Dank je! Tuurlijk: van 12 passievruchten het vruchtvlees uitscheppen en vervolgens met pitjes blenderen. Dat door een zeef halen. 125gr suiker in 125gr water op een vuurtje op laten lossen. Passievruchtsap door een zeef bij de licht afgekoelde siroop doen, sap van een halve limoen erbij en het mengsel vervolgens laten afkoelen in de koelkast. Het afgekoelde mengsel in de ijsmachine doen, na 20 minuten 1 stijfgeklopt eiwit er doorheen mengen (deed ik met de hand, zorg dat alle klontjes weg zijn voordat je verder gaat) en vervolgens verder in de ijsmachine tot het de juiste structuur heeft.quote:Op zondag 15 oktober 2017 11:36 schreef Trusten het volgende:
[..]
Ziet er super mooi en lekker uit! Zou je het passievrucht sorbet recept willen delen?
Thanks! De quenelles gingen ook ein-de-lijk goed, zowel bij het ijs als de crèmeux lukte het vier keer. Ik deed het hiervoor gewoon te voorzichtig, dat werkt dus niet.quote:Op zondag 15 oktober 2017 11:33 schreef RobinOok het volgende:
Ziet er prachtig uit.
En het lijkt me ook heel lekker.
Je bent echt een pro aan het worden.
super mooie dingen altijd! heb je ook een recept voor de cremeux?quote:Op zondag 15 oktober 2017 19:23 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Dank je! Tuurlijk: van 12 passievruchten het vruchtvlees uitscheppen en vervolgens met pitjes blenderen. Dat door een zeef halen. 125gr suiker in 125gr water op een vuurtje op laten lossen. Passievruchtsap door een zeef bij de licht afgekoelde siroop doen, sap van een halve limoen erbij en het mengsel vervolgens laten afkoelen in de koelkast. Het afgekoelde mengsel in de ijsmachine doen, na 20 minuten 1 stijfgeklopt eiwit er doorheen mengen (deed ik met de hand, zorg dat alle klontjes weg zijn voordat je verder gaat) en vervolgens verder in de ijsmachine tot het de juiste structuur heeft.
[..]
Thanks! De quenelles gingen ook ein-de-lijk goed, zowel bij het ijs als de crèmeux lukte het vier keer. Ik deed het hiervoor gewoon te voorzichtig, dat werkt dus niet.
Thanks! Tuurlijk: 125ml room tegen de kook aan brengen, 250gr witte chocolade (gebrokkeld) erbij doen en goed er door mengen. Kort laten afkoelen en dan 175gr yoghurt (ik gebruikte Skyr, maar Griekse yoghurt kan ook goed) erdoor spatelen totdat alles een geheel is. Daarna minimaal 4 uur laten opstijven in de koelkast.quote:Op dinsdag 24 oktober 2017 10:57 schreef ecstasy het volgende:
[..]
super mooie dingen altijd! heb je ook een recept voor de cremeux?
SPOILER: bordje met van allesOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En? Waarom?quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 20:02 schreef vinnypassy het volgende:
Ik zag Jamie Oliver gisteren een geroosterde kip maken en dacht: waarom heb ik dat nooit gedaan?
Ik weet het dus nog steeds niet.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 20:02 schreef vinnypassy het volgende:
En achteraf denk ik: waarom heb ik dat nooit eerder gedaan?
Ja, dat is het ook; zonde om weg te gooien. Maar goed, op zijn Robin's ga ik vanmiddag broodjes met leftover maken en vanavond de malse stukjes licht opbakken om in een wrap te stoppen. Met de botjes en het karkas ga ik proberen een lekkere bouillon te trekken. Als dat lukt, gaat dit zéker vaker gebeuren.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 21:25 schreef RobinOok het volgende:
Wij aten vroeger met gezin van 4 van 1 kip.
Misschien dat het daarom raar voelt om er met zijn 2en van te eten.
Maar voor het geld hoef je het in ieder geval niet te laten.
En als je wilt kun je er 2 dagen van eten.
Alleen, wij willen dat niet.
