abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_174035002
registreer om deze reclame te verbergen
Dat ziet er allemaal erg mooi uit!
  zaterdag 30 september 2017 @ 14:53:58 #202
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174092214
36737997473_bccc2e32cb_z.jpg

36737996723_c2b6def44d_z.jpg

Ik had nog boudin noir uit Frankrijk dat op moest.
Een witte ui bruin gebakken (ik mag niet gecarameliseerd zeggen van Minilot) met gebakken appeltjes en de boudin noir heb ik een schijfjes gebakken. Daar kon ie niet goed tegen, haha, maar toch was het lekker. :9
  zondag 15 oktober 2017 @ 10:34:52 #203
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_174427800
Gisteren weer een driegangenmenu op tafel gezet en het was weer lekker! Ik denk dat dit qua complementariteit aan elkaar en opbouw van voor-, hoofd en na het beste menu was dat ik ooit heb gemaakt. Dus ik ben heel tevreden.

Voor: sous vide bereide zalm met komkommersoep, crŤme fraÓche met kruiden, parmezaan-sesamkrokantje, sous vide gegaarde komkommerrolletjes, basilicummayonaise en shiso purple.
Hoofd: entrecŰte met kaantjes, portsaus, gnocchi, groene aspergekopjes, cantharellen, en basilicum.
Na: passievruchtsorbetijs met witte chocoladecrŤmeux, granaatappelsiroop, meringue, chocoladeparfait en havermoutcrumble.

J18hpYb.jpg

7Fi3ghi.jpg

OuA3ZJZ.jpg

Voor was heel erg subtiel van smaak. De komkommersoep (komkommer en appel raspen, met zout uitlekken en laten staan met dragon, basilicum en knoflook) was heel smaakvol. Het krokantje maakt het qua textuur helemaal af. Bij hoofd was het vooral de saus die het afmaakte en zo clichťmatig met elkaar verbond. Maar het passievruchtijs (super simpel om te maken) was bizar lekker, de crŤmeux (witte chocolade, room en yoghurt) en chocoladeparfait zwakten het zoete iets af en maakten het heul erg lekker. :9
  zondag 15 oktober 2017 @ 11:33:27 #204
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174428949
registreer om deze reclame te verbergen
Ziet er prachtig uit. ^O^
En het lijkt me ook heel lekker.
Je bent echt een pro aan het worden.
pi_174429025
quote:
0s.gif Op zondag 15 oktober 2017 10:34 schreef vinnypassy het volgende:
... heul erg lekker. :9
Ziet er super mooi en lekker uit! Zou je het passievrucht sorbet recept willen delen? :)
  zondag 15 oktober 2017 @ 19:23:35 #206
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_174436704
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 11:36 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ziet er super mooi en lekker uit! Zou je het passievrucht sorbet recept willen delen? :)
Dank je! Tuurlijk: van 12 passievruchten het vruchtvlees uitscheppen en vervolgens met pitjes blenderen. Dat door een zeef halen. 125gr suiker in 125gr water op een vuurtje op laten lossen. Passievruchtsap door een zeef bij de licht afgekoelde siroop doen, sap van een halve limoen erbij en het mengsel vervolgens laten afkoelen in de koelkast. Het afgekoelde mengsel in de ijsmachine doen, na 20 minuten 1 stijfgeklopt eiwit er doorheen mengen (deed ik met de hand, zorg dat alle klontjes weg zijn voordat je verder gaat) en vervolgens verder in de ijsmachine tot het de juiste structuur heeft.

quote:
0s.gif Op zondag 15 oktober 2017 11:33 schreef RobinOok het volgende:
Ziet er prachtig uit. ^O^
En het lijkt me ook heel lekker.
Je bent echt een pro aan het worden.
Thanks! De quenelles gingen ook ein-de-lijk goed, zowel bij het ijs als de crŤmeux lukte het vier keer. Ik deed het hiervoor gewoon te voorzichtig, dat werkt dus niet.
pi_174436904
registreer om deze reclame te verbergen
Dank!!
pi_174437502
Dat ziet er weer goed uit vinnypassy! Ik vind alleen de sorbet eruit zien als een aardappel :X ;)
pi_174445801
Oeh vinny wat klinkt dat ook weer heerlijk :9~ :9~
  zaterdag 21 oktober 2017 @ 19:03:29 #210
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174561905
Weekend, dus weer zin in het bouwen van een broodje!

