abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_174035002
registreer om deze reclame te verbergen
Dat ziet er allemaal erg mooi uit!
  zaterdag 30 september 2017 @ 14:53:58 #202
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174092214
36737997473_bccc2e32cb_z.jpg

36737996723_c2b6def44d_z.jpg

Ik had nog boudin noir uit Frankrijk dat op moest.
Een witte ui bruin gebakken (ik mag niet gecarameliseerd zeggen van Minilot) met gebakken appeltjes en de boudin noir heb ik een schijfjes gebakken. Daar kon ie niet goed tegen, haha, maar toch was het lekker. :9
  zondag 15 oktober 2017 @ 10:34:52 #203
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_174427800
Gisteren weer een driegangenmenu op tafel gezet en het was weer lekker! Ik denk dat dit qua complementariteit aan elkaar en opbouw van voor-, hoofd en na het beste menu was dat ik ooit heb gemaakt. Dus ik ben heel tevreden.

Voor: sous vide bereide zalm met komkommersoep, crème fraîche met kruiden, parmezaan-sesamkrokantje, sous vide gegaarde komkommerrolletjes, basilicummayonaise en shiso purple.
Hoofd: entrecôte met kaantjes, portsaus, gnocchi, groene aspergekopjes, cantharellen, en basilicum.
Na: passievruchtsorbetijs met witte chocoladecrèmeux, granaatappelsiroop, meringue, chocoladeparfait en havermoutcrumble.

J18hpYb.jpg

7Fi3ghi.jpg

OuA3ZJZ.jpg

Voor was heel erg subtiel van smaak. De komkommersoep (komkommer en appel raspen, met zout uitlekken en laten staan met dragon, basilicum en knoflook) was heel smaakvol. Het krokantje maakt het qua textuur helemaal af. Bij hoofd was het vooral de saus die het afmaakte en zo clichématig met elkaar verbond. Maar het passievruchtijs (super simpel om te maken) was bizar lekker, de crèmeux (witte chocolade, room en yoghurt) en chocoladeparfait zwakten het zoete iets af en maakten het heul erg lekker. :9
  zondag 15 oktober 2017 @ 11:33:27 #204
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174428949
registreer om deze reclame te verbergen
Ziet er prachtig uit. ^O^
En het lijkt me ook heel lekker.
Je bent echt een pro aan het worden.
pi_174429025
quote:
0s.gif Op zondag 15 oktober 2017 10:34 schreef vinnypassy het volgende:
... heul erg lekker. :9
Ziet er super mooi en lekker uit! Zou je het passievrucht sorbet recept willen delen? :)
  zondag 15 oktober 2017 @ 19:23:35 #206
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_174436704
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 11:36 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ziet er super mooi en lekker uit! Zou je het passievrucht sorbet recept willen delen? :)
Dank je! Tuurlijk: van 12 passievruchten het vruchtvlees uitscheppen en vervolgens met pitjes blenderen. Dat door een zeef halen. 125gr suiker in 125gr water op een vuurtje op laten lossen. Passievruchtsap door een zeef bij de licht afgekoelde siroop doen, sap van een halve limoen erbij en het mengsel vervolgens laten afkoelen in de koelkast. Het afgekoelde mengsel in de ijsmachine doen, na 20 minuten 1 stijfgeklopt eiwit er doorheen mengen (deed ik met de hand, zorg dat alle klontjes weg zijn voordat je verder gaat) en vervolgens verder in de ijsmachine tot het de juiste structuur heeft.

quote:
0s.gif Op zondag 15 oktober 2017 11:33 schreef RobinOok het volgende:
Ziet er prachtig uit. ^O^
En het lijkt me ook heel lekker.
Je bent echt een pro aan het worden.
Thanks! De quenelles gingen ook ein-de-lijk goed, zowel bij het ijs als de crèmeux lukte het vier keer. Ik deed het hiervoor gewoon te voorzichtig, dat werkt dus niet.
pi_174436904
registreer om deze reclame te verbergen
Dank!!
pi_174437502
Dat ziet er weer goed uit vinnypassy! Ik vind alleen de sorbet eruit zien als een aardappel :X ;)
pi_174445801
Oeh vinny wat klinkt dat ook weer heerlijk :9~ :9~
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')