Zien er mooi en smakelijk uit.quote:Op woensdag 17 mei 2017 11:25 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Bokkenpootjes macarons. Ik keek er tegenop om ze te maken, maar viel ontzettend mee.
Wauw, die zien er mooi uit! Goeie foto ookquote:Op woensdag 17 mei 2017 11:25 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Bokkenpootjes macarons. Ik keek er tegenop om ze te maken, maar viel ontzettend mee.
Jammie!!quote:Op zaterdag 20 mei 2017 19:10 schreef Rorsach het volgende:
[ afbeelding ]
Nasi, atjar ketimoen, kip sate , sambal goreng telor en een berg kroepoek.
Lekker eten hoor!quote:Op zaterdag 20 mei 2017 19:10 schreef Rorsach het volgende:
[ afbeelding ]
Nasi, atjar ketimoen, kip sate , sambal goreng telor en een berg kroepoek.
Nee, die komen uit een pakje.quote:
Ben ik wel benieuwd hoe de 'bite' van de tempeh is?quote:Op donderdag 20 april 2017 17:58 schreef realAIVD het volgende:
Broodje Saté Tempeh
Tempeh gemarineerd in een ketjap, sojasaus, pindakaas, ketchup, sambal, azijn mengsel, vervolgens gebakken in de oven.
Broodje, zoete chilisaus, sate tempeh plakken, julienne wortel, plakjes komkommer, druppels sriracha....voila
[ afbeelding ]
Dat is een lastige...ik kan niet op een vergelijking komen om je een idee te geven.quote:Op dinsdag 6 juni 2017 05:44 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Ben ik wel benieuwd hoe de 'bite' van de tempeh is?
Ik ben gewend om tempeh eerst te frituren en dan te smoren in een sausje/boemboe oid. Nu ik jouw recept lees ben ik toch nieuwsgierig geworden om de oven te gebruiken. Denk dat ik allebei de methodes ga proberen, frituren en dan met marinade en op jouw manier. Het ziet er iig heerlijk uitquote:Op dinsdag 6 juni 2017 10:28 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Dat is een lastige...ik kan niet op een vergelijking komen om je een idee te geven.
Het is in ieder geval anders dan wanneer je het in de pan bakt of frituurt, toch zijn de (niet te dikke) plakken als ze op deze manier uit de oven komen wel stevig, maar zeker niet hard. Het geheel was erg lekker, zeker in combinatie met de knapperige wortel julienne en de komkommer
Dank je! Ik zal je zeker op de hoogte houden en als ik het niet vergeet ook een fotootje of twee.quote:Op dinsdag 6 juni 2017 15:42 schreef realAIVD het volgende:
Leuk, ben benieuwd welke versie lekkerder is, dus ik hoop dat je dat nog even laat weten!
Verder heb ik er even het hele recept bij gepakt:
tempeh in dunne plakjes snijden (<1 cm)
Vervolgens marineren, minstens een uur, zo af en toe keren.
marinade,
voor 2 personen eetlepels, voor 1 persoon dessertlepels:
- 2 ketjap
- 1 sojasaus
- 2 pindakaas
- 1 ketchup
- 1/2 sambal badjak
- 1/2 azijn
oven voorverwarmen op 200 graden Celsius.
op bakpapier oid de tempehplakken naast elkaar bakken, 8 - 10 minuten
lekkerste als het enigszins afgekoeld is (lauw-warm)
Serveren op een broodje met onderaan zoete chilisaus, dan de tempeh plakken, dan julienne geraspte wortel, dan dunne plakjes komkommer, dan wat sriracha
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |