abonnement Unibet Coolblue
pi_174035002
Dat ziet er allemaal erg mooi uit!
  zaterdag 30 september 2017 @ 14:53:58 #202
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174092214




Ik had nog boudin noir uit Frankrijk dat op moest.
Een witte ui bruin gebakken (ik mag niet gecarameliseerd zeggen van Minilot) met gebakken appeltjes en de boudin noir heb ik een schijfjes gebakken. Daar kon ie niet goed tegen, haha, maar toch was het lekker. :9
  zondag 15 oktober 2017 @ 10:34:52 #203
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_174427800
Gisteren weer een driegangenmenu op tafel gezet en het was weer lekker! Ik denk dat dit qua complementariteit aan elkaar en opbouw van voor-, hoofd en na het beste menu was dat ik ooit heb gemaakt. Dus ik ben heel tevreden.

Voor: sous vide bereide zalm met komkommersoep, crème fraîche met kruiden, parmezaan-sesamkrokantje, sous vide gegaarde komkommerrolletjes, basilicummayonaise en shiso purple.
Hoofd: entrecôte met kaantjes, portsaus, gnocchi, groene aspergekopjes, cantharellen, en basilicum.
Na: passievruchtsorbetijs met witte chocoladecrèmeux, granaatappelsiroop, meringue, chocoladeparfait en havermoutcrumble.







Voor was heel erg subtiel van smaak. De komkommersoep (komkommer en appel raspen, met zout uitlekken en laten staan met dragon, basilicum en knoflook) was heel smaakvol. Het krokantje maakt het qua textuur helemaal af. Bij hoofd was het vooral de saus die het afmaakte en zo clichématig met elkaar verbond. Maar het passievruchtijs (super simpel om te maken) was bizar lekker, de crèmeux (witte chocolade, room en yoghurt) en chocoladeparfait zwakten het zoete iets af en maakten het heul erg lekker. :9
  zondag 15 oktober 2017 @ 11:33:27 #204
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174428949
Ziet er prachtig uit. ^O^
En het lijkt me ook heel lekker.
Je bent echt een pro aan het worden.
pi_174429025
quote:
0s.gif Op zondag 15 oktober 2017 10:34 schreef vinnypassy het volgende:
... heul erg lekker. :9
Ziet er super mooi en lekker uit! Zou je het passievrucht sorbet recept willen delen? :)
  zondag 15 oktober 2017 @ 19:23:35 #206
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_174436704
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 11:36 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ziet er super mooi en lekker uit! Zou je het passievrucht sorbet recept willen delen? :)
Dank je! Tuurlijk: van 12 passievruchten het vruchtvlees uitscheppen en vervolgens met pitjes blenderen. Dat door een zeef halen. 125gr suiker in 125gr water op een vuurtje op laten lossen. Passievruchtsap door een zeef bij de licht afgekoelde siroop doen, sap van een halve limoen erbij en het mengsel vervolgens laten afkoelen in de koelkast. Het afgekoelde mengsel in de ijsmachine doen, na 20 minuten 1 stijfgeklopt eiwit er doorheen mengen (deed ik met de hand, zorg dat alle klontjes weg zijn voordat je verder gaat) en vervolgens verder in de ijsmachine tot het de juiste structuur heeft.

quote:
0s.gif Op zondag 15 oktober 2017 11:33 schreef RobinOok het volgende:
Ziet er prachtig uit. ^O^
En het lijkt me ook heel lekker.
Je bent echt een pro aan het worden.
Thanks! De quenelles gingen ook ein-de-lijk goed, zowel bij het ijs als de crèmeux lukte het vier keer. Ik deed het hiervoor gewoon te voorzichtig, dat werkt dus niet.
pi_174436904
Dank!!
pi_174437502
Dat ziet er weer goed uit vinnypassy! Ik vind alleen de sorbet eruit zien als een aardappel :X ;)
pi_174445801
Oeh vinny wat klinkt dat ook weer heerlijk :9~ :9~
  zaterdag 21 oktober 2017 @ 19:03:29 #210
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174561905
Weekend, dus weer zin in het bouwen van een broodje!


