Maar het heeft idd alles te maken met de hoeveelheid zuur en de grootte van de stukjes vis. | |
RobinOok | donderdag 7 december 2017 @ 16:38 |
Common Mistakes To Avoid 7 Overmarinating Most chefs recommend marinating fish for ceviche for at least 10 to 20 minutes. It ensures that the fish properly absorbs the citrus juice and turns an opaque color. Anything over an hour, and you run the risk of the fish falling apart. Bron : How to Make the Perfect Ceviche and 10 Common Mistakes to Avoid | |
Fokpop | zondag 10 december 2017 @ 00:15 |
Op wikipedia en boek van linkje hieronder staat wel dat het traditioneel zo drie/vier uur is, en andere bronnen bevestigen dat, dus die korte marinade is misschien een nieuwe fusion uitvinding onder invloed van sushi. Dan is het maar net wat je wil, een traditioneel zuid-amerikaans gerecht maken of de coole westerse hipstervariant. https://books.google.nl/b(...)ional%20time&f=false https://books.google.nl/b(...)me%20ceviche&f=false https://books.google.nl/b(...)me%20ceviche&f=false https://books.google.nl/b(...)me%20ceviche&f=false en dit recept komt uit mexico en heeft het zelfs over meer dan 24 uur: http://www.anneshealthyki(...)nated-in-lime-juice/ [ Bericht 20% gewijzigd door Fokpop op 10-12-2017 00:32:34 ] | |
RobinOok | zondag 10 december 2017 @ 00:25 |
Seriously, Anny's Healthy Kitchen? Goeie bron! | |
Fokpop | zondag 10 december 2017 @ 00:27 |
Als dat enige bron was... die deed ik er maar voor grap bij omdat ik die toevallig tegenkwam en die extreem lange tijd had. En zelf kwam je trouwens met de huffington post aan Wanneer is Alison Spiegel voor het laatst in Zuid-Amerika geweest? | |
RobinOok | zondag 10 december 2017 @ 00:30 |
Oh, vond je die te min? | |
Fokpop | zondag 10 december 2017 @ 00:33 |
Ach van mij mag je best de mening van een of andere new yorkse foodie posten, maar jij zit meteen weer zo te bitchen als ik een weblog van iemand post die daadwerkelijk jaren in mexico gewoond heeft en bovendien negeer je de goede bronnen die ik ook noemde | |
RobinOok | zondag 10 december 2017 @ 00:42 |
Oh, sorry. Dat komt zo, het boeit me niet. | |
Fokpop | zondag 10 december 2017 @ 00:50 |
Gelukkig kun je wel lekker koken | |
RobinOok | vrijdag 22 december 2017 @ 13:59 |
Taiwanese Steak Sandwich Er moet meer gekookt en gefotografeerd worden! Topic viel bijna van de bladzijde. Dat moet niet! Ik at een stukje leftover Taiwanese steak in plakjes op een ciabatta afbakbroodje met Okonomiyaki saus, Kewpie mayonaise, sjalot en koriander. | |
Serieliefhebber | vrijdag 22 december 2017 @ 17:23 |
Ik ben benieuwd wat je tijdens de feestdagen gaat maken, je gerechten zien er altijd zo mooi en lekker uit | |
RobinOok | vrijdag 22 december 2017 @ 17:40 |
Ik zal het nog wel posten in het kersttopic. Maar met kerst ziet het er altijd een stuk minder mooi uit. ;-) Ik ben wel van de foto's maken, maar niet zo heel erg van mooie borden opmaken. Zeker niet als het er 5 moeten zijn. Dan is het meestal heel Hollands pannen op tafel en iedereen zelf opscheppen. Trouwens, dat is het normaal ook, als we met zijn tweeen zijn. Ik doe alleen mijn eigen bord. | |
realAIVD | donderdag 28 december 2017 @ 07:58 |
Beefrolletjes met lente-ui en teriyaki, was lekker. | |
realAIVD | zaterdag 6 januari 2018 @ 08:52 |
Rauwe andijvie stamppot met Indische gehaktballetjes | |
Sorella | zaterdag 6 januari 2018 @ 09:32 |
Ik ben niet zo,n liefhebben van andijvie maar dit ziet er toch wel lekker uit. | |
RobinOok | zaterdag 6 januari 2018 @ 14:21 |
Niet helemaal jouw stijl, toch? Indisch, met ketjap en sambal? Ik ben nog steeds in de broodjesmaakmodus : Broodje Casselerrib Lekker makkelijk gemaakt, makkelijk op de foto en hup makkelijk op internet. | |
Spanky78 | zaterdag 6 januari 2018 @ 19:35 |
Een chef uit Peru waar ik in Chili erg lekkere ceviche at... Zei me dat hij de ceviche de avond vooraf maakt. Dit is dan ook zoals ik het die als ik het al maak (doe ik niet zo vaak). Dat is mijn enige bron overigens, ik denk dat het ook van de vis afhangt. Stevige vis heeft vast langer nodig dan zachtere witvis als kabeljauw. Maar voor de voedselveiligheid is tien minuten erg kort. Dan moet je wel zeker zijn van de kwaliteit vis. | |
Molo | zaterdag 6 januari 2018 @ 19:57 |
Zeevis is toch altijd ingevroren geweest tegen wurmen enzo? Of bedoel je andere problemen in kwaliteit? | |
Spanky78 | zaterdag 6 januari 2018 @ 21:34 |
Vrijwel alle zeevis is ingevroren geweest, maar ik bedoel meer hoe vers en goed van kwaliteit het is. Het zuur breekt de structuur een beetje af. Stevige vis heeft langer nodig dan zachtere vis lijkt mij. 10 minuten vind ik kort als je vis gebruikt die je anders nooit rauw zou durven eten. Het gaat me dan vooral om bacterien, wormen zullen er wel beter tegen kunnen vermoed ik. Maar ben geen expert in visziekten en kwaliteit. Misschien is er hier iemand die daar iets meer over kan zeggen. | |
realAIVD | zondag 7 januari 2018 @ 10:02 |
Ach, mijn geknutsel in de keuken wordt volledig geïnspireerd door de recepten waar ik tegenaan loop.....en sinds ik op aanraden van een zekere website ( ) ABC-ketjap in huis heb, lust ik dat best graag. | |
RobinOok | zondag 7 januari 2018 @ 11:25 |
Hahaha. Cool. | |
RobinOok | zondag 7 januari 2018 @ 14:27 |
Aardappelkroketjes met Indiase Twist Het recept voor mijn zelfbedachte, zelfgemaakte kerstkroketten staat online. Uiteraard best wat werk, maar als je ze invriest ben je dat tegen de tijd dat je ze gaat eten weer vergeten, want dan is het opeens fast food en bovendien denk je alleen nog maar "ooooooh, wat lekker en wat leuuuk!". | |
mascara-klodder | zondag 7 januari 2018 @ 16:35 |
Wow ziet er goed | |
realAIVD | zondag 7 januari 2018 @ 17:06 |
Dat ziet er geweldig uit zeg!! En gezien de ingrediënten moet het ook lekker zijn. Super Jullie hele kerstdiner ziet er trouwens ook goed uit...ik zie op de fotocollage (rechts boven) dat je pannenkoekjes met eend/lente-ui/komkommer/hoisin hebt gegeten...zijn die pannenkoekjes zelfgemaakt en zo ja, hoe doe je dat? | |
n0a | zondag 7 januari 2018 @ 17:07 |
Ik heb ze ooit zelf gemaakt, maar vond ik echt te moeite niet waard tegenover kopen. Ik had ze niet meer en dacht dat het een goed idee was om ze te maken. | |
RobinOok | zondag 7 januari 2018 @ 17:34 |
Ja, zelfgemaakt, recept staat hier onderaan : http://www.aziatische-ingredienten.nl/pekingeend-pannenkoekjes/ Maar daar was niets heroïsch aan, ik was gewoon zo stom om niet te checken of ik nog pannenkoekjes in de vriezer had. Mijn lief was wel danig onder de indruk, maar ikzelf wat minder. Het is gewoon veel werk. Maar ja, ik was ook stom genoeg om er 24 te maken, terwijl 2 per persoon ook wel genoeg is. | |
realAIVD | zondag 7 januari 2018 @ 18:52 |
Oke, ik vertrouw volledig op jullie ervaringen (haha), en ik ga daar dus niet voor de keuken in sprinten, maar wel erg leuk om te zien hoe ze gemaakt kúnnen worden! Dank voor het recept! | |
RobinOok | zondag 7 januari 2018 @ 18:56 |
Ja, ik baal wel dat ik het bij mijn ouders deed en er geen mogelijkheid was om foto's te maken. Dus ook in die zin nog overbodig werk. Want heb je er nou aan zonder foto's! Dus eigenlijk moet ik nog een keer.... Maar goed, dat kan ook wel een keer op een verloren middagje. Als het licht goed is. | |
realAIVD | zondag 7 januari 2018 @ 19:01 |
......en aan het eind heb je dan toch maar mooi een lekkere maaltijd! Ik krijg spontaan trek in eend en hoisin | |
RobinOok | zondag 7 januari 2018 @ 19:04 |
Dat is uiteindelijk zeker het belangrijkste! En er was helemaal niks mislukt. Nou ja, beetje, maar dat had verder niemand door. | |
Lucky_Strike | zondag 14 januari 2018 @ 17:10 |
Pancakes met gecarameliseerde peer en geroosterde walnoten. | |
vinnypassy | zondag 21 januari 2018 @ 21:41 |
Vandaag weer gekookt. Niet te spannend, want 's middags niet thuis, dus ik heb vooral wat dingen gemaakt die ik eerder had gemaakt. Het werd: - Tonijntartaar met avocado-misopuree, Granny-smith en sojamayonaise - Buikspek met geroosterde venkel, zoetzure venkel, whisky-honingsaus en aardappelkroketjes - Bananasplit (gebakken banaan, chocoladeparfait met amandelcrumble, vanille-ijs met chococrumble, amandelspongecake en chocoladekaramelsaus) Wel valsgespeeld met de kroketjes; die kwamen rechtstreeks bij de Jumbo vandaan. | |
Skoap | zondag 21 januari 2018 @ 23:53 |
Isabeau | maandag 22 januari 2018 @ 00:02 |
Mijn vriend kan leuk koken; maar dit is van een heel ander kaliber | |
Queenshore | maandag 22 januari 2018 @ 11:20 |
Leuk om te zien dat meerdere mensen thuis zo koken. Om de 1 of andere reden besteed ik ook vaak tijd aan opmaak als ik alleen eet, misschien onbewust oefenen. | |
govie | donderdag 1 februari 2018 @ 09:25 |
Ik maak vaak recepten vanuit weblogs en wat ik wel eens ervaar is dat de foto's er zo mooi uitzien, maar het eindresultaat erdoor minder smaakt. Zo had ik laatst preisoep gemaakt, blijkt dat ze de "preistukjes pittige bite" en de gebakken katenspek er boven doen als een torentje. Leuk, maar hierdoor werd de preisoep veels te eentonig. Vandaar dat dat recept maar 3 sterren kreeg van bezoekers. Maar als je de gebakken katenspekstukjes en preistukjes gewoon in de soep husselt en doorroert, dan smaakte die als 5 sterren, geen grap. | |
vinnypassy | donderdag 1 februari 2018 @ 10:19 |
Maar hoe een bord is opgemaakt is niet per definitie hoe je het moet opeten. Dat bordje tonijntartaar van mij ziet er op de foto netjes uit, maar toen ik het ging opeten was het een puinhoop; ik wil uiteindelijk wel bij elke hap zoveel mogelijk van de verschillende ingrediënten proeven. Dat is ook zo met die soep van jou: logisch toch om door te roeren en tijdens elke hap een beetje te proeven, ipv tijdens 1 hap heel veel van die katenspek bijvoorbeeld. | |
Spanky78 | donderdag 1 februari 2018 @ 10:32 |
Het ziet er dan ook prachtig uit, op de kroketjes na... bijna zonde om die er bij te doen (alhoewel het ook niet echt vies is ofzo). | |
RobinOok | zondag 18 februari 2018 @ 13:27 |
Ingredienten voor guacamole Bakje Guacamole Geroosterd brood met Guacamole Ik kocht vorige week 3 overrijpe avocado's voor een euro en bedacht deze Indiaas gekruide guacamole. Om smaak gebracht met chaat masala en zwart zout. Daardoor smaakt het ook een beetje naar gekookt ei. Ik maakte er ook "traditionele guacamole" naast en die Indiase was echt lekkerder. | |
RobinOok | zondag 18 februari 2018 @ 13:28 |
Weet je wat, ik gooi hem dicht.... Tot zo! |