Lamsschouder is ook zo'n ding dat eigenlijk te groot is voor met zijn tweeën.
Maar daar eten we wel 2 of 3 keer van....
Het is gewoon te leuk.
Nee, ik had teveel honger om een foto te maken. Was wel lekker. Zelf kerriesausje (mayo, yoghurt, kerrie, sherryazijn en peper & zout) gemaakt. Rood uitje, ijsbergsla en appeltje erbij en dat was een hele prima lunch.quote:Op zondag 29 oktober 2017 19:08 schreef RobinOok het volgende:
Geen foto van je broodje kip?
Ik at een broodje met Surinaams gerookte kip (zo kant-en-klaar uit de koeling van de toko) met een whiskey sausje.
Maar eenmaal op mijn bord schreeuwde dat om sriracha.
[ afbeelding ]
En vorige week maakte ik Thaise viskoekjes. Ook zo lekker, versgemaakt.
[ link | afbeelding ]
Thai Fish Cakes
voorgerecht doet me denken aan een gerecht in my kitchen rulesquote:Op zaterdag 18 november 2017 19:50 schreef emmyemmy2 het volgende:
Geen optimaal licht, dus de foto's zijn niet echt supermegageweldig, maar ik heb wel lekker gekookt, vind ik
Voorgerecht was een (beetje truttig ) taartje van bietjes, gekarameliseerde uitjes, geitenkaas, hazelnoot en rozemarijn.
[ afbeelding ]
Hertenbiefstuk, pastinaakpuree, bietjes, braam en jus
[ afbeelding ]
Een niet fotogeniek appel-peer tarte tatintje.
[ afbeelding ]
Erbij dronken we een amarone en nog een wijntje waarvan ik de naam ben vergeten.
My kitchen rules maar deze heb ik daar niet vanquote:Op zaterdag 18 november 2017 22:44 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
voorgerecht doet me denken aan een gerecht in my kitchen rules
Ook een taartje van bietjes en geitenkaas, alleen zag ie er rond uit.
Lekker menu! Lijkt al wel kerst bij je
Heb je een receptje? Lijkt me erg lekker!quote:Op zaterdag 18 november 2017 19:50 schreef emmyemmy2 het volgende:
Voorgerecht was een (beetje truttig ) taartje van bietjes, gekarameliseerde uitjes, geitenkaas, hazelnoot en rozemarijn.
Was heel simpel Gewoon een plakje bladerdeeg beleggen met dungesneden gekookte bietjes. Daarop de gekarameliseerde ui. Daar kruimel je wat geitenkaas overheen en doe je wat honing en fijngehakte rozemarijn overheen. Dat doe je in de oven en in de laatste 10 minuten strooi je er nog wat getoaste en fijngehakte hazelnoten overheenquote:Op zaterdag 2 december 2017 21:24 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Heb je een receptje? Lijkt me erg lekker!
Oh nice dat is idd erg simpel Thanks!quote:Op zondag 3 december 2017 13:56 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Was heel simpel Gewoon een plakje bladerdeeg beleggen met dungesneden gekookte bietjes. Daarop de gekarameliseerde ui. Daar kruimel je wat geitenkaas overheen en doe je wat honing en fijngehakte rozemarijn overheen. Dat doe je in de oven en in de laatste 10 minuten strooi je er nog wat getoaste en fijngehakte hazelnoten overheen
Staat onder de foto:"quote:
Na dat plaatje helemaal niet meer verder naar beneden gescrolledquote:Op woensdag 6 december 2017 15:53 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Staat onder de foto:"
Heel simpel: tijm, rozemarijn, knoflook en citroen in de kip duwen. Huid inwrijven met olie en kruiden naar smaak (Marrakesh kruiden met wat peper en zout) en vervolgens 1:20u in de oven op 200 graden. In de ovenschaal zaten verder rosevalaardappels, venkel, wortel, knoflook en ui en dat was het.
Die Marrakesh-kruiden heeft mijn vriendin ooit in Marokko gekocht.