Broodje met Pulled Lamb


Of nou ja, pulled lamb, ik weet eigenlijk niet wat het criterium is voor "pulled". Maar we aten vorige week dus lamsschouder uit de oven. Restant ingevroren, gisteren opgewarmd gegeten met spitskool en frieten en vandaag het laatste restje op brood. Was errug lekker, al zeg ik het zelf.

Ik heb nu al 2 keer knoflooksaus gemaakt van mayo met een scheutje kookroom en eigenlijk moet ik dit gewoon voor me houden, maar het doet me denken aan de lekkerste knoflooksaus uit mijn studententijd. Bij Turks restaurant in Arnhem. Kookroom is verder wel sneu, maar ik geloof dat ik het nu vaker ga kopen, alleen al hierom. Misschien kom ik er nog wel achter waar het hem in zit. Misschien in ongeslagen echte room wel net zo lekker. We gaan het zie...
  zaterdag 21 oktober 2017 @ 19:36:06 #211
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_174562665
Die broodjes van jou zien er altijd zó lekker uit hè, ondanks dat ik me net weer helemaal volgegeten heb. :9~
pi_174622243
quote:
0s.gif Op zondag 15 oktober 2017 19:23 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Dank je! Tuurlijk: van 12 passievruchten het vruchtvlees uitscheppen en vervolgens met pitjes blenderen. Dat door een zeef halen. 125gr suiker in 125gr water op een vuurtje op laten lossen. Passievruchtsap door een zeef bij de licht afgekoelde siroop doen, sap van een halve limoen erbij en het mengsel vervolgens laten afkoelen in de koelkast. Het afgekoelde mengsel in de ijsmachine doen, na 20 minuten 1 stijfgeklopt eiwit er doorheen mengen (deed ik met de hand, zorg dat alle klontjes weg zijn voordat je verder gaat) en vervolgens verder in de ijsmachine tot het de juiste structuur heeft.

[..]

Thanks! De quenelles gingen ook ein-de-lijk goed, zowel bij het ijs als de crèmeux lukte het vier keer. Ik deed het hiervoor gewoon te voorzichtig, dat werkt dus niet.
super mooie dingen altijd! heb je ook een recept voor de cremeux?
  dinsdag 24 oktober 2017 @ 11:39:19 #213
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_174622986
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 oktober 2017 10:57 schreef ecstasy het volgende:

[..]

super mooie dingen altijd! heb je ook een recept voor de cremeux?
Thanks! Tuurlijk: 125ml room tegen de kook aan brengen, 250gr witte chocolade (gebrokkeld) erbij doen en goed er door mengen. Kort laten afkoelen en dan 175gr yoghurt (ik gebruikte Skyr, maar Griekse yoghurt kan ook goed) erdoor spatelen totdat alles een geheel is. Daarna minimaal 4 uur laten opstijven in de koelkast.
pi_174693102
@ vinnypassy, ziet er geweldig uit.
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 20:02:34 #215
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_174718753
Ik zag Jamie Oliver gisteren een geroosterde kip maken en dacht: waarom heb ik dat nooit gedaan? Dus ik ben vandaag naar de markt gegaan, heb voor ¤7 een kip van bijna 2 kilo gehaald en dat ding in de oven gemikt. En achteraf denk ik: waarom heb ik dat nooit eerder gedaan? :9

Ik heb pas bij Scharrels en Schuim een halve kip op en was daar al van onder de indruk, maar deze... Lekkerste. Ooit. Zo sappig, ook met lekker knapperige stukjes huid. Dit gaat vaker gebeuren! Vooral de stukjes dichtbij het karkas waren verschrikkelijk smaakvol en sappig. Heerlijk!



Heel simpel: tijm, rozemarijn, knoflook en citroen in de kip duwen. Huid inwrijven met olie en kruiden naar smaak (Marrakesh kruiden met wat peper en zout) en vervolgens 1:20u in de oven op 200 graden. In de ovenschaal zaten verder rosevalaardappels, venkel, wortel, knoflook en ui en dat was het.

SPOILER: bordje met van alles
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 20:38:39 #216
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_174719874
:9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 20:45:04 #217
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174720069
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 20:02 schreef vinnypassy het volgende:
Ik zag Jamie Oliver gisteren een geroosterde kip maken en dacht: waarom heb ik dat nooit gedaan?
En? Waarom?
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 20:46:23 #218
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_174720105
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 20:02 schreef vinnypassy het volgende:
En achteraf denk ik: waarom heb ik dat nooit eerder gedaan? :9
Ik weet het dus nog steeds niet. ;)
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 21:25:25 #219
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174721362
Wij aten vroeger met gezin van 4 van 1 kip.
Misschien dat het daarom raar voelt om er met zijn 2en van te eten.
Maar voor het geld hoef je het in ieder geval niet te laten.
En als je wilt kun je er 2 dagen van eten.
Alleen, wij willen dat niet. :')

Lamsschouder is ook zo'n ding dat eigenlijk te groot is voor met zijn tweeën.
Maar daar eten we wel 2 of 3 keer van....

Het is gewoon te leuk.
  zondag 29 oktober 2017 @ 09:27:42 #220
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_174729403
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 21:25 schreef RobinOok het volgende:
Wij aten vroeger met gezin van 4 van 1 kip.
Misschien dat het daarom raar voelt om er met zijn 2en van te eten.
Maar voor het geld hoef je het in ieder geval niet te laten.
En als je wilt kun je er 2 dagen van eten.
Alleen, wij willen dat niet. :')

Lamsschouder is ook zo'n ding dat eigenlijk te groot is voor met zijn tweeën.
Maar daar eten we wel 2 of 3 keer van....

Het is gewoon te leuk.
Ja, dat is het ook; zonde om weg te gooien. Maar goed, op zijn Robin's ga ik vanmiddag broodjes met leftover maken en vanavond de malse stukjes licht opbakken om in een wrap te stoppen. Met de botjes en het karkas ga ik proberen een lekkere bouillon te trekken. Als dat lukt, gaat dit zéker vaker gebeuren.

Met lam is inderdaad ook een goede!
  zondag 29 oktober 2017 @ 19:08:11 #221
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174740421
Geen foto van je broodje kip?

Ik at een broodje met Surinaams gerookte kip (zo kant-en-klaar uit de koeling van de toko) met een whiskey sausje.
Maar eenmaal op mijn bord schreeuwde dat om sriracha. :D



En vorige week maakte ik Thaise viskoekjes. Ook zo lekker, versgemaakt.


Thai Fish Cakes
  zondag 29 oktober 2017 @ 20:00:05 #222
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_174741863
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 19:08 schreef RobinOok het volgende:
Geen foto van je broodje kip?

Ik at een broodje met Surinaams gerookte kip (zo kant-en-klaar uit de koeling van de toko) met een whiskey sausje.
Maar eenmaal op mijn bord schreeuwde dat om sriracha. :D

[ afbeelding ]

En vorige week maakte ik Thaise viskoekjes. Ook zo lekker, versgemaakt.

[ link | afbeelding ]
Thai Fish Cakes

Nee, ik had teveel honger om een foto te maken. :) Was wel lekker. Zelf kerriesausje (mayo, yoghurt, kerrie, sherryazijn en peper & zout) gemaakt. Rood uitje, ijsbergsla en appeltje erbij en dat was een hele prima lunch.

Ziet er bij jou ook weer goed uit. ^O^
  zondag 12 november 2017 @ 15:12:00 #223
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175019898
Doosje oesters gescoord (10tje voor 14 oesters):



Minuut of 5 stomen met sausje


Serveren met beetje lente-ui of koriander (recept onder de klik)

Gestoomde oesters
  zondag 12 november 2017 @ 15:18:49 #224
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_175020104
Netjes, netjes!
pi_175039972
Lekker!
pi_175158175
Geen optimaal licht, dus de foto's zijn niet echt supermegageweldig, maar ik heb wel lekker gekookt, vind ik :)

Voorgerecht was een (beetje truttig :P) taartje van bietjes, gekarameliseerde uitjes, geitenkaas, hazelnoot en rozemarijn.



Hertenbiefstuk, pastinaakpuree, bietjes, braam en jus



Een niet fotogeniek appel-peer tarte tatintje.



Erbij dronken we een amarone en nog een wijntje waarvan ik de naam ben vergeten.
  zaterdag 18 november 2017 @ 20:28:27 #227
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175159204
Ziet er goed uit! ^O^
Leuk hoor.
pi_175160839
Dat ziet er lekker uit emmyemmy2
Dat voorgerecht :9~ :9
pi_175162521
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 19:50 schreef emmyemmy2 het volgende:
Geen optimaal licht, dus de foto's zijn niet echt supermegageweldig, maar ik heb wel lekker gekookt, vind ik :)

Voorgerecht was een (beetje truttig :P) taartje van bietjes, gekarameliseerde uitjes, geitenkaas, hazelnoot en rozemarijn.

[ afbeelding ]

Hertenbiefstuk, pastinaakpuree, bietjes, braam en jus

[ afbeelding ]

Een niet fotogeniek appel-peer tarte tatintje.

[ afbeelding ]

Erbij dronken we een amarone en nog een wijntje waarvan ik de naam ben vergeten.
voorgerecht doet me denken aan een gerecht in my kitchen rules :)
Ook een taartje van bietjes en geitenkaas, alleen zag ie er rond uit.

Lekker menu! Lijkt al wel kerst bij je :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_175162705
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 november 2017 22:44 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

voorgerecht doet me denken aan een gerecht in my kitchen rules :)
Ook een taartje van bietjes en geitenkaas, alleen zag ie er rond uit.

Lekker menu! Lijkt al wel kerst bij je :)
My kitchen rules O+ maar deze heb ik daar niet van

En ja, normaal koken we voor ons tweetjes met kerst maar we wisten niet of dat dit jaar zou lukken dus we hebben samen maar een geniet avondje ervan gemaakt :9
  zaterdag 18 november 2017 @ 23:27:24 #231
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_175163442
Ziet er heel goed uit!
  zaterdag 2 december 2017 @ 14:29:27 #232
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175449422
Gisteren lam gegeten, met witte bonen met cherrytomaatjes.
En nu dus broodje lam met witte bonen humus. :9


Broodje lamsschouder met witte bonen hums
  zaterdag 2 december 2017 @ 21:24:40 #233
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_175458158
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 19:50 schreef emmyemmy2 het volgende:

Voorgerecht was een (beetje truttig :P) taartje van bietjes, gekarameliseerde uitjes, geitenkaas, hazelnoot en rozemarijn.
Heb je een receptje? Lijkt me erg lekker!
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_175469270
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 december 2017 21:24 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Heb je een receptje? Lijkt me erg lekker!
Was heel simpel :P Gewoon een plakje bladerdeeg beleggen met dungesneden gekookte bietjes. Daarop de gekarameliseerde ui. Daar kruimel je wat geitenkaas overheen en doe je wat honing en fijngehakte rozemarijn overheen. Dat doe je in de oven en in de laatste 10 minuten strooi je er nog wat getoaste en fijngehakte hazelnoten overheen :)
  zondag 3 december 2017 @ 21:24:17 #235
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_175478070
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2017 13:56 schreef emmyemmy2 het volgende:

[..]

Was heel simpel :P Gewoon een plakje bladerdeeg beleggen met dungesneden gekookte bietjes. Daarop de gekarameliseerde ui. Daar kruimel je wat geitenkaas overheen en doe je wat honing en fijngehakte rozemarijn overheen. Dat doe je in de oven en in de laatste 10 minuten strooi je er nog wat getoaste en fijngehakte hazelnoten overheen :)
Oh nice dat is idd erg simpel :P Thanks!
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
  woensdag 6 december 2017 @ 15:46:16 #236
194233 Friday12
Originele kloon
pi_175530049
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 20:02 schreef vinnypassy het volgende:
knip
Welk recept was dat?
  woensdag 6 december 2017 @ 15:53:17 #237
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_175530204
quote:
6s.gif Op woensdag 6 december 2017 15:46 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Welk recept was dat?
Staat onder de foto:"

Heel simpel: tijm, rozemarijn, knoflook en citroen in de kip duwen. Huid inwrijven met olie en kruiden naar smaak (Marrakesh kruiden met wat peper en zout) en vervolgens 1:20u in de oven op 200 graden. In de ovenschaal zaten verder rosevalaardappels, venkel, wortel, knoflook en ui en dat was het.

Die Marrakesh-kruiden heeft mijn vriendin ooit in Marokko gekocht.
  woensdag 6 december 2017 @ 15:55:24 #238
194233 Friday12
Originele kloon
pi_175530240
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 15:53 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Staat onder de foto:"

Heel simpel: tijm, rozemarijn, knoflook en citroen in de kip duwen. Huid inwrijven met olie en kruiden naar smaak (Marrakesh kruiden met wat peper en zout) en vervolgens 1:20u in de oven op 200 graden. In de ovenschaal zaten verder rosevalaardappels, venkel, wortel, knoflook en ui en dat was het.

Die Marrakesh-kruiden heeft mijn vriendin ooit in Marokko gekocht.
Na dat plaatje helemaal niet meer verder naar beneden gescrolled :9~
pi_175530599
Trio van rode mul-tongfilet-botervis met basmati rijst, limoen-dille saus en pico de gallo.


Gepaneerde kabeljauw - boter limoen saus


Andere uitvoering:


Zalm ceviche - rozijnen - krokant van rijsten blad
pi_175532006
Die zien er lekker uit! Mooi, hoor. *O*
Is dat zo?
  woensdag 6 december 2017 @ 21:53:56 #241
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175538009
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 16:13 schreef Vocatala het volgende:
Trio van rode mul-tongfilet-botervis met basmati rijst, limoen-dille saus en pico de gallo.
[ afbeelding ]

Gepaneerde kabeljauw - boter limoen saus
[ afbeelding ]

Andere uitvoering:
[ afbeelding ]

Zalm ceviche - rozijnen - krokant van rijsten blad
[ afbeelding ]
Ziet er mooi én lekker uit! ^O^

(Behalve die cherrytomaatjes met kroontje, ik haat het als ik zelf nog mijn eten moet kuisen)
pi_175540350
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 16:13 schreef Vocatala het volgende:
Trio van rode mul-tongfilet-botervis met basmati rijst, limoen-dille saus en pico de gallo.

[knip = van achterlijk grote foto's van 4 MB waardoor je pagina langzaam laad in je browser] :(

© Wat eten en drinken we vandaag #397 Sinterklaasvoedsel.


[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 06-12-2017 23:29:39 ]
  donderdag 7 december 2017 @ 09:57:22 #243
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_175544910
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 16:13 schreef Vocatala het volgende:
Trio van rode mul-tongfilet-botervis met basmati rijst, limoen-dille saus en pico de gallo.
[ afbeelding ]

Gepaneerde kabeljauw - boter limoen saus
[ afbeelding ]

Andere uitvoering:
[ afbeelding ]

Zalm ceviche - rozijnen - krokant van rijsten blad
[ afbeelding ]
Heel netjes hoor, die kabeljauw op het rode bord ziet er net wat mooier uit (al mist daar de garnering verder wel, maar zo'n rechthoekig bord heeft toch net iets minder). Ook helemaal zelf gemaakt? Waarom zien we jou hier dan niet vaker? ;)
  donderdag 7 december 2017 @ 10:57:35 #244
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_175546093
Recept van die ceviche? Zou goed van pas komen voor komende kerst. :P
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_175547946
quote:
1s.gif Op woensdag 6 december 2017 21:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ziet er mooi én lekker uit! ^O^

(Behalve die cherrytomaatjes met kroontje, ik haat het als ik zelf nog mijn eten moet kuisen)
Klopt, ben ik zelf ook niet zo van maar zag er mooier uit mét dan zonder;)
pi_175547993
quote:
0s.gif Op donderdag 7 december 2017 09:57 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Heel netjes hoor, die kabeljauw op het rode bord ziet er net wat mooier uit (al mist daar de garnering verder wel, maar zo'n rechthoekig bord heeft toch net iets minder). Ook helemaal zelf gemaakt? Waarom zien we jou hier dan niet vaker? ;)
Ja, alles zelf gemaakt en opgemaakt. Dat laatste is omdat ik er net pas achter kom dat deze reeks bestaat haha, kom hier zeker vaker in het vervolg!
pi_175548322
quote:
0s.gif Op donderdag 7 december 2017 10:57 schreef MutedFaith het volgende:
Recept van die ceviche? Zou goed van pas komen voor komende kerst. :P
Ik ben niet zo van het koken volgens recept omdat ik het leuker vind om gewoon tussendoor te proeven en zo smaak te bepalen. Maar het is natuurlijk wel makkelijk wanneer je weet welke ingrediënten je nodig hebt ;)

Even grofweg wat je nodig hebt voor 4 personen: (alles vers natuurlijk)

-mooie vette Noorse zalm (500 gram) (je zou ook gerookte zalm kunnen gebruiken maar dan is het niet echt Ceviche meer imo).

-5 takjes koriander
-1 vleestomaat brunoise (alleen de buitenkant)
-halve rode ui
-lente uitje
-klein teentje knoflook
-1/3 peper (rood of jalapeño) kan ook vervangen worden door een koffielepeltje sambal, is misschien zelfs nog wel lekkerder.
-sap van 3 limoenen

Alles snijden, mengen en verder op smaak brengen met een scheutje gember siroop, olijf olie, zout en witte peper.

Het idee van Ceviche is dat het gegaard wordt door de zuren die aanwezig zijn. Zet het daarom minstens 4 uur in de koelkast alvorens je het serveert. Bij serveren niet direct uit de koelkast, dan is alles nog koud en smaakt het minder goed. Succes!
pi_175549258
Nog een aantal dingen die ik een tijdje terug gemaakt heb:

Tongfilet





Ja, dit is veel werk;)



Calamares & zwaardvis



pi_175549608
Dat laatste kommetje had van mij iets voller gemogen, maar verder ziet het er wel top uit :)
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  donderdag 7 december 2017 @ 14:13:38 #250
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_175550206
quote:
0s.gif Op donderdag 7 december 2017 12:48 schreef Vocatala het volgende:

[..]

Ik ben niet zo van het koken volgens recept omdat ik het leuker vind om gewoon tussendoor te proeven en zo smaak te bepalen. Maar het is natuurlijk wel makkelijk wanneer je weet welke ingrediënten je nodig hebt ;)

Even grofweg wat je nodig hebt voor 4 personen: (alles vers natuurlijk)

-mooie vette Noorse zalm (500 gram) (je zou ook gerookte zalm kunnen gebruiken maar dan is het niet echt Ceviche meer imo).

-5 takjes koriander
-1 vleestomaat brunoise (alleen de buitenkant)
-halve rode ui
-lente uitje
-klein teentje knoflook
-1/3 peper (rood of jalapeño) kan ook vervangen worden door een koffielepeltje sambal, is misschien zelfs nog wel lekkerder.
-sap van 3 limoenen

Alles snijden, mengen en verder op smaak brengen met een scheutje gember siroop, olijf olie, zout en witte peper.

Het idee van Ceviche is dat het gegaard wordt door de zuren die aanwezig zijn. Zet het daarom minstens 4 uur in de koelkast alvorens je het serveert. Bij serveren niet direct uit de koelkast, dan is alles nog koud en smaakt het minder goed. Succes!
4 uur? Andere recepten die ik lees spreken allemaal over 10-15 minuten marineren.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')