37123953564_25b263e1b6_z.jpg
Broodje met Pulled Lamb


Of nou ja, pulled lamb, ik weet eigenlijk niet wat het criterium is voor "pulled". Maar we aten vorige week dus lamsschouder uit de oven. Restant ingevroren, gisteren opgewarmd gegeten met spitskool en frieten en vandaag het laatste restje op brood. Was errug lekker, al zeg ik het zelf.

Ik heb nu al 2 keer knoflooksaus gemaakt van mayo met een scheutje kookroom en eigenlijk moet ik dit gewoon voor me houden, maar het doet me denken aan de lekkerste knoflooksaus uit mijn studententijd. Bij Turks restaurant in Arnhem. Kookroom is verder wel sneu, maar ik geloof dat ik het nu vaker ga kopen, alleen al hierom. Misschien kom ik er nog wel achter waar het hem in zit. Misschien in ongeslagen echte room wel net zo lekker. We gaan het zie...
  zaterdag 21 oktober 2017 @ 19:36:06 #211
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_174562665
Die broodjes van jou zien er altijd zů lekker uit hŤ, ondanks dat ik me net weer helemaal volgegeten heb. :9~
pi_174622243
quote:
0s.gif Op zondag 15 oktober 2017 19:23 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Dank je! Tuurlijk: van 12 passievruchten het vruchtvlees uitscheppen en vervolgens met pitjes blenderen. Dat door een zeef halen. 125gr suiker in 125gr water op een vuurtje op laten lossen. Passievruchtsap door een zeef bij de licht afgekoelde siroop doen, sap van een halve limoen erbij en het mengsel vervolgens laten afkoelen in de koelkast. Het afgekoelde mengsel in de ijsmachine doen, na 20 minuten 1 stijfgeklopt eiwit er doorheen mengen (deed ik met de hand, zorg dat alle klontjes weg zijn voordat je verder gaat) en vervolgens verder in de ijsmachine tot het de juiste structuur heeft.

[..]

Thanks! De quenelles gingen ook ein-de-lijk goed, zowel bij het ijs als de crŤmeux lukte het vier keer. Ik deed het hiervoor gewoon te voorzichtig, dat werkt dus niet.
super mooie dingen altijd! heb je ook een recept voor de cremeux?
  dinsdag 24 oktober 2017 @ 11:39:19 #213
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_174622986
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 oktober 2017 10:57 schreef ecstasy het volgende:

[..]

super mooie dingen altijd! heb je ook een recept voor de cremeux?
Thanks! Tuurlijk: 125ml room tegen de kook aan brengen, 250gr witte chocolade (gebrokkeld) erbij doen en goed er door mengen. Kort laten afkoelen en dan 175gr yoghurt (ik gebruikte Skyr, maar Griekse yoghurt kan ook goed) erdoor spatelen totdat alles een geheel is. Daarna minimaal 4 uur laten opstijven in de koelkast.
pi_174693102
@ vinnypassy, ziet er geweldig uit.
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 20:02:34 #215
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_174718753
Ik zag Jamie Oliver gisteren een geroosterde kip maken en dacht: waarom heb ik dat nooit gedaan? Dus ik ben vandaag naar de markt gegaan, heb voor §7 een kip van bijna 2 kilo gehaald en dat ding in de oven gemikt. En achteraf denk ik: waarom heb ik dat nooit eerder gedaan? :9

Ik heb pas bij Scharrels en Schuim een halve kip op en was daar al van onder de indruk, maar deze... Lekkerste. Ooit. Zo sappig, ook met lekker knapperige stukjes huid. Dit gaat vaker gebeuren! Vooral de stukjes dichtbij het karkas waren verschrikkelijk smaakvol en sappig. Heerlijk!

h0P0hC2.jpg

Heel simpel: tijm, rozemarijn, knoflook en citroen in de kip duwen. Huid inwrijven met olie en kruiden naar smaak (Marrakesh kruiden met wat peper en zout) en vervolgens 1:20u in de oven op 200 graden. In de ovenschaal zaten verder rosevalaardappels, venkel, wortel, knoflook en ui en dat was het.

SPOILER: bordje met van alles
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_174719874
:9
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 20:45:04 #217
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174720069
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 20:02 schreef vinnypassy het volgende:
Ik zag Jamie Oliver gisteren een geroosterde kip maken en dacht: waarom heb ik dat nooit gedaan?
En? Waarom?
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 20:46:23 #218
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_174720105
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 20:02 schreef vinnypassy het volgende:
En achteraf denk ik: waarom heb ik dat nooit eerder gedaan? :9
Ik weet het dus nog steeds niet. ;)
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 21:25:25 #219
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174721362
Wij aten vroeger met gezin van 4 van 1 kip.
Misschien dat het daarom raar voelt om er met zijn 2en van te eten.
Maar voor het geld hoef je het in ieder geval niet te laten.
En als je wilt kun je er 2 dagen van eten.
Alleen, wij willen dat niet. :')

Lamsschouder is ook zo'n ding dat eigenlijk te groot is voor met zijn tweeŽn.
Maar daar eten we wel 2 of 3 keer van....

Het is gewoon te leuk.
  zondag 29 oktober 2017 @ 09:27:42 #220
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_174729403
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 21:25 schreef RobinOok het volgende:
Wij aten vroeger met gezin van 4 van 1 kip.
Misschien dat het daarom raar voelt om er met zijn 2en van te eten.
Maar voor het geld hoef je het in ieder geval niet te laten.
En als je wilt kun je er 2 dagen van eten.
Alleen, wij willen dat niet. :')

Lamsschouder is ook zo'n ding dat eigenlijk te groot is voor met zijn tweeŽn.
Maar daar eten we wel 2 of 3 keer van....

Het is gewoon te leuk.
Ja, dat is het ook; zonde om weg te gooien. Maar goed, op zijn Robin's ga ik vanmiddag broodjes met leftover maken en vanavond de malse stukjes licht opbakken om in een wrap te stoppen. Met de botjes en het karkas ga ik proberen een lekkere bouillon te trekken. Als dat lukt, gaat dit zťker vaker gebeuren.

Met lam is inderdaad ook een goede!
  zondag 29 oktober 2017 @ 19:08:11 #221
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174740421
Geen foto van je broodje kip?

Ik at een broodje met Surinaams gerookte kip (zo kant-en-klaar uit de koeling van de toko) met een whiskey sausje.
Maar eenmaal op mijn bord schreeuwde dat om sriracha. :D

38014757151_b85668bde7_z.jpg

En vorige week maakte ik Thaise viskoekjes. Ook zo lekker, versgemaakt.

37824822222_a00d1957ba_z.jpg
Thai Fish Cakes
  zondag 29 oktober 2017 @ 20:00:05 #222
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_174741863
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 19:08 schreef RobinOok het volgende:
Geen foto van je broodje kip?

Ik at een broodje met Surinaams gerookte kip (zo kant-en-klaar uit de koeling van de toko) met een whiskey sausje.
Maar eenmaal op mijn bord schreeuwde dat om sriracha. :D

[ afbeelding ]

En vorige week maakte ik Thaise viskoekjes. Ook zo lekker, versgemaakt.

[ link | afbeelding ]
Thai Fish Cakes

Nee, ik had teveel honger om een foto te maken. :) Was wel lekker. Zelf kerriesausje (mayo, yoghurt, kerrie, sherryazijn en peper & zout) gemaakt. Rood uitje, ijsbergsla en appeltje erbij en dat was een hele prima lunch.

Ziet er bij jou ook weer goed uit. ^O^
  zondag 12 november 2017 @ 15:12:00 #223
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175019898
Doosje oesters gescoord (10tje voor 14 oesters):

24488292858_7b7a9ce37b_z.jpg

Minuut of 5 stomen met sausje
38328992892_8cdc90619d_z.jpg

Serveren met beetje lente-ui of koriander (recept onder de klik)
38328994752_8c5ff01350_z.jpg
Gestoomde oesters
  zondag 12 november 2017 @ 15:18:49 #224
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_175020104
Netjes, netjes!
pi_175039972
Lekker!
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')