Ziet er mooi én lekker uit!quote:Op woensdag 6 december 2017 16:13 schreef Vocatala het volgende:
Trio van rode mul-tongfilet-botervis met basmati rijst, limoen-dille saus en pico de gallo.
[ afbeelding ]
Gepaneerde kabeljauw - boter limoen saus
[ afbeelding ]
Andere uitvoering:
[ afbeelding ]
Zalm ceviche - rozijnen - krokant van rijsten blad
[ afbeelding ]
quote:Op woensdag 6 december 2017 16:13 schreef Vocatala het volgende:
Trio van rode mul-tongfilet-botervis met basmati rijst, limoen-dille saus en pico de gallo.
[knip = van achterlijk grote foto's van 4 MB waardoor je pagina langzaam laad in je browser]
Heel netjes hoor, die kabeljauw op het rode bord ziet er net wat mooier uit (al mist daar de garnering verder wel, maar zo'n rechthoekig bord heeft toch net iets minder). Ook helemaal zelf gemaakt? Waarom zien we jou hier dan niet vaker?quote:Op woensdag 6 december 2017 16:13 schreef Vocatala het volgende:
Trio van rode mul-tongfilet-botervis met basmati rijst, limoen-dille saus en pico de gallo.
[ afbeelding ]
Gepaneerde kabeljauw - boter limoen saus
[ afbeelding ]
Andere uitvoering:
[ afbeelding ]
Zalm ceviche - rozijnen - krokant van rijsten blad
[ afbeelding ]
Klopt, ben ik zelf ook niet zo van maar zag er mooier uit mét dan zonder;)quote:Op woensdag 6 december 2017 21:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ziet er mooi én lekker uit!
(Behalve die cherrytomaatjes met kroontje, ik haat het als ik zelf nog mijn eten moet kuisen)
Ja, alles zelf gemaakt en opgemaakt. Dat laatste is omdat ik er net pas achter kom dat deze reeks bestaat haha, kom hier zeker vaker in het vervolg!quote:Op donderdag 7 december 2017 09:57 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Heel netjes hoor, die kabeljauw op het rode bord ziet er net wat mooier uit (al mist daar de garnering verder wel, maar zo'n rechthoekig bord heeft toch net iets minder). Ook helemaal zelf gemaakt? Waarom zien we jou hier dan niet vaker?
Ik ben niet zo van het koken volgens recept omdat ik het leuker vind om gewoon tussendoor te proeven en zo smaak te bepalen. Maar het is natuurlijk wel makkelijk wanneer je weet welke ingrediënten je nodig hebtquote:Op donderdag 7 december 2017 10:57 schreef MutedFaith het volgende:
Recept van die ceviche? Zou goed van pas komen voor komende kerst.
4 uur? Andere recepten die ik lees spreken allemaal over 10-15 minuten marineren.quote:Op donderdag 7 december 2017 12:48 schreef Vocatala het volgende:
[..]
Ik ben niet zo van het koken volgens recept omdat ik het leuker vind om gewoon tussendoor te proeven en zo smaak te bepalen. Maar het is natuurlijk wel makkelijk wanneer je weet welke ingrediënten je nodig hebt
Even grofweg wat je nodig hebt voor 4 personen: (alles vers natuurlijk)
-mooie vette Noorse zalm (500 gram) (je zou ook gerookte zalm kunnen gebruiken maar dan is het niet echt Ceviche meer imo).
-5 takjes koriander
-1 vleestomaat brunoise (alleen de buitenkant)
-halve rode ui
-lente uitje
-klein teentje knoflook
-1/3 peper (rood of jalapeño) kan ook vervangen worden door een koffielepeltje sambal, is misschien zelfs nog wel lekkerder.
-sap van 3 limoenen
Alles snijden, mengen en verder op smaak brengen met een scheutje gember siroop, olijf olie, zout en witte peper.
Het idee van Ceviche is dat het gegaard wordt door de zuren die aanwezig zijn. Zet het daarom minstens 4 uur in de koelkast alvorens je het serveert. Bij serveren niet direct uit de koelkast, dan is alles nog koud en smaakt het minder goed. Succes!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |